Erasmus+ i conveniamb EPFL (CH) ajut econòmic reconeixement a la UB dels estudis sempre que aquest hagi estat acordat abans de l'estada.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Erasmus+ i conveniamb EPFL (CH) ajut econòmic reconeixement a la UB dels estudis sempre que aquest hagi estat acordat abans de l'estada."

Transcripción

1 El programa ERASMUS+ que permet als estudiants de la UB cursar estudis a una universitat de la Unió Europea o país associat al programa (Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Turquia) té dues característiques fonamentals: un ajut econòmic proporcional a la durada en mesos de l'estada a la universitat (si s'acompleixen els requisits establerts al programa) i el posterior reconeixement a la UB dels estudis cursats a la universitat europea, sempre que aquest hagi estat acordat abans de l'estada. A més permet: Aprendre noves metodologies de treball i adquirir noves habilitats Reforçar l'ús d'altres llengües Dotar l'expedient i el currículum dels estudiants de més valor en el mercat de treball Guanyar en maduresa, tolerància, confiança i iniciativa Descobrir i compartir altres maneres de viure en altres cultures

2 Període d'estudis establert: El període és generalment d'un o dos semestres màxim consecutius i sempre dins un curs acadèmic de la UB fins el 30 de setembre (a excepció de configuracions diferents dels semestres a la universitat estrangera de destinació). Grau: - Fins a 5 mesos per a estades d 1 semestre - Fins a 10 mesos per a estades de 2 semestres Màster: - Entre 3 i 12 mesos Erasmus+ i conveni amb EPFL (CH)

3 Matrícula: L'estudiant ha d'estar matriculat a la UB en l'ensenyament i el curs acadèmic de la convocatòria de l'intercanvi però estarà exempt del pagament de les taxes acadèmiques a la universitat estrangera de destinació. Eventualment però, se'l podria exigir el pagament de petites taxes obligatòries corresponents a assegurances, sindicats d'estudiants, utilització de diversos materials, etc., en les mateixes condicions que els estudiants locals.

4 S ha d estar: Matriculat a la UB de les assignatures que el tutor de la plaça ERASMUS ha considerat equivalents a les assignatures a fer a l estranger. Reconeixement acadèmic: La UB reconeixerà plenament, com a part de la pròpia titulació, els estudis realitzats amb èxit a la universitat europea de destinació. En cas de cursar assignatures obligatòries com a estudiant Erasmus, els Plans Docents i càrregues lectives de les assignatures cursades fora i les corresponents a la Facultat han de coincidir com a mínim en un 80%.

5 Serveis complementaris: Totes les universitats europees intentaran facilitar serveis complementaris durant l estada com ara l allotjament, cursos d idiomes, accés a biblioteques, menjadors universitaris, pistes esportives, etc. Curs de millora lingüística: Els estudiants seleccionats, tenen dret a hores de classe a l EIM de la llengua d ús a la universitat europea de destinació. L oferta existent és de 12 llengües: alemany, anglès, francès, grec, italià, japonès, neerlandès, noruec, portuguès, rus, suec i txec.

6 Online Linguistic Support-OLS (només Erasmus+) Projecte de recolzamentlingüísticdela ComissióEuropea Participació obligatòria per tal de rebre la beca i poder marxar a fer l estada Només pels estudiants que vagin a una universitat on l idioma dedocència sigui: - Anglès - Francès - Espanyol - Alemany - Italià - Neerlandès

7 Online Linguistic Support-OLS - Test obligatori de nivell de coneixement de l'idioma de docència que cal fer abans de marxar. - Curs voluntari de formació on-line en l'idioma de docència durant l'estada. - Test obligatori de nivell de coneixement de l'idioma de docència que cal fer 2 setmanes abans de tornar a la UB.

8 Requisits per a sol licitar una beca Erasmus: Ser estudiant de la Facultat de Física amb 72 ECTS aprovats (60 ECTS si s han aprovat en un sol curs acadèmic) en el moment de sol licitar l ajut. El nombre mínim d ECTS a cursar durant l estada Erasmus és de 30 ECTS/semestre (tot i que s està intentant negociar amb el MECD). (Suïssa: entre 20 i 25 ECTS/semestre)

9 Procediment per sol licitar la beca: 1. Emplenar el formulari de sol licitud que es pot trobar a: L aplicatiu per dur a terme tots els tràmits és el SOP; en aquest link trobareu instruccions que us ajudaran a fer-lo servir: Podeu trobar tota la informació sobre les convocatòries i requisits a la pàgina de mobilitat de la UB (OMPI):

10 Tramitació de la documentació Es requereix de l estudiant LLIURI la següent documentació: 2 còpies del formulari de sol licitud imprès i signat Acreditació del nivell de coneixement de l idioma que pertoqui(*) Currículum Vitae Carta de motivació on s exposi mica el pla de treball previst per fer durant l estada (assignatures, TFG...) Document de proposta d equivalència acadèmica, amb links dels programes de les assignatures segons el model disponible a: (hi ha una llista d assignatures obligatòries reconegudes anteriorment a Tota aquesta documentació s haurà de lliurar al registre (oficina afers generals de la facultat) fins el 9 de gener. (*)Els estudiants que es presentin a les proves d acreditació de l EIM no caldrà que presentin cap acreditació pel que fa a l idioma

11 Acreditacions d idiomes - L EIM (Escola d Idiomes Moderns de la UB) realitza proves que acrediten el nivell d idioma (cost 75 ). Per ara les dates que coneixem són: Matrícula: del 23/11 al 19/12 Proves de nivell: setmana del 9 de gener Resultat proves: 18 de gener Per més informació:

12 Per l adjudicació de places als estudiants es valorarà: Les qualificacions de l expedient acadèmic i el nombre de crèdits superats, d acord a la fórmula: (fins a 5 punts) nºcrèdits Nota mitjana , 5 El nivell de coneixements d idiomes suficient per al seguiment de les activitats a la universitat de destinació (fins a 2 punts) L adequació a la plaça (fins a 3 punts). D aquests: fins a 1,5 punts serà l eficiència de l estudiant (nombre de crèdits superats per curs acadèmic) (0 punts si <28/any, 1,5 punts si >48/any; interpolació linial per situacions intermitges); i fins a 1,5 punts de la valoració de la idoneïtat. Cal treure, com a mínim, 4 punts per poder ser seleccionat.

13 Erasmus Pràctiques

14 Ajuts econòmics: Erasmus+ i conveni amb EPFL (CH) Las quantitats de la beca variaran en funció del país de destinació. Finançament d estades per estudis per un mínim de 3 mesos i un màxim de 5 mesos. Les estades de durada superior no rebràn finançament per la diferència de mesos. Trobareu tota la informació pel que fa a ajuts econòmics a la web de la OMPI:

15 Distribució de l ajut econòmic segons el país d acollida i l acció de mobilitat (NOMÉS PEL PROGRAMA ERASMUS+) Estades en Països de: Estades d Erasmus Estades d Erasmus Estudis: Pràctiques: Grup / mes 300 / mes /mes Grup / mes 250 / mes+ 100 /mes Grup / mes 200 / mes+ 100 /mes Grup 1: Països del programa amb nivell de vida superior Grup 2 : Països del programa amb nivell de vida mig Grup 3 : Països del programa amb nivell de vida inferior Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit, Suècia i Suïssa Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Grècia, Islàndia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, República Txeca i Turquia Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania i antiga República Iugoslava de Macedònia

16 CALENDARI ERASMUS+ I CONVENIS ESPECÍFICS CONV. 17/18 1. El resguard del formulari de sol licitud, juntament amb la documentació requerida, s ha de presentar a registre entre el 9 de novembre de 2016 i el 9 de gener de Horari registre: 3. L adjudicació provisional de les places demobilitat es publicarà a la web de l'ompi el 23 de febrer de El termini per acceptar la plaçade mobilitat adjudicada o renunciar-hi serà del 23 de febrer a l 1 de març de En cas de no comunicar l'acceptació o renúncia dins el termini establert, es considerarà que la plaça de mobilitat ha estat renunciada. Per ferho els estudiants han d entregar el full d acceptació / renúncia que trobaràn al SOP a la ORI de lafacultat. 5. Tenint en compte les places vacants que hagin quedat, els responsables de relacions internacionals dels centres podran reassignar places del 2 al 8 de març de El termini per acceptar o renunciar a les places reassignades serà del 9 al 14 de març de La resolució definitiva de les places de mobilitat es publicarà a la web de l'ompi abans del 20 de març de En el SOP trobareu tots els documents i les instruccions amb els passos a seguir; si teniu qualsevol dubtecontacteu amb: rint-fis@ub.edu (ORI de Fisica)

17

18 Convenis Generals Les persones interessades en realitzar una mobilitat dintre d aquests programes poden assistir a la reunió informativa: - Es realitzarà el dia 21 de novembre a l edifici Margalef de la facultat de Biologia, aula 3 de les 14:00 a les 15:00h.

19 Per qualsevol cosa que necessiteu, contacteu amb la oficina Erasmus de la facultat (ORI Física). Secretaria d Estudiants Becària: Judith Costa Horari: Dilluns de a 14.45, dimarts 10:45h a 12:45h i dijous de a rint-fis@ub.edu

Oferta de destinacions internacionals

Oferta de destinacions internacionals Oferta de destinacions internacionals Europa: Destinacions Erasmus: 400 Àsia: Destinacions: 14 Nordamèrica: Destinacions: 16 Sudamèrica: Destinacions: 76 Austràlia: Destinacions: 1 Programes de Mobilitat

Más detalles

UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS )

UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS ) UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS 2017-2018) La vicerectora de Política Internacional, de conformitat

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

Ciutadans i ciutadanes com tu!

Ciutadans i ciutadanes com tu! Ciutadans i ciutadanes com tu! Pel dret a vot de les persones estrangeres CON FAVC Confederació d Associacions Veïnals de Catalunya ELECCIONS MUNICIPALS 2015 I PARTICIPACIÓ DE LA POBLACIÓ ESTRANGERA EXTRACOMUNITÀRIA

Más detalles

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts.

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Gabinet de Relacions Internacionals UPC berenice.martin@upc.edu novembre de 2017 Segons on vulguis marxar És igual

Más detalles

Sesiones informativas Movilidad internacional Grados Educación infantil y primaria Máster profesorado educación secundaria

Sesiones informativas Movilidad internacional Grados Educación infantil y primaria Máster profesorado educación secundaria Sesiones informativas Movilidad internacional 2017-2018 Grados Educación infantil y primaria Máster profesorado educación secundaria Estudio sobre el Impacto de Erasmus. Comisión Europea (2014) Las capacidades

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

MOBILITAT ERASMUS A LA URV

MOBILITAT ERASMUS A LA URV MOBILITAT ERASMUS A LA URV 1 ERASMUS: què implica? Haver estat seleccionat prèviament pel coordinador/a de mobilitat. Obtenir ple reconeixement acadèmic dels estudis cursats a la universitat de destinació

Más detalles

INTERNACIONALIZACIÓN - BECAS ERASMUS CURSO 2014-2015

INTERNACIONALIZACIÓN - BECAS ERASMUS CURSO 2014-2015 INTERNACIONALIZACIÓN - BECAS ERASMUS CURSO 2014-2015 Plan de internacionalización: Objetivos Proporcionarte experiencias internacionales y multiculturales que desarrollen tu visión hacia una sociedad global.

Más detalles

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera

Cursos de formació del professorat. La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Cursos de formació del professorat La gramàtica dins l ensenyament del català com a llengua estrangera Idioma de les sessions Català. Sector educatiu dels participants Professors de català per a estrangers

Más detalles

AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS

AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS BECA ERASMUS+ CURSO 2015/16 ORGANISMOS Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) anteriormente (OAPEE). Secretaría de Estado. Junta de Andalucía.

Más detalles

ANNEX 1 UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE MOBILITAT DE PRÀCTIQUES EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS )

ANNEX 1 UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE MOBILITAT DE PRÀCTIQUES EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS ) ANNEX 1 UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE MOBILITAT DE PRÀCTIQUES EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (CURS 2017-2018) A més del que queda recollit a les bases II, III, IV i VI de la Convocatòria,

Más detalles

ESCOLA DE CAMINS MOBILITAT INTERNACIONAL CURS

ESCOLA DE CAMINS MOBILITAT INTERNACIONAL CURS ESCOLA DE CAMINS MOBILITAT INTERNACIONAL CURS 2016-17 ÍNDEX ABANS DE MARXAR DURANT L ESTADA ABANS DE TORNAR A LA TORNADA Application Form Precompromís de Reconeixement inicial (PORTAL) Carta d acceptació

Más detalles

temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB

temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB Oficina de Relacions Internacionals ETSAB Escola Tècnica Superior d Arquitectura de Barcelona tlf: +34 93 401 63 45 email: mob.etsab@upc.edu web: www.etsab.upc.edu

Más detalles

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona Universitat de Barcelona Web: http://www.ub.edu/web/ub/ca/ 18 facultats / 10 centres adscrits Entre elles: Facultat de Matemàtiques i Informàtica Facultat d Economia i Empresa Facultat de Física Facultat

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

BEQUES ERASMUS

BEQUES ERASMUS BEQUES ERASMUS+ 2015-2016 MOBILITAT PER A L APRENENTATGE (KA102) FORMACIÓ PROFESSIONAL MOVILIDAD PARA EL APRENDIZAJE (KA102) FORMACIÓN PROFESIONAL INTEGRACIÓ DE CONEIXEMENTS I PRÀCTIQUES DEL SECTOR ALIMENTARI

Más detalles

MANUAL/TUTORIAL DE MATRÍCULA AMB UACADÈMIC. Matrícula presencial assistida

MANUAL/TUTORIAL DE MATRÍCULA AMB UACADÈMIC. Matrícula presencial assistida MANUAL/TUTORIAL DE MATRÍCULA Matrícula presencial assistida Abans de fer la matrícula... 3 Procés de matrícula de graus.. 4 1. Accedeix al Campus Virtual... 4 2. Accedeix a UAcadèmic... 4 3. Accedeix a

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013

AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 Resum del procediment: 1. Selecciona la plaça que vols prioritzar des del Portal del SOP 2. Clica al link

Más detalles

CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE.

CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE. MASTER EN PATRIMONI CULTURAL: INVESTIGACIÓ I GESTIÓ. CURS 2015-16. CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE. AULA: LABORATORI DEPARTAMENT (R.Llull). Departament de Ciències Històriques i Teoria

Más detalles

Xarxa EURES. EURopean Employment Services Oportunitats laborals a l Espai Econòmic Europeu

Xarxa EURES. EURopean Employment Services Oportunitats laborals a l Espai Econòmic Europeu Xarxa EURES EURopean Employment Services Oportunitats laborals a l Espai Econòmic Europeu Xarxa EURES EURopean Employment Services Xarxa de col laboració dels serveis públics d ocupació de l Espai Econòmic

Más detalles

Sesiones informativas Movilidad internacional CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR

Sesiones informativas Movilidad internacional CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR Sesiones informativas Movilidad internacional 2017-2018 CICLOS FORMATIVOS DE GRADO SUPERIOR Estudio sobre el Impacto de Erasmus. Comisión Europea (2014) Capacidades transversales para las empresas. 92%

