OFERTA FORMATIVA DE L ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE GIRONA - CURS

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "OFERTA FORMATIVA DE L ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE GIRONA - CURS"

Transcripción

1 OFERTA FORMATIVA DE L ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE GIRONA - CURS OFERTA FORMATIVA L oferta de l EMM es divideix en tres eixos: 1. PROGRAMES FORMATIUS. 2. GRUPS INSTRUMENTALS I CORALS. 3. ALTRES: AULA OBERTA. 1. PROGRAMES FORMATIUS L oferta formativa de l Escola Municipal de Música de Girona es concreta en tres programes Formatius diferents. Cada un dels diferents programes defineix el seu objectiu pedagògic, així com els seus propis requisits d accés i límits de permanència. L aprenentatge instrumental és l eix de tots els programes formatius excepte del programa de Sensibilització. Les assignatures comunes d aquests programes formatius (excepte de sensibilització), permeten la matriculació com a assignatures soltes de les especialitats de Llenguatge Musical, Cor i conjunts instrumentals sempre que quedin vacants una vegada matriculats l alumnat propi dels programes formatius. Els instruments que s ensenyen són: violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, flauta de bec, flauta travessera, oboè, fagot, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, tuba (bombardí), percussió, piano i acordió. Pel curs , entre els diferents programes formatius s ofereixen un total de 398 places. Per ocupar aquestes places tenen prioritat els alumnes de l EMM del curs que confirmin plaça pel proper curs. Després d haver realitzat aquest procés, es determinaran les places vacants i les especialitats per al curs El detall d aquestes places es farà públic en la data fixada al calendari de matriculació. Si es produeixen vacants es valorarà la possibilitat de cobrir-les. 1.1.SENSIBILITZACIÓ: 81 places. Vacants: 40 Programa de dos cursos en què es treballa el desenvolupament sensorial i motriu a través de la música. Al segon curs hi ha una especial atenció a l orientació per a la tria de l instrument que es començarà a estudiar a 1r cicle de Formació Bàsica. Durant el curs, si les condicions ho permeten i es considera oportú, es podrà començar a fer instrument (30 ) assimilant la quota a Formació Bàsica. ( Música, moviment i cor 60 ) Sensibilització per nens/nenes de 5 anys: 40 places. Nascuts el Places: 40. Vacants: 40. Sensibilització per nens/nenes de 6 anys: 40 places. Nascuts el Places: 41. Vacants: 0.

2 1.2.FORMACIÓ BÀSICA Programes amb prova de nivell per a tots els cursos excepte 1r. FORMACIÓ BÀSICA 1r CICLE: 146 places (17 alumnes nous) Programa de tres cursos en què es desenvolupa les competències vocals, la percepció auditiva, els coneixements musicals bàsics i s inicia l estudi d un instrument. L activitat lectiva setmanal de 1r i 2n consisteix en: Instrument 30 Llenguatge 60 Cor 45 L activitat lectiva setmanal de 3r consisteix en: Instrument 30 Llenguatge 60 Cor 60 Conjunt instrumental 60 L alumnat d instrument que participa dels grups instrumentals i l alumnat nascut abans del 2007 pot optar per no participar del Cor. Llenguatge: mínim 8 alumnes, màxim 12 Cor: mínim 16 alumnes, màxim 25 Edats idònies per cursar aquest cicle: nascuts del 2005 al 2011 (ambdós inclosos). Anys de naixement per accedir a primer curs: del 2007 al 2011 (ambdós inclosos). FORMACIÓ BÀSICA 2n CICLE: 44 places Programa de dos cursos en què es continua i s aprofundeix amb el treball del programa de Formació Bàsica 1r cicle. Instrument 40 Llenguatge 60 Cor 60 Conjunt instrumental 60 L alumnat pot deixar de cursar llenguatge i/o cor. Llenguatge: mínim 10 alumnes, màxim 15 Cor: mínim 16 alumnes, màxim 25 Edats idònies per cursar aquest cicle: nascuts del 2003 al 2008 (ambdós inclosos). FORMACIÓ AVANÇADA: 26 places Programa de dos cursos amb l objectiu d assolir els coneixements musicals i el nivell instrumental i vocal apropiat per preparar la prova d accés a 1r curs de grau mitjà dels ensenyaments reglats. Instrument 45 Llenguatge 120 Cor 60 Conjunt instrumental 60 Nombre màxim d alumnes per grup de llenguatge: 15. Per Cor: 25. Any de naixement per accedir a aquest programa: 2008 i anys anteriors.

3 FORMACIÓ BÀSICA 3r CICLE: ** * Adreçat a l alumnat entre 12 i 15 anys ja sigui per continuar els aprenentatges adquirits en els programes anteriors o per iniciar els estudis musicals. Instrument 40 * Llenguatge 60 Matèries comunes del cicle 60 Cor 60 Conjunt instrumental 60 Grups instrumentals del programa 60 L alumnat pot deixar de cursar llenguatge i/o cor. Llenguatge: mínim 10 alumnes, màxim 15 Cor: mínim 16 alumnes, màxim 25 El contingut curricular vindrà determinat per les necessitats pedagògiques de cada alumne/a. Anys de naixement: del 2003 al 2006 (ambdós inclosos). *Les classes d instrument seran de 30 en cas de falta de disponibilitat horària del professor/a. 1.3.MÚSICA A MIDA: ** * Programa d un màxim de durada de sis anys. A l alumnat que provingui d algun altre programa formatiu de l EMM se ls permetrà una durada de fins a un màxim de nou anys d aprenentatge instrumental en total. A l alumnat procedent d un grup instrumental, la permanència al programa serà la que falti per arribar als 6 anys d aprenentatge instrumental (9 en els casos d alumnat que hagués començat abans dels 15 anys) Instrument: 30 en funció de la quota i depenent de la disponibilitat del professorat Llenguatge 60 Matèries comunes del cicle 60 Conjunt instrumental 60 Grups instrumentals del programa 60 Cor 60 L alumnat pot cursar i formar part de les diferents matèries i conjunts del programa, segons el nivell i l especialitat instrumental. Nombre màxim d alumnes de llenguatge: 20 Cor: 30 Any de naixement per accedir a aquest programa: 2002 i anys anteriors. ** Nombre de places de Formació Bàsica 3r Cicle i Música a Mida: 101 (76 FBC3 i 25 MM) El nombre de places del programa Música a Mida en cap cas podrà excedir del 15% de l alumnat d instrument ASSIGNATURES COMUNES DELS PROGRAMES FORMATIUS Per a la inscripció a aquestes assignatures tindran prioritat l alumnat d altres programes o conjunts instrumentals i corals de l EMM. Grups instrumentals de programes formatius Objectiu: Desenvolupar les habilitats instrumentals i musicals a partir de la pràctica en grup, segons l especialitat instrumental.

4 GRUP Dedicació horària ADREÇAT A... Orquestra de corda infantil 60 Orquestra de vent infantil 60 Orquestra de corda juvenil 60 Orquestra de vent juvenil 60 Conjunt de flautes de bec 60 Conjunt de guitarres 60 Alumnat amb nivell i edats pròpies de 3r curs de Formació Bàsica 1r cicle i de 1r curs de Formació Bàsica 2n cicle. Alumnat de totes edats amb nivell a partir de Formació Bàsica 5. Alumnat amb nivell a partir de 3r curs de Formació Bàsica Stringjunts 60 Alumnat d instruments de corda fregada majors de 14 anys. Combo 60 A partir de 12 anys i amb nivell instrumental. Grups corals dels programes formatius Objectiu: Desenvolupar les habilitats corals i musicals a partir de la pràctica en grup. GRUP Dedicació horària ADREÇAT A... Cor 1 i 2 45 Alumnat amb nivell i edats pròpies de 1r 2n de FB Cor 3, 4 i 5 60 Alumnat amb nivell i edats pròpies de FB 2n i 3r cicle Cor FA 60 Alumnat de FA Cor joves i adults 60 Alumnat d FBC3r i MM Llenguatges musicals dels programes formatius Objectiu: Activitat lectiva setmanal en grup per a assolir els coneixements musicals bàsics. GRUP Dedicació horària ADREÇAT A... Llenguatge Musical 1 60 Alumnat sense nivell i edats pròpies de 1r de FB Llenguatge Musical 2 60 Alumnat amb nivell i edats pròpies de 2n de FB Llenguatge Musical 3 60 Alumnat amb nivell i edats pròpies de 3r de FB Llenguatge Musical 4 60 Alumnat amb nivell i edats pròpies de 4t de FB Llenguatge Musical 5 60 Alumnat amb nivell i edats pròpies de 5è de FB Llenguatge Musical FA4 120 Alumnat amb nivell i edats pròpies de 4t de FA Llenguatge Musical FA5 120 Alumnat amb nivell i edats pròpies de 5è de FA Llenguatge Musical Joves/Adults 1 60 Alumnat sense nivell a partir de 12 anys

5 Llenguatge Musical Joves/Adults 2 60 Alumnat provinent de Llenguatge Musical Joves 1 o equivalent Llenguatge Musical Joves/Adults 3 60 Alumnat provinent de Llenguatge Musical Joves 2 o equivalent Matèries comunes de Formació Bàsica 3r cicle i Música a Mida: Assignatures independents de durada d un any amb ràtio de 8 alumnes. Llenguatge Rítmic 60 Informàtica musical 60 Treball dels aspectes bàsics i estilístics del ritme, utilitzant el cos, instruments de percussió i el propi instrument. Coneixements bàsics de programes d àudio i de partitures. Necessari portar ordinador propi. Llenguatge de 3er cicle 60 Aprofundiment del llenguatge musical a partir de nivell d FB5 2. GRUPS INSTRUMENTALS I CORALS L escola compta amb agrupacions instrumentals i corals que tenen un funcionament propi i no estan vinculats a cap programa formatiu, tot i que l alumnat dels esmentats programes pot accedir-hi. Per ocupar les places d aquests conjunts tenen prioritat els alumnes dels propis conjunts del curs i els de la resta de programes formatius que passin les proves corresponents. Per accedir-hi cal prova instrumental o vocal segons l agrupació. Aquestes formacions són: CORAL GERIONA INFANTIL: 40 places. L objectiu és treballar el repertori coral de veus blanques de diferents estils i millorar la tècnica vocal i la qualitat del resultat artístic. Activitat lectiva setmanal: 120 d assaig setmanals més l activitat de concerts corresponent. 60 Tècnica vocal en grups reduïts. Edats idònies: nascuts del 2006 al 2009 (ambdós inclosos). CORAL GERIONA JUVENIL: 35 places. L objectiu és treballar el repertori coral de diferents estils i millorar la tècnica vocal i la qualitat del resultat artístic. Activitat lectiva setmanal: 120 d assaig setmanals més l activitat de concerts corresponent. 60 Tècnica vocal en grups reduïts. Edats idònies: nascuts del 2001 al 2005 (ambdós inclosos)

