ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "ACCÉS A LA UNIVERSITAT"

Transcripción

1 ACCÉS A LA UNIVERSITAT

2 PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER ALS MÉS GRANS DE 25 ANYS

3 REQUISITS Tenir 25 anys abans de l 1 d octubre de l any en què es fa l accés. (en cas de complir els 25 anys l 1 d octubre del 2013 no es podran presentar, han d esperar a la convocatòria del 2014) No tenir superades les PAU. (en cas de ternir-les superades hauran de realitzar la FE de les PAU).

4 REQUISITS No estar en possessió d un títol de tècnic superior de formació professional, d arts plàstiques i disseny, o d esports. (hauran de realitzar la FE de les PAU). No tenir cap titulació universitària.

5 HORARIS de les PROVES Les proves es realitzaran en dos dissabtes consecutius: 27 d abril: fase comuna de 9.00 h a 9.30 h: comprovació dades dels candidats de 9.30 h a 11 h: comentari de text (modificació horària, la prova passa de 2 h a 1h i 30 minuts) de h a h: llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera (modificació horària, la prova de les llengües passa d 1 h i 30minuts a 2h)

6 HORARIS de les PROVES Les proves es realitzaran en dos dissabtes consecutius: 27 d abril i 4 de maig de de maig: fase específica De 9.00 h a 9.30 h: comprovació dades dels candidats De 9.30 h a h els dos exercicis corresponents a les matèries de l opció triada

7 ESTRUCTURA de la PROVA Reial Decret 1892/2008, de 14 de novembre FASE GENERAL (maduresa) FASE ESPECÍFICA (coneixements)

8 FASE GENERAL Fase General, compren els exàmens de: Comentari de text Llengua catalana Llengua castellana Llengua estrangera La prova comuna es qualifica per mitjana aritmètica dels quatre exercicis.

9 FASE GENERAL COMENTARI DE TEXT La prova de comentari de text es podrà respondre en qualsevol de les dues llengües oficials de Catalunya

10 FASE GENERAL LLENGUA CATALANA I LLENGUA CASTELLANA Cada exercici s ha de respondre en la llengua corresponent. No hi ha excepcions a la prova de Llengua Catalana, tots els candidats s han d examinar d aquesta prova.

11 FASE GENERAL LLENGUA ESTRANGERA (anglès, francès, italià, alemany, portuguès) S ha de respondre en la llengua triada.

12 FASE ESPECÍFICA La prova específica consta de DOS exercicis corresponents a matèries vinculades a una de les cinc opcions d accés. L opció triada dóna preferència per accedir als estudis universitaris de Grau vinculats a aquesta opció. La qualificació global de la prova específica s obté de la mitjana aritmètica de la nota dels dos exercicis.

13 FASE ESPECÍFICA ARTS I HUMANITATS Filosofia Geografia Història contemporània Història de l art Literatura CIÈNCIES Biologia Física Matemàtiques Química CIÈNCIES SOCIALS I JURÍDIQUES Economia de l empresa Estadística Geografia Història contemporània Matemàtiques CIÈNCIES DE LA SALUT Biologia Estadística Física Matemàtiques Química ENGINYERIA I ARQUITECTURA Dibuix tècnic Economia de l empresa Física Matemàtiques Química

14 FASE ESPECÍFICA El candidat que s examini de dues matèries que siguin coincidents en diferents opcions d accés, s haurà examinat de més d una opció i, tindrà preferència d accés a tots els estudis universitaris vinculats a aquestes opcions d accés.

15 QUALIFICACIÓ FINAL La qualificació final serà el resultat de la mitjana aritmètica de les qualificacions obtingudes en la fase general i la fase específica. La qualificació mínima de cada fase per fer mitjana ha de ser de 4 punts. La prova es supera amb una qualificació final igual o superior a 5 punts.

16 RESERVA DE QUALIFICACIONS Els candidats que, en la convocatòria del 2012, haguessin obtingut una qualificació de cinc o més punts en una o ambdues fases de la prova, podran fer ús d aquesta qualificació en la convocatòria del (convocatòria immediatament posterior a l any de realització de la prova)

17 RESERVA DE QUALIFICACIONS Al formalitzar la matrícula, els candidats hauran de decidir: SÍ volen fer ús de la qualificació de la fase ja aprovada, llavors hauran de: Fer constar la fase de la qual volen reservar la qualificació. Matricular-se obligatòriament a la mateixa universitat i de les mateixes matèries de la fase reservada (FG: mateixa llengua estrangera; FE: mateixes matèries específiques). Es prendrà en consideració per al càlcul de la qualificació final la millor de les qualificacions.

