Ajuntament de Llucmajor

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Ajuntament de Llucmajor"

Transcripción

1 LLC_0270 Born, 16 Restaurada l'any Posada de Son Reus MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Bo NIVELL Cal conservar la façana, l'empedrat de la planta baixa i els paviments de rajoles hidràuliques. Casa urbana configurada per planta baixa, pis i porxo. A la planta baixa, el portal d accés està desplaçat cap a l esquerra, és de mig punt amb dovelles enormes i emmarcades dins un rectangle de marès que comunica amb el balcó superior. Les finestres es distribueixen així: una a l esquerra del portal, tres a la dreta i la portassa. Abaix de cada finestra hi ha un finestró que dóna al celler. Primer pis: la simetria respecte a les obertures d abaix és absoluta. Hi ha uns balcons molt simples i s alternen a les finestres, a una si i a l altre no. Porxo: no està cobert en tota l amplària de la casa, ja que al lloc de més a la dreta, damunt la portassa, la façana acaba amb una balustrada de pedra. Tota la resta de l edifici està cobert amb teules. El porxo està separat del primer pis per una cornisa estreta. Hi ha cinc finestres rectangulars.

2 LLC_1175 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

3 LLC_0271 Born, 20 Interior reformat. MTB LONGITU LATITU NIVELL ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XX Contemporani Bo Casa urbana configurada per planta baixa, primer pis i sostre. A la planta baixa hi ha una barana de marbre repicat que dóna pas a les diferents obertures de la façana. esquerra a dreta hi trobam la portassa d arc de mig punt rebaixat i un portal d ingrés a la casa amb una finestra a cada part, també formades per arc de mig punt rebaixats. Cada un dels portals i finestres d aquesta planta baixa estan emmarcades en marés amb motllura a la part interior i acabant al lloc que correspon a la clau, amb una decoració d una fulla que sobresurt per damunt el límit de l arc. El primer pis està separat de la planta baixa per una cornisa bastant ampla damunt la qual s obrin les quatre finestres. Aquesta cornisa sí interrompeix donant pas a un balcó que es situa ben damunt el portal principal.

4 LLC_0278 Born, MTB LONGITU LATITU NIVELL ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XIX Contemporani Bo Conserva una botiga i un celler amb tots els estris de principi de segle que cal preservar. Edifici de caire historicista de tres cossos separats per línies d'imposta. Les obertures presenten una simetria vertical en mesura decreixent. Cos inferior: Portal d'accés dovellat d'arc escarser emmarcat i motllurat flanquejat per dues finestres d'arc escarser amb ampit de marbre. Cos mitjà: Portal finestra amb balcó amb arrambador de ferro forjat flanquejat per dues finestres balconeres amb ampitadors semicirculars de ferro forjat. Tots tres portals finestra tenen llinda i brancals dibuixats. Cos superior: Tres finestres de porxo amb llinda i brancals dibuixats.

5 LLC_0277 Born, 21 bis MTB LONGITU LATITU NIVELL ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XIX Contemporani Bo Edifici de tres cossos de caire historicista amb disposició simètrica de tots els seus elements. Les línies d'imposta que separen els cossos aporten certa horitzontalitat. Totes les obertures estan emmarcades de marès motllurat. Està rematat per una volada de fusta sostinguda per mènsules també de fusta. Cos inferior: Portal central amb llinda flanquejat per dues finestres. Tenen les llindes i brancals de marès motllurat. Té celler. Cos mitjà: Tres portals finestra, el central amb balcó de marès i arrambador de ferro forjat. Cos superior: Tres finestres emmarcades de marès motllurat.

6 LLC_1171 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

7 LLC_1172 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

8 LLC_1173 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

9 LLC_1167 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

10 LLC_1168 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

11 LLC_1169 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

12 LLC_1170 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

13 LLC_1166 Born, LOCALITZACION TOPOGRAFICA MTB LONGITU LATITU NIVEL CARACTERISTICAS CLASIFICACIÓ: UBICACIÓ: ANTIGÜETAT Arquitectura civil Urbà PERIOE:

14 LLC_0273 Born, 56 Posada de Sa Bastida MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Regular NIVELL Casa urbana configurada per planta baixa, pis i sostre. Fa cantonada amb el Carrer Major. Carrer des Born: la planta baixa té tres buits, el central és un portal de mig punt emmarcat dins un quadrat de marès que es comunica amb el balcó del pis superior. A cada part té dues finestres allindanades i emmarcades dins marès. Al primer pis hi ha dues finestres amb una fiola de motllures i al mig hi ha un portal amb balcó. El pas del primer pis al sostre es fa per una cornisa, té tres finestres, una cornisa i teules del tipus àrab. Carrer Major: l angle del cantó està reforçat per peces de marès. La façana d aquest carrer és molt més anàrquica en quant a la disposició dels buits. El més destacable és el balcó del primer pis, i el joc de línies de la cornisa que separa el pis del sostre, que es trenca per donar entrada a una finestra.

15 LLC_0276 Born, 69 ó 59 Posada de Son elebau MTB LONGITU LATITU NIVELL ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern

16 LLC_0279 Campos, MTB LONGITU LATITU NIVELL ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XIX Contemporani Bo Cal conservar la voravia emmacada. Casal de tres cossos. isposició simètrica de les obertures sobre tres eixos verticals. Cos inferior: Portal d entrada d arc de mig punt amb llindar. Portassa d arc carpanell amb escopidors. Finestra balconera sobre finestró de celler. Cos mitjà: Finestra balconera flanquejada per dues finestres. Les tres amb ampit motllurat. Cos superior: Mateixes obertures que al cos mitjà però de dimensions més petites.

17 LLC_0285 Campos, Posada de Son Frígola MTB LONGITU LATITU NIVELL ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XIX Contemporani Bo Cal conservar la voravia emmacada. Casal de tres cossos amb les obertures disposades ordenadament. Cos inferior: Portal amb llinda emmarcat en motllures de marès, flanquejat per dues finestres amb ampits motllurats de marès. Cos mitjà: Separat del cos inferior per una faixa pigmentada. Finestra balconera central emmarcada en motlllures de marès i sobre la qual hi ha una decoració geomètrica motllurada. Balcó sostingut per dues mènsules de marès. ues finestres laterals amb ampits motllurats de marès. Cos superior: Separat del cos mitjà per una línia d'imposta motllurada de marès. Tres finestres d'ull de bou amb les faixes quadrades. El 1862 era de Sebastià Frígola Mataró.

18 LLC_0280 E Campos, Portal i elements singulars que previa visita i informe de la comisió municipal de patrimoni es considerin protegits MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Regular NIVELL Cal conservar la voravia emmacada. Casa de tipologia gòtica de dos cossos i façana estreta on les obertures segueixen l'eix vertical. Cos inferior: Portal de mig punt amb dovelles de marès i emmarcat per carreus. Cos superior: Finestra amb ampit motllurat de marès. CIMENTACIÓ / ESTRUCTURES / COBERTES Carreus de marès. Aparell rústic irregular. Cornisa motllurada de marès i teula àrab.

19 LLC_0284 E Campos, Portal i elements singulars que previa visita i informe de la comisió municipal de patrimoni es considerin protegits MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Bo NIVELL Cal conservar la voravia emmacada. Casa de tipologia tradicional de dos cossos amb l'estructura típica de portal i finestra superior que segueixen l'eix vertical. Cos inferior: Portal d'arc de mig punt amb dovelles de marès. Cos superior: Finestra amb ampit motllurat de marès. CIMENTACIÓ / ESTRUCTURES / COBERTES Sòcol de ciment. Aparell rústic irregular referit. Cornisa plana de marès i teula àrab. Voravia emmacada.

20 LLC_0283 E Campos, Portal i elements singulars que previa visita i informe de la comisió municipal de patrimoni es considerin protegits MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Bo NIVELL Cal conservar la voravia emmacada. Casa de tipologia tradicional de dos cossos on les obertures segueixen l'eix vertical. Cos inferior: Portal d'arc de mig punt dovellat de marès i emmarcat. Portal cotxeria d'arc carpanell amb dovelles de marès. Cos superior: Finestra amb ampit motllurat de marès. CIMENTACIÓ / ESTRUCTURES / COBERTES Carreus de marès. Aparell rústic irregular. Referit. Cornisa plana de marès i teula àrab. Emmacat a la voravia.

21 LLC_0282 E Campos, Portal i elements singulars que previa visita i informe de la comisió municipal de patrimoni es considerin protegits MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Bo NIVELL Cal conservar la voravia emmacada. Casa de tipologia tradicional de dos cossos amb portal i finestra superior que segueixen l'eix vertical. Cos inferior: Portal d'arc de mig punt amb dovelles de marès. Finestra de nova obertura. Cos superior: Finestra amb ampit motllurat de marès. CIMENTACIÓ / ESTRUCTURES / COBERTES Aparell rústic irregular. Referit. Cornisa plana de marès i teula àrab. Voravia emmacada.

22 LLC_0281 Campos, MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Bo NIVELL Cal conservar la voravia emmacada. Casa d'estil tradicional de dos cossos amb disposició irregular de les obertures. Cos inferior: Portal d'arc de mig punt amb dovelles de marès. Cos superior: ues finestres amb ampits motllurats de marès. CIMENTACIÓ / ESTRUCTURES / COBERTES Sòcol de ciment. Façana referida amb restes d'enlluït.. Cornisa motllurada de marès i teula àrab. Voravia emmacada. Sòcol de ciment de gran impacte visual.

23 LLC_0289 Cardenal Rosell, 11 bis MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Bo NIVELL Casa de tipologia tradicional de dos cossos on la finestra del cos superior està desplaçada de l'eix vertical. Cos inferior: Portal amb llinda dovellat de marès. Finestró de celler. Cos superior: Finestra amb ampit motllurat de marès. CIMENTACIÓ / ESTRUCTURES / COBERTES Carreus de marès. Aparell rústic irregular. Referit. Cornisa plana de marès i teula àrab.

24 LLC_0288 E Cardenal Rosell, Portal i elements singulars que previa visita i informe de la comisió municipal de patrimoni es considerin protegits El cos superior ha estat alçat. MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Regular NIVELL Casa de tipologia tradicional de dos cossos amb disposició irregular de les obertures. Cos inferior: Portal d'arc de mig punt amb dovelles. Portal cotxeria d'arc carpanell amb dovelles. Finestró de celler. Cos superior: Quatre finestres: dues amb ampit motllurat de marès, una cegada. Un finestró i una finestra de nova obertura. CIMENTACIÓ / ESTRUCTURES / COBERTES Carreus de marès. Aparell rústic irregular. Referit. Cornisa motllurada nova i teula àrab. El cos superior ha estat alçat.

25 LLC_0286 Cardenal Rosell, MTB LONGITU LATITU ANTIGÜETAT PERIOE: Segle XVIII Modern Bo NIVELL Casa de façana rectangular de caire tradicional de dos cossos amb distribució irregular de les obertures. Cos inferior: Portal d'arc de mig punt amb dovelles de marès i emmarcat. Portal cotxeria dovellat de marès. ues finestres. os finestrons de celler. Cos superior: Quatre finestres amb ampit motllurat de marès. CIMENTACIÓ / ESTRUCTURES / COBERTES Sòcol encimentat. Carreus de marès. Aparell rústic irregular. Referit i enlluït. Restes de pigmentació. Cornisa motllurada de marès i teula àrab. La voravia del portal cotxeria conserva l'emmacat.

Ajuntament de Llucmajor

Ajuntament de Llucmajor LL_0642 47 Albanyeta 274 LOALITZAION TOPOGRAFIA MTB LONGITU LATITUD NIVEL 724-2-3 490.527 4367.613 ARATERISTIAS Segles XVIII-XIX Modern-ontempora asa de possessió que disposa de forma lineal l habitatge

Más detalles

Cal Xic del Divinal CATÀLEG H-01

Cal Xic del Divinal CATÀLEG H-01 Cal Xic del Divinal CATÀLEG H-01 SITUACIÓ DE LA MASIA O CASA RURAL Localització geogràfica: Sortint del poble direcció el Divinal, a peu de carretera. Dades cadastrals: Rústica Polígon 7; Parcel la 389

Más detalles

Ajuntament de Llucmajor

Ajuntament de Llucmajor LL_0620 23 312 Son Mesquida de an atany LOALITZAION TOPOGRAFIA MTB LONGITU LATITUD 724-3-3 493.500 4367.000 ARATERISTIAS Segle XVII Modern NIVEL Obres privades; Feines agrícoles; Reutilitzacions; asa de

Más detalles

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA Abans de començar cal tenir uns coneixements bàsics que estudiareu a partir d ara. PUNT: No es pot definir, però podem dir que és la marca més petita que

Más detalles

Santa Maria del Pi Barcelona. Quadern de treball dels alumnes. Camp d aprenentatge Els Monestirs

Santa Maria del Pi Barcelona. Quadern de treball dels alumnes. Camp d aprenentatge Els Monestirs Santa Maria del Pi Barcelona Quadern de treball dels alumnes Camp d aprenentatge Els Monestirs 1. Com es pot arribar? 1.1 Dissenya un itinerari molt clar (ho pots reforçar amb fotos i amb molts elements

Más detalles

La Catedral de Girona. Quadern de treball dels alumnes. Camp d aprenentatge Els Monestirs

La Catedral de Girona. Quadern de treball dels alumnes. Camp d aprenentatge Els Monestirs La Catedral de Girona Quadern de treball dels alumnes Camp d aprenentatge Els Monestirs 1. Com es pot arribar? 1.1 Dissenya un itinerari molt clar (ho pots reforçar amb fotos i amb molts elements orientatius)

Más detalles

U.D. 4: LES ESCALES QUADERN DE CLASSE. Nom i Cognoms: Curs i Grup: Data d'inici: Data de finalització:

U.D. 4: LES ESCALES QUADERN DE CLASSE. Nom i Cognoms: Curs i Grup: Data d'inici: Data de finalització: U.D. 4: LES ESCALES QUADERN DE CLASSE Nom i Cognoms: Curs i Grup: Data d'inici: Data de finalització: QUADERN DE CLASSE. 4: LES ESCALES - 2 1. Cita 10 objectes que tu consideris que ens cal dibuixar-los

Más detalles

IDENTIFICACIÓ AL PLÀNOL D ORDENACIÓ: LOCALITZACIÓ

IDENTIFICACIÓ AL PLÀNOL D ORDENACIÓ: LOCALITZACIÓ MAS CASANOVA DEL PONT AE-01 CASA NOVA DEL PONT. TORTELLA (GIRONA) 7 3 314.997 M2 17213A00700003 UTM: X: 467270 Y: 4677506 RÚSTIC VEGETACIÓ BAIXA DESCRIPCIÓ VOLUMÈTRICA I DE L PAISATGÍSTIC Edificació d

Más detalles

Cal Pubilló CATÀLEG D 01

Cal Pubilló CATÀLEG D 01 Cal Pubilló CATÀLEG D 01 SITUACIÓ DE LA MASIA O CASA RURAL Localització geogràfica: Camí de Vallcebre al Pla de la Barraca pista que surt a mà dreta direcció els Prats de la Font, trencant a mà esquerra.

Más detalles

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx LOCALITZACIÓ IDENTIFICACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx LOCALITZACIÓ IDENTIFICACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ Bé Catalogat Bé d'interès Cultural Catàleg Municipal Incoat BC Incoat BIC Patrimoni de la Humanitat GRAU DE PROTECCIÓ Integral Parcial Ambiental CODI. NOM. TIPUS DE BÉ Arquitectura

Más detalles

La porció limitada per una línia poligonal tancada és un

La porció limitada per una línia poligonal tancada és un PLA Si n és el nombre de costats del polígon: El nombre de diagonals és La suma dels seus angles és 180º ( n 2 ). La porció limitada per una línia poligonal tancada és un Entre les seves propietats destaquem

Más detalles

El Modernisme va rebre a cada país un nom

El Modernisme va rebre a cada país un nom Modernisme a Europa El Modernisme va rebre a cada país un nom diferent, el Jugendstil a Alemanya, Floreal i Liberty a Italia, Secesió a Austria però se l identifica generalment amb el nom que va rebre

Más detalles

FITXA NÚM. 59 1/10 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA

FITXA NÚM. 59 1/10 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA FITXA NÚM. 59 1/10 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA ADREÇA PRINCIPAL: Mig, Ctra. del, s/n FITXA NÚM. 59 2/10 DADES DE BASE ADREÇA PRINCIPAL: Mig, Ctra. del, s/n DENOMINACIÓ: Ca l'esquerrer CRONOLOGIA I AUTOR/S:

Más detalles

Santa Margarita de la Cot. Quadern de treball dels alumnes. Camp d aprenentatge Els Monestirs

Santa Margarita de la Cot. Quadern de treball dels alumnes. Camp d aprenentatge Els Monestirs Santa Margarita de la Cot Quadern de treball dels alumnes Camp d aprenentatge Els Monestirs 1. Com es pot arribar 1.1 Dissenya un itinerari molt clar (ho pots reforçar amb fotos i amb molts elements orientatius)

Más detalles

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx LOCALITZACIÓ IDENTIFICACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx LOCALITZACIÓ IDENTIFICACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ Bé Catalogat Bé d'interès Cultural Catàleg Municipal Incoat BC Incoat BIC Patrimoni de la Humanitat GRAU DE PROTECCIÓ Integral Parcial Ambiental CODI. NOM. TIPUS DE BÉ Arquitectura

Más detalles

ACTIVITAT(2:(ÀLISI(FROMAL(D UNA(ESCULTURA(

ACTIVITAT(2:(ÀLISI(FROMAL(D UNA(ESCULTURA( HISTÒRIADEL ART:EsculturaActivitat2_Anàlisiformaldeescultures2nBATX ACTIVITAT2:ÀLISIFROMALD UNAESCULTURA 1_ELPROFETAGargallo' ' 2.TÈCNICA 1.DESCRIPCIÓ L obraqueanalitzaremacontinuacióésunaesculturaexemptade

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 55 Activitat 1 Dels nombres següents, indica quins són enters. a) 4 b) 0,25 c) 2 d) 3/5 e) 0 f) 1/2 g) 9 Els nombres enters són: 4, 2, 0 i 9. Activitat 2 Si la

Más detalles

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx IDENTIFICACIÓ LOCALITZACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 7 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx IDENTIFICACIÓ LOCALITZACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 7 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ Bé Catalogat Bé d'interès Cultural Catàleg Municipal Incoat BC Incoat BIC Patrimoni de la Humanitat GRAU DE PROTECCIÓ Integral Parcial Ambiental IDENTIFICACIÓ CODI. NOM. Casal

Más detalles

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació ID 45a (antiga 90) Nom: Mas d en Pere Municipi:Montferrer i Castellbó Nucli o indret: Montferrer Adreça postal: 25711 UTM X:_0370885

Más detalles

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació ID 23.a (antiga60) Nom: Mas d en Gonç Municipi:Monferrer i Castellbó Nucli o indret: Castellbó Adreça postal: 25712 UTM X:_0363923

Más detalles

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar?

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa té 16 anys, està estudiant Batxillerat científic. Ella i el seu germà de 12 anys van al supermercat a buscar uns tetrabricks de llet per endur-se n,

Más detalles

MATEMÀTIQUES CURS En vermell comentaris per al professorat Construcció d una escultura 3D

MATEMÀTIQUES CURS En vermell comentaris per al professorat Construcció d una escultura 3D En vermell comentaris per al professorat Construcció d una escultura 3D 1/8 Es disposen en grups de tres o quatre i se ls fa lliurament del dossier. Potser és bona idea anar donant per parts, segons l

Más detalles

LOCALITZACIÓ IDENTIFICACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ

LOCALITZACIÓ IDENTIFICACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ Bé Catalogat Bé d'interès Cultural Catàleg Municipal Incoat BC Incoat BIC Patrimoni de la Humanitat GRAU DE PROTECCIÓ Integral Parcial Ambiental IDENTIFICACIÓ ADREÇA. C/ França,

Más detalles

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions.

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions. UNITAT ART AMB WORD 4 SmartArt Els gràfics SmartArt són elements gràfics que permeten comunicar informació visualment de forma molt clara. Inclouen diferents tipus de diagrames de processos, organigrames,

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE BANYOLES

ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE BANYOLES ORDENANÇA APROVADA DEFINITIVAMENT EL DIA 15/09/09 PUBLICAT EN EL BOP Nº 214 DE 09/11/09 ENTRADA EN VIGOR EL DIA 27/11/09 ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE BANYOLES ORDENANÇA

Más detalles

Variació periòdica de les propietats dels elements

Variació periòdica de les propietats dels elements Variació periòdica de les propietats dels elements PROPIETATS PERIÒDIQUES Les propietats periòdiques són aquelles propietats dels elements que varien d una manera regular al llarg d un grup i d un període

Más detalles

Tots els éssers vius estan formats per cèllules. La cèllula és l estructura més senzilla capaç de realitzar les funcions pròpies dels éssers vius:

Tots els éssers vius estan formats per cèllules. La cèllula és l estructura més senzilla capaç de realitzar les funcions pròpies dels éssers vius: LA CÈLLULA Tots els éssers vius estan formats per cèllules. La cèllula és l estructura més senzilla capaç de realitzar les funcions pròpies dels éssers vius: nutrició, relació i reproducció. L any 1665,

Más detalles

ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA

ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA ANNEX NÚM. 3 CARTOGRAFIA I TOPOGRAFIA Projecte d'urbanització del C/ Sant Miquel, entre els carrers de l'hospital i de sant Joan, a Esparreguera Annex núm. 3: Cartografia i Topografia 1 2 Annex núm. 3:

Más detalles

Nº REF.: APU.01 Nº FITXA: 01. Ajuntament del Prat de Llobregat. SITUACIÓ: DATA CONSTRUCCIÓ: AUTOR: PROMOTOR: TIPOLOGIA:

Nº REF.: APU.01 Nº FITXA: 01. Ajuntament del Prat de Llobregat. SITUACIÓ: DATA CONSTRUCCIÓ: AUTOR: PROMOTOR: TIPOLOGIA: Nº REF.: APU.01 DENOMINACIÓ: SITUACIÓ: DATA CONSTRUCCIÓ: AUTOR: PROMOTOR: TIPOLOGIA: CONTEXT: Ajuntament del Prat de Llobregat. PLAÇA De 1905 VILA, DE LA a Joan Feu Puig (Arquitecte Municipal). Casa Consistorial

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 30 SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE Activitat 1 Completa la taula següent: Graus Minuts Segons 30º 30 x 60 = 1.800 1.800 x 60 = 108.000 45º 2.700 162.000 120º 7.200 432.000 270º 16.200 972.000

Más detalles

IDENTIFICACIÓ AL PLÀNOL D ORDENACIÓ: LOCALITZACIÓ

IDENTIFICACIÓ AL PLÀNOL D ORDENACIÓ: LOCALITZACIÓ Can Romaní (Turisme rural) AE-01 LA SERRA. Boadella i Les Escaules (GIRONA) 2 185 CADASTRE: 17032A00200185 SUPERFICIE FINCA: 8.882,00m² SUPERFICIE CONST: 821,00m² UTM: X: 487221 Y: 4687766 1 Edificació

Más detalles

Càlcul d'àrees i volums.

Càlcul d'àrees i volums. Càlcul d'àrees i volums. Exemple 1. Donada la figura següent: Calcula'n: superfície volum Resolució: Fixem-nos que la superfície està formada per tres objectes.: 1. la base del cilindre 2. la paret del

Más detalles

6. REPRESENTAR L ESPAI Les axonometries

6. REPRESENTAR L ESPAI Les axonometries Les axonometries 1 Copia en la pauta de sota el dibuix en perspectiva militar i acaba de dibuixar la muralla. Després, acoloreix les cares amb llapis de colors. Utilitza tres colors diferents, un per cadascuna

Más detalles

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació ID 31.a (antiga65) Nom: Cal Cargol Municipi:Monferrer i Castellbó Nucli o indret: Guils del Cantó Adreça postal: 25714 UTM X:_0357029

Más detalles

XXVIII OLIMPÍADA MATEMÀTICA - FASE PROVINCIAL SANTA POLA. 6 DE MAIG DE PROVA CARRER NIVELL C (3r cicle PRIMÀRIA)

XXVIII OLIMPÍADA MATEMÀTICA - FASE PROVINCIAL SANTA POLA. 6 DE MAIG DE PROVA CARRER NIVELL C (3r cicle PRIMÀRIA) 1. A L ENTRADA DEL CASTELL Ens trobem en un dels costats del castell-fortalesa, que va manar construir el 1557 el Virrei de València. Hi ha dos parterres a la seua entrada. Ens agradaria que calculàreu

Más detalles

La tecnociència de l'ictíneo

La tecnociència de l'ictíneo Què pesa més? Un quilogram de palla o un quilogram de plom? En alguna ocasió t'hauran plantejat aquesta pregunta, que no deixa de ser un parany, en què es comparen dos materials de densitat diferent, però

Más detalles

FITXA NÚM. 80 1/11 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA. ADREÇA PRINCIPAL: Rodés, C. de, ADREÇA SECUNDARIA: Esquadres, C. de les, 12-14

FITXA NÚM. 80 1/11 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA. ADREÇA PRINCIPAL: Rodés, C. de, ADREÇA SECUNDARIA: Esquadres, C. de les, 12-14 FITXA NÚM. 80 1/11 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA ADREÇA PRINCIPAL: Rodés, C. de, 46-60 ADREÇA SECUNDARIA: Esquadres, C. de les, 12-14 FITXA NÚM. 80 2/11 DADES DE BASE ADREÇA PRINCIPAL: Rodés, C. de, 46-60 ADREÇA

Más detalles

Elements històrics i artístics. Santa Maria de Palautordera

Elements històrics i artístics. Santa Maria de Palautordera Elements històrics i artístics Santa Maria de Palautordera Presentació Santa Maria de Palautordera, al peu del Montseny, té una gran riquesa paisatgística però també una gran riquesa pel que fa al patrimoni

Más detalles

CRITERIS DE CORRECCIÓ I PROVA CORREGIDA Matemàtiques AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA

CRITERIS DE CORRECCIÓ I PROVA CORREGIDA Matemàtiques AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA CRITERIS DE CORRECCIÓ I PROVA CORREGIDA Matemàtiques AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA Curs 2012-2013 AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA: Quadre resum de les respostes.

Más detalles

Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 10 PAU 2010

Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 10 PAU 2010 Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 10 SÈRIE 1 Pregunta 1 3 1 lim = 3. Per tant, y = 3 és asímptota horitzontal de f. + 3 1 lim =. Per tant, = - és asímptota horitzontal

Más detalles

- ESTRUCTURES - Les estructures es dividixen en dos grans grups: Les estructures naturals. Les estructures artificials.

- ESTRUCTURES - Les estructures es dividixen en dos grans grups: Les estructures naturals. Les estructures artificials. PRIMER D E.S.O. ESFORÇOS I ESTRUCTURES TECNOLOGIA IES SOLLANA - ESTRUCTURES - Què és un estructura? Definició És un conjunt d elements que: És estable. Suporta el seu propi pes. És resistent als esforços

Más detalles

Què és l origami? El pas a pas. La tècnica del plegatge. Els estampats. El vaixell de paper

Què és l origami? El pas a pas. La tècnica del plegatge. Els estampats. El vaixell de paper Animals de paper Què és l origami? El pas a pas L origami és l art de plegar paper. Normalment partim d un full quadrat que es va plegant fins a convertirse en una figura. Les possibilitats creatives que

Más detalles

Fotografia del suport aïllant que subjecte el fil conductor: Suports aïllants que em van deixar el Seminari de Física i Química de l Institut.

Fotografia del suport aïllant que subjecte el fil conductor: Suports aïllants que em van deixar el Seminari de Física i Química de l Institut. Una cosa curiosa és el que poden fer les altes temperatures, com per exemple, dilatar un material, el coure. En aquest experiment observem aquest fet i tot seguit l expliquem. Material necessari: Un fil

Más detalles

Els tres porquets. Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres:

Els tres porquets. Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres: Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres: Els tres porquets Adaptació del conte en format de text teatral, hi pots afegir totes les variacions o ampliacions que t agradin. El Petit Teatre d Ombres

Más detalles

GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ 1.2. CLASSIFICACIÓ

GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ 1.2. CLASSIFICACIÓ GEOMETRIA PLANA 1. ELS ANGLES 1.1. DEFINICIÓ Representem un punt A en un pla i tracem dues semirectes amb origen en aquest punt. El punt A serà el vèrtex de l angle i cada semirecta serà el costat. 1..

Más detalles

1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL

1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1. ESTRUCTURA EMPRESARIAL 1.1. Teixit empresarial El nombre d empreses cotitzants al municipi de Lleida durant el segon trimestre de 2013, segueix la tendència a la baixa de l any anterior i es situa en

Más detalles

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL

CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL,SOCIAL I CULTURAL TEMA 10 (deu) PLÀNOLS I MAPES Nom i cognoms. 4t curs ORIENTAR-SE A L ESPAI La posició d una persona d un objecte pot variar i s estableix a partir d un punt

Más detalles

Tema 1: TRIGONOMETRIA

Tema 1: TRIGONOMETRIA Tema : TRIGONOMETRIA Raons trigonomètriques d un angle - sinus ( projecció sobre l eix y ) sin α sin α [, ] - cosinus ( projecció sobre l eix x ) cos α cos α [ -, ] - tangent tan α sin α / cos α tan α

Más detalles

COM ÉS DE GRAN EL SOL?

COM ÉS DE GRAN EL SOL? COM ÉS DE GRAN EL SOL? ALGUNES CANVIS NECESSARIS. Planetes Radi Distància equatorial al Sol () Llunes Període de Rotació Òrbita Inclinació de l'eix Inclinació orbital Mercuri 2.440 57.910.000 0 58,6 dies

Más detalles

VII. EL PREROMÀNIC (SEGLE VIII PRINCIPI SEGLE X)

VII. EL PREROMÀNIC (SEGLE VIII PRINCIPI SEGLE X) L ARQUITECTURA ROMÀNICA RELIGIOSA DE CATALUNYA VII. EL PREROMÀNIC (SEGLE VIII PRINCIPI SEGLE X) Plantes El tipus de planta més simple és el d una sala rectangular, sense diferenciació arquitectònica entre

Más detalles

HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004.

HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004. HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004. VOCABULARI BÀSIC. Les bales, botxes. És un joc en el qual una bala (botxa) és impulsada amb el dit gros cap a altres bales, normalment intentant fer-les sortir

Más detalles

GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats

GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats Amb un número determinat de multicubs, per exemple 12 es demana a alumnat que els enganxin formant un

Más detalles

Estructura dels àtoms. Les peces bàsiques de la matèria

Estructura dels àtoms. Les peces bàsiques de la matèria Estructura dels àtoms Les peces bàsiques de la matèria Teoria de la matèria La matèria esta formada per partícules en constant moviment Tota la matèria està formada per un o mes tipus de elements Els àtoms

Más detalles

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011

DIBUIX TÈCNICT UNITAT 2: 1r ESO. Josep Lluis Serrano Set 2011 UNITAT 2: 1r ESO 1, Dibuix Tècnic: Característiques 2. Estris de dibuix 3. Paper 4. Croquis i plànols 5. Traçat de paralleles i perpendiculars 6. Caixetins 7. Pautes per fer dibuixos tècnics 1. El Dibuix

Más detalles

1. QUÈ ÉS EL BADMINTON?

1. QUÈ ÉS EL BADMINTON? ESPORTS DE RAQUETA: EL BÀDMINTON Apunts 1. QUÈ ÉS EL BADMINTON? Nivell 1r ESO El bàdminton és un esport d adversari que es juga en una pista separada per una xarxa. Es pot jugar individualment o per parelles,

Más detalles

UNITAT 8. FIGURES PLANES

UNITAT 8. FIGURES PLANES 1. Fes servir aquests punts per traçar dues línies poligonals més de cada tipus, apart de les dels exemples: Línia poligonal oberta Línia poligonal oberta creuada Línia poligonal tancada Línia poligonal

Más detalles

Competència matemàtica Sèrie 2

Competència matemàtica Sèrie 2 Proves d accés a cicles formatius de grau mitjà de formació professional inicial, d ensenyaments d arts plàstiques i disseny, i d ensenyaments esportius 2013 Competència matemàtica Sèrie 2 SOLUCIONS, CRITERIS

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT 3 Seccions Una secció és una marca definida per l usuari dins del document que permet emmagatzemar opcions de format de pàgina, encapçalaments i peus de pàgina,... diferents

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO FULLS DE RESPOSTES I CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència matemàtica FULL DE RESPOSTES VERSIÓ AMB RESPOSTES competència matemàtica ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI

Más detalles

QUÍMICA 2 BATXILLERAT. Unitat 1 CLASSIFICACIÓ DE LA MATÈRIA LES SUBSTÀNCIES PURES

QUÍMICA 2 BATXILLERAT. Unitat 1 CLASSIFICACIÓ DE LA MATÈRIA LES SUBSTÀNCIES PURES QUÍMICA 2 BATXILLERAT Unitat 1 CLASSIFICACIÓ DE LA MATÈRIA LES SUBSTÀNCIES PURES Les substàncies pures dins la classificació de la matèria Les SUBSTÀNCIES PURES (també anomenades espècies químiques) només

Más detalles

1. El planeta Terra Els moviments de la Terra Les estacions 2. La Lluna Els eclipsis Les marees 3. La Geosfera 4. Característiques que fan possible

1. El planeta Terra Els moviments de la Terra Les estacions 2. La Lluna Els eclipsis Les marees 3. La Geosfera 4. Característiques que fan possible LA TERRA Tema 2 1. El planeta Terra Els moviments de la Terra Les estacions 2. La Lluna Els eclipsis Les marees 3. La Geosfera 4. Característiques que fan possible la vida 1.El planeta Terra -El planeta

Más detalles

Tema 2. Els aparells de comandament elèctrics.

Tema 2. Els aparells de comandament elèctrics. 2 ELS APARELLS DE COMANDAMENT Els aparells de comandament són elements presents en qualsevol circuit o instal lació i que serveixen per governar-los. En aparença, alguns aparells de comandament poden semblar

Más detalles

FITXA NÚM. 26 1/19 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA

FITXA NÚM. 26 1/19 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA FITXA NÚM. 26 1/19 LOCALITZACIÓ TOPOGRÀFICA ADREÇA PRINCIPAL: Esplugues, Ctra. d, 3-5 FITXA NÚM. 26 2/17 DADES DE BASE ADREÇA PRINCIPAL: Esplugues, Ctra. d, 3-5 DENOMINACIÓ: Can Boixeres CRONOLOGIA I AUTOR/S:

Más detalles

IX. ROMÀNIC LLOMBARD (3a DÈCADA SEGLE XI FINAL SEGLE XI)

IX. ROMÀNIC LLOMBARD (3a DÈCADA SEGLE XI FINAL SEGLE XI) L ARQUITECTURA ROMÀNICA RELIGIOSA DE CATALUNYA IX. ROMÀNIC LLOMBARD (3a DÈCADA SEGLE XI FINAL SEGLE XI) Plantes Les plantes es poden agrupar en dos tipus. La basilical allargada, anomenada planta de creu

Más detalles

1.1. Volem. places hoteleres. 1 Pàg Nombre % ,85 1,64 2,19 2,04 1,73 2,53

1.1. Volem. places hoteleres. 1 Pàg Nombre % ,85 1,64 2,19 2,04 1,73 2,53 INFORME D OCUPACIÓ HOTELERA A MATARÓ. 213 AGRAÏMENTS Volem donar les gràcies als quatre hotels cinc, durant la primera meitat del 213 que configuren l actual xarxa hotelera de la ciutat per la seva col

Más detalles

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx IDENTIFICACIÓ LOCALITZACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx IDENTIFICACIÓ LOCALITZACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ Bé Catalogat Bé d'interès Cultural Catàleg Municipal Incoat BC Incoat BIC Patrimoni de la Humanitat GRAU DE PROTECCIÓ Integral Parcial Ambiental IDENTIFICACIÓ CODI. NOM. Restaurant

