i Aprenentatge Permanent

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "i Aprenentatge Permanent"

Transcripción

1 i Aprenentatge Permanent

2 Prova d accés a grau mitjà Adreçada a persones que volen cursar un cicle formatiu de grau mitjà o una modalitat esportiva de grau mitjà dels ensenyaments esportius de règim especial, i no tenen els requisits acadèmics necessaris.

3 Requisits dels aspirants Tenir 17 anys o complir-los dins l any natural en què es realitza la prova.

4 Ensenyaments als quals dóna accés El certificat d haver superat la prova d accés a grau mitjà permet l accés a: Qualsevol cicle de grau mitjà de formació professional. Qualsevol modalitat esportiva de grau mitjà dels ensenyaments esportius de règim especial i de les formacions esportives de nivell 1.

5 Validesa de la prova (1) La prova d accés superada té validesa permanent a la totalitat de l Estat espanyol. Aquesta prova no té validesa a efectes d equivalència, de convalidació ni d homologació de cap títol acadèmic.

6 Validesa de la prova (2) La superació de la prova permet l accés als ensenyaments que interessa cursar, sempre pel torn d accés mitjançant prova. La superació de la prova no garanteix l obtenció d una plaça escolar. Tampoc garanteix la impartició de cap ensenyament concret.

7 Estructura de la prova La prova té tres parts: Part lingüística,amb una durada de dues hores. Part social, amb una durada d una hora. Part cientificotecnològica, amb una durada de dues hores.

8 Consta de dos texts: Català Castellà Part lingüística Qüestions sobre cada text: Resum del text Explicació del significat de paraules, expressions i idees del text Redacció sobre un tema escollit d entre dos proposats (125 paraules)

9 Part social Consta d un examen de ciències socials. Aquest examen ha de tenir deu qüestions, o bé cinc exercicis amb dues qüestions cada un. Cada una de les qüestions té la puntuació màxima d un punt.

10 Part cientificotecnològica Consta de: un examen de matemàtiques, i un examen de ciències de la naturalesa o de tecnologia (a triar per l aspirant). Cada examen consta de deu qüestions o bé de cinc exercicis amb dues qüestions cada un. Cada qüestió té la qualificació màxima d un punt.

11 Qualificació de cada part Cada matèria es qualifica de 0 a 10 punts. La qualificació de cada part és la mitjana aritmètica de les qualificacions de les matèries que la conformen. Si l aspirant té l exempció de català, la qualificació de la part lingüística és la qualificació de Llengua castellana.

12 Qualificació final (1) Cada part es qualifica de 0 a 10 punts. La qualificació final és el resultat de fer la mitjana aritmètica de les tres parts. Aquest resultat s expressa amb dos decimals. Per fer aquesta mitjana s ha que tenir, com a mínim, un 4 de cada part. Se considera superada la prova si la qualificació final es igual o superior a 5.

13 Qualificació final (2) Si l aspirant ha superat els mòduls obligatoris d un PQPI a la nostra Comunitat Autònoma, s ha d afegir a la mitjana aritmètica de la prova (sempre que aquesta es pugui calcular) la puntuació que resulta de multiplicar pel coeficient 0,20 la qualificació obtinguda en el mòdul Aprenentatges instrumentals bàsics. Aquesta suma no pot ser superior a 10 punts.

14 Qualificació final (3) Si hi ha exempcions d alguna de les parts de la prova, la nota mitjana s ha de calcular sobre les parts avaluades. Quan no se superi la totalitat de la prova, la qualificació de la part o de les parts superades pot mantenir-se en les convocatòries següents.

15 Certificat d aptitud (1) Si la nota final és igual o superior a 5, en el certificat quedarà reflectic mitjançant la qualificació d Apte juntament amb la qualificació numèrica. El certificat especificarà que dóna accés a qualsevol cicle de grau mitjà de formació professional i a qualsevol modalitat esportiva de grau mitjà dels ensenyaments esportius de règim especial.

16 Certificat d aptitud (2) Si la nota final és inferior a 5, en el certificat quedarà reflectit mitjançant la qualificació de No Apte juntament amb la qualificació numèrica. Si no s ha pogut calcular la nota final, en el certificat quedarà reflectit mitjançant la qualificació de No Apte sense qualificació numèrica.

17 Exempció de fer la prova d accés (1) Tenir superada la prova d accés a la universitat per a més grans de 25 anys. Tenir superada una prova d accés de caràcter general als ensenyaments esportius de règim especial de grau superior. Tenir superada una prova d accés a cicles de grau mitjà o de grau superior d ensenyaments d arts plàstiques i disseny.

