JORNADA DE PORTES OBERTES 6 d abril de 2017

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "JORNADA DE PORTES OBERTES 6 d abril de 2017"

Transcripción

1 Institut Carles Vallbona Camp de les Moreres, Granollers Telèfon: JORNADA DE PORTES OBERTES 6 d abril de 2017

2 Què trobareu a Institut Carles Vallbona?

3 OFERTA FORMATIVA I DE SERVEIS CICLES FORMATIUS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL: Grau Mitjà Grau Superior ORIENTACIÓ INNOVACIÓ EMPRENEDORIA FP DUAL MOBILITAT

4 OFERTA FORMATIVA I DE SERVEIS

5 Oferta de FORMACIÓ PROFESSIONAL INICIAL ADMINISTRACIÓ I GESTIÓ INFORMÀTICA I COMUNICACIONS COMERÇ I MÀRQUETING

6 Oferta de FORMACIÓ PROFESSIONAL INICIAL CPIS (Curs de preparació per a la incorporació a Grau Superior) Administració i gestió: Cicles de grau mitjà: GAD Gestió Administrativa Cicles de grau superior: ADFI Administració i Finances Comerç i màrqueting: Cicles de grau mitjà: ACO Activitats Comercials Cicles de grau superior: CIT Comerç Internacional GVEC Gestió Vendes i Espais Comercials TIL Transport i Logística (2n curs) Informàtica i Comunicacions: Cicles de grau mitjà: SMX Sistemes Microinformàtics i Xarxes Cicles de grau superior: ASIX Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes DAM Desenvolupament d'aplicacions Multiplataforma DAW Desenvolupament d Aplicacions Web

7 Treball en Xarxa INNOVAFP i EMPRENEDORIA A l IES Carles Vallbona hem sumat esforços entre les coordinacions d Innovació i Emprenedoria per: Potenciar i incrementar els vincles entre els centres de formació professional i les empreses i institucions, mitjançant la col laboració en el desenvolupament de projectes comuns. Engrescar a l'alumnat amb projectes vinculats amb l'entorn i les empreses. Potenciar l'esperit emprenedor de l'alumnat i acompanyar-los a desenvolupar les seves capacitats.

8 Treball en Xarxa INNOVAFP i EMPRENEDORIA Exemples de projectes d aquest curs són: Projecte Open Night 31 març de 2017 on els alumnes han desenvolupat la proposta de dinamització d un espai amb espectables de de dansa, arts marcials, màgia i música. Les Jornades tècniques informàtiques on durant una setmana ens han visitat 13 empreses, s han realitzat 7 tallers, un concurs de programació i dos dies d un repte tecnològic. Jornades d emprenedoria i empresa amb la programació de xerrades, tallers i la organització d un repte de captació d idees per a la dinamització del comerç a la ciutat de Granollers (en col laboració amb Gran Centre).

9 Treball en Xarxa FP DUAL La Formació Professional en alternança i dual és una modalitat de l FP que combina l aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica en un centre educatiu. L empresa i l institut acorden els continguts que els alumnes aprendran en el centre de treball, ajustant-los a les necessitats i el perfil del lloc de treball que ocuparan dins de l empresa. Aquesta modalitat es realitza només en els cicles de Grau Superior.

10 Treball en Xarxa ERASMUS+ Un dels segells distintius de l'institut Carles Vallbona són les seves Relacions Internacionals. Des de fa més de 10 anys l'institut participa a la majoria dels programes internacionals de mobilitat i manté acords de col laboració amb Croàcia, França, Itàlia i Alemanya.

11 Treball en Xarxa en el servei d Assessorament i Reconeixement de l experiència laboral. Formació al llarg de la vida. Adaptació a les situacions de cada persona, tant a nivell professional com a nivell personal. Assessorem a les persones perquè puguin realitzar el reconeixement de la seva experiència laboral.

12 Formació adaptada a demanda de les empreses i entitats L institut Carles Vallbona ofereix cursos d FP integrada adaptada a les necessitats de treballadors i empreses, amb la intenció de facilitar l accés a un lloc de treball qualificat i millorar l ocupabilitat. Amb col laboració amb altres entitats.

13 Reconeixement de la Formació impartida per Empreses/Entitats L objectiu de la validació de la formació impartida per empreses o entitats és establir vincles entre aquesta formació i la formació professional del sistema educatiu.

14 Família INFORMÀTICA I COMUNICACIONS

15 Oferta d'estudis D'INFORMÀTICA CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ SMX - Sistemes Microinformàtics i Xarxes (2 cursos acadèmics) CICLES FORMATIUS GRAU SUPERIOR ASIX - Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes DAM - Desenvolupament d Aplicacions Multiplataforma DAW - Desenvolupament d Aplicacions Web (2 cursos acadèmics) (2 cursos acadèmics) (2 cursos acadèmics)

16 Família d Informàtica i Comunicacions CFGS Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes

17 Camp professional del CFGS Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes De què treballaràs? Personal tècnic en administració de sistemes. Responsable d informàtica. Personal tècnic en serveis d Internet. Personal tècnic en serveis de missatgeria electrònica. Personal de recolzament i suport tècnic. Personal tècnic en teleassistència. Personal tècnic en administració de base de dades. Personal tècnic de xarxes. Personal supervisor de sistemes. Personal tècnic en serveis de comunicacions. Personal tècnic en entorns web. On treballaràs? En l àrea d informàtica d entitats que disposin de sistemes per a la gestió de dades, serveis, sistemes operatius i infraestructures de xarxes (intranet, Internet i/o extranet).

18 Camp professional del CFGS Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes Què estudiaràs? M01. Implantació de sistemes operatius M02. Gestió de Bases de dades M03. Programació M04. Llenguatge de marques i sistemes de gestió d'informació M05. Fonaments de maquinari M06. Administració de sistemes operatius M07. Planificació i administració de Xarxes M08. Serveis de xarxa i Internet M09. Implantació d'aplicacions web M10. Administració de sistemes gestors de bases de dades. M11. Seguretat i alta disponibilitat. M12. Formació i Orientació Laboral M13. Empresa i Iniciativa Emprenedora M14. Projecte M15. Formació en Centres de Treball M16. Dual

19 Família d Informàtica i Comunicacions CFGS Desenvolupament d Aplicacions Multiplataforma

20 Camp professional del CFGS Desenvolupament d Aplicacions Multiplataforma De què treballaràs? Desenvolupar aplicacions informàtiques per a la gestió empresarial i de negoci. Desenvolupar aplicacions de propòsit general. Desenvolupar aplicacions en l àmbit de l entreteniment i la informàtica mòbil. On treballaràs? En entitats públiques o privades de qualsevol mida, tant per compte aliè com per compte propi, exercint el treball en l àrea de desenvolupament d aplicacions informàtiques multiplataforma en diversos àmbits: gestió empresarial i de negoci, relacions amb clients, educació, oci, dispositius mòbils i entreteniment, entre d altres; aplicacions desenvolupades i implantades en entorns d abast intranet, extranet i Internet; implantació i adaptació de sistemes de planificació de recursos empresarials i de gestió de relacions amb clients.

21 Camp professional del CFGS Desenvolupament d Aplicacions Multiplataforma Què estudiaràs? M01. Sistemes informàtics M02. Bases de dades M03. Programació M04. Llenguatge de marques i sistemes de gestió d'informació M05. Entorns de desenvolupament M06. Accés a dades M07. Desenvolupament d interfícies M08. Programació multimèdia i dispositius mòbils M09. Programació de serveis i processos M10. Sistemes de gestió empresarial M11. Formació i Orientació Laboral M12. Empresa i Iniciativa Emprenedora M13. Projecte M14. Formació en Centres de Treball M15. Dual

22 Família d Informàtica i Comunicacions CFGS Desenvolupament d Aplicacions Web

23 Camp professional del CFGS Desenvolupament d Aplicacions Web De què treballaràs? Programador web. Programador multimèdia. Desenvolupador d aplicacions en entorns web. On treballaràs? En empreses o entitats públiques o privades tant per compte d altri com per compte propi, exercint el treball en l àrea de desenvolupament d aplicacions informàtiques relacionades amb entorns web (intranet, extranet i internet).

24 Camp professional del CFGS Desenvolupament d Aplicacions Web Què estudiaràs? M01. Sistemes informàtics M02. Bases de dades M03. Programació M04. Llenguatge de marques i sistemes de gestió d'informació M05. Entorns de desenvolupament M06. Desenvolupament web en entorn client M07. Desenvolupament web en entorn servidor M08. Desplegament d aplicacions web M09. Disseny d interfícies web M10. Formació i Orientació Laboral M11. Empresa i Iniciativa Emprenedora M12. Projecte M13. Formació en Centres de Treball M14. Dual

25 Família d Informàtica i Comunicacions Informació comuna a tots els cicles

26 Estructura dels Cicles Formatius CICLE FORMATIU MÒDUL FORMATIU 1 MÒDUL FORMATIU 2 MÒDUL FORMATIU 3 MÒDUL FORMATIU...n Butlletí de notes UNITAT FORMATIVA 1 UNITAT FORMATIVA 2 UNITAT FORMATIVA 3 UNITAT FORMATIVA...n Avaluacions semestrals: 1. 1r semestre Febrer 2. 2n semestre Maig 3. Avaluació final Juny

27 Temporització del CFGS de la família de Família d Informàtica i Comunicacions La durada del cicle serà de 2000 hores repartides en dos cursos i distribuïdes en mòduls: 1683 hores teòriques/pràctiques Un mòdul de 317 hores, de caràcter obligatori, de formació en un centre de treball amb la finalitat de realitzar pràctiques reals en una empresa i conèixer el seu entorn.

28 Itinerari formatiu de Cicles Formatius de Grau Superior Món laboral Superat un cicle formatiu de Grau Superior Un CFGS d una altra família CFGS de la Família d Informàtica i Comunicacions convalidació dels mòduls comuns Universitat

29 Formació en Centres de Treball FCT Són pràctiques formatives en empreses de l entorn relacionades amb el cicle formatiu. Què suposen per a l alumnat? Coneixement del món laboral i de l empresa. Possibilitat d estar en contacte amb tecnologia puntera. Experiència en el món del treball com a pas per a la primera ocupació. Durada de l FCT: 317 hores. Màxim de 4 h. diàries i 20 setmanals si es compaginen amb els horaris de classes. Màxim de 7 h. diàries i 35 setmanals si es fan de forma intensiva. Seguiment per part del tutor conjuntament amb el tutor d empresa.

30 Formació DUAL Es tracta d una formació professional organitzada conjuntament per les empreses i els centres educatius (mitjançant conveni de col laboració) actuant coordinadament en el procés formatiu dels nous professionals Què suposen per l alumnat? Formació i pràctiques retribuïdes en modalitat de contracte de formació o conveni dual. Reducció de l horari lectiu a l institut. Durada de la FP Dual: Mínim 1003 hores. Màxim de 8 h. diàries i 40 setmanals, inclosa la formació al centre i l activitat a l empresa. Seguiment per part del tutor conjuntament amb el tutor d empresa.

31 Horaris dels CFGS 26 hores repartides en: Dl, Dm, Dj i Dv: 15:00 a 21:20h Dc: 16:00 a 21:20h Hora d'esbarjo: de 18h a 18:20h

32 Equipament INFORMÀTIC 7 Aules específiques amb pissarra i projector 1 taller de muntatge i reparació d ordinadors 1 taller d instal lació i configuració de xarxes Material de xarxes: routers, switch,... Material divers: Arduino, RaspBerry, Impressora 3D, robots,...

33 Equipament INFORMÀTIC Aula

34 Equipament INFORMÀTIC Tallers de Xarxes

35 Equipament INFORMÀTIC Taller de Hardware

36 Equipament Pati

37 Materials didàctics i certificacions Tallers de Telecomunicacions Programari d aprenentatge Microsoft LPIC: Certificat de competència en S.O. lliure

38 Eines informàtiques

39 Participació en CAMPIONATS i CONCURSOS Xarxes Programació WEB Aplicacions de sotfware Programació bàsica 4rts al ProgramaMe regional 2017 Classificats per l estatal de Madrid 2017

40 Participació en CAMPIONATS i CONCURSOS Campionat d Europa Novembre 2017 Brussel les Campionat del món Octubre 2017 Abu Dhabi Barcelona 21 de juny 2016 Madrid 4 de març de 2017 Medalla d or

41 JORNADES TÈCNIQUES INFORMÀTIQUES Aquestes jornades estan organitzades en el marc empresarial del nostre entorn, de la innovació i l emprenedoria, amb l objectiu d apropar els nostres alumnes a aquesta realitat, compartir experiències, promoure la formació i establir noves vies de col laboració permanent. Vam realitzar 13 conferències empreses, 7 tallers d'informàtica, 1 concurs de programació i 1 concurs de programació.

42 Metodologia d aprenentatge Matriculació de mòduls solts Avaluació per Unitats Formatives Material i seguiment digital a l'aula virtual Aprenentatge Basat en Projectes.

43 Quan fer la PREINSCRIPCIÓ i la MATRÍCULA? Dates de preinscripció del 25 al 31 de maig Dates de matrícula primera quinzena de juliol Les publicarem a la web: Horari de SECRETARIA: Matí: dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h Tarda: dilluns i dimarts de 16:00 a 18:30h dimecres i dijous de 16:00 a 17:00h divendres tarda tancat.

44 Més informació disponible a:

JORNADA DE PORTES OBERTES 6 d abril de 2017

JORNADA DE PORTES OBERTES 6 d abril de 2017 Institut Carles Vallbona Camp de les Moreres, 14 08401 Granollers Telèfon: 938600021 centre@iescarlesvallbona.cat JORNADA DE PORTES OBERTES 6 d abril de 2017 Què trobareu a Institut Carles Vallbona? OFERTA

Más detalles

JORNADA DE PORTES OBERTES 06 d abril de 2017

JORNADA DE PORTES OBERTES 06 d abril de 2017 Institut Carles Vallbona Camp de les Moreres, 14 08401 Granollers Telèfon: 938600021 centre@iescarlesvallbona.cat JORNADA DE PORTES OBERTES 06 d abril de 2017 OFERTA FORMATIVA I DE SERVEIS CICLES FORMATIUS

Más detalles

JORNADA DE PORTES OBERTES 06 d abril de 2017

JORNADA DE PORTES OBERTES 06 d abril de 2017 Institut Carles Vallbona Camp de les Moreres, 14 08401 Granollers Telèfon: 938600021 centre@iescarlesvallbona.cat JORNADA DE PORTES OBERTES 06 d abril de 2017 OFERTA FORMATIVA I DE SERVEIS CICLES FORMATIUS

Más detalles

JORNADA DE PORTES OBERTES de CICLES FORMATIUS 19 d abril de 2018

JORNADA DE PORTES OBERTES de CICLES FORMATIUS 19 d abril de 2018 Institut Carles Vallbona Camp de les Moreres, 14 08401 Granollers Telèfon: 938600021 centre@iescarlesvallbona.cat JORNADA DE PORTES OBERTES de CICLES FORMATIUS 19 d abril de 2018 OFERTA FORMATIVA I DE

Más detalles

DESENVOLUPAMENT D APLICACIONS MULTIPLATAFORMA. Cicles Formatius de Grau Superior

DESENVOLUPAMENT D APLICACIONS MULTIPLATAFORMA. Cicles Formatius de Grau Superior DESENVOLUPAMENT D APLICACIONS MULTIPLATAFORMA Cicles Formatius de Grau Superior DURADA El cicle es realitzarà en 2 anys acadèmics. Un total de 2.000 h de formació: 1.683 h de formació a l escola 317 h

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 INFORMÀTICA Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 Índex Estructura dels Cicles Formatius Accés als Cicles Formatius Informació Cicles Formatius Família Professional Preinscripció, documentació, normativa,

Más detalles

ADMINISTRACIÓ DE SISTEMES INFORMÀTICS EN XARXA. Cicles Formatius de Grau Superior

ADMINISTRACIÓ DE SISTEMES INFORMÀTICS EN XARXA. Cicles Formatius de Grau Superior ADMINISTRACIÓ DE SISTEMES INFORMÀTICS EN XARXA Cicles Formatius de Grau Superior DURADA El cicle es realitzarà en 2 anys acadèmics. Un total de 2.000 h de formació: 1.683 h de formació a l escola 317 h

Más detalles

SISTEMES MICROINFORMÀTICS I XARXES (SMX) Cicle formatiu de Grau Mitjà

SISTEMES MICROINFORMÀTICS I XARXES (SMX) Cicle formatiu de Grau Mitjà SISTEMES MICROINFORMÀTICS I XARXES (SMX) Cicle formatiu de Grau Mitjà QUINES SÓN LES TEVES AFICIONS? T agrada el món de la informàtica? Vols millorar i ampliar-ne els teus coneixements? Et vols convertir

Más detalles

Mòdul 1 Títol: Implantació de sistemes operatius CURS:Primer núm.hores: 198h

Mòdul 1 Títol: Implantació de sistemes operatius CURS:Primer núm.hores: 198h FULL INFORMATIU CICLES FORMATIUS DAM CURS 2018/19 CFGS: Desenvolupament d'aplicacions Multiplataforma Continguts i Avaluació Mòdul 1 Títol: Implantació de sistemes operatius CURS:Primer núm.hores: 198h

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 INFORMÀTICA Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 Índex Estructura dels Cicles Formatius Accés als Cicles Formatius Informació Cicles Formatius Família Professional Preinscripció, documentació, normativa,

Más detalles

CURRÍCULUM CFS [INFORMÀTICA I COMUNICACIONS]

CURRÍCULUM CFS [INFORMÀTICA I COMUNICACIONS] CURRÍCULUM CFS [INFORMÀTICA I COMUNICACIONS] Currículum CFS ASIX-DAM [Promoció a partir de 2017] CFS ICA0: ADMINISTRACIÓ DE SISTEMES INFORMÀTICS EN XARXA RD 1629/2009, de 30 d octubre (BOE, 18.11.2009)

Más detalles

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / 08205 Sabadell C/César Torras, 1-3 / 08205 Sabadell CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ Són ensenyaments reglats que tenen com a objectiu capacitar l'estudiant,

Más detalles

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / 08205 Sabadell C/César Torras, 1-3 / 08205 Sabadell CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Són ensenyaments reglats que tenen com a objectiu capacitar l'estudiant,

Más detalles

Curs març de 2015

Curs març de 2015 Curs 2015-16 5 març de 2015 Breu descripció de l Institut 1,500 Alumnes 56 Grups 105 Professors Edat mitjana alumnes 21,72 anys Horari marc: Batxillerat: de 8 a 14:30 Grau mitjà: de 8 a 14:30 CAS: de 8

Más detalles

El Repte de la Formació Professional Dual a Les Cooperatives. Juan Comenius Salus Formació Florida Universitària

El Repte de la Formació Professional Dual a Les Cooperatives. Juan Comenius Salus Formació Florida Universitària El Repte de la Formació Professional Dual a Les Cooperatives Juan Comenius Salus Formació Florida Universitària El Punt de Partida futur empresa Centre El Model de FP DUAL a València Que és la FP Dual

Más detalles

ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses.

ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses. Formació Professional Grau Superior EFICIÈNCIA ENERGÈTICA-E.S.T ALUMNES Modalitat convencional amb opció a Beca Empresa Modalitat DUAL. Formació en empreses. Mòduls teòric-pràctics ESCOLA GREMIAL D'INSTAL

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL (FOL)

FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL (FOL) Màster universitari en formació del professorat d educació secundària obligatòria i batxillerat, formació professional i ensenyament d idiomes. ESPECIALITATS D ORIENTACIÓ EDUCATIVA (OE) FORMACIÓ I ORIENTACIÓ

Más detalles

Cicle Formatiu de Grau Superior COMERÇ INTERNACIONAL. (cc)lightmash

Cicle Formatiu de Grau Superior COMERÇ INTERNACIONAL. (cc)lightmash Cicle Formatiu de Grau Superior COMERÇ INTERNACIONAL (cc)lightmash Presentació General Gràcies a la internacionalització de les empreses i la situació econòmica actual, els tècnics en comerç internacional

Más detalles

FULL INFORMATIU CICLES FORMATIUS DAW CURS 2018/19 CFGS: Desenvolupament d'aplicacions Web

FULL INFORMATIU CICLES FORMATIUS DAW CURS 2018/19 CFGS: Desenvolupament d'aplicacions Web FULL INFORMATIU CICLES FORMATIUS DAW CURS 2018/19 CFGS: Desenvolupament d'aplicacions Web Continguts i Avaluació Mòdul 1 Títol: Sistemes informàtics Curs: Primer núm.hores: 198h UF 1. Instal lació, configuració

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2017 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017

Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017 Institut Carles Vallbona Camp de les Moreres, 14 08401 Granollers Telèfon: 938600021 centre@iescarlesvallbona.cat Curs de Preparació per la Incorporació a cicles de grau Superior (CPIS) 06 de maig de 2017

Más detalles

Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya

Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya Presentació del projecte de Llei Octubre 2014 Contingut normatiu Títol I Disposicions generals Objecte, principis rectors, destinataris, drets,

Más detalles

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Els estudis de Formació Professional Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Índex Cicles formatius: Obtenció d'una titulació de formació professional. Modificacions curriculars en la formació professional.

Más detalles

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015 de Catalunya 4 de juny de 2015 Finalitats de la llei (I) Foment de l ocupació i millora professional. La formació com a eina de progrés personal i continu al llarg de la vida. La formació com a clau per

Más detalles

Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat

Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat Línies generals d actuació 2011-2012 Presentació a directors/es de centres de secundària Organigrama Direcció General d ESO i Batxillerat

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

FP DUAL AL FERRAN TALLADA

FP DUAL AL FERRAN TALLADA 25/01/2018 Autora: Gemma Torres Una formació professional organitzada conjuntament per a les empreses i els centres educatius (mitjançant conveni de col laboració), actuant coordinadament en el procés

Más detalles

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports.

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Permet l'accés a una àmplia oferta de cursos, amb el seguiment i el suport de tutors en

Más detalles

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics Pla d Acció Tutorial Índex I. INTRODUCCIÓ...3 2. PROPOSTA DE SEQÜÈNCIA DES DEL PUNT DE VISTA DEL TUTOR...0 Alumnes de 1er curs...0 Alumnes en fase

Más detalles

INS Puig Castellar CICLES FORMATIUS. Grau Mitjà. Grau Superior. Av. Anselm de Riu, 10 Santa Coloma de Gramenet elpuig.xeill.

INS Puig Castellar CICLES FORMATIUS. Grau Mitjà. Grau Superior. Av. Anselm de Riu, 10 Santa Coloma de Gramenet elpuig.xeill. INS Puig Castellar CICLES FORMATIUS Grau Mitjà Grau Superior GESTIÓ ADMINISTRATIVA SISTEMES MICROINFORMÀTICS I XARXES ADMINISTRACIÓ I FINANCES ADMINISTRACIÓ DE SISTEMES I XARXES DESENVOLUPAMENT D'APLICACIONS

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2016 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

INSTITUT D ENSENYAMENT PROFESSIONAL Curs

INSTITUT D ENSENYAMENT PROFESSIONAL Curs INSTITUT D ENSENYAMENT PROFESSIONAL Curs 2012-2013 Visió breu de l institut 1.377 alumnes 56 grups 114professors Edat mitjana alumnes 21,72 anys CFM i Batxillerat Horari matí (8:00 14:30) CFS Horari Tarda

Más detalles

El Campus de Cappont

El Campus de Cappont El Campus de Cappont Biblioteca - Centre de Cultures Escola Politècnica Superior Edifici Polivalent Facultat de Dret i Economia Residència Universitària Campus Estudis 1r. Cicle que t oferim 2n Cicle ETIS

Más detalles

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CFGM d'atenció a Persones en Situació de Dependència CFGS d'integració Social CFGS Educació Infantil C / P A R E C O L L, 3, 1 7 0 0 5, G I R O N A T E L È F O N : 9

Más detalles

Maria del Mar Prohens Ferrer Tècnica d ocupació.serveis Centrals Departament d Orientació i Intermediació SOIB. Servei d'ocupació Illes Balears SOIB

Maria del Mar Prohens Ferrer Tècnica d ocupació.serveis Centrals Departament d Orientació i Intermediació SOIB. Servei d'ocupació Illes Balears SOIB Maria del Mar Prohens Ferrer Tècnica d ocupació.serveis Centrals Departament d Orientació i Intermediació SOIB SOIB Què és? És un organisme autònom administratiu, gratuït, d accés universal a tota persona

Más detalles

Cicles Formatius de Grau Mitjà COMERÇ ADMINISTRATIU ACTIVITATS COMERCIALS. Família Comerç i Màrqueting

Cicles Formatius de Grau Mitjà COMERÇ ADMINISTRATIU ACTIVITATS COMERCIALS. Família Comerç i Màrqueting ACTIVITATS COMERCIALS Cicles Formatius de Grau Mitjà ADMINISTRATIU COMERÇ DURADA: 2.000 h (dos cursos) 1650h lectives al centre 350h pràctiques en empreses CARACTERÍSTIQUES GENERALS CLASSES: Horaris intensius.

Más detalles

Codi Nom de l'activitat Curs Hores

Codi Nom de l'activitat Curs Hores Perfil professional: Gestió de projectes i serveis de formació professional inicial i/o ensenyaments de règim especial Activitats de formació organitzades o reconegudes pel Departament (a partir del curs

Más detalles

Workshop sobre polítiques de promoció econòmica local

Workshop sobre polítiques de promoció econòmica local Workshop sobre polítiques de promoció econòmica local Montserrat Pagès L Ampolla, 15 de desembre de 2014 Mas Carandell: Missó L Institut Mas Carandell dissenya i executa polítiques actives d ocupació,

Más detalles

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent

La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent Centre educatiu Empresa aprenent Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament FP dual Què és l FP en alternança

Más detalles

COLEGIO OFICIAL. Jornada d orientació professional Facultat de Física. Universitat de Barcelona Abril 2007

COLEGIO OFICIAL.  Jornada d orientació professional Facultat de Física. Universitat de Barcelona Abril 2007 COLEGIO OFICIAL DE FÍSICOSF www.cofis.es Jornada d orientació professional Facultat de Física. Universitat de Barcelona Abril 2007 El físic f en front de la seva carrera professional Sòlida i extensa formació

Más detalles

CFGS. Jornada de Presentació de Cicles Formatius. Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015

CFGS. Jornada de Presentació de Cicles Formatius. Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015 CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic Jornada de Presentació de Cicles Formatius Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015 Pla d Estudis Nou currículum L.O.E. Mòduls professionals estructurats en unitats

Más detalles

Logística d aprovisionament

Logística d aprovisionament Comerç i màrqueting Logística d aprovisionament CFGS.VEC.M05/0.16 Gestió de vendes i espais comercials Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada

Más detalles

CASA D OFICIS BARRIS DIGITALS Emmarcat dins del PROJECTE TREBALL ALS BARRIS

CASA D OFICIS BARRIS DIGITALS Emmarcat dins del PROJECTE TREBALL ALS BARRIS PROJECTE PER PERSONES JOVES MENORS DE 25 ANYS I A L'ATUR CASA D OFICIS BARRIS DIGITALS 2017-2018 Emmarcat dins del PROJECTE TREBALL ALS BARRIS ÀMBIT DIGITAL LES CASES D OFICIS SÓN PROJECTES AMB L OBJECTIU

Más detalles

Cicle Formatiu de Grau Superior AUTOMOCIÓ

Cicle Formatiu de Grau Superior AUTOMOCIÓ Cicle Formatiu de Grau Superior AUTOMOCIÓ Cicle Formatiu Grau Superior Característiques del cicle Nom del cicle formatiu:. Titulació: Tècnic/a en automoció. Durada dels estudis: 2,000 hores 2 cursos acadèmics.

Más detalles

ANNEX C: Pla de formació i manuals

ANNEX C: Pla de formació i manuals Curs 2009/10. ANNEX C: Pla de formació i manuals Màster internacional en Programari Lliure Pàg. 1 Índex D.1 Pla formació usuari final...3 D.2 Pla formació administradors...4 D.3 Pla formació operadors...5

Más detalles

en funcionament l Institut de Nàutica de Barcelona

en funcionament l Institut de Nàutica de Barcelona 1.- Un nou centree El curs 2015-2016 es posa en funcionament l Institut de Nàutica de Barcelona Som un institut de formació professional integrada, especialitzat exclusivament en el sector de la nàutica

Más detalles

PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP

PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

MANUAL DE PROCEDIMENTS IMPRÈS-Q-423-T-11-ET

MANUAL DE PROCEDIMENTS IMPRÈS-Q-423-T-11-ET MANUAL DE PROCEDIMENTS IMPRÈS-Q-423-T-11-ET IMPRÈS-Q-423-T-11-ET 6-Març-17 4.2.3 CONTROL DE DOCUMENTS GESTIÓ DEL DOCUMENT Realitzat per: isat per: Aprovat per: Nom i cognom Jordi Flavià Jordi Flavià Olga

Más detalles

FP Dual a altres comunitats, FP Dual a altres comunitats, Catalunya. Catalunya. Cicle de plàstics a la Garrotxa

FP Dual a altres comunitats, FP Dual a altres comunitats, Catalunya. Catalunya. Cicle de plàstics a la Garrotxa Cicle de plàstics a la Garrotxa FP Dual a altres comunitats, NOVES TITULACIONS FP Dual a altres comunitats, Mòduls professionals Interpretació i representació gràfica FP Dual a altres

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO Curs 2014-15 Destinataris Joves que compleixen com a mínim 16 anys i com a màxim 21 en l any d inici del programa. Que han deixat l educació

Más detalles

MID PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT. V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP)

MID PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT.   V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP) V Jornada d Intercanvi de Bones Pràctiques del Professorat de la UVic-UCC (JIBP) Dijous 25 de juny de 2015 PROGRAMA EN MENTORATGE I IDENTITAT DOCENT Avançant en la construcció del perfil profesional del

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA -DUALmaig de 2013 Es triplica l oferta en Formació Professional Dual La consellera Rigau ha recordat que recentment es va presentar el III Pla d FP, en

Más detalles

Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu

Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu Barcelona, Auditori de La Pedrera de CatalunyaCaixa, 9 i 10 de desembre de 2010 www.creativetourismnetwork.org Col labora: El turisme creatiu El Turisme

Más detalles

JORNADA D ORIENTACIÓ EDUCATIVA

JORNADA D ORIENTACIÓ EDUCATIVA JORNADA D ORIENTACIÓ EDUCATIVA Presentació de recursos aplicats al disseny d itineraris Dijous 27 de març de 2014 Sala d Actes dels ST d Ensenyament a la Catalunya Central Subdirecció General d'innovació,

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

Té una durada de hores distribuïdes en dos cursos acadèmics ( 1617h lectives +383h FCT).

Té una durada de hores distribuïdes en dos cursos acadèmics ( 1617h lectives +383h FCT). INFORMACIÓ CICLES En el nostre centre s imparteixen cicles formatius de la família professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat. Aquests cicles es desenvolupen en la modalitat presencial, on

Más detalles

El repte de la formació professional i l ocupació a Catalunya: evidències i propostes de reforma

El repte de la formació professional i l ocupació a Catalunya: evidències i propostes de reforma Presentació FUNDACIÓ JAUME BOFILL El repte de la formació professional i l ocupació a Catalunya: evidències i propostes de reforma Òscar Valiente (coordinador), Adrián Zancajo i Àngel Tarriño JUNY 2014

Más detalles

PROGRAMA DE FORMACIÓ PER A FORMADORS/ES DE CIRC SOCIAL

PROGRAMA DE FORMACIÓ PER A FORMADORS/ES DE CIRC SOCIAL PROGRAMA DE FORMACIÓ PER A FORMADORS/ES DE CIRC SOCIAL 1 Ateneu Popular 9Barris DESCRIPCIÓ L aprenentatge d habilitats pedagògiques per a la intervenció professional amb persones en situació de risc social

Más detalles

CATÀLEG DE CURSOS BONIFICATS INFORMÀTICA I COMUNICACIONS.

CATÀLEG DE CURSOS BONIFICATS INFORMÀTICA I COMUNICACIONS. CATÀLEG DE CURSOS BONIFICATS INFORMÀTICA I www.audiolis.com/cat info@audiolis.com 900 15 10 82 CATÀLEG DE CURSOS BONIFICATS INFORMÀTICA I i Amplieu informació sobre els cursos a www.audiolis.com/cat. Manteniu-vos

Más detalles

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA. Activitat Formació de Formadors

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA. Activitat Formació de Formadors LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA Activitat Formació de Formadors Qui som? Què fem? ICE UB Tasques encomanades pel Departament d Educació. La formació de formadors per poder cobrir les

Más detalles

AS CreaTech EMPRENEDORIA AMB TECNOLOGIA

AS CreaTech EMPRENEDORIA AMB TECNOLOGIA AS CreaTech EMPRENEDORIA AMB TECNOLOGIA Servei d'ocupació de Catalunya M Generalitat WW de Catalunya Iniciativa d'ocupació Juvenil Unió Europea Fons social europeu L'FSE inverteix en el teu futur "Aquest

Más detalles

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1 - El taller de reparació de vehicles 1 >> Objectius Conèixer els tipus de tallers i les àrees de treball de què disposen.

Más detalles

EL FINAL DE CURS 11 de juny: De l 11 al 15 de juny: Del 18 al 22 de juny: 25 de juny: 26 i 27 de juny: 28 de juny:

EL FINAL DE CURS 11 de juny: De l 11 al 15 de juny: Del 18 al 22 de juny: 25 de juny: 26 i 27 de juny: 28 de juny: EL FINAL DE CURS 11 de juny: Últim dia de classe. De l 11 al 15 de juny: Viatge de fi d estudis. Del 18 al 22 de juny: Projecte d ESO. 25 de juny: Acte de graduació. 26 i 27 de juny: Avaluacions finals.

Más detalles

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Espai per escriure títol Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Servei d Ocupació de Catalunya Barcelona, 17/11/2010 Agents Impacte Agents de la Xarxa Objectius Servei d Ocupació de

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA. 2 cursos acadèmics. Curs

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA. 2 cursos acadèmics. Curs CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA 2 cursos acadèmics Curs 2016-2017 Curs 2016-2017 Curs 2016-2017 Sistema LOE PLA D ESTUDIS El cicle està dividit en mòduls. Cada mòdul està

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

IES Agustí Serra i Fontanet

IES Agustí Serra i Fontanet IES Agustí Serra i Fontanet C/ Vallmanyà, 13-15 08207 SABADELL Tel.: 93.723.03.12 www.xtec.cat/iesagustiserra www.xtec.cat/iesagustiserra 1 On és L Agustí Serra? RENFE: Sabadell Nord IES Agustí Serra i

Más detalles

CFGM CONFECCIÓ I MODA P E R F I L P R O F E S S I O N A L I N N O VA C I Ó I P R O D U C C I Ó D E L A M O D A

CFGM CONFECCIÓ I MODA P E R F I L P R O F E S S I O N A L I N N O VA C I Ó I P R O D U C C I Ó D E L A M O D A CFGM CONFECCIÓ I MODA P E R F I L P R O F E S S I O N A L I N N O VA C I Ó I P R O D U C C I Ó D E L A M O D A Família professional: Tèxtil, confecció i pell On estudiem? Tenim dos espais CRTTT Escola

Más detalles

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1. El patrimoni empresarial. L inventari OBJECTIUS Conèixer el concepte d empresa i les seves diferents classificacions.

Más detalles

Alfabetització Digital

Alfabetització Digital Alfabetització Digital IFLA Public Library and Library Building and Equipement sections Midterm Meeting, 28 de febrer de 2015 Anna Bröll Nadal Pla d Alfabetització Digital de Barcelona 2010 2015 Eina per

Más detalles

Desdoblaments. Grups Reforç (GR) matèries instrumentals Llengües i Matemàtiques. Atenció individualitzada.

Desdoblaments. Grups Reforç (GR) matèries instrumentals Llengües i Matemàtiques. Atenció individualitzada. Educació Secundària ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Àmbit ACADÈMIC Estudi acompanyat 1, 2, 3. Es realitza amb el tutor. 1 hora setmanal Es pretén que els alumnes desenvolupin recursos i habilitats per tal de

Más detalles

Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO

Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO Serveis Territorials a la Catalunya Central Programes d FP per a alumnes que no obtenen el GESO JORNADA D ORIENTACIÓ EDUCATIVA Catalunya Central Manresa, 26 de març de 2015 Programes d FP per a alumnes

Más detalles

Codi Nom de l'activitat Curs Hores

Codi Nom de l'activitat Curs Hores Perfil professional: Gestió de projectes i serveis de formació professional inicial i/o ensenyaments de règim especial Activitats de formació organitzades o reconegudes pel Departament (a partir del curs

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ,

LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ, ESTIU EN OBRES LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ, CONVOQUEN LA PRIMERA EDICIÓ DEL PROGRAMA DE

Más detalles

Cicles Formatius de Grau Mitjà COMERÇ ADMINISTRATIU. GESTIÓ ADMINISTRATIVA Família Administració i Gestió

Cicles Formatius de Grau Mitjà COMERÇ ADMINISTRATIU. GESTIÓ ADMINISTRATIVA Família Administració i Gestió GESTIÓ ADMINISTRATIVA Cicles Formatius de Grau Mitjà ADMINISTRATIU COMERÇ DURADA: 2000 h 1.650h lectives al centre 350h pràctiques en empreses GestióAdministrativa CARACTERÍSTIQUES GENERALS CLASSES: Horaris

Más detalles

PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT

PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT COMISSIÓ EUROPEA. 2007-2013 pap@xtec.cat sllengua@xtec.cat PRESSUPOST 13620 MILIONS PER ALS SET ANYS OBJECTIUS (2) Comenius: 1/20 alumnes 2007-2013 Erasmus: 3.000.000

Más detalles

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 Abans de començar: Benvinguda a estudiants del Pla Especial

Más detalles

INSTI TUT DEL TEATRE

INSTI TUT DEL TEATRE INSTI TUTDEL TEATRE ESTAE ESCOLA SUPERIOR DE TÈCNIQUES DE LES ARTS DE L ESPECTACLE Els estudis tècnics de l Institut del Teatre s imparteixen a l Escola Superior de Tècniques de les Arts de l Espectacle

Más detalles

PREINSCRIPCIÓ JORNADA DE PORTES OBERTES

PREINSCRIPCIÓ JORNADA DE PORTES OBERTES PREINSCRIPCIÓ 2017-2018 JORNADA DE PORTES OBERTES MÉS D UN SEGLE FENT FUTUR! En el rovell del Districte. Una línia. Horari lectiu: de 9 a 12:30h. de 14:30 a 16h. Servei d acollida Servei de menjador Activitats

Más detalles

Anàlisi de les dades del mercat laboral

Anàlisi de les dades del mercat laboral Anàlisi de les dades del mercat laboral Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny Sax Sala Comerç Empresa Turisme Gestió Oficina de turisme Creació rutes i itineraris Web turisme Edició de materials

Más detalles

FORMACIÓ. Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat

FORMACIÓ. Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat FORMACIÓ Educadors en el lleure Director-directora, monitor-monitora... Acció social Associacionisme Voluntariat Informació 972 24 93 25 www.fundacioesplaigirona.cat www.fundacioesplaigirona.cat ESCOLA

Más detalles

Projecte Ocupació a la Indústria Local

Projecte Ocupació a la Indústria Local Projecte Ocupació a la Indústria Local 3ª CONVOCATÒRIA (2018-2020) Servei de Mercat de Treball Barcelona, novembre de 2017 Índex 1. OBJECTIU DE LA CONVOCATÒRIA 2. ANALOGIES I DIFERÈNCIES EN RELACIÓ A LES

Más detalles

RELACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS DE VILANOVA I LA GELTRÚ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL (P3, P4 I P5), PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

RELACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS DE VILANOVA I LA GELTRÚ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL (P3, P4 I P5), PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA RELACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS DE VILANOVA I LA GELTRÚ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL (P3, P4 I P5), PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA ESCOLA L ARAGAI CODI DEL CENTRE: 08034497 C/ Doctor Zamenhof, 20 Tel. i fax:

Más detalles

SERVEI DE SELECCIÓ I FORMACIÓ. carta de serveis - edició 2 - juny pàgina seguent

SERVEI DE SELECCIÓ I FORMACIÓ. carta de serveis - edició 2 - juny pàgina seguent SERVEI DE SELECCIÓ I FORMACIÓ carta de serveis - edició 2 - juny 2014 pàgina seguent SERVEIS QUE ES PRESTEN Divulgació de la informació, assistència i orientació al personal usuari sobre els processos

Más detalles

Informacions final de curs. Grau Mitjà 1er curs PFI

Informacions final de curs. Grau Mitjà 1er curs PFI Informacions final de curs Grau Mitjà 1er curs PFI 1 Calendari final del curs 2017-20182 2 Informacions de Secretaria final del curs 2017-20183 3 Serveis del Dept. d Escola Empresa4 Barcelona, abril de

Más detalles

CTT. Transferència de Tecnologia

CTT. Transferència de Tecnologia CTT Transferència de Tecnologia el CTT És el Centre de Transferència de Tecnologia (CTT) que la UPC posa a l abast dels seus ens de recerca i de les empreses per facilitar-los la recercaerca i potenciar

Más detalles

PROMOCIÓ TURÍSTICA Teleassistència per a col lectius desfavorits

PROMOCIÓ TURÍSTICA Teleassistència per a col lectius desfavorits MOBILITAT URBANA OCI I CULTURA Sol licitud d informació i alertes sobre l estat del trànsit Localització d instal lacions Consulta de disponibilitat d aparcaments municipals Sol licitud d agenda cultural

Más detalles

MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV

MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV MArq El màster universitari en Arquitectura t habilita per a l exercici professional de l arquitectura i el principal objectiu és aportar coneixements avançats

Más detalles

04/05/2017. Institut Bonanova de FP Sanitària

04/05/2017. Institut Bonanova de FP Sanitària Institut Bonanova de FP Sanitària 1 2 CREACIÓ DE L INSTITUT MUNICIPAL D ASSISTÈNCIA SANITÀRIA Gestió dels dispositius assistencials de l Ajuntament de Barcelona IMAS CREACIÓ DEL CONSORCI MAR PARC DE SALUT

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR DE DESENVOLUPAMENT D APLICACIONS MULTIPLATAFORMA

CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR DE DESENVOLUPAMENT D APLICACIONS MULTIPLATAFORMA CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR DE DESENVOLUPAMENT D APLICACIONS MULTIPLATAFORMA (DOBLE TITULACIÓ OPCIONAL: DAM i ASIX 2x3 + ASIX DUAL) Especialització en.net i Arduino (en 2x3) Curs 2017-18 Presentació

Más detalles

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari formatiu i Diploma Itinerari formatiu semipresencial, amb una estructura modul lar, que permetria

Más detalles