PROGRAMES DE FORMACIÓ REGLADA PGS

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "PROGRAMES DE FORMACIÓ REGLADA PGS"

Transcripción

1 PROGRAMES DE FORMACIÓ REGLADA PGS adaptats, Programes de Transició a la vida adulta (PGTVA), Programes de Transició al Treball (PTT) i Treballem per la Formació (TxF) PGS ADAPTAT - Són específics per nois/es majors de 16 anys amb discapacitat i possibilitats d integració sociolaboral. - La formació s imparteix en una institució escolar reglada. Hi ha una part pràctica a empreses. - La Duració mínima és de 2 anys amb possibilitats d ampliació d un any més. Depenen del Departament d Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El col lectiu al que s adreça són nois/es que tinguin com a mínim 16 anys i no hagin obtingut el graduat en ESO. Es treballen competències laborals que posteriorment permetran la realització de futures ocupacions professionals. PFTVA - És una modalitat de Programa de Garantia Social - Són específics per nois/es majors de 16 anys amb discapacitat. - Es fomenta majoritàriament el desenvolupament de la integració social i l autonomia personal. - La formació s imparteix en una institució escolar reglada i no hi ha formació pràctica. - La Duració mínima és de 2 anys amb possibilitats d ampliació d un any més. Quan finalitzen els diferents programes se ls lliura un certificat acreditatiu. Són sostinguts per fons públics i es requerirà l autorització administrativa corresponent de la Direcció General de Centres Docents del Departament d Ensenyament. PTT - És una modalitat de Programa de Garantia Social - No són específics pel col lectiu amb discapacitat. - El Departament de Treball i les administracions col laboren amb el Departament Ensenyament - La formació teòrica s imparteix en un centre docent i la formació pràctica a una empresa. - La duració del programa pot ser d entre 600 o 1000 hores, distribuïdes entre 20 o 25 hores setmanals durant uns 9 mesos. TxF - És una modalitat de Casa d Oficis integrada en l oferta de Programes de Garantia Social. - No són específics pel col lectiu amb discapacitat. - El Departament de Treball, les Administracions i empreses col laboren amb el Departament d Ensenyament. - La formació i el treball es desenvolupa en les instal lacions dels instituts d ensenyament secundari (IES) - Es fomenta la inserció laboral més directa a través de la formació i el treball. - La duració del programa serà d 1 any, els 6 primers mesos reben unes beques econòmiques i els sis mesos restants tenen un contracte laboral en formació. - El nombre màxim d alumnes són grups de 10.

2

3 PROGRAMES DE FORMACIÓ NO REGLADA Escoles Taller, Cases d Ofici, Tallers d Ocupació, Formació Professional Ocupacional (Pla FIP) i Accions Integrades. ESCOLES TALLER Depenen del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya. Els participants han d estar prèviament inscrits a l OTG com a demandants d Ocupació. Són totalment gratuïts. Els participants adquireixen formació professional i pràctica laboral. - No són específics pel col lectiu amb discapacitat. - Van adreçats a nois /es aturats majors de 16 anys i menors de 25 anys. - La Duració màxima és de 2 anys. - Els primers sis mesos reben una ajuda econòmica de 6 diaris, i a partir del 7é mes se ls fa un contracte en formació i cobren el 75% del SMI. - Els programes són sostinguts econòmicament per subvencions que gestiona el Departament de Treball i Indústria, el fons econòmic de les entitats públiques (Ajuntaments, Diputacions, òrgans de l Administració...) o entitats privades promotores (Associacions o Fundacions). - Aprenen un ofici treballant en un projecte de rehabilitació de l entorn, millora de les condicions de vida urbana o rural, participant en la recuperació o promoció del patrimoni (artístic, cultural, històric o natural). Quan finalitzen els diferents programes se ls lliura un certificat d assistència. Posteriorment al termini del programa, es realitza un Seguiment i Suport del procés d inserció. CASES D OFICI - No són específics pel col lectiu amb discapacitat. - Van adreçats a nois /es aturats majors de 16 anys i menors de 25 anys. - La Duració màxima és d 1 any. - Els primers sis mesos reben una ajuda econòmica de 6 diaris, i a partir del 7é mes se ls fa un contracte en formació i cobren el 75% del SMI. - Els programes són sostinguts econòmicament per subvencions que gestiona el Departament de Treball i Indústria, el fons econòmic de les entitats públiques (Ajuntaments, Diputacions, òrgans de l Administració...) o entitats privades promotores (Associacions o Fundacions). - Aprenen un ofici treballant en un projecte de rehabilitació de l entorn, millora de les condicions de vida urbana o rural, participant en la recuperació o promoció del patrimoni (artístic, cultural, històric o natural).

4 PROGRAMES DE FORMACIÓ NO REGLADA Escoles Taller, Cases d Ofici, Tallers d Ocupació, Formació Professional Ocupacional (Pla FIP) i Accions Integrades. TALLERS D OCUPACIÓ Depenen del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya. Els participants han d estar prèviament inscrits a l OTG com a demandants d Ocupació. - No són específics pel col lectiu amb discapacitat. - Van adreçats a persones que estiguin aturades majors de 25 anys. - La duració del programa pot ser mínima de 6 mesos i màxima d 1 any. - L entitat promotora contracta als participants i els paga una vegada i mitja del SMI. - Els programes són sostinguts econòmicament per subvencions que gestiona el Departament de Treball i Indústria, el fons econòmic de les entitats públiques (Ajuntaments, Diputacions, òrgans de l Administració...) o entitats privades promotores (Associacions o Fundacions). - Els participants són contractats inicialment. - Adquireixen formació professional i pràctica laboral mitjançant la realització d obres i serveis d utilitat pública o d interès social que possibilitin la inserció posterior. Són totalment gratuïts. Els participants adquireixen formació professional i pràctica laboral. Quan finalitzen els diferents programes se ls lliura un certificat d assistència. Posteriorment al termini del programa, es realitza un Seguiment i Suport del procés d inserció. FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PER COL LECTIUS AMB ESPECIALS DIFICULTATS - Són específics pel col lectiu amb discapacitat i col lectius amb especials dificultats d inserció que estiguin en situació de sol licitants d ocupació. - La duració dels cursos depenen del nombre d hores que es sol licitin i que aprova el Departament de Treball i Indústria. - Sempre han de finalitzar abans del 31 de desembre de l any en el que es resol la convocatòria. - Són gratuïts. - Els participants no estan contractats. - Es subvencionen pel Departament de Treball i Indústria i del Fons Social Europeu. - El grup de participants és homogeni. - Inicialment es realitza una recerca empresarial per determinar les feines susceptibles per ser ocupades pels treballadors del col lectiu. Posteriorment s ofereixen cursos que s adaptin a ells i possibilitin la futura incorporació laboral. - S adapta el programa formatiu a les necessitats del col lectiu.

5 PROGRAMES DE FORMACIÓ NO REGLADA Escoles Taller, Cases d Ofici, Tallers d Ocupació, Formació Professional Ocupacional (Pla FIP) i Accions Integrades. ACCIONS INTEGRADES Depenen del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya. Els participants han d estar prèviament inscrits a l OTG com a demandants d Ocupació. Són totalment gratuïts. - Són específics pel col lectiu amb discapacitat i col lectius amb especials dificultats d inserció que estiguin en situació de sol licitants d ocupació. - La duració dels cursos depenen del nombre d hores que es sol licitin i que aprova el Departament de Treball i Indústria. - Sempre han de finalitzar abans del 31 de desembre de l any en el que es resol la convocatòria. - Són gratuïts. - Els participants no estan contractats. - Es subvencionen pel Departament de Treball i Indústria i del Fons Social Europeu. - Concretament amb el col lectiu de persones amb discapacitat, es treballa amb la metodologia de Treball amb Suport. - Combina les diferents mesures d informació, orientació, motivació, formació, pràctica laboral, seguiment i tutoria. Els participants adquireixen formació professional i pràctica laboral. Quan finalitzen els diferents programes se ls lliura un certificat d assistència. Posteriorment al termini del programa, es realitza un Seguiment i Suport del procés d inserció.

6

7 SERVEIS I PROGRAMES SOCIO-LABORALS Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i amb auxiliar, Servei Ocupacional d Inserció (SOI), Servei de Suport a la Integració Laboral (SSIL) i Serveis Complementaris d ajustament Personal i Social (SCAPS) STO/ STO AMB AUXILIAR Depenen del Departament de Benestar i Famílies de la Generalitat de Catalunya.. Són serveis d atenció diürna. Possibiliten la integració socio-laboral de les persones amb discapacitat. Són programes específics pel col lectiu de persones amb discapacitat. Es subvencionen a partir d un mòdul econòmic per usuari atès. La subvenció es rep de l ICASS. - Persones amb un grau de disminució igual o superior al 65% segons la valoració de l EVO. - La capacitat productiva no pot ser superior al 37`5% de la considerada normal en el sistema ordinari de treball. - Atenció diürna assistencial de tipus rehabilitador. - No és objecte de l ocupació terapèutica aconseguir productes per comercialitzar. - S ha de formalitzar un contracte d assistència personal. - L horari d atenció serà de 40 hores setmanals diürnes. - Les ratios de l equip d atenció seran de: 1 monitor per cada 8 usuaris, 1 psicòleg o pedagog cada 40 usuaris, 1 treballador social per cada 80 usuaris. En cas que la persona amb greus disminucions tingui necessitats de suport s incrementarà el personal amb 1 auxiliar de monitor per cada 8 usuaris (STO amb auxiliar). - Individualment cada usuari tindrà el seu Programa Individual de Rehabilitació (revisable cada 5 anys), per tal que cadascú pugui assolir dins de les seves possibilitats la seva màxima integració. SOI - Persones amb disminució que estan en edat laboral i tenen capacitat productiva adequada per treballar en un centre especial de treball, però encara no estan integrats en cap empresa. - Atenció diürna assistencial de tipus rehabilitador. - No és objecte d aquest servei aconseguir productes per comercialitzar. - S ha de formalitzar un contracte d assistència personal. - Es fomenta la possible integració dins de l àmbit laboral. - L Horari d atenció serà de matí i tarda. - Les ratios de l equip d atenció seran de: 1 psicòleg i 1 treballador social per cada 100 usuaris, 1 monitor fins a 14 usuaris. - Individualment cada usuari tindrà el seu Programa Individual de Rehabilitació i es programarà un conjunt d activitats per treballar la relació de l usuari amb l entorn i activitats prelaborals.

8 SERVEIS I PROGRAMES SOCIO-LABORALS Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i amb auxiliar, Servei Ocupacional d Inserció (SOI), Servei de Suport a la Integració Laboral (SSIL) i Serveis Complementaris d ajustament Personal i Social (SCAPS) SSIL Depenen del Departament de Benestar i Famílies de la Generalitat de Catalunya.. - Persones amb disminució que estiguin a l atur amb un grau del 33% de disminució. - La finalitat del servei és aconseguir la inserció de persones amb disminució a l empresa ordinària, mitjançant contractes amb una duració no inferior a 3 o 6 mesos. - S organitzen activitats prèvies i posteriors a la incorporació al mercat laboral. - El servei ha d invertir el 3% de la subvenció en accions formatives del personal del SSIL. Són serveis d atenció diürna. Possibiliten la integració socio-laboral de les persones amb discapacitat. Són programes específics pel col lectiu de persones amb discapacitat. Es subvencionen a partir d un mòdul econòmic per usuari atès. La subvenció es rep de l ICASS. SCAPS - Persones amb disminució que tenen reconegut per l EVO laboral de l ICASS un grau igual o superior d un 33% de disminució. - El servei facilita l ajustament personal, social, cultural, esportiu, de rehabilitació terapèutic i laboral dels treballadors que estiguin contractats pel CET i tinguin reconegut per l EVO una disminució de la seva capacitat de treball. - Cada usuari dels SCAPS, tindrà un programa individual que recull les necessitats integrals de la persona amb disminució. No només com a treballadors que necessiten adaptar-se a l activitat de l empresa protegida i a la vida laboral ordinària, sinó també com a persona integrada en un entorn social. - Les ratios de l equip d atenció seran de: 1 psicòleg, 1 pedagog o psicopedagog, 1 treballador social per cada 100 usuaris i 1 monitor de suport qualificat amb funcions diferents dels monitors industrials per cada 15 usuaris. - Individualment cada usuari que tingui assignat aquest servei tindrà el seu Programa Individual.

9 ENTORNS LABORALS COM ITINERARIS D INSERCIÓ LABORAL Empreses d Inserció i Centres Especials de Treball (CET) Depenen del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya. Són considerades empreses que treballen dins l entorn protegit. La finalitat és: Assolir la inserció socio-laboral de persones en situació d exclusió social posteriorment amb possibilitats d accedir al mercat laboral ordinari. S han d inscriure al registre mercantil corresponent. Han de generar un treball productiu i comercialitzar-ho. Poden rebre la subvenció d un inseridor/a a través del Programa experimental d inserció laboral de persones amb disminució i persones amb dificultat d inserció laboral, subvencionat pel Departament de Treball i Indústria. Reinverteixen part dels beneficis econòmics en la millora o l ampliació de les estructures productives i d inserció. Han de tenir personal tècnic i de suport en possessió de titulacions professionals, adequades pels treballadors dels serveis. Els usuaris són treballadors contractats pel CET o l Empresa d Inserció. EMPRESES D INSERCIÓ - Els destinataris són persones amb dificultat d inserir-se laboralment i puguin estar en situació de risc. - No és específic pel col lectiu de persones amb discapacitat. - Les entitats promotores han de ser de caire públic o sense ànim de lucre. - Han de ser mercantils. - Han de mantenir un còmput anual d un mínim d un 30% i un màxim d un 70% de treballadors en procés d inserció respecte el total de la plantilla. - No ha d haver amortitzat cap lloc de treball per acomiadament improcedent durant l any anterior a la sol licitud de qualificació. - La metodologia d intervenció que s utilitza són els itineraris d inserció. - Les empreses d inserció que contractin persones en situació d exclusió social que siguin preceptores d ajudes de la Renda Mínima d Inserció (RMI), rebran per la seva contractació una ajuda de 326 mensuals (que seran els que abans rebia la persona), durant un període màxim de 3 anys. CET ( Centres Especials de Treball ) - Els destinataris són persones amb discapacitat que tenen reconeguda una discapacitat en grau igual o superior al 33%. - Poden ser de caràcter privat o públic i amb o sense ànim de lucre. - El 70% dels seus treballadors han de ser persones amb discapacitat. - Han de disposar d SCAPS (Serveis complementaris d ajust personal i social). - El finançament del CET es cobreix amb: Aportacions dels titulars dels Centres i tercers. Beneficis de l activitat del Centre. Bonificació de les quotes de la S.S. d un 100% Subvenció del cost salarial del 50% del SMI Adaptació al lloc de treball fins a Creació de nous llocs de treball entre 9000 i

10

Servei de formació i d inserció laboral amb Gent molt capaç

Servei de formació i d inserció laboral amb Gent molt capaç Servei de formació i d inserció laboral amb Gent molt capaç EN VALOR CONVERTINT LA DIFERÈNCIA El nostre objectiu és facilitar que les persones amb discapacitat intel lectual ocupin llocs de treball adequats

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CFGM d'atenció a Persones en Situació de Dependència CFGS d'integració Social CFGS Educació Infantil C / P A R E C O L L, 3, 1 7 0 0 5, G I R O N A T E L È F O N : 9

Más detalles

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent Centre educatiu Empresa aprenent FP dual Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Què és l FP en alternança

Más detalles

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent Centre educatiu Empresa aprenent Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament FP dual Què és l FP en alternança

Más detalles

CFGM d Atenció Sociosanitària

CFGM d Atenció Sociosanitària FGM d tenció ociosanitària na bona sortida professional Què és l atenció sociosanitaria? És un servei d atenció multidisplinar que pretén garantir l atenció integral i de qualitat de totes aquelles persones

Más detalles

Anàlisi de les dades del mercat laboral

Anàlisi de les dades del mercat laboral Anàlisi de les dades del mercat laboral Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny Sax Sala Comerç Empresa Turisme Gestió Oficina de turisme Creació rutes i itineraris Web turisme Edició de materials

Más detalles

Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental.

Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental. Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental Setembre 2017 Places públiques 2016 2017 Total gent gran 24.695 25.883

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Espai per escriure títol Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Servei d Ocupació de Catalunya Barcelona, 17/11/2010 Agents Impacte Agents de la Xarxa Objectius Servei d Ocupació de

Más detalles

Treballar a Europa XARXA EURES

Treballar a Europa XARXA EURES Treballar a Europa XARXA EURES EURES - European Employment Services, xarxa de col laboració dels serveis públics d ocupació en l Espai Econòmic Europeu. Objectiu: facilitar la lliure circulació de treballadors.