18 Exempció de fer la prova d accés (2) Tenir superada una prova d accés singular a un cicle formatiu de grau mitjà de formació professional. Haver superat els mòduls obligatoris d un PQPI amb una qualificació igual o superior a 8 punts. La qualificació final obtinguda en el programa ha de ser la qualificació a efectes d admissió.

19 Exempció de fer la part lingüística Haver superat l àmbit de comunicació d un PQPI (mòdul voluntari). Haver superat l àmbit de comunicació de l educació secundària per a persones adultes.

20 Exempció de fer la part social Haver superat l àmbit social d un PQPI (mòdul voluntari). Haver superat l àmbit social de l educació secundària per a persones adultes.

21 Exempció de fer la part cientificotecnològica (1) Haver superat els mòduls obligatoris d un PQPI. Haver superat l àmbit cientificotecnològic de l educació secundària per a persones adultes. Tenir un certificat de professionalitat de nivell 1 o superior.

22 Exempció de fer la part cientificotecnològica (2) Haver superat un mòdul monogràfic que pertany a un cicle de grau mitjà. Tenir acreditada una o més unitats de competència d un títol de Tècnic.

23 Exempció de la prova de llengua catalana Per a nouvinguts: han de presentar la Resolució individualitzada emesa pel Servei d Ensenyament del Català. Tenir el certificat de nivell B2 de català o equivalent.

24 Acumulació d exempcions Les persones que tenguin l exempció total de fer la prova o les que acumulin l exempció de fer totes les parts de la prova, no l han de fer ni s han d inscriure per fer-la. Accedeixen, pel torn d accés mitjançant prova, als ensenyaments que els interessi cursar.

25 Acumulació de parts superades i exempció de la resta de les parts Les persones que tenguin una o dues parts superades i, també, tenguin l exempció de fer la resta de les parts, no han de fer la prova ni s han d inscriure per fer-la. Accedeixen, pel torn d accés mitjançant prova, als ensenyaments que els interessi cursar.

26 Convocatòria de la prova d accés a CFGM. Maig de 2011 Dates d inscripció: del 7 al 18 de març de Dates de realització de la prova: 23 i 24 de maig de 2011, horabaixa. Lloc d inscripció: en el mateix centre on s ha de realitzar la prova.

27 Centres que han de fer la prova d accés a CFGM (1) Mallorca IES Alcúdia (Alcúdia) IES Bendinat (Calvià) IES Felanitx (Felanitx) IES Berenguer d Anoia (Inca) IES Llucmajor (Llucmajor) IES Arxiduc Lluís Salvador (Palma)

28 Centres que han de fer la prova d accés a CFGM (2) Mallorca IES Emili Darder (Palma) IES Josep Sureda i Blanes (Palma) IES Son Rullan (Palma) IES Santa Margalida (Santa Margalida) IES Guillem Colom Casasnovas (Sóller) IES Puig de sa Font (Son Servera)

29 Centres que han de fer la prova d accés a CFGM (3) Menorca IES Biel Martí (Ferreries) IES Josep Maria Quadrado (Ciutadella) IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)

30 Centres que han de fer la prova d accés a CFGM (4) Eivissa i Formentera IES Sa Colomina (Eivissa) IES Xarc (Santa Eulària des Riu) IES Marc Ferrer (Formentera)

31 Adaptació de les condicions de realització de la prova (1) Les persones que poden acreditar que tenen necessitats educatives especials o dificultats específiques d aprenentatge (dislèxia, disortografia, disgrafia, discalcúlia...) i volen sol licitar l adaptació de les condicions de realització de la prova, han d aportar algun dels següents documents:

32 Adaptació de les condicions de realització de la prova (2) Certificat que acredita el tipus i grau de discapacitat Dictamen d escolarització Informe del DO per a les dificultats específiques d aprenentatge Informe emès per associacions de reconeguda experiència Informe emès per un professional col legiat

33 Repetició de la prova Les persones que hagin superat amb anterioritat la prova d accés a grau mitjà, tenguin o no qualificació numèrica, i les que tenguin l exempció de fer totes les parts de la prova, es poden tornar a presentar amb la finalitat de millorar la seva qualificació.

