BASES DE SUBVENCIÓ PER A LA POTENCIACIÓ I MILLORA DEL COMERÇ AL NUCLI ANTIC

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "BASES DE SUBVENCIÓ PER A LA POTENCIACIÓ I MILLORA DEL COMERÇ AL NUCLI ANTIC"

Transcripción

1 BASES DE SUBVENCIÓ PER A LA POTENCIACIÓ I MILLORA DEL COMERÇ AL NUCLI ANTIC 1. Objecte i finalitat de la subvenció L Ajuntament d Olesa de Montserrat, en el marc del Projecte d intervenció integral del Nucli Antic, te com a un dels objectius principals revitalitzar aquesta zona urbana que en els últims anys ha anat perdent la centralitat al municipi, i ha vist reduïda considerablement la seva activitat comercial. En aquest sentit, aquests ajuts tenen com a finalitat la revitalització econòmica del Nucli Antic, a través del recolzament de l activitat comercial en dos línies d actuació: - La modernització dels establiments comercials (millora de la imatge exterior) - La instal lació de noves activitats econòmiques 2. Beneficiaris Podran beneficiar-se dels ajuts totes aquelles persones físiques o jurídiques titulars d un establiment comercial implantats a la zona del Nucli Antic delimitada pel projecte d intervenció integral (veure annex 1), que vulguin millorar la imatge exterior del seu negoci. També podran acollir-se als ajuts totes aquelles persones físiques o jurídiques que obrin un establiment comercial (dels sectors enumerats a l annex 2) a la zona delimitada del Nucli Antic. 3. Conceptes subvencionables Es podran sol licitar ajuts per als dos programes: 1. Millora de la imatge exterior de l establiment: Els conceptes subvencionables son: - Retolació comercial. - Il luminació i adequació de l aparador. - Reformes de la façana principal de l establiment i d aquelles altres que donin a la via pública i siguin alhora aparador de l establiment. - Adaptació del local per a persones amb mobilitat reduïda. Totes les actuacions s han d ajustar a les normatives reguladores corresponents. Es podran imputar les despeses corresponents als dissenys i projectes, producció i instal lació, així com a despeses en taxes, llicències i, projectes i honoraris tècnics.

2 Els terminis de les subvencions vindran especificats en les convocatòries anuals, tenint en compte que per a la primera convocatòria d ajuts les actuacions subvencionables hauran d haver estat iniciades després de l 1 de gener de Obertura de nous establiments comercials: S estableixen dos zones en funció de la major necessitat de potenciar l ampliació de la seva oferta comercial: Zona A (màxima prioritat): locals comercials situats als carres Coscoll, Església, Ample i Creu Real. Zona B: locals comercials situats a la resta de l àmbit d actuació delimitat al Projecte d intervenció integral. Els conceptes subvencionables són: - Despeses en taxes, llicències i, projectes i honoraris tècnics. - Despeses en adequació del local a la nova activitat. Els terminis de les subvencions vindran especificats en les convocatòries anuals, tenint en compte que per a la primera convocatòria d ajuts les activitats subvencionables hauran d haver estat iniciades després de l 1 de gener de Import de la subvenció Per a la millora de la imatge exterior de l establiment: Un import màxim de per establiment. L import de l ajut no pot superar el 50% dels costos totals acreditats. Per a l obertura de nous establiments comercials: Zona A: un import màxim de per establiment. L import de l ajut no pot superar el 60% dels costos totals acreditats. Zona B: un import màxim de per establiment. L import de l ajut no pot superar el 50% dels costos totals acreditats. L import final de l ajut dependrà del pressupost disponible a cada convocatòria, del nombre de sol licituds i dels costos totals dels projectes subvencionables. En el cas que l import de les subvencions a concedir sigui superior a l import anual disponible de la partida de subvencions de comerç, es concedirà l ajut amb els imports màxims als nous establiments oberts a la zona A, i es farà el prorrateig entre totes les sol licituds restants. Aquestes subvencions són compatibles amb altres de similar índole que el sol licitant pugui obtenir d altres Administracions públiques i/o ens privats; no obstant, l import total de les subvencions atorgades en cap cas podrà ser superior al cost de l activitat subvencionada.

3 5. Procediment Les persones interessades podran demanar els ajuts amb la presentació de la següent documentació al Registre General de l Ajuntament, en els terminis establerts en la convocatòria corresponent: Documentació relativa al beneficiari/a: Instància de sol licitud segons model normalitzat (annex 3). Fotocòpia compulsada del NIF/CIF del sol licitant. Original del full de domiciliació bancària degudament diligenciat per l entitat bancària (annex 4) Fotocòpia compulsada del títol de propietat o contracte de lloguer o concessió administrativa del local. Llicència d obertura de l establiment, o, en el seu defecte, la sol licitud corresponent amb el certificat favorable de compatibilitat urbanística. Documentació relativa a l actuació: Documentació acreditativa del pagament de les taxes i llicències susceptibles de la subvenció. Projecte en els casos que sigui necessari segons la llicència. Pressupost global desglossat de l actuació. Fotocòpia compulsada de factures i rebuts de pagament. Documentació acreditativa d estar al corrent de les seves obligacions tributàries i de la Seguretat Social. L Ajuntament, un cop rebuda la documentació, examinarà si és correcta i completa i, en cas contrari, ho notificarà a la persona interessada per tal que procedeixi a revisarla o completar-la en el termini màxim de 10 dies hàbils a comptar des de l endemà de la notificació, segons disposa l article 71.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Si un cop passat aquest temps la persona interessada no ha esmenat la falta o ha aportat els documents requerits, es considerarà que desisteix de la seva petició. 6. Tramitació, resolució de les peticions, notificació i acceptació La gestió dels expedients correspon a l Oficina del Nucli Antic de l Ajuntament, la qual, un cop rebuda la sol licitud, procedirà a obrir l expedient administratiu. Les sol licituds seran valorades per una Comissió creada a tal efecte que redactarà una proposta que caldrà elevar a l Alcalde o l òrgan en qui delegui per resoldre aquestes sol licituds. Aquesta Comissió estarà integrada pels següents membres: l Alcalde/essa o Tinent d Alcalde, el/la Responsable del Projecte d intervenció integral, el/la Tècnic AODL de l Oficina de Barris i el/la Tècnic de Promoció Econòmica. (*modificat per Junta de Govern Local del 10 d abril de 2012) El termini per notificar l acord als interessats serà de tres mesos a comptar des de l endemà del tancament del termini per presentar la sol licitud. La manca de resolució expressa dintre de l esmentat termini tindrà efectes desestimatoris. (*modificat per Junta de Govern Local del 17/06/2014)

4 BASES DE SUBVENCIÓ PER A LA POTENCIACIÓ I MILLORA DEL COMERÇ AL NUCLI ANTIC ANNEX 1. Àmbit d actuació del Projecte d intervenció integral del Nucli Antic (PII) La zona d intervenció del Nucli Antic és la delimitada per la façana nord del carrer Anselm Clavé, el passatge Font de Can Solé, la riera de Can Llimona, el carrer Garraf, darreres parcel les de la façana nord del carrer Santa Oliva i el carrer Riera (de Can Carreras).

5 BASES DE SUBVENCIÓ PER A LA POTENCIACIÓ I MILLORA DEL COMERÇ AL NUCLI ANTIC ANNEX 2. Sectors comercials objecte de la subvenció En relació al programa 2 de les bases ( obertura de nous establiments comercials ), seran objecte d aquesta subvenció les noves obertures de negocis corresponents als següents sectors ( epígraf IAE): (*modificat per Junta de Govern Local del 17/06/2014) Agrupació 64 (tots els grups) Agrupació 65 (grups 651, 652, 653, 656, 657 i 659) Agrupació 66 (grups 661 i 662) Agrupació 67 (grups 671, 672, 673 i 676) Agrupació 68 (grups 681, 682, 683, 684, 685 i 686) Agrupació 75 (grup 755) Agrupació 76 (tots els grups) Agrupació 82 (tots els grups) Agrupació 83 (grup 832) Agrupació 84 (grups 841, 842, 843 (excepte el 843.6) i 844) Agrupació 93 (grup 933) Agrupació 94 (grups 942, 943, 944 i 945) Agrupació 95 (tots els grups) Agrupació 96 (grup 966.1) Agrupació 97 (grups del 971 al 979)

6 BASES DE SUBVENCIÓ PER A LA POTENCIACIÓ I MILLORA DEL COMERÇ AL NUCLI ANTIC ANNEX 3. Instància de sol licitud

7 BASES DE SUBVENCIÓ PER A LA POTENCIACIÓ I MILLORA DEL COMERÇ AL NUCLI ANTIC ANNEX 4. Model de full de domiciliació bancària

8 ANNEX 1 Convocatòria 2015 per a la concessió de subvencions per a la potenciació i millora del comerç al Nucli Antic d Olesa de Montserrat. PRIMER - Objecte i bases reguladores L objecte d aquesta resolució és obrir la convocatòria per a l any 2015 per concedir les subvencions previstes segons les Bases per a la concessió d ajuts per a la potenciació i millora del comerç al Nucli Antic, aprovades per la Junta de Govern Local de l Ajuntament d Olesa de Montserrat el 26 d abril de 2010, publicades al Butlletí Oficial de la Província el 7 de maig de 2010, modificades per la Junta de Govern Local de 10 d abril de 2012 i per la Junta de Govern Local de 17 de juny de SEGON - Dotació econòmica i aplicació pressupostària La dotació econòmica màxima destinada a la present convocatòria és de ,00 (VINT-I-CINC MIL EUROS), amb càrrec a l aplicació pressupostària 01LB Comerç - Transferència capital a famílies i ISAL del pressupost municipal de TERCER - Termini i lloc de presentació Les sol licituds s hauran de presentar, a comptar de l endemà de l aprovació d aquesta convocatòria i fins al 30 de gener de 2016 al Registre general de l Ajuntament d Olesa de Montserrat. QUART - Sol licituds i documentació S ha de presentar una única sol licitud per al conjunt d actuacions que són objecte d aquestes subvencions. Documentació relativa al beneficiari/ària: Instància de sol licitud segons model normalitzat. Fotocòpia compulsada del NIF/CIF. En cas de persona jurídica, NIF del representant i document de representació. Original diligenciat per l entitat bancària del full de dades bancàries per als creditors, segons model normalitzat. Model de declaració responsable de compliment dels requisits de la Llei General de Subvencions Model d autorització per obtenir dades tributàries d estar al corrent de les obligacions, si escau. Fotocòpia compulsada del títol de propietat o del contracte de lloguer o de la concessió administrativa del local. Documentació relativa a l actuació: Fotocòpia compulsada de la llicència d obertura de l establiment o de la sol licitud amb certificat favorable de compatibilitat urbanística. Documentació acreditativa del pagament de les taxes i llicències susceptibles de la subvenció. Projecte, en els casos que sigui necessari segons la llicència. Pressupost global desglossat de l actuació. Fotocòpia compulsada de les factures objecte de la subvenció i dels documents acreditatius del seu pagament. Cas d obertura de nous establiments comercials, cal acreditar l epígraf IAE de l activitat mitjançant model 036 (alta censal). 1

9 L Ajuntament, un cop rebuda la documentació, examinarà si és correcta i completa i, en cas contrari, ho notificarà a la persona interessada per tal que procedeixi a revisarla o a completar-la en el termini màxim de 10 dies hàbils a comptar des de l endemà de la notificació, segons disposa l article 71.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Si un cop passat aquest temps la persona interessada no ha esmenat la falta o ha aportat els documents requerits, es considerarà que desisteix de la seva petició. Les subvencions regulades per aquestes normes poden ser lliurement revocades i reduïdes en tot moment, no generen cap dret a l obtenció d altres subvencions en anys posteriors, i no es poden al legar com a precedent. CINQUÈ Objecte, condicions i finalitat L objectiu principal és revitalitzar econòmicament la zona delimitada pel Projecte d intervenció integral del Nucli Antic ja que en els últims anys ha anat perdent la centralitat al municipi, i ha vist reduïda considerablement la seva activitat comercial, i per això s han creat dues línies d actuació: 1. La modernització dels establiments comercials (millora de la imatge exterior) 2. La instal lació de noves activitats econòmiques Podran beneficiar-se dels ajuts totes aquelles persones físiques o jurídiques titulars d un establiment comercial implantat a la zona del Nucli Antic delimitada pel Projecte d intervenció integral, que vulguin millorar la imatge exterior del seu negoci. També podran acollir-se als ajuts totes aquelles persones físiques o jurídiques que obrin un establiment comercial (dels sectors enumerats a l annex 2 de les Bases de subvenció per a la potenciació i millora del comerç al Nucli Antic) a la mateixa zona. SISÈ Criteris d atorgament Es podran sol licitar ajuts per als dos programes: 1. Millora de la imatge exterior de l establiment: Els conceptes subvencionables són: Retolació comercial. Il luminació i adequació de l aparador. Reformes de la façana principal de l establiment i d aquelles altres que donin a la via pública i siguin alhora aparador de l establiment. Adaptació del local per a persones amb mobilitat reduïda. Totes les actuacions s han d ajustar a les normatives reguladores corresponents. Es podran imputar les despeses corresponents als dissenys i projectes, producció i instal lació, així com a despeses en taxes, llicències, i projectes i honoraris tècnics. Imports: un import màxim de per establiment. L import de l ajut no pot superar el 50% dels costos totals acreditats. 2. Obertura de nous establiments comercials: S estableixen dues zones en funció de la major necessitat de potenciar l ampliació de la seva oferta comercial: Zona A (màxima prioritat): locals comercials situats als carres Coscoll, de l Església, Ample i Creu Reial. Zona B: locals comercials situats a la resta de l àmbit d actuació delimitat al Projecte d intervenció integral del Nucli Antic. Els conceptes subvencionables són: Despeses en taxes, llicències, i projectes i honoraris tècnics. 2

10 Despeses en adequació del local a la nova activitat. Imports: Zona A: un import màxim de per establiment. L import de l ajut no pot superar el 60% dels costos totals acreditats. Zona B: un import màxim de per establiment. L import de l ajut no pot superar el 50% dels costos totals acreditats. La ponderació per atorgar els ajuts serà la següent: 1. Línea d ajut per a la modernització i obertura de nous establiments comercials a la zona B: Ponderació Import del cost total acreditat Import de la subvenció 9 punts Cost total acreditat igual o superior punts Cost total acreditat entre i El 50 % del cost acreditat 7 punts Cost total acreditat entre i El 50 % del cost acreditat 6 punts Cost total acreditat entre i El 50 % del cost acreditat 5 punts Cost total acreditat entre i El 50 % del cost acreditat 4 punts Cost total acreditat entre i El 50 % del cost acreditat 3 punts Cost total acreditat entre i El 50 % del cost acreditat 2 punts Cost total acreditat entre 999 i 500 El 50 % del cost acreditat 1 punt Cost total acreditat inferior a 499 El 50 % del cost acreditat 2. Línea d ajut a l obertura de nous establiments comercials a la zona A: Ponderació Import del cost total acreditat Import de la subvenció 13 punts Cost total acreditat igual o superior punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 11 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 10 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 9 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 8 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 7 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 6 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 5 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 4 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 3 punts Cost total acreditat entre i El 60 % del cost acreditat 2 punts Cost total acreditat entre 999 i 500 El 60 % del cost acreditat 1 punt Cost total acreditat entre inferior a 499 El 60 % del cost acreditat L import final de l ajut dependrà del pressupost disponible a cada convocatòria, del nombre de sol licituds i dels costos totals dels projectes subvencionables. En el cas que l import de les subvencions a concedir sigui superior a la dotació econòmica màxima destinada per a la present convocatòria, es concedirà l ajut amb els imports màxims als nous establiments oberts a la zona A, i es farà el prorrateig entre totes les sol licituds restants. Aquestes subvencions són compatibles amb altres de similar índole que el sol licitant pugui obtenir d altres Administracions públiques i/o ens privats; no obstant, l import total de les subvencions atorgades en cap cas podrà ser superior al cost de l activitat subvencionada. SETÈ Tramitació i resolució La gestió dels expedients correspon a l Oficina del Nucli Antic de l Ajuntament, la qual, un cop rebuda la sol licitud, procedirà a obrir l expedient administratiu. 3

11 Les sol licituds seran valorades per una Comissió de valoració creada a tal efecte en data 3 de gener de 2011 per decret de l Alcaldia RSN_11/1, i modificada la seva composició per Junta de Govern Local de 10 d abril de El termini per notificar l acord als interessats serà de tres mesos a comptar des de l endemà del tancament del termini per presentar la sol licitud. La manca de resolució expressa dintre del termini esmentat tindrà efectes desestimatoris. La resolució del procediment posa fi a la via administrativa, i contra la mateixa es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent a la seva notificació. Alternativament i de forma potestativa, es pot interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l ha dictat en el termini d un mes a comptar des del dia següent a la seva notificació. VUITÈ Publicitat Donar difusió d aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de la Província, a la pàgina web municipal, a la Ràdio d Olesa i al tauler d anuncis d aquest Ajuntament. Un cop acordada la concessió de subvencions, aquestes seran notificades als interessats en un termini màxim de 10 dies des de la data d aprovació de la resolució, d acord amb allò previst a l article 59 de la LRJAPPAC. Olesa de Montserrat, 22 de desembre de 2015 L alcaldessa Pilar Puimedon Monclús 4

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts En aquesta data, el President de l Organisme Autònom Local Agència Tributària de Sabadell, ha aprovat el D E C R E T 7 6 2 / 2012 amb n. Ag. 104/2012, que diu el següent: Atès que la presidència en data

Más detalles

entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques Dades del President de l entitat o representant del sol licitant:

entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques Dades del President de l entitat o representant del sol licitant: MODEL DE SOL LICITUD DE SUBVENCIÓ Nom de la convocatòria/subvenció directa: Dades del sol licitant: Tipologia: Sol licitant 1 : particular entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques

Más detalles

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 MODELS DE DOCUMENTACIÓ PER SOL LICITAR SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRENCIA COMPETITIVA ADREÇADES AL FOMENT D INICIATIVES I PROPOSTES CULTURALS

Más detalles

ANUNCI. - Material escolar en ensenyament obligatori i educació infantil de segon cicle.

ANUNCI. - Material escolar en ensenyament obligatori i educació infantil de segon cicle. ANUNCI APROVACIÓ DE LES BASES ESPECÍFIQUES DE CONCESSIÓ D AJUTS DE L ÀREA DE SERVEIS SOCIALS DE L AJUNTAMENT, DEL PROGRAMA COMPLEMENTARI D URGÈNCIA SOCIAL PER A L ANY 2012. (EXP 520/2012) La Junta de Govern

Más detalles

ANUNCI. Es fa públic que la Junta de Govern Local en sessió extraordinària de data 28 de gener de 2015, va adoptar el següent acord:

ANUNCI. Es fa públic que la Junta de Govern Local en sessió extraordinària de data 28 de gener de 2015, va adoptar el següent acord: ANUNCI Es fa públic que la Junta de Govern Local en sessió extraordinària de data 28 de gener de 2015, va adoptar el següent acord: PRIMER.- Aprovar les bases i convocatòria que regirà la concessió de

Más detalles

BASES DEL CONCURS DE LLOGUER DE 5 PLACES D APARCAMENT SITUADES AL SOTERRANI -1 DEL C. CONSTITUCIÓ 2, ESCALA A, DE SANT JUST DESVERN

BASES DEL CONCURS DE LLOGUER DE 5 PLACES D APARCAMENT SITUADES AL SOTERRANI -1 DEL C. CONSTITUCIÓ 2, ESCALA A, DE SANT JUST DESVERN BASES DEL CONCURS DE LLOGUER DE 5 PLACES D APARCAMENT SITUADES AL SOTERRANI -1 DEL C. CONSTITUCIÓ 2, ESCALA A, DE SANT JUST DESVERN 1. OBJECTE És objecte d'aquestes bases l adjudicació de cinc places d

Más detalles

1. Objecte i finalitat de la subvenció

1. Objecte i finalitat de la subvenció BASES REGULADORES I CONVOCATÒRIA PER A L ATORGAMENT DE SUBVENCIONS, EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA, A PROPIETARIS D HABITATGES DESOCUPATS O INTEGRATS AL PROGRAMA DE LA BORSA DE MEDIACIÓ I ARRENDATARIS

Más detalles

DOCUMENTS A ADJUNTAR EN EL COMPTE JUSTIFICATIU (segons l article12 de les bases).

DOCUMENTS A ADJUNTAR EN EL COMPTE JUSTIFICATIU (segons l article12 de les bases). COMPTE JUSTIFICATIU Subvenció per a la millora, rehabilitació i nova implementació d establiments comercials, de restauració, d oficines-serveis i d activitats tradicionals i artesania situats a peu de

Más detalles

Annex I. Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit d Eivissa per a l any 2017

Annex I. Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit d Eivissa per a l any 2017 Annex I Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit 1. AJUDES QUE SE SOL LICITEN Concepte Quantia 2. DADES DE LA PERSONA AMB DISCAPACITAT Cognoms i nom DNI / NIE

Más detalles

1.- Entitat Adjudicadora a.- Organisme: Fundació de Gestió Sanitària de l Hospital de la Santa Creu i Sant Pau b.- Número d'expedient: OBE 15/247

1.- Entitat Adjudicadora a.- Organisme: Fundació de Gestió Sanitària de l Hospital de la Santa Creu i Sant Pau b.- Número d'expedient: OBE 15/247 ANUNCI D ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT DE PROTESIS DE GENOLL AMB DESTÍ A LA FUNDACIÓ DE GESTIÓ SANITÀRIA DE L HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU Expedient OBE 15/247 1.- Entitat Adjudicadora

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 28 d agost de 2018, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, per la qual es resol la convocatòria de subvencions per al manteniment

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta,

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, ANNEX I SUBVENCIONS PER AL MANTENIMENT Y DESENVOLUPAMENT 1 INSTÀNCIA Sr./Sra....amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, EXPOSA: Que coneix la convocatòria d

Más detalles

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 Servei Responsable: Participació Altres serveis que hi col laboren: --- --------------------------------------------------------------- NOM

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE PROVISIÓ, PER MITJÀ DE NOMENAMENT INTERÍ, DEL LLOC

CONVOCATÒRIA DE PROVISIÓ, PER MITJÀ DE NOMENAMENT INTERÍ, DEL LLOC CONVOCATÒRIA DE PROVISIÓ, PER MITJÀ DE NOMENAMENT INTERÍ, DEL LLOC DE CONDUCTOR D INSTAL LACIONS ESPECIALISTA EN INSTAL LACIONS HIPERBÀRIQUES SANITÀRIES LLOC DE TREBALL DENOMINACIÓ: conductor d instal

Más detalles

COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA

COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA DOCUMENTACIÓ JUSTIFICATIVA DE SUBVENCIONS COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA 1. DADES DE L ACTIVITAT SUBVENCIONADA Codi convocatòria Activitat subvencionada Cost de l activitat

Más detalles

Primera.- Objecte. Segona.- Finalitat

Primera.- Objecte. Segona.- Finalitat 4.- BASES REGULADORES PER A L ATORGAMENT D UNA SUBVENCIÓ SOBRE L IMPORT DE L IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES, CORRESPONENT AL DOMICILI HABITUAL, A AQUELLES PERSONES QUE SIGUIN TITULARS DE FAMÍLIA MONOPARENTAL

Más detalles

BASES. Seran objecte d estes subvencions les activitats realitzades durant L'ANY 2013.

BASES. Seran objecte d estes subvencions les activitats realitzades durant L'ANY 2013. BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA PER A A L'EXERCICI 2013 DE SUBVENCIONS DESTINADES A COMERÇOS, EMPRESES, INDÚSTRIES I PROFESSIONALS DEL TERME MUNICIPAL DE SUECA PER AL FOMENT DE L'ÚS DEL VALENCIÀ El

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 4 de desembre de 2015, del director general de Política Educativa, per la qual resol la convocatòria del concurs d assignacions i ajudes

Más detalles

RESOLUCIÓ D ATORGAMENT

RESOLUCIÓ D ATORGAMENT RESOLUCIÓ D ATORGAMENT DE SUBVENCIONS DESTINADES AL FOMENT DE LA INTEGRACIÓ LABORAL DE PERSONES AMB DISCAPACITAT IGUAL O SUPERIOR AL 33% CONTRACTADES EN CENTRES ESPECIALS DE TREBALL, EXERCICI 2017. Fets

Más detalles

ANNEX 1.4. Subvencions a l associacionisme en la participació cicle festiu: Carnaval Promoció associativa

ANNEX 1.4. Subvencions a l associacionisme en la participació cicle festiu: Carnaval Promoció associativa 35 ANNEX 1.4 Subvencions a l associacionisme en la participació cicle festiu: Carnaval 2019 Promoció associativa 1 2 3 Partida pressupostària: 25.3385.489 transferències a entitats Import disponible: 13.200

Más detalles

SOL LICITUD DE SUBVENCIÓ. Línia IV: Creació Millora

SOL LICITUD DE SUBVENCIÓ. Línia IV: Creació Millora SOL LICITUD DE SUBVENCIÓ Formulari PROMO_001 1. DADES DE LA SUBVENCIÓ Línia d'ajuda Línia I : Creació o Millora Línia II Línia III Línia IV: Creació Millora Nucli de realització de les activitats a subvencionar

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Sr. Sra. Nom/Raó social: Doc. identificatiu: Representant Nom: Doc. identificatiu: Dades per a notificacions Adreça electrònica: Telèfon mòbil: Titular de l adreça: Adreça (en cas de ser pers.

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments MARTA BRUGUERA I MIRONÈS, Secretària de la Comissió Central de Subministraments CERTIFICO Que en la reunió d aquesta Comissió de 26 de juny de 2014, s ha acordat: ANTECEDENTS 1. En sessió de 28 de maig

Más detalles

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona 27214 EDICTE de 19 de juliol de 2007, sobre una resolució adoptada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques en matèria d urbanisme referent al municipi de Reus. Tarragona, 19 de juliol de

Más detalles

Direcció General d Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l Autoempresa

Direcció General d Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l Autoempresa Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General d Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l Autoempresa RESOLUCIÓ D ATORGAMENT DE SUBVENCIONS DESTINADES

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Direcció General de Dret i d'entitats Jurídiques

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Direcció General de Dret i d'entitats Jurídiques Resolució per la qual s'inscriu i es classifica el grup d interès Universitat Internacional de Catalunya, Fundació Privada en el Registre de grups d interès de Catalunya Fets 1. La senyora Maria José Font

Más detalles

ANNEX 4 ACTUALITZACIÓ ANUAL DE DADES DE L ENTITAT 2016

ANNEX 4 ACTUALITZACIÓ ANUAL DE DADES DE L ENTITAT 2016 Segell de registre INSTÀNCIA ESPECÍFICA PER A LA SOL LICITUD DE SUBVENCIONS EXTRAORDINÀRIES PER PART DE L AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE GRAMENET PER A PROJECTES DESTINATS A FOMENTAR EL CIRCUIT DE COMERÇ

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL DE MESURES DE FOMENT PER A LA REHABILITACIÓ DE DETERMINATS EDIFICIS

ORDENANÇA MUNICIPAL DE MESURES DE FOMENT PER A LA REHABILITACIÓ DE DETERMINATS EDIFICIS ORDENANÇA MUNICIPAL DE MESURES DE FOMENT PER A LA REHABILITACIÓ DE DETERMINATS EDIFICIS Article 1. Objecte de l Ordenança. És objecte de la present ordenança la regulació d ajuts econòmics per a fomentar:

Más detalles

Marta Portella Nogué, secretària de l Ajuntament de Tordera, CERTIFICO:

Marta Portella Nogué, secretària de l Ajuntament de Tordera, CERTIFICO: Marta Portella Nogué, secretària de l Ajuntament de Tordera, CERTIFICO: Que la Junta de Govern Local, en sessió tinguda en data 27 de maig de 2013, va prendre, entre altres i a reserva dels termes definitius

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

AJUNTAMENT DEL CATLLAR

AJUNTAMENT DEL CATLLAR ACTA DE LA SESSIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL DEL DIA 1 DE DESEMBRE DE 2016 A la Casa de la Vila del Catllar, essent dos quarts de cinc de la tarda del dia u de desembre de dos mil setze, sota la presidència

Más detalles

SEGONA.- REQUISITS QUE HAN DE REUNIR ELS BENEFICIARIS I FORMA D'ACREDITAR-LOS

SEGONA.- REQUISITS QUE HAN DE REUNIR ELS BENEFICIARIS I FORMA D'ACREDITAR-LOS DEPARTAMENT DE GESTIÓ TRIBUTARIA BASES PARTICULARS PER CONCEDIR AJUTS DESTINATS AL SUPORT I A LA PROMOCIÓ DE L ACTIVITAT EMPRESARIAL DE PERSONES FÍSIQUES O JURÍDIQUES DE CORNELLA DE LLOBREGAT DE NOUS EMPRENEDORS

Más detalles

UNIDAD DE CONTRATACIÓN SERVICIO DE MANTENIMIENTO Y CONSERVACIÓN DE ZONAS VERDES Y ARBOLADO VIARIO DEL TM DE ANDRATX DECRETO REGIDORA DE CONTRATACIÓN

UNIDAD DE CONTRATACIÓN SERVICIO DE MANTENIMIENTO Y CONSERVACIÓN DE ZONAS VERDES Y ARBOLADO VIARIO DEL TM DE ANDRATX DECRETO REGIDORA DE CONTRATACIÓN UNIDAD DE CONTRATACIÓN SERVICIO DE MANTENIMIENTO Y CONSERVACIÓN DE ZONAS VERDES Y ARBOLADO VIARIO DEL TM DE ANDRATX DECRETO REGIDORA DE CONTRATACIÓN Visto el informe emitido por el Tag de Contratación

Más detalles

INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ

INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ INSTRUCCIONS DE PRESENTACIÓ SUBVENCIONS DIRIGIDES A L IMPULS DE PROJECTES I ACTIVITATS D'INTERÈS PÚBLIC I/O D UTILITAT SOCIAL D ÀMBIT COMARCAL. CONVOCATÒRIA EXERCICI 2018 1. Les sol licituds, amb la documentació

Más detalles

Subsecció segona. Oposicions i concursos CONSELL INSULAR DE MALLORCA INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Subsecció segona. Oposicions i concursos CONSELL INSULAR DE MALLORCA INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS Fascicle 117 - Sec. II. - Pàg. 23262 Secció II. Autoritats i personal Subsecció segona. Oposicions i concursos CONSELL INSULAR DE MALLORCA INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS 9099 Resolució de la presidenta

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

El teu esforç compta!

El teu esforç compta! El teu esforç compta! Nous informes d estrangeria per acreditar la integració i l adequació de l habitatge Nuevos informes de extranjería para acreditar la integración y la adecuación de la vivienda www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/immigracio/estrangeria

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL LICITANT: NOM NIF REPRESENTANT: NOM NIF DADES PER A NOTIFICACIONS: Titular de l adreça: Adreça:

Más detalles

Piscina Municipal de l Escorxador Estiu 2017

Piscina Municipal de l Escorxador Estiu 2017 Piscina Municipal de l Escorxador Estiu 2017 Nous preus amb tarifació social perquè tothom pugui accedir-hi en igualtat de condicions L Ajuntament de Sant Feliu ha aprovat les noves tarifes de la Piscina

Más detalles

ORGANISME AUTÒNOM DE GESTIÓ I RECAPTACIÓ DE TRIBUTS LOCALS

ORGANISME AUTÒNOM DE GESTIÓ I RECAPTACIÓ DE TRIBUTS LOCALS Número de registre 1714 ORGANISME AUTÒNOM DE GESTIÓ I RECAPTACIÓ DE TRIBUTS LOCALS Relació definitiva d admesos en el procés selectiu per a cobrir una plaça d Auxiliar de Recaptació. Cervera Anunci sobre

Más detalles

L objecte d aquestes bases reguladores i convocatòria és la concessió d ajuts econòmics a:

L objecte d aquestes bases reguladores i convocatòria és la concessió d ajuts econòmics a: BASES REGULADORES I CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ D AJUTS ECONÒMICS PER A LA PARTICIPACIÓ DELS NENS /ES A LES ACTIVITATS D ESTIU 2012 ORGANITZATS PER A LES AMPES i ENTITATS ESPORTIVES La convocatòria

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

Butlletí Oficial de la Província de Lleida Dimecres, 19 de novembre de 2014

Butlletí Oficial de la Província de Lleida Dimecres, 19 de novembre de 2014 Número de registre 9997 DIPUTACIÓ DE LLEIDA COOPERACIÓ MUNICIPAL Edicte de convocatòria del Programa d ajuts per al funcionament de les llars d infants públiques de titularitat municipal, curs 2013-2014

Más detalles

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 4905 15.6.2007 20115 EDICTE de 28 de maig de 2007, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona referent al municipi de Vila-seca.

Más detalles

MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI

MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI ANTIC SANT BOI DE LLOBREGAT OCTUBRE 2010 MODIFICACIÓ

Más detalles

Excm. Ajuntament de Sagunt

Excm. Ajuntament de Sagunt La Junta de Govern Local, en la sessió ordinària que tingué lloc el vint de juliol de dos mil dotze va adoptar, entre d altres, l acord següent: 7 CONVOCATÒRIA I CONCESSIÓ D AJUDES EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA

Más detalles

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L Procediment que cal seguir per a la tramitació de tot l expedient ALTA DE L EXPEDIENT 1 OBTENCIÓ DOCUMENTACIÓ

Más detalles

PROGRAMA DE BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER GRADO, PER ESTUDIANTS DE GRAU DE MOBILITAT INTERNACIONAL DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Curs )

PROGRAMA DE BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER GRADO, PER ESTUDIANTS DE GRAU DE MOBILITAT INTERNACIONAL DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Curs ) PROGRAMA DE BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER GRADO, PER ESTUDIANTS DE GRAU DE MOBILITAT INTERNACIONAL DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Curs 2018-2019) RESOLUCIÓ El dia 11 d abril de 2018 es van convocar vint-i-nou

Más detalles

,00 bilologia molecular, bioquímica i radioactivitat 9 Instrumentació volumètrica 8.610,00 TOTAL IVA exclòs ,00. LOT Objecte Nom empresa

,00 bilologia molecular, bioquímica i radioactivitat 9 Instrumentació volumètrica 8.610,00 TOTAL IVA exclòs ,00. LOT Objecte Nom empresa Exp. núm.: SU 34/12 Resolució del rector de la Universitat Rovira i Virgili, per la qual s adjudica la contractació del subministrament, mitjançant lots, d equipament científic per al Centre d R+D+I en

Más detalles

El municipi de Vilallonga del Camp celebra el Carnaval el 10 de febrer de 2018.

El municipi de Vilallonga del Camp celebra el Carnaval el 10 de febrer de 2018. ANUNCI El ple d aquest ajuntament en sessió extraordinària del dia 29 de novembre de 2017 va aprovar les Bases de la rua de Carnaval del IV Concurs de Disfresses del 2018. L anunci es va publicar al Butlletí

Más detalles

2.- BASES REGULADORES DE SUBVENCIONS PEL FOMENT DE L ACTIVITAT ECONÒMICA PER A L EXERCICI 2017 PRIMERA. FINALITAT

2.- BASES REGULADORES DE SUBVENCIONS PEL FOMENT DE L ACTIVITAT ECONÒMICA PER A L EXERCICI 2017 PRIMERA. FINALITAT 2.- BASES REGULADORES DE SUBVENCIONS PEL FOMENT DE L ACTIVITAT ECONÒMICA PER A L EXERCICI 2017 PRIMERA. FINALITAT Donada les dades d atur de Mataró, especialment entre els joves i els majors de 44 anys,

Más detalles

Sol licitud per a l inscripció al REC. Sr./Sra., amb document nacional d identitat núm., veí/veïna de/d, amb domicili a, que actua

Sol licitud per a l inscripció al REC. Sr./Sra., amb document nacional d identitat núm., veí/veïna de/d, amb domicili a, que actua Sol licitud per a l inscripció al REC Sr./Sra., amb document nacional d identitat núm., veí/veïna de/d, amb domicili a, que actua en nom propi en representació de/d com acredita mitjançant el poder que

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS Descripció El Registre Municipal d Associacions de Cunit té per objecte facilitar el coneixement del nombre i naturalesa de les associacions existents al municipi, les

Más detalles

És beneficiària d aquesta subvenció la persona o persones que es fan càrrec del pagament de l import del menjador escolar.

És beneficiària d aquesta subvenció la persona o persones que es fan càrrec del pagament de l import del menjador escolar. BASES QUE REGULEN LA CONCESSIÓ D AJUTS PER A LES FAMÍLIES USUÀRIES DEL SERVEI DE MENJADOR DE LES ESCOLES BRESSOL I LES ESCOLES D EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA D IGUALADA, CURS 2017/2018 1.Objecte i destinataris.

Más detalles

Conselleria de Justicia, Administración Pública, Reformas Democráticas y Libertades Públicas

Conselleria de Justicia, Administración Pública, Reformas Democráticas y Libertades Públicas Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques RESOLUCIÓ de 8 d agost de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques

Más detalles

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5461 9.9.2009 66749 DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES EDICTE de 28 de juliol de 2009, sobre acords de la Comissió Territorial d Urbanisme

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Direcció General de Dret i d'entitats Jurídiques

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Direcció General de Dret i d'entitats Jurídiques Resolució per la qual s'inscriu i es classifica el grup d interès Associació Coordinadora Mentoria Social en el Registre de grups d interès de l Administració de la Generalitat i del seu sector públic

Más detalles

ANNEX IB DE LA CONVOCATÒRIA Sol licitud d'ajuda - Programa Integral de Qualificació i Ocupació Línia 2 - Ajuda a Emprenedors

ANNEX IB DE LA CONVOCATÒRIA Sol licitud d'ajuda - Programa Integral de Qualificació i Ocupació Línia 2 - Ajuda a Emprenedors ANNEX IB DE LA CONVOCATÒRIA Sol licitud d'ajuda - Programa Integral de Qualificació i Ocupació Línia 2 - Ajuda a Emprenedors IMPORTANT: PER A QUE L EXPEDIENT D'AQUESTA SOL LICITUD PUGUI SER TRAMITAT, ÉS

Más detalles

AJUNTAMENT DE BALSARENY

AJUNTAMENT DE BALSARENY DIRECTRIUS APROVADES PER LA JUNTA DE GOVERN LOCAL, EN DATA 15 DE FEBRER DE 2018, QUE TENEN COM A FINALITAT PROMOURE LA INFORMACIÓ PÚBLICA I LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN L ELABORACIÓ I LA REVISIÓ DE PROJECTES

Más detalles

DIPUTACIO DE LLEIDA. Número 185. Butlletí Oficial de la Província de Lleida Dilluns, 25 de setembre de Número de registre 6938

DIPUTACIO DE LLEIDA. Número 185. Butlletí Oficial de la Província de Lleida Dilluns, 25 de setembre de Número de registre 6938 Número de registre 6938 DIPUTACIO DE LLEIDA PLANIFICACIÓ I COOPERACIÓ MUNICIPAL Edicte d aprovació definitiva de les bases específiques per al programa d ajuts als Consells Comarcals i a l Ajuntament de

Más detalles

BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ D INCENTIUS A LES EMPRESES I NOUS EMPRENEDORS PER A LA PROMOCIÓ DE L OCUPACIÓ

BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ D INCENTIUS A LES EMPRESES I NOUS EMPRENEDORS PER A LA PROMOCIÓ DE L OCUPACIÓ BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ D INCENTIUS A LES EMPRESES I NOUS EMPRENEDORS PER A LA PROMOCIÓ DE L OCUPACIÓ Article 1. Objecte Aquestes bases tenen per objecte establir un sistema d ajuts per tal

Más detalles

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet Convivència amb altres institucions i/o empreses privades b 75% de a 3b = a 5 b b a 2 b 2 b Aplicació en positiu Aplicació en anunci de comunicat oficial (b/n) El Servei de Participació Ciutadana i Civisme

Más detalles

N O T I F I C A C I Ó.-

N O T I F I C A C I Ó.- N O T I F I C A C I Ó.- Per la present us notifico que la Junta de Govern Local a la sessió ordinària de data 4 de juny de 2012, ha adoptat, entre altres, el següent ACORD:---------------------------------

Más detalles

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona.

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. 27054 EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. La Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona, en la sessió

Más detalles

Sol licitud de subvencions al pagament del lloguer

Sol licitud de subvencions al pagament del lloguer Convocatòria 2017 Sol licitud de subvencions al pagament del lloguer 1. Dades de la persona sol licitant i titular del contracte de lloguer Nom i cognoms: Data de naixement: DNI/NIF/NIE: Autoritzo a consultar

Más detalles

institut ramon llull barcelona 08008/ diagonal 373 / tel. (+34) / fax (+34) / /

institut ramon llull barcelona 08008/ diagonal 373 / tel. (+34) / fax (+34) / / RESOLUCIÓ PER LA QUAL ES MODIFICA LA RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS, EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA, PER A LA MOBILITAT D ARTISTES PER A ACTUACIONS PROGRAMADES A L

Más detalles

Convocatòria de subvencions per a despeses de funcionament de les llars d infants de titularitat municipal

Convocatòria de subvencions per a despeses de funcionament de les llars d infants de titularitat municipal Convocatòria de subvencions per a despeses de funcionament de les llars d infants de titularitat municipal Curs 2015-2016 Guia per a la presentació de les sol licituds Guia per a la presentació de les

Más detalles

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO Pàgina: 1 / 5 ÍNDEX: 1. OBJECTE 2. ABAST 3. REFERÈNCIES 4. DEFINICIONS 5. RESPONSABILITATS 6. DESENVOLUPAMENT 7. DOCUMENTS I REGISTRES 8. HISTÒRIC DE MODIFICACIONS Procediment aprovat pel Director de Promoció

Más detalles

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant El dia 7 de juliol de 2014 es van convocar 465 ajuts de viatge, adreçats a estudiants de la Universitat de Barcelona que hagin estat seleccionats per a realitzar una estada en un altra Universitat, a qualsevol

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA

CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA Atès el que disposa l article 53.1.c) en relació amb l article 98 del Decret legislatiu 2/2003, pel qual s aprova el Text refós de la Llei municipal i de

Más detalles

Aquests ajuts són totalment compatibles amb la resta d ajuts previstos per a aquests conceptes d altres administracions.

Aquests ajuts són totalment compatibles amb la resta d ajuts previstos per a aquests conceptes d altres administracions. BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ D INCENTIUS A LES EMPRESES I NOUS EMPRENEDORS PER A LA PROMOCIÓ DE L OCUPACIÓ MITJANÇANT EL PROGRAMA IMPULS A L OCUPACIÓ 2017. Article 1. Objecte Aquestes bases tenen

Más detalles

CONVOCATÒRIA PER A L'ATORGAMENT DE SUBVENCIONS PER A PROJECTES LOCALS DE CAIRE SOCIAL, I/O DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL

CONVOCATÒRIA PER A L'ATORGAMENT DE SUBVENCIONS PER A PROJECTES LOCALS DE CAIRE SOCIAL, I/O DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL [REGSOR] [firma] Nº Exp: X2017011247/28112017000010 CONVOCATÒRIA PER A L'ATORGAMENT DE SUBVENCIONS PER A PROJECTES LOCALS DE CAIRE SOCIAL, I/O DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL 1. Objecte L'objecte de la present

Más detalles

Bases reguladores del pla d arrendaments i subministraments de la Diputació de Lleida, anualitats 2017, 2018 i 2019

Bases reguladores del pla d arrendaments i subministraments de la Diputació de Lleida, anualitats 2017, 2018 i 2019 Número de registre 5214 DIPUTACIÓ DE LLEIDA PLANIFICACIÓ I COOPERACIÓ MUNICIPAL Edicte d aprovació definitiva de les bases reguladores del Pla d Arrendaments i Subministraments de la Diputació de Lleida,

Más detalles

Conselleria d Administracions Públiques Direcció General de Funció Pública, Administració Públiques i Qualitat dels Serveis

Conselleria d Administracions Públiques Direcció General de Funció Pública, Administració Públiques i Qualitat dels Serveis Instrucció 5/2012, de 23 de juliol, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen les pautes per tramitar i concedir l excedència voluntària

Más detalles

DECRET. Identificació de l'expedient: Exp. Gest. Núm. 758/2018

DECRET. Identificació de l'expedient: Exp. Gest. Núm. 758/2018 .- En data 8 d abril de 2017 es va aprovar el Decret número 2017-2243, pel qual es va aprovar un plànol d alineacions de zones aptes per a l ocupació de la via pública per part d establiments de restauració

Más detalles

Vist que transcorregut el termini per a la presentació de sol licituds s han presentat un total de 173 aspirants.

Vist que transcorregut el termini per a la presentació de sol licituds s han presentat un total de 173 aspirants. Vist que per Junta de Govern, de data 9 d agost de 2018, es van aprovar les bases reguladores que regeixen la convocatòria del procés selectiu per la provisió de quatre llocs de treball d auxiliar administratiu,

Más detalles

AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS Àrea d Urbanisme. (Pla de Barris del Puig i Eixample de Llevant de Sant Feliu de Guíxols) Núm exp. General: X2013002571 BASES PARTICULARS PER LA CONVOCATÒRIA SUBVENCIONS PER LA MILLORA, REHABILITACIÓ I

Más detalles

A la data de meritació de l impost (1 de gener), la persona sol licitant (i, si escau, la seva parella) ha de complir els requisits següents:

A la data de meritació de l impost (1 de gener), la persona sol licitant (i, si escau, la seva parella) ha de complir els requisits següents: Bases específiques reguladores de la concessió d ajuts sobre la quota de l impost sobre béns immobles a favor de persones amb escassa capacitat econòmica 1. Objecte L objecte d aquestes bases és regular

Más detalles

Oficina Gestora: FORUM

Oficina Gestora: FORUM Oficina Gestora: FORUM REQUERIMENT DE DOCUMENTACIÓ En relació amb el procediment de control i verificació del compliment de requisits per al manteniment del dret a rebre les prestacions permanents per

Más detalles

Butlletí Oficial de la Província de Lleida Dimarts, 18 de març de 2014

Butlletí Oficial de la Província de Lleida Dimarts, 18 de març de 2014 Número de registre 2670 DIPUTACIÓ DE LLEIDA INSTITUT D ESTUDIS ILERDENCS Anunci ajuts per a Conservatoris i Escoles de Música Convocatòria i bases reguladores per a la concessió d ajuts a atorgar per a

Más detalles

major d edat, amb DNI núm... actuant en nom propi/o en representació de

major d edat, amb DNI núm... actuant en nom propi/o en representació de ENDERROC PARCIAL O TOTAL D EDIFICIS INCLOSOS EL CATÀLEG DEL POUM SOL LICITUD LLICÈNCIA D OBRES MAJORS model instància LMA 7 En/na major d edat, amb DNI núm... actuant en nom propi/o en representació de.

Más detalles

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017.

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. L article 57.1 del Decret 336/1988, de 17 d octubre, pel que

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes Pàgina 1 de 9 Valoració de les assistències i canvi d estat al PMT. El SIGAC és l eina interna corporativa per

Más detalles

PROPOSTA D ACORD (PRP2017/360) Identificació de l expedient

PROPOSTA D ACORD (PRP2017/360) Identificació de l expedient PROPOSTA D ACORD (PRP2017/360) Identificació de l expedient Títol CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS A LES PERSONES PROPIETÀRIES D'HABITATGES QUE ELS INCORPORIN A LA BORSA DE LLOGUER SOCIAL

Más detalles

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS Olot TORN A: Sortida dia 23 de desembre a les 15:30h i tornada el dia 30 de desembre a les 19h. Preu federat actiu: 450 Preu plaça becada: 180 Preu

Más detalles

En data 18 de desembre de 2017 fou aprovat per la Junta de Govern de la Diputació la modificació del Protocol del Conveni ASGEL.

En data 18 de desembre de 2017 fou aprovat per la Junta de Govern de la Diputació la modificació del Protocol del Conveni ASGEL. Àrea de Presidència Intervenció General Servei d Assistència Econòmico-financera Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona Tel. 934 022 262 Fax 934 022 294 s.assistenciaef@diba.cat www.diba.cat Puntuació

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Acord de 30 d agost de 20 de la Junta de Mèrits i Capacitats de la convocatòria de concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament de

Más detalles

Butlletí Oficial de la Província de Lleida Dimarts, 18 de març de 2014

Butlletí Oficial de la Província de Lleida Dimarts, 18 de març de 2014 Número de registre 2677 DIPUTACIÓ DE LLEIDA INSTITUT D ESTUDIS ILERDENCS Anunci d ajuts per a biblioteques i sales de lectura Convocatòria i Bases reguladores per a la concessió d ajuts a atorgar per a

Más detalles

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Bioinformàtica

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Bioinformàtica INSTRUCCIONS MATRÍCULA 2018-2019 Grau en Bioinformàtica PERÍODE Ordinari (automatrícula a través de Sigma) Alumnes de 1r curs (repetidors) i 2n curs del: 25-28 de juliol Alumnes de r curs: 6-12 de setembre

Más detalles

Tindran la consideració de beneficiari, tota persona física o jurídica, que promou i/o realitza la següent activitat:

Tindran la consideració de beneficiari, tota persona física o jurídica, que promou i/o realitza la següent activitat: ORDENANÇA REGULADORA DE LES BASES PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS PEL FOMENT DE L EMPRENEDORIA I LA IMPLANTACIÓ DE NOVES ACTIVITATS ECONÒMIQUES AL NUCLI ANTIC DE CARDONA I DE LA COROMINA. ARTICLE 1.

Más detalles