6 COR GERIONA: 30 places L objectiu és treballar el repertori coral de veus blanques de diferents estils a un bon nivell qualitatiu. Activitat lectiva setmanal: 4h d assaig setmanals més l activitat de concerts corresponent. 60 Tècnica vocal en grups reduïts. Edat idònia: nascuts el 2002 i anys anteriors. CORAL FARINERA: 40 places. L objectiu és treballar el repertori coral a veus mixtes de diferents estils. Activitat lectiva setmanal: 90 d assaig més l activitat de concerts corresponent. Edats idònies: nascuts el 2002 i anys anteriors. GRUPS INSTRUMENTALS i VOCALS: Grups de format reduït (de 3* a 10 components) i objectius diversificats segons les necessitats que es detectin i la disponibilitat de professorat: classes de grup d instrument d iniciació o d altres nivells, grups de cambra, grups de reforç, etc. Es podrà constituir o continuar l activitat d un grup sempre que com a mínim un dels components no excedeixi de 6 anys d aprenentatge instrumental (alumnat que va accedir a l EMM a partir dels 15 anys) o de 9 anys (alumnat que va accedir a l EMM abans dels 15 anys). La participació en un grup instrumental inclou l opció a participar a les orquestres, combos i conjunts instrumentals sempre que l especialitat, el nivell i la disponibilitat del conjunts instrumental ho permeti. L alumnat d un grup instrumental que per raons d altri es quedi sense grup, podrà accedir al programa formatiu que correspongui o deixar el seu aprenentatge instrumental. El nombre de places s oferiran en funció de la disponibilitat del professorat. Activitat lectiva setmanal: 60 Edats i nivells segons concreció dels grups. *Els grups instrumentals que durant el curs 2017/2018 eren de 2 components podran continuar com a tals. 3. ALTRES: AULA OBERTA: 100 places. L Aula Oberta és un cicle d audicions comentades que es duen a terme entre els mesos d octubre i març. El curs vinent serà la 19a edició i constarà de 13 sessions, de tres hores de durada cada una. Edats idònies: nascuts abans del 1999 Annex de l acord aprovat per Consell Rector de data 16 d abril de 2018

PB PM i ADE3 PA ADU MO 1r i 2n GP 3r i 4t GP 5è i 6è GP. Cor mixt o de noies (opcional) (1) Cor de cambra. Cor d adults (2)

PB PM i ADE3 PA ADU MO 1r i 2n GP 3r i 4t GP 5è i 6è GP. Cor mixt o de noies (opcional) (1) Cor de cambra. Cor d adults (2) Annex 4. Conjunts instrumentals i vocals i música de cambra Hi ha conjunts exclusius de cada centre (EM i CP) i d altres que són compartits pels dos centres. A continuació es detallen els criteris generals

Más detalles

Annex 2. Oferta educativa de l Escola de Música i del Conservatori Professional

Annex 2. Oferta educativa de l Escola de Música i del Conservatori Professional Annex 2. Oferta educativa de l Escola de Música i del Conservatori Professional 1. ESCOLA DE MÚSICA 1.1. s Les diferents especialitats instrumentals que s imparteixen a l Escola Municipal de Música de

Más detalles

DEFINICIÓ OBJECTIU TITULACIÓ

DEFINICIÓ OBJECTIU TITULACIÓ DEFINICIÓ El Grau Professional és un Pla d estudis oficial reglat que es regeix pel decret 25/2008, amb una modificació del decret 5/2017 de 17 de gener, de la Generalitat de Catalunya. OBJECTIU El pla

Más detalles

GUIA DE L ESTUDIANT Grau Professional

GUIA DE L ESTUDIANT Grau Professional GUIA DE L ESTUDIANT Grau Professional CURS 2016-2017 GRAU PROFESSIONAL Conservatori Presentació / Perfil de l alumne/a de Grau Professional Són estudis recomanats per tots aquells que vulguin aprofundir

Más detalles

Curs 2016/2017. Dades d'identificació. Codi del centre: Escola Superior de Música de Catalunya c. Padilla, 155, Edifici L'Auditori

Curs 2016/2017. Dades d'identificació. Codi del centre: Escola Superior de Música de Catalunya c. Padilla, 155, Edifici L'Auditori Curs 2016/2017 Dades d'identificació Codi del centre: 08053561 Nom del centre: Escola Superior de Música de Catalunya Adreça: c. Padilla, 155, Edifici L'Auditori Municipi: Barcelona Telèfon: 933523011

Más detalles

ANUNCI PLACES VACANTS A LES DIFERENTS ASSIGNATURES, UN COP FINALITZADA LA MATRÍCULA DE L ESCOLA DE MÚSICA I TEATRE PER AL CURS

ANUNCI PLACES VACANTS A LES DIFERENTS ASSIGNATURES, UN COP FINALITZADA LA MATRÍCULA DE L ESCOLA DE MÚSICA I TEATRE PER AL CURS ANUNCI PLACES VACANTS A LES DIFERENTS ASSIGNATURES, UN COP FINALITZADA LA MATRÍCULA DE L ESCOLA DE MÚSICA I TEATRE PER AL CURS 2018-2019 D acord amb el Reglament regulador del servei i del Centre Municipal

Más detalles

PREINSCRIPCIONS A L'ESCOLA DE MÚSICA CURS

PREINSCRIPCIONS A L'ESCOLA DE MÚSICA CURS PREINSCRIPCIONS A L'ESCOLA DE MÚSICA CURS 2018-2019 L ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE LLEIDA ofereix tres línies d ensenyament elemental i una de nivell mitjà: - Escola de NIVELL ELEMENTAL (de 6 a 14 anys)

Más detalles

ESCOLA DE MÚSICA MUNICIPAL

ESCOLA DE MÚSICA MUNICIPAL ESCOLA DE MÚSICA MUNICIPAL La Junta de Govern Local, en data 11/01/2007, acordà fixar el preu públic per a la prestació de les activitats a desenvolupar per part de l Escola Municipal de Música de l Ametlla

Más detalles

Oferta Formativa CFA Canovelles Curs Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català Ensenyaments inicials i

Oferta Formativa CFA Canovelles Curs Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català Ensenyaments inicials i Oferta Formativa CFA Canovelles Curs 2013-14 Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català 2 1 1 Ensenyaments inicials i Castellà 2 1 1 Anglès 1 1 1 bàsics COMPETIC inicial 1 1 1 CFI nivell 1 1 1 1 Formació

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

A què espereu, us hi apunteu?

A què espereu, us hi apunteu? BARCELONA 2015-2016 PER A INFANTS (de 7 A 13) PRESENTACIÓ Un any més, l AMTP de Barcelona us dóna a conèixer la seva oferta formativa. Aquest any oferint, com a novetat, que els més petits comencin la

Más detalles

PLA D ESTUDIS ÀREA D INSTRUMENTS DE L ORQUESTRA Especialitats de vent fusta i vent metall: clarinet, flauta travessera, trompeta, trombó

PLA D ESTUDIS ÀREA D INSTRUMENTS DE L ORQUESTRA Especialitats de vent fusta i vent metall: clarinet, flauta travessera, trompeta, trombó Especialitats de vent fusta i vent metall: clarinet, flauta travessera, trompeta, trombó Conjunts: Col.lectiva d instrument / cambra / combos d estil Big Band (1 5) (1 5) Banda - Orquestra 14 420 h (14)

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano

Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano Orientacions relatives a la lectura a primera vista - Especialitat piano Prova específica d accés als ensenyaments de música de grau professional. Primer curs. Accés curs 2018-2019 Índex de continguts

Más detalles

3. Programa Bàsic: Llenguatge Musical, Cor infantil i Conjunt instrumental

3. Programa Bàsic: Llenguatge Musical, Cor infantil i Conjunt instrumental Annex 3. Horaris de les assignatures 1. Instrument L horari d instrument (Principal, Complementari i Segon Instrument) s acorda amb el professor/a en una reunió que es convocarà a principis de setembre.

Más detalles

1.000 RAONS PER CANTAR!

1.000 RAONS PER CANTAR! presenta el seu Musical Participatiu! 1.000 RAONS PER CANTAR! de M. Huff i J. Jacobson Traduït per Blanca Boix Arranjat per Marcel Grífol Dirigit per Maurici Albàs Voleu viure una experiència musical inoblidable?

Más detalles

Instruccions per a la Reserva, Preinscripció i Matriculació i altres informacions d'interès per al curs Març 2017

Instruccions per a la Reserva, Preinscripció i Matriculació i altres informacions d'interès per al curs Març 2017 Instruccions per a la Reserva, Preinscripció i Matriculació i altres informacions d'interès per al curs 2017-2018 Març 2017 Conservatori Professional i Escola Municipal de Música de Sabadell ÍNDEX 1. Procés

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

El grau mitjà consta de dos cicles o nivells i en finalitzar s obté el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat esportiva corresponent.

El grau mitjà consta de dos cicles o nivells i en finalitzar s obté el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat esportiva corresponent. Els Ensenyaments Esportius són una formació que et capacita per desenvolupar una activitat professional en el camp de l'activitat física i l'esport: iniciació esportiva, tecnificació esportiva i conducció

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 INFORMÀTICA Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 Índex Estructura dels Cicles Formatius Accés als Cicles Formatius Informació Cicles Formatius Família Professional Preinscripció, documentació, normativa,

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

ANUNCI. En data 30 de maig de 2017, té lloc la prova amb el resultat següent:

ANUNCI. En data 30 de maig de 2017, té lloc la prova amb el resultat següent: ANUNCI La resolució d alcaldia número E-2552/2017 de 2 de maig aprova la llista provisional d admesos i exclosos al procés selectiu 1/2017 per la creació d'una borsa de treball de personal laboral per

Más detalles

Instruccions per a la Reserva, Preinscripció i Matriculació i altres informacions d'interès per al curs Març 2018

Instruccions per a la Reserva, Preinscripció i Matriculació i altres informacions d'interès per al curs Març 2018 Instruccions per a la Reserva, Preinscripció i Matriculació i altres informacions d'interès per al curs 2018-2019 Març 2018 Conservatori Professional i Escola Municipal de Música de Sabadell ÍNDEX 1. Procés

Más detalles

ESCOLA DE MÚSICA DEL CASINO MUSICAL DE GODELLA

ESCOLA DE MÚSICA DEL CASINO MUSICAL DE GODELLA ESCOLA DE MÚSICA HORARIS 2016-2017 ASSIGNATURES DIES PROFESSORAT HORARIS AULES INICIACIÓ MUSICAL JARDÍ MUSICAL - INICIACIÓ 1r Dilluns i dimecres Mª Ángeles Cuerda 17:30 18:10 Aula 1 INICIACIÓ 2n A Dilluns

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

! Què és el PEI (Programa d Estudis Integrats per als Ensenyaments Professionals de Música i Dansa)?! A qui està destinat?

! Què és el PEI (Programa d Estudis Integrats per als Ensenyaments Professionals de Música i Dansa)?! A qui està destinat? Què és el PEI (Programa d Estudis Integrats per als Ensenyaments Professionals de Música i Dansa)? A qui està destinat? És un programa de la Conselleria d Educació, Cultura i Universitats, destinat als

Más detalles

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació Aquest document conté els apartats següents: Part primera: cicles formatius FP LOGSE C. Trasllat d un alumne entre centres sense haver finalitzat

Más detalles

1 rodona.=...blanques. 1blanca=...negres. 1negra=...corxeres. 1corxera=...semicorxeres

1 rodona.=...blanques. 1blanca=...negres. 1negra=...corxeres. 1corxera=...semicorxeres Exercicis de llenguatge musical. Escriu el nom de les següents figures: Escriu les equivalències de les següents figures: 1 rodona.=...blanques. 1blanca=...negres. 1negra=...corxeres. 1corxera=...semicorxeres

Más detalles

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon MEMÒRIA ANUAL DE CENTRE

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon MEMÒRIA ANUAL DE CENTRE ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon MEMÒRIA ANUAL DE CENTRE Curs 2013/2014 DADES DEL CENTRE ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon C/ Enric d Ossó, 16 A (Casa

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

ENQUESTA DE SATISFACCIÓ DE GRADUATS I GRADUADES

ENQUESTA DE SATISFACCIÓ DE GRADUATS I GRADUADES ENQUESTA DE SATISFACCIÓ DE GRADUATS I GRADUADES Data: Desembre 2014 SUMARI 0. DADES D IDENTIFICACIÓ... 3 1. VALORACIÓ GLOBAL DE LA TITULACIÓ... 5 2 Enquesta de satisfacció de graduats i graduades 0. DADES

Más detalles

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon. Codi de centre: PLA ANUAL DE CENTRE

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon. Codi de centre: PLA ANUAL DE CENTRE ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon Codi de centre: 43010244 PLA ANUAL DE CENTRE Curs 2014/2015 DADES DEL CENTRE ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon Adreça:

Más detalles

INFORMACIÓ GENERAL CURS

INFORMACIÓ GENERAL CURS INFORMACIÓ GENERAL CURS 2018-2019 Escola de Música Centre Autoritzat Professional de Música ÍNDEX 1. INFORMACIÓ GENERAL...Pàg.3 1.1. Modalitats de matrícula 1.1.1. Escola de Música. 1.1.2. Centre Autoritzat

Más detalles

PRIMER: Aprovar les bases pel curs de música que s adjunten com annex I

PRIMER: Aprovar les bases pel curs de música que s adjunten com annex I DECRET - Vista la proposta de la directora del Patronat Municipal de Música d Eivissa per a l aprovació de les bases del curs de Música 2018-2019, mitjançant el present i en virtud del previst a l article

Más detalles

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT 2010-2012 - 1 - 1.- MARC LEGAL 1.1. ORGANIGRAMA DEL SISTEMA EDUCATIU SEGONS LA LOE MÓN LABORAL BATXILLERAT ( 16-18) PAAU UNIVERSITAT FORMACIÓ PROFESSIONAL GRAU SUPERIOR (CFGS)

Más detalles

Semipresencial o combinada

Semipresencial o combinada Nivell bàsic Desenvolupa les habilitats de comprensió i producció orals, perquè l'aprenent pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana. L'assoliment d'aquest nivell equival

Más detalles

PROJECTE VIVALDI ESO. novetat. editorial MÚSICA

PROJECTE VIVALDI ESO. novetat. editorial MÚSICA novetat editorial 2011-2012 PROJECTE VIVALDI ESO més informació a info@castellnouinforma.com o trucant al telèfon 902 10 70 72 www.castellnouedival.com1 PROJECTE VIVALDI Presentem Projecte VIVALDI, el

Más detalles

Sol licitud de preinscripció a l Escola Municipal de Música de Mataró per al curs

Sol licitud de preinscripció a l Escola Municipal de Música de Mataró per al curs Sol licitud de preinscripció a l Escola Municipal de Música de Mataró per al curs 2010-2011 1. DADES DE L ALUMNE/A Cognoms Nom Data de naixement Adreça núm. pis C.P. Població Telèfon 1 Adreça electrònica

Más detalles

Presentació de les Activitats Extraescolars del CEIP COLÒNIA GÜELL de Santa Coloma de

Presentació de les Activitats Extraescolars del CEIP COLÒNIA GÜELL de Santa Coloma de Presentació de les Activitats Extraescolars del CEIP COLÒNIA GÜELL de Santa Coloma de Cervelló Curs 2010-2011 Les activitats que es duran a terme a l escola es divideixen en tres blocs diferents que són:

Más detalles

ENSENYAMENTS ARTÍSTICS

ENSENYAMENTS ARTÍSTICS ENSENYAMENTS ARTÍSTICS Els ensenyaments artístics tenen com a finalitat proporcionar a l alumnat una formació artística de qualitat i garantir la qualificació dels futurs professionals de la música, la

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 INFORMÀTICA Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 Índex Estructura dels Cicles Formatius Accés als Cicles Formatius Informació Cicles Formatius Família Professional Preinscripció, documentació, normativa,

Más detalles

RESOLUCIÓ DE 28 D ABRIL DE 2017 DE LA RESOLUCIÓN DE 28 DE ABRIL DE 2017 DE LA DIRECCIÓ

RESOLUCIÓ DE 28 D ABRIL DE 2017 DE LA RESOLUCIÓN DE 28 DE ABRIL DE 2017 DE LA DIRECCIÓ RESOLUCIÓ DE 28 D ABRIL DE 2017 DE LA DIRECCIÓ DE L INSTITUT SUPERIOR D ENSENYANCES ARTÍSTIQUES DE LA COMUNITAT VALENCIANA, PER LA QUAL ES DETERMINEN LES PLACES DISPONIBLES PER A INICIAR LES DISTINTES

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

Sessió Informativa GRAU D'ENGINYERIA INFORMÀTICA DOBLE ITINERARI ENG. INFORMÀTICA I MATEMÀTIQUES. Facultat Matemàtiques i Informàtica

Sessió Informativa GRAU D'ENGINYERIA INFORMÀTICA DOBLE ITINERARI ENG. INFORMÀTICA I MATEMÀTIQUES. Facultat Matemàtiques i Informàtica Sessió Informativa GRAU D'ENGINYERIA INFORMÀTICA DOBLE ITINERARI ENG. INFORMÀTICA I MATEMÀTIQUES Facultat Matemàtiques i Informàtica Eloi Puertas i Prats 13 de Juliol 2017 Organització Facultat Espais

Más detalles

Conservatori de Música dels Pirineus Orientacions per la prova específica d accés als ensenyaments de grau professional de música curs

Conservatori de Música dels Pirineus Orientacions per la prova específica d accés als ensenyaments de grau professional de música curs Conservatori de Música dels Pirineus Orientacions per la prova específica d accés als ensenyaments de grau professional de música curs 2017 2018 orientacions per a la prova d accés a SISÈ CURS SEGONA PART

Más detalles

Espais de comunicació

Espais de comunicació 1 Campus Virtual Espais de comunicació 1 Què són els espais de comunicació Els espais de comunicació ofereixen un entorn al qual hi tenen accés: Usuaris coordinadors que poden publicar informació i avisos.

Más detalles

Maria del Mar Prohens Ferrer Tècnica d ocupació.serveis Centrals Departament d Orientació i Intermediació SOIB. Servei d'ocupació Illes Balears SOIB

Maria del Mar Prohens Ferrer Tècnica d ocupació.serveis Centrals Departament d Orientació i Intermediació SOIB. Servei d'ocupació Illes Balears SOIB Maria del Mar Prohens Ferrer Tècnica d ocupació.serveis Centrals Departament d Orientació i Intermediació SOIB SOIB Què és? És un organisme autònom administratiu, gratuït, d accés universal a tota persona

Más detalles

CONCERT DIDÀCTIC UN INSTRUMENT ANOMENAT ORQUESTRA MATERIAL PER AL PROFESSORAT

CONCERT DIDÀCTIC UN INSTRUMENT ANOMENAT ORQUESTRA MATERIAL PER AL PROFESSORAT CONCERT DIDÀCTIC UN INSTRUMENT ANOMENAT ORQUESTRA MATERIAL PER AL PROFESSORAT Proposta Didàctica per al Cicle Mitjà i Superior de Primària i 1r Cicle d Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) PROPOSTA DIDÀCTICA

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

CAMPIONAT DE CATALUNYA

CAMPIONAT DE CATALUNYA CAMPIONAT DE CATALUNYA Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA Normes Reguladores Campionats de Catalunya i requisits de participació 1.- Introducció La Federació Catalana de Ball Esportiu

Más detalles

CAMPIONAT DE CATALUNYA

CAMPIONAT DE CATALUNYA CAMPIONAT DE CATALUNYA Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA Normes Reguladores Campionats de Catalunya i requisits de participació 1.- Introducció La Federació Catalana de Ball Esportiu

Más detalles

Oferta formativa curs

Oferta formativa curs Oferta formativa curs 2016-17 Amb caràcter general, per accedir a l'educació d'adults cal: Tenir 18 anys, o bé complir-los durant l'any natural en què s'inicia la formació. Tenir 16 anys o complir-los

Más detalles

CICLES DE GRAU MITJÀ

CICLES DE GRAU MITJÀ CICLES DE GRAU MITJÀ DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA ESO 1. Amb la sol licitud per a l accés via ESO s han de presentar original i còpia de la documentació següent: a) Document oficial

Más detalles

9 B DD- F- E A-ABC - D F F9 A FD:

9 B DD- F- E A-ABC - D F F9 A FD: Signat electrònicament per: AJUNTAMENT Àrea/Unitat Recursos Humans RECURSOS HUMANS / NZG Codi verificació Document SE16102584 9 B DD- F- E A-ABC - D F F9 A FD: 95B353DD-832F-4E3A-ABC0-5D4F3F92A4FD Data

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ?

HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ? XERRADA INFORMATIVA PER A PARES I MARES INS MONTSERRAT ROIG HEM FINALITZAT L ESO! HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ? L ORIENTACIÓ DES DEL CENTRE: ACCIONS REALITZADES A 4T ESO( A 3R JA ES COMENÇA

Más detalles

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA. Activitat Formació de Formadors

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA. Activitat Formació de Formadors LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LA PERSONA FORMADORA Activitat Formació de Formadors Qui som? Què fem? ICE UB Tasques encomanades pel Departament d Educació. La formació de formadors per poder cobrir les

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

Hospital Clínic. Desenvolupament model carrera Grup 2

Hospital Clínic. Desenvolupament model carrera Grup 2 Hospital Clínic Desenvolupament model carrera Grup 2-1- OBJECTIUS Reconèixer les aportacions al Clínic d aquest grup professional. Facilitar una via de promoció. Propiciar l assumpció de responsabilitats

Más detalles

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 GESOP,, S.L. C/. Llull 102, 4rt. 3a. 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93 300 55 22 www.gesop.net PRESENTACIÓ: En motiu de l inici

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ

PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ Fax 977 55 62 11 PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ ORDRE D ASSIGNACIÓ DE PLACES GM: - El centre assignarà places, en primer lloc, a les persones que van participar

Más detalles

PROVES_D ACCÉS ENSENYAMENTS ELEMENTALS MÚSICA

PROVES_D ACCÉS ENSENYAMENTS ELEMENTALS MÚSICA PROVES_D ACCÉS ENSENYAMENTS ELEMENTALS MÚSICA INFORMACIÓ ACADÈMICA Índex 1. ACCÉS MÚSICA ENSENYAMENTS ELEMENTALS. 1.1 REQUISITS. 1.2 DESCRIPCIÓ GENERAL DE LES PROVES. 1.3 RESUM ASSIGNATURES PROVES ACCÉS

Más detalles

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 (Aprovat en el Consell de Govern núm. 9/08 de 27 de novembre de 2008) Criteris generals: El calendari

Más detalles

Pla de Promoció (PPR-EEBE)

Pla de Promoció (PPR-EEBE) SISTEMA DE GARANTIA INTERNA DE LA QUALITAT ESCOLA D ENGINYERIA DE BARCELONA EST (EEBE) Pla de Promoció (PPR-EEBE) (2017-2020) Gestió Documental i control de canvis Versió Referència de la modificació Elaborat

Más detalles

OFERTA INICIAL i PREINSCRIPCIÓ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL I ENSENYAMENTS OBLIGATORIS CURS

OFERTA INICIAL i PREINSCRIPCIÓ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL I ENSENYAMENTS OBLIGATORIS CURS OFERTA INICIAL i PREINSCRIPCIÓ SEGON CICLE D EDUCACIÓ INFANTIL I ENSENYAMENTS OBLIGATORIS CURS -18 Tarragona, 21 de març de Preinscripció -2018 Criteris de programació Variables per elaborar la programació

Más detalles

Música ESO

Música ESO 2012-2013 Música Música Presentació Estimat/da professor/a, Comença un nou curs amb nous reptes i necessitats. Castellnou Editora Valenciana us ofereix per a l assignatura de Música de l el Projecte Vivaldi,

Más detalles

UNITAT CREAR UNA BASE DE DADES AMB MS EXCEL

UNITAT CREAR UNA BASE DE DADES AMB MS EXCEL UNITAT CREAR UNA BASE DE DADES AMB MS EXCEL 1 Crear una base de dades i ordenar Una base de dades és un conjunt d informació homogènia organitzada de forma sistemàtica. El contingut d una base de dades

Más detalles

Informacions final de curs. Grau Mitjà 1er curs PFI

Informacions final de curs. Grau Mitjà 1er curs PFI Informacions final de curs Grau Mitjà 1er curs PFI 1 Calendari final del curs 2017-20182 2 Informacions de Secretaria final del curs 2017-20183 3 Serveis del Dept. d Escola Empresa4 Barcelona, abril de

Más detalles

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 Abans de començar: Benvinguda a estudiants del Pla Especial

Más detalles

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible PROGRAMA DE SENSIBILITZACIÓ Com a complement de la tasca

Más detalles

PROCÉS DE SELECCIÓ DE PERSONAL DEL SERVEI D ESCOLA DE MÚSICA DEL MOIANÈS (EMM) DESCRIPCIÓ LLOCS DE TREBALL I CONTRACTE

PROCÉS DE SELECCIÓ DE PERSONAL DEL SERVEI D ESCOLA DE MÚSICA DEL MOIANÈS (EMM) DESCRIPCIÓ LLOCS DE TREBALL I CONTRACTE PROCÉS DE SELECCIÓ DE PERSONAL DEL SERVEI D ESCOLA DE MÚSICA DEL MOIANÈS (EMM) DESCRIPCIÓ LLOCS DE TREBALL I CONTRACTE LLOC DE TREBALL: - Professor Escola de Música. No s'obren places concretes d'un o

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon. Codi de centre: PLA ANUAL DE CENTRE

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon. Codi de centre: PLA ANUAL DE CENTRE ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TORTOSA Joan Lamote de Grignon Codi de centre: 43010244 PLA ANUAL DE CENTRE Curs 2017/2018 ÍNDEX - DADES DEL CENTRE...... 2 - OFERTA EDUCATIVA - ETAPES FORMATIVES..... 3 -

Más detalles

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES Camí DE SON CLADERA, 20-07009 Palma Tel. 971470774 Fax 971706062 e-mail: iesjuniperserra@educacio.caib.es Pàgina Web: http://www.iesjuniperserra.net/ ORIENTACIÓ

Más detalles

ESO. Treball interdisciplinari, al llarg del curs Promoure espais de reflexió, d autoconeixement i descoberta dels recursos personals.

ESO. Treball interdisciplinari, al llarg del curs Promoure espais de reflexió, d autoconeixement i descoberta dels recursos personals. Educació Secundària ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Àmbit ACADÈMIC Estudi acompanyat 1r, 2n, 3r. Es realitza amb el tutor. 1 hora quinzenal Es pretén que els alumnes desenvolupin recursos i habilitats per tal

Más detalles

PROGRAMA DE FORMACIÓ TARDOR 2018

PROGRAMA DE FORMACIÓ TARDOR 2018 PROMOCIÓ ECONÒMICA DE ROSES PROGRAMA DE FORMACIÓ TARDOR 2018 AJUNTAMENT DE ROSES Promoció Econòmica INSCRIPCIONS CURSOS COM INSCRIURE S ALS CURSOS DE: - FRANCÈS - ANGLÈS - ALEMANY - ÚS D INTERNET BÀSIC

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Música. Guia informativa

Música. Guia informativa Música Guia informativa Els estudis de música poden ser de diferents nivells: els ensenyaments elementals i no reglats, que s'imparteixen en escoles de música, els ensenyaments professionals i els ensenyaments

Más detalles

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC -18 Acord núm. CG//06/07 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Más detalles

BASES DEL XIII VILA DE BETXÍ DE MÚSICA

BASES DEL XIII VILA DE BETXÍ DE MÚSICA BASES DEL XIII VILA DE BETXÍ DE MÚSICA Primera. Poden participar-hi els estudiants de música quan l edat d aquestos no arribe a 21 anys, el 31 de desembre del 2018. Els guanyadors en anteriors edicions,

Más detalles

CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT

CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT Normativa Formació ECE Formació FCP ECE La normativa que recull la formació reglada que ofereix la Federació Catalana de Patinatge,

Más detalles

CAMPIONAT DE CATALUNYA. Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA CAMPIONAT DE CATALUNYA WHEELCHAIR CAMPIONAT DE CATALUNYA DOWN

CAMPIONAT DE CATALUNYA. Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA CAMPIONAT DE CATALUNYA WHEELCHAIR CAMPIONAT DE CATALUNYA DOWN CAMPIONAT DE CATALUNYA Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA CAMPIONAT DE CATALUNYA WHEELCHAIR CAMPIONAT DE CATALUNYA DOWN Normes Reguladores Campionats de Catalunya i requisits de

Más detalles

Accions específiques pels Metges joves

Accions específiques pels Metges joves Accions específiques pels Metges joves Estudiants CoMB Unitat de Participació Secció MIR Secció MIR Actes i Jornades Participació anual en les Jornades d Estudiants Clínic i Estudiants Bellvitge amb alguna

Más detalles

CURSOS DE NATACIÓ 66 67

CURSOS DE NATACIÓ 66 67 CURSOS DE NATACIÓ 66 67 NADONS / LLAR D INFANTS EDUCACIÓ INFANTIL NADONS, del 4t mes fins als 30 mesos Activitat amb la mare o el pare a l aigua. És l oportunitat ideal per introduir el nen/a en el medi

Más detalles

Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar

Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar NOTES INFORMATIVES Maig 2012 Dades d ensenyament del Baix Llobregat: escolarització i èxit escolar Curs escolar 2010-2011 Amb la intenció d elaborar una radiografia de les característiques de l escolarització

Más detalles

Data: Divendres, 31 de març de 2017 Platja Arrabassada. Tarragona

Data: Divendres, 31 de març de 2017 Platja Arrabassada. Tarragona Volei platja Platja Arrabassada Tarragona 31/març /2017 Data: Divendres, 31 de març de 2017 Lloc: Platja Arrabassada. Tarragona http://www.tarragonaturisme.cat/es/playa/playa-de-la-arrabassada Horari:

Más detalles

PROVA D ACCÉS A 1r CURS DE GRAU PROFESSIONAL ESPECIALITAT: VIOLA OBRES ORIENTATIVES

PROVA D ACCÉS A 1r CURS DE GRAU PROFESSIONAL ESPECIALITAT: VIOLA OBRES ORIENTATIVES PROVA D ACCÉS A 1r CURS DE GRAU PROFESSIONAL C. Ph. E. BACH Sonata en Sol Menor BEER Concertino en Re Menor Op. 81 CORRETE Sonata FIOCCO Allegro MARCELLO Sonata en Mi Menor ROCHE Concertinetto nº 6" SEITZ

Más detalles

Aprovat pel Consell de Govern de 24 de juliol de ACGUV 156/2014.

Aprovat pel Consell de Govern de 24 de juliol de ACGUV 156/2014. Pla de Formació Lingüística i Didàctica per a l obtenció del Certificat de Capacitació per a l'ensenyament en Valencià, Certificat de Capacitació per a l Ensenyament en llengua estrangera i el Diploma

Más detalles

Desdoblaments. Grups Reforç (GR) matèries instrumentals Llengües i Matemàtiques. Atenció individualitzada.

Desdoblaments. Grups Reforç (GR) matèries instrumentals Llengües i Matemàtiques. Atenció individualitzada. Educació Secundària ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES Àmbit ACADÈMIC Estudi acompanyat 1, 2, 3. Es realitza amb el tutor. 1 hora setmanal Es pretén que els alumnes desenvolupin recursos i habilitats per tal de

Más detalles

Si vols estrelles, mira el cel.

Si vols estrelles, mira el cel. Si vols estrelles, mira el cel. Pl. dels Jurats, 4. Girona T. 972 21 00 96 emmg@emmg.info www.emmg.info Fotografies: Jordi Renart. Dugudun fotografia. Disseny: La Fonda Gràfica Índex Presentació Model

Más detalles

Conservatori de Música dels Pirineus Orientacions per la prova específica d accés als ensenyaments de grau professional de música curs

Conservatori de Música dels Pirineus Orientacions per la prova específica d accés als ensenyaments de grau professional de música curs Conservatori de Música dels Pirineus Orientacions per la prova específica d accés als ensenyaments de grau professional de música curs 2017 2018 orientacions per a la prova d accés a TERCER CURS SEGONA

Más detalles