34 Normativa que regula les proves d accés Ordre de la consellera d Educació i Cultura de 3 de març de 2009 per la qual es regulen les proves d accés als cicles formatius de formació professional del sistema educatiu i les proves d accés de caràcter general als ensenyaments esportius de règim especial (BOIB núm. 39, de 17 de març)

35 Normativa que convoca la prova d accés Resolució del director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanent de 16 de febrer de 2011 per la qual es convoca la prova d accés als cicles formatius de grau mitjà de formació professional del sistema educatiu i als ensenyaments esportius de règim especial de grau mitjà i a les formacions esportives de nivell 1, i se n concreten aspectes sobre l organització (BOIB núm. 28, de 24 de febrer)

36 Informació Si voleu més informació podeu consultar la pàgina web: Palma, 14 d abril de 2011

37

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ CONVOCATÒRIA MAIG 2012

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ CONVOCATÒRIA MAIG 2012 PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ CONVOCATÒRIA MAIG 2012 Termini d inscripció a les proves d accés a CFGM: del 19 al 30 de març de 2012, ambdós inclosos. Taxa d inscripció: 21,05 euros. Centres

Más detalles

PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL CEPA SANT ANTONI CURS 2013/2014 NOVEMBRE DEL 2013 Finalitat Les proves d accés tenen la finalitat de permetre l accés a la formació

Más detalles

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Llinatges: Nom: Adreça: CP: Telèfon: Localitat: Adreça electrònica: DNI: Data de naixement. EXPÒS: Que complesc els requisits per

Más detalles

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Llinatges: Nom: Adreça: Mòbil: Telèfon: Localitat: CP: DOI: Adreça electrònica: Data de naixement: EXPÒS:

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

Adreça: Mòbil: Telèfon:

Adreça: Mòbil: Telèfon: INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Llinatges: Nom: Adreça: Mòbil: Telèfon: Localitat: CP: DNI: Adreça electrònica: Data de naixement: EXPÒS:

Más detalles

Secció I - Comunitat Autònoma Illes Balears

Secció I - Comunitat Autònoma Illes Balears 7 Secció I - Comunitat Autònoma Illes Balears 3.- D'altres disposicions CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I CULTURA Num. 6071 Resolució del director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanent de 18

Más detalles

CICLES DE GRAU MITJÀ

CICLES DE GRAU MITJÀ CICLES DE GRAU MITJÀ DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA ESO 1. Amb la sol licitud per a l accés via ESO s han de presentar original i còpia de la documentació següent: a) Document oficial

Más detalles

Oferta Formativa CFA Canovelles Curs Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català Ensenyaments inicials i

Oferta Formativa CFA Canovelles Curs Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català Ensenyaments inicials i Oferta Formativa CFA Canovelles Curs 2013-14 Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català 2 1 1 Ensenyaments inicials i Castellà 2 1 1 Anglès 1 1 1 bàsics COMPETIC inicial 1 1 1 CFI nivell 1 1 1 1 Formació

Más detalles

DEPART. ORIENTACIÓ ies puig de sa font PROVES D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU SUPERIOR CONVOCATÒRIA 2013

DEPART. ORIENTACIÓ ies puig de sa font PROVES D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU SUPERIOR CONVOCATÒRIA 2013 PROVES D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU SUPERIOR CONVOCATÒRIA 2013 PROVES D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU SUPERIOR CONVOCATÒRIA 2013 OBJECTIU

Más detalles

El grau mitjà consta de dos cicles o nivells i en finalitzar s obté el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat esportiva corresponent.

El grau mitjà consta de dos cicles o nivells i en finalitzar s obté el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat esportiva corresponent. Els Ensenyaments Esportius són una formació que et capacita per desenvolupar una activitat professional en el camp de l'activitat física i l'esport: iniciació esportiva, tecnificació esportiva i conducció

Más detalles

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació Aquest document conté els apartats següents: Part primera: cicles formatius FP LOGSE C. Trasllat d un alumne entre centres sense haver finalitzat

Más detalles

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT 2010-2012 - 1 - 1.- MARC LEGAL 1.1. ORGANIGRAMA DEL SISTEMA EDUCATIU SEGONS LA LOE MÓN LABORAL BATXILLERAT ( 16-18) PAAU UNIVERSITAT FORMACIÓ PROFESSIONAL GRAU SUPERIOR (CFGS)

Más detalles

ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR. Curs 2016

ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR. Curs 2016 ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Curs 2016 ESTUDIS POSTOBLIGATORIS Estudis universitaris Prova d Accés Tenir un GM o 19 anys o complir-los l any de la prova BATXILLERAT FP Grau Superior (2 anys)

Más detalles

La Formació Professional Inicial

La Formació Professional Inicial La Formació Professional Inicial Índex Cicles formatius: Itinerari professionalitzador Obtenció d una titulació de formació professional. Modificacions curriculars en la formació professional. Implantació

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

PERÍODE D'INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY

PERÍODE D'INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY PERÍODE D'INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY DEL 14 AL 27 DE MARÇ DE 2011 Inscripció telemàtica a les proves d accés, mitjançant l aplicació

