UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS"

Transcripción

1 UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS Oficina de Convergència i Harmonització Europea

2 SUMARI I. INTRODUCCIÓ: L ESPAI EUROPEU D EDUCACIÓ SUPERIOR II. ESTRUCTURA ACTUAL DE LES TITULACIONS III. ESTRUCTURA NOVA DE LES TITULACIONS 1. EL PRIMER NIVELL: EL GRAU El capítol III del Reial decret 55/2005, de 21 de gener, regula els estudis universitaris oficials de GRAU. 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU El capítol I del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a les disposicions generales dels estudis universitaris oficials de POSTGRAU. El capítol II del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a la regulació dels estudis conduents a l obtenció del títol oficial de MÀSTER. El capítol III del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a la regulació dels estudis conduents a l obtenció del títol oficial de DOCTOR.

3 I. INTRODUCCIÓ: L ESPAI EUROPEU D EDUCACIÓ SUPERIOR La creació de l EEES es descriu com a un procés orientat a harmonitzar els programes de les distintes universitats amb la finalitat de aconseguir una plena compatibilitat i comparabilitat dels sistemes de l educacio superior. La construcció de l EEES consta de tres eixos principals: Qualitat Estructura EEES Reconeixement

4 I. INTRODUCCIÓ: L ESPAI EUROPEU D EDUCACIÓ SUPERIOR La creació de l EEES es descriu com a un procés orientat a harmonitzar els programes de les distintes universitats amb la finalitat de aconseguir una plena compatibilitat i comparabilitat dels sistemes de l educacio superior. A Espanya s inicia la transformació dels ensenyaments universitaris oficials, d acord amb les línies generals emanades de l EEES, mitjançant la promulgació dels següents Reials decrets: Reial decret 55/2005, de 21 de gener, pel qual s estableix l estructura dels ensenyaments universitaris i se regulen els estudis universitaris oficials de Grau. Reial decret 56/2005, de 21 de gener, pel qual se regulen els estudis universitaris oficials de Postgrau. Reial decret 1509/2005, de 16 de desembre, pel qual es modifiquen els dos Reials decrets anteriors.

5 II. ESTRUCTURA ACTUAL DE LES TITULACIONS TESIS Títol Doctor Docencia Tercer cicle DEA Títol Títol Títol Segon cicle Segon cicle Segon cicle Títol Sense Títol Complements Títol Primer cicle Primer cicle Primer cicle

6 Doctorat GRAU POSTGRAU Títol TESI Investigació Acadèmica Professional MÀSTER Títol GRAU Títol Sense títol

7 1. EL PRIMER NIVELL: EL GRAU El primer cicle dels estudis comprèn ensenyament bàsic i de formació general, i està orientat a la preparació per a l exercici professional. Els títols de grau tindran un caràcter terminal, però a diferència del model actual, seran menys especialitzats. Hauran de procurar l accés a múltiples títols de postgrau.

8 1. EL PRIMER NIVELL: EL GRAU El capítol III del Reial decret 55/2005, de 21 de gener, regula els estudis universitaris oficials de GRAU. Article 9. Establiment dels títols universitaris oficials de grau 1. Els títols oficials s han d establir per mitjà d un reial decret del Consell de Ministres, bé per iniciativa pròpia, amb l informe previ del Consell de Coordinació Universitària, o bé a proposta d aquest Consell. 5. El reial decret pel qual s estableix un títol universitari oficial de grau s ha d adaptar de conformitat amb les directrius generals comunes que preveu aquest Reial decret i ha d incloure les corresponents directrius generals pròpies.

9 1. EL PRIMER NIVELL: EL GRAU El capítol III del Reial decret 55/2005, de 21 de gener, regula els estudis universitaris oficials de GRAU. Article 10. Directrius generals comunes 1. El nombre total de crèdits dels ensenyaments conduents a l obtenció dels títols oficials de grau està comprès entre 180 i Es poden excloure d aquest còmput els crèdits corresponents a la realització del projecte de fi de carrera i les pràctiques tutelades quan aquests derivin de normes establertes a la UE. 5. Les directrius generals pròpies d aquests títols no poden incorporar el reconeixement oficial d especialitats i s orientaran a l adquisició d una qualificació professional amb significació en l àmbit laboral.

10 1. EL PRIMER NIVELL: EL GRAU El capítol III del Reial decret 55/2005, de 21 de gener, regula els estudis universitaris oficials de GRAU. Article 11. Directrius generals pròpies 1. Les directrius generals pròpies corresponents a cada títol específic de grau han de determinar el nombre de crèdits dels plans d estudis que han de ser superats per obtenir el títol oficial corresponent. 2. Les directrius generals pròpies de cada titol de grau han d especificar els continguts formatius comuns, una breu descripció de les seves matèries i el nombre de crèdits que se ls ha d assignar. 3. El nombre de crèdits fixat per les directrius generals pròpies per al conjunt dels continguts formatius comuns dels plans d estudis conduents a l obtenció d un títol de grau ha de ser d un mínim del 50% i un màxim del 75% del nombre total de crèdits de la titulació. 4. Les directrius generals pròpies han d especificar els efectes acadèmics i, si s escau, les competències professionals inherents a l obtenció del títol.

11 1. EL PRIMER NIVELL: EL GRAU El capítol III del Reial decret 55/2005, de 21 de gener, regula els estudis universitaris oficials de GRAU. Article 13. Contingut dels plans d estudis conduents a l obtenció de títols universitaris oficials de grau 1. Els continguts dels plans d estudis conduents a l obtenció de títols universitaris oficials de grau s han d ordenar distingint entre: a) Continguts formatius comuns establerts a les directrius generals pròpies de cada títol b) Continguts formatius específics determinats discrecionalment per la universitat 2. Respecte de cadascuna de les matèries que componen els plans d estudis, les universitats n han de concretar els objectius, els coneixements, les aptituds i les destreses que s han d adquirir, la descripció de continguts i el nombre de crèdits assignats a cadascuna.

12 1. EL PRIMER NIVELL: EL GRAU El capítol III del Reial decret 55/2005, de 21 de gener, regula els estudis universitaris oficials de GRAU. Article 15. Plans d estudis conjunts 1. Les universitats espanyoles, mitjançant un conveni, poden organitzar plans d estudis conjunts conduents a l obtenció d un únic títol oficial de grau i els ensenyaments dels quals siguin impartits en dues o més universitats.

13 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU Els estudis de postgrau es diferencien dels de grau per l especialització i l aprofundiment que impliquen en una determinada àrea del coneixement. Els programes han de tenir una estructura flexible i un sistema de reconeixement i conversió que permeti l accés des de distintes formacions prèvies.

14 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU El capítol I del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a les disposicions generales dels estudis universitaris oficials de POSTGRAU. Article 2. Programes oficials de postgrau Els estudis oficials de postgrau tenen com a finalitat l especialització de l estudiant en la seva formació acadèmica, profesional o investigadora i s articulen en programes integrats pels ensenyaments conduents a l obtenció dels títols de màster o doctor.

15 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU El capítol I del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a les disposicions generales dels estudis universitaris oficials de POSTGRAU. Article 3. Accés als estudis oficials de postgrau 1. Cal estar en possesió del títol de grau o un altre expressament declarat equivalent. Excepcionalment, el Consell de Direcció de la universitat pot admetre els estudiants que, sense estar en possessió del títol corresponent, acreditin haver superat almenys 180 crèdits de primer cicle, sempre que entre aquest estigui compresa la totalitat dels continguts formatius comuns d un títol de grau.

16 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU El capítol I del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a les disposicions generales dels estudis universitaris oficials de POSTGRAU. Article 4. Elaboració de programes de postgrau 1. Els programes de postgrau s elaboren i organizen en la forma que estableixi cada universitat, d acord amb els criteris i requisits acadèmics que conté aquest Reial decret. 2. Amb aquesta finalitat, els esmentats programes són proposats, a iniciativa de l òrgan responsable del seu desenvolupament, per una comisió d estudis de postgrau designada per la universitat. Aquests programes han de ser aprovats pel Consell de Govern de la univesitat.

17 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU El capítol I del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a les disposicions generales dels estudis universitaris oficials de POSTGRAU. Article 5. Aprovació de programes de postgrau 1. La implantació dels programes oficials de postgrau requereix els informes previs favorables de la comunitat autònoma corresponent i del Consell de Coordinació Universitària.

18 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU El capítol I del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a les disposicions generales dels estudis universitaris oficials de POSTGRAU. Article 6. Avaluació dels programes de postgrau 1. Una vegada implantats, els programes oficials de postgrau els ha d avaluar l Agència Nacional d Avaluació de la Qualitat i Acreditació, en col laboració amb les comunitats autònomes i les mateixes universitats.

19 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU El capítol II del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a la regulació dels estudis conduents a l obtenció del títol oficial de MÀSTER. Article 8. Estructura 1. Els estudis universitaris de segon cicle conduents a l obtenció del títol oficial de màster han de tenir una extensió mínima de 60 crèdits i màxima de 120, i han d estar dedicats a la formació avançada adreçada a una especialització acadèmica o professional o bé a promoure la iniciació en tasques investigadores. 2. Els estudis oficials de màster poden incorporar especialitats en la programació dels seus ensenyaments que es corresponguin amb el seu àmbit científic, humanístic, tecnològic, o professional.

20 2. EL SEGON NIVELL: EL POSTGRAU El capítol III del Reial decret 56/2005, de 21 de gener, fa referència a la regulació dels estudis conduents a l obtenció del títol oficial de DOCTOR. Article 10. Organització i admissió 1. El tercer cicle dels estudis universitaris té com a finalitat la formació avançada del doctorand en les tècniques d investigació. Aquesta formació es pot articular mitjançant l organització de cursos, seminaris o altres activitats adreçades a la formació investigadora i inclou l elaboració i la presentació de la tesi doctoral corresponent. 3. L estudiant, una vegada obtingut un mínim de 60 crèdits en programes oficials de postgrau o quan estigui en possessió del títol oficial de màster, pot sol licitar la seva admissió en el doctorat, sempre que hagi completat un mínim de 300 crèdits en el conjunt dels seus estudis universitaris de grau i postgrau.

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA Es convaliden a tots els efectes amb els certificats oficials expedits per l'òrgan competent de la Universitat de València (el

Más detalles

MINISTERI D EDUCACIÓ I CIÈNCIA

MINISTERI D EDUCACIÓ I CIÈNCIA Suplement núm. 32 Dimecres 31 d octubre 2007 4349 del present Acord i han de cooperar i consultar-se directament sempre que sigui necessari per aplicar-lo. Article 13. 1. Les parts contractants reiteren

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

PARLA3 El teu futur parla idiomes

PARLA3 El teu futur parla idiomes PARLA3 El teu futur parla idiomes RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA DE TERCERES LLENGÜES Dimecres, 18 de febrer de 2015 MOTIVACIÓ En l enquesta que l AQU fa el 2014 als graduats universitaris

Más detalles

NORMATIVA REGULADORA DEL DOCTORAT A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

NORMATIVA REGULADORA DEL DOCTORAT A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA NORMATIVA REGULADORA DEL DOCTORAT A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Aprovada pel CdG en sessió de 16 de març de 2012 i modificada pel CdG de data 9 de maig i 19 de juliol de 2012, 29 de maig i 3 d octubre

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

TAULA D EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE CONEIXEMENTS DE VALENCIÀ DE LA UNIVERSITAT D ALACANT (Acord del Consell de Govern de 25 de febrer de 2010)

TAULA D EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE CONEIXEMENTS DE VALENCIÀ DE LA UNIVERSITAT D ALACANT (Acord del Consell de Govern de 25 de febrer de 2010) TAULA D EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE CONEIXEMENTS DE VALENCIÀ DE LA UNIVERSITAT D ALACANT (Acord del Consell de Govern de 25 de febrer de 2010) ÍNDEX DE CONTINGUTS Índex 1. Certificats de llengua

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Conselleria de Educación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Conselleria de Educación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Cultura i Esport ORDE 17/2013, de 15 d abril, de la Conselleria d Educació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les titulacions administratives que faculten per a l ensenyament

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 287 Divendres 28 de novembre de 2008 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D EDUCACIÓ, POLÍTICA SOCIAL I ESPORT 19174 Reial decret 1834/2008, de 8 de

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

PREÁMBULO PREÀMBUL ORDENE ORDENO. Article únic. Modificació de l Orde 27/2010, de 15 d abril, de la Conselleria

PREÁMBULO PREÀMBUL ORDENE ORDENO. Article únic. Modificació de l Orde 27/2010, de 15 d abril, de la Conselleria Conselleria d Educació ORDE 38/2011, de 31 de maig, de la Conselleria d Educació, per la qual es modifiquen els apartats 3 i 4 de l article 5 i l annex II de l Orde 27/2010, de 15 d abril, de la Conselleria

Más detalles

Preàmbul Títol preliminar. Disposicions generals Títol I. Accés als estudis universitaris de grau

Preàmbul Títol preliminar. Disposicions generals Títol I. Accés als estudis universitaris de grau Normativa acadèmica de la Universitat Autònoma de Barcelona aplicable als estudis universitaris regulats de conformitat amb el Reial Decret 1393/2007, de 29 d octubre, modificat pel Reial Decret 861/2010,

Más detalles

Document núm. 21, 10 de desembre de 2008 PUBLICAT EL REIAL DECRET SOBRE ESPECIALITATS DELS COSSOS DE CATEDRÀTICS I RESTA DE COSSOS DOCENTS

Document núm. 21, 10 de desembre de 2008 PUBLICAT EL REIAL DECRET SOBRE ESPECIALITATS DELS COSSOS DE CATEDRÀTICS I RESTA DE COSSOS DOCENTS Document núm. 21, 10 de desembre de 2008 PUBLICAT EL REIAL DECRET SOBRE ESPECIALITATS DELS COSSOS DE CATEDRÀTICS I RESTA DE COSSOS DOCENTS El BOE ha publicat recentment el REAL DECRETO 1834/2008, de 8

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS ÍNDEX ÍNDEX 2 GES TIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RES ULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-37-ET

Más detalles

Aprovat pel Consell de Govern de 3 de novembre de 2009. ACGUV 189/2009. Modifica l ACGUV 14/2004 del Consell de Govern de 27 de gener de 2004.

Aprovat pel Consell de Govern de 3 de novembre de 2009. ACGUV 189/2009. Modifica l ACGUV 14/2004 del Consell de Govern de 27 de gener de 2004. MODIFICACIÓ DE L ACORD SOBRE EQUIVALÈNCIES ENTRE CERTIFICATS DE CONEIXEMENTS DE VALENCIÀ QUE ACTUALMENT EXPEDEIX LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA I ALTRES CERTIFICATS, TÍTOLS I DIPLOMES El Servei de Política

Más detalles

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Cultura i Esport ORDE 85/2014, de 23 d octubre, de la Conselleria d Educació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les assignatures optatives, el treball de fi de títol i les

Más detalles

Índice. Índex PREÀMBUL PREÁMBULO

Índice. Índex PREÀMBUL PREÁMBULO Conselleria d Educació DECRET 48/2011, de 6 de maig, del Consell, pel qual s establix l ordenació de les ensenyances artístiques superiors i es determina el marc normatiu per a la implantació dels plans

Más detalles

REGLAMENT REGULADOR DELS TREBALLS DE FI DE MÀSTER I DE LA CONCESSIÓ DE PREMIS EXTRAORDINARIS DE MÀSTER A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

REGLAMENT REGULADOR DELS TREBALLS DE FI DE MÀSTER I DE LA CONCESSIÓ DE PREMIS EXTRAORDINARIS DE MÀSTER A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA REGLAMENT REGULADOR DELS TREBALLS DE FI DE MÀSTER I DE LA CONCESSIÓ DE PREMIS EXTRAORDINARIS DE MÀSTER A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PREÀMBUL El Reial Decret 1393/2007, de 29 d octubre, pel qual s estableix

Más detalles

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A...

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A... Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Secretaria de Polítiques Educatives Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme Servei d Immersió i Acolliment Lingüístics Programa biblioteca escolar

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 160 Dijous 5 de juliol de 2012 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORT 9007 Reial decret 1000/2012, de 29 de juny, pel qual

Más detalles

PREMIS CEIER PREMIS CEIER. A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya

PREMIS CEIER PREMIS CEIER. A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya PREMIS CEIER 2015 2016 PREMIS CEIER A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya 2014 2015 El Programa per a la Coordinació dels Estudis i Innovació de l Escola Rural, CEIER,

Más detalles

Conselleria d Educació Conselleria de Educación

Conselleria d Educació Conselleria de Educación Conselleria d Educació ORDE 78/2010, de 27 d agost, de la Conselleria d Educació, per la qual es regulen determinats aspectes de l ordenació i organització acadèmica dels cicles formatius de Formació Professional

Más detalles

ANNEX II / ANEXO II. Valoració individual de la Comissió núm. Valoración individual de la Comisión núm. de la plaça núm. de la plaza núm.

ANNEX II / ANEXO II. Valoració individual de la Comissió núm. Valoración individual de la Comisión núm. de la plaça núm. de la plaza núm. ANNEX II / ANEXO II Valoració individual de la Comissió núm. Valoración individual de la Comisión núm. 8.1 de la plaça núm. de la plaza núm. DC02950 Categoria: Categoría: PROFESSOR/A ASSOCIAT/ADA LOU PROFESOR/A

Más detalles

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport ORDRE 16/2016, de 20 de maig, de la Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les proves d accés a cicles formatius

Más detalles

2.- Informe del director. Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013

2.- Informe del director. Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013 2.- Informe del director Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013 Activitats Idescat/SEC des de novembre 2012 Treballs en marxa i de futur Pla estadístic 2015-2018 Activitats Idescat/SEC des

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

REGLAMENT DE MATRÍCULA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PER A TÍTOLS DE GRAU

REGLAMENT DE MATRÍCULA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PER A TÍTOLS DE GRAU REGLAMENT DE MATRÍCULA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PER A TÍTOLS DE GRAU EXPOSICIÓ DE MOTIUS La Llei Orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d Universitats (LOU) i posteriorment la Llei Orgànica 4/2007, de

Más detalles

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA PER A ESTUDIANTS QUE CURSEN GRAUS I MÀSTERS UNIVERSITARIS

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA PER A ESTUDIANTS QUE CURSEN GRAUS I MÀSTERS UNIVERSITARIS Aprovada per: Comissió Acadèmica de Consell de Govern de 2 de març de 2012 Consell de Govern de 8 de maig de 2012 Consell Social de 26 de juliol de 2012 Informada per: Claustre de la Universitat de Barcelona

Más detalles

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona Sistema d Ordenació Municipal Desembre de 2012 Índex 1. Presentació... 2 2. Mapa de llocs de treball... 4 3. Fitxes Generals... 6 4. Introducció

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social

Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social 2016-17 Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social 1a edició Curs semipresencial a Barcelona. 65 hores. Diploma de la Fundació Universitat de Girona www.iesp.cat

Más detalles

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL CURRICULUM resumit Francesc López EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL - Incorporació a la plantilla en règim de contractat laboral indefinit com a mestre a l escola Costa i Llobera des de l any 1977 fins el 1986.

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS Fascicle 47 - Sec. III. - Pàg. 9387 Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS 3546 Resolució del director

Más detalles

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport ORDRE 18/2016, d 1 de juny, de la Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regulen l accés, l admissió i la matrícula

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT Fascicle 35 - Sec. III. - Pàg. 6922 Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT 2618 Resolució de la directora general

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA 1.- La Llei de la Promoció de l autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. L objecte de la llei és reconèixer un nou dret de la ciutadania a

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport ORDRE 30/2016, de 20 de juny, de la Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s estableixen les bases reguladores de les

Más detalles

DISPOSICIONS DEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT

DISPOSICIONS DEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT 1/18 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DISPOSICIONS DEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT DECRET 92/2014, de 17 de juny, pel qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats

Más detalles

ANNEX Pla d estudis conduent a l obtenció del Grau en Mestre o Mestra d Educació Primària per la Universitat Jaume I

ANNEX Pla d estudis conduent a l obtenció del Grau en Mestre o Mestra d Educació Primària per la Universitat Jaume I Universitat Jaume I RESOLUCIÓ de de maig de 03, de la Universitat Jaume I de Castellón, per la qual es publica la modificació del pla d estudis de Graduat o Graduada en Mestre o Mestra d Educació Primària.

Más detalles

Núm. 53. Secció I. Disposicions generals CONSELL DE GOVERN

Núm. 53. Secció I. Disposicions generals CONSELL DE GOVERN Fascicle 87 - Sec. I. - Pàg. 17259 Secció I. Disposicions generals CONSELL DE GOVERN 7432 Decret 15/2013, de 19 d abril, pel qual es regula el tractament integrat de les llengües als centres docents no

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport DECRET 139/2015, d 11 de setembre, del Consell, pel qual es fixen les taxes a satisfer per la prestació de serveis acadèmics universitaris per al

Más detalles

Conselleria de Empresa, Universitat i Ciència. Conselleria de Empresa, Universidad y Ciencia. 40340 21 12 2006 DOGV núm. 5.412. g) ALTRES ASSUMPTES

Conselleria de Empresa, Universitat i Ciència. Conselleria de Empresa, Universidad y Ciencia. 40340 21 12 2006 DOGV núm. 5.412. g) ALTRES ASSUMPTES 40340 21 12 2006 DOGV núm. 5.412 Apartat quart Es delega en el director general d Investigació, Desenrotllament i Innovació Agropecuària la concessió i denegació de les ajudes previstes en la present resolució.

Más detalles

Grau de Turisme. Titulació oficial. Formem especialistes en les activitats turístiques fonamentades en la innovació i la sostenibilitat

Grau de Turisme. Titulació oficial. Formem especialistes en les activitats turístiques fonamentades en la innovació i la sostenibilitat Estudis d Economia i Empresa Grau de Turisme Titulació oficial Certificació Tedqual de Themis-Organització Mundial del Turisme. La UOC, primera universitat en línia del món a obtenir aquesta certificació.

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

ÍNDEX ÍNDICE PREÀMBUL PREÁMBULO

ÍNDEX ÍNDICE PREÀMBUL PREÁMBULO Conselleria d Educació, Formació i Ocupació PREÀMBUL DECRET 117 /2011, de 9 de setembre, del Consell, pel qual establix el currículum de les ensenyances artístiques professionals d Arts Plàstiques i Disseny

Más detalles

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Organitza: 4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Gerard Mussot: Neu i brases 1r Concurs de Fotografia Digital L Andorra dels Paisatges Març Léopold Hurbin: Submarí 4t Concurs de

Más detalles

Conselleria d Educació Conselleria de Educación

Conselleria d Educació Conselleria de Educación Conselleria d Educació ORDE 86/2010, de 15 de novembre, de la Conselleria d Educació, per la qual s establix el procediment per a la implantació d ensenyaments universitaris oficials de grau, màster i

Más detalles

PER QUÈ ÉS TÉ TANTA PRESSA A IMPLANTAR BOLÒNIA L ANY VINENT?

PER QUÈ ÉS TÉ TANTA PRESSA A IMPLANTAR BOLÒNIA L ANY VINENT? -1- Benvolguts i benvolgudes estudiants i estudiantes Desprès de la meva participació en el Consell d Estudiants de la Facultat del divendres 21 de novembre, he cregut adequat donar per escrit les respostes

Más detalles

educació formació professional cicles formatius per famílies professionals 2010

educació formació professional cicles formatius per famílies professionals 2010 educació formació professional cicles formatius per famílies professionals 2010 Generalitat de Catalunya Departament d Educació www.gencat.cat/educacio www.xtec.cat/estudis/fp Generalitat de Catalunya

Más detalles

4. Universidades Universidad de Alicante. 4. Universitats Universitat d Alacant. 28090 20 11 2003 DOGV - Núm. 4.634 ORDENE ORDENO

4. Universidades Universidad de Alicante. 4. Universitats Universitat d Alacant. 28090 20 11 2003 DOGV - Núm. 4.634 ORDENE ORDENO 28090 20 11 2003 DOGV - Núm. 4.634 ORDENE Primer Deixar sense efecte el nomenament de José Vicente Albero Calabuig com a membre del tribunal de les convocatòries 6/2000 i 7/2000. Segon Nomenar a Ofelia

Más detalles

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Jornada sobre l impacte les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Llei 25/2013 27 sembre. Impuls la factura electrònica i creació l Comptable Factures 1 1 1 Objecte Objecte

Más detalles

NORMATIVA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

NORMATIVA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA NORMATIVA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Aprovada per la Comissió Acadèmica el 27 d abril del 2012) (Aprovada pel Consell de Govern el 8 de maig del

Más detalles

MÀSTER UNIVERSITARI EN GESTIÓ ADMINISTRATIVA MÁSTER UNIVERSITARIO EN GESTIÓN ADMINISTRATIVA

MÀSTER UNIVERSITARI EN GESTIÓ ADMINISTRATIVA MÁSTER UNIVERSITARIO EN GESTIÓN ADMINISTRATIVA MÀSTER UNIVERSITARI EN GESTIÓ ADMINISTRATIVA MÁSTER UNIVERSITARIO EN GESTIÓN ADMINISTRATIVA INFORME DE SEGUIMENT DEL CURS 2012-2013 INFORME DE SEGUIMIENTO DEL CURSO 2012-2013 Departament de Dret i Ciències

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de EDICIONES DON BOSCO en la

Más detalles

PROGRAMA d EURECAT Més que una feina. Passió per la tecnologia

PROGRAMA d EURECAT Més que una feina. Passió per la tecnologia PROGRAMA d EURECAT Més que una feina. Passió per la CONVOCATÒRIA 2016-17 BASES GENERALS Programa Més que una feina. Passió per la CONVOCATÒRIA 2016-17 1. Presentació EURECAT és el gran Centre Tecnològic

Más detalles

ÍNDICE ÍNDEX. Article 10. Avaluació, promoció i acreditació Article 11. Adaptació als distints tipus i destinataris de l oferta educativa

ÍNDICE ÍNDEX. Article 10. Avaluació, promoció i acreditació Article 11. Adaptació als distints tipus i destinataris de l oferta educativa Conselleria d Educació, Cultura i Esport ORDE 24/2013, de 21 d abril, de la Conselleria d Educació, Cultura i Esport, per la qual s establix per a la Comunitat Valenciana el currículum del cicle formatiu

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals

Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals , pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals Avís legal: aquest text és propietat del CEMICAL. S autoritza de manera genèrica l accés als continguts, el seu tractament

Más detalles

ÍNDEX ÍNDICE PREÀMBUL PREÁMBULO

ÍNDEX ÍNDICE PREÀMBUL PREÁMBULO Conselleria d Educació, Formació i Ocupació ORDE 33/2012, de 22 de juny, de la Conselleria d Educació, Formació i Ocupació, per la qual s establix per a la Comunitat Valenciana el currículum del cicle

Más detalles

València, 14 de juliol de 2014. El director general de Centres i Personal Docent: Santiago Martí Alepuz. La directora general d Innovació,

València, 14 de juliol de 2014. El director general de Centres i Personal Docent: Santiago Martí Alepuz. La directora general d Innovació, Conselleria d Educació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 14 de juliol de 2014, de les direccions generals de Centres i Personal Docent, i d Innovació, Ordenació i Política Lingüística, per la qual es dicten

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport ORDRE 13/216, de 3 de maig, de la Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoca procediment selectiu d ingrés i procediment

Más detalles

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo)

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Districte de Sant Martí Juliol de 2013 BIM/SA Barcelona d Infraestructures Municipals La

Más detalles

Màster en Formació del Professorat d ESO i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d Idiomes

