CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR EDUCACIÓ INFANTIL 1r. Curs REIAL DECRET 1394/2007, de 29 d octubre

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR EDUCACIÓ INFANTIL 1r. Curs REIAL DECRET 1394/2007, de 29 d octubre"

Transcripción

1 INSTITUT F. RIBALTA AV. REI EN JAUME, CASTELLÓ DE LA PLANA Tel CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR EDUCACIÓ INFANTIL 1r. Curs REIAL DECRET 1394/2007, de 29 d octubre

2 METODOLOGIA DEL JOC Associat a la Unitat de Competència 3: Preparar, desenvolupar i avaluar projectes educatius formals i no formals OBJECTIUS 3.1. Reconèixer la importencia del joc en l etapa infantil per a aplicar el model lúdic d ensenyament en la seua intervenció educativa Aplicar les tècniques i instruments d'observació a distintes situacions lúdiques i educatives, per a obtenir informació del nen i del seu procés de desenvolupament Utilitzar el joc com tècnica i recurs per al desenvolupament de projectes d'intervenció lúdic-recreatius amb nenes i nens Desenvolupar projectes d intervenció lúdic-recreatius que afavoreixen el desenvolupament global del nen. CONTINGUTS Joc i desenvolupament del nen. Tècniques i recursos del model lúdic. Implicació del joc amb les dimensions afectiva, social, cognitiva i senso-motora. Organització dels espais. L'observació en el joc. Materials i recursos necessaris per als jocs escolars i extraescolars. Jocs i joguines. Organització, programació i desenvolupament d'activitats lúdiques extraescolars, d'oci i temps lliure i d'animació infantil. L'atenció a la diversitat educativa. Programes i institucions d'oferta lúdica. El joc en els programes d'integració social.

3 AUTONOMIA PERSONAL I SALUT Associat a la Unitat de Competència 2: Preparar, desenvolupar i avaluar les activitats destinades al desenvolupament d'hàbits d'autonomia i a l'atenció de les necessitats bàsiques OBJECTIUS 2.1. Analitzar les condiciones físiques que cobreixen les necessitats bàsiques en matèria de salut dels nens i les nenes per a crear les condiciones adequades per a la seva satisfacció Preparar les activitats d atenció a les necessitats bàsiques del nen en funció de l'edat i context d'intervenció Desenvolupar projectes educatius d'estimulació i ensenyament d hàbits d'autonomia personal Desenvolupar programes d actuació destinats a nens o nenes en situació de conflicte Desenvolupar procediments d'avaluació de les intervencions en l'atenció de les necessitats bàsiques i en l aprenentatge d'hàbits d'autonomia personal. CONTINGUTS Creixement i desenvolupament físic del nen de 0 a 6 anys. Necessitats infantils primàries.. Alimentació.. Asseig i higiene.. Descans i son.. Vestit, calçat i altres objectes d'ús personal.. Salut i malaltia. Hàbits d'autonomia personal.. La transició en l'alimentació.. El control d esfínters.. L'autonomia i identitat personals. Programació, entrenament i avaluació d'hàbits d'autonomia. Conflictes i trastorns més habituals relacionats amb l'alimentació, higiene, son i altres hàbits. Accidents infantils: situacions habituals i pautes d'intervenció.

4 EXPRESSIÓ I COMUNICACIÓ Associat a la Unitat de Competència 3: Preparar, desenvolupar i avaluar projectes educatius formals i no formals OBJECTIUS 4.1. Comprendre les característiques del desenvolupament expressiu i comunicatiu dels nens i les nenes de 0 a 6 anys per a utilitzar-les en la realització de projectes o programes d'educació Infantil i en l adaptació a les característiques individuals Utilitzar els recursos didàctics, materials i espacials, que recolzen i afavoreixen el desenvolupament expressiu i comunicatiu en el nen Desenvolupar projectes d intervenció que afavoreixen el desenvolupament global del nen o de la nena, destacant els aspectes expressius i comunicatius Analitzar i valorar críticament la comunicació i l expressió com mitjà de enriquiment personal i professional. CONTINGUTS L'expressió. La comunicació.. Factors que incideixen en la comunicació.. Recursos expressius per a la comunicació en distints contextos. Expressió i comunicació en el nen.. Desenvolupament expressiu i comunicatiu en el nen.. Recursos expressius propis del nen.. Indicadors per al desenvolupament de la capacitat expressiva i la detecció d'alteracions.. Recursos didàctics per al desenvolupament de la capacitat expressiva. Llenguatge lògic-matemàtic Llenguatge oral. Literatura infantil. Llenguatge gestual i corporal.

5 Llenguatge plàstic i icònic. Llenguatge rítmic-musical. Altres sistemes d'expressió i comunicació. L'atenció a la diversitat educativa.

6 DESENVOLUPAMENT COGNITIU I MOTOR TRANSVERSAL OBJECTIUS 5.1. Comprendre les característiques del desenvolupament sensorial, motor i cognitiu dels nens i de les nenes de 0 a 6 anys per a utilitzar-los en la realització de projectes o programes d'educación Infantil i en l adaptació a les característiques individuals Organitzar els recursos metodològics que recolzen i afavoreixen el desenvolupament sensorial, motor i cognitiu del nen Desenvolupar projectes o programes d intervenció educativa que afavoreixen el desenvolupament global del nen destacant els aspectes referents al desenvolupament sensorial, motor i cognitiu Adaptar els programes o projectes a les característiques individuals o de col lectius donats Aplicar l'educació psicomotriu com la necessitat d'exploració del ser humà que li duu al coneixement de si mateix i del seu entorn, per a situar la seua acció educativa. CONTINGUTS El desenvolupament sensorial.. Materials. El desenvolupament motor. El desenvolupament cognitiu. L'observació i el registre del desenvolupament sensorio-motor i cognitiu en la infància. Adaptacions curriculars. Recursos materials i personals. La Integració en l'escola Infantil. La Psicomotricitat. La pràctica psicomotriu.

7 DIDÀCTICA DE L'EDUCACIÓ INFANTIL Associat a la Unitat de Competència 1: Programar i avaluar els procesos educatius i d'atenció a la infància. OBJECTIUS 1.1. Comprendre els referents soci-econòmics i culturals, així com la filosofia d'intervenció dels diferentes sistemes educatius i d atenció a la infància en general i de l'etapa 0 a 6 anys en particular Familiaritzar-se amb el tractament legal de la infància, especialment en l'àmbit de l'estat espanyol Comprendre els principis pedagògics i assistencials que fonamenten la intervenció amb nens i nenes en l'etapa 0 a Desenvolupar un model propi d'intervenció educativa o assistencial, establint les tècniques i estratègies metodològiques que permeten la seva adaptació a diferentes edats i contextos Organitzar els espais d intervenció, l'assignació de temps i els recursos en distints programas infantils, activitats i institucions aplicant tècniques i estratègies metodològiques adequades Comprendre la utilitat d'un currículum educatiu i familiaritzar-se amb els principals conceptes curriculars, per a portar a terme, de manera coherent i estructurada, la seua intervenció educativa Comprendre els documents de planificació d'un centre educatiu, d'un centre d'atenció a la infància i d'oci i temps lliure infantil i elaborar aquells documentos inherents a la seva competència Prendre consciència del que és avaluar, la seva necessitat i utilitat per a millorar l'educació i estimular el desig d'investigar i innovar. CONTINGUTS La infància. L'Educació Infantil i l'atenció a la infància a l Estat espanyol i en els països del nostre entorn. El procés d'ensenyament-aprenentatge: teoria i implicacions didàctiques. Principis que afavoreixen el procés d'aprenentatge infantil. Models actuals d'educació Infantil i atenció a la infància a l Estat Espanyol. El material com recurs didàctic. L'organització dels espais com recurs didàctic.

8 L'organització del temps com recurs didàctic. El currículum en Educació Infantil. La programació.. Elements de la programació.. Formes de programar. Avaluació: models, instruments, mitjans i recursos.. L'observació.. L'avaluació.. La investigació-acció. Diversitat educativa i necessitats educatives especials. Recursos per a l'autoformació, actualització i formació permanent del Tècnic/a en Educació Infantil.

9 ASPECTES GENERALS DE L AVALUACIÓ INSTITUT F. RIBALTA AV. REI EN JAUME, CASTELLÓ DE LA PLANA Tel AVALUACIÓ Els criteris i els procediments d'avaluació aplicats pel professorat tindran en compte la competència general i les competències professionals, personals i socials del títol contemplades en el Reial Decret 1394/2007, de 29 d octubre, que constitueixen la referència per a definir els objectius generals del formatiu, els resultats d aprenentage del mòdul i els seus corresponents criteris d'avaluació, així com la capacitat de l'alumnat per a: o Comprendre l'organització i les característiques del sector corresponent, els mecanismes d'inserció professional, les tècniques d'autoocupació i fomentar el caràcter emprenedor. o Conéixer la legislació laboral bàsica i els drets i les obligacions que es deriven de les relacions laborals, i adquirir els coneixements i les habilitats necessaris per a treballar en condicions de seguretat i prevenir els possibles riscos derivats de les situacions de treball. o Adquirir una identitat i maduresa professional motivadora de futurs aprenentatges així com de possibles adaptacions al canvi de les qualificacions. L'avaluació serà contínua (requereix la seua assistència regular a les classes i activitats programades) i tindrà en compte el progrés de l'alumne respecte a la formació adquirida en el mòdul, celebrant-se, almenys, una sessió d'avaluació cada trimestre lectiu. Promoció a segon curs en Educació Infantil. Si al finalitzar la convocatòria ordinària (juny) els mòduls no superats sumen més de 240 hores l'equip educatiu decidirà si els alumnes repetixen, de forma presencial, els mòduls pendents o si accedixen a la convocatòria extraordinària (setembre). Alumnes amb necessitats educatives especials L'avaluació dels aprenentatges d'aquest alumnat amb adaptacions curriculars elaborades a partir del contingut de l apartat de mínims d aquest mateix document, referits a aquest mòdul, es realitzarà prenent com a referència els criteris d'avaluació per a ell contemplats, que, en tot cas, asseguraran un nivell suficient i necessari de consecució dels resultats d aprenentage corresponents, imprescindibles per a aconseguir la titulació. ASPECTES PROCEDIMENTALS DE L AVALUACIÓ L'avaluació (de caràcter trimestral i final): Tindrà en compte: el progrés de l'alumne respecte a la formació adquirida i la competència general i les competències professionals, personals i socials del títol. Requerix l assistència regular a les classes i activitats programades en un percentatge que iguale o supere el 80%. La falta no justificada documentalment a més del 20% de les hores de classe per avaluació, suposarà la pèrdua de l'avaluació contínua i el dret a l examen ordinari. Serà contínua (del procés) i valorarà l aprenentatge de l alumnat en conceptes, procediments i actituds: el progrés de l'alumnat en referència als resultats d aprenentage proposats i també el propi procés instructiu mentre es realitza (formativa) els resultats en funció dels resultats d aprenentage prescrits o programats (sumativa) les capacitats establertes per a aquests ensenyaments (integradora) Cada trimestre l alumnat realitzarà: una prova escrita o oral (examen dels continguts treballats en el període) o Una vegada establerta la data de realització, aquesta serà inamovible. i/o presentarà treballs que complementen les activitats de l aula i les observacions del professorat. o Les faltes d'assistència (justificades o no) no exclouen de l'obligació de realitzar les activitats proposades o realitzades en classe durant la seva absència. o El lliurament de treballs deurà realitzar-se dintre del termini estipulat, i la seua qualificació (si són acceptats), tindrà una reducció progressiva en funció del retard en el seu lliurament.

10 INSTITUT F. RIBALTA AV. REI EN JAUME, CASTELLÓ DE LA PLANA Tel En el cas de la no presentació de treballs no es podrà aprovar el mòdul en eixa avaluació Totes estes activitats seran objecte de valoració per a l assignació de la qualificació numérica de cada trimestre i de la final del curs. o Les activitats de l aula i els treballs que les complementen que podran ser realitzades de forma individual o en grup, essent el professorat qui ho determinarà abans de la seua realització. (En la seua planificació es contemplaran ambdues possibilitats) Tipus: Orals individuals i/o en grup: Proves orals convencionals. Debats. Exposició autònoma de l'alumnat. Comentari de textos etc. L'alumnat ha d'organitzar els coneixements i expressar-los. Escrites individuals i/o en grup: Proves àmplies o d'assaig. Qüestionaris breus. Comentari de text Supòsits Informes sobre determinats temes. En les proves escrites es poden mesurar aspectes referits als continguts treballats, al domini del lèxic, capacitat per organitzar la informació, originalitat i creativitat. Pràctiques individuals i/o en grup: Simulació d'una acció o d'un procés. Visites Realitzacions, elaboracions, construccions... En els exercicis pràctics es poden detectar informacions sobre el maneig dels instruments, l'organització del procés d'elaboració, sobre l'estil personal, etc. o I les actituds manifestades per l'alumne/a de forma individual i/o en grup, de cara al seu futur com Tècnic/a en la matèria: Respecte Responsabilitat Cordialitat Tolerància Participació Actitud crítica i constructiva Esforç Ús correcte de les dues llengües oficials Cooperació Producció Progrés Autonomia Originalitat Iniciativa Solidaritat Creativitat Organització Presentació

11 INSTITUT F. RIBALTA AV. REI EN JAUME, CASTELLÓ DE LA PLANA Tel RECUPERACIÓ A partir d una assistència regular a les classes i a la resta d activitats programades, en un percentatge que supere el 80%, a l alumnat que no aprove alguna/es avaluació/ns, se li donarà l oportunitat de recuperar-la (aprovar-la) a final del curs o del període d escolarització a l Institut- amb: o la realització d una prova escrita o oral (Examen de continguts) o i/o la presentació de treballs complementaris al/s treball/s ja realitzat/s o no presentat/s en el seu moment. (Recerca personal de la informació corresponent als continguts treballats durant el període suspés, a determinar pel professorat del mòdul) Però, sempre abans de la sessió d avaluació final, per a poder optar així a la qualificació final d aprovat/da. o El professorat podrà realitzar esta recuperació també durant el trimestre següent al que va suspendre l alumne/a, si la matèria pendent de recuperació ho fa aconsellable. En la qualificació de la recuperació, el professorat prendrà en consideració, a més de les proves i els treballs realitzats a l efecte per l alumnat, les seues valoracions referents als procediments i les actituds d aquest durant el curs; així com l adequació de la formació general de l alumnat al perfil professional del títol (la competència general i les competències professionals, personals i socials ) mostrat per aquests al llarg del curs.

CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR INTEGRACIÓ SOCIAL 1r. Curs

CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR INTEGRACIÓ SOCIAL 1r. Curs CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR INTEGRACIÓ SOCIAL 1r. Curs CONTEXT I METODOLOGIA DE LA INTERVENCIÓ SOCIAL Associat a la Unitat de Competència 1: Programar, organitzar i evaluar les intervencions d'integració

Más detalles

CFGS D'EDUCACIÓ INFANTIL

CFGS D'EDUCACIÓ INFANTIL CFGS D'EDUCACIÓ INFANTIL Temari: MÒDULO 1: INTERVENCIÓ AMB FAMILIES I ATENCIÓ A MENORS EN RISC SOCIAL UF 1: Intervenció socioeducativa amb infants en risc social. UF 2: Intervenció socioeducativa amb famílies.

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 COS: mestres de primària ESPECIALITAT: Música Prova única Part A: Desenvolupament per escrit d

Más detalles

CATÀLEG DE CURSOS BONIFICATS SERVEIS SOCIOCULTURALS I A LA COMUNITAT.

CATÀLEG DE CURSOS BONIFICATS SERVEIS SOCIOCULTURALS I A LA COMUNITAT. CATÀLEG DE CURSOS BONIFICATS SERVEIS www.audiolis.com/cat infoaudiolis.com 900 15 10 82 CATÀLEG DE CURSOS BONIFICATS SERVEIS i Amplieu informació sobre els cursos a www.audiolis.com/cat. Manteniu-vos informat/da

Más detalles

PROVES SELECTIVES D INGRÉS I ACCÉS A COSSOS DOCENTS 2018

PROVES SELECTIVES D INGRÉS I ACCÉS A COSSOS DOCENTS 2018 PROVES SELECTIVES D INGRÉS I ACCÉS A COSSOS DOCENTS 2018 D acord amb la base 7.2.1. de la Resolució de dia 28 de febrer (BOIB núm. 29, de 6 de març de 2018) els coordinadors elaboren i fan públics els

Más detalles

DOCUMENT: doc_ils_ca_eso_c.cient_4t eso_dep tecnologia. CRITERIS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA DE CULTURA CIENTÍFICA DE 4t D ESO

DOCUMENT: doc_ils_ca_eso_c.cient_4t eso_dep tecnologia. CRITERIS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA DE CULTURA CIENTÍFICA DE 4t D ESO p TECNO_v : doc_ils_ca_eso_c.cient_4t eso_dep tecnologia CRITERIS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA DE CULTURA CIENTÍFICA DE 4t D ESO DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA Pàgina 1 de 5 Aquest document pot quedar obsolet

Más detalles

Programació d una acció formativa

Programació d una acció formativa Programació d una acció formativa Índex de continguts Elaboració de la programació. 2 Programació de les sessions 3 Activitats d avaluació previstes. 5 Elements de l avaluació contínua. 6 Materials docents.

Más detalles

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari)

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Setembre de 2008 14/04/08 Finalitat de l educació infantil En els centres educatius es contribuirà

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

Metodologia de la intervenció social

Metodologia de la intervenció social Serveis socioculturals i a la comunitat Metodologia de la intervenció social CFGS.ISO.M02/0.14 CFGS - Integració social Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Programació didàctica

Programació didàctica Programació didàctica Cicle: Educació Infantil Àrees I, II i III Criteris d avaluació Indicadors Cb Lingüística Cb matem. Cb món físic Comp digital Cb tract. Inf. ciutadana Cb social i artística Cb cultural

Más detalles

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1. El patrimoni empresarial. L inventari OBJECTIUS Conèixer el concepte d empresa i les seves diferents classificacions.

Más detalles

ORIENTACIONS PROVES LLIURES DEPARTAMENT SSC CURS CFGM D ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA

ORIENTACIONS PROVES LLIURES DEPARTAMENT SSC CURS CFGM D ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA ORIENTACIONS PROVES LLIURES DEPARTAMENT SSC CURS 14-15 CFGM D ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA Per saber quins són els objectius (o resultats d'aprenentatge), continguts (temari) i criteris

Más detalles

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF).

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). M7 Venda tècnica AVALUACIÓ ORDINÀRIA Nota final de curs (ordinària) La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). Els percentatges

Más detalles

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1 - El taller de reparació de vehicles 1 >> Objectius Conèixer els tipus de tallers i les àrees de treball de què disposen.

Más detalles

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació Aquest document conté els apartats següents: Part primera: cicles formatius FP LOGSE C. Trasllat d un alumne entre centres sense haver finalitzat

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics Pla d Acció Tutorial Índex I. INTRODUCCIÓ...3 2. PROPOSTA DE SEQÜÈNCIA DES DEL PUNT DE VISTA DEL TUTOR...0 Alumnes de 1er curs...0 Alumnes en fase

Más detalles

El currículum i el seu desplegament a l educació primària

El currículum i el seu desplegament a l educació primària El currículum i el seu desplegament a l educació primària Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Novembre de 2008 11/12/2008 Marc normatiu de referència Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig

Más detalles

Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat

Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat Línies generals d actuació 2011-2012 Presentació a directors/es de centres de secundària Organigrama Direcció General d ESO i Batxillerat

Más detalles

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CFGM d'atenció a Persones en Situació de Dependència CFGS d'integració Social CFGS Educació Infantil C / P A R E C O L L, 3, 1 7 0 0 5, G I R O N A T E L È F O N : 9

Más detalles

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY HORARI DE MATÍ PROGRAMA CURS: TREBALL EN EQUIP DURADA: 20 hores OBJECTIUS: 1. Reconèixer les particularitats i diferències en la composició d un equip de treball, respecte

Más detalles

M13 PROJECTE EMPRESARIAL

M13 PROJECTE EMPRESARIAL M13 PROJECTE EMPRESARIAL ADFI 2M En el mòdul 13 Projecte Empresarial es pretén millorar i profunditzar en els processos administratius i financers del projecte ( empresa simulada) dissenyat en el mòdul

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

Guia docent de l assignatura Dret

Guia docent de l assignatura Dret Guia docent de l assignatura Dret I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Introducció al Dret Codi: 103725 Titulació: Grau de Direcció Hotelera Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: FB Crèdits ECTS:

Más detalles

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres Informació complementària Documents per a l organització i la gestió dels centres 2014-2015 Setembre 2014 Desenvolupament del currículum: Competències bàsiques L ordenació curricular de l etapa de l educació

Más detalles

GRAU EN EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Facultat de Ciències de l Educació - UAB

GRAU EN EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Facultat de Ciències de l Educació - UAB 1283 / 1363 - Pla d'estudis del títol de Graduat o Graduada en Educació Infantil i Educació Primària per la Universitat Autònoma de Barcelona, impartit a la Facultat de Ciències de l Educació. Aprovat

Más detalles

Criteris d'avaluació i Recuperació Batxillerat

Criteris d'avaluació i Recuperació Batxillerat Criteris d' i Recuperació Batxillerat Departament: BIOLOGIA I GEOLOGIA: BIOLOGIA CIÈNCIES DE LA 10% Treballs, deures i Examen per avaluacions. TERRA CIÈNCIES PER AL MÓN CONTEMPORANI CLÀSSIQUES: LLATÍ GREC

Más detalles

CURS MONITOR/A D ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE EDUCATIU INFANTIL I JUVENIL. Escola d animació de Federació Valenciana de Cases de Joventut

CURS MONITOR/A D ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE EDUCATIU INFANTIL I JUVENIL. Escola d animació de Federació Valenciana de Cases de Joventut CURS MONITOR/A D ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE EDUCATIU INFANTIL I JUVENIL Escola d animació de Federació Valenciana de Cases de Joventut Camí de les Simetes 14. 46940 Manises, Tel: 961144415 escola@casesdejoves.org

Más detalles

Matem. tiques de grans a petits

Matem. tiques de grans a petits Matem Matemàtiques tiques de grans a petits Presentació del projecte Matemàtiques de grans a petits és un projecte que neix amb la intenció de vincular els continguts matemàtics amb el desenvolupament

Más detalles

BEDAPPI2-M - Bloc d'especialització en Direcció d'art en Projectes de Publicitat Interactiva II

BEDAPPI2-M - Bloc d'especialització en Direcció d'art en Projectes de Publicitat Interactiva II Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2016 804 - CITM - Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia 804 - CITM - Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia GRAU EN MULTIMÈDIA

Más detalles

Orientacions per a la realització del TFG. Grau en Educació Social

Orientacions per a la realització del TFG. Grau en Educació Social Orientacions per a la realització del TFG Grau en Educació Social Segons el RD pel que s estableix la ordenació dels ensenyaments universitaris oficials [RD 1393/2007] Las enseñanzas universitarias oficiales

Más detalles

TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació

TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del Tapís de la Creació ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 3 sessions Pag. web Individual/grup petit 1. COMPETÈNCIES BÀSIQUES 1.Competències

Más detalles

PROCÉS 19 ENSENYAMENT APRENENTATGE DE CICLES FORMATIUS PROCÉS-Q-410-T-19-FP

PROCÉS 19 ENSENYAMENT APRENENTATGE DE CICLES FORMATIUS PROCÉS-Q-410-T-19-FP PROCÉS 19 ENSENYAMENT APRENENTATGE DE CICLES FORMATIUS PROCÉS-Q-410-T-19-FP ÍNDEX GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS

Más detalles

PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCEDIMENT 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-22-ET

Más detalles

FITXA DE PRESENTACIÓ DE MÒDUL

FITXA DE PRESENTACIÓ DE MÒDUL FITXA DE CICLE FORMATIU: CUINA I SERVEIS 2A / PASTISSERIA MÒDUL PROFESSIONAL: FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL HORES TOTALS: 99 PROFESSORS/ES: MANUEL ORTEGA UNITATS FORMATIVES DATA D INICI DATA FINAL UF1

Más detalles

Projecte d Ordre d avaluació d ESO

Projecte d Ordre d avaluació d ESO Projecte d Ordre d avaluació d ESO Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat 27 de juny de 2017 Article 1. Objecte Decret 187/2015, d ordenació de l ESO L ordenació del currículum

Más detalles

Higiene del medi hospitalari i neteja del material

Higiene del medi hospitalari i neteja del material Sanitat Higiene del medi hospitalari i neteja del material CFGM.1601.C06/0.10 CFGM - Cures Auxiliars d Infermeria Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per

Más detalles

Eines bàsiques de PNL per a docents

Eines bàsiques de PNL per a docents CURS 2014-2015 TARDOR 2014 3 NOVEMBRE AL 14 DESEMBRE 2014 Guia docent: Eines bàsiques de PNL per a docents Primària Secundària. Codi - REC0123127 / 2014-2015 Professor/a: Lorena Araujo Convocatòria: Tardor

Más detalles

El relat històric i estat actual del cicle 0-3. Catalunya, Espanya i Europa SETEMBRE 2012 ÀNGELS GEIS

El relat històric i estat actual del cicle 0-3. Catalunya, Espanya i Europa SETEMBRE 2012 ÀNGELS GEIS El relat històric i estat actual del cicle 0-3. Catalunya, Espanya i Europa SETEMBRE 2012 ÀNGELS GEIS Concepcions entorn l atenció a la petita infància. Models que envolten l educació infantil: tradicional

Más detalles

Programa d Educació per a la Salut. Curs acadèmic 2012-2013 Codi 102708 Matèria Educació per a la Salut Curs 2012-2013. C2,S4 Idioma Crèdits 6 Crèdits ECTS 6 Hores de estudio Facultat Infermeria Departament

Más detalles

Universitat de les Illes Balears

Universitat de les Illes Balears ny acadèmic 2010-11 valuació a l'àrea de LL. i Lit.Cat/ 21, N, Eivissa Identificació de l'assignatura valuació a l'àrea de LL. i Lit.Cat/ Ll. i Lit. Cast. Crèdits 1.36 presencials (34 Hores) 3.64 no presencials

Más detalles

Terrassa. COMPETÈNCIA APRENDRE A APRENDRE Presentació d un projecte interdisciplinari ECOAUDITORIA DE CENTRE

Terrassa. COMPETÈNCIA APRENDRE A APRENDRE Presentació d un projecte interdisciplinari ECOAUDITORIA DE CENTRE Terrassa COMPETÈNCIA APRENDRE A APRENDRE Presentació d un projecte interdisciplinari ECOAUDITORIA DE CENTRE DESENVOLUPAMENT DE LA COMPETÈNCIA APRENDRE A APRENDRE A PARTIR DE LES TÈCNIQUES D ESTUDI Context

Más detalles

DSREAHABIL - Deficiència Visual Severa: Rehabilitació

DSREAHABIL - Deficiència Visual Severa: Rehabilitació Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 370 - FOOT - Facultat d'òptica i Optometria de Terrassa 731 - OO - Departament d'òptica i Optometria MÀSTER UNIVERSITARI EN

Más detalles

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA. Activitat Formació de Formadors

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA. Activitat Formació de Formadors LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA Activitat Formació de Formadors Qui som? Què fem? ICE UB Tasques encomanades pel Departament d Educació. La formació de formadors per poder cobrir les

Más detalles

AMS - Automoció, Mobilitat i Sostenibilitat

AMS - Automoció, Mobilitat i Sostenibilitat Unitat responsable: 330 - EPSEM - Escola Politècnica Superior d'enginyeria de Manresa Unitat que imparteix: 750 - EMIT - Departament d'enginyeria Minera, Industrial i TIC Curs: Titulació: 2018 GRAU EN

Más detalles

Autonomia personal i salut infantil

Autonomia personal i salut infantil Serveis socioculturals i a la comunitat Autonomia personal i salut infantil CFGS.EDI.M03/0.10 CFGS - Educació infantil Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Activitats de Primavera

Activitats de Primavera Activitats de Primavera Presentació Des de la Fundació Catalana de l Esplai us presentem una proposta d activitats d hivern adaptada a les necessitats i característiques d aquest període de vacances: El

Más detalles

Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen

Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen ÀMBIT D EDUCACIÓ FÍSICA: Àrea d educació física Dimensions Competències que es treballen Continguts clau que es treballen Activitat física Competència 1: resoldre situacions motrius de forma eficaç en

Más detalles

Plans d emergència i dispositius de riscos previsibles

Plans d emergència i dispositius de riscos previsibles Sanitat Plans d emergència i dispositius de riscos previsibles CFGM.EMS.M08/0.15 Emergències sanitàries Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada

Más detalles

PRÀCTIQUES EXTERNES EN ELS CENTRES, ESTRUCTURES O SERVEIS DE LA URV

PRÀCTIQUES EXTERNES EN ELS CENTRES, ESTRUCTURES O SERVEIS DE LA URV ACORD D ASSIGNACIÓ DE L ESTUDIANT i Acord núm. Atès el RD 1791/2010, de 30 de desembre, pel qual s'aprova l'estatut de l'estudiant Universitari, el RD 592/2014, de 11 de juliol, sobre programes de cooperació

Más detalles

Cicle: Superior Nivell: 2n (6è) Temporalització: maig - juny Trimestre: 6è Setmanes: 3 Sessions: 6

Cicle: Superior Nivell: 2n (6è) Temporalització: maig - juny Trimestre: 6è Setmanes: 3 Sessions: 6 UNITAT DE PROGRAMACIÓ: Iniciació al volei. 1. Justificació Aquesta UP queda justificada dins de la programació d EF ja que és un esport col lectiu i on els alumnes poden desenvolupar les habilitats motrius

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA

FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA Reial decret 894/2014, de 17 d'octubre, pel qual es desenvolupen les característiques del curs de formació sobre el desenvolupament de la funció

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats 2015-2016 Inspecció d Educació a Lleida PLENARI DIRECTORS/ES PRIMÀRIA Lleida, 6 d octubre de 2015 Informació per als centres Octubre 2015 Justificació de l actuació

Más detalles

MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA

MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA CURS 2017-2018 FACULTAT D EDUCACIÓ UNIVERSITAT DE BARCELONA TRETS FONAMENTALS DEL MÀSTER FORMACIÓ INTEGRAL I MULTIDISCIPLINAR El màster s'adreça a titulats universitaris que vulguin

Más detalles

Atenció a l alumnat amb necessitats educatives especials SSCE0112

Atenció a l alumnat amb necessitats educatives especials SSCE0112 CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT SUBVENCIONAT Atenció a l alumnat amb necessitats educatives especials SSCE0112 Dades tècniques Inici 16 de febrer de 2018 Fi 9 d octubre de 2018 De dilluns a divendres de

Más detalles

240PE002 - Smart Moto Challenge

240PE002 - Smart Moto Challenge Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 240 - ETSEIB - Escola Tècnica Superior d'enginyeria Industrial de Barcelona 710 - EEL - Departament d'enginyeria Electrònica

Más detalles

CODI: MATÈRIA: Organització de l'espai Escolar, Materials i Habilitats Docents II

CODI: MATÈRIA: Organització de l'espai Escolar, Materials i Habilitats Docents II UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ TITULACIÓ: Grau en Educació Infantil CODI: 100710 MATÈRIA: Organització de l'espai Escolar, Materials i Habilitats Docents II MÒDUL: V. Organització

Más detalles

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5.

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5. CRITERIS D AVALUACIÓ MATÈRIA: Música 1r ESO PARCIALS 20% ACTITUD: L actitud s avaluarà diàriament i es tindrà en conte si l alumne parla, la puntualitat, fa deures, porta material, participa en classe

Más detalles

Logística sanitària en situació d emergències

Logística sanitària en situació d emergències Sanitat Logística sanitària en situació d emergències CFGM.EMS.M02/0.16 Emergències sanitàries Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada des

Más detalles

La CAD UNA NOVA FORMA D ANOMENAR UNA ALTRA REUNIÓ?

La CAD UNA NOVA FORMA D ANOMENAR UNA ALTRA REUNIÓ? La CAD UNA NOVA FORMA D ANOMENAR UNA ALTRA REUNIÓ? Com són les CAD de Cerdanyola? CENTRES PARTICIPANTS PERIODICITAT TEMES SANT MARTÍ Coordinadors cicle Cap d estudis, Serveis Socials ELIC, CLIC, MEE, EAP

Más detalles

Família i Escola Junts X l educació

Família i Escola Junts X l educació Presentació del web Família i Escola Junts X l educació Amb la col laboració del Departament de Benestar Social i Família i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya 15 de setembre de 2011

Más detalles

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Sensibilització en la igualtat d oportunitats DADES GENERALS DEL CURS 1. Família professional: FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Àrea professional: ORIENTACIÓ LABORAL

Más detalles

KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment

KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment MERCEDES BORONAT www.mercedesboronat.com KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment és una proposta basada en tècniques de dansa contemporània per a que cada alumne

Más detalles

M3 PROCES INTEGRAL DE L ACTIVITAT COMERCIAL

M3 PROCES INTEGRAL DE L ACTIVITAT COMERCIAL CRITERIS D'AVALUACIÓ Departament Cicle Formatiu Administratiu CFGS Administració i Finances M3 PROCES INTEGRAL DE L ACTIVITAT COMERCIAL AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DEL MÒDUL PROFESSIONAL NOTA FINAL DE CURS

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA 2n. Curs

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA 2n. Curs CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA 2n. Curs COMUNICACIÓ ALTERNATIVA TRANSVERSAL. OBJECTIUS 10.1 Analitzar la importància de la comunicació dintre del desenvolupament psicosocial de la

Más detalles

IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ CURS

IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ CURS IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ ESO CURS 2016-2017 QUE SITUACIONS ET POTS TROBAR AL FINAL DE 3r. ESO? Que aproves totes les assignatures al juny. És el cas més desitjat i automàticament passaries

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

CFD-FP - Antecedents i Orientació Disciplinària a la Formació Professional

CFD-FP - Antecedents i Orientació Disciplinària a la Formació Professional Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 270 - FIB - Facultat d'informàtica de Barcelona 736 - PE - Departament de Projectes d'enginyeria MÀSTER UNIVERSITARI EN FORMACIÓ

Más detalles

2n cicle d Educació Infantil

2n cicle d Educació Infantil 2n cicle d Educació Infantil Antecedents "L'adquisició d'hàbits saludables des de la infància redueix els riscos de la malaltia cardiovascular i millora la qualitat de vida en l'edat adulta" Partint d

Más detalles

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació JORNADA DE FORMACIÓ EN XARXA DEL PROFESSORAT D EDUCACIÓ ESPECIAL DE LA ZONA Barcelona, 12 de maig de 2010 LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

Más detalles

Expressió i comunicació corporal

Expressió i comunicació corporal Expressió i comunicació corporal 2016/2017 Codi: 102049 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2500798 Educació Primària OT 4 0 Professor de contacte Nom: Spei Macià Fàbrega Correu electrònic: Spei.Macia@uab.cat

Más detalles

TFGEN - Treball de Fi de Grau

TFGEN - Treball de Fi de Grau Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 295 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est 710 - EEL - Departament d'enginyeria Electrònica GRAU EN ENGINYERIA DE L'ENERGIA

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA 1r. Curs

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA 1r. Curs CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA 1r. Curs ATENCIÓ SANITÀRIA Associat a la Unitat de Competència 2: Desenvolupar intervencions d'atenció física a persones amb necessitats específiques

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau en Òptica i Optometria Facultat de Física 4 Segon quadrimestre

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau en Òptica i Optometria Facultat de Física 4 Segon quadrimestre FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 34313 Nom Treball fi de grau en Òptica i Optometria Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2018-2019 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període

Más detalles

Didàctica de l educació infantil

Didàctica de l educació infantil Serveis socioculturals i a la comunitat Didàctica de l educació infantil CFGS.EDI.M02/0.10 CFGS - Educació infantil Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Dóna-li un respir. Primària - Cicle Inicial

Dóna-li un respir. Primària - Cicle Inicial Primària - Cicle Inicial Dóna-li un respir Els impactes de la nostra petjada ecològica esgoten els recursos del planeta i les possibilitats de desenvolupament de la humanitat. Amb tu, un nou compromis

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau de Podologia Facultat d'infermeria i Podologia 4 Segon quadrimestre

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau de Podologia Facultat d'infermeria i Podologia 4 Segon quadrimestre FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 34361 Nom Anglès Cicle Grau Crèdits ECTS 4.5 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1208 - Grau de Podologia Facultat

Más detalles

Guia docent de l assignatura Geografia regional

Guia docent de l assignatura Geografia regional Guia docent de l assignatura Geografia regional I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Geografia regional Codi: 101196 Titulació: Grau de Turisme Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: Bàsica Crèdits

Más detalles

ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 4 sessions Guies Competència comunicativa lingüística i audiovisual.

ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 4 sessions Guies Competència comunicativa lingüística i audiovisual. TITOL DE L ACTIVITAT: Jclic del claustre ETAPA/CICLE/NIVELL TEMPORALITZACIÓ MATERIAL AGRUPAMENT Primària/ CM/CS 4 sessions Guies Individual/grup petit mestre/alumne 1. COMPETÈNCIES BÀSIQUES 1.Competències

Más detalles

FAMÍLIA PROFESSIONAL: SERVEIS SOCIOCULTURALS I A LA COMUNITAT

FAMÍLIA PROFESSIONAL: SERVEIS SOCIOCULTURALS I A LA COMUNITAT FAMÍLIA PROFESSIONAL: SERVEIS SOCIOCULTURALS I A LA COMUNITAT TÈCNIC SUPERIOR EN EDUCACIÓ INFANTIL Durada dels estudis 2.000 hores 1.600 hores en el centre docent 400 hores en el centre de treball (pràctiques)

Más detalles

Alimentació i nutrició familiar

Alimentació i nutrició familiar Serveis socioculturals i a la comunitat Alimentació i nutrició familiar CFGM.1701.C08/0.09 CFGM - Atenció sociosanitària Material adquirit pel Departament d'educació de la Generalitat de Catalunya per

Más detalles

M A T R I C U L A`T : C urs 2009/10

M A T R I C U L A`T : C urs 2009/10 IES HISTORIADOR CHABÀS Campanya informativa : E. PRIMÀRIA ESO Email: 03004223@edu.gva.es www.ieschabas.org Adreça: Metge Manuel Vallalta, núm. 3 03700 Dénia Tel: 965781286 Fax: 965781662 Email: 03004223@edu.gva.es

Más detalles

LA TUTORIA A LA LLEI D EDUCACIÓ

LA TUTORIA A LA LLEI D EDUCACIÓ LA TUTORIA A LA LLEI D EDUCACIÓ Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Subdirecció General d Ordenació Curricular i Serveis Educatius La tutoria a la Llei 12/2009, d educació (LEC) 1. La

Más detalles

INFORMACIÓ SOBRE EL CURRÍCULUM DE BATXILLERAT

INFORMACIÓ SOBRE EL CURRÍCULUM DE BATXILLERAT INFORMACIÓ SOBRE EL CURRÍCULUM DE BATXILLERAT CURS 2013/14 INS LLUÍS COMPANYS RIPOLLET ÍNDEX 1.1 CONSIDERACIONS GENERALS 3 1.2 CURRÍCULUM 3 1.3 AVALUACIÓ I QUALIFICACIONS 6 1.4 MARC HORARI 7 1.5 ALTRES

Más detalles

Els protocols d avaluacid. avaluació d AQU Catalunya. Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat

Els protocols d avaluacid. avaluació d AQU Catalunya. Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat Els protocols d avaluacid avaluació d AQU Catalunya Albert Basart. Gestor de projectes. AQU Catalunya Guies d avaluacid

Más detalles

L autonomia pedagògica i el Projecte Educatiu de Centre Subdirecció General d Ordenació Curricular i Serveis Educatius

L autonomia pedagògica i el Projecte Educatiu de Centre Subdirecció General d Ordenació Curricular i Serveis Educatius L autonomia pedagògica i el Projecte Educatiu de Centre Subdirecció General d Ordenació Curricular i Serveis Educatius Consorci d Educació de Barcelona: Formació per als equips directius 18/01/2011 La

Más detalles

INFORME D AVALUACIÓ INDIVIDUAL. PRIMÀRIA 2016/2017(3R TRIMESTRE)

INFORME D AVALUACIÓ INDIVIDUAL. PRIMÀRIA 2016/2017(3R TRIMESTRE) Alumne/a: Mestre/a: INFORME D AVALUACIÓ INDIVIDUAL. PRIMÀRIA 2016/2017(3R TRIMESTRE) Tercer Trimestre Atenció : Aquest informe respon a les competències associades i als criteris d avaluació de cada àrea

Más detalles

ESCI-M6O37 - Estructures i Construccions Industrials

ESCI-M6O37 - Estructures i Construccions Industrials Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 340 - EPSEVG - Escola Politècnica Superior d'enginyeria de Vilanova i la Geltrú 737 - RMEE - Departament de Resistència de

Más detalles

Gestió de recursos humans

Gestió de recursos humans Administració i gestió Gestió de recursos humans CFGS.AFI.M07/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

PROVES LLIURES PER OBTENIR EL TÍTOL DE TÈCNIC SUPERIOR EN ADMINISTRACIÓ I FINANCES CONVOCATÒRIA 2018 TIPUS D EXÀMENS COMUNICACIÓ I ATENCIÓ AL CLIENT

PROVES LLIURES PER OBTENIR EL TÍTOL DE TÈCNIC SUPERIOR EN ADMINISTRACIÓ I FINANCES CONVOCATÒRIA 2018 TIPUS D EXÀMENS COMUNICACIÓ I ATENCIÓ AL CLIENT PROVES LLIURES PER OBTENIR EL TÍTOL DE TÈCNIC SUPERIOR EN ADMINISTRACIÓ I FINANCES CONVOCATÒRIA 2018 TIPUS D EXÀMENS COMUNICACIÓ I ATENCIÓ AL CLIENT Prova teòrica: 1a Part: Preguntes del temari tipus test

Más detalles

Índex. PRESENTACIÓ Grup 3- GG

Índex. PRESENTACIÓ Grup 3- GG www.uib.cat 22104. TICs aplicadas a la Educación Primaria PRESENTACIÓ Grup 3- GG Virginia Ferreiro Basurto virginia.ferreiro@uib.es 2015-2016 Índex Tutoria Objectiu de l assignatura Competències Continguts

Más detalles

PROCEDIMENT 55 ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-04

PROCEDIMENT 55 ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-04 PROCEDIMENT 55 ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-04 ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4

Más detalles

Proposta formativa de l Impuls de la lectura. per al curs

Proposta formativa de l Impuls de la lectura. per al curs Proposta formativa de l Impuls de la lectura per al curs 2016-2017 Inscripció del 12 al 28 de setembre de 2016 Índex d activitats Centres educatius de primer any en l Impuls de la Lectura...3 Centres educatius

Más detalles

Programa assignatura

Programa assignatura 800013 - Aprenentatge i Desenvolupament Motor Curs acadèmic 2016-17 Facultat: Institut Nacional d'educació Física de Catalunya - Lleida Titulació: Grau en Ciències de l'activitat Física i de l'esport Matèria:

Más detalles