Catàleg de Serveis 2014 Direcció de Relacions Internacionals. Barcelona, 12 de febrer de 2014

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Catàleg de Serveis 2014 Direcció de Relacions Internacionals. Barcelona, 12 de febrer de 2014"

Transcripción

1 Catàleg de Serveis 2014 Direcció de Relacions Internacionals Barcelona, 12 de febrer de 2014

2 Direcció de Relacions Internacionals Catàleg 2014 Programa de suport a la cooperació internacional i la projecció exterior dels municipis Reforçar les relacions internacionals dels ens locals, pel seu valor afegit en termes de millora de les polítiques públiques i el desenvolupament del territori. Pressupost: ,00 Termini de sol licitud: 20 de març de 2014

3 Recursos que s ofereixen Accions de Projecció Internacional del Territori. Elaboració i avaluació de Plans Directors de Cooperació al Desenvolupament. Accions d Educació per al Desenvolupament (EpD). Projectes de Cooperació al Desenvolupament.

4 Projecció exterior (I) Oferir suport tècnic, econòmic i institucional als governs locals del territori de Barcelona en el desenvolupament d'una estratègia de relacions internacionals que contribueixi a dur a terme les prioritats del seu territori. Promoure i augmentar la presència dels municipis i del territori de Barcelona a nivell internacional. Treballar amb les institucions presents en el territori que contribueixen a la projecció internacional dels municipis i de la demarcació de Barcelona.

5 Projecció exterior (II) Productes i serveis adreçats als municipis per a la detecció i aprofitament de les oportunitats i recursos que ofereix l escena internacional: - Plans de projecció exterior. - Assessoraments a mida en matèria d internacionalització. - Plataforma virtual: - e-butlletí: Barcelona International Region. - Notes de Projecció Internacional.

6 Accions de Projecció internacional del territori Catàleg 2014 Tipus d actuacions Millora del posicionament internacional del territori. Concertació i participació conjunta amb actors locals en activitats de caràcter internacional. Atracció d oportunitats internacionals al territori. Foment de l obertura internacional dels agents locals i de la ciutadania. Avaluació de l impacte d actuacions internacionals en el propi territori.

7 Accions de Projecció internacional del territori Catàleg 2014 Criteris de valoració Grau de qualitat tècnica de l actuació. Grau de continuïtat i estabilitat de l actuació, d acord amb el marc estratègic del territori i, en particular, de la seva acció internacional. Existència d estructura o recursos propis de l ens. Lideratge de l ens local en la definició i execució d activitats. Implicació de les àrees municipals i desenvolupament de mecanismes de participació de la societat civil i dels agents locals.

8 Accions de Projecció internacional del territori Catàleg 2014 Condicions de concertació Destinataris: ajuntaments > habitants. Una sol licitud per ajuntament. Obligació de cofinançament: 30% Import mínim ajut: Import màxim ajut: Formulació sol licitud electrònica: Tramitació electrònica Formulari de dades tècniques C177

9 Accions de Projecció internacional del territori Catàleg 2014 Condicions de concertació Despeses elegibles: Capítol II Excepcions: desplaçaments, participació en fires sectorials i missions empresarials, despeses destinades a la creació d'infraestructures, a la creació o adquisició de béns de naturalesa inventariable o altres despeses que tinguin caràcter amortitzable.

10 Cooperació internacional (I) Impulsar polítiques locals de cooperació al desenvolupament, i acompanyar als ajuntaments en la concepció, seguiment i avaluació de les seves iniciatives. Donar suport a les entitats sense ànim de lucre amb l'objectiu de treballar de forma coordinada en el foment de projectes de cooperació al desenvolupament a països tercers i de sensibilització a la ciutadania dels municipis de Barcelona. Cooperar amb els governs locals de països en desenvolupament i fomentar la cooperació i la solidaritat internacional com a marc idoni per a l'intercanvi d'experiències i la realització conjunta de projectes.

11 Cooperació internacional (II) L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament ofereix les següents activitats i serveis: Suport econòmic per a la definició i implementació d actuacions en matèria de Cooperació al Desenvolupament (Catàleg de Serveis 2014) Assessorament tècnic i acompanyament als ens locals en les diferents iniciatives que executin. Accions de formació, intercanvi i debat destinades a electes i personal tècnic municipal. Ofertes d accions de sensibilització per als ajuntaments i consells comarcals. Informació: Butlletí electrònic Web:

12 Accions de Cooperació Internacional Catàleg 2014 Tipus d actuacions 1) Projectes de cooperació al desenvolupament. 2) Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació. 3)Accions d educació per al desenvolupament.

13 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (I) Suport a projectes de cooperació al desenvolupament que impliquin l establiment o la consolidació de relacions estables de treball entre un o més municipis de la demarcació de Barcelona i un o més municipis del sud.

14 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (II) Objectiu: promoure l enfortiment institucional dels governs locals del Sud, la cohesió social i la millora de la qualitat de vida d aquests territoris, i reforçar els processos de transformació social i de desenvolupament institucional, econòmic i social dels països tercers. Àmbits Temàtics: desenvolupament del teixit productiu i serveis bàsics locals. Àmbits Geogràfics: Mediterrània sud-occidental i Amèrica Llatina. Exclosos: projectes d emergència, ajut alimentari i reconstrucció.

15 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (III) Requisits obligatoris: Incloure una activitat de formació i intercanvi a la demarcació de Barcelona en la matèria de l actuació. Abans de presentar la sol licitud s ha de concertar una reunió amb l'oficina de Cooperació al Desenvolupament per elaborar la proposta. 1 sol licitud màxim per ens local.

16 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (IV) Import màxim: Import mínim: Aportació DIBA sobre el total: 70 % per a municipis de o més habitants. 80 % per a municipis de menys de habitants. 80 % per a projectes derivats de la Plataforma Local- Med Marroc.

17 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (V) Limitacions despeses elegibles: Capítol 1: Les despeses de personal tècnic de l'ens sol licitant dedicat al projecte no són elegibles. Excepció: els projectes de municipis de menys de hb, els quals podran imputar fins un màxim del 20 % de l aportació de la Diputació. Capítol 2: Les despeses de personal extern contractat per a la identificació i conceptualització del projecte no són elegibles. Excepció: els projectes de municipis de menys de hb, els quals podran imputar fins un màxim del 10 % de l aportació de la Diputació. Capítol 4: Com a mínim el 60 % de l'aportació de la Diputació de Barcelona s'haurà de transferir al municipi del Sud contrapart del projecte. La contrapart podrà justificar despeses elegibles del cap. I i el cap. II.

18 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (VI) Criteris de valoració: Coherència dels objectius, activitats i resultats del projecte amb les prioritats de la convocatòria i amb l acció de cooperació de l ajuntament. Capacitat d innovació, sostenibilitat i enfocament de gènere del projecte. Dotació i organització de recursos (pressupostaris, humans, tecnològics, etc.) per garantir la viabilitat de l actuació. Lideratge de l ens sol licitant, implicació d altres àrees municipals i d altres actors del territori així com participació activa de la contrapart local. Coherència i impacte de l estratègia de comunicació. Difusió del projecte i vinculació amb les accions de sensibilització del municipi. Experiència, avaluació i impacte d accions anteriors. Impacte en el territori destinatari de l actuació així com en municipis de Barcelona, a partir d una proposta d indicadors objectius.

19 2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació (I) Suport econòmic per a l'elaboració i avaluació de plans directors de cooperació al desenvolupament. Destinataris: Ajuntaments de municipis de més de hb.

20 2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació: (II) Objectiu: El Pla Director de Cooperació al Desenvolupament ha de definir les orientacions estratègiques, les modalitats d'intervenció, les prioritats temàtiques i geogràfiques així com els instruments de gestió de la política local i de les accions que desenvoluparan els ajuntaments en la matèria.

21 2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació (III) Import màxim: Aportació DIBA sobre el total: 80 % 1 sol licitud màxim per ens local

22 2.- Elaboració i avaluació de plans de directors de cooperació (IV) Limitacions despeses elegibles: Capítol 2: Només s'acceptaran despeses vinculades a la contractació d'un expert per a l'elaboració del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament.

23 2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació: (V) Criteris de valoració: Dotació i organització de recursos (pressupostaris, humans, tecnològics, etc.) per garantir la viabilitat de l actuació. Lideratge polític de l ens local en la definició i execució de les activitats. Implicació de les àrees municipals i altres actors del territori. Experiència en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament.

24 3.- Accions d educació per al desenvolupament (I) Suport per fomentar accions de sensibilització i EpD que promoguin els valors inherents a la cooperació al desenvolupament, el debat i la reflexió sobre les causes de les desigualtats i les possibles vies de solució. Activitats preferents: exposicions, conferències, cursos i altres que tinguin valor afegit o innovador.

25 3.- Accions d educació per al desenvolupament (II) Temàtiques preferents: Pau i conflictes internacionals Drets Humans a escala internacional Gènere i desenvolupament Vincles entre consum responsable i la situació dels països en vies de desenvolupament Relacions Nord/Sud en tots els àmbits: realitat i propostes de canvi Aproximació a la situació sociopolítica i econòmica dels països en vies de desenvolupament Cooperació al desenvolupament

26 3.- Accions d educació per al desenvolupament (III) Requisits obligatoris: Per a aquelles sol licituds emmarcades en un Pla de sensibilització anual, s'ha d'adjuntar una memòria d'aquest Pla amb les accions que se'n derivin. No es podran realitzar peticions per a aquelles accions que es subvencionin per part d'altres àrees de la Diputació de Barcelona o de la pròpia Direcció de Relacions Internacionals. 1 sol licitud màxim per ens local.

27 3.- Accions d educació per al desenvolupament (IV) Import màxim: Import mínim: Aportació DIBA sobre el total: 60 % per a municipis de ó més habitants. 70 % per a municipis de menys de habitants.

28 3.- Accions d educació per al desenvolupament (V) Limitacions despeses elegibles: Capítol 1: Les despeses vinculades a personal tècnic propi dedicat directament a la realització de les accions no poden superar el 10 % de l'aportació de la Diputació de Barcelona. Capítol 2: Càterings, beques, premis, finançament d'estudis d'investigació, colònies, estades, accions de captació / recollida de fons i de materials; i les relatives al Catàleg d'ofertes d'accions de sensibilització 2013 i 2014.

