Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Cal lípolis CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA MODALITAT DUAL

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Cal lípolis CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA MODALITAT DUAL"

Transcripción

1 CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA MODALITAT DUAL

2 FORMACIÓ PROFESSIONA DUAL EL MODEL FORMATIU COMPARTIT AMB L EMPRESA

3 QUÈ ÉS LA FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL? GUANYAR GUANYAR Una formació professional organitzada conjuntament per les empreses i els centres educatius (mitjançant conveni de col laboració), actuant coordinadament en el procés formatiu dels nous professionals.

4 Reconeixement Acadèmic Generalitat de Catalunya Els estudis en modalitat DUAL comporten un reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per l alumnat mitjançant: el treball el desenvolupament de la beca la formació impartida per l empresa INSTITUT EMPRESA Formació Teòrica-pràctica Contracte per la formació i l aprenentatge o beca

5 ESTADA A L EMPRESA PRIMER PERÍODE. Formació en centres de treball (FCT): L alumne farà entre 80 i 100 hores de pràctiques. Representa una primera immersió a l empresa Aquestes hores no són remunerades. SEGON PERÍODE. Contracte o beca salari: L alumne farà 870h d activitat en l empresa. Aquestes hores són remunerades.

6 TIPUS DE CONTRACTES Qualsevol modalitat de Contracte laboral Contracte per a la formació i l aprenentatge Edat màxima, 30 anys. Mínim 1 any i màxim 3 anys. Jornada 40 h/setmana (inclou la formació realitzada al centre) Bonificacions SS: 100% de les quotes per empreses de menys de 250 treballadors. En cas de posterior contractació indefinida, reduccions de fins a 1800 /any durant 3 anys. Retribució: segons normativa. Referència mínima: salari mínim interprofessional, 645,30 /mes en 2014

7 Beca Mínim 2 mesos i màxim de 10 dins d un curs (possibilitat d una pròrroga) Gratificació a acordar entre l empresa i el titular del centre (igual per a tots els alumnes del grup) Referència mínima: Indicador públic de renda d efectes múltiples (IPREM), proporcional al nombre d hores efectivament realitzades, 532,51 /mes en L empresa gestiona l alta a la Seguretat Social com a becari (compte de cotització becaris) i realitza la gratificació econòmica a l alumnat. Cal signar un acord amb les activitats formatives a realitzar, dades de l empresa, el centre i l alumne i les condicions de desenvolupament de l estada, segons el model establert per la DGFPiERE.

8 COST DE LA BECA I DEL CTE. FORMACIÓ BECA CTE. FORMACIÓ IPREM 2014 SM Mensualitat completa 532,51 645,30 Cost SS contingències comuns 30,52 30,52 Cost SS Accident de treball i malaltia professional 4,20 4,20 Atur 41,42 Fogasa 2,32 Formació professional 1,12 Total 567, Bonificació 100% en empreses amb menys de 250 treballadors 645,30 Cost/hora (amb jornada 8h/dia i 160h/mes 3,55 4

9 AVANTATGES DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL Per al centre: establir una major vinculació i coresponsabilitat entre el centre de formació professional i les empreses en el procés formatiu dels alumnes. Per a l'empresa: recuperar el model d'aprenent garantint una formació professional que millori la qualificació i el desenvolupament personal dels joves; disposar de personal qualificat adaptat a les seves necessitats i format en el seus processos i cultura empresarial. S'allarga el període d estada de l alumne a l empresa. En còmput total suposa al voltant de 970 h. Per a l'alumne: compaginar la formació al centre i en una empresa del sector amb un contracte o beca; desenvolupar el potencial professional; aprendre en situacions reals de treball; adquirir experiència professional, i millorar l'ocupabilitat.

10 CFGM Farmàcia i Parafarmàcia PROPOSTA MODALITAT DUAL A L INS CAL LÍPOLIS

11 CFGM Farmàcia i Parafarmàcia. COMPARATIVA Programa clàssic DUAL Durada total del cicle formatiu: hores Formació en el centre educatiu: hores Formació a l empresa: 350 h FCT Durada total del cicle formatiu: 2310 hores Formació en el centre educatiu: hores Formació a l empresa: 100 h FCT i 870 h de contracte o beca

12 COMPETÈNCIES PROFESSIONALS DELS TÈCNICS EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA La competència general consisteix a assistir en la dispensació i elaboració de productes farmacèutics i afins, i realitzar la venda de productes parafarmacèutics, fomentant la promoció de la salut i executant tasques administratives i de control de magatzem, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

13 PERFIL DE L ALUMNAT Persona que accedeix al Cicle Formatiu de Grau Mitjà provinent de la ESO o per mitjà d un curs d accés al cicle. L edat mitjana està entre els 16 i el 18 anys. També accedeixen al cicle: Alumnes amb estudis de batxillerat (total o parcial). Alumnes titulats d altres cicles formatius: cures auxiliars d infermeria, comerç, documentació sanitària, dietètica,.. Alumnes procedents del món laboral (hospitals, farmàcies, laboratoris,..

14 QUÈ OFEREIX EL NOSTRE CENTRE? En el centre actualment tenim 3 grups d alumnes que cursen els estudis del CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia, la proposta del centre és oferir la modalitat DUAL a un sol grup d alumnes i per poder ser admesos a aquesta modalitat els alumnes hauran de complir una sèrie de requisits acadèmics i actitudinals.

15 ABANS DE L INICI DE L FCT L equip docent en junta d avaluació seleccionarà els alumnes que poden accedir a la formació en la modalitat DUAL (segons els resultats acadèmics i actitudinals) La farmàcia podrà entrevistar un o més alumnes i escollir el que s adapti millor a les seves necessitats. L assignació final passarà sempre per un acord ferm entre l empresa, el centre i l alumne/a.

16 ORGANITZACIÓ DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL

17 CURS 1r CURS Institut: - Fins la setmana 31: matins de dilluns a divendres Empresa - A partir de la setmana 32: inici FCT (horari a convenir amb l Oficina de farmàcia, màxim 8 h/ dia) -A partir de juny possibilitat d iniciar el contracte laboral o beca-gratificada 2n CURS Institut - Matins, de dilluns a dimecres de 8 a 15 h Empresa - Dijous a dissabte tot el dia.(8h) - De dilluns a dimecres tardes. (4h) - Màxim 40 h/setmanals tenint en comptes les hores a l institut (19 h/setmana a l empresa)

18 Opció 1 1r CURS 1r, 2n i 3r TRIMESTRE, estada de l alumne al centre educatiu A partir del 1 de juny, estada a l empresa FCT (pràctiques), entre 80 i 100 hores, i un cop finalitzada, s inicia l estada de l alumnat a l empresa (beca DUAL o contracte laboral). Durant mig juny, juliol i agost) (unes 400 hores + les 100 fct) 2n CURS 1r, 2n i 3r TRIMESTRE, estada de l alumnat al centre educatiu i a l empresa (beca o contracte laboral) on li queden 470 h. Les pot realitzar: - 4h a les tardes el dies de classe (de dilluns a dimecres) - 8h els dies no lectius (dijous a dissabte, festius no lectius i vacances escolars)

19 Opció 2 1r CURS 1r, 2n i 3r TRIMESTRE, estada de l alumne al centre educatiu A partir del 1 de juny, estada a l empresa FCT (pràctiques), entre 80 i 100 hores 2n CURS A partir del 1 de setembre o al inici del curs 1r, 2n i 3r TRIMESTRE, estada de l alumnat al centre educatiu i a l empresa (beca o contracte laboral) on li queden 870 h. Les pot realitzar: -4h a les tardes el dies de classe (de dilluns a dimecres) -8h els dies no lectius (dijous a dissabte, festius no lectius, vacances escolars i mes de maig)

20 Opció 3 1r CURS 1r, 2n i 3r TRIMESTRE, estada de l alumne al centre educatiu A partir del 1 de juny, estada a l empresa FCT (pràctiques), entre 80 i 100 hores. 2n CURS 1r, 2n i 3r TRIMESTRE, estada de l alumnat al centre educatiu A partir del 1 de juny, estada a l empresa (beca o contracte laboral) on li queden 870 h. Les pot realitzar: -8h durant maig, juny, juliol, agost i principi de setembre (exceptuant diumenges i dies festius) Aquest alumne obtindria el títol a setembre

21 CONTINGUT CURRICULAR I DISTRIBUCIÓ EN ELS DOS CURSOS ACADÈMICS

22 Mòdul Nom del mòdul UF PRIMER CURS 1 Oficina de farmàcia Organització farmacèutica Control d existències Documents de compra-venta Documents dispensació Hores Hores al centre Hores a assignades l empresa Dispensació de productes farmacèutics 3 Dispensació de productes parafarmacèutics 7 Operacions bàsiques de laboratori Farmacologia Dispensació hospitalària Homeopatia Fitoteràpia Dermofarmàcia Dietètica Biocides Primers auxilis Anatomofisiologia i patologia bàsiques 10 Formació i orientació laboral 13 Síntesi Total: FCT

23 SEGON CURS Mòdul Nom del mòdul UF 2 Dispensació de productes farmacèutics Protocols de dispensació Terapèutica Hores Hores al Hores a assignades centre l empresa Dispensació de productes parafarmacèutics 4 Formulació magistral 5 Promoció de la salut 6 Dispensació i venda de productes 11 Empresa i iniciativa emprenedora Parafarmàcia Productes sanitaris Ortopèdia i pròtesis Educació per la salut Controls analítics Comunicació amb l usuari Anglès tècnic Síntesi Contracte o beca 870 Total:

24 ESTADA A L EMPRESA Dues fases: Primera fase: L'alumne/a s'incorpora a l empresa per realitzar l FCT i adaptar-se al funcionament de l'empresa. Farà aproximadament 100 h. S iniciarà al mes de juny. Segona fase: A partir de meitat de juny es pot iniciar l'estada remunerada en modalitat de contracte per a la formació i l aprenentatge o de beca-salari.

25 SEGUIMENT DE L ESTADA A L EMPRESA La farmàcia assignarà a cada alumne/a un tutor/a. Es realitzaran reunions o contactes telefònics periòdics entre el tutor/a del centre i el tutor/a de cadascuna de les farmàcies. El tutor/a de l institut i el tutor/a de la farmàcia es reuniran almenys una vegada abans de l inici de l estada de l alumne/a per pactar el Pla d activitats, el procés d acollida de l alumnat, etc La farmàcia avalua els coneixements que l alumne/a ha adquirit a la farmàcia segons el pla d activitats. L avaluació es realitzarà seguint el programa qbid empresa

26 Millora de la formació dels tècnics de farmàcia i parafarmàcia (millora la qualificació professional). La farmàcia intervé de forma directa en la formació del tècnic (disposa de personal qualificat adaptat a les seves necessitats). S allarga el període d estada en la farmàcia amb major rendiment de l alumne durant aquest període. La farmàcia intervé en la selecció de l alumne que ha d acollir. Possibilitat de tenir l alumne en formació durant tot l estiu (a diferència de l FCT). Contractes bonificats. AVANTATGES PER A LES FARMÀCIES

27 FORMALITZACIÓ DE LA COL LABORACIÓ ENTRE L INSTITUT I LES FARMÀCIES El Departament d'ensenyament i el Col legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), han signat el dia 24 de novembre de 2014, un conveni de col laboració per promoure, impulsar i desenvolupar en règim de formació dual el cicle formatiu de grau mitjà de Farmàcia i parafarmàcia a l'. Les farmàcies interessades en adherir-se a aquest acord de col laboració, poden adreçar-se directament al Col legi de Farmacèutics o a l.

28 PER A MÉS INFORMACIÓ Si voleu obtenir més informació sobre l FP dual podeu consultar el web del ( clickant a Empreses-FP dual. Si voleu consultar dubtes, establir contacte amb l o signar l adhesió al conveni, envieu un correu electrònic a la Coordinadora d FP dual (Laura Perez) i immediatament ens posarem en contacte amb vosaltres. lperez37@xtec.cat lauraperezfct@gmail.com Esperem comptar amb vosaltres per millorar la formació i la qualificació dels futurs tècnics de farmàcia.

29 MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA COL LABORACIÓ

FP DUAL AL FERRAN TALLADA

FP DUAL AL FERRAN TALLADA 25/01/2018 Autora: Gemma Torres Una formació professional organitzada conjuntament per a les empreses i els centres educatius (mitjançant conveni de col laboració), actuant coordinadament en el procés

Más detalles

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent Centre educatiu Empresa aprenent FP dual Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Què és l FP en alternança

Más detalles

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent Centre educatiu Empresa aprenent Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament FP dual Què és l FP en alternança

Más detalles

Formació Professional en alternança i DUAL

Formació Professional en alternança i DUAL Formació Professional en alternança i DUAL 27 d octubre 2015 Barcelona Clúster Nàutic World Trade Center F. Xavier Secall Estallo Consorci d Educació de Barcelona QUÈ ÉS?? Formació professional organitzada

Más detalles

FP Dual a altres comunitats, FP Dual a altres comunitats, Catalunya. Catalunya. Cicle de plàstics a la Garrotxa

FP Dual a altres comunitats, FP Dual a altres comunitats, Catalunya. Catalunya. Cicle de plàstics a la Garrotxa Cicle de plàstics a la Garrotxa FP Dual a altres comunitats, NOVES TITULACIONS FP Dual a altres comunitats, Mòduls professionals Interpretació i representació gràfica FP Dual a altres

Más detalles

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CFGM d'atenció a Persones en Situació de Dependència CFGS d'integració Social CFGS Educació Infantil C / P A R E C O L L, 3, 1 7 0 0 5, G I R O N A T E L È F O N : 9

Más detalles

Pla anual CFGM Farmàcia i parafarmàcia

Pla anual CFGM Farmàcia i parafarmàcia Pla anual 2017-2018 CFGM Farmàcia i parafarmàcia Folch i Torres, 5-13 08241 MANRESA T. 93 872 69 88 secretaria@joviat.cat www.joviat.cat 1. L organització del Cicle 1.1 Característiques generals: El cicle

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA. 2 cursos acadèmics. Curs

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA. 2 cursos acadèmics. Curs CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA 2 cursos acadèmics Curs 2016-2017 Curs 2016-2017 Curs 2016-2017 Sistema LOE PLA D ESTUDIS El cicle està dividit en mòduls. Cada mòdul està

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 INFORMÀTICA Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 Índex Estructura dels Cicles Formatius Accés als Cicles Formatius Informació Cicles Formatius Família Professional Preinscripció, documentació, normativa,

Más detalles

CFGM CONFECCIÓ I MODA P E R F I L P R O F E S S I O N A L I N N O VA C I Ó I P R O D U C C I Ó D E L A M O D A

CFGM CONFECCIÓ I MODA P E R F I L P R O F E S S I O N A L I N N O VA C I Ó I P R O D U C C I Ó D E L A M O D A CFGM CONFECCIÓ I MODA P E R F I L P R O F E S S I O N A L I N N O VA C I Ó I P R O D U C C I Ó D E L A M O D A Família professional: Tèxtil, confecció i pell On estudiem? Tenim dos espais CRTTT Escola

Más detalles

SEGUIMENT I AVALUACIÓ D UN CONVENI QBID SEGUIMENT, AVALUACIÓ I TANCAMENT D UN CONVENI QBID

SEGUIMENT I AVALUACIÓ D UN CONVENI QBID SEGUIMENT, AVALUACIÓ I TANCAMENT D UN CONVENI QBID SEGUIMENT, AVALUACIÓ I TANCAMENT D UN CONVENI QBID Sant Joan Despí SEGUIMENT L ALUMNE I AVALUACIÓESTÀ D UN CONVENI A L EMPRESA QBID AMB UN CONVENI I UN PAP 1er Gestió de l activitat diària de l FCT :L

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017

NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017 NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017 Resumim els principals aspectes de l Ordre de cotització publicada el mes de febrer de l any en curs. COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL RÈGIM GENERAL

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

Estratègies metodològiques a la Formació Professional

Estratègies metodològiques a la Formació Professional MÀSTER EN FORMACIÓ DEL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA I BATXILLERAT, FORMACIÓ PROFESSIONAL I ENSENYAMENT D'IDIOMES Estratègies metodològiques a la Formació Professional Casos / FCT Judit Tobar,

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

GUIA DE L ALUMNAT CFGM FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA

GUIA DE L ALUMNAT CFGM FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA GUIA DE L ALUMNAT CFGM FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA CURS 2015-2016 Av. del Velòdrom, 37 08304 MATARÓ Tel: 93 798 77 11 Fax: 93 757 30 32 www.asatorras.cat 1 CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ: FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO

INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO Data: 11.07.18 Circular núm. 24 INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO TÍTOLS - Tècnic/a de Judo i Defensa Personal: Cicle Inicial Cicle Final - Tècnic/a Superior de Judo i

Más detalles

ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses.

ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses. Formació Professional Grau Superior EFICIÈNCIA ENERGÈTICA-E.S.T ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses. Mòduls teòric-pràctics ESCOLA GREMIAL D'INSTAL

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP

PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA. Curs

CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA. Curs CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA Curs 2015-2016 europeu Pàgina 1 de 7 1.- Durada del cicle: 2000 hores 2.- Seqüenciació i distribució dels mòduls per curs: Aquest cicle formatiu es realitza en dos cursos

Más detalles

Cicle Formatiu de Grau Superior COMERÇ INTERNACIONAL. (cc)lightmash

Cicle Formatiu de Grau Superior COMERÇ INTERNACIONAL. (cc)lightmash Cicle Formatiu de Grau Superior COMERÇ INTERNACIONAL (cc)lightmash Presentació General Gràcies a la internacionalització de les empreses i la situació econòmica actual, els tècnics en comerç internacional

Más detalles

IES Agustí Serra i Fontanet

IES Agustí Serra i Fontanet IES Agustí Serra i Fontanet C/ Vallmanyà, 13-15 08207 SABADELL Tel.: 93.723.03.12 www.xtec.cat/iesagustiserra www.xtec.cat/iesagustiserra 1 On és L Agustí Serra? RENFE: Sabadell Nord IES Agustí Serra i

Más detalles

Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat

Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat Línies generals d actuació 2011-2012 Presentació a directors/es de centres de secundària Organigrama Direcció General d ESO i Batxillerat

Más detalles

Creu Roja Oficina Autonòmica Illes Balears DEPARTAMENT DE FORMACIÓ

Creu Roja Oficina Autonòmica Illes Balears DEPARTAMENT DE FORMACIÓ DEPARTAMENT DE FORMACIÓ PRIMERS AUXILIS Durada: 52 hores Horari: De dilluns a divendres de 20:30 a 22:30 Requisits: Tenir 16 anys Acreditació: Diploma emès per la Oficina Central de Creu Roja a Madrid

Más detalles

DADES DE PRESTACIONS 2013

DADES DE PRESTACIONS 2013 ATUR / LÍMITS DE FOGASA / IT / IPREM / SMI IRSC / PENSIONS CONTRIBUTIVES / PENSIONS NO CONTRIBUTIVES / PRESTACIÓ FILLS A CÀRREC TOPALL PENSIÓ SEGURETAT SOCIAL BASES DE COTITZACIÓ [ATUR] [LÍMITS DE FOGASA]

Más detalles

CFGS. Jornada de Presentació de Cicles Formatius. Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015

CFGS. Jornada de Presentació de Cicles Formatius. Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015 CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic Jornada de Presentació de Cicles Formatius Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015 Pla d Estudis Nou currículum L.O.E. Mòduls professionals estructurats en unitats

Más detalles

Els protocols d avaluacid. avaluació d AQU Catalunya. Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat

Els protocols d avaluacid. avaluació d AQU Catalunya. Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat Taller de formació d'estudiants en l'assegurament de la qualitat a la universitat Els protocols d avaluacid avaluació d AQU Catalunya Albert Basart. Gestor de projectes. AQU Catalunya Guies d avaluacid

Más detalles

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Els estudis de Formació Professional Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Índex Cicles formatius: Obtenció d'una titulació de formació professional. Modificacions curriculars en la formació professional.

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

FULL INFORMATIU. Curs Número 1, juliol Estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte que vulgueu resoldre.

FULL INFORMATIU. Curs Número 1, juliol Estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte que vulgueu resoldre. 1. EQUIP DIRECTIU FULL INFORMATIU Número 1, juliol 2017 L equip directiu de l Institut està format per: Xavier Tresserra Barba, director Manel Navarro Carrillo, cap d estudis Dolores Climent Barber, cap

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA -DUALmaig de 2013 Es triplica l oferta en Formació Professional Dual La consellera Rigau ha recordat que recentment es va presentar el III Pla d FP, en

Más detalles

PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ

PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ Fax 977 55 62 11 PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ ORDRE D ASSIGNACIÓ DE PLACES GM: - El centre assignarà places, en primer lloc, a les persones que van participar

