LICITACIÓ DE CONTRACTE D ENLLUMENAT PÚBLIC A EMPRESA DE SERVEIS ENERGÈTICS (ESE) (gener-2014)

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "LICITACIÓ DE CONTRACTE D ENLLUMENAT PÚBLIC A EMPRESA DE SERVEIS ENERGÈTICS (ESE) (gener-2014)"

Transcripción

1 LICITACIÓ DE CONTRACTE D ENLLUMENAT PÚBLIC A EMPRESA DE SERVEIS ENERGÈTICS (ESE) (gener-2014) GESTIÓ, MANTENIMENT CORRECTIU I PREVENTIU DE L ENLLUMENAT PÚBLIC DE VALLIRANA ON S INCENTIVA LA GESTIÓ I MILLORA DE L EFICIÈNCIA DE L ENLLUMENAT. SUBSTITUCIÓ DE LA TOTALITAT DE LÀMPADES DEL MUNICIPI u. (MERCURI 76.66%, SODI 19.79%, HALOGENURS 3.27%, COMPACTES I FLUORESCENTS) PER LÀMPADES TIPUS LED. ESTALVI ANUAL DEL 83% DEL CONSUM ELÈCTRIC ACTUAL. SUBSTITUCIÓ I POSADA EN NORMATIVA DE LA TOTALITAT DE QUADRES ELÈCTRICS DEL MUNICIPI (83 u).

2 CONTRACTACIÓ D AGENT ENERGÈTIC MITJANÇANT PLA D OCUPACIÓ DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA (març-2014) CONTRACTACIÓ MITJANÇANT CONCURS PÚBLIC D UNA PERSONA A L ATUR PER ACTUAR COM A AGENT ENERGÈTIC. COL LABORACIÓ AMB LES DIVERSES ACTUACIONS ENERGÈTIQUES QUE L AJUNTAMENT ESTÀ PORTANT A TERME, SEGUIMENT ENERGÈTIC DELS EDIFICIS MUNICIPALS, ACCIONS D EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I ACTUACIONS RELACIONADES AMB L ENERGIA I EL CANVI CLIMÀTIC.

3 AUDITORIES ENERGÈTIQUES A LES LLARS ATESES PER SERVEIS SOCIALS (març-2014) AUDITORIES PER PART DE L AGENT ENERGÈTIC A LES LLARS ATESES PER SERVEIS SOCIALS. COL LABORACIÓ DE LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT AMB LA REGIDORIA DE SERVEIS SOCIALS EN CONTRA DE LA POBRESA ENERGÈTICA. CONSELLS I ACTUACIONS PERQUÈ LES FAMÍLIES REDUEIXIN LES SEVES FACTURES DE SERVEIS BÀSICS, LLUM, AIGUA I GAS, INFORMACIÓ DEL BO SOCIAL, OPTIMITZACIÓ DE TARIFES, ETC.

4 ADHESIÓ DE VALLIRANA A L HORA DEL PLANETA (març-2014) L AJUNTAMENT DE VALLIRANA ES VA ADHERIR A LA INICIATIVA L HORA DEL PLANETA PROMOGUDA PER L ASSOCIACIÓ WORLD WILDLIFE FUND FOR NATURE (WWF) CONSISTENT EN UNA APAGADA ELÈCTRICA VOLUNTÀRIA, EN QUÈ ES DEMANA A LLARS, MUNICIPIS, ORGANITZACIONS I EMPRESES QUE APAGUIN ELS LLUMS I ALTRES APARELLS ELÈCTRICS DURANT UNA HORA. L AJUNTAMENT DE VALLIRANA S HI VA ADHERIR AMB 3 COMPROMISOS: DISSABTE 29 DE MARÇ, ENTRE LES I H, APAGADA DELS LLUMS DE LA FAÇANA DE L AJUNTAMENT I DE LA MASIA MOLÍ DE CAN BATLLE COMUNICACIÓ A LA CIUTADANIA D AQUESTA INICIATIVA PERQUÈ S AFEGEIXI A PARTICI- PAR-HI APAGANT TAMBÉ ELS LLUMS DE CASA DURANT AQUESTA FRANJA HORÀRIA. IMPLEMENT DE MESURES D ESTALVI ENERGÈTIC I DE REDUCCIÓ D EMISSIONS EN L ACTIVITAT DIÀRIA DE L AJUNTAMENT.

5 TALLERS D EDUCACIÓ AMBIENTAL A L IES VALL D ARÚS AMB MOTIU DEL DIA DEL MEDI AMBIENT (juny-2014) AMB LA COL LABORACIÓ DEL PIDCES, LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT I L EMPRESA URBASER, AMB MOTIU DEL DIA DEL MEDI AMBIENT S HA REALITZAT UN TALLER PER A CADA UNA DE LES QUATRE AULES DE 1r D ESO A L IES VALL D ARÚS. PODRÍEM ACONSEGUIR ESCALFAR UNA HABITACIÓ AMB ENERGIA SOLAR ELS TALLERS HAN CONSISTIT A FABRICAR ESCALFADORS SOLARS A PETITA ESCALA, INTENTANT DESPERTAR ALS NOIS LA CURIOSITAT PER DESCOBRIR COM AMB SENZILLS ELEMENTS,

6 ADHESIÓ DE VALLIRANA A LA SETMANA DE L ENERGIA SOSTENIBLE (juliol-2014) AMB MOTIU DE LA SETMANA DE L ENERGIA SOSTENIBLE EUROPEA, VALLIRANA S HI VA ADHERIR AMB ACTIVITATS PER ALS DIVERSOS PÚBLICS, TANT AL CASAL DE LA GENT GRAN COM AL CASAL DELS JOVES. A TRAVÉS DE JOCS PELS INFANTS, XERRADES I ACTIVITATS DEMOSTRATIVES ES VA VOLER INCIDIR EN LA IMPORTÀNCIA DE L EFICIÈNCIA ENERGÈTICA TANT PER A NOSALTRES COM PER AL NOSTRE PLANETA.

