EDUCACIÓ PLÀSTICA I VISUAL II 3r ESO. Pendents Curs 2018/19 Professora: Mar Llobera. Llegeix atentament abans de començar:

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "EDUCACIÓ PLÀSTICA I VISUAL II 3r ESO. Pendents Curs 2018/19 Professora: Mar Llobera. Llegeix atentament abans de començar:"

Transcripción

1 EDUCACIÓ PLÀSTICA I VISUAL II 3r ESO. Pendents Curs 2018/19 Professora: Mar Llobera Llegeix atentament abans de començar: Per recuperar l'assignatura l'alumne ha de presentar les làmines del curs detallades a continuació i realitzarà un examen pràctic sobre els treballs comentats. Les imatges que s adjunten no s han de copiar, són exemples realitzats per companys durant el curs, et serviran per entendre el que se t demana. Les dues notes, una de tasques i una altra de la prova, amb un percentatge del 50% cada una sumaran la nota final de la recuperació. Tots els treballs s han de presentar realitzats en làmines de dibuix Din A4 i dins la carpeta de cartró dissenyada per tu. Material que necessites per realitzar les tasques d estiu: carpeta de cartró, llapis, goma, maquineta, tisores, ferrament, làmines de dibuix DIN A4 130 gr, llapis de colors, escaire, cartabó, compàs i regle mil limetrat. Material per realitzar l'examen: llapis, goma, maquineta, llapis de colors, escaire, regla i compàs.

2 Làmina 1. El Color Dibuixa 8 rectangles iguals i dona ls colors a partir dels 3 Colors Primaris segons el model. Temes del treball (Items Curriculars): Color (colors primaris, secundaris i terciaris), tècniques seques (llapis de colors), gradacions i textures. Làmina 2 : Natura morta. Dibuixa partir d un model del natural tres fruites (taronja, pera i raïm). Aconsegueix tots els colors necessaris a partir de la mescla dels colors primaris. Treballa les gradacions per obtenir ombres i volums. Temes del treball (Items Curriculars): Composició, tècniques seques, gradacions, volum i ombra, dibuix al natural, colors primaris, secundaris i terciaris,mescla òptica.

3 Làmina 3: La meva mà Dibuix al natural amb llapis copiant o calcant la teva mà (dreta o esquerra, prendràs com a model la que no facis servir per dibuixar). Al costat dibuixa una mà amb un moviment o gest articulat natural. Temes del treball (Items Curriculars): El Dibuix com a creació artística, composició, tècniques seques; el llapis, gradació, to, valor, clarobscur, volum, simetría, proporció. 4. El retrat de Picasso. A partir de l anàlisi de diferents retrats realitzats per Picasso en la seva època cubista realitza un retrat. Temes del treball (Items Curriculars): El Dibuix com a creació artística, composició, tècniques seques; el llapis, gradació, to, valor, textura, volum, simetría- asimetria, proporció, el retrat, l autoretrat, el cubisme.

4 Polígons regulars a partir del radi. Làmina 5. Divideix la làmina en 4 parts iguals i dibuixa en cada espai i utilitzant els instruments de dibuix tècnic: El triangle inscrit en una circumferència de 4 cm de radi. El quadrat inscrit en una circumferència de 4 cm de radi. El pentàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. L hexàgon inscrit en una circumferència de 4 cm de radi. Si necessites ajuda consulta a youtube: polígons regulars a partir del radi Làmina 6. Divideix la làmina en 4 parts iguals i dibuixa en cada espai utilitzant els instruments de dibuix tècnic: Un heptàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. Un octàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. Un decàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. Un dodecàgon inscrit en una circumferència de 4cm de radi. Si necessites ajuda consulta a youtube: polígons regulars a partir del radi Làmina 7. Divideix la làmina en 4 parts iguals i dibuixa en cada un dels espais utilitzant els instruments de dibuix tècnic: Un triangle de 5 cm de costat Un quadrat de 5 cm de costat un pentàgon de 4 cm de costat un hexàgon de 3,5 cm de costat Si necessites ajuda consulta a youtube: polígons regulars a partir del costat. Làmina 8. Divideix la làmina en 4 parts iguals i dibuixa en cada espai i utilitzant els instruments de dibuix tècnic : Un heptàgon de 3cm de costat. un octàgon de 3cm de costat un decàgon de 3cm de costat. Un polígon estrellat de 10 puntes. Si necessites ajuda consulta a youtube: polígons regulars a partir del costat. Làmina 9: Polígons Regulars. Fes 5 circumferències amb radi de 5cm. Fes els diferents polígons regulars estelats basats en el pentàgon, hexàgon, heptàgon, octàgon i enneàgon (mètode específic a partir de la circumferència) Finalment dóna colors segons el teu criteri. Temes del treball (Items Curriculars): Paral leles, Perpendiculars, Bisectriu, Mediatriu., Polígons Regulars, colors, composició, tècniques seques, gradacions. Per més informació consulta al Youtube: Polígons regulars estrellats

5

6 Unitat Tangències: Aquests exercicis els pots realitzar en aquests fulls. Explica les propietats de les tangències. Fes un dibuix per exemplificar cada una de les propietats. Dibuix propietat 1 Dibuix propietat 2: Dibuix propietat 3: Dibuix propietat 4:

7 Exercicis de tangències aplicant les propietats. Es poden realitzar als mateixos fulls. Exercici 1: Troba dues circumferències de 2,5 cm de radi tangents a la recta donada en el punt de tangència T. Quina propietat apliques? Exercici 2: Troba les circumferències de 2 5cm de radi tangents exteriors a les circumferències donades.

8 Exercici 3: Troba 4 circumferències de 2 5 cm de radi tangents a la recta donada: r Exercici 4: Troba la circumferència que passa per P i és tangent a la circumferència al punt T.

9 Exercici 5: Troba dues circumferències de 3 cm de radi tangents a la circumferència donada en el punt de tangència T. Quina propietat apliques? Exercici 6: Troba la recta tangent en el punt de tangència a la circumferència donada. Quina propietat apliques?

