Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a )

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a )"

Transcripción

1 Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a ) La Comissió Gestora dels Processos d Accés i Preinscripció Universitària del Sistema Universitari Valencià, en la seua reunió de dijous dia 30 de març de 2017, va acordar acceptar el procediment de certificació de qualificacions per a l accés i l admissió a la Universitat al curs 2017/1 i posteriors, que la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) té regulat per als estudiants d estudis estrangers. Així doncs, en el procés de preinscripció universitària de 201 (per a l admissió a la universitat en el curs ), les universitats públiques valencianes acceptaran les següents certificacions que consten en les acreditacions de la UNED: a) Certificació de la nota d accés a la universitat, com a resultat de la convalidació de la nota del batxillerat de l estudiant obtinguda en el seu país d origen. b) Certificació de les qualificacions obtingudes en exàmens d assignatures de les Proves de Competències Específiques (PCE) realitzades en la UNED. c) Certificació de les qualificacions obtingudes en proves d avaluació externa realitzades en el país d origen. Aquesta certificació sols s acceptarà per a les certificacions d estudis de països amb conveni d accés a la universitat (ORDE EDU/1161/2010, de 4 de maig, BOE de 7/5/2010) i sempre que conste explícitament en l Acreditació que s han obtingut com a resultat de proves d avaluació externa. Consta a continuació l estructura dels procediments de l accés i l admissió de la UNED en el present curs , amb alguns exemples concrets:

2 Procediment d Accés i Admissió de la UNED per a estudiants estrangers. A) Estudiants de països amb conveni d accés. Els estudiants de països amb conveni o del batxillerat internacional o altres batxillerats regulats per l ORDE EDU/1161/2010, de 4 de maig (BOE de 7/5/2010), podran accedir a la universitat sense cap tipus de Prova d Accés. La seua nota de batxillerat, convalidada per la UNED mitjançant una acreditació, serà d un màxim de 10. Si volen augmentar la seua nota d admissió podran presentar-se a les PCE. Les PCE són proves per assignatures, no estan estructurades en fases. Les 1 assignatures de les PCE són: Història d'espanya Castellà Anglés Francés (Aquestes 4 assignatures no ponderen en el nostre sistema de ponderacions) Biologia Dibuix Tècnic Disseny Economia de l'empresa Física Fonaments de l'art Geografia Geologia Història de la Filosofia Història de l'art Llatí Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials Matemàtiques Química. (Aquestes 14 assignatures sí que ponderen en el nostre sistema de ponderacions) Cada estudiant pot presentar-se a un màxim de 6 assignatures de les de la PCE, siguen les que siguen. Per a l admissió, d entre les 6 assignatures (com a màxim) de la PCE, se n utilitzaran 2 per a les ponderacions, en funció de l assignatura i la ponderació que tenen en el nostre sistema valencià de ponderacions. A més a més, i sols per als estudiants de països amb conveni d accés, la UNED pot fer constar en la acreditació les qualificacions d aquestes assignatures que corresponen a les qualificacions que s han obtingut mitjançant proves d avaluació externa en els centres estrangers, encara que no s hagen presentat d aquestes assignatures en les PCE.

3 Per a aquests estudiants les seues PCE funcionen exactament igual que la nostra Fase Voluntària, però les universitats públiques valencianes afegiran per a les ponderacions les certificacions de les qualificacions obtingudes per proves d avaluació externa. Sols s acceptaran aquestes qualificacions si en l acreditació de la UNED consta expressament que s han obtingut per proves d avaluació externa. Aquesta possibilitat no s aplica als estudiants de països sense conveni. Aquestes assignatures (les de la PCE i les de les proves d avaluació externa) sols sumaran qualificació per a l admissió si la seua qualificació és igual o major que 5. Exemples: Estudiant que es presenta a assignatures de PCE o que té en la seua acreditació la certificació d algunes qualificacions en assignatures com a resultat de proves d avaluació externa (suposant que en tots els casos té la nota màxima del seu batxillerat, un 10, i que totes les assignatures de les PCE a les què es presenta o de l avaluació externa que té, ponderen 0.2 en la corresponent titulació en el nostre sistema de ponderacions). 7 Assignatures PCE Proves Externes Nota Admissió FIS BIO GEO BIO 13, , 5 10,0 + x0,2 + 6x0,2 FIS BIO QUI FIS 13, ,0 + x0,2 + x0,2 HES GEO CAS 11, ,0 + x0,2 QUI 12, ,0 + x0,2 + 5x0,2 No es presenta a ninguna 10,000 No es presenta a ninguna 6 FIS 12,00 10,0 + x0,2 + 6x0,2 FIS 10, HES 5 CAS BIO 4,5 FRA 10,000 Tal com consta en els exemples: a) S utilitzaran per a ponderar les dues millors qualificacions d assignatures que ponderen, entre les de les assignatures de les PCE (màxim 6) o de les proves de l avaluació externa. b) No s utilitzaran per a ponderar les notes d una mateixa assignatura en les PCE i en les proves d avaluació externa.

