CARTA DELS PAISATGES DEL GARRAF Diagnosi. Unitats de Paisatge

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "CARTA DELS PAISATGES DEL GARRAF Diagnosi. Unitats de Paisatge"

Transcripción

1 CARTA DELS PAISATGES DEL GARRAF Diagnosi Unitats de Paisatge

2 1. DELIMITACIÓ DE UNITATS DEL PAISATGE D acord amb l Observatori del paisatge, la delimitació de les unitats de paisatge, enteses com a àrees estructuralment, funcionalment i/o visualment coherents sobre les quals pot recaure un règim diferenciat de protecció, gestió o ordenació en els termes que s estableixen a l article 6 (tipologia d actuacions sobre el paisatge) de la Llei 8/2005, de 8 de juny, de protecció, gestió i ordenació del paisatge.

3 2. CRITERIS DE DELIMITACIÓ DE UNITATS DEL PAISATGE Àmbit FÍSIC Anàlisi de l altitud i la pendent, així com la xarxa hidrogràfica i la distribució de les conques. Àmbit BIÒTIC Anàlisi de la vegetació natural i el tipus de cobertes del sòl (usos) Àmbit HUMÀ Anàlisi segons totes les transformacions del territori (en els àmbits físic i biòtic): usos del sòl (urbà, conreus, activitats en SNU, xarxa viària, infraestructures). Àmbit NORMATIU de PROTECCIÓ Consideració del marc normatiu de proteccions principalment ambientals i territorials: xarxa natura 2000, els EINs, Zones humides, Parcs Naturals de Diputació de Barcelona, elements d interès cultual i etnològic. Àmbit NORMATIU de PLANIFICACIÓ i ORDENACIÓ territorial Consideració dels instruments de planificació i ordenació existents: Catàleg Paisatge de l Àrea Metropolitana de Barcelona, Planejament Supramunicipal i Municipal.

4 3. UNITATS DEL PAISATGE Garraf periurbà Garraf Garraf connector Plana del Garraf Delta de Llobregat Colls i Miralpeix Àrees urbanes del Garraf Litoral del Penedès

5 3. UNITATS DEL PAISATGE Garraf periurbà Garraf Garraf connector Plana del Garraf Delta de Llobregat Colls i Miralpeix Àrees urbanes del Garraf Litoral del Penedès

6 Localitzada al oest de la comarca del Garraf, en gran proporció al sud de la xarxa vial (C-32), aquesta unitat de costa baixa i plana té un predomini de sòl urbà a primera línia de costa ialtres urbanitzacions interiors que es connecten amb el terme municipal de Cunit. Manté la delimitació del Manté la delimitació del Catàleg del Paisatge de l Àrea Metropolitana de Barcelona.

7

8 La Gavina Vegetació natural (32,97%) Pineda de pi blanc i matollars 01. LITORAL DEL PENEDÈS Urbà (33,77%) Camping La Rueda El àrea de conreus (16,35%) està molt fragmentada pels elements antròpics (infraestructures viàries). Polígon industrial Les Salines Paisatge altament artificialitzat. Ús antròpic (16,91%) Discorre paral lelament el camí ramader Colada de Santa Coloma i cap al nord es troba construccions de pedra seca.

9 Correspon a las muntanyes calcàries de la Serralada Litoral amb domini del sòl forestal. Concentra les àrees mes elevades de la comarca y té un relleu abrupte amb pendents superiors al 20% i en alguns casos al 45%. Es manté una part de la delimitació del Catàleg del Paisatge de l Àrea Metropolitana de Barcelona.

10

11

12

13

14 El 87,24% EIN Massís del Garraf (Xarxa natura Serres del Litoral central ES ). 02. GARRAF MASSÍS DEL GARRAF El 78,89% 89% Parc natural del Garraf (Xarxa d Espais Naturals Protegits de la Diputació de Barcelona). PARC NATURAL DEL GARRAF Espai de interès geològic Massís del Garraf com exemple de la morfologia càrstica fòssil. Vegetació natural (89,96%) matollars boscos de pi blanc màquia d arboç Incendis forestals Els conreus (4,47%) Vinya petits nuclis i masos rurals com Olivella, Campdàsens i can Grau. risc alt i molt alt Conreus herbacis El ús antròpic (4,32%): els moviments de terra i les activitats extractives (pedreres). Agrícola Militar A lò i Castell d Eramprunyà Castell del Garraf Antiga església d Olivella Castellot de Campdàsens Presenta àrees amb alt interès ecològic i paisatgístic, patrimonis ti i arquitectònics tò i i variades coves i masies. Arqueològic Antiga església d Olivella Presencia de cabanes de pedra seca.

15 Localitzada entre Castelldefels (Baix Llobregat) y les muntanyes del Garraf, aquesta unitat presenta pendents menors al 20% i més de la meitat de la seva superfície està antropitzada. Manté la delimitació del Catàleg del Paisatge de l Àrea Metropolitana de Barcelona.

16

17 Vegetació natural (36,76%) 02. DELTA DE LLOBREGAT Matollars i prats Boscos en les àrees més elevades Augment del risc Ús urbà(45,91%) Port de la Ginesta urbanitzacions Les Botigues, Rat Penat, Garraf-2 (Botigues de Sitges) Unitat molt antropitzada. Superfície ocupada per les urbanitzacions Pas de la xarxa viaria i ferroviària Presencia del port esportiu de la Ginesta.

18 Correspon a la plana costanera de la comarca, reomplerta amb sediments col luvials provinents de l erosió lerosió del massís del Garraf. Presenta una pendent uniforme vers el mar entre 0 i 10º per tant el mar és el referent visual de tota la unitat ja que és visible des de pràcticament qualsevol punt. Manté al nord la delimitació del Catàleg del Paisatge de l Àrea Metropolitana de Barcelona.

19

20

21

22 Conreus (48,90%) Paisatge rural tradicional Mosaic 04. PLANA DEL GARRAF Taques de pi extenses hortes i conreus Sant Pere de Ribes, masos. Vegetació natural (26,48%) Ús urbà (16,82%). Urbanitzacions de baixa densitat deslligats dels nuclis històrics Vilanova i la Geltrú, Canyelles i Cubelles. Alta proporció d urbanitzacions en sòl no urbanitzable. Urbanitzacions en SNU Sant Pere de Ribes Està emmarcada entre la xarxa viaria C-31 i C-32; cap al centre de la unitat hi ha un corredor industrial a més dels polígons industrials propers a Vilanova i la Geltrú i les activitats extractives, que ocupen 6,33 ha. EIN el Foix i el Massís del Garraf (xarxa natura Serres del Litoral central ES ). Tram del curs baix de la ribera del riu Foix coincidint amb la seva zona humida. Pas de la riera Ribes dins de la unitat de paisatge. Zona humida Platja llarga el Foix Massís del Garraf

23 Correspon al sòl urbà consolidat del principals nuclis històrics de la comarca del Garraf: Cubelles, Vilanova i la Geltrú i Sitges a més de les urbanitzacions Centre-Llevantina i Quintmar cap al est de la unitat.

24

25

26 Continu urbà al llarg de la costa que es interrompuda per la alineació de turons corresponents al Coll i Miralpeix i que aïlla Sitges de la resta. La unitat no presenta risc notables de incendis forestals. Espais protegits. 05. ÀREES URBANES DEL GARRAF Tram baix de la riera de Ribes i en el seu tram final considerat Zona humida Desembocadura de la ribera del Ribes. Inclou la zona humida de la Platja Llarga, localitzada més proper a la costa. Valor notable del nucli antic de la Geltrú, que conserva les seves traces medievals originals, el seu eixample de finals del XIX, la plaça a més del nucli antic de Sitges, considerat com icona del paisatge mediterrani i les platges de sorra daurada i molt fina, que són un dels seus principals atractius (Catàleg del Paisatge del A.M.de Barcelona, 2014).

27 Es un espai lliure d urbanització localitzat a la costa del Garraf entre els termes municipals de Vilanova i la Geltrú i Sitges. Tota la seva superfície pertany al espai d interès natural Massís del Garraf i la xarxa natura 2000, Serres del Litoral central (ES ).

28

29

30 Vegetació natural (84,59%). 04. COLLS I MIRALPEIX recobre cales, coves, puntes i penya-segats feblement. Pi blanc combinat amb fragments de màquia de garric i margalló i salicornars a primera línia de mar. Alt risc de incendis. Els Conreus ocupen el 12,69%. Mosaic agrícola-forestal Conreus herbacis i de vinya en àrees interiors Formacions arbustives i forestals típiques d ambients marins al front litoral La línia fèrria Tarragona Barcelona ha provocat la fragmentació de l espai cap al sud. També hi ha una xarxa de camins que es desenvolupen de forma paral lela a la línia de la costa. Els conreus de vinya, cereals i garrofer al voltant de Can Girona, al fondo de Mas Pasqualí són considerats elements d interès agrícola, ambiental, paisatgístic i sobretot tradicional. Presenta alta qualitat estètica del paisatge forestal litoral. Els elements d interès cultural estan representats pels restes arquitectònics associats a l ús agrícola: masies, cases rurals, barraques de vinya d antigues zones de conreu, així com edificis de tipus religiós.

31 Constitueix l l entorn urbà de la meitat occidental de la unitat Garraf del Catàleg de l Àrea Metropolitana de Barcelona. Inclou al nord les urbanitzacions Canyelles, Mas d en Mestre i Cal Surià, a l est de manera dispersa els enclavats urbans Can Pere, Can Lloses i Mas Alba, i per altra banda, cap a l oest la urbanització Mas Trader. Canyelles Cal Surià Mas d en Mestre Can Pere Can Lloses Mas Alba Mas Trader

32

33

34 La vegetació natural (63,26%) Ús urbà (22,26%) Els correus (11,99%) boscos, matollars i prats edificacions i Conreus herbacis i les vinyes son més habitatges predominants, i en menor mesura, unifamiliars existeix conreus abandonats. 07. GARRAF PERIURBÀ El 57,33% del sòl es no urbanitzable SUD Urbanitzacions en SNU Mas Trader Canyelles Can Pere Mas Alba La unitat es troba envoltada pels espais d interès natural Massís del Garraf, el Foix i Olèrdola (Serres del Litoral central ES ) i en el seu sector oest, ocupa11,75 ha corresponent al llit del riu Foix aigües avall del seu embassament.

35 C l d d Correspon al corredor de vegetació natural de la xarxa Natura 2000 Serres del Litoral central dins de la comarca del Garraf

36

37

38 Vegetació natural (90,26%) Els correus (5,43%) Ús urbà (1,80%) 08. GARRAF CONNECTOR Boscos (pi blanc) Matollars Rocam i erms Xarxa Natura 2000 Serres del Litoral Corredor de vegetació natural Conreus herbacis, de vinya, conreus abandonats. Alt i molt alt risc de incendis Masies disperses. Patrimoni arquitectònic dins del Parc natural del Garraf. Olèrdola Massís del Garraf 65,34% EIN Massís del Garraf 15,74% EIN Olèrdola. Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona Fora de la XN 2000 Ús antròpic Xarxa viaria Abocadors Moviments de terra Canteres i pedreres Destaquen diversos patrimonis de tipus arqueològic com El Castellot, les Tirenques, les Coves de Roca rubí així com l alta proporció de construccions de pedra seca.

39 Gràcies

El POUM EL POUM. -instrument d ordenació integral del municipi. -planificació del desenvolupament del territori

El POUM EL POUM. -instrument d ordenació integral del municipi. -planificació del desenvolupament del territori EL POUM -instrument d ordenació integral del municipi -planificació del desenvolupament del territori -definició i ordenació de diferents aspectes de la ciutat (carrers, edificis, parcs i equipaments)

Más detalles

Prioritats del Corredor Mediterrani a Catalunya

Prioritats del Corredor Mediterrani a Catalunya Prioritats del Corredor Mediterrani a Catalunya PERPINYÀ Le Pertús Portbou Dèficits de la xarxa ferroviària catalana Figueres- Vilafant FIGUERES Vilamalla GIRONA L amplada de via Els accessos als ports

Más detalles

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo)

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Districte de Sant Martí Juliol de 2013 BIM/SA Barcelona d Infraestructures Municipals La

Más detalles

El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL

El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 10 (deu) El MEDI FISIC I EL PAISATGE NATURAL Nom i cognoms. 3r curs EL PAISATGE DE MUNTANYA I LA PLANA Les formes de relleu són : LA MUNTANYA : És una

Más detalles

PÀGINA WEB EN CONSTRUCCIÓ

PÀGINA WEB  EN CONSTRUCCIÓ PÀGINA WEB WWW.DELTALLOBREGAT.CAT EN CONSTRUCCIÓ Per tal que pugueu disposar d informació dels Espais Naturals del Delta del Llobregat durant el període en el que s està elaborant la web, us facilitem

Más detalles

Catàleg de Patrimoni del terme municipal d Inca

Catàleg de Patrimoni del terme municipal d Inca Identificació de l element Denominació: CAN PA CALENT Clau: 21/16 Codi: INC- A011 Grau de protecció: A1 (BIC) Tipologia: talaiot quadrat Ús actual: en desús Autoria: - Estil o corrent: - Identificació

Más detalles

Influència dels corrents marins en el transport i acumulació de sòlids flotants

Influència dels corrents marins en el transport i acumulació de sòlids flotants Influència dels corrents marins en el transport i acumulació de sòlids flotants M. Espino, A. Maidana, A. Rubio i A. Sánchez-Arcilla Laboratori d Enginyeria Marítima, Universitat Politècnica de Catalunya,

Más detalles

PLA LOCAL D ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC A SANTA COLOMA DE GRAMENET

PLA LOCAL D ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC A SANTA COLOMA DE GRAMENET PLA LOCAL D ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC A SANTA COLOMA DE GRAMENET NOU PACTE INTEGRAT D ALCALDES I ALCALDESSES PEL CLIMA I L ENERGIA (NEW INTEGRATED COVENANT OF MAYORS ON CLIMATE & ENERGY) 1.Reducció d

Más detalles

Ponència de sòl no urbanitzable

Ponència de sòl no urbanitzable Ponència de sòl no urbanitzable Anàlisi estadística dels càmpings de Catalunya Octubre 212 A partir d una base de dades facilitada per la Direcció General de Turisme que conté 355 càmpings de Catalunya,

Más detalles

Ocupació del sòl a Catalunya: 3a edició del Mapa de Cobertes (MCSC-3)

Ocupació del sòl a Catalunya: 3a edició del Mapa de Cobertes (MCSC-3) Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Generalitat de Catalunya Departament de Política Territorial i Obres Públiques Generalitat de Catalunya Departament d Agricultura, Alimentació

Más detalles

SOCIEDAD DE TASACIÓN, S.A.

SOCIEDAD DE TASACIÓN, S.A. VIVIENDA NUEVA EN CATALUNYA Julio 2010 BOLETÍN DE CATALUNYA 2 MERCADO INMOBILIARIO (VIVIENDA NUEVA) ANALIZADO EN CATALUNYA. (30 JUNIO 2010) BOLETÍN DE CATALUNYA 3 PRECIOS MEDIOS DE VIVIENDA NUEVA EN LAS

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

MANIFEST EN FAVOR DE LA DECLARACIÓ COM A PARC NATURAL DE L ESPAI NATURAL PROTEGIT DEL MASSÍS DE GARRAF

MANIFEST EN FAVOR DE LA DECLARACIÓ COM A PARC NATURAL DE L ESPAI NATURAL PROTEGIT DEL MASSÍS DE GARRAF MANIFEST EN FAVOR DE LA DECLARACIÓ COM A PARC NATURAL DE L ESPAI NATURAL PROTEGIT DEL MASSÍS DE GARRAF Preàmbul Al llarg dels darrers anys, la consolidació del Parc del Garraf com a oferta de proximitat

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

Creixement mitjà anual del PIB 1996-2003 3,5% Font: Elaboració pròpia a partir de les dades de Caixa Catalunya

Creixement mitjà anual del PIB 1996-2003 3,5% Font: Elaboració pròpia a partir de les dades de Caixa Catalunya III. PIB I RENDA El creixement econòmic comparat En el període 1996-02, l economia del Maresme ha crescut a un ritme del anual de mitjana, que s inscriu en un comportament globalment expansiu tant de l

Más detalles

alberg albergue montsec-mur Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS

alberg albergue montsec-mur Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS montsec-mur alberg albergue Guàrdia (Pallars Jussà) 93 430 16 06 www.peretarres.org/montsecmur FUNDACIÓ PERE TARRÉS montsec-mur Situat a la comarca del Pallars Jussà, s ubica aquest alberg envoltat de

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: SETEMBRE

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES COMISIÓN GESTORA DE LAS CONVOCATÒRIA: JUNY 2012 CONVOCATORIA: JUNIO 2012 BAREM DE L EXAMEN: Pregunta 1ª-2,5 punts; pregunta 2ª-2,5 punts; pregunta 3ª-2,5 punts; pregunta 4ª-2,5

Más detalles

DEL CAMP DE TARRAGONA:

DEL CAMP DE TARRAGONA: EL CATÀLEG DE PAISATGE DEL CAMP DE TARRAGONA: Sergi Saladié Gil sergi.saladie@urv.cat Unitat Predepartamental de Geografia Què és el paisatge? Qualsevol part del territori, tal i com és percebuda per les

Más detalles

www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 1980-2007

www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 1980-2007 www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 198-27 Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 198-27 L estadística, a partir de l evolució dels principals indicadors

Más detalles

Horaris Horarios. bus. For men tera. Compromís. Compromiso decalidad Turística

Horaris Horarios. bus. For men tera. Compromís. Compromiso decalidad Turística Horaris Horarios bus For men tera Compromís Turística Compromiso decalidad Turística dequalitat de la Savina Cala Saona 30 Big Sur / Cavall de n Borras Moll de Pescadors Can Xicu Sort Polígon Industrial

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

Barcelona para la ejecución n del Plan de gestión n integral para la conservación n de la Red de Parques Naturales

Barcelona para la ejecución n del Plan de gestión n integral para la conservación n de la Red de Parques Naturales El mercado social del medio ambiente y la gestión de los espacios naturales Convenio de colaboración n entre la Obra Social la Caixa y la Diputación n de Barcelona para la ejecución n del Plan de gestión

Más detalles

Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) = k (k R)

Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) = k (k R) 1 1 3 FUNCIONS LINEALS I QUADRÀTIQUES 3.1- Funcions constants Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) k

Más detalles

A més, València és capdavantera en la formació de professionals de la gestió turística i hotelera, i el sector és motor de l economia.

A més, València és capdavantera en la formació de professionals de la gestió turística i hotelera, i el sector és motor de l economia. CAMPING URBÀ MUNICIPAL A LA CIUTAT DE VALÈNCIA DOSSIER DE PREMSA 1. Context turístic. 2. Fer Càmping és fer ciutat. 3. Òrgan de gestió. 4. Avanç de pressupost. 5. Viabilitat financera. 6. Annex gràfic.

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

TEMA 8 LA TERRA I LA SEUA DINÀMICA: EL RELLEU DE LA TERRA I LES ROQUES

TEMA 8 LA TERRA I LA SEUA DINÀMICA: EL RELLEU DE LA TERRA I LES ROQUES TEMA 8 LA TERRA I LA SEUA DINÀMICA: EL RELLEU DE LA TERRA I LES ROQUES Quadern Cognoms: Nom: Data: Nivell: 2n d E S O Grup: 1.- EL RELLEU DE LA TERRA 2.- ELS TIPUS DE ROQUES 3.- EL CICLE DE LES ROQUES

Más detalles

POLÍGONS I EMPRESES DE SANT SALVADOR DE GUARDIOLA SALELLES I, SALELLES II

POLÍGONS I EMPRESES DE SANT SALVADOR DE GUARDIOLA SALELLES I, SALELLES II Més informació a www.santsalvadordeguardiola.cat i també a http://poligonsiempreses.ccbages.cat Realitzat pel: Cofinançat per: Amb la col laboració de: Disseny i producció: graphikus /disseny gràfic Dipòsit

Más detalles

LA TERRA QUINS MOVIMENTS REALITZA LA TERRA?

LA TERRA QUINS MOVIMENTS REALITZA LA TERRA? QUÈ ÉS LA TERRA? És el nostre planeta. És un dels planetes més petits del Sistema Solar i el tercer més proper al Sol, a una distància de 150.000.000 de quilòmetres. La temperatura mitjana del planeta

Más detalles

Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona 2020 BC N

Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona 2020 BC N de Barcelona BC N de Barcelona 4 PRESENTACIÓ Barcelona té el compromís de conservar i millorar el seu patrimoni natural per tal que en puguem gaudir i ens beneficiï a tots. Per fer-ho de manera sistemàtica,

Más detalles

Incidència del càncer a Catalunya. 3 de desembre del 2012

Incidència del càncer a Catalunya. 3 de desembre del 2012 Incidència del càncer a Catalunya 1993 2020 3 de desembre del 2012 Incidència del Càncer El càncer a Catalunya 1993-2007 3 de desembre del 2012 Nombre de casos incidents anuals dels 10 tumors més freqüents.

Más detalles

Sector Nestlé 16965-IB-D-6 FIRMA 2012-1205-IB-D-6 CLIENTE. PLANO No. CLIENTE NOMBRE

Sector Nestlé 16965-IB-D-6 FIRMA 2012-1205-IB-D-6 CLIENTE. PLANO No. CLIENTE NOMBRE LNT PLNO No. LNT 0-0--- NOMR UO OMPRO. T.. NO NTVO SN L RM PLNO No. RVSON 9--- RM 0 0, Km SP. 0 SP. 0.. STO SLS NRO PL SPL L NOU SST È - PROT LÍN Situació global de la zona d'estudi PROP NTLTUL: RSRVOS

Más detalles

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte Barça Parc Un nou espai, un nou concepte Juliol 2009 Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte El Barça: motor social i conjunt de valors El FC Barcelona, una de les entitats esportives més importants

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials de Barcelona

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials de Barcelona DOCUMENT DE REFERÈNCIA PLA D ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL DE VILOBÍ DEL PENEDÈS 1. IDENTIFICACIÓ DE L EXPEDIENT Assumpte: Pla d ordenació urbanística municipal Referència: URB 236/08 Municipi: Peticionari:

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

DIAGNOSI SOCIOAMBIENTAL DE SANT CUGAT DEL VALLÈS.

DIAGNOSI SOCIOAMBIENTAL DE SANT CUGAT DEL VALLÈS. CONSULTORIA Nom: LA VOLA, SAL Adreça: Av. Roma, 252-254 08560 Manlleu Telèfon contacte: 93 851 50 55 Fax: 93 851 50 56 DIAGNOSI SOCIOAMBIENTAL DE SANT CUGAT DEL VALLÈS. DOCUMENT DE DIAGNOSI Manlleu, octubre

Más detalles

Implantació de sistemes d aigües grises

Implantació de sistemes d aigües grises Sant Cugat del Vallès Implantació de sistemes d aigües grises Marta Oliver Qualitat i Planificació Ambiental Servei de Medi Ambient 24 de març de 2015, Sant Cugat del Vallès 1. Perquè una ordenança d estalvi

Más detalles

El Grup Würth L. El 2011, la facturació del Grup Würth, amb seus centrals a Alemanya i Suïssa, va ser de milions d euros a tot el món.

El Grup Würth L. El 2011, la facturació del Grup Würth, amb seus centrals a Alemanya i Suïssa, va ser de milions d euros a tot el món. WÜRTH ESPAÑA S.A. Würth España, S.A.- Pol. Ind. Riera de Caldes- Joiers, 21-08184 Palau-solità i Plegamans- Barcelona Contacte de Premsa : David Monfort david.monfort@marbet.es. Tel.: 938 629 500 Fax:

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Tarragona

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Tarragona Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Serveis Territorials a Tarragona DOCUMENT DE REFERÈNCIA 1. Identificació de l expedient Títol Pla d ordenació urbanística municipal Promotor

Más detalles

La marca de la Diputació de Barcelona

La marca de la Diputació de Barcelona La marca de la Diputació de Barcelona La nostra marca evoluciona amb nosaltres La Diputació de Barcelona ha revisat la seva marca, d una banda per aconseguir una imatge unificada que ens identifiqui com

Más detalles

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Col legi de Fisioterapeutes de Catalunya RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Setembre 2004 Els fisioterapeutes critiquen el sistema de regularització de la Generalitat de les teràpies naturals

Más detalles

EMPLAZAMIENTO DE ALMACEN TEMPORAL CENTRALIZADO (ATC)

EMPLAZAMIENTO DE ALMACEN TEMPORAL CENTRALIZADO (ATC) EMPLAZAMIENTO DE ALMACEN TEMPORAL CENTRALIZADO (ATC) FICHA DE CRITERIOS DE EXCLUSIÓN TERRENOS 1.- DATOS IDENTIFICATIVOS DEL MUNICIPIO Municipio Ascó Autonomía Provincia Comarca Cataluña Tarragona Ribera

Más detalles

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible El Masnou

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible El Masnou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible El Masnou 2016-2021 1 OBJECTIU El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) representa una oportunitat per reflexionar sobre el model urbà, com un instrument de planificació

Más detalles

AJUNTAMENT DE RUBÍ Pla d Ordenació Urbanística Municipal INFORME DE SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

AJUNTAMENT DE RUBÍ Pla d Ordenació Urbanística Municipal INFORME DE SOSTENIBILITAT AMBIENTAL AJUNTAMENT DE RUBÍ Pla d Ordenació Urbanística Municipal INFORME DE SOSTENIBILITAT AMBIENTAL Desembre de 2009 - INFORME DE SOSTENIBILITAT AMBIENTAL- Aquest informe ha estat redactat per Xavier Mayor Farguell,

Más detalles

Presentació de la nova marca turística de la província de Barcelona

Presentació de la nova marca turística de la província de Barcelona Presentació de la nova marca turística de la província de Barcelona Roda de premsa Barcelona, 9 de gener de 2012 El Pla de màrqueting Un full de ruta per definir l actuació de màrqueting i promoció de

Más detalles

Actuacions de millora ambiental del Congost 2009 (Fase I)

Actuacions de millora ambiental del Congost 2009 (Fase I) Actuacions de millora ambiental del Congost 2009 (Fase I) Ajuntament de Centelles Març, 2009 Índex Índex...2 1. Antecedents. Objectius i justificació del projecte...3 1.1. Antecedents...3 1.2. Objectius

Más detalles

Informe: L ECONOMIA SOCIAL AL VALLÈS OCCIDENTAL

Informe: L ECONOMIA SOCIAL AL VALLÈS OCCIDENTAL Informe: L ECONOMIA SOCIAL AL VALLÈS OCCIDENTAL El present informe té com a finalitat la identificació i l anàlisi dels diferents agents de l Economia Social que realitzen la seva activitat al Vallès Occidental.

Más detalles

El mercado social del medio ambiente y la gestión de los espacios naturales. La experiencia de la Diputación de Tarragona.

El mercado social del medio ambiente y la gestión de los espacios naturales. La experiencia de la Diputación de Tarragona. El mercado social del medio ambiente y la gestión de los espacios naturales La experiencia de la Diputación de Tarragona. 2006/2008 Unas finalidades compartidas ENTIDADES 3r SECTOR Unas finalidades compartidas

Más detalles

6. Calcula l obertura de l angle que falta. Digues de quin tipus d angles es tracta. 6

6. Calcula l obertura de l angle que falta. Digues de quin tipus d angles es tracta. 6 Geometria dossier estiu 2012 2C 1. Dibuixa dues rectes, m i n, que siguin: a) Paral leles horitzontalment. c) Paral leles verticalment. b) Secants. d) Perpendiculars. 6 2. Dibuixa una recta qualsevol m

Más detalles

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT PLA DE MILLORA URBANA PMU 13 : Carrer Barcelona Novembre 2010, Aprovació inicial Girona EQUIP REDACTOR: TALLER D ARQUITECTURA I TERRITORI José González Baschwitz, arquitecte

Más detalles

- ESTRUCTURES - Les estructures es dividixen en dos grans grups: Les estructures naturals. Les estructures artificials.

- ESTRUCTURES - Les estructures es dividixen en dos grans grups: Les estructures naturals. Les estructures artificials. PRIMER D E.S.O. ESFORÇOS I ESTRUCTURES TECNOLOGIA IES SOLLANA - ESTRUCTURES - Què és un estructura? Definició És un conjunt d elements que: És estable. Suporta el seu propi pes. És resistent als esforços

Más detalles

Polígon. Taula de continguts. Noms i tipus. De Viquipèdia. Per a altres significats, vegeu «Polígon (desambiguació)».

Polígon. Taula de continguts. Noms i tipus. De Viquipèdia. Per a altres significats, vegeu «Polígon (desambiguació)». Polígon De Viquipèdia Per a altres significats, vegeu «Polígon (desambiguació)». Un polígon (del grec, "molts angles") és una figura geomètrica plana formada per un nombre finit de segments lineals seqüencials.

Más detalles

Cubelles és una vila i municipi de la comarca del Garraf. Hi passa el Riu Foix. Téuna poblacióde més de habitants.

Cubelles és una vila i municipi de la comarca del Garraf. Hi passa el Riu Foix. Téuna poblacióde més de habitants. 1 Cubelles és una vila i municipi de la comarca del Garraf. Hi passa el Riu Foix. Téuna poblacióde més de 14.000 habitants. -Aparthotel Mar Blava 2* Av. Jaume I, 201-203 Telf 938 955 541 -Masia Mas Trader

Más detalles

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries MESURA DE DENSITATS DE SÒLIDS I LÍQUIDS Activitat 1. a) Digueu el volum aproximat dels següents recipients: telèfon mòbil, un cotxe i una iogurt. Teniu en compte que un brik de llet té un volum de 1000cm3.

Más detalles

Cales de Mallorca, situada en la costa de Manacor, está formada por Cala Antena, Cala Domingos Grans y Cala Domingos Petits.

Cales de Mallorca, situada en la costa de Manacor, está formada por Cala Antena, Cala Domingos Grans y Cala Domingos Petits. Cales de Mallorca, situada en la costa de Manacor, está formada por Cala Antena, Cala Domingos Grans y Cala Domingos Petits. Cales de Mallorca es un destino ideal para vacaciones familiares; dispone de

Más detalles

CALC 1... Introducció als fulls de càlcul

CALC 1... Introducció als fulls de càlcul CALC 1... Introducció als fulls de càlcul UNA MICA DE TEORIA QUÈ ÉS I PER QUÈ SERVEIX UN FULL DE CÀLCUL? Un full de càlcul, com el Calc, és un programa que permet: - Desar dades numèriques i textos. -

Más detalles

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS GAVAMÓN, es un festival de cine y derechos humanos, que pretende visualizar los esfuerzos e iniciativas que personas e instituciones llevan a cabo para mejorar

Más detalles

TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL

TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL COMTE DE REUS I DE COVADONGA DE SABADELL. DESEMBRE 2006

Más detalles

RECERCA EN OLI D OLIVA

RECERCA EN OLI D OLIVA Parc Mediterrani de la Tecnologia Edifici ESAB C/ Esteve Terrades, 8 08860 Castelldefels RECERCA EN OLI D OLIVA Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari () CONSTANTÍ, dimarts 29 d

Más detalles

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida El programa de turisme que combina esport, musica i gastronomia La Vall d Albaida 09.06.2014 Un total de 12 municipis de la comarca participaran en

Más detalles

Semblança. Teorema de Tales

Semblança. Teorema de Tales Semblança. Teorema de Tales Dos polígons són semblants si el angles corresponents són iguals i els costats corresponents són proporcionals. ABCDE A'B'C'D'E' si: Â = Â',Bˆ = Bˆ', Ĉ = Ĉ', Dˆ = Dˆ', Ê = Ê'

Más detalles

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural RESOLUCIÓ de 15 de desembre de 2015, de la Direcció General de Medi Natural i d Avaluació Ambiental, per la qual s ordena

Más detalles

Exposició. Apunta t al canvi. La qüestió del CO2

Exposició. Apunta t al canvi. La qüestió del CO2 Exposició Apunta t al canvi La qüestió del CO2 Apunta t al canvi és un recurs educatiu que proporciona eines pràctiques i modulars per relacionar la qüestió del CO2 i el canvi climàtic amb diversos àmbits

Más detalles

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL Francesc Sala, primera edició, abril de 1996 última revisió, desembre de 2007 ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

02. 2011. Cobertura i urbanització de l accés ferroviari a l estació de Sants.

02. 2011. Cobertura i urbanització de l accés ferroviari a l estació de Sants. 1 Cobertura i urbanització de l accés ferroviari a l estació de Sants. Cobertura i urbanització de l accés ferroviari a l estació de Sants Objectius 2 1/23 Millorar les condicions ambientals (soroll i

Más detalles

antes de estar al sol. No hay que tomar el sol poco las orejas y los labios. mucho tiempo al sol. Volver a aplicarla

antes de estar al sol. No hay que tomar el sol poco las orejas y los labios. mucho tiempo al sol. Volver a aplicarla Cuida tu Piel Cuando hace buen tiempo y, sobre todo en verano, los momentos de ocio se aprovechan generalmente para estar al aire libre, disfrutando del sol en la playa, los parques, el campo y en la montaña.

Más detalles

Altres Mapes. Fotografies aèries. Zona geogràfica Escala Codi de localització Títol / Col lecció

Altres Mapes. Fotografies aèries. Zona geogràfica Escala Codi de localització Títol / Col lecció Altres Mapes Zona geogràfica Escala Codi de localització Títol / Col lecció Alt Penedès 1:50.000 MAP/199 Mapes comarcals de Catalunya (El Periodico de Catalunya) 1:25.000 MAP 504(467) Bur Mapa ecològic

Más detalles

IES J. MIR CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA EL PATRIMONI

IES J. MIR CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA EL PATRIMONI EL PATRIMONI CONCEPTE: El Patrimoni és el conjunt de BÉNS, DRETS I OBLIGACIONS de l empresa. Tota empresa, per poder funcionar necessita una sèrie d elements que formen part del seu patrimoni, per exemple:

Más detalles

Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de Roser Benavides Ollé

Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de Roser Benavides Ollé Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de 2012 Roser Benavides Ollé VIè Workshop biblioudg Girona, 1 de març de 2013 PER QUÈ SOBRE TECNOLOGIES MÒBILS?

Más detalles

www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls

www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls RUTES GUIADES PER VALLS La Ciutat de Valls us convida a gaudir d'una ruta turística guiada pel centre històric de la capital de l'alt Camp. Totes les rutes tenen una

Más detalles

Mapa de Patrimoni Cultural

Mapa de Patrimoni Cultural Àrea de Cultura Tapa A4 ALTA.pdf 1 22/06/10 11:49 Mapa de Patrimoni Cultural de Begues Redacció: Triade SCP Josep Antón Pérez, Oriol Vilanova, Xavier Esteve Desembre 2010 C M Y Ajuntament de Begues CM

Más detalles

Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures (Mètode M.S.E.L.) Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures

Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures (Mètode M.S.E.L.) Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures Avaluació del cost de les obres d urbanització d espais lliures (Mètode M.S.E.L.) Cristian Benito Manrique MÀSTER EN GESTIÓ URBANÍSTICA Sumari 1. Introducció 2. Objectius 3. Dades d estudi 4. Fórmula fonamental

Más detalles

6.7.7 Àmbits de la Selva

6.7.7 Àmbits de la Selva 6.7.7 Àmbits de la Selva 6.7.7.1 Àmbit del sistema Ter-Brugent 6.7.7.2 Àmbit de la Plana Selvatana 6.7.7.3 Àmbit de la Selva Marítima 6.7.7.4 Àmbit d Arbúcies Tordera 6.7.7.5 Àmbit de Sant Hilari de Sacalm

Más detalles

PARCQUE DEL GARRAF ACTIVIDADES DE MEDIO AMBIENTE PARA ESCOLARES Tl. 637 77 58 94 pilar@fassinadejafre.com www.fassinadejafre.com

PARCQUE DEL GARRAF ACTIVIDADES DE MEDIO AMBIENTE PARA ESCOLARES Tl. 637 77 58 94 pilar@fassinadejafre.com www.fassinadejafre.com PARCQUE DEL GARRAF ACTIVIDADES DE MEDIO AMBIENTE PARA ESCOLARES Tl. 637 77 58 94 pilar@fassinadejafre.com www.fassinadejafre.com ÍNDICE - PRESENTACIÓN - EDUCACIÓN INFANTIL - EDUCACIÓN PRIMARIA, SECUNDARIA

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

OFERTA VACACIONES 2015 PARA AFILIADOS/AS A UGT-TB (En reservas que se realicen antes del 30 de junio de 2015)

OFERTA VACACIONES 2015 PARA AFILIADOS/AS A UGT-TB (En reservas que se realicen antes del 30 de junio de 2015) CÀMPING LES PISCINES DE MONTSENY Al poble de Montseny hi trobareu el Càmping Les Piscines de Montseny, una proposta de lleure pensada per a descobrir i viure intensament la natura. Vine a viure la natura

Más detalles

CURRICULUM VITAE 2008 PAGINA 1

CURRICULUM VITAE 2008 PAGINA 1 CURRICULUM VITAE 2008 PAGINA 1 SOCIEDAD SOCIETAT FUNDACIÓN: 1990 Con la experiencia técnica de persones especializadas en Edificación, Obra Civil e Instalaciones Industriales. Es una empresa de Construcción

Más detalles

SERVICIOS SUMINISTROS

SERVICIOS SUMINISTROS SERVICIOS SUMINISTROS SECCIÓN : PÁGINA : FECHA : D.1. 3 02/07/14 CIRCULAR - 59/14 Instalaciones Baja Tensión Apreciado/a Colegiado/a: Te adjuntamos al presente la información sobre: - La última campaña

Más detalles

Altres Mapes. Zona geogràfica Escala Codi de localització Títol / Col lecció

Altres Mapes. Zona geogràfica Escala Codi de localització Títol / Col lecció Altres Mapes Baix Empordà 1:33.300 MAP/108 Mapa lito-morfològic de la Plana del Baix Empordà Baix Empordà 1:55.555 MAP/122 Mapa litológico del Paleogeno del Baix Empordà... Banyoles 1:50.000 MAP 58(467)

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona Sistema d Ordenació Municipal Desembre de 2012 Índex 1. Presentació... 2 2. Mapa de llocs de treball... 4 3. Fitxes Generals... 6 4. Introducció

Más detalles

VILA-SECA. Av. De la Generalitat, Nave F-43 43480 Vila-seca Tarragona

VILA-SECA. Av. De la Generalitat, Nave F-43 43480 Vila-seca Tarragona VILA-SECA Av. De la Generalitat, Nave F-43 43480 Vila-seca Tarragona Coordenadas (DMS): 41 7 5.4876, 1 9 0.6264 Coordenadas decimales (DDD): 41.118191, 1.150174 INFORMACIÓN DE INTERÉS AEROPUERTOS MÁS CERCANOS

Más detalles

SARA ISABEL MUR ESTADA

SARA ISABEL MUR ESTADA SARA ISABEL MUR ESTADA Economista (Valencia, 1979); PDD- I.E.S.E. Universidad de Navarra 1991 Agente de la Propiedad Inmobiliaria (A.P.I.-1980) (murclusa@murclusa.cat) (Telef. 606 649212) Índex: - Juliol

Más detalles

BOUPV. Butlletí Oficial de la Universitat Politècnica de València. p. 29 n85 1/2015

BOUPV. Butlletí Oficial de la Universitat Politècnica de València. p. 29 n85 1/2015 p. 29 n85 1/2015 PROPOSTA DELS LÍMITS D ADMISSIÓ DE GRAU I MÀSTER PER AL CURS 2015-2016 (Aprovada pel Consell de Govern en la sessió de 29 de gener de 2015) LÍMITS D ADMISSIÓ CURS 2015-2016 CENTRES PROPIS

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves dʼaccés a la Universitat. Curs 2011-2012 Geografia Sèrie 4 Escolliu UNA de les dues opcions (A o B). OPCIÓ A Exercici 1 [5 punts] Observeu el mapa següent i responeu a les qüestions plantejades.

Más detalles

Año académico 2014-15. GUÍA DOCENTE GESTIÓN DE TURISMO RURAL Y DE MONTAÑA Grado en Turismo. Profesorado: Antoni Colom

Año académico 2014-15. GUÍA DOCENTE GESTIÓN DE TURISMO RURAL Y DE MONTAÑA Grado en Turismo. Profesorado: Antoni Colom Año académico 2014-15 GUÍA DOCENTE GESTIÓN DE TURISMO RURAL Y DE MONTAÑA Grado en Turismo Profesorado: Antoni Colom Información general de la asignatura Denominación Carácter GESTIÓN DE TURISMO RURAL Y

Más detalles

Mesures d estalvi d aigua

Mesures d estalvi d aigua Mesures d estalvi d aigua La falta de pluges en els darrers mesos ha fet baixar les reserves d aigua dels embassaments i dels aqüífers. Tots els municipis que rebem aigua potable de la xarxa Ter-Llobregat,

Más detalles

Perspectiva socioecológica en el análisis de espacios naturales protegidos de la Región Metropolitana de Barcelona (España)

Perspectiva socioecológica en el análisis de espacios naturales protegidos de la Región Metropolitana de Barcelona (España) Perspectiva socioecológica en el análisis de espacios naturales protegidos de la Región Metropolitana de Barcelona (España) Recibido para evaluación: 20 de Febrero de 2007 Aceptación: 17 de Abril de 2007

Más detalles

PLA ESPECIAL TORRE RAFAELA MAS QUINTANA

PLA ESPECIAL TORRE RAFAELA MAS QUINTANA PLA ESPECIAL TORRE RAFAELA MAS QUINTANA C/ RIU CARDENER 23, GIRONA. RAUL ALONSO, ANA COELLO I LAURA MARTINEZ DE GUEREÑU, ARQUITECTES. FEBRER 2008 MEMORIA JUSTIFICATIVA Naturalesa, objecte i abast del Pla

Más detalles

Tramos de concentración de accidentes causados por ungulados. Priorización de sectores de actuación y medidas para la pemeabilización de vías

Tramos de concentración de accidentes causados por ungulados. Priorización de sectores de actuación y medidas para la pemeabilización de vías Tramos de concentración de accidentes causados por ungulados. Priorización de sectores de actuación y medidas para la pemeabilización de vías Xavier Baulíes 1, Carme Rosell 2 & Antoni Sorolla 3 1 Innovació

Más detalles

8 Geometria analítica

8 Geometria analítica Geometria analítica INTRODUCCIÓ Els vectors s utilitzen en diverses branques de la física que fan servir magnituds vectorials, per això és important que els alumnes en coneguin els elements i les operacions.

Más detalles

CAT/ESP TOSSA DE MAR PARADÍS BLAU PARAÍSO AZUL

CAT/ESP TOSSA DE MAR PARADÍS BLAU PARAÍSO AZUL CAT/ESP TOSSA DE MAR PARADÍS BLAU PARAÍSO AZUL TOSSA DE MAR EL PARADÍS BLAU DE MARC CHAGALL EL PARAÍSO AZUL DE MARC CHAGALL Paisatge espectacular i emblemàtic de la Costa Brava, antiga població de pescadors

Más detalles

competència matemàtica

competència matemàtica avaluació educació secundària obligatòria 4t d ESO curs 203-204 ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI competència matemàtica versió amb respostes INSTRUCCIONS Per fer la prova, utilitza un

Más detalles

Àrea de Territori i Ciutadania - Àrea de Governança i Ciutadania MODIFICACIÓ DE LA DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA

Àrea de Territori i Ciutadania - Àrea de Governança i Ciutadania MODIFICACIÓ DE LA DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA Àrea de Territori i Ciutadania - Àrea de Governança i Ciutadania MODIFICACIÓ DE LA DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA Setembre 2010 índex 1.- MEMÒRIA JUSTIFICATIVA 1.1.- Introducció. Objectius

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JULIOL 2016 CONVOCATORIA: JULIO 2016 BAREM DE L EXAMEN: Pregunta 1a: 2 punts;

Más detalles

TEMA 2 LA MECÀNICA DEL MOVIMENT

TEMA 2 LA MECÀNICA DEL MOVIMENT TEMA 2 LA MECÀNICA DEL MOVIMENT ÍNDEX: Introducció 2.1.- Les palanques de moviment. 2.2.- Eixos i Plans de moviment. 2.3.- Tipus de moviment INTRODUCCIÓ En aquest tema farem un estudi del cos des del punt

Más detalles