Más detalles

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS 2013-2014 La prova d accés a la universitat s estructura en dues fases: Fase general (obligatòria) Fase específica (voluntària) Els exàmens de les PAU

Más detalles

Guia orientativa per a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà de Formació Professional

Guia orientativa per a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà de Formació Professional Guia orientativa per a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà de Formació Professional 1. INTRODUCCIÓ Els ensenyaments de formació professional reglats tenen com a objectiu proporcionar

Más detalles

Oferta formativa curs

Oferta formativa curs Oferta formativa curs 2016-17 Amb caràcter general, per accedir a l'educació d'adults cal: Tenir 18 anys, o bé complir-los durant l'any natural en què s'inicia la formació. Tenir 16 anys o complir-los

Más detalles

Curs de preparació per a les proves d accés als cicles formatius de formació professional. cfa NOU girona

Curs de preparació per a les proves d accés als cicles formatius de formació professional. cfa NOU girona Curs de preparació per a les proves d accés als cicles formatius de formació professional cfa NOU girona Informació i descripció de la prova Famílies professionals Itineraris que es poden cursar al centre

Más detalles

PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ

PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ Fax 977 55 62 11 PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ ORDRE D ASSIGNACIÓ DE PLACES GM: - El centre assignarà places, en primer lloc, a les persones que van participar

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

Institut Molí de la Vila

Institut Molí de la Vila Institut Molí de la Vila PRESENTACIÓ DELS ESTUDIS POSTOBLIGATORIS - BATXILLERAT - FORMACIÓ PROFESSIONAL EL BATXILLERAT Matèries del batxillerat Dins del batxillerat hi ha diferents tipus de matèries: Matèries

Más detalles

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT 2010 MARC LEGAL REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre 2001 2003 2007 2006 2007 LOU (Ley Orgánica 6/2001, de Universidades) LUC (Llei 1/2003, d Universitats de Catalunya)

Más detalles

ACCÉS A LA UNIVERSITAT

ACCÉS A LA UNIVERSITAT ACCÉS A LA UNIVERSITAT PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER ALS MÉS GRANS DE 25 ANYS REQUISITS Tenir 25 anys abans de l 1 d octubre de l any en què es fa l accés. (en cas de complir els 25 anys l 1 d octubre

Más detalles

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT 2010 MARC LEGAL REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre 2001 2003 2007 2006 2007 LOU (Ley Orgánica 6/2001, de Universidades) LUC (Llei 1/2003, d Universitats de Catalunya)

Más detalles

CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT

CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT Normativa Formació ECE Formació FCP ECE La normativa que recull la formació reglada que ofereix la Federació Catalana de Patinatge,

Más detalles

INSTRUCCIONS. 1 Passatge particular de Guillem de Torrella, Palma Tel: Fax: Web:

INSTRUCCIONS. 1 Passatge particular de Guillem de Torrella, Palma Tel: Fax: Web: INSTRUCCIONS DE LA DIRECCIÓ GENERAL D ADMINISTRACIÓ, ORDENACIÓ I INSPECCIÓ EDUCATIVES SOBRE LA INCORPORACIÓ D ALUMNES PROCEDENTS DE SISTEMES EDUCATIUS ESTRANGERS L Ordre de 14 de març de 1988 (BOE del

Más detalles

IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL

IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL 1r CFGM IMATGE PERSONAL SISTEMA EDUCATIU LOMQUE 05/11/15 FORMACIÓ PROFESSIONAL FAMÍLIES PROFESSIONALS FORMACIÓ PROFESSIONAL S'ESTRUCTURA

Más detalles

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Els estudis de Formació Professional Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Índex Cicles formatius: Obtenció d'una titulació de formació professional. Modificacions curriculars en la formació professional.

Más detalles

S entén per convalidació donar valor acadèmic als estudis oficials certificats per l entitat competent.

S entén per convalidació donar valor acadèmic als estudis oficials certificats per l entitat competent. CONVALIDACIONS EN EL CICLE FORMATIU. A. Informació general sobre convalidacions. S entén per convalidació donar valor acadèmic als estudis oficials certificats per l entitat competent. Per sol licitar

Más detalles

Què és el BATXIBAC?:

Què és el BATXIBAC?: gener 2017 Què és el BATXIBAC?: Un acord entre els governs de França I Espanya per tal que alguns alumnes, quan acabin el Batxillerat, tinguin la doble titulació de Batxiller i Baccalauréat Objectius:

Más detalles

INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO

INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO Data: 11.07.18 Circular núm. 24 INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO TÍTOLS - Tècnic/a de Judo i Defensa Personal: Cicle Inicial Cicle Final - Tècnic/a Superior de Judo i

Más detalles

IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL

IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL 1r CFGM SANITAT SISTEMA EDUCATIU LOMQUE 05/11/15 FORMACIÓ PROFESSIONAL FAMÍLIES PROFESSIONALS FORMACIÓ PROFESSIONAL S'ESTRUCTURA EN: GRAU

Más detalles

Preinscripció i matrícula GRAU MITJÀ DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

Preinscripció i matrícula GRAU MITJÀ DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Preinscripció i matrícula 2016 2017 GRAU MITJÀ DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Període de preinscripció: 18 al 25 de maig de 2016 7 al 9 de setembre de 2016 (dates provisionals 2n període) Tenir el títol de graduat

Más detalles

Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017

Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017 Institut Carles Vallbona Camp de les Moreres, 14 08401 Granollers Telèfon: 938600021 centre@iescarlesvallbona.cat Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017

Más detalles

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CFGM d'atenció a Persones en Situació de Dependència CFGS d'integració Social CFGS Educació Infantil C / P A R E C O L L, 3, 1 7 0 0 5, G I R O N A T E L È F O N : 9

Más detalles

PROGRAMES DE QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL INICIAL (PQPI)

PROGRAMES DE QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL INICIAL (PQPI) PROGRAMES DE QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL INICIAL (PQPI) 1. Disposicions generals : Programes adreçats a alumnes susceptibles d abandonar els estudis que condueixen al títol d ESO i a les persones que no

Más detalles

Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat)

Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat) Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat) QUÈ ÉS EL BATXIBAC El Batxibac és una oferta de batxillerat amb un currículum mixt que possibilita als alumnes que el cursen obtenir, simultàniament, dues

Más detalles

ORIENTACIONS PROVES LLIURES DEPARTAMENT SSC CURS CFGM D ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA

ORIENTACIONS PROVES LLIURES DEPARTAMENT SSC CURS CFGM D ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA ORIENTACIONS PROVES LLIURES DEPARTAMENT SSC CURS 14-15 CFGM D ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA Per saber quins són els objectius (o resultats d'aprenentatge), continguts (temari) i criteris

Más detalles

Notes de tall Accés a grau mitjà Curs Via d'accés 6,1 6,7 7 6,68 5,43 CC CENTRO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN 5,56 6,75 5,79

Notes de tall Accés a grau mitjà Curs Via d'accés 6,1 6,7 7 6,68 5,43 CC CENTRO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN 5,56 6,75 5,79 Notes de tall Accés a grau mitjà Curs 2014-201 CC AULA BALEAR 6,1 6,7 7 6,68,43 CC CENTRO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN,12,6 6,7,79,7 CC ES LICEU 6,61, CC JESÚS MARÍA,71 CC LA SALLE,4,6 CC NUESTRA SEÑORA

Más detalles

INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS D ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY DE GRAU SUPERIOR

INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS D ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY DE GRAU SUPERIOR INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS D ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY DE GRAU SUPERIOR CONVOCATÒRIA ORDINÀRIA ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Más detalles

Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO

Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO Serveis Territorials a la Catalunya Central Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO JORNADA D ORIENTACIÓ EDUCATIVA Catalunya Central Manresa, 26 de març de 2015 Programes d FP per a alumnes

Más detalles

CONVOCATÒRIA D INCIDÈNCIES. Proves d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà 2001 Prova única globalitzada SOLUCIONS

CONVOCATÒRIA D INCIDÈNCIES. Proves d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà 2001 Prova única globalitzada SOLUCIONS CONVOCATÒRIA D INCIDÈNCIES Proves d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà 2001 Prova única globalitzada SOLUCIONS PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ. CONVOCATÒRIA D INCIDÈNCIES. 2001. SOLUCIONS

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 INFORMÀTICA Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 Índex Estructura dels Cicles Formatius Accés als Cicles Formatius Informació Cicles Formatius Família Professional Preinscripció, documentació, normativa,

Más detalles

BEQUES D ÈXIT DE RETORN A LA FORMACIÓ. Segona oportunitat per a l ESO Competències clau d accés a la FP per a l Ocupació

BEQUES D ÈXIT DE RETORN A LA FORMACIÓ. Segona oportunitat per a l ESO Competències clau d accés a la FP per a l Ocupació BEQUES D ÈXIT DE RETORN A LA FORMACIÓ Segona oportunitat per a l ESO Competències clau d accés a la FP per a l Ocupació El nivell de formació d un treballador incideix directament en les seves oportunitat

Más detalles

Organització del 4t curs d ESO

Organització del 4t curs d ESO Organització del 4t curs d ESO Segons el Decret 143/2007, de 26 de juny, pel qual s estableix l ordenació dels ensenyaments de l ESO (DOGC, núm. 4915, 29.06.2007) INSTITUT XXV OLIMPÍADA El Decret 143/2007

Más detalles

Guia de tutoria CURSOS D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS. Curs escolar: Grup: Tutor/a:

Guia de tutoria CURSOS D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS. Curs escolar: Grup: Tutor/a: Guia de tutoria CURSOS D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS Curs escolar: 2005-2006 Grup: Tutor/a: 0. Control de canvis Versió 1.1, presentada per a la seva revisió i aprovació en setembre 2012, a partir de la

Más detalles

Per tot això, dict la següent RESOLUCIÓ

Per tot això, dict la següent RESOLUCIÓ Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 16 de desembre de 2016 per la qual es convoquen i es regulen, a les Illes Balears, les proves d accés de caràcter específic als ensenyaments

Más detalles

Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar

Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar NOTES INFORMATIVES- Setembre 2016 Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar Curs escolar 2015-2016 Amb la intenció d elaborar una radiografia de les característiques de l escolarització

Más detalles

A. Alumnat d Educació Secundària Obligatòria que cursa ensenyaments professionals de Música o Dansa.

A. Alumnat d Educació Secundària Obligatòria que cursa ensenyaments professionals de Música o Dansa. A. Alumnat d Educació Secundària Obligatòria que cursa ensenyaments professionals de Música o Dansa. A. 1. Convalidació de la matèria de Música en els cursos 1r i 3r d Educació Es pot convalidar la matèria

Más detalles

Període d inscripció a les proves d accés als Cicles Formatius de Grau Superior d Arts Plàstiques i Disseny

Període d inscripció a les proves d accés als Cicles Formatius de Grau Superior d Arts Plàstiques i Disseny Període d inscripció a les proves d accés als Cicles Formatius de Grau Superior d Arts Plàstiques i Disseny Convocatòria ordinària INSCRIPCIÓ A LES PROVES: de l 11 al 21 de març de 2013 Per a més informació

Más detalles

Formació de persones adultes. Departament d Ensenyament, 2012

Formació de persones adultes. Departament d Ensenyament, 2012 Formació de persones adultes Departament d Ensenyament, 2012 Formació de persones adultes L'educació de persones adultes és el conjunt d accions formatives que, en el marc d aprendre al llarg de la vida,

Más detalles

MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017

MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017 www.staj.es MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017 COS DE GESTIÓ PROCESSAL I ADMINISTRATIVA Puntuació total assolible: 20 punts. A) FORMACIÓ. Es valora fins a un màxim de 6 punts, d acord amb el barem següent:

Más detalles

6 BOIB Num CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I CULTURA

6 BOIB Num CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I CULTURA 6 BOIB Num. 117 02-08-2007 Num. 15219 per la qual es publica el nomenament de la Sra. Magdalena Solivellas Mayrata com a personal eventual de la conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori. En data

Más detalles

Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar

Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar NOTES INFORMATIVES Maig 2012 Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar Curs escolar 2010-2011 Amb la intenció d elaborar una radiografia de les característiques de l escolarització

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

18 BOIB Num

18 BOIB Num 18 BOIB Num. 29 26-02-2011 Hisenda en el termini d un mes comptador des de l endemà d haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d acord amb l article 117 de la Llei 30/1992, de 26

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS Fascicle 52 - Sec. III. - Pàg. 10273 Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS 4245 Resolució de la directora

Más detalles

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO Curs 2014-15 Destinataris Joves que compleixen com a mínim 16 anys i com a màxim 21 en l any d inici del programa. Que han deixat l educació

Más detalles

INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2011

INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2011 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2011 Barcelona, febrer 2012 ÍNDEX 1. Introducció 2 2. Recollida de dades 2 3. Anàlisi de les dades 2 3.1 Estudiants amb discapacitat de nou

Más detalles

L'adjudicació de places es farà en funció de la nota d'admissió. Nota d admissió= NMC + a*m1 + b*m2

L'adjudicació de places es farà en funció de la nota d'admissió. Nota d admissió= NMC + a*m1 + b*m2 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament INS Cap Norfeu Carrer Ponent, s/n 17480 Roses Tel.972150567 Fax 972151322 http://www.iescapnorfeu.info Les persones que estiguin en possessió dels títols

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

Aprovat pel Consell de Govern de 24 de juliol de ACGUV 156/2014.

Aprovat pel Consell de Govern de 24 de juliol de ACGUV 156/2014. Pla de Formació Lingüística i Didàctica per a l obtenció del Certificat de Capacitació per a l'ensenyament en Valencià, Certificat de Capacitació per a l Ensenyament en llengua estrangera i el Diploma

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT Fascicle 11 - Sec. III. - Pàg. 2018 Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT 579 Resolució de la directora general

Más detalles

Curs DOCUMENTACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ

Curs DOCUMENTACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ Curs 2016 2017 DOCUMENTACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ CICLES FORMATIUS i CAS: Fotocòpia del llibre de família (menors de 18 anys). Fotocòpia del DNI del pare, mare o tutor (menors de 18 anys). Fotocòpia del

Más detalles

Acreditació de perfils professionals

Acreditació de perfils professionals Acreditació de perfils professionals REQUISITS LLOCS ESPECÍFICS AMB PERFIL PROFESSIONAL edubcn.cat 1 A) PERFIL LINGÜÍSTIC A més de l especialitat del lloc, han d acreditar el perfil professional mitjançant

Más detalles

El 4t d ESO Final d etapa

El 4t d ESO Final d etapa Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Sa Palomera Carrer Vilar Petit, s/n 17300 Blanes Tel. 972 35 09 09 El 4t d ESO Final d etapa INS Sa Palomera b7000551@xtec.cat http://www.sapalomera.cat

Más detalles

IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL

IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL IES CAP DE LLEVANT PROGRAMA D ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL 1r CFGM CAFEM SISTEMA EDUCATIU LOMQUE 05/11/15 FORMACIÓ PROFESSIONAL FAMÍLIES PROFESSIONALS FORMACIÓ PROFESSIONAL S'ESTRUCTURA EN: GRAU

Más detalles

ANNEX 1 Instruccions. Article 1 Persones que s han d inscriure per fer la prova específica d accés i persones exemptes de fer-la.

ANNEX 1 Instruccions. Article 1 Persones que s han d inscriure per fer la prova específica d accés i persones exemptes de fer-la. ANNEX 1 Instruccions Article 1 Persones que s han d inscriure per fer la prova específica d accés i persones exemptes de fer-la. 1. Per poder realitzar les proves específiques per accedir als ensenyaments

Más detalles

1.- PERCENTATGE D APROVATS DEL CONJUNT DE LES ILLES BALEARS.

1.- PERCENTATGE D APROVATS DEL CONJUNT DE LES ILLES BALEARS. Estudi de l evolució del percentatge d aprovats dels alumnes de les Illes Balears a les àrees lingüístiques a les etapes d educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat en el període

Más detalles

Escola Municipal d Adults de Palamós

Escola Municipal d Adults de Palamós Escola Municipal d Adults de Palamós Informació i inscripcions cursos 2018/2019 Departament d Ensenyament Escola Municipal d Adults 2 Presentació Ens complau fer-vos a mans la nova programació de l Escola

Más detalles

Cicle formatiu de Grau Superior en. Tècniques d Actuació teatral del curs 2018/2019

Cicle formatiu de Grau Superior en. Tècniques d Actuació teatral del curs 2018/2019 1 INFORMACIÓ SOBRE L ACCÉS al Cicle formatiu de Grau Superior en Tècniques d Actuació teatral del curs 2018/2019 Índex REQUISITS D ACCÉS... 2 CALENDARI I HORARIS DE LA PROVA... 2 Convocatòria de juny...

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT Fascicle 145 - Sec. III. - Pàg. 28870 Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT 8865 Resolució del director general

Más detalles

INFORMACIÓ PROVA ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER A MAJORS DE 25 ANYS - 45 ANYS

INFORMACIÓ PROVA ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER A MAJORS DE 25 ANYS - 45 ANYS INFORMACIÓ PROVA ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER A MAJORS DE 25 ANYS - 45 ANYS NORMATIVA Informació extreta de la convocatòria de 2017 - Reial decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions

Más detalles

NOTA INFORMATIVA EN RELACIÓ A LA QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCÍÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA

NOTA INFORMATIVA EN RELACIÓ A LA QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCÍÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA NOTA INFORMATIVA EN RELACIÓ A LA QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCÍÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA En relació amb la Cartera de serveis socials es considera personal auxiliar

Más detalles

Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a )

Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a ) Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs 2017-201. (Document actualitzat a 13-4-201) La Comissió Gestora dels Processos d Accés i Preinscripció Universitària del Sistema Universitari

Más detalles

QUÈ PUC FER DESPRÉS DE L ESO. a) acreditant b) sense acreditar

QUÈ PUC FER DESPRÉS DE L ESO. a) acreditant b) sense acreditar QUÈ PUC FER DESPRÉS DE L ESO a) acreditant b) sense acreditar A) ACREDITANT CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ També s hi accedeix des de: - prova accés (17 anys) - curs d accés (Escoles Adults) CICLES FORMATIUS

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS Fascicle 47 - Sec. III. - Pàg. 9387 Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS 3546 Resolució del director

Más detalles

Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano

Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano Prova específica d accés als ensenyaments de música de grau professional. Primer curs. Accés curs 2018-2019 Índex de continguts

Más detalles

Passatge de Guillem de Torrella, Palma Tel.: Fax: Web:

Passatge de Guillem de Torrella, Palma Tel.: Fax: Web: Resolució del director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanent de 31 de gener de 2011 per la qual es convoquen les proves de certificació dels nivells de determinats idiomes per a l alumnat

Más detalles

Educació d adults. Enric Castella Castella. Cap del Servei d Ordenació Curricular de l Educació d Adults

Educació d adults. Enric Castella Castella. Cap del Servei d Ordenació Curricular de l Educació d Adults Educació d adults Enric Castella Castella Cap del Servei d Ordenació Curricular de l Educació d Adults Març 2016 Educació d adults: finalitat i àmbits d actuació LEC: Títol V, Capítol IV, articles 69,

Más detalles

Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016

Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016 Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016 Modalitats: - Pla de transició al Treball (PTT) - Formació i aprenentatge professional (FIAP) - Pla d Iniciació Professional (PIP) 2 Destinataris Joves:

Más detalles

Què es pot fer a finals de l ESO?

Què es pot fer a finals de l ESO? Què es pot fer a finals de l ESO? Opcions acadèmiques: 4t ESO: lletres - ciències BATXILLERAT: arts, humanitats o ciències. CICLES FORMATIUS: grau mitjà i superior. Departament d Orientació Sant Mateu,

Más detalles

Accés i admissió a la universitat

Accés i admissió a la universitat Identificació del departament o organisme Oficina d Accés a la Universitat Accés i admissió a la universitat Proves d accés a la universitat Preinscripció universitària 2018 Accés a la universitat Accés

Más detalles

Educació d adults Febrer 2017

Educació d adults Febrer 2017 Educació d adults Febrer 2017 Educació d adults: finalitat i àmbits d actuació LEC: Títol V, Capítol IV, articles 69, 70, 71 Finalitat Fer efectiu el dret a l educació en qualsevol etapa de la vida Àmbits

Más detalles

ORIENTACIÓ ACADÈMICA. 1r BATXILLERAT. IES Cap de Llevant Maig 2017

ORIENTACIÓ ACADÈMICA. 1r BATXILLERAT. IES Cap de Llevant Maig 2017 ORIENTACIÓ ACADÈMICA 1r BATXILLERAT IES Cap de Llevant Maig 2017 Promoció i permanència Obtenció del títol de batxiller 2n de Batxillerat El full de tries Blocs: Exemple 16-17 Les taules de ponderació

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

Preinscripció de Cicles formatius de Grau Superior. del 25 al 31 de maig de 2017

Preinscripció de Cicles formatius de Grau Superior. del 25 al 31 de maig de 2017 Preinscripció de Cicles formatius de Grau Superior del 25 al 31 de maig de 2017 Documentació que cal presentar en tots els casos: - Original i fotocòpia del DNI, NIE o passaport de l'alumne. Si es tracta

Más detalles

INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2014

INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2014 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2014 Barcelona, abril 2015 ÍNDEX 1. Introducció 2 2. Recollida de dades 2 3. Anàlisi de les dades 2 3.1 Estudiants amb discapacitat de nou

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT Fascicle 35 - Sec. III. - Pàg. 6922 Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT 2618 Resolució de la directora general

Más detalles

TENS MÉS DE TRES ANYS D EXPERIÈNCIA LABORAL I NO DISPOSES D UN TÍTOL D FP O CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT RELACIONAT AMB LA MATEIXA?

TENS MÉS DE TRES ANYS D EXPERIÈNCIA LABORAL I NO DISPOSES D UN TÍTOL D FP O CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT RELACIONAT AMB LA MATEIXA? TENS MÉS DE TRES ANYS D EXPERIÈNCIA LABORAL I NO DISPOSES D UN TÍTOL D FP O CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT RELACIONAT AMB LA MATEIXA? Nova convocatòria del procediment d'acreditació de l experiència laboral

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles