els títols propis i l EEES procediments i tramitacions

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "els títols propis i l EEES procediments i tramitacions"

Transcripción

1 els títols propis i l EEES procediments i tramitacions agencia-postgrau@ub.edu gener 2011

2 Els ECTS El sistema ECTS en els títols propis de postgrau AGÈNCIA DE POSTGRAU gener 2011

3 Els ECTS En la modificació de la LOU, (LO 4/2007) l article 34 diu que les universitats podran impartir ensenyaments de caràcter oficial, a l hora que ensenyaments que portin a l obtenció d altres títols universitaris, i matisa que aquests últims podran inscriure s en el Registre d Universitats, Centres i Títols a títol informatiu, donant la possibilitat de que els títols propis de postgrau puguin, efectivament, ésser avaluats per a formar part d aquest registre de titulacions.

4 Els ECTS Segons es posa de manifest en el document del Ministeri Directrices para la elaboración de títulos universitarios de grado y màster, de 21 de desembre de 2006 l organització dels ensenyaments s haurà de fer amb els següents objectius: Adequar els mètodes d ensenyament i aprenentatge a l objectiu d adquisició de competències per part dels estudiants. Facilitar la mobilitat estudiantil durant el període de formació i el contacte amb el món professional. Promoure l aprenentatge al llarg de la vida.

5 Las Universidades y la Formación Permanente en España Acuerdo del pleno del Consejo de Universidades del día 6 de Julio de 2010, refrendado por la Conferencia General de Política Universitaria en su sesión del día 7 de Julio de Els ECTS La importancia de la formación permanente o continua en la configuración del Espacio Europeo de Educación Superior El papel activo de las Universidades españolas en este tipo de formación. El respeto a la autonomía universitaria en cuanto a titulaciones propias y aprendizaje a lo largo de la vida. Sin embargo, sería necesario establecer unos acuerdos mínimos que permitan unificar los criterios y características de los diferentes tipos de cursos ofrecidos y facilitar su reconocimiento entre Universidades. La posibilidad de inscripción de títulos no oficiales en el Registro de Universidades, Centros y Títulos (artículo 17 del Real Decreto 1509/2008 de 12 de septiembre), supone el establecimiento de condiciones y criterios, como los de verificación y acreditación, para acceder al registro de estos títulos. Por tanto, ello requiere unos acuerdos mínimos entre Universidades.

6 Reconocimiento global, total o parcial, de los créditos de los títulos que las Universidades hayan inscrito en el Registro de Universidades, Centros y Títulos, dado que serán títulos que habrán superado procesos de evaluación externa, verificación y acreditación similares a los de los títulos oficiales. Els ECTS Reconocimiento, total o parcial, de los títulos no inscritos en el RUCT pero que cumplen con los criterios establecidos en el punto uno de este Acuerdo, es decir, denominación, extensión, evaluación, trabajo fin de master, etc. Los créditos reconocidos pueden permitir completar estudios o continuarlos en otras universidades. Reconocimiento, mediante acuerdos bilaterales y en base a las normativas de cada Universidad, del resto de créditos cursados en los otros tipos de estudios de oferta propia de cada Universidad sean títulos o certificados.

7 Els ECTS TÍTOL TÍTOL PROPI PROPI

8 reflexió sobre competències Els ECTS metodologies docents diverses i flexibles consciència sobre la dedicació de l alumnat feina feta: prova pilot, plans docents és necessari cal que ho fem fàcil qualitat ECTS no vol dir necessariament ECTS de qualitat hem de garantir el manteniment de l oferta

9 Els ECTS El El repte és és orientar la la nostra oferta pròpia cap cap als als estàndards de de títol títol europeu per per tal tal que que puguin dialogar convenientment amb amb els els programes oficials. Els Els nostres títols títols propis s emmarquen clarament en en la la tipologia d orientació professional, i i en en menor grau grau de de recerca. A l hora, aquests títols títols poden tenir tenir una una o diverses especialitats.

10 Els ECTS És És necessari que que els els títols propis comencin a pensar en en la la traducció de de la la seva activitat docent en en hores d esforç de de l alumnat i i que que tractin d ajustar de de manera realista la la relació entre activitat presencial y treball de de l alumne (dirigit o no) no) que que implica aquesta activitat. 1 crèdit ECTS hores de treball de l alumne treball presencial treball dirigit treball autònom Cal cercar un cert equilibri entre els tres tipus de treballs, però sempre a partir de les característiques específiques del programa

11 HORES TOTALS ALUMNE HORES PRESENCIALS HORES TREBALL DIRIGIT I TUTORIA 30 ECTS hores hores Els ECTS 60 ECTS hores hores hores 90 ECTS hores hores hores 120 ECTS hores hores hores Proposta orientativa de màxims i mínims en quant a la distribució d hores en funció del nombre total de ECTS.

