SISTEMA D ADJUDICACIÓ: PROCEDIMENT OBERT I TRAMITACIÓ ORDINARIA I ANTICIPADA

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "SISTEMA D ADJUDICACIÓ: PROCEDIMENT OBERT I TRAMITACIÓ ORDINARIA I ANTICIPADA"

Transcripción

1 SESSIÓ DE LA MESA DE CONTRACTACIÓ: ACTA D OBERTURA PÚBLICA SOBRE B CRITERIS D ADJUDICACIÓ DE VALORACIÓ AUTOMÀTICA PER APLICACIÓ DE FÒRMULES (OBJECTIUS) SISTEMA D ADJUDICACIÓ: PROCEDIMENT OBERT I TRAMITACIÓ ORDINARIA I ANTICIPADA 1.- Identificació de la reunió: Núm. de la sessió: 2 Dia: 5 de desembre de 2017 Lloc: Aula d Informàtica, Edifici S2-CTTi. Av. Països Catalans, nº Tarragona. Exp. Núm.: IISPV Objecte del contracte: Contractació del Servei de Prevenció Aliè de l Institut d Investigació Sanitària Pere Virgili en les especialitats de Seguretat en el treball, Higiene industrial, Ergonomia i Psicosociologia aplicada i Vigilància de la Salut. Unitat que convoca: Servei de Gestió Econòmica. Data de publicació: Al perfil del contractant 02/11/ Assistents: President: Sr. David Martín Frigols, Gerent de l IISPV Vocals: Sra. Ana Méndez Soler, representant del Servei de Recursos Humans Sr. Guillem Tapias Zaragoza, Gabinet Jurídic Secretària: Sra. Josune Frade González 3.- Contingut i resultat de la sessió. a) Contingut i introducció de la sessió. En compliment del que preveuen les normes de contractació, així com el Plec de Clàusules Administratives Particulars la sessió té per objecte l obertura pública de la documentació presentada pels licitadors dins del SOBRE B, a la qual es refereix la clàusula onzena d aquest plec, la valoració de la qual es produeix de forma automàtica per aplicació de fórmules. Obert l'acte, s'informa de les proposicions rebudes, així com del nombre de licitadors i es convida als presents que comprovin que els sobres que contenen les ofertes, es troben en les mateixes condicions en què varen ser lliurats.

2 Assisteixen en representació de les empreses licitadores: Nom Representant Sr. Marc Salla Bofarull Nom Empresa PREVENACTIVA, S.L.U. b) Comunicació del resultat de la qualificació dels documents. Tot seguit, la Mesa comunica el resultat final de la qualificació de la documentació administrativa presentada pels licitadors. El resultat és el següent: Proposicions admeses: Nom Empresa PREVENACTIVA, S.L.U. Núm. Reg. d Entrada SGE15 Propostes rebutjades: Cap c) Resultat de l obertura de propostes: Seguidament es procedeix a obrir el sobre de les proposicions admeses, objecte de l'acte, amb el següent resultat: Nom Empresa NIF Índex PREVENACTIVA, S.L.U. B Documentació correcta d) Invitació a plantejar reclamacions: No hi ha reclamacions Resultat de les ofertes econòmiques: Import de Licitació: ,60 IVA exclòs (pressupost de licitació per 2 anys de durada de contracte inicial) Data prevista d inici del servei: 01/01/2018 Termini màxim d execució: 2 anys contracte inicial Els criteris d adjudicació la valoració dels quals es produeix de forma automàtica per aplicació de fórmules (objectius) Sobre B, segons el Plec de Clàusules Administratives Particulars de l Exp. Núm. IISPV , són els següents:

3 CRITERIS D ADJUDICACIÓ LA VALORACIÓ DELS QUALS ES PRODUEIX DE FORMA AUTOMÀTICA PER APLICACIÓ DE FÒRMULES (OBJECTIUS) SOBRE B Preu del servei: (Fins a 60 punts) L oferta econòmica baixa rebrà la màxima puntuació; la resta d ofertes rebran la puntuació proporcional respecte a la econòmica, la fórmula que s utilitzarà per puntuar aquest apartat serà la següent: P = 60 x (m/n) on P representa la puntuació resultant, 60 és la puntuació màxima de l oferta econòmica, m és l oferta econòmica i n l oferta del licitador que es valora. 1. Preu del servei màxim: Empresa Preu màxim del servei (2 anys de contracte) (IVA exclòs) Preu ofert (2 anys de contracte) (IVA exclòs) IMPORT IVA (*) % d IVA: Preu ofert (2 anys de contracte) (IVA inclòs) 1. Servei de prevenció aliè: Especialitat de Seguretat en el treball, Higiene industrial, Ergonomia i Psicosociologia aplicada , , , ,24 PREVENACTIVA, S.L.U. 2. Servei de prevenció aliè: Especialitat de Vigilància de la Salut Reconeixements mèdics per a 60 treballadors 6.206,40 VS Col lectiva: 1.385,00 VS Individual: 4.200,00 290,85 0, , ,00 Import Total , , , ,09 TOTAL PUNTUACIÓ OBTINGUDA CRITERI: 1. PREU DEL SERVEI 60 punts Serà causa d exclusió que l oferta econòmica sigui superior al preu màxim de licitació. (*) Indicar, si s escau, la part exempta d IVA. Preus unitaris: (Fins a 25 punts) El preu unitari baix rebrà la màxima puntuació; la resta d ofertes rebran la puntuació proporcional respecte a la econòmica, la fórmula que s utilitzarà per puntuar aquest apartat serà la següent: P = Pmc x (m/n)

4 on P representa la puntuació resultant, Pmc és la puntuació màxima per a cada concepte de l oferta econòmica, m és l oferta econòmica i n l oferta del licitador que es valora Preu unitari per reconeixement mèdic que superi els 60 inclosos en el Plec de Prescripcions Tècniques 2.2. Preu unitari per reconeixement mèdic específic relacionat amb el treball amb radiacions ionitzants que superin els 2 inclosos al Plec de Prescripcions Tècniques Puntuació Fins a 8 punts Fins a 2 punts 2.3. Preu unitari valoració fons d ull per a treballadors/es exposats a làser Fins a 5 punts 2.4. Preu unitari vacunació antitetànica per a treballadors/es no immunitzats i amb perfil de risc que superin els 5 inclosos al Plec de Prescripcions Tècniques 2.5. Preu unitari vacunació Hepatitis B per a treballadors/es no immunitzats i amb perfil de risc que superin els 5 inclosos al Plec de Prescripcions Tècniques 2.6. Preu unitari per valoració del PSA per a treballadors que ho sol licitin (cal l aprovació explícita prèvia de l IISPV). Fins a 4 punts Fins a 4 punts Fins a 2 punts 2. Preus unitaris màxims: Preu unitari màxim (IVA exclòs) Preu ofert unitari (IVA exclòs) Puntuació Obtinguda Preu unitari per reconeixement mèdic que superi els 60 inclosos en el Plec de Prescripcions Tècniques Preu unitari per reconeixement mèdic específic relacionat amb el treball amb radiacions ionitzants que superin els 2 inclosos al Plec de Prescripcions Tècniques (cal l aprovació explícita prèvia de l IISPV). Preu unitari valoració fons d ull per a treballadors/es exposats a làser (cal l aprovació explícita prèvia de l IISPV). Preu unitari per vacunació antitetànica per a treballadors/es no immunitzats i amb perfil de risc que superi les 5 incloses en el Plec de Prescripcions Tècniques (cal l aprovació explícita prèvia de l IISPV). Preu unitari vacunació Hepatitis B per a treballadors/es no immunitzats i amb perfil de risc que superi les 5 incloses en el Plec de Prescripcions Tècniques (cal l aprovació explícita prèvia de l IISPV). Preu unitari per valoració del PSA per a treballadors que ho sol licitin (cal l aprovació explícita prèvia de l IISPV). (*) 40 màxim (tota la gestió inclosa) (*) 25 màxim (reconeixement, certificat específic i tota la gestió inclosa) (*) 95 màxim (visita a l oftalmòleg, informe i tota la gestió inclosa) (*) 15 /dosis màxim (tota la gestió inclosa) (*) 15 /dosis màxim (tota la gestió inclosa) (*) 18 màxim (tota la gestió inclosa) 33 8 punts 15 2 punts 85 5 punts 10 4 punts 15 4 punts 8 2 punts TOTAL PUNTUACIÓ OBTINGUDA CRITERI: 2. PREUS UNITARIS 25 punts Serà causa d exclusió que l oferta econòmica sigui superior al preu màxim de licitació. (*) Les activitats sanitàries i de formació estan exemptes d IVA.

5 Resta de criteris avaluables de forma automàtica en el Servei de Prevenció Aliè (Fins a 15 punts) Especialitat de Seguretat en el treball, Higiene industrial, Ergonomia i Psicosociologia aplicada Nombre de centres preventius on es podrà donar el servei presencial, amb Aula de Formació, amb programació estable de cursos de PRL en un radi màxim de 30 km* Especialitat en Vigilància de la salut Nombre de centres preventius on es podrà donar el servei presencial en un radi màxim de 25 km* Nombre de treballadors de l IISPV per unitat mòbil en cada desplaçament Termini de lliurament dels Informes de revisions mèdiques PUNTS Màx PUNTS Màx i 10 i <=10 <=15 >15 2 <= 3 <=7 <=15 >15 3 Possibilitat de que l usuari accedeixi als resultats de l avaluació de la salut per SI NO 2 mitjans digitals d acord amb la llei de protecció de dades PUNTS Altres processos i organització Màx. Disposar de certificació de qualitat ISO 9001:2008 SI NO 1 Disposar d un Pla d igualtat d oportunitat entre homes i dones SI NO 1 * Dels centres principals de Tarragona i Reus 3. Resta de criteris avaluables de forma automàtica en el Servei de Prevenció Aliè: Marcar amb el símbol X a la casella que correspongui Puntuació Obtinguda A) Especialitat de Seguretat en el treball, Higiene industrial, Ergonomia i Psicosociologia aplicada PUNTUACIÓNS Total apartat A) Nombre de centres preventius on es podrà donar servei presencial, amb Aula de Formació amb programació estable de cursos de PRL, en un radi màxim de 30 km* Punts X 3 3 B) Especialitat en Vigilància de la salut PUNTUACIÓNS Total apartat B) Nombre de centres preventius on es podrà donar servei presencial en un radi màxim de 25 km* Nombre de treballadors de l IISPV per unitat mòbil en cada desplaçament Termini de lliurament dels Informes de revisions mèdiques Possibilitat de que l usuari accedeixi als resultats de l avaluació de la salut per mitjans digitals d acord amb la llei de protecció de dades Punts X 3 <= 3 5 i <=10 10 i <=15 >15 Punts X 2 <= 7 <=15 >15 Punts X 3 SI NO Punts X 2 10

6 C) Altres processos i organització PUNTUACIÓNS Total apartat C) Disposar de certificació de qualitat ISO 9001:2008 Disposar d un Pla d igualtat d oportunitats entre homes i dones SI NO Punts X 0 SI NO Punts X 1 1 TOTAL PUNTACIÓ OBTINGUDA CRITERI: 3. RESTA DE CRITERIS AVALUABLES DE FORMA AUTOMÀTICA DEL SERVEI DE PREVENCIÓ ALIÈ (Sumatori Apartats A+B+C) 14 * Dels centres principals de Tarragona i Reus A continuació mostrem les puntuacions corresponents a la valoració automàtica de les propostes puntuades segons fórmules establertes en el Plec Administratiu apartat V punt A). El resultat és el següent: Quadre Resum de les puntuacions obtingudes Valoració automàtica (per fórmules) Empresa 1. Preu del servei 2. Preus unitaris màxims 3. Resta de criteris Total Puntuació PREVENACTIVA, S.L.U Una vegada analitzada i valorada la proposta presentada, la proposta d adjudicació, com oferta avantatjosa, recau a favor de l empresa PREVENACTIVA, S.L.U., amb NIF B amb una oferta de ,14 per un contracte de durada de 2 anys. Òrgan de Contractació 5 de desembre de 2017 Tarragona

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER DUR A TERME EL DISSENY, LA CONSTRUCCIÓ I ADAPTACIÓ DE L STAND PROMOCIONAL DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE MALLORCA EN ELS SALONS NÀUTICS DE GÈNOVA, PARÍS I DUSSELDORF. Núm.

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

Acta de la Mesa de contractació d obertura dels sobres 2 i 3 de criteris avaluables de forma automàtica per l aplicació de fórmules

Acta de la Mesa de contractació d obertura dels sobres 2 i 3 de criteris avaluables de forma automàtica per l aplicació de fórmules NÚM. D EXPEDIENT: CONTR 2017/1477 TIPUS DE CONTRACTE: Serveis. OBJECTE: Servei de transport escolar per als centres docents públics de les Illes Balears dependents de la Conselleria d Educació i Universitat.

Más detalles

ACTA DE L OBERTURA DEL SOBRE 3, QUE CONTÉ LA DOCUMENTACIÓ RELATIVA ALS CRITERIS QUANTIFICABLES MITJANÇANT LA MERA APLICACIÓ DE FÓRMULES

ACTA DE L OBERTURA DEL SOBRE 3, QUE CONTÉ LA DOCUMENTACIÓ RELATIVA ALS CRITERIS QUANTIFICABLES MITJANÇANT LA MERA APLICACIÓ DE FÓRMULES Ref.: Expedient ECAU-7032/2015 ACTA DE L OBERTURA DEL SOBRE 3, QUE CONTÉ LA DOCUMENTACIÓ RELATIVA ALS CRITERIS QUANTIFICABLES MITJANÇANT LA MERA APLICACIÓ DE FÓRMULES President: Els vocals: Sr. Alfredo

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Finances Comissió Central de Subministraments

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Finances Comissió Central de Subministraments Isidre Virgili i Pons, cap de la Secretaria tècnica de la Comissió Central de Subministraments CERTIFICO Que en la reunió d aquesta Comissió del dia 21 d abril de 2010, s ha acordat: ANTECEDENTS 1.- En

Más detalles

ACTA DE L OBERTURA DEL SOBRE 3, QUE CONTÉ LA DOCUMENTACIÓ RELATIVA ALS CRITERIS QUANTIFICABLES MITJANÇANT LA MERA APLICACIÓ DE FÓRMULES

ACTA DE L OBERTURA DEL SOBRE 3, QUE CONTÉ LA DOCUMENTACIÓ RELATIVA ALS CRITERIS QUANTIFICABLES MITJANÇANT LA MERA APLICACIÓ DE FÓRMULES Ref.: Expedient ECAU-6771/2015 ACTA DE L OBERTURA DEL SOBRE 3, QUE CONTÉ LA DOCUMENTACIÓ RELATIVA ALS CRITERIS QUANTIFICABLES MITJANÇANT LA MERA APLICACIÓ DE FÓRMULES President: Els vocals: Sr. Alfredo

Más detalles

INSTRUCCIONS QUE REGEIXEN L ADJUDICACIÓ DELS CONTRACTES NO SUBJECTES A REGULACIÓ HARMONITZADA DE L EMPRESA AIGÜES D OSONA, SA

INSTRUCCIONS QUE REGEIXEN L ADJUDICACIÓ DELS CONTRACTES NO SUBJECTES A REGULACIÓ HARMONITZADA DE L EMPRESA AIGÜES D OSONA, SA INSTRUCCIONS QUE REGEIXEN L ADJUDICACIÓ DELS CONTRACTES NO SUBJECTES A REGULACIÓ HARMONITZADA DE L EMPRESA AIGÜES D OSONA, SA AIGÜES D OSONA, SA és una empresa mixta, participada majoritàriament pel Consell

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

Paleteria i pintura. Accions formatives similars de la mateixa especialitat.

Paleteria i pintura. Accions formatives similars de la mateixa especialitat. CONDICIONS TÈCNIQUES PER A L ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE MENOR DE SERVEIS D UN/A FORMADOR/A DE LA FAMÍLIA PROFESSIONAL MANTENIMENT I REPARACIÓ, EN L ESPECIALITAT POLIMANTENIDOR/A D EDIFICIS I ESPAIS OBERTS,

Más detalles

Ajuntament Sant Pere de Ribes

Ajuntament Sant Pere de Ribes EDICTE/ Amb data 20 d octubre de 2016, el Sr. Josep Moya Ibáñez, Alcalde accidental de l Ajuntament de Sant Pere de Ribes, ha dictat el Decret, del contingut següent : DECRET 1042/2016 APROVACIÓ ADMESOS

Más detalles

Consell Comarcal del Pallars Jussà Tel FAX Soldevila, 18 ( Casa Sullà ) TREMP

Consell Comarcal del Pallars Jussà Tel FAX Soldevila, 18 ( Casa Sullà ) TREMP 1 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE COMPLEMENTA EL PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS I EL PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES GENERALS APLICABLES AL CONTRACTE DEL SERVEI DE TRANSPORT I TRACTAMENT

Más detalles

Dept. Serveis Informàtics Cr Pere Martell 2 Tel Fax Tarragona

Dept. Serveis Informàtics Cr Pere Martell 2 Tel Fax Tarragona PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT DE DOS (2) EQUIPAMENTS PER A LA REALITZACIÓ DE CÒPIES DE SEGURETAT A DISC AMB EMMAGATZEMATGE DEDICAT, DEDUPLICACIÓ I

Más detalles

Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació

Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació Subdirecció General de Seguretat Industrial 14 de novembre de 2013 Aplicació a Catalunya de la nova ITC AEM 1 Algunes

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES PARTICULARS I TÈCNIQUES QUE HAN DE REGIR EN L'ACORD MARC PER AL SERVEI DE REVISIÓ DE LÍNIES DE VIDA DE LES INSTAL LACIONS D EMAYA

PLEC DE CLÀUSULES PARTICULARS I TÈCNIQUES QUE HAN DE REGIR EN L'ACORD MARC PER AL SERVEI DE REVISIÓ DE LÍNIES DE VIDA DE LES INSTAL LACIONS D EMAYA PLEC DE CLÀUSULES PARTICULARS I TÈCNIQUES QUE HAN DE REGIR EN L'ACORD MARC PER AL SERVEI DE REVISIÓ DE LÍNIES DE VIDA DE LES INSTAL LACIONS D EMAYA 1. Objecte del contracte L objecte del procediment és

Más detalles

PROJECTES (ENGINYERIA INDUSTRIAL) // Josep Bellvehí i Xavier Espinach // ISBN:

PROJECTES (ENGINYERIA INDUSTRIAL) // Josep Bellvehí i Xavier Espinach // ISBN: PROJECTES (ENGINYERIA INDUSTRIAL) // Josep Bellvehí i Xavier Espinach // ISBN: 84-8458-226-4 181 CAPÍTOL 10 SEGURETAT I SALUT 10.1. INTRODUCCIÓ 10.2. ÀMBIT D APLICACIÓ 10.3. PRINCIPIS DE L ACCIÓ PREVENTIVA

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Sr. Sra. Nom/Raó social: Doc. identificatiu: Representant Nom: Doc. identificatiu: Dades per a notificacions Adreça electrònica: Telèfon mòbil: Titular de l adreça: Adreça (en cas de ser pers.

Más detalles

CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE MANTENIMENT JARDINERIA DE ROQUETES

CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE MANTENIMENT JARDINERIA DE ROQUETES CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE MANTENIMENT JARDINERIA DE ROQUETES Reunits a la Sala de Comissions en data 4 de novembre de 2014, el Sr. Enric Lluís Ferré, Cap de la Brigada de l'ajuntament de Roquetes, la

Más detalles

PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT PER A CONTRACTES D OBRES:

PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT PER A CONTRACTES D OBRES: ANUNCI PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT PER A CONTRACTES D OBRES: 1. Entitat adjudicadora : - Organisme: Ajuntament de Centelles - Dependència que tramita l expedient: Negociat de contractació general

Más detalles

MODELS DE DOCUMENTS PER A ENTITATS I ASSOCIACIONS

MODELS DE DOCUMENTS PER A ENTITATS I ASSOCIACIONS MODELS DE DOCUMENTS PER A ENTITATS I ASSOCIACIONS Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat Presentació Aquest recull té com a objectiu principal facilitar

Más detalles

SERVEI DE RECURSOS HUMANS SERVICIO DE RECURSOS HUMANOS

SERVEI DE RECURSOS HUMANS SERVICIO DE RECURSOS HUMANOS Codi núm. / Código nº:.. 1. Dades de la plaça convocada a concurs / Datos de la plaza convocada a concurso Àrea / Área:... Perfil / Perfil:... Departament / Departamento:... Data de la resolució / Fecha

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES. PER A LA CONTRACTACIÓ DEL SERVICI DE SUBMINISTRAMENT DE CONTENIDORS I MAQUINÀRIA PER A ZONES VERDES

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES. PER A LA CONTRACTACIÓ DEL SERVICI DE SUBMINISTRAMENT DE CONTENIDORS I MAQUINÀRIA PER A ZONES VERDES PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES. PER A LA CONTRACTACIÓ DEL SERVICI DE SUBMINISTRAMENT DE CONTENIDORS I MAQUINÀRIA PER A ZONES VERDES 1.- OBJECTIU DEL SERVICI L'objectiu del servici és el subministrament,

Más detalles

Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la per tal de continuar el procediment d inscripció.

Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la per tal de continuar el procediment d inscripció. GUIA DE L APLICACIÓ DE CONCURSOS PELS CANDIDATS Entrar al següent enllaç i registrar-se: https://aserv.udg.edu/contractaciopdi Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la

Más detalles

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès.

En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. ÍNDEX: En aquest document es resumeix informació general relativa a les tarifes vigents, així com diferent informació d interès. (Es pot accedir-hi directament clicant damunt el punt en qüestió) 1. Tarifes

Más detalles

2. La gestió de la prevenció de riscos laborals a les empreses constructores. Aspectes generals

2. La gestió de la prevenció de riscos laborals a les empreses constructores. Aspectes generals Gestió de la prevenció a l obra 2. La gestió de la prevenció de riscos laborals a les empreses constructores. Aspectes generals 2.1 Generalitats L objectiu d aquest llibre és definir la gestió de la prevenció

Más detalles

1.- Entitat Adjudicadora a) Organisme: Fundació de Gestió Sanitària de l Hospital de la Santa Creu i Sant Pau b) Número d'expedient: OBE 16/148

1.- Entitat Adjudicadora a) Organisme: Fundació de Gestió Sanitària de l Hospital de la Santa Creu i Sant Pau b) Número d'expedient: OBE 16/148 ANUNCI D ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE QUE TÉ PER OBJECTE EL SERVEI D ABORDATGE INTEGRAL DEL PROCEDIMENT ASSISTENCIAL, MILLORAT AMB LES TECNOLOGIES DIGITALS, DE PACIENTS AMB DESFIBRIL LADORS AUTOMÀTICS IMPLANTATS

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ DE SUBMINISTRAMENT PER PROCEDIMENT OBERT PER A LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ DE SUBMINISTRAMENT PER PROCEDIMENT OBERT PER A LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ DE SUBMINISTRAMENT PER PROCEDIMENT OBERT PER A LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS El present plec ha estat realitzat d acord amb el

Más detalles

Perfil lectura i biblioteca escolar

Perfil lectura i biblioteca escolar ENSENY. PÚBLIC PNÚM. 684 MARÇ 2016 Perfil lectura i biblioteca escolar 1. Identificació del lloc de treball 1.1 Cossos docents del lloc: Funcionaris de carrera, en pràctiques i personal interí 1.2 Especialitats

Más detalles

SERVEIS DE COMUNICACIÓ I DIVULGACIÓ GENERAL I CIENTÍFICA DEL PROJECTE D INVESTIGACIÓ ENVJUSTICE

SERVEIS DE COMUNICACIÓ I DIVULGACIÓ GENERAL I CIENTÍFICA DEL PROJECTE D INVESTIGACIÓ ENVJUSTICE PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PROCEDIMENT OBERT CONTRACTE NÚM. 36/2016 SERVEIS DE COMUNICACIÓ I DIVULGACIÓ GENERAL I CIENTÍFICA DEL PROJECTE D INVESTIGACIÓ ENVJUSTICE QUADRE RESUM DEL PLEC DE CLÀUSULES

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

EL PORTAL DE CONCILIACIONS

EL PORTAL DE CONCILIACIONS EL PORTAL DE CONCILIACIONS http://conciliacions.gencat.cat El Departament de Treball ha posat en funcionament el portal de conciliacions per fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l Administració

Más detalles

Excm. Ajuntament de Sagunt

Excm. Ajuntament de Sagunt La Junta de Govern Local, en la sessió ordinària que tingué lloc el vint de juliol de dos mil dotze va adoptar, entre d altres, l acord següent: 7 CONVOCATÒRIA I CONCESSIÓ D AJUDES EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA

Más detalles

I L L E S B A L E A R S DECRET DE BATLIA

I L L E S B A L E A R S DECRET DE BATLIA DECRET DE BATLIA Adjudicar el contracte de millora de l eficiència energètica i eliminació contaminació lumínica de l enllumenat públic a diferents carrers. Per decret de batlia de data 28 de gener de

Más detalles

Aquesta activitat està integrada en la categoria 25, de l annex II de la LCSP.

Aquesta activitat està integrada en la categoria 25, de l annex II de la LCSP. PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A L'ADJUDICACIÓ, MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT, DEL CONTRACTE DE SERVEIS DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS, TANT EN LES ESPECIALITATS TÈCNIQUES COM DE VIGILÀNCIA

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ D OBRES PER PROCEDIMENT OBERT PER A LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ D OBRES PER PROCEDIMENT OBERT PER A LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ D OBRES PER PROCEDIMENT OBERT PER A LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS El present plec ha estat realitzat d acord amb el plec tipus

Más detalles

Administratives Particulars. Objecte del contracte: Serveis de neteja i. Número d expedient: Tipus de contracte: SERVEIS. Valor Estimat del Contracte:

Administratives Particulars. Objecte del contracte: Serveis de neteja i. Número d expedient: Tipus de contracte: SERVEIS. Valor Estimat del Contracte: Plec de Clàusules Administratives Particulars Contractació administrativa Objecte del contracte: Serveis de neteja i conservació de parcs i jardins públics de Viladecans. Número d expedient: Codi CPV:

Más detalles

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius:

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius: V EDICIÓ DEL CONCURS 5a BECA ROTARY IMPULS A L EMPRENEDORIA 2016 Rotary Club de Cerdanyola del Vallès i l Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, convoquen la cinquena Edició del Concurs 5a Beca Rotary Impuls

Más detalles

A. IMPORT DE LA CONTRACTACIÓ PRESSUPOST BASE ,41 EUR IVA (21%) ,14 EUR TOTAL PRESSUPOST ,55 EUR

A. IMPORT DE LA CONTRACTACIÓ PRESSUPOST BASE ,41 EUR IVA (21%) ,14 EUR TOTAL PRESSUPOST ,55 EUR PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ DE LES OBRES PROJECTE CONSTRUCTIU D OBRA CIVIL PER A LA CONNEXIÓ DE LES EMPRESES DELS POLÍGONS DE SANTPEDOR A LA TRONCAL DE FIBRA ÒPTICA

Más detalles

Decreto clasif y adj gas natural y glp expte 7_14_cecom Numero de decreto : 03138, Fecha de decreto : 15 abril 2015

Decreto clasif y adj gas natural y glp expte 7_14_cecom Numero de decreto : 03138, Fecha de decreto : 15 abril 2015 Pagina 1 de 6 DECRETO DEL PRESIDENTE DE LA DIPUTACIÓN DE VALENCIA NUMERO DECRET DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA NÚM. Dada cuenta del expediente 7/14/CECOM, instruido por la Central de Compras,

Más detalles

Aprovat per la Junta de Govern Local de el secretari: Plec clàusules administratives

Aprovat per la Junta de Govern Local de el secretari: Plec clàusules administratives PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS QUE REGIRAN EL CONTRACTE DEL SERVEI DE JARDINERIA I NETEJA D ESPAIS VERDS PÚBLICS DEL TERME MUNICIPAL DE SANT CELONI 1. Objecte del contracte Constitueix l'objecte

Más detalles

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis)

GUIA TÈCNICA (Criteri d'interpretació de la Normativa de Protecció Contra Incendis) 1. OBJECTE Establir els criteris a tenir en compte en la justificació del compliment de la normativa relativa a resistència al foc de l estructura i evacuació dels ocupants. 2. ÀMBIT D'APLICACIÓ Intervencions

Más detalles

1. Objecte del contracte

1. Objecte del contracte PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES DEL CONTRACTE DE SERVEIS PER A LA IMPRESSIÓ DE MATERIAL DIVERS DE DIFUSIÓ DELS PROGRAMES DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I COMPLEMENTARI DE L ACTIVITAT DEL CPNL. 1. Objecte

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria Corts Valencianes Licitació número CVA 25/15. Serveis d assegurança col lectiva de vida i accidents per als diputats i diputades de les Corts i serveis d assegurança col lectiva de vida i acci dents del

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

Consell Comarcal del Pallars Jussà Tel FAX Soldevila, 18 ( Casa Sullà ) TREMP

Consell Comarcal del Pallars Jussà Tel FAX Soldevila, 18 ( Casa Sullà ) TREMP PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS REGULADOR DE LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE TRANSPORT I TRACTAMENT DE LIXIVIATS DEL CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ Aprovat per la Junta de Govern del Consell

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Direcció de Serveis

Generalitat de Catalunya Departament d Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Direcció de Serveis Expedient núm. AG-2015-NG-1 PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS QUE HA DE REGIR LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT DE VESTUARI PER AL COS D AGENTS RURALS DEL DEPARTAMENT D AGRICULTURA, RAMADERIA,

Más detalles

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA (ILLES BALEARS)

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA (ILLES BALEARS) AJUNTAMENT DE CAPDEPERA (ILLES BALEARS) PLEC DE CLAUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS QUE REGEIXEN EL CONTRACTE ADMINISTRATIU DE GESTIÓ DEL SERVEI PÚBLIC DE L'ESCOLA D'ESTIU A CALA RAJADA I DE L'ESTIU

Más detalles

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet Convivència amb altres institucions i/o empreses privades b 75% de a 3b = a 5 b b a 2 b 2 b Aplicació en positiu Aplicació en anunci de comunicat oficial (b/n) El Servei de Participació Ciutadana i Civisme

Más detalles

BASES PER AL PROCÉS SELECTIU PER A LA CONVOCATÒRIA D UNA BORSA DE TREBALL PER OCUPAR LA PLAÇA D AUXILIAR ADMINISTRATIU

BASES PER AL PROCÉS SELECTIU PER A LA CONVOCATÒRIA D UNA BORSA DE TREBALL PER OCUPAR LA PLAÇA D AUXILIAR ADMINISTRATIU BASES PER AL PROCÉS SELECTIU PER A LA CONVOCATÒRIA D UNA BORSA DE TREBALL PER OCUPAR LA PLAÇA D AUXILIAR ADMINISTRATIU 1. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA: Definició: La convocatòria té per objecte la selecció

Más detalles

BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A.

BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A. Març 2016 BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS, S.A. PLEC TÈCNIC DEL PROCEDIMENT PER A LA CONTRACTACIÓ DELS SERVEIS DE COORDINACIÓ D ACTIVITATS EMPRESARIALS QUE LI CORRESPONT REALITZAR A B:SM PEL SERVEIS QUE

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS ÍNDEX ÍNDEX 2 GES TIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RES ULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-37-ET

Más detalles

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT PLA DE MILLORA URBANA PMU 13 : Carrer Barcelona Novembre 2010, Aprovació inicial Girona EQUIP REDACTOR: TALLER D ARQUITECTURA I TERRITORI José González Baschwitz, arquitecte

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DE L OBRA DE REFORMA DE LA CASA BETRAN (ACTUACIÓ FEIL)

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DE L OBRA DE REFORMA DE LA CASA BETRAN (ACTUACIÓ FEIL) PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DE L OBRA DE REFORMA DE LA CASA BETRAN (ACTUACIÓ FEIL) 1. Objecte del contracte El contracte tindrà com a objecte l execució de l obra: Obra de reforma de

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT RESTRINGIT A CENTRES ESPECIALS DE TREBALL

PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT RESTRINGIT A CENTRES ESPECIALS DE TREBALL PROCEDIMENT NEGOCIAT AMB PUBLICITAT RESTRINGIT A CENTRES ESPECIALS DE TREBALL Servei de neteja des dependències del taller de Martorell de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya PLEC DE CLÀUSULES

Más detalles

ENTITAT: PATRONAT MUNICIPAL D ESPORTS DE BARBERÀ DEL VALLÈS. Llei 30/2007, de 30 d octubre, de Contractes del Sector Públic.

ENTITAT: PATRONAT MUNICIPAL D ESPORTS DE BARBERÀ DEL VALLÈS. Llei 30/2007, de 30 d octubre, de Contractes del Sector Públic. PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS CONTRACTE DE SERVEIS DE NETEJA I DESINFECCIÓ DEL COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL CAN LLOBET, DE LA INSTAL LACIÓ ESPORTIVA MUNICIPAL CAN SERRA, DE LA INSTAL LACIÓ

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DEL CONTRACTE DEL SERVEI D ASSESSORAMENT MULTIPROFESSIONAL

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DEL CONTRACTE DEL SERVEI D ASSESSORAMENT MULTIPROFESSIONAL PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DEL CONTRACTE DEL SERVEI D ASSESSORAMENT MULTIPROFESSIONAL I. OBJECTE I RÈGIM JURÍDIC. I.1. Aquest Plec té per objecte la contractació, conforme a les característiques

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- Empresa Iniciativa Empresarial (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- 1. La imatge corporativa La cultura corporativa-formada per la missió, la visió i els valors- representen l essència de l

Más detalles

propi ens aprovi unes instruccions internes d obligat compliment que regulin els seus procediments de contractació.

propi ens aprovi unes instruccions internes d obligat compliment que regulin els seus procediments de contractació. INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ DEL CENTRE METROPOLITÀ D INFORMACIÓ I PROMOCIÓ DEL TRANSPORT, SA CETRAMSA REGULADORES DELS PROCEDIMENTS D ADJUDICACIÓ DELS CONTRACTES D OBRES, SUBMINISTRAMENTS I SERVEIS

Más detalles

INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ DE BARCELONA, S.A. Societat Privada Municipal

INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ DE BARCELONA, S.A. Societat Privada Municipal INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ DE BARCELONA, SA, spm (Aprovades pel Consell d Administració en la seva sessió del 7 d octubre de 2008) 1 INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ

Más detalles

Prevenció de Riscos Laborals: Convenis Universitat - Empresa

Prevenció de Riscos Laborals: Convenis Universitat - Empresa Prevenció de Riscos Laborals: Convenis Universitat - Empresa Continguts 1. Marc normatiu. Aplicació a la UPC 2. Informació bàsica en Prevenció de Riscos Laborals 3. Coordinació d Activitats Empresarials.

Más detalles

CPV: Exp. 01/2013

CPV: Exp. 01/2013 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIXEN LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE LLOGUER I RENTAT D UNIFORMES DE LA FUNDACIÓ INSTITUT MAR D INVESTIGACIONS MÈDIQUES (IMIM), AMB INCLUSIÓ DE CRITERIS D INSERCIÓ

Más detalles

PLEC ESPECÍFIC DE CONSULTA DE CONTRACTE DERIVAT DE SERVEIS DE NETEJA EXPEDIENT 12/2013 CDAM/SERV

PLEC ESPECÍFIC DE CONSULTA DE CONTRACTE DERIVAT DE SERVEIS DE NETEJA EXPEDIENT 12/2013 CDAM/SERV ACORD MARC DE NETEJA DE LA CAIB I DEL ENS DEL SECTOR PÚBLIC INSTRUMENTAL (CONTR 2012 3737) PLEC ESPECÍFIC DE CONSULTA DE CONTRACTE DERIVAT DE SERVEIS DE NETEJA EXPEDIENT 12/2013 CDAM/SERV DENOMINACIÓ (1):

Más detalles

7. Procediment d'adjudicació El contracte s'adjudicarà pel procediment obert i tramitació ordinària. 8. Garanties exigibles

7. Procediment d'adjudicació El contracte s'adjudicarà pel procediment obert i tramitació ordinària. 8. Garanties exigibles PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS REGULADOR DEL CONTRACTE PER A LA REALITZACIÓ DE 30 CURSOS DE FORMACIÓ EN IDIOMES ESTRANGERS, A IMPARTIR EN EL CENTRE DE FORMACIÓ D ADULTS BAIX MONTSENY SAX

Más detalles

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA Es convaliden a tots els efectes amb els certificats oficials expedits per l'òrgan competent de la Universitat de València (el

Más detalles

Tramitació: Ordinària Procediment: Obert

Tramitació: Ordinària Procediment: Obert PLEC DE CONDICIONS ADMINISTRATIVES, ECONÒMIQUES I TÈCNIQUES PARTICULARS QUE REGEIXEN EL PROCÉS D ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE DE GESTIÓ DELS SERVEIS MUNICIPALS D ABASTAMENT DOMICILIARI D AIGUA POTABLE DE

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Nom: Representant Nom: Dades per a notificacions Titular de l adreça: Adreça: Municipi: CP: Telèfon fix: Fax: Telèfon mòbil: Adreça electrònica: Vull rebre notificacions a través d e-notum:

Más detalles

COMPRA PÚBLICA ÉTICA Parcs i Jardins de Barcelona

COMPRA PÚBLICA ÉTICA Parcs i Jardins de Barcelona Parcs i Jardins de Barcelona PROCESO GRADUAL DE INTRODUCCIÓN DE CRITERIOS ÉTICOS Y AMBIENTALES 2005-2011 Aumento gradual de la exigencia social y medioambiental incorporando escalonadamente criterios más

Más detalles

Primera. Objecte del contracte

Primera. Objecte del contracte Ajuntament de Mataró PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ, MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT, DEL SERVEI DE MANTENIMENT D ALARMES D INTRUSIÓ I CONTRA INCENDIS EN ESCOLES I EDIFICIS

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS CONTRACTACIÓ DE SERVEIS PER PROCEDIMENT OBERT

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS CONTRACTACIÓ DE SERVEIS PER PROCEDIMENT OBERT PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS CONTRACTACIÓ DE SERVEIS PER PROCEDIMENT OBERT NÚMERO D EXPEDIENT: 2016/2-CON OBJECTE DEL CONTRACTE: Serveis Veterinaris del Centre d Acollida d Animals Domèstics

Más detalles

SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS. Cuina solidària

SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS. Cuina solidària SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS Cuina solidària Tasta Restauració. Qui som? Tasta és un projecte de la Fundació Santa Teresa que promou la inserció laboral, la cohesió social i la cultura gastronòmica

Más detalles

Les necessitats administratives a satisfer i els factors que intervenen en el present contracte estan acreditats a l expedient corresponent.

Les necessitats administratives a satisfer i els factors que intervenen en el present contracte estan acreditats a l expedient corresponent. PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DEL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT MITJANÇANT ARRENDAMENT AMB OPCIÓ DE COMPRA DE 10 VEHICLES PER A L AJUNTAMENT 1) DADES GENÈRIQUES 1a) Definició de l'objecte

Más detalles

LICITACIÓ PÚBLICA MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT

LICITACIÓ PÚBLICA MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT LICITACIÓ PÚBLICA MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT Serveis de seguretat i vigilància i serveis auxiliars de les estacions, dependències i material mòbil de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a les

Más detalles

FORMES JURÍDIQUES. Societat Limitada. Servei de Creació d'empreses. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona

FORMES JURÍDIQUES. Societat Limitada. Servei de Creació d'empreses. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona FORMES JURÍDIQUES Societat Limitada Servei de Creació d'empreses Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona Ver. 8/2007 1. NOCIÓ És una societat capitalista de caràcter mercantil amb personalitat

Más detalles

BORSA DE TREBALL HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA

BORSA DE TREBALL HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA BORSA DE TREBALL - 2008 HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA Categories per a les quals s obre la borsa de treball: ATS/DUI, Llevadora, Fisioteraputa, Terapeuta Ocupacional, Auxiliar d infermeria, Tècnic

Más detalles

DESCRIPCIÓ DEL CONTRACTE

DESCRIPCIÓ DEL CONTRACTE AJUNTAMENT DE CAPDEPERA (ILLES BALEARS) CONTRACTE ADMINISTRATIU DE GESTIÓ SERVEI PÚBLIC D'EXPLOTACIÓ DELS SERVEIS DE TEMPORADA DE LES PLATGES DEL TERME MUNICIPAL DE CAPDEPERA(MODALITAT CONCESSIÓ) LOTS

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES REGULADORES DEL SERVEI QUE CONSISTEIX EN L IDENTIFICACIÓ D UN CENS CANÍ AMB EL GENOTIP D ADN I POSTERIOR

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES REGULADORES DEL SERVEI QUE CONSISTEIX EN L IDENTIFICACIÓ D UN CENS CANÍ AMB EL GENOTIP D ADN I POSTERIOR PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES REGULADORES DEL SERVEI QUE CONSISTEIX EN L IDENTIFICACIÓ D UN CENS CANÍ AMB EL GENOTIP D ADN I POSTERIOR IDENTIFICACIÓ D INCÍVICS PER A LA MANCOMUNITAT INTERMUNICIPAL

Más detalles

A. INFORMACIÓ GENERAL DE L'EMPRESA

A. INFORMACIÓ GENERAL DE L'EMPRESA Instruccions per la complementació i tramesa del formulari al Grup FGC: Per a emplenar els camps d aquest formulari, el podeu descarregar i omplir en el vostre ordinador o be imprimir i emplenar a ma.

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

Generalitat de Catalunya Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. ORDRE EMO/211/2013, de 2 de setembre

Generalitat de Catalunya Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. ORDRE EMO/211/2013, de 2 de setembre Metodologia general de valoració dels aspectes tècnics relatius a les accions formatives que integren el pla de formació i a la capacitat acreditada de l entitat sol licitant o entitat designada per a

Más detalles

NOU PROGRAMARI WEB PER A LA PETICIÓ DE NÚMEROS DE DIPÒSIT LEGAL.

NOU PROGRAMARI WEB PER A LA PETICIÓ DE NÚMEROS DE DIPÒSIT LEGAL. NOU PROGRAMARI WEB PER A LA PETICIÓ DE NÚMEROS DE DIPÒSIT LEGAL. GUIA PER ALS SOL LICITANTS. Última actualització 16/05/2011 Contingut Adreça d accés a l aplicació... 2 Pantalla d accés... 2 Assignació

Más detalles

7. Plec de clàusules administratives particulars

7. Plec de clàusules administratives particulars 7. Plec de clàusules administratives particulars EExp. 5/344/15 PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS QUE REGIRÀ LA CONTRACTACIÓ DE LA GESTIÓ DEL SERVEI PÚBLIC PER AL SERVEI DE LLAR D INFANTS ESCOLA

Más detalles

Preàmbul. Àmbit d aplicació i tipus de pràctiques

Preàmbul. Àmbit d aplicació i tipus de pràctiques Normativa de Pràctiques Externes de l ETSEQ v0 27 de febrer de 2013 v1 15 de març de 2013 v2 18 de març de 2013 v3 22 d octubre de 2013 v3 revisada 25 d octubre de 2013 v4 revisada 25 de desembre de 2014.

Más detalles

27 de novembre Pl. Cort 3 WC (2 Es+1 Dis) 10 de gener Pl. Cort 5 WC (3 Es+ 2 Dis) 11 de gener A determinar 8 WC (6 Es + 2 Dis)

27 de novembre Pl. Cort 3 WC (2 Es+1 Dis) 10 de gener Pl. Cort 5 WC (3 Es+ 2 Dis) 11 de gener A determinar 8 WC (6 Es + 2 Dis) CONDICIONS QUE REGIRAN LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE LLOGUER DE CABINES SANITÀRIES AUTÒNOMES DE WC A LES ACTIVITATS I FESTES ORGANIZADES PEL SERVEI DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE L'AJUNTAMENT DE PALMA L'ANY

Más detalles

AJUNTAMENT DE L AMPOLLA

AJUNTAMENT DE L AMPOLLA PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES QUE HAN DE REGIR LA CONTRACTACIÓ EN PROCEDIMENT NEGOCIAT, SENSE PUBLICITAT I SENSE MESA DE CONTRACTACIÓ DEL CONTRACTE PER L EXECUCIÓ DE L OBRA ADEQUACIÓ DE LES DEPENDÈNCIES

Más detalles

GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T / F www. gefice.com

GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T / F www. gefice.com GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T. 93.451.73.15 / F. 93.451.45.98 gefice@gefice.com www. gefice.com PUBLICADA L'ORDRE DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PEL 2017 En el BOE del

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DEL CONTRACTE: SERVEI DE REALITZACIÓ DE LES TASQUES DE CONTROL ANALÍTIC DEL DIPÒSIT CONTROLAT D ORÍS

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DEL CONTRACTE: SERVEI DE REALITZACIÓ DE LES TASQUES DE CONTROL ANALÍTIC DEL DIPÒSIT CONTROLAT D ORÍS PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS DEL CONTRACTE: SERVEI DE REALITZACIÓ DE LES TASQUES DE CONTROL ANALÍTIC DEL DIPÒSIT CONTROLAT D ORÍS A) DADES GENÈRIQUES: A1) Definició de l'objecte del contracte

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

I.- DISPOSICIONS GENERALS

I.- DISPOSICIONS GENERALS PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA LICITACIÓ, PER PROCEDIMENT OBERT, DE CONTRACTE D ASSEGURANCES DELS IMMOBLES EN RÈGIM DE PROTECCIÓ OFICIAL DEL BARRI DE LA MINA DE SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Más detalles

Guia per la tramitació de les factures electròniques de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i els seus organismes autònoms

Guia per la tramitació de les factures electròniques de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i els seus organismes autònoms Guia per la tramitació de les factures electròniques de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i els seus organismes autònoms 1- Introducció A partir del 15 de gener de 2015 tots els proveïdors de l

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

2. La documentació a incorporar a l expedient, que té naturalesa contractual, és el present plec de clàusules i l oferta de l Adjudicatari.

2. La documentació a incorporar a l expedient, que té naturalesa contractual, és el present plec de clàusules i l oferta de l Adjudicatari. PLEC DE CLÀUSULES ECONÒMIQUES, TÈCNIQUES I ADMINISTRATIVES PER A LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS ALIÈ A L AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ SAVALL. Clàusula 1a. Objecte i llei del contracte.

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

- Sr. Josep Palouzié Vizcaya, intendent en cap - Sr. David Alvarez Carreño, tècnic del Servei de Contractació i Compres

- Sr. Josep Palouzié Vizcaya, intendent en cap - Sr. David Alvarez Carreño, tècnic del Servei de Contractació i Compres BG/da/ba Exp.: 2014011358 - C. 10.115.002 ACTA D'OBERTURA DEL SOBRE NÚMERO 3 PER A LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT D'UNIFORMITAT, CALÇAT, COMPLEMENTS I EQUIPAMENT ESPECIALS PER LA POLICIA MUNICIPAL

Más detalles

Targeta T-12. Targeta T-12

Targeta T-12. Targeta T-12 Característiques Títol de transport personalitzat amb nom i cognom, DNI/passaport/NIE i fotografia per a menors de 4 a 12 anys Data de caducitat: en la primera edició la T-12 té una validesa de 16 mesos

Más detalles

PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA

PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA El Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya considera les pràctiques externes un element clau per al ple desenvolupament de la formació

Más detalles