EL SUBMINISTRAMENT DE GAS. Barcelona, 14 de novembre de 2014

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "EL SUBMINISTRAMENT DE GAS. Barcelona, 14 de novembre de 2014"

Transcripción

1 EL SUBMINISTRAMENT DE GAS Barcelona, 14 de novembre de 2014

2 TIPUS DE GAS I SUBMINISTRAMENT. GAS NATURAL (METÀ) SUBMINISTRAT PER CANALITZACIÓ. GLP (GAS LIQUAT DEL PETROLI) : BUTÀ I PROPÀ. - BUTÀ: SUBMINISTRAT EN ENVÀS (BOMBONA). - PROPÀ: SUBMINISTRAT A GRANEL EN DIPÒSIT, ENVÀS (BOMBONA), I CANALITZAT.

3 RECLAMACIONS En via administrativa les reclamacions són ateses per la Generalitat i les administracions locals. Administració Local: OMIC s, Consells Comarcals, Diputacions, => Mediació, que és d acceptació voluntària. Agència Catalana del Consum. Generalitat => Resolucions Executives. Recurs. => Via Judicial.

4 LLEI 34/1998, DE 7 D OCTUBRE, D HIDROCARBURS, MODIFICADA PER LA LLEI 12/2007, DE 2 DE JULIOL. Liberalitza el sector, separant les activitats d explotació, transport, distribució i comercialització, permet l accés de tercers a la xarxa. Regula el mercat, ordena la canalització, el transport, els subjectes implicats, la distribució i la comercialització. Estableix el règim econòmic de peatges, tarifes i impostos. Introdueix el subministrament d últim recurs (SUR) per les comercialitzadores d últim recurs (CUR) amb la tarifa d últim recurs. Tarifa d Últim Recurs (TUR): preu màxim establert per l Administració pel subministrament de gas, al que poden acollir-se els consumidors amb menors nivells de consum.

5 MARC JURÍDIC DEL GLP. Real Decret 1085/1992, d 11 de setembre, que aprova el Reglament d activitat de distribució de GLP. (Envasat i a granel) o Capítol IV: Subministraments i contractació. o Obligació de contractar, obligació de subministrar. o Causes de negativa a subministrar: per no complir les instal lacions del peticionari les prescripcions tècniques o de seguretat, o quan hi hagi un deute pendent. o Resolució del contracte: per manca de pagament, quan l usuari fa un ús diferent a l'establer, quan l usuari usa els equips propietats de l empresa subministradora per subministrar amb una altra empresa, per revenda, i per incompliment reiterat per l usuari de les seves obligacions. o L administració pot revisar les característiques del gas. o Causes de suspensió temporal: per raons de seguretat, per força major, per reparacions o revisions. Cal avisar a l administració competent i als usuaris.

6 MARC JURÍDIC DEL GLP. Real Decret 1085/1992, d 11 de setembre, que aprova el Reglament d activitat de distribució de GLP. (Envasat i a granel) o Capítol IV: Subministraments i contractació. o Causes de privació del subministrament: (cal avisar a l usuari). o quan l usuari faci derivacions de les instal lacions cap altres locals, o per falta de conservació i revisió de les instal lacions, o per manca de pagament excepte quan es reclami davant l administració-, o quan no es permeti l entrada al local del personal de l empresa de gas, o per les mateixes causes de la resolució de contracte.

7 SUBMINISTRAMENT DE GLP o Capítol V: Règim tarifari. Drets d alta i fiances. o A granel: Terminis de lliurament: estipulats contractualment. Suma dels drets d alta i fiança < tarifa*1/6 capacitat del dipòsit Envasat: Lliurament en 48 hores. Suma dels drets d alta i fiança < nombre d envasos*cost envàs.

8 PREU DEL GLP A granel per usuari final: liberalitzat. Envasos fins a 8 Kg => liberalitzat. Envasos entre 8 Kg i 20 Kg: preu màxim. Actualment: Resolució de 5/05/2014 => 114,2025 c /Kg (abans d impostos). Amb aquest preu la bombona de butà de 12,5 kg té un preu final màxim de 17,50. Canalitzat per usuari final: preu màxim. Actualment: Resolució de 10/10/2014 => Terme fix: 1,58 /mes (preus abans d impostos) Terme variable: 99,7878 c /kg Impostos: IVA i Impost d Hidrocarburs.

9 SUBMINISTRAMENT DE GAS NATURAL El subministrament de gas natural té la consideració d activitat d interès econòmic general. Els drets dels consumidors de gas natural estan fixats a la Llei 34/1998, de 7 d octubre, del sector d hidrocarburs, modificada substancialment mitjançant la Llei 12/2007 i pel RD 1434/2002 que la desenvolupa. Llei 3/2013, de 4 de juny, de creació de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC). Aquest organisme assumeix les funcions que exercia l Oficina de Cambios de Suministrador: la supervisió dels canvis de subministrador.