12 Els ECTS L objectiu inicial és és que que els els títols propis adaptin, en en aquest moment, el el seu seu pla pla d estudis al al sistema ECTS podent mantenir, si si ho ho consideren convenient, l actual dimensionat pel pel que que fa fa al al nombre d hores de de docència, malgrat aquest no no encaixi en en un un nombre rodó rodóde de ECTS. Caldrà tenir tenir en en compte quina serà seràla la denominació final final del del programa en en funció del del nombre de de És És important contemplar la la possibilitat d aplicar dedicacions part-time degut a les les característiques d una part part important de de l alumnat dels dels títols títols propis.

13 Els ECTS vàlid per a tot l Estat 60 ECTS o més MÀSTER entre 30 ECTS i 59 ECTS DIPLOMA ESPECIALITZACIÓ?? entre 15 ECTS i 29 ECTS EXPERT Las Universidades y la Formación Permanente en España Acuerdo del pleno del Consejo de Universidades del día 6 de Julio de 2010, refrendado por la Conferencia General de Política Universitaria en su sesión del día 7 de Julio de 2010.

14 Els ECTS Ens Ens cal cal establir una una estructura del del pla d estudis que que faciliti a l estudiant la la visualització de de la la seva trajectòria durant la la realització del del programa, on on clarament identifiqui la la seqüència d aprenentatge per per a l obtenció del del títol títol corresponent. Per Per a això això és és recomanable treballar amb amb el el concepte de de mòdul.

15 MÒDUL 1 PROGRAMA MÒDUL 2 obtenció del títol MÒDUL 3 Els ECTS

16 MÒDUL 1 PROGRAMA MÒDUL 2 obtenció del títol MÒDUL 3 Els ECTS PROGRAMA PROGRAMA VINCULAT MÒDUL 1 MÒDUL 2 MÒDUL 3 obtenció del títol PROGRAMA VINCULAT MÒDUL 4 MÒDUL 5 MÒDUL 6 obtenció del títol MÒDUL 7 (complementari) obtenció del títol

17 Els Els criteris per per a la la configuració de de màsters universitaris oficials defineixen: Els ECTS Un Un mòdul és és una una unitat formativa integrada per per una una o varies i/o i/o activitats acadèmiques. Els Els mòduls poden ser ser de de 10, 10, 15, 15, ó ECTS Malgrat la la dimensió de de mòduls sigui sigui un un referent a tenir tenir en en compte, en en el el cas cas dels dels títols títols propis de de postgrau aquest criteri pot pot ser ser més més flexible i, i, en en alguns casos, és és fins fins i i tot tot recomanable que que així aixího ho sigui. En En els els títols títols propis de de postgrau és és usual la la definició de de mòduls bàsics i i mòduls complementaris.

18 El El sistema ECTS contempla 3 tipus de de mòduls: Mòduls acadèmics Mòduls de de recerca Mòduls professionalitzadors Els ECTS Les Les actuals titulacions pròpies de de postgrau presenten, en en general, mòduls acadèmics i i d orientació professionalitzadora. En En alguns casos fora fora recomanable contemplar algun mòdul de de tècniques o recerca Cal Cal tenir tenir en en compte que que es es demanarà un un treball de de final final de de programa, obligatori en en el el cas cas de de màsters i i recomanable en en el el cas cas de de diplomes d especialització. Aquest treball pot pot constituir per per ell ell mateix un un mòdul.

19 Els ECTS Cada títol títol propi haurà d elaborar les les seves pròpies competències i, i, posteriorment, traduir-les a objectius d aprenentatge per per a cadascun dels dels mòduls i i. Les Les competències han han de de referir-se a: a: coneixements, habilitats i i destreses, i i actituds i i valors. Les Les competències han han de de ser ser avaluables a partir d avaluar el el grau grau d assoliment dels dels objectius plantejats. El El reconeixement de de es es basarà en en el el reconeixement de de competències

20 GUIÓ DE PLA DOCENT PER ALS TÍTOLS PROPIS DE POSTGRAU Els ECTS 1.DADES GENERALS 2. COMPETÈNCIES 3. OBJECTIUS D APRENENTATGE TÍTOL PROGRAMA CURS (any acadèmic) COORDINADOR/A DESCRIPTORS IDIOMA/ES OBSERVACIONS 4. TEMARI possible reestructuració dels continguts en mòduls 5. METODOLOGIA DOCENT 6. ACTIVITATS DOCENTS 7. AVALUACIÓ Títol activitat 8. FONTS D INFORMACIÓ BÀSICA Tipus d activitat (Presencial, Treball dirigit, Treball autònom, tutories, avaluació, etc) Durada en hores HORES ESTIMADES (TOTALS): Metodologia (Classe magistral, Conferència, Seminari,, Exposició, Virtual, etc.) Altres si s escau (professorat, horari, infraetructura, etc.) 9. DEDICACIÓ ALUMNAT (opcional) PRESENCIALS: TREBALLS DIRIGITS I TUTORIA: TREBALL AUTÒNOM:

21 Els ECTS La La metodologia d avaluació pot pot ser ser diversa, comprenent proves d avaluació clàssiques, treballs de de final final de de curs, treballs per per mòduls o, participació, etc. etc. Actualment, amb amb el el sistema ECTS es es valora molt molt positivament la la possibilitat de de fer fer avaluació continuada. En En qualsevol cas, cas, quan es es combinen diferents mètodes o activitats d avaluació cal cal especificar en en què què consisteixen i i quina és és la la seva ponderació de de cara cara a la la nota nota final.

22 Previ: transformació en estructura ECTS PRIMERA ETAPA CERTIFICACIÓ UB SEGONA ETAPA (OPCIONAL) VERIFICACIÓ Els ECTS Sistema Intern de Garantia de la Qualitat (Agència Qualitat UB) Agències de Qualitat (ANECA, AQU, ) inscripció al RUTC Reconeixement de títols i/o mitjançant acords o convenis intra o inter universitats Reconeixement de títols i/o directe

23 els títols propis i l EEES procediments i tramitacions agencia-postgrau@ub.edu

24 Procediment El sistema ECTS en els títols propis de postgrau Aplicatiu procediment per a la creació de noves propostes agencia-postgrau@ub.edu AGÈNCIA DE POSTGRAU gener 2011

25 Postgrau Procediment Aplicatiu Tipologia actual Certificat d Aprofitament <15 Diploma de Postgrau 15 Màster 30 Certificats <15 Expert 15 Diploma d especialització 30 ECTS Màster 60 ECTS Tipologia futura agencia-postgrau@ub.edu

26 Màsters i diplomes curriculars o modulars Màster Procediment Mòdul 1 Mòdul 2 Mòdul 3 Aplicatiu Possibilitat d adaptacions Preu mòdul proporcional al nombre de agencia-postgrau@ub.edu No s espedeixen títols acreditatius per la superació d un mòdul, només certificacions en determinades condicions

27 Cursos amb especialitats Curs amb especialitats Mòdul Comú Mòdul A Mòdul B Procediment Aplicatiu Especialitat A = mòdul comú + mòdul A Especialitat B = mòdul comú + mòdul B NO especialitat A+B agencia-postgrau@ub.edu Totes les especialitats han de tenir el mateix nombre de

28 Màsters amb cursos de postgrau vinculats Màster amb cursos de postgrau vinculats Procediment Diploma de postgrau Diploma de postgrau Aplicatiu Mòdul complementari o final Mòdul 1 Mòdul 2 Mòdul 3 Mòdul 4 agencia-postgrau@ub.edu Una única proposta pot comportar l aprovació i publicitació de diversos cursos de postgrau vinculats

29 Matrícula i preus dels màsters amb cursos de postgrau vinculats Procediment Màster complert El preu/any que consta a l aplicatiu Per cada mòdul o curs vinculat, preu calculat No s expedeixen títols dels cursos vinculats Aplicatiu Cursos de postgrau vinculats El preu/any que consta a l aplicatiu per al curs vinculat agencia-postgrau@ub.edu A tenir en compte Cal decidir abans de la matrícula si s opta per el màster complert o el postgrau El mòdul és la unitat de matrícula

30 Procediment Aplicatiu

31 Complementació Avaluació de la proposta pel centre corresponent Aplicació per a la gestió de propostes de cursos de postgrau i extensió universitària PLA DOCENT Procediment Aplicatiu Avaluació de la proposta per l Agència de Postgrau Complementació Formulari per a elaborar propostes de títols propis en format ECTS APROVACIÓ de la proposta per l Agència de Postgrau agencia-postgrau@ub.edu

32 Procediment Aplicatiu

33 Procediment Aplicatiu

34 AGÈNCIA de POSTGRAU L AGÈNCIA DE POSTGRAU DIRECCIÓ ADMINISTRACIÓ DIRECTOR DE L AGÈNCIA ADMINISTRADOR Joan Maria Malapeira Ferran Laín DIRECTORA ACADÈMICA Mª Cristina Sanz PERSONAL Helena Mestres COORDINADOR OFERTA PRÒPIA Sergi Valera Sandra Codina Maite Colom

35 AGÈNCIA de POSTGRAU L AGÈNCIA DE POSTGRAU CONTACTE ADREÇA Edifici Històric Gran Via de les Corts Catalanes, 585 Pati de Ciències - planta baixa Barcelona TELÈFON CORREU ELECTRÒNIC agencia-postgrau@ub.edu

36 AGÈNCIA de POSTGRAU Moltes gràcies

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS EEES: LA NOVA ESTRUCTURA DE L EDUCACIÓ SUPERIOR. ELS NOUS GRAUS I POSTGRAUS Oficina de Convergència i Harmonització Europea SUMARI I. INTRODUCCIÓ: L ESPAI EUROPEU D EDUCACIÓ

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

FITXA PER PROGRAMAR NOUS ESTUDIS (EMERGENTS I QUE ES REVERIFIQUEN) DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI CURS

FITXA PER PROGRAMAR NOUS ESTUDIS (EMERGENTS I QUE ES REVERIFIQUEN) DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI CURS FITXA PER PROGRAMAR NOUS ESTUDIS (EMERGENTS I QUE ES REVERIFIQUEN) DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI CURS 2017-18 Universitat 1. Identificació del grau/màster universitari (en el cas dels màsters universitaris,

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

Perfil lingüístic en llengua estrangera (anglès, francès, italià, alemany)

Perfil lingüístic en llengua estrangera (anglès, francès, italià, alemany) ENSENY. PÚBLIC PNÚM. 679 MARÇ 2016 Perfil lingüístic en llengua estrangera (anglès, francès, italià, alemany) 1. Identificació del lloc de treball 1.1 Cossos docents del lloc: Funcionaris de carrera, en

Más detalles

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats

Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats Avaluació anual de centres (AVAC) Novetats 2015-2016 Inspecció d Educació a Lleida PLENARI DIRECTORS/ES PRIMÀRIA Lleida, 6 d octubre de 2015 Informació per als centres Octubre 2015 Justificació de l actuació

Más detalles

Perfil lectura i biblioteca escolar

Perfil lectura i biblioteca escolar ENSENY. PÚBLIC PNÚM. 684 MARÇ 2016 Perfil lectura i biblioteca escolar 1. Identificació del lloc de treball 1.1 Cossos docents del lloc: Funcionaris de carrera, en pràctiques i personal interí 1.2 Especialitats

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5.

FINAL. Per aprovar el curs cal aprovar les tres avaluacions, amb una nota igual o superior del 5. CRITERIS D AVALUACIÓ MATÈRIA: Música 1r ESO PARCIALS 20% ACTITUD: L actitud s avaluarà diàriament i es tindrà en conte si l alumne parla, la puntualitat, fa deures, porta material, participa en classe

Más detalles

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA

PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA PRÀCTIQUES DEL GRAU EN PODOLOGIA El Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya considera les pràctiques externes un element clau per al ple desenvolupament de la formació

Más detalles

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres Informació complementària Documents per a l organització i la gestió dels centres 2014-2015 Setembre 2014 Desenvolupament del currículum: Competències bàsiques L ordenació curricular de l etapa de l educació

Más detalles

Las Universidades y la Formación Permanente en España

Las Universidades y la Formación Permanente en España ACUERDO DEL PLENO DEL DEL DÍA 6 DE JULIO DE 2010, REFRENDADO POR LA CONFERENCIA GENERAL DE POLÍTICA UNIVERSITARIA EN SU SESIÓN DEL DÍA 7 DE JULIO DE 2010. Las Universidades y la Formación Permanente en

Más detalles

FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA

FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA Reial decret 894/2014, de 17 d'octubre, pel qual es desenvolupen les característiques del curs de formació sobre el desenvolupament de la funció

Más detalles

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent www.upc.edu/rima Descobrim l aprenentatge autònom Jornades d Innovació docent de RIMA Barcelona, 11 de juliol del 2011 Jordi.marce@upc.edu Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA

Más detalles

MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA

MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA MÀSTER EN PSICOPEDAGOGIA CURS 2017-2018 FACULTAT D EDUCACIÓ UNIVERSITAT DE BARCELONA TRETS FONAMENTALS DEL MÀSTER FORMACIÓ INTEGRAL I MULTIDISCIPLINAR El màster s'adreça a titulats universitaris que vulguin

Más detalles

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs

Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO. Curs Programes per a la formació i la inserció dels joves sense GESO Curs 2014-15 Destinataris Joves que compleixen com a mínim 16 anys i com a màxim 21 en l any d inici del programa. Que han deixat l educació

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

FORMACIÓ BÀSICA PER LA QUALIFICACIÓ DELS PROFESSIONALS VALORADORS DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA

FORMACIÓ BÀSICA PER LA QUALIFICACIÓ DELS PROFESSIONALS VALORADORS DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA ... FORMACIÓ BÀSICA PER LA QUALIFICACIÓ DELS PROFESSIONALS VALORADORS DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA Pàgina 1 1. JUSTIFICACIÓ Aquest curs pretén formar als professionals amb els coneixements i procediments

Más detalles

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació JORNADA DE FORMACIÓ EN XARXA DEL PROFESSORAT D EDUCACIÓ ESPECIAL DE LA ZONA Barcelona, 12 de maig de 2010 LES FUNCIONS DE SUPORT A L ESCOLA. Principis en l atenció a l alumnat i continguts per a la formació

Más detalles

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA TAULA D'EQUIVALÈNCIES DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA Es convaliden a tots els efectes amb els certificats oficials expedits per l'òrgan competent de la Universitat de València (el

Más detalles

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA

LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA LA UNIVERSITAT DE BARCELONA AUTÒNOMA I LA FACULTAT DE MEDICINA Presentació: L any 1933 la Universitat de Barcelona va aconseguir un règim especial d estructura i funcionament que li va permetre una autonomia

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona Universitat de Barcelona Web: http://www.ub.edu/web/ub/ca/ 18 facultats / 10 centres adscrits Entre elles: Facultat de Matemàtiques i Informàtica Facultat d Economia i Empresa Facultat de Física Facultat

Más detalles

Màster Universitari de Formació del Professorat Curs

Màster Universitari de Formació del Professorat Curs Màster Universitari de Formació del Professorat Curs 2016-2017 Presentació La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d Educació (LOE) indica a l article 100 que per a exercir la docència serà necessari estar

Más detalles

04/05/2017. Institut Bonanova de FP Sanitària

04/05/2017. Institut Bonanova de FP Sanitària Institut Bonanova de FP Sanitària 1 2 CREACIÓ DE L INSTITUT MUNICIPAL D ASSISTÈNCIA SANITÀRIA Gestió dels dispositius assistencials de l Ajuntament de Barcelona IMAS CREACIÓ DEL CONSORCI MAR PARC DE SALUT

Más detalles

Metodologia de la intervenció social

Metodologia de la intervenció social Serveis socioculturals i a la comunitat Metodologia de la intervenció social CFGS.ISO.M02/0.14 CFGS - Integració social Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA Aprovat per la Comissió Acadèmica del Consell de Govern de 30-4-08 Introducció La majoria de l oferta formativa actual de la Universitat de Barcelona

Más detalles

LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA LA DOCÈNCIA SEMIPRESENCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA Aprovat pel Consell de Govern de 15 de maig de 2008 Introducció La majoria de l oferta formativa actual de la Universitat de Barcelona està basada

Más detalles

POSTGRAUS. Fundació URV

POSTGRAUS. Fundació URV POSTGRAUS Fundació URV Crea el teu futurv La Universitat Rovira i Virgili és la universitat pública de la Catalunya Sud Som una universitat jove i dinàmica al servei de les necessitats de la societat,

Más detalles

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 C O N T R O L Fa referència a 2 tipus de MESURES DE CONTROL. a) En l elaboració del propi pmk. Qualitativament i quantitativa. b) En l execució del pmk en cada

Más detalles

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008

Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 Criteris de correcció de les proves per a la provisió de places de funcionaris docents. Convocatòria 2008 COS: mestres de primària ESPECIALITAT: Música Prova única Part A: Desenvolupament per escrit d

Más detalles

1/6. Dades del/de la sol licitant. Centres que se sol liciten (podeu escriure fins a tres centres)

1/6. Dades del/de la sol licitant. Centres que se sol liciten (podeu escriure fins a tres centres) Full de mèrits. Concurs de mèrits per seleccionar directors de centres docents de titularitat de l Ajuntament de Barcelona gestionats pel Consorci d Educació. Convocatòria 2017 Dades del/de la sol licitant

Más detalles

Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016

Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016 Programes de formació i inserció (PFI) Maig 2016 Modalitats: - Pla de transició al Treball (PTT) - Formació i aprenentatge professional (FIAP) - Pla d Iniciació Professional (PIP) 2 Destinataris Joves:

Más detalles

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF).

M7 Venda tècnica. La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). M7 Venda tècnica AVALUACIÓ ORDINÀRIA Nota final de curs (ordinària) La nota final del mòdul professional (MP) s obtindrà a partir de les notes obtingudes en les diferents unitats formatives (UF). Els percentatges

Más detalles

VALIDESA ADMINISTRATIVA DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ EN LES PROVES D ACCÉS A LA FUNCIÓ PÚBLICA I EN ELS CONCURSOS DE MÈRITS

VALIDESA ADMINISTRATIVA DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ EN LES PROVES D ACCÉS A LA FUNCIÓ PÚBLICA I EN ELS CONCURSOS DE MÈRITS VALIDESA ADMINISTRATIVA DELS CERTIFICATS DE VALENCIÀ EN LES PROVES D ACCÉS A LA FUNCIÓ PÚBLICA I EN ELS CONCURSOS DE MÈRITS L Àrea de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica

Más detalles

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari)

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Setembre de 2008 14/04/08 Finalitat de l educació infantil En els centres educatius es contribuirà

Más detalles

ECTS: de la teoria a la pràctica. Jordi Garcia

ECTS: de la teoria a la pràctica. Jordi Garcia ECTS: de la teoria a la pràctica Jordi Garcia De què parlaré? ECTS Definició Implantació a la FIB El projecte ECTS Mesura de la càrrega Ajust de la càrrega Anàlisi i interpretació dels resultats Alguns

Más detalles

Màster Universitari de Formació del Professorat Curs

Màster Universitari de Formació del Professorat Curs Màster Universitari de Formació del Professorat Curs 2017-2018 Presentació La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d Educació (LOE) indica a l article 100 que per a exercir la docència serà necessari estar

Más detalles

Vols ser Mentor o Mentora?

Vols ser Mentor o Mentora? Vols ser Mentor o Mentora? Què és un mentor o mentora? És qui acompanya un nou estudiant o estudianta en el seu primer curs a la Universitat i contribueix a la seua integració acadèmica, social i institucional.

Más detalles

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports.

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Permet l'accés a una àmplia oferta de cursos, amb el seguiment i el suport de tutors en

Más detalles

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA Fitxa de l assignatura Identificació 1. Nom de l assignatura Teoria i Tècnica de la Fotografia 2. Àrea CAP Titulació Publicitat i Relacions Públiques 3. Tipus Troncal

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits.

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Introducció Teniu oliveres i soleu elaborar oli amb què us abastiu. Però, els dubtes sorgeixen quan teniu excedents... Com

Más detalles

MATFIN - Matemàtiques Financeres

MATFIN - Matemàtiques Financeres Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2014 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

El treball per projectes

El treball per projectes El treball per projectes Edumèdia dia Montserrat Vert Dolors Font Eulàlia lia Dòria Febrer 2008 Passos a seguir per fer un Projecte Els alumnes han d acordar d i decidir què estudien i per què. Explicitar

Más detalles

Treballar a Europa XARXA EURES

Treballar a Europa XARXA EURES Treballar a Europa XARXA EURES EURES - European Employment Services, xarxa de col laboració dels serveis públics d ocupació en l Espai Econòmic Europeu. Objectiu: facilitar la lliure circulació de treballadors.

Más detalles

Com preparar-se per a una entrevista de feina

Com preparar-se per a una entrevista de feina Com preparar-se per a una entrevista de feina Guia d orientació 5 Introducció L entrevista de feina acostuma a ser l últim obstacle que cal superar en els processos de selecció que les empreses duen a

Más detalles

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax

Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / Sabadell Tel / Fax Per què un cicle formatiu? C/César Torras, 1-3 / 08205 Sabadell CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR Són ensenyaments reglats que tenen com a objectiu capacitar l'estudiant, dels coneixements i destreses

Más detalles

EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS. Organització i grup impulsor. Charo Tomàs Núria Gres

EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS. Organització i grup impulsor. Charo Tomàs Núria Gres EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA COPMUNICATIVA A L INSTITUT DE BADIA DEL VALLÈS Organització i grup impulsor Charo Tomàs Núria Gres Dos plans complementaris PLA ESTRATÈGIC 2005-10 PROJECTE DE QUALITAT I MILLORA

Más detalles

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Cursos de formació del professorat La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Idioma de les sessions Català. Sector educatiu dels participants Professors de català per a estrangers

Más detalles

UN CURRÍCULUM COMPETENCIAL PER A L EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA AVANÇAMENT

UN CURRÍCULUM COMPETENCIAL PER A L EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA AVANÇAMENT UN CURRÍCULUM COMPETENCIAL PER A L EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA AVANÇAMENT Aspectes destacats del currículum a l ESO Un model pedagògic coherent S orienta a l adquisició de les competències bàsiques

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

Semipresencial o combinada

Semipresencial o combinada Nivell bàsic Desenvolupa les habilitats de comprensió i producció orals, perquè l'aprenent pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana. L'assoliment d'aquest nivell equival

Más detalles

DSREAHABIL - Deficiència Visual Severa: Rehabilitació

DSREAHABIL - Deficiència Visual Severa: Rehabilitació Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 370 - FOOT - Facultat d'òptica i Optometria de Terrassa 731 - OO - Departament d'òptica i Optometria MÀSTER UNIVERSITARI EN

Más detalles

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010

Data 16 de juliol de Data aprovació Comitè Executiu 05 de juliol de 2010 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER DUR A TERME EL DISSENY, LA CONSTRUCCIÓ I ADAPTACIÓ DE L STAND PROMOCIONAL DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE MALLORCA EN ELS SALONS NÀUTICS DE GÈNOVA, PARÍS I DUSSELDORF. Núm.

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM,

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM, Informes en profunditat 53 Benchmarking Barcelona Activa SAU SPM, 1998-2011 Índex 01 Introducció 02 Concepte 03 Característiques 04 Més Informació 2 / 7 01. Introducció Amb tota certesa, encara que potser

Más detalles

L avaluació de les Cb a partir de les dimensions de cada àmbit/àrea del currículum EDUCACIÓ PRIMÀRIA

L avaluació de les Cb a partir de les dimensions de cada àmbit/àrea del currículum EDUCACIÓ PRIMÀRIA L avaluació de les Cb a partir de les dimensions de cada àmbit/àrea del currículum EDUCACIÓ PRIMÀRIA El nen s esforça i se n surt prou bé tant en l escriptura com parlant ORDRE ENS/164/2016, de 14 de

Más detalles

FORMULARI SOLLICITUD D ACTIVITAT FORMATIVA

FORMULARI SOLLICITUD D ACTIVITAT FORMATIVA FORMULARI SOLLICITUD D ACTIVITAT FORMATIVA 1 Informació General 1.1 Nom de l activitat (En majúscula i negreta) 1.2 Nou Renovació (Renovació: nova edició d un curs realitzat anteriorment a l empara de

Más detalles

LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora

LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora PROGRAMA LEONARDO DA VINCI És un programa creat per la UE per atendre les necessitats d ensenyament i aprenentatge

Más detalles

Taller de creació de videojocs amb Scratch

Taller de creació de videojocs amb Scratch Taller de creació de videojocs amb Scratch Frank Sabaté i Carlota Bujons Escola Projecte Av. Tibidabo, 16. 08022 Barcelona Telèfon: 93 417 03 21 franksabate@gmail.com carlota.bujons@gmail.com 1. Descripció

Más detalles

Eines bàsiques de PNL per a docents

Eines bàsiques de PNL per a docents CURS 2014-2015 TARDOR 2014 3 NOVEMBRE AL 14 DESEMBRE 2014 Guia docent: Eines bàsiques de PNL per a docents Primària Secundària. Codi - REC0123127 / 2014-2015 Professor/a: Lorena Araujo Convocatòria: Tardor

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

Fitxa Tècnica de l Activitat

Fitxa Tècnica de l Activitat Barcelona Activa Capacitació Professional i Ocupació Fitxa Tècnica de l Activitat Descripció/ Objectius de l activitat: És probable que vulguis donar un gir professional a la teva vida i treballar en allò

Más detalles

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015

Llei de formació i qualificació professional de Catalunya. 4 de juny de 2015 de Catalunya 4 de juny de 2015 Finalitats de la llei (I) Foment de l ocupació i millora professional. La formació com a eina de progrés personal i continu al llarg de la vida. La formació com a clau per

Más detalles

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA Data: 7 de novembre de 2013 Lloc: aula A01 de l edifici G. M. de Jovellanos Hora d inici:

Más detalles

Gestió de recursos humans

Gestió de recursos humans Administració i gestió Gestió de recursos humans CFGS.AFI.M07/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

ABIERTO EL PERIODO DE MATRÍCULA AL MÁSTER Y DIPLOMAS DE POSTGRADO EN SIG DE UNIGIS GIRONA

ABIERTO EL PERIODO DE MATRÍCULA AL MÁSTER Y DIPLOMAS DE POSTGRADO EN SIG DE UNIGIS GIRONA [Castellano] ABIERTO EL PERIODO DE MATRÍCULA AL MÁSTER Y DIPLOMAS DE POSTGRADO EN SIG DE UNIGIS GIRONA Iniciamos período de matrícula de la 19ª edición del Máster Profesional en SIG en sus dos especializaciones:

Más detalles

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP

PROCÉS 29 PROCÉS DE SERVEIS D FP A EMPRESES ENTITATS I ALTRES USUARIS PROCÉS-Q-410-T-29-FP PROCÉS 29 PROCÉS-Q-410-T-29-FP ÍNDEX ÍNDEX 2 GESTIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RESULTATS 5 ORGANIGRAMA DE SERVEIS

Más detalles

Màster en Acupuntura. 2a Edició.

Màster en Acupuntura. 2a Edició. Màster en Acupuntura. 2a Edició. CURS 2012-2013 PREINSCRIPCIÓ 20/02/12 fins al 31/12/12 MATRÍCULA 20/02/12 fins al 31/12/12 IMPORT MATRÍCULA 4300 Forma de pagament: Es pot pagar en dos terminis; el primer

Más detalles

Fils Conductors : Transversalitat docent i pensament analític a treball Social 29 d Octubre de 2014

Fils Conductors : Transversalitat docent i pensament analític a treball Social 29 d Octubre de 2014 Jornada de divulgació Grup d Innovació Docent : Trans@net Fils Conductors : Transversalitat docent i pensament analític a treball Social 29 d Octubre de 2014 Jornada de divulgacio. Grup d Innovació docent

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

Informe Pericial

Informe Pericial Unitat responsable: 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona Unitat que imparteix: 751 - DECA - Departament d'enginyeria Civil i Ambiental Curs: Titulació: 2017 GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

COM DESENVOLUPAR UN PLA LECTOR?

COM DESENVOLUPAR UN PLA LECTOR? COM DESENVOLUPAR UN PLA LECTOR? Índex Pla lector Educació Primària: Què No és un Pla lector? Què és un Pla lector? Quins objectius ha de treballar un Pla Lector? Què fem pel Pla lector? En quin grau hi

Más detalles

DE LA UNIVERSITAT DE VIC - UNIVERSITAT

DE LA UNIVERSITAT DE VIC - UNIVERSITAT NORMATIVA D ESTUDIS PROPIS DE LA UNIVERSITAT DE VIC - UNIVERSITAT CENTRAL DE CATALUNYA Aquesta normativa ha estat aprovada pel Consell de Govern del dia 24 de febrer de 2015 i serà aplicable a les activitats

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2016 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV

MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV MArq Màster universitari en Arquitectura ETSAV MArq El màster universitari en Arquitectura t habilita per a l exercici professional de l arquitectura i el principal objectiu és aportar coneixements avançats

Más detalles

PARLA3 El teu futur parla idiomes

PARLA3 El teu futur parla idiomes PARLA3 El teu futur parla idiomes RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA DE TERCERES LLENGÜES Dimecres, 18 de febrer de 2015 MOTIVACIÓ En l enquesta que l AQU fa el 2014 als graduats universitaris

Más detalles

Estudi: ADE Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català

Estudi: ADE Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català Plà d activitat docent Auditoria Estudi: ADE Codi: 21919 Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català 1 1. PRESENTACIÓ i OBJECTIUS

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA. 2 cursos acadèmics. Curs

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA. 2 cursos acadèmics. Curs CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA 2 cursos acadèmics Curs 2016-2017 Curs 2016-2017 Curs 2016-2017 Sistema LOE PLA D ESTUDIS El cicle està dividit en mòduls. Cada mòdul està

Más detalles

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014

ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ENQUESTES SATISFACCIÓ 2014 ÍNDEX 1.-Enquestes Satisfacció... pàg. 1 2.-Resultats de les enquestes... pàg. 1 2.1-Enquestes als usuaris... pàg. 1 2.2-Enquestes als familiars...

Más detalles

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA

EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA EFICIENCIA I GESTIÓ ESPORTIVA A2 Autoavaluació en la gestió d una instal.lació esportiva Organitza: GERÈNCIA DE SERVEIS D ESPORTS Dates: - 28 d abril (matí i tarda) 19 i 26 de maig, 2 de juny de 2015 (matí)

Más detalles

PEDAGOGIA. PLA DOCENT

PEDAGOGIA. PLA DOCENT PEDAGOGIA. PLA DOCENT Curs: 4t Especialitat: Escenografia/Direcció i Dramatúrgia/Interpretació Escola: ESAD Codi de l assignatura: 540001 Assignatura (nom): Pedagogia Tipus d assignatura (Obligatòria,Optativa):

Más detalles

Empresa i iniciativa emprenedora

Empresa i iniciativa emprenedora Transversal Empresa i iniciativa emprenedora CFGX.TRAN.EIE/0.12 CFGS - Cicle formatiu grau superior CFGM - Cicle formatiu grau mitjà Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada des de l Institut

Más detalles

LD - Lideratge i Direcció

LD - Lideratge i Direcció Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 295 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est 732 - OE - Departament d'organització d'empreses GRAU EN ENGINYERIA ELÈCTRICA

Más detalles

El nou postgrau: els primers estudis plenament integrats a l EEES. La política dels estudis universitaris de postgrau a Catalunya

El nou postgrau: els primers estudis plenament integrats a l EEES. La política dels estudis universitaris de postgrau a Catalunya El nou postgrau: els primers estudis plenament integrats a l EEES La política dels estudis universitaris de postgrau a Catalunya Sumari El postgrau: primers estudis de l EEES Objectius del postgrau dins

Más detalles

CFGS. Jornada de Presentació de Cicles Formatius. Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015

CFGS. Jornada de Presentació de Cicles Formatius. Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015 CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic Jornada de Presentació de Cicles Formatius Mas Fonollar(Santa Coloma de Gramenet) Abril 2015 Pla d Estudis Nou currículum L.O.E. Mòduls professionals estructurats en unitats

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

Seguiment de les Titulacions de Graus i Màsters Universitaris de la UAB

Seguiment de les Titulacions de Graus i Màsters Universitaris de la UAB Seguiment de les Titulacions de Graus i Màsters Universitaris de la UAB Versió 1 Aprovat pel Comitè de Direcció en data 4 de setembre 2013 Àrea d Organització i de Planificació Índex Gràfics del procés

Más detalles

Centre d Ensenyament Online (CEO)

Centre d Ensenyament Online (CEO) Centre d Ensenyament Online (CEO) Desenvolupament de tècniques noves per l educació www.mhe.es 1 Centre d Ensenyament Online (CEO): 1. Què és un Centre d Ensenyament Online (CEO)? 2. Com està estructurat

Más detalles