3. Per quantificar la incertesa, és habitual establir un marge d'error del... a).0,025. b).0,050%. c).0,050. d).0,025%.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "3. Per quantificar la incertesa, és habitual establir un marge d'error del... a).0,025. b).0,050%. c).0,050. d).0,025%."

Transcripción

1 Autoavaluació: Decisió Estadística i Errors Associats a una Prova de Decisió 1 1. Volem decidir quin és el nivell d'ansietat estadística dels estudiants de psicologia a la població en base als nivells registrats en una mostra d'estudiants. Ens cal doncs establir... a).els valors més baix i més alt que cal esperar a la població. b).el valor més baix que cal esperar a la població. c).el valor més alt que cal esperar a la població. d).el valor exacte que cal esperar a la població. 2. Prendre decisions quantificant la incertesa deguda a la falta d'informació és un procediment que coneix com decisió... a).incerta. b).encertada. c).arriscada. d).estadística. 3. Per quantificar la incertesa, és habitual establir un marge d'error del... a).0,025. b).0,050%. c).0,050. d).0,025%. 4. En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, hem predit que els nivells d'ansietat del 95% dels estudiants de la població es troben entre 44 i 102. Això vol dir que... a).el 5% dels estudiants de la població presenten nivells superiors a 102. b).el 2,5% dels estudiants de la població presenten nivells superiors a 102. c).el 2,5% dels estudiants de la població presenten nivells superiors a 44. d).el 5% dels estudiants de la població presenten nivells superiors a En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, hem predit que els nivells d'ansietat del 95% dels estudiants de la població es troben entre 44 i 102. Això vol dir que... a).el 5% dels estudiants de la població presenten nivells inferiors a 44. b).el 2,5% dels estudiants de la població presenten nivells inferiors a 44. c).el 2,5% dels estudiants de la població presenten nivells inferiors a 102. d).el 5% dels estudiants de la població presenten nivells inferiors a En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, hem predit que els nivells d'ansietat del 95% dels estudiants de la població es troben entre 44 i 102. Això vol dir que... a).és possible trobar a la població estudiants amb valors inferiors a 44 o superiors a 102. b).és impossible trobar a la població estudiants amb valors inferiors a 44 o superiors a 102. c).és possible que el 5% dels estudiants de la població presenten nivells superiors a 102. d).és possible que el 5% dels estudiants de la població presenten nivells inferiors a 44.

2 Autoavaluació: Decisió Estadística i Errors Associats a una Prova de Decisió 2 7. En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, de significació del 0,05. Això vol dir que... a).es pot acceptar que la mitjana aritmètica a la població sigui 72 amb una seguretat del 5%. b).és impossible que la mitjana aritmètica a la població sigui superior a 75 amb una seguretat del 95%. c).és impossible que la mitjana aritmètica a la població sigui inferior a 71 amb una seguretat del 95%. d).es pot acceptar que la mitjana aritmètica a la població sigui 72 amb una seguretat del 95%. 8. En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, de significació del 0,05. Això vol dir que... a).es possible que la mitjana aritmètica a la població sigui superior 75 amb una probabilitat del 5%. b).és impossible que la mitjana aritmètica a la població sigui superior a 75 amb una c).es possible que la mitjana a la població sigui superior a 75 amb una probabilitat del 2,5%. d).és impossible que la mitjana aritmètica a la població sigui inferior a 71 amb una 9. En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, de significació del 0,05. Això vol dir que... a).es possible que la mitjana aritmètica a la població sigui inferior 71 amb una probabilitat del 5%. b).és impossible que la mitjana aritmètica a la població sigui superior a 75 amb una c).es possible que la mitjana aritmètica a la població sigui inferior a 71 amb una probabilitat del 2,5%. d).és impossible que la mitjana aritmètica a la població sigui inferior a 71 amb una 10. En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, de significació del 0,05. Podem afirmar que la probabilitat de què la mitjana aritmètica a la població sigui exactament 71 és... a).0,000. b).0,950. c).0,050. d).0,025.

3 Autoavaluació: Decisió Estadística i Errors Associats a una Prova de Decisió En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, de significació del 0,05. Podem acceptar que la mitjana aritmètica a la població pot ser qualsevol valor... a).entre 71 i 75 amb un 5% de seguretat. b).entre 71 i 75 amb un 95% de seguretat. c).menor de 71 amb un 95% de seguretat. d).major de 75 amb un 5% de seguretat. 12. En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, de significació del 0,05. Podem esperar que la mitjana aritmètica a la població sigui qualsevol valor... a).entre 71 i 75 amb un 5% de seguretat. b).menor de 71 amb un 5% de seguretat. c).menor de 71 amb un 2,5% de seguretat. d).major de 75 amb un 5% de seguretat. 13. En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, de significació del 0,05. Podem esperar que la mitjana aritmètica a la població sigui qualsevol valor... a).entre 71 i 75 amb un 2,5% de seguretat. b).major de 71 amb un 2,5% de seguretat. c).menor de 75 amb un 2,5% de seguretat. d).major de 75 amb un 2,5% de seguretat. 14. En base als nivells d'ansietat estadística registrats en una mostra d'estudiants de psicologia, de significació del 0,05. Sabent que les puntuacions mínima màxima al test són 24 i 120, podem afirmar amb total seguretat que la mitjana aritmètica a la població serà qualsevol valor entre... a).24 i 120. b).71 i 75. c).24 i 71. d)75 i Les decisions estadístiques es basen en estimar el valors reals a la població en base a les mesures obtingudes... a).en altres poblacions. b).en una mostra representativa de la població. c).una vegada s'han registrat tots el valors possibles de la població. d).en qualsevol població disponible.

4 Autoavaluació: Decisió Estadística i Errors Associats a una Prova de Decisió Les decisions estadístiques es basen en avaluar... a).la hipòtesi nul la. b).la hipòtesi alternativa. c).la hipòtesis nul la i la hipòtesi alternativa. d).la hipòtesi més probable. 17. Les decisions estadístiques es basen molt sovint en assumir... a).que la població és idèntica a la mostra. b).que totes les mostres possibles són iguals entre si. c).una distribució teòrica a la població. d).que les mostres es troben lliures de qualsevol tipus de variabilitat. 18. La quantificació de la incertesa en una decisió estadística implica... a).identificar la distribució teòrica de la mostra. b).assumir que totes les mostres estan lliures qualsevol tipus de variabilitat. c).treballar amb mostres de la grandària de la població. d).establir un nivell de significació. 19. Un mèrit molt important de l'estadística és la seva capacitat... a).d'obtenir mostres molt grans. b).de quantificar una constant. c).de mesurar un valor constant. d).de quantificar la incertesa. 20. Hem seleccionat un conjunt de croissants farcits. Alguns farcits de crema i altres de xocolata. Ens demanen prendre la decisió sobre quin tipus de croissants pensem que té més decidim que els croissants de crema tenen més calories... a) Ens equivoquem i la potència de la prova augmentarà. b) Ens equivoquem i l error comès serà igual a la probabilitat del risc alfa. c) Ens equivoquem i l error comès serà igual a la probabilitat del risc beta. d) Ens equivoquem i l error comès serà igual a la potència de la prova. 21. Hem seleccionat un conjunt de croissants farcits. Alguns farcits de crema i altres de xocolata. Ens demanen prendre la decisió sobre quin tipus de croissants pensem que té més decidim que tots els croissants tenen les mateixes calories... a) Hem encertat, però teníem un error d equivocar-nos igual a la probabilitat del risc alfa. b) Hem encertat, però teníem un error d equivocar-nos igual a la probabilitat del risc beta. c) Hem encertat, però teníem un error d equivocar-nos igual a la probabilitat del risc tipus II. d) Hem encertat, però teníem un error d equivocar-nos igual a la potència de la prova

5 Autoavaluació: Decisió Estadística i Errors Associats a una Prova de Decisió Hem seleccionat un conjunt de croissants farcits. Alguns farcits de crema i altres de xocolata. Ens demanen prendre la decisió sobre quin tipus de croissants pensem que té més decidim que tots els croissants tenen les mateixes calories... a) Podem dir que la probabilitat d encertar era igual al risc tipus I. b) Podem dir que la probabilitat d encertar era igual al risc tipus II. c) Podem dir que la probabilitat d encertar era igual al nivell de confiança. d) Podem dir que la probabilitat d encertar era igual al risc beta. 23. Hem seleccionat un conjunt de croissants farcits. Alguns farcits de crema i altres de xocolata. Ens demanen prendre la decisió sobre quin tipus de croissants pesem que té més decidim que els croissants de xocolata tenen més calories... a) Estem dient que la H 0 és certa assumint un risc d error alfa. b) Estem dient que la H 0 és falsa assumint un risc d error alfa. c) Estem dient que la H 1 és falsa assumint un risc d error alfa. d) Estem dient que la H 0 és certa assumint un risc d error beta. 24. L error β: a) Consisteix en rebutjar la hipòtesi nul la quan en realitat és verdadera. b) Representa el nivell de significació. c) És desconegut. d) També s anomena risc de primera espècie. 25. L error α: a) També s anomena error tipus II. b) És conegut i depèn de la grandària de l error típic de la distribució mostral. c) És conegut i és fixat per l investigador. d) Consisteix en acceptar la hipòtesi nul la quan en realitat és falsa. 26. El fet de no rebutjar la hipòtesi nul la quan en realitat és verdadera: a) Té una probabilitat associada de 1 menys α. b) Té una probabilitat associada de 1 menys β. c) Representa el nivell de confiança. d) Les opcions a i c són certes. 27. L error tipus II depèn de: a) La grandària de l error típic de la distribució. b) La verdadera hipòtesi alternativa. c) El valor d α. d) Les tres opcions són correctes.

6 Autoavaluació: Decisió Estadística i Errors Associats a una Prova de Decisió Que s hauria de fer per disminuir la probabilitat de cometre un error tipus II? a) reduir la grandària de mostra b) augmentar el valor de β c) augmentar el valor de la variància d) augmentar la grandària de mostra 29. Quan es comet un error tipus I en una prova de decisió estadística? a) al rebujtar la hipòtesi nul la quan aquesta és certa b) al mesurar de forma incorrecta les variables c) a l acceptar la hipòtesi nul la quan aquesta és falsa d) a l equivocar-nos en el càlcul de l estimació dels paràmetres 30. Què es pot fer per reduir el risc de cometre un error tipus I? a) augmentar la grandària de mostra b) augmentar el valor de β c) augmentar el nivell de confiança d) totes són correctes

Guia docent. 1. Estimació puntual de paràmetres a. Característiques desitjables dels estimadors 2. Estimació per intervals dels paràmetres

Guia docent. 1. Estimació puntual de paràmetres a. Característiques desitjables dels estimadors 2. Estimació per intervals dels paràmetres Guia docent 1. Estimació puntual de paràmetres a. Característiques desitjables dels estimadors 2. Estimació per intervals dels paràmetres 1 1. Estimació puntual de paràmetres a. Característiques desitjables

Más detalles

TEMA 5 Variables aleatòries: Generalitats

TEMA 5 Variables aleatòries: Generalitats TEMA 5 Variables aleatòries: Generalitats Dep. Estadística i Inv. Operativa Univ. de València Definició de variable aleatòria Una variable aleatòria (v.a.) és una funció que a cada element de l espai mostral

Más detalles

Tema 4. El model de regressió múltiple: Inferència. Joan Llull. Materials:

Tema 4. El model de regressió múltiple: Inferència. Joan Llull. Materials: Tema 4. El model de regressió múltiple: Inferència Joan Llull Materials: http://pareto.uab.cat/jllull Tutories: dijous de 11:00 a 13:00h (concertar cita per email) Despatx B3-1132 joan.llull [at] movebarcelona

Más detalles

5. Inferències sobre la mitjana d una població

5. Inferències sobre la mitjana d una població 5. Inferències sobre la mitjana d una població Tot el que hem explicat al capítol d introducció a l estadística inferencial ens serveix per entendre com podem fer inferències a la població a partir de

Más detalles

D36 ÀMBIT D APLICACIÓ DE LES DIVERSES BRANQUES DE LA FÍSICA:

D36 ÀMBIT D APLICACIÓ DE LES DIVERSES BRANQUES DE LA FÍSICA: D36 ÀMBIT D APLICACIÓ DE LES DIVERSES BRANQUES DE LA FÍSICA: Física relativista (teoria general sobre el comportament de la matèria i que és aplicable a velocitats molt grans, properes de la llum) Física

Más detalles

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D

VECTORS I RECTES AL PLA. Exercici 1 Tenint en compte quin és l'origen i quin és l'extrem, anomena els següents vectors: D VECTORS I RECTES AL PLA Un vector és un segment orientat que és determinat per dos punts, A i B, i l'ordre d'aquests. El primer dels punts s'anomena origen i el segons es denomina extrem, i s'escriu AB.

Más detalles

Aproximar un nombre decimal consisteix a reduir-lo a un altre nombre decimal exacte el valor del qual sigui molt pròxim al seu.

Aproximar un nombre decimal consisteix a reduir-lo a un altre nombre decimal exacte el valor del qual sigui molt pròxim al seu. Aproximar un nombre decimal consisteix a reduir-lo a un altre nombre decimal exacte el valor del qual sigui molt pròxim al seu. El nombre π és un nombre que té infinites xifres decimals. Sabem que aquest

Más detalles

1. SISTEMA D EQUACIONS LINEALS

1. SISTEMA D EQUACIONS LINEALS 1. SISTEMA D EQUACIONS LINEALS 1.1 Equacions lineals Una equació lineal està composta de coeficients (nombres reals) acompanyats d incògnites (x, y, z,t..o ) s igualen a un terme independent, i les solucions

Más detalles

Astronomia Fonamental La radiació electromagnètica: qüestions

Astronomia Fonamental La radiació electromagnètica: qüestions Astronomia Fonamental La radiació electromagnètica: qüestions V.J. Martínez, J.A. Miralles, E. Marco i D. Galadí-Enríquez 1. Quina és la diferència entre la magnitud aparent i l absoluta d una estrella

Más detalles

Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns%

Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns% Grafitinet C/Orient,78084planta1 08172SantCugatdelVallés Tel:935830437 Fax:935879739 Email:info@grafitinet.net Páginaweb:www.grafitinet.net Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns% Què són les

Más detalles

Unitat 2. POLINOMIS, EQUACIONS I INEQUACIONS

Unitat 2. POLINOMIS, EQUACIONS I INEQUACIONS Unitat 2. POLINOMIS, EQUACIONS I INEQUACIONS 2.1. Divisió de polinomis. Podem fer la divisió entre dos monomis, sempre que m > n. Si hem de fer una divisió de dos polinomis, anirem calculant les divisions

Más detalles

Examen Final, PART II PROBLEMES

Examen Final, PART II PROBLEMES 31 de març, 2006 LLICENCIATURA EN CIÈNCIES POLÍTIQUES I DE L ADMINISTRACIÓ, UPF ASIGNATURA: Estadística per les Ciències Polítiques i de l'administració Examen Final, PART II PROBLEMES Nom i cognom...

Más detalles

Tema 3. Introducció a l estadística descriptiva: Exercicis

Tema 3. Introducció a l estadística descriptiva: Exercicis Tema 3. Introducció a l estadística descriptiva: Exercicis Professora Esther Chiner Sanz BIBLIOGRAIA Amón, J. (1999): Estadística para psicólogos I. Estadística descriptiva. Madrid, Espanya: Pirámide.

Más detalles

ABCÇDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcçdefghijklmnopqrstuvwxyz (.,:;?! '-*) àéèïíóòúü

ABCÇDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcçdefghijklmnopqrstuvwxyz (.,:;?! '-*) àéèïíóòúü Tipografia La tipografia, en totes les seves variants, és la tipografia corporativa de la Generalitat. Això vol dir que les identificacions de la Generalitat, el conjunt del senyal i del logotip, només

Más detalles

El correu brossa és l enviament massiu i intencionat de correus electrònics a persones que no volen rebre aquests missatges.

El correu brossa és l enviament massiu i intencionat de correus electrònics a persones que no volen rebre aquests missatges. Introducció El correu brossa és l enviament massiu i intencionat de correus electrònics a persones que no volen rebre aquests missatges. A la Direcció General de Tecnologia i Comunicacions, s ha installat

Más detalles

la cohesió social va per barris

la cohesió social va per barris la cohesió social va per barris Introducció Diem que hi ha cohesió social quan els individus que habiten en un territori reconeixen als altres com que pertanyen a la mateixa comunitat. Les diverses desigualtats

Más detalles

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA Abans de començar cal tenir uns coneixements bàsics que estudiareu a partir d ara. PUNT: No es pot definir, però podem dir que és la marca més petita que

Más detalles

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Versió: 1.0 Data: 19/01/2017 Elaborat: LlA-CC Gabinet Tècnic ETSAV INDEX Objectiu... 3 1. Rendiment global dels graus...

Más detalles

MATEMÀTIQUES Versió impresa ESTADÍSTICA

MATEMÀTIQUES Versió impresa ESTADÍSTICA MATEMÀTIQUES Versió impresa ESTADÍSTICA 1. RepÀs d estadística unidimensional 1.1. Freqüències absoluta i relativa Si ho recordeu, una de les primeres magnituds que es calcula en un estudi estadístic és

Más detalles

MUS Nous criteris gestió CD a la Web de residències v. 1.0

MUS Nous criteris gestió CD a la Web de residències v. 1.0 MUS Nous criteris gestió CD a la Web de residències v. 1.0 10/07/2013 Índex. Gestió de places disponibles.... 3 Gestió d ingressos i Baixes.... 5 Validacions sobre l assistència.... 7 Correspondència entre

Más detalles

EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE

EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE Autores: Andrea Lopez i Laia Uyà Curs: 1r ESO 1. INTRODUCCIÓ... 3 2. MARC TEÒRIC... 4 LA FORÇA... 4 LA VELOCITAT... 4 3. HIPÒTESIS...

Más detalles

Manual gestió d usuaris

Manual gestió d usuaris 1 Manual gestió d usuaris 2 Dades del document Codi: Nom: Manual de.g. 03/2012 de gestió d usuaris Versió: V1.0 Data d aprovació: - Òrgan d aprovació: - Òrgan gestor: Àrea TIC Històric de revisions Versió

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Obert de Catalunya. Avaluació contínua. Cognoms. Centre: Trimestre: Tardor 11

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Obert de Catalunya. Avaluació contínua. Cognoms. Centre: Trimestre: Tardor 11 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Obert de Catalunya valuació contínua Qualificació prova TOTL Cognoms una lletra majúscula a cada casella: Nom: Centre: Trimestre: Tardor 11 M4

Más detalles

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA Que es una fase? De forma simple, una fase es pot considerar una manera d anomenar els estats: sòlid, líquid i gas. Per exemple, gel flotant a l aigua, fase sòlida

Más detalles

UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES

UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES 4 Estils de llista Els estils són conjunts d atributs de format que queden definits en un document. Resulten molt útils quan es volen determinar els formats

Más detalles

TEMA 5 : Resolució de sistemes d equacions

TEMA 5 : Resolució de sistemes d equacions TEMA 5 : Resolució de sistemes d equacions 5.1. EQUACIÓ LINEAL AMB n INCÒGNITES Una equació lineal de n incògnites es qualsevol expressió de la forma: a 1 x 1 + a 2 x 2 +... + a n x n = b, on a i b son

Más detalles

5 Proves de significació

5 Proves de significació 5 Proves de significació 5.1. La filosofia del contrast d hipòtesis 5.2. Comparació d una mitjana amb un valor En acabar aquest tema seràs capaç de: 1. Raonar la utilitat de les proves de significació

Más detalles

Test de Hipòtesis. Motivació: Argumentar contra una Hipòtesi

Test de Hipòtesis. Motivació: Argumentar contra una Hipòtesi Test de Hipòtesis - Consultar Montgomery Sec 9., 9., 9., 9.4, 9.7 Montgomery Motivació: Argumentar contra una Hipòtesi Transmetem bits per un canal que provoca errors La va X=nombre d errors si es transmeten

Más detalles

Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa. Desembre 2013

Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa. Desembre 2013 Comparació de preus de l energia elèctrica amb Europa Desembre 2013 SÍNTESI En aquest document es recullen els preus de l energia elèctrica que paguen les empreses a i als països de la UE-15 i la seva

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 55 Activitat 1 Dels nombres següents, indica quins són enters. a) 4 b) 0,25 c) 2 d) 3/5 e) 0 f) 1/2 g) 9 Els nombres enters són: 4, 2, 0 i 9. Activitat 2 Si la

Más detalles

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 5 d octubre de 2017

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 5 d octubre de 2017 xamen parcial de ísica - CONT CONTINU Model Qüestions: 50% de l examen cada qüestió només hi ha una resposta correcta. ncercleu-la de manera clara. Puntuació: correcta = 1 punt, incorrecta = -0.25 punts,

Más detalles

Llei dels Grans Nombres, Teorema Central del Límit, distribucions asimptòtiques

Llei dels Grans Nombres, Teorema Central del Límit, distribucions asimptòtiques Llei dels Grans Nombres, Teorema Central del Límit, distribucions asimptòtiques Albert Satorra Probabilitat, UPF Albert Satorra ( Probabilitat, UPF ) AD/E-GRAU Tardor 2013 1 / 15 Continguts 1 Suma de variables

Más detalles

Comparació de preus del natural amb Europa. Febrer 2014

Comparació de preus del natural amb Europa. Febrer 2014 Comparació de preus del natural amb Europa gas Febrer 2014 SÍNTESI Aquest document replica l exercici fet al 10/2013, on s analitzaven els preus elèctrics. En aquest cas, es recullen els preus del gas

Más detalles

Solució de l examen Parcial de Disseny de Microprocessadors

Solució de l examen Parcial de Disseny de Microprocessadors Solució de l examen Parcial de Disseny de Microprocessadors 8 de desembre de 008 Problema (4 punts) Donades les següent restriccio i dades: Els traistors pull-up P poden tenir com a molt cadenes de traistors

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d Accés a la Universitat per a més grans de 25 anys Convocatòria 2013 Estadística Sèrie 3 Fase específica Opció: Ciències de la salut Opció: Ciències socials i jurídiques Qualificació Etiqueta identificadora

Más detalles

Introducció als elements químics. Sessió 1

Introducció als elements químics. Sessió 1 Introducció als elements químics Sessió 1 Que tenen en comú aquests objetes? Bateria liti Microxips Vidre Etiqueta Paper Mòbils TOTS ESTAN FORMATS PER ÀTOMS Carcassa de plàstic Pantalla LCD Polímers Poliamides

Más detalles

TEMA 7. Proves χ 2 i de bondat d ajust

TEMA 7. Proves χ 2 i de bondat d ajust PROBLEMES D ESTADÍSTICA MATEMÀTICA II 1 TEMA 7. Proves χ 2 i de bondat d ajust 1. S ha estimat que el nombre d accidents diaris en cada regiment de l exèrcit segueix una distribució de Poisson de paràmetre

Más detalles

Arreplegada de dades. Conceptes generals d estadística.

Arreplegada de dades. Conceptes generals d estadística. Pàg 1 L és la part de les matemàtiques que tracta del recompte, ordenació i classificació de les dades que s han obtés a partir de l observació i estudi d una població, per poder comparar i traure coclussions

Más detalles

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 19 de Març del 2015

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 19 de Març del 2015 ognoms i Nom: odi Model Qüestions: 50% de l examen cada qüestió només hi ha una resposta correcta. Encercleu-la de manera clara. Puntuació: correcta = 1 punt, incorrecta = -0.25 punts, en blanc = 0 punts.

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 30 SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE Activitat 1 Completa la taula següent: Graus Minuts Segons 30º 30 x 60 = 1.800 1.800 x 60 = 108.000 45º 2.700 162.000 120º 7.200 432.000 270º 16.200 972.000

Más detalles

Lliçons 15: Suma de moltes variables independents: Llei dels Grans Nombres, Teorema del Limit Central; Aproximem distribucions

Lliçons 15: Suma de moltes variables independents: Llei dels Grans Nombres, Teorema del Limit Central; Aproximem distribucions Lliçons 15: Suma de moltes variables independents: Llei dels Grans Nombres, Teorema del Limit Central; Aproximem distribucions Albert Satorra Probabilitat, UPF Albert Satorra ( Probabilitat, UPF ) AD/E-GRAU

Más detalles

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL Francesc Sala, primera edició, abril de 1996 última revisió, desembre de 2007 ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT

Más detalles

1-Quins són els principals avantatges d utilitzar les energies renovables en comptes de les no renovables

1-Quins són els principals avantatges d utilitzar les energies renovables en comptes de les no renovables UD1: GENERACIÓ D ENERGIA ELÈCTRICA Nom i cognom: Data: nota 1-Quins són els principals avantatges d utilitzar les energies renovables en comptes de les no renovables 2-Com definiries essencialment què

Más detalles

UNITAT TAULES DINÀMIQUES

UNITAT TAULES DINÀMIQUES UNITAT TAULES DINÀMIQUES 3 Modificar propietats dels camps Un cop hem creat una taula dinàmica, Ms Excel ofereix la possibilitat de modificar les propietats dels camps: canviar-ne el nom, l orientació,

Más detalles

UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT

UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT 5 Funcions d Informació i altres funcions d interès Les funcions d Informació s utilitzen per obtenir dades sobre les cel les, el seu contingut, la seva ubicació, si donen

Más detalles

UPF, Curs Trimestre 1 Probabilitat i Estadística, Examen Primer Trimestre, Probabilitat

UPF, Curs Trimestre 1 Probabilitat i Estadística, Examen Primer Trimestre, Probabilitat UPF, Curs 2015-16 Trimestre 1 Probabilitat i Estadística, Examen Primer Trimestre, Probabilitat Professors: Albert Satorra, Christian Brownlees, Mireia Besalú Nom i Cognoms: DNI: Grup: Signeu aquí 1. Ompliu

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

AVALUACIÓ DE QUART D ESO

AVALUACIÓ DE QUART D ESO AVALUACIÓ DE QUART D ESO CRITERIS DE CORRECCIÓ Competència cientificotecnològica 2 Criteris de correcció dels ítems de resposta oberta 1. Consideracions generals Els ítems de la prova d avaluació són de

Más detalles

Tema 12. L oferta de la indústria i l equilibri competitiu. Montse Vilalta Microeconomia II Universitat de Barcelona

Tema 12. L oferta de la indústria i l equilibri competitiu. Montse Vilalta Microeconomia II Universitat de Barcelona Tema 12. L oferta de la indústria i l equilibri competitiu Montse Vilalta Microeconomia II Universitat de Barcelona 1 L oferta de la indústria L oferta de la indústria indica quina quantitat de producte

Más detalles

ESTUDI D'AUDIÈNCIA "25 TV"

ESTUDI D'AUDIÈNCIA 25 TV ESTUDI D'AUDIÈNCIA "25 TV" 1 de 15 FITXA TÈCNICA Empresa que realitza l'estudi Mostra Informació Tècnica i Científica SL (Infortècnica) 482 persones Marge d'error de la mostra Treballant a un nivell de

Más detalles

TEMA 7: Estadística 7.1 CONCEPTES BÀSICS

TEMA 7: Estadística 7.1 CONCEPTES BÀSICS TEMA 7: Estadística 7.1 CONCEPTES BÀSICS La Estadística tracta del record, ordenació y classificació de les dades obtingudes per les observacions, per poder fer comparacions i treure n conclusions Un estudi

Más detalles

Introducció als nombres enters

Introducció als nombres enters Introducció als nombres enters Mesures de temps La unitat bàsica de temps és el segon. La majoria de les cultures del nostre planeta utilitzen unitats de mesura del temps que tenen en compte aquests tres

Más detalles

COM CALCULAR EL QUATIL D UNA REVISTA 1

COM CALCULAR EL QUATIL D UNA REVISTA 1 COM CALCULAR EL QUATIL D UNA REVISTA 1 1. QUÈ ÉS UN QUARTIL? En estadística, els quartils són unes mesures de posició que sintetitzen les dades estadístiques en grups significatiu de manera que sigui més

Más detalles

FIB Q PARCIAL 2 DE PE 27 de maig de 2013

FIB Q PARCIAL 2 DE PE 27 de maig de 2013 FIB Q2 2012-13. PARCIAL 2 DE PE 27 de maig de 2013 NOM: (Contesteu cada pregunta en el seu lloc. Expliciteu i justifiqueu els càlculs.) Problema 1 (B4). Tenim les notes x i de 30 estudiants d una assignatura

Más detalles

INTERACCIÓ GRAVITATÒRIA

INTERACCIÓ GRAVITATÒRIA INTERACCIÓ GRAVITATÒRIA REPÀS FÓRMULES DE MOVIMENT MRU MRUA CAIGUDA LLIURE MRUA on MCU LLEIS DE KEPLER 1ª. Tots els planetes es mouen al voltant del sol seguint òrbites el líptiques. El Sol està a un dels

Más detalles

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 3 d Octubre del 2013

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 3 d Octubre del 2013 Examen parcial de Física - COENT CONTINU Model Qüestions: 50% de l examen cada qüestió només hi ha una resposta correcta. Encercleu-la de manera clara. Puntuació: correcta = 1 punt, incorrecta = -0.25

Más detalles

Equacions i sistemes de segon grau

Equacions i sistemes de segon grau Equacions i sistemes de segon grau 3 Equacions de segon grau. Resolució. a) L àrea del pati d una escola és quadrada i fa 0,5 m. Per calcular el perímetre del pati seguei els passos següents: Escriu l

Más detalles

TEMA 2: Múltiples i Divisors. Activitats. 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3 ens doni 25

TEMA 2: Múltiples i Divisors. Activitats. 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3 ens doni 25 TEMA 2: Múltiples i Divisors Activitats Concepte de múltiple 6 és múltiple de 2 perquè 2 3 = 6 24 és múltiple de 8 perquè 8 3 = 24 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per

Más detalles

VISITA AL MERCAT D IGUALADA

VISITA AL MERCAT D IGUALADA VISITA AL MERCAT D IGUALADA Som la Maria i la Rosa, i varem anar al mercat d Igualada a l aire lliure. Era un dimecres del mes d octubre del 2011. Feia sol i no molt fred, hi havia moltes parades, però

Más detalles

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 17 de Març del 2014

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 17 de Març del 2014 Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 17 de Març del 2014 Codi Model A Qüestions: 50% de l examen A cada qüestió només hi ha una resposta correcta. Encercleu-la de manera clara. Puntuació:

Más detalles

TEMA 4. Procediments de contrastació i selecció de models

TEMA 4. Procediments de contrastació i selecció de models TEMA 4. Procediments de contrastació i selecció de models 1. Introducció i principis generals de contrastació 2. Contrastos de validació 3. Tres contrastos assimptòtics: raó de versemblança, Wald i multiplicadors

Más detalles

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA

3. FUNCIONS DE RECERCA I REFERÈN- CIA 1 RECERCA I REFERÈN- CIA Les funcions d aquest tipus permeten fer cerques en una taula de dades. Les funcions més representatives són les funcions CONSULTAV i CONSULTAH. Aquestes realitzen una cerca d

Más detalles

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 4 d Octubre del 2012

Cognoms i Nom: Examen parcial de Física - CORRENT CONTINU 4 d Octubre del 2012 Examen parcial de Física - COENT CONTINU Model Qüestions: 50% de l examen cada qüestió només hi ha una resposta correcta. Encercleu-la de manera clara. Puntuació: correcta = 1 punt, incorrecta = -0.25

Más detalles

Polinomis i fraccions algèbriques

Polinomis i fraccions algèbriques Tema 2: Divisivilitat. Descomposició factorial. 2.1. Múltiples i divisors. Cal recordar que: Si al dividir dos nombres enters a i b trobem un altre nombre enter k tal que a = k b, aleshores diem que a

Más detalles

SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA

SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA Maite Carol Juny 2014 LA GESTIÓ ECONÒMICA DEL SERVEIS EDUCATIUS LOCALS: UNA NECESSITAT PER A GARANTIR UN SERVEI DE QUALITAT

Más detalles

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 NOTA INFORMATIVA Absentisme Laboral Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 Generalitat de Catalunya Departament de Treball Secretaria

Más detalles

GERÈNCIA: joc d empreses

GERÈNCIA: joc d empreses Introducció Gerència és un model que simula el comportament d unes empreses que competeixen en un mercat. Les condicions no seran exactament les reals perquè, com a tot model, a Gerència simplificarem

Más detalles

UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT

UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT UNITAT FUNCIONS D ÚS AVANÇAT 3 Funcions de Cerca i referència Les funcions de Cerca i referència permeten buscar valors en una llista o taula de dades. Com a funcions representatives d aquesta categoria

Más detalles

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques CARTES DE FRACCIONS Aquesta proposta és adequada pel primer cicle d ESO perquè permet recordar mitjançant un joc, una sèrie de conceptes que ja s han treballat a l Educació Primària. Per això resulta una

Más detalles

DERIVADES. TÈCNIQUES DE DERIVACIÓ

DERIVADES. TÈCNIQUES DE DERIVACIÓ UNITAT 7 DERIVADES. TÈCNIQUES DE DERIVACIÓ Pàgina 56 Tangents a una corba y f (x) 5 5 9 4 Troba, mirant la gràfica i les rectes traçades, f'(), f'(9) i f'(4). f'() 0; f'(9) ; f'(4) 4 Digues uns altres

Más detalles

La representació de la Terra

La representació de la Terra La representació de la Terra Antigament, la realització de mapes era lenta i difícil, perquè es dibuixaven a partir d observacions sobre el terreny. Actualment, els mapes es fan a partir de fotografies

Más detalles

Unitat 2 EQUACIONS DE PRIMER GRAU. Matemàtiques, Ciència i Tecnologia 5. TRANSFORMACIONS D EXPRESSIONS ALGEBRAIQUES UNITAT 2 EQUACIONS DE PRIMER GRAU

Unitat 2 EQUACIONS DE PRIMER GRAU. Matemàtiques, Ciència i Tecnologia 5. TRANSFORMACIONS D EXPRESSIONS ALGEBRAIQUES UNITAT 2 EQUACIONS DE PRIMER GRAU Unitat 2 EQUACIONS DE PRIMER GRAU 37 38 Matemàtiques, Ciència i Tecnologia 5. TRANSFORMACIONS D EXPRESSIONS ALGEBRAIQUES UNITAT 2 QUÈ TREBALLARÀS? què treballaràs? En acabar la unitat has de ser capaç

Más detalles

MÍNIM COMÚ MULTIPLE m.c.m

MÍNIM COMÚ MULTIPLE m.c.m MÍNIM COMÚ MULTIPLE m.c.m Al calcular el mínim comú múltiple de dos o més nombres el que estem fent és quedar-nos amb el valor més petit de tots els múltiples que són comuns a aquests nombres. És a dir,

Más detalles

ESTUDI D'AUDIÈNCIA. "RAP Ràdio Parets"

ESTUDI D'AUDIÈNCIA. RAP Ràdio Parets ESTUDI D'AUDIÈNCIA "RAP 107 - Ràdio Parets" FITXA TÈCNICA Empresa que realitza l'estudi Mostra Marge d'error de la mostra Univers Tipus d'entrevista Informació Tècnica i Científica SL (Infortècnica) 501

Más detalles

Seminari 5. Estadística CP

Seminari 5. Estadística CP Seminari 5. Estadística CP Problema 1 - Solució. Al 1976 les eleccions presidencials d EEUU, en les que es van enfrontar Jimmy Carter i Gerald Ford, es van guanyar només per un petit marge. Una enquesta

Más detalles

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES Versió 1 Març 2016 1. Consulta de les factures... 3 2.1. Identificació al sistema... 3 2.2. Tipus de consulta que es poden realitzar... 4 2.2.1. Consulta d una única factura....

Más detalles

Tema 1: TRIGONOMETRIA

Tema 1: TRIGONOMETRIA Tema : TRIGONOMETRIA Raons trigonomètriques d un angle - sinus ( projecció sobre l eix y ) sin α sin α [, ] - cosinus ( projecció sobre l eix x ) cos α cos α [ -, ] - tangent tan α sin α / cos α tan α

Más detalles

Reflexions sobre la identificació, registre i millora de l atenció de les persones en situació crònica de complexitat clínica i malaltia avançada

Reflexions sobre la identificació, registre i millora de l atenció de les persones en situació crònica de complexitat clínica i malaltia avançada Reflexions sobre la identificació, registre i millora de l atenció de les persones en situació crònica de complexitat clínica i malaltia avançada SENSE MORBIDITAT (SANS 33%) MORBIDITAT NO COMPLEXA (PC

Más detalles

QUADERN d ESTUDI de RECTES TANGENTS

QUADERN d ESTUDI de RECTES TANGENTS QUADERN d ESTUDI de RECTES TANGENTS per a les PAU i 2n de Batxillerat Autor: Pepe Ródenas Borja pepe.rodenas.borja@gmail.com http://manifoldo.weebly.com Descripció del material: Aquest quadern consisteix

Más detalles

operacions inverses índex base Per a unificar ambdues operacions, es defineix la potència d'exponent fraccionari:

operacions inverses índex base Per a unificar ambdues operacions, es defineix la potència d'exponent fraccionari: Potències i arrels Potències i arrels Potència operacions inverses Arrel exponent índex 7 = 7 7 7 = 4 4 = 7 base Per a unificar ambdues operacions, es defineix la potència d'exponent fraccionari: base

Más detalles

ESTUDI D'AUDIÈNCIA "Ràdio Arenys"

ESTUDI D'AUDIÈNCIA Ràdio Arenys ESTUDI D'AUDIÈNCIA "Ràdio Arenys" 1 de 16 FITXA TÈCNICA Empresa que realitza l'estudi Mostra Informació Tècnica i Científica SL (Infortècnica) 510 persones Marge d'error de la mostra Treballant a un nivell

Más detalles

Com és la Lluna? 1 Com és la Lluna? F I T X A D I D À C T I C A 4

Com és la Lluna? 1 Com és la Lluna? F I T X A D I D À C T I C A 4 F I T X A 4 Com és la Lluna? El divendres 20 de març tens l oportunitat d observar un fenomen molt poc freqüent: un eclipsi de Sol. Cap a les nou del matí, veuràs com la Lluna va situant-se davant del

Más detalles

Unitat 4. Fraccions algèbriques

Unitat 4. Fraccions algèbriques Unitat 4. Fraccions algèbriques Curs d Anivellament de Matemàtiques Montserrat Corbera / Vladimir Zaiats montserrat.corbera@uvic.cat / vladimir.zaiats@uvic.cat c 2012 Universitat de Vic Sagrada Família,

Más detalles

COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000

COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000 COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000 PAS 1: La primera cosa que es necessita tan per fer sobres com per fer etiquetes és una llista amb totes les adreces de les quals es volen fer sobres o etiquetes.

Más detalles

S hereta el càncer de mama?

S hereta el càncer de mama? S hereta el càncer de mama? Càncer de mama i herència El càncer de mama consisteix en el creixement descontrolat de cèl lules malignes en el teixit mamari. Existeixen dos tipus principals de tumor, el

Más detalles

TEMA 4 : Matrius i Determinants

TEMA 4 : Matrius i Determinants TEMA 4 : Matrius i Determinants MATRIUS 4.1. NOMENCLATURA. DEFINICIÓ Una matriu és un conjunt de mxn elements distribuïts en m files i n columnes, A= Aquesta és una matriu de m files per n columnes. És

Más detalles

TEMA 3: EL PRIMER AMOR

TEMA 3: EL PRIMER AMOR TEMA 3: EL PRIMER AMOR L'autoestima 10ª sessió: Expressar i rebre lloançes. 11ª sessió: Què és l autoestima. 12ª sessió: Jo sóc tu, tu ets jo. Tots els deserts amaguen un pou. El petit príncep 10ª sessió.

Más detalles

MÚLTIPLES I DIVISORS

MÚLTIPLES I DIVISORS MÚLTIPLES I DIVISORS DETERMINACIÓ DE MÚLTIPLES Múltiple d un nombre és el resultat de multiplicar aquest nombre per un altre nombre natural qualsevol. 2 x 0 = 0 2 x 1 = 2 2 x 2 = 4 2 x 3 = 6 2 x 4 = 8

Más detalles

AGENDA 21 ESCOLAR PLUS (+) DE SABADELL

AGENDA 21 ESCOLAR PLUS (+) DE SABADELL AGENDA 21 ESCOLAR PLUS (+) DE SABADELL CURS 2016/2017 Ecoauditoria de l Aigua ESC Andreu Castells INDEX 1. REVISIÓ DELS CONSUMS D AIGUA 2. REVISIÓ DELS DIFERENTS ESPAIS DEL CENTRE 2.1. PLANTA BAIXA COS

Más detalles

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència Iniciativa Legislativa Popular per canviar la Llei de Dependència 1 Quin problema hi ha amb Llei de Dependència? La Llei de Dependència busca que les persones amb discapacitat i les persones molt grans

Más detalles

TEMA 2: Múltiples i Divisors

TEMA 2: Múltiples i Divisors TEMA 2: Múltiples i Divisors 4tESO CB Concepte de múltiple 6 és múltiple de 2 perquè 2 3 = 6 24 és múltiple de 8 perquè 8 3 = 24 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3

Más detalles

Tema 2: La població a Europa

Tema 2: La població a Europa Ceip Dr. Sobrequés En aquest tema aprendràs que : La població europea és caracteritza per: Natalitat baixa: no hi neixen gaire nens i nenes. Envelliment de la població: hi ha molta gent gran Població bàsicament

Más detalles

A) Quin/s objectiu/s té la disciplina de la Termodinàmica Estadística?

A) Quin/s objectiu/s té la disciplina de la Termodinàmica Estadística? Nom i Cognoms: Pregunta 1 [1.5 punts] A) Quin/s objectiu/s té la disciplina de la Termodinàmica Estadística? B) La funció de partició rotacional per a una molècula diatòmica es pot escriure aproximadament

Más detalles

Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 6 PAU 2012

Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 6 PAU 2012 Oficina d Organització de Proves d Accés a la Universitat Pàgina 1 de 6 SÈRIE 4 1 1 k 1.- Determineu el rang de la matriu A = 1 k 1 en funció del valor del paràmetre k. k 1 1 [2 punts] En ser la matriu

Más detalles

APLICACIÓ MÒBIL DE LA GOVERNANÇA RADIOELÈCTRICA

APLICACIÓ MÒBIL DE LA GOVERNANÇA RADIOELÈCTRICA APLICACIÓ MÒBIL DE LA GOVERNANÇA RADIOELÈCTRICA 1. QUÈ ÉS L APLICACIÓ MÒBIL DE LA GOVERNANÇA RADIOELÈCTRICA? És una aplicació mòbil que permet consultar els nivells de camp electromagnètic mesurats tant

Más detalles

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Nom i cognoms DNI / NIE PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA COMPETÈNCIA LOGICOMATEMÀTICA 1. Està prohibit l ús de la calculadora o de qualsevol altre aparell

Más detalles

UPF, Curs Trimestre 1 Probabilitat i Estadística, Groups 1 a 4. Examen Final

UPF, Curs Trimestre 1 Probabilitat i Estadística, Groups 1 a 4. Examen Final UPF, Curs 2012-13 Trimestre 1 Probabilitat i Estadística, Groups 1 a 4 Examen Final Professors: Albert Satorra i Christian Brownlees Nom i Cognom..., Grup... NIA... Nom i Cognoms... 1 Test A Llegiu aquestes

Más detalles

Física o química 2 La cera i el gel

Física o química 2 La cera i el gel Física o química 2 La cera i el gel Heu vist tot sovint que la cera de les espelmes quan es fon es converteix en cera líquida i que el gel quan es fon es converteix en aigua. Però heu observat alguna diferència

Más detalles