GUIA. de centres educatius. Etapa Infantil i Primària

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "GUIA. de centres educatius. Etapa Infantil i Primària"

Transcripción

1

2 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària

3 de centres GUIA educatius Etapa Infantil i Primària Edició Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Servei d Educació Text Centres Educatius i Servei d Educació de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 Disseny Art Comunicació Exemplars Guia d Educació Infantil i Primària u. Febrer 2009 Paper ecològic La informació d aquest dossier ha estat facilitada pels centres docents de Santa Coloma de Gramenet. El contingut d aquest document pot quedar supeditat al desplegament de la normativa que es publiqui a partir de l aplicació de la nova Llei Orgànica de l Educació (LOE).

4 ÍNDEX Presentació Estructura del sistema educatiu Xarxa Educativa Jornada Portes Obertes Oficina Municipal d Escolarització Què és la preinscripció? Qui s ha de preinscriure? Calendari de preinscripció Ubicació dels centres educatius Àrea de proximitat A Centres públics d educació infantil i primària Centre concertat Àrea de proximitat B Centres públics d educació infantil i primària Centres concertats Àrea de proximitat C Centres públics d educació infantil i primària Centre concertat Àrea de proximitat D Centres públics d educació infantil i primària Centre concertat Àrea de proximitat E Centres públics d educació infantil i primària Centre concertat Àrea de proximitat F Centres públics d educació infantil i primària Centres concertats Escoles bressol municipals Educació especial Resum de l oferta educativa Formulari de sol licitud d informació

5

6 Bartomeu Muñoz i Calvet Alcalde de Santa Coloma de Gramenet L educació és un dels pilars fonamentals del nostre model democràtic i de progrés, és un bé públic i un dret bàsic de caràcter universal. És, també, una eina bàsica per al desenvolupament personal, de formació d actituds i d aptituds. Des de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, treballem per poder gaudir d un procés educatiu que es desenvolupi amb els màxims nivells possibles de qualitat i d eficàcia. És en aquesta línia que, recentment, hem signat amb la Generalitat de Catalunya un protocol per atendre les necessitats d escolarització de la ciutat. L elecció del centre escolar per als fills és una decisió important per a les famílies, que requereix informació i assessorament. Per tal que l elecció del centre escolar dels vostres fills us sigui més fàcil i que el grau de satisfacció augmenti, hem treballat per tenir una bona oferta de places als barris i perquè el criteri de proximitat entre el domicili i el centre sigui real. 5 L Oficina Municipal d Escolarització és un espai d informació i orientació on podeu plantejar i suggerir tots els vostres dubtes i les vostres inquietuds, així com les consultes que necessiteu per poder valorar el centre educatiu. Aquest any, per millorar el procés d informació, hem habilitat dues noves oficines, que seran operatives durant el període de preinscripció. Així, a més de la central de l avinguda de l Anselm de Riu, podeu disposar de les oficines dels centres cívics del Fondo i de Can Mariner. L objectiu d aquesta guia és proporcionar-vos una eina de suport. Espero que us sigui útil per fer l elecció del vostre centre educatiu.

7 6

8 de centres GUIA educatius Etapa Infantil i Primària ESTRUCTURA DEL SISTEMA EDUCATIU SISTEMA EDUCATIU DURANT EL PROCÉS D IMPLANTACIÓ DE LA LOE. ENSENYAMENTS ELEMENTALS DE MÚSICA I DANSA ED. INFANTIL ED. PRIMÀRIA 1r cicle (3 cursos) 4 mesos 2n cicle (3 cursos) 3 anys 1r 2n 3r 4t 5è 6è 6 anys ENSENYAMENT GRATUÏT FORMACIÓ PROFESSIONAL ENSENYAMENT ARTÍSTIC OFERTA PROFESSIONALITZADA ENSENYAMENT IDIOMES EDUCACIÓ ADULTS ESTUDIS ESPORTIUS ESTUDIS UNIVERSITARIS PROVA D ACCÉS * ACCÉS AMB CONDICIONS ENSENYAMENTS PROFESSIONALS DE MÚSICA I DANSA (6 CURSOS) FORMACIÓ OCUPACIONAL ED. SECUNDÀ OBLIGATÒRIA 1r 2n 3r 4t SENSE GRADUAT D ESO PROGRAMES DE GARANTIES SOCIALS 12 anys 16 anys PQPI* (MÒDULS VOLUNTÀRIS) DE CARÀCTER PROFESSIONALS I GENERALS) TÍTOL GRADUAT D ESO FORMACIÓ D ADULTS 7 EDUCACIÓ PERSONES ADULTES * ENS. ARTÍSTICS SUPERIORS BATXILLERAT (2 CURSOS) ART CIÈNCIES I TECNOLOGIA HUMANITATS I CCSS ESTUDIS UNIVERSITARIS DIPLOMATURA LLICENCIATURA DOCTORAT * * CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ DE FP CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FP POSTGRAU * * GRAU MITJÀ D ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY * GRAU SUPERIOR D ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY * TÈCNIC ESPORTIU DE GRAU MITJÀ * TÈCNIC ESPORTIU DE GRAU SUPERIOR ENSENYAMENTS D IDIOMES (NIVELL AVANÇAT, MITJÀ I BÀSIC) * PQPI Programes de qualificació professional inicial

9 de centres GUIA educatius Etapa Infantil i Primària XARXA EDUCATIVA 8 Fins als tres anys els nens/es poden anar a la llar d infants on cursen el primer cicle de l educació infantil. L edat mínima que han de tenir per accedir-hi és de 16 setmanes el dia 1 de setembre de l any que s inicia el curs. El segon cicle d educació infantil comprén tres cursos i els nens/es assisteixen des dels tres als sis anys. L educació primària és obligatòria per als infants des dels 6 als 12 anys. Són tres cicles de dos cursos cadascun: l inicial, el mitjà i el superior. En el cas dels centres docents públics, s imparteixen en els centres d educació infantil i primària o CEIP. L educació secundària obligatòria o ESO s estructura en quatre cursos. S adreça a alumnes entre els 12 i 16 anys, s imparteixen als instituts d educació secundària o IES. El batxillerat és voluntari, dura dos cursos i consta de tres modalitats: ciències i tecnologia, arts i humanitats i ciències socials. En el cas dels centres públics, s imparteix als instituts d educació secundària o IES. Els cicles formatius de grau mitjà i grau superior proporcionen la formació necessària per exercir diverses professions i comprendre l organització i les característiques del sector corresponent. En acabar s obté el títol de tècnic/a -de grau mitjà- i tècnic/a superior en el grau superior-. Els ensenyaments d idiomes s imparteixen a les escoles oficials d idiomes - EOI - que són centres públics, no universitaris; comprén dos cursos de nivell bàsic, un curs de nivell intermedi i dos cursos de nivell avançat. Els ensenyaments d esports proporcionen la competència professional característica de cada esport. La formació és de caràcter teòric i pràctic i es desenvolupa en el centre docent i en les instal lacions o equipaments esportius propis de cada especialitat. Els ensenyaments artístics tenen l objectiu de proporcionar una formació artística de qualitat i garantir la qualificació dels futurs professionals de la música, la dansa, l art dramàtic, les arts plàstiques i el disseny. La formació de persones adultes a més de proporcionar coneixements i millorar la competència tècnica i professional dels alumnes adults, té l objectiu de facilitar l accés als diversos nivells del sistema educatiu o l obtenció del títol de graduat en educació secundària. Els centres educatius sostinguts amb fons públics de la nostra ciutat garanteixen per al curs escolar 2009/2010 places suficients per als infants a partir dels 3 anys. S assegura la gratuïtat de l escolarització als infants de 2n cicle d educació infantil, primària, secundària obligatòria i postobligatòria en tots els centres públics i privats concertats.

10 JORNADA DE PORTES OBERTES Els centres educatius organitzen unes JORNADES DE PORTES OBERTES perquè les famílies coneguin els centres de la seva zona escolar: les seves instal lacions, serveis, organització, projecte educatiu... JORNADES DE PORTES OBERTES DATES: Escoles bressols municipals: 27 i 28 d abril de a a Educació infantil (segon cicle) i primària: 10 i 11 de març Educació Secundària Obligatòria -ESO- 11 i 12 de març Educació Postobligatòria 25 i 26 de març 9 Escola d adults 11 i 12 de març HEU DE TRUCAR ABANS AL CENTRE PER CONCRETAR LES HORES DE VISITA.

11 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària OFICINA MUNCIPAL D ESCOLARITZACIÓ (OME) QUÈ ÉS? L Oficina Municipal d Escolarització és el servei municipal d informació i gestió de l escolarització en els centres d educació infantil, primària i secundària sostinguts amb fons públics (centres públics i concertats) de la nostra ciutat. ADREÇA Servei d Educació Oficina Municipal d Escolarització Avinguda de l Anselm de Riu, Santa Coloma de Gramenet 10 HORARI De dilluns a divendres de 9 a 15 h (atenció al públic) MITJANS DE TRANSPORT 800 B27 14 PODEU ADREÇAR-VOS A L OFICINA MUNICIPAL D ESCOLARITZACIÓ PER: Informar-vos dels centres educatius de la ciutat. Obtenir informació del que s ha de fer per sol licitar una plaça (tant dins del període oficial com fora). Conèixer els criteris de baremació. Guiar-vos al llarg del procés de preinscripció i matriculació. Demanar qualsevol altra informació relacionada amb l escolarització dels vostres fills. ALTRES PUNTS D INFORMACIÓ Centres educatius Internet: wwww.gencat.net/educacio

12 QUÈ ÉS LA PREINSCRIPCIÓ? És el procés pel qual se sol licita l admissió per obtenir una plaça en un centre docent finançat amb fons públics. Un cop feta la preinscripció, els centres puntuaran les sol licituds que han rebut d acord amb el barem que estableixi la normativa i informaran de l assignació de les places. La confirmació de la plaça assignada es farà durant el procés de matriculació. Hi ha dos aspectes molt importants en el procés de preinscripció i matriculació: 1. Tota la gestió és totalment gratuïta. 2. La preinscripció s ha de formalitzar al mateix centre que heu triat com a primera opció o a l Oficina Municipal d Escolarització. La duplicitat de preinscripcions, o sigui la presentació de l imprès de preinscripció en centres diferents, comporta la invalidació dels drets de prioritat. En l imprès de sol licitud es recomana sol licitar el màxim nombre de centres, tant públics com concertats. 11 QUI S HA DE PREINSCRIURE? Tots els alumnes que han d iniciar l educació infantil i primària (dels 3 als 12 anys) i l ESO (dels 12 als 16 anys). Tots els alumnes que volen o han de canviar de centre. Tots els infants que vulguin accedir a les escoles bressol municipals. Tots els joves que han d iniciar el batxillerat, cicles formatius de grau mitjà,cicles formatius de grau superior i cicles artístics.

13 de centres GUIA educatius Etapa Infantil i Primària CALENDARI DE PREINSCRIPCIÓ PREINSCRIPCIÓ MATRICULACIÓ Escoles bressols municipals i laborals Del 4 al 15 de maig Del 8 al 12 de juny Educació infantil, primària i secundària obligatòria Del 23 de març al 3 d abril Del 8 al 12 de juny 12 Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i cicles artístics Cicles formatius de grau superior De l 11 al 22 de maig Del 25 de maig al 5 de juny De l 1 al 7 de juliol De l 1 al 7 de juliol Aquestes són les dates que el Departament d Educació de la Generalitat preveu per al curs No és totalment definitiu fins que la resolució no es publiqui. A data de tancament de l edició d aquesta guia de centres educatius encara no s havia publicat la normativa. Quan es faci pública podreu consultar la informació específica sobre tot el procés de matriculació, (els criteris de baremació, documentació que cal presentar), a la web de l ajuntament: i/o al full informatiu de l Ajuntament.

