ILP LA ROSA VERDA PROPOSICIÓ DE LLEI REGULADORA DE LES ASSOCIACIONS DE PERSONES CONSUMIDORES DE CÀNNABIS. Exposició de motius

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "ILP LA ROSA VERDA PROPOSICIÓ DE LLEI REGULADORA DE LES ASSOCIACIONS DE PERSONES CONSUMIDORES DE CÀNNABIS. Exposició de motius"

Transcripción

1 ILP LA ROSA VERDA PROPOSICIÓ DE LLEI REGULADORA DE LES ASSOCIACIONS DE PERSONES CONSUMIDORES DE CÀNNABIS Exposició de motius La participació ciutadana és una peça clau en el funcionament del sistema democràtic. La sobirania popular s'exerceix mitjançant els diferents canals de participació que estableixen la Constitució Espanyola, l'estatut d'autonomia de Catalunya i la legislació de règim local, tant l'estatal com l'autonòmica. L article 4 de l Estatut d Autonomia de Catalunya estableix que els poders públics de Catalunya han de promoure el ple exercici de les llibertats i els drets que reconeixen aquest Estatut, la Constitució, la Unió Europea, la Declaració universal de drets humans, el Conveni europeu per a la protecció dels drets humans i els altres tractats i convenis internacionals subscrits per Espanya que reconeixen i garanteixen els drets i les llibertats fonamentals. L article 51 de la Constitució Española! estableix que els poders públics han de garantir la defensa dels usuaris i consumidors, protegint per procediments eficaços, la seguretat, la salut i els legítims interessos econòmics dels mateixos. D acord als articles 28 i 49 de l Estatut, els poders públics han de garantir la protecció de la salut, la seguretat i la defensa dels drets i els interessos legítims dels consumidors i usuaris, i també han de donar suport a les organitzacions de consumidors i usuaris. L Article 123 de l Estatut estableix que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de consum, que inclou en tot cas la defensa dels drets dels consumidors i els usuaris, proclamats per l article 28. La Generalitat de Catalunya té la competència exclusiva en matèria d associacions segons l article 118 de l Estatut, així com també en 1!

2 matèria de publicitat, sens perjudici de la legislació mercantil de l estat. El consum de cànnabis per part de persones adultes, en l àmbit privat, ja sigui per motius lúdics o terapèutics és l exercici del dret fonamental a la llibertat que es projecta en llibertat de consciència i a la lliure disposició del propi cos, i també del dret a la salut i de les persones a escollir les teràpies i tractaments que lliurement escullin. La societat civil Catalana ha estat històricament un element vertebrador i clau en la defensa dels interessos, drets i en la iniciativa de les aspiracions de la ciutadania. D ençà que l any 1991 en que es va fundar a Barcelona l associació Ramón Santos de Estudios del Cannabis ARSEC, reconeguda com la primera associació de consumidors de cànnabis que va a dur a terme un conreu col.lectiu, el nombre d aquestes entitats ha proliferat. S estima que a l actualitat existeixen uns 400 clubs socials de cànnabis a Catalunya. El model d associació de consumidors de cànnabis que aquesta llei pretén regular s ha construït des de la capacitat d afrontar reptes de la societat civil que reclama un marc jurídic clar i un reconeixement legal. La societat civil ha dut a terme una important i valuosa tasca d autoregulació, establint criteris i pautes i codis de bones pràctiques. Alhora la seva existència ha posat de manifest una incontrovertible realitat social respecte al consum de cànnabis i ha construït un model, objecte d estudi a nivell internacional, en un moment de debat a nivell mundial sobre la necessitat d un canvi en la orientació de les polítiques de drogues, basat en la reducció de riscos associats al seu ús i el respecte dels drets fonamentals. Les administracions locals de Catalunya han estat també pioneres, i a l any 2012 l Ajuntament de Rasquera va aprovar un pla per promoure la investigació científica i alhora donar solució als reptes que es plantejaven les associacions, així com optimitzar els recursos, que va ser recolzat per la ciutadania en una consulta popular. 2!

3 El febrer de l any 2014 el Parlament de Catalunya va aprovar la moció 77/X, per tal que la comissió de Salut realitzés els treballs per tal que el Govern de la Generalitat regulés les associacions de consumidors de cànnabis. El 29 de gener de 2015 el Parlament va aprovar la resolució 932/X, l exposició de motius de la qual va posar de manifest la orientació de la Generalitat en polítiques de drogues i en la necessitat d aprovar una norma per regular aquestes associacions. Títol I Disposicions generals Article 1.- Objecte Aquesta Llei té com a objecte establir clarament el model d'activitat de les associacions de persones consumidores de cànnabis, les normes generals per a la constitució, organització i funcionament d aquestes Associacions i els seus clubs. Article 2.- Finalitat Les finalitats de la present llei són a) Protegir, promoure i millorar la salut pública de la població mitjançant una política orientada a minimitzar els riscos i danys del consum del cànnabis. b) Vetllar pel respecte i garantir els drets de les persones consumidores de cànnabis, i compatibilitzar-los amb els de la resta de la població. 3!

4 c) Establir els mecanismes per la protecció de la salut de les persones consumidores de cànnabis, en especial al control i la informació sobre la qualitat i les característiques i efectes del producte que consumeixen. d) Impulsar la deguda informació, educació i prevenció sobre les conseqüències i efectes perjudicials vinculats al consum d aquesta substància, e) Establir les condicions de l exercici de la seva activitat pels ajuntaments de Catalunya i donar-ne publicitat. f) Establir mecanismes per millorar la seva activitat des d una perspectiva de Salut Pública. g) Establir els mecanismes per a la protecció mediambiental en l exercici de les activitats de les associacions. h) Dotar als ens municipals d instruments per a l autorització de les activitats de les associacions de consumidors de Cànnabis. i) Establir un marc de seguretat jurídica per a les activitats de les associacions de consumidors de cànnabis. j) Promoure mecanismes per a garantir la seguretat pública i privada en el desenvolupament de les activitats de les associacions de consumidors de cànnabis. 4!

5 k) Garantir els drets dels socis que integren aquestes associacions Article 3 Àmbit d'aplicació Aquesta llei serà d aplicació a les entitats definides a l article 4 que tinguin el seu domicili o desenvolupin les seves activitats a Catalunya. Article 4 Definicions Als efectes d'aquesta llei es considera: a)associacions de persones consumidores de cànnabis: Son associacions sense ànim de lucre, legalment constituïdes, que s autoabasteixen i distribueixen cànnabis entre els seus socis, tots ells majors d edat, els quals consumeixen aquesta substància en un àmbit privat, ja sigui amb finalitat lúdica o terapèutica, reduint així danys sobre la salut associats al mercat clandestí i a determinats usos del cànnabis, d acord amb la legalitat vigent. b)club social de cànnabis: Es un espai d àmbit privat gestionat per una associació de persones consumidores de cànnabis, que reuneix les condicions idònies i on principalment es duu a terme el consum de cànnabis per part dels seus membres. c)club social de fumadors de cànnabis: Es un espai d àmbit privat gestionat per una associació de persones consumidores de Cànnabis, que reuneix les condicions idònies i on principalment es du a terme el consum de Cànnabis mitjançant combustió. 5!

6 TÍTOL II Constitució de les associacions de persones consumidores de cànnabis. Article 5.- Constitució, personalitat jurídica i obligacions registrals 1.- Les associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya es constituiran com associacions sense ànim de lucre, d acord amb el que estableix la llei la Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d associació y el llibre tercer del codi civil de Catalunya, i gaudiran de personalitat jurídica pròpia d acord amb que aquestes estableixen. 2.- Les associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya s hauran d inscriure en la secció específica del Registre d Associacions de la Generalitat de Catalunya. Article 6 Socis fundadors Els socis/es fundadors/es hauran de ser persones majors d edat i consumidores de cànnabis. Article 7 Fins i objectius específics Entre els seus fins i objectius hauran de constar: a)l autoabastiment i distribució de cànnabis entre els seu socis/es per al seu consum privat, d acord amb la legalitat vigent. b)la prevenció de riscos i reducció de danys associats al mercat clandestí i a determinats usos del cànnabis. c) Proporcionar als seus associats informació sobre el seu consum. d)el control de la qualitat i les propietats del cànnabis. TÍTOL III Organització i funcionament Article 8 6!

7 Organització Les associacions de persones consumidores de cànnabis s organitzaran d acord amb la normativa vigent reguladora del dret d associació, Llei Orgànica 1/2002 i el Llibre III del Codi Civil de Catalunya i per les disposicions de la present llei. Article 9 Condicions d ingrés a nous socis Els socis de les associacions de consumidors de cànnabis hauran de complir els següents requisits: a)ser majors d edat b)ser consumidors de Cànnabis c) Tenir l aval d un altre soci Article 10.- Drets dels Socis. 1.- Els/les socis/es tindran dret a participar en l organització, les activitats, així com a gaudir dels serveis de l associació d acord amb el que preveuen les lleis, els estatuts i reglaments de l associació. 2.- Els/les socis/es tindran dret a rebre una informació veraç per part de l associació. 3.- Tota persona sòcia podrà consultar en qualsevol moment la seva fitxa de consum. 4.- Tota persona sòcia tindrà dret a dret a conèixer el resultat de les proves analítiques periòdiques. 5.- Tota persona sòcia podrà en qualsevol moment sol licitar la disminució de la seva previsió de consum o donar-se de baixa de l activitat/programa d autoproveïment sense que hagi d abonar cap cost. 6.- Tota persona sòcia té dret a participar en els programes de prevenció de riscos de l associació. 7.- Tota persona sòcia té dret a ser informada per l associació sobre els programes de detecció precoç i derivació de casos de consum problemàtic o abusiu. 7!

8 Article 11 Obligacions documentals de les associacions de consumidors de Cànnabis. 1.- Llibres de registre de socis a)les associacions hauran de tenir els llibres de registre de socis actualitzat, on consti al menys la seva identitat, el número de soci, data d ingrés, i document d identitat. En el cas que duguin a terme l activitat d autoproveïment i distribució de cànnabis entre els seus socis, d acord amb la legalitat vigent, hauran de disposar d un llibre de registre dels socis inscrits a l activitat, on consti el seu número, la data de sol licitud, la seva previsió de consum i les retirades de consum actualitzades mensualment. 2.- Llibres de registre d autoproveïment. a)les associacions que desenvolupin un programa d autoproveïment privat, hauran de disposar d un llibre de registre de previsió de consum social en el que constarà al menys el número dels socis/es inscrits, la seva previsió individual i la previsió total col lectiva. b)també hauran de disposar d un llibre de programació i resultats d autoproveïment, que certificarà les dates y els cultius programats, les tècniques emprades en aquests, així com les quantitats recol lectades y aptes pel consum, d acord amb la legalitat vigent. A aquest efecte l'associació farà un informe tècnic pericial anual per part d'un professional agrònom extern, que determini que les previsions de cultiu s'ajusten a les previsions de consum acordades. 3.- Registre i control de Distribució 8!

9 a)les associacions hauran de disposar d un registre actualitzat del consum dels socis inscrits al programa d autoproveïment, on consti al menys el número de soci, les quantitats retirades i la data de retirada. b)en el moment que el soci reculli la seva quota de cànnabis s haurà de verificar la seva identitat, la previsió de consum aprovada, i les retirades efectuades en el mes vigent per tal de comprovar que s ajusta als paràmetres establerts. A tal efecte les associacions hauran de disposar dels mitjans tècnics, personals e informàtics, que garanteixin el procés, d acord amb la legalitat vigent. 4.- Registre i control del Transport a)un cop realitzat el control de la collita i quantificat el volum final de la producció, s'emetrà autorització escrita per part de la Junta Directiva per al transport del producte del cultiu des del lloc on es realitzat fins al local on es porta a terme la distribució controlada. En aquesta autorització figuraran les dades de l'associació, la identitat del transportista, el destí del transport, i la quantitat i tipus de producte (summitats florides, resina, restes de fulles, tintura, crema, etc.) que es tracti. b)el producte haurà d estar empaquetat i segellat de forma que es pugui garantir la seva integritat en el procés. c) No es podrà realitzar el transport en mitjans de transport col lectiu. TÍTOL IV Mesures de control higiènic i sanitari de les activitats de les associacions de persones consumidores de cànnabis i prevenció de riscos Article 12 Distribució del cànnabis 9!

10 a)la distribució del cànnabis entre els socis s haurà de realitzar en un espai privat, amb accés restringit exclusivament als socis de l associació i haurà de ser destinat exclusivament al seu consum personal. b)les persones encarregades de la manipulació i dispensació de l a s u b s t a n c i a h a u r a n d e t e n i r l a f o r m a c i ó q u e reglamentàriament s estableixi. c) Els socis que vulguin participar en l autoproveïment associatiu hauran de sol licitar-ho per escrit, expressant la seva previsió de consum, que no podrà sobrepassar els 80 grams mensuals. Es podrà superar la quantitat màxima en casos degudament justificats, especialment en casos de malalties cròniques i agudes. El soci sol licitant haurà de manifestar per escrit la seva condició de consumidor de cànnabis, dada que serà corroborada per un/a altre / a membre de l associació, que signarà al seu torn la sol licitud. En cas contrari s'haurà d'aportar un informe mèdic en què consti el diagnòstic, per tal de comprovar que aquesta persona està diagnosticada d'alguna malaltia per a la qual l'ús de cànnabis està indicada, atenent per a això a les llistes publicades regularment per l'associació Internacional del Cànnabis com Medicina (IACM), d acord amb la legalitat vigent. d)entre la sol licitud i l accés a la dispensació haurà de transcórrer un període de carència de 15 dies. e)l associació haurà d informar al sol licitant de la legislació vigent i aquest haurà de signar un document que manifesti que la seva quota del producte és per al seu consum personal en un àmbit estrictament privat. Article 13.- Controls periòdics de les condicions higièniques i sanitàries de la substància Les associacions de persones consumidores de cànnabis hauran de procurar que els seus integrants de ple dret accedeixin a consumir una substància lliure de contaminants, adulteracions i patògens i a tal efecte hauran de sotmetre la substància als controls analítics periòdics que s'estableixin. 10!

11 Article 14.- Clubs de consumidors de cànnabis i clubs de fumadors de cànnabis a)els Clubs de consumidors i de fumadors de Cànnabis son espais estrictament privats. b)l accés als Clubs on es realitzi activitat de consum de cànnabis estarà restringit a les persones sòcies. c) A l interior dels clubs estarà prohibit el consum d altres drogues no institucionalitzades. d)la llei de mesures contra el tabaquisme serà d aplicació en les zones on estigui permès el seu consum. e)els espais destinats a l'atenció al públic o als que puguin accedir altres persones que no siguin sòcies, hauran d'estar totalment separats físicament dels espais destinats al consum o distribució. f) Les associacions hauran de comprovar la identitat i condició de soci de les persones que accedeixin a l interior de l espai del club on es realitzi el consum o distribució. g)els clubs hauran de complir amb les condicions de salubritat dels locals que estableix la normativa vigent, així com de les zones de consum. En tot cas es respectarà la no discriminació en l exercici dels drets fonamentals d associació, de reunió, i a la llibertat en un espai privat col lectiu, així com també garantirà el dret a la salut i al medi ambient de la ciutadania. h)s establiran reglamentàriament els paràmetres mediambientals obligatoris, valors màxims d emissió atmosfèrica, així com mesures correctores exigibles als clubs de fumadors de cànnabis, per tal que la seva activitat sigui conforme amb la vigent normativa de protecció mediambiental, harmonitzant els drets fonamentals dels membres amb els de la resta de la ciutadania. 11!

12 Article 15.- Publicitat 1.-Les associacions no podran fer promoció del consum de cànnabis. No s'entendrà per publicitat qualsevol manifestació de la llibertat d expressió, tal com la participació en fòrums, xarxes socials o mitjans de comunicació de qualsevol tipus. 2.- Els clubs tindran una placa exterior on consti el nom de l associació, el número d inscripció al corresponent registre, i indicar que es tracta d un espai privat d accés exclusiu a les persones sòcies. TÍTOL V Programes de Prevenció de Riscos i Reducció de danys. Article 16.- Col laboració amb organismes i entitats de salut pública i professionals de la Medicina. 1.- Les associacions col laboraran amb el departament de salut i entitats especialitzades per oferir serveis d informació i assessorament professionalitzats en reducció de riscos i danys adreçats als socis així com de detecció precoç, seguiment i derivació de consums problemàtics del cànnabis. 2.- Les administracions públiques podran promoure la creació d'òrgans o programes de col laboració entre aquestes i les associacions de persones consumidores de cànnabis, o entitats que els representen, per aconseguir una major informació empírica i estadística, amb valor científic que permeti establir mesures de control sanitari, participar en l'elaboració de plans de prevenció, així com per oferir formació sobre el consum responsable i els riscos que comporta o qualsevol altra qüestió relativa al consum del cànnabis a Catalunya. 3.- Les associacions que ofereixin serveis per socis medicinals o terapèutics hauran de comptar amb professionals de la Medicina degudament titulats que hauran de fer el seguiment d aquells. Article 17. Informació 12!

13 Les associacions hauran d informar als seus socis sobre els efectes, les propietats de cànnabis i els seus derivats, així com dels riscos o danys que es puguin derivar del seu consum. Article 18.- Prevenció d usos de risc Les associacions hauran d informar als socis sobre els danys provocats pel consum de Cànnabis per combustió (cigarretes) i sobre la existència de formes de consum alternatives. També hauran de disposar d informació accessible als socis que ho desitgin per contactar amb professionals que puguin ajudar a reduir o abandonar el consum de cànnabis. TÍTOL VI Col laboració amb altres administracions Article 19.- Principi de col laboració El govern de la Generalitat de Catalunya col laborarà amb la resta d administracions estatals, municipals, nacionals i internacionals competents i/o interessades en profunditzar en una política de drogues basada en la prevenció de riscos i reducció de danys, en l evidència científica i procurarà assolir la plena efectivitat dels drets que aquesta llei tutela així com dels objectius de salut pública i mediambiental que es fixen. Article 20.- Competències Municipals 1.- Els Ajuntaments i entitats locals de Catalunya autoritzaran l exercici de les activitats de les associacions regulades a la present llei dins del seu terme municipal, sempre i quan compleixin les condicions que s estableixin a la present llei. 2.- Per autoritzar l activitat de Club de Cànnabis, les entitats locals exigiran el compliment de les normes sanitàries, de seguretat i d immisó ambiental vigents.. Article 21.- Règim Sancionador 13!

14 Les infraccions relacionades amb l incompliment de les condicions i requisits de les autoritzacions administratives relacionades amb l àmbit d aplicació i desenvolupament d aquesta Llei seran sancionades d acord amb la normativa sectorial en cada cas. DISPOSICIÓ ADICIONAL PRIMERA.- El Govern de la Generalitat promourà la creació d una taula de seguiment i desenvolupament de la present llei, composada per representats dels departaments competents en salut pública, justícia, seguretat ciutadana, representants d entitats especialitzades i representants de les federacions d associacions cannàbiques representatives per tal d avaluar l aplicació de la present llei, els seus efectes i preparar el reglament de desenvolupament. DISPOSICIÓ ADICIONAL SEGONA.- El govern de la Generalitat de Catalunya promourà les condicions perquè es desenvolupin iniciatives científiques d investigació en els camps de la medicina, psicología, epidemiologia, sociologia, agronomia, botànica, dret i economia, entre d altres, per tal que les activitats de les associacions de consumidors de Cànnabis puguin aportar el major grau de coneixements científics a la societat. Disposició Final Única Aquesta Llei entrarà en vigor l endemà de la seva publicació i els seus efectes econòmics en l'exercici pressupostari següent al de la seva aprovació. 14!

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta,

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, ANNEX I SUBVENCIONS PER AL MANTENIMENT Y DESENVOLUPAMENT 1 INSTÀNCIA Sr./Sra....amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, EXPOSA: Que coneix la convocatòria d

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de EDICIONES DON BOSCO en la

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

Manual d ús de la marca UAB

Manual d ús de la marca UAB Manual d ús de la marca UAB 1 Àrea de Comunicació i de Promoció Continguts 1) Objectius del Manual 3 2) Usos permesos i prohibits 3 a. Utilització de les marques de la UAB 3 b. Usuaris de les marques 3

Más detalles

El teu esforç compta!

El teu esforç compta! El teu esforç compta! Nous informes d estrangeria per acreditar la integració i l adequació de l habitatge Nuevos informes de extranjería para acreditar la integración y la adecuación de la vivienda www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/immigracio/estrangeria

Más detalles

PANGEA: Historial de projectes

PANGEA: Historial de projectes PANGEA: Historial de projectes 1996-2000 Participació al projecte Epitelio, Teletrabajo y Teleservicios para Luchar contra la Exclusión Social y Económica. Unió Europea, 1996-1999. "Multi-Site Classroom".

Más detalles

01 08 Curs preparatori per Oposicions a l Escala Administrativa i Escala Auxiliar de Serveis. URV

01 08 Curs preparatori per Oposicions a l Escala Administrativa i Escala Auxiliar de Serveis. URV CURS 01 08. L AUTONOMIA UNIVERSITÀRIA A LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA. LA LLEI 6/2001, DE 25 DE DESEMBRE, D UNIVERSITATS I LA LLEI 1/2003, DE 19 DE FEBRER, D UNIVERSITATS DE CATALUNYA (TEMA 5) I. L AUTONOMIA

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS Descripció El Registre Municipal d Associacions de Cunit té per objecte facilitar el coneixement del nombre i naturalesa de les associacions existents al municipi, les

Más detalles

PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC. Andorra la Vella, 30 d agost de 2017

PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC. Andorra la Vella, 30 d agost de 2017 PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC Andorra la Vella, 30 d agost de 2017 PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC El projecte de Llei dels serveis de

Más detalles

La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI.

La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI. La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI. Estanis Vayreda i Puigvert Director general Barcelona, 9 de febrer de 2012 Guió de la presentació 1. Fotografia dels serveis socials

Más detalles

2.- En cas de necessitat una atenció posterior a la prestada en primera instància, quan indiquen en urgències la necessitat un seguiment per un

2.- En cas de necessitat una atenció posterior a la prestada en primera instància, quan indiquen en urgències la necessitat un seguiment per un RAM ACCIDENTS NUM. PÒLISSA: 50060362 CONSELLERIA DE EDUCACIÓ, INVESTIGACIÓ, CULTURA I ESPORT DIRECCIÓN GENERAL D ESPORT JOCS ESPORTIUS DE LA COMUNITAT VALENCIANA PROTOCOL D'ACTUACIÓ PER ALS ASSEGURATS

Más detalles

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 Aquest document és un resum de les bases del 7è premi del Consell Municipal d Immigració de Barcelona. Conté, a més, informació

Más detalles

L ACCIÓ TUTELAR A CATALUNYA

L ACCIÓ TUTELAR A CATALUNYA L ACCIÓ TUTELAR A CATALUNYA Mª Angels Betriu 16 d octubre de 2009 COMPETÈNCIA DE L ACCIÓ TUTELAR A CATALUNYA Actualment hi ha 60 entitats tutelars a Catalunya destinades a la protecció de les persones

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de INSERT STAR, S.L.U. en la

Más detalles

DATOS DEL REPRESENTANTE / DADES DEL REPRESENTANT SUBVENCIÓN SOLICITADA / SUBVENCIÓ SOL LICITADA

DATOS DEL REPRESENTANTE / DADES DEL REPRESENTANT SUBVENCIÓN SOLICITADA / SUBVENCIÓ SOL LICITADA A DATOS DE IDENTIFICACION DE LA ENTIDAD / DADES D IDENTIFICACIÓ DE L ENTITAT Nombre de la entidad / Nom de l entitat CIF Domicilio (calle/plaza, nº) / Domicili (carrer/plaça, nº) C.P. Localidad / localitat

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

Registre de Societats Professionals d Advocats

Registre de Societats Professionals d Advocats Registre de Societats Professionals d Advocats El dia 16 de juny de 2007 va entrar en vigor la llei 2/2007, de 15 de març, de Societats Professionals, que regula l exercici en comú de les activitats professionals.

Más detalles

L organització política de les socitats

L organització política de les socitats L organització política de les socitats Unitat 3-3r ESO GH Llagostí Unitat 3-3r ESO GH L organització política de les socitats Llagostí 1 / 14 1. L estat com a organització política de la societat /1 Estat

Más detalles

Proposició de llei de les associacions de consumidors de cànnabis

Proposició de llei de les associacions de consumidors de cànnabis Proposició de llei de les associacions de consumidors de cànnabis 202-00090/10 Exposició de motius... 2 Títol I. Disposicions generals... 5 Article 1. Objecte... 6 Article 2. Finalitats... 6 Article 3.

Más detalles

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012 Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris 1 d agost de 2012 Article 2: Definicions 1/2 Al efectes d aquest decret s enten per: Venda proximitat: venda de productes agroalimentaris

Más detalles

LLEI 11/2008, de 3 de juliol de 2008, de la Generalitat, de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana [2008/8601]

LLEI 11/2008, de 3 de juliol de 2008, de la Generalitat, de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana [2008/8601] Presidència de la Generalitat LLEI 11/2008, de 3 de juliol de 2008, de la Generalitat, de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana [2008/8601] Presidencia de la Generalitat LEY 11/2008, de 3 de

Más detalles

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA CIUTAT DE LLEIDA 3r. Plenari 22 de març de 2010 Generalitat de Catalunya Departament d'acció Social i Ciutadania Procésde disseny del Pla DIAGNOSI procés Aprovació

Más detalles

entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques Dades del President de l entitat o representant del sol licitant:

entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques Dades del President de l entitat o representant del sol licitant: MODEL DE SOL LICITUD DE SUBVENCIÓ Nom de la convocatòria/subvenció directa: Dades del sol licitant: Tipologia: Sol licitant 1 : particular entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques

Más detalles

I. DISPOSICIONES GENERALES I. DISPOSICIONS GENERALS 1. PRESIDÈNCIA I CONSELLERIES DE LA GENERALITAT VALENCIANA

I. DISPOSICIONES GENERALES I. DISPOSICIONS GENERALS 1. PRESIDÈNCIA I CONSELLERIES DE LA GENERALITAT VALENCIANA 14222 2001 06 21 DOGV - Núm. 4.026 I. DISPOSICIONS GENERALS 1. PRESIDÈNCIA I CONSELLERIES DE LA GENERALITAT VALENCIANA Presidència de la Generalitat LLEI 4/2001, de 19 de juny, del Voluntariat. [2001/6054]

Más detalles

Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes

Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes Programa.cat Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes La Rambla, 7, 2n 1 Índex 1. Introducció

Más detalles

Dr. Josep Ramon Barberà i Gomis Universitat Pompeu Fabra - Barcelona

Dr. Josep Ramon Barberà i Gomis Universitat Pompeu Fabra - Barcelona LLEI 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l activitat administrativa de l Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d impuls de l activitat econòmica. Dr. Josep Ramon

Más detalles

Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya

Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya Presentació del projecte de Llei Octubre 2014 Contingut normatiu Títol I Disposicions generals Objecte, principis rectors, destinataris, drets,

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ

INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ SUBVENCIONS DIRIGIDES A L IMPULS DE PROJECTES I ACTIVITATS D'INTERÈS PÚBLIC I/O D UTILITAT SOCIAL D ÀMBIT COMARCAL. CONVOCATÒRIA EXERCICI 2018 1. Les sol licituds, amb la documentació

Más detalles

PETICIÓ DE REGISTRE COL LEGIAL DE SOCIETAT PROFESSIONAL

PETICIÓ DE REGISTRE COL LEGIAL DE SOCIETAT PROFESSIONAL PETICIÓ DE REGISTRE COL LEGIAL DE SOCIETAT PROFESSIONAL A LA DEMARCACIÓ DE... DEL COL.LEGI D ARQUITECTES DE CATALUNYA núm....,i DNI núm.... Com a membres de l entitat...amb CIF núm....,constituïda a...el...davant

Más detalles

Assegurances per a entitats no lucratives

Assegurances per a entitats no lucratives Assegurances per a entitats no lucratives Suport Associatiu ASSEGURANÇA PER A LES ACTIVITATS DE LLEURE I DE RESPONSABILITAT CIVIL Any 2018 Suport Associatiu Suport Associatiu és un projecte de Fundesplai

Más detalles

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017.

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. L article 57.1 del Decret 336/1988, de 17 d octubre, pel que

Más detalles

CLUB MARITIM CUBELLES ANNEX 1 DOCUMENT SOL LICITUD INGRÈS DE SOCI / SÒCIA o ACTUALITZACIÓ DE DADES DE SOCI / SÒCIA Amb compliment del capítol segon article 6è dels Estatuts de l Entitat Esportiva Club

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Estatuts de l Agència d Avaluació i Prospectiva de l Educació Novembre 2010

Estatuts de l Agència d Avaluació i Prospectiva de l Educació Novembre 2010 Estatuts de l Agència d Avaluació i Prospectiva de l Educació Novembre 2010 Els continguts d aquesta presentació estan subjectes a una llicència de Reconeixement-No comercial-compartir 3.0 de Creative

Más detalles

Pla per a la Inclusió Social

Pla per a la Inclusió Social Seguiment i avaluació del Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 I Informe de seguiment 2013 SÍNTESI EXECUTIVA Abril 2014 Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 Síntesi executiva I Informe de seguiment

Más detalles

LEY 4/2012, de 15 de octubre, de la Generalitat, por la que se aprueba la Carta de Derechos Sociales de la Comunitat

LEY 4/2012, de 15 de octubre, de la Generalitat, por la que se aprueba la Carta de Derechos Sociales de la Comunitat Presidència de la Generalitat LLEI 4/2012, de 15 d octubre, de la Generalitat, per la qual s aprova la Carta de Drets Socials de la Comunitat Valenciana. [2012/9565] Sia notori i manifest a tots els ciutadans

Más detalles

BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ

BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ Primera: Convocatòria La Regidoria de Comerç i Turisme de l'ajuntament convoca els Premis al Comerç 2015, amb l'objectiu de promoure

Más detalles

El dret de participació política El dret de sufragi actiu i el seu abast El dret de sufragi passiu o d accés a càrrecs públics El dret de petició

El dret de participació política El dret de sufragi actiu i el seu abast El dret de sufragi passiu o d accés a càrrecs públics El dret de petició El dret de participació política El dret de sufragi actiu i el seu abast El dret de sufragi passiu o d accés a càrrecs públics El dret de petició Participació directa: A l àmbit local (art. 140 CE) A l

Más detalles

1. Dret a la igualtat, sense distinció de raça, religió o nacionalitat. Declaració Universal dels Drets de l'infant

1. Dret a la igualtat, sense distinció de raça, religió o nacionalitat. Declaració Universal dels Drets de l'infant 1. Dret a la igualtat, sense distinció de raça, religió o nacionalitat. Principi 1. L infant gaudirà de tots els drets enunciats en aquesta Declaració. Aquests drets seran reconeguts a tots els infants

Más detalles

Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat

Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat GUIA DE GESTIÓ D ENTITATS Suport Jurídic Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat 10 Índex Introducció 3 Normativa aplicable 3 Concepte de voluntariat 5 Diferències

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència Iniciativa Legislativa Popular per canviar la Llei de Dependència 1 Quin problema hi ha amb Llei de Dependència? La Llei de Dependència busca que les persones amb discapacitat i les persones molt grans

Más detalles

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies:

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies: POLÍTICA DE COOKIES Una "Cookie" es un pequeño archivo que se almacena en el ordenador del usuario y nos permite reconocerle. El conjunto de "cookies" nos ayuda a mejorar la calidad de nuestra web, permitiéndonos

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA I CONGRÉS DE L AIGUA A CATALUNYA Josep Alabern Valentí Gerent Aigües de Manresa Barcelona, 19 de març de 2015 EL SERVEI D AIGUA

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos.

La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. CÀNNABIS MÒDUL II ACTIVITAT 1 Fitxa 1.1 15 anys La regulación de los clubes de cannabis será larga y complicada, pero las instituciones están dando los primeros pasos. La Agencia de Salud Pública de Cataluña

Más detalles

D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació i Règim Interior de l'oac, DECLARO: Primer cognom Segon cognom Nom

D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació i Règim Interior de l'oac, DECLARO: Primer cognom Segon cognom Nom Annex 1 Declaració d activitats del personal al servei de l'oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Tipus de declaració inicial d actualització D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació

Más detalles

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS Article 1. Llobet i Gibert de Vidreres és un organisme d assessorament, consulta, proposta i participació

Más detalles

Jornada: 7 d octubre de 2013

Jornada: 7 d octubre de 2013 Jornada: 7 d octubre de 2013 Acollides LLEI DE MECENATGE 49/2002. R.f especial D UTILITAT PÚBLICA ASSOCIACIONS SENSE ÀNIM DE LUCRE No acollides a la LLEI DE MECENTAGE. R.f general NO UTILITAT PÚBLICA Règim

Más detalles

ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES

ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES - Programes i líneas d intervenció Jornada : L Atenció a les famílies en l àmbit de la salut mental. 8 Febrer 2013. FEDERACIÓ SALUT MENTAL CATALUNYA ORÍGEN: 1996 2013

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

CARTA D INTENCIONS RELATIVA A LA COOPERACIÓ ENTRE L AGÈNCIA ANDORRANA DE PROTECCIÓ DE DADES LA AGENCIA ESPAÑOLA DE PROTECCIÓN DE DATOS 1/5

CARTA D INTENCIONS RELATIVA A LA COOPERACIÓ ENTRE L AGÈNCIA ANDORRANA DE PROTECCIÓ DE DADES LA AGENCIA ESPAÑOLA DE PROTECCIÓN DE DATOS 1/5 CARTA D INTENCIONS RELATIVA A LA COOPERACIÓ ENTRE L AGÈNCIA ANDORRANA DE PROTECCIÓ DE DADES I LA AGENCIA ESPAÑOLA DE PROTECCIÓN DE DATOS 1/5 A Andorra la Vella, el dia vint i tres de gener de l any dos

Más detalles

Carta de Ciutadania. Carta de drets i deures de Barcelona

Carta de Ciutadania. Carta de drets i deures de Barcelona Carta de Ciutadania. Carta de drets i deures de Barcelona //Preàmbul 1. Barcelona Barcelona, per la seva situació estratègica, ha estat i és una ciutat de pas i d establiment. Una ciutat amb tradició marítima

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

Proposta de convocatòria d una consulta popular. per via de referèndum d àmbit de Catalunya. d iniciativa popular

Proposta de convocatòria d una consulta popular. per via de referèndum d àmbit de Catalunya. d iniciativa popular Proposta de convocatòria d una consulta popular per via de referèndum d àmbit de Catalunya d iniciativa popular Proposta de convocatòria d una consulta popular per via de referèndum d àmbit de Catalunya

Más detalles

TALLERS PER A GRUPS UNIVERSITARIS

TALLERS PER A GRUPS UNIVERSITARIS 1. Presentació 2. Àrees de treball 3. Objectius específics 4. Destinataris i requisits de participació 5. Durada i horaris 6. Pautes bàsiques de desenvolupament 7. Participació en la Setmana del Parlament

Más detalles

Cessió d'espais i Instal lacions Esportives Municipals

Cessió d'espais i Instal lacions Esportives Municipals Cessió d'espais i Instal lacions Esportives Municipals Aspectes generals. Els espais municipals, ja siguin béns patrimonials o espais de domini públic, només se cediran gratuïtament a altres administracions,

Más detalles

Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport. Secció de suport a entitats

Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport. Secció de suport a entitats Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport Secció de suport a entitats Juliol 2016 Índex sobre rendició anual de comptes davant del CCE 1-

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de SOLUCIONES ASORCAD,

Más detalles

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes Pàgina 1 de 9 Valoració de les assistències i canvi d estat al PMT. El SIGAC és l eina interna corporativa per

Más detalles

Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o

Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o beneficiari del Sistema Nacional de Salut Barcelona, 30 de

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI PREÀMBUL NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI El servei de taxi constitueix un servei públic de viatgers amb vehicles d una capacitat fins a nou places, inclosa la persona que condueix, que s efectua

Más detalles

ANNEX 4 ACTUALITZACIÓ ANUAL DE DADES DE L ENTITAT 2016

ANNEX 4 ACTUALITZACIÓ ANUAL DE DADES DE L ENTITAT 2016 Segell de registre INSTÀNCIA ESPECÍFICA PER A LA SOL LICITUD DE SUBVENCIONS EXTRAORDINÀRIES PER PART DE L AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE GRAMENET PER A PROJECTES DESTINATS A FOMENTAR EL CIRCUIT DE COMERÇ

Más detalles

La Comissió de Treball d Economia i Fiscalitat i Unió Europea es va reunir el dia 8 de maig i va elaborar la Proposta de dictamen.

La Comissió de Treball d Economia i Fiscalitat i Unió Europea es va reunir el dia 8 de maig i va elaborar la Proposta de dictamen. Dictamen 14 2014 9 tc C sobre l'avantprojecte de llei de fusió dels col legis de titulats mercantils i empresarials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, del Consell de Col legis de Titulats Mercantils

Más detalles

Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016.

Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016. Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016. La legislació aplicable vigent en matèria de retribucions dels empleats públics, fonamentalment és

Más detalles

Procés per a la gestió de l orientació professional

Procés per a la gestió de l orientació professional 310.3.5 Procés per a la gestió de l orientació professional 04 de maig de 2010 310.3.5 Escola Politècnica Superior d Edificació de Barcelona V2 ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

SEMINARI PROTOCOL D EMERGÈNCIES. Consultoria de Protecció de Dades

SEMINARI PROTOCOL D EMERGÈNCIES. Consultoria de Protecció de Dades Consultoria de Protecció de Dades Licitud del tractament Condicions del consentiment Responsabilitat del tractament Emergències Protocol d actuació LICITUD DEL TRACTAMENT Licitud: lleialtat i transparència

Más detalles

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES Instruccions per a l alumnat dels cursos de formació professional per a l ocupació adreçats prioritàriament a treballadores es i treballadors desocupats (Reial decret 395/2007, de 23 de març, i Ordre TAS/718/2008,

Más detalles

MEMBRES ELECTES: Ajuntament de Granollers Càrrec: Alcalde X. Partit Judicial de Granollers. Data pressa possession: 13/06/2015 Mandat :

MEMBRES ELECTES: Ajuntament de Granollers Càrrec: Alcalde X. Partit Judicial de Granollers. Data pressa possession: 13/06/2015 Mandat : Declaració d incompatibilitats i activitats que proporcionen o poden proporcionar ingresos econòmics dels regidors, regidores i alts càrrecs de la corporació municipal MEMBRES ELECTES: Nom i cognoms: JOSEP

Más detalles

Seguiment de la Contractació Pública: Avaluació de l accés de les PIME

Seguiment de la Contractació Pública: Avaluació de l accés de les PIME Seguiment de la Contractació Pública: Avaluació de l accés de les PIME Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública 2 Estratègies a l entorn de la Contractació Pública Foment de la contractació

Más detalles

FITXA DESCRIPTIVA DEL LLOC DE TREBALL

FITXA DESCRIPTIVA DEL LLOC DE TREBALL FITXA DESCRIPTIVA DEL LLOC DE TREBALL A IDENTIFICACIÓ ÀREA/DEPARTAMENT: PROMOCIÓ I DINAMITZACIÓ MUNICIPAL I SERVEIS A LES PERSONES/CULTURA I EDUCACIÓ. ESCOLA DE MÚSICA DENOMINACIÓ DEL LLOC: AUXILIAR ADMINISTRATIU/IVA

Más detalles

Informe del registre d'activitats de tractament

Informe del registre d'activitats de tractament Informe del registre d'activitats de tractament Índex CE001 Plataformes educatives CE002 Activitats extraescolars CE003 Borsa de treball CE004 Videovigilància CE005 Gestió econòmica, contractació i col

Más detalles

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT Exposició de motius El Consell Municipal de Medi Ambient és un òrgan consultiu i de participació de l Ajuntament de Montmeló, en el qual hi participen totes

Más detalles

177,553 86,943 DHA) 35, ,938 Sublot 4 (2.0 A) 21, ,228 63,77 Sublot 5 (2.0DHA) 21,893189

177,553 86,943 DHA) 35, ,938 Sublot 4 (2.0 A) 21, ,228 63,77 Sublot 5 (2.0DHA) 21,893189 RESOLUCIÓ D'ALCALDIA X2015001800/RA012015000031 SERVEI: COMPRES Atès que en data 30 d octubre de 2012, la Comissió Executiva del Consorci Català pel Desenvolupament Local (CCDL) va aprovar els plecs de

Más detalles

AVÍS LEGAL I POLÍTICA DE INFORMACIÓ LEGAL LSSIICE

AVÍS LEGAL I POLÍTICA DE INFORMACIÓ LEGAL LSSIICE AVÍS LEGAL I POLÍTICA DE INFORMACIÓ LEGAL LSSIICE D acord amb les obligacions previstes en la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic (en endavant LSSICE), PETROINSTAL

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA SERVEIS TÈCNICS MUNICIPALS FEBRER 2012 ÍNDEX Pàg. 1.- ORDENANÇA 2 Article 1.- Objecte... 2 Article 2.-

Más detalles

La participació ciutadana en els afers públics, a més de

La participació ciutadana en els afers públics, a més de Apreciades ciutadanes, Apreciats ciutadans, La participació ciutadana en els afers públics, a més de ser un dret ciutadà, ha de ser observat com un element bàsic de la democràcia. Aquest dret, reconegut

Más detalles

ANNEX III. CONCURS DE MÈRITS PER A LA CONVOCATÒRIA DE LLOCS DE TREBALL DE METGE/SSA DE FAMÍLIA

ANNEX III. CONCURS DE MÈRITS PER A LA CONVOCATÒRIA DE LLOCS DE TREBALL DE METGE/SSA DE FAMÍLIA ANNEX III. CONCURS DE MÈRITS PER A LA CONVOCATÒRIA DE LLOCS DE TREBALL DE METGE/SSA DE FAMÍLIA 1. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL La màxima puntuació serà de 60 punts 1.1. Per cada mes de servei prestat en el

Más detalles

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 1992: El Conveni sobre diversitat biològica s obra a signatura a la Cimera de laterraariodejaneiro 1993:

Más detalles

Les Garanties en la venda dels béns de consum

Les Garanties en la venda dels béns de consum La gestió de les reclamacions dels consumidors en les empreses dedicades a la venda d electrodomèstics i electrònica Les Garanties en la venda dels béns de consum Barcelona, 29 de novembre de 2016 Normativa

Más detalles

Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries

Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries Annex 3. Acord individualitzat de seguiment compartit de pacients amb malalties minoritàries compartit annex és definir el procediment per establir un acord individualitzat de seguiment de referència -

Más detalles

TIPOLOGIA. Cooperatives. Mutualitats. Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES. Llocs de treball pels socis. Serveis pels socis

TIPOLOGIA. Cooperatives. Mutualitats. Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES. Llocs de treball pels socis. Serveis pels socis TIPOLOGIA Cooperatives Mutualitats INSTRUMENTS DE L ECONOMIA SOCIAL Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES Llocs de treball pels socis Serveis pels socis Finalitats d interès general EL dret de fundació està

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

Informe del registre d'activitats de tractament

Informe del registre d'activitats de tractament Informe del registre d'activitats de tractament Índex SE001 Plataformes educatives SE002 Videovigilància SE003 Gestió econòmica, contractació i col laboradors Denominació de l'activitat de tractament SE001

Más detalles

INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places 1 20

INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places 1 20 ESCOLA MUNICIPAL D ADULTS / E.P.A. AJUNTAMENT DE BÉTERA Avinguda València, 26 961 601 874 INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places Curs Participació i Preparació per altres programes formatius / Curso

Más detalles

QUÈ CAL SABER SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA? Els dubtes més freqüents

QUÈ CAL SABER SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA? Els dubtes més freqüents QUÈ CAL SABER SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA? Els dubtes més freqüents Productes que es podran prescriure Productes sanitaris i medicaments sense recepta mèdica. Podreu prescriure de forma autònoma, atenent

Más detalles

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals La nova directiva d emissions industrials El rol dels en relació als límits d emissió Col legi Oficial d Enginyers Industrials Barcelona 25.01.2010 PER QUÈ REVISAR LA DIRECTIVA IPPC? La directiva IPPC

Más detalles