AJUNTAMENT DE L ALDEA

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "AJUNTAMENT DE L ALDEA"

Transcripción

1 PLEC DE CLAUSULES ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES PER A LA CONTRACTACIÓ MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT DE LES OBRES DE COBRIMENT DE LA PISTA POLIESPORTIVA DE L ESTADI LA UNIÓ, DE L'ALDEA (Baix Ebre). 1.- Objecte del contracte. L objecte del present plec de clàusules és la contractació de les obres contingudes en el projecte de Cobriment de la pista poliesportiva de l estadi La Unió de L Aldea (Baix Ebre), elaborat pel tècnic Sr. Joan Trenchs i Russo. El conjunt de documents que integren aquest plec de condicions tindrà caràcter contractual i podrà ser examinat en la forma que determinarà l'anunci de licitació, per la qual cosa hauran de ser signats per l adjudicatari, en prova de conformitat, en l acte de formalització del contracte. 2.- Naturalesa del contracte. Aquest contracte té caràcter administratiu i es tipifica com a contracte d'obres. El contracte s'adjudicarà pel procediment obert previst als articles 141 a 145 de la Llei de contractes del sector públic, Llei 30/2007, amb la redacció donada per la Llei 34/2010, de 5 d agost, de modificació de la mateixa per adaptar-la a la normativa comunitària i Llei 2/2011 de 4 de març d economia sostenible (LSCP) i els articles corresponents del Reglament general de la Llei de contractes de les administracions públiques. Amés de les disposicions establertes a la llei de contractes del sector públic (LSCP), el contracte es regirà també per les següents normes: - Llei 7/1985 de Bases del Règim Local. - Decret Legislatiu 2/2003, que aprovat el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya Reial Decret 817/2009, de 8 de maig, per mitjà del qual es desenvolupa parcialment la Llei 30/2007, de 30 d octubre, de Contractes del Sector Públic. Reglament general de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, aprovat pel Reial Decret 1098/2001, de 12 d octubre, en allò que no s oposi a la Llei 30/2007. Restant normativa contractual d aplicació. A més a més del present plec, tindran caràcter contractual els següents documents: El plec de prescripcions tècniques. Els plànols.

2 La memòria del projecte en el contingut que es determina a l article 128 del Reglament General de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques. El programa de treball acceptat per l òrgan de contractació. Els quadres de preus. El document en que es formalitzi el contracte. 3.- Necessitats administratives a satisfer mitjançant el contracte. Mitjançant la execució del contracte a que es refereix aquest plec de clàusules administratives particulars es satisfà la següent necessitat: COBRIMENT DE LA PISTA POLIESPORTIVA DE L ESTADI LA UNIÓ, DE L'ALDEA (Baix Ebre). 4.- Pressupost del contracte. El pressupost de licitació màxim de la contractació es fixa en la quantitat de ,53 (IVA inclòs), dins la qual hi ha l import de ,40 euros corresponent a l IVA. Les ofertes dels licitadors determinaran el preu de contracta per a la realització de les obres inclòs l'iva (que figurarà com partida independent). No admetent-se variants en l'oferta, el pressupost del contracte i els preus unitaris que regiran durant l'execució de l'obra, seran els del projecte tècnic base de licitació, afectats per l'aplicació del coeficient d'adjudicació resultant, el qual no podrà ser superior a la unitat. L'esmentat coeficient s'obtindrà dividint l'import de l'oferta econòmica presentada pel licitador que resulti adjudicatari de l'obra pel pressupost d'execució per contracta que figura en el projecte tècnic. No s'admet la revisió de preus. 5.- Finançament de les obres. El pagament de les quantitats corresponents a les despeses del contracte s abonaran en una sola anualitat a càrrec de la partida 342/63203 del pressupost de l'any Vigència del contracte i execució de les obres. La vigència del contracte s'estendrà des de la data de la signatura del mateix, després d haver estat notificat l acord d adjudicació definitiva i constituïda la fiança definitiva i fins a la data de devolució de la fiança definitiva, sense que entre una i altra cosa puguin transcorre més de quatre anys.

3 Els anys no es comptaran des de primer de gener fins a 31 de desembre, sinó des de la data de la signatura del contracte. El termini d'execució de les obres serà de 4 mesos, comptats a partir del dia següent a la data de signatura de l acta de comprovació del replanteig. 7.- Acta de comprovació del replanteig. En el termini d un mes següent a la data de formalització del contracte ha de tenir lloc la comprovació del replanteig que determina l article 212 de la Llei 30/2007, de contractes del sector públic. A l acta, que es redactarà per triplicat exemplar, s uniran el plànol o plànols que calgui. L adjudicatari haurà de presentar un programa de treball perquè sigui aprovat per l òrgan de Contractació. L esmentat programa haurà de presentar-se en un termini no superior a quinze dies naturals des de la formalització del contracte i desenvoluparà el presentat amb la seva proposició que no podrà modificar cap de les condicions contractuals. A la vista del mateix, l òrgan de contractació resoldrà sobre la seva aplicació, incorporant-se al contracte. 8.- Procediment d'adjudicació. El contracte s adjudicarà aplicant el procediment obert i tràmit ordinari. 9.- Realització i inspecció de les obres. La realització de les obres s'haurà de dur a terme amb estricta subjecció a les clàusules que estableix el contracte, i als projectes-memòries tècniques redactades per a l'ajuntament de L'Aldea. L Ajuntament és l òrgan competent per a exercir d una manera directa la inspecció permanent de que les obres aprovades, durant la seva execució, es facin en les degudes condicions. Aquest control permanent es farà per mitjà del personal tècnic designat per l Ajuntament. El contractista té la obligació de dur a terme les obres fins a la finalització del contracte. S ha de fer responsable de les mancances que es puguin advertir en la realització de les obres durant el període de vigència del contracte i ha de respondre n civil i penalment, fins i tot davant tercers Pagament de les obres. El contractista té dret a percebre l'import de les obres que realment dugui a terme, d acord amb els preus convinguts, mitjançant certificacions mensuals que, prenent com a base les relacions valorades, expedeixi el tècnic Director de les obres.

4 Les certificacions d obra, amb la conformitat o objeccions del contractista, han de ser aprovades per acord de la Junta de Govern Local. El pagament serà autoritzat amb càrrec al pressupost de 2011, i tindrà la corresponent reducció a la baixa, si aquesta té lloc. Els abonaments a l adjudicatari tindran el concepte de pagaments a compte, subjectes a les rectificacions que s esdevinguin en el mesurament final. La Corporació ha d'abonar el preu de les obres en el termini determinat a l article de la Llei 30/2007 amb la redacció donada per la Llei 15/2010, a partir de l'expedició de les certificacions on consti la execució adequada d aquestes Import màxim de les despeses de publicitat de licitació del contracte que ha d abonar l adjudicatari. L adjudicatari estarà obligat a satisfer les despeses de publicitat de la licitació fins un import de 300, Despeses a abonar en cas de renúncia o desestiment. En cas de renúncia o desistiment, es compensarà a cada un dels licitadors per les despeses en que haguessin incorregut. Això no obstant, aquesta indemnització no superarà en cap cas el límit de 300, Riscos del contracte. Els riscos del contracte que s'estableixi entre l'ajuntament i l'adjudicatari han de ser assumits pel contractista, el qual no tindrà dret a indemnitzacions per causa de pèrdues, avaries o perjudicis ocasionats en les obres, sinó en els casos de força major Termini de garantia. A partir de la data de l'acta de recepció de les obres començarà a comptar el termini de garantia que serà de 12 mesos. El termini de garantia podrà ser ampliat pels licitadors, als efectes de la valoració de les seves ofertes. Durant aquest termini s aplicarà l establert a l article 167 del Reglament General de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, en quan a les obligacions del contractista, així com en el relatiu a la facultat de la Administració de, en cas de incompliment, executar a costa d aquell els treballs necessaris per a la conservació de l obra. Totes les despeses que s ocasionin per la conservació de les obres durant el període de garantia, seran a càrrec del contractista, no tenint dret a cap indemnització per aquest concepte. S exceptuen els danys ocasionats en l obra per força major, que seran suportats per la Corporació, si bé aquesta tindrà la facultat d exigir al contractista que realitzi les obres de reparació.

5 Dintre del termini de 15 dies anteriors al compliment del termini de garantia, el director de l'obra, d'ofici o a instància del contractista, redactarà un informe sobre l'estat de les obres amb els efectes de l'article de la Llei de contractes del sector públic Garanties. a) La garantia provisional s'estableix en el 3 per 100 del pressupost base de licitació, exclòs l impost sobre el Valor Afegit. Aquesta es dipositarà en el moment de presentar les ofertes per la licitació. Atès el què disposa l article 91 de la Llei 30/2007 amb la redacció donada per la Llei 2/2001, s exisgeix la garantia provisional per garantir dels licitadors el manteniment de llurs ofertes fins l adjudicació del contracte. b) La garantia definitiva es constituirà pel licitador que hagi presentat l oferta econòmicament més avantatjosa, en el termini de 10 dies hàbils comptats a partir del requeriment que li faci l Administració. L'import de dita garantia definitiva serà l'equivalent al 5 per 100 del preu d'adjudicació del contracte (exclòs l'iva). Les garanties es podran constituir en qualsevol de les formes previstes a l'article 84 de la Llei de contractes del sector públic Formalització del contracte. L'adjudicatari s'obliga a formalitzar el contracte mitjançant document administratiu en el termini dels 15 dies hàbils següents a comptar des de la notificació de l'adjudicació. La no formalització del contracte en el termini establert, per causa imputable al contractista, pot suposar la incautació sobre la garantia definitiva de l import de la provisional que s hagi exigit Execució del contracte. En un primer moment, l'ajuntament de l Aldea designarà els tècnics que se'n faran càrrec de la direcció facultativa de l'obra. Les obres s'executaran amb estricta subjecció als projectes tècnics, al present Plec i a les instruccions que, en interpretació tècnica d'aquestos, dicti el director de l'obra. El termini d'execució de l'obra fixat en 4 mesos podrà ser minorat pels licitadors, als efectes de la valoració de les seves ofertes.

6 El termini d'execució de les obres s'iniciarà a partir de la signatura de l'acta de comprovació del replanteig, la qual haurà de signar-se en el termini màxim d'un mes a comptar des de la data de formalització del contracte. L'incompliment de terminis pot comportar incórrer en penalitats per demora: L'adjudicatari resta obligat al compliment del termini d'execució del contracte. Si acabat el termini el contractista hagués incorregut en mora per causes imputables al mateix, l'administració podrà optar per la resolució del contracte o la imposició de les penalitats econòmiques previstes a l'article 196 de la Llei de contractes del sector públic. En qualsevol cas la constitució en mora del contractista no requerirà la prèvia intimació per part de l'administració Classificació exigible. Atenen el contingut dels articles 25 i següents del Reial Decret 1098/2.001, els licitadors no caldrà que estiguin classificats Obligacions del contractista. L adjudicatari està obligat al compliment de les disposicions vigents en matèria laboral, de seguretat social i de seguretat i higiene en el treball. Seran de compte del contractista les despeses i impostos derivats dels anuncis oficials de la licitació i de la formalització del contracte. Tal com s'indica en la clàusula número 11, les despeses a les que queda subjecte l adjudicatari s eleven a un màxim de 300. El contractista està obligat a instal lar al seu càrrec els cartells anunciadors de l'obra, així com les senyals precises per indicar l accés a l'obra, la circulació de la zona on es realitzen els treballs i els punts de possible perill degut a les obres Subcontractació. La contractació per l'adjudicatari de realització parcial del contracte amb tercers estarà subjecta als requisits establerts a l'article 210 de la Llei de contractes del sector públic amb la redacció donada per la Llei 2/2011, de 4 de març, d economia sostenible, i el pagament als subcontractistes i subministradors s'ajustarà al que determina l'article 211 de la Llei esmentada. També serà d'aplicació l'establert a la Llei 32/2006, de 18 d Octubre, reguladora de la subcontractació en el sector de la construcció. Els contractistes hauran d abonar als subcontractistes el preu pactat per les prestacions quina realització els hi hagin encomanat, en el termini màxim de trenta dies naturals, comptats des de la data d aprovació pel contractista principal, de la factura emesa pel subcontractista o subministrador.

7 Quan el contractista incompleixi les condicions per a la subcontractació establertes en l article de la Llei de Contractes del Sector Públic o el límit màxim especial establert per a la subcontractació, s imposarà la penalitat regulada a l article de LCSP Recepció i liquidació de les obres. La recepció i liquidació de les obres es realitzarà en els termes i amb les formalitats establertes als articles 205 i 218 de la Llei de contractes del sector públic Resolució del contracte. La resolució del contracte tindrà lloc en els supòsits previstos als article 206 i 220 de la Llei de contractes del sector públic, amb la redacció donada per la Llei 34/2010, de 5 d agost, de modificació de la mateixa per adaptar-la a la normativa comunitària i Llei 2/2011, de 4 de març d economia sostenible, i s'acordarà per l'òrgan de contractació mitjançant procediment en el que es garanteixi l'audiència del contractista. Els efectes de la resolució del contracte seran els previstos als articles 208 i 222 de la Llei de contractes del sector públic, amb la redacció donada per la Llei 34/2010, de 5 d agost, de modificació de la mateixa per adaptar-la a la normativa comunitària i Llei 2/2011, de 4 de març, d economia sostenible. En cas de resolució del contracte per causa imputable al contractista s estarà al disposat a l article de la Llei Prerrogatives de l'administració. L'òrgan de contractació ostenta la prerrogativa d'interpretar el contracte i resoldre els dubtes que ofereixi el seu compliment. Igualment podrà modificar, per raons d'interès públic, el contracte i acordar la seva resolució i determinar els seus efectes, dintre dels límits i amb subjecció als requisits i efectes de la Llei de contractes del sector públic Presentació de proposicions. Les proposicions per a la licitació es presentaran en sobres tancats, identificats, a l exterior, amb indicació de la licitació a la que concorren i signats pel licitador o la persona que el representi i indicació del nom i cognoms o raó social de la empresa. A l interior de cada sobre es farà constar en full independent el seu contingut, enunciat numèricament. Els sobres es presentaran en les dependències u oficines de l òrgan de contractació designades en l anunci del contracte, donant al presentador com a acreditació, rebut

8 en el que constarà el nom del licitador, la denominació de l objecte del contracte i el dia i l hora de la presentació. De igual manera, les proposicions podran ser presentades per correu. En tal cas, l empresari haurà de justificar la data de imposició de l enviament a la oficina de Correus i anunciar a l òrgan de contractació la remissió de la oferta mitjançant tèlex, fax o telegrama en el mateix dia. Sense la concurrència de ambdós requisits no serà admesa la documentació si és rebuda per l òrgan de contractació amb posterioritat a la data i hora de l acabament del termini assenyalat en l anunci. Transcorreguts, no obstant, deu dies següents a la indicada data sense haver-ne rebut la documentació, aquesta no serà admesa en cap cas Empreses licitadores, documentació a aportar en la proposta. a) Podran presentar proposicions les persones naturals o jurídiques, espanyoles i estrangeres, que tinguin plena capacitat d'obra i acreditin la seva solvència, econòmica, financera i tècnica. Podran presentar proposicions les unions d empresaris que es constitueixin temporalment a l'efecte de l'article 48 de la Llei de contractes de sector públic i en les condicions establertes a l'esmentat article. La presentació de proposicions suposa per part del licitador l acceptació incondicional de les clàusules d'aquest Plec i la declaració responsable de que reuneixi totes i cadascuna de les condicions exigides per a contractar amb l'administració. Tanmateix l empresa que pretengui ser contractada o subcontractada per l Ajuntament, haurà d acreditar que està inscrita en el Registre d empreses acreditades de Catalunya (REA). b) Els licitadors presentaran 2 sobres tancats i signats per ells mateixos o persona que el representi, en els que s'indicarà la raó social i denominació del licitador i la documentació següent: EL SOBRE NÚMERO 1. Contindrà, de conformitat amb el que disposa l article 130 de la LCSP, la següent documentació que haurà de reunir els requisits de autenticitat previstos a les Lleis: Documents acreditatius de la personalitat jurídica: Els empresaris individuals, copia autèntica del DNI; els empresaris persones jurídiques, l escriptura o els documents en que consti la constitució de la entitat i els estatuts pels què es regeix, degudament inscrits en el Registre Mercantil o en el què correspongui.

9 La capacitat d obrar dels empresaris no espanyols que siguin nacionals de Estats membres de la Unió Europea s acreditarà per la seva inscripció en el registre procedent d acord amb la legislació del Estat on estiguin establerts, o mitjançant la presentació d una declaració jurada o un certificat, en els termes que s estableixin reglamentàriament, d acord amb les disposicions comunitàries d aplicació. Els demés empresaris estrangers hauran d acreditar la seva capacitat d obrar amb informe de la Missió Diplomàtica Permanent d Espanya en l Estat corresponent o de l Oficina Consular de l àmbit territorial on radiqui el domicili de la empresa. Documents acreditatius de la representació: Quan la proposició no aparegui signada pels licitadors haurà d incloure el poder atorgat a favor de qui o quins subscriguin la proposició, juntament amb una còpia autèntica del Document Nacional d Identitat del o dels apoderats. Document de compromís de constituir una Unió Temporal de Empreses: En els casos en que varis empresaris concorrin agrupats en unió temporal, aportaran a més a més un document, que podrà ser privat, en el que, per al cas de resultar adjudicataris, es comprometin a constituir-la. Aquest document haurà d anar signat pel representant de cada una de les empreses i en ell s expressarà la persona a qui designin representant de la UTE davant l administració per a tots els efectes relatius al contracte, així com la participació que a cadascun d'ells correspongui a la UTE. Documents acreditatius de la classificació. S inclourà el certificat que acrediti que la empresa licitadora està classificada en el termes exigits en aquest plec. Les empreses que es trobin pendents d obtenir la classificació, hauran d aportar el document acreditatiu d haver presentat la corresponent sol licitud per a obtenir-la, havent de justificar que ha obtingut la classificació exigida en el termini previst per a la esmena de defectes u omissions en la documentació. La falta o insuficiència de la classificació no es podrà suplir mitjançant la integració de la solvència amb mitjans externs. Les empreses comunitàries, no espanyoles, podran acreditar la classificació mitjançant els certificats de classificació o documents similars que acrediten la seva inscripció en les llistes oficials de empresaris autoritzats per a contractar establerts pels Estats membres de la Unió Europea o mitjançant certificació emesa per organismes que responguin a les normes europees de certificació expedides de conformitat amb la legislació de l Estat membre en que estigui establert l empresari. Els esmentats documents hauran d indicar

10 les referències que hagin permès la inscripció de l empresari en la llista o l expedició de la certificació, així com la classificació obtinguda. Document constitutiu de la garantia provisional o resguard acreditatiu de la seva constitució. Declaració responsable acreditativa de no trobar-se comprès en les prohibicions per a contractar que preveu l'article 49 de la Llei de contractes del sector públic, amb la redacció donada per la Llei 34/2010, de 5 d agost, de modificació de la mateixa per adaptar-la a la normativa comunitària, que comprendrà expressament la circumstància de trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. La prova d'aquesta circumstància podrà realitzar-se per qualsevol dels mitjans assenyalats a l'article 62 de la Llei de contractes del sector públic. Acreditació de la solvència: La solvència econòmica i financera i la solvència tècnica i professional de l empresari haurà d acreditar-se, a criteri de l òrgan de contractació, en funció de l objecte del contracte, del seu import i de les seves característiques per un o varis dels mitjans següents: -Solvència financera: a) Declaracions apropiades de entitats financeres o, en el seu cas, justificant de la existència de una assegurança de indemnització per riscos professionals. b) Comptes anuals presentades en el Registre Mercantil o en el Registre oficial que correspongui. Els empresaris no obligats a presentar els comptes en Registres oficials podran aportar, com a mitjà alternatiu de acreditació, els llibres de comptabilitat degudament legalitzats. c) Declaració sobre el volum global de negocis i, en el seu cas, sobre el volum de negocis en l àmbit d activitats corresponent a l objecte del contracte, referit als tres últim exercicis disponibles en funció de la data de creació o de inici de les activitats de la empresa. -Solvència tècnica i professional: La solvència tècnica i professional s acreditarà pels següents mitjans. a) Relació de les obres executades en el curs dels cinc últims anys, avalada per certificats de bona execució per les obres més importants; aquests certificats indicaran l import, les dates i el lloc d execució de les obres i es precisarà si es van realitzar segons les normes per les que es regeix la professió i si es van portar normalment a bon termini; en el seu cas, els esmentats certificats

11 seran comunicats directament a l òrgan de contractació per l autoritat competent. b) Declaració indicant els tècnics o les unitats tècniques, estigui o no integrades en la empresa, dels que aquesta disposi per a la execució de les obres, especialment els responsables del control de qualitat, acompanyada dels documents acreditatius corresponents. c) Títols acadèmics i professionals de l empresari i dels directius de la empresa i, en particular, del responsable o responsables de les obres. d) En els casos adequats, indicació de les mesures de gestió mediambiental que l empresari podrà aplicar al executar el contracte. e) Declaració sobre la plantilla mitja anual de la empresa i la importància del seu personal directiu durant els tres últims anys, acompanyada de la documentació justificativa corresponent. f) Declaració indicant la maquinaria, material i equip tècnic del que es disposarà per a la execució de les obres, a la que s adjuntarà la documentació acreditativa pertinent. Documentació addicional exigida a totes les empreses estrangeres. Les empreses estrangeres, en els casos en que el contracte s hagi d executar a Espanya, hauran de presentar una declaració de sotmetre s a la jurisdicció dels jutjats i tribunals espanyols de qualsevol ordre, per a totes les incidències que de forma directa o indirecta puguin sorgir del contracte, amb renúncia, en el seu cas, al fur jurisdiccional estranger que pugui correspondre al licitant. Domicili: Tots els licitadors hauran d assenyalar un domicili per a la pràctica de notificacions. Aquesta circumstància haurà de ser complementada indicant una direcció de correu electrònic i un número de telèfon i fax. Empreses que tinguin en la seva plantilla persones amb discapacitat o en situació de exclusió social. Els licitadors que pretenguin comptar per la adjudicació amb la preferència regulada en la disposició addicional 6ª de la LCSP, hauran de presentar els documents que acreditin que, al temps de presentar la seva proposició, tingui en la seva plantilla un número de treballadors amb discapacitat superior al 2 per 100 o que la empresa licitadora estigui dedicada específicament a la promoció e inserció laboral de persones en situació de exclusió social, juntament amb el compromís formal de contractació a que es refereix la disposició addicional 6ª de la LCSP. Relació de tots els documents inclosos en el sobre.

12 EL SOBRE Nº 2. Contindrà la oferta econòmica en la que s expressarà el preu d execució del contracte havent de figurar com a partida independent l import del Impost sobre el Valor Afegit. La oferta econòmica es presentarà conforme al model següent: En/Na... amb NIF núm...., en nom propi, (o en representació de l'empresa..., CIF núm...., domiciliada a... carrer..., núm....), assabentat/da de l'anunci publicat i estant conforme amb tots els requisits i condicions que s'exigeixen per adjudicar mitjançant procediment obert el contracte per l'execució de les obres de Cobriment de la pista poliesportiva de l estadi La Unió de L Aldea (Baix Ebre), es compromet a portar-lo a terme amb subjecció al Plec de clàusules administratives particulars, Plec de condicions tècniques, projecte d'obres i projecte de seguretat i salut i la Llei de contractes del sector públic per la quantitat de... euros, IVA inclòs. (La quantitat haurà d'expressar-se en lletres i xifres, i hauria de figurar-hi com a partida independent l import del Impost sobre el Valor Afegit). (Lloc, data i signatura del licitador). En aquest mateix sobre s inclouran els documents relatius als criteris de valoració, diferents del preu, que s hagin d avaluar per dur a terme la proposta d adjudicació. Així mateix s inclourà declaració de les empreses sobre el número de persones a ocupar amb ocasió de la execució del contracte Lloc i termini de presentació d'ofertes. Les proposicions es presentaran dins del termini fixat en l anunci de la licitació. Les proposicions dels interessats hauran d ajustar-se al previst en el plec de clàusules administratives particulars, i la seva presentació suposarà la acceptació incondicionada per l empresari del contingut de la totalitat de les esmentades clàusules o condicions, així com del projecte i del plec de prescripcions tècniques, sense excepció ni reserva. Les proposicions seran secretes i s arbitraran els mitjans que garanteixin tal caràcter fins el moment en que s hagi de procedir a la obertura en públic de les mateixes. Cada licitador no podrà presentar més de una proposició, sense perjudici de la admissibilitat de variants o millores quan així s estableixi. Tampoc podrà subscriure cap proposta en unió temporal amb altres si ho ha fet individualment o figurar en més de una unió temporal. La infracció d aquestes normes donarà lloc a la no admissió de totes les propostes per ell subscrites. Quan les pliques es presentin per correu, el remitent haurà de justificar la data i hora d imposició de la tramesa a l oficina de correus, i anunciar en el mateix dia a l òrgan de contractació, la remissió de l oferta mitjançant telegrama o fax. Sense la

13 concurrència d ambdós requisits no serà admesa la proposició, si és rebuda per l òrgan de contractació amb posterioritat a la finalització del termini de presentació. Transcorreguts, no obstant, deu dies naturals següents a la data indicada sense que s hagi rebut la proposició, aquesta no serà admesa en cap cas. Els licitadors estan obligats a indicar en l exterior de cada sobre el número de fax o adreça de correu electrònic, a les quals l Ajuntament pugui enviar notificacions urgents sobre actes de tràmit, com són el canvi del dia i hora de l obertura de pliques, l esmena de defectes, etc Mesa de contractació. La MESA de contractació estarà integrada de la següent manera: L Alcalde o regidor/a en qui delegui. Els 4 regidors que designi l Alcalde. La Secretària interventora de la Corporació. La tècnica municipal. Actuarà de secretari un funcionari de la Corporació Examen de les proposicions. La Mesa de contractació qualificarà prèviament els documents presentats en temps i forma inclosos en el sobre número 1. Si la Mesa observa defectes materials en la documentació presentada ho comunicarà als interessats, atorgant-los un termini no superior als 3 dies hàbils per la subsanació dels defectes. Un cop qualificada la documentació i subsanats, en el seu cas, els defectes en la documentació presentada, la Mesa procedirà a determinar les empreses admeses i les no admeses en la licitació, indicant en aquest darrer cas, les causes de la seva exclusió Obertura de les proposicions econòmiques. L'obertura de les ofertes presentades es realitzarà en acte públic el sisè dia hàbil següent al de l'acabament del termini de presentació de les ofertes. Cas que aquest fora dissabte, l'obertura es realitzarà el dia hàbil següent. La Mesa avaluarà les proposicions d'acord amb els criteris de valoració que es determinen en el present Plec i formularà la proposta que cregui adient a l'òrgan de contractació. La Mesa de contractació podrà sol licitar, abans de formular la proposta, els informes tècnics que consideri necessaris en relació amb l'objecte del contracte Criteris de valoració de les ofertes.

14 De conformitat amb el que determina l'article 134 de la Llei de contractes del sector públic els criteris que s empraran per valorar les ofertes seran els següents: Baixa en el preu: fins a 12 punts. La valoració d aquest criteri, s obtindrà per aplicació de la formula següent: 12 x (preu de l oferta més econòmica) (preu de l oferta que es puntua). - Relació de l equip tècnic per fer l obra: fins a 11 punts. Per poder valorar aquest criteri, el licitador haurà d aportar documentació acreditativa de què l equip tècnic forma part de l entitat o hi està lligat, com a mínim, pel termini d execució de les obres. - Relació dels mitjans propis per fer l obra: fins a 10 punts. Es valorarà la quantitat i qualitat dels mitjans de què gaudeix cada licitant, o dels què en té el dret a usar-los. - Viabilitat durant l execució de les obres: fins a 8 punts. La valoració atendrà a assolir la finalitat de què durant l execució de la inversió, la viabilitat local es vegi el menys destorbada possible, que ocupi menys espai públic destinat a l ús comú, i que es tallin els menys carrers possibles i durant el menys temps. - Millora del termini d execució de l obra: fins a 7 punts. La valoració s efectuarà de la següent manera: als 120 dies establerts al plec, se li restaran els dies de l oferta d execució més ràpida de l obra. Per cada dia de rebaixa en el termini d execució de l obra, en relació als 4 mesos del plec, es concedirà 7 /120 dies = 0,058 punts per cada dia de rebaixa. - Criteris mediambientals en l execució de les obres: 7 punts. Es valorarà el nombre i qualitat dels certificats mediambientals que aporti el licitant, i el contingut de les mesures mediambientals que proposi. - Criteris de seguretat i salut en l execució de les obres: 6 punts. Es valorarà el nombre i qualitat dels certificats que aporti el licitant, endemès de les mesures que proposi. - Millora del termini de garantia de l obra: fins a 5 punts. La valoració d aquest criteri es farà de la manera següent: s atorgarà un punt a cada 12 mesos mes de garantia que ofereixi el licitant, sobre l any que ja determina el plec. Mà d obra que es contractarà nova, per a l execució del contracte: fins a 5 punts. Es valorarà proporcionalment el nombre de nous treballadors en relació als existents a la plantilla en el moment de la convocatòria de la licitació. Per la qual cosa

15 l ofertant haurà d acreditar la plantilla i el compromís de les noves contractacions, per tal de poder-se-li valorar per aquest criteri Variants. Els licitadors no podran proposar variants o millores al projecte Adjudicació. La Mesa de contractació elevarà les propostes presentades, juntament amb l'acta i la proposta d'adjudicació a l'òrgan de contractació. L òrgan de contractació requerirà al licitador que hagi presentat l oferta econòmicament més avantatjosa perquè en 10 dies hàbils, a partir de la recepció del requeriment, aporti la justificació d estar al corrent de les seves obligacions amb la seguretat social i tributàries, la de disposar dels mitjans que s hagi compromès a dedicar a l obra, i la d haver constituït la garantia definitiva. L'òrgan de contractació efectuarà l'adjudicació en resolució motivada que es notificarà als candidats o licitadors i es publicarà en el perfil del contractant de l'ajuntament de l Aldea. En quant a les baixes temeràries s'estarà al que disposa l'article 136 de la Llei de contractes de sector públic, amb la redacció donada per la Llei 34/2010, de 5 d agost, de modificació de la mateixa per adaptar-la a la normativa comunitària, i 85 del Reglament general de la Llei de contractes de les administracions públiques. La formalització del contracte tindrà lloc dins els quinze dies hàbils següents a comptar des de la notificació de l adjudicació. Cas que les obres foren adjudicades a una agrupació d'empreses aquestes deuran acreditar la constitució de la mateixa en escriptura pública, i el NIF assignat a l'agrupació, dintre del termini atorgat per la formalització del contracte Despeses de control de qualitat. El 1% del pressupost del contracte de les obres s ha de destinar a despeses de control de qualitat dels materials emprats i del procés d execució. Aquest percentatge anirà a càrrec de l adjudicatari de l obra Criteris per considerar que la oferta conté valors anormals o desproporcionats. S estarà al què disposa l'article 136 de la LCSP i 85 del RD 1098/ Confidencialitat.

16 Sense perjudici de les disposicions de la LCSP, relatives a la publicitat de l adjudicació i a la informació que hagi de donar-se als candidats i als licitadors, aquests podran designar com a confidencial part de la informació facilitada per ells al formular las ofertes, en especial pel que fa referència als secrets tècnics o comercials i als aspectes confidencials de les mateixes. Els òrgans de contractació no podran divulgar aquesta informació sense el seu consentiment. Tanmateix el contractista haurà de respectar el caràcter confidencial d aquella informació a la que tingui accés amb ocasió de la execució del contracte a la què se li hagués donat l esmentat caràcter en els plecs o en el contracte, o que per la seva pròpia naturalesa hagi de ser tractada com a tal. Aquest deure es mantindrà durant el termini de cinc anys des de el coneixement d aquesta informació, llevat que els plecs o el contracte estableixi un termini major Revisió de preus. Per aplicació del disposat a l'article 77.1 de la LCSP, no existeix revisió de preus, donat que aquesta queda exclosa dintre del primer any d'execució de les obres, i en aquest cas el termini màxim són set mesos Responsable del contracte, direcció de l'obra i delegat de l'obra. L òrgan de contractació podrà designar una persona responsable del contracte conforme s estableix a l article 41 de la Llei de contractes del sector públic. El Director de l obra que es designi per l òrgan de contractació exercirà les funcions de direcció, inspecció, comprovació i vigilància necessàries per a la correcta execució de l obra contractada. El Director de les obres podrà estar auxiliat pel personal que l òrgan de contractació designi. El Delegat de l obra del contractista haurà de ser un tècnic titulat, amb experiència acreditada en obres de similar naturalesa a les que són objecte d aquest contracte Pla de seguretat i salut al treball. En termini de quinze dies naturals des de la notificació de l adjudicació, el contractista presentarà a l Òrgan de contractació el Pla de seguretat i salut en el treball, que serà informat en un termini de cinc dies naturals sobre la procedència de la seva aprovació. En tot cas, el termini màxim per a l aprovació de Pla de seguretat i salut al treball serà d un mes des de la firma del contracte. Si, per incomplir el contractista els terminis indicats al paràgraf anterior, no fora possible començar les obres al rebre autorització per al inici de les mateixes, no podrà reclamar cap ampliació de termini, per aquest motiu.

17 40.- Penalitats. S imposaran penalitats al contractista quan incorri en alguna de les causes previstes a continuació: a) Per incompliment de les condicions especials d execució. L'Incompliment de qualsevol de les condicions d'execució establertes en aquest plec donarà lloc a la imposició al contractista de les següents penalitats: Com a norma general, la seva quantia serà un 1% de l import d adjudicació del contracte, llevat que, motivadament, l òrgan de contractació estimi que l incompliment és greu o molt greu, i en aquest cas es podrà arribar fins un 5% o fins al màxim legal del 10%, respectivament. La reiteració en l incompliment podrà tenir-se en compte per a valorar la gravetat. Es faran efectives mitjançant deducció de les quantitats que, en concepte de pagament total o parcial, hagin d abonar-se al contractista, o sobre la garantia, conforme a l article de la Llei de Contractes del Sector Públic. El compliment per l adjudicatari de les condicions especials de execució, es podrà verificar per l òrgan de contractació en qualsevol moment durant la execució del contracte i, en tot cas, es comprovarà al temps de la recepció de les obres. Quan l incompliment es refereixi a la contractació de personal, serà considerada com infracció molt greu als efectes previstos en l article de la Llei de Contractes del Sector Públic, sempre que l incompliment suposi una contractació de nova mà d obra que no es trobi en situació d atur superior al 50% del total de la contractada com a nova. b) Per incompliment defectuós. S imposaran penalitats per incompliment defectuós en els següents termes: si al temps de la recepció, les obres no es trobin en estat de ser rebudes per causes imputables al contractista. Com a norma general, la seva quantia serà un 1% el pressupost del contracte, llevat que, motivadament, l òrgan de contractació estimi que l incompliment és greu o molt greu, i en aquest cas es podrà arribar fins un 5% o fins el màxim legal del 10%, respectivament. La reiteració en l incompliment es podrà tenir en compte per valorar la gravetat. En tot cas, la imposició de les penalitats no eximirà al contractista de la obligació que legalment li pertany, en quan a la reparació dels defectes.

18 c) Per incomplir criteris d adjudicació. S imposaran al contractista penalitats per incomplir els criteris d adjudicació en els següents termes: Si, durant l execució del contracte o al temps de la seva recepció, s aprecia que, per causes imputables al contractista, s ha incomplet algun o alguns dels compromisos assumits en la seva oferta. Per considerar que l incompliment afecta a un criteri de adjudicació serà precís que al descomptar-se un 25 per 100 de la puntuació obtinguda pel contractista en el criteri d adjudicació incomplet, resultés que la seva oferta no hauria estat la millor valorada. Com a norma general, la seva quantia serà un 1% del pressupost del contracte, llevat que, motivadament, l òrgan de contractació estimi que l incompliment és greu o molt greu, i en aquest cas es podrà arribar fins un 5% o fins el màxim legal del 10%, respectivament. La reiteració en el incompliment es podrà tenir en compte per a valorar la gravetat. d) Per demora. Quan el contractista, per causes que li fossin imputables, hagués incorregut en demora, tant en relació amb el termini total com en els terminis parcials establerts, s estarà al disposat a l article 196 de la Llei de Contractes del Sector Públic en quan a la imposició d aquestes penalitats Liquidació. Transcorregut el termini de garantia a que es refereix la clàusula número 14, es procedirà a la liquidació del contracte d acord amb el que disposa l article 169 del Reglament General de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques Jurisdicció. Les qüestions que es puguin plantejar durant el desenvolupament del contracte seran resoltes per l'òrgan de contractació. Els acords adoptats per a al seva resolució posaran fi a la via administrativa i podran ser impugnats davant la Jurisdicció Contenciós-Administrativa. Pel que fa al que no preveuen aquestes clàusules, regiran les normes de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Decret Legislatiu 2/2003 pel qual s aprova el text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, Llei 30/2007 de contractes del sector públic, amb la redacció donada per la Llei 34/2010, de 5 d agost, de modificació de la mateixa per adaptar-la a la normativa comunitària i Llei 2/2011, de 4 d emarç, d economia sostenible, R.D. 1098/2001 per mitjà del qual s aprova el Reglament de la LCAP, Reial Decret 817/2009, de 8 de maig, que desenvolupa parcialment la Llei 30/2007, i la resta de normes aplicables al Dret Administratiu. Mancades aquestes, seran d aplicació les normes del Dret privat.

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Jornada sobre l impacte les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Llei 25/2013 27 sembre. Impuls la factura electrònica i creació l Comptable Factures 1 1 1 Objecte Objecte

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A

PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS PER A LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE DISSENY, IMPLEMENTACIÓ, DESPLEGAMENT I MANTENIMENT D UNA SOLUCIÓ TECNOLÒGICA PER A L ENTITAT DE CERTIFICACIÓ INTERNA (CESICAT-CA)

Más detalles

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS Carme Lucena Cayuela vocal del Tribunal Català de Contractes

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 4 de desembre de 2015, del director general de Política Educativa, per la qual resol la convocatòria del concurs d assignacions i ajudes

Más detalles

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria

Contrato privado Procedimiento abierto Oferta: varios criterios de adjudicación Contrato sujeto a regulación armonizada Tramitación ordinaria Corts Valencianes Licitació número CVA 25/15. Serveis d assegurança col lectiva de vida i accidents per als diputats i diputades de les Corts i serveis d assegurança col lectiva de vida i acci dents del

Más detalles

TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA.

TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA. TAXA PER L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC LOCAL AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA. ARTICLE 1.- FONAMENT I NATURALESA. Sobre la base del previst en els articles 58 i 20.3 apartat i) de la Llei 39/1988,

Más detalles

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius:

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius: V EDICIÓ DEL CONCURS 5a BECA ROTARY IMPULS A L EMPRENEDORIA 2016 Rotary Club de Cerdanyola del Vallès i l Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, convoquen la cinquena Edició del Concurs 5a Beca Rotary Impuls

Más detalles

Dept. Serveis Informàtics Cr Pere Martell 2 Tel Fax Tarragona

Dept. Serveis Informàtics Cr Pere Martell 2 Tel Fax Tarragona PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT DE DOS (2) EQUIPAMENTS PER A LA REALITZACIÓ DE CÒPIES DE SEGURETAT A DISC AMB EMMAGATZEMATGE DEDICAT, DEDUPLICACIÓ I

Más detalles

INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ

INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ INTRODUCCIÓ El dia 16 de novembre de 2011 es va publicar al BOE el Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel que s aprova el text refós de la Llei de

Más detalles

Decreto clasif y adj gas natural y glp expte 7_14_cecom Numero de decreto : 03138, Fecha de decreto : 15 abril 2015

Decreto clasif y adj gas natural y glp expte 7_14_cecom Numero de decreto : 03138, Fecha de decreto : 15 abril 2015 Pagina 1 de 6 DECRETO DEL PRESIDENTE DE LA DIPUTACIÓN DE VALENCIA NUMERO DECRET DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA NÚM. Dada cuenta del expediente 7/14/CECOM, instruido por la Central de Compras,

Más detalles

CIRCULAR 2/2016 DE LA SECRETARIA GENERAL SOBRE PEUS DE RECURSOS ADMINISTRATIUS COM A CONSEQÜÈNCIA DE L ENTRADA EN VIGOR EL 2.10

CIRCULAR 2/2016 DE LA SECRETARIA GENERAL SOBRE PEUS DE RECURSOS ADMINISTRATIUS COM A CONSEQÜÈNCIA DE L ENTRADA EN VIGOR EL 2.10 Àrea de Presidència Secretaria General Direcció de Serveis de Secretaries Delegades CIRCULAR 2/2016 DE LA SECRETARIA GENERAL SOBRE PEUS DE RECURSOS ADMINISTRATIUS COM A CONSEQÜÈNCIA DE L ENTRADA EN VIGOR

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

7. Plec de clàusules administratives particulars

7. Plec de clàusules administratives particulars 7. Plec de clàusules administratives particulars EExp. 5/344/15 PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS QUE REGIRÀ LA CONTRACTACIÓ DE LA GESTIÓ DEL SERVEI PÚBLIC PER AL SERVEI DE LLAR D INFANTS ESCOLA

Más detalles

Dilluns, 18 d'abril de 2016 ADMINISTRACIÓ LOCAL

Dilluns, 18 d'abril de 2016 ADMINISTRACIÓ LOCAL ADMINISTRACIÓ LOCAL Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ANUNCI Per Decret de l'alcaldia número 441, de data 31 de març de 2016, ha estat aprovat inicialment el Plec de condicions de la licitació del servei

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES QUE HAN DE REGIR LA CONCESSIÓ DEL BAR DEL CASAL DE LA NOU DE GAIÀ.-

PLEC DE CLÀUSULES ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES QUE HAN DE REGIR LA CONCESSIÓ DEL BAR DEL CASAL DE LA NOU DE GAIÀ.- 01.04.00-13.03.01 01 1 / 12 PLEC DE CLÀUSULES ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES QUE HAN DE REGIR LA CONCESSIÓ DEL BAR DEL CASAL DE LA NOU DE GAIÀ.- Article 1.- OBJECTE I NORMATIVA. L Ajuntament de La Nou de Gaià

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de EDICIONES DON BOSCO 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de EDICIONES DON BOSCO en la

Más detalles

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ Pàg.: 1 de 6 PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE Pàg.: 2 de 6 FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LA PRESTACIÓ DEFINICIÓ DE LA PRESTACIÓ Nom de la prestació Descripció Tramitació de beques

Más detalles

PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL S HA DE REHABILITAR I ON ES PRETÉN INSTAL LAR UNA LONA PUBLICITÀRIA A LES BASTIDES D'OBRA

PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL S HA DE REHABILITAR I ON ES PRETÉN INSTAL LAR UNA LONA PUBLICITÀRIA A LES BASTIDES D'OBRA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A TRAMITAR UNA SOL LICITUD D AUTORITZACIÓ D ÚS EXCEPCIONAL PER A INSTAL LACIÓ D UNA LONA PUBLICITÀRIA EN FAÇANES AMB OBRA DE BARCELONA PEL QUE FA A L'EDIFICI LA FAÇANA DEL QUAL

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

PLEC DE CONDICIONS PER A CONCESSIÓ DE L ÚS PRIVATIU DEL BÉ PÚBLIC BAR POLIESPORTIU NA CAPITANA.

PLEC DE CONDICIONS PER A CONCESSIÓ DE L ÚS PRIVATIU DEL BÉ PÚBLIC BAR POLIESPORTIU NA CAPITANA. PLEC DE CONDICIONS PER A CONCESSIÓ DE L ÚS PRIVATIU DEL BÉ PÚBLIC BAR POLIESPORTIU NA CAPITANA. PLEC DE CONDICIONS ECONÒMICO-ADMINISTRATIVES QUE REGIRÀ EL PROCEDIMENT PER A L ADJUDICACIÓ DE L EXPLOTACIÓ

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de INSERT STAR, S.L.U. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de INSERT STAR, S.L.U. en la

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST 27 i 28 de setembre CN L ESCALA 25 i 26 d octubre CN EL BALÍS 29 i 30 de novembre CN GARRAF 13 i 14 de desembre CN VILANOVA 17 i 18 de gener CN SALOU 21 i 22 de febrer CN PORT D ARO ANUNCI DE REGATA 1

Más detalles

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA 1.- La Llei de la Promoció de l autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. L objecte de la llei és reconèixer un nou dret de la ciutadania a

Más detalles

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ORDE 2/2016 de 22 de febrer, de la Conselleria d Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la

Más detalles

TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D ESCOLA BRESSOL

TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D ESCOLA BRESSOL Ajuntament de Collbató 2016 ORDENANÇA FISCAL NÚM. 24 TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D ESCOLA BRESSOL Article 1r.- Fonament i naturalesa A l empara del previst als articles 57 i 20.4.ñ) del text refós

Más detalles

SANT BARTOMEU DEL GRAU 1. INTRODUCCIÓ

SANT BARTOMEU DEL GRAU 1. INTRODUCCIÓ PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS QUE REGULA LA CONTRACTACIÓ DEL SUBMINISTRAMENT D ENERGIA ELÈCTRICA A L AJUNTAMENT DE SANT BARTOMEU DEL GRAU, DERIVADA DE L «ACORD MARC DEL SUBMINISTRAMENT D

Más detalles

I. CONDICIONS GENERALS DE LA CONCESSIÓ. I.1. Objecte del procediment. I.2. Naturalesa jurídica i règim jurídic de la concessió.

I. CONDICIONS GENERALS DE LA CONCESSIÓ. I.1. Objecte del procediment. I.2. Naturalesa jurídica i règim jurídic de la concessió. PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS HA DE REGIR LA CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA DE L ÚS PRIVATIU DE LA VIA PÚBLICA PER A LA INSTAL LACIÓ D UN QUIOSC DESTINAT A BAR ALS JARDINS DE LLUIS COMPANYS,

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials.

Finalment, s aprofita l ordre per millorar i clarificar determinats aspectes d algunes prestacions de serveis socials. ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s'actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les prestacions de la Cartera de Serveis Socials

Más detalles

BASES DE LA CONVOCATORIA PER L ADJUDICACIÓ DE LES PARADES DE LA FIRA D ARTESANIA DE L AVINGUDA PORTAL DE L ANGEL

BASES DE LA CONVOCATORIA PER L ADJUDICACIÓ DE LES PARADES DE LA FIRA D ARTESANIA DE L AVINGUDA PORTAL DE L ANGEL BASES DE LA CONVOCATORIA PER L ADJUDICACIÓ DE LES PARADES DE LA FIRA D ARTESANIA DE L AVINGUDA PORTAL DE L ANGEL 2015-2016 CALENDARI NÚM. DATES D ORDRE 1 11 al 24 gener de 2016 ambdós inclosos 2 25 de

Más detalles

SOL LICITUD DE LLICÈNCIA AMBIENTAL SOLICITUD DE LICENCIA AMBIENTAL

SOL LICITUD DE LLICÈNCIA AMBIENTAL SOLICITUD DE LICENCIA AMBIENTAL Plaça del Castell, 1 46136 Museros (Valencia) Teléfono 96-1441680 Fax 96-1444830 www. ajunt-museros.com Espai reservat per al registre d entrada/espacio reservado para el registro de entrada SOL LICITUD

Más detalles

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic)

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic) FACTURACI Ó ELECTRÒNI CA Factura Electrònica (en el sector públic) Què és? És un document electrònic que: Viatja per mitjans electrònics Garanteix l autenticitat de l origen Garanteix la integritat it

Más detalles

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES Instruccions per a l alumnat dels cursos de formació professional per a l ocupació adreçats prioritàriament a treballadores es i treballadors desocupats (Reial decret 395/2007, de 23 de març, i Ordre TAS/718/2008,

Más detalles

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A IMPRESOS PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A CURS 2014-15 CEIP CAN PASTILLA CEIP CAN PASTILLA CURS 2014-15 Autorització de l ús de les imatges dels alumnes El

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

Clàusula 1. Objecte. c)característiques de les parades proposades

Clàusula 1. Objecte. c)característiques de les parades proposades Contractació PLEC DE CLAUSULES ADMINISTRATIVES I TÈCNIQUES PER A L ATORGAMENT MITJANÇANT CONVOCATORIA PUBLICA DE LLICÈNCIA D US PRIVATIU DE LA VIA PÚBLICA PER LA INSTAL LACIÓ DE ESTABLIMENTS DE VENDA NO

Más detalles

SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LABORAL EN ALZIRA.

SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LABORAL EN ALZIRA. SOL LICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AJUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓ LAORAL EN ALZIRA. SOLICITUD PROGRAMA FORMAPLUS AYUDA MUNICIPAL A LA INSERCIÓN LAORAL EN ALZIRA. A DADES DEL SOL LICITANT/ DATOS DEL SOLICITANTE

Más detalles

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT PLA DE MILLORA URBANA PMU 13 : Carrer Barcelona Novembre 2010, Aprovació inicial Girona EQUIP REDACTOR: TALLER D ARQUITECTURA I TERRITORI José González Baschwitz, arquitecte

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BEQUES POSTDOCTORALS PER A JOVES PROFESSORS I INVESTIGADORS BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER INVESTIGACIÓN ( )

CONVOCATÒRIA DE BEQUES POSTDOCTORALS PER A JOVES PROFESSORS I INVESTIGADORS BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER INVESTIGACIÓN ( ) CONVOCATÒRIA DE BEQUES POSTDOCTORALS PER A JOVES PROFESSORS I INVESTIGADORS BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER INVESTIGACIÓN (2016-2017) El programa Becas Iberoamérica. Santander Investigación és un projecte

Más detalles

Programa de Beques de la Fundació ESADE

Programa de Beques de la Fundació ESADE Programa de Beques de la Fundació ESADE Beques Talent Curs 2016-2017 La Fundació ESADE, d acord amb la seva missió, vol atreure estudiants amb talent i donar oportunitats a aquells alumnes que, estant

Más detalles

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III

BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III BASES PROMOCION Online Community CaixaEmpresas III La entidad financiera CaixaBank, S.A., en adelante "la Caixa", realizará una promoción dirigida a clientes, personas físicas y jurídicas, con residencia

Más detalles

Garanties Generals General Optica

Garanties Generals General Optica Garanties Generals General Optica 1. Garantia legal de conformitat dels productes venuts d'acord amb les condicions de venda D'acord amb la legislació vigent, General Optica aplica durant dos anys la garantia

Más detalles

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L.

Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. Política de privacidad en las Redes Sociales oficiales de SOLUCIONES ASORCAD, S.L. 1. Información sobre el responsable del tratamiento de los datos alojados en la página oficial de SOLUCIONES ASORCAD,

Más detalles

1. Condicions generals 1. Condiciones generales

1. Condicions generals 1. Condiciones generales Convocatòria d audicions per a confeccionar una llista de col laboradors de CLARINET BAIX per la T. 2015/16 Convocatoria de audiciones para elaborar una lista de colaboradores de CLARINETE BAJO para la

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Organitza: 4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Gerard Mussot: Neu i brases 1r Concurs de Fotografia Digital L Andorra dels Paisatges Març Léopold Hurbin: Submarí 4t Concurs de

Más detalles

RESOLC: Barcelona, 1 d abril de Prof. Enric Fossas Colet Rector

RESOLC: Barcelona, 1 d abril de Prof. Enric Fossas Colet Rector RESOLUCIÓ núm. 528/2016, d 1 d abril, de la Universitat Politècnica de Catalunya, per la qual es convoquen concursos públics per a la contractació de professorat associat. D acord amb la Llei orgànica

Más detalles

TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC)

TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC) TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ AUTÒNOMS (TPC) Per sol licitar aquest targeta professional és obligatori aportar la següent documentació: L'imprès de sol licitud degudament emplenat i signat. Aquest

Más detalles

PLA D OCUPACIÓ MUNICIPAL CONVOCATÒRIA BASES REGULADORES PER A LA SELECCIÓ I CONTRACTACIÓ LABORAL TEMPORAL DE TREBALLADORS/RES

PLA D OCUPACIÓ MUNICIPAL CONVOCATÒRIA BASES REGULADORES PER A LA SELECCIÓ I CONTRACTACIÓ LABORAL TEMPORAL DE TREBALLADORS/RES PLA D OCUPACIÓ MUNICIPAL CONVOCATÒRIA 2016-2017 BASES REGULADORES PER A LA SELECCIÓ I CONTRACTACIÓ LABORAL TEMPORAL DE TREBALLADORS/RES PLA D OCUPACIÓ MUNICIPAL 2016-2017 CONVOCATÒRIA ANY 2016-2017 BASES

Más detalles

Ajuntament de Parets del Vallès

Ajuntament de Parets del Vallès Ajuntament de Parets del Vallès REGLAMENT PER ELS MERCATS AMBULANTS SETMANALS 1996 REGLAMENT PER ELS MERCATS AMBULANTS SETMANALS (Aprovat inicialment pel Ple de l Ajuntament de 21 de març de 1996, i definitivament

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 Aquest document és un resum de les bases del 7è premi del Consell Municipal d Immigració de Barcelona. Conté, a més, informació

Más detalles

VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut

VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES VACANCES, PERMISOS i LLICÈNCIES a l Institut Català de la Salut PERSONAL LABORAL DE L INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT (ICS) 1. VACANCES Vacances 1 mes Art. 50, Ley 7/2007 del

Más detalles

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIX EL PROCEDIMENT NEGOCIAT PER A LA REALITZACIÓ D UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE MOBILITAT SOSTENIBLE INDEX 1. OBJECTE DEL CONTRACTE 2. OBJECTIUS QUE ES PRETENEN

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES D'EXPLOTACIÓ QUE REGEIXEN LA CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA DEL BAR DEL CENTRE CIVIC SANT ISIDRE DE RIUMORS

PLEC DE CLÀUSULES D'EXPLOTACIÓ QUE REGEIXEN LA CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA DEL BAR DEL CENTRE CIVIC SANT ISIDRE DE RIUMORS Plec de clàusules relatiu al concurs per a la concessió administrativa de l explotació del servei de bar restaurant del Centre Cívic Sant Isidre de Riumors Aprovat per la Corporació Local, en data 9 de

Más detalles

ayudas para pagar el IBI

ayudas para pagar el IBI IBI Impuesto sobre bienes inmuebles Cómo acogerse a las ayudas para pagar el IBI Plazo de presentación de solicitudes Del 1 de enero al 31 de marzo de 2014 Estamos a tu servicio Tú eres lo primero El Ayuntamiento

Más detalles

Ajuntament de SANT ANDREU DE LLAVANERES

Ajuntament de SANT ANDREU DE LLAVANERES ORDENANÇA FISCAL NÚM. 6 TAXA PER EXPEDICIÓ DE DOCUMENTS ADMINISTRATIUS Article 1r. Fonament i naturalesa A l empara del previst als articles 57 i 20.4.a) del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes

Más detalles

TAULA D HABITATGE. Vic, 28 de gener de 2016

TAULA D HABITATGE. Vic, 28 de gener de 2016 TAULA D HABITATGE Vic, 28 de gener de 2016 MARC LEGAL Llei 18/2007 del dret d habitatge Llei 20/2014, del 29 de desembre, de modificació de la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de Consum de Catalunya,

Más detalles

PLEC DE CLÀUSULES D EXPLOTACIÓ QUE HA DE REGIR EL CONTRACTE DE GESTIÓ DEL CENTRE RESIDENCIAL D INSERCIÓ MASIA CAN PLANAS PER A PERSONES SENSE SOSTRE.

PLEC DE CLÀUSULES D EXPLOTACIÓ QUE HA DE REGIR EL CONTRACTE DE GESTIÓ DEL CENTRE RESIDENCIAL D INSERCIÓ MASIA CAN PLANAS PER A PERSONES SENSE SOSTRE. PLEC DE CLÀUSULES D EXPLOTACIÓ QUE HA DE REGIR EL CONTRACTE DE GESTIÓ DEL CENTRE RESIDENCIAL D INSERCIÓ MASIA CAN PLANAS PER A PERSONES SENSE SOSTRE. TRAMITACIÓ ORDINÀRIA. PROCEDIMENT OBERT. CONCURS Codi

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de complir els requisits següents:

Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de complir els requisits següents: BASES REGULADORES L PROCÉS SELECTIU PER COBRIR INTERINAMENT UNA PLAÇA TÈCNIC/A AUXILIAR BIBLIOTECA, GRUP C1 PEL PROCEDIMENT CONCURS-OPOSICIÓ, FINS A LA SEVA COBERTURA FINITIVA. Primera.- Objecte. L objecte

Más detalles

BASES DEL CONCURS DE CARTELLS DE SA RUA DE CALVIÀ 2016

BASES DEL CONCURS DE CARTELLS DE SA RUA DE CALVIÀ 2016 BASES DEL CONCURS DE CARTELLS DE SA RUA DE CALVIÀ 2016 El Departament de Cultura de l'ajuntament de Calvià convoca un concurs per premiar el millor cartell publicitari destinat a promoure SA RUA DE CALVIÀ

Más detalles

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS

V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS V CONCURS DE DISSENY DE LA CARPETA URV CURS 2016-17 BASES DE LA CONVOCATÒRIA 1. Objecte L objecte d aquest concurs és triar el disseny de la carpeta URV del curs 2016-17. Aquest disseny s ha d ajustar

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS CONCEPTES BÀSICS Què és una revisió periòdica del gas? i cada quant temps ha de realitzar-se una revisió periòdica de gas butà? Una revisió periòdica del gas és el procés per mitjà del qual una empresa

Más detalles

Consellería de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua. Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua

Consellería de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua. Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua ORDE 11/2013, de 13 d agost, de la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, que desplega alguns aspectes

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

SR. PRESIDENT DEL COL LEGI OFICIAL D AGENTS COMERCIALS DE SABADELL SR. PRESIDENTE DEL COLEGIO OFICIAL DE AGENTES COMERCIALES DE SABADELL

SR. PRESIDENT DEL COL LEGI OFICIAL D AGENTS COMERCIALS DE SABADELL SR. PRESIDENTE DEL COLEGIO OFICIAL DE AGENTES COMERCIALES DE SABADELL DOCUMENT COL LEGIAL Calassanç Duran, 144 bxs. Esquerra 08203 Sabadell SOL LICITUD D INGRÉS / SOLICITUD DE INGRESO 1 Sol licitud número: Solicitud número: DADES PERSONALS / DATOS PERSONALES Registrat número:

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS Presentació de noves propostes. Quin tipus de propostes s hi poden presentar?

CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS Presentació de noves propostes. Quin tipus de propostes s hi poden presentar? CATÀLEG D ACTIVITATS CULTURALS 2017 Presentació de noves propostes El SARC publica en la seua web cada any el Catàleg d Activitats Culturals amb la finalitat de promocionar tant els professionals del sector

Más detalles

EL CONSUM DEL SEGLE XXI. Comprar i vendre a través d Internet. Drets i Deures en el comerç electrònic

EL CONSUM DEL SEGLE XXI. Comprar i vendre a través d Internet. Drets i Deures en el comerç electrònic EL CONSUM DEL SEGLE XXI Comprar i vendre a través d Internet Drets i Deures en el comerç electrònic Barcelona, 19 de novembre de 2009 0 JOAQUIM BERNAT I VILASECA Cap del Servei de Normativa i Procediment

Más detalles

Conselleria d Educació, Formació i Ocupació Conselleria de Educación, Formación y Empleo

Conselleria d Educació, Formació i Ocupació Conselleria de Educación, Formación y Empleo Conselleria d Educació, Formació i Ocupació ORDE 47/2012, de 21 de juliol, de la Conselleria d Educació, Formació i Ocupació, per la qual es convoca i regula la concessió de subvencions públiques destinades

Más detalles

Inscriure s al cens de l Agència Tributària per obtenir el Número d Identificació Fiscal (NIF). S ha d omplir l imprès 036 (alta censal), amb el qual també es dóna d alta de l Impost sobre Activitats Econòmiques

Más detalles

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES VA-17-11 ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES Les recordamos que, con el objetivo de seguir aportando a nuestros asociados ventajas que les permitan afrontar estos momentos de coyuntura

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 27 de gener de 2016, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es determina el calendari

Más detalles

1. OBJECTE I JUSTIFICACIÓ

1. OBJECTE I JUSTIFICACIÓ BASES REGULADORES I CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ D AJUTS SOCIALS PEREMPTORIS PER A L IMPOST SOBRE L INCREMENT DE VALOR DELS TERRENYS DE NATURALESA URBANA 1. OBJECTE I JUSTIFICACIÓ L'objecte de les presents

Más detalles

Consell Tributari Expedient: 139/7

Consell Tributari Expedient: 139/7 Consell Tributari Expedient: 139/7 El Consell Tributari, reunit en sessió d 1 de desembre de 2008, i coneixent del recurs presentat per A.E., S.A., ha estudiat la proposta elaborada pel ponent designat

Más detalles

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE MERCADERIES CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE MERCANCIAS 1.- L'empresa COMUNLLAMP, SL i CONFITADOS, SL contracten a Logroño (La Rioja) la realització d'un transport de 30 TM de fruita

Más detalles

CONCURS D ADJUDICACIÓ DE L ARRENDAMENT DEL BAR PER A LA SEVA EXPLOTACIÓ

CONCURS D ADJUDICACIÓ DE L ARRENDAMENT DEL BAR PER A LA SEVA EXPLOTACIÓ CONCURS D ADJUDICACIÓ DE L ARRENDAMENT DEL BAR PER A LA SEVA EXPLOTACIÓ OCTUBRE 2015 c/aliança, 17, 08186 Lliçà d Amunt 93 841 45 33 bustia@lalianca.cat BASES PER A LA PRESENTACIÓ DE PROJECTES PER A L

Más detalles

Política de Privacitat /Política de Privacidad

Política de Privacitat /Política de Privacidad Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació Conselleria d Infraestructures i Transport Política de Privacitat /Política de Privacidad Fecha: 13 de febrero de 2006 Versión: 1.3

Más detalles

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA Es convaliden a tots els efectes amb els certificats oficials expedits per l'òrgan competent de la Universitat de València (el

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS 1. El passatger d un autocar que realitza el trajecte Barcelona-Saragossa descobreix, quan arriba a destí, que han desaparegut una sèrie

Más detalles

TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL

TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL TEXT REFÓS DE L AVANÇ DEL PLA DE DIVISIÓ EN SUBSECTORS DE L ÀREA DE TRANSFORMACIÓ D ÚS A2-TP A L ILLA DELIMITADA PER LA GRAN VIA I ELS CARRERS DEL COMTE DE REUS I DE COVADONGA DE SABADELL. DESEMBRE 2006

Más detalles

ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA

ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA ATENCIÓ SOCIAL I A LA DEPENDÈNCIA Rev. 08/01/2015 Pàg. 1 de 11 1. DADES DEL MEMBRE COL LEGIAT NOM COGNOMS NIF DATA NAIXEMENT ADREÇA POBLACIÓ PROVÍNCIA CODI POSTAL TELÈFON PARTICULAR TELÈFON MÒBIL CORREU

Más detalles

Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives

Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives ORDRE 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s estableixen les bases

Más detalles

Bases del concurs popular de fotografia

Bases del concurs popular de fotografia Bases del concurs popular de fotografia FOTOMERCÈ 2016, el concurs fotogràfic de la festa major de Barcelona, té com a objectiu descobrir, reconèixer i promocionar la producció de treballs fotogràfics,

Más detalles

1. Tots els justificants de compres inferiors a Justificants per aparcaments, transport en taxi, autobús, metro, etc.

1. Tots els justificants de compres inferiors a Justificants per aparcaments, transport en taxi, autobús, metro, etc. DESPESES MENORS I ALTRES DESPESES AVANÇADES En general es consideren com a despeses menors les compres inferiors a 150 euros, les quals es poden haver avançat per part d un membre de la comunitat universitària

Más detalles