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

DOCUMENTS ASSOCIATS A LA MOBILITAT INTERNACIONAL (PROGRAMA ERASMUS+)

DOCUMENTS ASSOCIATS A LA MOBILITAT INTERNACIONAL (PROGRAMA ERASMUS+) DOCUMENTS ASSOCIATS A LA MOBILITAT INTERNACIONAL (PROGRAMA ERASMUS+) ABANS D INICIAR LA MOBILITAT DOCUMENT PROCEDIMENT ENTREGA Credencial Document que acredita la condició de l estudiant com a becari/ària

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

INTERCAMBIOS ACADÉMICOS INTERNACIONALES - CURSO 2018/2019 -

INTERCAMBIOS ACADÉMICOS INTERNACIONALES - CURSO 2018/2019 - INTERCAMBIOS ACADÉMICOS INTERNACIONALES - CURSO 2018/2019 - Sesión informativa Octubre 2017 REQUISITOS DE PARTICIPACIÓN Estar matriculado en la UFV durante la solicitud y durante el intercambio. Estar

Más detalles

PARLA3 El teu futur parla idiomes

PARLA3 El teu futur parla idiomes PARLA3 El teu futur parla idiomes RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA DE TERCERES LLENGÜES Dimecres, 18 de febrer de 2015 MOTIVACIÓ En l enquesta que l AQU fa el 2014 als graduats universitaris

Más detalles

GUIA AUTOMATRÍCULA

GUIA AUTOMATRÍCULA GUIA AUTOMATRÍCULA 2014-2015 Coses a tenir en compte abans de començar el procés de matrícula: En aquest aplicatiu el temps d inactivitat és molt curt (uns 15 minuts) per tant si el teniu obert sense fer

Más detalles

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant El dia 7 de juliol de 2014 es van convocar 465 ajuts de viatge, adreçats a estudiants de la Universitat de Barcelona que hagin estat seleccionats per a realitzar una estada en un altra Universitat, a qualsevol

Más detalles

LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora

LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora LEONARDO DA VINCI PROJECTE EUROACCIÓ Treball Campus. Març 2011 Dolors Sales. Coordinadora PROGRAMA LEONARDO DA VINCI És un programa creat per la UE per atendre les necessitats d ensenyament i aprenentatge

Más detalles

TAULES D'EQUIVALÈNCIA DE SISTEMES DE QUALIFICACIÓ UNIVERSITARIS ESTRANGERS I LA UNIVERSITAT D'ALACANT APLICATS EN LA FACULTAT DE DRET

TAULES D'EQUIVALÈNCIA DE SISTEMES DE QUALIFICACIÓ UNIVERSITARIS ESTRANGERS I LA UNIVERSITAT D'ALACANT APLICATS EN LA FACULTAT DE DRET TAULES D'EQUIVALÈNCIA DE SISTEMES DE QUALIFICACIÓ UNIVERSITARIS ESTRANGERS I LA UNIVERSITAT D'ALACANT APLICATS EN LA FACULTAT DE DRET Les equivalències s'han elaborat conforme al previst en el punt 5 dels

Más detalles

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes Pàgina 1 de 9 Valoració de les assistències i canvi d estat al PMT. El SIGAC és l eina interna corporativa per

Más detalles

8 places vacants (2 de la modalitat 1 curs i 6 de la modalitat 2 cursos)

8 places vacants (2 de la modalitat 1 curs i 6 de la modalitat 2 cursos) Formació pedagògica i didàctica per a professorat Places disponibles per al curs 2017-2018 Modalitat 1 curs: 40 Modalitat 2 cursos: 20 Total: 60 Places adjudicades en el termini d inscripció ordinari (juliol)

Más detalles

Novedades Erasmus+ y Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV.

Novedades Erasmus+ y Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV. Novedades Erasmus+ y Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV http://www.opii.upv.es Estructura de RRII en la UPV GABINETE DEL RECTOR ÁREA DE ACCIÓN INTERNACONAL ÁREA DE COMUNICACIÓN ÁREA DE INTERCAMBIO

Más detalles

Treballar a Europa XARXA EURES

Treballar a Europa XARXA EURES Treballar a Europa XARXA EURES EURES - European Employment Services, xarxa de col laboració dels serveis públics d ocupació en l Espai Econòmic Europeu. Objectiu: facilitar la lliure circulació de treballadors.

Más detalles

A) PREMATRÍCULA PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL UB CURS 2017/18

A) PREMATRÍCULA PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL UB CURS 2017/18 A) PREMATRÍCULA PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL UB CURS 07/8 Ensenyament: Nom i Cognoms: DNI: NIUB: UNIVERSITAT DE DESTÍ: PERÍODE DE L INTERCANVI: ANUAL Crèdits a matricular el curs 07/8 durant el

Más detalles

Sesiones informativas Movilidad internacional Grados INGENIeria ELECT., ING. MECánica, ADE y TURISMO

Sesiones informativas Movilidad internacional Grados INGENIeria ELECT., ING. MECánica, ADE y TURISMO Sesiones informativas Movilidad internacional 2017-2018 Grados INGENIeria ELECT., ING. MECánica, ADE y TURISMO Estudio sobre el Impacto de Erasmus. Comisión Europea (2014) Las capacidades que se mejoran

Más detalles

Què és el BATXIBAC?:

Què és el BATXIBAC?: gener 2017 Què és el BATXIBAC?: Un acord entre els governs de França I Espanya per tal que alguns alumnes, quan acabin el Batxillerat, tinguin la doble titulació de Batxiller i Baccalauréat Objectius:

Más detalles

Convocatòria dels programes de mobilitat internacional Erasmus Estudis i Mobilitat UdL per a estudiantat de la UdL, curs 2018/19.