Más detalles

Els centres de serveis socials a Catalunya. 2014

Els centres de serveis socials a Catalunya. 2014 Informació d estadística oficial Núm. 20 / octubre del 2016 www.idescat.cat Els centres de serveis socials a Catalunya. 2014 Les idees clau El nombre de centres de serveis socials s apropa als 2.500, amb

Más detalles

04/05/2017. Institut Bonanova de FP Sanitària

04/05/2017. Institut Bonanova de FP Sanitària Institut Bonanova de FP Sanitària 1 2 CREACIÓ DE L INSTITUT MUNICIPAL D ASSISTÈNCIA SANITÀRIA Gestió dels dispositius assistencials de l Ajuntament de Barcelona IMAS CREACIÓ DEL CONSORCI MAR PARC DE SALUT

Más detalles

FORMACIÓ. Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat

FORMACIÓ. Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat FORMACIÓ Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat Informació 972 24 93 25 www.fundacioesplaigirona.cat www.fundacioesplaigirona.cat ESCOLA

Más detalles

Inici de curs

Inici de curs Inici de curs -2017 Roda de premsa d 1 de setembre alumnes alumnes Inici de curs -2017 Dades del sistema educatiu 1 1.570.011 alumnes matriculats +7.822 (p) previsió 78.367 1r cicle infantil -660 310.454

Más detalles

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015 de Catalunya 4 de juny de 2015 Finalitats de la llei (I) Foment de l ocupació i millora professional. La formació com a eina de progrés personal i continu al llarg de la vida. La formació com a clau per

Más detalles

Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents Preguntes més freqüents Ordre EMO/381/2014, de 22 de desembre, per la qual s aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a la Xarxa d impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya,

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

Programa Català de Refugi

Programa Català de Refugi Programa Català de Refugi Què és? El Programa Català de Refugi constitueix una acció solidària envers el dret d asil de les persones refugiades amb dificultats econòmiques i socials, amb el propòsit d'atendre

Más detalles

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO Curs 2014-15 Destinataris Joves que compleixen com a mínim 16 anys i com a màxim 21 en l any d inici del programa. Que han deixat l educació

Más detalles

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ÍNDEX 1.-Enquestes Satisfacció... pàg. 1 2.-Resultats de les enquestes... pàg. 1 2.1-Enquestes als usuaris... pàg. 1 2.2-Enquestes als familiars...

Más detalles

Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016

Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016 Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016 Modalitats: - Pla de transició al Treball (PTT) - Formació i aprenentatge professional (FIAP) - Pla d Iniciació Professional (PIP) 2 Destinataris Joves:

Más detalles

LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora

LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora PROGRAMA LEONARDO DA VINCI És un programa creat per la UE per atendre les necessitats d ensenyament i aprenentatge

Más detalles

PROJECTE PROFESSIONAL

PROJECTE PROFESSIONAL CONSTRUEIX EL TEU PROJECTE PROFESSIONAL. DOSSIER DE PROJECTE PROFESSIONAL EL PROJECTE PROFESSIONAL RECORDA ELS ELEMENTS DEL PROJECTE RPOFESSIONAL Què vull? Interessos i motivacions Alternatives d objectiu/s

Más detalles

Informació de bonificacions per a persones en situació d atur

Informació de bonificacions per a persones en situació d atur Bonificació aturats Informació de bonificacions per a persones en situació d atur Taula de contingut Definició de la targeta bonificada per a persones en situació d atur... 3 Requisits... 3 Certificats

Más detalles

Centre de Noves Oportunitats

Centre de Noves Oportunitats Centre de Noves Oportunitats CENTRE DE NOVES OPORTUNITATS El Centre de Noves Oportunitats és un programa adreçat a joves de 16 a 24 anys no escolaritzats i que no treballen. L objectiu del programa és

Más detalles

BASES PER A LA SELECCIÓ DE PERSONAL D UN TÈCNIC/A D ORIENTACIÓ LABORAL: Núm. Oferta

BASES PER A LA SELECCIÓ DE PERSONAL D UN TÈCNIC/A D ORIENTACIÓ LABORAL: Núm. Oferta BASES PER A LA SELECCIÓ DE PERSONAL D UN TÈCNIC/A D ORIENTACIÓ LABORAL: Núm. Oferta 218587 CORESSA convoca un procés de selecció per cobrir una substitució d un/a tècnic/a d orientació especialitzat en

Más detalles

Informe: L ECONOMIA SOCIAL AL VALLÈS OCCIDENTAL

Informe: L ECONOMIA SOCIAL AL VALLÈS OCCIDENTAL Informe: L ECONOMIA SOCIAL AL VALLÈS OCCIDENTAL El present informe té com a finalitat la identificació i l anàlisi dels diferents agents de l Economia Social que realitzen la seva activitat al Vallès Occidental.

Más detalles

PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012

PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012 PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012 BASES DE COTITZACIÓ PER AL 2012 1 Grup de cotització Categories professionales 1 Enginyers i llicenciats. Personal d alta direcció no inclòs en l article 1.3.c)

Más detalles

Com preparar-se per a una entrevista de feina

Com preparar-se per a una entrevista de feina Com preparar-se per a una entrevista de feina Guia d orientació 5 Introducció L entrevista de feina acostuma a ser l últim obstacle que cal superar en els processos de selecció que les empreses duen a

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

L Ajuntament posa en marxa 730 Plans d Ocupació Municipals entre maig i juny

L Ajuntament posa en marxa 730 Plans d Ocupació Municipals entre maig i juny L Ajuntament posa en marxa 730 Plans d Ocupació Municipals entre maig i juny» Els Plans s adrecen a les persones aturades amb més dificultats per trobar feina: majors de 40 anys amb baix nivell formatiu

Más detalles

SUBVENCIONS PER A LA PROMOCIÓ DE L OCUPACIÓ AUTÒNOMA

SUBVENCIONS PER A LA PROMOCIÓ DE L OCUPACIÓ AUTÒNOMA SUBVENCIONS PER A LA PROMOCIÓ DE L OCUPACIÓ AUTÒNOMA Sumari 1. Introducció 2. Requisits generals de les persones sol licitants 3. Tipus de subvencions 3.1. Subvenció per a l establiment com a treballador/a

Más detalles

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 GESOP,, S.L. C/. Llull 102, 4rt. 3a. 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93 300 55 22 www.gesop.net PRESENTACIÓ: En motiu de l inici

Más detalles

SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS. Cuina solidària

SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS. Cuina solidària SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS Cuina solidària Tasta Restauració. Qui som? Tasta és un projecte de la Fundació Santa Teresa que promou la inserció laboral, la cohesió social i la cultura gastronòmica

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

Definició d economia social. El pes de l economia social en l economia catalana

Definició d economia social. El pes de l economia social en l economia catalana Definició d economia social. El pes de l economia social en l economia catalana Marta Olivella Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya Barcelona, 22 de setembre de 2016 1. La definició de l

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o

Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o Accés a l assistència sanitària de cobertura pública a les persones estrangeres empadronades a Catalunya que no tenen la condició d assegurat o beneficiari del Sistema Nacional de Salut Barcelona, 30 de

Más detalles

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 Comitè d Àrbitres Federació Catalana de Basquetbol Índex 1. Introducció 2. Motivació 3. Mètode 4. Objectius 5. Els mentors 6. Els mentoritzats 7. Els responsables

Más detalles

Empresa i iniciativa emprenedora

Empresa i iniciativa emprenedora Transversal Empresa i iniciativa emprenedora CFGM.TRAN.EIE/0.09 CFGM - Cicle formatiu de grau mitjà Aquesta col lecció està dissenyada i coordinada des de l Institut Obert de Catalunya. Coordinació de

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports.

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Permet l'accés a una àmplia oferta de cursos, amb el seguiment i el suport de tutors en

Más detalles

Carolines, Barcelona. Tel Fax

Carolines, Barcelona. Tel Fax UF1646: Tutorització d accions formatives per a l ocupació del Certificat de Professionalitat de Docència de la formació professional per a l ocupació (SSCE0110) Carolines, 10-08012 Barcelona Tel. 93 410

Más detalles

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat 28-04-2014 Programa Baixem al Carrer Inici del programa: 2009 Territori: Poble Sec Agents que van intervenir: Per iniciativa del Pla Comunitari del barri A través

Más detalles

www.santgervasifc.com Programes cursos i panells Data: 14 de febrero 2014 / Ver. 1 Escola Sant Gervasi Cooperativa Cr. Sabadell 41, 08100 Mollet del Vallès, Tel. 935 795 430 www.farmaquimica.org Oferta

Más detalles

Atenció a l usuari amb discapacitat i diversitat funcional

Atenció a l usuari amb discapacitat i diversitat funcional Atenció a l usuari amb discapacitat i diversitat funcional Programa formatiu Setembre-desembre 2017 1 ATENCIÓ A L'USUARI AMB DISCAPACITAT I DIVERSITAT FUNCIONAL. Antecedents La instrucció enviada pel CatSalut

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

És d orígen desconegut i encara no té cura.

És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA, l Esclerosi Lateral Amiotròfica, és una malaltia degenerativa que afecta selectivament les neurones motores del cervell i de la medul la espinal. És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA

Más detalles

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Comissió de Crisi per la Prescripció Infermera MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Els representants de les infermeres catalanes reclamen al Govern l aprovació del marc normatiu autonòmic

Más detalles

EL PROCÉS DE SELECCIÓ

EL PROCÉS DE SELECCIÓ EL PROCÉS DE SELECCIÓ TÈCNIQUES DE RECERCA DE FEINA Unitat de Promoció Econòmica Itàlia, 50 1a planta 08320 El Masnou Tel: 93 540 62 00 e-mail: p.economica@elmasnou.cat EL PROCÉS DE SELECCIÓ En tota recerca

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

Empresa i iniciativa emprenedora

Empresa i iniciativa emprenedora Transversal Empresa i iniciativa emprenedora CFGX.TRAN.EIE/0.12 CFGS - Cicle formatiu grau superior CFGM - Cicle formatiu grau mitjà Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada des de l Institut

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA Presentació: L any 1933 la Universitat de Barcelona va aconseguir un règim especial d estructura i funcionament que li va permetre una autonomia

Más detalles

Guia d ús de la Borsa de Treball

Guia d ús de la Borsa de Treball Guia d ús de la Borsa de Treball L Institut de Nàutica de Barcelona, seguint el seu decidit objectiu de donar servei a les empreses i entitats del sector nàutic, ofereix un servei de Borsa de Treball per

Más detalles

Nou Pla d Acció AL 21

Nou Pla d Acció AL 21 Nou Pla d Acció AL 21 2014 FASE I Actualització del diagnòstic Àmbits d acció, línies estratègiques Detecció punts i forts punts febles Pluja d idees i suggeriments Revisió i estructuració de propostes

Más detalles

Consultoria Cultura 2016

Consultoria Cultura 2016 Consultoria Cultura 2016 09 FEB. 2016 Jordi Sellas DG de Creació i Empreses Culturals Consultoria Cultura 2016 09 FEB. 2016 Edgar Garcia Dir. Àrea Empresa ICEC Sergi Orobitg Tècnic de l SDE Consultoria

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Centralitat i descentralització de les estratègies educatives al sector norueg de les TIC

Centralitat i descentralització de les estratègies educatives al sector norueg de les TIC Educació i descentralització Lliçons apreses Centralitat i descentralització de les estratègies educatives al sector norueg de les TIC Øystein Johannessen Director general adjunt Ministeri noruec d Ensenyament

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

Novetats de la Grossa

Novetats de la Grossa Novetats de la Grossa Octubre 2016 Novetats de la Grossa Després de tres anys, la Grossa s ha consolidat com el sorteig típic de les festes de Nadal a Catalunya i avui ja és una loteria de país, que crea

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA A2 Autoavaluació en la gestió d una instal.lació esportiva Organitza: GERÈNCIA DE SERVEIS D ESPORTS Dates: - 28 d abril (matí i tarda) 19 i 26 de maig, 2 de juny de 2015 (matí)

Más detalles

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

EL PORTAL DE CONCILIACIONS

EL PORTAL DE CONCILIACIONS EL PORTAL DE CONCILIACIONS http://conciliacions.gencat.cat El Departament de Treball ha posat en funcionament el portal de conciliacions per fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l Administració

Más detalles

PIMES I MULTINACIONALS

PIMES I MULTINACIONALS PIMES I MULTINACIONALS Creixement empresarial: extern -> Les empreses es poden internacionalitzar Context: Globalització Procesos de localització i deslocalització LA GLOBALITZACIÓ Definicions: És la tendència

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

Alfabetització Digital

Alfabetització Digital Alfabetització Digital IFLA Public Library and Library Building and Equipement sections Midterm Meeting, 28 de febrer de 2015 Anna Bröll Nadal Pla d Alfabetització Digital de Barcelona 2010 2015 Eina per

Más detalles

Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats

Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Presentació El document que teniu a les mans és la Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats

Más detalles

Gestió de recursos humans

Gestió de recursos humans Administració i gestió Gestió de recursos humans CFGS.AFI.M07/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA. CEE Montserrat Montero de Granollers Mail:

ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA. CEE Montserrat Montero de Granollers Mail: ELS NENS AMB TGD/TEA: UN DIA A LA NOSTRA ESCOLA CEE Montserrat Montero de Granollers Mail: a8069645@xtec.cat TGD/TEA Alteracions i dificultats de: 1. Socialització 2. Comunicació i Llenguatge 3. Anticipació

Más detalles

Perfil lectura i biblioteca escolar

Perfil lectura i biblioteca escolar ENSENY. PÚBLIC PNÚM. 684 MARÇ 2016 Perfil lectura i biblioteca escolar 1. Identificació del lloc de treball 1.1 Cossos docents del lloc: Funcionaris de carrera, en pràctiques i personal interí 1.2 Especialitats

Más detalles

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Llinatges: Nom: Adreça: Mòbil: Telèfon: Localitat: CP: DOI: Adreça electrònica: Data de naixement: EXPÒS:

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

Interpretació de l'actualitat jurídica en l'àmbit educatiu (Període del 7/03 al 13/06 de 2013)

Interpretació de l'actualitat jurídica en l'àmbit educatiu (Període del 7/03 al 13/06 de 2013) Normativa apareguda des de la darrera sessió del dia 7 de març de 2013 amb rellevància, directa o indirecta, per a l educació i el món local, resumida per a la sessió del dia 13 de juny de 2013 Interpretació

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA -DUALmaig de 2013 Es triplica l oferta en Formació Professional Dual La consellera Rigau ha recordat que recentment es va presentar el III Pla d FP, en

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

Al Treball en Transport Públic

Al Treball en Transport Públic Al Treball en Transport Públic El Cas de l Aeroport de Barcelona 19 d octubre, 2004 Transport Públic per a tothom 1 . Plantejament L Aeroport del Prat, ha estat, és i serà una de les àrees amb major nombre

Más detalles

DOGC 2017 Institut EMPERADOR CARLES

DOGC 2017 Institut EMPERADOR CARLES 18 Gener 2017 7289 RESOLUCIÓ ENS/3053/2016, de 23 de desembre, de convocatòria de concurs de canvi de destinació per a la provisió de llocs de treball de personal laboral fix del Departament d'ensenyament

Más detalles

REFORMA LABORAL 2012

REFORMA LABORAL 2012 REFORMA LABORAL 2012 CONTEXT DE LA REFORMA MAJORIA POLÍTICA PARTIT POPULAR-CIU 5.300.000 ATURATS Predisposició opinió pública a canvis que teòricament mantinguin i creïn ocupació. ATAC A L ESTAT DEL BENESTAR

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués PLA D ACCIÓ B+S Associació de Comerciants Xavier Nogués 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Associació de Comerciants Xavier Nogués Breu descripció: Associacio que agrupa 30 comerços i restauradors associats

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines INSTRUCCIÓ 7/2003 DE 9 DE SETEMBRE DE LA DIRECCIÓ GENERAL D ENERGIA I MINES SOBRE PROCEDIMENT ADMINISTRATIU PER A L APLICACIÓ DEL REGLAMENT ELECTROTÈCNIC PER A BAIXA TENSIÓ. La disposició final tercera

Más detalles

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 C O N T R O L Fa referència a 2 tipus de MESURES DE CONTROL. a) En l elaboració del propi pmk. Qualitativament i quantitativa. b) En l execució del pmk en cada

Más detalles

Perfils Professionals del pedagog/a i psicopedagog/a

Perfils Professionals del pedagog/a i psicopedagog/a 1.- ÀMBIT DE L EDUCACIÓ NO REGLADA Pedagog/a Psicopedagog/a EDUCACIÓ D ADULTS 1.Directora de centres d adults 2.Formador/a en àrees instrumental, bàsica i/o 3.Professor/a de llengua i cultura 4.Professor/a

Más detalles

Característiques i necessitats de les persones en situació de dependència

Característiques i necessitats de les persones en situació de dependència Serveis socioculturals i a la comunitat Característiques i necessitats de les persones en situació de CFGM.APD.M05/0.12 CFGM - Atenció a les persones en situació de Generalitat de Catalunya Departament

Más detalles

HABITATGE SOCIAL PROGRAMA LLOGUER ASSEQUIBLE PROGRAMA LLOGUER SOLIDARI

HABITATGE SOCIAL PROGRAMA LLOGUER ASSEQUIBLE PROGRAMA LLOGUER SOLIDARI HABITATGE SOCIAL PROGRAMA LLOGUER ASSEQUIBLE PROGRAMA LLOGUER SOLIDARI PROGRAMA DE LLOGUER ASSEQUIBLE LLOGUER ASSEQUIBLE PROGRAMA DE LLOGUER ASSEQUIBLE L'any 2004, l'obra Social "la Caixa" va posar en

Más detalles

Portem la nostra oficina al teu restaurant

Portem la nostra oficina al teu restaurant 1 Portem la nostra oficina al teu restaurant Estem més a prop que mai del teu restaurant A "la Caixa", pensem que la millor manera per ajudar a gestionar el teu negoci és fer-ho en persona. Per aquest

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles