L'Obra Social "la Caixa" ajudarà a més de nens a sortir de la pobresa

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "L'Obra Social "la Caixa" ajudarà a més de nens a sortir de la pobresa"

Transcripción

1 Nous programes 2007 "LA CAIXA" I LA POBRESA INFANTIL El 19,8% de la població resident a Espanya està per sota del llindar de la pobresa relativa. Els grups més afectats són les persones grans i els menors de 16 anys, i una de cada cinc persones que viuen a llars amb fills al seu càrrec se situen per sota del llindar de pobresa relativa. Enquesta de Condicions de Vida, INE, 2005 L'Obra Social "la Caixa" ajudarà a més de nens a sortir de la pobresa El nou programa de l'obra Social "la Caixa" de superació de la pobresa infantil, que no té precedents per part d'una entitat privada a tota Europa, va dirigit a les famílies amb fills de 0 a 16 anys, que tenen necessitats socials no suficientment cobertes pels serveis públics i/o privats i que estan en un procés d'atenció social. Durant el primer any, el programa preveu atorgar més de ajudes a nens que viuen en situació de pobresa relativa a les deu ciutats espanyoles amb més concentració de pobresa. L'entitat financera inverteix 41 milions d'euros en 2007 i té previst destinar-hi 300 milions fins al 2010 per posar en marxa aquesta iniciativa, centrada en tres àmbits d'actuació: l'ajuda a la primera infància, l'ajuda per l'adquisició de roba escolar i ulleres i l'ajuda per l'atenció psicològica, social i educativa dels menors. L'Obra Social "la Caixa" farà arribar a les famílies, a través de les entitats socials col laboradores en el programa, xecs-caixa Proinfància de diferent quantia econòmica que es podran bescanviar a centres comercials, farmàcies, òptiques i serveis d'atenció social en funció de l'ajuda que necessiti.

2 La lluita contra la pobresa és un dels Reptes del Mil lenni de les Nacions Unides i aquesta és una realitat que no és aliena a casa nostra, com demostren les dades. Segons l'instituto Nacional de Estadística (Enquesta sobre condicions de vida, 2005), el 19,8% de la població espanyola viu per sota del llindar de la pobresa relativa. Es considera que són pobres, en termes relatius, les famílies que viuen amb menys del 60% de la renda disponible de mitjana al país. El llindar varia en funció del nombre de persones que conviuen en una llar i per aquest 2007 ha estat fixat des dels euros per a les llars en què conviuen un adult i un menor i fins als per a les llars formades per una parella d'adults i quatre menors. A Espanya, la pobresa relativa està cinc punts per sobre de la mitjana europea i es dóna especialment en les llars monoparentals amb un o més fills (on hi ha un 36,9% de llars pobres) i en les famílies nombroses (34,1%). En els darrers anys s'ha produït un creixement de les desigualtats socials especialment a les llars amb infants, una feminització de la pobresa i la seva concentració en els grans nuclis urbans. Conscient d'aquesta realitat, "la Caixa", a través de la seva Obra Social, ha impulsat el programa "la Caixa" i la pobresa infantil per contribuir a la superació de la pobresa de les famílies amb menors, donant assistència als nens i nenes per aconseguir que tinguin cobertes part de les necessitats mínimes vitals des de que neixen i fins als 16 anys i per tal que es puguin formar i desenvolupar adequadament com a persones. El programa de l'obra Social "la Caixa" significa, doncs, un aprofundiment de l'entitat en l'acció social més genuïna, l'assistència a la necessitat, però no com una mesura de caritat sinó com a part d'un procés integrador. És una inversió de futur dirigida a trencar la corretja de transmissió que fa que la pobresa passi de pares a fills, alhora que facilita els processos d'inserció sociolaboral de les famílies amb menors, preveu el risc de fractura social i sensibilitza al conjunt de la societat de l'existència de la pobresa al nostre país. No hi ha cap precedent a nivell nacional ni europeu d'una entitat privada en aquesta lluita contra la pobresa. "la Caixa" omple així el buit que ha detectat en la lluita efectiva contra la pobresa que es dóna en les famílies amb nens. En l'actualitat, la inversió pública resulta insuficient i l'actuació de les entitats socials no pot suplir-ho. La tasca de l'obra Social de "la Caixa" envers la pobresa és una estratègia global que compta amb altres programes, com Incorpora, que promou la integració laboral (ja en funcionament) i les convocatòries Lluita contra la pobresa i exclusió social i Recolzament a habitatges d inclusió social. Així, la inversió total de l'entitat financera en programes relacionats amb la pobresa arriba als 60 milions d'euros per aquest 2007.

3 Un abordatge integral de la pobresa infantil A través del nou programa de superació de la pobresa, l'obra Social "la Caixa" impulsa una sèrie d'accions, individualitzades però integrals per a combatre les situacions de pobresa infantil i familiar, centrades en tres àmbits: 1. Ajudes per a la primera infància (alimentació i higiene infantil) 2. Ajudes per a l adquisició de roba escolar i ulleres 3. Ajudes per a l atenció psicològica, social i educativa del menor (suport psicològic per al desenvolupament del menor, teràpies familiars, reforç educatiu, cura dels menors en els seus domicilis i a centres oberts, activitats infantils en centres de lleure) Actuació a les grans borses de pobresa del país El programa "la Caixa" i la pobresa infantil de l'obra Social "la Caixa" va dirigit a aquelles unitats familiars amb menors de 0 a 16 anys que tenen necessitats socials no suficientment cobertes pels serveis públics, i que estan en un procés d'inclusió social. De cara a establir les ajudes, el projecte tindrà en compte també els ingressos dels beneficiaris. Aquests no podran superar l indicador públic de rendes a efectes múltiples (IPREM). Per posar en marxa el programa, l'obra Social "la Caixa" destina 41 milions d'euros. Durant el primer any de funcionament l àmbit d actuació seran les deu ciutats espanyoles amb més població, on es concentren les majors borses de pobresa. En concret, les ciutats són Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Saragossa, Màlaga, Múrcia, Les Palmes, Palma i Bilbao. Segons les últimes dades, referides a l any 2005, en aquestes 10 ciutats hi ha més de nens que viuen per sota del 60% del llindar de pobresa. La previsió és que en el primer any de funcionament, el programa pugui facilitar fins a ajudes. L'objectiu és arribar, durant l any 2007 a un de cada quatre nens en situació de pobresa relativa i una de cada tres famílies. D'aquí al 2010, període en el qual està previst que l'entitat financera hi destini un total de 300 milions d'euros. Els xecs-caixa Proinfància, una garantia a l'hora d'atorgar les ajudes Les ajudes que atorgui l'entitat financera aniran a parar en la majoria de los casos directament a les famílies mitjançant el sistema de xecs-caixa Proinfància, un sistema que incorpora el programa per garantir que l'ajuda arribi als beneficiaris.

4 Seran les entitats col laboradores les que els adjudicaran segons els criteris que estableix el programa. Per posar en marxa el programa, "la Caixa" establirà convenis amb entitats socials que treballen estretament en l'atenció a la infància i l'assistència a les persones amb menys recursos. D'aquesta manera es garanteix que hi hagi l'estructura necessària per a poder implementar el programa. Amb tot, la implicació de l'obra Social "la Caixa" serà constant en tot el procés. S'ha creat una Oficina Tècnica que s'encarrega de donar suport, supervisar el funcionament del programa, així com de la seva avaluació. El programa "la Caixa" i la pobresa infantil començarà a desenvolupar-se de forma immediata. El pròxim 19 de març s'obrirà el termini del concurs públic obert a les Organitzacions No Lucratives (ONL) per a la gestió del programa de pobresa infantil de l'obra Social "la Caixa", que es tancarà el 23 d'abril. Posteriorment s'avaluaran i seleccionaran les entitats col laboradores, se signaran els convenis necessaris i es començaran a assignar els recursos, tot plegat per poder iniciar l'execució de les mesures previstes a partir del mes de juliol. Suport als habitatges d inclusió social i recursos per la pobres extrema L'Obra Social "la Caixa" aborda la seva lluita contra la pobresa amb una estratègia global d'actuació. És per aquest motiu que també obrirà dues línies d'ajudes, en forma de convocatòries, adreçades a les persones en situació de pobresa. Les convocatòries, cadascuna de les quals té un pressupost de 4 milions d'euros, van destinades a les entitats que treballen per a la inclusió social d'aquests col lectius. Una de les convocatòries té per objectiu facilitar un habitatge d'inclusió social a persones en situació de pobresa extrema per evitar la marginalitat causada per la carència d'un habitatge digne. L'altra potenciarà l'acollida temporal i suport a les persones en situació de pobresa extrema, que viuen situacions puntuals d'exclusió amb la finalitat que aquestes no es perpetuïn.

5 ANNEX. AJUDES I SERVEIS DEL PROGRAMA "LA CAIXA" I LA POBRESA INFANTIL Servei Definició i objectius del servei Edat dels beneficiaris Alimentació i higiene infantil La compra d'aliments i productes d'higiene infantil: llets especials, farinetes, bolquers, sabons, cremes, etc Criteris d'accés Quantificació ajuda específics * 0-18 mesos 900 /màxim per alimentació 900 /màxim per higiene infantil Durada de l'ajuda 18 mesos màxim Ulleres Roba escolar Suport psicològic, desenvolupame nt del menor i teràpies familiars Reforç educatiu Cura del nen al domicili Centres oberts infantils Activitats en centres oberts La compra d'ulleres és una despesa econòmica addicional i és primordial en el desenvolupament del menor. La compra d'equipament escolar (bates, xandalls, samarretes...) Les ajudes van destinades a nens i nenes amb problemes de rendiment escolar, afectivitat i/o desestructuració familiar. El tractament psicològic s abordarà des d una perspectiva integral, tenint en compte al conjunt de les famílies. La intervenció educativa individual es necessària per al seguiment en l' escolarització en nens amb dificultats en l aprenentatge i el rendiment escolar. Moltes mares o pares s han d absentar del domicili per poder cercar una feina o accedir a una formació específica d inserció laboral, però no ho poden fer per haver de cuidar als nens. Accedir a aquests recursos és important per al desenvolupament dels nens petits i permet la conciliació entre la vida familiar i laboral dels progenitors El temps lliure és és un moment clau en el desenvolupament del menor tan a nivell formatiu com personal anys Diagnosi oftalmològica o òptica 50 /màxim a l'any Anual 3-12 anys 100 /màxim a p'any Anual 3-16 anys /màxim per cas Renovació mensual 6-16 anys Informe previ de professionals 4 mesos-3 anys Fins a 6 anys Responsable del menor treballant o en procés de recerca de feina Responsable del menor treballant o en procés de recerca de feina /màxim per curs escolar Ajuda per alumne i curs 320 euros Revisió mensual 90 /màxim per mes i plaça Revisió trimestral 6-16 anys 60 /màxim al mes Revisió trimestral * Per accedir a les ajudes, els beneficiaris han de complir uns requisits generals: - Pertànyer a una unitat familia - Que tingui menors de 0 a 16 anys - En procés d'inclusió social - Ingressos que no superin el llindar establert - Informe favorable d'un treballador social que defineixi la seva situació social, econòmica, sanitària

6

L Obra Social "la Caixa" treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària mitjançant ajuts a més de infants

L Obra Social la Caixa treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària mitjançant ajuts a més de infants Nota de premsa El programa CaixaProinfància s adreça a llars amb menors de 16 anys, en risc d exclusió social L Obra Social "la Caixa" treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària mitjançant

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

La Obra Social la Caixa ayudará a más de 100.000 niños a salir de la pobreza

La Obra Social la Caixa ayudará a más de 100.000 niños a salir de la pobreza Nuevos programas 2007 LA CAIXA Y LA POBREZA INFANTIL El 19,8% de la población residente en España está por debajo del umbral de la pobreza relativa. Los grupos más afectados son las personas mayores y

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Juntos salvaremos la vida de más niños

Juntos salvaremos la vida de más niños ALIANZA EMPRESARIAL PARA LA VACUNACIÓN INFANTIL Juntos salvaremos la vida de más niños GAVI / 10 / Germán Miranda Todos podemos desempeñar un papel, grande o pequeño, en la creación de un mundo donde ningún

Más detalles

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA 1.- La Llei de la Promoció de l autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. L objecte de la llei és reconèixer un nou dret de la ciutadania a

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Pla d atenció integral a les persones amb trastorns de l espectre autista (TEA) Barcelona, 17 de juliol de 2013

Pla d atenció integral a les persones amb trastorns de l espectre autista (TEA) Barcelona, 17 de juliol de 2013 Pla d atenció integral a les persones amb trastorns de l espectre autista (TEA) Barcelona, 17 de juliol de 2013 Dades Epidemiològiques El TEA es caracteritza per un desenvolupament marcadament anormal

Más detalles

CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA -----

CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA ----- CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA ----- Infraestructures Turístiques Hotel Aigua Blava Begur, 2 d octubre 2009 Miquel Alsius. Enginyer de Camins. Pte. Grup CETT Infraestructures Turístiques Què

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 1980-2007

www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 1980-2007 www.idescat.cat Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 198-27 Catalunya.cat un retrat de la Catalunya contemporània 198-27 L estadística, a partir de l evolució dels principals indicadors

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de SOLUCIONES ASORCAD,

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de EDICIONES DON BOSCO en la

Más detalles

ICSA. Estudi DonaTIC: Una primera reflexió sobre la dona tecnològica

ICSA. Estudi DonaTIC: Una primera reflexió sobre la dona tecnològica Estudi DonaTIC: Una primera reflexió sobre la dona tecnològica Contingut 1.- Introducció 2.- Radiografia de la dona TIC A càrrec d Elisabet Golobardes, Directora d ETSEEI La Salle (Universitat Ramon Llull)

