TRANSPORTS PÚBLICS. Informatiu Arriola Any II - Número

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "TRANSPORTS PÚBLICS. Informatiu Arriola Any II - Número 45 01.06.2006-11.06.2006"

Transcripción

1 TRANSPORTS PÚBLICS Informatiu Arriola Any II - Número zyttaro83@yahoo.es plana500@yahoo.es manuelalexandre@gmail.com Presentats els nous Citaro de TMB 59 autobusos van ser presentats el passat dia 31 de maig Alguns dels Citaro exposats durant la presentació, sota l edifici Fòrum. Foto: Carlos Martínez

2 Número 45 / CATALUNYA TMB: Renovació de flota Els nous autobusos van ser presentats davant de l edifici Fòrum, el passat 31 de maig. Foto: Carlos Martínez El pla 2006 de millora dels autobusos de TMB avança amb la renovació de la flota S incorporen els primers 59 vehicles adquirits aquest any, d un total de 215 Part dels nous cotxes reforcen les línies 9, 19, 41 i 59 els dies feiners Es crearan sis línies noves i se n prolongaran deu d existents El sistema d informació de temps d espera per mòbil TMB ibus s estén a 13 línies més i ja cobreix el 43% del passatge

3 Número 45 / CATALUNYA Els nous autobusos van ser presentats el dia 31 La inauguració va comptar amb l assistència de l alcalde Joan Clos, el regidor de Mobilitat, Jordi Hereu i el president de TMB, Xavier Casas. TMB: Renovació de flota Els nous busos lluiran durant les properes setmanes una enganxina indicant la novetat. Foto: Carlos Martínez. Es presenten els 59 nous Mercedes Benz Citaro La presentació es va fer el passat dia 31 de maig a les 12 del migdia davant de l edifici Fòrum CARLOS MARTÍNEZ Barcelona Cinquanta-nou nous autobusos, tots ells de la marca Mercedes Benz i del seu model urbà Citaro, van ser presentats el passat dimecres 31 de maig, just davant de l edifici Fòrum, a l inici de la Diagonal. La presentació, que va comptar amb la presència de l alcalde de Barcelona, Joan Clos; el regidor de Mobilitat de l Ajuntament, Jordi Hereu, i el president de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Xavier Casas, va servir per donar el tret de sortida al Pla d Actuació 2006 de TMB, mitjançant el qual es vol donar un pas endavant al servei d autobusos, millorant i incrementant la flota, les línies i millorant-ne les freqüències.

4 Número 45 / CATALUNYA Arriba la fi del pis alt a TMB La progressiva incorporació de les noves unitats comportarà la total desaparició dels vehicles de pis alt que encara quedaven (sèries 3500, 3600, 5500, 5600 i 5800). TMB: Renovació de flota Els nous autobusos Citaro de TMB son 50 vehicles estàndard i 9 articulats TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA Barcelona, 31 de maig de 2006 TMB està incorporant els primers 59 autobusos dins del Pla d Actuació en el transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana i com a part del seu programa de renovació de la flota d aquest any 2006, que suposa l adquisició de 215 vehicles, en part per a substitució i en part per a ampliació. Amb aquests nous vehicles es porten a terme diferents millores del servei i es completa l adaptació de tota la flota a persones amb mobilitat reduïda. L objectiu és fer un salt endavant en qualitat en una xarxa que transporta anualment 205 milions de persones. L anterior programa de renovació de flota per al bienni va suposar l adquisició de 156 vehicles, amb una inversió total de 30 milions d euros. Ara està en marxa el programa , en què s adquireixen 215 vehicles per valor de 50,4 milions més. Aquests imports són desemborsats per TMB amb càrrec al Contracte Programa de l Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Els primers 59 vehicles incorporats han estat fabricats per la firma Evobus, del grup Mercedes Benz, i són del model Citaro, en les versions estàndard (50 unitats de la sèrie 2400) i articulat (9 unitats de la sèrie 2400). La majoria (51) serviran per substituir Tots els nous Mercedes Benz Citaro de TMB disposen de rampa a la porta central. Foto: Carlos Martínez. vehicles antics (de les sèries 3500, 3600, 5500, 5600 i 5800) i la resta (8) reforçaran des d ara quatre línies de forta demanda. Aquestes línies seran la 9 (Plaça Catalunya Passeig Zona Franca), 19 (Port Vell Sant Genís), 41 (Plaça Francesc Macià Diagonal Mar) i 59 (Passeig Marítim Plaça Maria Cristina).

5 Número 45 / CATALUNYA Distribució prevista dels 215 nous busos 154 van destinats a substitució d unitats antigues (146 de servei regular i 8 del Bus Turístic) i els altres 61 serviran per ampliar el servei (57 de servei ordinari i 4 del Bus Turístic). TMB: Renovació de flota Característiques dels nous autobusos TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA Barcelona, 31 de maig de 2006 Les característiques comunes d aquests cotxes són les següents: Propulsor dièsel de sis cilindres que compleix la norma Euro 3 de reducció d emissions Accessibles per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampa a la porta central Sòl baix antilliscant que facilita l accés i permet als usuaris desplaçar-se per l interior amb seguretat Sistema de climatització i renovació de l aire eficaç Seients ergonòmics i òptimament distribuïts Els nous autobusos van estar exposats durant tot el matí del passat dimecres dia 31 de maig de 2006 davant de l'edifici Fòrum, obra dels arquitectes suïssos Herzog & De Meuron. Foto: Carlos Martínez. Visibilitat més clara dels rètols frontals d origen i final de línia Suspensió pneumàtica integral per a un confort Hi ha altres característiques que varien segons el tipus de carrosseria: ESTÀNDARD (O-530 Citaro) ARTICULAT (O-530G Citaro) Longitud (metres) 12 17,94 Capacitat (viatgers) Seients Places per a persones amb mobilitat reduïda 2 2 Altura sòl (mm)

6 Número 45 / CATALUNYA Alumnes de diferents escoles dels voltants del Fòrum van participar en l acte d inauguració Els nens i nenes també participaren en una activitat a l interior de l edifici Fòrum, on havien de dibuixar un autobus de TMB. TMB: Renovació de flota A la inauguració hi van participar 3 autobusos articulats i 17 d estàndards. Foto: Carlos Martínez. Properes incorporacions a la flota de TMB En onades successives i fins a final del 2006 s aniran incorporant la resta de vehicles adquirits, fins a completar els 215. El total de la flota ascendirà aleshores a vehicles, prop d un 25% dels quals propulsats amb gas natural comprimit (GNC). El detall dels vehicles que falten per arribar és el següent: 66 autobusos dièsel: 9 articulats MAN per a la sèrie 3400, 10 minibusos Mercedes Benz per a la sèrie 4200 del Bus del Barri, 35 estàndars Irisbus per a la sèrie 6700 i 12 de dos pisos per al Bus Turístic (sèrie 2100). 90 autobusos GNC: 30 estàndards Irisbus per a la sèrie 1300, 25 articulats Irisbus per a la sèrie 6300, 25 estàndards MAN per a les sèries 1500 i 1700 i 10 articulats MAN.

7 Número 45 / CATALUNYA Destinació dels nous autobusos En els primers dies de servei als nous Mercedes Benz O-530 se ls ha vist per diferents línies de les cotxeres d Horta i Triangle com son les següents: 20, 32, 33, 34, 33, 41, 43, 44, 47, 50 i 74. TMB: Millores al servei El 2471, un dels nous Mercedes Benz O-530 Citaro de TMB, circulant per la línia 34, una de les que es reforçarà en dies feiners a partir del proper 12 de setembre. Foto: Miquel Segura. El Pla de Millora d Autobusos de TMB per a aquest any 2006 segueix endavant TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA Barcelona, 31 de maig de 2006 La modernització i ampliació de la flota, junt amb la contractació de més personal, estan permetent la posada en pràctica del pla de millora dels autobusos de TMB. Els eixos bàsics d aquest pla són la millora de la qualitat del servei, tant en dies feiners com en caps de setmana, en què s ha detectat un creixement de la mobilitat; i l augment de la cobertura territorial, per fer arribar el transport públic a tot Barcelona. Les primeres etapes del pla ja s han cobert. (Segueix a la propera pàgina)

8 Número 45 / CATALUNYA 180 Citaros a TMB Amb les darreres incorporacions, TMB disposa a la seva flota d un total de 180 Mercedes Benz Citaro (85 a la sèrie 2400, 35 a la sèrie 2600, 47 a la sèrie 3000, 10 a la sèrie 3100 i els 3 prototips d hidrogen). TMB: Millores al servei (Ve de la pàgina anterior) Busos de barri en festius Entre el 2 d abril i el 21 de maig han començat a funcionar en diumenge i festius les 17 línies de Bus de Barri que fins ara només circulaven de dilluns a dissabte. La millora afecta totes les línies existents menys una, la 111 (Tibidabo), que ja donava servei continuat els set dies de la setmana. Línies regulars que passen a circular en festius Cinc línies de la xarxa bàsica d autobusos de TMB que no funcionaven el cap de setmana (o almenys no tot el cap de setmana) ni els festius passen a fer-ho a partir d aquest mes de maig. Les línies que han passat a funcionar els set dies de la setmana sense interrupció són les següents: 33: Zona Universitària-Verneda 72: Bonanova-Pedrosa 74: Zona Universitària-Fabra i Puig 75: Les Corts-Pl.J.F.Kennedy 155: Can Cuiàs-Santa Maria de Montcada Les línies 33, 72 i 74, originàriament pensades per facilitar l accés als campus universitaris de la Diagonal nord, s han situat entre les més importants de la xarxa d autobusos de TMB, amb xifres de viatgers transportats que se situen entre els 3 milions i els 6 milions l any totes tres circulaven fins ara de dilluns a dissabte. La 72, a més, ha augmentat la seva significació amb l allargament del recorregut entre Zona Franca i el recinte firal de Pedrosa, en terme de l Hospitalet de Llobregat, que es va fer efectiu el setembre passat. Pel que fa a la 155, que fins ara circulava de dilluns a dissabte, exerceix la funció de bus urbà de Montcada i Reixac, relligant els diversos nuclis que integren el municipi. Al mateix temps que s estén el servei al diumenge, la 155 també ha ampliat l horari de funcionament els dies feiners, d acord amb les peticions expressades per les autoritats locals. Reforços en caps de setmana Com a part de l increment d oferta d autobusos en caps de setmana, hi ha nou línies que des del 21 de maig han passat a circular amb dos cotxes més cadascuna els dissabtes, diumenges i festius (tret de les dues que s indiquen). 9: Pl.Catalunya-Pg.Zona Franca 19: Port Vell-Sant Genís 24: Paral lel-carmel 28: Pl.Catalunya-Carmel 34: Sarrià-Pl.Virrei Amat (dissab.) (Segueix a la propera pàgina)

9 Número 45 / CATALUNYA Primeres baixes El 3555, un dels pocs Mercedes Benz O-405G amb carrosseria Unicar U-90 que quedaven a la flota de TMB, ha sigut donat de baixa i apartat a la part del darrere del taller de la cotxera de Zona Franca. TMB: Millores al servei (Ve de la pàgina anterior) 41: Pl.F.Macià-Diagonal Mar 47: Pl.Catalunya-Canyelles (dissab.) 59: Pg.Marítim-Pl.Maria Cristina 65: Pl.Espanya-El Prat Reforços en dies feiners El pla d actuació estableix que un total de 14 línies seran reforçades els dies feiners amb un o dos vehicles més. Una part d aquest increment d oferta, el que afecta línies que donen servei a la zona de platges, ja és efectiu des del 22 de maig passat: 9: Pl.Catalunya-Pg.Zona Franca 19: Port Vell-Sant Genís 41: Pl.F.Macià-Diagonal Mar Dos dels nous Mercedes Benz O-530 Citaro de TMB, circulant a les línies 33 i 34, al seu pas per la Diagonal el passat dissabte dia 3 de juny de Foto: David Arriola 59: Pg.Marítim-Pl.Maria Cristina Un cas especial és el de la línia del Parc de Montjuïc, que fins ara funciona únicament els caps de setmana i que amb el començament de la temporada d estiu passarà a circular de dilluns a diumenge de manera continuada i permanent. Parc de Montjuïc (23 de juny) La resta dels reforços en dies feiners s aplicaran coincidint amb l inici del curs escolar: 11: Trinitat Vella-Roquetes (12 de setembre) 12: Pl.Virrei Amat-Via Favència (12 de setembre) 17: Barceloneta-Av.Jordà (26 d octubre, coincidint amb la prolongació) 24: Paral lel-carmel (12 de setembre) 27: Pl.Espanya-Roquetes (12 de setembre) 32: Estació de Sants-Roquetes (12 de setembre) 34: Sarrià-Pl.Virrei Amat (12 de setembre) 47: Pl.Catalunya-Canyelles (12 de setembre) (Segueix a la propera pàgina)

10 Número 45 / CATALUNYA COL LABORACIONS Han col laborat en l elaboració d aquesta monogràfic sobre la presentació dels nous autobusos de TMB: Miquel Segura, Francisco Hernández, José María Martínez, Mariano Puebla i Marcel Estadella. TMB: Millores al servei (Ve de la pàgina anterior) 74: Zona Universitària-Fabra i Puig (12 de setembre) 116: Bus del barri de la Salut (12 de setembre) Noves línies i prolongacions L oferta d autobusos de TMB creixerà també en cobertura territorial. En concret es crearan tres línies regulars i tres de Bus de Barri, segons el següent calendari indicatiu: 26: nova línia Poblenou-Fabra i Puig per Selva de Mar / Josep Pla (17 d octubre) 46: nova línia Plaça Espanya-Aeroport (23 de novembre) 196: nova línia Plaça Kennedy-Bellesguard (Bonanova Alta) (5 d octubre) 129: Bus del barri del Coll (21 de setembre) 130: Bus del barri de Can Caralleu (26 de setembre) 131: Bus del barri del Putxet (28 de setembre) Quant a les prolongacions, beneficien un total de deu línies, cinc de la xarxa bàsica i cinc de proximitat. 117: Bus del barri del Guinardó (ja realitzada) 124: Bus del barri de Penitents (ja realitzada) 127: Bus del barri de Roquetes (ja realitzada) 120: Bus del barri del Raval (16 de novembre) 123: Bus del barri de la Bonanova (3 d octubre) 14: prolongació al cementiri del Poblenou (19 d octubre) 17: prolongació a la Clota (26 d octubre) 36: prolongació a Can Dragó (9 de novembre) 21: el Prat-Paral lel per Zona Franca, en substitució de la 38 (10 de juliol) 96: prolongació a Montcada (14 de novembre)

11 Número 45 / CATALUNYA Canals del TMB ibus El 55% de les consultes al sistema ibus de TMB s han realitzat mitjançant SMS. La resta dels accessos s han realitzat pels següents mitjans: Web (41%), Imode (3%) i WAP (1%). TMB: Millores al servei El sistema d informació del temps d espera ibus s amplia a 13 línies més Des de setembre de 2005 s han rebut més de consultes per qualsevol dels diferents canals d accés (SMS, Web, Imode i WAP) TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA Barcelona, 31 de maig de 2006 El setembre del 2005 es va posar en marxa a tall de prova en vuit línies d autobusos el sistema d informació del temps d espera per telèfon mòbil i Internet TMB ibus, que proporciona una previsió aproximada dels minuts que falten perquè els dos primers cotxes d una línia arribin a una parada determinada. En aquests mesos de funcionament, s han atès més de peticions d informació pels diferents canals d accés. Vista la bona acollida que ha tingut la prova, ara el sistema d informació del temps d espera ha fet un salt endavant i des d aquest mes de maig s ha ampliat a 13 línies més. Les 21 línies incloses actualment al TMB ibus transporten el 43% del passatge i són les següents: 6: Pg.M.Girona-Poblenou 7: Diagonal Mar-Z.Universitària 14: V.Olímpica-Bonanova 15: Hosp.St.Pau-Collblanc 16: Urquinaona-Pg.M.Girona 17: Barceloneta-Av.Jordà 22: Pl.Catalunya-Ctra.Esplugues 24: Paral lel-carmel 27: Pl.Espanya-Roquetes 28: Pl.Catalunya-Carmel 33: Z.Universitària-Verneda 34: Sarrià-Virrei Amat 41: Pl.F.Macià-Diagonal Mar 43: Les Corts-Sant Adrià 54: Estació Nord-Campus Nord 56: Collblanc-Besòs Verneda 57: Pg.Marítim-Cornellà 59: Pg.Marítim-R.M.Cristina 64: Barceloneta-Pedralbes 66: Pl.Catalunya-Sarrià 141: Av.Mistral-Barri Besòs Abans de final d any s ha previst una nova ampliació del sistema de previsió, en què el TMB ibus arribarà a les línies que transporten el 65% dels passatgers. L objectiu és arribar al 100% de cobertura, quan la totalitat de les línies s integrin al sistema d ajuda a l explotació (SAE).

12 Número 45 / CATALUNYA Primavera Sound 2006 TMB: Servei especial El Primavera Sound anualment reuneix el bo i millor de la música pop, rock i electrònica internacional. Aquest any entre les estrelles convidades s hi trobaven artistes de la talla de Lou Reed. Transport públic al festival Primavera Sound 2006 TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA Barcelona, 30 de maig de 2006 Amb motiu de la celebració a Barcelona del Primavera Sound 2006, el festival de música independent més important del sud d Europa, que va tenir lloc entre els dies 1 i 3 de juny al recinte del Parc del Fòrum, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va adaptar la seva oferta de transport públic a les necessitats d aquest esdeveniment ciutadà. En aquest sentit, TMB va reforçar el servei de Metro i a més va posar en funcionament un servei de bus llançadora per apropar els ciutadans i ciutadanes al recinte firal. El servei especial va fer el recorregut d anada i tornada entre plaça Catalunya, centre neuràlgic on conflueixen diferents transports públics (metro, FGC, Rodalies, autobusos de TMB, NitBus i altres línies), i el recinte del festival. Va funcionar les nits de dijous, divendres i dissabte, dies 1, 2 i 3 de juny, durant les hores en què no hi havia servei de metro (dijous de 12 a 5 hores de la matinada, i divendres i dissabte de 2 a 5 hores). Altres línies d autobusos per accedir a la zona són: 7: Diagonal Mar-Z.Universitària 36: Paral lel-pl.congrés 41: Pl.F.Macià-Diagonal Mar 43: Les Corts-Sant Adrià 141: Av.Mistral-Barri Besòs La línia 7 arriba fins les portes del Parc del Fòrum, on es va dur a terme el Primavera Sound Foto: Carlos Martínez Aquestes línies tenen parada al costat del recinte o de l estació d El Maresme-Fòrum de la línia L4 de Metro de TMB. Igualment, s hi podia accedir amb d altres mitjans de transport públic, com ara la línia T4 del Trambesòs i la línia nocturna d autobús N6.

13 Número 45 / CATALUNYA COL LABORACIONS Agraïm la col laboració en l elaboració del contingut d aquesta secció a les següents persones: Josep Antoni Moreno, Miquel Segura i Pedro Salmerón Tiroteado con balines un bus de la línea 22 (TMB) JORDI BORDAS/LA VANGUARDIA Barcelona, 1 de junio de 2006 Un autobús de la línea 22 de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) fue tiroteado el pasado lunes 29 de mayo por la tarde en la confluencia de la calle Bolívar con República Argentina, en el límite del distrito de Gràcia con el de Sarrià-Sant Gervasi, a poca distancia de una de las bocas de salida de la estación de Vallcarca de la línea 3 del metro. Los hechos ocurrieron el pasado lunes, entre las siete y las ocho de la tarde, y, aunque ninguna persona resultó herida, tanto el conductor como la propia compañía presentaron sendas denuncias ante los Mossos d Esquadra. A preguntas de este diario, fuentes de la compañía calificaron lo ocurrido de un acto vandálico. A falta de un análisis policial y pericial más exhaustivo, los primeros indicios permiten aventurar que se trataba de balines disparados presuntamente por una escopeta de aire comprimido. Los proyectiles impactaron contra dos cristales. Uno de ellos apenas causó daños pero el segundo penetró algo más sin llegar, no obstante, a perforarlo. Fueron los usuarios del autobús quienes se dieron cuenta de que algo había pasado al oír las detonaciones, por lo que avisaron de inmediato al conductor, que no se había percibido de lo ocurrido. Detenido el vehículo, que circulaba en dirección a la plaza Alfons Comín, se observaron los impactos, así que, siguiendo el protocolo que TMB tiene establecido para estos casos, se procedió al desalojo de todo el personal y su traspaso a otro autobús. El vehículo damnificado fue trasladado de inmediato a las cocheras, donde fue sometido a una revisión detallada para determinar el alcance de los daños. Inmediatamente después se denunciaban los hechos a los Mossos d Esquadra una denuncia fue firmada por el conductor y la segunda por los representantes de la compañía, quienes se han hecho cargo de la oportuna investigación. En el caso de Transports Metropolitans de Barcelona, según informaron portavoces oficiales, justifica su demanda por daños y perjuicios basándose en dos tipos de desperfectos diferentes. Por una parte, los causados directamente en los dos cristales y, por la otra, en el hecho de que, al tener que retirar del servicio el autobús tiroteado, se ocasionaron perjuicios económicos a la compañía. Hasta el momento, la policía autonómica catalana no ha podido todavía esclarecer el caso ni identificar al autor o autores de los disparos. Continua la posada en marxa del Consorci del Transport de Girona CARLOS MARTÍNEZ/JOSEP ANTONI MORENO Girona En les darreres setmanes, s ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l edicte de l Ajuntament de Girona pel qual s aproven la creació i constitució del Consorci del transport de l àrea de Girona amb la Generalitat de Catalunya, el propi ajuntament gironí i els consells comarcals del Gironès, el Pla de l Estany i la Selva.

14 Número 45 / CATALUNYA Nuevo autocar de Serrat Serrat, de Santa Perpètua de la Mogoda (el Vallès Oriental, Regió Metropolitana de Barcelona), ha adquirido un autocar MAN carrozado por Irizar bajo el modelo PB y matriculado como 2857-DYX. Els veïns de Centre-Estació (St. Cugat del Vallès) presenten un segon escrit al Síndic per considerar que no ha donat resposta a la seva queixa L associació de veïns Centre-Estació considera que el Síndic de Greuges de Catalunya no ha donat resposta a la queixa que l entitat va presentar sobre el pas dels autobusos per la plaça Lluís Millet, ja que no s ha pronunciat sobre el dret de les persones a transitar amb seguretat. És per això que han presentat un nou escrit a la sindicatura demanant que s aturi cautelarment el tancament de l expedient, a l espera de rebre els informes que han sol licitat a la Comissió Interdepartamental per a la millora de la seguretat viària i a la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat ESTER CASTANYER/RÀDIO SANT CUGAT Sant Cugat del Vallès, 1 de juny de 2006 Després d estudiar la resolució que ha fet el Síndic de Greuges sobre el pas dels autobusos per la plaça Lluís Millet, l associació de veïns Centre-Estació ha manifestat la seva sorpresa per la resposta, ja que consideren que s ha fet en base a unes demandes que ells no havien plantejat. Així ho ha afirmat el president de l entitat veïnal, Pere Soler, que ha remarcat que en cap cas el Síndic s ha pronunciat sobre els drets de les persones a transitar amb seguretat i sense contaminació acústica i ambiental. La sindicatura ha fet esment a unes consideracions que mai havíem posat en qüestió, ja que no hem qüestionat la legalitat del projecte ni el procés administratiu. Entenem que el Síndic no s ha pronunciat sobre els drets de les persones a transitar lliurement sense rebre contaminació, afirma Pere Soler. És per això que des de l associació han presentat un segon escrit a la institució encapçalada per Rafel Ribó on demanen que s aturi cautelarment el tancament de l expedient a l espera de rebre els dictàmens que la pròpia entitat ha demanat a la direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat i a la comissió interdepartamental per a la millora de la seguretat viària del mateix govern català. Pere Soler: Hem demanat a aquesta comissió que es faci un estudi de seguretat viària, control i acumulació de vehicles, sobretot a la parada de Lluís Companys. I que després faci les propostes per mesures correctores. L associació de veïns considera que aquests dictàmens s haurien d adjuntar a l expedient elaborat pel Síndic, i demanen també que es refacin les advertències necessàries i la reordenació de l espai. També reclamen poder consultar l expedient complet de la sindicatura i que es faci una inspecció visual a la zona, que consideren que no s ha fet. Per últim, des de l entitat es reserven el dret a acabar recorrent a la justícia i afirmen que seguiran defensant la seguretat i el benestar dels veïns i els vianants de la zona, i que no es tracta de buscar polèmica sinó de constatar una problemàtica i buscar solucions. En aquest sentit, continuen demanant a l Ajuntament que es busqui una alternativa a la parada dels busos, i ja han anunciat que demanaran als partits polítics que incloguin la revisió d aquest tema dins els seus programes electorals.

15 Número 45 / CATALUNYA Adquisición de Badatours La empresa de Badalona ha comprado recientemente un autocar Volvo B12 carrozado por Irizar bajo el modelo PB. Este nuevo vehículo ha sido matriculado como 5126-DXL, además de ser numerado como 16. El proper mes de setembre funcionarà l autobús que connectarà Montcada i Reixac-Ripollet- Cerdanyola amb la UAB i el sector Bellaterra La línia d autobús és una antiga reivindicació de la Mancomunitat AJUNTAMENT DE MONTCADA I REIXAC Montcada i Reixac, 1 de juny de 2006 L autobús que connectarà els tres municipis mancomunats (Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Ripollet) amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el sector Bellaterra funcionarà el proper 15 de setembre. Aquest va ser el principal acord de la reunió que van mantenir el passat dilluns 29 de maig els alcaldes de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, i de Ripollet, Juan Parralejo, amb el director general de Ports i Transports de la Generalitat de Catalunya, Esteve Tomàs, i el subdirector general del mateix departament, Josep M. Fortuny. L objectiu de la reunió era tractar diferents temes relatius al transport en els tres municipis que integren la Mancomunitat Intermunicipal Montcada i Reixac-Ripollet- Cerdanyola. En el decurs de la reunió es va donar llum verda a la nova línia de transports que unirà els tres municipis amb la UAB i el sector Bellaterra, a l alçada de l estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El recorregut de la línia s iniciarà al barri de Can Sant Joan, i tindrà parades també a Montcada Centre (pl. Lluís Companys) i a Mas Rampinyo (pl. Espanya). Aquesta línia donarà servei de dilluns a divendres, des de les 6 del matí fins les 21h00, i sortirà cada hora. Aquesta línia també facilitarà la connectivitat dels barris d Uralita i Pont Vell, a Cerdanyola, i de Can Tiana, a Ripollet, i comunicarà els 3 grans eixos ferroviaris d aquesta zona: les línies de Rodalies Barcelona-França, Barcelona-Manresa, i la línia dels FGC-UAB. TMB ampliarà les oficines del carrer Josep Estivill MÉS CIUTAT SANT ANDREU Barcelona, maig de 2006 TMB ampliarà les seves oficines de Josep Estivill amb un edifici de quatre plantes. L actual edifici d oficines que té Transports Metropolitans de Barcelona al carrer Josep Estivill donarà pas a un immoble amb quatre plantes sense comptar el pis d accés que servirà per instal lar un centre de control de trànsit. La nova edificació farà 19 metres bastant similar a la de l escola del costat i una mica per sota del bloc de pisos i una superfície proporcional de m2. Actualment l edifici té metres. Dintre de quatre anys, TMB podria impulsar un nou pla per ampliar la superfície edificable fins als m2. La remodelació només afecta l edifici que es veu des del carrer. L interior de l illa ha de continuar igual, amb un taller subterrani. Notícia facilitada per Miquel Segura

16 Número 45 / CATALUNYA Novedad: Noge Titanium de Sacrest La empresa Sacrest, de Olot (la Garrotxa, Comarques Gironines) ha comprado un autocar Noge Titanium, desconociendo más datos al cierre de esta edición del informativo. Cingles Bus vol modificar la concessió Granollers-Sant Esteve de Palautordera CARLOS MARTÍNEZ/JOSEP ANTONI MORENO Barcelona En les darreres setmanes s ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) un anunci sobre la sol licitud de modificació d itinerari en el servei públic entre Sant Esteve de Palautordera i Granollers (V-2273; B- 129), explotat per l empresa Cingles Bus SA (del Grup Sagalés). Tot seguit publiquem l anunci aparegut al DOGC: Anunci d informació pública sobre la sol licitud de modificació d itinerari en el servei públic regular de transport de viatgers per carretera entre Sant Esteve de Palautordera i Granollers, amb fillola a Sant Celoni (V-2273; B-129) L empresa Cingles Bus, SA, ha sol licitat autorització per prolongar l itinerari des de Sant Esteve de Palautordera al municipi de Montseny a la concessió Sant Esteve de Palautordera-Granollers, amb fillola a Sant Celoni, de la qual és titular. S obre un període d informació pública perquè, durant el termini de 30 dies hàbils comptats des de l endemà de la data de publicació d aquest Anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, les entitats i els particulars interessats, una vegada examinada la sol licitud a les dependències del Servei Territorial de Ports i Transports de Barcelona (c. d Aragó, ), puguin presentar en el termini indicat i en hores d oficina, mitjançant un escrit dirigit al Servei esmentat, les observacions que considerin pertinents. Barcelona, 20 de març de 2006 Publicats els reglaments del transport urbà de Torredembarra i La Pobla de Montornès CARLOS MARTÍNEZ/JOSEP ANTONI MORENO Tarragona En les darreres setmanes, s han publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) els reglaments del transport urbà de les localitats de Torredembarra i La Pobla de Montornès, ambdues pertanyents a la comarca del Tarragonès. Aquests reglaments els podreu trobar a en el cas del reglament publicat per l Ajuntament de la localitat de Torredembarra; mentre que el de La Pobla de Montornès es pot trobar a

17 Número 45 / CATALUNYA Moviments a Sagalés (1) El microbús Mercedes Benz 412-D carrossat per Noge, número 140, ha sigut donat de baixa. Al mateix temps, Hispania ha recuperat els Scania K93 Castrosua ex-autoperiferia número 267 i 269. LOS DIRECT-BUS DE JULIÀ Y NADAL, NUMERADOS. Los nuevos autocares Irisbus Iveco EuroRider C35 Irizar PB de la empresa Julià, asignados al servicio DirectBus Barcelona-Andorra explotado conjuntamente con Nadal, ya han sido numerados. En la fotografía adjunta vemos a uno de ells, el 1735, yendo de vacío hacia las instalaciones provisionales existentes en Santa Eulàlia. Foto: David Arriola. TUISA incorpora dos O-305 Iclorsal procedents de Murcia pels serveis escolars CARLOS MARTÍNEZ Igualada L empresa TUISA, encarregada del servei urbà de la capital de la comarca de l Anoia, ha comprat recentment dos autobusos Mercedes Benz O-305 amb carrosseria d Iclorsal procedents de l empresa LAT de Múrcia. Aquests són els primers autobusos amb longitud de dotze metres comprats per l empresa d Igualada i en principi restaran assignats als serveis escolars.

18 Número 45 / CATALUNYA Moviments a Sagalés (2) L empresa que té el Grup Sagalés a la comarca del Bages, Castellà, ha recuperat per al servei el veterà autocar Iveco amb carrosseria Ayats Jupiter número 401. OLIVERAS MODIFICA EL SEU ESQUEMA DE COLORS IMITANT MOHN. L autobús número 150 de la flota d Oliveras, un Iveco CityClass amb carrosseria Castrosua CS-40 City II, ha sigut repintat recentment seguint un nou esquema de colors de l empresa del Grup BaixBus. Aquest esquema segueix el disseny del que ha començat a aplicar l empresa Mohn a alguns dels seus autobusos. Tal com es veu a la fotografia adjunta, s han pintat de color taronja tots els detalls que fins ara eren de color negre. D altra banda, a dos Iveco CityClass Castrosua CS-40 City II més, els números 156 i 158 de la flota de l empresa Oliveras, els han sigut repintats els seus paraxocs amb el color taronja corporatiu. Foto: David Arriola. BCN-Alella-Vallromanes: dues noves expedicions en dies feiners GRUP SAGALÉS Barcelona A partir del 29 de maig la línia Barcelona-Alella-Vallromanes tindrà dues noves expedicions (una per sentit) a les 10h30 sortida d Alella sentit Barcelona i a les 11h00 sortida de Barcelona (Ronda Sant Pere 19-21) sentit Alella. Aquestes dues noves expedicions es realitzaran els feiners de dilluns a divendres excepte agost. horarissagales.arkediem.com/news3.asp?id=24&idioma=catala

19 Número 45 / CATALUNYA Nuevo autocar de Granero Granero ha adquirido un autocar Mercedes Benz O- 350 Tourismo con matrícula 5455-DVG por lo que ya suman 3 unidades de este modelo en la empresa de Badalona. Un bus gratuït supleix un túnel anul lat per les obres del TAV a l Hospitalet XAVIER ADELL/EL PERIÓDICO L Hospitalet de Llobregat, 30 de maig de 2006 Un autobús gratuït substitueix des d ahir el pas subterrani que creua les vies de tren a la confluència de l avinguda de Vilanova i la carretera del Mig, a l Hospitalet, anul lat com a conseqüència de les obres del túnel del TAV. El servei funcionarà tots els dies de la setmana entre les 7h00 i les 23h00. Els veïns també poden creuar els rails per la passarel la de l estació de Bellvitge i els conductors disposen com a itinerari alternatiu del pas inferior de l avinguda del Carrilet. El microbús, d un total de 22 places, l ha posat l empresa pública ADIF, responsable de la construcció de la línia fèrria d alta velocitat. Les llançadores que ahir van circular amb una dotzena de viatgers per trajecte tenen una freqüència de pas de 20 minuts. Només accepten passatgers al principi i al final de recorregut, és a dir, al carrer de Narcís Monturiol (barri del Gornal) i a la Travessia Industrial. Fonts de l empresa ADIF van explicar ahir que el servei d autobusos estarà en funcionament durant uns dos mesos, que és el temps necessari per construir una nova passarel la de vianants entre els carrers dels Joncs i de Caterina Albert. Quan acabin els treballs d excavació del túnel del TAV, es tornarà a obrir als vehicles el pas de la carretera del Mig, que millorarà en pavimentació i en senyalització. Les obres formen part del projecte d arribada del TAV a Barcelona, al tram entre l Hospitalet i l estació de Sants. idnoticia_pk=308326&idseccio_pk=12&h= La nova línia PR4 del Prat de Llobregat serà explotada per Transports Ciutat Comtal CARLOS MARTÍNEZ Barcelona En el darrer número d aquest informatiu es va publicar una notícia referent a les noves línies d autobusos del municipi del Prat de Llobregat, informant equivocadament de que la línia PR4 seria explotada per l empresa Rosanbus, ja que ha sigut Transports Ciutat Comtal 2, SL qui finalment s ha adjudicat aquest servei. Des d aquí demanem disculpes per les molèsties causades per aquesta errada, totalment involuntària per part dels que realitzem aquest informatiu setmanalment. El passat dia 29 de maig de 2006 es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona l adjudicació, per part de l Entitat Metropolitana del Transport (EMT), durant dos anys d aquesta nova línia d autobús entre l estació de rodalies del Prat de Llobregat i la Zona d Activitats Logístiques (ZAL) a l empresa Transports Ciutat Comtal 2, SL.

20 Número 45 / CATALUNYA Autocars Pons compra un Noge Touring III La empresa de Lleida Autocars Pons ha adquirido un autocar MAN con carrocería Noge Touring III, que ya ha sido matriculado como 6795-DWD. El Consistori de Cubelles amplia l horari del bus urbà El nou servei ja ha unificat les dues línies de parades. Els canvis responen a les exigències dels veïns CLAXON Cubelles, juny de 2006 L Ajuntament de Cubelles ha unificat les dues línies del bus urbà del municipi en una de sola per afavorir que els ciutadans i ciutadanes es puguin apropar tant al nucli urbà com al sector comercial del Polígon Industrial per fer les seves gestions i compres, segons explica el govern local. El bus surt diàriament des de Mas Trader II sector i passarà per gairebé tots els sectors de la vila fins arribar al Polígon Industrial Les Salines. El servei també ha ampliat els horaris: fins ara, el bus feia el seu darrer viatge des del nucli urbà cap a les urbanitzacions a dos quarts d onze del matí. Amb el nou horari s amplien dos viatges més, i els usuaris podran El 2010 de HIFE, un Iveco A65C15 amb carrosseria Indcar Wing, és el vehicle assignat al servei urbà de Cubelles. Foto: David Arriola. anar del nucli urbà a les urbanitzacions a dos quarts de dotze i dos quarts d una del migdia. Hi havia una reivindicació, explica el regidor de Promoció Econòmica, Antonio Peregrina, respecte a l horari de tornada des del nucli urbà fins a les urbanitzacions, principalment. Aquesta era una reivindicació de molts usuaris, especialment els divendres perquè hi ha mercat. El regidor de Promoció Econòmica, Antonio Peregrina, ha explicat que aquest canvi, que s ha realitzat d acord amb l empresa adjudicatària, Hife, respon a les demandes dels usuaris del bus urbà de Cubelles. Un Mercedes Benz O-530 Citaro para el bus urbano de Solsona La empresa catalana Alsina Graells está acondicionando un Mercedes Benz O-530 Citaro ex-continental Auto y procedente del servicio urbano de Torrejón de Ardoz (Madrid) para el servicio urbano de Solsona (capital de la comarca del Solsonès), donde sustituirá al autocar Setra S-317GTHD en servicio en esta población de la provincia de Lleida.

21 Número 45 / PAÍS VALENCIÀ EMT València Un Renault CityBus de la EMT de València, número 5340, haciendo la línea 71. Foto: Josep Pretel. La memoria de la EMT revela un déficit de 26 millones de euros P.VAREA/LEVANTE-EMV València, 27 de mayo de 2006 La EMT de València arrastra un déficit de 26 millones de euros, según la memoria, balance de pérdidas y ganancias del ejercicio 2005 que aprobó la junta de accionistas el pasado 26 de mayo de Los grupos de la oposición, PSPV y EU, lamentaron la mala gestión que los actuales gestores siguen realizando y les acusaron de ser los causantes de la actual situación. El edil socialista, Juan Ferrer, realizó un repaso de los débitos y recordó que aún se adeuda dinero desde la Entidad de Transporte Metropolitano. El presidente de la EMT defendió la gestión de la empresa y del esfuerzo por renovar la flota y la importante plantilla y dijo que ese déficit hoy día ya no es tal sino de 13 millones de euros y recordó que sigue pendiente la firma del contrato programa. pidseccion=16&pidnoticia=201325&rand=

22 Número 45 / PAÍS VALENCIÀ Redactor de esta sección: MANUEL ALEXANDRE PEÑARROCHA manuelalexandre@gmail.com EMT València La EMT transportó durante los meses de marzo y abril un total de viajeros El Consejo de Administración de EMT dona 5 autobuses a la ciudad de Malabo La EMT de València continúa registrando un aumento de pasaje durante este ejercicio Estos dos últimos meses de marzo y abril han contabilizado un total de viajeros lo que significa un incremento de usuarios con respecto a los mismos meses de marzo y abril de EMT VALÈNCIA València, 31 de mayo de 2006 En el Consejo de Administración de la EMT de València, celebrado el pasado miércoles día 31 de mayo de 2006 se trataron los siguientes temas: Demanda marzo-abril: viajeros En dicho Consejo se han analizado los informes mensuales de los últimos meses de marzo y abril en los que se contabilizan un total de viajeros. Estos datos arrojan una cifra de casi 10 millones de usuarios transportados durante el pasado mes de marzo, cifra que supera en más de viajeros respecto al mes de marzo de Un autobús de GNC de la EMT de València. Foto: Josep Pretel. Las fuertes diferencias que se detectan estos meses respecto a los mismos del año anterior se deben al calendario de las Festividades de Semana Santa y Fallas según el mes en que se celebren. De esta manera, en el mes de abril de 2006 se ha notado la influencia del calendario en el número de usuarios, a diferencia de 2005 en que dichas festividades coincidieron en el mes de marzo. Aún así el pasaje está equilibrado en lo que llevamos de año respecto a los cinco primeros meses del año anterior. En este análisis se observa que la tarjeta turística T-1 (válida para circular durante un día sin límite de viajes), viene experimentando un incremento del 99,91% en marzo y del 116,92% en abril, alcanzando en el acumulado del año prácticamente el 65% de incremento. Lo mismo ocurre con la AT (tarjeta mensual), que refuerza la fidelización de los clientes de la misma, ya que a lo largo del 2006 ha registrado un incremento del 5%, con respecto del año anterior, lo que supone un total de usuarios más de dicho título. Para el presidente de EMT, Alfonso Novo, mantener las cifras de viajeros de 2005 siempre es un resultado favorable porque significa que, por lo menos, se continúa el positivo crecimiento experimentado a lo largo del año anterior. Los análisis de las cifras del resultado de viajeros transportados hay que hacerlo siempre desde la seriedad y el rigor de una comparación de magnitudes homogéneas, teniendo en cuenta las características de cada mes. (Sigue en la próxima página)

23 Número 45 / PAÍS VALENCIÀ Colaboradores de esta sección En la elaboración de esta sección han colaborado: Josep Pretel EMT València El 4050 de la flota de la EMT de València, Renault PR con carrocería Castrosua CS-40, es uno de los autobuses candidatos a ser donados a la ciudad de Malabo (Guinea Ecuatorial). Foto: Manuel Alexandre Peñarrocha. (Viene de la página anterior) Donación de 5 autobuses a la ciudad de Malabo Así mismo el Consejo de Administración de EMT ha hecho donación de 5 autobuses, modelo Renault PR-100.2, a Malabo, capital de Guinea Ecuatorial. Estos vehículos prestaran servicio a dicha ciudad, que en la actualidad presenta grandes carencias en transporte colectivo. Desde 1993 la EMT ha donado un total de 91 autobuses a países como Nicaragua, Senegal, Mauritania, Cuba, Méjico, entre otros.

24 Número 45 / PAÍS VALENCIÀ Webs de empresas de transporte del País Valencià EMT València La EMT remodelará 13 líneas y aumentará la frecuencia de paso de otras 11 este año El desarrollo urbano y las nuevas avenidas fuerzan los cambios en el transporte público La aparición de nuevos barrios, ejes viarios y centros de gran afluencia de público han obligado a la EMT a diseñar una profunda remodelación de sus líneas. Trece cambiarán sus itinerarios actuales, mientras que en 11 aumentarán las frecuencias de paso debido a la mayor demanda. Los cambios empezarán en septiembre. PACO MORENO/LAS PROVINCIAS València, 2 de junio de 2006 El concejal de Tráfico, Alfonso Novo, comentó el pasado día 1 de junio que los cambios se basan en una encuesta realizada hace meses a los usuarios, así como a posteriores negociaciones con el comité de empresa y la Federación de Vecinos. Las modificaciones comenzarán a partir de septiembre e incluirán nuevos recorridos, cambios en la ubicación de algunas paradas y el refuerzo de aquellas líneas donde existe más demanda. Acerca de los motivos, comentó que el primero ha sido la apertura al tráfico en los últimos años de nuevos ejes viarios, como el bulevar Reus-Ruaya y la avenida Maestro Rodrigo. También los barrios construidos en la periferia han sido determinantes para la remodelación. Sant Pau, Campanar y Benicalap son algunos de estos casos. Algunos de los cambios tendrán que esperar a la finalización del puente de Serrería, ahora en obras, y que se prevé inaugurarlo en octubre de El tercer elemento sería la construcción de grandes centros de ocio y administrativos, que mueven mucha afluencia de público todos los días. La Ciudad de la Justicia, la Ciudad de las Artes y el parque de Cabecera son ejemplos de esto. Por último, el delegado de Tráfico habló de la coordinación con otros tipos de transporte público. En València, es determinante la apertura de nuevas líneas de metro y tranvía. En la actualidad, está en obras la ampliación de la línea 5 y su conexión con la línea 4, para llevar el tranvía hasta la dársena interior. Autobuses articulados Algunas de las modificaciones serán muy llamativas, como la puesta en servicio a finales de año de 23 autobuses articulados para las líneas 89 y 90. De este modo, se espera responder al aumento de la demanda en los itinerarios que circulan por la tercera ronda de la ciudad. En la adecuación de las líneas al desarrollo de la ciudad también se ha tenido en cuenta la prolongación de la línea 35 hasta el eje que forma el bulevar Serrería y la avenida de los Naranjos, una vez esté acabado el puente diseñado por Santiago Calatrava entre el Museo de las Ciencias y l Oceanogràfic. Sobre la ronda norte, la previsión es poner en marcha una nueva línea para dar servicio a los nuevos polígonos de viviendas de Benicalap, desde la avenida Juan XXIII hasta la calle Pintor Matarana. Por último, Novo comentó también que, al contrario de lo recomendado en un informe, se mantendrá la línea 41.

25 Número 45 / PAÍS VALENCIÀ Webs de empresas de transporte del País Valencià EMT València La EMT tiene perfilada su propuesta de remodelación de líneas Objetivo: Mejorar la prestación del servicio y la cobertura a los barrios EMT VALÈNCIA València, 1 de junio de 2006 El presidente del Consejo de Administración de la Empresa Municipal de Transportes, Alfonso Novo, junto con técnicos de la EMT y del Servicio de Circulación y Transportes han mantenido a lo largo de las últimas semanas reuniones con el Comité de Empresa y con la Federación de Asociaciones de Vecinos para informarles de la propuesta para la remodelación de líneas, después de que los diferentes servicios técnicos analizaran las formuladas hace unos meses por la empresa consultora encargada de la realización de la encuesta Origen-Destino y que se dio a conocer a la opinión pública el pasado mes de febrero. Tal y como anunció en su día el presidente del Consejo de Administración de la EMT, Alfonso Novo, ha mantenido con la Federación de Asociaciones de Vecinos y con base a los datos resultantes de la última encuesta Origen-Destino encargada por la EMT y con los datos obrantes en el Área de Operaciones de EMT, y con el objetivo de mejorar la prestación del servicio en beneficio del mayor número de ciudadanos. Según Alfonso Novo la adecuación de algunas líneas es la consecuencia lógica del crecimiento y el desarrollo de la ciudad, de la expansión de los barrios, del aprovechamiento de nuevos ejes viarios, de la mayor oferta de transporte público como resultado de la expansión del metro y el tranvía, de los nuevos centros generadores de demanda... Necesitábamos tener datos objetivos para tomar decisiones buscando la mejor atención al usuario. A partir de ahí los técnicos han estado trabajando para adecuar y mejorar la oferta a las nuevas necesidades. Novo ha manifestado que con independencia de las decisiones propias de carácter técnico, también se está llevando a cabo una campaña de sensibilización para el respeto del carril bus por parte de los vehículos comerciales y particulares. Entre las principales actuaciones que figuran en dicha propuesta, que está previsto a lo largo de este año y el que viene, destacan: Zona de Campanar, mejora y ampliación del servicio de las líneas 17, 61 y 95. la línea 17 amplía su recorrido por Hernández Lázaro-Jorge Comins y Maestro Rodrigo; la línea 95 por Hernández Lázaro y el Parque de Cabecera y la línea 61 por el eje Maestro Rodrigo-Avda. de la Safor hasta el Hospital Arnau de Vilanova. Zona Marchalenes, por el eje Reus-Ruaya prestará servicio la línea 28 y se actualizan y agilizan los servicios de las líneas 26, 29 y 80, esta última discurrirá por Llano de Zaidía y prestará servicio a la Escuela Oficial de Idiomas. Zona de Malilla, las líneas 6 y 8 se reordenan de forma conjunta, con el objeto de prestar un mejor servicio al eje central entre la Avda. Peris y Valero, Dr. Waksman, Ausiàs March y Joaquín Benlloch. Línea 10, dará servicio a la zona de la Valvanera (dirección centro), así como mejorará el tiempo de desplazamiento para los usuarios procedentes de San Marcelino. (Sigue en la próxima página)

26 Número 45 / PAÍS VALENCIÀ Webs de empresas de transporte del País Valencià EMT València (Viene de la página anterior) Línea 26, mejorará el acceso de los residentes de Pobles del Nord al Centro Sanitario de la calle Alboraya y mejorará las posibilidades de nuevos destinos a los residentes del entorno Bilbao-Maximiliano Thous. Línea 31, dispondrá de un trazado directo entre la estación de Renfe del Cabanyal, Campus Universitario de Blasco Ibáñez y el Hospital Clínico. Asimismo está previsto mejorar las frecuencias de las líneas: 1, 2, 4, 16, 32, 60, 62, 70 y 73, de la misma manera como ya se ha hecho en la línea 19 incrementando la oferta, o con la próxima entrada en servicio de los 23 nuevos autobuses articulados que funcionarán en las líneas 89 y 90. En la propuesta de adecuación de líneas se incluyen, además, otras actuaciones importantes para acometer más adelante, como es la prolongación de la línea 35 hasta el eje Serrería-Cabanyal-Avda. de los Naranjos, una vez esté en servicio el puente de Calatrava, y la puesta en marcha de una nueva línea, que prestará servicio a la zona de Benicalap (calle Juan XXIII-Pintor Matarana), al margen de la de los Grandes Bulevares en coordinación con otros modos de transporte. Con independencia de que la empresa consultora que redactó la encuesta Origen-Destino aconsejaba la supresión de la línea 41, desde EMT se está trabajando en la dirección de sacarle el mejor aprovechamiento sin tener que llegar a su eliminación, por lo que de momento no se va a ver afectada en su recorrido y características. La intención es que las modificaciones empiecen a entrar en servicio paulatinamente a partir del próximo mes de septiembre, con el inicio de la temporada de invierno, y en función de la entrada en servicio de las infraestructuras necesarias. La EMT remodelará varias líneas entre este año y el que viene LEVANTE-EMV València, 2 de junio de 2006 El presidente de la Empresa Municipal de Transportes (EMT), Alfonso Novo, junto con los técnicos de la EMT y del servicio de Circulación del Ayuntamiento han mantenido a lo largo de las últimas semanas reuniones con el comité de empresa y con la Federación de Asociaciones de Vecinos de València, para informarles de la propuesta para la remodelación de líneas con el objetivo de mejorar el servicio. Entre las principales actuaciones previstas a lo largo de este año y durante el que viene, destacan las de Campanar, donde se ampliará el servicio de las líneas 17, 61 y 95; Marchalenes, donde prestará servicio la línea 28 por el eje Reus-Ruaya y se actualizarán y agilizarán los de las líneas 26, 29 y 80. En Malilla, las líneas 6 y 8 se reordenarán de forma conjunta, con el objetivo de prestar mejor servicio al eje central entre la avenida de Peris y Valero; Doctor Waksman; Ausiàs March y Joaquín Benlloch. Las líneas 10, 26 y 31 también sufrirán cambios con esta remodelación propuesta después de que una consultora aconsejara realizar cambios. pidseccion=16&pidnoticia=202955&rand=

Transports Metropolitans de Barcelona. Presentación institucional Septiembre 2015

Transports Metropolitans de Barcelona. Presentación institucional Septiembre 2015 Transports Metropolitans de Barcelona Presentación institucional Septiembre 2015 Qué es TMB? 2 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es la denominación común de las empresas Ferrocarril Metropolità

Más detalles

El tramvia arriba a Badalona

El tramvia arriba a Badalona El tramvia arriba a Badalona El nou tram amplia la línia T5 en 2 km i 3 noves parades i ha comportat la reurbanització dels carrers al llarg del seu traçat 8 de setembre de 2007 El tramvia Sant Martí -

Más detalles

ESTUDIO DEL CONTROL DE LAS TORRES DE REFRIGERACIÓN Y CONDENSADORES EVAPORATIVOS EN EL MUNICIPIO DE L HOSPITALET DE LLOBREGAT.

ESTUDIO DEL CONTROL DE LAS TORRES DE REFRIGERACIÓN Y CONDENSADORES EVAPORATIVOS EN EL MUNICIPIO DE L HOSPITALET DE LLOBREGAT. ESTUDIO DEL CONTROL DE LAS TORRES DE REFRIGERACIÓN Y CONDENSADORES EVAPORATIVOS EN EL MUNICIPIO DE L HOSPITALET DE LLOBREGAT. Autores: Rafael del Hoyo & Neus Manero Negociat de Salut Pública Ajuntament

Más detalles

El conseller Santi Vila anuncia que la prolongación de FGC en Terrassa entrará en servicio el 29 de julio

El conseller Santi Vila anuncia que la prolongación de FGC en Terrassa entrará en servicio el 29 de julio El conseller Santi Vila anuncia que la prolongación de FGC en Terrassa entrará en servicio el 29 de julio Las obras, con una inversión de 401 M, han consistido en la construcción de un nuevo tramo de doble

Más detalles

El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei

El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei Des de la reintroducció del tramvia a la regió metropolitana de Barcelona el 3 d abril de 2004, aquest mode de transport

Más detalles

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos.

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. CÀNNABIS MÒDUL II ACTIVITAT 1 Fitxa 1.1 15 anys La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. La Agencia de Salud Pública de Cataluña

Más detalles

Nous projectes als polígons

Nous projectes als polígons 00 Nous projectes als polígons Catàleg dels Polígons Industrials de Barberà del Vallès Àrea d aparcaments i serveis Área de aparcamientos y servicios Centre d aparcaments de vehícles industrials i serveis

Más detalles

La flota de autobuses urbanos de Barcelona se convierte en la más limpia de Europa

La flota de autobuses urbanos de Barcelona se convierte en la más limpia de Europa La flota de autobuses urbanos de Barcelona se convierte en la más limpia de Europa El 100% de los vehículos de TMB cumplen las normativas más estrictas sobre emisiones de gases y partículas Ya son 411

Más detalles

Balanç de la prova pilot per regular l accés al Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny en vehicle privat

Balanç de la prova pilot per regular l accés al Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny en vehicle privat Balanç de la prova pilot per regular l accés al Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny en vehicle privat La prova pilot, organitzada per la Diputació de Barcelona, durant tres caps de setmana

Más detalles

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 (Aprovat en el Consell de Govern núm. 9/08 de 27 de novembre de 2008) Criteris generals: El calendari

Más detalles

Acceso sostenible a la Ciudad de la Justicia de Barcelona

Acceso sostenible a la Ciudad de la Justicia de Barcelona Acceso sostenible a la Ciudad de la Justicia de Barcelona Conferencia de presentación de resultados del proyecto E-Cosmos Madrid 18 y 19 de octubre Albert Vilallonga Antecedentes En 2003 se aprueba el

Más detalles

TransMet Xifres. Any 2016

TransMet Xifres. Any 2016 TransMet Xifres Any 0 Dades bàsiques 0 Àmbit corones a del STI Vehicles-km Transports de Barcelona 99 9,0,, 0,,% %, 9, -0,9%,9, TMB 9,,%, 0,% TRAM Autobusos AMB (gestió iirecta) Autobusos DGTM (Generalitat)

Más detalles

OBJECTIVOS DE CALIDAD SERVICIO REGULAR:

OBJECTIVOS DE CALIDAD SERVICIO REGULAR: OBJECTIVOS DE CALIDAD SERVICIO REGULAR: Línea nº 313: Vallfogona-Tàrrega Línea nº 36: Els Alamús- Lleida Página 1 de 10 Objetivos de CALIDAD (rev 1) SERVICIO REGULAR OBJECTIVOS DEL SERVICIO Autocars AGRAMUNT

Más detalles

Movilidad habitual y espacios de vida en España. Una aproximación a partir del censo de 2001

Movilidad habitual y espacios de vida en España. Una aproximación a partir del censo de 2001 Movilidad habitual y espacios de vida en España. Una aproximación a partir del censo de 2001 Centre d Estudis Demogràfics (Universitat Autònoma de Barcelona) Dirección de la investigación: Marc Ajenjo

Más detalles

INFORME. Situación en Estados Unidos.

INFORME. Situación en Estados Unidos. INFORME Situación en Estados Unidos. Fecha: 07 de octubre de 2013 Índice I. Introducción. II. Excursiones no integradas en un viaje combinado. III. Excursiones integradas en un viaje combinado. IV. Conclusiones.

Más detalles

Gracias a la culminación de las obras de esta actuación, desde hoy se podrá acceder desde Cádiz, Jerez, San Fernando, Puerto Real y

Gracias a la culminación de las obras de esta actuación, desde hoy se podrá acceder desde Cádiz, Jerez, San Fernando, Puerto Real y MINISTERIO DE FOMENTO OFICINA DE INFORMACIÓN Nota de prensa Desde hoy se puede ir en tren desde cualquier estación de Cercanías de la bahía de Cádiz hasta el Campus Universitario situado en el término

Más detalles

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales MÁSTER UNIVERSITARIO EN ANÁLISIS ECONÓMICO MODERNO

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales MÁSTER UNIVERSITARIO EN ANÁLISIS ECONÓMICO MODERNO Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales 2014 MÁSTER UNIVERSITARIO EN ANÁLISIS ECONÓMICO MODERNO URJC INFORMACIÓN PUBLICA Valoración Final La adaptación de los

Más detalles

Movilidad y transporte público en Barcelona

Movilidad y transporte público en Barcelona Movilidad y transporte público en Barcelona Pere Macias i Arau, ingeniero de caminos UPC director de la cátedra de empresa ITER MOVILIDAD Y TRANSPORTE PÚBLICO De las políticas de transporte a la movilidad

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

PLAN ESTRATÉGICO DEL DEPORTE DE VALENCIA 2010 7

PLAN ESTRATÉGICO DEL DEPORTE DE VALENCIA 2010 7 introducción INTRODUCCIÓN En la sesión ordinaria celebrada el 13 de noviembre de 2009, la Junta Rectora de la Fundación Deportiva Municipal del Ayuntamiento de Valencia aprobó por unanimidad el encargo

Más detalles

TransMet Xifres. 1r semestre 2016

TransMet Xifres. 1r semestre 2016 TransMet Xifres r semestre 0 Dades bàsiques. r semestre 0 Àmbit corones a del STI Vehicles-km Transports de Barcelona 99 9,0,, -,%,% 9, 0,0 -,%,%,99 0, TMB 9,, -% 9,0 % 9, Tramvia polità Autobusos AMB

Más detalles

MATERIAL MÓVIL GESTIÓN DE CALIDAD

MATERIAL MÓVIL GESTIÓN DE CALIDAD MATERIAL MÓVIL GESTIÓN DE CALIDAD 4 Situación de la Flota Durante el año 2005 se han incorporado a la flota 21 autobuses carrozados por Castrosua. De ellos, 20 han sido adquiridos y uno se encuentra cedido

Más detalles

AMPLIACIÓ DE L ILLA DE VIANANTS DE RUBÍ. Juliol 2017

AMPLIACIÓ DE L ILLA DE VIANANTS DE RUBÍ. Juliol 2017 AMPLIACIÓ DE L ILLA DE VIANANTS DE RUBÍ Juliol 2017 1. INTRODUCCIÓ L espai públic és, per definició, un entorn de convivència social, on els serveis i activitats es distribueixen de manera eficaç i eficient

Más detalles

El president Artur Mas inaugura la prolongación de FGC en Terrassa, que entrará en servicio mañana

El president Artur Mas inaugura la prolongación de FGC en Terrassa, que entrará en servicio mañana El president Artur Mas inaugura la prolongación de FGC en Terrassa, que entrará en servicio mañana El nuevo tramo de ferrocarril tiene una longitud de 4 quilómetros desde la estación de Terrassa Rambla

Más detalles

El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat

El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat El nou tram de 600 metres porta el tramvia a Sant Feliu amb freqüències de fins a 15 minuts i ha comportat millores urbanístiques en el

Más detalles

Obres del nou intercanviador de la Sagrera Meridiana. Afeccions i informació

Obres del nou intercanviador de la Sagrera Meridiana. Afeccions i informació Obres del nou intercanviador de la Sagrera Meridiana Afeccions i informació 1 Obres El conjunt de les obres en curs comporten: Tall del servei en el túnel de rodalia de Barcelona entre les estacions d

Más detalles

Exposición de vehículos antiguos y Rally de Autobuses Clásicos Barcelona - Caldes de Montbui

Exposición de vehículos antiguos y Rally de Autobuses Clásicos Barcelona - Caldes de Montbui Exposición de vehículos antiguos y Rally de Autobuses Clásicos Barcelona - Caldes de Montbui Vehículos de hasta cien años de antigüedad serán presentes en la paseada del 6 de mayo, organizada por la Fundación

Más detalles

Renovació de la xarxa d autobús en dies festius i nou intercanviador de TPU

Renovació de la xarxa d autobús en dies festius i nou intercanviador de TPU Renovació de la xarxa d autobús en dies festius i nou intercanviador de TPU Carles Bericat López. Ajuntament de Sabadell Servei de Mobilitat, Trànsit i Transport Índex Dades del municipi Xarxa anterior

Más detalles

LA ORDENANZA SOLAR TÉRMICA de BARCELONA

LA ORDENANZA SOLAR TÉRMICA de BARCELONA Agencia de Energía de Barcelona AYUNTAMIENTO DE BARCELONA LA ORDENANZA SOLAR TÉRMICA de BARCELONA Diagnóstico de los 12 años de ordenanza y visión sobre el futuro de la solar 17/09/13 Contenido 1. INTRODUCCIÓN...

Más detalles

Informe Anual de Actividades 2010. Comité de Auditoría y Cumplimiento de Vocento, S.A.

Informe Anual de Actividades 2010. Comité de Auditoría y Cumplimiento de Vocento, S.A. Informe Anual de Actividades 2010 Comité de Auditoría y Cumplimiento de Vocento, S.A. 23 de Febrero de 2011 ÍNDICE 1. DESCRIPCIÓN, MOTIVOS Y OBJETIVOS DEL INFORME ANUAL DE ACTIVIDADES 2. ANTECEDENTES DEL

Más detalles

METODOLOGÍA DE LA OPERACIÓN ESTADÍSTICA DE MOVIMIENTOS MIGRATORIOS

METODOLOGÍA DE LA OPERACIÓN ESTADÍSTICA DE MOVIMIENTOS MIGRATORIOS METODOLOGÍA DE LA OPERACIÓN ESTADÍSTICA DE MOVIMIENTOS MIGRATORIOS 1. Introducción Las migraciones son un componente fundamental en la dinámica de los procesos de cambio de la población, de su crecimiento

Más detalles

CONGRESO DE EFICIENCIA ENERGÉTICA ELÉCTRICA

CONGRESO DE EFICIENCIA ENERGÉTICA ELÉCTRICA CONGRESO DE EFICIENCIA ENERGÉTICA ELÉCTRICA Sistemas de gestión de energía en edificios de la administración pública. Autor(es) de la comunicación: Jordi Alexandre Serra Adelmar Circutor, S.A. Vial Sant

Más detalles

Sistemas de control de acceso basados en lectura de matrículas

Sistemas de control de acceso basados en lectura de matrículas Sistemas de control de acceso basados en lectura de matrículas DESCRIPCIÓN DE PRODUCTO Contenido 1. Introducción... 3 2. Origen del sistema... 3 3. Funcionamiento general.... 4 4. Descripción de los elementos

Más detalles

CARTA DE SERVICIOS UNE 13816

CARTA DE SERVICIOS UNE 13816 CARTA DE SERVICIOS UNE 13816 Barcelona, septiembre 2014 Índice Índice... i Información general... 1 Servicio ofertado... 1 Derechos y Obligaciones de las peronas usuarias... 1 Reserva anticipada de plaza...

Más detalles

04 Administración pública

04 Administración pública A n n e x 04 Administración pública 61 62 Administración Pública 04.1. Equipamiento TIC en la administración catalana Indicadores Datos clave Ordenadores por cada 100 trabajadores en los ayuntamientos

Más detalles

Jornada de Distritos Industriales y Clusters

Jornada de Distritos Industriales y Clusters Jornada de Distritos Industriales y Clusters Los distritos industriales y los clusters ante la crisis económica internacional Barcelona, 18 de junio de 2010 Institut d Estudis Regionals i Metropolitans

Más detalles

4años. para torrejoneros

4años. para torrejoneros 70 70 71 71 La cifra total supone multiplicar por cinco lo que anteriores gobiernos hicieron durante 30 años. Es, sin lugar a dudas, la muestra más palpable de la apuesta de este Gobierno por la vivienda

Más detalles

El Ayuntamiento de Salamanca cuenta en la actualidad con 70 programas dirigidos especialmente a las personas mayores

El Ayuntamiento de Salamanca cuenta en la actualidad con 70 programas dirigidos especialmente a las personas mayores El Ayuntamiento de Salamanca cuenta en la actualidad con 70 programas dirigidos especialmente a las personas mayores El incremento presupuestario del Servicio de Comida a Domicilio ha permitido dar cobertura

Más detalles

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales GRADO EN BIOTECNOLOGÍA

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales GRADO EN BIOTECNOLOGÍA Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales 2014 GRADO EN BIOTECNOLOGÍA Escuela Técnica Superior de Ingenieros Agrónomos UPM INFORMACIÓN PUBLICA Valoración Final

Más detalles

MANUAL DE USUARIO CONTROL LOGÍSTICO DE TIEMPOS

MANUAL DE USUARIO CONTROL LOGÍSTICO DE TIEMPOS MANUAL DE USUARIO CONTROL LOGÍSTICO DE TIEMPOS Para ingresar al panel de control del Control Logístico de Tiempos, se debe ingresar a la página www.satrack.com e ingresar el usuario suministrado al adquirir

Más detalles

En España hay 2,5 millones de. Usuarios de lentes de contacto, Puede seguir creciendo esta cifra?

En España hay 2,5 millones de. Usuarios de lentes de contacto, Puede seguir creciendo esta cifra? Gaceta Business En España hay 2,5 millones de usuarios de lentes de contacto. Puede seguir creciendo esta cifra? elisenda Ibáñez Directora de IB-Tècnica y Socia Directora de GIC Retail, SL., empresas de

Más detalles

de Fronteras y crear otra desde la zona de Veredillas o construir la nueva Comisaría de Policía Nacional

de Fronteras y crear otra desde la zona de Veredillas o construir la nueva Comisaría de Policía Nacional El regidor torrejonero reclama a ambas administraciones un total de 54 medias para mejorar las infraestructuras, servicios y calidad de vida de los vecinos de la ciudad El Pleno del Ayuntamiento aprueba

Más detalles

AMBIENTALIZACION DE LOS PROYECTOS DE ARQUITECTURA

AMBIENTALIZACION DE LOS PROYECTOS DE ARQUITECTURA AMBIENTALIZACION DE LOS PROYECTOS DE ARQUITECTURA Teresa Rovira, Elena del pozo Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona teresa.rovira@upc.es 1. RESUMEN El proyecto de arquitectura es el ámbito

Más detalles

III JORNADAS DE EDUCACIÓN AMBIENTAL DE LA COMUNIDAD AUTÓNOMA DE ARAGÓN 24, 25 Y 26 DE MARZO DE 2006 CIAMA, LA ALFRANCA, ZARAGOZA

III JORNADAS DE EDUCACIÓN AMBIENTAL DE LA COMUNIDAD AUTÓNOMA DE ARAGÓN 24, 25 Y 26 DE MARZO DE 2006 CIAMA, LA ALFRANCA, ZARAGOZA COMUNICACIONES III JORNADAS DE EDUCACIÓN AMBIENTAL DE LA COMUNIDAD AUTÓNOMA DE ARAGÓN Postgrado en Gestión Medioambiental de la empresa. Una experiencia en la educación ambiental en Aragón para la inserción

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

XARXA BUS. Gener de 2017

XARXA BUS. Gener de 2017 XARXA BUS Gener de 2017 1 NX Bus FASE V SANTS-MONTJUÏC Inici del procés d informació i debat de la NXB 1_Presentació de la proposta de sortida del desplegament de la NXB als barris amb l objectiu de recollir

Más detalles

Para obtener una cuenta de padre

Para obtener una cuenta de padre Orientación de Calificaciones Portal Padres Temas Principales Características Para obtener una Cuenta de Padres Lineamientos sobre el uso Manejo de la Cuenta Información de apoyo Calificaciones en Portal

Más detalles

INFORME SECRETARÍA 1/2015

INFORME SECRETARÍA 1/2015 INFORME SECRETARÍA 1/2015 Recibidas una serie de consultas sobre el procedimiento para la concesión del certificado de habilitación de trabajadoras y trabajadores para la conducción de ambulancias que

Más detalles

CAMPAÑA VIGILANCIA Y CONTROL DEL TRANSPORTE ESCOLAR DEL 30 DE NOVIEMBRE AL 4 DE DICIEMBRE DE 2015

CAMPAÑA VIGILANCIA Y CONTROL DEL TRANSPORTE ESCOLAR DEL 30 DE NOVIEMBRE AL 4 DE DICIEMBRE DE 2015 CAMPAÑA VIGILANCIA Y CONTROL DEL TRANSPORTE ESCOLAR DEL 30 DE NOVIEMBRE AL 4 DE DICIEMBRE DE 2015 1.- IDEAS GENERALES Durante el curso, casi medio millón de alumnos utilizan a diario un autobús escolar.

Más detalles

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales GRADO EN FUNDAMENTOS DE LA ARQUITECTURA

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales GRADO EN FUNDAMENTOS DE LA ARQUITECTURA Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales 2013 GRADO EN FUNDAMENTOS DE LA ARQUITECTURA Escuela Técnica Superior de Arquitectura INFORMACIÓN PUBLICA Valoración

Más detalles

GUÍA DE TRÁMITES (I) PRESENTACIÓN DE SOLICITUDES

GUÍA DE TRÁMITES (I) PRESENTACIÓN DE SOLICITUDES a GOBIERNO DE ESPAÑA Delegació del Govern a Catalunya Subdelegació del Govern a Barcelona Oficina de Estrangeria de Barcelona GUÍA DE TRÁMITES (I) PRESENTACIÓN DE SOLICITUDES Delegación del Gobierno en

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

Presentación de facturas al Ayuntamiento de Roses (FAQ s)

Presentación de facturas al Ayuntamiento de Roses (FAQ s) Presentación de facturas al Ayuntamiento de Roses (FAQ s) A donde se presentarán las facturas dirigidas al Ayuntamiento de Roses? A partir del día 15 de enero de 2015, los proveedores que tengan que entregar

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

Calendario académico administrativo

Calendario académico administrativo Calendario académico administrativo 1. Acceso y admisión a la Universidad 1.2. Pruebas de acceso a la universidad y preinscripción universitaria (*) Preinscripción junio Del 02.06 al 03.07.2015 Celebración

Más detalles

ACORD AMB EL BANC DE SABADELL: Internacionalització - Ofertes

ACORD AMB EL BANC DE SABADELL: Internacionalització - Ofertes VA-02-13 ACORD AMB EL BANC DE SABADELL: Internacionalització - Ofertes Hem renovat l acord de col laboració amb el Banc de Sabadell, soci-col laborador d AEBALL / UPMBALL. El Banc de Sabadell és una entitat

Más detalles

TransMet Xifres. Any 2017

TransMet Xifres. Any 2017 TransMet Xifres Any 0 Dades bàsiques 0 Àmbit corones a del STI Vehicleskm D / (%) D / (%) TB 9 9,0, 90, 0,,% % 9 0,0,%,%,99, TMB 9, 0,,% 9,,% TRAM Autobusos AMB (gestió iirecta) Autobusos DGTM (Generalitat)

Más detalles

INDICE. 1.1. El objeto del contrato es la gestión integral del Centro de Educación Infantil ubicado en el Congreso de los Diputados.

INDICE. 1.1. El objeto del contrato es la gestión integral del Centro de Educación Infantil ubicado en el Congreso de los Diputados. PROCEDIMIENTO ABIERTO PARA LA ADJUDICACIÓN DEL CONTRATO DE PRESTACIÓN DEL SERVICIO DE GESTIÓN INTEGRAL DEL CENTRO DE EDUCACIÓN INFANTIL EN EL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS Prescripciones Técnicas INDICE I.

Más detalles

Vacunació contra el VPH

Vacunació contra el VPH Vacunació contra el VPH Maig 2009 Direcció general de Salut Pública Dades de la vacunació amb les dues primeres dosis (Nenes 6è primària: 33363) Resultats provisionals: Cobertura 1 D 89,1% Cobertura 2

Más detalles

UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA

UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA 14367 UNIVERSIDAD DE EXTREMADURA RESOLUCIÓN de 20 de mayo de 2016, del Rector, por la que se hace público el calendario de preinscripción y matrícula para el acceso a la Universidad de Extremadura en el

Más detalles

Ayuntamiento de Artziniega para que tramite con la mayor diligencia el expediente relativo al denominado camino público de la Dehesa.

Ayuntamiento de Artziniega para que tramite con la mayor diligencia el expediente relativo al denominado camino público de la Dehesa. Resolución del Ararteko, de 8 de marzo de 2013,, por la que se recomienda al Ayuntamiento de Artziniega para que tramite con la mayor diligencia el expediente relativo al denominado camino público de la

Más detalles

TRANSPORTE PÚBLICO URBANO A DEMANDA

TRANSPORTE PÚBLICO URBANO A DEMANDA TRANSPORTE PÚBLICO URBANO A DEMANDA Implantado en: REUS ANTECEDENTES/PROBLEMÁTICA Reus es una ciudad compacta, con más de 100.000 habitantes, con algunas zonas periféricas que en las últimas décadas la

Más detalles

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales MÁSTER UNIVERSITARIO EN PERIODISMO MULTIMEDIA PROFESIONAL

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales MÁSTER UNIVERSITARIO EN PERIODISMO MULTIMEDIA PROFESIONAL Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales 2013 MÁSTER UNIVERSITARIO EN PERIODISMO MULTIMEDIA PROFESIONAL Facultad de Ciencias de la Información UCM INFORMACIÓN

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc. www.ghd.es

Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc. www.ghd.es Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc Septiembre de 2014 Setembre del 2014 Bienvenido a GHD Fresc Benvingut a GHD Fresc Estimado cliente, Le informamos que GHD Fresc lanza su nueva

Más detalles

Sistemas de Información Territoriales y Urbanísticos

Sistemas de Información Territoriales y Urbanísticos Proyecto fin de Master en Tecnologías de la Información Geográfica Sistemas de Información Territoriales y Urbanísticos Laboratorio de Información Geográfica y Teledetección (Ligit). Universidad Autónoma

Más detalles

Ejemplo de cálculo de Costes Efectivos de los Servicios.

Ejemplo de cálculo de Costes Efectivos de los Servicios. Ejemplo de cálculo de Costes Efectivos de los Servicios. En este ejemplo sólo vamos a realizar los cálculos de los costes efectivos de aquellos servicios de los que hemos de remitir obligatoriamente información,

Más detalles

Modelización de la oferta de taxi en ámbitos turísticos

Modelización de la oferta de taxi en ámbitos turísticos Modelización de la oferta de taxi en ámbitos turísticos Pedro Barea López Gerente de proyectos, TOOL ALFA, España Óscar Martínez Álvaro Socio Director, TOOL ALFA. Profesor Titular de Transportes, UPM.

Más detalles

La Orden 947/2006, de 24 de febrero, de la Consejería de Educación, regula el funcionamiento de las Casas de Niños con extensión de servicios.

La Orden 947/2006, de 24 de febrero, de la Consejería de Educación, regula el funcionamiento de las Casas de Niños con extensión de servicios. CIRCULAR DE LA DIRECCIÓN GENERAL DE CENTROS DOCENTES POR LA QUE SE REGULA EL FUNCIONAMIENTO DE LAS CASAS DE NIÑOS DE LA COMUNIDAD DE MADRID PARA EL CURSO 2007/2008 El Decreto 117/2004, de 29 de julio,

Más detalles

Región de Murcia Consejería de Educación, Ciencia e Investigación. Manual Usuario FCT

Región de Murcia Consejería de Educación, Ciencia e Investigación. Manual Usuario FCT . Manual Usuario FCT Murcia, 9 de Julio de 2007 Manual de Usuario FCT v1.0 pág. 2 de 73 ÍNDICE Manual Usuario FCT...1 1. Tipos de usuarios... 4 2. Modelo de navegación... 5 3. Servicios... 6 3.1. Convenios...

Más detalles

Sistema de Gestión Académica TESEO. Revisión 1.0. Servicio de Informática Área de Gestión (GESTIÓN DE RESÚMENES DE TESIS DOCTORALES)

Sistema de Gestión Académica TESEO. Revisión 1.0. Servicio de Informática Área de Gestión (GESTIÓN DE RESÚMENES DE TESIS DOCTORALES) Sistema de Gestión Académica TESEO (GESTIÓN DE RESÚMENES DE TESIS DOCTORALES) Revisión 1.0 Servicio de Informática Área de Gestión Mayo de 2004 INDICE INDICE... 1 1 Introducción... 1 2 Procedimiento....

Más detalles

ORDENACIÓN DE LAS ACTUACIONES PERÍODICAS DEL CONSEJO SOCIAL EN MATERIA ECONÓMICA

ORDENACIÓN DE LAS ACTUACIONES PERÍODICAS DEL CONSEJO SOCIAL EN MATERIA ECONÓMICA Normativa Artículo 2, 3 y 4 de la Ley 12/2002, de 18 de diciembre, de los Consejos Sociales de las Universidades Públicas de la Comunidad de Madrid Artículo 14 y 82 de la Ley Orgánica 6/2001, de 21 de

Más detalles

Está incluido en el sistema integrado transporte público de la región metropolitana de Barcelona incluido en el sistema de Barcelona.

Está incluido en el sistema integrado transporte público de la región metropolitana de Barcelona incluido en el sistema de Barcelona. Cómo llegar a Barcelona En tren: La estación principal de trenes de media y larga distancia es Barcelona Sants. Desde esta estación se conecta directamente con la red de transportes públicos de la ciudad

Más detalles

LES DADES DEL TURISME A GIRONA

LES DADES DEL TURISME A GIRONA LES DADES DEL TURISME A GIRONA Persones ateses al taulell 1er. semestre 62.517 79.270 + 26,80 % 39.992 119.262 En el que va d any, i respecte el mateix període del, s han atès 16.753 persones més a l Oficina

Más detalles

Facultat d Economia i Empresa

Facultat d Economia i Empresa Facultat d Economia i Empresa GUÍA ACADÉMICA ESTUDIANTES DE INTERCAMBIO 2012-2013 OFICINA DE INTERCAMBIOS Facultat d Economia i Empresa (EDIFICIO B) Universitat Autònoma de Barcelona 08193 Bellaterra BARCELONA

Más detalles

Nova tarifa metropolitana d una zona a la metròpolis de Barcelona

Nova tarifa metropolitana d una zona a la metròpolis de Barcelona Nova tarifa metropolitana d una zona a la metròpolis de Barcelona L any 2019 s iniciarà amb la nova tarifa metropolitana entre els 36 municipis integrats a l Àrea Metropolitana de Barcelona Es mantenen

Más detalles

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales MÁSTER UNIVERSITARIO EN RADIO

Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales MÁSTER UNIVERSITARIO EN RADIO Informe final de evaluación del seguimiento de la implantación de títulos oficiales 2013 MÁSTER UNIVERSITARIO EN RADIO Facultad de Humanidades y Ciencias de la Comunicación CEU INFORMACIÓN PUBLICA Valoración

Más detalles

NORMATIVA DE RECONOCIMIENTO ACADÉMICO PARA ESTUDIANTES DE INTERCAMBIO EN EL MARCO DEL PROGRAMA SÓCRATES, OTROS PROGRAMAS INTERNACIONALES Y DE

NORMATIVA DE RECONOCIMIENTO ACADÉMICO PARA ESTUDIANTES DE INTERCAMBIO EN EL MARCO DEL PROGRAMA SÓCRATES, OTROS PROGRAMAS INTERNACIONALES Y DE NORMATIVA DE RECONOCIMIENTO ACADÉMICO PARA ESTUDIANTES DE INTERCAMBIO EN EL MARCO DEL PROGRAMA SÓCRATES, OTROS PROGRAMAS INTERNACIONALES Y DE CONVENIOS BILATERALES El constante incremento que la Universidad

Más detalles

PRÁCTICAS ADMINISTRATIVAS

PRÁCTICAS ADMINISTRATIVAS DIPLOMATURA EN GESTIÓN Y ADMINISTRACIÓN PÚBLICA PROGRAMA DE LA ASIGNATURA PRÁCTICAS ADMINISTRATIVAS Código: 445 (16 créditos) CURSO 2011-12 Coordinadora: Mª Teresa Balaguer Coll Departamento de Finanzas

Más detalles

III Jornada sobre Empleo y Discapacidad Acciones para un empleo cualificado

III Jornada sobre Empleo y Discapacidad Acciones para un empleo cualificado Universidad Carlos III de Madrid III Jornada sobre Empleo y Discapacidad Acciones para un empleo cualificado La importancia de la sensibilización y difusión para mejorar la inserción y promoción laboral

Más detalles

TMB: RETOS DE FUTURO. Didac Pestaña Vicepresidente Ejecutivo de TMB XXIII ASAMBLEA GENERAL DE ALAMYS, Barcelona 29 Noviembre 3 Diciembre

TMB: RETOS DE FUTURO. Didac Pestaña Vicepresidente Ejecutivo de TMB XXIII ASAMBLEA GENERAL DE ALAMYS, Barcelona 29 Noviembre 3 Diciembre TMB: RETOS DE FUTURO Didac Pestaña Vicepresidente Ejecutivo de TMB XXIII ASAMBLEA GENERAL DE ALAMYS, Barcelona 29 Noviembre 3 Diciembre 1. Introducción 1. INTRODUCCIÓN 1.1 Qué es y dónde opera TMB? Transports

Más detalles

AL CONSORCIO REGIONAL DE TRANSPORTES DE MADRID

AL CONSORCIO REGIONAL DE TRANSPORTES DE MADRID AL CONSORCIO REGIONAL DE TRANSPORTES DE MADRID Los abajo firmantes, vecinos y vecinas de Colmenar Viejo preocupados y comprometidos con los servicios públicos venimos observando que el servicio público

Más detalles

EL TRABAJO EN RED EN VIVIENDA DESDE LA ADMINISTRACIÓN LOCAL EN EL BARCELONÈS

EL TRABAJO EN RED EN VIVIENDA DESDE LA ADMINISTRACIÓN LOCAL EN EL BARCELONÈS 1 EL TRABAJO EN RED EN VIVIENDA DESDE LA ADMINISTRACIÓN LOCAL EN EL BARCELONÈS El Barcelonès Barcelona L Hospitalet Badalona Santa Coloma de Gramenet Sant Adrià de Besòs Población Censo 2001 15-19 20-24

Más detalles

PODER ADJUDICADOR: DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE ALBACETE

PODER ADJUDICADOR: DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE ALBACETE PODER ADJUDICADOR: DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE ALBACETE PLIEGO DE PRESCRIPCIONES TÉCNICAS PARA LA CONTRATACIÓN MEDIANTE PROCEDIMIENTO NEGOCIADO SIN PUBLICIDAD DEL ESTUDIO QUE DEFINA LAS ACCIONES E INVERSIONES

Más detalles

ORGANIZACIONES Y PROGRAMAS DE APOYO. El programa ÈXIT de la ciudad de Barcelona

ORGANIZACIONES Y PROGRAMAS DE APOYO. El programa ÈXIT de la ciudad de Barcelona ORGANIZACIONES Y PROGRAMAS DE APOYO El programa ÈXIT de la ciudad de Barcelona Francisco Peralta; equipo del programa Èxit del Àrea de Innovación del Consorci d Educació de Barcelona (Xesca Grau, Judit

Más detalles

De acuerdo con esto, a propuesta de la Dirección General de Formación Profesional Inicial y Enseñanzas de Régimen Especial,

De acuerdo con esto, a propuesta de la Dirección General de Formación Profesional Inicial y Enseñanzas de Régimen Especial, 1/5 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DISPOSICIONES DEPARTAMENTO DE ENSEÑANZA RESOLUCIÓN ENS/1973/2013, de 19 de septiembre, de convocatoria para el reconocimiento académico de los aprendizajes

Más detalles

Diagnosis de la red actual de transporte urbano de Zaragoza. Zaragoza, febrero de 2012 Albert Obiols

Diagnosis de la red actual de transporte urbano de Zaragoza. Zaragoza, febrero de 2012 Albert Obiols Diagnosis de la red actual de transporte urbano de Zaragoza Zaragoza, febrero de 2012 Albert Obiols 1. Régimen concesional 2. Visión global de red 3. Sistema tarifario 4. Diagnosis de la situación actual

Más detalles

El Clínic opera diez cambios de sexo por una técnica laparoscópica pionera

El Clínic opera diez cambios de sexo por una técnica laparoscópica pionera LA VANGUARDIA DIGITAL Link: http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100930/54014627569/elclinic-opera-diez-cambios-de-sexo-por-una-tecnica-laparoscopica-pioneraclinic-barcelona-igualada.html Noticia

Más detalles

La T-10/120 entre la Costa Brava i Barcelona s implanta demà

La T-10/120 entre la Costa Brava i Barcelona s implanta demà Comunicat de premsa La T-10/120 entre la Costa Brava i Barcelona s implanta demà El secretari d Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i Josep Maria Martí, conseller delegat de, han presidit a la presentació

Más detalles

ACTA DE LA REUNIÓN FORO DE SOSTENIBILIDAD

ACTA DE LA REUNIÓN FORO DE SOSTENIBILIDAD Tema: Foro de Sostenibilidad de Durango Reunión: 6 Fecha: 2006-07-19 Lugar: Casa de Cultura de Durango Duración: 19:00 21:00 1. Presentación de la Jornada 2. Primera sesión del Análisis del Plan de Acción

Más detalles

Grupo de Trabajo del Tratado de Cooperación en materia de Patentes (PCT)

Grupo de Trabajo del Tratado de Cooperación en materia de Patentes (PCT) S PCT/WG/8/7 ORIGINAL: INGLÉS FECHA: 12 DE MARZ0 DE 2015 Grupo de Trabajo del Tratado de Cooperación en materia de Patentes (PCT) Octava reunión Ginebra, 26 a 29 de mayo de 2015 FORMACIÓN DE EXAMINADORES

Más detalles

Taller- Jornada de Movilidad Sostenible para los trabajadores de la Administración Pública del Estado

Taller- Jornada de Movilidad Sostenible para los trabajadores de la Administración Pública del Estado Taller- Jornada de Movilidad Sostenible para los trabajadores de la Administración Pública del Estado Se realizó un taller de simulación en el que cada uno de los participantes asumía un papel como actor

Más detalles

EMPRESA MUNICIPAL DE TRANSPORTES DE VALENCIA

EMPRESA MUNICIPAL DE TRANSPORTES DE VALENCIA EMPRESA MUNICIPAL DE TRANSPORTES DE VALENCIA PLIEGO DE CONDICIONES TÉCNICAS PARA LA CONTRATACIÓN DE UNA OPERACIÓN DE LEASING Y/O RENTING SOBRE 41 AUTOBUSES, ENGLOBADOS DENTRO DEL PLAN ANUAL DE RENOVACIÓN

Más detalles

La deuda del Estado español o, como los mercados financieros controlan el presupuesto del Estado

La deuda del Estado español o, como los mercados financieros controlan el presupuesto del Estado La deuda del Estado español o, como los mercados financieros controlan el presupuesto del Estado Según las estadísticas oficiales, la deuda del Estado español no parece ser un gran problema. No obstante,

Más detalles

CRITERIOS DE CALIDAD EN PROGRAMAS DE VACACIONES

CRITERIOS DE CALIDAD EN PROGRAMAS DE VACACIONES CRITERIOS DE CALIDAD EN PROGRAMAS DE VACACIONES 0. INTRODUCCIÓN Estos criterios de calidad que a continuación presentamos son una propuesta para todas aquellas entidades que organizan vacaciones para personas

Más detalles

Tarjeta VISA Classic Caja de Ingenieros. Tarjeta VISA Classic. Guía rápida

Tarjeta VISA Classic Caja de Ingenieros. Tarjeta VISA Classic. Guía rápida Tarjeta VISA Classic Caja de Ingenieros Tarjeta VISA Classic Guía rápida 1 Con la tarjeta Visa Classic de Caja de Ingenieros dispone de una línea de crédito que le permite realizar compras en todo el mundo,

Más detalles

CITA URBANA [Roca i Batlle, 15] Transporte público

CITA URBANA [Roca i Batlle, 15] Transporte público Llegar a CITA CITA URBANA [Roca i Batlle, 15] CITA URBANA está situado en la ciudad de Barcelona, en el distrito de Sant Gervasi, en la zona alta de Barcelona. Muy accesible tanto para el transporte público

Más detalles

lo.- LEGITIMACIÓN.- Transportes Rober S.A. tiene el carácter de interesado a

lo.- LEGITIMACIÓN.- Transportes Rober S.A. tiene el carácter de interesado a FRANCISCO JOSÉ GÁMEZ CARMONA, con DNI No 260031 16Y, cuyos demás datos personales y de representación de TRANSPORTES ROBER S.A., de CIF A28077444, constan de forma notoria en esa Corporación Municipal,

Más detalles