è FÒRUM FEDAIA 13 i 14 d octubre de 2016 Auditori CaixaForum Centre Social i Cultural de l Obra Social «la Caixa». Barcelona

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "è FÒRUM FEDAIA 13 i 14 d octubre de 2016 Auditori CaixaForum Centre Social i Cultural de l Obra Social «la Caixa». Barcelona"

Transcripción

1 20 è FÒRUM FEDAIA 13 i 14 d octubre de 2016 Auditori CaixaForum Centre Social i Cultural de l Obra Social «la Caixa». Barcelona fedaia.org

2 INTRODUCCIÓ La FEDAIA compleix 20 anys i volem convidar-te a fer un viatge amb nosaltres. El 25 de novembre de 1996, la FEDAIA va néixer legalment. La seva història es remunta, però, més enrere, als anys 80, quan un grup de professionals que treballava amb infants i joves en situació de desemparament o risc d exclusió social va veure la necessitat d organitzar-se per defensar els drets dels col lectius que atenien. En aquests anys el sector ha experimentat un canvi radical. S ha passat d un model basat en la beneficència, que s havia heretat històricament i situava l atenció a la infància 30 o 40 anys per darrere de la resta d Europa, a un model professional i de qualitat. La FEDAIA va néixer sota la motivació d introduir canvis i mostrar a l administració la situació de la infància i el camí que calia recórrer per atendre-la. Tot i les dificultats, Catalunya es troba actualment per davant de molts països europeus i es deu en gran part a la feina de la FEDAIA i dels seus professionals que han estat protagonistes i co-responsables d aquest procés. Per això necessitem que tots els qui han format part d aquesta història i que ajudaran a seguir-la construint acceptin la invitació de fer aquest viatge amb nosaltres. Creiem que és l ocasió de celebrar-ho, de convertir el nostre fòrum en alguna cosa més que una reunió anual de professionals. Aquest any serà una travessia en què cada un de nosaltres podrà posar a les maletes records, desitjos i propostes que ens ajudin a construir aquest viatge per la història de l evolució de l atenció a la infància i l adolescència, i del creixement i desenvolupament de la FEDAIA, que són en realitat un mateix viatge. En aquest viatge tu no seràs simplement un passatger que mira per la finestra d un tren. Baixaràs amb nosaltres en les diferents estacions i compartiràs el trajecte amb altres viatgers en els vagons que hem preparat en aquest tren de la infància que tindrà parades en el passat i el present però que intentarà també construir el vagó del futur en el qual ens agradaria veure reflectit el treball de tots aquests anys. Aquest 20è Fòrum FEDAIA serà un escenari on les entitats però també els agents i professionals vinculats a la federació compraran un bitllet i pujaran al tren de la infància per intercanviar idees, conèixer els projectes que s estan fent i enfortir els llaços. Hi ha molta feina per endavant però tenim energies i ganes de continuar treballant. Puges al tren amb nosaltres?

3 PROGRAMA Dijous, 13 d'octubre de 2016 MATÍ: PRIMERA ESTACIÓ 8:30 u 9:00h RECOLLIDA DE BITLLETS I ITINERARI DEL VIATGE. 9:00 u 9:30h 9:00 u 9:30h ESMORZAR AL VAGÓ RESTAURANT. 9:30 u10:30h SORTIDA DEL TREN DEL PASSAT. 10:30 u11:00h CONVERSA AL VAGÓ PRINCIPAL: 20 ANYS D ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I L ADOLESCÈNCIA EN RISC. Sra. Lourdes Gaitán. Doctora en Sociologia i Diplomada en Treball Social. 11:00 u11:30h CONVERSA AL VAGÓ PRINCIPAL: EL BENESTAR SUBJECTIU DELS ADOLESCENTS TUTELATS A CATALUNYA. Sr. Joan Llosada-Gistau. Sociòleg. Coordinador de la Unitat d Anàlisis de Dades de DGAIA.3 11:30 u14:30h PARADES A ENTITATS AMB EL TREN DEL PRESENT: 1. CORESPONSABILITAT EDUCATIVA: LA SUMA DELS AGENTS I ENTITATS D UN TERRITORI Anna Cardona, Responsable de l Àrea Social de l Entitat. ESPLAI LA FLORIDA. Adreça: C/ Pedraforca, 29, 2a planta. [L Hospitalet de Llobregat]. 2. EL FOMENT DE LA PARTICIPACIÓ DELS INFANTS I JOVES: PROJECTES QUE APODEREN Irene de Luis Suárez de Deza, Directora C.A. Talaia. EDUVIC. Visita al Centre Talaia. Adreça: c/cavallers, 39 [Barcelona]. 3. L APODERAMENT DELS INFANTS I JOVES: EL RESULTAT D UNA INTERVENCIÓ INTEGRAL Rosa Mir, Directora del Centre i Lau Feliu, Mestre tallerista del Centre. SINERGIA SOCIAL. Visita al Centre Gaudí. Adreça: c/ Larrard, 45. [Barcelona]. 4. L ACOMPANYAMENT A JOVES EN RISC D EXCLUSIÓ SOCIAL DES DE L HABITATGE I LA INSERCIÓ LABORAL Juantxo Gil, Educador Social. Responsable dels pisos d autonomia per majors de 18 anys de la Fundación Nazareth i Inma Usero, Insertora Laboral de la Fundació Àmbit Prevenció. FUNDACIÓN NAZARETH. Visita al pis assistit de la Fundación Nazareth. Adreça: Av. d Esplugues [Barcelona].

4 5. LA IMPORTÀNCIA DE LA DETECCIÓ, EL TREBALL EN XARXA I LA INTERVENCIÓ EN SALUT MEN - TAL EN ELS ADOLESCENTS Raül Rubiales, Coordinador del Centre Obert de Fundació Germina i Walter Masmitjà, Psicòleg Clínic HDA - Serveis Salut Mental Infantil i Juvenil. FUNDACIÓ GERMINA. Visita al Centre Obert Adolescent Fundació Germina. Adreça: Beethoven, [Santa Coloma de Gramenet]. 6. PROJECTE MAPA: ACOMPANYAMENT PSICOEDUCATIU I APODERAMENT A ADOLESCENTS Jordi Boza, Sotsdirector de la Fundació MAIN i Núria Reina, Psicòloga del CSMIJ. FUNDACIÓ MAIN. Visita a UECs i al recurs terapèutic de Salut Mental. Adreça: Plaça del Vallès 1A [Sabadell]. 7. TEMPS EN FAMÍLIA: UN BÉ ESCÀS QUE PODEM RECUPERAR? Cecilia Espejo, Coordinadora de l Espai Municipal d Infància Petit Drac, Berta Fernández, Educadora i Aharon Fernández Cuadrado, Psicòleg Projecte Canviem-ho, Servei d Atenció a homes per la promoció de relacions no violentes (SAH), Direcció del Programa de Dona (Ajuntament de Barcelona). ABD. Visita a l Espai Familiar Petit Drac. Adreça: Via Augusta, 327 [Barcelona]. 8. COM DONAR RESPOSTA A LES NECESSITATS DELS JOVES: NOVES ALTERNATIVES EN XARXA Roger Caro, Director de projectes de l Associació Educativa Itaca. ASSOCIACIÓ ITACA. Visita a L Espai Jove la Claqueta. Adreça: c/montseny 22 [L Hospitalet de Llobregat]. 9. ACOMPANYEM ALS INFANTS I LES SEVES FAMÍLIES ELS PRIMERS ANYS DE VIDA? Lourdes Astigarraga, Cap de Territori i Anna Basiana, responsable del Matern-Infantil Rull. CÀRITAS. Visita a l espai Matern Infantil. Adreça: c/rull 8 (Barcelona). 10. RETRATAR EL RAVAL AMB ULLS D INFANT Àngels Carbonell, Responsable de comunicació i Laia Bellostes, Educadora del taller. FUNDACIÓ JOAN SALVADOR GAVINA. Adreça: c/nou de la Rambla [Barcelona]. 11. ACOMPANYAMENT A JOVES QUE HAN MIGRAT SENSE REFERENTS ADULTS Albert Parés, Advocat, Karmele Equiza, Coordinadora Centre Casc Antic, Fundació Adsis, Margarita Cabrera, Educadora de carrer i Manel Calvo, Educador de carrer. FUNDACIÓ ADSIS. Adreça: C/ Sant Pere Mitjà, 52, baixos. [Barcelona].

5 12. AJUT PSICOSOCIAL I EN TOXICOMANIES DES DE LA PRÒPIA ENTITAT Raúl Leronés Alarcón, Director Plataforma d Educació Social Martí- Codolar. Salesians, Dr. Eduard Sedó, Especialista en Salut Mental, psiquiatra i terapeuta i Antonio Calero, Fundació 3 Turons. SALESIANS. CENTRE MARTÍ CODOLAR. Adreça: Avd. Cardenal Vidal i Barraquer, 8-12 [Barcelona]. 13. AMB EN MANU BUSQUEM FAMÍLIES COL LABORADORES! UNA INICIATIVA COL LABORATIVA ENTRE CRAE I ICIF Jordi Ripoll, Cap del Servei d Acolliments Familiars. Creu Roja i Montse Torredeflot, Directora Fundación Nazareth. CREU ROJA. ACOLLIMENTS FAMILIARS. Adreça: c/ Joan d Àustria [Barcelona]. TARDA: SEGONA ESTACIÓ 16:00 u17:30h CONVERSES AL VAGÓ BIBLIOTECA BLOC 1 1. DINAMITZACIÓ JUVENIL AMB PERSPECTIVA COMUNITÀRIA. PROJECTES I M HERE I INTER(CANVI) Montse Sòria i Verònica Palasí, Coordinadores dels programes socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés. FUNDACIÓ PERE TARRÉS. 2. L ACOMPANYAMENT DE LES MARES ADOLESCENTS EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT, EN PERÍODE PERINATAL. PROJECTE ERASMUS Ana Isabel Baldero, Psicòloga d Antaviana i Lluís March, Director d Antaviana. EDUVIC. 3. JOVES QUE FAN CLICK: NOVES TECNOLOGIES EN L ATENCIÓ SOCIOEDUCATIVA DELS JOVES Carles Nieto Díaz, Coordinador de projectes de la Fundació IRES. FUNDACIÓ IRES. 4. EL CARRER COM A EINA D INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA AMB ADOLESCENTS, JOVES I COMUNITAT Vicky Blanco, Educadora de carrer. SUARA COOPERATIVA.

6 5. VENTE PA KA. PROJECTE D OCI NOCTURN ALTERNATIU JUVENIL Xavier Navarro, Responsable del projecte i Miriam Rodríguez, Cap de l Àrea de comunitat educadora. FUNDACIÓ MARIANAO. 6. NAVEGANT PELS ROLS FAMILIARS EN PROCESSOS DE RECUPERACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MAS- CLISTA Àlex Romo, Educador social referent d infants del SIE (Servei d Intervenció Especialitzada en Violència Masclista) i Milena de Murga, Responsable de l Àrea de Compromís Social de la Federació Catalana de Vela. ABD. BLOC 2 1. PROGRAMA D ATENCIÓ ALS ADOLESCENTS, ELS JOVES I LES SEVES FAMÍLIES. Servei gratuït de prevenció i detecció de consums problemàtics de drogues, i d atenció especia litzada als nois, noies i les seves famílies. Roser Orriols Guillemas, Cap de la Secció de recursos per a la infància i famílies. Àrea d Atenció a les Persones. Diputació de Barcelona. CENTRE SPOTT. 2. AC: 10 ANYS DE TREBALL EN XARXA PER UNA BCN INCLUSIVA Francesc Barreda, Àrea de Drets Socials, Ajuntament de Barcelona i Rafael López, Col legi d Educado- res i Educadors Socials de Catalunya. 3. SITUANT LA INFÀNCIA EN EL SEU CONTEXT FAMILIAR, SOCIAL I TERRITORIAL. EL NOU MODEL CAIXAPROINFÀNCIA David Velasco Mata. Fundació Bancària la Caixa, Dep. de lluita contra la pobresa i humanització de la salut, Àrea Social i Dolça Valero, Coordinadora de la Taula Territorial de Caixa ProInfancia de la Zona Nord de Nou Barris. Salesians Sant Jordi Ciutat Meridiana. 4. LA PARTICIPACIÓ INFANTIL EN LA GOVERNANÇA DE LES ENTITATS. L experiència de l Adrià Adrià de la Hoz, jove de la Fundació Resilis, Jordi Rireradevall, Educador de la Fundació Resilis i JA Ruiz Montes, membre de la PINCAT i responsable de continguts i relacions de Fundesplai. 5. HISTÒRIA DE VIDA DEL PARE MANEL Manel Pousa (Pare Manel), President de la Fundació Pare Manel i Xavier Capdevila, Director de la Fundació Pare Manel. FUNDACIÓ PARE MANEL.

7 18:00 u20:00h FESTA DEL VIATGE DE FEDAIA [La festa es celebrarà al Poble Espanyol. Per més informació consultar a Divendres, 14 d octubre de 2016 TERCERA ESTACIÓ 9:00 u 9:15h SORTIDA DEL TREN DEL FUTUR 9:15 u11:30h CONVERSES ALS VAGONS DE L EDUCACIÓ, DE L ATENCIÓ SOCIAL A LA INFÀNCIA I DE LA COMUNICACIÓ EDUCACIÓ ATENCIÓ SOCIAL A LA INFÀNCIA COMUNICACIÓ VAGÓ EDUCACIÓ 1. ISMAEL PALACÍN. Director Fundació Jaume Bofill. 2. EDUARD VALLORY. President del Centre UNESCO de Catalunya i director d Escola Nova JESÚS VILAR. Professor Titular de la Facultat d Educació Social i Treball Social Pere Tarrés URL. 4. DANIEL JUAN. Director Centre El Carmel. Fundació ADSIS. Membre Junta Directiva FEDAIA. 5. ALBERT REIXACHS. Educador social de la Fundació MAIN.

8 VAGÓ ATENCIÓ SOCIAL A LA INFÀNCIA 1. ALBERT SALES. Politòleg i Sociòleg. Professor associat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. 2. JESÚS VILAR. Professor Titular de la Facultat d Educació Social i Treball Social Pere Tarrés URL. 3. PACO ESTELLÉS. Director General de Salesians Sant Jordi. Membre Junta Directiva FEDAIA. 4. MARTA MONTOYA. Directora CRAE Kairós. EDUVIC. VAGÓ COMUNICACIÓ 1. CARME FIGUERAS. Consellera Consell de l Audiovisual de Catalunya (CAC). 2. AURE FARRAN. Periodista. Coordinadora Suplement Criatures del Diari ARA. 3. DANIEL JULIÀ. Director de l Associació REIR (Recursos Educatius per la Infància en Risc). 4. ERNEST CODINA. Periodista. Fundador del portal Adolescents.cat. 5. JESÚS VILAR. Professor Titular de la Facultat d Educació Social i Treball Social Pere Tarrés URL. Modera: Mª Luz Garcia. Periodista 11:30 u12:00h PAUSA-CAFÈ 12:00 u13:00h CONVERSA AL VAGÓ PRINCIPAL: REPTES DE FUTUR. Sr. Xavier Martínez Celorrio. PhD Professor de Sociologia. Universitat de Barcelona (UB) 13:00 u13:45h CONVERSA AL VAGÓ PRINCIPAL: EL ARTE DE VIVIR MEJOR. Sr. Pedro Martínez Ruiz. Escriptor, coach i conferenciant. 13:45 u14:00h FINAL DE VIATGE

9 iinformació d'interès COM ARRIBAR: CaixaForum. Centre Social i Cultural de l Obra Social la Caixa Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8. Barcelona Metro Espanya, línies 1 i 3 FGC Espanya, línies L8, S33, S4, S8, R5 i R6 Autobusos Línies 13 i 150 amb parada davant de CaixaForum Línies 9, 27, 50, 65, 79, 91, 109 i 165, amb parada a Pl. Espanya Línies D20, H12, V7, L72, L80, L81, L86, L87, L95 amb parada a Pl. Espanya Bicing Gran Via - Plaça Espanya (estació nº 96), Rius i Taulet (estació nº 237) EXPOSICIONS EN PROGRAMACIÓ: Philippe Halsman. Sorprèn-me! Selecció de més de 300 fotografies de Philippe Halsman, considerat un dels fotògrafs més importants del segle XX, reconegut per les seves 101 portades de la revista LIFE, i també per l extensa col laboració que va tenir amb Salvador Dalí. INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: Del 21 de setembre al 10 d octubre (inclosos). Secretaria Tècnica de la FEDAIA. Horari de 8:30 a 14:00h i de 15:00 a 17:00h. T secretaria@fedaia.org Omplir el formulari d inscripció online a través de o 2. Ingressar l import total de la inscripció al compte de la FEDAIA de la Caixa : ES , indicant el nom, cognoms i entitat a qui correspon la inscripció. 3. Enviar còpia de l ingrés bancari a secretaria@fedaia.org. L ordre d inscripció es farà d acord a la data d ingrés bancari. PREU INSCRIPCIÓ: Socis 45. No socis 65. Places limitades. ORGANITZA: FEDAIA Caballero 79, 1r B Barcelona Telf.: fedaia@fedaia.org EN CONVENI AMB: EN COL.LABORACIÓ: Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

º FÓRUM FEDAIA. 13 y 14 de octubre de Auditorio CaixaForum Centro Social y Cultural de la Obra Social «la Caixa». Barcelona

º FÓRUM FEDAIA. 13 y 14 de octubre de Auditorio CaixaForum Centro Social y Cultural de la Obra Social «la Caixa». Barcelona 20 º FÓRUM FEDAIA 13 y 14 de octubre de 2016 Auditorio CaixaForum Centro Social y Cultural de la Obra Social «la Caixa». Barcelona fedaia.org www.forumfedaia.org INTRODUCCIÓN La FEDAIA cumple 20 años y

Más detalles

º FÓRUM FEDAIA. 13 y 14 de octubre de Auditorio CaixaForum Centro Social y Cultural de la Obra Social «la Caixa». Barcelona

º FÓRUM FEDAIA. 13 y 14 de octubre de Auditorio CaixaForum Centro Social y Cultural de la Obra Social «la Caixa». Barcelona 20 º FÓRUM FEDAIA 13 y 14 de octubre de 2016 Auditorio CaixaForum Centro Social y Cultural de la Obra Social «la Caixa». Barcelona fedaia.org www.forumfedaia.org INTRODUCCIÓN La FEDAIA cumple 20 años y

Más detalles

LA VIDA FA MAL ABANS D HORA

LA VIDA FA MAL ABANS D HORA 22 è FÒRUM FEDAIA 18 i 19 d octubre de 2018 Auditori CaixaForum, Barcelona QUAN LA VIDA FA MAL ABANS D HORA l abordatge del dolor en la infància i l adolescència INTRODUCCIÓ La dimensió emocional dels

Más detalles

Cures Pal liatives Pediàtriques: Un dret dels infants. Un deure de tots.

Cures Pal liatives Pediàtriques: Un dret dels infants. Un deure de tots. Cures Pal liatives Pediàtriques: Un dret dels infants. Un deure de tots. Dilluns 10 d octubre de 2016 Recinte Modernista de l Hospital de la Santa Creu i Sant Pau CURES PAL LIATIVES PEDIÀTRIQUES Un dret

Más detalles

LA INFÀNCIA I L ADOLESCÈNCIA A BARCELONA: PRESENT I FUTUR

LA INFÀNCIA I L ADOLESCÈNCIA A BARCELONA: PRESENT I FUTUR LA INFÀNCIA I L ADOLESCÈNCIA A BARCELONA: PRESENT I FUTUR Què en sabem, què està fent l Ajuntament i reptes de ciutat 19 de novembre, de 9.00 a 18.30 h a l Espai Jove La Fontana Gran de Gràcia, 190-192,

Más detalles

DIBUJAR LOS ITINERARIOS DE INCLUSIÓN SOCIAL EN LA INFANCIA. o FÓRUM FEDAIA. 26 y 27 de octubre de 2017

DIBUJAR LOS ITINERARIOS DE INCLUSIÓN SOCIAL EN LA INFANCIA. o FÓRUM FEDAIA. 26 y 27 de octubre de 2017 o FÓRUM FEDAIA 21 26 y 27 de octubre de 2017 Auditori CaixaForum Centre Social i Cultural de l Obra Social «la Caixa». Barcelona DIBUJAR LOS ITINERARIOS DE INCLUSIÓN SOCIAL EN LA INFANCIA INTRODUCCIÓN

Más detalles

TAULA RODONA Trajectòria i compromís de les entitats del tercer sector a dia d avui. Reptes de futur.

TAULA RODONA Trajectòria i compromís de les entitats del tercer sector a dia d avui. Reptes de futur. TAULA RODONA Trajectòria i compromís de les entitats del tercer sector a dia d avui. Reptes de futur. Nom de l entitat: A.E. L Esquitx. Ponent/s: Anna Capdevila i Angels Gaya CaixaForum Barcelona Orígens

Más detalles

ELS ACORDS EDUQUEN Jornada d intercanvi d experiències

ELS ACORDS EDUQUEN Jornada d intercanvi d experiències ELS ACORDS EDUQUEN Jornada d intercanvi d experiències divendres 6 d abril de 2018 La Facultat de Psicologia, Ciències de l Educació i de l Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull), amb el suport del

Más detalles

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA CIUTAT DE LLEIDA 3r. Plenari 22 de març de 2010 Generalitat de Catalunya Departament d'acció Social i Ciutadania Procésde disseny del Pla DIAGNOSI procés Aprovació

Más detalles

Vida dies amb els seus cafès de bon matí

Vida dies amb els seus cafès de bon matí 38727 dies amb els seus mostrat una porta, i ells l han obert Tots plegats hem aconseguit oferir 38727 nits d allotjament mateix lloc, anar a la cuina i fer un bon cafè Hem crescut i ho hem fet pas a pas

Más detalles

SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD

SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD Serveis municipals per a les dones La Regidoria de Feminismes i LGTBI s encarrega de promoure la defensa dels drets i de les condicions de vida

Más detalles

JORNADES SOBRE LA NOVA GOVERNANÇA DE L AIGUA

JORNADES SOBRE LA NOVA GOVERNANÇA DE L AIGUA JORNADES SOBRE LA NOVA GOVERNANÇA DE L AIGUA 18 Terrassa, 10 i 11 d octubre de 2018 Sala d actes del Vapor Universitari de Terrassa Presentació Sr. Marc Armengol i Puig tinent d Alcalde de l Àrea de Territori

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

CENTRES AMB PLACES LLIURES PRACTICUM I - GRAU D'EDUCACIÓ SOCIAL

CENTRES AMB PLACES LLIURES PRACTICUM I - GRAU D'EDUCACIÓ SOCIAL CENTRES AMB PLACES LLIURES PRACTICUM I - GRAU D'EDUCACIÓ SOCIAL Practicum Centre Places Lliures Pràcticum I (Badalona) - Centre Obert Llefià (Coop.ISOM)-Tardes 1 Pràcticum I (Badalona) - Fundació Catalunya.

Más detalles

1r CONGRÉS LA SALUT A L ADOLESCÈNCIA. INS El Cairat AEE INS EL CAIRAT

1r CONGRÉS LA SALUT A L ADOLESCÈNCIA. INS El Cairat AEE INS EL CAIRAT 1r CONGRÉS LA SALUT A L ADOLESCÈNCIA INS El Cairat AEE INS EL CAIRAT 24 i 25 D ABRIL 2013 ESPARREGUERA COMITÈ CIENTÍFIC XAVIER MARTÍN FERNÁNDEZ, llicenciat Educació Física i Coordinador de l Associació

Más detalles

Twitter com a eina d atenció al client. Febrer de 2016

Twitter com a eina d atenció al client. Febrer de 2016 Twitter com a eina d atenció al client Febrer de 2016 1 Decisions 2.0 Bo, bonic i barat Amb uns recursos limitats, s ha de valorar molt bé l entrada a una nova xarxa social Les noves iniciatives no només

Más detalles

Informe de gestió 2014

Informe de gestió 2014 Informe de gestió 2014 Les cooperatives de la Sectorial 112 cooperatives d iniciativa social 7.081 persones entre sòcies i treballadores Més de 151 milions d euros de facturació anual conjunta Evolució

Más detalles

22 o FÓRUM CUANDO LA VIDA DAÑA ANTES DE TIEMPO FEDAIA. El abordaje del dolor en la infancia y la adolescencia

22 o FÓRUM CUANDO LA VIDA DAÑA ANTES DE TIEMPO FEDAIA. El abordaje del dolor en la infancia y la adolescencia CUANDO LA VIDA DAÑA ANTES DE TIEMPO El abordaje del dolor en la infancia y la adolescencia 22 o FÓRUM FEDAIA 18 y 19 de octubre de 2018 Auditorio CaixaForum Centro Social y Cultural de la Obra Social de

Más detalles

Projecte d Acció Comunitària RADARS PERSONES GRANS, GRANS PERSONES. LA SAGRERA, NAVAS i EL CONGRÉS- INDIANS

Projecte d Acció Comunitària RADARS PERSONES GRANS, GRANS PERSONES. LA SAGRERA, NAVAS i EL CONGRÉS- INDIANS Projecte d Acció Comunitària RADARS PERSONES GRANS, GRANS PERSONES LA SAGRERA, NAVAS i EL CONGRÉS- INDIANS Com actuem? RADARS VEÏNALS I COMERCIALS Prevenció / Reducció del risc d aïllament Prevenció /

Más detalles

Recursos de suport escolar

Recursos de suport escolar Aquest díptic recull els recursos de suport presents al districte de Ciutat Vella. En forma de directori, es mostra la informació de de cada recurs i una descripció bàsica de les seves activitats. Amb

Más detalles

L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA

L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA La Missió Ser cada cop més a prop de les persones vulnerables en els àmbits estatal i internacional a través d accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador

Más detalles

Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials

Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials Les Accions de Formació que es recullen en aquest document s han elaborat a partir de: *Estudi de necessitats

Más detalles

Josep Roca Carrió Inspector d Educació. (signat el 4 de juny de 2012)

Josep Roca Carrió Inspector d Educació. (signat el 4 de juny de 2012) Protocol d actuació entre els departaments de Benestar Social i Família i d Ensenyament, de detecció, notificació, derivació i coordinació de les situacions de maltractament infantil i adolescent en l

Más detalles

PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA

PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA 2017-2018 Barcelona Gener 2017 ÍNDEX 1- Introducció. 2- Voluntaris/es propis de l Associació Salut i Família. 3- Voluntaris/es vinculats a la Xarxa de

Más detalles

ACORDS DE GOVERN DE 13 DE GENER

ACORDS DE GOVERN DE 13 DE GENER ACORDS DE GOVERN DE 13 DE GENER DEPARTAMENT DEL CONSELLER EN CAP...1 DEPARTAMENT D ENSENYAMENT...1 DEPARTAMENT D UNIVERSITATS, RECERCA I SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ...1 BIOGRAFIES...2 ACORDS DE GOVERN DE

Más detalles

Tractament basat en la Mentalització i Psicoanàlisi

Tractament basat en la Mentalització i Psicoanàlisi XXX JORNADES DE LA REVISTA CATALANA DE PSICOANÀLISI Tractament basat en la Mentalització i Psicoanàlisi 14 de novembre de 2015 AUDITORI COSMOCAIXA Isaac Newton 26, 08022 Barcelona Organitza: SOCIETAT ESPANYOLA

Más detalles

TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ

TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ ... TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ FORMACIÓ CONTINUADA 2018 Pàgina 1 1. JUSTIFICACIÓ Actualment es detecta un augment de trastorns de conducta en infants i d adolescents. És una problemàtica

Más detalles

Raval Territori Socialment Responsable (TSR)

Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Dades històriques rellevants de El Raval 1960: 105.000 hab. 1996: 35.000 hab. Anys 80: prostitució, droga, marginalitat... 1981-1996: Fugida de 70.000 hab Finals

Más detalles

Informe d activitats Annexos. Informe anual 05 FSG Catalunya 3

Informe d activitats Annexos. Informe anual 05 FSG Catalunya 3 Informe d activitats 2005 Annexos Informe anual 05 FSG Catalunya 3 Quadre de programes Àrea de Ocupació Programa ACCEDER. Programa Pluriregional de Lluita contra la Discriminació Programa d Inserció laboral

Más detalles

G R E U G E S C O R N E L L À. les persones. El defensor de SÍNDIC

G R E U G E S C O R N E L L À. les persones. El defensor de SÍNDIC SÍNDIC G R E U G E S C O R N E L L À El defensor de les persones Informe 2009 PRESENTACIÓ Frederic Prieto i Caballé Síndic de Greuges de Cornellà He de començar aquesta presentació insistint en el paper

Más detalles

Fundació Privada Foment de l Habitatge Social. Gener 2015

Fundació Privada Foment de l Habitatge Social. Gener 2015 Fundació Privada Foment de l Habitatge Social Gener 2015 Origen de la Fundació La Fundació va ser creada per iniciativa de Càritas l any 1990. L any 2012 es va decidir donar-li un fort impuls financer

Más detalles

PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS SEXISTES A LES FESTES MAJORS DE POBLE SEC. Carla Alsina Muro POBLE SEC FEMINISTA

PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS SEXISTES A LES FESTES MAJORS DE POBLE SEC. Carla Alsina Muro POBLE SEC FEMINISTA PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS SEXISTES A LES FESTES MAJORS DE POBLE SEC Carla Alsina Muro POBLE SEC FEMINISTA VIOLÈNCIES SEXISTES A L ESPAI PÚBLIC: SOBRE MIS DERECHOS JUNE JORDAN Control dels territoris

Más detalles

Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn. 9 d octubre de 2015

Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn. 9 d octubre de 2015 Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn 9 d octubre de 2015 XARXA EDUCATIVA La Societat és xarxa... i això afecta a totes les organitzacions M. Castells Escola, Família i Entorn Beneficis

Más detalles

1a JORNADA DE PROMOCIÓ I EDUCACIÓ PER A LA SALUT. en els centres educatius a les Illes Balears

1a JORNADA DE PROMOCIÓ I EDUCACIÓ PER A LA SALUT. en els centres educatius a les Illes Balears JORNAD OBRE ROMOCI DUCACIÓ ER A LA 1a JORNADA DE PROMOCIÓ I EDUCACIÓ PER A LA SALUT en els centres educatius a les Illes Balears La finalitat d aquesta Jornada és fomentar la feina en equip i facilitar

Más detalles

QUI SOM PROJECTES ÍNDEX MISSIÓ, VISIÓ I VALORS ORGANITZACIÓ CONTACTE PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA COL LABORADORS

QUI SOM PROJECTES ÍNDEX MISSIÓ, VISIÓ I VALORS ORGANITZACIÓ CONTACTE PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA COL LABORADORS MEMÒRIA 2016 ÍNDEX QUI SOM Salesians Sant Jordi-PES Cruïlla (SSJ-PES Cruïlla) té com finalitat respondre als orígens carismàtics de la Congregació Salesiana, l atenció als infants i joves pobres, abandonats

Más detalles

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat 28-04-2014 Programa Baixem al Carrer Inici del programa: 2009 Territori: Poble Sec Agents que van intervenir: Per iniciativa del Pla Comunitari del barri A través

Más detalles

INFORMACIÓ RECORREGUTS LÍNIES PER CURSA WOMEN RACE EL CORTE INGLÉS. Diumenge 10/06/2018. De 09:30 h. fins a 11:00 h.

INFORMACIÓ RECORREGUTS LÍNIES PER CURSA WOMEN RACE EL CORTE INGLÉS. Diumenge 10/06/2018. De 09:30 h. fins a 11:00 h. INFORMACIÓ RECORREGUTS LÍNIES PER CURSA WOMEN RACE EL CORTE INGLÉS. Diumenge 10/06/2018. De 09:30 h. fins a 11:00 h. Amb motiu d aquest esdeveniment esportiu, informem de les possibles incidències i dels

Más detalles

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic 2016-2020 1/ Introducció 2/ Pilars i Objectius del Pla 2.1 / Els Pacients 2.2 / Els Professionals 2.3 / Els Recursos 1 Introducció L Hospital Clínic de Barcelona

Más detalles

Una persona dos serveis. Relació entre residències i entitats tutelars

Una persona dos serveis. Relació entre residències i entitats tutelars 2a Jornada tècnica DE TUTELES Una persona dos serveis. Relació 18 de juny de 2015, de 9.30 a 17.00 hores Col labora: Cada vegada és més comú que persones incapacitades judicialment i protegides per una

Más detalles

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils

La tortuga Poruga. Un nou material didàctic de l Estany de Sils. 2ª Jornada de l Estany de Sils La tortuga Poruga Un nou material didàctic de l Estany de Sils 2ª Jornada de l Estany de Sils Temporània, Associació d Educació Ambiental de la Selva Joan Mas Josep Noguerol Llicenciats en Ciències Ambientals

Más detalles

Debats sobre els models de treball amb homes i la Violència masclista en les relacions de parella

Debats sobre els models de treball amb homes i la Violència masclista en les relacions de parella SEMINARI EUROPEU Debats sobre els models de treball amb homes i la Violència masclista en les relacions de parella 13-14 de Març de 2008 www.muviproject.eu Institut Català de les Dones Pça. Pere Corominas

Más detalles

RADARS PER A LES PERSONES GRANS DE GUINARDÓ I BAIX GUINARDÓ

RADARS PER A LES PERSONES GRANS DE GUINARDÓ I BAIX GUINARDÓ Projecte d Acció Comunitària RADARS PER A LES PERSONES GRANS DE GUINARDÓ I BAIX GUINARDÓ Els barris del Guinardó i del Baix Guinardó tenen una població total de 61.465 persones, de les quals 8.806 són

Más detalles

MusicoteràpiaBCN- Carrer Martínez de la Rosa 15 Local Barcelona

MusicoteràpiaBCN- Carrer Martínez de la Rosa 15 Local Barcelona Programa del curs Musicoteràpia i Salut mental Curs Musicoteràpia i salut mental estiu 20h de formació els 5 dilluns de juliol ( 3, 10,17,24 i 31) del 2017 de 11 a 13h i de 14.30 a 16.30h Preu: 332. Els

Más detalles

L'economia social a Barcelona

L'economia social a Barcelona MONOGRÀFIC L'economia social a Barcelona 1 7 d O c t u b r e 2 0 1 2 Presentació P.1 Aproximació al territori: l'economia social a Barcelona P.1-3 La Xarxa d'economia Social de Barcelona P.4 L' impacte

Más detalles

RADARS PER A LES PERSONES GRANS DEL BARRI DE SANT ANDREU

RADARS PER A LES PERSONES GRANS DEL BARRI DE SANT ANDREU Projecte d Acció Comunitària RADARS PER A LES PERSONES GRANS DEL BARRI DE SANT ANDREU Com actuem? RADARS VEÏNALS I COMERCIALS Prevenció / Reducció del risc d aïllament Prevenció / Reducció del risc d aïllament

Más detalles

Programa My LIFE. Centre de Capacitació Barcelona

Programa My LIFE. Centre de Capacitació Barcelona Programa My LIFE Centre de Capacitació Barcelona Què és el programa My LIFE? Un programa de capacitació, aprenentatge i entrenament d habilitats per a la vida diària que es du a terme en un centre propi

Más detalles

EXPERIÈNCIA GRUP D INSERCIÓ COMUNITARIA, LA PARTICIPACIÓ DE L AFECTAT EN LA RECUPERACIÓ EN SALUT MENTAL

EXPERIÈNCIA GRUP D INSERCIÓ COMUNITARIA, LA PARTICIPACIÓ DE L AFECTAT EN LA RECUPERACIÓ EN SALUT MENTAL EXPERIÈNCIA GRUP D INSERCIÓ COMUNITARIA, LA PARTICIPACIÓ DE L AFECTAT EN LA RECUPERACIÓ EN SALUT MENTAL Jornada tècnica La Unió T. Mas, Mª J. Oliva i M. González Novembre/ 2016 Experiencia grup d inserció

Más detalles

Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS

Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS Fundació Catalunya - La Pedrera Una fundació compromesa amb el territori i la gent Neix l 1 de gener de 2013, com a entitat

Más detalles

Pla d Atenció Integral per a la Gent Gran TU ETS IMPORTANT

Pla d Atenció Integral per a la Gent Gran TU ETS IMPORTANT Pla d Atenció Integral per a la Gent Gran TU ETS IMPORTANT Ministeri d Afers Socials, Justícia i Interior Andorra la Vella, 5 d octubre del 2017 El Pla es desplega en 5 línies d actuació: LÍNIA 1: GENT

Más detalles

AL LEGACIONS A L ÀREA DE PROXIMITAT DEL CEIP PAU ROMEVA

AL LEGACIONS A L ÀREA DE PROXIMITAT DEL CEIP PAU ROMEVA Generalitat de Catalunya Departament d Educació Centre d Educació Infantil i Primària Pau Romeva C/ Pisuerga, 1 08028 Barcelona Tel: 934406790 Fax: 934470091 Sr. Manel Blasco i Legaz Gerent Consorci d

Más detalles

Pla de formació per a entitats sense ànim de lucre Octubre i novembre 2017

Pla de formació per a entitats sense ànim de lucre Octubre i novembre 2017 Pla de formació per a entitats sense ànim de lucre Octubre i novembre 2017 Organitza: Amb el suport de: Tallers i sessions informatives Octubre i novembre 2017 Infografies per comunicar millor Dimarts

Más detalles

Activitat : Vacances de setmana santa al hotel GHT Aquarium de Lloret de Mar

Activitat : Vacances de setmana santa al hotel GHT Aquarium de Lloret de Mar Les entitats federades de Dincat ofereixen activitats adaptades a les persones amb discapacitat intel lectual o del desenvolupament durant aquesta setmana santa. Aquí les teniu: Marenostrum, Associació

Más detalles

QUINZENA MARTA MATA A L HOSPITALET DIA INTERNACIONAL DE LA CIUTAT EDUCADORA. Del 15 al 30 de novembre de de novembre de 2016

QUINZENA MARTA MATA A L HOSPITALET DIA INTERNACIONAL DE LA CIUTAT EDUCADORA. Del 15 al 30 de novembre de de novembre de 2016 QUINZENA MARTA MATA A L HOSPITALET Del 15 al 30 de novembre de 2016 DIA INTERNACIONAL DE LA CIUTAT EDUCADORA 30 de novembre de 2016 Per aconseguir allò que la humanitat reclama de l educació, cal una comunitat

Más detalles

Jornada. Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte. Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals

Jornada. Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte. Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals Jornada Guia SEREM (SEguretat REhabilitació Manteniment) Treballs en obres sense projecte Divendres 12 de juny del 2015 De 9 a 13.00h Organitza: Secretaria d Ocupació i Relacions Laborals Amb la col laboració

Más detalles

Presentació dels actes commemoratius del 150è aniversari del Tren de Sarrià

Presentació dels actes commemoratius del 150è aniversari del Tren de Sarrià Presentació dels actes commemoratius del 150è aniversari del Tren de Sarrià Barcelona, 2 d abril de 2013 17 de maig de 2013 1 L aniversari El 23 de juny de 2013 es commemora el 150è aniversari del Tren

Más detalles

Servei d atenció a les víctimes de la violència de gènere i domèstica (SAVVGD)

Servei d atenció a les víctimes de la violència de gènere i domèstica (SAVVGD) Servei d atenció a les víctimes de la violència de gènere i domèstica (SAVVGD) Àrea de Polítiques d Igualtat Ministeri d Afers Socials, Justícia i Interior Andorra la Vella, 24 de novembre del 2016 ÍNDEX

Más detalles

Salut Mental Perinatal

Salut Mental Perinatal Destinataris Professionals dels Serveis ASSIR Esquerra (obstetres i llevadors/es). Professionals dels CSMA, CSMIJ i CAS de l Àmbit ASSIR Esquerra de Barcelona Ciutat (psiquiatres, infermers/es i psicòlegs/ogues,

Más detalles

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS PER ALS ACTUARIS Mireia Garreta Simó 26 d Octubre de 2017 Col legi d Actuaris de Catalunya, Barcelona Introducció Definició Per què crear un perfil? Què agrada més als usuaris? Tipologia de comptes Creació

Más detalles

He treballat amb metges de família, infermeres, pediatres, odontòlegs i administratius. Amb l'especialitzada i l Hospital de la Vall d Hebron

He treballat amb metges de família, infermeres, pediatres, odontòlegs i administratius. Amb l'especialitzada i l Hospital de la Vall d Hebron En el barri de la Trinitat Nova, del districte de Nou Barris de la ciutat de Barcelona. EAP Chafarinas. El 1991 em vaig iniciar en treball Social Sanitari. He treballat amb metges de família, infermeres,

Más detalles

DETECCIÓ I INTERVENCIÓ EN TRASTORNS DURANT EL DESENVOLUPAMENT EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

DETECCIÓ I INTERVENCIÓ EN TRASTORNS DURANT EL DESENVOLUPAMENT EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA DETECCIÓ I INTERVENCIÓ EN TRASTORNS DURANT EL DESENVOLUPAMENT EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA TAARE ZAMEEN PAR INTRODUCCIÓ Com a educadores i educadors socials ens trobem moltes vegades en el nostre àmbit

Más detalles

Proposta de convocatòria d una consulta popular. per via de referèndum d àmbit de Catalunya. d iniciativa popular

Proposta de convocatòria d una consulta popular. per via de referèndum d àmbit de Catalunya. d iniciativa popular Proposta de convocatòria d una consulta popular per via de referèndum d àmbit de Catalunya d iniciativa popular Proposta de convocatòria d una consulta popular per via de referèndum d àmbit de Catalunya

Más detalles

VII JORNADA Societat Catalana d Atenció i Tractament del Consum de Tabac

VII JORNADA Societat Catalana d Atenció i Tractament del Consum de Tabac VII JORNADA Societat Catalana d Atenció i Tractament del Consum de Tabac Divendres, 10 de febrer de 2017 Junts per la salut, cap pas enrere! VII JORNADA Societat Catalana d Atenció i Tractament del Consum

Más detalles

L'AFECTACIÓ DE SALUT MENTAL EN LA POBLACIÓ INFANTIL I ADOLESCENT EN SITUACIÓ DE RISC A CATALUNYA

L'AFECTACIÓ DE SALUT MENTAL EN LA POBLACIÓ INFANTIL I ADOLESCENT EN SITUACIÓ DE RISC A CATALUNYA L'AFECTACIÓ DE SALUT MENTAL EN LA POBLACIÓ INFANTIL I ADOLESCENT EN SITUACIÓ DE RISC A CATALUNYA O. Presentació A dia d avui les ràpides transformacions socials i la crisi entre d altres factors, han tingut

Más detalles

DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI

DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI Resultats i oportunitats de futur Abril de 2017 PALLARS JUSSÀ Superfície: 1.343,1

Más detalles

DADES DE LA FORMACIÓ DIRIGIT A OBJECTIU METODOLOGIA IMPARTIT PER

DADES DE LA FORMACIÓ DIRIGIT A OBJECTIU METODOLOGIA IMPARTIT PER FORMACIÓ BONIFICADA PLA DE FORMACIÓ PROGRAMA DE FORMACIÓ PER LA IMPLANTACIÓ D UN SISTEMA DE GESTIÓ DE QUALITAT BASAT EN EL MODEL BASADO EN LA NORMA ISO 9001-2008 Dincat - C/Joan Güell 90-92 (08028 Barcelona)

Más detalles

CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA

CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA CONGRÉS DE CULTURA DE TERRASSA Auditori Municipal 25, 26 i 27 de gener de 2013 A.C.A. AMIGOS DE LA SANTA CRUZ DE CANJÁYAR Antonio Simón Hernández President Direcció i coordinació Logo o imatge de l entitat

Más detalles

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol

9, 10, 11, 12 i 13 de juliol Programa d Activitats de qualitat i amb un alt valor educatiu. Dissenyat, gestionat i portat a terme pels professors i mestres de la pròpia Escola. Alt nivell de coneixement dels alumnes. Continuïtat del

Más detalles

GICS (Grup de Gestió d Informació. Gestors de cites: Què són? Què fan? Què podem fer més?

GICS (Grup de Gestió d Informació. Gestors de cites: Què són? Què fan? Què podem fer més? GICS (Grup de Gestió d Informació en Ciències de la Salut) Gestors de cites: Què són? Què fan? Què podem fer més? Sessió organitzada i coordinada per Viry Santamaria Gestors de referències bibliogràfiques

Más detalles

PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS SEXISTES A LES FESTES MAJORS DE POBLE SEC. Carla Alsina Muro POBLE SEC FEMINISTA

PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS SEXISTES A LES FESTES MAJORS DE POBLE SEC. Carla Alsina Muro POBLE SEC FEMINISTA PROTOCOL CONTRA LES AGRESSIONS SEXISTES A LES FESTES MAJORS DE POBLE SEC Carla Alsina Muro POBLE SEC FEMINISTA VIOLÈNCIA MASCLISTA A L ESPAI PÚBLIC La violència sexual des del paradigma de les violències

Más detalles

Família i Escola Junts X l educació

Família i Escola Junts X l educació Presentació del web Família i Escola Junts X l educació Amb la col laboració del Departament de Benestar Social i Família i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya 15 de setembre de 2011

Más detalles

ESPAIS SIMULTANIS. Bones pràctiques en pro de la inclusió social

ESPAIS SIMULTANIS. Bones pràctiques en pro de la inclusió social ESPAIS SIMULTANIS Bones pràctiques en pro de la inclusió social LA PARTICIPACIÓ DEL CRAE KAIRÓS DINS DEL PLA COMUNITARI DEL POBLE SEC Marta Montoya (Directora del CRAE Kairós, EDUVIC SCCL) CaixaForum Barcelona

Más detalles

APRÈN A PERDRE LA POR DE PARLAR EN PÚBLIC Dimecres de 9.30 a 11 h A càrrec de: Geòrgia Bonell Sala Lloc: Punt d Igualtat Preu: C

APRÈN A PERDRE LA POR DE PARLAR EN PÚBLIC Dimecres de 9.30 a 11 h A càrrec de: Geòrgia Bonell Sala Lloc: Punt d Igualtat Preu: C Index dels cursos pag. Aprèn a perdre la por de parlar en públic 2 Els colors de l alimentació 2 Gestió d emocions a través de l artteràpia 3 Millorem la nostra memòria 3 Mindfulness 3 Conversa d anglès

Más detalles

PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A FUNCIONS I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL COL LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA

PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A FUNCIONS I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL COL LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A I ÀMBITS D INTERVENCIÓ PROFESSIONAL PEDAGOG/A DE DESENVOLUPAMENT ORGANITZATIVA ANALÍTICA Educació, instrucció i formació global i específica socioeducatiu global i específic

Más detalles

Seminari d actualització. Governança i gestió del sistema públic local de serveis socials

Seminari d actualització. Governança i gestió del sistema públic local de serveis socials Seminari d actualització Governança i gestió del sistema públic local de serveis socials Barcelona, 2016 1. Presentació L any 2013, l ACM i la Càtedra Enric Prat de la Riba d Estudis Jurídics Locals de

Más detalles

10 anys de Consells de Salut a Barcelona Reflexió compartida

10 anys de Consells de Salut a Barcelona Reflexió compartida 10 anys de Consells de Salut a Barcelona Reflexió compartida 2010-2011 Punt de partida Per tal d aprofundir en la reflexió entorn la situació i les línies de futur dels Consells es va treballar amb els

Más detalles

VII Jornada Societat Catalana d Atenció i Tractament del Consum de Tabac

VII Jornada Societat Catalana d Atenció i Tractament del Consum de Tabac VII Jornada Societat Catalana d Atenció i Tractament del Consum de Tabac Divendres, 10 de febrer de 2017 Junts per la salut, cap pas enrere! VII JORNADA Societat Catalana d Atenció i Tractament del Consum

Más detalles

ELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL. l àmbit social

ELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL. l àmbit social ELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS DAVANT LA SITUACIÓ ACTUAL Una mirada des de la proximitat en l àmbit social CRISTINA FRAILE TREBALLADORA SOCIAL CAP DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS Impacte de la crisi econòmica en

Más detalles

ATENEU POPULAR 9BARRIS

ATENEU POPULAR 9BARRIS ATENEU POPULAR 9BARRIS II JORNADES DE FORMACIÓ EN CIRC DE CATALUNYA 20 I 21 DE NOVEMBRE 2010 - Formació i Circ Social Ateneu Popular 9Barris c/portlligat 11-15, 08042, Barcelona - www.ateneu9b.net formacio@ateneu9b.net

Más detalles

Accions específiques pels Metges joves

Accions específiques pels Metges joves Accions específiques pels Metges joves Estudiants CoMB Unitat de Participació Secció MIR Secció MIR Actes i Jornades Participació anual en les Jornades d Estudiants Clínic i Estudiants Bellvitge amb alguna

Más detalles

MusicoteràpiaBCN- Carrer Martínez de la Rosa 15 Local Barcelona

MusicoteràpiaBCN- Carrer Martínez de la Rosa 15 Local Barcelona Programa del curs Musicoteràpia i Salut mental Es tracta d un Curs teòric-pràctic sobre el tractament amb musicoteràpia de diversos trastorns en salut mental, amb una perspectiva psicològica des del model

Más detalles

MusicoteràpiaBCN- Carrer Martínez de la Rosa 15 Local Barcelona

MusicoteràpiaBCN- Carrer Martínez de la Rosa 15 Local Barcelona Programa del curs Musicoteràpia i Salut mental Curs Musicoteràpia i salut mental hivern 9h de formació els dies 28, 29 i 30 de desembre de 2016 de 17.30 a 20.30h Preu: 150 Els cursos de Musicoteràpia i

Más detalles

El reallotjament enfront de la pèrdua de l habitatge

El reallotjament enfront de la pèrdua de l habitatge El reallotjament enfront de la pèrdua de l habitatge Mesa d Emergència de Catalunya Barcelona, 16 d octubre de 2017 A. Pèrdua de l habitatge. 1 objectiu 3 instruments Ajudar a les famílies amb sobreendeutament,

Más detalles

CALENDARI CONFERÈNCIES I REUNIONS Curs 2017/18

CALENDARI CONFERÈNCIES I REUNIONS Curs 2017/18 CALENDARI CONFERÈNCIES I REUNIONS Curs 2017/18 Reunió de pares Educació infan+l P3, P4 i P5 CONFERÈNCIA I per aprendre..., la ment es va posar a jugar Ponent: Imma Marín Dia 18 d octubre de 2017 Hora 17:30h

Más detalles

Reus, 14 d abril de 2011

Reus, 14 d abril de 2011 BARCELONA I L FP: Una organització, tres entitats al servei de centres i empreses Reus, 14 d abril de 2011 La Formació Professional a Barcelona Consell de la FP: Òrgan de consulta i participació impulsat

Más detalles

Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop. Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018

Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop. Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018 Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018 El Departament de Treball Afers Socials i famílies, promou la xarxa d ateneus cooperatius concebuts com

Más detalles

Trobada del CIB 25 de gener de Àrea de Cultura, Educació i Esports Servei d Educació

Trobada del CIB 25 de gener de Àrea de Cultura, Educació i Esports Servei d Educació Trobada del CIB 25 de gener de 2017 Àrea de Cultura, Educació i Esports Servei d Educació escoles i centres socioeducatius curs 2016-17: Antoni Botey, Arrels Blanquerna, Arrels Esperança, Can Barriga,

Más detalles

CIATE JOC I ESPORT RECURSOS DE RECERCA D INFORMACIÓ

CIATE JOC I ESPORT RECURSOS DE RECERCA D INFORMACIÓ CIATE JOC I ESPORT RECURSOS DE RECERCA D INFORMACIÓ PORTALS D INFORMACIÓ Podem estructurar el recull d informació segons els seus d àmbits d informació: Portals d educació Portals de centres de recursos

Más detalles

Es recupera l'oficina Municipal d'informació al Consumidor (OMIC)

Es recupera l'oficina Municipal d'informació al Consumidor (OMIC) Página 1 de 3 INFORMACIÓ GENERAL divendres 17 març '17 10:59 64 lectures Tweet CONSUM Es recupera l'oficina Municipal d'informació al Consumidor (OMIC) L'alcaldessa Camí Mendoza, el president de la Unió

Más detalles

Els serveis públics i l acció comunitària

Els serveis públics i l acció comunitària Els serveis públics i l acció comunitària IGOP: Escola de Polítiques Socials i Urbanes 25 octubre 2016 Raquel Gallego (IP), Nicolás Barbieri, Ernesto Morales Índex Marc analític: ü Conceptes ü Indicadors

Más detalles

Experiència pilot Aprenentatge-Servei Museu d Arqueologia de Catalunya Escola Joan Pelegrí Centre Cívic El Sortidor

Experiència pilot Aprenentatge-Servei Museu d Arqueologia de Catalunya Escola Joan Pelegrí Centre Cívic El Sortidor Aprenentatge, comunitat i patrimoni Experiència pilot Aprenentatge-Servei Museu d Arqueologia de Catalunya Escola Joan Pelegrí Centre Cívic El Sortidor 2ª Jornada Patrimoni i Escola Octubre de 2016 Museu

Más detalles

És d orígen desconegut i encara no té cura.

És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA, l Esclerosi Lateral Amiotròfica, és una malaltia degenerativa que afecta selectivament les neurones motores del cervell i de la medul la espinal. És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA

Más detalles

TINGUEM CURA DEL PLANETA

TINGUEM CURA DEL PLANETA Conferència internacional de joves TINGUEM CURA DEL PLANETA Aprenent a participar Per què? Orígens Brasil, any 2003 Objectiu Incentivar les escoles a realitzar conferències de medi ambient sobre els problemes

Más detalles

Geolocalització Primària secundària

Geolocalització Primària secundària Geolocalització Primària secundària Activitat conjunta dels centres de primària i secundària de la Zona Nord de Nou Barris Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona Emmarcada dins el Seminari de Coordinació

Más detalles

Abans de passar a descriure les activitats en les que us podeu inscriure, cal que quedi clar que...

Abans de passar a descriure les activitats en les que us podeu inscriure, cal que quedi clar que... L AMPA de l Cubelles, l AMPA de l Les Vinyes i la Regidoria d Infància i ntut ( ) ens hem unit per oferir als i les joves de Cubelles una programació d activitats conjunta. Abans de passar a descriure

Más detalles

TIPOLOGIA. Cooperatives. Mutualitats. Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES. Llocs de treball pels socis. Serveis pels socis

TIPOLOGIA. Cooperatives. Mutualitats. Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES. Llocs de treball pels socis. Serveis pels socis TIPOLOGIA Cooperatives Mutualitats INSTRUMENTS DE L ECONOMIA SOCIAL Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES Llocs de treball pels socis Serveis pels socis Finalitats d interès general EL dret de fundació està

Más detalles

www.lapionera.barcelona El naixement d aquest espai dóna resposta a les necessitats i oportunitats d inserció sociolaboral i emprenedoria que genera una ciutat dinàmica, creativa, emprenedora i innovadora.

Más detalles

El tramvia arriba a Badalona

El tramvia arriba a Badalona El tramvia arriba a Badalona El nou tram amplia la línia T5 en 2 km i 3 noves parades i ha comportat la reurbanització dels carrers al llarg del seu traçat 8 de setembre de 2007 El tramvia Sant Martí -

Más detalles