4 B) Estudiants de països sense conveni d accés. Els estudiants de països sense conveni també podran accedir a la universitat sense cap tipus de Prova d Accés. La seua nota de batxillerat, que serà convalidada per la UNED mitjançant una acreditació, serà d un màxim de 6 (Nota d accés UNED =NAUNED). Si volen augmentar aquesta nota d admissió podran presentar-se a les Proves de Competències Específiques (PCE). Les PCE són proves per assignatures, no estan estructurades en fases. Les 1 assignatures de les PCE són: Història d'espanya Castellà Anglés Francés (Aquestes 4 assignatures no ponderen en el nostre sistema de ponderacions) Biologia Dibuix Tècnic Disseny Economia de l'empresa Física Fonaments de l'art Geografia Geologia Història de la Filosofia Història de l'art Llatí Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials Matemàtiques Química. (Aquestes 14 assignatures sí que ponderen en el nostre sistema de ponderacions) Tal com està regulat per la UNED, cada estudiant pot presentar-se a un màxim de 6 assignatures de les de la PCE, siguen les que siguen. Aquestes assignatures, cadascuna d elles, representa la qualificació d un 10% a afegir a la nota d accés sobre 6, de manera que si un estudiant es presenta a 1, 2, 3, 4, 5 o 6 assignatures, la seua nota d accés pot arribar fins a 10 punts segons el criteri de la UNED. Aquestes assignatures sols sumaran qualificació per a l accés si la seua qualificació és igual o major que 5.

5 A banda, i per a l admissió, d entre les mateixes 6 assignatures s utilitzaran 2 per a les ponderacions, en funció de l assignatura i la ponderació que tinga cada assignatura de les de les PCE en el nostre sistema valencià de ponderacions. Aquestes assignatures sols sumaran qualificació per a l admissió si la seua qualificació és igual o major que 5. Exemples: Estudiant que es presenta a assignatures de PCE (suposant que en tots els casos té la nota màxima del seu batxillerat, un 6, i que totes les assignatures de les PCE a les què es presenta ponderen 0.2 en la corresponent titulació en el nostre sistema de ponderacions). 7 4 Assignatures PCE NAUNED Nota Admissió FIS BIO GEO 7,400 10, , 6 + x0,1 + 6x0,1 7,4 + x0,2 + 6x0,2 FIS BIO QUI,400 13, x0,1+x0,1+x0,1+x0,1,4 + x0,2 + x0,2 HES GEO 7,00, x0,1+6x0,1+5x0,1 7, + 7x0,2 7,600, x0,1 + x0,1 7,6 + x0,2 No es presenta a ninguna 6,000 6,000 FIS 6,000 6,000 4 HES CAS BIO,200, ,5 6 + x0,1 + x0,1 + 5x0,1

6 Acceso y Admisión de estudiantes con estudios extranjeros. Curso (Documento actualizado a ) La Comisión Gestora de los Procesos de Acceso y Preinscripción Universitaria del Sistema Universitario Valenciano, en su reunión del jueves día 30 de marzo de 2017, acordó aceptar el procedimiento de certificación de calificaciones para el acceso y la admisión a la Universidad el curso y posteriores, que la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) tiene regulado para los estudiantes de estudios extranjeros. Así pues, en el proceso de preinscripción universitaria de 201 (para la admisión a la universidad en el curso ), las universidades públicas valencianas aceptarán las siguientes certificaciones que constan en las acreditaciones de la UNED: a) Certificación de la nota de acceso a la universidad, como resultado de la convalidación de la nota del bachillerato del estudiante obtenida en su país de origen. b) Certificación de las calificaciones obtenidas en exámenes de asignaturas de las Pruebas de Competencias Específicas (PCE) realizadas en la UNED. c) Certificación de las calificaciones obtenidas en pruebas de evaluación externa realizadas en el país de origen. Esta certificación sólo se aceptará para las certificaciones de estudios de países con convenio de acceso a la universidad (ORDEN EDU / 1161/2010, de 4 de mayo, BOE de 7/5/2010) y siempre que conste explícitamente en la Acreditación que se han obtenido como resultado de pruebas de evaluación externa. Consta a continuación la estructura de los procedimientos del acceso y la admisión de la UNED en el presente curso , con algunos ejemplos concretos:

7 Procedimiento de Acceso y Admisión de la UNED para estudiantes extranjeros. A) Estudiantes de países con convenio de acceso. Los estudiantes de países con convenio o del bachillerato internacional u otros bachilleratos regulados por la ORDEN EDU/1161/2010, de 4 de mayo (BOE de 7/5/2010), podrán acceder a la universidad sin ningún tipo de Prueba de acceso. Su nota de bachillerato, convalidada por la UNED mediante una acreditación, será de un máximo de 10. Si quieren aumentar su nota de admisión podrán presentarse a las PCE. Las PCE son pruebas por asignaturas, no están estructuradas en fases. Las 1 asignaturas de las PCE son: Historia de España Castellano Inglés Francés (Estas 4 asignaturas no ponderan en nuestro sistema de ponderaciones) Biología Dibujo Técnico Diseño Economía de la Empresa Física Fundamentos del Arte Geografía Geología Historia de la Filosofía Historia del Arte Latín Matemáticas Aplicadas a las Ciencias Sociales Matemáticas Química. (Estas 14 asignaturas sí ponderan en nuestro sistema de ponderaciones) Cada estudiante puede presentarse a un máximo de 6 asignaturas de las de la PCE, sean las que sean. Para la admisión, de entre las 6 asignaturas (como máximo) de la PCE, se utilizan 2 para las ponderaciones, en función de la asignatura y la ponderación que tienen en nuestro sistema valenciano de ponderaciones.