18 RESERVA DE QUALIFICACIONS Al formalitzar la matrícula, el candidat haurà de decidir: NO vol fer ús de la qualificació de la fase ja aprovada. (per a candidats que volen fer un canvi d opció d accés) En aquest cas per al càlcul de la qualificació final, sempre es tindrà en compte la qualificació de la convocatòria actual.

19 REVISIONS de les QUALIFICACIONS Els exercicis sobre els quals s hagi presentat sol licitud de revisió seran corregits per un altre professor especialista en la matèria. La qualificació resultat serà la mitjana aritmètica de la primera correcció i la segona. Aquestes noves qualificacions reemplacen les inicials: podran ser més baixes o més altes de les inicialment atorgades.

20 VALIDESA I ADMISSIÓ Un cop superada la prova d accés, la qualificació final obtinguda té validesa indefinida. L admissió de candidats es fa d acord amb l opció de la qual s han examinat (dona preferència d accés) i la qualificació final obtinguda en les proves. Si queden places vacants s assignaran a estudiants amb opció no concordant.

21 VALIDESA I ADMISSIÓ Hauran de formalitzar la preinscripció universitària en els terminis establerts. Reserva del 3% de les places ofertades.

22 RECORDEU Per a la realització de cada prova NOMÉS es lliurarà un quadern d examen. (NO s entrega cap foli ni quadern addicional per a la realització en brut de la prova.) El quadern d examen s ha de lliurar encara que s hagi deixar en blanc, el no lliurament comportarà de la fase corresponent. Els exàmens NO es poden respondre en llapis, excepte els de Dibuix Tècnic.

23 TERMINIS Matrícula: Del 20 de febrer al 4 de març de de març de 2013, darrer dia de pagament i lliurament de documentació. Proves: Fase comuna: dissabte, 27 d abril de 2013 Fase específica: dissabte, 4 de maig de 2013 Tribunal especial: 10 de maig de 2013

24 TERMINIS Resultats de les proves: 22 de maig de 2013 Sol licitud de revisió: 22, 23 i 24 de maig de 2013 Resultat revisions: 20 de juny de 2013

25 Més informació

26 PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER ALS MÉS GRANS DE 45 ANYS

27 REQUISITS Tenir 45 anys abans de l 1 d octubre de l any en què es fan les proves. Sense titulació acadèmica que permeti l accés a la universitat No poder acreditar experiència laboral o professional

28 ESTRUCTURA Els candidats podran accedir a la universitat mitjançant si superen: la fase d exàmens la fase d entrevista personal

29 Fase d exàmens Compren els exàmens de: Comentari de text, es podrà respondre en qualsevol de les dues llengües oficials de Catalunya. Llengua catalana, s ha de respondre en Ll. Catalana. Llengua castellana, s ha de respondre en Ll. Castellana. Els exàmens podran realitzar-se a qualsevol de les universitats del sistema català.

30 Fase d exàmens La qualificació de la fase d exàmens serà la mitjana aritmètica dels tres exercicis, sempre i quan la qualificació de cadascun sigui igual o superior a 4 punts. Per a ser declarat apte és necessari obtenir una qualificació igual o superior a 5 punts.

31 FASE D ENTREVISTA PERSONAL S ha de sol licitar fent la preinscripció universitària, (a inicis del mes de juny) indicant a quina universitat es vol realitzar i el títol de Grau al qual es vol accedir. NOMÉS podran fer la sol licitud per a un únic títol de Grau L entrevista es realitzarà a la URV per aquells estudiants que vulguin iniciar estudis en aquesta universitat, encara que la prova s hagi realitzat a una altra universitat

32 Qualificació Final El candidat haurà superat la prova d accés quan: - La mitjana dels tres exercicis sigui de 5 o més punts. - Qualificació d Apte/a a la fase d entrevista.

33 Validesa i Admissió La validesa de la fase de les proves és indefinida sempre i quan estigui superada. L entrevista només serà vàlida per a l any en què es realitza la prova i per a un Grau determinat.

34 Validesa i Admissió Els candidats amb la prova d accés superada en convocatòries anteriors que vulguin fer/repetir l entrevista hauran de formalitzar la matricula dins del termini establert. En aquest cas podran presentar-se de nou a la fase d exàmens i se ls tindrà en compte la millor qualificació. Reserva d 1% de les places ofertades, amb el mínim d una plaça.

35 REVISIONS de les QUALIFICACIONS Els exercicis sobre els quals s hagi presentat sol licitud de revisió seran corregits per un altre professor especialista en la matèria. La qualificació resultat serà la mitjana aritmètica de la primera correcció i la segona. Aquestes noves qualificacions reemplacen les inicials: podran ser més baixes o més altes de les inicialment atorgades.

36 COMPATIBILITATS Les persones que puguin accedir a la universitat per la via de més grans de 25 anys i més grans de 45 anys i vulguin fer ús d ambdues vies podran fer-ho matriculant-se a les dues proves, abonant les taxes corresponents a ambdues matrícules. Les proves escrites són comunes amb les que han de realitzar els estudiants més grans de 25 anys

37 TERMINIS Matrícula: Del 20 de febrer al 4 de març de Proves: dissabte, 27 d abril de Resultats de la fase d exàmens: 22 de maig de 2013

38 TERMINIS Sol licitud de revisió: 22, 23 i 24 de maig de 2013 Resultat revisions: 20 de juny de 2013 Preinscripció FASE ENTREVISTA: A determinar (normalment primers dies mes de juny)

39 Més informació

40 ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER ALS MÉS GRANS DE 40 ANYS

41 L'accés mitjançant acreditació d'experiència laboral està pensat per a les persones que no estan en possessió d'un títol que els habiliti per accedir a la universitat però que, donada la seva trajectòria professional, han estat treballant en contacte directe amb un camp d'estudi.

42 REQUISITS Tenir 40 anys abans de l 1 d octubre de l any en què es fa l accés Acreditar experiència laboral i professional respecte d un ensenyament de grau concret. No posseir cap titulació acadèmica que habiliti per a l accés a la universitat per altres vies.

43 ESTRUCTURA Valoració de l experiència professional adquirida. En base a la informació aportada, es valorarà l experiència laboral o professional i el contingut tècnic i/o d especialització d aquesta en relació amb el títol de grau sol licitat.

44 ESTRUCTURA Fase d entrevista personal. Un cop valorada l experiència es realitzarà una entrevista amb el candidat. La finalitat de l entrevista serà valorar la maduresa i idoneïtat del candidat per poder seguir i superar amb èxit els estudis.

45 Qualificació Final Per superar l accés caldrà obtenir un mínim de 5 punts a la fase de valoració de l experiència acreditada i una qualificació d Apte/a a l entrevista personal.

46 Validesa i Admissió L accés per aquesta via, realitzat a la URV, únicament dóna accés a ensenyaments de Grau de la mateixa universitat. L accés només serà vàlid per a l any en què en realitza. Reserva d 1% de les places ofertades, amb el mínim d una plaça

47 TERMINIS Matrícula: del 20 de febrer al 4 de març de 2013 Entrevista: del 22 al 26 d abril Resultats : 30 d abril

48 Més informació

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS 2013-2014 La prova d accés a la universitat s estructura en dues fases: Fase general (obligatòria) Fase específica (voluntària) Els exàmens de les PAU

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

INFORMACIÓ PROVA ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER A MAJORS DE 25 ANYS - 45 ANYS

INFORMACIÓ PROVA ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER A MAJORS DE 25 ANYS - 45 ANYS INFORMACIÓ PROVA ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER A MAJORS DE 25 ANYS - 45 ANYS NORMATIVA Informació extreta de la convocatòria de 2017 - Reial decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions

Más detalles

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT 2010 MARC LEGAL REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre 2001 2003 2007 2006 2007 LOU (Ley Orgánica 6/2001, de Universidades) LUC (Llei 1/2003, d Universitats de Catalunya)

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

Què és el BATXIBAC?:

Què és el BATXIBAC?: gener 2017 Què és el BATXIBAC?: Un acord entre els governs de França I Espanya per tal que alguns alumnes, quan acabin el Batxillerat, tinguin la doble titulació de Batxiller i Baccalauréat Objectius:

Más detalles

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT

NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT NOU MODEL D ACCÉS A LA UNIVERSITAT 2010 MARC LEGAL REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre 2001 2003 2007 2006 2007 LOU (Ley Orgánica 6/2001, de Universidades) LUC (Llei 1/2003, d Universitats de Catalunya)

Más detalles

Institut Molí de la Vila

Institut Molí de la Vila Institut Molí de la Vila PRESENTACIÓ DELS ESTUDIS POSTOBLIGATORIS - BATXILLERAT - FORMACIÓ PROFESSIONAL EL BATXILLERAT Matèries del batxillerat Dins del batxillerat hi ha diferents tipus de matèries: Matèries

Más detalles

PROVES D ACCÈS A LA UNIVERSITAT

PROVES D ACCÈS A LA UNIVERSITAT PROVES D ACCÈS A LA UNIVERSITAT CONSTEN DE DUES FASES: - FASE OBLIGATÒRIA - FASE VOLUNTARIA Nota d Admissió a la Universitat LA NOTA D ADMISSIÓ A LA TITULACIÓ VARIARÀ EN FUNCIÓ DE LA TITULACIÓ A LA

Más detalles

L'adjudicació de places es farà en funció de la nota d'admissió. Nota d admissió= NMC + a*m1 + b*m2

L'adjudicació de places es farà en funció de la nota d'admissió. Nota d admissió= NMC + a*m1 + b*m2 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament INS Cap Norfeu Carrer Ponent, s/n 17480 Roses Tel.972150567 Fax 972151322 http://www.iescapnorfeu.info Les persones que estiguin en possessió dels títols

Más detalles

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT

DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT DOSSIER INFORMATIU BATXILLERAT 2010-2012 - 1 - 1.- MARC LEGAL 1.1. ORGANIGRAMA DEL SISTEMA EDUCATIU SEGONS LA LOE MÓN LABORAL BATXILLERAT ( 16-18) PAAU UNIVERSITAT FORMACIÓ PROFESSIONAL GRAU SUPERIOR (CFGS)

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

Què fer després de BTX. Curs 14-15

Què fer després de BTX. Curs 14-15 Què fer després de BTX Curs 14-15 Calendari final de curs (I) 15 Maig : Entrega notes de l històric de notes de 2n BTL i matèries pendents de 1r de BTL que no han recuperat al llarg del curs. 18-22 Maig

Más detalles

Preinscripció 2011 Accés i admissió a la universitat

Preinscripció 2011 Accés i admissió a la universitat Preinscripció 2011 Accés i admissió a la universitat REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre DEFINEIX CONDICIONS PER A L ACCÉS ALS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU REGULA PROCEDIMENTS D ADMISSIÓ

Más detalles

INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2014

INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2014 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2014 Barcelona, abril 2015 ÍNDEX 1. Introducció 2 2. Recollida de dades 2 3. Anàlisi de les dades 2 3.1 Estudiants amb discapacitat de nou

Más detalles

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ CONVOCATÒRIA MAIG 2012

PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ CONVOCATÒRIA MAIG 2012 PROVES D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ CONVOCATÒRIA MAIG 2012 Termini d inscripció a les proves d accés a CFGM: del 19 al 30 de març de 2012, ambdós inclosos. Taxa d inscripció: 21,05 euros. Centres

Más detalles

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Bioinformàtica

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Bioinformàtica INSTRUCCIONS MATRÍCULA 2018-2019 Grau en Bioinformàtica PERÍODE Ordinari (automatrícula a través de Sigma) Alumnes de 1r curs (repetidors) i 2n curs del: 25-28 de juliol Alumnes de r curs: 6-12 de setembre

Más detalles

Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a )

Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs (Document actualitzat a ) Accés i Admissió d estudiants amb estudis estrangers. Curs 2017-201. (Document actualitzat a 13-4-201) La Comissió Gestora dels Processos d Accés i Preinscripció Universitària del Sistema Universitari

Más detalles

Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat)

Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat) Batxibac (doble titulació batxiller baccalauréat) QUÈ ÉS EL BATXIBAC El Batxibac és una oferta de batxillerat amb un currículum mixt que possibilita als alumnes que el cursen obtenir, simultàniament, dues

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18.

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 16/1/2017 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de Química? NO. Els exàmens de la Fase Obligatòria

Más detalles

Oferta Formativa CFA Canovelles Curs Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català Ensenyaments inicials i

Oferta Formativa CFA Canovelles Curs Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català Ensenyaments inicials i Oferta Formativa CFA Canovelles Curs 2013-14 Blocs Ensenyament Matí Tarda Vespre Català 2 1 1 Ensenyaments inicials i Castellà 2 1 1 Anglès 1 1 1 bàsics COMPETIC inicial 1 1 1 CFI nivell 1 1 1 1 Formació

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Les PAU i la Preinscripció Universitària. Dra. Pilar Gómez Cardó Dr. Jesús M. Prujà i Noè

Les PAU i la Preinscripció Universitària. Dra. Pilar Gómez Cardó Dr. Jesús M. Prujà i Noè Les PAU i la Preinscripció Universitària REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre DEFINEIX CONDICIONS PER A L ACCÉS ALS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU REGULA PROCEDIMENTS D ADMISSIÓ A LES

Más detalles

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Llinatges: Nom: Adreça: CP: Telèfon: Localitat: Adreça electrònica: DNI: Data de naixement. EXPÒS: Que complesc els requisits per

Más detalles

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius

Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació professional i en els cicles d ensenyaments esportius Documentació acadèmica en els cicles formatius de formació Aquest document conté els apartats següents: Part primera: cicles formatius FP LOGSE C. Trasllat d un alumne entre centres sense haver finalitzat

Más detalles

ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR. Curs 2016

ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR. Curs 2016 ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Curs 2016 ESTUDIS POSTOBLIGATORIS Estudis universitaris Prova d Accés Tenir un GM o 19 anys o complir-los l any de la prova BATXILLERAT FP Grau Superior (2 anys)

Más detalles

PERÍODE D'INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY

PERÍODE D'INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY PERÍODE D'INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY DEL 14 AL 27 DE MARÇ DE 2011 Inscripció telemàtica a les proves d accés, mitjançant l aplicació

Más detalles

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Llinatges: Nom: Adreça: Mòbil: Telèfon: Localitat: CP: DOI: Adreça electrònica: Data de naixement: EXPÒS:

Más detalles

Aprovat pel Consell de Govern de 24 de juliol de ACGUV 156/2014.

Aprovat pel Consell de Govern de 24 de juliol de ACGUV 156/2014. Pla de Formació Lingüística i Didàctica per a l obtenció del Certificat de Capacitació per a l'ensenyament en Valencià, Certificat de Capacitació per a l Ensenyament en llengua estrangera i el Diploma

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016

Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Esteve Terradas i Illa INFORMÀTICA. Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 INFORMÀTICA Jornades Portes Obertes 11 de maig de 2016 Índex Estructura dels Cicles Formatius Accés als Cicles Formatius Informació Cicles Formatius Família Professional Preinscripció, documentació, normativa,

Más detalles

El grau mitjà consta de dos cicles o nivells i en finalitzar s obté el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat esportiva corresponent.

El grau mitjà consta de dos cicles o nivells i en finalitzar s obté el títol de Tècnic Esportiu en la modalitat esportiva corresponent. Els Ensenyaments Esportius són una formació que et capacita per desenvolupar una activitat professional en el camp de l'activitat física i l'esport: iniciació esportiva, tecnificació esportiva i conducció

Más detalles

INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2011

INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2011 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB DISCAPACITAT. ANY 2011 Barcelona, febrer 2012 ÍNDEX 1. Introducció 2 2. Recollida de dades 2 3. Anàlisi de les dades 2 3.1 Estudiants amb discapacitat de nou

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

BATXILLERAT (PLA D ESTUDIS)

BATXILLERAT (PLA D ESTUDIS) BATXILLERAT (PLA D ESTUDIS) El batxillerat forma part de l'educació Secundària i es distribueix en dos cursos acadèmics. Es desenvolupa en diverses modalitats, s organitza de manera flexible i, si cal,

Más detalles

PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ

PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ Fax 977 55 62 11 PREINSCRIPCIÓ i MATRICULA EXTRAORDINÀRIA 2016/17 CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ ORDRE D ASSIGNACIÓ DE PLACES GM: - El centre assignarà places, en primer lloc, a les persones que van participar

Más detalles

INS Pau Vila: un institut batxibac

INS Pau Vila: un institut batxibac BATXIBAC El Batxibac es una doble titulació francoespanyola. Informació a http://www.xtec.cat/web/curriculum/batxillerat/baccalaureat Avui parlarem de: projecte/organització al nostre Centre peculiaritats

Más detalles

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC -18 Acord núm. CG//06/07 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Más detalles

PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL PROVA D ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL CEPA SANT ANTONI CURS 2013/2014 NOVEMBRE DEL 2013 Finalitat Les proves d accés tenen la finalitat de permetre l accés a la formació

Más detalles

CICLES DE GRAU MITJÀ

CICLES DE GRAU MITJÀ CICLES DE GRAU MITJÀ DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA ESO 1. Amb la sol licitud per a l accés via ESO s han de presentar original i còpia de la documentació següent: a) Document oficial

Más detalles

Preparació de Proves a la Universitat +45

Preparació de Proves a la Universitat +45 Preparació de Proves a la Universitat +45 Objectiu del curs La realització d aquest curs de Preparació a la Prova d Accés a la Universitat té la finalitat de formar-te per realitzar la prova d accés lliure

Más detalles

Institut Salvador Dalí BATXILLERAT. Jornada de portes obertes

Institut Salvador Dalí BATXILLERAT. Jornada de portes obertes Jornada de portes obertes 2016 Modalitats de batxillerat L'accés a la Universitat és Ciències i tecnologia Humanitats i c.socials Arts independent de la modalitat de batxillerat escollida. MATÈRIES COMUNES

Más detalles

Aprovada per la Junta de Govern URL de 18 de desembre de 2014 PREÀMBUL

Aprovada per la Junta de Govern URL de 18 de desembre de 2014 PREÀMBUL NORMATIVA D'ACCÉS ALS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU DE LA UNIVERSITAT RAMON LLULL PER ALS MÉS GRANS DE 40 ANYS MITJANÇANT L'ACREDITACIÓ D'EXPERIÈNCIA LABORAL O PROFESSIONAL Aprovada per la

Más detalles

L accés a la universitat. La Universitat de València

L accés a la universitat. La Universitat de València L accés a la universitat. La Universitat de València Isabel Vázquez Navarro Vicerectora d Estudis i Política Lingüística Jornada Informació als Orientadors 29 de gener de 2014 Les Proves d Accés a la Universitat,

Más detalles

ACCÉS I ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT. Dra. Pilar Gómez Cardó Dr. Jesús M. Prujà i Noè

ACCÉS I ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT. Dra. Pilar Gómez Cardó Dr. Jesús M. Prujà i Noè ACCÉS I ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre DEFINEIX CONDICIONS PER A L ACCÉS ALS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU REGULA PROCEDIMENTS D ADMISSIÓ A LES UNIVERSITATS

Más detalles

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals INSTRUCCIONS MATRÍCULA 018-019 Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals PERÍODE Ordinari (automatrícula a través de Sigma) Alumnes de 1r curs (repetidors) i n curs: - 8 de juliol 1 Alumnes de 3r curs

Más detalles

INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO

INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO Data: 11.07.18 Circular núm. 24 INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO TÍTOLS - Tècnic/a de Judo i Defensa Personal: Cicle Inicial Cicle Final - Tècnic/a Superior de Judo i

Más detalles

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF).

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). M7 Venda tècnica AVALUACIÓ ORDINÀRIA Nota final de curs (ordinària) La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). Els percentatges

Más detalles

Batxillerat Promoció Avançament de les orientacions d inici del curs

Batxillerat Promoció Avançament de les orientacions d inici del curs Batxillerat Promoció 2015-2017 Avançament de les orientacions d inici del curs 2015-2016 16 d abril de 2015 Estructura del 1r de batxillerat* h Llengua catalana i lit. I 2 Llengua castellana i lit. I 2

Más detalles

Període d inscripció a les proves d accés als Cicles Formatius de Grau Superior d Arts Plàstiques i Disseny

Període d inscripció a les proves d accés als Cicles Formatius de Grau Superior d Arts Plàstiques i Disseny Període d inscripció a les proves d accés als Cicles Formatius de Grau Superior d Arts Plàstiques i Disseny Convocatòria ordinària INSCRIPCIÓ A LES PROVES: de l 11 al 21 de març de 2013 Per a més informació

Más detalles

El 4t d ESO Final d etapa

El 4t d ESO Final d etapa Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Institut Sa Palomera Carrer Vilar Petit, s/n 17300 Blanes Tel. 972 35 09 09 El 4t d ESO Final d etapa INS Sa Palomera b7000551@xtec.cat http://www.sapalomera.cat

Más detalles

INSTRUCCIONS. 1 Passatge particular de Guillem de Torrella, Palma Tel: Fax: Web:

INSTRUCCIONS. 1 Passatge particular de Guillem de Torrella, Palma Tel: Fax: Web: INSTRUCCIONS DE LA DIRECCIÓ GENERAL D ADMINISTRACIÓ, ORDENACIÓ I INSPECCIÓ EDUCATIVES SOBRE LA INCORPORACIÓ D ALUMNES PROCEDENTS DE SISTEMES EDUCATIUS ESTRANGERS L Ordre de 14 de març de 1988 (BOE del

Más detalles

calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs

calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster Curs 2018-2019 Acord núm. CG/2018/04/03 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs 2018-2019 Document

Más detalles

Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs

Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs -2018 Acord núm. 59/ del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs -2018 Document

Más detalles

JORNADES DE PORTES OBERTES 2018

JORNADES DE PORTES OBERTES 2018 JORNADES DE PORTES OBERTES 2018 On podeu trobar la informació d accés? A http://www.urv.cat/ca/estudis/graus/admissio/ podeu trobar informació sobre: PAU Preinscripció Notes de tall Matrícula http://www.urv.cat/ca/estudis/graus/informacio-

Más detalles

Proves d accés a la Facultat de Teologia de Catalunya i als Centres i Instituts afiliats i vinculats

Proves d accés a la Facultat de Teologia de Catalunya i als Centres i Instituts afiliats i vinculats !1 Proves d accés a la Facultat de Teologia de Catalunya i als Centres i Instituts afiliats i vinculats Any 2018 El Reial Decret 1619/2011 de 14 de novembre per al que s estableix el nou règim d equivalències

Más detalles

HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ?

HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ? XERRADA INFORMATIVA PER A PARES I MARES INS MONTSERRAT ROIG HEM FINALITZAT L ESO! HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ? L ORIENTACIÓ DES DEL CENTRE: ACCIONS REALITZADES A 4T ESO( A 3R JA ES COMENÇA

Más detalles

CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT

CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT CURSOS DE FORMACIÓ FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE ESCOLA CATALANA DE L ESPORT Normativa Formació ECE Formació FCP ECE La normativa que recull la formació reglada que ofereix la Federació Catalana de Patinatge,

Más detalles

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS Oficina de Convergència i Harmonització Europea SUMARI I. INTRODUCCIÓ: L ESPAI EUROPEU D EDUCACIÓ

Más detalles

Curs de preparació per a les proves d accés als cicles formatius de formació professional. cfa NOU girona

Curs de preparació per a les proves d accés als cicles formatius de formació professional. cfa NOU girona Curs de preparació per a les proves d accés als cicles formatius de formació professional cfa NOU girona Informació i descripció de la prova Famílies professionals Itineraris que es poden cursar al centre

Más detalles

Criteris d'avaluació i Recuperació Batxillerat

Criteris d'avaluació i Recuperació Batxillerat Criteris d' i Recuperació Batxillerat Departament: BIOLOGIA I GEOLOGIA: BIOLOGIA CIÈNCIES DE LA 10% Treballs, deures i Examen per avaluacions. TERRA CIÈNCIES PER AL MÓN CONTEMPORANI CLÀSSIQUES: LLATÍ GREC

Más detalles

Adreça: Mòbil: Telèfon:

Adreça: Mòbil: Telèfon: INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Llinatges: Nom: Adreça: Mòbil: Telèfon: Localitat: CP: DNI: Adreça electrònica: Data de naixement: EXPÒS:

Más detalles

PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT

PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT - gener de 2017 ÍNDEX I. Introducció 1 II. Quina experiència laboral es valora? 2 III. Quan s ha de sol licitar? 2 IV. Com se sol licita?

Más detalles

IES JOSEP IBORRA Departament d orientació

IES JOSEP IBORRA Departament d orientació PROVA D ACCÉS A LA UNIVERSITAT (PAU) CURS 2017/18 IES JOSEP IBORRA Departament d orientació FASES FASE OBLIGATÒRIA FASE VOLUNTÀRIA FASE OBLIGATÒRIA Consta de 5 PROVES: 4 assignatures troncals de 2n de

Más detalles

Batxillerats INS Arnau Cadell. promoció

Batxillerats INS Arnau Cadell. promoció Batxillerats INS Arnau Cadell promoció 2015-17 Sant Cugat, 29 abril 2015 1. Característiques del Batxillerat: - Nova etapa d estudis - Estructura general 2. El batxillerat al nostre Centre: - Oferta general

Más detalles

Oferta formativa curs

Oferta formativa curs Oferta formativa curs 2016-17 Amb caràcter general, per accedir a l'educació d'adults cal: Tenir 18 anys, o bé complir-los durant l'any natural en què s'inicia la formació. Tenir 16 anys o complir-los

Más detalles

IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ CURS

IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ CURS IES Enric Soler i Godes Benifaio ORIENTACIÓ ESO CURS 2016-2017 QUE SITUACIONS ET POTS TROBAR AL FINAL DE 3r. ESO? Que aproves totes les assignatures al juny. És el cas més desitjat i automàticament passaries

Más detalles

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 Abans de començar: Benvinguda a estudiants del Pla Especial

Más detalles

i Aprenentatge Permanent

i Aprenentatge Permanent i Aprenentatge Permanent Prova d accés a grau mitjà Adreçada a persones que volen cursar un cicle formatiu de grau mitjà o una modalitat esportiva de grau mitjà dels ensenyaments esportius de règim especial,

Más detalles

Accés i admissió a la universitat

Accés i admissió a la universitat Identificació del departament o organisme Oficina d Accés a la Universitat Accés i admissió a la universitat Proves d accés a la universitat Preinscripció universitària 2018 Accés a la universitat Accés

Más detalles

Reunió d inici de curs de pares i mares. 2n Batxillerat curs d octubre de 2017, a les 19h

Reunió d inici de curs de pares i mares. 2n Batxillerat curs d octubre de 2017, a les 19h Reunió d inici de curs de pares i mares 2n Batxillerat curs 2017-2018 4 d octubre de 2017, a les 19h TUTORIES TUTORIA AMB FAMÍLIES 2n BAT A Verònica Ros dijous 9 10h 2n BAT B Gemma Estévez dimarts 12.30

Más detalles

INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT

INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT INSTITUT D AURO SANTPEDOR BATXILLERAT 2016-18 ÍNDEX Característiques del batxillerat. El currículum de batxillerat a l institut d AURO. Escollir bé, millora les opcions de futur. Cinc raons per fer batxillerat

Más detalles

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012

Els estudis de Formació Professional. Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Els estudis de Formació Professional Jornada Orienta t. 14 de març de 2012 Índex Cicles formatius: Obtenció d'una titulació de formació professional. Modificacions curriculars en la formació professional.

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18.

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2017/18. 16/1/2017 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de Química? NO. Els exàmens de la Fase Obligatòria

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

L accés a la Universitat per al curs

L accés a la Universitat per al curs L accés a la Universitat per al curs 2011-2012 JORNADA D INFORMACIÓ ALS ORIENTADORS, 31 de gener de 2011 Isabel Vázquez Navarro Vicerectora d Estudis i Política Lingüística RD 1892/2008, Accés al grau

Más detalles

INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS D ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY DE GRAU SUPERIOR

INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS D ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY DE GRAU SUPERIOR INSCRIPCIÓ A LES PROVES D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS D ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY DE GRAU SUPERIOR CONVOCATÒRIA ORDINÀRIA ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

REUNIÓ d inici de curs amb FAMÍLIES. 2n BATXILLERAT. dimecres, 3 d octubre de tarda. curs 2018/2019

REUNIÓ d inici de curs amb FAMÍLIES. 2n BATXILLERAT. dimecres, 3 d octubre de tarda. curs 2018/2019 REUNIÓ d inici de curs amb FAMÍLIES 2n BATXILLERAT curs 2018/2019 dimecres, 3 d octubre de 2018 7 tarda TUTORIES TUTORIA AMB FAMÍLIES 2n BAT A: Cristina Barcos dimarts 12:30 13:30h 2n BAT B: Xavier Mestre

Más detalles

Accés i admissió a la universitat

Accés i admissió a la universitat Identificació del departament o organisme Oficina d Accés a la Universitat Accés i admissió a la universitat Prova d'avaluació del batxillerat per a l'accés a la universitat Preinscripció universitària

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

ESO y Bachillerato. Curso 2011-2012

ESO y Bachillerato. Curso 2011-2012 ESO y Bachillerato Curso 2011-2012 ESO en M. ALBERTA ESO: La etapa es obligatoria. Cuatro cursos (de 1º a 3º y 4º). Se puede pasar de curso con una o dos asignaturas suspendidas. Con tres extraordinariamente.

Más detalles

Les escoles oficials d idiomes

Les escoles oficials d idiomes Les escoles oficials d idiomes Index Què són i què fan On són Estudiar a una EOI Obtenir una certificació en règim lliure 2 Què és una EOI? Centre públic, no universitari, d ensenyament d idiomes moderns.

Más detalles

Màster Universitari de Formació del Professorat Curs

Màster Universitari de Formació del Professorat Curs Màster Universitari de Formació del Professorat Curs 2016-2017 Presentació La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d Educació (LOE) indica a l article 100 que per a exercir la docència serà necessari estar

Más detalles

REGLAMENT DE MATRÍCULA GRAU EN DISSENY CURS

REGLAMENT DE MATRÍCULA GRAU EN DISSENY CURS REGLAMENT DE MATRÍCULA GRAU EN DISSENY CURS 2016-2017 I. MATRÍCULA D ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS DATES I HORARI DE MATRICULACIÓ Els estudiants de nou accés podran matricular-se seguint el calendari determinat

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2017 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

ÍNDEX. I. Introducció pàg. 2 II. Sobre el concurs pàg. 3 III. Sobre els premis pàg. 4

ÍNDEX. I. Introducció pàg. 2 II. Sobre el concurs pàg. 3 III. Sobre els premis pàg. 4 ÍNDEX I. Introducció pàg. 2 II. Sobre el concurs pàg. 3 III. Sobre els premis pàg. 4 1 I. INTRODUCCIÓ La Màgia als Mercats és un concurs d Street Magic, on els mags professionals i amateurs podeu presentar

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS (aplicables durant el curs ) 24/10/2017

PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS (aplicables durant el curs ) 24/10/2017 PREGUNTES FREQÜENTS EN RELACIÓ A L ACCÉS I L ADMISSIÓ A LA UNIVERSITAT EL CURS 2018-2019. (aplicables durant el curs 2017-2018) 24/10/2017 1) Puc examinar-me en la Fase Obligatòria de l assignatura de

Más detalles

MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017

MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017 www.staj.es MÈRITS DE LA BORSA D INTERINS 2017 COS DE GESTIÓ PROCESSAL I ADMINISTRATIVA Puntuació total assolible: 20 punts. A) FORMACIÓ. Es valora fins a un màxim de 6 punts, d acord amb el barem següent:

Más detalles

Màster Universitari de Formació del Professorat Curs

Màster Universitari de Formació del Professorat Curs Màster Universitari de Formació del Professorat Curs 2017-2018 Presentació La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d Educació (LOE) indica a l article 100 que per a exercir la docència serà necessari estar

Más detalles