7 REUNIONS INFORMATIVES SOBRE MESURES D EFICIÈNCIA ENERGÈTICA AL LLOC DE TREBALL (juliol-agost-setembre-2014) DURANT 3 MESOS I PER GRUPS, S HAN REALITZAT XERRADES PER PART DE L AGENT ENERGÈTIC AL PERSONAL DE L AJUNTAMENT PER EXPLICAR QUÈ S ESTÀ FENT DES DEL CONSISTORI A NIVEL POLÍTIC I TÈCNIC EN TEMES D EFICIÈNCIA ENERGÈTICA. LES XERRADES VAN CONSISTIR TAMBÉ A DONAR CONSELLS D ESTALVI EN ELS LLOCS DE TREBALL I INSISTIR, A MÉS, QUE LES PETITES ACCIONS DE MOLTA GENT PROVOQUEN IMPORTANTS BENEFICIS EN LA REDUCCIÓ DE CONSUM I LES EMISSIONS DE GASOS HIVERNACLE AL NOSTRE PLANETA.

8 CANVI DE 150 BOMBETES HALÒGENES PER BOMBETES TIPUS LED A LA MASIA CAN BATLLE (agost-2014) APROFITANT QUE S HAVIEN DE REPOSAR BOMBETES HALÒGENES DE 60 W PER A LES EXPOSICIONS QUE PERMANENTMENT HI HA A LA MASIA MOLÍ DE CAN BATLLE, ES VA DECIDIR RENOVAR TOTALMENT LES LLUMINÀRIES AMB BOMBETES TIPUS LED D 11 W AMB EL CONSEQÜENT ESTALVI ENERGÈTIC I ECONÒMIC PER A L EDIFICI.

9 INICI DE REDACCIÓ DEL PLA DE MANTENIMENT I MILLORA DE L EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EQUIPAMENTS MUNICIPALS (setembre-2014) UNA VEGADA REALITZAT UN INVENTARI EXHAUSTIU, ES DÓNA LLUM VERDA A LA REDACCIÓ DEL PLA DE MANTENIMENT I MILLORA DE L EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EQUIPAMENTS MUNICIPALS. AMB AQUEST DOCUMENT ES PRETÉN MILLORAR LA GESTIÓ DEL MANTENIMENT TANT PREVENTIU COM CORRECTIU DE TOTS ELS EDIFICIS, INCENTIVANT TAMBÉ LA SEVA GESTIÓ I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA.

10 INSTAL LACIÓ DE BATERIA DE CONDENSADORS AL CAMP DE FUTBOL (octubre-2014) COM A PRIMERA INSTAL LACIÓ PRODUCTORA MUNICIPAL D ENERGIA REACTIVA S HA PROCEDIT A INICIAR LES FEINES PER A LA SEVA CORRECCIÓ. A PARTIR D ARA, ES REDUIRÀ L IMPORT DE LES FACTURES ELÈCTRIQUES DEL CAMP MUNICIPAL, QUE FINS ARA SUPOSAVEN UNS SOBRECOSTOS FACTURATS PER LA COMPANYIA SUBMINISTRADORA. PER A LA SEVA CORRECCIÓ, S HA INSTAL LAT UN EQUIP DE BATERIES DE CONDENSADORS QUE ANUL LA AQUEST TIPUS D ENERGIA.

11 MODIFICACIÓ DE L ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L IMPOST DE CONSTRUCCIÓ D INSTAL LACIONS I OBRES. (octubre-2014) AMB AQUESTA MODIFICACIÓ D ORDENANCES, S AFAVOREIX FISCALMENT LA INSTAL LACIÓ D ENERGIES RENOVABLES AL MUNICIPI. Solar fotovoltaica, eòlica, geotèrmica, solar tèrmica, biomassa, etc.

12 CONTRACTACIÓ DE TREBALLS DE MILLORA D EFICIÈNCIA ENERGÈTICA AL CEIP LA GINESTA (octubre-2014) DINS EL PROJECTE EURONET 50/50 MAX. EN QUÈ L ESCOLA LA GINESTA ESTÀ PARTICIPANT, S HA DECIDIT EN CONSENS PER L EQUIP ENERGÈTIC, REALITZAR UNES ACTUACIONS DE MILLORA DE L EFICIÈNCIA DEL SISTEMA DE CALEFACCIÓ EN AQUEST CENTRE. SECTORITZACIÓ DEL GIMNÀS AMB VÀLVULES MOTORITZADES I TERMÒSTAT DIGITAL. INSTAL LACIÓ DE CLAUS DE TALL TERMOSTÀTIQUES ALS RADIADORS D AULES I DESPATXOS.

13 3ª FIRA VALLIRANA SOBRE RODES. CURSOS DE CONDUCCIÓ EFICIENT (octubre-2014) LA CONDUCCIÓ INFLUEIX EN EL CONSUM DE COMBUSTIBLE DELS VEHICLES I, EN CONSEQÜÈNCIA, EN L EMISSIÓ DE GEH (GASOS D EFECTE HIVERNACLE) A L ATMOSFERA ASSOCIATS A AQUEST CONSUM. ELS CURSOS DE CONDUCCIÓ EFICIENT PARTEIXEN D AQUESTA EVIDÈNCIA PER PROMOURE UN CANVI D HÀBITS EN LA CONDUCCIÓ I REDUIR SIGNIFICATIVAMENT EL CONSUM DE COMBUSTIBLE DELS VEHICLES PRIVATS.

14 CAMPANYA DE PROMOCIÓ DEL VALLIBÚS AMB COL LABORACIÓ DEL COMERÇ DE VALLIRANA (novembre-2014) AMB LA FINALITAT D ACOSTAR EL COMERÇ LOCAL A LA CIUTADANIA S HA POSAT EN MARXA EL MES DE NOVEMBRE LA CAMPANYA COMERÇ DE VALLIRANA, PARADA OBLIGATÒRIA QUE CONSISTEIX A OFERIR ALS COMPRADORS UN BITLLET DEL VALLIBÚS PER COMPRES SUPERIORS ALS 5 EUROS EN AQUELLS ESTABLIMENTS ADHERITS A LA CAMPANYA. LA UTILITZACIÓ PER PART DE LA POBLACIÓ I LA MILLORA DEL SERVEI DEL TRANSPORT PÚBLIC PER PART DE LES ADMINISTRACIONS ÉS UN DEURE SI VOLEM REDUIR DE MANERA SIGNIFICATIVA L ÚS DEL VEHICLE PRIVAT, EL CONSUM DE COMBUSTIBLE I LES EMISSIONS DE GASOS D EFECTE HIVERNACLE.

15 INSTAL LACIÓ DE BATERIA DE CONDENSADORS AL CEIP LA GINESTA (novembre-2014) COM A SEGONA INSTAL LACIÓ PRODUCTORA MUNICIPAL D ENERGIA REACTIVA S HA PROCEDIT A INICIAR LES FEINES PER A LA SEVA CORRECCIÓ. A PARTIR D ARA, ES REDUIRÀ L IMPORT DE LES FACTURES ELÈCTRIQUES DE L ESCOLA QUE FINS ARA SUPOSAVEN UNS SOBRECOSTOS FACTURATS PER LA COMPANYIA SUBMINISTRADORA. PER LA SEVA CORRECCIÓ, ESTÀ PREVIST INSTAL LAR EN BREU UN EQUIP DE BATERIES DE CONDENSADORS QUE ANUL LARÀ AQUEST TIPUS D ENERGIA.

L ús eficient de l energia a la llar

L ús eficient de l energia a la llar L ús eficient de l energia a la llar L ús eficient de l energia a la llar Introducció Eficiència energètica a la llar Calefacció Aigua calenta sanitària Electrodomèstics Il luminació Eficiència energètica

Más detalles

Pla d Acció per l Energia Sostenible del municipi de Parets del Vallès

Pla d Acció per l Energia Sostenible del municipi de Parets del Vallès Pla d Acció per l Energia Sostenible del municipi de Parets del Vallès Document de difusió Setembre de 2009 Ajuntament de Parets del Vallès ÍNDEX DEL DOCUMENT - Document de síntesi PLA D ACCIÓ D ENERGIA

Más detalles

La biomassa forestal per a usos tèrmics. Una realitat a Catalunya. 20 de Febrer de 2012 Presenta: Francesc Estrada

La biomassa forestal per a usos tèrmics. Una realitat a Catalunya. 20 de Febrer de 2012 Presenta: Francesc Estrada La biomassa forestal per a usos tèrmics. Una realitat a Catalunya 20 de Febrer de 2012 Presenta: Francesc Estrada Índex: 1. Dalkia Catalunya 2. Referències de xarxes de calor i instal lacions 3. Disseny,

Más detalles

La construcció sostenible d edificis

La construcció sostenible d edificis La construcció sostenible d edificis Construcció sostenible d equipaments a Santa Perpètua de Mogoda 30 EDIFICIS PÚBLICS: ESTRUCTURATS EN EIXOS CÍVICS, AMB ARQUITECTURES SOSTENIBLES I SEGONS L ADMINISTRACIÓ

Más detalles

PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA)

PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA) PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA) MARC LEGAL Directiva europea 2008/50/CE relativa a qualitat de l aire. Preveu l elaboració de plans i programes per disminuir

Más detalles

Jornada tècnica Els impactes de la reforma del mercat elèctric (Real Decreto Ley 9/2013) i el futur de les energies renovables 29 octubre 2013

Jornada tècnica Els impactes de la reforma del mercat elèctric (Real Decreto Ley 9/2013) i el futur de les energies renovables 29 octubre 2013 Jornada tècnica Els impactes de la reforma del mercat elèctric (Real Decreto Ley 9/2013) i el futur de les energies renovables 29 octubre 2013 Josep Verdaguer Espaulella Tècnic de la secció de gestió energètica

Más detalles

Pla de Futur del Barri de les Tres Torres Gener 2011

Pla de Futur del Barri de les Tres Torres Gener 2011 Ajuntament de Barcelona Pla de Futur del Barri de les Tres Torres 2010-2020 Gener 2011 Presentat al Consell de Barri del 31-1-2011 Superfície: 0,8 Km 2 Població: 15.832 Densitat (hab./km 2 ) 20.041 Teixit

Más detalles

L ENERGIA I LA CIUTAT DE TARRAGONA

L ENERGIA I LA CIUTAT DE TARRAGONA L ENERGIA I LA CIUTAT DE TARRAGONA Pla d Acció per a l Energia Sostenible de Tarragona SIE 28 Octubre 2010 Josep Prat ADVANCED ENERGY SERVICES Powered by: Qui sóm? GASSÓ AUDITORES és una firma d Auditoria

Más detalles

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 1 Breu presentació de Terrassa Terrassa és una ciutat de 70,10 km2, situada a 277 m sobre el nivell del mar, a la comarca del Vallès Occidental,

Más detalles

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Barcelona, 18 de juny de 2013 Vilanova i la Geltrú Capital comarca Garraf 66.591 habitants Cens 2012: 837 establiments

Más detalles

Jornada tècnica Motocicleta Elèctrica

Jornada tècnica Motocicleta Elèctrica Jornada tècnica Motocicleta Elèctrica Experiències a l àmbit municipal en gestió de flotes de e-moto i d usuaris particulars 21 de setembre de 2011 Sala d actes de l Edifici del Vagó, recinto Escola Industrial

