ENDEVINA ON SOC. Materials necessaris: mocadors i un rellotge amb alarma.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "ENDEVINA ON SOC. Materials necessaris: mocadors i un rellotge amb alarma."

Transcripción

1 ENDEVINA ON SOC mocadors i un rellotge amb alarma. Els jugadors es posen en parelles. Un dels dos tria ser el jugador A i l altre el B. Cada parella pensa un so amb la boca o amb el cos. Tothom es posa en cercle i cada parella diu a la resta del grup quin és el seu so. Si dues parelles han pensat un mateix so, una de les dues l ha de canviar. El jugador A es tapa els ulls amb un mocador El jugador B es col loca en algun lloc de la sala i comença a cridar el seu company amb el seu so. El jugador B es pot anar movent per l espai. Si el jugador A atrapa el B poden tornar a començar. Al cap de 5 minuts, els jugadors A donen el mocador al jugador B i torna a començar el joc. ELS INSTRUMENTS FAN ECO Un instrument musical per a cada jugador. Els jugadors es posen en dues files, l una davant de l altra. Cada jugador tria un instrument Un jugador d una fila tocarà un so o una melodia molt curta amb el seu instrument. El jugador de l altra fila que es troba al davant ha de repetir aquest so o melodia curta. Això es repeteix fins que tots els jugadors han tocat el seu instrument. Desprès, es canvien els rols. Els que comencen a tocar el so o melodia són els jugadors de l altra fila i els que l imiten són els de l altra fila. ELS INSTRUPMENTS PARLEN Un instrument musical per a cada jugador. Els jugadors es posen en dues files, l una davant de l altra. Cada jugador tria un instrument Un jugador d una fila tocarà una melodia molt curta amb el seu instrument, com si fos una pregunta que fa al jugador del davant. El jugador de l altra fila que es troba al davant ha de contestar-li amb una altra melodia, com si fos la resposta a la melodia anterior. Això es repeteix fins que tots els jugadors han tocat el seu instrument. Desprès, es canvien els rols. Els que comencen a tocar la melodia són els jugadors de l altra fila i els que contesten són els de l altra fila.

2 ELS INSTRUMENTS PARLEN JUNTS Un instrument per a cada jugador Es fan grups de quatre jugadors. Cada jugador te un instrument. Un jugador comença a tocar una melodia curta inventada. Els altres jugadors escolten durant uns moments. Al cap d uns moments, mentre el primer jugador continua tocant la seva melodia, un altre jugador també comença a tocar el seu instrument, intentant que el ritme de la seva melodia sigui semblant al de la primera. A poc a poc es van afegint els jugadors 3 i 4, fins que al final tots toquen junts, escoltant-se els uns als altres. QUI CANTA MÉS FORT? Cançoner i mocador Els jugadors es posen en cercle. Un dels jugadors es col loca al mig amb els ulls tapats. Els jugadors del cercle, sense que ho sàpiga el jugador del mig, trien una cançó que cantaran junts i també trien una persona que cantarà la cançó una mica més fort. A la senyal de tres comencen a cantar la cançó triada. El jugador del mig ha de trobar el nen o nena que canta la cançó una mica més fort i dir el seu nom. Si ho encerta el jugador que es posarà al mig serà el que cantava fort. Si no ho encerta, es triarà un altre jugador per posar-se al mig. ELS ANIMALS NOCTURNS DEL BOSC Un mocador Un dels jugadors surt de la sala i es tapa els ulls amb un mocador Els altres jugadors trien un número i el nom d un animal del bosc i s amaguen per la sala. Quan tothom està amagat, criden el jugador que estava a fora. El jugador quan entra a la sala diu un número en veu alta. El jugador que te aquest número comença a fer els sorolls del seu animal. El jugador que porta els ulls tapats l ha de trobar. Quan el troba, ha d intentar endevinar qui és, tocant-lo amb les mans. Si ho endevina, el joc torna a començar. El jugador que es tapa els ulls ara és el que ha estat trobat.

3 MELODIA MALEÏDA Material necessari: Els jugadors es col loquen en cercle. Un jugador comença fent un soroll curt amb la boca o el cos. El següent jugador ha d imitar aquest soroll i n ha d afegir un altre. El tercer jugador ha d imitar el primer i el segon i n ha d afegir un altre. Quan tots els jugadors ja han repetit la frase maleïda, tots junts han de tornar a dir la frase alhora. EL TELÈFON MUSICAL Els jugadors s asseuen en cercle com si estiguessin en un tren. El primer jugador fa un ritme amb les mans sobre l esquena del jugador que te al davant. Aquest ha de tornar a passar el ritme que ha sentit a l esquena del jugador que te al davant, i això es va repetint fins que el ritme arriba a l últim jugador. Aquest jugador ha de fer el ritme amb les mans per tal que tothom el senti. Aleshores el primer jugador ha de fer el seu ritme també amb les mans. Els jugador comproven si el dos ritmes són els mateixos o be si són diferents. EL DIRECTOR D ORQUESTRA XIFLAT Materials Un full per jugador i colors Es tria un dels jugadors que farà de director xiflat Cada jugador tindrà un full i colors Cada jugador ha de fer línies en el seu full amb els ulls tancats durant uns minuts. En acabar, cada jugador anirà a un racó de la sala i s inventarà una melodia cantada amb la veu o amb el cos seguint les línies del seu dibuix. Quan tots els jugadors hagin acabat, es col locaran en cercle amb el seu full al davant. El director xiflat demanarà, amb les mans, que un dels jugadors comenci a cantar la seva melodia inventada. Després, sense que hi hagi cap silenci, assenyalarà a un altre jugador per tal que continuï. I així, anirà sortint una melodia ben original. La cançó acaba quan el director xiflat fa una creu amb els braços.

