EDUCACIÓ PLÀSTICA I VISUAL II 3r ESO. Pendents Curs 2018/19 Professora: Mar Llobera. Llegeix atentament abans de començar:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "EDUCACIÓ PLÀSTICA I VISUAL II 3r ESO. Pendents Curs 2018/19 Professora: Mar Llobera. Llegeix atentament abans de començar:"

Transcripción

1 EDUCACIÓ PLÀSTICA I VISUAL II 3r ESO. Pendents Curs 2018/19 Professora: Mar Llobera Llegeix atentament abans de començar: Per recuperar l'assignatura l'alumne ha de presentar les làmines del curs detallades a continuació i realitzarà un examen pràctic sobre els treballs comentats. Les imatges que s adjunten no s han de copiar, són exemples realitzats per companys durant el curs, et serviran per entendre el que se t demana. Les dues notes, una de tasques i una altra de la prova, amb un percentatge del 50% cada una sumaran la nota final de la recuperació. Tots els treballs s han de presentar realitzats en làmines de dibuix Din A4 i dins la carpeta de cartró dissenyada per tu. Material que necessites per realitzar les tasques d estiu: carpeta de cartró, llapis, goma, maquineta, tisores, ferrament, làmines de dibuix DIN A4 130 gr, llapis de colors, escaire, cartabó, compàs i regle mil limetrat. Material per realitzar l'examen: llapis, goma, maquineta, llapis de colors, escaire, regla i compàs.

2 Làmina 1. El Color Dibuixa 8 rectangles iguals i dona ls colors a partir dels 3 Colors Primaris segons el model. Temes del treball (Items Curriculars): Color (colors primaris, secundaris i terciaris), tècniques seques (llapis de colors), gradacions i textures. Làmina 2 : Natura morta. Dibuixa partir d un model del natural tres fruites (taronja, pera i raïm). Aconsegueix tots els colors necessaris a partir de la mescla dels colors primaris. Treballa les gradacions per obtenir ombres i volums. Temes del treball (Items Curriculars): Composició, tècniques seques, gradacions, volum i ombra, dibuix al natural, colors primaris, secundaris i terciaris,mescla òptica.

3 Làmina 3: La meva mà Dibuix al natural amb llapis copiant o calcant la teva mà (dreta o esquerra, prendràs com a model la que no facis servir per dibuixar). Al costat dibuixa una mà amb un moviment o gest articulat natural. Temes del treball (Items Curriculars): El Dibuix com a creació artística, composició, tècniques seques; el llapis, gradació, to, valor, clarobscur, volum, simetría, proporció. 4. El retrat de Picasso. A partir de l anàlisi de diferents retrats realitzats per Picasso en la seva època cubista realitza un retrat. Temes del treball (Items Curriculars): El Dibuix com a creació artística, composició, tècniques seques; el llapis, gradació, to, valor, textura, volum, simetría- asimetria, proporció, el retrat, l autoretrat, el cubisme.

4 Polígons regulars a partir del radi. Làmina 5. Divideix la làmina en 4 parts iguals i dibuixa en cada espai i utilitzant els instruments de dibuix tècnic: El triangle inscrit en una circumferència de 4 cm de radi. El quadrat inscrit en una circumferència de 4 cm de radi. El pentàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. L hexàgon inscrit en una circumferència de 4 cm de radi. Si necessites ajuda consulta a youtube: polígons regulars a partir del radi Làmina 6. Divideix la làmina en 4 parts iguals i dibuixa en cada espai utilitzant els instruments de dibuix tècnic: Un heptàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. Un octàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. Un decàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. Un dodecàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. Si necessites ajuda consulta a youtube: polígons regulars a partir del radi Làmina 7. Divideix la làmina en 4 parts iguals i dibuixa en cada un dels espais utilitzant els instruments de dibuix tècnic: Un triangle de 5 cm de costat Un quadrat de 5 cm de costat un pentàgon de 4 cm de costat un hexàgon de 3,5 cm de costat Si necessites ajuda consulta a youtube: polígons regulars a partir del costat. Làmina 8. Divideix la làmina en 4 parts iguals i dibuixa en cada espai i utilitzant els instruments de dibuix tècnic : Un heptàgon de 3cm de costat. un octàgon de 3cm de costat un decàgon de 3cm de costat. Un polígon estrellat de 10 puntes. Si necessites ajuda consulta a youtube: polígons regulars a partir del costat. Làmina 9: Polígons Regulars. Fes 5 circumferències amb radi de 5cm. Fes els diferents polígons regulars estelats basats en el pentàgon, hexàgon, heptàgon, octàgon i enneàgon (mètode específic a partir de la circumferència) Finalment dóna colors segons el teu criteri. Temes del treball (Items Curriculars): Paral leles, Perpendiculars, Bisectriu, Mediatriu., Polígons Regulars, colors, composició, tècniques seques, gradacions. Per més informació consulta al Youtube: Polígons regulars estrellats

5

6 Unitat Tangències: Aquests exercicis els pots realitzar en aquests fulls. Explica les propietats de les tangències. Fes un dibuix per exemplificar cada una de les propietats. Dibuix propietat 1 Dibuix propietat 2: Dibuix propietat 3: Dibuix propietat 4:

7 Exercicis de tangències aplicant les propietats. Es poden realitzar als mateixos fulls. Exercici 1: Troba dues circumferències de 2,5 cm de radi tangents a la recta donada en el punt de tangència T. Quina propietat apliques? Exercici 2: Troba les circumferències de 2 5cm de radi tangents exteriors a les circumferències donades.

8 Exercici 3: Troba 4 circumferències de 2 5 cm de radi tangents a la recta donada: r Exercici 4: Troba la circumferència que passa per P i és tangent a la circumferència al punt T.

9 Exercici 5: Troba dues circumferències de 3 cm de radi tangents a la circumferència donada en el punt de tangència T. Quina propietat apliques? Exercici 6: Troba la recta tangent en el punt de tangència a la circumferència donada. Quina propietat apliques?

10 Exercici 7: Troba 4 circumferències de 3 cm de radi tangents a la recta donada i a la circumferència donada r Exercici 8: Troba quatre circumferències de 2 5cm de radi tangents a la circumferència donada.

11 Exercici 9: Troba una circumferència de 3 cm de radi tangent a la circumferència donada i a la recta r. Quina propietat apliques? Exercici 10: Troba la recta tangent en el punt de tangència a la circumferència donada. Quina propietat apliques?

12 Exercici 11: Troba 1 circumferència tangent a les dues rectes donades. Es dona el punt de tangència en una d elles. Exercici 12: Troba dues rectes tangents a la circumferència i que passin pel punt P

13 Exercici 13: Troba totes les circumferències possibles tangents a les rectes que es donen

14 Exercici 14: Troba quatre circumferències de 3cm de radi tangents a les rectes donades

15 Làmina 10: El Peix Instruccions: 1. Coloca la llàmina de manera horitzontal 2. Dibuixa els quatre marges a 20mm del marge del paper 3. Traça les rectes horitzontals a i b (a 25mm i a 40mm de distància del marge inferior) Ones: 4. Localitza a sobre la recta a els punts A I F (a 25mm dels marge esquerra) 5. Localitza a sobre el marge horitzontal els punts B,C, D i E separats entre sí 50mm 6. Localitza damunt la recta a els punts G, H, I i J separats entre sí 50mm 7. Localitza el punt K, on la primera circumferència talla amb la recta b 8. Dibuixa un arc de circumferència de centre A i radi AK 9. Dibuixar la resta d arcs de circumferència repetint el procés anterior. El peix 10. Localitza els punts W, X, Y i Z i traça les diagonals del rectangle que formen aquests punts. 11. Localitza el punt O, on tallen aquestes dues diagonals i traça la circumferència de 60mm. 12. Traça un diàmetre vertical en la circumferència per situar els punts L i M 13. Traça els arcs de circumferència de centre L i LM i de centre M i radi ML

16 Ull 14. Localitzar els punt N i V 15. Traçar la mediatriu del segment NV, localitzar el punt U 16. Dibuixar la circumferència de centre N i radi NU Coa: 17. Bisectriu de l angle Y fins a tallar amb la diagonal WZ en el punt P 18. Unir P amb R fins trobar Q 19. Dividir el segmentt YR en 6 parts iguals i unir cada punt amb P 20. Dona-li color

17 Presentació: Land Art. En una cartolina gran del color que vulguis Explica El moviment Land Art On va néixer i quan i per quina raó? Quins elements es fan servir en aquest tipus d obres? Quin és el motiu principal pel qual els artistes d aquest moviment decideixen crear les seves obres generalment en espais poc accessibles? Quina intencionalitat tenen? Que vol dir que una obra sigui efímera? Que és el que perdura d una obra efímera? En que es diferencien aquestes obres amb els quadres que pots trobar penjats a les parets d una galeria o d un museu? Es sempre l artista qui realitza l obra? Artistes destacats d aquest moviment Un artista: Descobrim els artistes i n escollim un. Escriurem una petita biografia d aquest artista: On va néixer i quan La seva vida: on va viure, formació, influències familiars,... La seva obra. aspectes a destacar de la seva obra: tècniques, elements utilitzats, que els diferencien dels altres artistes de la seva època o del mateix moviment. Obres destacades de l artista. Adjuntar imatges. Any de la seva mort i on. Ves a la platja o a la muntanya, fes la teva pròpia intervenció Land art per incloure a la presentació. Idees, conceptes, esbossos... Materials que utilitzaràs Títol de l obra. Imatge: S ha de prendre mínim una fotografia de l obra realitzada per incloure-la a la presentació. Es poden realitzar fotografies durant la realització per tal de mostrar el procés.

18