Más detalles

ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA

ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA Rev. 08/01/2015 Pàg. 1 de 11 1. DADES DEL MEMBRE COL LEGIAT NOM COGNOMS NIF DATA NAIXEMENT ADREÇA POBLACIÓ PROVÍNCIA CODI POSTAL TELÈFON PARTICULAR TELÈFON MÒBIL CORREU

Más detalles

I Informe de seguiment del Pla Municipal per a la Inclusió Social. Conèixer Barcelona

I Informe de seguiment del Pla Municipal per a la Inclusió Social. Conèixer Barcelona I Informe de seguiment del Pla Municipal per a la Inclusió Social Conèixer Barcelona A l apartat vuitè, el Pla Municipal per a la Inclusió Social 2005-2010 estableix: Els informes de seguiment seran els

Más detalles

Índex. Presentació... 5

Índex. Presentació... 5 Índex Presentació.......................................... 5 BIBLIOTECA DE CATALUNYA - DADES CIP. (Col lecció lectura fàcil ; 2) ISBN 9788439385233 I. Catalunya. Departament d Acció Social i Ciutadania

Más detalles

Registre del consum d alcohol a l e-cap

Registre del consum d alcohol a l e-cap Registre del consum d alcohol a l e-cap Rosa Freixedas, Estela Díaz i Lídia Segura Subdirecció General de Drogodependències ASSOCIACIÓ D INFERMERI A FAMILIAR I COMUNITÀRI A DE CATALUN YA Índex Introducció

Más detalles

PARLA3 El teu futur parla idiomes

PARLA3 El teu futur parla idiomes PARLA3 El teu futur parla idiomes RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA DE TERCERES LLENGÜES Dimecres, 18 de febrer de 2015 MOTIVACIÓ En l enquesta que l AQU fa el 2014 als graduats universitaris

Más detalles

Garanties Generals General Optica

Garanties Generals General Optica Garanties Generals General Optica 1. Garantia legal de conformitat dels productes venuts d'acord amb les condicions de venda D'acord amb la legislació vigent, General Optica aplica durant dos anys la garantia

Más detalles

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA Novembre 2014 CCOO DE CATALUNYA DENUNCIA QUE LA FEBLE MILLORA DEL NOSTRE MERCAT DE TREBALL ES BASA EN UNA ALTA PARCIALITAT I MENORS JORNADES

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

- 2014 Informe Novembre, 2014 Presentat a: 1 Raval de Jesús, 36. 1ª planta 43201 Reus T. 977 773 615 F. 977 342 405 www.gabinetceres.com INTRODUCCIÓ I ASPECTES METODOLÒGICS 3 CARACTERÍSTIQUES DEL PARTICIPANT

Más detalles

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ Pàg.: 1 de 6 PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE Pàg.: 2 de 6 FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LA PRESTACIÓ DEFINICIÓ DE LA PRESTACIÓ Nom de la prestació Descripció Tramitació de beques

Más detalles

BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ

BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ BASES PER A LA CONCESSIÓ DELS PREMIS AL COMERÇ A LA CIUTAT DE BENICARLÓ Primera: Convocatòria La Regidoria de Comerç i Turisme de l'ajuntament convoca els Premis al Comerç 2015, amb l'objectiu de promoure

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de INSERT STAR, S.L.U. en la

Más detalles

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES VA-17-11 ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES Les recordamos que, con el objetivo de seguir aportando a nuestros asociados ventajas que les permitan afrontar estos momentos de coyuntura

Más detalles

Unitat d Hospitalització a Domicili (UHaD) - Althaia

Unitat d Hospitalització a Domicili (UHaD) - Althaia Unitat d Hospitalització a Domicili (UHaD) - Althaia Ma. Antònia Baraldés i Farré Responsable UHaD Cap de Servei de Medicina Interna Vocal Societat Catalano-Balear d Hospitalització Domiciliària Fundació

Más detalles

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte Barça Parc Un nou espai, un nou concepte Juliol 2009 Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte El Barça: motor social i conjunt de valors El FC Barcelona, una de les entitats esportives més importants

Más detalles

2.- Informe del director. Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013

2.- Informe del director. Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013 2.- Informe del director Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013 Activitats Idescat/SEC des de novembre 2012 Treballs en marxa i de futur Pla estadístic 2015-2018 Activitats Idescat/SEC des

Más detalles

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes

Más detalles

< < < < [1] Taxa de cobertura (%) 50 45 EL PAPIOL 40 35 30 SANT FELIU LL. 25 20 MONTGAT 15 TORRELLES LLOBREGAT 10 5 SANT JUST DESVERN SANT BOI VILADECANS PALLEJA SANT JOAN DESPI L'HOSPITALET LLOBR. MONTCADA

Más detalles

Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat

Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat GUIA DE GESTIÓ D ENTITATS Suport Jurídic Gestió d entitats no lucratives Aspectes jurídics i de gestió del voluntariat 10 Índex Introducció 3 Normativa aplicable 3 Concepte de voluntariat 5 Diferències

Más detalles

Prevenció i Atenció a la Cronicitat de Catalunya

Prevenció i Atenció a la Cronicitat de Catalunya El Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat de Catalunya El Pla de Salut 2011-2015 I Tres eixos de transformació Programes de salut: més salut i per a tothom i millor qualitat de vida Nou línies

Más detalles

NOU SAIER Servei d Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats. NUEVO SAIER Servicio de Atención a Inmigrantes, Emigrantes y Refugiados

NOU SAIER Servei d Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats. NUEVO SAIER Servicio de Atención a Inmigrantes, Emigrantes y Refugiados NOU SAIER Servei d Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats Ens adaptem als canvis i a les necessitats de la ciutadania oferint dos nous serveis NUEVO SAIER Servicio de Atención a Inmigrantes, Emigrantes

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 4 de desembre de 2015, del director general de Política Educativa, per la qual resol la convocatòria del concurs d assignacions i ajudes

Más detalles

AL PLENARI DEL CONSELL MUNICIPAL DE L AJUNTAMENT DE BARCELONA

AL PLENARI DEL CONSELL MUNICIPAL DE L AJUNTAMENT DE BARCELONA AL PLENARI DEL CONSELL MUNICIPAL DE L AJUNTAMENT DE BARCELONA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE SUPORT PER EXIGIR UNA NOVA LLEI REGULADORA DEL DRET A L HABITATGE QUE GARANTEIXI LES MESURES DE MÍNIMS PER FER

Más detalles

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB).

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). Resumen En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). - Encuesta de satisfacción de los usuarios de las bibliotecas (CBB). ELS USUARIS DE LES BIBLIOTEQUES

Más detalles

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS 1.- L'empresa COMUNLLAMP, SL i CONFITADOS, SL contracten a Logroño (La Rioja) la realització d'un transport de 30 TM de fruita

Más detalles

---------- GUIA DE PRESTACIONS I SERVEIS A LA FAMÍLIA ----------

---------- GUIA DE PRESTACIONS I SERVEIS A LA FAMÍLIA ---------- ---------- GUIA DE PRESTACIONS I SERVEIS A LA FAMÍLIA ---------- PRESENTACIÓ La Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família té com a objectiu principal donar suport a totes les famílies

Más detalles

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014]

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014] 2014 2012 DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014] La Banca Ètica a l Estat continua creixent, l evolució de les seves xifres contrasta amb les del conjunt del sistema financer Les dinàmiques de les

Más detalles

La salut a Barcelona 2010

La salut a Barcelona 2010 La salut a Barcelona 2010 Informe de Salut Objectiu: Presentar l estat de salut de la població de Barcelona i els seus determinants l any 2010: Qui som: situació demogràfica i socioeconòmica Com vivim:

Más detalles

Obsímetre 17: Els hàbits de compra de la ciutadania balear. Dades INE i Ibestat 2013.

Obsímetre 17: Els hàbits de compra de la ciutadania balear. Dades INE i Ibestat 2013. Informes OBSI Obsímetre 17: Els hàbits de compra de la ciutadania balear 2013. Obsímetre 17: Els hàbits de compra de la ciutadania balear. Dades INE i Ibestat 2013. Ja és sabut que les Illes Balears és

Más detalles

PRESENTACIÓ CAIXA D ENGINYERS

PRESENTACIÓ CAIXA D ENGINYERS PRESENTACIÓ CAIXA D ENGINYERS Jornada Finançament Europeu per a pimes 09-07-2015 1- LA CAIXA D ENGINYERS Societat Cooperativa El 1967 un grup d enginyers industrials van decidir constituir una Societat

Más detalles

Entitats i grups de suport en els àmbits social i de salut a la ciutat de Barcelona

Entitats i grups de suport en els àmbits social i de salut a la ciutat de Barcelona Entitats i grups de suport en els àmbits social i de salut a la ciutat de Barcelona Tipus, origen, història, funcionament i beneficis Març 2011 Entitats i grups de suport en els àmbits social i de salut

Más detalles

CRISI INTERNA EN EL PP Isern rebaixa a Cort les exigències de Rodríguez per revisar l'etapa de Calvo El ple aprova per unanimitat donar suport a la denúncia d'emaya i revisar la gestió feta al 2009, però

Más detalles

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Biblioteca Municipal Pompeu Fabra NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Novembre de 2006 NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA 1. Accés a la Biblioteca La Biblioteca és un servei públic municipal obert a tots els ciutadans,

Más detalles

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Col legi de Fisioterapeutes de Catalunya RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Setembre 2004 Els fisioterapeutes critiquen el sistema de regularització de la Generalitat de les teràpies naturals

Más detalles

PARLAMENT DE CATALUNYA A LA MESA DEL PARLAMENT

PARLAMENT DE CATALUNYA A LA MESA DEL PARLAMENT PARLAMENT DE CATALUNYA PMUWENT irrffl Secretar DE CATALUm lulfl G a n e r a I - 6 ml 2015 Ref,: 250JTN0611 1500001 ENTRADA NÜM.W.S A LA MESA DEL PARLAMENT Jordi Turull i Negre, president del Grup Parlamentari

Más detalles

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ Índex Índex Pàg. 2 Informació General Pàg. 3 Què és? Pàg. 3 Quan? Pàg. 3 Dirigit

Más detalles

La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet

La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet València, 02.09.13 La Universitat crearà plantilles intel ligents que facilitaran la venda de calcer per Internet Investigadors de l ETSE-UV participen en el projecte europeu Smartpif finançat amb 800.000

Más detalles

extra! de la iaz y WAM

extra! de la iaz y WAM extra! de la iaz y WAM Los extras! de la iaz y WAM son reportajes de actualidad, unas veces gráficos, otras crónicas de texto, elaborados indistintamente por el personal de la iaz, de WAM y por colaboradores

Más detalles

A més, València és capdavantera en la formació de professionals de la gestió turística i hotelera, i el sector és motor de l economia.

A més, València és capdavantera en la formació de professionals de la gestió turística i hotelera, i el sector és motor de l economia. CAMPING URBÀ MUNICIPAL A LA CIUTAT DE VALÈNCIA DOSSIER DE PREMSA 1. Context turístic. 2. Fer Càmping és fer ciutat. 3. Òrgan de gestió. 4. Avanç de pressupost. 5. Viabilitat financera. 6. Annex gràfic.

Más detalles

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR TEMARI D ECONOMIA BLOC 1: ACTIVITAT ECONÒMICA I SISTEMES ECONÒMICS

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR TEMARI D ECONOMIA BLOC 1: ACTIVITAT ECONÒMICA I SISTEMES ECONÒMICS PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR TEMARI D ECONOMIA BLOC 1: ACTIVITAT ECONÒMICA I SISTEMES ECONÒMICS La raó de ser de l'economia - Economia. Microeconomia i macroeconomia. - El contingut

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi. Assumpció Huertas

Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi. Assumpció Huertas Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi Assumpció Huertas Valls, 24 d abril de 2013 CRISI Moltes empreses deixen de fer comunicació. Això

Más detalles

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Judit Vilà QUI SOM Som una xarxa de trenta-nou escoles d arreu del nostre país, molt diverses però cohesionades totes per una història i per un

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 160 Dijous 5 de juliol de 2012 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORT 9007 Reial decret 1000/2012, de 29 de juny, pel qual

Más detalles

PROJECTE GRANSACTIUS RESUM

PROJECTE GRANSACTIUS RESUM PROJECTE GRANSACTIUS RESUM La Federació Catalana de Voluntariat Social té per missió la promoció i el reconeixement del voluntariat social com agent protagonista de l'acció entre els més desafavorits amb

Más detalles

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ Barcelona, 6 de Maig del 2015 Què és el TDAH? Característiques Trastorns

Más detalles

CURS: 4t QUADRIMESTRE: 1er CRÈDITS ECTS: 6 IDIOMA D'IMPARTICIÓ: Català

CURS: 4t QUADRIMESTRE: 1er CRÈDITS ECTS: 6 IDIOMA D'IMPARTICIÓ: Català UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ TITULACIÓ: SICOLOGIA CODI: 102827 MATÈRIA: Trastorns d audició i llenguatge MÒDUL: Optativitat ROFESSOR/A RESONSABLE: José Luis Navarro Sierra EQUI

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

5. Excedència per cura de fills i filles

5. Excedència per cura de fills i filles 5. DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora amb fills a càrrec, o amb persones dependents a càrrec, podrà sol licitar una excedència amb la finalitat de tenir-ne cura durant un període màxim de 3

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Exposició. Apunta t al canvi. La qüestió del CO2

Exposició. Apunta t al canvi. La qüestió del CO2 Exposició Apunta t al canvi La qüestió del CO2 Apunta t al canvi és un recurs educatiu que proporciona eines pràctiques i modulars per relacionar la qüestió del CO2 i el canvi climàtic amb diversos àmbits

Más detalles

MESA REDONDA «EL MAPA»

MESA REDONDA «EL MAPA» Jornadas Internacionales FICPM Assis 2-5 Mayo 2013 MESA REDONDA «EL MAPA» (Español) EL ACOMPAÑAMIENTO DE LOS FORMADORES EN SU CAMINO CON LOS NOVIOS Y CON LAS PAREJAS EN DIFICULTADES LOS PROBLEMAS EN LA

Más detalles

QÜESTIONS D HABITATGE

QÜESTIONS D HABITATGE 14 octubre 2005 APARTAMENTS AMB SERVEIS PER A GENT GRAN QÜESTIONS D HABITATGE Ajuntament de Barcelona Patronat Municipal de l Habitatge de Barcelona sumari PRESENTACIÓ 2 INTRODUCCIÓ 3 TIPOLOGIES D EQUIPAMENTS

Más detalles

PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern

PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE. Mesura de Govern PROJECTE ZONA 11: ÀREA CREATIVA A LA DRETA DE L EIXAMPLE Mesura de Govern Consell Plenari del Districte de l Eixample Juliol de

Más detalles

LEY 4/2012, de 15 de octubre, de la Generalitat, por la que se aprueba la Carta de Derechos Sociales de la Comunitat

LEY 4/2012, de 15 de octubre, de la Generalitat, por la que se aprueba la Carta de Derechos Sociales de la Comunitat Presidència de la Generalitat LLEI 4/2012, de 15 d octubre, de la Generalitat, per la qual s aprova la Carta de Drets Socials de la Comunitat Valenciana. [2012/9565] Sia notori i manifest a tots els ciutadans

Más detalles

Cru-Evolució. Mira el món diferent! ESO - educació. Una aposta de ciutadania global des de l escola

Cru-Evolució. Mira el món diferent! ESO - educació. Una aposta de ciutadania global des de l escola Cru-Evolució Mira el món diferent! Una aposta de ciutadania global des de l escola ESO - educació EDUCACIÓ Juntament amb les comunitats i les organitzacions del Sud amb què treballem hem aconseguit que

Más detalles

ANNEX II ANEXO II. Viverista / Viverista. Jardineria / Jardinería. Venedor tècnic / Vendedor técnic. Fusteria PVC / Carpintería PVC.

ANNEX II ANEXO II. Viverista / Viverista. Jardineria / Jardinería. Venedor tècnic / Vendedor técnic. Fusteria PVC / Carpintería PVC. 9586 2001 05 04 DOGV - Núm. 3.992 Conselleria de Benestar Social CORRECCIÓ d'errades de l'ordre de 12 d'abril de 2001 de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es convoquen ajudes per a l'any 2001

Más detalles

Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006)

Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006) Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006) Artículo 8.Responsabilidades de los beneficiarios relativas a las medidas de información y publicidad destinadas al público.

Más detalles

DELS SERVEIS BÀSICS D ATENCIÓ SOCIAL PRIMÀRIA

DELS SERVEIS BÀSICS D ATENCIÓ SOCIAL PRIMÀRIA PERFIL PROFESSIONAL DIPLOMAT/DA EN TREBALL SOCIAL EDUCADOR/A SOCIAL DELS SERVEIS BÀSICS D ATENCIÓ SOCIAL PRIMÀRIA Acord aprovat en data 13 de desembre de 1996 pel Comitè d'experts en formació de recursos

Más detalles

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar.

Cuál es la respuesta a tu problema para ser madre? Prop del 90% dels problemes d esterilitat es poden diagnosticar, i la immensa majoria tractar. Actualment, els trastorns de fertilitat afecten un 15% de la població. Moltes són les causes que poden influir en la disminució de la fertilitat, però ara, als clàssics problemes físics se ls ha sumat

Más detalles

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries MESURA DE DENSITATS DE SÒLIDS I LÍQUIDS Activitat 1. a) Digueu el volum aproximat dels següents recipients: telèfon mòbil, un cotxe i una iogurt. Teniu en compte que un brik de llet té un volum de 1000cm3.

Más detalles

Guia de serveis municipals i suport a les famílies. L Hospitalet

Guia de serveis municipals i suport a les famílies. L Hospitalet Guia de serveis municipals i suport a les famílies L Hospitalet Ser al costat de les persones és la nostra màxima prioritat. És per això que hem elaborat aquesta Guia de serveis municipals de suport a

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de XVIA

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de XVIA Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de XVIA 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de MULTIVÍA NEGOCIADO Y DEFENSA ADMINISTRATIVA

Más detalles

L ATENCIÓ A LA GENT GRAN DEPENDENT A CATALUNYA INFORME EXTRAORDINARI DEL SÍNDIC DE GREUGES DE CATALUNYA

L ATENCIÓ A LA GENT GRAN DEPENDENT A CATALUNYA INFORME EXTRAORDINARI DEL SÍNDIC DE GREUGES DE CATALUNYA L ATENCIÓ A LA GENT GRAN DEPENDENT A CATALUNYA INFORME EXTRAORDINARI DEL SÍNDIC DE GREUGES DE CATALUNYA ÍNDEX Presentació... 4 1. Introducció... 8 2. Perspectiva general... 10 2.1. Nivell internacional...

Más detalles

MATEMÀTIQUES ÀREES I VOLUMS

MATEMÀTIQUES ÀREES I VOLUMS materials del curs de: MATEMÀTIQUES ÀREES I VOLUMS EXERCICIS RECULL D APUNTS I EXERCICIS D INTERNET FET PER: Xavier Vilardell Bascompte xevi.vb@gmail.com ÚLTIMA REVISIÓ: 08 de febrer de 2010 Aquests materials

Más detalles

Barcelona Activa. Àrea d Economia, Empresa i Ocupació. Hola hola hola hola. Hola hola hola. Hola hola hola. hola Hola hola hola hola hola hola

Barcelona Activa. Àrea d Economia, Empresa i Ocupació. Hola hola hola hola. Hola hola hola. Hola hola hola. hola Hola hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa Àrea d Economia, Empresa i Ocupació Gener 2013 Hola hola hola Barcelona 2012 - Grans xifres Una ciutat amb 1.615.448

Más detalles

Antes de comenzar, la presentación del informe, una puntualización:

Antes de comenzar, la presentación del informe, una puntualización: Sr. Alcalde, regidors i regidores Sr. Josep Escartin, Síndic Municipal de Greuges de Sabadell i president del FòrumSD Sr. Francisco Amaya, Síndic Personer de Mollet Senyores i senyors, Amigues i amics,

Más detalles

L impacte de la crisi en la infància i l entorn escolar

L impacte de la crisi en la infància i l entorn escolar ... Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya 4t estudi L impacte de la crisi en la infància i l entorn escolar Gener de 2013... L impacte de la crisi en la infància i l entorn escolar

Más detalles

Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català

Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català comunicació RECULL DE PREMSA Telefónica Movistar acorda amb l IEC promoure l oferta dels serveis i menús dels mòbils en català 13 de novembre del 2006 Consulta El Butlletí de l IEC Institut d Estudis Catalans

Más detalles

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ PROGRAMACIÓN CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ OFERTA FORMATIVA DICIEMBRE 2015 JUNIO 2016 OFERTA FORMATIVA DESEMBRE 2015 JUNY 2016 El plazo de inscripción de

Más detalles

Dossier Exercicis GANTT CPM PERT

Dossier Exercicis GANTT CPM PERT Dossier Exercicis GANTT CPM PERT YATCH LUX, S.L. es dedica a la construcció de iots de luxe. Un client encarrega a la empresa la fabricació del seu veler. Es demana: Activitat Durada (setmanes) Activitats

Más detalles

RECERCA EN OLI D OLIVA

RECERCA EN OLI D OLIVA Parc Mediterrani de la Tecnologia Edifici ESAB C/ Esteve Terrades, 8 08860 Castelldefels RECERCA EN OLI D OLIVA Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari () CONSTANTÍ, dimarts 29 d

Más detalles

TEMA 11.- Finançament extern de l empresa. 11.1. Accions/ Participacions.

TEMA 11.- Finançament extern de l empresa. 11.1. Accions/ Participacions. TEMA 11.- Finançament extern de l empresa. 11.1. Accions/ Participacions. Les accions representen parts alíquotes del capital social, i és nul la la creació d'accions que no respongui a una efectiva aportació

Más detalles

11ª JORNADA DE PREVISIÓ SOCIAL COMPLEMENTARIA

11ª JORNADA DE PREVISIÓ SOCIAL COMPLEMENTARIA 11ª JORNADA DE PREVISIÓ SOCIAL COMPLEMENTARIA Present i futur de la previsió social. L actuari en el desenvolupament de la previsió social complementaria. Francesc Durán President Grup de Treball sobre

Más detalles

Tutorial amplificador classe A

Tutorial amplificador classe A CFGM d Instal lacions elèctriques i automàtiques M9 Electrònica UF2: Electrònica analògica Tutorial amplificador classe A Autor: Jesús Martin (Curs 2012-13 / S1) Introducció Un amplificador és un aparell

Más detalles

EL BO SOCIAL, APROFITA L!

EL BO SOCIAL, APROFITA L! EL BO SOCIAL, APROFITA L! El Bo Social, aprofita l! Què és? Un descompte del 25% en la factura de l electricitat del preu del terme de potència (terme fix) i del consum. En cap cas dels lloguers o serveis

Más detalles

Reflexions i propostes per a la millora de l'educació a Catalunya

Reflexions i propostes per a la millora de l'educació a Catalunya Reflexions i propostes per a la millora de l'educació a Catalunya Ferran Ferrer 9 gener 2008 IV edició de Tribuna edu21 Esquema Consideracions prèvies Reflexions sobre l educacil educació a Catalunya Propostes

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles