TALLERS I XERRADES DE COMUNICACIÓ EFECTIVA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "TALLERS I XERRADES DE COMUNICACIÓ EFECTIVA"

Transcripción

1 TALLERS I XERRADES DE COMUNICACIÓ EFECTIVA DIA 1 & Gestió d emocions TALLER PRÀCTIC JO SÓC, JO SENTO,JO PENSO Com expressem les emocions a través del cos i de la veu, i com l expressen els altres? L emoció és inherent a tots acte comunicatiu Sovint fem molts cursos, llegim molts llibres per aprendre més a coneixen s, sense voler saber quines són les nostres emocions i com les podem gestionar. Aquest taller prendrem consciència de quines són les nostres emocions a través d exercicis pràctics, com ens hi relacionem i com les expressem. També observarem com llegir les emcions dels que ens envolten i com en hi relacionem

2 DIA 2 &Comunicació interpersonal e intrapersonal: XERRADA PRÀCTICA- El diàleg intern Com comuniquem? Com funciona? Abans de qualsevol acte comunicatiu, hem d explorar quina és la nostra manera de comunicar-nos. Prendrem consicència de com comuniquem al dia a dia, d una manera pràctica per poder expressar-nos amb més compromís, respecte cap a nosaltres mateixos i als altres per gaudir d unes relacions més excel lents, amb millor coherencia amb el pensem, diem i fem.

3 DIA 3 &Aprendre a parlar en públic TALLER PRÀCTIC COMUNICAR SEGURETAT & ACTUAR PELS CANVIS Com són les meves presentacions en públic? Què puc fer per presentar-les més tranquil lament? Com puc millorar la seva exposició i sentir-me bé? El resultat que s obté és una millor confiança alhora de presentar en pùblic, de vendre el teu producte, de gestionar el teu equip, millorant alhora la qualitat del teu lideratge i de les relacions tan laborals com personals.

4 DIA 4 &Comunicació creativa: relacions personals i professionals, gestió creativa i assertiva pels conflictes XERRADA PRÀCTICA. XERRADA PRÀCTICA Som coherents amb el que pensem diem i fem? Quin és el millor comportament que haig de tenir per viure i entendre millor les situacions? Com em comunico amb les meves relacions? Quines solucions puc aportar als conflictes? Aprendre a observar, a escoltar, a conèixer millor les habilitats de l assertivitat, abans de comunicar. Crear solucions adients a cada conflicte, fomentar l autoestima, les habilitats personals de tot un equip, una major flexibilitat en les noves situacions, consciència en la comunicació personal i la de l equip,són els objectius d aquestes sessions en comunicació i gestió d equips.

5 BREU CURRÍCULUM Helena Pla és Actriu i Formadora en expressió oral i comunicació efectiva, amb una llarga experiència en el món de les Arts escèniques. Va estudiar a Paris, a L École International de Théâtre Jacques Lecoq, però també la dansa, la televisió i el cinema, l han acompanyat en la seva carrera. Paral lelament sempre ha combinat la feina d actriu, amb la de Formació, Producció Atenció al client, i representació artística, experiències bàsiques que li han servit per enriquir, amb la de l experiència com a formadora en comunicació. Ha participat en sèries de televisió, com Nissaga de poder, El cor de la ciutat, i La Riera, Fora de sèrie,i darrerament, en els programes televisius de CracKòvia o Polònia. En teatre, ha participat en diferents espectacles, sobretot com a creadora, rebent l any 1993 el Premi de la Crítica, juntament amb Sergi López, amb l espectacle Fins al Fons. Les seves darreres creacions són els espectacles M d Helena Pla i de Luís Carrizo. Ha impartit classes al Col legi del Teatre de Barcelona,a Estudis Teatre i col laboracions amb l Institut del Teatre de Barcelona, d interpretació, de màscara neutra, moviment i improvisació. Com a formadora en comunicació, actualment, està col laborant amb la Cambra de Comerç de Barcelona, Perfil Professional i Grupcom (distribuidor de Vodafone) Heineken, J.C Salguero, Creacció, Grupo Hedima, Fundació Impulsa, Consell Comarcal Osona, BeExcellence, Sinergrup, Ope Manlleu Més informació a