Convocatòria dels programes de mobilitat internacional Erasmus Estudis i Mobilitat UdL per a estudiantat de la UdL, curs 2018/19. Convocatòria dels programes de mobilitat internacional Erasmus Estudis i Mobilitat UdL per a estudiantat de la UdL, curs 2018/19 Bases Primera. Finalitat La finalitat d aquesta convocatòria és fomentar

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

CONVOCATÒRIA MOBILITAT ACADÈMICA INTERNACIONAL Dra. Eugénia Agustí Maysel Castillo Joana Gil Marta Insenser

CONVOCATÒRIA MOBILITAT ACADÈMICA INTERNACIONAL Dra. Eugénia Agustí Maysel Castillo Joana Gil Marta Insenser CONVOCATÒRIA 16-17 Dra. Eugénia Agustí Maysel Castillo Joana Gil Marta Insenser PORTAL DE MOBILITY- ONLINE http://www.ub.edu/uri/estudiantsub/estub.htm ERASMUS + /Convenis ESPECÍFICS_ Convenis GENERALS

Más detalles

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS Olot TORN A: Sortida dia 23 de desembre a les 15:30h i tornada el dia 30 de desembre a les 19h. Preu federat actiu: 450 Preu plaça becada: 180 Preu

Más detalles

Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV.

Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV. Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV http://www.opii.upv.es Estructura de RRII en la UPV GABINETE DEL RECTOR ÁREA DE ACCIÓN INTERNACONAL ÁREA DE COMUNICACIÓN ÁREA DE INTERCAMBIO ACADÉMICO ÁREA

Más detalles

MOBILITAT D ESTUDIANTS FACULTAT D INFERMERIA

MOBILITAT D ESTUDIANTS FACULTAT D INFERMERIA MOBILITAT D ESTUDIANTS FACULTAT D INFERMERIA La Facultat d Infermeria participa en diferents programes de mobilitat i d'intercanvi tant d'estudiants com de professorat amb la collaboració i supervisió

Más detalles

AJUDA PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013

AJUDA PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 NOVETAT (web): Convocatòria de places de mobilitat internacional d estudiants pel curs 2012/2013 (Erasmus Estudis, Erasmus Pràctiques, Convenis Generals, Convenis Específics, CINDA) amb el nou aplicatiu

Más detalles

1) Movilidad de estudiantes para estudios hacia países del programa

1) Movilidad de estudiantes para estudios hacia países del programa MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE Unidad de Educación Superior ERASMUS+ CONVOCATORIA 2016 ACCIÓN CLAVE 1: MOVILIDAD DE LAS PERSONAS POR MOTIVOS DE APRENDIZAJE IMPORTES DE LAS AYUDAS DE LA MOVILIDAD

Más detalles

FUNDACIÓN EMPRESA UNIVERSIDAD DE ZARAGOZA. 14/04/2016 Facultad Ciencias de la Salud y el Deporte, Huesca

FUNDACIÓN EMPRESA UNIVERSIDAD DE ZARAGOZA.  14/04/2016 Facultad Ciencias de la Salud y el Deporte, Huesca www.feuz.es 14/04/2016 Facultad Ciencias de la Salud y el Deporte, Huesca Abril 2016 PRÁCTICAS BENEFICIOS La empresa puede observar del becario: Su aptitud en el puesto de trabajo. Su desarrollo de habilidades

Más detalles

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres

Informació complementària. Documents per a l organització i la gestió dels centres Informació complementària Documents per a l organització i la gestió dels centres 2014-2015 Setembre 2014 Desenvolupament del currículum: Competències bàsiques L ordenació curricular de l etapa de l educació

Más detalles

FITXA PER PROGRAMAR NOUS ESTUDIS (EMERGENTS I QUE ES REVERIFIQUEN) DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI CURS

FITXA PER PROGRAMAR NOUS ESTUDIS (EMERGENTS I QUE ES REVERIFIQUEN) DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI CURS FITXA PER PROGRAMAR NOUS ESTUDIS (EMERGENTS I QUE ES REVERIFIQUEN) DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI CURS 2017-18 Universitat 1. Identificació del grau/màster universitari (en el cas dels màsters universitaris,

Más detalles

CONVOCATÒRIA ÚNICA ERASMUS+ ESTUDIS I PROGRAMA PROPI ESTUDIS CURS 2016/2017 (no inclou places de la University of California).

CONVOCATÒRIA ÚNICA ERASMUS+ ESTUDIS I PROGRAMA PROPI ESTUDIS CURS 2016/2017 (no inclou places de la University of California). CONVOCATÒRIA ÚNICA ERASMUS+ ESTUDIS I PROGRAMA PROPI ESTUDIS CURS 2016/2017 (no inclou places de la University of California). CONDICIONS GENERALS Es presenta la convocatòria única general del Programa

Más detalles

REPÚBLICA TXECA. Charles University First Faculty. República Txeca

REPÚBLICA TXECA. Charles University First Faculty. República Txeca REPÚBLICA TXECA Charles University First Faculty Charles University First Faculty Praga,. Per accedir a la Facultat de Medicina amb més tradició de tota Europa Central, tan sols hauràs de superar una prova

Más detalles

Grado en Ingeniería Electrónica Industrial Grado en Ingeniería Electrónica de Telecomunicación Grado en Ingeniería Informática Grado en Ingeniería

Grado en Ingeniería Electrónica Industrial Grado en Ingeniería Electrónica de Telecomunicación Grado en Ingeniería Informática Grado en Ingeniería Grado en Ingeniería Electrónica Industrial Grado en Ingeniería Electrónica de Telecomunicación Grado en Ingeniería Informática Grado en Ingeniería Multimedia Grado en Ingeniería Química Grado en Ingeniería

Más detalles

PROGRAMA D ESTUDIS SIMULTANIS DE TRADUCCIÓ I INTERPRETACIÓ I LINGÜÍSTICA

PROGRAMA D ESTUDIS SIMULTANIS DE TRADUCCIÓ I INTERPRETACIÓ I LINGÜÍSTICA PROGRAMA D ESTUDIS SIMULTANIS DE TRADUCCIÓ I INTERPRETACIÓ I LINGÜÍSTICA Acord del Consell de Govern de 15 de desembre del 2004, modificat per acord del Consell de Govern de 29 de març del 2006 La Facultat

Más detalles

REUNIÓN INFORMATIVA: CONVOCATORIA ERASMUS EASD DEIÀ

REUNIÓN INFORMATIVA: CONVOCATORIA ERASMUS EASD DEIÀ REUNIÓN INFORMATIVA: CONVOCATORIA ERASMUS+ 2016 EASD DEIÀ 25-04-2016 1. Comisión Movilidad Internacional (CMI) Coordinador de mobilidad en Deià: Héctor Gascó - international@deiadisseny.cat 2. Internacionalización

Más detalles

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015

SOL LICITUD DE BECA PREDOCTORAL UIC CONVOCATÒRIA 2015 Dades d identificació de la persona sol licitant / Datos de identificación de la persona solicitante Nom / Nombre Primer cognom / Primer apellido Segon cognom / Segundo apellido Tipus identificador / Tipo

Más detalles

Benvinguts a la Facultat

Benvinguts a la Facultat Benvinguts a la Facultat de Filosofia i Lletres 3.236 Estudiants de grau 456 Estudiants de màster 470 Acadèmics i investigadors 200 Persones d administració i serveis RESPONSABLES ACADÈMICS Degà: Dr. Joan

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

Centre d Ensenyament Online (CEO)

Centre d Ensenyament Online (CEO) Centre d Ensenyament Online (CEO) Desenvolupament de tècniques noves per l educació www.mhe.es 1 Centre d Ensenyament Online (CEO): 1. Què és un Centre d Ensenyament Online (CEO)? 2. Com està estructurat

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE.

CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE. MASTER EN PATRIMONI CULTURAL: INVESTIGACIÓ I GESTIÓ. CURS 2014-15. CRONOGRAMA PRIMER CURS. PRIMER I SEGON SEMESTRE. AULA: LABORATORI DEPARTAMENT (R.Llull). Departament de Ciències Històriques i Teoria

Más detalles

BQ LLICÈNCIA notícies generals campionats de promoció 3X3 cursos de formació Bàsquet Català

BQ LLICÈNCIA notícies generals campionats de promoció 3X3 cursos de formació Bàsquet Català BQ LLICÈNCIA BQ LLICÈNCIA és la nova aplicació oficial, totalment gratuïta, de la Federació Catalana de Basquetbol, amb la que podràs descarregar la teva llicència en el teu mòbil per disputar els partits,

Más detalles

Rendiment de l Activitat del Centre

Rendiment de l Activitat del Centre curs 2014-2015 Rendiment de l Activitat del Centre Mitjançant la informació en aquest fulletó, l escola vol apropar les principals dades de la seva activitat a les famílies. 01 generals escola 1.693 EI

Más detalles

INDICADORS DEL GRAU EN LOGOPÈDIA

INDICADORS DEL GRAU EN LOGOPÈDIA INDICADORS DEL GRAU EN LOGOPÈDIA Estàndard 1 2010-11 2011-12 2012-13 2013-14 2014-2015 2015-2016 1. Nombre de places ofertes 60 60 60 60 60-2. Nombre de sol licituds 100 46 39 27 35-3. Nombre de sol licituds

Más detalles

CARTELL DE PREMIS DE LA XXXVIII NIT LITERÀRIA ANDORRANA

CARTELL DE PREMIS DE LA XXXVIII NIT LITERÀRIA ANDORRANA CARTELL DE PREMIS DE LA XXXVIII NIT LITERÀRIA ANDORRANA Escaldes-Engordany Principat d Andorra 2015 CONDICIONS GENERALS a. Les obres que aspirin a aquests premis hauran de ser inèdites, escrites i presentades

