CONVOCATÒRIA DE CURSOS 2n QUATRIMESTRE 2014

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "CONVOCATÒRIA DE CURSOS 2n QUATRIMESTRE 2014"

Transcripción

1 CONVOCATÒRIA DE CURSOS 2n QUATRIMESTRE 2014 A CONTINUACIÓ TROBARAN INFORMACIÓ SOBRE ELS CURSOS PROGRAMATS PER A AQUEST 2n QUATRIMESTRE DE 2014 (FINS EL MES DE JULIOL) 20 de maig de 2014: NOVA EDICIÓ! CURS DE LEGISLACIÓ EN SEGURETAT INDUSTRIAL 3 i 4 de juny de 2014: CURS DE IMPLANTACIÓ ISO14001 I OHSAS i 11 de juny de 2014: CURS D AUDITOR INTERN ISO i 18 de juny de 2014: CURS D AUDITOR INTERN OHSAS18001 INFORMACIÓ GENERAL: Horaris: Matí de 9h a 14h i tarda de 15h a 18h Lloc: Arístides Maillol, 7 C2 1ª Barcelona Preu: IVA per dia (inclou coffee break i dinar) Amb un 10% de descompte per a la inscripció a 2 dies o bé la inscripció de 2 o més participants. Amb un 15% de descompte per a la inscripció a 3 o més dies. Les inscripcions es realitzaran per telèfon ( ) o enviant el formulari adjunt per a deplan@deplan.es (Carlos Vicente). Les places són limitades i es reservaran per rigorós ordre d inscripció. IMPORTANT: La inscripció inclou la tramitació de bonificacions a través de la Fundació Tripartita. AVANÇ DE PROPERS CURSOS PER AL 3r QUATRIMESTRE: - CURS DE LEGISLACIÓ DE MEDI AMBIENT

2 CURS DE LEGISLACIÓ EN SEGURETAT INDUSTRIAL Objectius L objectiu del curs és transmetre als assistents els coneixements bàsics sobre els principals requisits normatius que afecten a la seguretat d instal lacions industrials. El contingut del curs tindrà una orientació fonamentalment pràctica. Destinataris El curs està dirigit a les persones amb responsabilitats a la Gestió Ambiental i el manteniment de instal lacions subjectes a reglaments de Seguretat dins el sector industrial. Així com a tota persona interessada en adquirir aquests coneixements. Programa La formació serà impartida en 1 jornada de 8 hores dividida en dues sessions, matinal i de tarda.

3 El programa serà el següent: I. Introducció a la legislació Jerarquia i definicions Instruments normatius i tipus de normes a nivell Europeu, Estatal, Autonòmic i Local Intervencions d Entitats d Inspecció i Control II. Alta i baixa tensió Legalització de les instal lacions Requisits tècnics de les instal lacions Contingut de les revisions periòdiques III. Emmagatzematge de productes químics Normativa aplicable. Requisits tècnics dels emmagatzematges Legalització de les instal lacions: ITC s Contingut de les revisions internes i pla de formació IV. Emmagatzematge de productes petrolífers Legalització de les instal lacions V. Normativa contra incendis Normativa aplicable. Característiques del equips de protecció passiva i protecció activa VI. Aparells a pressió Legalització de les instal lacions VII. RITE/ Instal lacions frigorífiques Legalització de les instal lacions Requisits tècnics de les instal lacions VIII. Legionel la Instal lacions de alt i baix risc IX. Altres normatives d interès Data: 20 de maig de 2014 Preu: IVA (inclou coffee break i dinar)

4 CURS DE IMPLANTACIÓ ISO I OHSAS Objectius L objectiu del curs és transmetre als assistents els coneixements bàsics sobre la implantació de sistemes de gestió basats en la millora continua (cicle PDCA), aplicats en la gestió ambiental (ISO14001) i de prevenció de riscos laborals (OHSAS18001) a l empresa i els requisits d ambdues normes. Destinataris El curs està dirigit a les persones amb responsabilitats a la Gestió de l empresa i, particularment dins els àmbits del medi ambient i/o la prevenció de riscos laborals dins el sector industrial. Així com a tota persona interessada en adquirir aquests coneixements. També està enfocat com reforç per aquelles persones que volen realitzar alguns dels cursos d auditor intern, però abans volen reforçar els coneixements sobre Sistemes de gestió de medi ambient i/o prevenció de riscos laborals. Programa La formació serà impartida en 2 jornades de 8 hores dividides cadascuna en dues sessions, matinal i de tarda. L alumne pot escollir realitzar entre realitzar les 2 jornades previstes o només una d elles (la que més l interessi).

5 El programa serà el següent: JORNADA 1: Implantació de Sistemes de Gestió Ambiental ISO 14001:2004 I. Conceptes generals II. III. IV. Sistemes de gestió i millora continua Cicle de Deming (PDCA) Política Ambiental Aspectes Ambientals i impactes ambientals Identificació d aspectes directes/indirectes associats a l activitat Avaluació d impactes Requisits Legals Identificació. Avaluació del Compliment Legal Planificació Ambiental Objectius i Metes Programa de Gestió Ambiental Indicadors ambientals V. Implementació VI. VII. VIII. IX. Recursos, funcions, responsabilitat i autoritat Competència, formació i presa de consciència Comunicació Documentació i control de documents Operació Control Operacional Preparació i resposta davant emergències Verificació Seguiment i medició No conformitat, acció correctiva i acció preventiva Control dels registres Auditoria interna Revisió per la Direcció Sistemes Integrats

6 JORNADA 2: Implantació de Sistemes de Gestió de la Seguretat i Salut Laborals OHSAS 18001:2007 I. Conceptes generals II. III. IV. Sistemes de gestió i millora continua Cicle de Deming (PDCA) Política de Seguretat i Salut Laboral Identificació de perills i avaluació de riscos laborals Identificació de perills associats a l activitat Avaluació de riscos Determinació de controls Requisits Legals Identificació Avaluació del Compliment Legal Planificació de la Seguretat i Salut Laborals Objectius i Metes Programa/es de Seguretat i Salut Laborals V. Implementació VI. VII. VIII. IX. Recursos, rols, responsabilitats i autoritat Competència, formació i presa de consciència Comunicació, participació i consulta Documentació i control de documents Operació Control Operacional Preparació i resposta davant emergències Verificació Seguiment i medició Investigació d incidents i accidents No conformitat, acció correctiva i acció preventiva Control dels registres Auditoria interna Revisió per la Direcció Sistemes Integrats Dates: 3 i 4 de juny de 2014 Preu: 275 /dia + IVA (inclou coffee break i dinar) Amb un 10% de descompte per a la inscripció als 2 dies o bé la inscripció de 2 o més participants.

7 CURS D AUDITORIA INTERNA ISO Objectius L objectiu del curs és revisar els requisits de la norma ISO14001 i donar als assistents els coneixements bàsics i les eines per a portar a terme l auditoria de sistemes de gestió ambiental (ISO14001) a l empresa. El contingut del curs tindrà una orientació fonamentalment pràctica. Destinataris El curs està dirigit a les persones amb responsabilitats a la Gestió Ambiental de l empresa dins el sector industrial i coneixements bàsics de la norma ISO14001 i, particularment a aquells treballadors que formin part de l equip d auditors interns de la seva empresa. Així com a tota persona interessada en adquirir aquests coneixements. Programa La formació serà impartida en 2 jornades de 8 hores dividides cadascuna en dues sessions, matinal i de tarda. El programa serà el següent: JORNADA 1: Sistemes de Gestió Ambiental ISO 14001:2004 I. Conceptes generals II. Sistemes de gestió i millora continua Cicle de Deming (PDCA) Política Ambiental Planificació Ambiental (I) Identificació d aspectes directes/indirectes associats a l activitat

8 III. IV. Avaluació d impactes Identificació de requisits legals i Avaluació del Compliment Legal Planificació Ambiental (II) Objectius, Metes i Programa de Gestió Ambiental Indicadors ambientals Implementació i operació Recursos, funcions, responsabilitat i autoritat Competència, formació i presa de consciència Comunicació Documentació i control de documents Control Operacional Preparació i resposta davant emergències V. Verificació VI. Seguiment i medició No conformitat, acció correctiva i acció preventiva Control dels registres Auditoria interna Revisió per la Direcció JORNADA 2: Procés d Auditoria dels Sistemes de Gestió Ambiental ISO 14001:2004 VII. VIII. Principis de l auditoria Definició i objectius Requisits i etapes Control de l auditoria Activitats d auditoria Planificació i programa d auditoria Definició de l equip auditor Desenvolupament de l auditoria Troballes, No Conformitats i observacions Informe d auditoria IX. Competència, avaluació i seguiment d auditors Perfils i competències dels auditors Avaluació d auditors X. Cas Pràctic Dates: 10 i 11 de juny de 2014 Preu: IVA (inclou coffee break i dinar)

9 CURS D AUDITORIA INTERNA OHSAS Objectius L objectiu del curs és revisar els requisits de la norma OHSAS18001 i donar als assistents els coneixements bàsics i les eines per a portar a terme l auditoria de sistemes de gestió de la Seguretat i Salut Laboral (OHSAS18001) a l empresa. El contingut del curs tindrà una orientació fonamentalment pràctica. Destinataris El curs està dirigit a les persones amb responsabilitats a la Gestió de la Seguretat i Salut Laboral de l empresa i coneixements bàsics de la norma OHSAS18001 i, particularment a aquells treballadors que formin part de l equip d auditors interns de la seva empresa. Així com a tota persona interessada en adquirir aquests coneixements. Programa La formació serà impartida en 2 jornades de 8 hores dividides cadascuna en dues sessions, matinal i de tarda. El programa serà el següent: JORNADA 1: Sistemes de Gestió de la Seguretat i Salut Laborals OHSAS 18001:2007 I. Conceptes generals II. Sistemes de gestió i millora continua Cicle de Deming (PDCA) Política de Seguretat i Salut Laboral Planificació de la Seguretat i Salut Laborals (I)

10 III. IV. Identificació de perills associats a l activitat Avaluació de riscos Determinació de controls Identificació de requisits legals i Avaluació del Compliment Legal Planificació de la Seguretat i Salut Laborals (II) Objectius, Metes i Programes de Seguretat i Salut Laborals Indicadors Implementació i operació Recursos, rols, responsabilitats i autoritat Competència, formació i presa de consciència Comunicació, participació i consulta Documentació i control de documents Control Operacional Preparació i resposta davant emergències V. Verificació VI. Seguiment i medició Investigació d incidents i accidents No conformitat, acció correctiva i acció preventiva Control dels registres Auditoria interna Revisió per la Direcció JORNADA 2: Procés d Auditoria Sistemes de Gestió de la Seguretat i Salut Laborals OHSAS 18001:2007 VII. Principis de l auditoria Definició i objectius Requisits i etapes Control de l auditoria VIII. Activitats d auditoria Planificació i programa d auditoria Definició de l equip auditor Desenvolupament de l auditoria Troballes, No Conformitats i observacions Informe d auditoria IX. Competència, avaluació i seguiment d auditors Perfils i competències dels auditors Avaluació d auditors XI. Cas Pràctic Dates: 17 i 18 de juny de 2014 Preu: IVA (inclou coffee break i dinar)

CONVOCATORIA DE CURSOS 3r QUATRIMESTRE 2014

CONVOCATORIA DE CURSOS 3r QUATRIMESTRE 2014 CONVOCATORIA DE CURSOS 3r QUATRIMESTRE 2014 A CONTINUACIÓ TROBARAN INFORMACIÓ SOBRE ELS CURSOS PROGRAMATS PER A AQUEST 3r i DARRER QUATRIMESTRE DE 2014 11 de novembre de 2014 (Barcelona): CURS DE LEGISLACIÓ

Más detalles

DADES DE LA FORMACIÓ DIRIGIT A OBJECTIU METODOLOGIA IMPARTIT PER

DADES DE LA FORMACIÓ DIRIGIT A OBJECTIU METODOLOGIA IMPARTIT PER FORMACIÓ BONIFICADA PLA DE FORMACIÓ PROGRAMA DE FORMACIÓ PER LA IMPLANTACIÓ D UN SISTEMA DE GESTIÓ DE QUALITAT BASAT EN EL MODEL BASADO EN LA NORMA ISO 9001-2008 Dincat - C/Joan Güell 90-92 (08028 Barcelona)

Más detalles

2. La gestió de la prevenció de riscos laborals a les empreses constructores. Aspectes generals

2. La gestió de la prevenció de riscos laborals a les empreses constructores. Aspectes generals Gestió de la prevenció a l obra 2. La gestió de la prevenció de riscos laborals a les empreses constructores. Aspectes generals 2.1 Generalitats L objectiu d aquest llibre és definir la gestió de la prevenció

Más detalles

Màster en Gestió Integrada de la Qualitat, Medi Ambient i Seguretat Laboral 11a edició

Màster en Gestió Integrada de la Qualitat, Medi Ambient i Seguretat Laboral 11a edició Universitat Rovira i Virgili Fundació URV Centre de Formació Permanent Màster en Gestió Integrada de la Qualitat, Medi Ambient i Seguretat Laboral 11a edició Adaptat a la nova versió de la Norma ISO 2015

Más detalles

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA A2 Autoavaluació en la gestió d una instal.lació esportiva Organitza: GERÈNCIA DE SERVEIS D ESPORTS Dates: - 28 d abril (matí i tarda) 19 i 26 de maig, 2 de juny de 2015 (matí)

Más detalles

LIG - Legislació Industrial i Gestió Integrada

LIG - Legislació Industrial i Gestió Integrada Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada 717 - EGE - Departament d'expressió Gràfica

Más detalles

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari formatiu i Diploma Itinerari formatiu semipresencial, amb una estructura modul lar, que permetria

Más detalles

Procediment d auditoria interna de Qualitat

Procediment d auditoria interna de Qualitat A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1. Elaboració del pla d auditories internes. E.2. Execució de les auditories. E.3. Informes d auditoria. E.4. Règim

Más detalles

MANUAL DE PROCEDIMENTS IMPRÈS-Q-423-T-11-ET

MANUAL DE PROCEDIMENTS IMPRÈS-Q-423-T-11-ET MANUAL DE PROCEDIMENTS IMPRÈS-Q-423-T-11-ET IMPRÈS-Q-423-T-11-ET 6-Març-17 4.2.3 CONTROL DE DOCUMENTS GESTIÓ DEL DOCUMENT Realitzat per: isat per: Aprovat per: Nom i cognom Jordi Flavià Jordi Flavià Olga

Más detalles

MANUAL DE PROCEDIMENTS

MANUAL DE PROCEDIMENTS MANUAL DE PROCEDIMENTS GESTIÓ DEL DOCUMENT Realitzat per: isat per: Aprovat per: Nom i cognom Mª Belén Tortosa Mª Belén Tortosa Antonio Morales Càrrec a de Qualitat a de Qualitat Direcció Data 08-febrer

Más detalles

FP Dual a altres comunitats, FP Dual a altres comunitats, Catalunya. Catalunya. Cicle de plàstics a la Garrotxa

FP Dual a altres comunitats, FP Dual a altres comunitats, Catalunya. Catalunya. Cicle de plàstics a la Garrotxa Cicle de plàstics a la Garrotxa FP Dual a altres comunitats, NOVES TITULACIONS FP Dual a altres comunitats, Mòduls professionals Interpretació i representació gràfica FP Dual a altres

Más detalles

CLD Jornada sobre adaptació de SGA a les novetats de ISO i EMAS ISO 14001/EMAS Adaptació d un SGA a les noves versions.

CLD Jornada sobre adaptació de SGA a les novetats de ISO i EMAS ISO 14001/EMAS Adaptació d un SGA a les noves versions. CLD 07.11.2017 Jornada sobre adaptació de SGA a les novetats de ISO 14001 i EMAS ISO 14001/EMAS Adaptació d un SGA a les noves versions. CLD. Presentació - Empresa amb més de 85 anys de dedicació a la

Más detalles

Exemples de documents i registres del Pla d APPCC

Exemples de documents i registres del Pla d APPCC Exemples de documents i registres del Tot seguit es desenvolupen alguns models de documents del i de registres derivats de la seva execució a títol d exemple per facilitar la comprensió del principi 7

Más detalles

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010 BUTLLETÍ OFICIAL DEL PARLAMENT DE CATALUN YA VIII legislatura Vuitè període Número 733 Dilluns, 7 de juny de 2010 S U M A R I 3. 3.10. Procediments que es clouen amb l adopció de resolucions Procediments

Más detalles

PROGRAMA ONLINE DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE PACIENTS

PROGRAMA ONLINE DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE PACIENTS PROGRAMA ONLINE DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE PACIENTS Estructura El programa s estructura en dos cursos independents: 1. INTRODUCCIÓ A LA SEGURETAT DE PACIENTS 2. GESTIÓ DE LA SEGURETAT DEL PACIENT I PRACTIQUES

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

Procés per a la gestió de l orientació professional

Procés per a la gestió de l orientació professional 310.3.5 Procés per a la gestió de l orientació professional 04 de maig de 2010 310.3.5 Escola Politècnica Superior d Edificació de Barcelona V2 ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES

Más detalles

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades Rodrigo Radovan - Global Business Development Manager Industrial Services TÜV Rheinland International Foment del Treball Nacional

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

La identificació de competències a MC MUTUAL

La identificació de competències a MC MUTUAL La identificació de competències a MC MUTUAL Algunes dades sobre MC MUTUAL MC MUTUAL és una mútua d accidents de treball i enfermetats professionals Entitat gestora de la Seguretat Social Sense ànim de

Más detalles

CONTINGUTS DESTACATS DE LA LLEI DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL

CONTINGUTS DESTACATS DE LA LLEI DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL Pàgina 1 de 7 Llei 34/2008, del 18 de desembre, de la seguretat i la salut en el treball. (BOPA núm. 04, any 21, del 21 de gener del 2009) Objecte D acord amb l article 1 de la Llei 34/2008, del 18 de

Más detalles

PROCÉS 25 GESTIÓ SATISFACCIÓ ALUMNAT PROCÉS-Q-410-T-25-ET

PROCÉS 25 GESTIÓ SATISFACCIÓ ALUMNAT PROCÉS-Q-410-T-25-ET PROCÉS 25 GESTIÓ SATISFACCIÓ ALUMNAT PROCÉS-Q-410-T-25-ET PROCÉS-Q-410-T-25-ET 12-Des-16 4.1 Requisits Generals Pàgina 1 de 6 ÍNDEX ÍNDEX... 2 GESTIÓ DEL PROCÉS... 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS... 4 CARACTERÍSTIQUES

Más detalles

MÀSTER EN COACHING EN SALUT

MÀSTER EN COACHING EN SALUT MÀSTER EN COACHING EN SALUT Modalitat presencial Octubre 2015 - Juny 2016 MÀSTER EN COACHING EN SALUT ADREÇAT A Persones que volen conèixer el coaching, les seves possibilitats a nivell personal, millorar

Más detalles

PLA DIRECTOR DE SEGURETAT

PLA DIRECTOR DE SEGURETAT Juny de 2016 SISTEMES DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE LA INFORMACIÓ Alumne : Consultor : Arsenio Tortajada Gallego Director : Carles Garrigues Olivella ÍNDEX Motivació Enfoc del projecte Descripció de les

Más detalles

Pla de Promoció (PPR-EEBE)

Pla de Promoció (PPR-EEBE) SISTEMA DE GARANTIA INTERNA DE LA QUALITAT ESCOLA D ENGINYERIA DE BARCELONA EST (EEBE) Pla de Promoció (PPR-EEBE) (2017-2020) Gestió Documental i control de canvis Versió Referència de la modificació Elaborat

Más detalles

UNITAT TÈCNICA DE QUALITAT. carta de serveis - edició 2 - juny pàgina següent

UNITAT TÈCNICA DE QUALITAT. carta de serveis - edició 2 - juny pàgina següent UNITAT TÈCNICA DE QUALITAT carta de serveis - edició 2 - juny 2014 pàgina següent SERVEIS QUE ES PRESTEN PROGRAMES DE QUALITAT Sistema de Gestió Interna de la Qualitat (SGIC) C1 Elaboració de la documentació

Más detalles

SOAP. Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció. 4 d octubre de 2016

SOAP. Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció. 4 d octubre de 2016 SOAP Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció 4 d octubre de 2016 01 OBJECTIUS DE LA REDACCIÓ DEL SOAP Donar resposta a les necessitats d autoprotecció dels actes a via pública Simplificar la tramitació

Más detalles

Què és l Estratègia de Seguretat i Salut Laboral?

Què és l Estratègia de Seguretat i Salut Laboral? Què és l Estratègia de Seguretat i Salut Laboral? El Govern balear, junt amb les patronals i sindicats, constata uns elevats índex de sinistralitat a les Illes Balears i, de forma consensuada decideixen

Más detalles

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1 - El taller de reparació de vehicles 1 >> Objectius Conèixer els tipus de tallers i les àrees de treball de què disposen.

Más detalles

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol Programa d Activitats de qualitat i amb un alt valor educatiu. Dissenyat, gestionat i portat a terme pels professors i mestres de la pròpia Escola. Alt nivell de coneixement dels alumnes. Continuïtat del

Más detalles

CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT

CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT Universitat de Girona Presentació Aquest curs vol donar a conèixer el paper i el significat del voluntariat des d una triple perspectiva: la perspectiva individual de

Más detalles

Sistema de Gestió de la Qualitat

Sistema de Gestió de la Qualitat Sistema de Gestió de la Qualitat Qualificació i avaluació de proveïdors Alumne: Rubén Martín Gallardo Tutor: Jaume Beneded Navarro Treball final de Grau Grau Enginyeria Informàtica. Curs 2012-2013-03-10

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

Taula de manteniments i inspeccions obligatoris

Taula de manteniments i inspeccions obligatoris Taula de s i inspeccions obligatoris Electricitat alta tensió (> 1.000 V) Gasos Liquats del Petroli (GLP) Dipòsits Ampolles Legionel la Dipòsits de productes químics desinfecció vas A partir de 1000 l

Más detalles

Programa d Ajuda per a la Coordinació d Activitats Empresarials PACAE

Programa d Ajuda per a la Coordinació d Activitats Empresarials PACAE Programa d Ajuda per a la Coordinació d Activitats Empresarials PACAE https://www.upc.edu/prevencio/pacae Coordinació d activitats empresarials Per què cal fer CAE? És una obligació legal que implica que

Más detalles

PROCEDIMENT D ACCIONS CORRECTORES

PROCEDIMENT D ACCIONS CORRECTORES PROCEDIMENT D ACCIONS CORRECTORES ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI 4 6. ACTUACIÓ 4 7. REGISTRES 5 8. ANNEXOS

Más detalles

6.5 Circuits i canals de comunicació

6.5 Circuits i canals de comunicació 6.5 Circuits i canals de comunicació Per tal de garantir un flux correcte i eficaç d informació, comunicació i documentació en matèria de prevenció de riscos laborals entre els responsables de les unitats,

Más detalles

Sistema de Gestió de la Seguretat de la Informació seguint la norma ISO ISO per a la empresa INGENSA, S.L.

Sistema de Gestió de la Seguretat de la Informació seguint la norma ISO ISO per a la empresa INGENSA, S.L. Sistema de Gestió de la Seguretat de la Informació seguint la norma ISO 27001 ISO 27002 per a la empresa INGENSA, S.L. Autor: Jordi Sánchez Celma Consultor: Arsenio Tortajada Gallego MISTIC Juny 2016 -

Más detalles

octubre La sostenibilitat com a instrument de competitivitat empresarial Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya

octubre La sostenibilitat com a instrument de competitivitat empresarial Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya 27 28 octubre Anna Esteve i Traveset Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya AMBIENTALITZACIÓ DE LES COMPRES CONTRACTACIÓ PÚBLICA La contractació pública és el mecanisme pel qual

Más detalles

INFORME FINAL D AVALUACIÓ DEL DISSENY DEL SISTEMA DE GARANTIA INTERNA DE QUALITAT

INFORME FINAL D AVALUACIÓ DEL DISSENY DEL SISTEMA DE GARANTIA INTERNA DE QUALITAT La qualitat, garantia de millora. INFORME FINAL D AVALUACIÓ DEL DISSENY DEL SISTEMA DE GARANTIA INTERNA DE QUALITAT Escola Politècnica Superior d Edificació de Barcelona Universitat Politècnica de Catalunya

Más detalles

Pla de Desenvolupament Directiu (PDD) Diputació de Barcelona Universitat Autònoma de Barcelona

Pla de Desenvolupament Directiu (PDD) Diputació de Barcelona Universitat Autònoma de Barcelona Pla de Desenvolupament Directiu (PDD) Diputació de Barcelona Universitat Autònoma de Barcelona Introducció La Diputació de Barcelona (DIBA) ha apostat per implantar un nou model de gestió dels seus recursos

Más detalles

FITXA DESCRIPTIVA DEL LLOC DE TREBALL

FITXA DESCRIPTIVA DEL LLOC DE TREBALL FITXA DESCRIPTIVA DEL LLOC DE TREBALL A IDENTIFICACIÓ ÀREA/DEPARTAMENT: PROMOCIÓ I DINAMITZACIÓ MUNICIPAL I SERVEIS A LES PERSONES/CULTURA I EDUCACIÓ. ESCOLA DE MÚSICA DENOMINACIÓ DEL LLOC: AUXILIAR ADMINISTRATIU/IVA

Más detalles

Diplomatura de Relacions Laborals

Diplomatura de Relacions Laborals Informació general Centre docent Facultat de Dret Proposta docent Proporcionar una formació adequada en les bases teòriques i en les tècniques de l'organització del treball i de la gestió de personal,

Más detalles

Projecte d anàlisi i millora de processos

Projecte d anàlisi i millora de processos Projecte d anàlisi i millora de processos Direcció General de Modernització de l Administració Secretaria de Funció Pública i Modernització de l Administració Col legi d Enginyers Industrials de Catalunya

Más detalles

INFORMES D AUDITORIA INTERNA DE QUALITAT DEL SERVEI DE BIBLIOTEQUES. Any Àrea d Organització i Planificació

INFORMES D AUDITORIA INTERNA DE QUALITAT DEL SERVEI DE BIBLIOTEQUES. Any Àrea d Organització i Planificació INFORMES D AUDITORIA INTERNA DE QUALITAT DEL SERVEI DE BIBLIOTEQUES Any 2013 Àrea d Organització i Planificació INFORME D AUDITORIA INTERNA DE QUALITAT DE LA BIBLIOTECA DE MEDICINA DE L HOSPITAL GERMANS

Más detalles

Experiència d implantació d un sistema de notificació i investigació d accidents

Experiència d implantació d un sistema de notificació i investigació d accidents Experiència d implantació d un sistema de notificació i investigació d accidents I Jornada Catalana d Infermeria del Treball i Salut Laboral 23 d octubre de 2009 2 Institut Català de la Salut (1/2) L ICS

Más detalles

PROGRAMA DE FORMACIÓ 2019

PROGRAMA DE FORMACIÓ 2019 24-gen Eines LEAN -5S, VSM, KANBAN, JIT, SMED, TPM 29-gen ISO 17025 - Acreditación de laboratorios 06-febr SCRUM - Eines de metodologia àgils de gestió de projectes 07-febr ISO 13485 - Gestión de calidad

Más detalles

Pla de Recursos Humans per al mandat d abril de 2016

Pla de Recursos Humans per al mandat d abril de 2016 Pla de Recursos Humans per al mandat 2015-2019 22 d abril de 2016 Pla de Recursos Humans per al mandat 2015-2019 El primer pas d una política de Recursos Humans orientada a modernitzar la plantilla municipal,

Más detalles

RESULTATS DE LES ENQUESTES DE VALORACIÓ DEL SISTEMA DE PRL EN LES EMPRESAS DE MAJOR SINISTRALITAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA

RESULTATS DE LES ENQUESTES DE VALORACIÓ DEL SISTEMA DE PRL EN LES EMPRESAS DE MAJOR SINISTRALITAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA RESULTATS DE LES ENQUESTES DE VALORACIÓ DEL STEMA DE PRL EN LES EMPRESAS DE MAJOR NISTRALITAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA Pla d'actuació contra la sinistralitat laboral 2016 Informe definitiu abril 2017

Más detalles

PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP

PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP PROCEDIMENT 53 ACOLLIDA DELS ALUMNES DE CICLES FORMATIUS PR-Q-750-D-01-FP ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

Tota realitat neix d un somni

Tota realitat neix d un somni CONTROL DOCUMENTAL Tota realitat neix d un somni CONTROL DOCUMENTAL Qui som? Què fem Control documental Documentació d empreses Documentació treballadors Documentació maquinària Gestió d accessos Llibre

Más detalles

CAMPUS TECNIFICACIÓ BM. GRANOLLERS aquest és el teu campus!

CAMPUS TECNIFICACIÓ BM. GRANOLLERS aquest és el teu campus! CAMPUS TECNIFICACIÓ BM. GRANOLLERS 2014 aquest és el teu campus! Presentació Des del Club Balonmano Granollers tenim la feliç iniciativa d organitzar el primer Campus de Tecnificació per a tots els apassionats

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Vigilància de la salut a la UPC

Vigilància de la salut a la UPC Marc normatiu. Aplicació a la UPC Informació bàsica en PRL Convenis U-E PACAE Vigilància de la salut a la UPC Què fer en cas d accident Vigilància de la salut a la UPC https://www.upc.edu/prevencio/ca/salutupc

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

12. SISTEMES INTEGRATS DE GESTIÓ: QUALITAT, MEDI AMBIENT I PREVENCIÓ

12. SISTEMES INTEGRATS DE GESTIÓ: QUALITAT, MEDI AMBIENT I PREVENCIÓ 12. SISTEMES INTEGRATS DE GESTIÓ: QUALITAT, MEDI AMBIENT I PREVENCIÓ Una empresa està constituïda per persones i medis materials amb l objectiu de proporcionar els serveis o productes necessaris per a

Más detalles

INFORME D ADJUDICACIÓ

INFORME D ADJUDICACIÓ INFORME D ADJUDICACIÓ SERVEI DE CONTROL INTEGRAT DE PLAGUES DE LES ZONES COMUNES DELS EDIFICIS DE MERCABARNA AL RECINTE DE LA ZONA FRANCA I MERCABARNA FLOR A SANT BOI DE LLOBREGAT EXP. OB15103 Un cop tancat

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

[abril 2016] INFORME DEFINITIU

[abril 2016] INFORME DEFINITIU RESULTATS DE LES ENQUESTES DE VALORACIÓ DEL STEMA DE PRL EN LES EMPRESES DE MAJOR NISTRALITAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA PLA D ACTUACIÓ CONTRA LA NISTRALITAT LABORAL 2015 INFORME DEFINITIU [abril 2016]

Más detalles

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme GIA: principals característiques El Gestor d'informació d'activitats (GIA) és un aplicatiu informàtic amb tecnologia

Más detalles

T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball

T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball T.10.- Anàlisi i descripció de llocs de treball Anàlisi i descripció de llocs de treball 1. Objectius 2. Utilitats 3. Definicions 4.Procés i característiques 5.Interrogants que s han de respondre 6. Bibliografia

Más detalles

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics Pla d Acció Tutorial Índex I. INTRODUCCIÓ...3 2. PROPOSTA DE SEQÜÈNCIA DES DEL PUNT DE VISTA DEL TUTOR...0 Alumnes de 1er curs...0 Alumnes en fase

Más detalles

Gestió logística i comercial

Gestió logística i comercial Administració i gestió Gestió logística i comercial CFGS.AFI.M10/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

Relació de llocs de treball

Relació de llocs de treball Relació de llocs de treball 1 Directors de departaments Director/a Tècnic d'infraestructures 1 Directors de departaments Director/a Tècnic d'edificació 1 Directors de departaments Director/a Tècnic de

Más detalles

Avaluació de tractaments innovadors i/o de tractaments consolidats optimitzats

Avaluació de tractaments innovadors i/o de tractaments consolidats optimitzats Avaluació de s innovadors i/o de s consolidats optimitzats Grup d Experts en Tractament de Dejeccions Ramaderes dimecres, 25 juliol 2018 1. Índex 1. Índex... 2 2. Avaluació dels s innovadors i/o consolidats

Más detalles

Accidents de treball

Accidents de treball Accidents de treball A l Ajuntament fem Prevenció de Riscos Laborals tu també! www.diba.cat 2992-23096-2017 A l'ajuntament fem prevenció de riscos laborals PRL Fullet Accidents de treball.indd 1 23/06/17

Más detalles

DADES GENERALS. Fitxa completa* Zona Bages i Berguedà. Any d inici Nombre d habitants Vallès Occidenal II

DADES GENERALS. Fitxa completa* Zona Bages i Berguedà. Any d inici Nombre d habitants Vallès Occidenal II NOM DE LA BONA PRÀCTICA: ------------------------------------------------------------------------------------------------------- CARTA DE SERVEIS A LA BIBLIOTECA Fitxa completa* DADES GENERALS Biblioteca

Más detalles

Avaluació i preservació del Dipòsit Digital de Documents de la UAB. Servei de Biblioteques de la UAB Cristina Azorín

Avaluació i preservació del Dipòsit Digital de Documents de la UAB. Servei de Biblioteques de la UAB Cristina Azorín Avaluació i preservació del Dipòsit Digital de Documents de la UAB Servei de Biblioteques de la UAB Cristina Azorín Avaluacions Esquema Nacional de seguretat ISO 16363 Política de preservació Accions de

Más detalles

ISO 14001:2015. ISO 45001:2016. Integració dels sistemes de gestió. Laura Batalla Peinado

ISO 14001:2015. ISO 45001:2016. Integració dels sistemes de gestió. Laura Batalla Peinado ISO 14001:2015. ISO 45001:2016. Integració dels sistemes de gestió Laura Batalla Peinado Primera edició: setembre 2015 Laura Batalla Peinado Tots els drets reservats d aquesta edició, FUOC, 2015 Av. Tibidabo,

Más detalles

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA).

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). Aprovada pel plenari del consell Municipal de l abril de 2001. Publicada a maig de 2001.

Más detalles

Erasmus+ El programa europeu per a l Educació, Formació Professional, Joventut i Esport

Erasmus+ El programa europeu per a l Educació, Formació Professional, Joventut i Esport Erasmus+ El programa europeu per a l Educació, Formació Professional, Joventut i Esport 2014-2020 Barcelona, 17 de novembre de 2016 Per què volem participar en projectes europeus? Què volem mantenir? Què

Más detalles

MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI

MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI MÒDUL PROFESSIONAL 1: ATENCIO AL CLIENT, CONSUMIDOR I USUARI CURS: PRIMER DURADA: 99 hores UNITATS FORMATIVES: UF 1: Organització de l atenció al client, consumidor i usuari Durada: 33 hores Continguts:

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

CARTA D INTENCIONS RELATIVA A LA COOPERACIÓ ENTRE L AGÈNCIA ANDORRANA DE PROTECCIÓ DE DADES LA AGENCIA ESPAÑOLA DE PROTECCIÓN DE DATOS 1/5

CARTA D INTENCIONS RELATIVA A LA COOPERACIÓ ENTRE L AGÈNCIA ANDORRANA DE PROTECCIÓ DE DADES LA AGENCIA ESPAÑOLA DE PROTECCIÓN DE DATOS 1/5 CARTA D INTENCIONS RELATIVA A LA COOPERACIÓ ENTRE L AGÈNCIA ANDORRANA DE PROTECCIÓ DE DADES I LA AGENCIA ESPAÑOLA DE PROTECCIÓN DE DATOS 1/5 A Andorra la Vella, el dia vint i tres de gener de l any dos

Más detalles

1.- INTRODUCCIÓ 2.- OBJECTIU 3.- ABAST 4.- COMPETÈNCIES. MANUAL DE GESTIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS UdL CAPÍTOL 09: Procediments PRLS

1.- INTRODUCCIÓ 2.- OBJECTIU 3.- ABAST 4.- COMPETÈNCIES. MANUAL DE GESTIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS UdL CAPÍTOL 09: Procediments PRLS Procediment PRL 0: LEGIONEL LA Ref:PPRL-0 Edició: a Data: maig 006 Pàg. de.- INTRODUCCIÓ Els bacteris del gènere Legionel la es troben de forma natural en aigües superficials i aqüífers subterranis. Des

Más detalles

L OCUPABILITAT PER COMPETÈNCIES

L OCUPABILITAT PER COMPETÈNCIES L OCUPABILITAT PER COMPETÈNCIES Objectius Objectiu General Conèixer el model d orientació laboral d Ocupabilitat per competències per garantir que les persones que s atenen des dels SLO s milloren l ocupabilitat

Más detalles

CERTIFICAT GRUP SOLER OHSAS 18001:2007. conforme amb la norma: aplicable a: Data certificat inicial: 17/11/2009

CERTIFICAT GRUP SOLER OHSAS 18001:2007. conforme amb la norma: aplicable a: Data certificat inicial: 17/11/2009 CERTIFICAT Certifica el sistema de seguretat i salut al treball de l organització GRUP SOLER conforme amb la norma: OHSAS 18001:2007 aplicable a: Conservació i manteniment integral d edificis i infraestructures

Más detalles

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY HORARI DE MATÍ PROGRAMA CURS: TREBALL EN EQUIP DURADA: 20 hores OBJECTIUS: 1. Reconèixer les particularitats i diferències en la composició d un equip de treball, respecte

Más detalles

PLA DIRECTOR D ARXIUS Resum executiu. Direcció Executiva Sistema Municipal d Arxius

PLA DIRECTOR D ARXIUS Resum executiu. Direcció Executiva Sistema Municipal d Arxius PLA DIRECTOR D ARXIUS Resum executiu MISSIÓ Desenvolupar les polítiques arxivístiques i implantar un mètode de gestió documental per al conjunt dels documents municipals; així com recollir, conservar,

Más detalles

LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ,

LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ, ESTIU EN OBRES LA REGIDORIA D INNOVACIÓ DEMOCRÀTICA I PARTICI- PACIÓ CIUTADANA DE L AJUNTAMENT DE VALÈNCIA A TRAVÉS DE LAS NAVES ESPAI D INNOVACIÓ I CREACIÓ, CONVOQUEN LA PRIMERA EDICIÓ DEL PROGRAMA DE

Más detalles

Integració Sensorial

Integració Sensorial Curs Introductori a la Teoria de la Integració Sensorial Més informació a novetats de: www.ceibarcelona.com i a: info@ceibarcelona.com 50h 1 CURS INTRODUCTORI A LA TEORIA DE LA INTEGRACIÓ SENSORIAL Aquest

Más detalles

CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT INNORMA. Implantació de metodologia de sistemes de gestió de la R+D+I en PIMES. Programa InnoEmpresa 2007

CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT INNORMA. Implantació de metodologia de sistemes de gestió de la R+D+I en PIMES. Programa InnoEmpresa 2007 CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT INNORMA Implantació de metodologia de sistemes de gestió de la. Programa InnoEmpresa 2007 PROJECTE DE SISTEMATITZACIÓ DEL PROCÉS DE R+D+I TAULA DE CONTINGUTS 1 UNE 166.002... 3

Más detalles

Projecte d Ordre d avaluació d ESO

Projecte d Ordre d avaluació d ESO Projecte d Ordre d avaluació d ESO Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat 27 de juny de 2017 Article 1. Objecte Decret 187/2015, d ordenació de l ESO L ordenació del currículum

Más detalles

Programa online de Gestió de la Seguretat de Pacients

Programa online de Gestió de la Seguretat de Pacients Programa online de Gestió de la Seguretat de Pacients Inici: 4 de novembre de 2013 PROGRAMA ONLINE DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE PACIENTS Estructura El programa s estructura en dos cursos independents:

Más detalles

Jornada. Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte. Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals

Jornada. Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte. Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals Jornada Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte Divendres 12 de juny del 2015 De 9 a 13.00h Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals Amb la col laboració

Más detalles

Introducció a la Programació Neurolingüística. Com Tenir més Autoconeixement i Noves Eines per Gestionar els Canvis

Introducció a la Programació Neurolingüística. Com Tenir més Autoconeixement i Noves Eines per Gestionar els Canvis Introducció a la Programació Neurolingüística. Com Tenir més Autoconeixement i Noves Eines per Gestionar els Canvis 1a Edició Codi: 178001 Tipologia: Curs d'estiu Crèdits: 1.00 Idioma: Català Data d'inici:

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

PERÍODE TRANSITORI - ORDRE ECD 3310 PLA D ESTUDIS CURS DE TÈCNIC D ESPORT EN PITCH & PUTT NIVELL I 2011

PERÍODE TRANSITORI - ORDRE ECD 3310 PLA D ESTUDIS CURS DE TÈCNIC D ESPORT EN PITCH & PUTT NIVELL I 2011 PERÍODE TRANSITORI - ORDRE ECD 3310 PLA D ESTUDIS CURS DE TÈCNIC D ESPORT EN PITCH & PUTT NIVELL I 2011 1. ÀREA DE FORMACIÓ TÈCNICA, TÀCTICA i REGLAMENT UNITAT DIDÀCTICA 1: NOCIONS BÀSIQUES, TERMINOLOGIA

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

Marc legal de la legionel la

Marc legal de la legionel la Marc legal de la legionel la Departament de Sanitat i Seguretat Social I Congrés Egarenc Legionel la avui: gestio de la prevenció Annabel Pedrol i Carol. Marc legal de la legionel la Aigües consum públic

Más detalles

PROGRAMA FORMATIU PER A LA GESTIÓ DE LA QUALITAT

PROGRAMA FORMATIU PER A LA GESTIÓ DE LA QUALITAT PROGRAMA FORMATIU PER A LA GESTIÓ DE LA QUALITAT TAULA DE CONTINGUT 1. INTRODUCCIÓ... 1 2. OBJECTIUS... 2 3. A QUI VA ADREÇAT... 2 4. METODOLOGIA... 3 5. DURADA I DESENVOLUPAMENT... 3 6. PLANIFICACIÓ TEMPORAL

Más detalles

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Sensibilització en la igualtat d oportunitats DADES GENERALS DEL CURS 1. Família professional: FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Àrea professional: ORIENTACIÓ LABORAL

Más detalles

TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ

TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ ... TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ FORMACIÓ CONTINUADA 2018 Pàgina 1 1. JUSTIFICACIÓ Actualment es detecta un augment de trastorns de conducta en infants i d adolescents. És una problemàtica

Más detalles

Verificació i control d activitats comunicades

Verificació i control d activitats comunicades Verificació i control d activitats comunicades! Ajuntament Sant Celoni Anna Comella Munmany Advocada! Diputació de Barcelona - Maig 2014 Art. 84ter LBRL (redacció donada per la Ley 2/2011, de Economia

Más detalles

Operacions administratives de recursos humans

Operacions administratives de recursos humans Administració i gestió Operacions administratives de recursos humans CFGM.GAD.M03/0.11 CFGM - Gestió administrativa Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

ARQUITECTURA TÈCNICA PROJECTE FINAL DE CARRERA METODOLOGIA D AUDITORIES PER SISTEMES INTEGRATS DE GESTIÓ AL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ

ARQUITECTURA TÈCNICA PROJECTE FINAL DE CARRERA METODOLOGIA D AUDITORIES PER SISTEMES INTEGRATS DE GESTIÓ AL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ ARQUITECTURA TÈCNICA PROJECTE FINAL DE CARRERA METODOLOGIA D AUDITORIES PER SISTEMES INTEGRATS DE GESTIÓ AL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ Projectista/es: Barba Ferrer, Mar Director/s: Abad Puente, Jesús Convocatòria:

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

LOGÍSTICA D EMMAGATZEMATGE

LOGÍSTICA D EMMAGATZEMATGE IES Francesc de Borja Moll DEPARTAMENT DE COMERÇ I MÀRQUETING C/ Caracas nº 6 07007 Palma de Mallorca Tf: 971-278150 e-mail: iesfrancescdeborjamoll @educacio.caib.es LOGÍSTICA D EMMAGATZEMATGE Unitat didàctica

Más detalles