14 UBICACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS La sol licitud de places es fonamenta en el dret de lliure elecció del centre per part de les famílies. El mapa escolar de Sta. Coloma de Gramenet, es regeix segons la normativa vigent, i està aprovat pel Departament d Educació de la Generalitat de Catalunya. El mapa escolar es distribueix en sis àrees de proximitat, per tal de garantir que les famílies que viuen en un àrea de proximitat tinguin les mateixes garanties de tenir plaça en un dels centres educatius més propers al seu domicili. Aquest és un factor que s ha de considerar en el moment de triar el futur centre educatiu públic o concertat. Per exemple: Si en la primera opció es tria un centre de l àrea de proximitat és més senzill poder-hi entrar, ja que es tindran força punts. En canvi, si en la primera opció es tria un centre fora de l àrea de proximitat, es puntuarà poc, i això pot comportar, fins i tot, que no es pugui accedir a cap dels centres seleccionats, encara que siguin de l àrea de proximitat. Per facilitar l elecció de centre, aquesta guia conté el mapa de la ciutat dividit en sis àrees de proximitat, amb la ubicació exacta dels centres educatius. En el moment que empleneu l imprès de preinscripció, heu de prendre aquest mapa com una eina bàsica per a l elecció de centre, i a més, podeu consultar i/o confirmar en quina àrea de proximitat es troba el vostre domicili trucant per telèfon a l OME o visitant la pàgina web. Per assegurar la continuïtat de l escolarització i les coordinacions pedagògiques de les etapes obligatòries, tots els centres públics d educació infantil i primària estan adscrits als instituts públics de secundària de les mateixes àrees de proximitat. Per tant, els alumnes que fan demanda dels IES de l àrea de proximitat són preferents per ocupar una plaça escolar. Malgrat això, es pot presentar una sol licitud de preinscripció a qualsevol centre sostingut amb fons públics, que s atendrà sempre que hi hagi places no ocupades per l alumnat preferent (provinent dels centres de primària públics adscrits). 13

15 de centres GUIA educatius Etapa Infantil i Primària EDUCACIÓ INFANTIL CEIP - SEGON IES CICLE- I PRIMÀRIA IES EDUCACIÓ SECUNDÀRIA IES OBLIGATÒRIA ÁREA CENTRES PÚBLICS CENTRES CONCERTATS CENTRES PÚBLICS CENTRES CONCERTATS A B Antoni Gaudí Tanit Banús Miguel de Unamuno Front Fluvial Ferran de Sagarra Fray Luis de León Sant Just Torre Balldovina Virgen del Carmen Sagrat Cor Seimar Terra Roja Can Peixauet Puig Castellar Virgen del Carmen Sagrat Cor Seimar 14 C Beethoven Wagner Mercè Rodoreda Verge de les Neus D Àusias March Rosselló Pòrcel Salvat Papasseit Riera Alta Manent Rambla La Bastida Torrent de les Bruixes Numància Verge de les Neus Manent Rambla Fuster CCC E Pallaresa Les Palmeres Serra de Marina Fuster F Sagrada Familia Jaume Salvatella Lluís Millet Primavera Singuerlín Les Vinyes Ramón Berenguer Singuerlín L oferta de grups es sabrà quan es faci pública la normativa en el període oficial.

16 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRES PÚBLICS A 15

17 16

18 CEIP ANTONI GAUDÍ C. de la Circumval.lació, 27 Telèfon E.mail. PROJECTE EDUCATIU La nostra escola s adreça a nens i nenes de 3 (educació infantil) fins a 12 anys (Primària). Aquest centre es defineix com una escola pública, democràtica, oberta i participativa dins el marc de la coeducació, que respecta totes les confessions. La nostra escola, fortament arrelada al barri, vol oferir una formació integral de l'alumnat tenint en compte les seves característiques individuals per preparar-lo per a la seva integració social, mitjançant una educació pluralista, solidària, no-discriminatòria i tolerant. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS El nostre horari és de 8.30 a pels nens/es de 1r a 6è de primària i de 9.30 a pels nens i nens d'educació infantil. Oferim servei de menjador (amb càtering) al migdia i diferents extraescolars. Algunes d'aquestes activitats estan incloses dins del Pla d'entorn (català per alumnes i famílies i repàs) i són gratuïtes, d'altres són organitzades per l'ampa. Dins del nostre projecte d'innovació educativa PAC apostem per les noves tecnologies a les aules amb material TIC: ordinadors, projectors audiovisuals, pantalles a cada aula... També oferim cursos d'informàtica per adults (pares i mares del centre) en horari lectiu de a La nostra escola compte amb: Sala d'informàtica pels alumnes, sala d'ordinadors per a famílies, aula de llengües estrangeres amb ordinadors, Aules amb pissarra digital interactiva, EMISSORA DE RÀDIO: 89.4 FM. Pistes de futbol sala i bàsquet amb instal lacions adaptades per a deficients motòrics, pati i sorral pels petits separat del pati dels grans, 2 aules d'acollida per l'alumnat nouvingut amb ordinadors i també un gran hort escolar en el que participen els alumnes de P3 a 6è en les hores de Medi. 17 OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA A

19 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP TANIT C. dels Pirineus, 5-7 Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU 18 Al CEIP TANIT hem optat per un model d'escola diferent. Fa vora 60 anys que som presents al barri i hem optat per transformar-nos en Comunitat d'aprenentatge: Un procés iniciat, sense fi i sense marxa enrere possible de transformació amb la participació de tots els membres en condicions d'igualtat i justícia amb l'objectiu final de transformar el món a partir de la transformació de l'entorn més proper. Veiem en la diversitat una font de riquesa i apostem per donar resposta a les necessitats individuals.l'assoliment de les competències bàsiques per part de tots els alumnes a la vegada que augmenta el nivell general del centre és només el primer pas cap a una escola de suficiència. La participació de les famílies és fonamental en el nostre dia a dia i busquem la implicació, també d'altres persones i les entitats del barri en un context de respecte i igualtat. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Com a Comunitat recollim les propostes dels diferents sectors (famílies, mestres, alumnes, voluntaris, entitats...) i organitzem activitats extraescolars des de l'ampa, Pla d'entorn i des de la pròpia Comunitat (futbol, ball, estudi assistit, Anem i Tornem, àrab i amazig entre d'altres). Potenciem el Reciclatge de llibres de text i sortides socialitzades, fem Colònies, Camps d'aprenentatge i Escoles Viatgeres. Servei de menjador amb cuina pròpia. Comptem amb pista poliesportiva i patis amples, gimnàs, aula d'acollida, de psicomotricitat, d'informàtica, biblioteca, aula de música i laboratori. Fem l'activitat de piscina al Cicle Inicial. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA A

20 CEIP BANÚS Av. dels Banús, 68 Telèfon: PROJECTE EDUCATIU Som un centre d'educació infantil i primària creat l'any Dues idees clau conformen el nostre projecte educatiu: Volem ser una escola oberta a les famílies, a les seves iniciatives, a la seva participació en la vida del centre. Mares, pares i mestres tenim una tasca en comú, hem de col laborar, ens hem de conèixer i hem d'afermar la confiança mútua. 19 Ens preocupa la millora progressiva de la qualitat de l'ensenyament. Els mestres hem d'ajudar a créixer als alumnes en tots els àmbits de la personalitat. Per a aconseguir-lo hem de mantenir la seva il lusió per aprendre, hem de crear un clima d'afecte dins les classes; i, a la vegada, hem de reflexionar sobre la nostra pràctica docent, avaluar els nostres mètodes d'ensenyament, buscar i experimentar noves accions educatives. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Oferim servei de menjador al migdia i diferents activitats extraescolars (organitzades per l AMPA) a partir de les h. Comptem amb pati exclusiu per a pàrvuls, aula de joc simbòlic pels més petits, biblioteca, aula d informàtica, laboratori, sala d audiovisuals, aula de plàstica i ordinadors a totes les aules. Atenció psicopedagògica (EAP). Escola de pares. Fem sortides i colònies. Desenvolupem diferents projectes d innovació educativa. Oferim anglès des del cicle infantil. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA A

21 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP MIGUEL DE UNAMUNO C. d Àngel Guimerà, Telèfon: a @xtec.cat 20 PROJECTE EDUCATIU Som una escola pública, laica, pluralista i democràtica en la gestió i participació de tots els sectors implicats en la tasca educativa, que té com a objectiu la formació de persones solidàries, tolerants i cultes. Potenciem l acció tutorial amb entrevistes periòdiques amb les famílies. Celebrem les festes populars: Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi i fi de curs. Les necessitats educatives dels alumnes són ateses per professorat especialista (pedagogia terapèutica i logopèdia). La nostra escola, fortament arrelada al barri, vol oferir una educació integral a l alumnat, tenint en compte les seves característiques individuals i preparar-lo per a la seva integració social. Actualment tenim aprovat un Pla d Autonomia de Centre pel qual disposem d un mestre més i una dotació extraordinària per tal d atendre la diversitat de l alumnat propi de Sta. Coloma, a fi que cada alumne pugui tenir un procés d aprenentatge d acord amb les seves necessitats, així com la pràctica de bàsquet escolar. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Disposem de 2 patis d esports, pati específic pels alumnes d Educació Infantil, 2 aules d informàtica, aula taller, menjador amb cuina pròpia, gimnàs i sala d usos múiltiples, aula de psicomotricitat, biblioteca, aula de ciències experimentals, aula d audiovisuals i aula d Anglès. Oferim servei de guarderia pel matí i/o tarda. L Ampa organitza diverses activitats extraescolars a la tarda. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA A

22 CEIP FRONT FLUVIAL C. Passeig de la Salzereda, núm. 54 Centre educatiu de nova construcció per al curs Aquest nou centre - de doble línea - es construirà a la zona a la què ha d aixecar-se la futura Àrea Residencial Estratègica (ARE) del Front Fluvial, impulsada per la Generalitat de Catalunya. Durant el període previ al desenvolupament del ARE, el Departament d Educació començarà el centre en mòduls al solar de les Aigües, amb dos grups de P3 que entraran en funcionament a l inici del pròxim curs. S obre, a més, la possibilitat d incrementar-los amb algun altre grup d educació infantil si cal. (Aquesta informació es sabrà quan es publiqui la normativa, en el període oficial i, es penjarà a la web de l Ajuntament). 21 Per tant, encara que en un principi estarà ubicat a l àrea de proximitat B, recollirà la demanda de la població de l àrea de proximitat A. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA A

23 22

24 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRE CONCERTAT A 23

25 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària COL LEGI VIRGEN DEL CARMEN C. Jacint Verdaguer, 53 (infantil) C. St. Ramon, 11 (primària i ESO) Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU 24 A finals de 1966, començà la seva singladura la Escuela-Academia Virgen del Carmen. L esperit de servei i dedicació a l Ensenyament es manté viu, ajudats els fundadors en aquesta difícil però bella feina, per l actual claustre de professors i tota la comunitat educativa. L escola per aconseguir l educació dels alumnes en els seus aspectes més personals, resta oberta a la riquesa del pluralisme de persones i coses; fomenta el sentit de responsabilitat davant l estudi i el treball; respecta i té cura de l originalitat de cada educand, que ha de madurar la seva personalitat de manera diferenciada. L escola es caracteritza pel recurs constant a la raó i el diàleg, per una visió realista de la vida, que actua creativament, sense esperar que es donin les condicions ideals. Es fonamenta en una amistat i esperit de família que facilitin la comprensió i la convivència. Anima a les relacions amb Déu en el convenciment que la vida de fe és senzilla i joiosa i que la vida cristiana es manifesta especialment en el servei i amor als altres. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS A més dels ensenyaments obligatoris, es realitzen activitats complementàries sobre tallers de raonament, lectura i expressió a l'eso; tallers de raonament, informàtica, tècniques d'estudi a primària i tallers d'anglès i informàtica a educació infantil. També es realitzen diverses activitats extraescolars (aeròbic, taekwondo, piscina, bàsquet, informàtica, anglès, teatre, aula d estudi i d altres). Altres serveis: menjador, acollida matinal, acollida de tarda, atenció psicopedagògica. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. Educació secundària obligatòria. ZONA C

26 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRES PÚBLICS B 25

27 26

28 CEIP FERRAN DE SAGARRA C. de Mn. Jacint Verdaguer, 16 Telèfon: PROJECTE EDUCATIU Ens definim com escola pública, democràtica, oberta, participativa, pluralista, integradora amb l alumne com a centre en l activitat pedagògica. El treball en equip, que fa que l ensenyament sigui de qualitat, basat en l estimulació de la curiositat científica, la sensibilitat musical i artística i el gust per les humanitats. L educació basada en la pau i la tolerància, en col laboració amb tots els membres de la comunitat educativa. Tractament de la diversitat: desdoblaments, reforç, agrupaments flexibles, racons de treball (a educació infantil i a cicle inicial), tallers de plàstica des de pàrvuls de 3 anys fins a 6è de primària. Tenim mestres especialistes d educació física, anglès, música, d educació especial, religió (opcional), psicòloga de l EAP i logopeda. Orientació escolar a 6è. Entrevistes periòdiques entre pares i mestres. Organitzem colònies, viatge de final d etapa (per a 6è), sortides i excursions. Celebrem les festes tradicionals. 27 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L AMPA ofereix activitats molt diverses, servei de guarderia (de matí i tarda), casals d estiu i Nadal, festa de fi de curs. A cada aula hi ha ordinador connectat a Internet. Aules d informàtica (des de P3), d anglès, d atenció especial, d atenció a la diversitat, de música, de psicomotricitat, d audiovisual, de plàstica, de racons, d activitats de menjador, biblioteca amb servei de préstec, gimnàs, vestidors amb dutxes, laboratori, menjador amb cuina pròpia, pati per als més petits, pati gran i pistes poliesportives. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA B

29 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP SANT JUST C. de Sant Just, 16 Telèfon/fax: a @xtec.cat 28 PROJECTE EDUCATIU La nostra escola aposta per un model d'escola inclusiva, una aposta per la acollida, l'acceptació i la integració de la diversitat. Això implica un treball conjunt entre tots els ensenyats, l equip psicopedagògic, i tothom que treballa dins i fora pel centre. Pel desenvolupament global de la personalitat dels nostres alumnes apostem per un treball que integra les arts plàstiques, escèniques i musicals i que els ajudi a tenir un millor coneixement de si mateixos, dels altres i l'entorn. Per tal què esdevinguin ciutadans competents treballem l autonomia, la crítica, la creativitat, la solidaritat, la responsabilitat..., l'ús de les noves tecnologies i el domini de la tercera llengua (anglès) des de l etapa d'educació infantil fins a tota la primària, partint dels coneixements previs dels alumnes per a formar-ne de nous. Fomentem l'aprenentatge cooperatiu, el treball per projectes, els racons, els tallers intercicles, el treball en equip entre els alumnes i entre els professionals, l'aprenentatge fora de l'aula (colònies, visites culturals...) Considerem important la coordinació amb les llars d'infants i els instituts de secundaria, realitzant activitats pròpies per afavorir el pas dels alumnes d'una etapa a l'altra. Segons el nostre projecte és doncs imprescindible un treball conjunt família i escola i per tan necessària la implicació de les famílies. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Oferim servei de menjador adaptat a les necessitats dels alumnes Activitats complementaries organitzades per l'ampa. Oferim activitats extraescolars dirigides tant als alumnes com a les famílies dins del Pla d'entorn de la ciutat. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA B

30 CEIP FRAY LUÍS DE LEÓN C. de Sant Joaquim, 93 Telèfon: Fax: PROJECTE EDUCATIU Som una escola pública, plural, activa i participativa. Eduquem en la igualtat, en l esperit democràtic, en la convivència, en el valor del diàleg i en el respecte al nostre entorn. Disposem d una plantilla de mestres estable i especialitzada que permet el treball en equip i continuat. Així mateix, comptem amb la col laboració de l EAP per atendre les necessitats educatives especials. Dins del nostre pla de treball potenciem els grups desdoblats d anglès, informàtica, raonament i expressió oral des de primer de primària. La música i la psicomotricitat s introdueixen des de parvulari. Organitzem sortides i festes escolars. Treballem coordinadament amb els IES de la zona, amb les famílies i amb l alumnat en l orientació escolar de 6è. 29 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L escola disposa d aules especialitzades d anglès, música, informàtica, psicomotricitat, plàstica, laboratori de ciències, biblioteca i ordinadors a totes les aules connectats en xarxa. El servei de menjador és obert des del primer dia de curs amb cuina pròpia i servei de monitors. L AMPA organitza un servei d acollida matinal, nombroses activitats extraescolars, festes i el casal d estiu. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA B

31 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP TORRE BALLDOVINA Av. de la Pallaresa, Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU Som una escola pública que ens mou la inquietud per introduir noves tecnologies i tot allò que signifiqui una millora en l educació global dels nostres alumnes. 30 Tenim dues línies, per la qual cosa, oferim 50 places per a cada curs. Disposem de dos edificis, un per a pàrvuls de 3 i 4 anys i un altre per a pàrvuls de 5 anys fins a 6è, cosa que facilita l atenció especial que necessiten els alumnes a l inici de la seva vida acadèmica. Oferim atenció psicopedagògica (EAP) i professorat especialista en música, anglès, educació física, educació especial i religió. Organitzem sortides i activitats durant el curs. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L'AMPA organitza, a la tarda, diferents activitats extraescolars. Tenim un servei de guarderia als matins, de les 7.45 a les 9 h. La nostra escola disposa d'un pati extens, amb sorral, un gimnàs i altres instal lacions com menjador amb cuina pròpia i aula dormitori de P3, un teatre i aules de psicomotricitat, informàtica, religió, audiovisuals i música. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA B

32 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRE CONCERTAT B 31

33 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària COL LEGI SAGRAT COR Plaça Sagarra, 10 Tels.: / Fax: colsagratcor@xtec.cat PROJECTE EDUCATIU El nostre col legi forma part de les escoles de la congregació de les Germanes Dominiques de l Anunciata, institució religiosa fundada pel Beat Francesc Coll. Des de 1883, exerceix un servei de docència i transmissió de valors humans i cristians als nen/es i joves de la ciutat. 32 Las proposta religiosa que fa el centre té un caràcter obert i respectuós vers la llibertat de l alumnat, famílies i mestres. Tenim com a objectius fonamentals educar des d una visió cristiana en valors que fomentin actituds de respecte i estima a si mateixos, als altres, al medi, a la cultura i que els comprometin en la construcció d un món més just. També volem implicar les famílies en el procés educatiu dels seus fills per tal de fomentar la coherència entre l escola i la família. Igualment impulsem la formació contínua de l equip docent i la seva implicació en la realització i posada en pràctica del Project Educatiu de Centre. L atenció a la diversitat, l acció tutorial i l orientació escolar són eixos vertebradors de la nostra acció educativa. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L equip de mestres treballa per oferir una educació de qualitat que doni als nostres alumnes eines per viure en un món pluricultural i globalitzador. Fomentem el coneixement de l entorn i de la cultura amb sortides i jornades de convivència. Oferim a l alumnat i a les famílies l assessorament del Departament Psicopedagògic que treballa en coordinació amb els serveis de l EAP. Amb el programa FEAC (Família Escola Acció Compartida) posem a l abast dels pares un espai per a formar-se com a educadors. També tenim servei de menjador i acollida matinal de 8 a 9 h. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. Educació secundària obligatòria. ZONA B

34 COL LEGI SEIMAR President Lluís Companys, 5-7 Telèfon: PROJECTE EDUCATIU La nostra escola té com objectius la formació en valors, les actituds positives dels alumnes, i l adquisició d hàbits intel lectuals. L adrecem a la formació integral dels alumnes i potenciem els aspectes intel lectuals, personals, socials, culturals i psicomotrius. Fem coordinació pedagògica entre els diferents nivells educatius. Potenciem l acció tutorial amb entrevistes periòdiques amb les famílies i els alumnes. Tractament a la diversitat. Disposem de Gabinet psicopedagògic amb l assessorament dels serveis de l EAP. Professors especialistes en anglès, música, educació física, educació especial i psicopedagog. Orientació professional i escolar a 4t d ESO. Ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació des de P3 a 4t d ESO. Organitzem colònies i sortides escolars tant pedagògiques com lúdiques. 33 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Al centre s imparteix classes d anglès des de l educació infantil i classes d alemany a l educació secundària. Disposa de 2 patis d esbarjo, sala d usos múltiples, laboratori, biblioteca, aula d informàtica (internet), audiovisuals, música, caseta meteorològica i aula taller. Menjador escolar amb cuina pròpia. L AMPA realitza diverses activitats extraescolars tant esportives com lúdiques. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. Educació secundària obligatòria. ZONA B

35 34

36 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRES PÚBLICS C 35

37 36

38 CEIP WAGNER C. Wagner, Telèfon: PROJECTE EDUCATIU Escola catalana, democràtica, plural, multicultural i diversa. Treballem l atenció a la diversitat, la tolerància, el tracte personalitzat a l alumne, la funció tutorial, etc. Tenim com objectiu desenvolupar activitats participatives, habilitats comunicatives entre els alumnes, comprendre les idees i les necessitats dels altres, fomentar els sentiments d estima i d amistat, el concepte d un mateix i l autoestima, ensenyar a pensar, aprendre a aprendre i a ajudar-se. 37 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Xerrades orientatives als pares realitzades pel personal especialitzat (psicòloga). Activitats extraescolars: esport, informàtica, piscina, sevillanes, anglès, futbol-sala, aeròbic, etc. i servei de guarderia (matí i tarda). Aula d acollida, aula de música, informàtica, Educació especial i gimnàs amb dutxes. Menjador amb cuina pròpia. Monitors per l hora de dinar i per realitzar activitats durant el temps de lleure del menjador: plàstica, videos, jocs dirigits, etc. Ascensor, rampes i lavabos adaptats. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària ZONA C

39 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP BEETHOVEN C. de Wagner, 16 Telèfon: a @xtec.cat 38 PROJECTE EDUCATIU Busquem una formació integral dels alumnes, tant en el camp dels coneixements com de la part humana i social, vetllant per la bona convivència i l enriquiment que ens proporcionen les diverses cultures que conviuen en el centre. Tractem de fomentar valors de solidaritat, autoestima, igualtat en el tracte, tolerància, respecte a la natura i esperit crític, a partir de les característiques individuals dels alumnes. Tenim plans de treball per acollir les diverses necessitats educatives dels nens/es, tant per mitjà de l aula d acollida com dels altres serveis educatius integrats. Disposem de professorat especialista (educació física, anglès, educació especial i música). Atenció psicopedagògica (EAP), Tècnica Auxiliar d Educació Infantil per a P-3, logopeda, vetlladors. Fem xerrades informatives per als pares a càrrec de la psicopedagoga. Entrevistes periòdiques entre pares i professorat. Sortides culturals. Festes i celebracions tradicionals. Activitats dins del Pla Educatiu d Entorn. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L escola és molt moderna. Fa poc vam inaugurar l edifici nou i vam renovar completament l antic. El mobiliari és nou i totes les aules tenen connexió a Internet. Tenim gimnàs, menjador amb cuina pròpia, sala d informàtica, d audiovisuals i música, biblioteca, dues aules d acollida, aula de psicomotricitat i aules de treball en petits grups, dos patis (un d ells amb sorral per als més petits), pista poliesportiva, vestidors amb dutxes, ascensor, sala d actes (teatre) L AMPA organitza activitats extra escolars: piscina, gimnàstica rítmica, futbol,... OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA C

40 CEIP MERCÈ RODOREDA C. Milà i Fontanals, 59 Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU Ens definim com a escola pública, plural, no autoritària i participativa. L'educació dels alumnes es basa en el respecte, la solidaritat, la responsabilitat i la llibertat. Adoptem els sistemes actius on l'alumne participa en la construcció del seu propi aprenentatge a través d'activitats com tallers i racons, càrrecs i responsabilitats, reunions de classe. Valorem les necessitats de cada alumne i organitzem tots els recursos per tal d'adequar l'ensenyament a les seves característiques. 39 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Disposem d'un pati de sorra per a l educació infantil i d'un gran pati amb pista poliesportiva per a la resta d'alumnes; biblioteca, aula de psicomotricitat, aula d'informàtica (hi assisteixen tots els alumnes, a partir de P-3), aules de música, plàstica-laboratori i anglès, menjador -amb servei de càtering-, activitats extraescolars. Amb l'objectiu de permetre el creixement d'aquest centre en una línia educativa completa passant d'una a dues línees, la Generalitat instal larà un aulari modular industrialitzat per poder començar les classes el setembre de Abans que acabi l'any 2009 s'iniciaran els treballs entre les dues administracions per adequar definitivament les instal lacions necessàries per a un centre de dues línies educatives. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. Horari E. Infantil de 9.30 a h i de a h. Horari E. Primària de 8.30 a h i de a h ZONA C