Más detalles

Setembre qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa

Setembre qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa Setembre 2016 qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa INDEX 1. Entrada al sistema 2. Proposar pla d activitats 3. Seguiment de l activitat 4. Contacte de valoració 5. Emplenar l enquesta 2 Entrada

Más detalles

Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO

Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO Serveis Territorials a la Catalunya Central Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO JORNADA D ORIENTACIÓ EDUCATIVA Catalunya Central Manresa, 26 de març de 2015 Programes d FP per a alumnes

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

PROCÉS 19 ENSENYAMENT APRENENTATGE DE CICLES FORMATIUS PROCÉS-Q-410-T-19-FP

PROCÉS 19 ENSENYAMENT APRENENTATGE DE CICLES FORMATIUS PROCÉS-Q-410-T-19-FP PROCÉS 19 ENSENYAMENT APRENENTATGE DE CICLES FORMATIUS PROCÉS-Q-410-T-19-FP ÍNDEX GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS

Más detalles

El Repte de la Formació Professional Dual a Les Cooperatives. Juan Comenius Salus Formació Florida Universitària

El Repte de la Formació Professional Dual a Les Cooperatives. Juan Comenius Salus Formació Florida Universitària El Repte de la Formació Professional Dual a Les Cooperatives Juan Comenius Salus Formació Florida Universitària El Punt de Partida futur empresa Centre El Model de FP DUAL a València Que és la FP Dual

Más detalles

Accions específiques pels Metges joves

Accions específiques pels Metges joves Accions específiques pels Metges joves Estudiants CoMB Unitat de Participació Secció MIR Secció MIR Actes i Jornades Participació anual en les Jornades d Estudiants Clínic i Estudiants Bellvitge amb alguna

Más detalles

PROCEDIMENT 57 PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL EN ELS CICLES FORMATIUS PR-Q-750-T-01-FP

PROCEDIMENT 57 PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL EN ELS CICLES FORMATIUS PR-Q-750-T-01-FP PROCEDIMENT 57 PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL EN ELS CICLES FORMATIUS PR-Q-750-T-01-FP ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ

Más detalles

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 Abans de començar: Benvinguda a estudiants del Pla Especial

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

Curs març de 2015

Curs març de 2015 Curs 2015-16 5 març de 2015 Breu descripció de l Institut 1,500 Alumnes 56 Grups 105 Professors Edat mitjana alumnes 21,72 anys Horari marc: Batxillerat: de 8 a 14:30 Grau mitjà: de 8 a 14:30 CAS: de 8

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 INFORMÀTICA Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 Índex Estructura dels Cicles Formatius Accés als Cicles Formatius Informació Cicles Formatius Família Professional Preinscripció, documentació, normativa,

Más detalles

El 4t d ESO Final d etapa

El 4t d ESO Final d etapa Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Sa Palomera Carrer Vilar Petit, s/n 17300 Blanes Tel. 972 35 09 09 El 4t d ESO Final d etapa INS Sa Palomera b7000551@xtec.cat http://www.sapalomera.cat

Más detalles

Curs DOCUMENTACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ

Curs DOCUMENTACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ Curs 2016 2017 DOCUMENTACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ CICLES FORMATIUS i CAS: Fotocòpia del llibre de família (menors de 18 anys). Fotocòpia del DNI del pare, mare o tutor (menors de 18 anys). Fotocòpia del

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

Projecte d Ordre d avaluació d ESO

Projecte d Ordre d avaluació d ESO Projecte d Ordre d avaluació d ESO Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat 27 de juny de 2017 Article 1. Objecte Decret 187/2015, d ordenació de l ESO L ordenació del currículum

Más detalles

04/05/2017. Institut Bonanova de FP Sanitària

04/05/2017. Institut Bonanova de FP Sanitària Institut Bonanova de FP Sanitària 1 2 CREACIÓ DE L INSTITUT MUNICIPAL D ASSISTÈNCIA SANITÀRIA Gestió dels dispositius assistencials de l Ajuntament de Barcelona IMAS CREACIÓ DEL CONSORCI MAR PARC DE SALUT

Más detalles

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports.

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Permet l'accés a una àmplia oferta de cursos, amb el seguiment i el suport de tutors en

Más detalles

MID PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT. V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP)

MID PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT.   V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP) V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP) Dijous 25 de juny de 2015 PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT Avançant en la construcció del perfil profesional del

Más detalles

Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs

Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs -2018 Acord núm. 59/ del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs -2018 Document

Más detalles

PROCEDIMENT 55 ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-04

PROCEDIMENT 55 ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-04 PROCEDIMENT 55 ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-04 ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4

Más detalles

HIGIENE BUCODENTAL Família Professional Sanitària. Cicles Formatius de Grau Superior SANITÀRIA

HIGIENE BUCODENTAL Família Professional Sanitària. Cicles Formatius de Grau Superior SANITÀRIA HIGIENE BUCODENTAL Cicles Formatius de Grau Superior SANITÀRIA CARACTERÍSTIQUES GENERALS TITOL: Tècnic Superior en DURADA: 2.000 h 1.584h lectives al centre 416h pràctiques en empreses HORARI: 1r i2n pel

Más detalles

CFGS LABORATORI CLÍNIC I BIOMÈDIC. Curs

CFGS LABORATORI CLÍNIC I BIOMÈDIC. Curs CFGS LABORATORI CLÍNIC I BIOMÈDIC Curs 2017-2018 Pàgina 1 de 9 1.- Durada del cicle: 2000 hores 2.- Seqüenciació i distribució dels mòduls per curs: Aquest cicle formatiu es realitza en dos cursos acadèmics.

Más detalles

Operacions administratives de recursos humans

Operacions administratives de recursos humans Administració i gestió Operacions administratives de recursos humans CFGM.GAD.M03/0.11 CFGM - Gestió administrativa Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / 08205 Sabadell CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Són ensenyaments reglats que tenen com a objectiu capacitar l'estudiant, dels coneixements i destreses

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL (FOL)

FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL (FOL) Màster universitari en formació del professorat d educació secundària obligatòria i batxillerat, formació professional i ensenyament d idiomes. ESPECIALITATS D ORIENTACIÓ EDUCATIVA (OE) FORMACIÓ I ORIENTACIÓ

Más detalles

Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016

Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016 Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016 Modalitats: - Pla de transició al Treball (PTT) - Formació i aprenentatge professional (FIAP) - Pla d Iniciació Professional (PIP) 2 Destinataris Joves:

Más detalles

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015 de Catalunya 4 de juny de 2015 Finalitats de la llei (I) Foment de l ocupació i millora professional. La formació com a eina de progrés personal i continu al llarg de la vida. La formació com a clau per

Más detalles

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC -18 Acord núm. CG//06/07 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores.

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores. CARTA DE SERVEIS Introducció INICIA: per la Creació d Empreses, en col laboració amb els ens locals ajuda a aquelles persones emprenedores que vulguin crear la seva empresa, oferint informació i orientació,

Más detalles

calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs

calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster Curs 2018-2019 Acord núm. CG/2018/04/03 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs 2018-2019 Document

Más detalles

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO Curs 2014-15 Destinataris Joves que compleixen com a mínim 16 anys i com a màxim 21 en l any d inici del programa. Que han deixat l educació

Más detalles

CFGS IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC I MEDICINA NUCLEAR. Curs

CFGS IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC I MEDICINA NUCLEAR. Curs CFGS IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC I MEDICINA NUCLEAR Curs 2017-2018 Pàgina 1 de 9 1.- Durada del cicle: 2000 hores 2.- Seqüenciació i distribució dels mòduls per curs: Aquest cicle formatiu es realitza en

Más detalles

Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017

Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017 Institut Carles Vallbona Camp de les Moreres, 14 08401 Granollers Telèfon: 938600021 centre@iescarlesvallbona.cat Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017

Más detalles

HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ?

HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ? XERRADA INFORMATIVA PER A PARES I MARES INS MONTSERRAT ROIG HEM FINALITZAT L ESO! HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ? L ORIENTACIÓ DES DEL CENTRE: ACCIONS REALITZADES A 4T ESO( A 3R JA ES COMENÇA

Más detalles

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari formatiu i Diploma Itinerari formatiu semipresencial, amb una estructura modul lar, que permetria

Más detalles

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS 2013-2014 La prova d accés a la universitat s estructura en dues fases: Fase general (obligatòria) Fase específica (voluntària) Els exàmens de les PAU

Más detalles

Procés per a la gestió de l orientació professional

Procés per a la gestió de l orientació professional 310.3.5 Procés per a la gestió de l orientació professional 04 de maig de 2010 310.3.5 Escola Politècnica Superior d Edificació de Barcelona V2 ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT

INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT 2016-18 ÍNDEX Característiques del batxillerat. El currículum de batxillerat a l institut d AURO. Escollir bé, millora les opcions de futur. Cinc raons per fer batxillerat

Más detalles

PROCEDIMENT D ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS

PROCEDIMENT D ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PROCEDIMENT D ORIENTACIÓ, SEGUIMENT, AVALUACIÓ I QUALIFICACIÓ DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT

Más detalles

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT 2010-2012 - 1 - 1.- MARC LEGAL 1.1. ORGANIGRAMA DEL SISTEMA EDUCATIU SEGONS LA LOE MÓN LABORAL BATXILLERAT ( 16-18) PAAU UNIVERSITAT FORMACIÓ PROFESSIONAL GRAU SUPERIOR (CFGS)

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2016 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

Pla anual CFGS Higiene bucodental

Pla anual CFGS Higiene bucodental Pla anual 2017-2018 CFGS Higiene bucodental Folch i Torres, 5-13 08241 MANRESA T. 93 872 69 88 secretaria@joviat.cat www.joviat.cat 1. L organització del Cicle 1.1 Característiques generals: El cicle formatiu

Más detalles

Batxillerats INS Arnau Cadell. promoció

Batxillerats INS Arnau Cadell. promoció Batxillerats INS Arnau Cadell promoció 2015-17 Sant Cugat, 29 abril 2015 1. Característiques del Batxillerat: - Nova etapa d estudis - Estructura general 2. El batxillerat al nostre Centre: - Oferta general

Más detalles

ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR. Curs 2016

ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR. Curs 2016 ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Curs 2016 ESTUDIS POSTOBLIGATORIS Estudis universitaris Prova d Accés Tenir un GM o 19 anys o complir-los l any de la prova BATXILLERAT FP Grau Superior (2 anys)

Más detalles

INS Pau Vila: un institut batxibac

INS Pau Vila: un institut batxibac BATXIBAC El Batxibac es una doble titulació francoespanyola. Informació a http://www.xtec.cat/web/curriculum/batxillerat/baccalaureat Avui parlarem de: projecte/organització al nostre Centre peculiaritats

Más detalles

Diploma de Postgrau en Recursos Humans

Diploma de Postgrau en Recursos Humans Diploma de Postgrau en Recursos Humans Fitxa Tècnica Codi: EPRHE-I10-2018-16 Títol al que dóna dret: Diploma de Postgrau Adreçat a: Diplomats universitaris, graduats i llicenciats de totes les carreres,

Más detalles

Pla anual CFGM Emergències sanitàries

Pla anual CFGM Emergències sanitàries Pla anual 2017-2018 CFGM Emergències sanitàries Folch i Torres, 5-13 08241 MANRESA T. 93 872 69 88 secretaria@joviat.cat www.joviat.cat 1. L organització del Cicle 1.1 Característiques generals El cicle

Más detalles

CURRÍCULUM CFM [SANITAT I SERVEIS A LA COMUNITAT]

CURRÍCULUM CFM [SANITAT I SERVEIS A LA COMUNITAT] CURRÍCULUM CFM [SANITAT I SERVEIS A LA COMUNITAT] Currículum CFM CAI+APD [Promoció a partir del curs 2012-2013] LLEI 1r curs 2n curs APD MP01 Organització de l atenció a les persones PS508 132 4 33 132

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC DE FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC DE FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC DE FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA Curs 2016-17 Sortides: visita a Laboratoris INIBSA (*) Sortides i activitats Horari Per tal de facilitar l aprenentatge es fan moltes pràctiques

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

Informacions final de curs. Grau Mitjà 1er curs PFI

Informacions final de curs. Grau Mitjà 1er curs PFI Informacions final de curs Grau Mitjà 1er curs PFI 1 Calendari final del curs 2017-20182 2 Informacions de Secretaria final del curs 2017-20183 3 Serveis del Dept. d Escola Empresa4 Barcelona, abril de

Más detalles

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació Aquest document conté els apartats següents: Part primera: cicles formatius FP LOGSE C. Trasllat d un alumne entre centres sense haver finalitzat

Más detalles