10 Exercici 7: Troba 4 circumferències de 3 cm de radi tangents a la recta donada i a la circumferència donada r Exercici 8: Troba quatre circumferències de 2 5cm de radi tangents a la circumferència donada.

11 Exercici 9: Troba una circumferència de 3 cm de radi tangent a la circumferència donada i a la recta r. Quina propietat apliques? Exercici 10: Troba la recta tangent en el punt de tangència a la circumferència donada. Quina propietat apliques?

12 Exercici 11: Troba 1 circumferència tangent a les dues rectes donades. Es dona el punt de tangència en una d elles. Exercici 12: Troba dues rectes tangents a la circumferència i que passin pel punt P

13 Exercici 13: Troba totes les circumferències possibles tangents a les rectes que es donen

14 Exercici 14: Troba quatre circumferències de 3cm de radi tangents a les rectes donades

15 Làmina 10: El Peix Instruccions: 1. Coloca la llàmina de manera horitzontal 2. Dibuixa els quatre marges a 20mm del marge del paper 3. Traça les rectes horitzontals a i b (a 25mm i a 40mm de distància del marge inferior) Ones: 4. Localitza a sobre la recta a els punts A I F (a 25mm dels marge esquerra) 5. Localitza a sobre el marge horitzontal els punts B,C, D i E separats entre sí 50mm 6. Localitza damunt la recta a els punts G, H, I i J separats entre sí 50mm 7. Localitza el punt K, on la primera circumferència talla amb la recta b 8. Dibuixa un arc de circumferència de centre A i radi AK 9. Dibuixar la resta d arcs de circumferència repetint el procés anterior. El peix 10. Localitza els punts W, X, Y i Z i traça les diagonals del rectangle que formen aquests punts. 11. Localitza el punt O, on tallen aquestes dues diagonals i traça la circumferència de 60mm. 12. Traça un diàmetre vertical en la circumferència per situar els punts L i M 13. Traça els arcs de circumferència de centre L i LM i de centre M i radi ML

16 Ull 14. Localitzar els punt N i V 15. Traçar la mediatriu del segment NV, localitzar el punt U 16. Dibuixar la circumferència de centre N i radi NU Coa: 17. Bisectriu de l angle Y fins a tallar amb la diagonal WZ en el punt P 18. Unir P amb R fins trobar Q 19. Dividir el segmentt YR en 6 parts iguals i unir cada punt amb P 20. Dona-li color

17 Presentació: Land Art. En una cartolina gran del color que vulguis Explica El moviment Land Art On va néixer i quan i per quina raó? Quins elements es fan servir en aquest tipus d obres? Quin és el motiu principal pel qual els artistes d aquest moviment decideixen crear les seves obres generalment en espais poc accessibles? Quina intencionalitat tenen? Que vol dir que una obra sigui efímera? Que és el que perdura d una obra efímera? En que es diferencien aquestes obres amb els quadres que pots trobar penjats a les parets d una galeria o d un museu? Es sempre l artista qui realitza l obra? Artistes destacats d aquest moviment Un artista: Descobrim els artistes i n escollim un. Escriurem una petita biografia d aquest artista: On va néixer i quan La seva vida: on va viure, formació, influències familiars,... La seva obra. aspectes a destacar de la seva obra: tècniques, elements utilitzats, que els diferencien dels altres artistes de la seva època o del mateix moviment. Obres destacades de l artista. Adjuntar imatges. Any de la seva mort i on. Ves a la platja o a la muntanya, fes la teva pròpia intervenció Land art per incloure a la presentació. Idees, conceptes, esbossos... Materials que utilitzaràs Títol de l obra. Imatge: S ha de prendre mínim una fotografia de l obra realitzada per incloure-la a la presentació. Es poden realitzar fotografies durant la realització per tal de mostrar el procés.

18

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA Abans de començar cal tenir uns coneixements bàsics que estudiareu a partir d ara. PUNT: No es pot definir, però podem dir que és la marca més petita que

Más detalles

TASCA D ESTIU. 1er ESO

TASCA D ESTIU. 1er ESO ED. PLÀSTICA I VISUAL TASCA D ESTIU. 1er ESO IMPORTANT: LA PRESENTACIÓ DE TOTS ELS TREBALLS DE LA RECUPERACIÓ SON OBLIGATORIS. TAMBÉ, LA BONA PRESENTACIÓ I LA ELABORACIÓ CORRECTE DE L ACTIVITAT. S han

Más detalles

Visual i Plàstica Dossier de recuperació curs r d'eso

Visual i Plàstica Dossier de recuperació curs r d'eso Visual i Plàstica Dossier de recuperació curs 2011-2012 3r d'eso 1 EL COLOR Colors primaris, secundaris i terciaris 1. El cercle cromàtic Situa en aquest cercle cromàtic els 3 colors primaris, els 3 colors

Más detalles

Sector circular i Segment circular.

Sector circular i Segment circular. Tema: poligons, circumferència i cercle Activitats de consolidació Pàgina 1 de 8 1. Explica quines són les semblances i diferències entre: Línia poligonal i polígon. Circumferència i cercle. Sector circular

Más detalles

GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ 1.2. CLASSIFICACIÓ

GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ 1.2. CLASSIFICACIÓ GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ Representem un punt A en un pla i tracem dues semirectes amb origen en aquest punt. El punt A serà el vèrtex de l angle i cada semirecta serà el costat. 1..

Más detalles

La porció limitada per una línia poligonal tancada és un

La porció limitada per una línia poligonal tancada és un PLA Si n és el nombre de costats del polígon: El nombre de diagonals és La suma dels seus angles és 180º ( n 2 ). La porció limitada per una línia poligonal tancada és un Entre les seves propietats destaquem

Más detalles

DOSSIER DE RECUPERACIÓ CURS VISUAL I PLÀSTICA 3ESO PROF: CATERINA PUPPO

DOSSIER DE RECUPERACIÓ CURS VISUAL I PLÀSTICA 3ESO PROF: CATERINA PUPPO INSTITUT ELS TRES TURONS ÀMBIT ARTÍSTIC DOSSIER DE RECUPERACIÓ CURS 2017-2018 VISUAL I PLÀSTICA 3ESO PROF: CATERINA PUPPO Per superar l assignatura s ha de presentar a l exàmen de setembre junt amb el

Más detalles

UNITAT 8. FIGURES PLANES

UNITAT 8. FIGURES PLANES 1. Fes servir aquests punts per traçar dues línies poligonals més de cada tipus, apart de les dels exemples: Línia poligonal oberta Línia poligonal oberta creuada Línia poligonal tancada Línia poligonal

Más detalles

FITXA 1: Polígons. Conceptes

FITXA 1: Polígons. Conceptes FITXA 1: Polígons. Conceptes A.1. REPASSA ELS TEUS CONEIXEMENTS. 1. Escriu la lletra de les figures equilàteres. A, D 2. Escriu el nom de les figures equiangulars. A, D 3. Anomena les figures que tenen

Más detalles

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Convocatòria maig de 2005 DIBUIX TÈCNIC

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Convocatòria maig de 2005 DIBUIX TÈCNIC PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Convocatòria maig de 2005 DIBUIX TÈCNIC 1º A Donada la perspectiva de la figura dibuixa, a mà alçada, les tres vistes de la mateixa Dada la perspectiva

Más detalles

UN POLÍGON és una superficie plana

UN POLÍGON és una superficie plana UNITAT 10 - FIGURES PLANES RECORDA 4t. Primària UN POLÍGON és una superficie plana limitada per segments rectes. Cadascún d aquests segments és un COSTAT i cada punt on s uneixen dos costats forman un

Más detalles

DOSSIER DE RECUPERACIÓ DE VISUAL I PLÀSTICA 2n d'eso (Convocatòria d'abril del 2018)

DOSSIER DE RECUPERACIÓ DE VISUAL I PLÀSTICA 2n d'eso (Convocatòria d'abril del 2018) Ies Puig Castellar Curs 2017-2018 DOSSIER DE RECUPERACIÓ DE VISUAL I PLÀSTICA 2n d'eso (Convocatòria d'abril del 2018) Alumne/a: Curs: Bon dia, Aquest dossier l'has de fer tot respectant les pautes que

Más detalles

FITXA 1: Angles consecutius i adjacents

FITXA 1: Angles consecutius i adjacents FITXA 1: Angles consecutius i adjacents A.1. OBSERVA AQUESTES FIGURES I FES EL QUE S INDICA: Consecutius Adjacents Oposats 1. Col loca aquests noms en la figura corresponent: angles adjacents, angles oposats

Más detalles

POLÍGONS, CIRCUMFERÈNCIA I CERCLE

POLÍGONS, CIRCUMFERÈNCIA I CERCLE POLÍGONS, CIRCUMFERÈNCIA I CERCLE POLÍGONS Polígon és la figura plana tancada formada per n segments P 1P,PP3,P3P4,...,Pn P1 ( n 3 ) anomenats costats, essent els punts P,P,... els vèrtexs. 1 Pn L angle

Más detalles

EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA

EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA TASQUES D'ESTIU EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA 1r d ESO FEINA D ESTIU PELS ALUMNES AMB L ASSIGNATURA SUSPESA Curs 2016-2017 Nom i cognoms de l'alumne: ÍNDEX INTRODUCCIÓ... 3 MATERIAL... 4 CAIXETÍ... 5 Activitat

Más detalles

TREBALL D'ANÀLISI D'UNA ESCULTURA DE CHILLIDA, OTEIZA O HENRY MOORE.

TREBALL D'ANÀLISI D'UNA ESCULTURA DE CHILLIDA, OTEIZA O HENRY MOORE. Escull l'obra d'un dels artistes proposats al final del document i analitza-la usant la taula que hi ha a les pàgines següents. Trobaràs aquest document a la Carpeta de materials dels professors. Llegeix

Más detalles

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011 UNITAT 2: 1r ESO 1, Dibuix Tècnic: Característiques 2. Estris de dibuix 3. Paper 4. Croquis i plànols 5. Traçat de paralleles i perpendiculars 6. Caixetins 7. Pautes per fer dibuixos tècnics 1. El Dibuix

Más detalles

EXERCICIS PROPOSATS. 3 cm

EXERCICIS PROPOSATS. 3 cm EXERCICIS PROPOSATS 1.1 Calcula el perímetre de les figures següents. a), b) cm cm cm a) p,5 8 5 1 b) p 9 cm 1. Calcula el perímetre d aquestes figures. a) Un quadrat de 6 centímetres de costat. b) Un

Más detalles

Dibuix Tècnic. Sistemes de representació

Dibuix Tècnic. Sistemes de representació Dibuix Tècnic Sistemes de representació El dibuix és una ferramenta que ens ajuda a representar la realitat. plànol esbós realitat Representar la realitat mitjançant dibuixos Dibuixos en 2D Dibuixos en

Más detalles

ACTIVITATS DE RECUPERACIÓ VISUAL I PLÀSTICA. 2n ESO

ACTIVITATS DE RECUPERACIÓ VISUAL I PLÀSTICA. 2n ESO COL LEGI SANT FERRAN ACTIVITATS DE RECUPERACIÓ VISUAL I PLÀSTICA 2n ESO Nom... Curs... Professor... LLENGUATGE VISUAL Fitxa 6 La imatge expressiva: ús de la línia (II) Completa aquest dibuix amb línies

Más detalles

ALUMNES QUE HAN FET 3R ESO A MATEMÀTIQUES

ALUMNES QUE HAN FET 3R ESO A MATEMÀTIQUES MATEMÀTIQUES de la prova de recuperació de setembre a l hora especificada per a la matèria De cada un dels temes següents del teu llibre de text fes un petit resum i fes els exercicis múltiples de cinc