Más detalles

I al desplegable podrem escollir entre la configuració del fons i l estil de la presentació

I al desplegable podrem escollir entre la configuració del fons i l estil de la presentació Obrir l impress Haurem d anar a Inicia/Programes i dins el paquet OpenOffice Si volem una presentació buida i sense cap fons ni res especial, des d aquí podem clicar a crea Si volem predeterminat donarem

Más detalles

CAMÍ ESCOLAR CONVERTIR EL FET D ANAR A L ESCOLA EN UNA ACTIVITAT QUOTIDIANA AGRADABLE I SEGURA

CAMÍ ESCOLAR CONVERTIR EL FET D ANAR A L ESCOLA EN UNA ACTIVITAT QUOTIDIANA AGRADABLE I SEGURA CONVERTIR EL FET D ANAR A L ESCOLA EN UNA ACTIVITAT QUOTIDIANA AGRADABLE I SEGURA SITUACIÓ ACTUAL C/ REIS CATÒLICS Artèria de tots els EQUIPAMENTS CAP Centre Cívic La Puput Camp de futbol Escola Nabí Punt

Más detalles

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL Francesc Sala, primera edició, abril de 1996 última revisió, desembre de 2007 ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT

Más detalles

Dibuix Tècnic. Sistemes de representació

Dibuix Tècnic. Sistemes de representació Dibuix Tècnic Sistemes de representació El dibuix és una ferramenta que ens ajuda a representar la realitat. plànol esbós realitat Representar la realitat mitjançant dibuixos Dibuixos en 2D Dibuixos en

Más detalles

La proposta es basa en consideracions respecte el lloc i en consideracions respecte al programa.

La proposta es basa en consideracions respecte el lloc i en consideracions respecte al programa. MEMORIA La proposta es basa en consideracions respecte el lloc i en consideracions respecte al programa. A- RESPECTE AL LLOC. Hem entès el solar respecte al seu emplaçament amb dos límits molt diferents:

Más detalles

Annex I Material. Material per l activitat de treball cooperatiu MÀSTER UNIVERSITARI EN FORMACIÓ DE PROFESSORAT D EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA

Annex I Material. Material per l activitat de treball cooperatiu MÀSTER UNIVERSITARI EN FORMACIÓ DE PROFESSORAT D EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA Annex I Material Material per l activitat de treball cooperatiu LES MÀQUINES MOTRIUS Les màquines motrius transformen una energia primària, com la del vent, la de l'aigua o la del foc, en energia mecànica

Más detalles

La construcció d una maqueta aerogenerador ALSTOM ECOTÈCNIA ECO-100 de 3 MW amb gir de 360º.

La construcció d una maqueta aerogenerador ALSTOM ECOTÈCNIA ECO-100 de 3 MW amb gir de 360º. A EROGENERADOR:ALSTOM ECO100 Objectiu La construcció d una maqueta aerogenerador ALSTOM ECOTÈCNIA ECO-100 de 3 MW amb gir de 360º. Material ALSTOM ECO 100. GIR DE 360º DM3 fusta Llistó de fusta 3 cm x

Más detalles

GAUDEIXI D UN ESPAI ÚNIC Llogui el Teatre Auditori de Llinars del Vallès

GAUDEIXI D UN ESPAI ÚNIC Llogui el Teatre Auditori de Llinars del Vallès TEATRE AUDITORI LLINARS GAUDEIXI D UN ESPAI ÚNIC Llogui el Teatre Auditori de Llinars del Vallès LLOGUI UN ESPAI ÚNIC, MODERN I CÒMODE Dissenyat per Álvaro Siza El TA és un espai concebut pel prestigiós

Más detalles

Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants.

Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants. EXPERIÈNCIES AMB IMANTS Hi ha cossos que tenen la propietat d atraure n altres. Els anomenem imants. Els imants naturals, anomenats pedres imant o calamites, es coneixen des de fa uns 2500 anys i es troben

Más detalles

FITXA 1: Polígons. Conceptes

FITXA 1: Polígons. Conceptes FITXA 1: Polígons. Conceptes A.1. REPASSA ELS TEUS CONEIXEMENTS. 1. Escriu la lletra de les figures equilàteres. A, D 2. Escriu el nom de les figures equiangulars. A, D 3. Anomena les figures que tenen

Más detalles

La visió de l'univers a través de la història

La visió de l'univers a través de la història La visió de l'univers a través de la història Les societats primitives ja es preguntaven quin va ser l'origen de l'univers, però les respostes a aquesta pregunta no tenien cap fonament científic, sinó

Más detalles

Informe tècnic final - Memòria de la intervenció arqueològica al c/ Santa Isabel, 8

Informe tècnic final - Memòria de la intervenció arqueològica al c/ Santa Isabel, 8 Generalitat de Catalunya Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació Direcció General del Patrimoni Cultural Servei d'arqueologia i Paleontologia Biblioteca del Patrimoni Cultural 7071 Informe tècnic

Más detalles

S O L U C I O N A R I Unitat 8

S O L U C I O N A R I Unitat 8 S O L U C I O N A R I Unitat 8 Unitat 8. Propietats periòdiques dels elements Qüestions inicials Per què Dimitri Mendeleiev va ordenar els elements segons la massa atòmica i no segons el nombre atòmic?

Más detalles

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA Que es una fase? De forma simple, una fase es pot considerar una manera d anomenar els estats: sòlid, líquid i gas. Per exemple, gel flotant a l aigua, fase sòlida

Más detalles

avaluació educació primària

avaluació educació primària avaluació educació primària ENGANXEU L ETIQUETA IDENTIFICATIVA EN AQUEST ESPAI curs 2015-2016 competència matemàtica instruccions Per fer la prova utilitza un bolígraf. Aquesta prova té diferents tipus

Más detalles

Tasca 2.- LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA. ELS PLANISFERIS

Tasca 2.- LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA. ELS PLANISFERIS TEMA 1.- EL PLANETA TERRA Tasca 2.- LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA. ELS PLANISFERIS 1.- TIPUS DE PLANISFERIS Els planisferis o mapamundis són un tipus de mapes que representen el globus terraqui sobre una

Más detalles

CEMENTIRI DE MONTJUÏC, BARCELONA - PROJECTE DE REHABILITACIÓ DE FAÇANES DE NINXOLS A L AGRUPACIÓ 12, VIA ST JOAQUIM 1/2

CEMENTIRI DE MONTJUÏC, BARCELONA - PROJECTE DE REHABILITACIÓ DE FAÇANES DE NINXOLS A L AGRUPACIÓ 12, VIA ST JOAQUIM 1/2 CEMENTIRI DE MONTJUÏC, BARCELONA - PROJECTE DE REHABILITACIÓ DE FAÇANES DE NINXOLS A L AGRUPACIÓ 12, VIA ST JOAQUIM 1/2 Ubicació: Montjuic Data d entrega: Juliol 2011 Import execució: 95.059,55 REHABILITACIÓ

Más detalles

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx LOCALITZACIÓ IDENTIFICACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ

Catàleg del Patrimoni Històric d'andratx LOCALITZACIÓ IDENTIFICACIÓ ELEMENTS PROTEGITS. PÀGINA 1 de 6 CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ GRAU DE PROTECCIÓ CLASSIFICACIÓ DE PROTECCIÓ Bé Catalogat Bé d'interès Cultural Catàleg Municipal Incoat BC Incoat BIC Patrimoni de la Humanitat GRAU DE PROTECCIÓ Integral Parcial Ambiental CODI. NOM. TIPUS DE BÉ Arquitectura

Más detalles

Model Predictiu d'activitat Gripal

Model Predictiu d'activitat Gripal PIDIRAC (Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya) Temporada gripal 2017-2018 Full informatiu núm. 21 (29.02.2018) Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències

Más detalles

RONDO 3 X 1 AMB RECOLZAMENT (4 JUGADORS)

RONDO 3 X 1 AMB RECOLZAMENT (4 JUGADORS) RONDO 3 X 1 AMB RECOLZAMENT (4 JUGADORS) Es forma un quadre on es juga un 3 x 1. Els posseïdors de la pilota tenen un espai cadascú i poden jugar a 2 tocs. El jugador que té pilota sempre ha de tenir el

Más detalles

PADRÓ CONTINU XIFRA OFICIAL DE POBLACIÓ

PADRÓ CONTINU XIFRA OFICIAL DE POBLACIÓ Informació anual PADRÓ CONTINU XIFRA OFICIAL DE POBLACIÓ Any 2014 Observatori de Desenvolupament Local del Maresme Àrea de Promoció Econòmica 13 de Gener del 2015 Amb el suport de: PADRÓ CONTINU XIFRA

Más detalles

El paper dels mercats municipals, dins els eixos comercials: elements d'integració urbana i/o econòmica social

El paper dels mercats municipals, dins els eixos comercials: elements d'integració urbana i/o econòmica social El paper dels mercats municipals, dins els eixos comercials: elements d'integració urbana i/o econòmica social Josep Filbà Gerent de: Comerç Mataró Centre Gestor de: Fundació Comerç Ciutadà Membre de:

Más detalles

Marc urbanístic: Pla Especial del Port Aprovació definitiva: 25 de maig 2007, després d una ampli procés participatiu Desenvolupament: cal la redacció

Marc urbanístic: Pla Especial del Port Aprovació definitiva: 25 de maig 2007, després d una ampli procés participatiu Desenvolupament: cal la redacció Front marítim de Vilanova i la Geltrú (plaça del Port) Abril 2014 Marc urbanístic: Pla Especial del Port Aprovació definitiva: 25 de maig 2007, després d una ampli procés participatiu Desenvolupament:

Más detalles

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius.

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius. Mòdul Cubs i nombres senars Edat mínima recomanada A partir de 1er d ESO, tot i que alguns conceptes relacionats amb el mòdul es poden introduir al cicle superior de primària. Descripció del material 15

Más detalles

EXERCICIS PROPOSATS. 3 cm

EXERCICIS PROPOSATS. 3 cm EXERCICIS PROPOSATS 1.1 Calcula el perímetre de les figures següents. a), b) cm cm cm a) p,5 8 5 1 b) p 9 cm 1. Calcula el perímetre d aquestes figures. a) Un quadrat de 6 centímetres de costat. b) Un

Más detalles

1. SISTEMA D EQUACIONS LINEALS

1. SISTEMA D EQUACIONS LINEALS 1. SISTEMA D EQUACIONS LINEALS 1.1 Equacions lineals Una equació lineal està composta de coeficients (nombres reals) acompanyats d incògnites (x, y, z,t..o ) s igualen a un terme independent, i les solucions

Más detalles

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del El Pou El Pou permet que els alumnes puguin realitzar un treball i lliurar-lo a través del Clickedu. 1. Entra al mòdul Matèries fent clic sobre la pestanya matèries. 2. A la pàgina inicial del mòdul veuràs

Más detalles

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria curs 2011-2012 avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria competència matemàtica Nom i cognoms Grup INSTRUCCIONS Llegeix atentament cada pregunta abans de contestar-la. Si t equivoques, ratlla

Más detalles

GCompris (conjunt de jocs educatius)

GCompris (conjunt de jocs educatius) GCompris (conjunt de jocs educatius) GCompris forma part del programari educatiu que inclou la Linkat. És una col lecció d'aplicacions educatives per a nens i nenes d'educació infantil i cicle inicial

Más detalles

EXERCICIS TEMA 6. EXERCICI 1. Calcula l esforç aplicat a una barra de diàmetre 10mm, quan se li aplica una força de tracció de 2000N.

EXERCICIS TEMA 6. EXERCICI 1. Calcula l esforç aplicat a una barra de diàmetre 10mm, quan se li aplica una força de tracció de 2000N. EXERCICIS TEMA 6 EXERCICI 1. Calcula l esforç aplicat a una barra de diàmetre 10mm, quan se li aplica una força de tracció de 2000N. EXERCICI 2. Calcula l esforç aplicat a una barra de diàmetre 45mm, quan

Más detalles