29 3.- Accions d educació per al desenvolupament (VI) Criteris de valoració: Coherència dels objectius, activitats i resultats del projecte amb les prioritats de la convocatòria i grau d innovació. Dotació i organització de recursos (pressupostaris, humans, tecnològics, etc.) per garantir la viabilitat de l actuació. Lideratge de l ens local en la definició i l execució de les activitats. Implicació de les àrees municipals i altres actors del territori. Experiència, avaluació i impacte d accions anteriors. Impacte en el territori destinatari de l actuació, a partir d una proposta d indicadors objectius.

30 Oferta d accions de sensibilització 2014 Objectius: Fomentar el coneixement de la realitat dels països tercers Facilitar el debat i la formació Estimular el compromís ciutada amb les causes de les desigualtats el món

31 Oferta d accions de sensibilització 2014 Àmbits temàtics: Pau i conflictes internacionals Drets Humans a escala internacional Gènere i desenvolupament Vincles entre consum responsable i la situació dels països en desenvolupament Relacions Nord/Sud en tots els àmbits: realitat i propostes de canvi Aproximació a la situació social, política i econòmica dels països en desenvolupament La cooperació al desenvolupament

32 Oferta d accions de sensibilització 2014 Requisits: Accions a desenvolupar en ens locals de menys de habitants Període d execució: 1 de febrer 2014 a 31 de gener de 2015

33 Direcció de Relacions Internacionals Catàleg 2014 Informació addicional Actuacions en matèria de Cooperació al Desenvolupament Lali Carrillo: Susana Cordero: Oficina de Cooperació al Desenvolupament: Actuacions de Projecció Internacional del Territori Olívia Paton: Direcció de Relacions Internacionals: Direcció de Relacions Internacionals: Catàleg de serveis 2014:

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Espai per escriure títol Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Servei d Ocupació de Catalunya Barcelona, 17/11/2010 Agents Impacte Agents de la Xarxa Objectius Servei d Ocupació de

Más detalles

PLA EDUCATIU D ENTORN DEL RAVAL

PLA EDUCATIU D ENTORN DEL RAVAL PLA EDUCATIU D ENTORN DEL RAVAL 14 CENTRES EDUCATIUS: 4504 alumnes (0-18 anys) matrícula viva 3 Escoles bressol municipals 5 CEIP 2 IES ( Secundària- Batxillerat Cicles formatius) 4 Centres concertats

Más detalles

Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH) ONGD CAT. 25 i 27 Abril 4 i 5 Maig 2017

Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH) ONGD CAT. 25 i 27 Abril 4 i 5 Maig 2017 Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH) ONGD CAT 25 i 27 Abril 4 i 5 Maig 2017 ESTRUCTURA EGiBDH: què és? Implicacions per al treball de les ONGD Aplicació EGiBDH Aclariment conceptual Reptes

Más detalles

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015 de Catalunya 4 de juny de 2015 Finalitats de la llei (I) Foment de l ocupació i millora professional. La formació com a eina de progrés personal i continu al llarg de la vida. La formació com a clau per

Más detalles

La identificació de competències a MC MUTUAL

La identificació de competències a MC MUTUAL La identificació de competències a MC MUTUAL Algunes dades sobre MC MUTUAL MC MUTUAL és una mútua d accidents de treball i enfermetats professionals Entitat gestora de la Seguretat Social Sense ànim de

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

COMPROMISOS, INDICADORS I MESURES D ESMENA VINCULATS A L ATRIBUT DE QUALITAT:

COMPROMISOS, INDICADORS I MESURES D ESMENA VINCULATS A L ATRIBUT DE QUALITAT: COMPROMISOS, INDICADORS I MESURES D ESMENA VINCULATS A L ATRIBUT DE QUALITAT: Carta de serveis del Catàleg Àrea de Presidència Gabinet de la Presidència Servei de Planificació i Avaluació s.planif.avaluacio@diba.cat

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

ACCIONS SELECCIONADES

ACCIONS SELECCIONADES ACCIONS SELECCIONADES Convocatòria 201120115120002983 de l Espai de Concertació de la Diputació de Barcelona amb les Organitzacions de la Societat Civil en l àmbit de la sensibilització (Accions puntuals

Más detalles

PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT

PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT PROGRAMA D APRENENTATGE PERMANENT COMISSIÓ EUROPEA. 2007-2013 pap@xtec.cat sllengua@xtec.cat PRESSUPOST 13620 MILIONS PER ALS SET ANYS OBJECTIUS (2) Comenius: 1/20 alumnes 2007-2013 Erasmus: 3.000.000

Más detalles

Consultoria Cultura 2016

Consultoria Cultura 2016 Consultoria Cultura 2016 09 FEB. 2016 Jordi Sellas DG de Creació i Empreses Culturals Consultoria Cultura 2016 09 FEB. 2016 Edgar Garcia Dir. Àrea Empresa ICEC Sergi Orobitg Tècnic de l SDE Consultoria

Más detalles

Llei de Formació i qualificació professional de Catalunya

Llei de Formació i qualificació professional de Catalunya Llei de Formació i qualificació professional de Catalunya Presentació de continguts 4 de Juny 2015 Resum d aspectes clau Té com a objectiufomentar l ocupació i la millora professional de les persones,

Más detalles

Guia del Pla de Salut Comunitat Valenciana

Guia del Pla de Salut Comunitat Valenciana Guia del Pla de Salut 2016-2020 Comunitat Valenciana EL PLA DE SALUT ÉS l instrument estratègic de planificació i programació de les polítiques de salut a la Comunitat Valenciana. En ell s arrepleguen

Más detalles

En el context dels Plans de Qualitat de l ICASS

En el context dels Plans de Qualitat de l ICASS En el context dels Plans de Qualitat de l ICASS Jornada Catalana de Bones Pràctiques Indicadors Indicadors Doc. Suport Avaluac. Indicadors indicadors Polítiques Socials Serveis i Entorn Context pers. i

Más detalles

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat 28-04-2014 Programa Baixem al Carrer Inici del programa: 2009 Territori: Poble Sec Agents que van intervenir: Per iniciativa del Pla Comunitari del barri A través

Más detalles

Convocatòries 2017 de subvencions a entitats

Convocatòries 2017 de subvencions a entitats Convocatòries 2017 de subvencions a entitats Projectes de cooperació al desenvolupament Accions de promoció dels drets humans en l àmbit internacional Oficina de Cooperació al Desenvolupament Direcció

Más detalles

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes Pàgina 1 de 9 Valoració de les assistències i canvi d estat al PMT. El SIGAC és l eina interna corporativa per

Más detalles

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2017

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2017 SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2017 Del 16 al 22 de setembre de 2017 Oferta de recursos per a actuacions d ens locals Objectius del suport Oferir suport complementari als municipis interessats

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Barcelona, 18 de juny de 2013 Vilanova i la Geltrú Capital comarca Garraf 66.591 habitants Cens 2012: 837 establiments

Más detalles

Àmbit de l Economia: empresa, turisme i esdeveniments

Àmbit de l Economia: empresa, turisme i esdeveniments Àmbit de l Economia: empresa, turisme i esdeveniments PROCÉS PARTICIPATIU PER A UN PACTE NACIONAL DE L ACTIVITAT FÍSICA I L ESPORT DE CATALUNYA Dimecres, 15 de maig de 2017 Esplugues Situació 2 Metodologia

Más detalles

512 a GASETA MUNICIPAL DE BARCELONA aa NÚM. 5 a 10-II-2008

512 a GASETA MUNICIPAL DE BARCELONA aa NÚM. 5 a 10-II-2008 512 a GASETA MUNICIPAL DE BARCELONA aa NÚM. 5 a 10-II-2008 ANNEX 2: ORGANIGRAMA Organigrama provisional de la Gerència de Medi Ambient Gerència de Medi Ambient Organismes adscrits Institut Municipal de

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi d Hotels de Barcelona

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi d Hotels de Barcelona PLA D ACCIÓ B+S Gremi d Hotels de Barcelona 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Gremi d Hotels de Barcelona Breu descripció: El Gremi d'hotels de Barcelona és una associació empresarial formada pels establiments

Más detalles

Indicadors, anàlisi i avaluació en les programacions d arts visuals municipals

Indicadors, anàlisi i avaluació en les programacions d arts visuals municipals Jornades de Formació per a Tècnics Municipals d Arts Visuals 2016 Indicadors, anàlisi i avaluació en les programacions d arts visuals municipals Programa d arts visuals de la Diputació de Barcelona Destinataris:

Más detalles

PROJECTES D INTERCANVI INTERNACIONAL ENTRE SANTA COLOMA DE GRAMENET I ELS BALCANS (BÒSNIA-HERZEGOVINA I KOSOVO)

PROJECTES D INTERCANVI INTERNACIONAL ENTRE SANTA COLOMA DE GRAMENET I ELS BALCANS (BÒSNIA-HERZEGOVINA I KOSOVO) PROJECTES D INTERCANVI INTERNACIONAL ENTRE SANTA COLOMA DE GRAMENET I ELS BALCANS (BÒSNIA-HERZEGOVINA I KOSOVO) 2016-2017 ORGANITZA: AMB EL SUPORT: EL PROJECTE Els projectes d intercanvi entre joves catalans

Más detalles

Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI. 4 de maig de 2015

Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI. 4 de maig de 2015 Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI 4 de maig de 2015 Índex 1. Objectiu 2. Organismes del Govern i Internacionals 3. Proposta de model d Agència a configurar 4. Relació de l

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués PLA D ACCIÓ B+S Associació de Comerciants Xavier Nogués 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Associació de Comerciants Xavier Nogués Breu descripció: Associacio que agrupa 30 comerços i restauradors associats

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Finances Ètiques i Aprenentatge Servei

Finances Ètiques i Aprenentatge Servei Finances Ètiques i Aprenentatge Servei 1. Origen i definició de les finances ètiques? 2. Principis comuns entre Aprenentatge Servei i Finances Ètiques 3. Aprenentatge Servei i Finances Ètiques: oportunitats

Más detalles

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 1 Breu presentació de Terrassa Terrassa és una ciutat de 70,10 km2, situada a 277 m sobre el nivell del mar, a la comarca del Vallès Occidental,

Más detalles

Família i Escola Junts X l educació

Família i Escola Junts X l educació Presentació del web Família i Escola Junts X l educació Amb la col laboració del Departament de Benestar Social i Família i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya 15 de setembre de 2011

Más detalles

SIGAC. Guia d ús. Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius

SIGAC. Guia d ús. Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius SIGAC Guia d ús Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius 1 Què és el SIGAC? És l eina corporativa d ús intern de la Diputació de Barcelona per a la gestió i seguiment de totes les activitats