Más detalles

Ed. Visual i plàstica. DOSSIER d estiu recuperació de 1r ESO

Ed. Visual i plàstica. DOSSIER d estiu recuperació de 1r ESO Ed. Visual i plàstica DOSSIER d estiu recuperació de 1r ESO estiu 20 nom i cognom: http://blocs.xtec.cat/zonavip/ o entrant per lla web de l institut, per sota el calendari TEMA 1: LA PERCEPCIÓ Veure

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 30 SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE Activitat 1 Completa la taula següent: Graus Minuts Segons 30º 30 x 60 = 1.800 1.800 x 60 = 108.000 45º 2.700 162.000 120º 7.200 432.000 270º 16.200 972.000

Más detalles

Tema 2: GEOMETRIA ANALÍTICA AL PLA

Tema 2: GEOMETRIA ANALÍTICA AL PLA Tema : GEOMETRIA ANALÍTICA AL PLA Vector El vector AB és el segment orientat amb origen al punt A i extrem al punt B b a A B Les projeccions del vector sobre els eixos són les components del vector: a

Más detalles

PAAU. LOGSE. Curs

PAAU. LOGSE. Curs SÈRIE 2 PAAU. LOGSE Curs 1998-99 DIBUIX TÈCNIC L examen consta de la realització de tres dibuixos: el dibuix 1, el dibuix 2 i una de les dues opcions del dibuix 3 (escolliu entre l opció A i l opció B

Más detalles

Semblança. Teorema de Tales

Semblança. Teorema de Tales Semblança. Teorema de Tales Dos polígons són semblants si el angles corresponents són iguals i els costats corresponents són proporcionals. ABCDE A'B'C'D'E' si: Â = Â',Bˆ = Bˆ', Ĉ = Ĉ', Dˆ = Dˆ', Ê = Ê'

Más detalles

Matemàtiques, Ciència i Tecnologia 8. TRIGONOMETRIA UNITAT 3 ÀREES I VOLUMS. Unitat 3 ÀREES I VOLUMS

Matemàtiques, Ciència i Tecnologia 8. TRIGONOMETRIA UNITAT 3 ÀREES I VOLUMS. Unitat 3 ÀREES I VOLUMS 70 Unitat 3 ÀREES I VOLUMS què treballaràs? En acabar la unitat has de ser capaç de: Reconèixer unitats de mesura d una àrea. Interpretar fórmules d àrees de figures planes. Aplicar fórmules d àrees de

Más detalles

TRIANGLES. TEOREMA DE PITÀGORES.

TRIANGLES. TEOREMA DE PITÀGORES. TRIANGLES. TEOREMA DE PITÀGORES. Un triangle ABC és la figura geomètrica del plànol formada per 3 segments anomenats costats els extrems dels quals es tallen a en 3 punts anomenats vèrtexs. Els vèrtexs

Más detalles

2. Indicadors de profunditat en el pla

2. Indicadors de profunditat en el pla IES Eugeni d Ors Vilafranca del Penedès Seminari de Dibuix Educació visual i plàstica Dossier de recuperació de pendents de 1r d ESO (alumnes que fan 2n) Per recuperar l assignatura haureu de realitzar

Más detalles

GEOMETRIA Optativa 1r d ESO

GEOMETRIA Optativa 1r d ESO GEOMETRIA Optativa 1r d ESO Dossier d estiu per a recuperar la matèria al setembre. S haurà d entregar el dia de l examen. L examen valdrà un 50% i aquest dossier l altre 50%. S han d escriure tots els

Más detalles

XXXV OLIMPÍADA MATEMÀTICA

XXXV OLIMPÍADA MATEMÀTICA XXXV OLIMPÍADA MATEMÀTICA Primera fase (Catalunya) 10 de desembre de 1999, de 16 a 0h. 1. Amb quadrats i triangles equilàters de costat unitat es poden construir polígons convexos. Per exemple, es poden

Más detalles

UNITAT 3: TRIGONOMETRIA

UNITAT 3: TRIGONOMETRIA UNITAT 3: TRIGONOMETRIA 1. Angles Anomenem angle a l'espai del pla tancat per dues semirectes que tenen un mateix origen. Podem classificar els angles segons la seva obertura en tres tipus: agut, recte

Más detalles

Unitat 2 TEOREMA DE TALES. TEOREMA DE PITÀGORES. RAONS TRIGONOMÈTRIQUES UNITAT 2 TEOREMA DE TALES.

Unitat 2 TEOREMA DE TALES. TEOREMA DE PITÀGORES. RAONS TRIGONOMÈTRIQUES UNITAT 2 TEOREMA DE TALES. Unitat 2 TEOREMA DE TALES. TEOREMA DE PITÀGORES. RAONS TRIGONOMÈTRIQUES 41 42 Matemàtiques, Ciència i Tecnologia 8. TRIGONOMETRIA UNITAT 2 QUÈ TREBALLARÀS? què treballaràs? En acabar la unitat has de ser

Más detalles

1. Què tenen en comú aquestes dues rectes? Com són entre elles? 2. En què es diferencien aquestes dues rectes?

1. Què tenen en comú aquestes dues rectes? Com són entre elles? 2. En què es diferencien aquestes dues rectes? En la nostra vida diària trobem moltes situacions de relació entre dues variable que es poden interpretar mitjançant una funció de primer grau. La seva expressió algebraica és del tipus f(x)=mx+n. També

Más detalles

Proves d accés a la universitat Dibuix tècnic Sèrie 1 Indiqueu les opcions triades: Convocatòria 2017

Proves d accés a la universitat Dibuix tècnic Sèrie 1 Indiqueu les opcions triades: Convocatòria 2017 Proves d accés a la universitat Dibuix tècnic Sèrie 1 Indiqueu les opcions triades: Exercici 1: Opció A Exercici 2: Opció A Exercici 3: Opció A Opció B Opció B Opció B Qualificació 1 Exercicis 2 3 Suma

Más detalles

quaderns de matemàtiques

quaderns de matemàtiques 1 quaderns de matemàtiques trigonometria 2 AUTOR / RECOPILADOR: Xavier Vilardell Bascompte xevi.vb@gmail.com CURS: 2007-2008 ÚLTIMA REVISIÓ: 22 de gener de 2008 Aquests quaderns de matemàtiques han estat

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d accés a la universitat Convocatòria 2014 Dibuix tècnic Sèrie 3 Indiqueu les opcions triades: Exercici 1: Opció A Opció B Exercici 2: Opció A Opció B Exercici 3: Opció A Opció B Qualificació 1

Más detalles

Ordinador 3... un cop d ull per dins!

Ordinador 3... un cop d ull per dins! Ordinador 3... un cop d ull per dins! FES UN TASTET, SENSE POR! Ara que el ratolí, el teclat, etc. no tenen cap secret per tu, descobrirem l ordinador per dins i com funciona. 1. Ja tens l ordinador obert,

Más detalles

DOSSIER ESTIU 2018 MATEMÀTIQUES

DOSSIER ESTIU 2018 MATEMÀTIQUES DOSSIER ESTIU 2018 MATEMÀTIQUES ELS ALUMNES AMB L ASSIGNATURA SUSPESA HAN D ENTREGAR EL DOSSIER CORRECTAMENT PER PODER REALITZAR L EXAMEN DE SETEMBRE. Has de presentar el dossier en fulls apart. S han

Más detalles

MATEMÀTIQUES. DOSSIER DE RECUPERACIÓ MATEMÀTIQUES 2n ESO. GRUP:2E. Nom i Cognoms (alumne):... Nom professor:...

MATEMÀTIQUES. DOSSIER DE RECUPERACIÓ MATEMÀTIQUES 2n ESO. GRUP:2E. Nom i Cognoms (alumne):... Nom professor:... zz Curs: Departament d Educació Generalitat de Catalunya MATEMÀTIQUES DOSSIER DE RECUPERACIÓ MATEMÀTIQUES 2n ESO. GRUP:2E CURS 20-20 INS.PUIG CASTELLAR DATA: Nom i Cognoms (alumne):... Nom professor:...

Más detalles

RECONÈIXER ELS PRISMES I PIRÀMIDES PRINCIPALS. CALCULAR-NE LES ÀREES

RECONÈIXER ELS PRISMES I PIRÀMIDES PRINCIPALS. CALCULAR-NE LES ÀREES OBJECTIU RECONÈIXER ELS PRISMES I PIRÀMIDES PRINCIPALS. CALCULAR-NE LES ÀREES 10 NOM: CURS: DATA: CONCEPTE DE PRISMA Un prisma és un poliedre format per dues bases iguals i paral leles, les cares laterals

Más detalles

Problemes de Geometria per a l ESO 206

Problemes de Geometria per a l ESO 206 Problemes de Geometria per a l ESO 06 05- onada una circumferència de centre O i radi R, dibuixem les cordes i iguals al costat del quadrat inscrit i la corda igual a costat de l hexàgon regular a) alculeu

Más detalles

SÈRIE 3 PAU. Curs DIBUIX TÈCNIC

SÈRIE 3 PAU. Curs DIBUIX TÈCNIC SÈRIE 3 PAU. Curs 2003-2004 DIBUIX TÈCNIC L examen consta de la realització de tres dibuixos: el dibuix 1, una de les dues opcions del dibuix 2 i una de les dues opcions del dibuix 3. Escolliu entre l

Más detalles

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Nom i cognoms DNI / NIE PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA COMPETÈNCIA LOGICOMATEMÀTICA 1. Està prohibit l ús de la calculadora o de qualsevol altre aparell

Más detalles

Curs Polígons, perímetres i àrees Fitxa 9. Pot un conjunt de segments concatenats arribar a formar un polígon? Justifica la resposta.

Curs Polígons, perímetres i àrees Fitxa 9. Pot un conjunt de segments concatenats arribar a formar un polígon? Justifica la resposta. Un polígon és la porció de pla limitada per una línia poligonal tancada. Anem a treballar una mica més aquesta definició. 1 Dibuixa cinc segments concatenats. Pot un conjunt de segments concatenats arribar

Más detalles

La dansa. Aquest quadre es titula La dansa. Quines diferències observes entre les persones que hi apareixen? H. Matisse, La dansa (1910).

La dansa. Aquest quadre es titula La dansa. Quines diferències observes entre les persones que hi apareixen? H. Matisse, La dansa (1910). 1 La dansa Aquest quadre es titula La dansa. Quines diferències observes entre les persones que hi apareixen? H. Matisse, La dansa (1910). 10 Henri MATISSE (1869-1954) Se l considera el pintor de la natura

Más detalles

T E C N O L O G I A I CURS ANTERIOR

T E C N O L O G I A I CURS ANTERIOR Institut d Educació Secundària La Serreta Departament de Tecnologia T E C N O L O G I A P E N D E N T D E S E G O N I CURS ANTERIOR DOSSIER de FEINA Preparació Recuperació ANOTACIONS: Per alumnes amb la

Más detalles

VISUAL I PLÀSTICA 4t ESO

VISUAL I PLÀSTICA 4t ESO Tècniques Artístiques Tradicionals Dibuix artístic Carbonet: obtingut de la fusta cremada, és un material que es disgrega molt facilment i no té gaire adherència. Necessita d un fixador per romandre sobre

Más detalles

TEMA 10: Cossos geomètrics

TEMA 10: Cossos geomètrics TEMA 10: Cossos geomètrics 4tESO CB Cossos geomètrics: podem diferenciar poliedres i cossos de revolució I. Poliedre És una figura tridimensional limitat per cares que tenen forma de polígon: triangles,

Más detalles

QUADERN d ESTUDI de RECTES TANGENTS

QUADERN d ESTUDI de RECTES TANGENTS QUADERN d ESTUDI de RECTES TANGENTS per a les PAU i 2n de Batxillerat Autor: Pepe Ródenas Borja pepe.rodenas.borja@gmail.com http://manifoldo.weebly.com Descripció del material: Aquest quadern consisteix

Más detalles

DOSSIER D ACTIVITATS D ESTIU MATEMÀTIQUES 2n d ESO

DOSSIER D ACTIVITATS D ESTIU MATEMÀTIQUES 2n d ESO Institut Galileo Galilei Departament de Matemàtiques Curs 015-16 DOSSIER D ACTIVITATS D ESTIU MATEMÀTIQUES n d ESO A continuació tens una sèrie d'exercicis i activitats relacionats amb els continguts treballats

Más detalles

Problemes de Geometria per a l ESO 151

Problemes de Geometria per a l ESO 151 roblemes de Geometria per a l SO 151 1501- n la figura, TRN és un pentàgon regular, és un triangle equilàter i ON és un quadrat etermineu la mesura de l angle R R Tots els tres polígons tenen els costats

Más detalles

T E C N O L O G I A I C U R S A N T E R I O R

T E C N O L O G I A I C U R S A N T E R I O R Institut d Educació Secundària La Serreta Departament de Tecnologia T E C N O L O G I A P E N D E N T D E S E G O N I C U R S A N T E R I O R DOSSIER de FEINA Preparació Recuperació ANOTACIONS: Per alumnes

Más detalles

DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA. TECNOLOGIA 3r ESO: FEINA D ESTIU

DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA. TECNOLOGIA 3r ESO: FEINA D ESTIU TECNOLOGIA 3r ESO: FEINA D ESTIU Els criteris de qualificació de l'àrea de tecnologies en la convocatòria de setembre són: 20% la feina d'estiu entregada el dia de l'examen. 80% examen de setembre. La

Más detalles

D55. El mirall o superfície reflectant. Còncau. part interna. Convex. El mirall o superfície reflectant. correspon a la. part externa.

D55. El mirall o superfície reflectant. Còncau. part interna. Convex. El mirall o superfície reflectant. correspon a la. part externa. D55 Aplicacions de la llei de la reflexió als miralls. Miralls plans Miralls esfèrics o corbs Còncau El mirall o superfície reflectant correspon a la part interna. Convex El mirall o superfície reflectant

Más detalles

Exercicis. Segles XVIII XIX - XX

Exercicis. Segles XVIII XIX - XX Exercicis Segles XVIII XIX - XX Carmen 12/02/2015 1.- Goya: - Context històric de la seva obra - Explica les diferents etapes de la seva obra: temes, aspectes tècnics... 2.- Realitza un quadre comparatiu

Más detalles

UNITAT TIPUS DE DIAPOSITIVES PER A DISPOSAR INFORMACIÓ

UNITAT TIPUS DE DIAPOSITIVES PER A DISPOSAR INFORMACIÓ UNITAT TIPUS DE DIAPOSITIVES PER A DISPOSAR INFORMACIÓ 5 Diapositiva amb taula Les diapositives d objectes permeten inserir una taula dins la presentació. S entén per taula una quadrícula que es compon

Más detalles

CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA

CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D UNA CASA PROJECTE DE ER D E.S.O. CURS - DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA I.E.S. CAN MAS RIPOLLET. Et proposem que construeixis la maqueta d un habitatge. La maqueta de la casa estarà

Más detalles

DOSSIER D ESTIU TECNOLOGIES 3r ESO

DOSSIER D ESTIU TECNOLOGIES 3r ESO DEPARTAMENT TECNOLOGIA CURS 2014-15 DOSSIER D ESTIU TECNOLOGIES 3r ESO DOSSIER D ESTIU TECNOLOGIES 3r ESO NOM ALUMNE:... LLEGEIX ATENTAMENT: Aquest dossier està pensat per a recuperar l'assignatura de

Más detalles

6. Calcula l obertura de l angle que falta. Digues de quin tipus d angles es tracta. 6

6. Calcula l obertura de l angle que falta. Digues de quin tipus d angles es tracta. 6 Geometria dossier estiu 2012 2C 1. Dibuixa dues rectes, m i n, que siguin: a) Paral leles horitzontalment. c) Paral leles verticalment. b) Secants. d) Perpendiculars. 6 2. Dibuixa una recta qualsevol m

Más detalles

MATEMÀTIQUES ÀREES I VOLUMS

MATEMÀTIQUES ÀREES I VOLUMS materials del curs de: MATEMÀTIQUES ÀREES I VOLUMS EXERCICIS RECULL D APUNTS I EXERCICIS D INTERNET FET PER: Xavier Vilardell Bascompte xevi.vb@gmail.com ÚLTIMA REVISIÓ: 08 de febrer de 2010 Aquests materials

Más detalles

Proves d accés a la universitat Convocatòria 2016 Dibuix tècnic Sèrie 3 Indiqueu les opcions triades:

Proves d accés a la universitat Convocatòria 2016 Dibuix tècnic Sèrie 3 Indiqueu les opcions triades: Proves d accés a la universitat Convocatòria 2016 Dibuix tècnic Sèrie 3 Indiqueu les opcions triades: Exercici 1: Opció A Exercici 2: Opció A Exercici 3: Opció A Opció B Opció B Opció B Qualificació 1

Más detalles

DEPARTAMENT DE DIBUIX. IMATGE I EXPRESSIÓ 3r ESO. FEINES D'ESTIU. ACTIVITAT Nº1

DEPARTAMENT DE DIBUIX. IMATGE I EXPRESSIÓ 3r ESO. FEINES D'ESTIU. ACTIVITAT Nº1 DEPARTAMENT DE DIBUIX IMATGE I EXPRESSIÓ 3r ESO. FEINES D'ESTIU. ACTIVITAT Nº1 REALITZAR UN CARTELL PER ANUNCIAR UN BALL DE MÀSCARES DE CARNAVAL. O D'UN CONCERT DE MÚSICA ( Tant POTSER DE MÚSICA Clàssica

Más detalles

Tema 1: TRIGONOMETRIA

Tema 1: TRIGONOMETRIA Tema : TRIGONOMETRIA Raons trigonomètriques d un angle - sinus ( projecció sobre l eix y ) sin α sin α [, ] - cosinus ( projecció sobre l eix x ) cos α cos α [ -, ] - tangent tan α sin α / cos α tan α

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d Accés a la Universitat. Curs 2012-2013 Dibuix tècnic Sèrie 4 Indiqueu les opcions triades: Exercici 1: Exercici 2: Exercici 3: Opció A Opció B Opció A Opció B Opció A Opció B Etiqueta identificadora

Más detalles

2n ESO A TREBALL D'ESTIU - MATEMÀTIQUES CURS

2n ESO A TREBALL D'ESTIU - MATEMÀTIQUES CURS INS PERE BORRELL C. Escoles Pies, 46 17520 PUIGCERDÂ Tel. 972880275 Fax 972141049 Departament de Matemàtiques 2n ESO A TREBALL D'ESTIU - MATEMÀTIQUES CURS 2015-2016 Exercicis que cal fer per preparar la

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves dʼaccés a la Universitat. Curs 2009-2010 Dibuix tècnic Sèrie 1 Indiqueu les opcions triades: Exercici 1: Exercici 2: Exercici 3: OPCIÓ A OPCIÓ B OPCIÓ A OPCIÓ B OPCIÓ A OPCIÓ B Etiqueta identificadora

Más detalles

Ordinador Continuem amb l ordinador i el ratolí però amb art!

Ordinador Continuem amb l ordinador i el ratolí però amb art! Ordinador 1.2... Continuem amb l ordinador i el ratolí però amb art! SENSE POR! Com vas poder veure a la primera sessió l ordinador no és tan difícil de fer anar... Només cal paciència i pràctica. Així

Más detalles

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DE TRIGONOMETRIA

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DE TRIGONOMETRIA Unitat 1: Angles i triangles. Activitat 1.1 Classifiqueu els angles que observeu en la figura adjunta i mesureu la seva amplitud amb l ajut d un transportador d angles. Activitat 1.2 a) Desprès d una operació

Más detalles

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D VECTORS I RECTES AL PLA Un vector és un segment orientat que és determinat per dos punts, A i B, i l'ordre d'aquests. El primer dels punts s'anomena origen i el segons es denomina extrem, i s'escriu AB.

Más detalles

x x 1 x 11= 7) y = 6 3x-2 12) y = e 5x (3x 2-6)

x x 1 x 11= 7) y = 6 3x-2 12) y = e 5x (3x 2-6) Derivació1/ 1.- Calculeu la primera derivada de les funcions següents, simplificant el resultat el màim possible. 1) y = - 4 4 + - ) y 6 4 4 = + 3 3) y = 3 + 4) y = ) 3 y = 6) y = ( + ) 1 + 7) ( 3) y =

Más detalles

Ara Matemàtiques Saber-ne més per ensenyar-les millor

Ara Matemàtiques Saber-ne més per ensenyar-les millor Ara Matemàtiques Saber-ne més per ensenyar-les millor Sessió 4 Patrons i relacions Sessió 4 Tana Serra i Carme Burgués Barcelona Tardor 2017 Animació de Julien Dovier 1.Patró de repetició 1. Recerca de

Más detalles

Tema 1: EL LLENGUATGE VISUAL

Tema 1: EL LLENGUATGE VISUAL Tema 1: EL LLENGUATGE VISUAL Dibuixa una cara a partir dels símbols que apareixen al requadre. Els símbols els pots donar la volta o canviar de tamany, però no pots manipular la seva forma. Abans de començar

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d accés a la universitat Convocatòria 2014 Dibuix tècnic Sèrie 3 Indiqueu les opcions triades: Exercici 1: Opció A Opció B Exercici 2: Opció A Opció B Exercici 3: Opció A Opció B Qualificació 1

Más detalles

Problemes de Geometria per a l ESO 183

Problemes de Geometria per a l ESO 183 Ricard Peiró i struch Problemes de eometria per a l SO 183 181- Sobre els costats i del triangle i cap a l exterior, dibuixat els quadrats I, respectivament Siga M el punt mig del costat Proveu que = M

Más detalles

FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos

FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos FITXA 1: Angles rectes, aguts i obtusos A.1. OBSERVA AQUESTA FIGURA I FES EL QUE S INDICA: Pinta n de blau els costats. Assenyala n de vermell el vèrtex. Pinta n de groc l obertura. A.2. DIBUIXA EL QUE

Más detalles

Elements visuals de la imatge

Elements visuals de la imatge Activitat n.º 1 2 Possibilitats expressives del punt Tot el que veiem i dibuixem es pot descompondre en punts. Et proposem que treballis amb diferents tipus de punts per crear imatges. Dibuixa diferents

Más detalles

Proporcionalitat geomètrica

Proporcionalitat geomètrica Proporcionalitat geomètrica Guió de treball de l alumne/a...del grup... Raó entre dos segments 1. Amb el GeoGebra obriu l arxiu MArao.html, us trobareu dos segments a i b, els quals podeu seleccionar les

Más detalles

Problemes de Geometria per a l ESO 171

Problemes de Geometria per a l ESO 171 roblemes de Geometria per a l ESO 171 1701- Siga un triangle acutangle i i E les altures Si E = 5, E = 3, = etermineu E 3 x 5 Siga = x plicant el teorema de itàgores al triangle rectangle = 15 plicant

Más detalles

TEMA 6 : Geometria en l espai. Activitats

TEMA 6 : Geometria en l espai. Activitats TEMA 6 : Geometria en l espai Activitats 1. Siguin els punts A(1,2,3), B(0,1,3) i C(2,3,1) a) Trobeu el vector b) Calculeu el mòdul del vector c) Trobeu el vector unitari d igual direcció que el vector

Más detalles

Climes i paisatges de la Terra ACTIVITATS Unitat 3 Activitats extretes de la presentació Climes i paisatges de la Terra de Salvador Vila Esteve

Climes i paisatges de la Terra ACTIVITATS Unitat 3 Activitats extretes de la presentació Climes i paisatges de la Terra de Salvador Vila Esteve 1 Climes i paisatges de la Terra ACTIVITATS Unitat 3 Activitats extretes de la presentació Climes i paisatges de la Terra de Salvador Vila Esteve 2 1. Defineix els següents conceptes: a. Atmosfera b. Clima

Más detalles

( b) ( a) Matemàtiques - Activitats d estiu 4t ESO + = NOMBRES REALS. 1. Calcula, extraient factors fora dels radicals:

( b) ( a) Matemàtiques - Activitats d estiu 4t ESO + = NOMBRES REALS. 1. Calcula, extraient factors fora dels radicals: NOMBRES REALS 1. Calcula, extraient factors fora dels radicals: a) 0 45 + 5 = b) 7 + 48 75 = c) 4 7 5 18 + 3 8 = d) 5 1 + 4 48 7 =. Racionalitza els denominadors dels quocients següents: a) 5 c) 6 b) 7

Más detalles

Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 6 PAU 2012

Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 6 PAU 2012 Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 6 SÈRIE 4 1 1 k 1.- Determineu el rang de la matriu A = 1 k 1 en funció del valor del paràmetre k. k 1 1 [2 punts] En ser la matriu

Más detalles

XXVII OLIMPÍADA MATEMÀTICA 2016 NIVELL A

XXVII OLIMPÍADA MATEMÀTICA 2016 NIVELL A XXVII OLIMPÍADA MATEMÀTICA 2016 NIVELL A 1r cicle SECUNDÀRIA ATENCIÓ ESCRIU LES TEUES DADES PERSONALS ÚNICAMENT EN AQUEST FULL. EN LA RESTA DE FULLS ÚNICAMENT CONTESTA LES PREGUNTES. COM MÉS EXPLIQUES

Más detalles

ACTIVITATS FINALS. Segments proporcionals. Teorema de Tales. a) AB = 2 cm i CD = 5 cm. b) AB = 7,5 cm i CD = 15 cm. c) AB = 1 m i CD = 30 dm.

ACTIVITATS FINALS. Segments proporcionals. Teorema de Tales. a) AB = 2 cm i CD = 5 cm. b) AB = 7,5 cm i CD = 15 cm. c) AB = 1 m i CD = 30 dm. TIVITTS INLS Segments proporcionals 33 34 a) cm i b) 7, i c) m i 30 dm d) 7 mm i 0,4 dm 35 4 5 36 3 7 37 a) cm E GH 0 cm b) E 9 cm GH Teorema de Tales 43 a) b) 3 cm, cm,, 3, 44 a) e) 4,,8 cm cm b) f )

Más detalles

2.Igualtat. 3.Gir. 4.Simetria. 6.Semblança. 7.Escales

2.Igualtat. 3.Gir. 4.Simetria. 6.Semblança. 7.Escales DIBUIX TÈCNIC 3. TRANSFORMACIONS GEOMÈTRIQUES. ESCALES 1.Transformacions isomètriques 2.Igualtat 3.Gir 4.Simetria 5.Transformacions isomòrfiques 6.Semblança 7.Escales COL LEGI ST. JOSEP SANT SADURNÍ D

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves dʼaccés a la Universitat. Curs 2007-2008 Dibuix tècnic Sèrie 2 Indiqueu les opcions triades: Exercici 2: Exercici 3: Opció A Opció B Opció A Opció B Etiqueta identificadora de lʼalumne/a Etiqueta

Más detalles

Polígon. Taula de continguts. Noms i tipus. De Viquipèdia. Per a altres significats, vegeu «Polígon (desambiguació)».

Polígon. Taula de continguts. Noms i tipus. De Viquipèdia. Per a altres significats, vegeu «Polígon (desambiguació)». Polígon De Viquipèdia Per a altres significats, vegeu «Polígon (desambiguació)». Un polígon (del grec, "molts angles") és una figura geomètrica plana formada per un nombre finit de segments lineals seqüencials.

Más detalles

Dossier de recuperació. Tecnologia 3r d'eso Estiu 2014

Dossier de recuperació. Tecnologia 3r d'eso Estiu 2014 Dossier de recuperació Tecnologia 3r d'eso Estiu 2014 Departament de Tecnologia Curs 2013-2014 1 TEMA 1 i 2 1. Enumerar les fases del procés tecnològic. Explica cada una d'elles de manera clara. Per fer-ho

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles

PAAU. LOGSE. Curs

PAAU. LOGSE. Curs SÈRIE 2 PAAU. LOGSE Curs 1999-2000 DIBUIX TÈCNIC L examen consta de la realització de tres dibuixos: el dibuix 1, el dibuix 2 i una de les dues opcions del dibuix 3 (escolliu entre l opció A i l opció

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles

Càlcul d'àrees i volums.

Càlcul d'àrees i volums. Càlcul d'àrees i volums. Exemple 1. Donada la figura següent: Calcula'n: superfície volum Resolució: Fixem-nos que la superfície està formada per tres objectes.: 1. la base del cilindre 2. la paret del

Más detalles

Exercicis de rectes en el pla

Exercicis de rectes en el pla Equacions de la recta 1. Escriu les diferents equacions de la recta que passa pel punt P(3, 4) i que té com a vector director el vector v = ( 5, 2). 2. Per a la recta d equació director. 6 + y = 1, escriu

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles

CONVOCATÒRIA ORDINÀRIA. Proves d'accés a Cicles Formatius Error! Marcador no definido.de Grau Superior Dibuix Tècnic

CONVOCATÒRIA ORDINÀRIA. Proves d'accés a Cicles Formatius Error! Marcador no definido.de Grau Superior Dibuix Tècnic CONVOCATÒRIA ORDINÀRIA Proves d'accés a Cicles Formatius Error! Marcador no definido.de Grau Superior 2000 Part específica Dibuix Tècnic Per accedir a cicles formatius de grau superior: Navegació, pesca

Más detalles