4 EL MIRALL MUSICAL Mini cadena, un triangle, un tambor Un dels jugadors serà el director Els jugadors es col loquen per parelles en algun lloc de la sala. A cada parella un jugador serà l A i l altre el B. Es posa una música de CD. El jugador A comença a moure s però sense desplaçar-se en l espai, és a dir, no pot moure s per la sala. El jugador B serà el seu mirall. Ha d imitar tots els moviments del jugador A. Quan el director toqui el triangle, el jugador A haurà d imitar els moviments del jugador B. Quan el director toqui el tambor, tots els jugadors hauran de canviar de parella. Hauran de trobar un altre jugador que no sigui la seva lletra, de manera que a cada parella torni a haverhi un jugador A i un B. El joc acaba quan acaba la melodia. EL PIANO HUMÀ Una nota musical Es tria un jugador que serà el pianista esbojarrat Cada jugador tria una nota musical. El pianista esbojarrat toca aquesta nota amb el piano fins que el jugador és capaç de cantarla be. Quan cada jugador ja recorda la seva nota, es col loquen tots en línia, començant pel jugador que te la nota Do greu, fins al que te la nota do agut. Cada jugador posa una ma oberta davant seu, per a rebre una palmada del pianista. El pianista esbojarrat comença tocant les mans dels jugadors en ordre, del Do greu al do agut Després va tocant les mans en qualsevol ordre, de manera que surti una melodia. LA CANÇÓ DESORDENADA Cançoner Es tria un jugador que sortirà de la sala. Els altres jugadors s asseuen en cercle i trien una cançó del cançoner. Divideixen la cançó en tantes parts com jugadors, de manera que cada jugador només cantarà una part de la cançó. Els jugadors se situen en diferents llocs de la sala i criden al jugador que havia sortit. Quan aquest jugador entra, tothom canta la seva part de la cançó al mateix temps. El jugador que ha entrat a la sala ha d anar col locant tots els altres jugadors en l ordre en que va la cançó. Tots els jugadors han de continuar cantant la seva part de la cançó. Quan ja estan situats en l ordre correcte diu PROU en veu alta i demana a cada jugador en ordre que canti la seva part de la cançó, un per un. El joc acaba quan la cançó està ben ordenada.

5 UN CONTE MALEÏT AMB SONS Un instrument per a cada jugador Es reparteix un instrument de percussió per a cada jugador. Els jugadors es col loquen en cercle. El primer jugador comença dient una frase que acabi amb el so del seu instrument. Per exemple: l altre dia anava passejant pel bosc quan vaig sentir un I toca el seu instrument mentre diu una paraula. El segon jugador ha de repetir el que ha dit i ha fet el primer, i ha d afegir una altra frase que acabi amb el so del seu instrument. El joc acaba quan tots els jugadors han dit la seva frase. ESTÀTUES HUMANES Fotografies i mini cadena musical Es tria un jugador director del joc. Els altres jugadors fan grups de 4 o 5 nens/es. Cada grup es posa en un lloc diferent de la sala. El director de joc posa una música de fons i tria un fotografia. Diu el nom de la fotografia, per exemple, una carretera. Cada grup ha de construir amb el seu cos la forma que s ha dit (una carretera) abans que acabi la música. Quan la música ha acabat, cada grup mostrarà, per torns, la seva estàtua a la resta de jugadors. Quan tothom ha mostrat la seva estàtua, el director triarà una altra fotografia. QUIN INSTRUMENT SÓC? Fotografies d instruments Un dels jugadors es posa d esquena i se li enganxa la fotografia d un instrument a l esquena. La resta de jugadors asseguts en cercle han d ajudar-lo a descobrir quin instrument és. Els jugadors només poden respondre sí o no a les preguntes del jugador que porta la fotografia enganxada. Quan el jugador endevina l instrument l últim jugador que ha contestat una pregunta és el que es col loca una nova fotografia a l esquena.

6 EL MIRALL DANSAIRE Material: Mini cadena, CDs amb música Els jugadors es posen drets en cercle Es posa una música i un dels jugadors comença a moure s seguint el ritme de la música. Pot moure s tot, o una part del cos. La resta de jugadors l imiten com un mirall. Quan el jugador que està sent imitant vol li passa el mirall a un altre dient: li passo el mirall a... El jugador que rep el mirall serà imitat ara. El joc acaba quan acaba la música.

Ignasi Duch i Gavaldà'2001 1

Ignasi Duch i Gavaldà'2001 1 Ignasi Duch i Gavaldà'2001 (natx1tgn@hotmail.es) 1 11.- Nom: A matar Terreny: Dos equips. Un a cada banda de camp. Es tracta de tocar amb una pilota als nens de l altra equip. Cada jugador tocat passa

Más detalles

Ignasi Duch i Gavaldà'2001 1

Ignasi Duch i Gavaldà'2001 1 Ignasi Duch i Gavaldà'2001 (natx1tgn@hotmail.es) 1 31.- Nom: El racó dels trastos. Terreny: Es fan 2 equips i es delimiten dues zones per a cada equip. Cada equip té 2 objectes per jugador (pilotes, cons,

Más detalles

UD 3. Orientació en l espai i el temps

UD 3. Orientació en l espai i el temps UD 3. Orientació en l espai i el temps Àrea: psicomotricitat Curs: educació infantil Nº Sessions: 4 Objectius: - Orientar-se en l espai i mostrar nocions del temps. - Respectar les normes. - Adquirir l

Más detalles

UD 6. Expressió corporal

UD 6. Expressió corporal Àrea: psicomotricitat Curs: educació infantil Nº Sessions: 4 Objectius: - Representar moviments. - Representar objectes, accions, situacions tan individualment com en grup. - Complir les normes Metodologia:.

Más detalles

RONDO 3 X 1 AMB RECOLZAMENT (4 JUGADORS)

RONDO 3 X 1 AMB RECOLZAMENT (4 JUGADORS) RONDO 3 X 1 AMB RECOLZAMENT (4 JUGADORS) Es forma un quadre on es juga un 3 x 1. Els posseïdors de la pilota tenen un espai cadascú i poden jugar a 2 tocs. El jugador que té pilota sempre ha de tenir el

Más detalles

UD 4. El futbol és més que guanyar

UD 4. El futbol és més que guanyar Àrea: Ed física Bloc: II i V Objectius: Assimilació de les regles bàsiques del futbol. Conducció i el control de la pilota. Millora de la precisió en el passada de la pilota. Control de la recepció de

Más detalles

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA DIBUIX TÈCNIC PER A CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA Abans de començar cal tenir uns coneixements bàsics que estudiareu a partir d ara. PUNT: No es pot definir, però podem dir que és la marca més petita que

Más detalles

CONSERVACIÓ 3 X 3 + COMODÍ + RECUPERACIÓ + CONDUCCIÓ

CONSERVACIÓ 3 X 3 + COMODÍ + RECUPERACIÓ + CONDUCCIÓ CONSERVACIÓ 3 X 3 + COMODÍ + RECUPERACIÓ + CONDUCCIÓ Realitzarem un conservació 3 X 3 més un comodí ofensiu dins d un quadrat de 15 X 15 metres aproximadament. Hi haurà un equip que atacarà i cada vegada

Más detalles

Annex-1. Jocs. Joc: Atrapar amb pilota. Joc: La muralla o la xarxa

Annex-1. Jocs. Joc: Atrapar amb pilota. Joc: La muralla o la xarxa Joc: Atrapar amb pilota Joc: La muralla o la xarxa Un joc d agafar, però els nens que atrapen, ho fan amb una pilota a les mans. Si atrapen a algú li donen la pilota i ells ja no agafen. També es pot jugar

Más detalles

HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004.

HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004. HORTA BELLUGA T. 16 i 17 de MARÇ del 2004. VOCABULARI BÀSIC. Les bales, botxes. És un joc en el qual una bala (botxa) és impulsada amb el dit gros cap a altres bales, normalment intentant fer-les sortir

Más detalles

Ordinador un cop d ull per fora i agafa el ratolí!

Ordinador un cop d ull per fora i agafa el ratolí! Ordinador 1.1... un cop d ull per fora i agafa el ratolí! SENSE POR! Un ordinador és com una caixa d eines... Segons el què necessitis, pots treure n diferents eines per fer moltes coses útils: Així que...

Más detalles

Observacions: El monitor anirà dinamitzant el joc en tot moment i serà ell qui anirà canviant els ritmes i qui anunciï els canvis de paquets.

Observacions: El monitor anirà dinamitzant el joc en tot moment i serà ell qui anirà canviant els ritmes i qui anunciï els canvis de paquets. JOCS DE CONEIXENÇA LES CRISPETES SALTARINES Durada de l activitat: 15 minuts Edat: Infantil/ Primària Promoure la desinhibició de grup i inter coneixement. Potenciar el desenvolupament en grup dels nens

Más detalles

LA CAPUTXETA VERMELLA

LA CAPUTXETA VERMELLA CAPUTXETA VERMEL Aquesta és la història d una nena molt bonica i de la seva àvia que se l estimava molt. AQUESTA ÉS HISTÒRIA D UNA NENA MOLT BONICA I DE SE ÀVIA QUE SE L ESTIMA MOLT L àvia li va fer una

Más detalles

AVALUACIÓ: Inicial. MATERIAL: pilotes raquetes. CICLE: CS UP: Raqueta SESSIÓ: 1 Familiarització amb la raqueta i la pilota de tenis

AVALUACIÓ: Inicial. MATERIAL: pilotes raquetes. CICLE: CS UP: Raqueta SESSIÓ: 1 Familiarització amb la raqueta i la pilota de tenis CICLE: CS UP: Raqueta SESSIÓ: 1 Familiarització amb la raqueta i la pilota de tenis Explicació del que farem en aquesta UP. Explicació de com s agafa la raqueta. Atrapar amb raqueta. Individual - Copejar

Más detalles

Taules de Contingut automàtiques

Taules de Contingut automàtiques Tutorial de Microsoft Word 2007-2013 Taules de Contingut automàtiques 1. Bones Pràctiques...1 1.1. Paràgraf...1 1.1.1. Tallar paraules...1 1.1.2. Guió i espai irrompibles...1 1.2. Pàgina nova...2 2. Els

Más detalles

LA FOTOSÍNTESIS. No hem arribat a cap conclusió.

LA FOTOSÍNTESIS. No hem arribat a cap conclusió. 1 Què passa si les fulles no tenen llum? EXPERIMENT 1: Hem agafat una planta i li hem tapat una fulla amb paper d alumini. - La fulla s assecarà. - La fulla es podrirà. Hem tingut la planta en aquest situació

Más detalles

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS CICLE: Inicial 2n UP: Coordinació dinàmica general SESSIÓ: 1 Realitzar diferents formes de desplaçaments. AVALUACIÓ: inicial ESPAI: pista MÈTODE CD, AT MATERIAL:-------- Caça papallones: en un espai limitat.

Más detalles

Propostes didàctiques d educació física. Annex-1. Jocs

Propostes didàctiques d educació física. Annex-1. Jocs Propostes didàctiques d educació física Annex-1. Jocs Joc: Seguir el rei Joc: La cadena Un nen més avançat que els altres fent diferents moviments o gestos que els seus companys han de repetir amb imitació.

Más detalles

Els tres porquets. Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres:

Els tres porquets. Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres: Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres: Els tres porquets Adaptació del conte en format de text teatral, hi pots afegir totes les variacions o ampliacions que t agradin. El Petit Teatre d Ombres

Más detalles

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques

CARTES DE FRACCIONS. Materials pel Taller de Matemàtiques CARTES DE FRACCIONS Aquesta proposta és adequada pel primer cicle d ESO perquè permet recordar mitjançant un joc, una sèrie de conceptes que ja s han treballat a l Educació Primària. Per això resulta una

Más detalles

TEMA 2: Múltiples i Divisors

TEMA 2: Múltiples i Divisors TEMA 2: Múltiples i Divisors 4tESO CB Concepte de múltiple 6 és múltiple de 2 perquè 2 3 = 6 24 és múltiple de 8 perquè 8 3 = 24 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3

Más detalles

ACTIVITAT DE TENIS CEIP LES CORTS

ACTIVITAT DE TENIS CEIP LES CORTS ACTIVITAT DE TENIS CEIP LES CORTS A l activitat extraescolar de tenis podem trobar dos nivells de dificultat diferents, els quals no sempre es corresponen amb l edat dels nens sinó amb el nivell, habilitat

Más detalles

AVALUACIÓ: Inicial. MATERIAL: pilotes de handbol,

AVALUACIÓ: Inicial. MATERIAL: pilotes de handbol, CICLE: CS 5è UP: Mini handbol SESSIÓ: 1 Conèixer el nou joc esportiu adaptat: handbol / Familiarització amb la pilota de handbol. ESPAI Pista Explicació del que farem en aquesta UP: Mini handbol Escalfament:

Más detalles

GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats

GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats GUIÓ DE L ACTIVITAT ELS AMICS D UN NÚMERO. Material: Multicubs, llapis de colors, fulls quadriculats Amb un número determinat de multicubs, per exemple 12 es demana a alumnat que els enganxin formant un

Más detalles

IES MARAGALL Barcelona

IES MARAGALL Barcelona ASSOCIACIO DE BARCELONA PER A L ESTUDI I L APRENENTATGE DE LES MATEMATIQUES ` IES MARAGALL Barcelona FEM MATEMÀTIQUES 2005. SEGONA FASE. 9-IV-05 NIVELL 1. SISÈ D EP PROVA INDIVIDUAL 1. En Carles col. lecciona

Más detalles

FITXA D EXERCICI. La pilota caçadora

FITXA D EXERCICI. La pilota caçadora La pilota caçadora 2 jugadors intentaran atrapar als seus companys tocant-los amb la pilota. Quan aquest jugadors estiguin en possessió de la pilota, no es podran moure, per tant, hauran de passar-se la

Más detalles

MÚLTIPLES I DIVISORS

MÚLTIPLES I DIVISORS MÚLTIPLES I DIVISORS DETERMINACIÓ DE MÚLTIPLES Múltiple d un nombre és el resultat de multiplicar aquest nombre per un altre nombre natural qualsevol. 2 x 0 = 0 2 x 1 = 2 2 x 2 = 4 2 x 3 = 6 2 x 4 = 8

Más detalles

1. Posa, al lloc corresponent del dibuix, indicant-les si cal amb una fletxa, les lletres corresponents als següents noms:

1. Posa, al lloc corresponent del dibuix, indicant-les si cal amb una fletxa, les lletres corresponents als següents noms: TALLER + VISITA GUIADA Tècnica de la imatge ESO i Batxillerat Hem utilitzat, a l espai 1, càmeres fosques. Mirarem de reflectir en aquest full el que hem entès de la seva estructura i del seu funcionament.

Más detalles

22a Mostra de Cinema d Animació Infantil

22a Mostra de Cinema d Animació Infantil 22a Mostra de Cinema d Animació Infantil Girona. Curs 2011-2012 Fitxes per als alumnes PROGRAMA 1 ANEM A JUGAR! Cicle educació infantil 22a Mostra de Cinema d Animació Infantil Girona Curs 2011-2012 1.

Más detalles

6. Voleibol. Avaluació: - Tipus: continua i criterial - Instruments: observació indirecta mitjançant llistes de control i taules.

6. Voleibol. Avaluació: - Tipus: continua i criterial - Instruments: observació indirecta mitjançant llistes de control i taules. 6. Voleibol Àrea: EF Bloc: HME Curs: 1r i 2n CS Nº Sessions: 11 Objectius: - Analitzar les situacions de jocs. - Aplicar les normes bàsiques. - Realitzar les diverses habilitats motrius que inclou aquest

Más detalles

Teresa Gregori Ricardo Alcántara

Teresa Gregori Ricardo Alcántara PROPOSTA DIDÀCTICA Elaborada per Teresa Gregori Ricardo Alcántara Fils i tisores Il lustracions de Rebeca Luciani Ricardo Alcántara Fils i tisores FITXA DEL LLIBRE TÍTOL DE L OBRA: AUTOR: IL LUSTRACIONS:

Más detalles

cartes de verdures: cartes de panerola xarrupaire:

cartes de verdures: cartes de panerola xarrupaire: cartes de verdures: CA Autor: Jacques Zeimet Il lustracions: Rolf Vogt Disseny gràfic: Rolf Vogt Edició: Thorsten Gimmler 2008: SCHMIDT Spiele Número de jugadors: 2-6 Edat: a partir de 6 anys Durada de

Más detalles

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS CICLE: Mitjà UP: Llançaments i recepcions SESSIÓ: 1 Realització de manipulacions i conduccions amb pilotes AVALUACIÓ: inicial ESPAI: pista MÈTODE CD, AT MATERIAL: pilotes d escuma Tocar i parar amb pilotes.

Más detalles

avaluació diagnòstica educació primària

avaluació diagnòstica educació primària curs 2016-2017 avaluació diagnòstica educació primària competència matemàtica Nom i cognoms Grup instruccions Aquesta prova consta de 5 activitats per fer en dues sessions diferents. En la primera sessió

Más detalles

Sigui un carreró 1, d amplada A, que gira a l esquerra i connecta amb un altre carreró, que en direm 2, que és perpendicular al primer i té amplada a.