Más detalles

Pla d Acció per l Energia Sostenible del municipi de Parets del Vallès

Pla d Acció per l Energia Sostenible del municipi de Parets del Vallès Pla d Acció per l Energia Sostenible del municipi de Parets del Vallès Document de difusió Setembre de 2009 Ajuntament de Parets del Vallès ÍNDEX DEL DOCUMENT - Document de síntesi PLA D ACCIÓ D ENERGIA

Más detalles

PROPOSTA METODOLOGIA TREBALL PLA ESTRATÈGIC DESENVOLUPAMENT LOCAL. Ajuntament Canet de Mar Àrea de Promoció Econòmica

PROPOSTA METODOLOGIA TREBALL PLA ESTRATÈGIC DESENVOLUPAMENT LOCAL. Ajuntament Canet de Mar Àrea de Promoció Econòmica PROPOSTA METODOLOGIA TREBALL PLA ESTRATÈGIC DESENVOLUPAMENT LOCAL Ajuntament Canet de Mar Àrea de Promoció Econòmica PLA ESTRATEGIC DE DESENVOLUPAMENT LOCAL La Regidoria de Promoció Econòmica de l Ajuntament

Más detalles

DOCUMENT EXPLICATIU DE L ASSOCIA T A LA FESTA 2017 I ACLARIMENTS PREVIS A FER LA SOL LICITUD DE PARTICIPACIÓ

DOCUMENT EXPLICATIU DE L ASSOCIA T A LA FESTA 2017 I ACLARIMENTS PREVIS A FER LA SOL LICITUD DE PARTICIPACIÓ DOCUMENT EXPLICATIU DE L ASSOCIA T A LA FESTA 2017 I ACLARIMENTS PREVIS A FER LA SOL LICITUD DE PARTICIPACIÓ Associa t a la festa Mercè 2017 Plaça de Catalunya. 23, 24 i 25 de setembre 1.- QUÈ ÉS L ASSOCIA

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

Metodologia de la intervenció social

Metodologia de la intervenció social Serveis socioculturals i a la comunitat Metodologia de la intervenció social CFGS.ISO.M02/0.14 CFGS - Integració social Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

TURISME GARROTXA, UNA EXPERIÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC SOSTENIBLE

TURISME GARROTXA, UNA EXPERIÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC SOSTENIBLE TURISME GARROTXA, UNA EXPERIÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC SOSTENIBLE La Garrotxa: experiència de desenvolupament turístic sostenible 1996 neix l Associació Turisme Garrotxa Claus per a la seva creació:

Más detalles

Premi. L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona

Premi. L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona Premi 2015 L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona La Universitat de Barcelona convoca el Premi Emprèn!UB per impulsar la innovació i donar suport

Más detalles

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT Exposició de motius El Consell Municipal de Medi Ambient és un òrgan consultiu i de participació de l Ajuntament de Montmeló, en el qual hi participen totes

Más detalles

Coneixent la ciutadania de Granollers: la realitat de les dones i els homes (2016)

Coneixent la ciutadania de Granollers: la realitat de les dones i els homes (2016) Coneixent la ciutadania de Granollers: la realitat de les dones i els homes (2016) ÍNDEX 1. Objectiu de l estudi 2. Metodologia 3. Procés metodològic 4. Habitatge 5. Situació Laboral 6 Conciliació 7. Oci

Más detalles

IV Sessió tècnica en Innovació de la Unió 10 de novembre de 2016

IV Sessió tècnica en Innovació de la Unió 10 de novembre de 2016 IV Sessió tècnica en Innovació de la Unió 10 de novembre de 2016 1. Perquè el programa? Situació demogràfica Les prospeccions demogràfiques senyalen, tant a Catalunya com a Espanya, un augment significatiu

Más detalles

LES POLÍTIQUES LOCALS DE CULTURA DELS MUNICIPIS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA. Resum executiu

LES POLÍTIQUES LOCALS DE CULTURA DELS MUNICIPIS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA. Resum executiu LES POLÍTIQUES LOCALS DE CULTURA DELS MUNICIPIS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA Resum executiu Octubre de 2009 Introducció El present estudi neix amb la vocació de radiografiar l estat de les polítiques culturals

Más detalles

Programa d implantació de la responsabilitat social destinat a les pimes catalanes impulsat per:

Programa d implantació de la responsabilitat social destinat a les pimes catalanes impulsat per: Programa d implantació de la responsabilitat social destinat a les pimes catalanes impulsat per: Què és el programa RSE PIME? És un programa d implantació de la responsabilitat social a les pimes catalanes.

Más detalles

Gestió logística i comercial

Gestió logística i comercial Administració i gestió Gestió logística i comercial CFGS.AFI.M10/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

Nou Pla d Acció AL 21

Nou Pla d Acció AL 21 Nou Pla d Acció AL 21 2014 FASE I Actualització del diagnòstic Àmbits d acció, línies estratègiques Detecció punts i forts punts febles Pluja d idees i suggeriments Revisió i estructuració de propostes

Más detalles

RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL 2017

RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL 2017 RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL 2017 Aprovada pel Consell General de data 14 d octubre de 2016 ÍNDEX SERVEIS CENTRALS DIRECTOR/A D ADMINISTRACIÓ I RECURSOS... 3 DIRECTOR/A TÈCNIC/A DE COORDINACIÓ I SERVEIS...

Más detalles

L autonomia pedagògica i el Projecte Educatiu de Centre Subdirecció General d Ordenació Curricular i Serveis Educatius

L autonomia pedagògica i el Projecte Educatiu de Centre Subdirecció General d Ordenació Curricular i Serveis Educatius L autonomia pedagògica i el Projecte Educatiu de Centre Subdirecció General d Ordenació Curricular i Serveis Educatius Consorci d Educació de Barcelona: Formació per als equips directius 18/01/2011 La

Más detalles

PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA)

PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA) PLA DE MILLORA DE LA QUALITAT DE L AIRE A SANTA COLOMA DE GRAMENET (PAMQA) MARC LEGAL Directiva europea 2008/50/CE relativa a qualitat de l aire. Preveu l elaboració de plans i programes per disminuir

Más detalles

Llei de la promoció de l autonomia personal i d atenció a la dependència(lapad), programa unificat d ajudes (PUA) i programa Viure en família

Llei de la promoció de l autonomia personal i d atenció a la dependència(lapad), programa unificat d ajudes (PUA) i programa Viure en família Llei de la promoció de l autonomia personal i d atenció a la dependència(lapad), programa unificat d ajudes (PUA) i programa Viure en família Situació actual i propostes de millora CALENDARI 21 de maig

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA ECONÒMICA ÀMBIT ECONÒMIC 1. Elaboració execució pressupost. Assistència en l'elaboració i presentació d'informació econòmica, financera i de gestió, que conforma

Más detalles

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ÍNDEX 1.-Enquestes Satisfacció... pàg. 1 2.-Resultats de les enquestes... pàg. 1 2.1-Enquestes als usuaris... pàg. 1 2.2-Enquestes als familiars...

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats 2015-2016 Inspecció d Educació a Lleida PLENARI DIRECTORS/ES PRIMÀRIA Lleida, 6 d octubre de 2015 Informació per als centres Octubre 2015 Justificació de l actuació

Más detalles

Projecte d anàlisi i millora de processos

Projecte d anàlisi i millora de processos Projecte d anàlisi i millora de processos Direcció General de Modernització de l Administració Secretaria de Funció Pública i Modernització de l Administració Col legi d Enginyers Industrials de Catalunya

Más detalles

L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA ECONÓMICA DD ACTIVITAT IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT ECONÒMICA EN UN TERRITORI ESTRATÈGIC EL PRAT DE LLOBREGAT

L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA ECONÓMICA DD ACTIVITAT IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT ECONÒMICA EN UN TERRITORI ESTRATÈGIC EL PRAT DE LLOBREGAT EL EL PAPER PAPER DE DE L ADMINISTRACIL L ADMINISTRACIÓ LOCAL LOCAL EN EN LA LA PROMOCIÓ PROMOCIÓI I GESTIÓ GESTIÓD À D ÀREES D ACTIVITAT DD ACTIVITAT ECONÓMICA ECONÓMICA IMPULS A LES ÀREES D ACTIVITAT

Más detalles

HORIZON 2020 LIFE Brussel les

HORIZON 2020 LIFE Brussel les INTERREG EUROPE Accions innovadores FEDER Nord Pas de Calais HORIZON 2020 LIFE Brussel les URBACT Commissariat Egalité Territoires SUDOE Govern de Cantabria POCTEFA Comunitat Treball Pirineus FEDER PO

Más detalles

Raval Territori Socialment Responsable (TSR)

Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Dades històriques rellevants de El Raval 1960: 105.000 hab. 1996: 35.000 hab. Anys 80: prostitució, droga, marginalitat... 1981-1996: Fugida de 70.000 hab Finals

Más detalles

PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil

PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil PLA D ASSISTÈNCIA I SUPORT ALS MUNICIPIS DEL BAIX CAMP (PAS) En matèria de Protecció Civil PAS-PC (Pla d Assistència i Suport del Baix Camp per la Protecció Civil) QUÈ ÉS? És un document que recull la

Más detalles

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació JORNADA DE FORMACIÓ EN XARXA DEL PROFESSORAT D EDUCACIÓ ESPECIAL DE LA ZONA Barcelona, 12 de maig de 2010 LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

PLA MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

PLA MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA PLA MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA AJUNTAMENT DE REUS SETEMBRE 2010 QUÈ ÉS EL PLA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE REUS? L Ajuntament de Reus ha impulsat, fins a dia d avui, diverses i importants iniciatives

Más detalles

PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A FUNCIONS I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL COL LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA

PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A FUNCIONS I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL COL LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL PEDAGOG/A DE DESENVOLUPAMENT ORGANITZATIVA ANALÍTICA Educació, instrucció i formació global i específica socioeducatiu global i específic

Más detalles

Diputació de Lleida COOPERACIÓ MUNICIPAL

Diputació de Lleida COOPERACIÓ MUNICIPAL SOL LICITUD D ATORGAMENT DE SUBVENCIÓ 1.- Dades de l entitat sol licitant: 1.- Entitat sol licitant Nom de l entitat segons consta al NIF Adreça Localitat LLEIDA C.P. Telèfon Mòbil Fax Adreça electrònica

Más detalles

Banca Ètica Estratègia de Fundació Un Sol Món. El microcrèdit persegueix que totes les persones desenvolupin el seu autèntic potencial.

Banca Ètica Estratègia de Fundació Un Sol Món. El microcrèdit persegueix que totes les persones desenvolupin el seu autèntic potencial. Banca Ètica Estratègia de Fundació Un Sol Món El microcrèdit persegueix que totes les persones desenvolupin el seu autèntic potencial. Banca Ètica Estratègia Fundació Un Sol Món Entenem per Banca Ètica

Más detalles

Tecnologies i innovació digital

Tecnologies i innovació digital Index 3 Adquisició de dispositius integrables en la plataforma Sentilo de la Diputació de Barcelona 4 Diagnosi per al desenvolupament d'estratègies de ciutat intel ligent 6 Estudis per a la provisió de

Más detalles

El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents

El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents Montse Guitert i Marc Romero Àrea de Capacitació Digital Jornada Institucional de Docents, 9 juliol 2011 Índex Conceptualització d'activitats en equip

Más detalles

Hàbitat Urbà Medi Ambient i Serveis Urbans EL MALBARATAMENT ALIMENTARI EN EL MARC DEL PLA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS DE BARCELONA

Hàbitat Urbà Medi Ambient i Serveis Urbans EL MALBARATAMENT ALIMENTARI EN EL MARC DEL PLA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS DE BARCELONA Hàbitat Urbà Medi Ambient i Serveis Urbans EL MALBARATAMENT ALIMENTARI EN EL MARC DEL PLA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS DE BARCELONA 1 Estructura del Pla de Prevenció aprovat a desembre del 2012 8 Àmbits temàtics

Más detalles

Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014

Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014 Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014 1. Àmbit subjectiu Els procediments que es detallen en aquesta nota són d aplicació als ens locals i als ens

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA. 1. Actualització del registre d expedients d activitats municipals.

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA. 1. Actualització del registre d expedients d activitats municipals. CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA ÀMBIT DE MEDI AMBIENT I SALUT PÚBLICA 1. Actualització del registre d expedients d activitats municipals. Entrada en el registre informàtic de les dades de

Más detalles

PROJECTES DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ 2014

PROJECTES DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ 2014 Girona Guatemala Colòmbia Equador Gàmbia Senegal Índia Paraguai PROJECTES DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ 2014 13 ZONES GEOGRÀFIQUES Per al curs 2014 es plantegen els següents territoris d actuació en l àmbit

Más detalles

FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA

FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA Reial decret 894/2014, de 17 d'octubre, pel qual es desenvolupen les característiques del curs de formació sobre el desenvolupament de la funció

Más detalles

Biblioteca Ramon Fernández Jurado. Zona Bages i Berguedà. Baix Llobregat i Barcelonès Nord

Biblioteca Ramon Fernández Jurado. Zona Bages i Berguedà. Baix Llobregat i Barcelonès Nord NOM DE LA BONA PRÀCTICA: ------------------------------------------------------------------------------------------------------- BIBLIOTECA DE LA PLATJA CARME ROMANÍ (CASTELLDEFELS) Fitxa completa* DADES

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

Salvador Gabarró President

Salvador Gabarró President Salvador Gabarró President 1 Contingut Responsabilitat social corporativa i govern corporatiu Compliment dels compromisos estratègics Creació de valor per a l accionista Propostes d acords 2 Responsabilitat

Más detalles

AJUNTAMENT DE CANET DE MAR, representat per la Il lustríssima Alcaldessa, Sra. Blanca Arbell i Brugarola.

AJUNTAMENT DE CANET DE MAR, representat per la Il lustríssima Alcaldessa, Sra. Blanca Arbell i Brugarola. CONVENI DE COL LABORACIÓ ENTRE L'AJUNTAMENT DE CANET DE MAR, L AJUNTAMENT DE CALELLA I L AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR EN EL MARC DE LES POLÍTIQUES DE TEIXIT PRODUCTIU DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2016 DE LA XARXA

Más detalles

COM DESENVOLUPAR UN PLA LECTOR?

COM DESENVOLUPAR UN PLA LECTOR? COM DESENVOLUPAR UN PLA LECTOR? Índex Pla lector Educació Primària: Què No és un Pla lector? Què és un Pla lector? Quins objectius ha de treballar un Pla Lector? Què fem pel Pla lector? En quin grau hi

Más detalles

El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21

El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21 El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21 Què som? L Institut Municipal de Parcs i Jardins és un organisme autònom de caràcter comercial i de serveis. Depèn de la 3a

Más detalles

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA A2 Autoavaluació en la gestió d una instal.lació esportiva Organitza: GERÈNCIA DE SERVEIS D ESPORTS Dates: - 28 d abril (matí i tarda) 19 i 26 de maig, 2 de juny de 2015 (matí)

Más detalles

Programa Català de Refugi

Programa Català de Refugi Programa Català de Refugi Què és? El Programa Català de Refugi constitueix una acció solidària envers el dret d asil de les persones refugiades amb dificultats econòmiques i socials, amb el propòsit d'atendre

Más detalles

Programes de suport al desenvolupament local

Programes de suport al desenvolupament local Programes de suport al desenvolupament local Programa d'agents d'ocupació i desenvolupament local 2016: Contractació i pròrroga dels agents d ocupació i desenvolupament local Guia de prescripcions tècniques

Más detalles

REPTES PER A LA COMPETITIVITAT DE LA CADENA DE VALOR DEL SECTOR DE FABRICANTS DE BENS D'EQUIP. 30 d Octubre 2014 Casa Convalescència de Vic