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE PLACES UPC-XINA : MOBILITAT ACADÈMICA D ESTUDIANTS DE LA UPC DE GRAU, 2N CICLE I DE MÀSTER UNIVERSITARI PER AL CURS

CONVOCATÒRIA DE PLACES UPC-XINA : MOBILITAT ACADÈMICA D ESTUDIANTS DE LA UPC DE GRAU, 2N CICLE I DE MÀSTER UNIVERSITARI PER AL CURS CONVOCATÒRIA DE PLACES UPC-XINA : MOBILITAT ACADÈMICA D ESTUDIANTS DE LA UPC DE GRAU, 2N CICLE I DE MÀSTER UNIVERSITARI PER AL CURS 2017-2018 Per tal de seguir amb el reforçament de la internacionalització

Más detalles

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas

Instruccions per generar el NIU i la paraula de pas Si ja tens un NIU, no has de tornar-te a registrar. Pots accedir a la inscripció directament. Només has de validar el teu NIU i la teva paraula de pas al requadre que hi ha a la dreta de la pantalla: Si

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2016 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE PLACES UPC-XINA : MOBILITAT ACADÈMICA D ESTUDIANTS DE LA UPC DE 2N CICLE I DE MÀSTER OFICIAL DEL CURS

CONVOCATÒRIA DE PLACES UPC-XINA : MOBILITAT ACADÈMICA D ESTUDIANTS DE LA UPC DE 2N CICLE I DE MÀSTER OFICIAL DEL CURS CONVOCATÒRIA DE PLACES UPC-XINA : MOBILITAT ACADÈMICA D ESTUDIANTS DE LA UPC DE 2N CICLE I DE MÀSTER OFICIAL DEL CURS 2012-2013 Per tal de seguir amb el reforçament de la internacionalització que detalla

Más detalles

Diplomatura de Relacions Laborals

Diplomatura de Relacions Laborals Informació general Centre docent Facultat de Dret Proposta docent Proporcionar una formació adequada en les bases teòriques i en les tècniques de l'organització del treball i de la gestió de personal,

Más detalles

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL INSCRIPCIÓ PER FER LA PROVA D'ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL Llinatges: Nom: Adreça: Mòbil: Telèfon: Localitat: CP: DOI: Adreça electrònica: Data de naixement: EXPÒS:

Más detalles

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports.

Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Aula Mentor és un programa de formació oberta a distància, que depèn del Ministeri d'educació, Cultura i Esports. Permet l'accés a una àmplia oferta de cursos, amb el seguiment i el suport de tutors en

Más detalles

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

Índex de desenvolupament humà Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà

Índex de desenvolupament humà Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà 7 de setembre del 2005 Índex de desenvolupament humà 2005 Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà Se situa entre els 7 països del món amb una longevitat de la població

Más detalles

Perfil lectura i biblioteca escolar

Perfil lectura i biblioteca escolar ENSENY. PÚBLIC PNÚM. 684 MARÇ 2016 Perfil lectura i biblioteca escolar 1. Identificació del lloc de treball 1.1 Cossos docents del lloc: Funcionaris de carrera, en pràctiques i personal interí 1.2 Especialitats

Más detalles

Facultad Ciencias de la Salud y el Deporte, Huesca FUNDACIÓN EMPRESA UNIVERSIDAD DE ZARAGOZA

Facultad Ciencias de la Salud y el Deporte, Huesca FUNDACIÓN EMPRESA UNIVERSIDAD DE ZARAGOZA www.feuz.es Facultad Ciencias de la Salud y el Deporte, Huesca 13.03.2017 FUNDACIÓN EMPRESA UNIVERSIDAD DE ZARAGOZA PRÁCTICAS en empresas NACIONALES FUNDACIÓN EMPRESA UNIVERSIDAD DE ZARAGOZA BENEFICIOS

Más detalles

Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la per tal de continuar el procediment d inscripció.

Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la per tal de continuar el procediment d inscripció. GUIA DE L APLICACIÓ DE CONCURSOS PELS CANDIDATS Entrar al següent enllaç i registrar-se: https://aserv.udg.edu/contractaciopdi Apareixerà aquesta pantalla on és obligat obrir la guia de l aplicació i llegir-la

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI)

CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI) CONVOCATÒRIA DE BECA DE L AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA (SAMI) PROJECTE: Participar en el treball de camp i en l'anàlisi de dades de l'avaluació qualitativa d'una intervenció per a la reducció

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE CONFECCIÓ I MODA -DUALmaig de 2013 Es triplica l oferta en Formació Professional Dual La consellera Rigau ha recordat que recentment es va presentar el III Pla d FP, en

Más detalles

CURS ACADÈMIC Convocatòria ERASMUS + KA1: Staff Mobility for Training (Mobilitat per a Formació)

CURS ACADÈMIC Convocatòria ERASMUS + KA1: Staff Mobility for Training (Mobilitat per a Formació) CURS ACADÈMIC 2016-2017 Convocatòria ERASMUS + KA1: Staff Mobility for Training (Mobilitat per a Formació) 1. Objecte de la convocatòria: La present convocatòria té per objecte l assignació de places i

Más detalles

KA1(MOVILIDAD DE ESTUDIANTES EDUCACIÓN SUPERIOR)

KA1(MOVILIDAD DE ESTUDIANTES EDUCACIÓN SUPERIOR) PROGRAMA ERASMUS + (2014-2020) KA1(MOVILIDAD DE ESTUDIANTES EDUCACIÓN SUPERIOR) Movilidad para el aprendizaje SOLICITANTES: Instituciones de educación superior -Tener una Carta Erasmus de Educación Superior

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

Resumen total del municipio

Resumen total del municipio Ayuntamiento de ANDRATX Provincia de ILLES BALEARS Estadística en relación a la distribución de la población según su edad y sexo, agrupados por nacionalidades y total de municipio, correspondiente al

Más detalles

Xifres de Catalunya

Xifres de Catalunya www.idescat.cat Xifres de POBLACIÓ Població (1.000) (1) 7 434 46 508 507 417 homes 49,1 49,3 48,8 dones 50,9 50,7 51,2 Estructura (%) 0-14 anys 15,9 15,2 15,6 15-24 anys 9,4 9,9 11,5 25-49 anys 38,5 38,9

Más detalles

Gener - juny

Gener - juny ANUALS CURSOS DE ANUALS JAPONÈS DE JAPONÈS Gener - juny 2010 2012 Aquests cursos tenen l objectiu d oferir als estudiants de llengua japonesa l oportunitat de parlar en japonès amb fluïdesa i de consolidar

Más detalles

CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA. Curs

CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA. Curs CFGS RADIOTERÀPIA I DOSIMETRIA Curs 2015-2016 europeu Pàgina 1 de 7 1.- Durada del cicle: 2000 hores 2.- Seqüenciació i distribució dels mòduls per curs: Aquest cicle formatiu es realitza en dos cursos

Más detalles

Convocatòria de beques salari Ítaca Banco Santander per a alumnes de Grau de la UAB. Curs

Convocatòria de beques salari Ítaca Banco Santander per a alumnes de Grau de la UAB. Curs Convocatòria de beques salari Ítaca Banco Santander per a alumnes de Grau de la UAB. Curs 2017-2018. 1. Descripció de la beca La UAB és una universitat pública, compromesa socialment i amb una voluntat

Más detalles

Òrgan Coordinador de l alumnat. Facultat Ciències de la Comunicació MANUAL DEL DELEGAT

Òrgan Coordinador de l alumnat. Facultat Ciències de la Comunicació MANUAL DEL DELEGAT Òrgan Coordinador de l alumnat Facultat Ciències de la Comunicació MANUAL DEL DELEGAT MANUAL DEL DELEGAT Índex: Reglament delegats... 3 Funcions... 4 Reconeixement de crèdits... 4 Coneixements generals...

Más detalles

Vicerrectorado de Internacionalización y Formación Permanente. Convocatoria de Movilidad Internacional Erasmus

Vicerrectorado de Internacionalización y Formación Permanente. Convocatoria de Movilidad Internacional Erasmus Convocatoria de Movilidad Internacional Erasmus+ 2017-2018 1 Movilidad Internacional 2015/2016 Outgoing: 370 alumnos / Incoming: 1200 alumnos 2 3 CONDICIONES de obligado cumplimiento Estar matriculados

Más detalles

MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES ESTUDIANTAT

MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES ESTUDIANTAT MANUAL DE L APLICACIÓ PER A LA GESTIÓ DE PROJECTES PROJECTE DE FI DE CARRERA (PFC) TREBALL DE FI DE MÀSTER (TFM) PROJECTE TECNOLÒGIC (PT) ESTUDIANTAT Facultat de Matemàtiques i Estadística UPC Juny 2010

Más detalles

PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET

PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET PROCEDIMENT 3 AUDITORIA INTERNA PR-Q-822-T-01-ET ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI 4 6. ACTUACIÓ 4 6.1 PLANIFICACIÓ

Más detalles

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Nom i cognoms DNI / NIE PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA COMPETÈNCIA LOGICOMATEMÀTICA 1. Està prohibit l ús de la calculadora o de qualsevol altre aparell

Más detalles

Estas becas son para la realización de prácticas en empresas por estudiantes de educación superior en empresas de países europeos.

Estas becas son para la realización de prácticas en empresas por estudiantes de educación superior en empresas de países europeos. Información General Las becas de movilidad que se ofertan desde la Escuela de Arte de Huesca se desarrollan el seno del Programa de movilidad Erasmus+ de la Comunidad Europea. Estas becas son para la realización

Más detalles

Conèixer el CRAI Biblioteca del Campus de l Alimentació de Torribera

Conèixer el CRAI Biblioteca del Campus de l Alimentació de Torribera Conèixer el CRAI Biblioteca del Campus de l Alimentació de Torribera Curs 2014-2015 Què volem amb aquesta sessió? Presentar-vos el CRAI Biblioteca del Campus de l Alimentació de Torribera, i el conjunt

Más detalles