PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2015 PER A PERSONES BENEFICIÀRIES DE LA RMI (ADM. LOCALS)

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2015 PER A PERSONES BENEFICIÀRIES DE LA RMI (ADM. LOCALS)"

Transcripción

1 PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2015 PER A PERSONES BENEFICIÀRIES DE LA RMI (ADM. LOCALS) Guia de prescripcions tècniques Versió 2.0 gener de 2016

2 CONSIDERACIONS PRÈVIES Aquest document té com a objectiu guiar les entitats que participen en el Programa Treball i formació en els procediments a seguir durant les fases de gestió, execució i justificació de les accions subvencionables d acord amb l Ordre EMO/244/2015, de 29 de juliol, per la qual s aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i formació adreçat a persones en situació d atur beneficiàries de la renda mínima d inserció amb administracions locals, i s obre la convocatòria per a l any El Programa de Treball i formació integra accions formatives i d experiència laboral, adreçades a persones en situació d atur beneficiàries de la renda mínima d inserció, per afavorir-ne la inserció laboral i millorar-ne l ocupabilitat. Les persones que participen en les accions d experiència laboral, mitjançant un contracte de treball, han de rebre, simultàniament, l acció formativa transversal que consisteix a millorar la qualificació professional. Les despeses derivades del contracte de treball i la formació d una persona participant a l acció d experiència laboral només són subvencionables si aquesta ha realitzat les dues accions. Si no realitza les dues accions, no és subvencionable ni la despesa del contracte ni la despesa de la formació. En relació amb l execució de les accions, cal tenir en compte les condicions imposades per la Resolució d atorgament de la subvenció i les bases reguladores. Sobre els contractes de treball destaquem: Realització de treballs de caràcter públic i interès social. Han de ser competència de l entitat beneficiària, motiu pel qual la direcció, seguiment i supervisió de la persona treballadora és a càrrec de l entitat beneficiària de la subvenció. No poden tenir caràcter estructural i han d estar directament relacionats amb l interès social que persegueix el projecte. Els projectes de les entitats previstes a la base 2.1.b), atès el caràcter estrictament comarcal dels projectes, no han de disposar de l acord del govern de cap entitat local municipal. Si el projecte es realitza en espais o instal lacions municipals han de signar, obligatòriament, un conveni amb l ajuntament o ajuntaments. En aquest conveni, sobre l ús dels espais o instal lacions municipals, l entitat beneficiària com a ocupadora de la persona treballadora s obliga a fer-se càrrec de la formació i/o vigilància dels riscos laborals d aplicació al lloc de treball. Els contractes d experiència laboral han de tenir una durada de 6 mesos, una jornada del 100% i s han de formalitzar d acord amb el grup de cotització i CCAE establerts a la resolució d atorgament.

3 Els contractes de les accions d experiència laboral han de contenir el compromís per part de la persona treballadora de realitzar les accions formatives. La data de l alta a la seguretat social de les persones participants ha de ser igual a la data d inici del contracte. Els contractes s han de comunicar mitjançant contrat@. 3 És d aplicació la normativa vigent en matèria laboral. Sobre les accions formatives destaquem: Les accions formatives han de tenir una durada mínima de 20 hores i màxima de 30. Les persones han d assistir a les accions formatives durant el contracte i dins de la jornada laboral. Cada persona participant ha de participar en dos mòduls de formació ocupacional transversal amb el contingut i la durada que s estableix a l annex 7 de l Ordre. Les accions formatives s han de gestionar mitjançant l aplicació GIA. Si l assistència a l acció formativa de la persona participant és inferior al 75 %, correspon una revocació de l import destinat a la formació d aquest participant, excepció quan ha assistit entre el 25% i el 75% i és baixa per col locació: la despesa formativa d aquesta persona és susceptible de ser subvencionable. Substitucions: En cas que una persona participant causi baixa del Programa perquè no supera el període de prova, rescindeix el contracte o és acomiadada procedentment, pot ser substituïda. La persona que la substitueixi ha de rebre durant la seva participació l acció d experiència laboral i l acció de formació. En aquest supòsit, la durada del contracte serà el corresponent a la durada no realitzada del contracte inicial, amb la limitació del termini màxim d execució que estableixi la convocatòria. En aquest cas, la durada de la formació haurà de ser proporcional a la durada del contracte, però, com a mínim, la necessària per a realitzar un mòdul formatiu d acord amb l annex 7 de l Ordre. NORMATIVA D APLICACIÓ Ordre EMO/244/2015 de 29 de juliol, per la qual s aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació adreçat a persones en situació d atur beneficiàries de la renda mínima d inserció amb administracions locals, i s obre la convocatòria per a l any Llei 13/2015, de 9 de juliol, d ordenació del sistema d ocupació i del Servei Públic d Ocupació de Catalunya. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4 Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya. Llei 26/2010, de 3 d agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques catalanes. 4 Llei 13/1989, de 14 de desembre, d organització, procediment i règim jurídic de l Administració de la Generalitat de Catalunya. Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions. Llei 2/2015, d 11 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al FASE DE GESTIÓ Una vegada dictada la resolució d atorgament de la subvenció, el Servei d Ocupació de Catalunya notificarà a l entitat beneficiària, mitjançant l EACAT, l atorgament de la subvenció. L ENTITAT BENEFICIÀRIA DURANT LA FASE DE GESTIÓ HA DE: 1. Seleccionar les persones beneficiàries: L entitat beneficiària de la subvenció ha de presentar a l Oficina de Treball una oferta de treball per a cada lloc de treball subvencionat de les accions d experiència laboral. Les oficines de Treball s encarregaran de derivar a l entitat beneficiària persones demandants d ocupació no ocupades beneficiàries de la renda mínima d inserció i que s ajustin al perfil indicat a l oferta. Tindran caràcter preferent les persones beneficiàries de la Renda mínima d inserció que reuneixin alguna d aquestes característiques: - Dones amb càrregues familiars - Joves entre 18 i 30 anys - Persones de més de 40 anys - Persones que estiguin en fase d esgotar el termini màxim de percepció de la prestació de l RMI. Per a determinar el perfil s ha de tenir en compte el lloc de treball a ocupar i, si escau, els requisits d accés i execució de l acció formativa. L entitat ha de realitzar el procés de selecció i informar a l Oficina de Treball, per a cada persona candidata, el codi de resultat segons la taula següent:

5 2000 Admès a selecció (queda per a suplències en cas de baixes) 2001 Contractarà a la persona candidata 2100 Rebuig voluntari de la persona candidata 2101 La persona candidata no es va presentar 2203 No interessa a l empresa per falta de qualificació No interessa a l empresa per aspectes de personalitat 2212 No interessa a l empresa per altres motius 2. Formalitzar la contractació objecte de la subvenció, d acord amb les condicions de la Resolució d atorgament de la subvenció i les bases reguladores. Consulteu l apartat de consideracions prèvies d aquesta Guia. L entitat beneficiària ha de verificar, prèviament a la signatura del contracte, que la persona a contractar està inscrita com a demandant d ocupació no ocupada (DONO) a la data immediatament anterior a la data d inici del contracte. En els contractes hi ha de constar obligatòriament la data de finalització i el text: Contracte de treball efectuat d acord amb les condicions establertes al Programa de Treball i formació regulat per l Ordre EMO/244/2015, de 29 de juliol, cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu. Si la resolució d atorgament autoritza un encàrrec de gestió, l entitat contractant ha de ser l ens instrumental. 3. Desar les dades del contracte en l aplicació informàtica CTR: L entitat beneficiària, en el termini de 10 dies des de la data d inici del contracte de cada persona participant, ha de mecanitzar a través de la funcionalitat de l aplicació anomenada Gestió de les ConTRactacions (CTR) les dades identificatives del contracte. Aquesta aplicació està disponible a la pàgina de la convocatòria del web del Servei d Ocupació de Catalunya a l apartat Gestió de les contractacions. 4. Comunicar l inici del Programa mitjançant la presentació del certificat d inici. L entitat beneficiària ha de comunicar l inici abans del 30 de novembre de El certificat d inici haurà d estar acompanyat amb l oferta de treball presentada a l Oficina de Treball. 5. Proposar l acció formativa a realitzar. L entitat beneficiària, en el termini d un mes des de l inici de la primera contractació d experiència laboral, ha de trametre la proposta de les accions formatives a realitzar. Consulteu l apartat de consideracions prèvies d aquesta Guia.

6 Per emetre la proposta de les accions formatives, l entitat beneficiària ha d accedir a l aplicació de gestió integral d accions (GIA) i fer constar les accions a realitzar. El GIA generarà el document de proposta formativa que ha de presentar l entitat beneficiària. En els casos que correspongui: 6. Les entitats beneficiàries previstes en la base 2.1 b) formalitzar un conveni amb els ajuntaments en l àmbit dels quals es realitzin els projectes, on constin les mesures de salut laboral i prevenció de riscos laborals a efectuar per l entitat beneficiària de la subvenció Formalitzar el corresponent encàrrec de gestió, en cas que l entitat beneficiària sigui una entitat pública i així s hagi autoritzat en la resolució d atorgament de la subvenció. 8. En cas de subcontractació de l acció formativa, un cop autoritzada la subcontractació per part del Servei d Ocupació de Catalunya, formalitzar el conveni de contractació entre l entitat beneficiària i l entitat subcontractada. DOCUMENTACIÓ QUE S HA DE LLIURAR AL SOC En aquesta fase, l entitat beneficiària ha de lliurar al Servei de Programes d Oportunitats d Ocupació, mitjançant l EACAT, la documentació següent: Certificat d inici, segons imprès normalitzat, signat electrònicament pel representant legal de l entitat, disponible al catàleg d impresos del Departament d Empresa i Ocupació. L oferta de treball presentada a l Oficina de Treball que acredita l inici del Programa. Aquesta oferta ha d estar degudament registrada i ha de correspondre amb un dels perfils que consten a la resolució d atorgament. Proposta de l acció formativa o, en el supòsit de derivació de persones a una acció formativa ja subvencionada per altres Programes, conveni de col laboració entre l entitat beneficiària i l entitat formadora.

7 FASE D EXECUCIÓ L ENTITAT BENEFICIÀRIA DURANT LA FASE D EXECUCIÓ HA DE: 1. Portar a terme els projectes d experiència laboral i les accions formatives autoritzades. L entitat beneficiària ha de tenir a disposició del personal de seguiment del Servei d Ocupació de Catalunya tota la documentació de treball amb les tasques que s han portat a terme Donar publicitat al caràcter públic del finançament del programa: En totes les mesures d informació i comunicació que realitzi l entitat beneficiària ha d incloure l emblema del Servei d Ocupació de Catalunya, del Departament d Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu. En el següent enllaç trobareu aquests logotips: web_institucional/soc/imatge_corporativa/models_de_suports_de_difusio_accio ns_formatives.html cupacio.html 3. Tenir actualitzades les dades dels contractes en l aplicació informàtica CTR: L entitat beneficiària ha de fer constar en aquesta aplicació tots els canvis que es puguin donar en relació amb la destinació de la subvenció atorgada; com per exemple la baixa de la persona participant al Programa i l alta, si n hi ha, de la persona substituta. 4. Subscriure una pòlissa d assegurança d accidents prèviament a l inici de l acció formativa i verificar que el personal docent compleix tots els requisits de competència docent, titulació acadèmica i experiència laboral. 5. Tenir actualitzades les dades de les accions formatives a l aplicació GIA, tant de les persones participants en el programa, del personal tècnic com de l entitat subcontractada. Així mateix, s ha de deixar constància de l assistència a la formació, de les baixes i de les substitucions si escau, i de la finalització i del resultat. Les persones participants han de ser avaluades. L avaluació dels aprenentatges haurà de tenir com a referència la planificació i la programació didàctica que el centre de formació hagi dissenyat abans d iniciar l acció formativa. L avaluació dels aprenentatges es realitzarà per a cada mòdul formatiu i es desenvoluparà de manera sistemàtica, ajustant-se a una planificació prèvia que s haurà d incloure a l expedient de l acció formativa juntament amb el cronograma de l acció, en la qual constaran, almenys, per a cada mòdul, una

8 estimació de les dates previstes per a l'avaluació, els espais en els quals aquesta es durà a terme, els instruments d'avaluació que seran utilitzats i la durada que comporta la seva aplicació. Els mètodes i instruments d'avaluació s'adequaran a la naturalesa dels diferents tipus de resultats a comprovar i s'acompanyaran dels corresponents suports per a la seva correcció i puntuació, de manera que es garanteixi l'objectivitat, fiabilitat i validesa de l'avaluació. 8 El personal docent reflectirà documentalment els resultats obtinguts per l alumnat en l'avaluació. Així mateix, les persones formadores elaboraran, mitjançant l aplicació GIA, una acta d'avaluació en la qual hi quedarà constància dels resultats obtinguts pels alumnes. L'acta estarà firmada per la persona formadora i per la persona responsable del centre o entitat que hagi impartit l acció formativa. L avaluació de cada mòdul formatiu es realitzarà: Durant el procés d aprenentatge (avaluació contínua) mitjançant una combinació de diferents mètodes i instruments, que poden incloure, entre d altres, la valoració de treballs, de les activitats i de les proves realitzades durant el procés formatiu. A la finalització de cada mòdul mitjançant una prova d'avaluació final, de caràcter teòric-pràctic, que estarà referida al conjunt de les capacitats, dels criteris d'avaluació i dels continguts associats al mòdul. El centre haurà de disposar dels següents documents relatius a la planificació de l acció i a l avaluació dels aprenentatges: a. La planificació i programació didàctica. b. La planificació del procés d avaluació. c. Els instruments d avaluació que s han aplicar, tant pel que fa a l avaluació contínua com a la prova d avaluació final del mòdul, i els suports de correcció i puntuació. d. L informe d avaluació individualitzat per a cada alumne o alumna. e. Les actes d avaluació. Qualificació i superació dels mòduls formatius. Els resultats obtinguts en l avaluació del mòdul formatiu es determinaran amb valors del zero al deu, tant pel que fa a l avaluació contínua com a la prova l avaluació final. Per superar un mòdul formatiu amb la qualificació d apte/a, l alumnat ha de complir com a mínim, els següents requisits: Haver assistit com a mínim al 75% del total d hores del mòdul (en cas contrari l alumnat no podrà presentar-se a la prova d avaluació final del mòdul )

9 Obtenir una puntuació mínima de cinc en la prova d'avaluació final i, si és el cas, en totes i cada una de les unitats formatives que la configurin. En cas de no complir aquest requisits el resultat serà no apte/a. L acta d'avaluació reflectirà les qualificacions finals obtingudes, per a cada mòdul formatiu, en termes de «no apte/a» o «apte/a». 6. Donar compliment a la resta d obligacions previstes a les bases reguladores. 9 DOCUMENTACIÓ QUE S HA DE LLIURAR AL SOC En aquesta fase, l entitat beneficiària ha de lliurar al Servei de Verificació de Programes d Ocupació, per registre administratiu ordinari, la documentació següent: Cal tenir present que el personal de seguiment del Servei Públic d Ocupació de Catalunya serà diferent en funció del territori objecte del programa, de tal manera que a Girona, Tarragona, Lleida i a la Catalunya Central, caldrà adreçar la documentació a les corresponents Seccions de Verificació sobre el Terreny d aquests territoris, i a Barcelona i Terres de l Ebre, caldrà adreçar la documentació a les Oficines de Treball. En relació amb les accions d experiència laboral, en el termini de 10 dies des de la incorporació efectiva de cada persona en el lloc de treball: Còpia compulsada dels contractes laborals formalitzats. Altes a la seguretat social. Comprovant de comunicació a Contrat@. En cas que l entitat beneficiària executi les actuacions mitjançant ens instrumental, l encàrrec de gestió formalitzat. En cas que l entitat beneficiària sigui una entitat de la base 2.1b) de l Ordre, conveni amb els ajuntaments en l àmbit dels quals es realitzin els projectes subvencionats. En el supòsit que una persona participant es doni de baixa en el Programa abans de la finalització del contracte, baixa a la Seguretat Social de la persona participant. En el supòsit que una persona participant sigui substituïda, còpia compulsada del contracte de treball, alta a la seguretat social i comunicació de contrat@. En relació amb les accions formatives, al seu inici: La fitxa dels experts (GIA) i l acreditació de compliment dels requisits.

10 DL1 (GIA). Fitxes d alumnes (GIA). Documentació d accés a la formació, si escau. 10

11 FASE DE VERIFICACIÓ I TANCAMENT L ENTITAT BENEFICIÀRIA DURANT LA FASE DE VERIFICACIÓ I TANCAMENT HA DE: 1. Confeccionar i presentar al Servei d Ocupació de Catalunya un compte justificatiu: L entitat beneficiària disposa de tres mesos a comptar des de la finalització de la darrera actuació per presentar el compte justificatiu. Aquest compte inclou una memòria d actuació justificativa i una memòria econòmica. 11 La memòria d actuació justificativa ha de tenir el contingut detallat en l annex d aquesta Guia i ha d acompanyar-se de la documentació a lliurar indicada a continuació. La memòria econòmica ha d acreditar la realització de l actuació subvencionable i la correcta aplicació dels fons percebuts i ha d acompanyar-se de la documentació a lliurar indicada a continuació. DOCUMENTACIÓ QUE S HA DE LLIURAR AL SOC En aquesta fase, l entitat beneficiària ha de lliurar, per registre administratiu ordinari, la documentació següent: Al Servei de Verificació de Programes per l Ocupació: Cal tenir present que el personal de seguiment del Servei Públic d Ocupació de Catalunya serà diferent en funció del territori objecte del programa, de tal manera que a Girona, Tarragona, Lleida i a la Catalunya Central, caldrà adreçar la documentació a les corresponents Seccions de Verificació sobre el Terreny d aquests territoris, i a Barcelona i Terres de l Ebre, caldrà adreçar la documentació a les Oficines de Treball. Memòria d actuació justificativa d acord amb el contingut establert en el punt anterior. Juntament amb la memòria, l entitat beneficiària haurà de presentar: a) Baixes a la Seguretat Social de les persones participants. b) Detall d accions d experiència laboral i accions formatives per persona participant. Imprès normalitzat publicat al catàleg d impresos del Departament sobre el (G146NPTIF-003). c) Acta d avaluació de l acció formativa (GIA). d) Informe final d assistència (IFA) de l acció (GIA).

12 Al Servei de Control i Justificació Econòmica: Memòria econòmica, que inclou: a) Una relació classificada de les despeses subvencionables d acord amb l estructura de costos establerta pel desenvolupament de les actuacions segons model normalitzat (G146NPTIF004 i G146NPTIF005). b) En el cas de justificar despeses de personal en nòmina de l entitat beneficiària relatives a l acció formativa, una temporalització mensual i el corresponent document de càlcul cost/hora, segons els impresos normalitzats publicats al catàleg d impresos del Departament (G146NPTIF007 i G146NIA-195). 12 c) En cas que les administracions públiques justifiquin, a les accions formatives, despeses de personal en nòmina, document de designació formal del personal imputat al projecte. d) En relació a les despeses directes, quan aquestes s imputin en base a un %, document que expliqui com es justifica el criteri del percentatge imputat. e) Una relació detallada d altres ingressos o subvencions que hagin finançat l activitat subvencionada amb indicació de l import i la procedència, segons l imprès normalitzat publicat al catàleg d impresos del Departament (G146NPTIF009). f) Una declaració de l entitat beneficiària conforme els pagaments corresponen a actuacions correctament realitzades i justificades mitjançant factures pagades o altres documents comptables de valor probatori equivalent, segons l imprès normalitzat publicat al catàleg d impresos del Departament (G146NPTIF009). g) En cas de subcontractació, declaració de l entitat beneficiària conforme no té cap vinculació amb les empreses subcontractades, d acord amb l imprès normalitzat (G146NPTIF011). h) Declaració responsable dels imports liquidats amb Hisenda pel que fa a la retenció de l IRPF de les persones contractades imputades com a despesa, segons l imprès normalitzat publicat al catàleg d impresos del Departament (G146NPTIF010). i) Documentació de suport en el cas que l import de la contractació d una despesa de servei superi la quantitat de euros (sense IVA). j) En el supòsit de justificar despeses d amortització, detall dels càlculs efectuats per determinar l import a imputar a la subvenció. k) En el supòsit de justificar despeses de lloguer, detall dels càlculs efectuats per determinar la despesa imputable.

13 l) Declaració sobre l import d IVA efectivament suportat, segons l imprès normalitzat publicat al catàleg d impresos del Departament (G146NPTIF012). m) Originals degudament estampillats, o còpies compulsades d aquests originals, de tots els documents justificatius de les despeses, i també originals o còpies compulsades dels comprovants de pagament. 13 Barcelona, gener de 2016 Servei de Programes d Oportunitats d Ocupació

14 ANNEX: Guió de la memòria d actuació justificativa INTRODUCCIÓ Explicació breu del programa realitzat (màxim 200 caràcters). Adjunteu fotografies de les accions, especialment fotografies probatòries de l execució i de la publicitat del cofinançament del SOC i del Fons Social Europeu. 14 OBJECTIU Explicació de l assoliment de l objectiu respecte el nombre de persones contractades, els sectors econòmics i la tipologia d ocupacions previstes a la sol licitud. PROGRAMA a. Perfil de les persones participants Expliqueu els següents punts: Desviacions o dificultats trobades respecte el perfil previst. Procediment de selecció de les persones participants, fent constar el perfil demanat a l oficina de treball. Mesures emplenades per a la igualtat de gènere. Distribució per sexe, edat i nivell d estudis de les persones participants. Relació de persones participants amb indicació de les baixes, fets i motius d aquestes i de les persones suplents, si escau. b. Àmbit territorial. Feu constar el territori on s ha portat a terme el programa. Aquest ha d estar clarament delimitat, a nivell de municipi o municipis. En el cas que el territori sigui diferent a l indicat a la sol licitud, indiqueu els motius.

15 c. Cronograma de l execució Descripció dels següents punts: 1. Cronograma de l execució del Programa. 2. Explicació de les desviacions respecte al cronograma previst amb indicació dels motius. 15 d. Metodologia mitjançant accions d experiència laboral i accions formatives. Memòria de cada actuació i presentació de la documentació administrativa que ho acredita. 1) Detall d accions d experiència laboral i accions formatives per persona participant. Adjunteu, amb la memòria tècnica, l imprès normalitzat (G146NPTIF-003). 2) Accions d experiència laboral Expliqueu l experiència professional adquirida. Valoreu els resultats previstos i els obtinguts. Desviacions. Resultats aconseguits pel que fa a la inserció laboral i la millora de l ocupabilitat fent explícita la relació causa-efecte entre les actuacions proposades i els resultats aconseguits. Adjunteu les baixes a la Seguretat Social de les persones participants 3) Accions formatives Descriviu com s han desenvolupat les accions, per especialitat, i feu constar si ha estat una acció desenvolupada per la pròpia entitat o per una entitat subcontractada. Presenteu exemplars o còpies del material elaborat per a la formació, còpia del programa dels cursos realitzats. Adjunteu l acta d avaluació de l acció formativa (GIA) i l Informe final d assistència (IFA) de l acció (GIA). CONCLUSIONS Valoració global de l execució del programa i les seves actuacions, aspectes a millorar. Valoració la repercussió social. punts forts i

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ Pàg.: 1 de 6 PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE Pàg.: 2 de 6 FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LA PRESTACIÓ DEFINICIÓ DE LA PRESTACIÓ Nom de la prestació Descripció Tramitació de beques

Más detalles

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Jornada sobre l impacte les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Llei 25/2013 27 sembre. Impuls la factura electrònica i creació l Comptable Factures 1 1 1 Objecte Objecte

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic)

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic) FACTURACI Ó ELECTRÒNI CA Factura Electrònica (en el sector públic) Què és? És un document electrònic que: Viatja per mitjans electrònics Garanteix l autenticitat de l origen Garanteix la integritat it

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius:

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius: V EDICIÓ DEL CONCURS 5a BECA ROTARY IMPULS A L EMPRENEDORIA 2016 Rotary Club de Cerdanyola del Vallès i l Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, convoquen la cinquena Edició del Concurs 5a Beca Rotary Impuls

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES Instruccions per a l alumnat dels cursos de formació professional per a l ocupació adreçats prioritàriament a treballadores es i treballadors desocupats (Reial decret 395/2007, de 23 de març, i Ordre TAS/718/2008,

Más detalles

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES. Les funcions i tasques a desenvolupar s articulen dintre de les pròpies atribuïdes a l EAIA en el seu Decret de creació 338/1986 de 18 de novembre (DOGC

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS Carme Lucena Cayuela vocal del Tribunal Català de Contractes

Más detalles

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona Sistema d Ordenació Municipal Desembre de 2012 Índex 1. Presentació... 2 2. Mapa de llocs de treball... 4 3. Fitxes Generals... 6 4. Introducció

Más detalles

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA 1.- La Llei de la Promoció de l autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. L objecte de la llei és reconèixer un nou dret de la ciutadania a

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 4 de desembre de 2015, del director general de Política Educativa, per la qual resol la convocatòria del concurs d assignacions i ajudes

Más detalles

ORDRE CLT/152/2014, de 30 d'abril, per la qual s'aproven i es modifiquen taules d'avaluació i accés documental.

ORDRE CLT/152/2014, de 30 d'abril, per la qual s'aproven i es modifiquen taules d'avaluació i accés documental. 1/29 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DISPOSICIONS DEPARTAMENT DE CULTURA ORDRE CLT/152/2014, de 30 d'abril, per la qual s'aproven i es modifiquen taules d'avaluació i accés documental. Atès

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

SANT BARTOMEU DEL GRAU 1. INTRODUCCIÓ

SANT BARTOMEU DEL GRAU 1. INTRODUCCIÓ PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS QUE REGULA LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA A L AJUNTAMENT DE SANT BARTOMEU DEL GRAU, DERIVADA DE L «ACORD MARC DEL SUBMINISTRAMENT D

Más detalles

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ORDE 2/2016 de 22 de febrer, de la Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST 27 i 28 de setembre CN L ESCALA 25 i 26 d octubre CN EL BALÍS 29 i 30 de novembre CN GARRAF 13 i 14 de desembre CN VILANOVA 17 i 18 de gener CN SALOU 21 i 22 de febrer CN PORT D ARO ANUNCI DE REGATA 1

Más detalles

RESOLUCIÓ d 11 de desembre de 2013, de la Direcció

RESOLUCIÓ d 11 de desembre de 2013, de la Direcció Conselleria d Educació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ d 11 de desembre de 2013, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, de la convocatòria d ajudes per als centres d educació especial, les unitats

Más detalles

ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA

ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA Rev. 08/01/2015 Pàg. 1 de 11 1. DADES DEL MEMBRE COL LEGIAT NOM COGNOMS NIF DATA NAIXEMENT ADREÇA POBLACIÓ PROVÍNCIA CODI POSTAL TELÈFON PARTICULAR TELÈFON MÒBIL CORREU

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

Informació sobre notificació d accidents laborals i assistència sanitària

Informació sobre notificació d accidents laborals i assistència sanitària Informació sobre notificació d accidents laborals i assistència sanitària Març, 2013 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Índex 1. Objecte... pàg 3 2. Àmbit d aplicació... pàg 3 3. Definicions...

Más detalles

NORMATIVA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

NORMATIVA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA NORMATIVA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Aprovada per la Comissió Acadèmica el 27 d abril del 2012) (Aprovada pel Consell de Govern el 8 de maig del

Más detalles

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III La entidad financiera CaixaBank, S.A., en adelante "la Caixa", realizará una promoción dirigida a clientes, personas físicas y jurídicas, con residencia

Más detalles

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final + Àrea de Territori Serveis Municipals Memòria 2014 Informe Final + Introducció! L objec(u principal del departament de obres i serveis de l Ajuntament de Montornès del Vallès és el manteniment de la via

Más detalles

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 PROMOCIÓN INTERNACIONAL nº - 124 / 31-24 setembre 2014 Catalunya MISÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 Ens plau informar-los de la propera missió empresarial a la Costa

Más detalles

Conselleria d Educació, Formació i Ocupació Conselleria de Educación, Formación y Empleo

Conselleria d Educació, Formació i Ocupació Conselleria de Educación, Formación y Empleo Conselleria d Educació, Formació i Ocupació ORDE 47/2012, de 21 de juliol, de la Conselleria d Educació, Formació i Ocupació, per la qual es convoca i regula la concessió de subvencions públiques destinades

Más detalles

Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives

Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives ORDRE 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s estableixen les bases

Más detalles

PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL S HA DE REHABILITAR I ON ES PRETÉN INSTAL LAR UNA LONA PUBLICITÀRIA A LES BASTIDES D'OBRA

PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL S HA DE REHABILITAR I ON ES PRETÉN INSTAL LAR UNA LONA PUBLICITÀRIA A LES BASTIDES D'OBRA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A TRAMITAR UNA SOL LICITUD D AUTORITZACIÓ D ÚS EXCEPCIONAL PER A INSTAL LACIÓ D UNA LONA PUBLICITÀRIA EN FAÇANES AMB OBRA DE BARCELONA PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL

Más detalles

CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS Presentació de noves propostes. Quin tipus de propostes s hi poden presentar?

CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS Presentació de noves propostes. Quin tipus de propostes s hi poden presentar? CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS 2017 Presentació de noves propostes El SARC publica en la seua web cada any el Catàleg d Activitats Culturals amb la finalitat de promocionar tant els professionals del sector

Más detalles

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE INDEX 1. OBJECTE DEL CONTRACTE 2. OBJECTIUS QUE ES PRETENEN

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

PLA D OCUPACIÓ MUNICIPAL CONVOCATÒRIA BASES REGULADORES PER A LA SELECCIÓ I CONTRACTACIÓ LABORAL TEMPORAL DE TREBALLADORS/RES

PLA D OCUPACIÓ MUNICIPAL CONVOCATÒRIA BASES REGULADORES PER A LA SELECCIÓ I CONTRACTACIÓ LABORAL TEMPORAL DE TREBALLADORS/RES PLA D OCUPACIÓ MUNICIPAL CONVOCATÒRIA 2016-2017 BASES REGULADORES PER A LA SELECCIÓ I CONTRACTACIÓ LABORAL TEMPORAL DE TREBALLADORS/RES PLA D OCUPACIÓ MUNICIPAL 2016-2017 CONVOCATÒRIA ANY 2016-2017 BASES

Más detalles

PARLA3 El teu futur parla idiomes

PARLA3 El teu futur parla idiomes PARLA3 El teu futur parla idiomes RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA DE TERCERES LLENGÜES Dimecres, 18 de febrer de 2015 MOTIVACIÓ En l enquesta que l AQU fa el 2014 als graduats universitaris

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES ACCIONS FORMATIVES DIRIGIDES PRIORITÀRIAMENT A TREBALLADORES I TREBALLADORS DESOCUPATS

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES ACCIONS FORMATIVES DIRIGIDES PRIORITÀRIAMENT A TREBALLADORES I TREBALLADORS DESOCUPATS Introducció D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES ACCIONS FORMATIVES DIRIGIDES PRIORITÀRIAMENT A TREBALLADORES I TREBALLADORS DESOCUPATS Les accions formatives van dirigides prioritàriament a treballadors

Más detalles

Justificació de bestretes a proveïdors i despeses a justificar

Justificació de bestretes a proveïdors i despeses a justificar Justificació de bestretes a proveïdors i despeses a justificar A continuació es detalla el procediment que cal seguir per tal de justificar aquelles bestretes o avançaments a proveïdors que la Unitat de

Más detalles

Ayudas e incentivos para empresas

Ayudas e incentivos para empresas Ayudas e incentivos para empresas Referencia: 51919 Anual: X Actualizado a: 22/04/2016 Se convoca la concesión de ayudas del Plan de I+D+i empresarial para el ejercicio 2016. II. Programa de I+D en cooperación

Más detalles

1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es tracta el curs?

1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es tracta el curs? Curs de monitors 1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 2. TITULACIÓ REGLADA Quín títol s obté? 3. REQUISITS D ACCÈS Quí pot apuntar-se? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es

Más detalles

DATOS DEL REPRESENTANTE / DADES DEL REPRESENTANT SUBVENCIÓN SOLICITADA / SUBVENCIÓ SOL LICITADA

DATOS DEL REPRESENTANTE / DADES DEL REPRESENTANT SUBVENCIÓN SOLICITADA / SUBVENCIÓ SOL LICITADA A DATOS DE IDENTIFICACION DE LA ENTIDAD / DADES D IDENTIFICACIÓ DE L ENTITAT Nombre de la entidad / Nom de l entitat CIF Domicilio (calle/plaza, nº) / Domicili (carrer/plaça, nº) C.P. Localidad / localitat

Más detalles

Inscriure s al cens de l Agència Tributària per obtenir el Número d Identificació Fiscal (NIF). S ha d omplir l imprès 036 (alta censal), amb el qual també es dóna d alta de l Impost sobre Activitats Econòmiques

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport ORDRE 30/2016, de 20 de juny, de la Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s estableixen les bases reguladores de les

Más detalles

SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ

SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ HKAOQYETBCNABDJRURIYCVAJCMVPSJGFT USOXLA SALLERBWVXMCLDHSRYGFHKAOQYE ETBCNLUDJRORIYCVAJRYPFRWSKBTUDSXBO AHGLSOL LICITUD D INSCRIPCIÓNLSKAFJFGTW FZCVSRYGFHKAOQYETBCNAODJRPRIYCVJSR

Más detalles

Conselleria de Governació i Justícia Consellería de Gobernación y Justicia

Conselleria de Governació i Justícia Consellería de Gobernación y Justicia Conselleria de Governació i Justícia DECRET 83/2015, del 29 de maig, del Consell, pel qual es regulen els requisits i el procediment d homologació d accions formatives dirigides al personal de seguretat

Más detalles

NORMATIVA REGULADORA DEL DOCTORAT A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

NORMATIVA REGULADORA DEL DOCTORAT A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA NORMATIVA REGULADORA DEL DOCTORAT A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Aprovada pel CdG en sessió de 16 de març de 2012 i modificada pel CdG de data 9 de maig i 19 de juliol de 2012, 29 de maig i 3 d octubre

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries MESURA DE DENSITATS DE SÒLIDS I LÍQUIDS Activitat 1. a) Digueu el volum aproximat dels següents recipients: telèfon mòbil, un cotxe i una iogurt. Teniu en compte que un brik de llet té un volum de 1000cm3.

Más detalles

2. Aquest Reglament també és aplicable a les beques que siguin finançades específicament per convocatòries, projectes o contractes de recerca.

2. Aquest Reglament també és aplicable a les beques que siguin finançades específicament per convocatòries, projectes o contractes de recerca. REGLAMENT DE BEQUES DE COL LABORACIÓ DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA Aprovat pel Consell de Govern de 8 de maig de 2012 (modificat per la Comissió Acadèmica del Consell de Govern de 20 de juny de 2013 i

Más detalles

TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC)

TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC) TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC) Per sol licitar aquest targeta professional és obligatori aportar la següent documentació: L'imprès de sol licitud degudament emplenat i signat. Aquest

Más detalles

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Organitza: 4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Gerard Mussot: Neu i brases 1r Concurs de Fotografia Digital L Andorra dels Paisatges Març Léopold Hurbin: Submarí 4t Concurs de

Más detalles

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria Corts Valencianes Licitació número CVA 25/15. Serveis d assegurança col lectiva de vida i accidents per als diputats i diputades de les Corts i serveis d assegurança col lectiva de vida i acci dents del

Más detalles

TFGs d oferta pública i concertats:

TFGs d oferta pública i concertats: Guia ràpida per a donar d'alta un TFG/TFM A continuació es detalla una guia ràpida per a donar d alta un TFG, el procediment a seguir dependrà del tipus de TFG TFGs d oferta pública i concertats: Els passos

Más detalles

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ Índex Índex Pàg. 2 Informació General Pàg. 3 Què és? Pàg. 3 Quan? Pàg. 3 Dirigit

Más detalles

Conselleria d Educació Conselleria de Educación

Conselleria d Educació Conselleria de Educación Conselleria d Educació ORDE 11/2011, de 28 de febrer, de la Conselleria d Educació, per la qual es convoquen les ajudes de l aportació complementària per als beneficiaris, estudiants de cicles formatius

Más detalles

30176 17 12 2003 DOGV - Núm. 4.652

30176 17 12 2003 DOGV - Núm. 4.652 30176 17 12 2003 DOGV - Núm. 4.652 ORDE de 2 de desembre de 2003, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es convoquen ajudes per a l any 2004 destinades a finançar programes de formació ocupacional

Más detalles

R E U N I T S M A N I F E S T E N

R E U N I T S M A N I F E S T E N CONVENI D ENCÀRREC DE GESTIÓ ENTRE L AGÈNCIA CATALANA DEL CONSUM DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA I EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ, PER A LA REALITZACIÓ D ACTUACIONS EN MATÈRIA DE CONSUM. Barcelona, 12 de

Más detalles

SOL LICITUD DE CONCERT FPB SOLICITUD DE CONCIERTO FPB

SOL LICITUD DE CONCERT FPB SOLICITUD DE CONCIERTO FPB SOL LICITUD DE CONCERT FPB (1/2) EXEMPLAR PER A L'ADMINISTRACIÓ / EJEMPLAR PARA LA ADMINISTRACIÓN A DADES D IDENTIFICACIÓ / DATOS DE IDENTIFICACIÓN CENTRE DOCENT / CENTRO DOCENTE ADREÇA (CARRER/PLAÇA I

Más detalles

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 Aquest document és un resum de les bases del 7è premi del Consell Municipal d Immigració de Barcelona. Conté, a més, informació

Más detalles

Servei Valencià d Ocupació i Formació Servicio Valenciano de Empleo y Formación

Servei Valencià d Ocupació i Formació Servicio Valenciano de Empleo y Formación Servei Valencià d Ocupació i Formació RESOLUCIÓ de 21 de juny de 2016, de la directora general del Servei Valencià d Ocupació i Formació, per la qual es convoquen per a l exercici 2016 les subvencions

Más detalles

Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació

Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació RESOLUCIÓ de 27 de juny 2016, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per

Más detalles

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS 2016-17 BASES DE LA CONVOCATÒRIA 1. Objecte L objecte d aquest concurs és triar el disseny de la carpeta URV del curs 2016-17. Aquest disseny s ha d ajustar

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- Empresa Iniciativa Empresarial (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- 1. La imatge corporativa La cultura corporativa-formada per la missió, la visió i els valors- representen l essència de l

Más detalles

Conselleria de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo. Conselleria d Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Conselleria de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo. Conselleria d Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball Conselleria d Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ORDRE 2/2016, de 20 de maig, de la Conselleria d Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s estableixen

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

Conselleria d Economia, Indústria, Turisme i Ocupació Consellería de Economía, Industria, Turismo y Empleo

Conselleria d Economia, Indústria, Turisme i Ocupació Consellería de Economía, Industria, Turismo y Empleo Conselleria d Economia, Indústria, Turisme i Ocupació ORDE 29/2013, de 19 de juliol, de la Conselleria d Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, per la qual es convoquen subvencions destinades a la implantació

Más detalles

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional)

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional) El certificat És el document per mitjà del qual l Administració dóna fe d un fet o garanteix l exactitud de les dades que conté un arxiu, un llibre d actes, un registre, etcètera. Mida del full: ISO A4

Más detalles

Audiència Pública. Vilanova i la Geltrú, 5 de novembre de 2011

Audiència Pública. Vilanova i la Geltrú, 5 de novembre de 2011 Audiència Pública Vilanova i la Geltrú, 5 de novembre de 2011 2007-2011: CONTEXT SOCIAL I ECONÒMIC DE CRISI SITUACIÓNO ÉS FÀCIL DES DE FA ANYS, I ESPECIALMENT DE FA 3. PER QUÈ? El 30% de l activitat de

Más detalles

COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS.

COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS. COM FER UN BON CURRÍCULUM VITAE?. MODELS. Portalexcellence Servei Municipal d Ocupació de Cerdanyola del Vallès www.portalexcellence.cat www.ocupacioiempresa.cerdanyola.cat CURRÍCULUM VITAE 1. DEFINICIÓ

Más detalles

RESOLUCIÓ ENS/1204/2012, de 25 de maig, d organització de la formació en alternança en els ensenyaments de formació professional inicial.

RESOLUCIÓ ENS/1204/2012, de 25 de maig, d organització de la formació en alternança en els ensenyaments de formació professional inicial. 32248 RESOLUCIÓ ENS/1204/2012, de 25 de maig, d organització de la formació en alternança en els ensenyaments de formació professional inicial. D acord amb l article 63 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol,

Más detalles

ANNEX II ANEXO II. Viverista / Viverista. Jardineria / Jardinería. Venedor tècnic / Vendedor técnic. Fusteria PVC / Carpintería PVC.

ANNEX II ANEXO II. Viverista / Viverista. Jardineria / Jardinería. Venedor tècnic / Vendedor técnic. Fusteria PVC / Carpintería PVC. 9586 2001 05 04 DOGV - Núm. 3.992 Conselleria de Benestar Social CORRECCIÓ d'errades de l'ordre de 12 d'abril de 2001 de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es convoquen ajudes per a l'any 2001

Más detalles

PREMIS CEIER PREMIS CEIER. A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya

PREMIS CEIER PREMIS CEIER. A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya PREMIS CEIER 2015 2016 PREMIS CEIER A la investigació i la innovació en l àmbit de l escola rural de Catalunya 2014 2015 El Programa per a la Coordinació dels Estudis i Innovació de l Escola Rural, CEIER,

Más detalles

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA Què és? L Espai de deures és un projecte que vol contribuir a reduir l elevat índex de fracàs

Más detalles

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a Conselleria de Justícia i Administracions Públiques DECRET 22/2008, de 7 de març, del Consell, pel qual s aprova l oferta d ocupació pública de 2008 per al personal de l administració de la Generalitat.

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT Fascicle 35 - Sec. III. - Pàg. 6922 Secció III. Altres disposicions i actes administratius ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT 2618 Resolució de la directora general

Más detalles

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Cultura i Esport Consellería de Educación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Cultura i Esport ORDE 11/2014, de 12 de febrer, de la Conselleria d Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes al transport universitari a la Comunitat Valenciana

Más detalles

Dilluns, 14 de juliol de 2014 ADMINISTRACIÓ LOCAL

Dilluns, 14 de juliol de 2014 ADMINISTRACIÓ LOCAL Ajuntament de l'hospitalet de Llobregat EDICTE ADMINISTRACIÓ LOCAL La Junta de Govern Local de l'ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, en sessió celebrada l'1 de juliol de 2014, va aprovar les Bases

Más detalles

2.- Informe del director. Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013

2.- Informe del director. Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013 2.- Informe del director Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013 Activitats Idescat/SEC des de novembre 2012 Treballs en marxa i de futur Pla estadístic 2015-2018 Activitats Idescat/SEC des

Más detalles

1 Com es representa el territori?

1 Com es representa el territori? Canvi de sistema de referència d ED50 a ETRS89 El sistema de referència ETRS89 és el sistema legalment vigent i oficial per a Catalunya establert pel Decret 1071/2007. Les cartografies i plànols existents

Más detalles

5. Excedència per cura de fills i filles

5. Excedència per cura de fills i filles 5. DEFINICIÓ I OBJECIUS ota persona treballadora amb fills a càrrec, o amb persones dependents a càrrec, podrà sol licitar una excedència amb la finalitat de tenir-ne cura durant un període màxim de 3

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 27 de gener de 2016, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es determina el calendari

Más detalles

El transport públic guanya quota al cotxe privat

El transport públic guanya quota al cotxe privat Nota de premsa Presentació dels resultats de l Enquesta de Mobilitat en dia feiner, EMEF 2008 El transport públic guanya quota al cotxe privat Cada dia es realitzen 22,2 milions de desplaçaments a Catalunya,

Más detalles

SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LABORAL EN ALZIRA.

SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LABORAL EN ALZIRA. SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LAORAL EN ALZIRA. SOLICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AYUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓN LAORAL EN ALZIRA. A DADES DEL SOL LICITANT/ DATOS DEL SOLICITANTE

Más detalles

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport

Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte. Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport ORDRE 16/2016, de 20 de maig, de la Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les proves d accés a cicles formatius

Más detalles