REPTES PER A LA COMPETITIVITAT DE LA CADENA DE VALOR DEL SECTOR DE FABRICANTS DE BENS D'EQUIP. 30 d Octubre 2014 Casa Convalescència de Vic REPTES PER A LA COMPETITIVITAT DE LA CADENA DE VALOR DEL SECTOR DE FABRICANTS DE BENS D'EQUIP 30 d Octubre 2014 Casa Convalescència de Vic OBERTURA Creacció té la missió de treballar per la millora de

Más detalles

EMPRESES I ENTITATS AMB VALORS

EMPRESES I ENTITATS AMB VALORS LA GESTIÓ ÈTICA DE LES FINANCES EMPRESES I ENTITATS AMB VALORS Tercer sector transformació social economia socialcooperació Comerç Just Transparència consum conscient sostenibilitat Ètica creixement inclusió

Más detalles

ESTRATÈGIA PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE CATALUNYA

ESTRATÈGIA PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE CATALUNYA ESTRATÈGIA PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE CATALUNYA Aliances amb el món local per la sostenibilitat Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat Frederic Ximeno Director General

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI)

CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI) CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI) PROJECTE: Participar en el treball de camp i en l'anàlisi de dades de l'avaluació qualitativa d'una intervenció per a la reducció

Más detalles

Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables

Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables Balanç a desembre 2016 (tancament) Ministeri de Medi

Más detalles

PROJECTE DE CONVIVENCIA I MEDIACIÓ ESCOLAR V00

PROJECTE DE CONVIVENCIA I MEDIACIÓ ESCOLAR V00 Departament d Educació PROJECTE DE CONVIVENCIA I MEDIACIÓ ESCOLAR V00 ÍNDEX: ÍNDEX: 2 1. DADES DEL CENTRE 3 2. TÍTOL DEL PROJECTE 4 3. JUSTIFICACIÓ DEL PROJECTE 4 4. DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE 4 4.1. Objectius

Más detalles

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Sensibilització en la igualtat d oportunitats DADES GENERALS DEL CURS 1. Família professional: FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Àrea professional: ORIENTACIÓ LABORAL

Más detalles

Diplomatura de Relacions Laborals

Diplomatura de Relacions Laborals Informació general Centre docent Facultat de Dret Proposta docent Proporcionar una formació adequada en les bases teòriques i en les tècniques de l'organització del treball i de la gestió de personal,

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS ÍNDEX ÍNDEX 2 GES TIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RES ULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-37-ET

Más detalles

PROJECTE MICROTIC Solucions TIC energèticament eficients i competitives per a PIMES Comunitat Energia RIS3CAT

PROJECTE MICROTIC Solucions TIC energèticament eficients i competitives per a PIMES Comunitat Energia RIS3CAT PROJECTE MICROTIC Solucions TIC energèticament eficients i competitives per a PIMES Comunitat Energia RIS3CAT - Índex Continguts 1. Objectius i abast del projecte 2. Consorci 3. Paquets de treball 4. WP2:

Más detalles

LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora

LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora PROGRAMA LEONARDO DA VINCI És un programa creat per la UE per atendre les necessitats d ensenyament i aprenentatge

Más detalles

PLA DIRECTOR DE COOPERACIÓ I SOLIDARITAT DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

PLA DIRECTOR DE COOPERACIÓ I SOLIDARITAT DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA PLA DIRECTOR DE COOPERACIÓ I SOLIDARITAT DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA. 2012-2016 1 ÍNDEX: Presentació 1.- Finalitat i justificació 1.1- Un pla director de consens 2.- Marc normatiu de la cooperació descentralitzada.

Más detalles

MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA

MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA CURS 2017-2018 FACULTAT D EDUCACIÓ UNIVERSITAT DE BARCELONA TRETS FONAMENTALS DEL MÀSTER FORMACIÓ INTEGRAL I MULTIDISCIPLINAR El màster s'adreça a titulats universitaris que vulguin

Más detalles

El malbaratament dels aliments

El malbaratament dels aliments El malbaratament dels aliments Un problema dels nostres dies UNITAT DIDÀCTICA ESO Antonio Richart Fernández Col legi Lestonnac, Badalona Objectius de la Unitat Didàctica Acostar els alumnes a la problemàtica

Más detalles

Model català d atenció integrada social i sanitària

Model català d atenció integrada social i sanitària Model català d atenció integrada social i sanitària Albert Ledesma Castelltort Director del Pla interdepartamental d atenció i interacció social i sanitària Barcelona, juliol 2014 Pla interdepartamental

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA

CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA CATÀLEG DE SERVEIS D ASSISTÈNCIA DEL SAM ASSISTÈNCIA TÈCNICA ÀMBIT INFORMÀTICA 1. Suport informàtic. Assessorament per a la informatització bàsica per posar en marxa els sistemes informàtics. Donar suport

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

ASSIR Dreta CAP Roger de Flor Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Obertura ASSIR CAP Roger de Flor

ASSIR Dreta CAP Roger de Flor Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Obertura ASSIR CAP Roger de Flor ASSIR Dreta CAP Roger de Flor Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Obertura ASSIR CAP Roger de Flor Institut Català de la Salut Àmbit d Atenció Primària Barcelona ciutat Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva

Más detalles