41 40

42 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRE CONCERTAT C 41

43 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària COL LEGI VERGE DE LES NEUS C. Camí del Fondo, 50 Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU 42 L'Escola es defineix per la coexistència de persones de diferents ideologies i creences i pel respecte als principis democràtics en llur totalitat. La llengua pròpia de Catalunya és el català i l'escola parteix d'ella i de la realitat catalana per aconseguir que els alumnes i les alumnes puguin trobar en el seu si els signes d'identitat que els permeti de créixer, desenvolupar-se i integrar-se com a ciutadans d'un món complex i en contínua transformació. L'Escola opta per una concepció constructiva i experiencial així com pel tractament individualitzat de l'alumne. L'Escola està per la coeducació manifestada activament i encaminada a la consecució de la igualtat de sexes. L'Escola opta per una gestió el màxim de participativa i democràtica. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS El Verge de les Neus està format per una cooperativa de mestres. Ofereix servei de menjador amb cuina externa. Té servei de guarderia als matins a partir de les 8:15 h. Disposa d una amplia oferta d activitats extraescolars. Inverteix en noves tecnologies i recursos audiovisuals diversos. OFERTA EDUCATIVA Educació Infantil (segon cicle) i educació primària. Educaciò secundària obligatòria. ZONA C

44 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRES PÚBLICS D 43

45 44

46 CEIP JOAN SALVAT-PAPASSEIT C. Doctor Pagès, 5-7 Telèfon i fax: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU Dins del marc d una escola pública, catalana i pluralista, intentem portar a terme una metodologia activa i sistemàtica, i desenvolupar les capacitats de cada alumne a partir de la seva realitat. Donem una importància especial a l aprenentatge de les llengües: la catalana, com a llengua pròpia, instrumental i de cohesió social; la castellana, com a llengua familiar majoritària; i l anglesa, imprescindible com a futura llengua de relació. 45 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Laboratori d idiomes (amb equipament multimèdia), aula de música (amb instrumental orff), gimnàs (amb material adequat per treballar la psicomotricitat), aula d informàtica, aula científica i aula d acollida. Menjador escolar, amb cuina a la pròpia escola. Servei de guarderia els matins, per aquells casos en què no és possible conciliar l horari laboral i escolar. Activitats extraescolars, organitzades i gestionades per l AMPA del centre. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. Escola d atenció als deficients auditius o alumnes amb dificultats de llenguatge (atenció logopèdica i mestra d audició i llenguatge). ZONA D

47 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP ROSSELLÓ PÒRCEL C. Rambla de St. Sebastià, 92 Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU 46 Entenem l escola com un espai que eduqui els nens en un sentit SOCIAL, AUTÒNOM, PERSONAL, CRÍTIC I CIENTÍFIC, de manera que permeti l evolució i el progrés dels alumnes mitjançant l adquisició de tècniques i coneixements que fomentin una educació integral que el portin a formar-se com ésser humà. La llengua vehicular del centre és el català que es converteix en l eix vertebrador d un projecte plurilingüe. Reconeixem que tots els alumnes tenen necessitats educatives diferents i per tant hem de donar una resposta educativa personalitzada. Fomentem l educació intercultural basada en la igualtat, la solidaritat i el respecte a la diversitat de cultures, a través del diàleg i de la convivència. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Aula d educació especial. Aula d acollida. Gimnàs i aula de psicomotricitat. Aula taller de ceràmica i de plàstica. Sala amb empostissat (teatre). Vestuaris amb dutxes incloses. Biblioteca. Aula d informàtica. Patis per nivells. Atenció psicopedagògica. Logopèdia. Treball per racons fins a quart. Grups flexibles de llengua a cicle superior. Tallers de plàstica amb pares. Tallers de resolució de problemes al cicle superior. Activitats extraescolars. Activitat de pares/mares per pares/mares (colònies, festes, conferències,...) Sortides i colònies. Cuina pròpia. Casal d estiu. Servei de guarderia. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA D

48 CEIP AUSIÀS MARCH C. Nàpols, 64 Telèfon: PROJECTE EDUCATIU L escola Ausiàs March fomenta en els seus alumnes els valors bàsics d una societat democràtica, el respecte envers els altres i un mateix, el sentit de llibertat lligat al de responsabilitat, solidaritat i justícia, i els convida a participar en la millora d aquesta societat cada cop més plural. Entenem l ensenyament com un compromís per desenvolupar en l alumne una actitud curiosa, crítica i investigadora, que mitjançant la comunicació i el treball esdevindrà la base de la seva formació i de l adquisició dels aprenentatges. Des dels equips docents fomentem un ensenyament actiu, tant dins com fora de l aula, amb sortides escolars vinculades al currículum de cada àrea. Adaptem la metodologia a les característiques de l alumnat i treballem la diversitat amb grups reduïts, per aconseguir un millor desenvolupament de les seves capacitats. Potenciem la comunicació família-escola amb reunions periòdiques i amb l organització de les festes tradicionals. 47 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L escola disposa d un Tècnic Auxiliar de P3. Aula d Educació Especial i suport psicopedagògic de l EAP. Aprenentatge de l anglès des dels 4 anys i en grups reduïts. Aules d acollida amb mitjants informàtics. Treballem les noves tecnologies a l aula d informàtica i també a l aula ordinària amb portàtils. Servei de menjador escolar. L AMPA organitza el servei de guarderia de matí i tarda, les activitats extraescolars i el Casal d Estiu. El centre forma part del Pla Educatiu d Entorn de la ciutat i oferta de diverses activitats extraescolars gratuïtes. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA D

49 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP RIERA ALTA C. ALPS, núm Centre educatiu de nova construcció per al curs En terrenys del carrer de Montevideo, en una zona d influència dels barris de Riera Alta i Llatí, es construirà el nou centre complet - de dues línies - d educació infantil - segon cicle - i primària. El setembre de 2009 estarà construïda una primera fase d educació infantil amb les instal lacions i zones d esbarjo complementàries. Estarà finalitzat en la seva totalitat el setembre de l any OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA D

50 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRE CONCERTAT D 49

51 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària COL LEGI MANENT RAMBLA. Rambla St. Sebastià, 59 (secundària i direcció) C. St. Silvestre, 11 (infantil i primària) Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU 50 Els nostres objectius principals són: Formar persones íntegres intentant reforçar la convivència i l educació en valors. Que els alumnes assoleixin una autonomia suficient per tal que ells mateixos elaborin idees i opinions pròpies i així seguir i continuar els estudis de secundària tot arribant a desenvolupar una personalitat adient a les característiques de cada alumne/a. Atendre la diversitat. Intensificar l aprenentatge de la llengua. Potenciar l orientació personal acadèmica i professional, sobretot a 3r i 4t de l ESO dins l acció tutorial. Realitzem diferents sortides cada trimestre (d un dia o més) completades amb d altres activitats. Tota aquesta tasca sempre portada a terme per tota la comuniutat educativa (equip docent, pares i alumnes) i així aprendre, millorar, i progressar amb voluntat i predisposició per tirar endavant. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Som una escola d una sola línia instal lada des de fa més de 40 anys en aquesta ciutat, el que ens ha permès garantir un tracte molt familiar i així afavorir les relacions tant amb els pares com amb els alumnes. Equipaments: Aules d informàtica, biblioteca, aula taller de tecnologia, aula de plàstica i d audiovisuals, laboratori.varietat d activitats extraescolars. Servei de menjador. OFERTA EDUCATIVA Educació Infantil (segon cicle) Educació primària Educació secundària obligatòria ZONA D

52 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRES PÚBLICS E 51

53 52

54 CEIP PALLARESA C. Gaspar, 1-13 Telèfon: Fax: PROJECTE EDUCATIU L escola dóna tanta importància als continguts com als procediments i als valors (autoestima, tolerància, col laboració i gust per la feina ben presentada i acabada). Té en compte el desenvolupament psicològic, dels alumnes en les programacions, de manera que es respecten els diferents ritmes evolutius i les capacitats intel lectuals. Procura que l alumnat aprengui a conèixer el seu medi natural i social a través de l experimentació i de sortides. Planteja l adquisició de la lectura i l escriptura des de P3, partint dels interessos dels alumnes i seguint un aprenentatge constructivista. 53 Comptem amb especialistes d educació física, educació especial, llengua anglesa i educació musical. L EAP ofereix assessorament psicopedagògic setmanal, als alumnes amb necessitats educatives específiques. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Hi ha aula d audiovisuals, d informàtica, de psicomotricitat, biblioteca, música, ceràmica, gimnàs, sorral (per a educació infantil), patis amplis i pistes esportives. Els pares i mares participen activament en la vida de l escola. L AMPA organitza diverses trobades, així com activitats extraescolars. El menjador disposa de cuina pròpia. S ofereix el servei matinal de 8 a 9 h, amb esmorzar optatiu. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA E

55 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP LES PALMERES C. de Mn. Camil Rossell, 45 Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU El CEIP Les Palmeres és una escola pública arrelada al seu barri des de fa molts anys, que es defineix com escola catalana, laica i participativa. La seva comunitat educativa té com a objectiu bàsic educar els nens i les nenes afavorint el seu creixement personal i potenciant les seves capacitats afectives i intel lectuals. 54 Atenem els alumnes en la seva diversitat pel que fa als ritmes d aprenentatge i les singularitats (cultural, social...) afavorint la inclusió social, la cooperació i el respecte. Actualment els projectes que vertebren la nostra acció educativa són: El pla d acció tutorial que vetlla per la maduració personal de tot l alumnat a partir de la seva convivència en el grup. El pla estratègic pel desenvolupament de les noves tecnologies amb l objectiu d avançar en metodologies que permetin a l alumnat aprendre a accedir i seleccionar la informació i adquirir coneixements amb sentit crític i creatiu. Mitjançant el Consell Escolar i l Ampa, impulsem totes les activitats del centre, lectives i extraescolars, amb la col laboració de les famílies i dels educadors. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Escola de dues línies de P-3 fins a 6è. Horaris d'educació Infantil de 9 a 12 i de 15 a 17 h. / Horaris de Primària de 9 a 13 i de 15 a 17 h. Mestres especialistes i assessorament de l'eap. Sortides en tots els cursos. Activitats extraescolars, servei de guarderia (de 8 a 9 i de 17 a 18 h) i Casal d'estiu organitzats per l'ampa. Servei de menjador amb cuina pròpia. Pati de sorra per educació infantil, pati extens, biblioteca, aules de: ciències, d acollida, psicomotricitat, música, plàstica i informàtica. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA E

56 CEIP SERRA DE MARINA C. de Mn. Camil Rossell, Telèfon: PROJECTE EDUCATIU Concebem l'educació com un procés integral que es desenvolupa tenint en compte l'alumne, tant individualment, com socialment, pel que fa als àmbits intel lectual, físic i moral. Fomentem l'educació basada en els valors de la solidaritat i el respecte a si mateixos i als altres, ajudant-los en l'aprenentatge de la convivència. Potenciem un règim participatiu en la gestió de l'escola, en que participen pares, professors i personal no docent. Desenvolupem un projecte d innovació d anglès a partir de l educació infantil. Tenim mestres especialistes en les àrees d'anglès, música, educació física i educació especial i les instal lacions adequades per al desenvolupament de la seva tasca. Disposem de l'atenció psicopedagògica de l'eap. Fem activitats complementàries a totes les àrees del currículum. Potenciem la comunicació família-escola. Fem reunions, entrevistes, xerrades col loquis, revista escolar trimestral, pàgina web, colònies, etc. 55 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Patis extensos, terrassa coberta per a jocs, instal lacions esportives (pista poliesportiva, vestidors amb dutxes), laboratori de ciències, biblioteca, aula de psicomotricitat, ludoteca i aules de música, plàstica i educació especial. Disposem d una AMPA que organitza activitats extraescolars (esports, informàtica, anglès, ceràmica,...), el casal d estiu i festes. Oferim menjador amb cuina pròpia i servei de guarderia de 8 a 9 h. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA E

57 56

58 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRE CONCERTAT E 57

59 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària COL LEGI FUSTER C. St. Jeroni, Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU 58 L Escola FUSTER es constitueix per donar una formació integral, harmònica i coherent, basada en les normes morals de l Església Catòlica. L educació dels alumnes tindrà con a finalitats: formar una consciència moral recta i responsable, formar una personalitat que capaciti per la inserció lliure en la societat i per la vida familiar, aportar valors espirituals, transcendentals i virtuts bàsiques de convivència: respecte a les idees alienes, esperit de servei i de treball, etc. Desenvolupem una pedagogia personalitzada, d atenció preferent a les individualitats, però sempre amb connexió amb el grup. S imparteixen ensenyaments ajustats als plans d estudi del Departament d Educació, amb especial atenció a la programació de les classes, a les activitats complementàries, extraescolars i a la selecció del material didàctic. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Educació Infantil, Primària i ESO amb servei de menjador (cuina pròpia), servei d acollida matinal de 8:00 a 9:00 hores, pista poliesportiva. Aules espaioses i ben il luminades: de música, d anglès, d alemany, d informàtica amb connexió a Internet, aula taller, biblioteca, d audiovisuals, d atenció a la diversitat, laboratori i patis amplis. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. Educació secundària obligatòria. ZONA E

60 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRES PÚBLICS F 59

61 60

62 CEIP SAGRADA FAMÍLIA C. d Aragó, 4 Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU - El nostre projecte com escola inclusiva pretén educar persones. - Afectiva i emocionalment saludables (amb bon nivell d autoestima, empatia, respecte, tolerància i habilitats socials per resoldre situacions de conflicte...). - Competents i compromeses per desenvolupar-se amb èxit en l entorn i millorar-lo (amb iniciativa, capacitat crítica, habilitats comunicatives i estratègies per aprendre de forma autònoma). 61 En un marc laic, democràtic, multicultural i participatiu amb el català com a eix vertebrador d un entorn plurilingüe (pla d innovació per a la llegua anglesa). Compromesos amb la cohesió social des de les actuacions inclusives i acollidores amb una acció tutorial sòlida i coordinada. I amb metodologies que consoliden l aprenentatge per competències (projectes, racons, tallers...). TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L AMPA ofereix activitats extraescolars: anglès, karate, piscina, manualitats, futbol,..., així com, colònies de final de curs i casal d estiu. Disposem d aules grans i lluminoses. Les dels petits amb accés directe al pati. 3 patis. Ins-tal lacions esportives, aula de psicomotricitat, d informàtica connectada a Internet, aules d audiovisuals, de música, laboratori, biblioteca i menjador amb cuina pròpia i servei d acolliment de 8 a 9 h. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA F

63 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP JAUME SALVATELLA Av. de Francesc Macià, 124 (entrada per l Av. de Catalunya, 30) Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU 62 Som una escola pública, catalana, no confessional, activa, integradora, democràtica i no competitiva. Tenim com a principi la formació integral de la persona, fonamentada en els valors i en les actituds de respecte, llibertat, solidaritat, cooperació i no discriminació. L objectiu és atendre els alumnes segons les seves necessitats educatives, amb un tracte personalitzat, adaptat al ritme de cadascun. Realitzem activitats complementàries que reforcen les matèries curriculars: sortides, excursions. Tenim professorat especialitzat en música, educació física, educació especial i anglès. Atenció psicopedagògica (EAP) i logopèdia. Informàtica des dels 3 anys. A través de l acció tutorial i el reforç donem atenció personalitzada i en petits grups. Fem entrevistes periòdiques i coordinació tutorial entre les famílies i el professorat. Participació dels diferents sectors de l escola a través del Consell Escolar del Centre. Hi ha una àmplia col.laboració de les famílies en la vida escolar mitjançant l Associació de mares i pares (AMPA). TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Comptem amb zones d esbarjo assolellades i àmplies. Patis extensos amb sorra i arbres. Pistes esportives. Instal.lacions esportives. Pistes de bàsquet, futbol sala i gimnàs. Activitat de piscina per a 1r i 2n dins de l horari lectiu. Servei d acolliment matinal, servei de menjador amb cuina pròpia. Colònies per alumnes de P-3 a 5è. Connexió a internet en totes les aules, dues aules d informàtica, biblioteca, aules d audiovisuals, de música, d educació especial, de ciències. Viatge de final de curs de 6è. Casal d estiu al juliol. L AMPA organitza activitats extraescolars: bàsquet, futbol, ballet, sevillanes, teatre, batuka, piscina, informàtica, iniciació a l esport, OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA F

64 CEIP LLUÍS MILLET C. de Lluís Millet, Telèfon: PROJECTE EDUCATIU La nostra escola és pública, catalana, democràtica, integradora, amb més de 30 anys al servei de tots els nens/es del barri de les Oliveres. Volem donar un ensenyament de qualitat, tenint en compte les necessitats educatives de cada alumne/a i potenciant al màxim les seves capacitats. Eduquem per a tots en la tolerància i el respecte mutu. Atenem la diversitat de les necessitats dels alumnes mitjançant el treball per racons, els tallers, i una atenció individual i en petit grup. Disposem de mestres especialistes d anglès, música, educació física, educació especial, aula d acollida i de la col laboració de la psicòloga de l EAP. Mantenim una col laboració amb tots els sectors de la comunitat educativa: famílies, barri, Ajuntament i, sobretot, amb l Associació de Mares i Pares activa i participativa. Fem activitats complementàries i sortides. 63 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Disposem d un espai adequat per a cada tasca: aula de música, d informàtica connectada a Internet, d audio-visuals, de plàstica, de psicomotricitat per als petits, gimnàs per als grans, ordinadors a totes les aules, i una gran biblioteca oberta en horari escolar i extraescolar. Tenim menjador amb cuina pròpia i una oferta diversa d activitats extraescolars organitzades per l AMPA: natació, taijitssu, futbol, patinatge... OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA F

65 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària CEIP PRIMAVERA Av. Primavera, Telèfon: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU L'escola pública Primavera és una escola catalana. El nostre principal objectiu és que els i les alumnes aprenguin els coneixements bàsics per afrontar amb garantia el futur immediat. 64 Eduquem per a formar persones que s integrin en la societat on vivim; per la qual cosa, eduquem en la pluralitat, en la convivència, en la participació, en la tolerància, en la solidaritat i en la pau. Sensibilitzem per la interculturalitat com a realitat de la nostra actual societat. La nostra comunitat escolar té unes dimensions petites ja que som d una sola línia, cosa que permet i afavoreix les relacions humanes i el tracte familiar. Aquest fet també ens permet fer un aprenentatge molt individualitzat. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS La nostra escola disposa d una ràdio escolar, mitjà pel qual treballem la llengua. Hi participen els i les alumnes de P-3 fins a 6è. El nostre dial és el 88.5 de la FM i emetem diàriament. Treballem la informàtica des de P-3 i l anglès des de 1r de Primària. Tenim menjador escolar amb cuina pròpia on s elabora el menú. Funciona l'ampa que organitza les activitats extraescolars, el casal d'estiu i xerrades per les famílies, entre d'altres coses. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (segon cicle) i educació primària. ZONA F

66 ÀREA DE PROXIMITAT CENTRE CONCERTAT F 65

67 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària COL LEGI SINGUERLÍN C. Santiago Russinyol, 42 Telèfon/fax: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU El Col legi Singuerlín és un Centre Educatiu que aposta per una educació de qualitat al servei de les persones. 66 FINALITAT DEL NOSTRE CENTRE. Fou creat amb el compromís de servir a la societat donant l adequada educació als alumnes, mitjançant una atenció i seguiment individualitzat, amb col laboració estreta dels pares i mares. Aquesta col laboració ha d incidir en la formació intel lectual, humana i espiritual dels seus fills. IDENTITAT DEL CENTRE. El Col legi Singuerlín es presenta i defineix davant la societat com a centre educatiu d inspiració cristiana. La nostra meta és oferir a la societat una educació de qualitat al servei de tothom sense exclusions socials ni culturals. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS - Formació integral de cada alumne mitjançant el desenvolupament dels valors humans i cristians, tot treballant una recta consciència a través s de la responsabilitat i la valoració de l esforç i el rigor en el treball. - Foment de les tècniques de metodologia activa, potenciació dels idiomes, de les tecnologies de la informació així com de les activitats complementàries i extra escolars. OFERTA EDUCATIVA Educació Infantil (segon cicle) i educació primària Educació secundària obligatòria ZONA F

68 ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS E.B.M. 67

69 68

70 ELS PINS C. dels Pirineus, 4 Telèfon: Fax: a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU L EBM Els Pins es defineix com una escola laica des d on es fomenta la igualtat, el respecte pels altres i per l entorn partint dels interessos i necessitats dels nens i nenes, estimulant-los en el seu desenvolupament mitjançant les pròpies vivències, bé amb els objectes i tot el que els envolta, o per l experiència del propi cos. Importància del treball de les tradicions i cultures de la nostra ciutat. En aquest sentit, el centre és un espai atractiu pensat per a ells i elles, amb joguines, companys i adults que s interrelacionen i se n responsabilitzen, afavorint el seu creixement i el correcte desenvolupament de l autonomia, la capacitat d observació, la creativitat, etc. Es garanteix el seguiment del procés evolutiu i d aprenentatge dels alumnes, afavorint el contacte quotidià amb els pares a través d una atenció individualitzada i la seva participació en els espais informatius i participatius adreçats a les famílies. 69 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L equip educatiu està format per 10 especialistes en petita infància i 2 cuineres. Es disposa de 6 aules espaioses i amb una sala polivalent (per realitzar tant activitats de psicomotricitat, dansa, joc heurístic, etc.); hi ha una sala de descans específica per nadons. Pati exterior extens amb zones de joc diferenciades i d una terrassa amb tendal. Tots els equipaments i serveis estan condicionats sense barreres arquitectòniques segons la normativa i les característiques dels infants atesos. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (primer cicle) (dels 4 mesos als 3 anys) E.B.M.

71 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària LA CIGONYA C. Sant Joaquim, 70 Telèfon Fax ebmlacigonya@yahoo.es 70 PROJECTE EDUCATIU L E.B.M. La Cigonya es defineix com una escola laica, catalana, activa, apropada a l entorn familiar on es dóna molta importància al joc, a l educació corporal i a les relacions afectives. Entenem l Escola Bressol des de cinc grans eixos que sempre es relacionen entre ells: Infants, Famílies, Professionals del centre, Espais i recursos materials i Professionals externs al centre. En relació als infants es pretén crear un espai idoni per tal que evolucionin globalment respectant cada ritme evolutiu i acompanyats sempre per les professionals del centre i per les seves famílies a les quals se ls proporciona un espai conjunt de participació i col laboració per tal que gaudeixin de l evolució dels seus fill/es. En relació a les professionals del centre formem un equip cohesionat per treballar per als infants i les seves famílies sempre vetllant per mantenir uns espais i un material que permeti experimentar i proporcionar activitats d ensenyament i aprenentatge als infants. Finalment des de l Escola es pretén treballar coordinadament amb els professionals externs del centre per tal d oferir un servei íntegre a tots els infants de la nostra escola. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS L equip educatiu està format per 11 especialistes en petita infància, 1 cuinera i 1 senyora de la neteja. El centre disposa de 6 aules, dues per a cada franja d edat. A totes les aules hi ha zona aïllada de canvi de bolquer, lavabo i wàter. A més a més a l aula de lactants disposem de zona de descans aïllada a demés de patis individuals per als infants d aquestes aules. Les zones comunes són el pati, molt assolellat, amb sorrals, i material de joc i la sala d usos múltiples on es realitzen activitats de psicomotricitat, vídeo i dansa. Al centre disposem també d una zona de magatzem guarda-cotxets, despatx, cuina pròpia, safareig i vestidor per a les educadores. L escola està dissenyada de manera que rep molta llum natural i tots els equipaments i serveis estan lliures de barreres arquitectòniques segons la normativa i les necessitats dels infants. OFERTA EDUCATIVA Educació infantil (primer cicle) (dels 4 mesos als 3 anys) E.B.M.

72 LLAR D INFANTS L ESQUIROL Passatge Salvatella PROJECTE EDUCATIU La llar d infants l Esquirol és un equipament que està dins del Pla de llars d infants municipals elaborat per l Ajuntament per al període El projecte educatiu de la llar es basa en el model educatiu de les llars d infants municipals, sent l objecte d aquest model, atendre el desenvolupament global dels infants i desenvolupar, estructurar i optimitzar les intervencions adreçades a la petita infància. Es basa en uns principis pedagògics i uns principis organitzatius com: centre educatiu obert per a descobrir i gaudir de l entorn un centre educatiu que possibiliti que els infants experimentin a través del joc un centre obert a la participació i la solidaritat entre les persones 71 TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Aquest centre disposa de 6 aules grans, dues per a cada franja d edat, 1 sala polivalent per realitzar tot tipus d activitats, des de lúdiques a xerrades. Disposa de sala de descans a l aula de nadons; 3 patis, un per a cada franja d edat i un de gran per a tots amb material de joc i hortet. Té cuina pròpia, 1 despatx per atendre a les famílies de manera individualitzada, 1 despatx per a les educadores, espai de guarda cotxets, magatzem, bugaderia, vestuari per a les treballadores. Tot l equipament està lliure de barreres arquitectòniques segons la normativa vigent i les necessitats dels infants OFERTA EDUCATIVA Educació Infantil primer cicle, (dels 4 mesos als 3 anys) E.B.M.

73 72

74 EDUCACIÓ ESPECIAL E.E. 73

75 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària JOSEP SOL C. dels Almogàvers, s/n Tel a @xtec.cat PROJECTE EDUCATIU 74 La intervenció educativa es basa fonamentalment en: la programació individualitzada a partir del nivell de desenvolupament i les necessitats educatives especials (NEE) de cada alumne/a i guiatge en la construcció d aprenentatges funcionals i significatius. El desenvolupament d hàbits comunicatives i d hàbits d autonomia personal i social i l adquisició d habilitats relacionades amb entorns laboral. Tenim la intervenció de l EAP i l opció d escolaritzar l alumne/a de forma compartida amb centres d ensenyament ordinaris. Es fa seguiment de l evolució de l alumnat amb entrevistes periòdiques entre la família i l escola. L AMPA organitza activitats extraescolars i els casals d estiu. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS Som un centre públic d educació especial que acull alumnes amb NEE, des dels 3 als 21 anys. El treball es duu a terme en grups reduïts que garanteixen l atenció personalitzada. L organització dels professionals és en equips de coordinació multidisciplinar. Tenim professionals especialistes en pedagogia terapèutica, audició i llenguatge, educació física, psicomotricitat fisioteràpia, treball social, psicologia clínica, infermeria i educadors. Tenim camp de futbol, de bàsquet, tallers, sala de fisioteràpia, de logopèdia, de psicomotricitat, sala d'estimulació multisensorial, piscina adaptada, menjador escolar i transport escolar adaptat. OFERTA EDUCATIVA Educació especial per alumnes amb NEE des dels 3 als 21 anys. E.E.

76 ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA 75

77 GUIA de centres educatius Etapa Infantil i Primària ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA CAN ROIG I TORRES Rafel Casanovas, Santa Coloma de Gramenet Telèfon: emcanroig@terra.es 76 PROJECTE EDUCATIU El Projecte Educatiu de la nostra escola està basat en el desenvolupament de les capacitats i habilitats musicals dels alumnes, en la divulgació de la Música a la Ciutat, en aconseguir la promoció de la imatge de la ciutat a través de l activitat musical de l Escola i en crear el marc ambiental idoni i les condicions materials i pedagògiques més adients per a l òptim desenvolupament de la pràctica pedagògica musical. Tot això s intenta amb un ensenyament de qualitat, donant a conèixer els grans compositors, incidint en la música com un fet a mostrar fent concerts des de l inici, potenciant el treball en grup en les diferents agrupacions. La implicació de l alumne ha de ser necessàriament activa, per la pròpia naturalesa de la matèria. S aplica una varietat metodològica, d acord amb un objectiu comú, uns continguts curriculars i el criteri de cada professor. TRETS ESPECÍFICS DEL CENTRE, EQUIPAMENTS I SERVEIS El treball dels alumnes es mostra en les Audicions trimestrals, Concert de Santa Cecília, Concert de Primavera i Concerts de Final de curs. Disposa d un Auditori amb 216 localitats, on es realitza la Temporada de Concerts amb Joves Intèrprets, Concerts en 3/4 amb professors de l Escola i concerts de Cicle amb músics de reconeguda trajectòria en el món de la música clàssica que en definitiva aporten un plus a l alumnat, a la comunitat educativa de l Escola i al públic en general. OFERTA EDUCATIVA L Escola ofereix un nivell de sensibilització d un curs de durada per als més menuts. Un cicle d iniciació, de dos cursos. El Nivell Elemental i el Primer, Segon Cicle de Nivell Mig, una Via Alternativa, un Mòdul de Capacitació a Grau Superior i un Taller d Adults. L estudi instrumental es desenvolupa a través del violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, clarinet, guitarra, acordió, piano i cant. El nombre de professors que imparteixen aquestes matèries és de vint-i-dos. L Escola de Música ha fomentat des dels seus inicis la pràctica musical conjunta i compta amb les següents formacions: Cor de Veus Blanques Cor Jove Grups de cambra Orquestra de l Escola Orquestra Infantil La Corda Fluixa Grup de Flautes Grup Infantil de guitarres Trastets Grup de guitarres de nivell mig Sistrings

78 77

79 RESUM DE L OFERTA EDUCATIVA AREA DE PROXIMITAT CEIP CONCERTATS A CENTRES PÚBLICS Antoni Gaudí c/ Circumval lació, a @xtec.cat Tanit c/ dels Pirineus, a @xtec.cat Banús Av. Dels Banús, a @xtec.cat Miguel de Unamuno c/ d'àngel Guimerà, a @xtec.cat Front Fluvial c/ Passeig de la Salzereda, 54 CENTRES CONCERTATS Virgen del Carmen c/ de Mn. Jacint Verd c/ de Sant Ramon, 11 B CENTRES PÚBLICS Ferran de Sagarra c/ de Mn. Jacint Verdaguer, a @xtec.cat Sant Just c/ de Sant Just, a @xtec.cat Fray Luís de León c/ de Sant Joaquim, a @xtec.cat Torre Balldovina Av. De la Pallaresa, a @xtec.cat CENTRES CONCERTATS Sagrat Cor Plaça Sagarra, 10 Seimar c/ de President Lluís C CENTRES PÚBLICS Wagner c/ de Wagner, a @xtec.cat Beethoven c/ de Wagner, a @xtec.cat Mercè Rodoreda c/ de Milà i Fontanals, a @xtec.cat CENTRES CONCERTATS Verge de les Neus Camí del Fondo, 50 D CENTRES PÚBLICS Salvat Papasseit c/ de Doctor Pagès, a @xtec.cat Rosselló Pòrcel Rambla de St. Sebastià, a @xtec.cat Ausiàs March c/ de Nàpols, a @xtec.cat Riera Alta c/ Alps, CENTRES CONCERTATS Manent Rambla c/ de Sant Silvestre, 1 Rambla de St. Sebast E CENTRES PÚBLICS Pallaresa c/ de Gaspar, a @xtec.cat Les Palmeres c/ de Mn. Camil Rossell, a @xtec.cat Serra de Marina c/ de Mn. Camil Rossell, a @xtec.cat CENTRES CONCERTATS Fuster c/ de St. Jeroni, 38-4 F CENTRES PÚBLICS Sagrada Família c/ d'aragó, a @xtec.cat Jaume Salvatella Av. De Francesc Macià, a @xtec.cat Lluís Millet c/ de Lluís Millet, a @xtec.cat ceiplluismillet-scg@xtec.cat Primavera Av. De Primavera, a @xtec.cat CENTRES CONCERTATS Singuerlín c/ de Santiago Rusiny ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS Els Pins c/ de Pirineus, a @xtec.cat La Cigonya c/ de Sant Joaquim, ebmlacigonya@yahoo.es Esquirol Passatge Salvatella ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA Escola Municipal de Música Can Roig i Torres c/ Rafel Casanovas CENTRE D'EDUCACIÓ ESPECIAL Josep Sol c/ d'almogàvers, s/n a @xtec.cat 78

80 aguer, SOL LICITUD PER REBRE INFORMACIÓ MUNICIPAL ompanys, NOM I COGNOMS ADREÇA POBLACIÓ CODI POSTAL TELÈFON FAX ADREÇA ELECTRÒNICA TEMA SOBRE EL QUAL VOLEU REBRE INFORMACIÓ 1 ià, a @xtec.cat a @xtec.cat COM VOLEU REBRE LA INFORMACIÓ? CORREU ELECTRÒNIC CORREU POSTAL TELÈFON FAX ol, a @xtec.cat, canroirg@terras.es FORMES DE TRAMITACIÓ D AQUEST FORMULARI -Per correu ordinari: Oficina Municipal d Escolarització Avinguda de l Anselm de Riu, 125, Santa Coloma de Gramenet -Per telèfon: / Per fax: Per correu electrònic: escolaritzacio@gramenet.cat -Per Internet: D acord amb la Llei Orgànica 15/99, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les dades que ens faciliteu seran incloses en un fitxer automatitzat propietat de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet als efectes de poder processar les demandes recollides i fer-vos arribar informacions derivades d aquestes. Així mateix, us informem de la possibilitat d exercir els drets d accés, rectificació, cancel lació i oposició, en els termes inclosos en la legislació vigent, mitjançant un escrit presentat al Registre General de l Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (plaça de la Vila, 1, Santa Coloma de Gramenet). 79

81 80

82

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2016 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

Graduï s. Ara en secundària

Graduï s. Ara en secundària Graduï s. Ara en secundària CFA Palau de Mar Per a persones adultes que vulguin reemprendre estudis el títol de Graduat en Educació Secundària (GES). Hi ha tres àmbits: Àmbit de la comunicació: llengüa

Más detalles

Eines d orientació acadèmica i professional a l INS Can Peixauet de Sta. Coloma de Gramenet 26 d octubre 2013 Neus Agut

Eines d orientació acadèmica i professional a l INS Can Peixauet de Sta. Coloma de Gramenet 26 d octubre 2013 Neus Agut EI Eines d orientació acadèmica i professional a l INS Can Peixauet de Sta. Coloma de Gramenet 26 d octubre 2013 Neus Agut Treball en equip Assessorament a l equip docent ORIENTACIÓ Fotografies: Dpt.visual

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

ASSIR Dreta CAP Roger de Flor Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Obertura ASSIR CAP Roger de Flor

ASSIR Dreta CAP Roger de Flor Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Obertura ASSIR CAP Roger de Flor ASSIR Dreta CAP Roger de Flor Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Obertura ASSIR CAP Roger de Flor Institut Català de la Salut Àmbit d Atenció Primària Barcelona ciutat Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva

Más detalles

Bloc Escola inclusiva

Bloc Escola inclusiva Educació Infantil i Primària Bloc Escola inclusiva 1. Educació emocional i resolució de conflictes adreçat a professorat de primària Activitat que permet conèixer aspectes sobre intel ligència emocional:

Más detalles

ESTIU CASALS D ESTIU Per Escoles Bressol

ESTIU CASALS D ESTIU Per Escoles Bressol ESTIU 2016 CASALS D ESTIU Per Escoles Bressol INDEX 1.- La Fundació Catalana de l Esplai 2.- Les activitats d estiu a l Escola Bressol 3.- Allargament de jornada al mes de juliol 4.- Casal d Estiu 5.-

Más detalles

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES Camí DE SON CLADERA, 20-07009 Palma Tel. 971470774 Fax 971706062 e-mail: iesjuniperserra@educacio.caib.es Pàgina Web: http://www.iesjuniperserra.net/ ORIENTACIÓ

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Inici curs escolar Barcelona

Inici curs escolar Barcelona Inici curs escolar 2016-2017 Barcelona 6 de setembre de 2016 Les claus del nou curs Noves eines Capacitació Formació Equips educatius Equitat Preparats Necessitats Futur Treball per zones Nova Programes

Más detalles

CEIP 25 DE SETEMBRE

CEIP 25 DE SETEMBRE CEIP 25 DE SETEMBRE 2009-2010 http://www.xtec.cat/ceip-25desetembre-rubi http://escola25setembre.blogspot.com/ EDUCACIÓ I CONVIVÈNCIA Necessitat d unes normes de convivència. Respectar als altres: companys,

Más detalles

Què és? Som el que mengem

Què és? Som el que mengem Què és? Som el que mengem Natació Educativa Hoquei Medi Obert Act. aquàtica discapacitats Tallers Cuina L H Camina 100x100 SALUDABLE Dia Mundial de la Salut Jornades Adaptades INTRO Activitat física i

Más detalles

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A...

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A... Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Secretaria de Polítiques Educatives Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme Servei d Immersió i Acolliment Lingüístics Programa biblioteca escolar

Más detalles

Semipresencial o combinada

Semipresencial o combinada Nivell bàsic Desenvolupa les habilitats de comprensió i producció orals, perquè l'aprenent pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana. L'assoliment d'aquest nivell equival

Más detalles

Col legi Sagrada Família Any ANIVERSARI

Col legi Sagrada Família Any ANIVERSARI Col legi Sagrada Família Any 1966-2016 50 ANIVERSARI 50 ANYS DE CAMÍ Amb la festa del naixement Maria Gay i Tibau, fundadora de les religioses de Sant Josep de Girona, comença la celebració del 50è aniversari

Más detalles

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent

Descobrim l aprenentatge autònom com a eina docent www.upc.edu/rima Descobrim l aprenentatge autònom Jornades d Innovació docent de RIMA Barcelona, 11 de juliol del 2011 Jordi.marce@upc.edu Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

La diversitat és una realitat ineludible i la seva existència una riquesa i un bé comú.

La diversitat és una realitat ineludible i la seva existència una riquesa i un bé comú. La diversitat és una realitat ineludible i la seva existència una riquesa i un bé comú. PER NOSALTRES LA INCLUSIÓ És un procés, una recerca per trobar noves fórmules per atendre a la diversitat, aprendre

Más detalles

El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents

El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents Montse Guitert i Marc Romero Àrea de Capacitació Digital Jornada Institucional de Docents, 9 juliol 2011 Índex Conceptualització d'activitats en equip

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

Índex de figures i taules

Índex de figures i taules Índex de figures i taules Capítol 1. Introducció... 13 Capítol 2. Vint-i-cinc anys de polítiques d integració de les TIC als centres docents de Catalunya... 27 Taules Taula 1. Formació del professorat

Más detalles

Tallers de. dels nens

Tallers de. dels nens Tallers de coneixement i desenvolupament dels nens de 3 a 6 anys 2014-15 TALLERS DE CONEIXEMENT I DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE 3 A 6 ANYS Els Tallers de coneixement i desenvolupament dels nens de 3 a 6

Más detalles

Coneixent la ciutadania de Granollers: la realitat de les dones i els homes (2016)

Coneixent la ciutadania de Granollers: la realitat de les dones i els homes (2016) Coneixent la ciutadania de Granollers: la realitat de les dones i els homes (2016) ÍNDEX 1. Objectiu de l estudi 2. Metodologia 3. Procés metodològic 4. Habitatge 5. Situació Laboral 6 Conciliació 7. Oci

Más detalles

EL PORTAL DE CONCILIACIONS

EL PORTAL DE CONCILIACIONS EL PORTAL DE CONCILIACIONS http://conciliacions.gencat.cat El Departament de Treball ha posat en funcionament el portal de conciliacions per fer efectiu el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l Administració

Más detalles

APRENDRE A INVESTIGAR. Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008)

APRENDRE A INVESTIGAR. Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008) APRENDRE A INVESTIGAR Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008) 1r - PLANTEJAR LA NECESSITAT D INFORMACIÓ Què cerco i per què? IDENTIFICAR LA INFORMACIÓ QUE ES NECESSITA EN FUNCIÓ DE LA TASCA A RESOLDRE

Más detalles

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats

UNIÓ EUROPEA Fons Social Europeu PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA. Sensibilització en la igualtat d oportunitats PROGRAMA FORMATIU DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Sensibilització en la igualtat d oportunitats DADES GENERALS DEL CURS 1. Família professional: FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA Àrea professional: ORIENTACIÓ LABORAL

Más detalles

Pràctiques educatives basades en la neurociència a l institut Ramon Berenguer IV de Sta. Coloma de Gramenet. Enrique Jimeno

Pràctiques educatives basades en la neurociència a l institut Ramon Berenguer IV de Sta. Coloma de Gramenet. Enrique Jimeno Pràctiques educatives basades en la neurociència a l institut Ramon Berenguer IV de Sta. Coloma de Gramenet. Enrique Jimeno 1.Menys és més. Al nostre centre, precisament ara, estem immersos en un procés

Más detalles

Quina és la resposta al teu problema per ser mare? Dexeus MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓ ESTUDI INTEGRAL DE FERTILITAT

Quina és la resposta al teu problema per ser mare? Dexeus MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓ ESTUDI INTEGRAL DE FERTILITAT MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓ ESTUDI INTEGRAL DE FERTILITAT Quina és la resposta al teu problema per ser mare? Salut de la dona Dexeus ATENCIÓ INTEGRAL EN OBSTETRÍCIA, GINECOLOGIA I MEDICINA DE LA REPRODUCCIÓ

Más detalles

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA. 2 cursos acadèmics. Curs

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA. 2 cursos acadèmics. Curs CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ DE TÈCNIC EN FARMÀCIA I PARAFARMÀCIA 2 cursos acadèmics Curs 2016-2017 Curs 2016-2017 Curs 2016-2017 Sistema LOE PLA D ESTUDIS El cicle està dividit en mòduls. Cada mòdul està

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- Empresa Iniciativa Empresarial (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- 1. La imatge corporativa La cultura corporativa-formada per la missió, la visió i els valors- representen l essència de l

Más detalles

Barcelona, una escola oberta a tothom.

Barcelona, una escola oberta a tothom. Barcelona, una escola oberta a tothom. Benvolgudes famílies, Ens plau informar-vos que, durant aquests dies, els centres educatius sostinguts amb fons públics a la ciutat de Barcelona organitzen i desenvolupen

Más detalles

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte Barça Parc Un nou espai, un nou concepte Juliol 2009 Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte El Barça: motor social i conjunt de valors El FC Barcelona, una de les entitats esportives més importants

Más detalles

PARLA3 El teu futur parla idiomes

PARLA3 El teu futur parla idiomes PARLA3 El teu futur parla idiomes RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA DE TERCERES LLENGÜES Dimecres, 18 de febrer de 2015 MOTIVACIÓ En l enquesta que l AQU fa el 2014 als graduats universitaris

Más detalles

Page 1 of 10 Estadística -- Enquesta de valoració dels seminaris TIC. Curs 2006-07 Filtre aplicat en les estadístiques: No s'ha aplicat cap filtre 1.- Edat Fins a 25 anys 0 (0%) De 26 a 30 anys 2 (4,26%)

Más detalles

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ Índex Índex Pàg. 2 Informació General Pàg. 3 Què és? Pàg. 3 Quan? Pàg. 3 Dirigit

Más detalles

SUMMER FUN CLUB. ESCOLA GAVÀ MAR 25 de juny 1 agost

SUMMER FUN CLUB. ESCOLA GAVÀ MAR 25 de juny 1 agost SUMMER FUN CLUB ESCOLA GAVÀ MAR 25 de juny 1 agost SUMMER FUN CLUB 2014 El present document exposa les característiques del Summer Fun Club a realitzar a l Escola Gavà Mar a partir del dia 25 de juny fins

Más detalles

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Judit Vilà QUI SOM Som una xarxa de trenta-nou escoles d arreu del nostre país, molt diverses però cohesionades totes per una història i per un

Más detalles

Cuida t en família a l Illot gran

Cuida t en família a l Illot gran Cuida t en família a l Illot gran espai per parar, observar i respirar del 18 al 21 d abril del 2014 Població: Comarca: Província: Font -Rubí Alt Penedès Barcelona Núm. de registre: 506 Capacitat per a

Más detalles

Dinamització d'activitats de temps lliure infantil i juvenil SSCB0209

Dinamització d'activitats de temps lliure infantil i juvenil SSCB0209 LLEURE Nom certificat: Dinamització d'activitats de temps lliure infantil i juvenil SSCB0209 Modalitat:Presencial Dades tècniques Inici Teoria: 24 de novembre de 2014 Finalització Teoria: 21 de gener de

Más detalles

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA Què és? L Espai de deures és un projecte que vol contribuir a reduir l elevat índex de fracàs

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

Característiques i necessitats de les persones en situació de dependència

Característiques i necessitats de les persones en situació de dependència Serveis socioculturals i a la comunitat Característiques i necessitats de les persones en situació de CFGM.APD.M05/0.12 CFGM - Atenció a les persones en situació de Generalitat de Catalunya Departament

Más detalles

FORMACIÓ PERMANENT DE LA UPC

FORMACIÓ PERMANENT DE LA UPC FORMACIÓ PERMANENT DE LA UPC MÀSTERS, POSTGRAUS I CURSOS DE FORMACIÓ CONTÍNUA www.talent.upc.edu La UPC School ofereix als professionals de l arquitectura, l enginyeria i les TIC un extens catàleg de formació

Más detalles

La marca de la Diputació de Barcelona

La marca de la Diputació de Barcelona La marca de la Diputació de Barcelona La nostra marca evoluciona amb nosaltres La Diputació de Barcelona ha revisat la seva marca, d una banda per aconseguir una imatge unificada que ens identifiqui com

Más detalles

PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT

PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT IMPLANTACIÓ DE PANTALLES TÀCTILS PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT GRAN Entitat gestora: M Dolors Fitó Selva Directora Residència Assistida, Centre de dia i CGG Font dels

Más detalles

CENTRO DE SECUNDARIA Y FORMACIÓN PROFESIONAL EL CAMPICO PROGRAMACIÓN GENERAL DE LA ASIGNATURA. CURSO ACADÉMICO 2016/2017 TEMARIO

CENTRO DE SECUNDARIA Y FORMACIÓN PROFESIONAL EL CAMPICO PROGRAMACIÓN GENERAL DE LA ASIGNATURA. CURSO ACADÉMICO 2016/2017 TEMARIO CENTRO DE SECUNDARIA Y FORMACIÓN PROFESIONAL EL CAMPICO CURSO: 3º E.S.O. ASIGNATURA: MÚSICA PROGRAMACIÓN GENERAL DE LA ASIGNATURA. CURSO ACADÉMICO 2016/2017 TEMARIO Unidad 1. Unidad 2. Unidad 3. Unidad

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

la nova era dels ESTUDIA EL QUE REALMENT T AGRADA

la nova era dels ESTUDIA EL QUE REALMENT T AGRADA Descobreix la nova era dels ESTUDIA EL QUE REALMENT T AGRADA El Grup Montcau, grup educatiu amb 50 anys d experiència a Catalunya, com a Centre Internacional de Formació Pearson-Edexcel i en els seus centres

Más detalles

UNITAT DIDÀCTICA MULTIMÈDIA Escola Origen del aliments. Objectius:

UNITAT DIDÀCTICA MULTIMÈDIA Escola Origen del aliments. Objectius: UNITAT DIDÀCTICA MULTIMÈDIA Escola Origen del aliments Objectius: Conèixer quin és l origen dels aliments. Veure els ingredients de diferents menús infantils. Informar-se sobre el valor energètic de diferents

Más detalles

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT Exposició de motius El Consell Municipal de Medi Ambient és un òrgan consultiu i de participació de l Ajuntament de Montmeló, en el qual hi participen totes

Más detalles

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL CURRICULUM resumit Francesc López EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL - Incorporació a la plantilla en règim de contractat laboral indefinit com a mestre a l escola Costa i Llobera des de l any 1977 fins el 1986.

Más detalles

MODALITATS I PREUS Any 2017

MODALITATS I PREUS Any 2017 MODALITATS I PREUS Any 2017 CARACTERÍSTIQUES SERVEIS OPCIONALS Dret de vot i decisió a l Assemblea General de Socis. Títol Social en propietat que li assegura la seva permanència en el Club per temps indefinit,

Más detalles

Curs març de 2015

Curs març de 2015 Curs 2015-16 5 març de 2015 Breu descripció de l Institut 1,500 Alumnes 56 Grups 105 Professors Edat mitjana alumnes 21,72 anys Horari marc: Batxillerat: de 8 a 14:30 Grau mitjà: de 8 a 14:30 CAS: de 8

Más detalles

Premià de Mar ciutat experimental Sènior

Premià de Mar ciutat experimental Sènior 1 Premià de Mar ciutat experimental Sènior Abril 2007 2 3 EQUIPAMENTS PÚBLICS NECESSARIS PER A GENT GRAN DE PREMIÀ DE MAR GENT GRAN DEPENDENT DOMICILI RESIDÈNCIA SAD Servei Atenció Domicili CENTRE DE SERVEIS

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA

CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA http://xlpv.cult.gva.es QUÈ PERMET FER? Consulta del catàleg col lectiu de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana (exlpv).

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social

Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social 2016-17 Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social 1a edició Curs semipresencial a Barcelona. 65 hores. Diploma de la Fundació Universitat de Girona www.iesp.cat

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS ÍNDEX ÍNDEX 2 GES TIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RES ULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-37-ET

Más detalles

PROJECTE EDUCATIU DE CENTRE

PROJECTE EDUCATIU DE CENTRE Versió 1 Pàg. 1 Versió 1 Pàg. 2 ÍNDEX 1. MARC LEGAL...4 2. IDENTITAT DEL CENTRE...4 3. MISSIÓ,VISIÓ I VALORS...5 3.1. Missió...5 3.2. Visió...6 3.3. Valors...6 4. L ORGANITZACIÓ...6 4.1. Estructura organitzativa

Más detalles

Escola. Joan. Maragall. arenys de mar. Dossier per a les famílies

Escola. Joan. Maragall. arenys de mar. Dossier per a les famílies Escola Joan Maragall arenys de mar Dossier per a les famílies Sumari 1 L actual sistema educatiu al nostre país pàg. 3 2 La nostra escola pàg. 4 3 La gratuïtat de l escola pública pàg. 6 4 Què cal pagar

Más detalles

IV JORNADES D EDUCACIÓ INFANTIL. Principis bàsics de Lóczy: Mirar l infant.

IV JORNADES D EDUCACIÓ INFANTIL. Principis bàsics de Lóczy: Mirar l infant. IV JORNADES D EDUCACIÓ INFANTIL Principis bàsics de Lóczy: Mirar l infant. Conferència inicial 24 d octubre de 2009 L adult implicat en la llibertat de moviments dels infants: Desenvolupament autònom i

Más detalles

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Comissió de Crisi per la Prescripció Infermera MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Els representants de les infermeres catalanes reclamen al Govern l aprovació del marc normatiu autonòmic

Más detalles

Grups. Empresa. Espais i sales Experiències enoturístiques Activitats esportives Activitats teambuilding

Grups. Empresa. Espais i sales Experiències enoturístiques Activitats esportives Activitats teambuilding Grups Empresa Espais i sales Experiències enoturístiques Activitats esportives Activitats teambuilding Espais i sales Sala m2 Capacitat Preu Preu ½ jornada Sala Arnau 122 m2 120 pax 750 495 Sala Bernat

Más detalles

EL FORT PIENC, LA SAGRADA FAMÍLIA, LA DRETA DE L EIXAMPLE

EL FORT PIENC, LA SAGRADA FAMÍLIA, LA DRETA DE L EIXAMPLE GUIA D ENTITATS, SERVEIS I EQUIPAMENTS PÚBLICS. ACTIVITATS EXTRAESCOLARS AL BARRI 3-16 ANYS curs 2014-2015 EL FORT PIENC, LA SAGRADA FAMÍLIA, LA DRETA DE L EIXAMPLE eixample Us presentem la Guia d entitats,

Más detalles

Escola Bressol Municipal JM Céspedes

Escola Bressol Municipal JM Céspedes Escola Bressol Municipal JM Céspedes Sant Adrià de Besòs EBM JM Céspedes L escola Bressol Municipal JM Céspedes forma part del Centre per a la petita infància i famílies de Sant Adrià de Besòs, està situada

Más detalles

Protocol sindical davant la grip A. Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1

Protocol sindical davant la grip A.  Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 Protocol sindical davant la grip A www.ugt.cat Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 La Grip A La grip A (H1N1) és una malaltia causada per un subtipus del virus de la grip. Actualment,

Más detalles

1 Passatge particular de Guillem de Torrella, 1 07002 Palma Tel. 971 17 75 05 Fax: 971 17 71 12 Web: http://dgadmedu.caib.es

1 Passatge particular de Guillem de Torrella, 1 07002 Palma Tel. 971 17 75 05 Fax: 971 17 71 12 Web: http://dgadmedu.caib.es Decret 67/2008, de 6 de juny de 2008, pel qual s estableix l ordenació general dels ensenyaments de l educació infantil, l educació primària i l educació secundària obligatòria a les Illes Balears La Llei

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ CURS

PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ CURS Massís del Canigó, 3 08840- VILADECANS Tel. 936 589 653 Fax 936 589 653 E-mail: ceipamatitarga@xtec.cat Web: www.xtec.cat/ceipamatitarga PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ CURS 2014-15 INFORMACIÓ PREINSCRIPCIÓ

Más detalles

Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI. 4 de maig de 2015

Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI. 4 de maig de 2015 Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI 4 de maig de 2015 Índex 1. Objectiu 2. Organismes del Govern i Internacionals 3. Proposta de model d Agència a configurar 4. Relació de l

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Premi. L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona

Premi. L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona Premi 2015 L impulsen el Barcelona Institut d Emprenedoria i el Consell Social de la Universitat de Barcelona La Universitat de Barcelona convoca el Premi Emprèn!UB per impulsar la innovació i donar suport

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

Pla d Empresa Social. Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci. Consultoria i Estudis

Pla d Empresa Social. Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci. Consultoria i Estudis Pla d Empresa Social Suport a la revisió i/o elaboració del pla de negoci Data: 17 de juny de 2013 Per 2013 a: Ajuntament de Sant Joan Despí Consultoria i Estudis Sumari 1. Justificació... 3 2. Àmbits

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Guia de centres educatius

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Guia de centres educatius Ajuntament de Palau-solità i Plegamans Guia de centres educatius 2016-2017 NOTA Trobareu els criteris de puntuació a la web de l Ajuntament de Palausolità i Plegamans www.palauplegamans.cat (apartat CURS

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6

Í N D E X. Cèdules Alta de sol licitud. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 6 Í N D E X 1. FUNCIONALITAT...2 1.1 Alta de sol licitud...2 1.1.1 Introducció dades...2 1.1.2 Resultat del procés...4 N. versió: 1.0. Pàg. 2 / 6 1. FUNCIONALITAT 1.1 Alta de sol

Más detalles

Somni causat pel vol d una abella al voltant d una magrana un segon abans de despertar

Somni causat pel vol d una abella al voltant d una magrana un segon abans de despertar Somni causat pel vol d una abella al voltant d una magrana un segon abans de despertar Guia d ús per a famílies amb infants de 6 a 11 anys Jocs al web de la Fundació Gala-Salvador Dalí: www.salvador-dali.org

Más detalles

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS Què són els jocs i esports alternatius? Tenen les següents característiques: Tenen un caràcter lúdic o recreatiu. Tenen regles simples. S'usen materials no convencionals.

Más detalles

Tipus de Currículum Vitae

Tipus de Currículum Vitae El Currículum Vitae El currículum és un document que conté informació personal i professional necessària i rellevant per trobar feina en el món laboral. L objectiu del currículum és obtenir una entrevista

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE 1. DEFINICIÓ: PER COMBINAR ESTUDIS AMB PERFECCIONAMENT DE GOLF Aquest Programa, va dirigit a nois i noies jugadors catalans, de nacionalitat espanyola i amb 2 anys,

Más detalles

Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables

Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables Programa d ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l eficiència energètica dels edificis i l ús de les energies renovables Balanç a desembre 2016 (tancament) Ministeri de Medi

Más detalles

Programa formatiu online

Programa formatiu online Curs sobre Planificació de decisions anticipades a Catalunya (PDA). Per l atenció integral i integrada de persones amb malalties i condicions cròniques complexes. Programa formatiu online CURS SOBRE PLANIFICACIÓ

Más detalles

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007

L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 L experiència dels flequers de Terrassa 12 de desembre de 2007 1 Breu presentació de Terrassa Terrassa és una ciutat de 70,10 km2, situada a 277 m sobre el nivell del mar, a la comarca del Vallès Occidental,

Más detalles

Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de Roser Benavides Ollé

Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de Roser Benavides Ollé Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de 2012 Roser Benavides Ollé VIè Workshop biblioudg Girona, 1 de març de 2013 PER QUÈ SOBRE TECNOLOGIES MÒBILS?

Más detalles

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ PROGRAMACIÓN CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ OFERTA FORMATIVA DICIEMBRE 2015 JUNIO 2016 OFERTA FORMATIVA DESEMBRE 2015 JUNY 2016 El plazo de inscripción de

Más detalles

ESO y Bachillerato. Curso 2011-2012

ESO y Bachillerato. Curso 2011-2012 ESO y Bachillerato Curso 2011-2012 ESO en M. ALBERTA ESO: La etapa es obligatoria. Cuatro cursos (de 1º a 3º y 4º). Se puede pasar de curso con una o dos asignaturas suspendidas. Con tres extraordinariamente.

Más detalles

PLANIFICACIÓ DOCENT DEL SERVEI DE GERIATRIA A L HOSPITAL GENERAL DE GRANOLLERS

PLANIFICACIÓ DOCENT DEL SERVEI DE GERIATRIA A L HOSPITAL GENERAL DE GRANOLLERS PLANIFICACIÓ DOCENT DEL SERVEI DE GERIATRIA A L HOSPITAL GENERAL DE GRANOLLERS Introducció El Servei de Geriatria de l Hospital General de Granollers es va fundar l any 1984, convertint-se així en el primer

Más detalles

El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21

El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21 El verd i el blau de la Barcelona de l Agenda 21. Pla d acció de l Agenda 21 Què som? L Institut Municipal de Parcs i Jardins és un organisme autònom de caràcter comercial i de serveis. Depèn de la 3a

Más detalles

IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC I MEDICINA NUCLEAR Família Professional Sanitària. Cicles Formatius de Grau Superior SANITÀRIA

IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC I MEDICINA NUCLEAR Família Professional Sanitària. Cicles Formatius de Grau Superior SANITÀRIA IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC I MEDICINA NUCLEAR Cicles Formatius de Grau Superior SANITÀRIA TITOL: Tècnic en imatge per al diagnòstic i medicia DURADA: 2000 h 1419h lectives al centre 581h pràctiques en empreses

Más detalles

EL MÓN DE LA FOTOGRAFIA COL LABORA AMB L ONG SONRISAS DE BOMBAY

EL MÓN DE LA FOTOGRAFIA COL LABORA AMB L ONG SONRISAS DE BOMBAY EL MÓN DE LA FOTOGRAFIA COL LABORA AMB L ONG SONRISAS DE BOMBAY Per què? Des de la nostra afició per la fotografia ens ha sorgit la idea d organitzar una subhasta solidària a favor de la ong Sonrisas de

Más detalles

MANUAL DE LA QUALITAT

MANUAL DE LA QUALITAT IN STI TU T D' E D U C AC IÓ SECU N D ÀR IA Index 1 PRESENTACIÓ 2 OBJECTE DEL SISTEMA DE GESTIÓ DE QUALITAT 2 ABAST DEL SISTEMA DE GESTIÓ DE QUALITAT 3 NORMES DE REFERÈNCIA 3 DESCRIPCIÓ DEL SISTEMA DE

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

Les Corts CRP 14 CED EAP

Les Corts CRP 14 CED EAP Les Corts 16 22 17 19 11 12 28 27 26 10 24 23 CRP 14 CED 3 15 2 13 9 4 7 25 8 1 6 EAP 20 5 18 21 CENTRES públics: Educació infantil (0-3 anys) Educació infantil (3-6 anys) i primària Educació secundària

Más detalles

XVII JORNADES D ESCOLA RURAL. I a les aules, què? Des del secretariat de l escola rural, ja fa força temps que ens preguntem

XVII JORNADES D ESCOLA RURAL. I a les aules, què? Des del secretariat de l escola rural, ja fa força temps que ens preguntem 17/18 d octubre de 2014 a Verdú I a les aules, què? Setembre de 2014 Benvolgudes i benvolguts, Des del secretariat de l escola rural, ja fa força temps que ens preguntem sobre allò que ens defineix, immersos

Más detalles