10 REAL DECRET 1434/2002, QUE REGULA EL TRANSPORT, DISTRIBUCIÓ, COMERCIALITZACIÓ, SUBMINISTRAMENT I AUTORITZACIÓ D INSTAL LACIONS DE GAS NATURAL. Desenvolupa la Llei 34/1998. Regula les escomeses: drets d alta i drets d escomesa, obligacions i drets dels usuaris i les empreses subministradores. Art. 24 a 35. Contractes: a tarifa i al mercat lliure. Subrogació. Resolució. Canvis de subministrador. Art. 36 a 48. Els canvis de subministrador s han de fer en 6 dies hàbils. Altes: 6 dies.baixes: avisar 6 dies abans. Comptadors. Art. 49 a 51. Poden ser de propietat o lloguer. L empresa distribuïdora és qui els canvia o instal la, i llegeix. Facturació: periodicitat, informació, temps de pagament. Art. 52 a 54. Bimestral o mensual. Com a mínim una lectura real anual. Suspensió del subministrament: condicions, procediment, despeses. Art. 55 a 60. Reclamacions: resoltes per l administració competent. Art. 61. Fraus. Art. 62. L administració autonòmica pot inspeccionar, a petició de la subministradora, la instal lació amb presumpte frau, i resoldrà sobre el frau i la seva liquidació. El GLP canalitzat també es regula per aquest RD.

11 SUBMINISTRAMENT DE GAS: CONTRACTACIÓ. COMERCIALITZADORES DE GAS NATURAL A PREU LLIURE: Tots els consumidors tenen dret a contractar el gas a preu lliure. La duració dels contractes és anual, prorrogable. Contractació de l alta de subministrament de gas a un habitatge: Drets d Escomesa i Drets d Alta. Quan ja es disposa de canalització de gas s han de pagar els drets d alta. Compren: connexió i verificació. Depèn del consum. Escomesa: quan l habitatge no disposa de canalització de gas. Els primers sis metres d escomesa no es paguen, segons: Import( ) = 104,19* (L-6) En cas de rescissió tenen una vigència de 5 anys. (Preus any 2014) Instal lacions Receptores comunes (IRC) : entre la clau de l edifici i la clau de cada abonat. La clau de l edifici és propietat de l empresa distribuïdora (per tant en fa el manteniment). El manteniment de les IRC és a compte dels veïns.

12 SUBMINISTRAMENT DE GAS: DRETS D ALTA. Decret 72/2006, d 11 d abril, pel qual es regula el règim econòmic dels drets d alta que han d aplicar les empreses distribuïdores de gas natural per canalització (DOGC de ). Els drets d alta inclouen: - comprovar que la documentació està completa. - precintar l equip de mesura. - verificar l estanquitat de la instal lació. - deixar la instal lació receptora en disposició de servei, si obté resultats favorables en les comprovacions. Les quanties dels drets d alta van des de 106,33 per consum <= 5000 kwh/any fins a 488,79 kwh/any, en funció del tipus de tarifa contractada (que depèn del consum). (Preus any 2014). Drets de reconnexió: només es poden cobrar quan la suspensió del subministrament de gas hagi estat correctament notificada. Són el doble dels drets de connexió.

13 SUBMINISTRAMENT DE GAS: DRETS I OBLIGACIONS. Drets de Comercialitzadores: Facturar i cobrar el consum. Exigir que les instal lacions i aparells dels consumidors estiguin en bon estat. Obligacions de Comercialitzadores: Informar i assessorar els clients. Garantir la seguretat del subministrament de gas als clients. Drets dels Consumidors: Elegir el subministrador, elegir la tarifa. Disposar d un servei d assistència telefònica. Poden construir l escomesa al seu càrrec i cedir-la a la distribuïdora. Rebre una compensació econòmica quan una escomesa s usi per altres subministraments, hagi pagat el seu cost i hagi subscrit un conveni de rescabalament. Obligacions des consumidors: Mantenir i conservar les seves instal lacions, permetre l entrada al personal autoritzat de la distribuïdora al local per inspeccionar les instal lacions o llegir el comptador. Abonar el consum, i el cost de l escomesa (construïda per altres).

14 SUBMINISTRAMENT DE GAS: CONTRACTACIÓ TELEFÒNICA. Resolució de 12 d abril de 2011, de la Direcció General de Política Energètica i Mines (BOE ), per la qual s aprova el procediment marc de contractació telefònica, electrònica i telemàtica per al mercat de gas natural. En el cas de contractació telefònica la prova documental de la conformitat del client és la gravació d audio en la que el client expressa la seva autorització per altes, baixes o canvis de subministrador. L empresa comercialitzadora ha de mantenir un registre amb aquestes gravacions d audio i els números assignats a les mateixes. A la Resolució es descriu el contingut mínim que ha de tenir la gravació per a considerar que el client ha donat al seva conformitat al canvi de subministrador, a l alta o a la baixa del subministrament.

15 SUBMINISTRAMENT DE GAS: SUBROGACIÓ, RESOLUCIÓ DE CONTRACTES, SUSPENSIÓ. SUBROGACIÓ (Canvi de Titular): Només cal la comunicació per la Subrogació d un contracte. El deute pendent l assumeix el nou titular. No té cost pel demandant (Si la instal lació és > 20 anys=> cal verificar la instal lació, cobrant el cost). RESOLUCIÓ. Per sol licitud de baixa o canvi al mercat lliure. Automàtica quan l usuari demana un nou contracte, i no té deutes (pel mateix punt de subministrament) Quan han passat més de 2 mesos amb el subministrament suspès. Automàtica en casos de suspensió per frau. SUSPENSIÓ. (Es comunica a l usuari amb antelació de 6 dies hàbils, de forma fefaent). Quan hi hagin derivacions per subministrar gas a una instal lació no prevista al contracte. Quan els aparells consumidors de gas no estiguin autoritzats. Quan es manipuli el comptador (frau). Per manca de conservació quan suposi un perill per la seguretat. Quan l usuari no permeti el pas al personal autoritzat de l empresa distribuïdora al local per inspeccionar les instal lacions o llegir el comptador. Per impagament. Art. 57.

16 SUSPENSIÓ. PROCEDIMENT. Suspensió per impagament. Art 57. Han de transcórrer 2 mesos des de el requeriment fefaent del pagament. S ha de tenir constància de la recepció per l interessat. L empresa subministradora ha de conservar l acreditació de la notificació. Per les administracions públiques: 4 mesos de termini. No es pot suspendre en dies festius, ni vigílies de festius, ni quan no hi ha servei d atenció al client. La reposició es farà, com màxim, a les 48 hores de pagar el deute, més els drets de reconnexió Suspensió temporal (causes tècniques). Per raons de seguretat, Per força major, per manteniment, reparacions o revisions, (cal demanar autorització prèvia i avisar als usuaris). S avisarà de la reanudació del subministrament. No es pot suspendre serveis essencials: centres sanitaris, guarderies i col legis, residències de gent gran, centres militars, de policia, de bombers, de protecció civil, i de policia municipal, el transport públic amb gas.

17 COMPTADORS En cas de funcionament incorrecte es pot sol licitar la Verificació Oficial del comptador. Generalitat: C/Sepúlveda, 150- Barcelona. Tel , i als SSTT. A les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació. Trucant al 012. Art En cas d error tècnic (i administratiu també per analogia amb la legislació elèctrica) es farà una facturació complementària (o refacturació) de forma retroactiva. El temps de refacturació no pot excedir d 1 any. En els supòsits d acumulació de consums de gas no facturats per manca de realització de lectures ja han recaigut diverses Sentències del TSJC que han declarat aplicable un termini màxim de retroacció d 1 any previst a l article 50 del RD 1434/2002, tant pel que fa a errors tècnics de funcionament del comptador, com pel que fa a errors administratius en el procés de facturació. Resolució (DOGC ): autoritza un sistema de lectura quadrimestral dels comptadors de gas, amb facturació a compte bimestral i estableix les pautes per estimar els consums dels bimestres sense lectura real. Resolució de (DOGC ): s autoritza a GAS NATURAL la retirada de comptadors de gas avariats i a estimar els consums no facturats dels usuaris domèstics i comercials.

18 SUBMINISTRAMENT DE GAS: DRETS I OBLIGACIONS DELS USUARIS I CONSUMIDORS DE GAS. TARIFA D ÚLTIM RECURS DE GAS: és el preu regulat al qual els comercialitzadors d'últim recus venen el gas natural al consumidor final. La tarifa d últim recurs la fixa l Administració. Es poden acollir a aquest tipus de tarifa els consumidors connectats a gasoductes de pressió menor o igual a 4 bar i amb un consum anual inferior a kwh: - TUR.1: consum inferior o igual a kwh/any: propi d un habitatge amb cuina i/o escalfador d aigua amb gas natural. - TUR.2: consum superior a kwh/any i inferior o igual a kw/any: propi d un habitatge amb calefacció amb gas natural. Les empreses comercialitzadores d últim recurs són: GAS NATURAL SUR, SDG, SA HC NATURGAS COMERCIALITZADORA D ÚLTIM RECURS, SAU IBERDROLA COMERCIALITZACIÓ D ÚLTIM RECURS, SAU ENDESA ENERGIA XXI, SLU

19 PREUS DEL GAS NATURAL Segons la resolució de 26 /12/2013 i correcció de la de 28/01/2014: Fix /mes Variable c /kwh TUR 1 TUR 2 4,38 8,88 5, ,039908

20 SUBMINISTRAMENT DE GAS: BAIXES. En el cas de la baixa del contracte, quan el comptador de gas es troba ubicat a l interior del domicili o del local del client, és necessari que l empresa comercialitzadora recordi al client l obligació de permetre l entrada de l empresa distribuïdora per materialitzar la baixa (retirar el comptador). aquesta qüestió dona lloc a reclamacions atès que en nombroses ocasions la companyia segueix facturant els consums de gas malgrat el client hagi tramitat la baixa, pel fet que no s ha pogut retirar el comptador. Ex.: desnonaments.

21 SUBMINISTRAMENT DE GAS: INSPECCIONS DE GAS. Resolució ECF/969/2007, de 2 de març, (DOGC ) per la qual es fixa l import de les inspeccions periòdiques de gas : usuaris d habitatges 39,68 euros (sense IVA) i instal lacions comunitàries 46,85 euros (sense IVA). Les inspeccions periòdiques s efectuen cada 5 anys.

22 REVISIONS I MANTENIMENT. Les instal lacions de gas natural es revisen: Sense calefacció: cada 5 anys. Amb calefacció: cada 2 anys. Manteniment: els serveis de manteniment de les instal lacions no està regulat, per tant hem de fer cas del que diu el contracte privat que s hagi signat (SeviGas, ServiElèctric, ServiHogar...) Normalment és un servei anual, que es paga juntament amb el rebut bimestral, i es prorroga automàticament. Pobresa energètica. El decret establia que no es podia tallar el subministrament de gas i d electricitat per impagament durant els mesos freds d hivern/tardor. Ara està impugnat davant TC i no s aplica al estar suspès.

23

24

25 FACTURA DE GAS NATURAL Lloguer de comptador. Habitualment de 6 m 3 / hora: 1,25 /mes. Els comptadors mesuren en m 3, però es factura en kwh. Cal una conversió. La conversió la dóna el PCS (poder calorífic superior) que depèn de la temperatura, de la pressió i del factor de compressibilitat. El seu valor el calcula ENAGAS, el gestor tècnic del sistema. Es pot consultar a través de internet. El seu valor està entre 11 i 12 kwh/ m 3.

26 ORGANISMES. Consultes i trasllat de reclamacions sobre normativa energètica (facturació, escomeses, altes i baixes, comptadors, talls): D.G. D Energia, Mines i Seguretat Industrial. Tel.: Consultes sobre consum, mediació i arbitratge: Agència Catalana del Consum. Tel.: C/Pamplona, 113-Barcelona Consultes dels preus energètics (gas i electricitat): ICAEN (Institut Català d Energia). Tel.: C/Pamplona, 113-Barcelona

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS CONCEPTES BÀSICS Què és una revisió periòdica del gas? i cada quant temps ha de realitzar-se una revisió periòdica de gas butà? Una revisió periòdica del gas és el procés per mitjà del qual una empresa

Más detalles

Balanç d actuacions de l Agència Catalana del Consum 2013. Barcelona, 17 de març de 2014

Balanç d actuacions de l Agència Catalana del Consum 2013. Barcelona, 17 de març de 2014 Balanç d actuacions de l Agència Catalana del Consum 2013 Barcelona, 17 de març de 2014 Protecció del consumidor Consultes Reclamacions Arbitratges Protecció del consumidor Denúncies Inspeccions Sancions

Más detalles

Decreto clasif y adj gas natural y glp expte 7_14_cecom Numero de decreto : 03138, Fecha de decreto : 15 abril 2015

Decreto clasif y adj gas natural y glp expte 7_14_cecom Numero de decreto : 03138, Fecha de decreto : 15 abril 2015 Pagina 1 de 6 DECRETO DEL PRESIDENTE DE LA DIPUTACIÓN DE VALENCIA NUMERO DECRET DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA NÚM. Dada cuenta del expediente 7/14/CECOM, instruido por la Central de Compras,

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS PREPARATS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS PREPARADAS

Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS PREPARATS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS PREPARADAS Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS Dades del titular / Datos del titular Nom i cognoms o Raó social / Nombre

Más detalles

Inscriure s al cens de l Agència Tributària per obtenir el Número d Identificació Fiscal (NIF). S ha d omplir l imprès 036 (alta censal), amb el qual també es dóna d alta de l Impost sobre Activitats Econòmiques

Más detalles

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS 1.- L'empresa COMUNLLAMP, SL i CONFITADOS, SL contracten a Logroño (La Rioja) la realització d'un transport de 30 TM de fruita

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies:

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies: POLÍTICA DE COOKIES Una "Cookie" es un pequeño archivo que se almacena en el ordenador del usuario y nos permite reconocerle. El conjunto de "cookies" nos ayuda a mejorar la calidad de nuestra web, permitiéndonos

Más detalles

5. Excedència per cura de fills i filles

5. Excedència per cura de fills i filles 5. DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora amb fills a càrrec, o amb persones dependents a càrrec, podrà sol licitar una excedència amb la finalitat de tenir-ne cura durant un període màxim de 3

Más detalles

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ORDE 2/2016 de 22 de febrer, de la Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 4 de desembre de 2015, del director general de Política Educativa, per la qual resol la convocatòria del concurs d assignacions i ajudes

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

LES REGLES DE VALORACIÓ DE LES RETRIBUCIONS EN ESPÈCIE.

LES REGLES DE VALORACIÓ DE LES RETRIBUCIONS EN ESPÈCIE. LES REGLES DE VALORACIÓ DE LES RETRIBUCIONS EN ESPÈCIE. El passat dissabte 26 de juliol es publicava en el Butlletí Oficial de l Estat el Reial Decret 637/2014, de 25 de juliol, pel que es modifica l article

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de EDICIONES DON BOSCO en la

Más detalles

I. DISPOSICIONES GENERALES I. DISPOSICIONS GENERALS 1. PRESIDENCIA Y CONSELLERIAS DE LA GENERALITAT VALENCIANA

I. DISPOSICIONES GENERALES I. DISPOSICIONS GENERALS 1. PRESIDENCIA Y CONSELLERIAS DE LA GENERALITAT VALENCIANA DOGV - Núm. 5.141 23 11 2005 36947 I. DISPOSICIONS GENERALS 1. PRESIDÈNCIA I CONSELLERIES DE LA GENERALITAT VALENCIANA Conselleria d Infraestructures i Transport DECRET 177/2005, de 18 de novembre, del

Más detalles

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III La entidad financiera CaixaBank, S.A., en adelante "la Caixa", realizará una promoción dirigida a clientes, personas físicas y jurídicas, con residencia

Más detalles

Contracte de cessió de marca

Contracte de cessió de marca Contracte de cessió de marca Especialitat: Dret Civil Tipus de cas: Cas Judicial I. Suposat de fet. Barcelona, 2004.09.25 La societat FALABELLA, S.L. és titular de marca "Mixta", inscrita al Registre de

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de INSERT STAR, S.L.U. en la

Más detalles

Audiència Pública. Vilanova i la Geltrú, 5 de novembre de 2011

Audiència Pública. Vilanova i la Geltrú, 5 de novembre de 2011 Audiència Pública Vilanova i la Geltrú, 5 de novembre de 2011 2007-2011: CONTEXT SOCIAL I ECONÒMIC DE CRISI SITUACIÓNO ÉS FÀCIL DES DE FA ANYS, I ESPECIALMENT DE FA 3. PER QUÈ? El 30% de l activitat de

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A IMPRESOS PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A CURS 2014-15 CEIP CAN PASTILLA CEIP CAN PASTILLA CURS 2014-15 Autorització de l ús de les imatges dels alumnes El

Más detalles

EL BO SOCIAL, APROFITA L!

EL BO SOCIAL, APROFITA L! EL BO SOCIAL, APROFITA L! El Bo Social, aprofita l! Què és? Un descompte del 25% en la factura de l electricitat del preu del terme de potència (terme fix) i del consum. En cap cas dels lloguers o serveis

Más detalles

Conselleria de Sanitat Consellería de Sanidad

Conselleria de Sanitat Consellería de Sanidad Conselleria de Sanitat CORRECCIÓ d errades de l Orde 5/2013, de 3 de setembre, de la Conselleria de Sanitat, per la qual es regula el procediment d habilitació del personal dels vehicles de transport sanitari

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

TEMA 11.- Finançament extern de l empresa. 11.1. Accions/ Participacions.

TEMA 11.- Finançament extern de l empresa. 11.1. Accions/ Participacions. TEMA 11.- Finançament extern de l empresa. 11.1. Accions/ Participacions. Les accions representen parts alíquotes del capital social, i és nul la la creació d'accions que no respongui a una efectiva aportació

Más detalles

EL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL TRANSPORT DE MERCADERIES EL TRANSPORT DE MERCADERIES En primer terme s ha d indicar que en tot el que segueix, ens referirem al transport per carretera o via pública, realitzat mitjançant vehicles de motor. El transport de mercaderies,

Más detalles

PREÁMBULO PREÀMBUL DECRETO DECRETE

PREÁMBULO PREÀMBUL DECRETO DECRETE Conselleria de Sanitat DECRET 212/2010, de 17 de desembre, del Consell, que regula el règim jurídic del personal emèrit de les institucions sanitàries de l Agència Valenciana de Salut. [2010/13689] Conselleria

Más detalles

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria Corts Valencianes Licitació número CVA 25/15. Serveis d assegurança col lectiva de vida i accidents per als diputats i diputades de les Corts i serveis d assegurança col lectiva de vida i acci dents del

Más detalles

PRESENTACIÓN DE LAS DIFERENTES ENCUESTAS QUE REALIZA MINA, AIGÜESDE TERRASSA PARA MEDIR EL GRADO DE SATISFACCIÓN DEL CLIENTE, Y SUS RESULTADOS

PRESENTACIÓN DE LAS DIFERENTES ENCUESTAS QUE REALIZA MINA, AIGÜESDE TERRASSA PARA MEDIR EL GRADO DE SATISFACCIÓN DEL CLIENTE, Y SUS RESULTADOS PRESENTACIÓN DE LAS DIFERENTES ENCUESTAS QUE REALIZA MINA, AIGÜESDE TERRASSA PARA MEDIR EL GRADO DE SATISFACCIÓN DEL CLIENTE, Y SUS RESULTADOS PLAN DE MEJORAS DEL SERVICIO AL CLIENTE DE ABASTECIMIENTO

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES Instruccions per a l alumnat dels cursos de formació professional per a l ocupació adreçats prioritàriament a treballadores es i treballadors desocupats (Reial decret 395/2007, de 23 de març, i Ordre TAS/718/2008,

Más detalles

CAMPS DE FORÇA CONSERVATIUS

CAMPS DE FORÇA CONSERVATIUS El treball fet per les forces del camp per a traslladar una partícula entre dos punts, no depèn del camí seguit, només depèn de la posició inicial i final. PROPIETATS: 1. El treball fet pel camp quan la

Más detalles

TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA.

TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA. TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA. ARTICLE 1.- FONAMENT I NATURALESA. Sobre la base del previst en els articles 58 i 20.3 apartat i) de la Llei 39/1988,

Más detalles

SERVICIOS SUMINISTROS

SERVICIOS SUMINISTROS SERVICIOS SUMINISTROS SECCIÓN : PÁGINA : FECHA : D.1. 3 02/07/14 CIRCULAR - 59/14 Instalaciones Baja Tensión Apreciado/a Colegiado/a: Te adjuntamos al presente la información sobre: - La última campaña

Más detalles

Elche, 2 de diciembre de 2009. El rector, p. d. (R 767/07 de 10.05.2007), el vicerrector de Personal: José Francisco González Carbonell.

Elche, 2 de diciembre de 2009. El rector, p. d. (R 767/07 de 10.05.2007), el vicerrector de Personal: José Francisco González Carbonell. Universitat Miguel Hernández d Elx RESOLUCIÓ de 2 de desembre del 2009, per la qual s ordena la publicació íntegra de la relació de llocs de treball del personal d administració i servicis de la Universitat

Más detalles

SEP INFORMA: gestión y control de las bajas por IT

SEP INFORMA: gestión y control de las bajas por IT SEP INFORMA: gestión y control de las bajas por IT El BOE de hoy, lunes 21 de julio de 2014, publica el Real Decreto 625/2014, sobre la gestión y control de las bajas por incapacidad temporal en los primeros

Más detalles

RESOLUCIÓ d 11 de desembre de 2013, de la Direcció

RESOLUCIÓ d 11 de desembre de 2013, de la Direcció Conselleria d Educació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ d 11 de desembre de 2013, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, de la convocatòria d ajudes per als centres d educació especial, les unitats

Más detalles

DOGC. Any 36 / 2a època Dijous, 14 de juny de 2012 Núm. 6149

DOGC. Any 36 / 2a època Dijous, 14 de juny de 2012 Núm. 6149 DOGC Av. de Josep Tarradellas, 20 Tel. 93 292 54 00 Fax 93 292 54 35 08029 Barcelona ISSN 1988-298X Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Any 36 / 2a època Dijous, 14 de juny de 2012 Núm. 6149 Sumari

Más detalles

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions UNITAT OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions Què treballaràs? En acabar la unitat has de ser capaç de

Más detalles

Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català

Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català comunicació RECULL DE PREMSA Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català 13 de novembre del 2006 Consulta El Butlletí de l IEC Institut d Estudis Catalans

Más detalles

CRISI INTERNA EN EL PP Isern rebaixa a Cort les exigències de Rodríguez per revisar l'etapa de Calvo El ple aprova per unanimitat donar suport a la denúncia d'emaya i revisar la gestió feta al 2009, però

Más detalles

SOL LICITUD DE CONCERT FPB SOLICITUD DE CONCIERTO FPB

SOL LICITUD DE CONCERT FPB SOLICITUD DE CONCIERTO FPB SOL LICITUD DE CONCERT FPB (1/2) EXEMPLAR PER A L'ADMINISTRACIÓ / EJEMPLAR PARA LA ADMINISTRACIÓN A DADES D IDENTIFICACIÓ / DATOS DE IDENTIFICACIÓN CENTRE DOCENT / CENTRO DOCENTE ADREÇA (CARRER/PLAÇA I

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de SOLUCIONES ASORCAD,

Más detalles

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Biblioteca Municipal Pompeu Fabra NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Novembre de 2006 NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA 1. Accés a la Biblioteca La Biblioteca és un servei públic municipal obert a tots els ciutadans,

Más detalles

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA Novembre 2014 CCOO DE CATALUNYA DENUNCIA QUE LA FEBLE MILLORA DEL NOSTRE MERCAT DE TREBALL ES BASA EN UNA ALTA PARCIALITAT I MENORS JORNADES

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Factura electrònica característiques del nou projecte

Factura electrònica característiques del nou projecte 7ª Jornada d Administració Electrònica Factura electrònica característiques del nou projecte Part Pràctica Palma de Mallorca, 13 d abril de 2015 Índex de continguts 1. Procediment d elaboració de la Factura

Más detalles

Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives

Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives ORDRE 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s estableixen les bases

Más detalles

Multiple Quantitative Monitoring of Food Allergies at Point of Care (Positive), CPI-13-279». [2013/6132]

Multiple Quantitative Monitoring of Food Allergies at Point of Care (Positive), CPI-13-279». [2013/6132] Universitat de València RESOLUCIÓ de 6 de juny de 2013, de la Universitat de València, per la qual es fa l oferta pública d una plaça d investigador doctor sènior d aquest organisme amb contracte laboral

Más detalles

< < < < [1] Taxa de cobertura (%) 50 45 EL PAPIOL 40 35 30 SANT FELIU LL. 25 20 MONTGAT 15 TORRELLES LLOBREGAT 10 5 SANT JUST DESVERN SANT BOI VILADECANS PALLEJA SANT JOAN DESPI L'HOSPITALET LLOBR. MONTCADA

Más detalles

PARLAMENT DE CATALUNYA A LA MESA DEL PARLAMENT

PARLAMENT DE CATALUNYA A LA MESA DEL PARLAMENT PARLAMENT DE CATALUNYA PMUWENT irrffl Secretar DE CATALUm lulfl G a n e r a I - 6 ml 2015 Ref,: 250JTN0611 1500001 ENTRADA NÜM.W.S A LA MESA DEL PARLAMENT Jordi Turull i Negre, president del Grup Parlamentari

Más detalles

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST 27 i 28 de setembre CN L ESCALA 25 i 26 d octubre CN EL BALÍS 29 i 30 de novembre CN GARRAF 13 i 14 de desembre CN VILANOVA 17 i 18 de gener CN SALOU 21 i 22 de febrer CN PORT D ARO ANUNCI DE REGATA 1

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 27 de gener de 2016, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es determina el calendari

Más detalles

Consell Tributari Expedient: 139/7

Consell Tributari Expedient: 139/7 Consell Tributari Expedient: 139/7 El Consell Tributari, reunit en sessió d 1 de desembre de 2008, i coneixent del recurs presentat per A.E., S.A., ha estudiat la proposta elaborada pel ponent designat

Más detalles

PLAZAS A SOLICITAR / PLACES A SOL LICITAR REGISTRO DE ENTRADA / REGISTRE D ENTRADA

PLAZAS A SOLICITAR / PLACES A SOL LICITAR REGISTRO DE ENTRADA / REGISTRE D ENTRADA SOLICITUD DEL PROGRAMA DE VACACIONES PARA MAYORES CASTELLÓN SÉNIOR DE LA PROVINCIA DE CASTELLÓN. SOL LICITUD DEL PROGRAMA DE VACANCES PER A MAJORS CASTELLÓN SÉNIOR DE LA PROVÍNCIA DE CASTELLÓ. PLAZAS A

Más detalles

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Col legi de Fisioterapeutes de Catalunya RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Setembre 2004 Els fisioterapeutes critiquen el sistema de regularització de la Generalitat de les teràpies naturals

Más detalles

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES VA-17-11 ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES Les recordamos que, con el objetivo de seguir aportando a nuestros asociados ventajas que les permitan afrontar estos momentos de coyuntura

Más detalles

Consellería de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua. Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua

Consellería de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua. Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua ORDE 11/2013, de 13 d agost, de la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, que desplega alguns aspectes

Más detalles

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar.

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar. Actualment, els trastorns de fertilitat afecten un 15% de la població. Moltes són les causes que poden influir en la disminució de la fertilitat, però ara, als clàssics problemes físics se ls ha sumat

Más detalles

Política de Privacitat /Política de Privacidad

Política de Privacitat /Política de Privacidad Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació Conselleria d Infraestructures i Transport Política de Privacitat /Política de Privacidad Fecha: 13 de febrero de 2006 Versión: 1.3

Más detalles

Nous canals d atenció al client i accés a Banca Multicanal

Nous canals d atenció al client i accés a Banca Multicanal Nous canals d atenció al client i accés a Banca Multicanal (A partir del 7 de desembre de 2015) Banca Multicanal Canals presencials Tal i com l hem informat en anteriors comunicacions, a partir del proper

Más detalles

El preu de l aigua a Catalunya Informe anual del preu de l aigua.

El preu de l aigua a Catalunya Informe anual del preu de l aigua. El preu de l aigua a Catalunya 2015. Informe anual del preu de l aigua. Juny de 2015 2 Índex de continguts 1 Introducció... 5 1.1 L administració local... 5 1.2 La Comissió de Preus de Catalunya... 6 1.3

Más detalles

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 PROMOCIÓN INTERNACIONAL nº - 124 / 31-24 setembre 2014 Catalunya MISÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 Ens plau informar-los de la propera missió empresarial a la Costa

Más detalles

CONCURS D ADJUDICACIÓ DE L ARRENDAMENT DEL BAR PER A LA SEVA EXPLOTACIÓ

CONCURS D ADJUDICACIÓ DE L ARRENDAMENT DEL BAR PER A LA SEVA EXPLOTACIÓ CONCURS D ADJUDICACIÓ DE L ARRENDAMENT DEL BAR PER A LA SEVA EXPLOTACIÓ OCTUBRE 2015 c/aliança, 17, 08186 Lliçà d Amunt 93 841 45 33 bustia@lalianca.cat BASES PER A LA PRESENTACIÓ DE PROJECTES PER A L

Más detalles

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Cultura i Esport ORDE 11/2014, de 12 de febrer, de la Conselleria d Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes al transport universitari a la Comunitat Valenciana

Más detalles

NOTA SOBRE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE MADRID DE 10 DE MARÇ 2015 SOBRE LES DESPESES DEDUÏBLES DELS AUTONOMS.

NOTA SOBRE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE MADRID DE 10 DE MARÇ 2015 SOBRE LES DESPESES DEDUÏBLES DELS AUTONOMS. NOTA SOBRE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE MADRID DE 10 DE MARÇ 2015 SOBRE LES DESPESES DEDUÏBLES DELS AUTONOMS. Barcelona, 22 juny 2015. Benvolguts associats/ades Avui anem a analitzar

Más detalles

LA REFORMA DEL PROCEDIMENT ADMINISTRATIU COMÚ I DEL RÈGIM JURÍDIC DEL SECTOR PÚBLIC

LA REFORMA DEL PROCEDIMENT ADMINISTRATIU COMÚ I DEL RÈGIM JURÍDIC DEL SECTOR PÚBLIC - Sistemàtica - Tramitació (memòries) - Novetats: tramitació electrònica - Crítiques: manca d aspectes novedosos - Procediment administratiu Relacions: - ad intra - ad extra Disposición final séptima.

Más detalles

SR. PRESIDENT DEL COL LEGI OFICIAL D AGENTS COMERCIALS DE SABADELL SR. PRESIDENTE DEL COLEGIO OFICIAL DE AGENTES COMERCIALES DE SABADELL

SR. PRESIDENT DEL COL LEGI OFICIAL D AGENTS COMERCIALS DE SABADELL SR. PRESIDENTE DEL COLEGIO OFICIAL DE AGENTES COMERCIALES DE SABADELL DOCUMENT COL LEGIAL Calassanç Duran, 144 bxs. Esquerra 08203 Sabadell SOL LICITUD D INGRÉS / SOLICITUD DE INGRESO 1 Sol licitud número: Solicitud número: DADES PERSONALS / DATOS PERSONALES Registrat número:

Más detalles

Hacer oferta pública de dos plazas de investigador doctor junior de acuerdo con las siguientes bases.

Hacer oferta pública de dos plazas de investigador doctor junior de acuerdo con las siguientes bases. Universitat de València RESOLUCIÓ de 2 de novembre de 2015, de la Universitat de València, per la qual es fa l oferta pública de dos places d investigador doctor júnior d aquest organisme amb contracte

Más detalles

Hacer oferta pública de una plaza de investigador/a doctor junior de acuerdo con las siguientes bases.

Hacer oferta pública de una plaza de investigador/a doctor junior de acuerdo con las siguientes bases. Universitat de València RESOLUCIÓ de 2 de febrer de 2016, de la Universitat de València, per la qual es fa l oferta pública d una plaça d investigador/a doctor júnior d aquest organisme amb contracte laboral

Más detalles

ayudas para pagar el IBI

ayudas para pagar el IBI IBI Impuesto sobre bienes inmuebles Cómo acogerse a las ayudas para pagar el IBI Plazo de presentación de solicitudes Del 1 de enero al 31 de marzo de 2014 Estamos a tu servicio Tú eres lo primero El Ayuntamiento

Más detalles

Universitat de València Universitat de València

Universitat de València Universitat de València Universitat de València RESOLUCIÓ de 8 de gener de 2016, de la Universitat de València, per la qual es fa l oferta pública d una plaça d investigador doctor junior d aquest organisme amb contracte laboral

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

Universitat de València Universitat de València

Universitat de València Universitat de València Universitat de València RESOLUCIÓ de 27 de febrer de 2012, de la Universitat de València, per la qual es fa l oferta pública d una plaça d oficial de laboratori de suport a la investigació d aquest organisme

Más detalles

Conselleria de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio. Conselleria d Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori

Conselleria de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio. Conselleria d Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori Conselleria d Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ORDRE 3/2015, de 23 de desembre, de la Conselleria d Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual s aproven les

Más detalles

Politècnica de València, per la qual es convoca concurs d accés a places de cossos docents universitaris. [2015/8348]

Politècnica de València, per la qual es convoca concurs d accés a places de cossos docents universitaris. [2015/8348] Universitat Politècnica de València RESOLUCIÓ de 29 de setembre de 2015, de la Universitat Politècnica de València, per la qual es convoca concurs d accés a places de cossos docents universitaris. [2015/8348]

Más detalles

RÈGIM ECONÒMIC DELS DIPUTATS. Pressupost per al 2014

RÈGIM ECONÒMIC DELS DIPUTATS. Pressupost per al 2014 RÈGIM ECONÒMIC DELS DIPUTATS Pressupost per al 2014 1. Retribucions Els diputats tenen dret a una assignació fixa i poden percebre també assignacions variables amb el caràcter d indemnització per a l exercici

Más detalles

Universitat Politècnica de València Universitat Politècnica de València

Universitat Politècnica de València Universitat Politècnica de València Universitat Politècnica de València RESOLUCIÓ d 1 febrer de 2016, del rector, per la qual es convoca concurs per a la provisió de lloc de treball vacant del grup A, subgrup A1, sector administració especial,

Más detalles

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a Conselleria de Justícia i Administracions Públiques DECRET 22/2008, de 7 de març, del Consell, pel qual s aprova l oferta d ocupació pública de 2008 per al personal de l administració de la Generalitat.

Más detalles

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR TEMARI D ECONOMIA BLOC 1: ACTIVITAT ECONÒMICA I SISTEMES ECONÒMICS

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR TEMARI D ECONOMIA BLOC 1: ACTIVITAT ECONÒMICA I SISTEMES ECONÒMICS PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR TEMARI D ECONOMIA BLOC 1: ACTIVITAT ECONÒMICA I SISTEMES ECONÒMICS La raó de ser de l'economia - Economia. Microeconomia i macroeconomia. - El contingut

Más detalles

posició del deutor i del creditor

posició del deutor i del creditor Concepte d hipoteca: d la posició del deutor i del creditor Jornada de Formació: : hipoteca i mediació 13-juny juny-2012 Dra. M. Esperança a Ginebra Molins HIPOTECA Dret real de garantia es constitueix

Más detalles

Novedades fiscales y proyectos de reforma tributaria. Impuesto sobre Sociedades

Novedades fiscales y proyectos de reforma tributaria. Impuesto sobre Sociedades Novedades fiscales y proyectos de reforma tributaria. Impuesto sobre Sociedades Mazars & Asociados Informe de la Comisión de Expertos para la Reforma del Sistema Tributario Español (febrero de 2014): Objetivos

Más detalles

València, 14 de febrer de 2014. El director general: Marcos Sanchis Fernández

València, 14 de febrer de 2014. El director general: Marcos Sanchis Fernández Institut Valencià de la Joventut.Generalitat Jove RESOLUCIÓ de 14 de febrer de 2014, del director general de joventut i de l Institut Valencià de la Joventut. Generalitat Jove, per la qual es fa pública

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE PROJECTES. Servei de Recerca 16; 17 i 18 de setembre de 2014

CONVOCATÒRIA DE PROJECTES. Servei de Recerca 16; 17 i 18 de setembre de 2014 SESSIÓ INFORMATIVA CONVOCATÒRIA DE PROJECTES D INVESTIGACIÓ DEL PLAN ESTATAL 2014 Servei de Recerca 16; 17 i 18 de setembre de 2014 Projectes d Investigació Fonamental no orientada El pressupost La pregunta

Más detalles

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida El programa de turisme que combina esport, musica i gastronomia La Vall d Albaida 09.06.2014 Un total de 12 municipis de la comarca participaran en

Más detalles

Hacer oferta pública de una plaza de investigador/a no doctor de acuerdo con las siguientes bases.

Hacer oferta pública de una plaza de investigador/a no doctor de acuerdo con las siguientes bases. Universitat de València RESOLUCIÓ de 26 de març de 2014, de la Universitat de València, per la qual es fa l oferta pública d una plaça d investigador/a no doctor d aquest organisme amb contracte laboral

Más detalles

Conselleria de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio. Conselleria d Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori

Conselleria de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio. Conselleria d Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori Conselleria d Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori RESOLUCIÓ de 18 de novembre de 2015, de la Conselleria d Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual s aprova

Más detalles

I. ANTECEDENTES. * Ponencia del Hble. Sr. D. Felio José Bauzá Martorell, consejero-secretario.

I. ANTECEDENTES. * Ponencia del Hble. Sr. D. Felio José Bauzá Martorell, consejero-secretario. Dictamen núm. 132/2013, relativo a la propuesta de resolución del contrato de gestión indirecta, mediante concesión administrativa, de los servicios públicos funerarios y de cementerios de Ciutadella de

Más detalles

Activitat Cost Energètic

Activitat Cost Energètic Part 1. Article cost energètic. Contesta les preguntes següents: 1. Què hem de tenir en compte per saber què paguem per un PC? Para poder saber cuánto pagamos por un PC necesitamos saber dos cosas: cuánto

Más detalles