Más detalles

Badia del Vallès NZEB. Àrea Territori Ajuntament de Badia del Vallès

Badia del Vallès NZEB. Àrea Territori Ajuntament de Badia del Vallès Badia del Vallès NZEB Àrea Territori Ajuntament de Badia del Vallès REALITAT Context global Anàlisi del municipi Deficiències generalitzades RISCOS Pobresa energètica Altes emissions de GEH SOLUCIONS Tècniques

Más detalles

Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables

Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables Balanç a desembre 2016 (tancament) Ministeri de Medi

Más detalles

LA INFRAESTRUCTURA DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS

LA INFRAESTRUCTURA DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS LA INFRAESTRUCTURA DE RECÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS Copyright 2016 EVECTRA MOBILITY SERVICES 1 EVECTRA ÉS UNA EMPRESA ESPECIALITZADA EN PROJECTES APLICATS A LA MOBILITAT ELÈCTRICA, QUE OFEREIX LES

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final + Àrea de Territori Serveis Municipals Memòria 2014 Informe Final + Introducció! L objec(u principal del departament de obres i serveis de l Ajuntament de Montornès del Vallès és el manteniment de la via

Más detalles

Les Xarxes de Calor amb Biomassa, una solució de futur per als municipis Conferència a càrrec de Jordi Serra

Les Xarxes de Calor amb Biomassa, una solució de futur per als municipis Conferència a càrrec de Jordi Serra 23 de febrer de 2012 Les Xarxes de Calor amb Biomassa, una solució de futur per als municipis Conferència a càrrec de Jordi Serra Adjunt a Director General d Agefred 1. Presentació Agefred Agefred és una

Más detalles

Setmana de l Energia Setmana de l Energia 2016 Recursos de l Institut Català d Energia 8 de març de 2016

Setmana de l Energia Setmana de l Energia 2016 Recursos de l Institut Català d Energia 8 de març de 2016 Setmana de l Energia 2016 Recursos de l Institut Català d Energia 8 de març de 2016 CARACTERÍSTIQUES GENERALS DE LA CESSIÓ DE RECURSOS ICAEN Àmbit geogràfic: Catalunya Transport: inclòs Muntatge i desmuntatge:

Más detalles

Setmana Europea de Prevenció de Residus Dóna-li una nova vida

Setmana Europea de Prevenció de Residus Dóna-li una nova vida Setmana Europea de Prevenció de Residus 2017. Dóna-li una nova vida Una nova vida? 1. Si funciona... Es pot vendre, intercanviar, Regalar (a la deixalleria o en qualsevol espai). 2. Si no funciona... Potser

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi d Hotels de Barcelona

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi d Hotels de Barcelona PLA D ACCIÓ B+S Gremi d Hotels de Barcelona 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Gremi d Hotels de Barcelona Breu descripció: El Gremi d'hotels de Barcelona és una associació empresarial formada pels establiments

Más detalles

Què és? Som el que mengem

Què és? Som el que mengem Què és? Som el que mengem Natació Educativa Hoquei Medi Obert Act. aquàtica discapacitats Tallers Cuina L H Camina 100x100 SALUDABLE Dia Mundial de la Salut Jornades Adaptades INTRO Activitat física i

Más detalles

El futur centre cívic casal de joves

El futur centre cívic casal de joves El futur centre cívic casal de joves Proposta d alternatives Ajuntament de Cardona Oficina Tècnica d Equipaments i Infraestructures Juliol 2008 Índex 1. Emplaçament i objectius 2. Estat actual edifici

Más detalles

Model d estudis d estalvi i eficiència energètica en enllumenat públic. Casos pràctics.

Model d estudis d estalvi i eficiència energètica en enllumenat públic. Casos pràctics. MECANISMES PER FER INVERSIONS EN ESTALVI I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA ALS ENS LOCALS. EL PROGRAMA ELENA Model d estudis d estalvi i eficiència energètica en enllumenat públic. Casos pràctics. Albert Vendrell

Más detalles

Menorca 100% renovables utopia o realitat?

Menorca 100% renovables utopia o realitat? Diàlegs amb la biosfera Menorca 100% renovables utopia o realitat? Joan Groizard Payeras Director General d Energia i Canvi Climàtic Menorca 100% renovables El punt de partida Poc a poc... de quina magnitud

Más detalles

El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat

El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat El TRAM allarga el servei de la T3 fins a Sant Feliu de Llobregat El nou tram de 600 metres porta el tramvia a Sant Feliu amb freqüències de fins a 15 minuts i ha comportat millores urbanístiques en el

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués PLA D ACCIÓ B+S Associació de Comerciants Xavier Nogués 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Associació de Comerciants Xavier Nogués Breu descripció: Associacio que agrupa 30 comerços i restauradors associats

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

L ENERGIA mecànica, calorífica, elèctrica, lluminosa, química, nuclear

L ENERGIA mecànica, calorífica, elèctrica, lluminosa, química, nuclear L ENERGIA L energia es presenta sota diferents formes: mecànica, calorífica, elèctrica, lluminosa, química, nuclear, etc. Unes formes d energia es poden transformar en altres, i l home aprofita aquesta

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

ESTRATÈGIA DE LA BICICLETA PER BARCELONA

ESTRATÈGIA DE LA BICICLETA PER BARCELONA ESTRATÈGIA DE LA BICICLETA PER BARCELONA 10 de novembre de 2016 Direcció de Serveis de Mobilitat 1 01 Context i objectius generals 2 DADES GENERALS. POBLACIÓ I VEHICLES municipis km 2 /km 2 Àrea Metropolitana

Más detalles

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Espai per escriure títol Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Servei d Ocupació de Catalunya Barcelona, 17/11/2010 Agents Impacte Agents de la Xarxa Objectius Servei d Ocupació de

Más detalles

Rodalies de Catalunya impulsa la renovació i el manteniment integral de la flota de trens

Rodalies de Catalunya impulsa la renovació i el manteniment integral de la flota de trens Rodalies de Catalunya impulsa la renovació i el manteniment integral de la flota de trens Una vintena de trens es sotmeten cada any a tasques de manteniment i renovació integral allargant la seva vida

Más detalles

Objectiu del Pla de l Energia i Canvi Climàtic

Objectiu del Pla de l Energia i Canvi Climàtic Objectiu del Pla de l Energia i Canvi Climàtic 2012-2020 Assolir una economia i una societat de baixa intensitat energètica i baixa emissió de carboni, innovadora, competitiva i sostenible a mitjà i llarg

Más detalles

Empreses agregadores: Energia renovable, territori i eficiència

Empreses agregadores: Energia renovable, territori i eficiència Empreses agregadores: Energia renovable, territori i eficiència En el marc del Pacte Nacional per a la Transició Energètica: Divulgar en política energètica Pensar en el futur Empreses agregadores: Energia

Más detalles

Instal lacions solars fotovoltaiques

Instal lacions solars fotovoltaiques Electricitat i electrònica Instal lacions solars fotovoltaiques CFGM.EE10.M06/0.09 CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques CFGM - Instal lacions elèctriques i automàtiques Instal lacions solars

Más detalles

ECREE L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS

ECREE L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS Identificació del departament o organisme ECREE L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS 18/novembre/2015 Rehabilita / BUILD UPON CONTENIDOS ECREE 2013-2016 Fòrum ECREE: Una comunidad de

Más detalles

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI Memòria 2015 Emissions de a la URV Missió El Pla de medi ambient de la URV té com a objectiu central la reducció de les emissions pròpies de Gasos d Efecte Hivernacle () en

Más detalles

El paper dels mercats municipals, dins els eixos comercials: elements d'integració urbana i/o econòmica social

El paper dels mercats municipals, dins els eixos comercials: elements d'integració urbana i/o econòmica social El paper dels mercats municipals, dins els eixos comercials: elements d'integració urbana i/o econòmica social Josep Filbà Gerent de: Comerç Mataró Centre Gestor de: Fundació Comerç Ciutadà Membre de:

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament ESCOLA DOCTOR TRUETA OBJECTIUS... DOTAR A L ALUMNE/A DE CAPACITATS I COMPETÈNCIES QUE LI PERMETI: SER UNA PERSONA COMPROMESA AMB EL SEU ENTORN. APRENDRE

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

La comptabilitat energètica: gestió i control energètic municipal

La comptabilitat energètica: gestió i control energètic municipal La comptabilitat energètica: gestió i control energètic municipal L Agència Local de l Energia d Osona (Consell Comarcal d Osona) Presentació i balanç d experiències en la implantació de sistemes de comptabilitat

Más detalles

JORNADA TÈCNICA. ESPAIS NATURALS, ACTIVITAT FÍSICA I SALUT. NORDIC WALKING: Esport, Natura i Turisme Castell Montesquiu.

JORNADA TÈCNICA. ESPAIS NATURALS, ACTIVITAT FÍSICA I SALUT. NORDIC WALKING: Esport, Natura i Turisme Castell Montesquiu. JORNADA TÈCNICA. ESPAIS NATURALS, ACTIVITAT FÍSICA I SALUT NORDIC WALKING: Esport, Natura i Turisme Castell Montesquiu. 25 Novembre 2010 OBJECTIUS 1. Explicar com s aborda el turisme actiu i de Natura,

Más detalles

ENQUESTA. Sobre el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència patriarcal

ENQUESTA. Sobre el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència patriarcal ENQUESTA Sobre el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència patriarcal Total enquestes emplenades: 793 (Online: 706 Suport paper: 87) Declarar 3 dies de dol oficial NC 576

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

DOCUMENT EXPLICATIU DE L ASSOCIA T A LA FESTA 2017 I ACLARIMENTS PREVIS A FER LA SOL LICITUD DE PARTICIPACIÓ

DOCUMENT EXPLICATIU DE L ASSOCIA T A LA FESTA 2017 I ACLARIMENTS PREVIS A FER LA SOL LICITUD DE PARTICIPACIÓ DOCUMENT EXPLICATIU DE L ASSOCIA T A LA FESTA 2017 I ACLARIMENTS PREVIS A FER LA SOL LICITUD DE PARTICIPACIÓ Associa t a la festa Mercè 2017 Plaça de Catalunya. 23, 24 i 25 de setembre 1.- QUÈ ÉS L ASSOCIA

Más detalles

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

Eines per a l eficiència energètica Eines per a l eficiència energètica

Eines per a l eficiència energètica Eines per a l eficiència energètica Eines per a l eficiència energètica 6 de juliol de 2017 Estat actual de la certificació energètica i erros més habituals Ainhoa Mata i Pérez Cap d Unitat d Edificis Institut Català d Energia OBSERVATORI

Más detalles

HORIZON 2020 LIFE Brussel les

HORIZON 2020 LIFE Brussel les INTERREG EUROPE Accions innovadores FEDER Nord Pas de Calais HORIZON 2020 LIFE Brussel les URBACT Commissariat Egalité Territoires SUDOE Govern de Cantabria POCTEFA Comunitat Treball Pirineus FEDER PO

Más detalles

Nom de l'acció Àrea Intervenció (I) Àrea d'intervenció Mecanisme d'acció Origen de l'acció responsable d'implementació.

Nom de l'acció Àrea Intervenció (I) Àrea d'intervenció Mecanisme d'acció Origen de l'acció responsable d'implementació. 7 ANNEX. ACCIONS DEL PAES 2009 Nom de l'acció Àrea Intervenció (I) Àrea d'intervenció Mecanisme d'acció Origen de l'acció Organisme Estat responsable d'implementació Comptabilitat energètica municipal,

Más detalles

Punt d atenció municipal

Punt d atenció municipal Títol principal presentació Punt d atenció municipal Nom de la persona/es que fa la presentació (si escau) Data (si escau) Cedint l èxit empresarial Què és la Reempresa? - És un nou model d emprenedoria

Más detalles

JORNADA DE PORTES OBERTES DE LES ENERGIES RENOVABLES

JORNADA DE PORTES OBERTES DE LES ENERGIES RENOVABLES Objectiu: JORNADA DE PORTES OBERTES DE LES ENERGIES RENOVABLES Vine a conèixer les energies renovables a les comarques de Lleida Visites per tots els públics el Diumenge, 28 de febrer de 2010 Donar a conèixer

Más detalles

BOUPV Butlletí Oficial de la Universitat Politècnica de València 02/2014

BOUPV Butlletí Oficial de la Universitat Politècnica de València 02/2014 31 PLA AMBIENTAL 2014 DE LA UNIVERSITAT POLI TÈC NICA DE VALÈNCIA (Aprovat pel Consell de Govern en la sessió de 15 d abril de 2014) Objectiu 1: Reduir un 1% el consum d energia elèctrica per superfície

Más detalles

NOU CONVENI MARC DE COL LABORACIÓ per a la gestió dels aparells elèctrics i electrònics RAEE

NOU CONVENI MARC DE COL LABORACIÓ per a la gestió dels aparells elèctrics i electrònics RAEE NOU CONVENI MARC DE COL LABORACIÓ per a la gestió dels aparells elèctrics i electrònics RAEE Agència de Residus de Catalunya Barcelona, 31 d octubre de 2011 ÍNDEX BALANÇ CONVENI ACTUAL RAEE (2006-2011+2012)

Más detalles

PLA EDUCATIU D ENTORN DEL RAVAL

PLA EDUCATIU D ENTORN DEL RAVAL PLA EDUCATIU D ENTORN DEL RAVAL 14 CENTRES EDUCATIUS: 4504 alumnes (0-18 anys) matrícula viva 3 Escoles bressol municipals 5 CEIP 2 IES ( Secundària- Batxillerat Cicles formatius) 4 Centres concertats

Más detalles

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 GESOP,, S.L. C/. Llull 102, 4rt. 3a. 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93 300 55 22 www.gesop.net PRESENTACIÓ: En motiu de l inici

Más detalles

Inici de curs

Inici de curs Inici de curs -2017 Roda de premsa d 1 de setembre alumnes alumnes Inici de curs -2017 Dades del sistema educatiu 1 1.570.011 alumnes matriculats +7.822 (p) previsió 78.367 1r cicle infantil -660 310.454

Más detalles

BS Rènting Introducció al rènting en les Administracions Públiques Xavier García G. de Villaumbrosia Director Administracions Públiques Banc Sabadell

BS Rènting Introducció al rènting en les Administracions Públiques Xavier García G. de Villaumbrosia Director Administracions Públiques Banc Sabadell BS Rènting Introducció al rènting en les Administracions Públiques Xavier García G. de Villaumbrosia Director Administracions Públiques Banc Sabadell Índex 1. Rènting, què és? 2. BS Rènting, què és i que

Más detalles

Eines per al reconeixement del turisme sostenible: EMAS, Ecolabel i Distintiu de garantia de qualitat ambiental. Barcelona, 7 d abril de 2011

Eines per al reconeixement del turisme sostenible: EMAS, Ecolabel i Distintiu de garantia de qualitat ambiental. Barcelona, 7 d abril de 2011 Eines per al reconeixement del turisme sostenible: EMAS, Ecolabel i Distintiu de garantia de qualitat ambiental Barcelona, 7 d abril de 2011 Sistemes voluntaris de turisme sostenible Més de 50 certificacions

Más detalles

Ordenança Fiscal núm. 17

Ordenança Fiscal núm. 17 Ordenança Fiscal núm. 17 Taxa per subministrament d aigua potable Article 1.- Fonament i naturalesa. D acord amb els articles 133.2 l 142 de la Constitució i l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril,

Más detalles

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC

Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Citelum ibérica s.a. EXPERIèNCIES EN EL MANTENIMENT DE LEDS PER ENLLUMENAT PÚBLIC Experiències en el manteniment de Leds per Enllumenat Públic Leds una evolució constant Vida de les llumeneres de Leds

Más detalles

BUTLLETÍ ESTADÍSTIC DE SANT BOI. Atur registrat. Març 2017 OBSERVATORI DE LA CIUTAT

BUTLLETÍ ESTADÍSTIC DE SANT BOI. Atur registrat. Març 2017 OBSERVATORI DE LA CIUTAT BUTLLETÍ ESTADÍSTIC DE SANT BOI Atur registrat Març 2017 OBSERVATORI DE LA CIUTAT CONTINGUTS Taxa d atur registrat. Resum de dades... 3 La taxa d'atur es redueix al març i se situa en el 13,4% de la població

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

PROJECTES REALITZATS I LINEES DE RECERCA AL MUNICIPI DE CALDES D ESTRAC.

PROJECTES REALITZATS I LINEES DE RECERCA AL MUNICIPI DE CALDES D ESTRAC. PROJECTES REALITZATS I LINEES DE RECERCA AL MUNICIPI DE CALDES D ESTRAC. Temari : 1. Antecedents. La aposta política de l ajuntament de Caldes d Estrac per la Eficiència Energètica i les Energies Renovables.

Más detalles

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ ÍNDEX 1. LA MEVA CARPETA... 3 2. DADES DEL PADRÓ... 4 2.1. Contextualització... 4 2.2. Noves Millores... 4 3. INFORMACIÓ FISCAL... 6 3.1. Contextualització... 6

Más detalles

DESCOBRIM LLIÇÀ D AMUNT

DESCOBRIM LLIÇÀ D AMUNT DESCOBRIM LLIÇÀ D AMUNT Descobrir l'entorn del municipi. Donar a conèixer part del patrimoni històric, cultural i natural de Lliçà d'amunt. Prendre consciència de pertànyer a una localitat. Integrar-se

Más detalles

També s ha organitzat un taller d inspecció tècnica de bicicletes per als participants de la cursa que han competit en bicicleta.

També s ha organitzat un taller d inspecció tècnica de bicicletes per als participants de la cursa que han competit en bicicleta. Nota de premsa Prop de 150 alumnes del Torre Vicens,, el Castell dels Templers, el Maria Rúbies i el Josep Lladonosa participen en la V cursa escolar de mobilitat de Lleida En mobilitat urbana, la bici

Más detalles

ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA

ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA ACTIVITATS DE LLEURE ESCOLA LA MERCÈ ACTIVITATS AL MIGDIA UN CENTRE D INTERÈS I UN PERSONATGE La gestió del Menjador Escolar és una actuació que integra la alimentació dels infants, així com la seva cura,

Más detalles

ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS

ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS ORDENACIÓ DE L ESPAI I L ACCÉS A ESTACIONS D AUTOBUSOS Juny de 2013 IX Jornada tècnica de mobilitat local: Espai viari i autobús 1 INDEX 1. Les estacions d autobusos de la Generalitat de Catalunya 2. Estacions

Más detalles

Tema 2: L economia europea

Tema 2: L economia europea En aquest tema aprendràs que : El continent europeu té unes característiques ben diferents segons els desenvolupament econòmic de cada país. Una gran part de la població treballa al sector terciari. Els

Más detalles

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO Curs 2014-15 Destinataris Joves que compleixen com a mínim 16 anys i com a màxim 21 en l any d inici del programa. Que han deixat l educació

Más detalles

POTENCIAL D ESTALVI AMB MESURES DE BAIX COST ALS CENTRE EDUCATIUS D OSONA: DESENDOLLA T

POTENCIAL D ESTALVI AMB MESURES DE BAIX COST ALS CENTRE EDUCATIUS D OSONA: DESENDOLLA T POTENCIAL D ESTALVI AMB MESURES DE BAIX COST ALS CENTRE EDUCATIUS D OSONA: DESENDOLLA T Ús de les instal lacions (Temps) 2012 Tipus instal lacions (Estat) Consum d energia (Eficiència) Condicions ambientals

Más detalles

Annex I Material. Material per l activitat de treball cooperatiu MÀSTER UNIVERSITARI EN FORMACIÓ DE PROFESSORAT D EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA

Annex I Material. Material per l activitat de treball cooperatiu MÀSTER UNIVERSITARI EN FORMACIÓ DE PROFESSORAT D EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA Annex I Material Material per l activitat de treball cooperatiu LES MÀQUINES MOTRIUS Les màquines motrius transformen una energia primària, com la del vent, la de l'aigua o la del foc, en energia mecànica

Más detalles

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER DUR A TERME EL DISSENY, LA CONSTRUCCIÓ I ADAPTACIÓ DE L STAND PROMOCIONAL DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE MALLORCA EN ELS SALONS NÀUTICS DE GÈNOVA, PARÍS I DUSSELDORF. Núm.

Más detalles

Nou Pla d Acció AL 21

Nou Pla d Acció AL 21 Nou Pla d Acció AL 21 2014 FASE I Actualització del diagnòstic Àmbits d acció, línies estratègiques Detecció punts i forts punts febles Pluja d idees i suggeriments Revisió i estructuració de propostes

Más detalles

PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil

PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil PAS-PC (Pla d Assistència i Suport del Baix Camp per la Protecció Civil) QUÈ ÉS? És un document que recull la

Más detalles

Premià de Mar ciutat experimental Sènior

Premià de Mar ciutat experimental Sènior 1 Premià de Mar ciutat experimental Sènior Abril 2007 2 3 EQUIPAMENTS PÚBLICS NECESSARIS PER A GENT GRAN DE PREMIÀ DE MAR GENT GRAN DEPENDENT DOMICILI RESIDÈNCIA SAD Servei Atenció Domicili CENTRE DE SERVEIS

Más detalles

EL CANVI CLIMÀTIC A BARCELONA. Projeccions climàtiques i Pla Clima

EL CANVI CLIMÀTIC A BARCELONA. Projeccions climàtiques i Pla Clima EL CANVI CLIMÀTIC A BARCELONA Projeccions climàtiques i Pla Clima 12 de juliol de 2017 1 01 El Canvi Climàtic és una realitat 2 El Canvi Climàtic és una realitat 3 El Canvi Climàtic és una realitat L escalfament

Más detalles

TAULA DE SALUT MENTAL Baix Vallès

TAULA DE SALUT MENTAL Baix Vallès TAULA DE SALUT MENTAL Baix Vallès ANTECEDENTS De forma prèvia a la taula ja treballàvem de forma coordinada algunes accions i projectes Accions al voltant del dia de la salut mental (Servei de Salut Mental,

Más detalles

Dossier de reforç. Visitem la cotxera de metro

Dossier de reforç. Visitem la cotxera de metro Dossier de reforç Visitem la cotxera de metro Reforç 1 El continu anar i venir dels trens Cada dia, uns 120 trens, compostos per cinc cotxes cadascun, transporten més d un milió de persones pels més de

Más detalles

Cooperativa Les Atxes I Fundació Pau Costa Cooperació, territori i eficiència energètica

Cooperativa Les Atxes I Fundació Pau Costa Cooperació, territori i eficiència energètica Cooperativa Les Atxes I Fundació Pau Costa Cooperació, territori i eficiència energètica Antecedents Les Atxes són les torxes que el dia de reis s encenen al municipi de Vandellòs per guiar l arribada

Más detalles

Model català d atenció integrada social i sanitària

Model català d atenció integrada social i sanitària Model català d atenció integrada social i sanitària Albert Ledesma Castelltort Director del Pla interdepartamental d atenció i interacció social i sanitària Barcelona, juliol 2014 Pla interdepartamental

Más detalles

L activitat educativa per descobrir i gaudir del peix i el marisc

L activitat educativa per descobrir i gaudir del peix i el marisc L activitat educativa per descobrir i gaudir del peix i el marisc Educació Secundària Obligatòria Consulteu la nostra web: www.centreinteractiudelpeix.org 1. LA PESCA I LA LLOTJA ECOLOGIA DELS ORGANISMES

Más detalles

Raval Territori Socialment Responsable (TSR)

Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Dades històriques rellevants de El Raval 1960: 105.000 hab. 1996: 35.000 hab. Anys 80: prostitució, droga, marginalitat... 1981-1996: Fugida de 70.000 hab Finals

Más detalles

Hàbits de Consum de la gent gran

Hàbits de Consum de la gent gran Hàbits de Consum de la gent gran El perfil de la gent gran PERFIL DE LA GENT GRAN Amb qui viu actualment? Sol/a 22,7% Amb la parella 60% Amb els fills 17,5% Altres familiars Altres NS/NR 0,6% 0,2% 5,3%

Más detalles

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PER AL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA EN BAIXA TENSIÓ DE L AJUNTAMENT DE...

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PER AL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA EN BAIXA TENSIÓ DE L AJUNTAMENT DE... PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS PER AL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA EN BAIXA TENSIÓ DE L AJUNTAMENT DE... I ELS SEUS ÒRGANS DE GESTIÓ DEPENDENTS OBJECTE...3 S I PUNTS DE

Más detalles

Mapa penitenciari per a la Barcelona de 2017

Mapa penitenciari per a la Barcelona de 2017 Mapa penitenciari per a la Barcelona de 2017 La capital de Catalunya es compromet amb un Pla que alliberarà els terrenys de la Model i Trinitat Vella i contribuirà a desenvolupar una política penitenciària

Más detalles

Guia pràctica. d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA

Guia pràctica. d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA Guia pràctica d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA Mataró - 2011 Índex 1. Plans d autoprotecció 7 2. Assegurança de responsabilitat civil 7 3. Vigilància

Más detalles

BUTLLETÍ RUBÍ ECONOMIA RUBÍ. Núm. 2 3er TRIMESTRE 2015 ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL

BUTLLETÍ RUBÍ ECONOMIA RUBÍ. Núm. 2 3er TRIMESTRE 2015 ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL L'Estructura Empresarial preten donar una imatge global de com les emrpeses, els Polígons d'activitat Economia (PAE) i els sectors s'estructuren al nostre

Más detalles

Aplicació de la taxa de l euro per recepta. Barcelona, 18 de juny de 2012

Aplicació de la taxa de l euro per recepta. Barcelona, 18 de juny de 2012 Aplicació de la taxa de l euro per recepta Barcelona, 18 de juny de 2012 Quina és la despesa de farmàcia del CatSalut? Durant el 2011 la despesa en receptes mèdiques finançades pel CatSalut ha estat de

Más detalles

Economía Verde? Futuro Negro

Economía Verde? Futuro Negro La Cooperativa de Energía Verde Economía Verde? Futuro Negro Barcelona, 2 de junio de 2012 Equipo de Som Energia Objetivos de la presentación Para explicar como surge la idea de Som Energia Para explicar

Más detalles

Movistar Fibra Òptica

Movistar Fibra Òptica Movistar Fibra Òptica Projecte Ajuntaments 14.11.2013 Índex 01 Què es la Fibra Òptica i per què serveix? 02 Instal lació i equipament a la llar 03 Avantatges per a la seva ciutat 04 Paquets comercials

Más detalles

Biomassa al Ripollès

Biomassa al Ripollès Biomassa al Ripollès Pla estratègic d aprofitament de biomassa forestal per a ús energètic a la comarca del Ripollès Esteve Pous Garrido Gerent - Enginyer de forests Consorci d Espais d Interès Natural

Más detalles

EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA

EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA EXPEDIENT D UNA ACTIVITAT INNÒCUA Promotor: xxxx Adreça: Població: Data: xxxx xxxx xxxx MEMÒRIA DESCRIPTIVA. La present documentació té per finalitat definir les característiques de l activitat de botiga

Más detalles

El tramvia arriba a Badalona

El tramvia arriba a Badalona El tramvia arriba a Badalona El nou tram amplia la línia T5 en 2 km i 3 noves parades i ha comportat la reurbanització dels carrers al llarg del seu traçat 8 de setembre de 2007 El tramvia Sant Martí -

Más detalles

EL PORTAL DE CONCILIACIONS

EL PORTAL DE CONCILIACIONS EL PORTAL DE CONCILIACIONS http://conciliacions.gencat.cat El Departament de Treball ha posat en funcionament el portal de conciliacions per fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l Administració

Más detalles

Fundació Privada Gespa

Fundació Privada Gespa 40 anys fomentant treballant per a la sostenibilitat amb els més petits de la UAB 1. Una mica de història... Al mes de juliol de 1974 la Universitat Autònoma de Barcelona va crear un servei com a casal

Más detalles

ets un artista......i exposes al MAMT

ets un artista......i exposes al MAMT ets un artista......i exposes al MAMT La Diputació de Tarragona va acordar l octubre de 2011 la realització d una nova activitat vinculada al MAMT Pedagògic: Ets un artista... i exposes al MAMT. Calendari...,

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Hàbitat Urbà Medi Ambient i Serveis Urbans EL MALBARATAMENT ALIMENTARI EN EL MARC DEL PLA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS DE BARCELONA

Hàbitat Urbà Medi Ambient i Serveis Urbans EL MALBARATAMENT ALIMENTARI EN EL MARC DEL PLA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS DE BARCELONA Hàbitat Urbà Medi Ambient i Serveis Urbans EL MALBARATAMENT ALIMENTARI EN EL MARC DEL PLA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS DE BARCELONA 1 Estructura del Pla de Prevenció aprovat a desembre del 2012 8 Àmbits temàtics

Más detalles