Màster en Formació del Professorat d ESO i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d Idiomes Màsters universitaris Másteres universitarios University Master s Programmes 2015-2016 Màster en Formació del Professorat d ESO i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d Idiomes Nom del màster

Más detalles

Màster en Professorat d ESO i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d Idiomes

Màster en Professorat d ESO i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d Idiomes Màster en Professorat d ESO i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d Idiomes Nom del màster Àmbit Tipus Unitat d'adscripció Secretaria acadèmica Durada Màster en Professorat d ESO i Batxillerat,

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de SOLUCIONES ASORCAD,

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Cultura i Esport DECRET 128/2013, de 20 de setembre, del Consell, pel qual s establix el currículum de les ensenyances artístiques professionals corresponents al títol de Tècnic

Más detalles

ORDE de 29 de juliol de 2009, de la Conselleria d Educació per la qual s establix per a la Comunitat Valenciana

ORDE de 29 de juliol de 2009, de la Conselleria d Educació per la qual s establix per a la Comunitat Valenciana Conselleria d Educació ORDE de 29 de juliol de 2009, de la Conselleria d Educació per la qual s establix per a la Comunitat Valenciana el currículum del cicle formatiu de Grau Superior corresponent al

Más detalles

Grau d Enologia. Facultat d Enologia de Tarragona Entrada 40 alumnes

Grau d Enologia. Facultat d Enologia de Tarragona Entrada 40 alumnes Grau d Enologia 2014-2015 Entrada 40 alumnes Facultat d Enologia de Tarragona Que es l Enologia? L Enologia és la ciència, tècnica i art de produir vi a partir de most de raïm fermentat. Integra coneixements

Más detalles

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 20 de maig de 2016, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es convoquen proves

Más detalles

Pel Departament d Educació: El senyor Jordi Roca i Armengol, director general de Centres Educatius.

Pel Departament d Educació: El senyor Jordi Roca i Armengol, director general de Centres Educatius. DESENVOLUPAMENT DEL PACTE SEGON DE L ACORD DE 24 MAIG DE 2005 PEL QUAL ES MODIFICA PARCIALMENT I ES PRORROGA L ACORD SOBRE LA REESTRUCTURACIÓ DE CENTRES DOCENTS PRIVATS CONCERTATS I L ANALOGIA RETRIBUTIVA

Más detalles

CURS ONLINE DE PREPARACIÓ EXAMEN CAMBRIDGE ENGLISH ADVANCED (CAE)

CURS ONLINE DE PREPARACIÓ EXAMEN CAMBRIDGE ENGLISH ADVANCED (CAE) ONLINE DE PREPARACIÓ EXAMEN CAMBRIDGE ENGLISH ADVANCED (CAE) Curs Certificat per la Universitat San Jorge 110 HORES 3 MESOS 4 ECTS CAMBRIDGE ENGLISH: RECONEIXEMENT MUNDIAL Cambridge English s'ha convertit

Más detalles

SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ

SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ HKAOQYETBCNABDJRURIYCVAJCMVPSJGFT USOXLA SALLERBWVXMCLDHSRYGFHKAOQYE ETBCNLUDJRORIYCVAJRYPFRWSKBTUDSXBO AHGLSOL LICITUD D INSCRIPCIÓNLSKAFJFGTW FZCVSRYGFHKAOQYETBCNAODJRPRIYCVJSR

Más detalles

1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es tracta el curs?

1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es tracta el curs? Curs de monitors 1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 2. TITULACIÓ REGLADA Quín títol s obté? 3. REQUISITS D ACCÈS Quí pot apuntar-se? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es

Más detalles

formació professional cicles formatius per famílies professionals 2012

formació professional cicles formatius per famílies professionals 2012 formació professional cicles formatius per famílies professionals 2012 www.gencat.cat/ensenyament/queestudiar (Estudiar a Catalunya) Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Generalitat de Catalunya

Más detalles

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Cultura i Esport DECRET 110/2014, d 11 de juliol, del Consell, pel qual es fixen les taxes a satisfer per la prestació de servicis acadèmics universitaris per al curs 2014/2015.

Más detalles

REGLAMENTO DE PRÁCTICAS EXTERNAS

REGLAMENTO DE PRÁCTICAS EXTERNAS REGLAMENT DE PRÀCTIQUES EXTERNES DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA REGLAMENTO DE PRÁCTICAS EXTERNAS DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA Preàmbul... 3 Capítol I. Disposicions generals... 3 Article 1. Definicions...

Más detalles

MECANISMES D'ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN TREBALL SOCIAL AL GRAU DE TREBALL SOCIAL UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS

MECANISMES D'ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN TREBALL SOCIAL AL GRAU DE TREBALL SOCIAL UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS MECANISMES D'ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN TREBALL SOCIAL AL GRAU DE TREBALL SOCIAL UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears, atesa l'adequació

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de INSERT STAR, S.L.U. en la

Más detalles

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport ORDRE 15/2016, de 16 de maig, de la Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoca el procediment selectiu d ingrés

Más detalles

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL S E G O N A E D I C I Ó D E S A B A D E L L U N I V E R S I T A T D E L 7 A L 1 1 D E J U L I O L D E 2 0 0 3 LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL LES ESTRATÈGIES LOCALS EN LA MOBILITAT URBANA Joan Carles

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 27 de gener de 2016, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es determina el calendari

Más detalles

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a Conselleria de Justícia i Administracions Públiques DECRET 22/2008, de 7 de març, del Consell, pel qual s aprova l oferta d ocupació pública de 2008 per al personal de l administració de la Generalitat.

Más detalles

2016-17 Postgrau en Teràpia Breu Estratègica 19a edició en dissabtes - 20a edició en dimarts Curs presencial a Barcelona. 12 Crèdits ECTS Diploma de la Fundació Universitat de Girona www.iesp.cat www.interpersonal.cat

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

GRAU EN CRIMINOLOGIA I SEGURETAT GRADO EN CRIMINOLOGÍA Y SEGURIDAD INFORME DE SEGUIMENT DEL CURS 2012-2013 INFORME DE SEGUIMIENTO DEL CURSO 2012-2013

GRAU EN CRIMINOLOGIA I SEGURETAT GRADO EN CRIMINOLOGÍA Y SEGURIDAD INFORME DE SEGUIMENT DEL CURS 2012-2013 INFORME DE SEGUIMIENTO DEL CURSO 2012-2013 GRAU EN CRIMINOLOGIA I SEGURETAT GRADO EN CRIMINOLOGÍA Y SEGURIDAD INFORME DE SEGUIMENT DEL CURS 2012-2013 INFORME DE SEGUIMIENTO DEL CURSO 2012-2013 Departament de Dret i Ciències Polítiques Barcelona,

Más detalles

Màster Universitari en Educació per a la Salut. Facultat d'infermeria Universitat de Lleida. Informe de seguiment Curs 2012-13

Màster Universitari en Educació per a la Salut. Facultat d'infermeria Universitat de Lleida. Informe de seguiment Curs 2012-13 Facultat d'infermeria Universitat de Lleida Informe de seguiment Curs 2012-13 Elaborat per la coordinació de la titulació Presentat a la Comissió d'estudis de Postgraus del centre: 10/12/13 Revisat pel

Más detalles

Consellería de Economía, Industria, Turismo y Empleo - Conselleria de Educación, Cultura y Deporte

Consellería de Economía, Industria, Turismo y Empleo - Conselleria de Educación, Cultura y Deporte Conselleria d Economia, Indústria, Turisme i Ocupació - Conselleria d Educació, Cultura i Esport ORDE 1/2014, de 8 d agost, de la Conselleria d Economia, Indústria, Turisme i Ocupació i la Conselleria

Más detalles

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE.

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. 1. Quart curs d ESO. A 4t d'eso, sol licitem dues matèries diferenciades: Economia de 4t d'eso, com a matèria orientadora

Más detalles

València, 12 de juny de 2015. El director general de Centres i Personal Docent: Santiago Martí Alepuz. El director general d Innovació,

València, 12 de juny de 2015. El director general de Centres i Personal Docent: Santiago Martí Alepuz. El director general d Innovació, Conselleria d Educació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 12 de juny de 2015, de les direccions generals de Centres i Personal Docent, i d Innovació, Ordenació i Política Lingüística, per la qual es dicten

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

Any XXXVIII Divendres, 2 d octubre de 2015 / Viernes, 2 de octubre de 2015 Núm. 7628bis

Any XXXVIII Divendres, 2 d octubre de 2015 / Viernes, 2 de octubre de 2015 Núm. 7628bis Any XXXVIII Divendres, 2 d octubre de 2015 / Viernes, 2 de octubre de 2015 Núm. 7628bis I. DISPOSICIONS GENERALS I. DISPOSICIONES GENERALES Conselleria d Hisenda i Model Econòmic DECRET 167/2015, de 2

Más detalles

Estudis de Psicologia i Ciències de l Educació. Grau de Psicologia. Titulació oficial. Formem els psicòlegs de la societat de la informació

Estudis de Psicologia i Ciències de l Educació. Grau de Psicologia. Titulació oficial. Formem els psicòlegs de la societat de la informació Estudis de Psicologia i Ciències de l Educació Grau de Psicologia Titulació oficial Formem els psicòlegs de la societat de la informació Grau de Psicologia Busques prestigi, flexibilitat i innovació? Estudia

Más detalles