Sigui un carreró 1, d amplada A, que gira a l esquerra i connecta amb un altre carreró, que en direm 2, que és perpendicular al primer i té amplada a. ENUNCIAT: Sigui un carreró 1, d amplada A, que gira a l esquerra i connecta amb un altre carreró, que en direm 2, que és perpendicular al primer i té amplada a. Dos transportistes porten un vidre de longitud

Más detalles

VISITA AL MERCAT D IGUALADA

VISITA AL MERCAT D IGUALADA VISITA AL MERCAT D IGUALADA Som la Maria i la Rosa, i varem anar al mercat d Igualada a l aire lliure. Era un dimecres del mes d octubre del 2011. Feia sol i no molt fred, hi havia moltes parades, però

Más detalles

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS CICLE: Superior 5è UP: Korfball SESSIÓ: 1 OBJECTIUS Conèixer el korfball. Practicar les tècniques bàsiques de korfball. AVALUACIÓ: inicial ESPAI: pista MÈTODE CD, AT MATERIAL: pilotes TEMPS TIPUS D ACTIVITAT

Más detalles

TEMA 2: Múltiples i Divisors. Activitats. 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3 ens doni 25

TEMA 2: Múltiples i Divisors. Activitats. 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per 3 ens doni 25 TEMA 2: Múltiples i Divisors Activitats Concepte de múltiple 6 és múltiple de 2 perquè 2 3 = 6 24 és múltiple de 8 perquè 8 3 = 24 25 NO és múltiple de 3 perquè no hi ha cap nombre que multiplicat per

Más detalles

INICIACIO ESPORTIVA. Llançaments i Recepcions

INICIACIO ESPORTIVA. Llançaments i Recepcions INICIACIO ESPORTIVA. Llançaments i Recepcions Cicle: Mitja Espai: Gimnàs Sessió: 1 Materials: Pilotes INTERCAVI Cadascú amb una pilota, es desplacen per la pista (botant, tirant-la a l aire). Quan troben

Más detalles

12x. Cursa de sacs. 10 min anys. material. grafic. durada. aforament edat. Sacs. descripcio. (tants com jugadors) Andorra

12x. Cursa de sacs. 10 min anys. material. grafic. durada. aforament edat. Sacs. descripcio. (tants com jugadors) Andorra Cursa de sacs Andorra Consisteix en fer una carrera de salts posats en sacs de farina o similars. El guanyador és el qui arribi a la meta en primera posició. Es penalitzarà als qui envaeixin el carril

Más detalles

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions.

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions. UNITAT ART AMB WORD 4 SmartArt Els gràfics SmartArt són elements gràfics que permeten comunicar informació visualment de forma molt clara. Inclouen diferents tipus de diagrames de processos, organigrames,

Más detalles

Cicle: 1r Objectius: - Reconèixer i diferenciar emocions i trets del caràcter personal. - Treballar el propi autoconeixement de forma positiva.

Cicle: 1r Objectius: - Reconèixer i diferenciar emocions i trets del caràcter personal. - Treballar el propi autoconeixement de forma positiva. Com som? Tema: Autoconeixement, identificació de diferents emocions i estats d ànim, reconeixement de diverses maneres de ser i anàlisi positiva de la pròpia. Cicle: 1r Objectius: - Reconèixer i diferenciar

Más detalles

Fa molts i molts anys, els dracs van existir. Eren bèsties ferotges, amb una pell molt dura i resistent, plena d escates per protegir-se dels seus

Fa molts i molts anys, els dracs van existir. Eren bèsties ferotges, amb una pell molt dura i resistent, plena d escates per protegir-se dels seus un drac llegenda de Fa molts i molts anys, els dracs van existir. Eren bèsties ferotges, amb una pell molt dura i resistent, plena d escates per protegir-se dels seus enemics. Tenien unes potes molt grosses,

Más detalles

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS CICLE: Superior UP: Expressió corporal SESSIÓ: 1 Comunicar sensacions i sentiments amb el gest i el moviment. Ball de bojos: han d anar ballant al ritme de la música. Quina cara? Quines expressions facials

Más detalles

Els instruments musicals

Els instruments musicals Els instruments musicals HO RECORDES? A 3 1-8 Escolta els fragments instrumentals i omple el quadre. Número de l audició SOM-HI! Nom de l instrument Família instrumental a la qual pertany 1 3 4 5 7 8 Contesta

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

JMatch. Exporta a HP6 Pàgina d arrossegar/deixar anar

JMatch. Exporta a HP6 Pàgina d arrossegar/deixar anar JMatch Aquesta patata ens permet crear exercicis d associació d elements, fer parelles. Obre JMatch com ja estàs acostumat o acostumada a fer i obtindràs aquesta pantalla, Com a les altres patates, podem

Más detalles

PREPARACIÓ - La fitxa P4- núm. 1B s ha de treballar prèviament.

PREPARACIÓ - La fitxa P4- núm. 1B s ha de treballar prèviament. NOM DE L ACTIVITAT: Núm. de FITXA: OBJECTIUS: CONTINGUTS: P4 Núm. 1A i 1B Amb què em rento? - Que els nens/es facin un repàs dels objectes d higiene. - Relacionar els hàbits d higiene amb els objectes

Más detalles

3. Tennis-ploma. Àrea: EF Curs:1r i 2n de CM i CS Nº Sessions: 10. Continguts:

3. Tennis-ploma. Àrea: EF Curs:1r i 2n de CM i CS Nº Sessions: 10. Continguts: 3. Tennis-ploma Àrea: EF Curs:1r i 2n de CM i CS Nº Sessions: 10 Objectius: - Controlar en el maneig de la - Executar dels elements motrius bàsics que trobem en el tennis-ploma. - Estar predisposat a la

Más detalles

Ordinador 3... un cop d ull per dins!

Ordinador 3... un cop d ull per dins! Ordinador 3... un cop d ull per dins! FES UN TASTET, SENSE POR! Ara que el ratolí, el teclat, etc. no tenen cap secret per tu, descobrirem l ordinador per dins i com funciona. 1. Ja tens l ordinador obert,

Más detalles

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar?

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa té 16 anys, està estudiant Batxillerat científic. Ella i el seu germà de 12 anys van al supermercat a buscar uns tetrabricks de llet per endur-se n,

Más detalles

DOSSIER RECUPERACIÓ EDUCACIÓ FÍSICA CURS:1r ESO CURS: 2010/2011

DOSSIER RECUPERACIÓ EDUCACIÓ FÍSICA CURS:1r ESO CURS: 2010/2011 DOSSIER RECUPERACIÓ EDUCACIÓ FÍSICA CURS:1r ESO CURS: 2010/2011 NOM:... GRUP: U.D.1 - L ESCALFAMENT: 1. Definició de l escalfament. Omple els espais buits amb la paraula adequada: Conjunt d... que fem...

Más detalles

La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat

La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat La Lluna canvia La Terra i el Sistema Solar Seguim la Lluna Full de l alumnat De ben segur que has vist moltes vegades la Lluna, l hauràs vist molt lluminosa i rodona però també com un filet molt prim

Más detalles

EXERCICI 6 PICASA PICASA.

EXERCICI 6 PICASA PICASA. EXERCICI 6 PICASA Es tracta de crear i compartir 3 àlbums online utilitzant Picasa Web Álbums i les 3 carpetes de fotos que trobaràs comprimides al costat de l exercici i que, abans de començar, descarregaràs

Más detalles

Com és la Lluna? 1 Com és la Lluna? F I T X A D I D À C T I C A 4

Com és la Lluna? 1 Com és la Lluna? F I T X A D I D À C T I C A 4 F I T X A 4 Com és la Lluna? El divendres 20 de març tens l oportunitat d observar un fenomen molt poc freqüent: un eclipsi de Sol. Cap a les nou del matí, veuràs com la Lluna va situant-se davant del

Más detalles

Annex-1. Jocs. Joc: Els gats i els ratolins. Joc: El vidu i el toro

Annex-1. Jocs. Joc: Els gats i els ratolins. Joc: El vidu i el toro Joc: Els gats i els ratolins Joc: El vidu i el toro Tothom corre per la pista de la mà d'un company. La parella que atrapa està agafada també de la mà, però un corre de cara i l'altre d'esquena. Quan atrapen

Más detalles

EL RACÓ EMOCIONAL NO TINC GANES DE JUGAR

EL RACÓ EMOCIONAL NO TINC GANES DE JUGAR Món d emocions EL RACÓ EMOCIONAL NO TINC GANES DE JUGAR L Estel estava trista. Els pares havien marxat a Alemanya i, si tot anava bé, es reuniria amb ells. Però, mentrestant, vivia amb els avis. Estel,

Más detalles

Comprensió lectora Quadern de preguntes

Comprensió lectora Quadern de preguntes Comprensió lectora Quadern de preguntes TEMPS: 45 minuts Material Abans de contestar les preguntes següents llegeix el text Postal des de la platja del Quadern de lectures Postal des de la platja Qui escriu

Más detalles

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE *

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * Una de les parts més importants de crear un relat digital és tenir clara l estructura i definir els recursos narratius (fotos, gràfics, etc.). Per això, després

Más detalles

Catalonia in Venice. La Venezia che non si vede. La Venècia que no es veu.

Catalonia in Venice. La Venezia che non si vede. La Venècia que no es veu. Catalonia in Venice. La Venezia che non si vede. La Venècia que no es veu. Un projecte d Antoni Abad produït per l Institut Ramon Llull per a la 57a edició de La Biennale di Venezia. Accessible per a les

Más detalles

22a Mostra de Cinema d Animació Infantil Girona. Curs

22a Mostra de Cinema d Animació Infantil Girona. Curs 22a Mostra de Cinema d Animació Infantil Girona. Curs 2011-2012 Fitxes per als alumnes PROGRAMA 2 SOMIADORS I VISIONARIS Cicle inicial d educació primària 1. UN DIA FANTÀSTIC La noia protagonista compra

Más detalles

Clic de sons i nombres

Clic de sons i nombres Clic de sons i nombres Margarita Fortuny (mfortun4@pie.xtec.es) PAQUET D'ACTIVITATS D'ALGUNS DELS PRIMERS APRENENTATGES QUE ES FAN A L'ESCOLA: 1- ACTIVITATS DE NÚMEROS I NOMBRES DESTINAT A EDUCACIÓ INFANTIL.

Más detalles

La rateta que escombrava l escaleta

La rateta que escombrava l escaleta Contes per explicar al Petit Teatre d Ombres: La rateta que escombrava l escaleta Adaptació del conte en format de text teatral, hi pots afegir totes les variacions o ampliacions que t agradin. El Petit

Más detalles

COM ÉS DE GRAN EL SOL?

COM ÉS DE GRAN EL SOL? COM ÉS DE GRAN EL SOL? ALGUNES CANVIS NECESSARIS. Planetes Radi Distància equatorial al Sol () Llunes Període de Rotació Òrbita Inclinació de l'eix Inclinació orbital Mercuri 2.440 57.910.000 0 58,6 dies

Más detalles

Problemes de Sistemes de Numeració. Fermín Sánchez Carracedo

Problemes de Sistemes de Numeració. Fermín Sánchez Carracedo Problemes de Sistemes de Numeració Fermín Sánchez Carracedo 1. Realitzeu els canvis de base que s indiquen a continuació: EF02 16 a binari natural b) 235 10 a hexadecimal c) 0100111 2 a decimal d) FA12

Más detalles

LES LENTS. TEORIA I EXERCICIS (1)

LES LENTS. TEORIA I EXERCICIS (1) Nom: ACTIVITAT 39 LES LENTS. TEORIA I EXERCICIS (1) Data: LES LENTS 1. RAIGS CONVERGENTS, DIVERGENTS I PARAL LELS Els raigs convergents es dirigeixen tots cap a un punt (convergeixen): Els raigs divergents

Más detalles

GUIA AUTOMATRÍCULA

GUIA AUTOMATRÍCULA GUIA AUTOMATRÍCULA 2014-2015 Coses a tenir en compte abans de començar el procés de matrícula: En aquest aplicatiu el temps d inactivitat és molt curt (uns 15 minuts) per tant si el teniu obert sense fer

Más detalles

CREA LES TEVES ACTIVITATS

CREA LES TEVES ACTIVITATS CREA LES TEVES ACTIVITATS INFANTIL SECUNDÀRIA PRIMÀRIA BATXILLERAT 1. CREA LES TEVES ACTIVITATS EL MEU ESPAI Entra a Cruïlla Connecta amb les teves dades d accés. Des de la pantalla El meu espai entra

Más detalles

I Jornada de formació per al professorat d educació física. " El repte de l'ef avui" TALLER DE MALABARS

I Jornada de formació per al professorat d educació física.  El repte de l'ef avui TALLER DE MALABARS Departament d Educació Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès I Jornada de formació per al professorat d educació física " El repte de l'ef avui" 11.02.09 TALLER DE MALABARS DATA: 11/02/2009 Contingut:

Más detalles

JOCS DE PROGRESSIÓ CAP A LA PILOTA VALENCIANA SESSIÓ PRÀCTICA JOC EDUCATIU I INICIACIÓ ESPORTIVA. Manel Reig

JOCS DE PROGRESSIÓ CAP A LA PILOTA VALENCIANA SESSIÓ PRÀCTICA JOC EDUCATIU I INICIACIÓ ESPORTIVA. Manel Reig JOCS DE PROGRESSIÓ CAP A LA PILOTA VALENCIANA SESSIÓ PRÀCTICA JOC EDUCATIU I INICIACIÓ ESPORTIVA Manel Reig AJUNTAT AMB ELS COMPANYS Formar grups Espai: lliure --- Nº de participants: il limitat Participació:

Más detalles

Manual de lliurament de la T- CAT P

Manual de lliurament de la T- CAT P Manual de lliurament de la T- CAT P Realitzat per: Ana Hernández Barajas Versió: 1.3 Data: 4/4/16 Arxiu: Manual_T-CAT P Manual de la T-CAT P Pàg. 2/12 Índex 1. Introducció... 3 2. Operativa amb l aplicació

Más detalles

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS CICLE: Inicial UP: Lateralitat SESSIÓ: 1 Millorar les aptituds perceptiu - motrius de la lateralitat i direccionalitat. AVALUACIÓ: Inicial * Observar si saben quina és la dreta i l esquerra ESPAI: pista

Más detalles

Passar-ho bé tot veient conductes de risc i aspectes de minimització dels riscos associats a la mobilitat.

Passar-ho bé tot veient conductes de risc i aspectes de minimització dels riscos associats a la mobilitat. 3-8 anys 2 EL GRAN JOC DE L OCA DE LA MOBILITAT SEGURA JOC ERRÒNIA O INSUFICIENT PERCEPCIÓ DEL RISC INFLUENCIABILITAT ESCASSA CONSCIÈNCIA DE MI MATEIX BREU DESCRIPCIÓ El conegut joc de l oca en format

Más detalles

BATERIA EUROFIT: Tapping test. Flexió del tronc asseguts

BATERIA EUROFIT: Tapping test. Flexió del tronc asseguts BATERIA EUROFIT: Aquests tests o proves serveixen per mesurar la condició física dels nois i noies, en funció d'unes taules establertes per a cada edat. Tapping test Per aquesta prova es necessari una

Más detalles

COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000

COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000 COMBINAR CORRESPONDÈNCIA AMB WORD 2000 PAS 1: La primera cosa que es necessita tan per fer sobres com per fer etiquetes és una llista amb totes les adreces de les quals es volen fer sobres o etiquetes.

Más detalles

EL BÀSQUET 18 UNITAT

EL BÀSQUET 18 UNITAT EL BÀSQUET 18 UNITAT TOT VA COMENÇAR Al 1891 el professor d educació física James Naismith inventa un joc al gimnàs perquè els seus alumnes de la universitat YMCA de Springfield poguessin fer esport els

Más detalles

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS CICLE: CS 5è UP: Iniciació al bàdminton SESSIÓ: 1 Familiarització amb la raqueta i el volant de badminton Explicació del que farem en aquesta UP. Explicació de com s agafa la raqueta. Atrapar amb raqueta.

Más detalles

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA Data: 7 de novembre de 2013 Lloc: aula A01 de l edifici G. M. de Jovellanos Hora d inici:

Más detalles

Ordinador Continuem amb l ordinador i el ratolí però amb art!

Ordinador Continuem amb l ordinador i el ratolí però amb art! Ordinador 1.2... Continuem amb l ordinador i el ratolí però amb art! SENSE POR! Com vas poder veure a la primera sessió l ordinador no és tan difícil de fer anar... Només cal paciència i pràctica. Així

Más detalles

PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l!

PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l! PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l! SABIES QUÈ...? El programari lliure és un conjunt de programes d ordinador que pot ser estudiat, usat i modificat sense restriccions. O sigui que tothom se l pot copiar

Más detalles

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas Si ja tens un NIU, no has de tornar-te a registrar. Pots accedir a la inscripció directament. Només has de validar el teu NIU i la teva paraula de pas al requadre que hi ha a la dreta de la pantalla: Si

Más detalles

ELS VIATGES D ULISSES CASAL ESTIU VORAMAR

ELS VIATGES D ULISSES CASAL ESTIU VORAMAR ELS VIATGES D ULISSES CASAL ESTIU 2017 - VORAMAR PRIMERA SETMANA COMENÇA L AVENTURA Ara és el moment de tornar a l'illa d'ítaca on l'espera la seva dona Penèlope i el seu fill Telèmac. Ulisses abans d'endinsar-se

Más detalles

UNITAT UNIFICAR ESTILS

UNITAT UNIFICAR ESTILS UNITAT UNIFICAR ESTILS 2 Columnes Una altra de les opcions de format que ens ofereix Ms Word és poder canviar el nombre de columnes de tot el document o d una secció. Per defecte, quan creem un document

Más detalles

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS

TIPUS D ACTIVITAT GRÀFIC OBSERVACIONS CICLE: Mitjà (3r) UP: Girs SESSIÓ: 1 Realització de diferents tipus de girs AVALUACIÓ: *inicial: observar com realitzen els girs. ESPAI: pista MÈTODE CD, AT MATERIAL: matalassos Els troncs: igual que Stop.

Más detalles

L AIGUA, ON ÉS I COM CANVIA?

L AIGUA, ON ÉS I COM CANVIA? L AIGUA, ON ÉS I COM CANVIA? La Terra és anomenada el Planeta Blau perquè està envoltada d aigua. La capa d aigua o Hidrosfera no és una capa contínua, ja que l aigua es troba distribuïda en diferents

Más detalles

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES Versió 1 Març 2016 1. Consulta de les factures... 3 2.1. Identificació al sistema... 3 2.2. Tipus de consulta que es poden realitzar... 4 2.2.1. Consulta d una única factura....

Más detalles

Llistat de Jocs Tradicionals

Llistat de Jocs Tradicionals Llistat de Jocs Tradicionals Joc 1: SALTAR A CORDA La Barrejada: n'hi ha dos que fan voltar la corda. Els altres entren d'un en un a saltar la corda i cantant: "a la barrejada qui no entra para", i surten

Más detalles

Repte presencial 2. Comerç just per a tots

Repte presencial 2. Comerç just per a tots Repte presencial 2 Comerç just per a tots ÍNDEX PRESENTACIÓ... 3 DESCRIPCIÓ DE LA SESSIÓ... 3 1. Títol de l activitat... 3 2. Activitat... 3 3. Objectius... 4 4. Materials que hem d emprar... 4 5. Temps

Más detalles

EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE

EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE EVOLUCIÓ DE LA VELOCITAT I LA FORÇA, EN FUNCIÓ DE L EDAT, L ESPORT I EL SEXE Autores: Andrea Lopez i Laia Uyà Curs: 1r ESO 1. INTRODUCCIÓ... 3 2. MARC TEÒRIC... 4 LA FORÇA... 4 LA VELOCITAT... 4 3. HIPÒTESIS...

Más detalles

1 Copia aquesta taula i completa-la: 2 Escriu en el teu quadern el nombre corresponent a les caselles marcades. Unitat 1. La taula dels nombres.

1 Copia aquesta taula i completa-la: 2 Escriu en el teu quadern el nombre corresponent a les caselles marcades. Unitat 1. La taula dels nombres. . La meva família La taula dels nombres Copia aquesta taula i completa-la: 898 Respon prenent com a referència el nombre 898: a) Què passa quan puges una fila amunt cap a la casella blava? b) Què passa

Más detalles

EDUCACIÓ FISICA REGLAMENT HÀNDBOL 2º ESO

EDUCACIÓ FISICA REGLAMENT HÀNDBOL 2º ESO EL TERRENY DE JOC LA PORTERIA Aquí el teniu, amb les mides de cada línia indicades. Els jugadors us podeu moure per tot el camp menys per dins de l'àrea de porteria que és on hi està el porter. Ja sabeu

Más detalles

TRACTEM-NOS BÉ. Fem-lo! Volem un món millor? Guia per als alumnes de Primària. La violència no resol els conflictes, només en crea de nous.

TRACTEM-NOS BÉ. Fem-lo! Volem un món millor? Guia per als alumnes de Primària. La violència no resol els conflictes, només en crea de nous. TractemInosbé.GuiaperalsalumnesdePrimària La violència no resol els conflictes, només en crea de nous. Al escolaaprenemllengua,matemàtiques,i altrescosesimportants,peròsobretothem d aprendreaviureiatreballarjunts.

Más detalles

PROPOSTA DIDÀCTICA. Eulàlia Canal La nena que només es va poder endur una cosa Dibuixos de Valentí Gubianas

PROPOSTA DIDÀCTICA. Eulàlia Canal La nena que només es va poder endur una cosa Dibuixos de Valentí Gubianas PROPOSTA DIDÀCTICA Eulàlia Canal La nena que només es va poder endur una cosa Dibuixos de Valentí Gubianas Eulàlia Canal La nena que només es va poder endur una cosa FITXA DEL LLIBRE TÍTOL DE L OBRA: AUTOR:

Más detalles

VIATGES: Activitat 1: On vas?

VIATGES: Activitat 1: On vas? VIATGES: Activitat 1: On vas? Temporització 75 min 1. Conèixer la paraula viatge Objectius 2. Conèixer el vocabulari referent als llocs on es pot anar de viatge (la platja, la muntanya, la ciutat, el poble)

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

UNITAT CREAR UNA BASE DE DADES AMB MS EXCEL

UNITAT CREAR UNA BASE DE DADES AMB MS EXCEL UNITAT CREAR UNA BASE DE DADES AMB MS EXCEL 1 Crear una base de dades i ordenar Una base de dades és un conjunt d informació homogènia organitzada de forma sistemàtica. El contingut d una base de dades

Más detalles

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA

DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA DIAGRAMA DE FASES D UNA SUBSTANCIA PURA Que es una fase? De forma simple, una fase es pot considerar una manera d anomenar els estats: sòlid, líquid i gas. Per exemple, gel flotant a l aigua, fase sòlida

Más detalles

El gran joc de la vida saludable

El gran joc de la vida saludable Instruccions Material Plantilles del menjaclosques i l ocellet, tisores i un paquet amb quatre retoladors per pintar les figures. Això és el que heu de fer Heu de pintar el full imprimible que conté dibuixos

Más detalles