Normativa de l Assignatura Pràctiques Externes Grau d Enologia Facultat d Enologia Grau en Enologia Preàmbul

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Normativa de l Assignatura Pràctiques Externes Grau d Enologia Facultat d Enologia Grau en Enologia Preàmbul"

Transcripción

1 Normativa de l Assignatura Pràctiques Externes Grau d Enologia Facultat d Enologia Grau en Enologia Preàmbul Les pràctiques externes que duen a terme els estudiants de la URV es regeixen, amb caràcter general, per la Normativa General de Pràctiques Acadèmiques Externes dels Estudiants Universitaris, aprovada pel RD 1707/2011 del 18 de Novembre, pel que preveu la Normativa de les Pràctiques Externes de la URV, per l Estatut de la Universitat i per aquesta normativa acadèmica que s hi apliquen. Aquesta Normativa s aplica només a les pràctiques externes curriculars que realitzen els estudiants del Grau en Enologia. Es consideren Pràctiques Externes les estades pràctiques en cellers o empreses relacionades (p.ex. Vivers, Consultoria vitivinícola,...), centres de recerca de l àmbit enològic nacionals o estrangers (en endavant Centres Receptors). 1. Característiques generals i requisits La relació que estableix l alumne de pràctiques i el Centre Receptor és estrictament acadèmica i no laboral. Per poder cursar l assignatura Pràctiques Externes és recomanable que l alumne hagi superat les següents assignatures del Grau en Enologia: Enologia General I i II, Viticultura, Pràctiques Integrades Enològiques, Pràctiques Integrades de Viticultura, Microbiologia i Bioquímica Enològiques I i II, Química Enològica, Anàlisi Química Enològica I i II, Enginyeria Enològica i Biologia i Fisiologia de la Vinya. Amb caràcter general, han de tenir superats el 60% del total de crèdits necessaris per assolir el títol. Els alumnes que cursin l assignatura Pràctiques Externes hauran de realitzar una estada en un Centre Receptor d un mínim de 280 hores de treball real i s hauran d adaptar en tot moment als horaris de treball de cada Centre Receptor. L alumne tindrà assignats dos tutors: un designat pel Centre Receptor i un tutor acadèmic a la URV. Els Centres Receptors que rebin estudiants en pràctiques hauran d haver formalitzat un Conveni Específic de Col laboració amb la URV on constaran les tasques a realitzar per part de l alumne. El procediment de gestió administrativa es realitzarà mitjançant la signatura del Conveni Específic de Col laboració que es troba disponible a la plana web de la Facultat d Enologia i que signaran el Degà de la Facultat, el representant legal del Centre Receptor i l estudiant, quedant una còpia arxivada a la Oficina de Suport al Deganat.

2 2. Assignació de Centre Receptor, coordinador/a, tutor/a acadèmic/a i tutor del Centre Receptor 2.1. Centre Receptor El procediment constarà d una reunió inicial, convocada pel Responsable d Ensenyament i el Coordinador/a de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar les preferències de l alumnat, que es respectaran tant com es pugui. Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer l estada en pràctiques omplint una Fitxa de Sol licitud (Annex 1) abans del 31 de maig. Aquesta sol licitud serà avaluada per una comissió d experts (com a mínim composada pel Responsable d Ensenyament i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l estudiant si la proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui necessari es podran modificar aquests terminis a iniciativa de l alumne Coordinador/a El Coordinador/a serà un professor/a representant del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de l àrea de Nutrició i Bromatologia. El Coordinador de les Pràctiques Externes tindrà les funcions següents: Informar a principi de curs, de les normes que afecten a la realització i avaluació de les Pràctiques Externes en una sessió presencial orientativa a tots els estudiants. Assignar a tots els alumnes un Centre Receptor respectant tant com es puguin les preferències de l alumnat. Assegurar que els alumnes iniciïn les Pràctiques Externes després de formalitzar el Conveni Específic de Col laboració entre la URV i el Centre Receptor. Els alumnes hauran d estar matriculats de l assignatura de Pràctiques Externes per tal de poder-la realitzar. Comunicar als tutors acadèmics quins dels seus alumnes tutoritzats estan matriculats de l assignatura a l inici dels curs. Fer pública, a través del Moodle, una llista en la qual es desglossarà la relació alumne/a, Centre Receptor, tutor del Centre Receptor i tutor/a acadèmic/a ( i localització). Informar als alumnes sobre les pautes per l elaboració de la memòria. Contactar amb els membres de la Comissió Avaluadora de l assignatura per gestionar el procés d avaluació. Introduir les qualificacions i signar les actes de l assignatura Tutor/a acadèmic/a Els tutors seran els tutors acadèmics designats quan els alumnes es matriculen al Grau en Enologia. El tutor/a acadèmic/a tindrà les funcions següents:

3 Encarregar-se del bon desenvolupament de les pràctiques i, per tant, ha d aconsellar l alumne/a sobre l elaboració de la memòria i vetllar que s ajusti a la normativa. Ratificar obligatòriament la Fitxa de Seguiment (Annex 2) Mantenir informat al coordinador/a de les Pràctiques Externes sobre les incidències i/o incompliments de l estudiant, o Centre Receptor i valorar la col laboració prestada. El tutor/a acadèmic/a no pot avaluar directament el treball d un alumne/a seu/va però pot ser requerit o pot demanar estar present a la Comissió Avaluadora final Tutor del Centre Receptor Aquest Tutor serà designat pel Centre Receptor per dirigir les pràctiques de l alumne. El tutor del Centre Receptor tindrà com a funcions: Assegurar que l alumne pugui realitzar les pràctiques en condicions de seguretat i higiene en el treball. Assegurar a l alumne un correcte aprenentatge, seguint sempre les normes internes del Centre Receptor i la confidencialitat. Assegurar la realització de les tasques especificades al Conveni Específic de Col laboració. Omplir la Fitxa de l Avaluació de l alumne (Annex 3) 3. Avaluació i Comissió Avaluadora A cada curs acadèmic s establiran dues convocatòries: la primera convocatòria: gener la segona convocatòria: juny No obstant, existeix la possibilitat d una convocatòria addicional per als alumnes que reuneixen els requisits establerts a la normativa acadèmica de la URV. La qualificació final serà la suma de les notes emeses per la Comissió Avaluadora i del Centre Receptor La Comissió Avaluadora disposa de 15 dies per valorar la memòria escrita. Aquesta valoració representa el 75% de la nota. El coordinador/a de les Pràctiques Externes valorarà la Fitxa d Avaluació de l alumne emplenada pel tutor del Centre Receptor. Aquesta valoració representa el 25% de la nota. El Coordinador lliurarà als alumnes la nota final i en el cas de que no s hagi aprovat informarà individualment a cada alumne de les correccions necessàries i si s escau, de l inici d un nou procés. La Comissió Avaluadora estarà constituïda per professors corresponent als tres departaments implicats en la docència de les Pràctiques Externes. Aquests departaments tindran una proporció definida de la manera següent: Dpt. Enginyeria Química, 16.5%

4 Dpt. Química Analítica i Química Orgànica, 16.5% Dpt. Bioquímica i Biotecnologia, 67%, amb les proporcions corresponents de 33% per l àrea de Fisiologia Vegetal o Botànica, i de 67% per l àrea de Nutrició i Bromatologia. La funció d aquesta Comissió Avaluadora serà avaluar la memòria escrita dels alumnes. De manera confidencial, els membres de la Comissió Avaluadora podran valorar la Fitxa de l Avaluació de l alumne emplenada pel tutor del Centre Receptor on l estudiant ha realitzat les Pràctiques Externes. 4. Memòria La responsabilitat de la memòria és exclusivament de l alumne/a que la presenta, però és totalment imprescindible la Fitxa de Seguiment del tutor/a acadèmic i la Fitxa d Avaluació de l estudiant per part del tutor del Centre Receptor per poder-la presentar. En cas contrari la memòria no serà vàlida. Un cop finalitzada l estada en pràctiques, l alumne/a haurà de presentar una còpia de la memòria al tutor/a acadèmic/a 8 dies hàbils abans la data límit establerta a la Guia Docent. En cas que l alumne/a no pugui remetre la memòria al tutor/a acadèmic/a en la data fixada, el tutor/a acadèmic/a haurà de fer-ho constar a la Fitxa de Seguiment. Un cop finalitzat el seguiment de la memòria pel tutor/a acadèmic/a, l alumne/a haurà de presentar els documents detallats a continuació a la Consergeria de la Facultat d Enologia en un sobre dirigit al coordinador de les Practiques Externes dins dels terminis establerts a la Guia Docent: 1) Tres còpies de la memòria, que ha d incloure una descripció detallada del treball desenvolupat durant la seva estada al Centre Receptor. Una versió digital es penjarà al moodle de l assignatura. 2) La Fitxa de Seguiment del tutor/a acadèmic/a 3) En un sobre tancat i signat a la solapa, la Fitxa d Avaluació de l alumne degudament complimentada i signada pel tutor designat pel Centre Receptor. 4) En un sobre tancat, la Fitxa d Avaluació del Centre Receptor (Annex 4) que complimentarà i signarà l alumne/a. Un cop finalitzat el termini de presentació de les memòries, el Coordinador/a de les Pràctiques Externes realitzarà l assignació dels treballs als membres de la Comissió Avaluadora. Aquells alumnes que pel que fa referència els punts 1, 2, 3 i 4 anteriors, no hagin presentat tota la documentació correctament, seran exclosos de la convocatòria. Esquema del contingut mínim de la memòria: La memòria de l estada en pràctiques ha d incloure, com a mínim, els apartats següents: Portada: Títol de l estada, data i localització Nom del tutor/a Índex Resum descriptiu del treball realitzat (màx. una pàgina)

5 Introducció descriptiva de la zona i del Centre Receptor on ha realitzat les pràctiques. Aquest apartat ha d incloure la descripció del processos que realitza el Centre Receptor. Descripció detallada de les tasques realitzades per l alumne/a durant les pràctiques. Aquest apartat ha d incloure una enumeració i una breu descripció de tots aquells aspectes que l alumne/a considera que podrien millorar-se, incloent la seva valoració personal. Conclusió: valoració global de l estada en pràctiques. Annexos El nombre màxim de pàgines de la memòria sense annexos és de 20 i d acord amb el format que el Coordinador farà públic al moodle de l assignatura. Els estudiants podran sol licitar la devolució dels treballs un cop avaluats en un termini màxim de 30 dies. La reproducció total o parcial o la utilització per a qualsevol altre fi ha de comptar amb l'autorització explícita de l'autor.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

SOL LICITUD D'EXEMPCIÓ DE L FCT

SOL LICITUD D'EXEMPCIÓ DE L FCT SOL LICITUD D'EXEMPCIÓ DE L FCT ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI 4 6. ACTUACIÓ 4 6.1 PLANIFICACIÓ 4 6.2 REALITZACIÓ.

Más detalles

PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA

PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA El Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya considera les pràctiques externes un element clau per al ple desenvolupament de la formació

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF).

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). M7 Venda tècnica AVALUACIÓ ORDINÀRIA Nota final de curs (ordinària) La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). Els percentatges

Más detalles

Perfil lectura i biblioteca escolar

Perfil lectura i biblioteca escolar ENSENY. PÚBLIC PNÚM. 684 MARÇ 2016 Perfil lectura i biblioteca escolar 1. Identificació del lloc de treball 1.1 Cossos docents del lloc: Funcionaris de carrera, en pràctiques i personal interí 1.2 Especialitats

Más detalles

MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES ESTUDIANTAT

MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES ESTUDIANTAT MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES PROJECTE DE FI DE CARRERA (PFC) TREBALL DE FI DE MÀSTER (TFM) PROJECTE TECNOLÒGIC (PT) ESTUDIANTAT Facultat de Matemàtiques i Estadística UPC Juny 2010

Más detalles

Direcció: Dra. Marina Romeo

Direcció: Dra. Marina Romeo GRAU EN COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL DOCUMENT DE TREBALL PER A L ELABORACIÓ DE L ASSIGNATURA PROJECTES I AUTORS: GRUP GID CAV (Grup d Innovació Docent consolidat per la Universitat de Barcelona) Direcció: Dra.

Más detalles

PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET

PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI 4 6. ACTUACIÓ 4 6.1 PLANIFICACIÓ

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

Preàmbul. Àmbit d aplicació i tipus de pràctiques

Preàmbul. Àmbit d aplicació i tipus de pràctiques Normativa de Pràctiques Externes de l ETSEQ v0 27 de febrer de 2013 v1 15 de març de 2013 v2 18 de març de 2013 v3 22 d octubre de 2013 v3 revisada 25 d octubre de 2013 v4 revisada 25 de desembre de 2014.

Más detalles

PROCEDIMENT D AUDITORIA INTERNA

PROCEDIMENT D AUDITORIA INTERNA PROCEDIMENT D AUDITORIA INTERNA ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI 4 6. ACTUACIÓ 4 6.1 PLANIFICACIÓ 4 6.2 REALITZACIÓ

Más detalles

PROCEDIMENT 50 PROCEDIMENT DE TRIA DE MATÈRIES OPTATIVES I ESPECÍFIQUES A L ESO I BATXILLERAT PR-Q-750-D-17-ET

PROCEDIMENT 50 PROCEDIMENT DE TRIA DE MATÈRIES OPTATIVES I ESPECÍFIQUES A L ESO I BATXILLERAT PR-Q-750-D-17-ET PROCEDIMENT 50 PROCEDIMENT DE TRIA DE MATÈRIES OPTATIVES I ESPECÍFIQUES A L ESO I BATXILLERAT PR-Q-750-D-17-ET ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA

Más detalles

NORMATIVA DE TREBALL DE FI DE GRAU DE L ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA

NORMATIVA DE TREBALL DE FI DE GRAU DE L ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA NORMATIVA DE TREBALL DE FI DE GRAU DE L ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA INTRODUCCIÓ Aprovada per Junta d'escola de data 13 de desembre de 2012 L assignatura Treball de Fi de Grau (en endavant TFG)

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS Oficina de Convergència i Harmonització Europea SUMARI I. INTRODUCCIÓ: L ESPAI EUROPEU D EDUCACIÓ

Más detalles

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes Pàgina 1 de 9 Valoració de les assistències i canvi d estat al PMT. El SIGAC és l eina interna corporativa per

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 COS: mestres de primària ESPECIALITAT: Música Prova única Part A: Desenvolupament per escrit d

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL DE LA FOOT (PAT-FOOT)

PLA D ACCIÓ TUTORIAL DE LA FOOT (PAT-FOOT) PLA D ACCIÓ TUTORIAL DE LA FOOT (PAT-FOOT) 1. L Acció tutorial L acció tutorial és un servei d atenció als estudiants, a través del qual el professorat universitari els proporciona elements de formació,

Más detalles

Documents per a l'organització i la gestió dels centres

Documents per a l'organització i la gestió dels centres Documents per a l'organització i la gestió dels centres Ensenyament de la religió 22/06/2017 Índex Ensenyament de la religió 3 1 Aspectes generals de l'ensenyament de la religió 3 2 L'ensenyament de la

Más detalles

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER DUR A TERME EL DISSENY, LA CONSTRUCCIÓ I ADAPTACIÓ DE L STAND PROMOCIONAL DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE MALLORCA EN ELS SALONS NÀUTICS DE GÈNOVA, PARÍS I DUSSELDORF. Núm.

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5.

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5. CRITERIS D AVALUACIÓ MATÈRIA: Música 1r ESO PARCIALS 20% ACTITUD: L actitud s avaluarà diàriament i es tindrà en conte si l alumne parla, la puntualitat, fa deures, porta material, participa en classe

Más detalles

CONVOCATÒRIA BECA DE RECERCA SOBRE EL PROGRAMA 6_16 Bases de la convocatòria

CONVOCATÒRIA BECA DE RECERCA SOBRE EL PROGRAMA 6_16 Bases de la convocatòria CONVOCATÒRIA 2015 BECA DE RECERCA SOBRE EL PROGRAMA 6_16 Bases de la convocatòria Presentació La Beca de Recerca és una proposta conjunta promoguda per UNED CA Tortosa i el Col legi d Educadores i Educadors

Más detalles

Grado en Ingeniería Electrónica Industrial Grado en Ingeniería Electrónica de Telecomunicación Grado en Ingeniería Informática Grado en Ingeniería

Grado en Ingeniería Electrónica Industrial Grado en Ingeniería Electrónica de Telecomunicación Grado en Ingeniería Informática Grado en Ingeniería Grado en Ingeniería Electrónica Industrial Grado en Ingeniería Electrónica de Telecomunicación Grado en Ingeniería Informática Grado en Ingeniería Multimedia Grado en Ingeniería Química Grado en Ingeniería

Más detalles

Normativa específica per als treballs fi de grau de Biologia, Bioquímica, Física i Química

Normativa específica per als treballs fi de grau de Biologia, Bioquímica, Física i Química Facultat de Ciències Normativa específica per als treballs fi de grau de Biologia, Bioquímica, Física i Química Aquesta normativa desenvolupa el reglament de l Acord Normatiu 9954 per a l elaboració i

Más detalles

PREMI SANT JORDI INFANTIL I JUVENIL DE CONTE I NARRACIÓ BREU EN CATALÀ ANY BASES DE LA 25ena CONVOCATÒRIA

PREMI SANT JORDI INFANTIL I JUVENIL DE CONTE I NARRACIÓ BREU EN CATALÀ ANY BASES DE LA 25ena CONVOCATÒRIA PREMI SANT JORDI INFANTIL I JUVENIL DE CONTE I NARRACIÓ BREU EN CATALÀ ANY 2017 BASES DE LA 25ena CONVOCATÒRIA 1. PARTICIPANTS Poden prendre-hi part tots els nois i noies que estudiïn a Olesa de Montserrat

Más detalles

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 23/09/2013

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 23/09/2013 Pàg. 1 de 4 Relació de modificacions NUM.REVIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ 00 Versió original 23/09/2013 01 02 Inclusió d aquest caixetí de control de canvis de revisió Inclusió del diagrama de flux com

Más detalles

Perfil lingüístic en llengua estrangera (anglès, francès, italià, alemany)

Perfil lingüístic en llengua estrangera (anglès, francès, italià, alemany) ENSENY. PÚBLIC PNÚM. 679 MARÇ 2016 Perfil lingüístic en llengua estrangera (anglès, francès, italià, alemany) 1. Identificació del lloc de treball 1.1 Cossos docents del lloc: Funcionaris de carrera, en

Más detalles

Normativa del treball final de grau.

Normativa del treball final de grau. pag.1 Context i consideracions prèvies pag.2 Organigrama de l assignatura pag.3 Tipologies del Treball Final de Grau pag.4 Circuit d elaboració del TFG pag.5 Tutorització del TFG pag.5 Lliurament del TFG

Más detalles

Programa de Suport al Professorat en Activitats Acadèmiques Dirigides per a la Millora de la Docència als Graus. Curs 2016/17 (2S)

Programa de Suport al Professorat en Activitats Acadèmiques Dirigides per a la Millora de la Docència als Graus. Curs 2016/17 (2S) Programa de Suport al Professorat en Activitats Acadèmiques Dirigides per a la Millora de la Docència als s Curs 2016/17 (2S) INTRODUCCIÓ Els graus que actualment imparteix la Universitat de Lleida són

Más detalles

TFGs d oferta pública i concertats:

TFGs d oferta pública i concertats: Guia ràpida per a donar d'alta un TFG/TFM A continuació es detalla una guia ràpida per a donar d alta un TFG, el procediment a seguir dependrà del tipus de TFG TFGs d oferta pública i concertats: Els passos

Más detalles

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del El Pou El Pou permet que els alumnes puguin realitzar un treball i lliurar-lo a través del Clickedu. 1. Entra al mòdul Matèries fent clic sobre la pestanya matèries. 2. A la pàgina inicial del mòdul veuràs

Más detalles

A) PREMATRÍCULA PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL UB CURS 2017/18

A) PREMATRÍCULA PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL UB CURS 2017/18 A) PREMATRÍCULA PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL UB CURS 07/8 Ensenyament: Nom i Cognoms: DNI: NIUB: UNIVERSITAT DE DESTÍ: PERÍODE DE L INTERCANVI: ANUAL Crèdits a matricular el curs 07/8 durant el

Más detalles

Utilització de l energia solar fotovoltàica en l abastiment de l energia

Utilització de l energia solar fotovoltàica en l abastiment de l energia Ja fa molts dies que estàs treballant en el Treball de Recerca i és hora de valorar la qualitat de tota aquesta feina. L objectiu d aquesta valoració és que sàpigues fins a quin punt estàs seguint els

Más detalles

BEQUES ERASMUS

BEQUES ERASMUS BEQUES ERASMUS+ 2015-2016 MOBILITAT PER A L APRENENTATGE (KA102) FORMACIÓ PROFESSIONAL MOVILIDAD PARA EL APRENDIZAJE (KA102) FORMACIÓN PROFESIONAL INTEGRACIÓ DE CONEIXEMENTS I PRÀCTIQUES DEL SECTOR ALIMENTARI

Más detalles

Informació sobre la targeta T-Família

Informació sobre la targeta T-Família TARGETA T-Família Informació sobre la targeta T-Família Taula de contingut Nova targeta T-Família... 3 Disseny... 4 Àmbit tarifari d aplicació... 4 Sistema d emissió... 5 Reglament d utilització de la

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA A2 Autoavaluació en la gestió d una instal.lació esportiva Organitza: GERÈNCIA DE SERVEIS D ESPORTS Dates: - 28 d abril (matí i tarda) 19 i 26 de maig, 2 de juny de 2015 (matí)

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments MARTA BRUGUERA I MIRONÈS, Secretària de la Comissió Central de Subministraments CERTIFICO Que en la reunió d aquesta Comissió de 26 de juny de 2014, s ha acordat: ANTECEDENTS 1. En sessió de 28 de maig

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

Nom assignatura: Psicologia i Psicopatologia Titulació: Grau en Criminologia i Polítiques públiques de prevenció Curs: 1r Trimestre: 3r Nombre de

Nom assignatura: Psicologia i Psicopatologia Titulació: Grau en Criminologia i Polítiques públiques de prevenció Curs: 1r Trimestre: 3r Nombre de Nom assignatura: Psicologia i Psicopatologia Titulació: Grau en Criminologia i Polítiques públiques de prevenció Curs: 1r Trimestre: 3r Nombre de crèdits ECTS: 6 Hores dedicació estudiant: 150 Llengua

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7.

ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7. ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / RMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7. EVIDÈNCIES 8. RESPONSABILITATS 9. FITXA RESUM 10. FLUXGRAMA 15 de

Más detalles

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1 Neteja i manteniment del coll d Estenalles. E.2 Neteja i manteniment de l oficina del parc a la Mata. E.4. Del seguiment

Más detalles

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 10/03/2015

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 10/03/2015 Codi: Pàg. 1 de 8 Relació de modificacions NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ 00 Versió original 10/03/2015 1. NOM I CODI DEL PROCÉS Manteniment de plantilles i planificació docent 2. TIPUS DE PROCÉS

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 Í N D E X 1. FUNCIONALITAT...2 1.1 Alta de sol licitud...2 1.1.1 Introducció dades...2 1.1.2 Resultat del procés...4 N. versió: 1.0. Pàg. 2 / 6 1. FUNCIONALITAT 1.1 Alta de sol

Más detalles

Guia para mascotas: Web de establecimientos. Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz

Guia para mascotas: Web de establecimientos. Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz Guia para mascotas: Web de establecimientos Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz Index 1. Introducció 2. Objectius 3. Pàgines del treball 4. Desenvolupament del

Más detalles

NORMATIVA DEL TREBALL FINAL DE MÀSTER DEL MÀSTER EN ENGINYERIA INFORMÀTICA DE LA FIB

NORMATIVA DEL TREBALL FINAL DE MÀSTER DEL MÀSTER EN ENGINYERIA INFORMÀTICA DE LA FIB NORMATIVA DEL TREBALL FINAL DE MÀSTER DEL MÀSTER EN ENGINYERIA INFORMÀTICA DE LA FIB 1. INTRODUCCIÓ Per tal d obtenir el títol de Màster en Enginyeria Informàtica (MEI), l estudiant ha de realitzar un

Más detalles

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA Data: 7 de novembre de 2013 Lloc: aula A01 de l edifici G. M. de Jovellanos Hora d inici:

Más detalles

ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA I QUALIFICACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ (SOBRE 1)

ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA I QUALIFICACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ (SOBRE 1) ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA I QUALIFICACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ (SOBRE 1) ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA DE CONTRACTACIÓ I DE QUALIFICACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ DEL PROCEDIMENT OBERT DEL CONTRACTE D OBRES

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012 Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris 1 d agost de 2012 Article 2: Definicions 1/2 Al efectes d aquest decret s enten per: Venda proximitat: venda de productes agroalimentaris

Más detalles

PROCÉS SELECTIU: CONCURS OPOSICIÓ FUNCIONARI/A INTERÍ/ : BORSA DE TREBALL. TÈCNIC SUPERIOR DE L ESCALA ESPECIAL, GRUP DE CLASSIFICACIÓ A1.

PROCÉS SELECTIU: CONCURS OPOSICIÓ FUNCIONARI/A INTERÍ/ : BORSA DE TREBALL. TÈCNIC SUPERIOR DE L ESCALA ESPECIAL, GRUP DE CLASSIFICACIÓ A1. PROCÉS SELECTIU: CONCURS OPOSICIÓ FUNCIONARI/A INTERÍ/ : BORSA DE TREBALL. TÈCNIC SUPERIOR DE L ESCALA ESPECIAL, GRUP DE CLASSIFICACIÓ A1. (BOP 20 de juny de 2011) ACTA DEL TRIBUNAL DE SELECCIÓ DEL CONCURS

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

El municipi de Vilallonga del Camp celebra el Carnaval el 10 de febrer de 2018.

El municipi de Vilallonga del Camp celebra el Carnaval el 10 de febrer de 2018. ANUNCI El ple d aquest ajuntament en sessió extraordinària del dia 29 de novembre de 2017 va aprovar les Bases de la rua de Carnaval del IV Concurs de Disfresses del 2018. L anunci es va publicar al Butlletí

Más detalles

CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE.

CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE. MASTER EN PATRIMONI CULTURAL: INVESTIGACIÓ I GESTIÓ. CURS 2015-16. CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE. AULA: LABORATORI DEPARTAMENT (R.Llull). Departament de Ciències Històriques i Teoria

Más detalles

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant El dia 7 de juliol de 2014 es van convocar 465 ajuts de viatge, adreçats a estudiants de la Universitat de Barcelona que hagin estat seleccionats per a realitzar una estada en un altra Universitat, a qualsevol

Más detalles

Estudi: ADE Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català

Estudi: ADE Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català Plà d activitat docent Auditoria Estudi: ADE Codi: 21919 Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català 1 1. PRESENTACIÓ i OBJECTIUS

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

SISTEMES AUTOMÀTICS EN ENGINYE

SISTEMES AUTOMÀTICS EN ENGINYE NORMATIVAA GENERAL D ADAPTACIÓ AL PLA D ESTUDIS DE MÀSTER UNIVERSITARI EN ENGINYE ERIA DE SISTEMES AUTOMÀTICS I ELECTRÒNICA INDUSTRIAL PER A L ESTUDIANTAT D ENGINYERIA EN AUTOMÀTICA I ELECTRÒNICA INDUSTRIAL

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

VIRGILI RS -2013CURS ACADÈMIC 2011/2012 CONVOCATÒRIA PROGRAMA DE MOBILITAT SICUE (SISTEMA DE INTERCAMBIO ENTRE CENTROS UNIVERSITARIOS ESPAÑOLES) CURS

VIRGILI RS -2013CURS ACADÈMIC 2011/2012 CONVOCATÒRIA PROGRAMA DE MOBILITAT SICUE (SISTEMA DE INTERCAMBIO ENTRE CENTROS UNIVERSITARIOS ESPAÑOLES) CURS VIRGILI RS -2013CURS ACADÈMIC 2011/2012 CONVOCATÒRIA PROGRAMA DE MOBILITAT SICUE (SISTEMA DE INTERCAMBIO ENTRE CENTROS UNIVERSITARIOS ESPAÑOLES) CURS 2014-2015 1. Presentació La Universitat Rovira i Virgili,

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ I REVISIÓ D INCIDÈNCIES, RECLAMACIONS I SUGGERIMENTS

PROCÉS DE GESTIÓ I REVISIÓ D INCIDÈNCIES, RECLAMACIONS I SUGGERIMENTS Codi: -PS7 Pàg.: 1 de 7 1 OBJECTE Detectar, recollir, revisar, analitzar i registrar les felicitacions, les queixes, els suggeriments i les reclamacions que manifestin els diferents grups d interès, per

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas Si ja tens un NIU, no has de tornar-te a registrar. Pots accedir a la inscripció directament. Només has de validar el teu NIU i la teva paraula de pas al requadre que hi ha a la dreta de la pantalla: Si

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

PROCÉS D AVALUACIÓ, PROMOCIÓ I RECONEIXEMENT DEL PDI I DEL PAS

PROCÉS D AVALUACIÓ, PROMOCIÓ I RECONEIXEMENT DEL PDI I DEL PAS Pàg.: 1 de 8 RECONEIXEMENT DEL PDI I DEL PAS Versió: Data aprovació: Canvis respecte a l anterior: Elaborat per: SEQUA Revisat per: Vicegerent Aprovat per: Data: 4 maig de 2009 Data: 12 maig de 2009 Data:

Más detalles

Introducció a la Psicologia (20633)

Introducció a la Psicologia (20633) Facultat de Dret Grau en Relacions Laborals Pla docent de l assignatura Introducció a la Psicologia (20633) Curs 2015-2016 Introducció a la Psicologia (20633) Nom de l'assignatura: Introducció a la Psicologia.

Más detalles

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017.

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. L article 57.1 del Decret 336/1988, de 17 d octubre, pel que

Más detalles

CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA. Curs

CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA. Curs CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA Curs 2015-2016 europeu Pàgina 1 de 7 1.- Durada del cicle: 2000 hores 2.- Seqüenciació i distribució dels mòduls per curs: Aquest cicle formatiu es realitza en dos cursos

Más detalles

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES ÍNDEX 0. Conceptes bàsics... 1 1. Accés... 2 2. Inici... 3 3. El PROJECTE del curs... 5 a. El pdf de l esborrany del projecte... 9 b. El pdf del

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

Consell Social, Pàgina 1 de 6

Consell Social, Pàgina 1 de 6 NORMATIVA SOBRE RÈGIM DE PERMANÈNCIA ALS ESTUDIS OFICIALS DE GRAU I DE MÀSTER DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA Aprovat en la sessió plenària del Consell Social de la UAB del dia 20 de juny de 2011

Más detalles

PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS PROCÉS GESTIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARS ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCEDIMENT 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-22-ET

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI)

CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI) CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI) PROJECTE: Participar en el treball de camp i en l'anàlisi de dades de l'avaluació qualitativa d'una intervenció per a la reducció

Más detalles

NORMATIVA DE PRÀCTIQUES FORMATIVES EXTERNES DE LA FACULTAT DE PSICOLOGIA, CIÈNCIES DE L EDUCACIÓ I DE L ESPORT BLANQUERNA, UNIVERSITAT RAMON LLULL

NORMATIVA DE PRÀCTIQUES FORMATIVES EXTERNES DE LA FACULTAT DE PSICOLOGIA, CIÈNCIES DE L EDUCACIÓ I DE L ESPORT BLANQUERNA, UNIVERSITAT RAMON LLULL NORMATIVA DE PRÀCTIQUES FORMATIVES EXTERNES DE LA FACULTAT DE PSICOLOGIA, CIÈNCIES DE L EDUCACIÓ I DE L ESPORT BLANQUERNA, UNIVERSITAT RAMON LLULL ESTUDIS DE PSICOLOGIA, CIÈNCIES DE L ACTIVITAT FÍSICA

Más detalles

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent www.upc.edu/rima Descobrim l aprenentatge autònom Jornades d Innovació docent de RIMA Barcelona, 11 de juliol del 2011 Jordi.marce@upc.edu Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA

Más detalles

Famílies nombroses i monoparentals. Targeta T-70/90

Famílies nombroses i monoparentals. Targeta T-70/90 Famílies nombroses i monoparentals Targeta T-70/90 Introducció 2 Segons el Decret de la Generalitat de Catalunya (DGC) 139/2010, d 11 d octubre: 1. Les persones membres de les famílies monoparentals i/o

Más detalles

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla MOODLE 1.9 PERFIL PERFIL Moodle ofereix la possibilitat que els estudiants i professors puguin conèixer quines són les persones que estan donades d alta a l assignatura. Permet accedir a la informació

Más detalles

LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA Aprovat per la Comissió Acadèmica del Consell de Govern de 30-4-08 Introducció La majoria de l oferta formativa actual de la Universitat de Barcelona

Más detalles

LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA Aprovat pel Consell de Govern de 15 de maig de 2008 Introducció La majoria de l oferta formativa actual de la Universitat de Barcelona està basada

Más detalles

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA 1 RECERCA I REFERÈN- CIA Les funcions d aquest tipus permeten fer cerques en una taula de dades. Les funcions més representatives són les funcions CONSULTAV i CONSULTAH. Aquestes realitzen una cerca d

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

Manual gestió d usuaris

Manual gestió d usuaris 1 Manual gestió d usuaris 2 Dades del document Codi: Nom: Manual de.g. 03/2012 de gestió d usuaris Versió: V1.0 Data d aprovació: - Òrgan d aprovació: - Òrgan gestor: Àrea TIC Històric de revisions Versió

Más detalles

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 MODELS DE DOCUMENTACIÓ PER SOL LICITAR SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRENCIA COMPETITIVA ADREÇADES AL FOMENT D INICIATIVES I PROPOSTES CULTURALS

Más detalles

UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS )

UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS ) UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS 2017-2018) La vicerectora de Política Internacional, de conformitat

Más detalles

COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS

COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS COM DONAR D ALTA UNA SOL LICITUD EN L APLICACIÓ WEB DEL BONUS Introducció Mitjançant aquest document s explica breument la forma de procedir per donar d alta o modificar una sol licitud. Per poder emplenar

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

PMT - Portal de tramitació Guia d ús

PMT - Portal de tramitació Guia d ús PMT - Portal de tramitació Guia d ús Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius 1 Què és el PMT? És el canal de comunicació de propòsit general que la Diputació de Barcelona posa a l abast

Más detalles

Ambdues parts es reconeixen competència i capacitat legal per formular aquest conveni.

Ambdues parts es reconeixen competència i capacitat legal per formular aquest conveni. Conveni de col laboració entre l Institut de Seguretat Pública de Catalunya i el Col legi Oficial de Psicologia de Catalunya per a l organització d un torn d intervenció professional REUNITS D una banda,

Más detalles

DOCUMENT DE COMPROMÍS. Aprovat pel Consell de Direcció de la Universitat de Vic el 5 de juny de 2012

DOCUMENT DE COMPROMÍS. Aprovat pel Consell de Direcció de la Universitat de Vic el 5 de juny de 2012 DOCUMENT DE COMPROMÍS Aprovat pel Consell de Direcció de la Universitat de Vic el 5 de juny de 2012 1. Objectiu... 2 2. Obligacions i dedicació del director/a o directors/es de tesi i del tutor/a... 2

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats 2015-2016 Inspecció d Educació a Lleida PLENARI DIRECTORS/ES PRIMÀRIA Lleida, 6 d octubre de 2015 Informació per als centres Octubre 2015 Justificació de l actuació

Más detalles