ACTIVITATS DE RECUPERACIÓ CIÈNCIES SOCIALS. 3r d ESO CURS

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "ACTIVITATS DE RECUPERACIÓ CIÈNCIES SOCIALS. 3r d ESO CURS"

Transcripción

1 ACTIVITATS DE RECUPERACIÓ CIÈNCIES SOCIALS 3r d ESO CURS La prova de recuperació serà el dia 3 de setembre a les 10:45 h.

2

3 TEMA 1. EL MEDI NATURAL I LES ACTIVITATS HUMANES 1.1. Justifica l afirmació següent tot citant alguns exemples: «Hi ha països amb pocs recursos naturals que són molt rics i estats amb molts recursos naturals que no han aconseguit desenvolupar-se econòmicament i socialment» Quins recursos renovables són perennes? Quins recursos potencialment renovables coneixes? 1.3. A quin ús es dedica la major part de l aigua dolça de la Terra? Quins tres països en són els principals consumidors?

4 1.4. Els avantatges de les energies renovables són evidents. Quins en són els inconvenients? 1.5. El petroli té múltiples aplicacions. Digues en quines de les teves activitats diàries o en quins dels béns que fas servir habitualment intervé el petroli Busca una imatge d un paisatge que t agradi. Retalla-la, copia-la en un document Word i fes-hi constar les dades del lloc i la data. A continuació, fes una descripció del paisatge triat indicant de quin tipus és i fins a quin punt hi és present la intervenció humana Quina diferència hi ha entre paisatge i territori?

5 1.8. Fes un resum sobre aquelles activitats humanes que provoquen les emissions més perjudicials de gasos a l atmosfera Llegeix aquestes afirmacions i digues si són certes (C) o falses (F): a) L efecte hivernacle natural és positiu per al desenvolupament de la vida a la Terra. b) Un augment de la temperatura de la Terra a causa de l escalfament global és positiu perquè implicarà poder habitar zones del planeta que avui estan cobertes de gels permanents. c) L activitat industrial és una de les causes principals de l emissió de diòxid de carboni a l atmosfera. d) Tots els països industrialitzats estan reduint les seves emissions de gasos d efecte hivernacle. e) L agricultura i la ramaderia són importants fonts d emissió de metà a l atmosfera.

6 1.10. Explica el significat d aquestes paraules que el 1855 el cabdill indi Seattle va adreçar al president dels Estats Units: «Allò que esdevé a la Terra, esdevé, també als fills de la Terra. Quan els homes escupen a la Terra, s escupen ells mateixos» Explica la relació entre la desforestació i les riuades catastròfiques Quins gasos destrueixen l ozó de l atmosfera? Quins altres provoquen la pluja àcida? Explica en què consisteix la regla de les tres erres (3R).

7 1.14. Què és un risc tecnològic? Posa un o més exemples de catàstrofe derivada d un risc tecnològic Busca en la premsa digital informació sobre algun desastre natural, com, per exemple, el terratrèmol que el 2015 va devastar el Nepal. Escriu en un document Word un article breu en què expliquis els fets i il lustra l amb fotografies.

8 TEMA 2. LA GLOBALITZACIÓ 2.1. Elabora la teva pròpia definició de globalització Quins són els principis del capitalisme? 2.3. Busca informació a internet sobre el Banc Mundial o el Fons Monetari Internacional (data de creació, països que en formen part, ubicació de la seu central, línies d actuació, etc.) i fes-ne un resum.

9 2.4. Quins trets comparteixen els països de la perifèria de l economia global? 2.5. Quines conseqüències ha tingut la globalització des del punt de vista del consum? 2.6. Quins efectes ha comportat la globalització des del punt de vista de la cultura? 2.7. Crisi i recessió són dos termes sinònims? Explica-ho Quin paper van tenir els crèdits en la crisi del 2007?

10 2.9. Llegeix aquestes afirmacions i digues si són certes (C) o falses (F): a) Actualment a Europa no es donen les crisis alimentàries del passat. b) El Quart Món el formen les persones més pobres dels estats menys desenvolupats. c) El PIB per habitant indica el valor de la riquesa produïda en un país durant un any, dividida entre el nombre d habitants. d) Els països amb l IDH més baix del món són africans. e) L IDH s expressa amb una xifra de dos decimals que va del 0 a l Amb quin objectiu fonamental es va celebrar la Cimera del Mil lenni de l any 2000? Quins cinc estats dedicaven més ajuda al desenvolupament l any 2012? Quin és el lema del moviment altermundista? Quan es va popularitzar?

11 2.13. Digues tants grups o ideologies que formen el moviment antiglobalització com sàpigues Què és la banca ètica? Amb l ajut dels mapes i les taules del tema, completa les frases següents amb el concepte definit: a) El principal client exterior de l economia catalana: b) L economia emergent més propera a Europa occidental: c) L any que l atur a Espanya pràcticament es va doblar respecte de l anterior: d) El percentatge de persones del món que viuen amb 2 dòlars EUA al dia: e) Els dos estats europeus que menys inverteixen en ajut al desenvolupament: f) Allò dels països del sud que vol anular el primer punt del Manifest de Porto Alegre:

12 TEMA 9. ELS TEMPS MODERNS 9.1. Durant els primers temps de l edat moderna, la vida dels pagesos europeus va experimentar gaires canvis? 9.2. Defineix Reforma protestant Què van tenir en comú i en què es van diferenciar els descobriments geogràfics segons si els van fer els portuguesos o els castellans?

13 9.4. En salpar l agost del 1492 cap a l oest, quines idees errònies i quines d encertades tenia Cristòfor Colom al cap? 9.5. Les conseqüències culturals del tractat de Tordesillas encara s aprecien avui dia a Amèrica del Sud? Per què? 9.6. Quina influència va tenir la caiguda de Constantinoble en mans dels turcs en el descobriment d Amèrica? 9.7. Quins avenços científics i tècnics van fer possibles els descobriments geogràfics dels segles XV i XVI?

14 9.8. Tria la civilització americana precolombina que consideris més important i explica n els principals assoliments culturals Els conqueridors castellans van ser capaços de controlar imperis de milions de persones amb forces militars molt reduïdes. Com ho expliques? Quina influència va tenir la mita en la desaparició de milions d indígenes? Coneixes algun altre factor que expliqui aquesta mortaldat?

15 9.11. Els europeus van portar els cavalls a Amèrica i van introduir els tomàquets a Europa. Posa altres exemples d aquest intercanvi Per què la nova concepció heliocèntrica de l univers va esdevenir revolucionària al segle XVI? Com funcionava l invent de Johann Gutenberg? Qui van ser els humanistes? Enumera n alguns dels més destacats.

16 9.15. Què en pensaven, de l educació, els humanistes? Valora aquestes opinions.

17 TEMA 10. L EUROPA DE L ABSOLUTISME (SEGLES XVI-XVII) Quina era la manera de treballar la terra durant els segles XVI i XVII? Per què en aquesta època la taxa de mortalitat eren tan alta? Descriu les causes que van originar la depressió econòmica del segle XVII Quin fet que va indignar el monjo alemany Martí Luter va significar l esclat de la Reforma protestant?

18 10.5. Per què el regnat d Enric VIII va canviar les relacions d Anglaterra amb el papat? Com va reaccionar l Església catòlica davant el desafiament dels protestants?

19 10.7. Quins instruments tenien al seu abast els monarques absoluts per fer valer el seu poder il limitat? La burgesia, era un estament privilegiat? Justifica la resposta Els monarques absoluts, convocaven sovint les Corts? Per què? Per què Lluís XIV és considerat l exemple paradigmàtic de monarca absolut?

20 Quin altre rei europeu, en canvi, va perdre el seu poder a causa d una revolució parlamentària? Explica en què va consistir Qui van ser els hugonots? Com va afectar Catalunya la guerra dels Trenta Anys?

21 Quines eren les armes més mortíferes dels exèrcits moderns? Tria n dues i descriu-les Els pagesos i els vilatans d aquesta època tenien força motius per témer els soldats mercenaris, fins i tot els del seu rei. Per què?

22 TEMA 11. LA MONARQUIA HISPÀNICA ( ) Per què el pes de la política expansionista dels Reis Catòlics el va portar Castella? «Els Reis Catòlics no van practicar una política de tolerància religiosa.» Justifica aquesta afirmació Qui eren els marranos?

23 11.4. Per què Carles I va rebre en herència molts territoris? Sota el regnat de quin dels cinc Àustria va assolir la monarquia hispànica la seva màxima extensió? Per què? Què tenien en comú els regnes de la monarquia hispànica? Què els diferenciava? Quins col lectius van patir la persecució del tribunal de la Inquisició?

24 11.8. Valora l acció repressiva de la Inquisició i el clima de terror que va crear entre molta gent «La Inquisició va contribuir a l aïllament de la cultura hispànica.» Justifica aquesta afirmació Què era el pactisme? Per què molts dels nostres cognoms actuals són originaris del sud de França?

25 «Catalunya va perdre la guerra dels Segadors i va veure com li abolien les seves lleis i els seus privilegis tradicionals.» És certa aquesta afirmació? Justifica la resposta Els projectes del comte duc d Olivares es consideren un precedent del decret de Nova Planta. Per què? Tria un dels protagonistes catalans de les guerres iniciades el 1640 i el 1705, busca informació i redacta n una breu biografia.

26 Quin origen històric tenen l himne i la Diada Nacional de Catalunya?

27 TEMA 12. L ART A L EDAT MODERNA En quines fases es divideix el Renaixement italià? Quina relació té el Renaixement amb l art antic? Digues alguns elements d inspiració clàssica de la Villa Capra (Vicenza), d Andrea Palladio.

28 12.4. Enumera tres característiques de les escultures renaixentistes italianes Escriu tot el que sàpigues sobre una escultura de Miquel Àngel, com ara el David o el Moisès.

29 12.6. En la pintura renaixentista, els nus masculins i femenins eren freqüents. Posa n exemples Què representa l escena més coneguda dels frescos de la Capella Sixtina del Vaticà? Descriu-la Situa l art barroc en el temps i en l espai geogràfic Quins trets caracteritzen les obres renaixentistes i barroques de tema mitològic? Posa n un exemple.

30 Esmenta una coincidència i una diferència entre l arquitectura renaixentista i la barroca Digues un tret que t indicaria inequívocament que un quadre a l oli és d estil barroc Digues el títol d una pintura d una coneguda artista italiana del barroc i descriu l escena representada «Els pintors barrocs hispànics no es van interessar per altres temes més enllà dels religiosos.» Et sembla certa aquesta afirmació? Justifica la resposta.

31 Escriu el nom de l autor de cada una de les obres següents: a) Martiri de Sant Felip: b) Les tres Gràcies: c) Les filadores: d) Apol lo i Dafne: e) San Carlo alle Quattro Fontane: f) Venus d Urbino: g) El naixement de Venus: h) San Pietro in Montorio: Qui va ser el pintor més destacat del barroc hispànic? Tria n una obra i descriu-la.

32

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 55 Activitat 1 Dels nombres següents, indica quins són enters. a) 4 b) 0,25 c) 2 d) 3/5 e) 0 f) 1/2 g) 9 Els nombres enters són: 4, 2, 0 i 9. Activitat 2 Si la

Más detalles

Escriu a sota de cada imatge si representa un poblament rural o urbà: Ara, explica, a partir de les imatges anteriors, aquests dos tipus de poblament.

Escriu a sota de cada imatge si representa un poblament rural o urbà: Ara, explica, a partir de les imatges anteriors, aquests dos tipus de poblament. 1 Escriu a sota de cada imatge si representa un poblament rural o urbà: Ara, explica, a partir de les imatges anteriors, aquests dos tipus de poblament. 2 Completa aquestes frases sobre les àrees de la

Más detalles

Demografia del món actual ACTIVITATS Unitat 6 Activitats extretes de la presentació La població de Salvador Vila Esteve

Demografia del món actual ACTIVITATS Unitat 6 Activitats extretes de la presentació La població de Salvador Vila Esteve 1 Demografia del món actual ACTIVITATS Unitat 6 Activitats extretes de la presentació La població de Salvador Vila Esteve 2 1. Distribució de la població mundial. A partir del document, respon: a) Classificació.

Más detalles

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES SOCIALS NOM I COGNOMS :

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES SOCIALS NOM I COGNOMS : DEPARTAMENT DE CIÈNCIES SOCIALS NOM I COGNOMS : 1 INDEX : PAG. 1.- Exercici 1.- Mapa dels regnes germànics S. VI 3 2.- Exercici 2.- Mapa evolució I. Bizantí. 3 3.- Exercici 3.- Estructura de l església

Más detalles

POLIS 2 Ciències socials, geografia i història Segon curs

POLIS 2 Ciències socials, geografia i història Segon curs Ciències socials, geografia i història Segon curs www.vicensvives.com Índex 01 L Islam i Al-Andalus 09 Els grans descobriments geogràfics 02 L Europa feudal 10 L Imperi dels Habsburg 03 La ciutat medieval

Más detalles

Tema 8 Les civilitzacions urbanes: l Egipte dels faraons. 1r ESO, Geografia i història Editorial Teide, Weeras

Tema 8 Les civilitzacions urbanes: l Egipte dels faraons. 1r ESO, Geografia i història Editorial Teide, Weeras Tema 8 Les civilitzacions urbanes: l Egipte dels faraons 1r ESO, Geografia i història Editorial Teide, Weeras On van aparèixer les primeres cultures urbanes? Quines són les característiques de la revolució

Más detalles

TEMA 9 ELS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS

TEMA 9 ELS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS TEMA 8 ELS REIS CATÒLICS TEMA 9 ELS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS LA MONARQUIA AUTORITÀRIA : ELS REIS CATÒLICS 1.- Pinta els diferents regnes peninsulars amb els mateixos colors del mapa de la pàg. 130. Pàgs.

Más detalles

3.- Per què a partir del segle XI, a Europa, es va començar a utilitzar el nom de catalans?

3.- Per què a partir del segle XI, a Europa, es va començar a utilitzar el nom de catalans? ELS ORIGENS DE CATALUNYA Pàg. 62 1.- Pinta de color verd clar la Catalunya Vella i de color groc la Catalunya Nova. Situa aquests noms en el mapa i situa-hi també la ciutat de Roses. 2.- Quin paper van

Más detalles

ACTIVITAT 4: COM PODEM CONÈIXER EL MÓN? De dades estadístiques la humanitat en té des de fa aproximadament una mica més de 200anys.

ACTIVITAT 4: COM PODEM CONÈIXER EL MÓN? De dades estadístiques la humanitat en té des de fa aproximadament una mica més de 200anys. ACTIVITAT 4: COM PODEM CONÈIXER EL MÓN? De dades estadístiques la humanitat en té des de fa aproximadament una mica més de 200anys. I no tots els països van començar en el mateix moment a recollir-les.

Más detalles

Exercicis. Segles XVIII XIX - XX

Exercicis. Segles XVIII XIX - XX Exercicis Segles XVIII XIX - XX Carmen 12/02/2015 1.- Goya: - Context històric de la seva obra - Explica les diferents etapes de la seva obra: temes, aspectes tècnics... 2.- Realitza un quadre comparatiu

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d Accés a la Universitat. Curs 2012-2013 Geografia Sèrie 4 Escolliu UNA de les dues opcions (A o B). OPCIÓ A Exercici 1 Observeu el mapa següent i responeu a les preguntes plantejades. Perillositat

Más detalles

Climes i paisatges de la Terra ACTIVITATS Unitat 3 Activitats extretes de la presentació Climes i paisatges de la Terra de Salvador Vila Esteve

Climes i paisatges de la Terra ACTIVITATS Unitat 3 Activitats extretes de la presentació Climes i paisatges de la Terra de Salvador Vila Esteve 1 Climes i paisatges de la Terra ACTIVITATS Unitat 3 Activitats extretes de la presentació Climes i paisatges de la Terra de Salvador Vila Esteve 2 1. Defineix els següents conceptes: a. Atmosfera b. Clima

Más detalles

DOSSIER DE RECUPERACIÓ DE CIÈNCIES SOCIALS 3r ESO ( A-B-C-D) 1r TRIMESTRE ( )

DOSSIER DE RECUPERACIÓ DE CIÈNCIES SOCIALS 3r ESO ( A-B-C-D) 1r TRIMESTRE ( ) DOSSIER DE RECUPERACIÓ DE CIÈNCIES SOCIALS 3r ESO ( A-B-C-D) 1r TRIMESTRE (2016-201) S ha de fer un dossier a mà. El dossier ha d estar ben presentat: Portada amb el nom de l assignatura, curs, avaluació

Más detalles

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA Presentació: L any 1933 la Universitat de Barcelona va aconseguir un règim especial d estructura i funcionament que li va permetre una autonomia

Más detalles

LA MONARQUIA HISPÀNICA ( ) Història 3r ESO. IES Can Puig

LA MONARQUIA HISPÀNICA ( ) Història 3r ESO. IES Can Puig LA MONARQUIA HISPÀNICA (1469-1714) Història 3r ESO LA MONARQUIA HISPÀNICA És la unió dinàstica dels reis catòlics (Aragó i Castella) sota l hegemonia castellana. S implantà una monarquia autoritària (poder

Más detalles

Índex de desenvolupament humà Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà

Índex de desenvolupament humà Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà 7 de setembre del 2005 Índex de desenvolupament humà 2005 Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà Se situa entre els 7 països del món amb una longevitat de la població

Más detalles

2n ESO FEBRER fusta llum núvols cuir dolor - intel ligència cotó alcohol so

2n ESO FEBRER fusta llum núvols cuir dolor - intel ligència cotó alcohol so TEMA 1: LA MATÈRIA I ELS MATERIALS 1. Indica les coses que estan formades de matèria: fusta llum núvols cuir dolor - intel ligència cotó alcohol so És matèria No és materia 2. Propietats de la matèria.

Más detalles

Convocatòria Geografia. Proves d accés a la universitat. Sèrie 1. Opció d examen. (Marqueu el quadre de l opció triada) Ubicació del tribunal...

Convocatòria Geografia. Proves d accés a la universitat. Sèrie 1. Opció d examen. (Marqueu el quadre de l opció triada) Ubicació del tribunal... Proves d accés a la universitat Geografia Sèrie 1 Opció d examen (Marqueu el quadre de l opció triada) OPCIÓ A OPCIÓ B Qualificació 1 2 Exercici 1 3 4 1 2 Exercici 2 3 4 Suma de notes parcials Convocatòria

Más detalles

GRÀFICS DE DESPESES FAMILIARS

GRÀFICS DE DESPESES FAMILIARS GRÀFICS DE DESPESES FAMILIARS En aquest recurs treballaràs la representació i interpretació de gràfiques a partir de les despeses d aigua, llum, gas i telèfon d una família. Resol les activitats que tens

Más detalles

PROPOSTA D ADAPTACIÓ CURRICULAR Ciències Socials 2n d ESO L EDAT MITJANA

PROPOSTA D ADAPTACIÓ CURRICULAR Ciències Socials 2n d ESO L EDAT MITJANA PROPOSTA D ADAPTACIÓ CURRICULAR Ciències Socials 2n d ESO L EDAT MITJANA Aquesta adaptació s ha elaborat per a alumnat nouvingut de 2n d ESO De l IES Cavall Bernat de Terrassa 1. ESCRIU EL SIGNIFICAT DE

Más detalles

5.- Quins tres pobles amenaçaven l Europa occidental? D on venien?

5.- Quins tres pobles amenaçaven l Europa occidental? D on venien? L EUROPA FEUDAL Pàgs. 22 25 1.- A quins territoris es va implantar el feudalisme?... A partir de quina època?... 2.- Qui era Carlemany i què va fer? 3.- Com s organitzava el seu imperi? 4.- Què va passar

Más detalles

ELS FETS D OCTUBRE DE 1934 A LA PREMSA

ELS FETS D OCTUBRE DE 1934 A LA PREMSA ELS FETS D OCTUBRE DE 1934 A LA PREMSA Joves d'estat Català durant els anomenats Fets d'octubre de 1934. [5-6] d octubre de 1934 Autor: Sagarra i Plana, Josep Maria. ANC1-585-N-2023. Nom alumne/a: Grup

Más detalles

CIÈNCIES SOCIALS 3r ESO DOSSIER DE RECUPERACIÓ CURS

CIÈNCIES SOCIALS 3r ESO DOSSIER DE RECUPERACIÓ CURS CIÈNCIES SOCIALS 3r ESO DOSSIER DE RECUPERACIÓ CURS 2015-2016 El dossier s ha d entregar el dia de la prova escrita de recuperació de la matèria. La nota de recuperació del curs s obtindrà considerant

Más detalles

Introducció a l energia

Introducció a l energia Temaris de CCNN i CCSS adaptats a Lectura Fàcil https://sites.google.com/a/xtec.cat/manuals-lf/ Energia 1: Introducció a l energia Autoria: Cristina Montoya Amb la col laboració del CEE Escola Vida Montserrat

Más detalles

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica curs 0-04 avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica Nom i cognoms Grup INSTRUCCIONS El material que necessites per fer la prova és un bolígraf i un regle. Si t equivoques,

Más detalles

Tema 9 Les civilitzacions fluvials: Mesopotàmia i Egipte. 1r d ESO, Geografia i història Editorial Santillana, Sèrie descobreix

Tema 9 Les civilitzacions fluvials: Mesopotàmia i Egipte. 1r d ESO, Geografia i història Editorial Santillana, Sèrie descobreix Tema 9 Les civilitzacions fluvials: Mesopotàmia i Egipte 1r d ESO, Geografia i història Editorial Santillana, Sèrie descobreix On i quan van aparèixer les primeres formes d escriptura? Què suposen les

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Geografia Sèrie 1 Escolliu UNA de les dues opcions (A o B). OPCIÓ A Exercici 1 [5 punts] Observeu el mapa següent i responeu a les qüestions plantejades. Oferta de places hoteleres per municipis (2006)

Más detalles

TREBALL D'ANÀLISI D'UNA ESCULTURA DE CHILLIDA, OTEIZA O HENRY MOORE.

TREBALL D'ANÀLISI D'UNA ESCULTURA DE CHILLIDA, OTEIZA O HENRY MOORE. Escull l'obra d'un dels artistes proposats al final del document i analitza-la usant la taula que hi ha a les pàgines següents. Trobaràs aquest document a la Carpeta de materials dels professors. Llegeix

Más detalles

INS GALILEO GALILEI SEMINARI DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA ACTIVITATS D ESTIU

INS GALILEO GALILEI SEMINARI DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA ACTIVITATS D ESTIU INS GALILEO GALILEI SEMINARI DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA ACTIVITATS D ESTIU NOM I COGNOM 4t E.S.O. GRUP CURS 2015-2016 Tema 1. El segle XVIII. La crisi de l Antic Règim 1. Característiques de l agricultura

Más detalles

DOSSIER DE RECUPERACIÓ. GEOGRAFIA I HISTÒRIA. 3r ESO.

DOSSIER DE RECUPERACIÓ. GEOGRAFIA I HISTÒRIA. 3r ESO. Generalitat de Catalunya Departament d'ensenyament Institut La Serreta DEURES D ESTIU Matèria: Ciències Socials Departament: Socials Codi reg_ils_prc03.3_0 5_v1.0 Data 19/05/15 Arxiu rprc03.3_05_v1.0_

Más detalles

LA TERRA, PLANETA DEL SISTEMA SOLAR. 1. La Terra, un punt a l Univers

LA TERRA, PLANETA DEL SISTEMA SOLAR. 1. La Terra, un punt a l Univers 1.- Què és una galàxia? LA TERRA, PLANETA DEL SISTEMA SOLAR 1. La Terra, un punt a l Univers 2.- De quina galàxia forma part el planeta Terra?... 3.- Defineix: ESTEL ( estrella ) : PLANETA: 4.- Què és

Más detalles

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica curs 2012-2013 avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica Nom i cognoms Grup Activitat 1: El telèfon mòbil Observa la figura següent, que representa la càrrega que queda

Más detalles

Ins. Cap Norfeu (Joan Graboleda) LA PREHISTÒRIA. Pàgs Què és la Prehistòria? 2.- Què és el Paleolític? 3.- Què és el Neolític?

Ins. Cap Norfeu (Joan Graboleda) LA PREHISTÒRIA. Pàgs Què és la Prehistòria? 2.- Què és el Paleolític? 3.- Què és el Neolític? Pàgs. 132-133 1.- Què és la Prehistòria? LA PREHISTÒRIA 2.- Què és el Paleolític? 3.- Què és el Neolític? 4.- Analitza el mapa de la pàg. 132 i explica a quina zona del món podem situar el naixement de

Más detalles

BREU DE DADES (15) LA POBLACIÓ DEL MÓN JULIOL 2012

BREU DE DADES (15) LA POBLACIÓ DEL MÓN JULIOL 2012 BREU DE DADES (15) LA POBLACIÓ DEL MÓN JULIOL 2012 GESOP,, S. L. C/ Llull 102, 5a. planta - 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93 300 55 22 www.gesop.net twitter.com/@_gesop PRESENTACIÓ: El nou breu

Más detalles

Cal presentar obligatòriament aquest dossier fet el dia de

Cal presentar obligatòriament aquest dossier fet el dia de TASQUES D ESTIU 2017 Ciències Socials 2n Curs d ESO Cal presentar obligatòriament aquest dossier fet el dia de l examen per poder aprovar la matèria. TEMA 1: DEL MÓN ANTIC AL MÓN MEDIEVAL 1. Indica si

Más detalles

Introducció als nombres enters

Introducció als nombres enters Introducció als nombres enters Mesures de temps La unitat bàsica de temps és el segon. La majoria de les cultures del nostre planeta utilitzen unitats de mesura del temps que tenen en compte aquests tres

Más detalles

DOSSIER D ESTIU DE RECUPERACIÓ CIÈNCIES NATURALS. 2n ESO A, B i D

DOSSIER D ESTIU DE RECUPERACIÓ CIÈNCIES NATURALS. 2n ESO A, B i D DOSSIER D ESTIU DE RECUPERACIÓ CIÈNCIES NATURALS 2n ESO A, B i D NOM: COGNOM: GRUP: Nota: La realització d aquest dossier és obligatòria si es vol recuperar la matèria. El seu pes és d un pes del 20% de

Más detalles

Nom i cognoms:... Curs i grup:... CONDICIÓ FÍSICA: LA RESISTÈNCIA. 2. Quins dos tipus de resistència anaeròbica hi ha? Posa un exemple de cadascuna.

Nom i cognoms:... Curs i grup:... CONDICIÓ FÍSICA: LA RESISTÈNCIA. 2. Quins dos tipus de resistència anaeròbica hi ha? Posa un exemple de cadascuna. Nom i cognoms:... Curs i grup:... CONDICIÓ FÍSICA: LA RESISTÈNCIA Després de llegir els apunts sobre la resistència realitza les següents activitats: 1. Explica la diferència entre la resistència aeròbica

Más detalles

PROPOSTA D ADAPTACIÓ CURRICULAR Coneixement del medi social 5è 1ària L EDAT MITJANA

PROPOSTA D ADAPTACIÓ CURRICULAR Coneixement del medi social 5è 1ària L EDAT MITJANA PROPOSTA D ADAPTACIÓ CURRICULAR Coneixement del medi social 5è 1ària L EDAT MITJANA Aquesta adaptació s ha elaborat per a alumnat nouvingut de 5è de primària del CEIP Sant Llorenç de Terrassa Estructura

Más detalles

ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES

ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES ACTIVITATS DE REPÀS DE LES UNITATS 3 i 4 : ELS CLIMES I ELS PAISATGES 1. Defineix aquests conceptes: Atmosfera: Capa de gasos que envolta la Terra. Temps: És l estat de l atmosfera en un moment determinat

Más detalles

TEMPS I CLIMA. Llegeix les vinyetes i després respon les preguntes:

TEMPS I CLIMA. Llegeix les vinyetes i després respon les preguntes: TEMPS I CLIMA Llegeix les vinyetes i després respon les preguntes: Buf! Que calorosos i secs són els estius a prop de la Mediterrània Què és el clima? És el conjunt de... Quin mal temps que fa avui! Què

Más detalles

Geografia Criteris específics de correcció Model 1

Geografia Criteris específics de correcció Model 1 Prova d accés a la Universitat per als més grans de 25 anys (2010) Criteris específics de correcció L examen de consisteix en tres parts, puntuades respectivament amb 4, 3 i 3 punts. Cal respondre la prova

Más detalles

Convocatòria Geografia. Proves d accés a la universitat. Sèrie 2. Opció d examen. (Marqueu el quadre de l opció triada) Ubicació del tribunal...

Convocatòria Geografia. Proves d accés a la universitat. Sèrie 2. Opció d examen. (Marqueu el quadre de l opció triada) Ubicació del tribunal... Proves d accés a la universitat Geografia Sèrie 2 Opció d examen (Marqueu el quadre de l opció triada) OPCIÓ A OPCIÓ B Qualificació 1 2 Exercici 1 3 4 1 2 Exercici 2 3 4 Suma de notes parcials Convocatòria

Más detalles

DOSSIER D ESTIU TECNOLOGIES 3r ESO

DOSSIER D ESTIU TECNOLOGIES 3r ESO DEPARTAMENT TECNOLOGIA CURS 2014-15 DOSSIER D ESTIU TECNOLOGIES 3r ESO DOSSIER D ESTIU TECNOLOGIES 3r ESO NOM ALUMNE:... LLEGEIX ATENTAMENT: Aquest dossier està pensat per a recuperar l'assignatura de

Más detalles

La música popular urbana del 1970 fins avui 7

La música popular urbana del 1970 fins avui 7 La música popular urbana del 1970 fins avui 7 SOM-HI A 3 15 Contesta aquestes preguntes sobre la cançó Boig per tu. Quin trencat de compàs fa servir?... Quants compassos té la partitura?... Quin és l àmbit

Más detalles

Dossier de recuperació. Tecnologia 3r d'eso Estiu 2014

Dossier de recuperació. Tecnologia 3r d'eso Estiu 2014 Dossier de recuperació Tecnologia 3r d'eso Estiu 2014 Departament de Tecnologia Curs 2013-2014 1 TEMA 1 i 2 1. Enumerar les fases del procés tecnològic. Explica cada una d'elles de manera clara. Per fer-ho

Más detalles

Ins. Cap Norfeu (Joan Graboleda)

Ins. Cap Norfeu (Joan Graboleda) MESOPOTÀMIA I EGIPTE Pàgs. 152 1.- Fixa t en el mapa i escriu els noms de MESOPOTÀMIA i EGIPTE. Pinta Egipte de color vermell i Mesopotàmia de color groc. Pàgs. 154-155 2.-A on va sorgir la primera civilització

Más detalles

Tema 7 La prehistòria. 1r d ESO, Geografia i història Editorial Weeras. 1. Què és el que coneixem com hominització? Explica quan es va iniciar.

Tema 7 La prehistòria. 1r d ESO, Geografia i història Editorial Weeras. 1. Què és el que coneixem com hominització? Explica quan es va iniciar. Tema 7 La prehistòria 1r d ESO, Geografia i història Editorial Weeras 1. Què és el que coneixem com hominització? Explica quan es va iniciar. 2. Quin nom rep el primer avantpassat de l ésser humà? 3. Quin

Más detalles

Tema 2 : La població de Catalunya

Tema 2 : La població de Catalunya En aquest tema aprendràs que : Els augments i les disminucions de població depenen dels naixements, de les morts i de les migracions. La població de viu majoritàriament en ciutats. Segons la situació laboral,

Más detalles

NATURALS DOSSIER DE RECUPERACIÓ 2n ESO C i D

NATURALS DOSSIER DE RECUPERACIÓ 2n ESO C i D NATURALS DOSSIER DE RECUPERACIÓ 2n ESO C i D S han de copiar els enunciats i resoldre les activitats en un full apart. El dia de la recuperació s entregarà el dossier al professor/a. TEMA 12 1.a) Què és

Más detalles

Tasca 1.- RIQUESA I POBRESA AL MÓN

Tasca 1.- RIQUESA I POBRESA AL MÓN TEMA 4: DESENVOLUPAMENT I SUBDESENVOLUPAMENT Tasca 1.- RIQUESA I POBRESA AL MÓN La riquesa al món està molt mal repartida. Dels 7.000 milions d habitants que hi a al planeta, més de la meitat viuen amb

Más detalles

LES LENTS. TEORIA I EXERCICIS (1)

LES LENTS. TEORIA I EXERCICIS (1) Nom: ACTIVITAT 39 LES LENTS. TEORIA I EXERCICIS (1) Data: LES LENTS 1. RAIGS CONVERGENTS, DIVERGENTS I PARAL LELS Els raigs convergents es dirigeixen tots cap a un punt (convergeixen): Els raigs divergents

Más detalles

FITXA DE PRIMÀRIA Sales 1 i 2

FITXA DE PRIMÀRIA Sales 1 i 2 FITXA DE PRIMÀRIA Sales 1 i 2 Busca un carrer del call que es veu des de la primera sala. Després l hauràs d ensenyar als teus companys. Que una casa era jueva només es podia saber per una cosa: perquè

Más detalles

S inicia un estudi sistemàtic i objectiu del comportament humà i de la societat.

S inicia un estudi sistemàtic i objectiu del comportament humà i de la societat. S inicia un estudi sistemàtic i objectiu del comportament humà i de la societat. (1798 1857) Es va proposar com a objectiu comprendre científicament la societat per després reorganitzar-la sobre bases

Más detalles

Formeu grups de 4 persones. Discutiu entre vosaltres les respostes a les següents preguntes.

Formeu grups de 4 persones. Discutiu entre vosaltres les respostes a les següents preguntes. 1. Les notícies tracten de diferents problemes que afecten l espècie humana a la Terra. Assegureu-vos que enteneu el significat de cadascuna de les notícies. Si hi ha alguna paraula que no enteneu intenteu,

Más detalles

Tema 2: L economia europea

Tema 2: L economia europea En aquest tema aprendràs que : El continent europeu té unes característiques ben diferents segons els desenvolupament econòmic de cada país. Una gran part de la població treballa al sector terciari. Els

Más detalles

Unitat 9. La taula periòdica

Unitat 9. La taula periòdica Unitat 9. La taula periòdica Evolució històrica. La taula periòdica actual. 1. Quines de les propostes de classificació de la taula de Mendeleiev es mantenen vigents actualment i quines altres han estat

Más detalles

TEMA 2: Divisibilitat Activitats

TEMA 2: Divisibilitat Activitats TEMA 2: Divisibilitat Activitats 1. 35 és múltiple de 5?. Raoneu la resposta 2. 48 és divisible per 6?. Raoneu la resposta 3. Completeu els deu primers múltiples de 8 8, 16,, 32,,,,,, 80 4. Quines de les

Más detalles

EMILI PUJOL Qüestionari sobre l exposició (model 2)

EMILI PUJOL Qüestionari sobre l exposició (model 2) EMILI PUJOL Qüestionari sobre l exposició (model 2) Nom i cognoms:... En grups de 2 o 3 persones, llegiu atentament els 10 plafons de la mostra sobre el músic Emili Pujol, i contesteu el qüestionari següent:

Más detalles

DOSSIER D ESTIU CIÈNCIES SOCIALS. 3r d'eso

DOSSIER D ESTIU CIÈNCIES SOCIALS. 3r d'eso DOSSIER D ESTIU CIÈNCIES SOCIALS 3r d'eso Nom i Cognoms: Curs: 1 Indica el nom de les formes del relleu numerades al dibuix: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 2 Fixa't en el mapa i contesta

Más detalles

gasolina amb la UE-15 Març 2014

gasolina amb la UE-15 Març 2014 Comparació de preus del gasoil i la gasolina amb la UE-15 Març 2014 1. Introducció Seguint amb la comparativa que PIMEC està fent del preu de l energia a i als països de la UE-15 1, en aquest INFORME PIMEC

Más detalles

Atur a Terrassa (abril de 2010)

Atur a Terrassa (abril de 2010) Atur a Terrassa (abril de 2010) Índex Atur registrat Atur per sexe Atur per sector econòmic Atur per edats Atur per nivell formatiu Col lectiu immigrant Durada de l atur Durada de l atur per sexes Durada

Más detalles

Perspectives del sector de la comunicació a Catalunya Outlook Blanquerna: perspectives del sector de la comunicació a Catalunya 2018

Perspectives del sector de la comunicació a Catalunya Outlook Blanquerna: perspectives del sector de la comunicació a Catalunya 2018 Perspectives del sector de la comunicació a Catalunya 2018 Outlook Blanquerna: perspectives del sector de la comunicació a Catalunya 2018 1 Outlook Blanquerna El sector de la comunicació creixerà a Catalunya

Más detalles

DOSSIER RECUPERACIÓ EDUCACIÓ FÍSICA CURS:1r ESO CURS: 2010/2011

DOSSIER RECUPERACIÓ EDUCACIÓ FÍSICA CURS:1r ESO CURS: 2010/2011 DOSSIER RECUPERACIÓ EDUCACIÓ FÍSICA CURS:1r ESO CURS: 2010/2011 NOM:... GRUP: U.D.1 - L ESCALFAMENT: 1. Definició de l escalfament. Omple els espais buits amb la paraula adequada: Conjunt d... que fem...

Más detalles

ACTIVITATS D ANTICIPACIÓ A LA LECTURA

ACTIVITATS D ANTICIPACIÓ A LA LECTURA ACTIVITATS D ANTICIPACIÓ A LA LECTURA 1 Busca el significat de les paraules «llegenda» i «errant». Després escriu el que creus que pot ser l argument de l obra: 2 Observa la portada del llibre i fixa t

Más detalles

DOSSIER DE RECUPERACIÓ. GEOGRAFIA I HISTÒRIA. 3r ESO.

DOSSIER DE RECUPERACIÓ. GEOGRAFIA I HISTÒRIA. 3r ESO. Generalitat de Catalunya Departament d'ensenyament Institut La Serreta DEURES D ESTIU Matèria: Ciències Socials Departament: Socials Codi reg_ils_prc03.3_0 5_v1.0 Data 19/05/15 Arxiu rprc03.3_05_v1.0_

Más detalles

La Catedral de Girona. Quadern de treball dels alumnes. Camp d aprenentatge Els Monestirs

La Catedral de Girona. Quadern de treball dels alumnes. Camp d aprenentatge Els Monestirs La Catedral de Girona Quadern de treball dels alumnes Camp d aprenentatge Els Monestirs 1. Com es pot arribar? 1.1 Dissenya un itinerari molt clar (ho pots reforçar amb fotos i amb molts elements orientatius)

Más detalles

1 Escriu en aquest mapa el nom dels territoris que formaven la corona catalanoaragonesa a

1 Escriu en aquest mapa el nom dels territoris que formaven la corona catalanoaragonesa a 1 Escriu en aquest mapa el nom dels territoris que formaven la corona catalanoaragonesa a mitjan segle XIII: Ara, contesta les preguntes següents: Quines comunitats autònomes actuals corresponen aproximadament

Más detalles

8. Reflexiona: Si a<-3, pot se a<0?

8. Reflexiona: Si a<-3, pot se a<0? ACTIVITATS 1. Expressa amb nombres enters: a) L avió vola a una altura de tres mil metres b) El termòmetre marca tres graus sota zero c) Dec cinc euros al meu germà 2. Troba el valor absolut de: -4, +5,

Más detalles

B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET

B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET FULL PROFESSORAT B.11 ELS PRINCIPALS CERCADORS D INTERNET OBJECTIUS - Conèixer i utilitzar alguns dels principals cercadors d Internet. - Planificar i delimitar l objectiu de la cerca. EXPLICACIÓ I DESENVOLUPAMENT

Más detalles

Ciències del món contemporani. ELs recursos naturals: L ús que en fem. Febrer de 2010

Ciències del món contemporani. ELs recursos naturals: L ús que en fem. Febrer de 2010 ELs recursos naturals: L ús que en fem Febrer de 2010 Què és un recurs? Recurs Un recurs és un bé natural que pot tenir algun interés per a l ésser humà. Tipus de recursos. Establirem dues classificacions.

Más detalles

CREA LES TEVES ACTIVITATS

CREA LES TEVES ACTIVITATS CREA LES TEVES ACTIVITATS INFANTIL SECUNDÀRIA PRIMÀRIA BATXILLERAT 1. CREA LES TEVES ACTIVITATS EL MEU ESPAI Entra a Cruïlla Connecta amb les teves dades d accés. Des de la pantalla El meu espai entra

Más detalles

CATALUNYA DINS LA CORONA D ARAGÓ ( segles XIII XV) Pàg Quins territoris va conquerir la Corona d Aragó?

CATALUNYA DINS LA CORONA D ARAGÓ ( segles XIII XV) Pàg Quins territoris va conquerir la Corona d Aragó? CATALUNYA DINS LA CORONA D ARAGÓ ( segles XIII XV) Pàg. 78 1.- Quins territoris va conquerir la Corona d Aragó? 2.- Què va passar a finals del segle XIV? Pàgs. 80-81 1.- Què era el catarisme? 2.- Què va

Más detalles

Fa uns milions d anys. La teoria més difosa és que es va crear a causa d una gran explosió: el Big Bang.

Fa uns milions d anys. La teoria més difosa és que es va crear a causa d una gran explosió: el Big Bang. Nom:... Data:... L univers Origen Fa uns 15.000 milions d anys. La teoria més difosa és que es va crear a causa d una gran explosió: el Big Bang. Composició Està format per astres. Galàxies: agrupacions

Más detalles

FEINA D ESTIU. CIÈNCIES SOCIALS. 1R ESO.

FEINA D ESTIU. CIÈNCIES SOCIALS. 1R ESO. Generalitat de Catalunya Departament d'ensenyament Institut La Serreta DEURES D ESTIU 1r ESO Matèria: Ciències Socials Departament: Socials Codi reg_ils_prc03.3_05_v1.0 Data 19/05/15 Arxiu rprc03.3_05_v1.0_deures

Más detalles

CRITERIS GENERALS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA

CRITERIS GENERALS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA HISTÒRIA DEL MÓN CONTEMPORANI CRITERIS GENERALS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA 1. Conceptes.- D acord amb la reunió del departament de ciències socials del dia 18 maig de 2012, i basant-se en un altre acord

Más detalles

Estimacions de població. Dades definitives. 2017

Estimacions de població. Dades definitives. 2017 28 de desembre de 2017 Estimacions de població. Dades definitives. 2017 La població de Catalunya ha augmentat en 47.944 habitants l any 2016 i consolida la tendència iniciada l any anterior La població

Más detalles

ACTIVITATS D APRENENTATGE

ACTIVITATS D APRENENTATGE ACTIVITATS D APRENENTATGE 21 Activitat 1 Segur que alguna vegada has fet servir una cullera metàl lica per remenar la sopa que tens al foc. Si no ho has fet mai, fes-ho ara i respon les preguntes següents:

Más detalles

La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat

La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat La Lluna canvia La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat De ben segur que has vist moltes vegades la Lluna, l hauràs vist molt lluminosa i rodona però també com un filet molt prim

Más detalles

DOSSIER RECUPERACIÓ 2on TRIMESTRE BIOLOGIA I GEOLOGIA

DOSSIER RECUPERACIÓ 2on TRIMESTRE BIOLOGIA I GEOLOGIA DOSSIER RECUPERACIÓ 2on TRIMESTRE BIOLOGIA I GEOLOGIA JUNTAMENT A AQUEST DOSSIER CAL ENTREGAR UN RESUM (un full per davant i per darrera màxim) DELS TEMES REALITZATS DURANT EL 2on TRIMESTRE: TEMA 9, TEMA

Más detalles

Comprensió lectora Quadern de preguntes

Comprensió lectora Quadern de preguntes Comprensió lectora Quadern de preguntes TEMPS: 45 minuts Material Abans de contestar les preguntes següents llegeix el text Postal des de la platja del Quadern de lectures Postal des de la platja Qui escriu

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

BLAT (u) (1) PINYA TROPICAL

BLAT (u) (1) PINYA TROPICAL 2n Trimestre, Curs 2012 / 13 6 de març de 2013 Nom i Cognoms:... Grup:... NOTA D AUTOAVALUACIÓ: [ ] PREGUNTES (si no s indica el contrari, cada pregunta val un punt) [01] Un grup de joves decideixen viure

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

Tècniques de cerca efectiva

Tècniques de cerca efectiva Bloc 2. Massa informació i poc temps Tècniques de cerca efectiva Gemma Mascaró Cristina Clotet Biblioteca de la UVic OBJECTIUS Després de completar aquesta activitat has de ser capaç de: Desenvolupar una

Más detalles

RECUPERACIÓ ESTIU ROMA. 1.- Qui eren Ròmul i Rem? 2.- Qui eren els patricis?

RECUPERACIÓ ESTIU ROMA. 1.- Qui eren Ròmul i Rem? 2.- Qui eren els patricis? 1.- Qui eren Ròmul i Rem? RECUPERACIÓ ESTIU ROMA 2.- Qui eren els patricis? 3.- Qui es va enfrontar a les guerres Púniques? Qui va guanyar? Per què es varen enfrontar? 4.- Qui va ser Espàrtac? Què va fer?

Más detalles

Nom i Cognoms: 2- Des del punt de vista de la direcció de l empresa, organitzar és:

Nom i Cognoms: 2- Des del punt de vista de la direcció de l empresa, organitzar és: 5 d octubre de 2007 Nom i Cognoms: Grup: [01] Preguntes tipus test ( cada errada descomptarà un 25% de la nota ): 1- La planificació és un procés que consisteix a: a) Definir objectius i posar els mitjans

Más detalles

MÚLTIPLES I DIVISORS

MÚLTIPLES I DIVISORS MÚLTIPLES I DIVISORS DETERMINACIÓ DE MÚLTIPLES Múltiple d un nombre és el resultat de multiplicar aquest nombre per un altre nombre natural qualsevol. 2 x 0 = 0 2 x 1 = 2 2 x 2 = 4 2 x 3 = 6 2 x 4 = 8

Más detalles

Pilar Sada Castillo Conservadora. Responsable de l Àrea de Difusió, Educació i Exposicions.

Pilar Sada Castillo Conservadora. Responsable de l Àrea de Difusió, Educació i Exposicions. Pilar Sada Castillo Conservadora. Responsable de l Àrea de Difusió, Educació i Exposicions. PROJECTE 2012 a 2017: Sis anys compartint el patrimoni i la Història Els seus objectius, entre d altres són:

Más detalles

DESCOBRIM LA FAUNA DELS NOSTRES RIUS

DESCOBRIM LA FAUNA DELS NOSTRES RIUS Pàg. DESCOBRIM LA FAUNA DELS NOSTRES RIUS DOSSIER DIDÀCTIC DE LA VISITA EXPOSICIÓ LIFE POTAMO FAUNA PLAFÓ GENERAL LIFE POTAMO FAUNA.. Posa els noms dels animals representats i relaciona cada un d'ells

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO FULLS DE RESPOSTES I CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència matemàtica FULL DE RESPOSTES VERSIÓ AMB RESPOSTES competència matemàtica ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI

Más detalles

Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa. Desembre 2013

Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa. Desembre 2013 Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa Desembre 2013 SÍNTESI En aquest document es recullen els preus de l energia elèctrica que paguen les empreses a i als països de la UE-15 i la seva

Más detalles

ACTIVITATS RECUPERACIÓ FÍSICA I QUÍMICA 2n ESO

ACTIVITATS RECUPERACIÓ FÍSICA I QUÍMICA 2n ESO ACTIVITATS RECUPERACIÓ FÍSICA I QUÍMICA 2n ESO 1. Explica què és l univers i tot el que coneguis del Sistema Solar i completa la taula. UNIVERS: SISTEMA SOLAR: 2. Explica què és un solstici i un equinocci.

Más detalles

DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA. TECNOLOGIA 3r ESO: FEINA D ESTIU

DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA. TECNOLOGIA 3r ESO: FEINA D ESTIU TECNOLOGIA 3r ESO: FEINA D ESTIU Els criteris de qualificació de l'àrea de tecnologies en la convocatòria de setembre són: 20% la feina d'estiu entregada el dia de l'examen. 80% examen de setembre. La

Más detalles