8 Además, y sólo para los estudiantes de países con convenio de acceso, la UNED puede hacer constar en la acreditación las calificaciones de estas asignaturas que corresponden a las calificaciones que han obtenido mediante pruebas de evaluación externa en los centros extranjeros, aunque no se hayan presentado de estas asignaturas en las PCE. Para estos estudiantes sus PCE funcionan exactamente igual que nuestra Fase Voluntaria, pero las universidades públicas valencianas añadirán para las ponderaciones las certificaciones de las calificaciones obtenidas por pruebas de evaluación externa. Sólo se aceptarán estas calificaciones si en la acreditación de la UNED consta expresamente que se han obtenido por pruebas de evaluación externa. Esta posibilidad no se aplica a los estudiantes de países sin convenio. Estas asignaturas (las de la PCE y las de las pruebas de evaluación externa) sólo sumarán calificación para la admisión si su calificación es igual o mayor que 5. Ejemplos: Estudiante que se presenta a asignaturas de PCE o que tiene en su acreditación la certificación de algunas calificaciones en asignaturas como resultado de pruebas de evaluación externa (suponiendo que en todos los casos tiene la nota máxima de su bachillerato, un 10, y que todas las asignaturas de las PCE en las que se presenta o de la evaluación externa que tiene, ponderan 0.2 en la correspondiente titulación en nuestro sistema de ponderaciones). 7 Asignaturas PCE Pruebas Externas Nota Admisión FIS BIO GEO BIO 13, , 5 10,0 + x0,2 + 6x0,2 FIS BIO QUI FIS 13, ,0 + x0,2 + x0,2 HES GEO CAS 11, ,0 + x0,2 QUI 12, ,0 + x0,2 + 5x0,2 No se presenta a ninguna 10,000 No se presenta a ninguna 6 FIS 12,00 10,0 + x0,2 + 6x0,2 FIS 10, HES 5 CAS BIO 4,5 FRA 10,000 Tal como consta en los ejemplos: a) Se utilizarán para ponderar las dos mejores calificaciones de asignaturas que ponderan, entre las de las asignaturas de las PCE (máximo 6) o de las pruebas de la evaluación externa. b) No se utilizarán para ponderar las notas de una misma asignatura en las PCE y en las pruebas de evaluación externa.

9 B) Estudiantes de países sin convenio de acceso. Los estudiantes de países sin convenio también podrán acceder a la universidad sin ningún tipo de Prueba de Acceso. Su nota de bachillerato, que será convalidada por la UNED mediante una acreditación, será de un máximo de 6 (Nota de acceso UNED = NAUNED). Si quieren aumentar esta nota de admisión podrán presentarse a las Pruebas de Competencias Específicas (PCE). Las PCE son pruebas por asignaturas, no están estructuradas en fases. Las 1 asignaturas de las PCE son: Historia de España Castellano Inglés Francés (Estas 4 asignaturas no ponderan en nuestro sistema de ponderaciones) Biología Dibujo Técnico Diseño Economía de la Empresa Física Fundamentos del Arte Geografía Geología Historia de la Filosofía Historia del Arte Latín Matemáticas Aplicadas a las Ciencias Sociales Matemáticas Química. (Estas 14 asignaturas sí ponderan en nuestro sistema de ponderaciones) Tal y como está regulado por la UNED, cada estudiante puede presentarse a un máximo de 6 asignaturas de las de la PCE, sean las que sean. Estas asignaturas, cada una de ellas, representa la calificación de un 10% a añadir a la nota de acceso sobre 6, de modo que si un estudiante se presenta a 1, 2, 3, 4, 5 o 6 asignaturas, su nota de acceso puede llegar hasta 10 puntos según el criterio de la UNED. Estas asignaturas sólo sumarán calificación para el acceso si su calificación es igual o mayor que 5.

10 Aparte, y para la admisión, de entre las mismas 6 asignaturas, se utilizarán 2 para las ponderaciones, en función de la asignatura y la ponderación que tenga cada asignatura de las de las PCE en nuestro sistema valenciano de ponderaciones. Estas asignaturas sólo sumarán calificación para la admisión si su calificación es igual o mayor que 5. Ejemplos: Estudiante que se presenta a asignaturas de PCE (suponiendo que en todos los casos tiene la nota máxima de su bachillerato, un 6, y que todas las asignaturas de las PCE en las que se presenta ponderan 0.2 en la correspondiente titulación en nuestro sistema de ponderaciones). 7 4 Asignaturas PCE NAUNED Nota Admisión FIS BIO GEO 7,400 10, , 6 + x0,1 + 6x0,1 7,4 + x0,2 + 6x0,2 FIS BIO QUI,400 13, x0,1+x0,1+x0,1+x0,1,4 + x0,2 + x0,2 HES GEO 7,00, x0,1+6x0,1+5x0,1 7, + 7x0,2 7,600, x0,1 + x0,1 7,6 + x0,2 No se presenta a ninguna 6,000 6,000 FIS 6,000 6,000 4 HES CAS BIO,200, ,5 6 + x0,1 + x0,1 + 5x0,1

ACCESO Y ADMISIÓN DE LOS ESTUDIANTES PROCEDENTES DE SISTEMAS EDUCATIVOS EXTRANJEROS A TITULACIONES DE LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA

ACCESO Y ADMISIÓN DE LOS ESTUDIANTES PROCEDENTES DE SISTEMAS EDUCATIVOS EXTRANJEROS A TITULACIONES DE LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA ACCESO Y ADMISIÓN DE LOS ESTUDIANTES PROCEDENTES DE SISTEMAS EDUCATIVOS EXTRANJEROS A TITULACIONES DE LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA La Comisión Gestora de los Procesos de Acceso y Preinscripción

Más detalles

ACCESO Y ADMISIÓN DE LOS ESTUDIANTES PROCEDENTES DE SISTEMAS EDUCATIVOS EXTRANJEROS A TITULACIONES DE LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA

ACCESO Y ADMISIÓN DE LOS ESTUDIANTES PROCEDENTES DE SISTEMAS EDUCATIVOS EXTRANJEROS A TITULACIONES DE LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA ACCESO Y ADMISIÓN DE LOS ESTUDIANTES PROCEDENTES DE SISTEMAS EDUCATIVOS EXTRANJEROS A TITULACIONES DE LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA La Comisión Gestora de los Procesos de Acceso y Preinscripción

Más detalles

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS 2013-2014 La prova d accés a la universitat s estructura en dues fases: Fase general (obligatòria) Fase específica (voluntària) Els exàmens de les PAU

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18.

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 16/1/2017 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de Química? NO. Els exàmens de la Fase Obligatòria

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18.

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 16/1/2017 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de Química? NO. Els exàmens de la Fase Obligatòria

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS (aplicables durant el curs ) 30/10/2018

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS (aplicables durant el curs ) 30/10/2018 PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2019-2020. (aplicables durant el curs 2018-2019) 30/10/2018 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS (aplicables durant el curs ) 24/10/2017

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS (aplicables durant el curs ) 24/10/2017 PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2018-2019. (aplicables durant el curs 2017-2018) 24/10/2017 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de

Más detalles

IES JOSEP IBORRA Departament d orientació

IES JOSEP IBORRA Departament d orientació PROVA D ACCÉS A LA UNIVERSITAT (PAU) CURS 2017/18 IES JOSEP IBORRA Departament d orientació FASES FASE OBLIGATÒRIA FASE VOLUNTÀRIA FASE OBLIGATÒRIA Consta de 5 PROVES: 4 assignatures troncals de 2n de

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 5/5/2017

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 5/5/2017 PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 5/5/2017 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de Química? NO. Els exàmens de la Fase Obligatòria

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 2/2/2017

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 2/2/2017 PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 2/2/2017 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de Química? NO. Els exàmens de la Fase Obligatòria

Más detalles

Institut Molí de la Vila

Institut Molí de la Vila Institut Molí de la Vila PRESENTACIÓ DELS ESTUDIS POSTOBLIGATORIS - BATXILLERAT - FORMACIÓ PROFESSIONAL EL BATXILLERAT Matèries del batxillerat Dins del batxillerat hi ha diferents tipus de matèries: Matèries

Más detalles

Què és el BATXIBAC?:

Què és el BATXIBAC?: gener 2017 Què és el BATXIBAC?: Un acord entre els governs de França I Espanya per tal que alguns alumnes, quan acabin el Batxillerat, tinguin la doble titulació de Batxiller i Baccalauréat Objectius:

Más detalles

Accés i Admissió a la Universitat en el curs (Preinscripció de 2019)

Accés i Admissió a la Universitat en el curs (Preinscripció de 2019) 27/6/2018 Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2019-2020 (Preinscripció de 2019) D acord amb el Reial Decret 412/2014 de 8 de juny (BOE de 7/6/2014), pel qual s estableix la normativa bàsica dels

Más detalles

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT 2010 MARC LEGAL REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre 2001 2003 2007 2006 2007 LOU (Ley Orgánica 6/2001, de Universidades) LUC (Llei 1/2003, d Universitats de Catalunya)

Más detalles

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT 2010 MARC LEGAL REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre 2001 2003 2007 2006 2007 LOU (Ley Orgánica 6/2001, de Universidades) LUC (Llei 1/2003, d Universitats de Catalunya)

Más detalles

PROVES D ACCÈS A LA UNIVERSITAT

PROVES D ACCÈS A LA UNIVERSITAT PROVES D ACCÈS A LA UNIVERSITAT CONSTEN DE DUES FASES: - FASE OBLIGATÒRIA - FASE VOLUNTARIA Nota d Admissió a la Universitat LA NOTA D ADMISSIÓ A LA TITULACIÓ VARIARÀ EN FUNCIÓ DE LA TITULACIÓ A LA

Más detalles

Institut Salvador Dalí BATXILLERAT. Jornada de portes obertes

Institut Salvador Dalí BATXILLERAT. Jornada de portes obertes Jornada de portes obertes 2016 Modalitats de batxillerat L'accés a la Universitat és Ciències i tecnologia Humanitats i c.socials Arts independent de la modalitat de batxillerat escollida. MATÈRIES COMUNES

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017)

Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017) 9/1/17 Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017) D acord amb el Reial Decret 412/2014 de 8 de juny (BOE de 7/6/2014), pel qual s estableix la normativa bàsica dels

Más detalles

Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017)

Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017) 25/1/17 Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017) D acord amb el Reial Decret 412/2014 de 8 de juny (BOE de 7/6/2014), pel qual s estableix la normativa bàsica dels

Más detalles

Reunión de Coordinación de la Asignatura de Economía de la Empresa

Reunión de Coordinación de la Asignatura de Economía de la Empresa A LA UNIVERSITAT. A LA UNIVERSIDAD. Reunión de Coordinación de la Asignatura de Economía de la Empresa Especialistas: Sergio Marí Vidal, UPV smari@cegea.upv.es Juan Francisco Martínez Pérez, UV Juan.F.Martinez@uv.es

Más detalles

Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat)

Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat) Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat) QUÈ ÉS EL BATXIBAC El Batxibac és una oferta de batxillerat amb un currículum mixt que possibilita als alumnes que el cursen obtenir, simultàniament, dues

Más detalles

INSTRUCCIONS MATRÍCULA PAU CURS ACADÈMIC INSTRUCCIONES MATRÍCULA PAU CURSO ACADÉMICO

INSTRUCCIONS MATRÍCULA PAU CURS ACADÈMIC INSTRUCCIONES MATRÍCULA PAU CURSO ACADÉMICO INSTRUCCIONS MATRÍCULA PAU CURS ACADÈMIC 2017-18 INSTRUCCIONES MATRÍCULA PAU CURSO ACADÉMICO 2017-18 Per la realització de les Proves d Accés a la Universitat (LOMQE) en les convocatòries de JUNY i JULIOL

Más detalles

Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017)

Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017) 2/2/17 Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 (Preinscripció de 2017) D acord amb el Reial Decret 412/2014 de 8 de juny (BOE de 7/6/2014), pel qual s estableix la normativa bàsica dels

Más detalles

Información General e Instrucciones de Matrícula. Pruebas de Acceso a la Universidad.

Información General e Instrucciones de Matrícula. Pruebas de Acceso a la Universidad. Información General e Instrucciones de Matrícula. Pruebas de Acceso a la Universidad. Índice 1. Estructura de la PAU (pág. 3) 2. Características de la PAU (pág. 4) 3. Calificación de la PAU y el acceso

Más detalles

Accés i Admissió a la Universitat en el curs (Preinscripció de 2018)

Accés i Admissió a la Universitat en el curs (Preinscripció de 2018) 2/02/18 Accés i Admissió a la Universitat en el curs 2018-2019 (Preinscripció de 2018) D acord amb el Reial Decret 412/2014 de 8 de juny (BOE de 7/6/2014), pel qual s estableix la normativa bàsica dels

Más detalles

Equivalències entre qualificacions estrangeres i les qualificacions previstes en el Reial Decret 1125/2003

Equivalències entre qualificacions estrangeres i les qualificacions previstes en el Reial Decret 1125/2003 Equivalències entre qualificacions estrangeres i les qualificacions previstes en el Reial Decret 1125/2003 L Acord de 25 d octubre de 2004, del Consejo de Coordinación Universitaria, pel que s estableixen

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

Batxillerats INS Arnau Cadell. promoció

Batxillerats INS Arnau Cadell. promoció Batxillerats INS Arnau Cadell promoció 2015-17 Sant Cugat, 29 abril 2015 1. Característiques del Batxillerat: - Nova etapa d estudis - Estructura general 2. El batxillerat al nostre Centre: - Oferta general

Más detalles

PROVA D ACCÉS A LA UNIVERSITAT (PAU) CURS 2017/18

PROVA D ACCÉS A LA UNIVERSITAT (PAU) CURS 2017/18 PROVA D ACCÉS A LA UNIVERSITAT (PAU) CURS 2017/18 IES ENRIC VALOR PEGO www.ceice.gva.es/web/universidad/informacion-pau Departament d Orientació Referents legals Ordre ECD/1941/2016 de 22 de desembre.

Más detalles

Organització del 4t curs d ESO

Organització del 4t curs d ESO Organització del 4t curs d ESO Segons el Decret 143/2007, de 26 de juny, pel qual s estableix l ordenació dels ensenyaments de l ESO (DOGC, núm. 4915, 29.06.2007) INSTITUT XXV OLIMPÍADA El Decret 143/2007

Más detalles

Informació General i Instruccions de Matrícula Proves d Accés a la Universitat (PAU) Curs

Informació General i Instruccions de Matrícula Proves d Accés a la Universitat (PAU) Curs COMISSIÓ GESTORA DELS PROCESSOS D ACCÉS I PREINSCRIPCIÓ UNIVERSITÀRIA COMISIÓN GESTORA DE LOS PROCESOS DE ACCESO Y PREINSCRIPCIÓN UNIVERSITARIA Informació General i Instruccions de Matrícula Proves d Accés

Más detalles

Si decido presentarme, de qué me puedo examinar?

Si decido presentarme, de qué me puedo examinar? SECRETARÍA PAU INFORMACIÓN PAU El alumnado de ciclos formativos de grado superior que quiere estudiar un grado universitario, tiene 2 opciones: - Acceder a la universidad con su nota media obtenida durante

Más detalles

PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO 2017/18.

PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO 2017/18. PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO 2017/18. 16/1/2017 1) Puedo examinarme en la Fase Obligatoria de la asignatura de Química? NO. Los exámenes de la Fase Obligatoria

Más detalles

BATXILLERAT (PLA D ESTUDIS)

BATXILLERAT (PLA D ESTUDIS) BATXILLERAT (PLA D ESTUDIS) El batxillerat forma part de l'educació Secundària i es distribueix en dos cursos acadèmics. Es desenvolupa en diverses modalitats, s organitza de manera flexible i, si cal,

Más detalles

ESO PROVA EXTRAORDINÀRIA I PENDENTS ESO PRUEBA EXTRAORDINARIA Y PENDIENTES

ESO PROVA EXTRAORDINÀRIA I PENDENTS ESO PRUEBA EXTRAORDINARIA Y PENDIENTES DIMARTS/ MARTES 28-06-2016 ESO PROVA EXTRAORDINÀRIA I PENDENTS ESO PRUEBA EXTRAORDINARIA Y PENDIENTES Les hores i aules indicades són les mateixes per a les pendents de cursos anteriors que per a matèries

Más detalles

Informació General i Instruccions de Matrícula. Proves d Accés a la Universitat. Curso 2015/201 /2016.

Informació General i Instruccions de Matrícula. Proves d Accés a la Universitat. Curso 2015/201 /2016. COMISSIÓ GESTORA DELS PROCESSOS D ACCÉS I PREINSCRIPCIÓ UNIVERSITÀRIA COMISIÓN GESTORA DE LOS PROCESOS DE ACCESO Y PREINSCRIPCIÓN UNIVERSITARIA Informació General i Instruccions de Matrícula. Proves d

Más detalles

Estudios Bachillerato

Estudios Bachillerato Estudios Bachillerato Dos modalidades Ciencias Itinerario de Humanidades Humanidades y Ciencias Sociales Itinerario de Ciencias Sociales Bachillerato LOMCE Troncales Todas ellas son obligatorias Aunque

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2017 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

ACCÉS A LA UNIVERSITAT

ACCÉS A LA UNIVERSITAT ACCÉS A LA UNIVERSITAT PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER ALS MÉS GRANS DE 25 ANYS REQUISITS Tenir 25 anys abans de l 1 d octubre de l any en què es fa l accés. (en cas de complir els 25 anys l 1 d octubre

Más detalles

4 Assignatures Troncals Generals de 2n curs de batxillerat: / 4 Asignaturas Troncales Generales de 2º curso de bachillerato:

4 Assignatures Troncals Generals de 2n curs de batxillerat: / 4 Asignaturas Troncales Generales de 2º curso de bachillerato: Codis d / Códigos de : UA Universitat d Alacant UJI Universitat Jaume I UMH Universitat Miguel Hernández d Elx Universitat Politècnica de València Universitat de València Estudi General Codificació de

Más detalles

La implantació de les titulacions de grau a la Universitat de València: balanç i reflexions

La implantació de les titulacions de grau a la Universitat de València: balanç i reflexions La implantació de les titulacions de grau a la Universitat de València: balanç i reflexions Isabel Vázquez Navarro Vicerectora d Estudis de Grau i Política Lingüística XX Jornada d informació als orientadors

Más detalles

CALENDARI ACADÈMIC I HORARIS DELS GRUPS DOCENTS

CALENDARI ACADÈMIC I HORARIS DELS GRUPS DOCENTS CALENDARI ACADÈMIC I HORARIS DELS GRUPS DOCENTS 2016-2017 Els períodes lectius d'aquest Màster seran els següents: - El primer quadrimestre es desenvoluparà entre els dies 17 d'octubre de 2016 i 20 de

Más detalles

PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO (aplicables durante el curso ) 24/10/2017

PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO (aplicables durante el curso ) 24/10/2017 PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO 2018-2019. (aplicables durante el curso 2017-2018) 24/10/2017 1) Puedo examinarme en la Fase Obligatoria de la asignatura

Más detalles

IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ CURS

IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ CURS IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ ESO CURS 2016-2017 QUE SITUACIONS ET POTS TROBAR AL FINAL DE 3r. ESO? Que aproves totes les assignatures al juny. És el cas més desitjat i automàticament passaries

Más detalles

Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2018

Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2018 Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2018 Vicerrectorado de Estudiantes Servicio de Acceso a la Universidad 18 de diciembre de 2017 Estudiantes con estudios o diplomas

Más detalles

LES PAU I ELS ESTUDIS UNIVERSITARIS: ACCÉS I ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT. PILAR GÓMEZ Coordinadora de les PAU. febrer/març 2010

LES PAU I ELS ESTUDIS UNIVERSITARIS: ACCÉS I ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT. PILAR GÓMEZ Coordinadora de les PAU. febrer/març 2010 2010 LES PAU I ELS ESTUDIS UNIVERSITARIS: ACCÉS I ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT PILAR GÓMEZ Coordinadora de les PAU febrer/març 2010 MARC LEGAL REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre 2001 2003 2007 2006

Más detalles

Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2019

Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2019 Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2019 Vicerrectorado de Estudiantes Servicio de Acceso a la Universidad 3 de diciembre de 2018 Estudiantes de la Unión Europea, de

Más detalles

ESCOLA TÉCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA

ESCOLA TÉCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA ESCOLA TÉCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA b) Participació en el programa de mentors incoming. c) Matrícula en programa d'alt Rendiment Acadèmic (ARA) (Puntuació màxima de cada criteri) d) Altres 2 punts (Detall

Más detalles

Criteris d'avaluació i Recuperació Batxillerat

Criteris d'avaluació i Recuperació Batxillerat Criteris d' i Recuperació Batxillerat Departament: BIOLOGIA I GEOLOGIA: BIOLOGIA CIÈNCIES DE LA 10% Treballs, deures i Examen per avaluacions. TERRA CIÈNCIES PER AL MÓN CONTEMPORANI CLÀSSIQUES: LLATÍ GREC

Más detalles

INFORMACIÓN BÁSICA PAU 2018

INFORMACIÓN BÁSICA PAU 2018 INFORMACIÓN BÁSICA PAU 2018 Cómo mejoro mi nota de acceso a la universidad? El alumnado de ciclos formativos que quiere estudiar un grado universitario, tiene la opción de presentarse a las Pruebas de

Más detalles

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Els estudis de Formació Professional Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Índex Cicles formatius: Obtenció d'una titulació de formació professional. Modificacions curriculars en la formació professional.

Más detalles

Valoració (Puntuació màxima de cada criteri)

Valoració (Puntuació màxima de cada criteri) CONVOCATÒRIA ERASMUS ESTUDIS CURS 2018-19 ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA a) Nota mitjana de l expedient curs 2016/2017 b) Participació en el programa de mentors incoming. (Puntuació màxima de cada

Más detalles

GUIA D ACCÉS A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

GUIA D ACCÉS A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA 2012 2013 GUIA D ACCÉS A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA L ACCÉS A LA UNIVERSITAT 2012/2013 SUMARI Pàgina L accés a la Universitat 3 Ponderacions 6 Notes de tall 8 Oferta d estudis de grau 10 Directori 11 La

Más detalles

MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017

MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017 www.staj.es MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017 COS DE GESTIÓ PROCESSAL I ADMINISTRATIVA Puntuació total assolible: 20 punts. A) FORMACIÓ. Es valora fins a un màxim de 6 punts, d acord amb el barem següent:

Más detalles

Accés i admissió a la universitat

Accés i admissió a la universitat Identificació del departament o organisme Oficina d Accés a la Universitat Accés i admissió a la universitat Proves d accés a la universitat Preinscripció universitària 2018 Accés a la universitat Accés

Más detalles

El 4t d ESO Final d etapa

El 4t d ESO Final d etapa Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Sa Palomera Carrer Vilar Petit, s/n 17300 Blanes Tel. 972 35 09 09 El 4t d ESO Final d etapa INS Sa Palomera b7000551@xtec.cat http://www.sapalomera.cat

Más detalles

CALENDARI ACADÈMIC I HORARIS DELS GRUPS DOCENTS

CALENDARI ACADÈMIC I HORARIS DELS GRUPS DOCENTS CALENDARI ACADÈMIC I HORARIS DELS GRUPS DOCENTS 2015-2016 Els períodes lectius d'aquest Màster seran els següents: - El primer quadrimestre es desenvoluparà entre els dies 19 d'octubre de 2015 i 23 de

Más detalles

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT 2010-2012 - 1 - 1.- MARC LEGAL 1.1. ORGANIGRAMA DEL SISTEMA EDUCATIU SEGONS LA LOE MÓN LABORAL BATXILLERAT ( 16-18) PAAU UNIVERSITAT FORMACIÓ PROFESSIONAL GRAU SUPERIOR (CFGS)

Más detalles

Informació General i Instruccions de Matrícula. Proves d Accés a la Universitat. Curso 2016/201 /2017.

Informació General i Instruccions de Matrícula. Proves d Accés a la Universitat. Curso 2016/201 /2017. COMISSIÓ GESTORA DELS PROCESSOS D ACCÉS I PREINSCRIPCIÓ UNIVERSITÀRIA COMISIÓN GESTORA DE LOS PROCESOS DE ACCESO Y PREINSCRIPCIÓN UNIVERSITARIA Informació General i Instruccions de Matrícula. Proves d

Más detalles

ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2018/2019 PREINSCRIPCIÓN 2018

ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2018/2019 PREINSCRIPCIÓN 2018 ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2018/2019 PREINSCRIPCIÓN 2018 MINISTERIO DE EDUCACIÓN Y CULTURA MARCO LEGAL Ley Orgánica de Mejora de la Calidad Educativa 8/2013,

Más detalles

PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO 2017/18. 2/2/2017

PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO 2017/18. 2/2/2017 PREGUNTAS FRECUENTES EN RELACIÓN AL ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD EL CURSO 2017/18. 2/2/2017 1) Puedo examinarme en la Fase Obligatoria de la asignatura de Química? NO. Los exámenes de la Fase Obligatoria

Más detalles

Màster universitari en Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d Idiomes

Màster universitari en Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d Idiomes Universitat Cardenal Herrera - CEU RESOLUCIÓ de 17 de juny de 2016, de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, per la qual es publica la modificació del pla d estudis de màster universitari en Formació del

Más detalles

Què fer després de BTX. Curs 14-15

Què fer després de BTX. Curs 14-15 Què fer després de BTX Curs 14-15 Calendari final de curs (I) 15 Maig : Entrega notes de l històric de notes de 2n BTL i matèries pendents de 1r de BTL que no han recuperat al llarg del curs. 18-22 Maig

Más detalles

L'adjudicació de places es farà en funció de la nota d'admissió. Nota d admissió= NMC + a*m1 + b*m2

L'adjudicació de places es farà en funció de la nota d'admissió. Nota d admissió= NMC + a*m1 + b*m2 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament INS Cap Norfeu Carrer Ponent, s/n 17480 Roses Tel.972150567 Fax 972151322 http://www.iescapnorfeu.info Les persones que estiguin en possessió dels títols

Más detalles

INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT

INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT 2016-18 ÍNDEX Característiques del batxillerat. El currículum de batxillerat a l institut d AURO. Escollir bé, millora les opcions de futur. Cinc raons per fer batxillerat

Más detalles

ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2017/2018 PREINSCRIPCIÓN 2017

ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2017/2018 PREINSCRIPCIÓN 2017 ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2017/2018 PREINSCRIPCIÓN 2017 MINISTERIO DE EDUCACIÓN Y CULTURA MARCO LEGAL Ley Orgánica de Mejora de la Calidad Educativa 8/2013,

Más detalles

PREGUNTAS FRECUENTES

PREGUNTAS FRECUENTES PREGUNTAS FRECUENTES ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD Aplicables durante el curso 2017-2018 I.E.S. San Leonardo Departamento de Orientación Marzo 2018 ÍNDICE 1. Puedo examinarme en la Fase Obligatoria

Más detalles

CALENDARI D EXÀMENS DE JUNY 1 ESO A

CALENDARI D EXÀMENS DE JUNY 1 ESO A 1 ESO A 8 h. 11:30 h. CASTELLÀ EDUCACIÓ FÍSICA MÚSICA CATALÀ MATEMÀTIQUES C. NATURALS C. SOCIALS OPTATIVA 1 ESO B 8 h. 11:30 h. EDUCACIÓ FISICA CATALÀ MATEMÀTIQUES C. SOCIALS MÚSICA C. NATURALS CASTELLÀ

Más detalles

A. Alumnat d Educació Secundària Obligatòria que cursa ensenyaments professionals de Música o Dansa.

A. Alumnat d Educació Secundària Obligatòria que cursa ensenyaments professionals de Música o Dansa. A. Alumnat d Educació Secundària Obligatòria que cursa ensenyaments professionals de Música o Dansa. A. 1. Convalidació de la matèria de Música en els cursos 1r i 3r d Educació Es pot convalidar la matèria

Más detalles

Batxillerat Promoció Avançament de les orientacions d inici del curs

Batxillerat Promoció Avançament de les orientacions d inici del curs Batxillerat Promoció 2015-2017 Avançament de les orientacions d inici del curs 2015-2016 16 d abril de 2015 Estructura del 1r de batxillerat* h Llengua catalana i lit. I 2 Llengua castellana i lit. I 2

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

Benvinguda curs 15-16

Benvinguda curs 15-16 REUNIÓ PARES Benvinguda curs 15-16 BATXILLERAT C-E Tutor/a: Miquel Caelles 34R/1I/1P-212 DUBTES i PREGUNTES REUNIÓ PARES Organigrama de l'escola Organització general del Batxillerat El Treball de Recerca

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2016 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Versió: 1.0 Data: 19/01/2017 Elaborat: LlA-CC Gabinet Tècnic ETSAV INDEX Objectiu... 3 1. Rendiment global dels graus...

Más detalles

INS Pau Vila: un institut batxibac

INS Pau Vila: un institut batxibac BATXIBAC El Batxibac es una doble titulació francoespanyola. Informació a http://www.xtec.cat/web/curriculum/batxillerat/baccalaureat Avui parlarem de: projecte/organització al nostre Centre peculiaritats

Más detalles

Preinscripció 2011 Accés i admissió a la universitat

Preinscripció 2011 Accés i admissió a la universitat Preinscripció 2011 Accés i admissió a la universitat REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre DEFINEIX CONDICIONS PER A L ACCÉS ALS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU REGULA PROCEDIMENTS D ADMISSIÓ

Más detalles

Acceso y Admisión a la Universidad en el curso 2017/2018 (Preinscripción de 2017)

Acceso y Admisión a la Universidad en el curso 2017/2018 (Preinscripción de 2017) Acceso y Admisión a la Universidad en el curso 2017/2018 (Preinscripción de 2017) De acuerdo con el Real Decreto 412/2014 de 8 de junio (BOE de 06.07.2014), por el que se establece la normativa básica

Más detalles

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC -18 Acord núm. CG//06/07 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Más detalles

Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2019

Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2019 Acceso y Admisión de Estudiantes de Sistemas Educativos Internacionales 2019 Vicerrectorado de Estudiantes Servicio de Acceso a la Universidad 3 de diciembre de 2018 Estudiantes con estudios o diplomas

Más detalles

Dirección Técnica DSV ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD ESPAÑOLA

Dirección Técnica DSV ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD ESPAÑOLA Dirección Técnica DSV ACCESO Y ADMISIÓN A LA UNIVERSIDAD ESPAÑOLA ACCESO UNIVERSIDAD Nota del Abitur equivalente a nota española: HASTA 10 Real Decreto ley 5/2016 de 9 de diciembre / Disposición adicional

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

CHARLA ORIENTACIÓN PADRES 2ºBACHILLERATO IES PLAYA SAN JUAN CURSO 2016/2017 DEPARTAMENTO ORIENTACIÓN

CHARLA ORIENTACIÓN PADRES 2ºBACHILLERATO IES PLAYA SAN JUAN CURSO 2016/2017 DEPARTAMENTO ORIENTACIÓN CHARLA ORIENTACIÓN PADRES 2ºBACHILLERATO IES PLAYA SAN JUAN CURSO 2016/2017 DEPARTAMENTO ORIENTACIÓN ESTRUCTURA DEL SISTEMA EDUCATIVO CALENDARIO DE APLICACIÓN 2015/2016-1ºBACH. 2016/2017 2ºBACH. RD-ley

Más detalles

INSTRUCCIONS DE PREINSCRIPCIÓ PER AL CURS

INSTRUCCIONS DE PREINSCRIPCIÓ PER AL CURS INSTRUCCIONS DE PREINSCRIPCIÓ PER AL CURS 2016-2017 1. TERMINIS DE PREINSCRIPCIÓ UNIVERSITÀRIA: En el curs 2015-2016 només hi haurà una convocatòria, que es resoldrà amb l adjudicació de places el dia

Más detalles

Reunió d inici de curs de pares i mares. 2n Batxillerat curs d octubre de 2017, a les 19h

Reunió d inici de curs de pares i mares. 2n Batxillerat curs d octubre de 2017, a les 19h Reunió d inici de curs de pares i mares 2n Batxillerat curs 2017-2018 4 d octubre de 2017, a les 19h TUTORIES TUTORIA AMB FAMÍLIES 2n BAT A Verònica Ros dijous 9 10h 2n BAT B Gemma Estévez dimarts 12.30

Más detalles

prueba de evaluación acceso a la universidad IES PARQUESOL. VALLADOLID

prueba de evaluación acceso a la universidad IES PARQUESOL. VALLADOLID prueba de evaluación acceso a la universidad IES PARQUESOL. VALLADOLID Orden ECD/42/2018, de 25 de enero 26 de enero de 2018 BOE Orden EDU/91/2018, de 29 de enero ( Boletín Oficial de Castilla y León de

Más detalles

ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2017/2018 PREINSCRIPCION 2017

ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2017/2018 PREINSCRIPCION 2017 ACCESO Y ADMISIÓN A LAS UNIVERSIDADES DE LA COMUNIDAD VALENCIANA EN EL CURSO 2017/2018 PREINSCRIPCION 2017 MINISTERIO DE EDUCACIÓN Y CULTURA MARCO LEGAL Real Decreto 412/2014 de 8 de junio (BOE de 07.06.2014)

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

La nueva Prueba de. Acceso a la Universidad (P.A.U.)

La nueva Prueba de. Acceso a la Universidad (P.A.U.) La nueva Prueba de Acceso a la Universidad (P.A.U.) R.D. 1892/2008 de 14 de noviembre de 2008 Vicerrectorado de Estudiantes y Extensión Universitaria Índice de Contenidos 1.- Objetivos de la Prueba de

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles