Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Escola La Bòbila PLA DE FUNCIONAMENT DEL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Escola La Bòbila PLA DE FUNCIONAMENT DEL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR"

Transcripción

1 PLA DE FUNCIONAMENT DEL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR

2 PLA DE FUNCIONAMENT DEL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR ÍNDEX 1. Gestió del menjador escolar 2. Seguiment del menjador escolar 3. Horari del servei de menjador escolar i vigilància 4. Espais i instal lacions del centre a disposició del servei de menjador 5. Capacitat màxima de les instal lacions (nombre de comensals per torn) 6. Usuaris 7. Control d usuari 8. Organització dels torns de menjador 9. Personal del servei de menjador escolar 10. Funcions de l equip educatiu de menjador 10.1 Funcions de la coordinadora 10.2 Funcions dels/les monitors/es 11. Preu del servei a forma de pagament 12. Manteniment i neteja dels espais cedits al servei de menjador 13. Reglament de funcionament 13.1 Inici i finalització del servei 13.2 Actuacions dins del menjador 13.3 Esbarjo, activitats i vigilància 14. Actuacions en cas d emergències 15. Administració de medicaments 16. Protocol primeres cures 17. Fulls de comunicació a les famílies

3 PLA DE FUNCIONAMENT DEL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR El present Pla de funcionament del menjador escolar ha estat actualitzat i aprovat en Consell Escolar en data: 21 de gener de Gestió del menjador escolar El servei de menjador de l escola LA BÒBILA de Cambrils situada al carrer Pla de l Estany núm. 5-7, és gestionat per l empresa CUINA GESTIÓ SLU, la qual ha estat contractada per l Ajuntament de Cambrils a través de concurs públic. L elaboració del menjar és realitzat amb cuina pròpia. 2. Seguiment del menjador escolar Hi ha diversos mecanismes de seguiment de supervisió del funcionament del menjador escolar: Mensualment, supervisió per part de la inspectora del Consell Esportiu del Baix Camp, contractat per l Ajuntament de Cambrils. Trimestralment, coordinació de la comissions de seguiment del menjador formada pel gerent de l empresa Cuina i Gestió, la nutricionista de l empresa, la direcció de l escola, un membre de la junta de l AMPA de l escola i el tècnic del Departament d Educació de l Ajuntament. Visites anuals de la inspecció de l Agència de Protecció de la Salut. Visites dels encarregats dels diferents departaments de l empresa (Nutrició, Pedagògic, Qualitat) al llarg del curs. Anualment, valoració per la direcció de l escola del servei (menús, desenvolupament de la coordinadora i monitores) amb un qüestionari telemàtic. Diàriament els menús són avaluats per la cuinera, la coordinadora, les monitores i els/les mestres que dinen al menjador escolar.

4 3. Horari del servei de menjador escolar i vigilància L horari del servei de menjador escolar i vigilància del mateix és de 12:30h a 15:00h. Durant aquest període de temps, l alumnat està sota la responsabilitat del/les monitors/es que s encarreguen del servei. 4. Espais i instal lacions del centre a disposició del servei de menjador En el temps comprès entre les 12:30h i 15:00h, de dilluns a divendres, el servei de menjador pot disposar del menjador del centre, de la cuina, de la sala de psicomotricitat, del gimnàs, de les aules de petits grups de la planta baixa, de l'aula de religió de la primera planta, així com dels dos patis exteriors i de la pista poliesportiva. Pel què fa al material utilitzat per realitzar les activitats lúdiques creatives i manipulatives plantejades al projecte educatiu del menjador (temàtica del projecte curs Cuina nostra i tradicions ), és l empresa qui proporciona tot el material, tant el material manipulatiu com el material de lleure, adequant-lo a les diferents edats de l'alumnat. 5. Capacitat màxima de les instal lacions referida al nombre de comensals per torn MENJADOR ESCOLAR Capacitat màxima Nombre de torns 150 alumnes 2 El primer torn de menjador és de 12:30h a 13:30h (alumnat d Educació Infantil). El segon torn de 12:40h a 13:30h (alumnat de 1r-3r d Educació Primària) i el tercer torn de 13:30h a 14:30h ( alumnat de 4t-6è d Educació Primària més alumnat del SEP i activitats extraescolars d anglès de migdia). La forma del menjador permet distribuir l'alumnat del primer torn (alumnat EI) a la part de l esquerra del menjador i a la part de la dreta l alumnat del segon i tercer torn (alumnat EP).

5 6. Usuaris Poden sol licitar fer ús del servei de menjador l alumnat del centre, el personal docent i el personal d administració i serveis. El servei es pot sol licitar de forma fixa o esporàdica. 7. Control d usuari La coordinadora del servei de menjador ha de tenir el llistat d usuaris del dia a partir de les 10:00h del matí. El conserge penja el llistat al plafó imantat de cada aula perquè cada tutor/a sàpiga quins alumnes es queden a dinar. A l inici del servei les monitores agafen els llistats d usuaris del plafó de cada aula de P3 i P4, i dels alumnes responsables de P5 i EP que els hi lliuren, per portar el control corresponent. 8. Organització dels torns de menjador La distribució dels torns i monitoratge s estructura en funció de les edats i número d alumnes que fan ús del servei de menjador tot seguint la normativa de ràtios monitor/alumnat. 9. Personal del servei de menjador escolar El servei de menjador és atès pel personal titulat següent: - La cuinera, la Sra. Encarna Macías Pérez amb horari de 8:00h a 16:00h. - L'ajudant de cuina, la Sra. Angelita Guillen Lopez amb horari de 11:00h a 15:00h. - La coordinadora del menjador, la Sra. Maria Morell Rom amb horari partit de 9:00h a 10:30h i de 12:00h a 15:00h. - Les 5 monitores amb horari de 12:30h a 15:00h, les Sres. Otilia Llaves Valencia, María Gázquez Mendoza, Dolores Molina Ruiz, Roser Piqué Figueras, Clàudia Carmona Cardile, Maria A. López Romo, Nora Curto Massagué, Alazne Asla Arce, Teresa Vidal Boquera i Isaac Guerrero Sánchez. - L'auxiliar de neteja, la Sra. Maria A. López Romo amb horari de 15:00h a 16:00h.

6 - La vetlladora la Sra. Nora Curto Massagué amb horari de 14:00h a 15:00h, per atendre l alumnat amb necessitats educatives especials (2 dies per setmana). 10. Funcions de l equip educatiu de menjador 10.1 Funcions de la coordinadora És la responsable del bon funcionament del menjador. Elaborar amb l equip de monitors els objectius específics de cada curs escolar. Coordinar l equip de monitors/es. Mantenir-se informat de totes les incidències que es produeixin en qualsevol grup durant el dia. Observar l equip de monitors/es i el desenvolupament del servei de menjador per poder aportar i proposar canvis de funcionament. Fer el seguiment pedagògic dels nens/es. Realitzar les tasques pròpies d una monitora de menjador. Vetllar pel bon ambient de l equip de monitors/es. Coordinar-se amb l escola per qualsevol problema qui hi hagi. Coordinar-se amb el coordinador de l empresa de menjador. Vetllar pel funcionament del pla de neteja i el pla de les bones pràctiques dins el menjador Funcions dels/les monitors/es Assegurar una correcta alimentació dels nens/es. Mantenir l ordre tant al menjador com els patis i espais de menjador. Vetllar per la seguretat i benestar del nen/a. Seguir totes les normes del curs de manipulació d aliments. Pla de les bones pràctiques. Mantenir al final de cada dia el lloc de treball en bones condicions. Fer el seguiment pedagògic dels nens/es. Participar en l elaboració de la valoració del curs. Atendre l alumnat després de dinar en els llocs d esbarjo i/o activitats previstes.

7 11. Preu del servei a forma de pagament El preu del servei del menjador, tant per l alumnat fixe, com per l esporàdic és de 6,14 /dia. El cobrament del servei del menjador, per part de l empresa, es realitza mitjançant domiciliació bancària i a més anticipat. Els dies que l alumnat fix no fa ús del servei de menjador i amb la corresponent confirmació per part de la família, són abonats el mes següent. 12. Manteniment i neteja dels espais cedits al servei de menjador De la neteja del menjador, se n fan càrrec la cuinera i l auxiliar de neteja. De la neteja de la cuina, se n fa càrrec la cuinera i l auxiliar de neteja. Del pati i espais utilitzats, durant el servei de menjador i vigilància se n fan càrrec les monitores, les quals són les responsables de deixar-ho tal i com ho han trobat. Els lavabos utilitzats, tant els exteriors del pati com els de dins de l edifici, van a càrrec de l empresa de neteja del centre. La sala de psicomotricitat on l alumnat de P3 fa la migdiada, és responsabilitat de les monitores recollir els llitets. 13. Reglament de funcionament 13.1 Inici i finalització del servei Abans d entrar al menjador, les monitores van a buscar a l alumnat d Educació Infantil (P3 i P4) a la seva classe, i recullen l alumnat de P5 i Educació Primària al passadís. Seguidament passen llista i els porten al lavabo a fer pipí i a rentar les mans. Després, en fileres i per cursos, entren al menjador Actuacions dins del menjador Un cop al menjador l alumnat es col loca la bata del menjador i s asseu al seu lloc. Quan tots estan asseguts i a proposta de les monitores, l alumnat canta la cançó que fa referència al menjar. Les monitores es fan càrrec sempre del mateix curs.

8 Cada monitor/a vetlla perquè els seus alumnes seguin correctament, utilitzin bé els coberts, masteguin adequadament, mengin tots els aliments del plat, i en la quantitat adequada, i parlin amb un to de veu baix. També treballen el ritme i el comportament personal de cada alumne/a. Les monitores serveixen l alumnat d Educació Infantil mentre que l alumnat d Educació Primària passa amb la seva safata a buscar el seu menjar per la zona de servei de la cuina, on allí la cuinera i l emplatadora els hi serveixen el menjar. Les monitores són les encarregades de recollir els plats i serveis a l alumnat d Educació Infantil mentre que l alumnat d Educació Primària recull la seva safata llençant les restes als contenidors adequats i posant la seva safata als carros corresponents. Un cop l alumnat ha acabat de dinar, es renta les dents realitzant els hàbits d higiene corresponents Esbarjo, activitats i vigilància Després de dinar l alumnat de P3 va al lavabo i seguidament a la sala de psicomotricitat a descansar. Les monitores prèviament preparen els llits amb el llençol personal que els nens/nenes porten de casa seva, i també amb una manta per cobrir-se. A les 14:30h les monitores desperten els nens/nenes per anar en ordre cap a les aules, i allí es renten la cara i van al lavabo. Seguidament, les monitores reparteix els informes personals i els nens/es els guarden a les seves bossetes, seuen al seu lloc i esperen l arribada dels companys/es. Després de dinar l alumnat de P4, P5 i d Educació Primària, surten al pati a fer jocs lúdics o van a les aules de petits grups a fer les activitats educatives del projecte educatiu del menjador. Hi ha tres torns de pati: P4, P5 (13:30h-14:45h pati d Educació Infantil), 1r-3r (13:30h-15:00h pista), 4t-6è ( 12:30h a 13:30h pista). A les 14:45h es dirigeixen als lavabos i seguidament es col loquen en ordre a les seves fileres on esperen als seus companys/es.

9 Diàriament les monitores comenten a les mestres/tutores si s han produït incidències en horari de menjador. 14. Actuacions en cas d emergències Especificades al pla d emergència del centre. 15. Administració de medicaments Durant l horari de menjador es segueix la mateixa normativa del centre respecte l administració de medicament. En cas de no poder facilitar la medicació al nen/a, el pare o mare o persona a qui delegui, caldrà l autorització signada corresponent pel pare/mare o tutors/es de l alumne/a, juntament amb la corresponent recepta o informe mèdic, on consti el nom de l alumne/a, la pauta d administració i el nom del medicament que ha de prendre, per tal que la coordinadora o monitora li pugui administrar el medicament. 16. Protocol primeres cures La persona responsable de realitzar les primeres cures és la coordinadora del menjador i en cas d absència la monitora del grup. La coordinadora s emporta a l alumne/a ferit al lavabo de professorat per tal de realitzar les primeres cures. La coordinadora ha d informar i demanar ajuda, si s escau, a algun membre de l Equip Directiu, per tal de valorar si cal comunicar-ho a la família de l alumne/a per tal que el porti al centre d atenció primària (CAP). En cas que l accident es produeixi a l aula de psicomotricitat, en alguna aula de petits grups, al gimnàs o als patis, la monitora demanarà a un/a alumne/a que informi a la coordinadora per tal que vagi a buscar l alumne/a ferit i li pugui realitzar les primeres cures.

10 17. Fulls de comunicació a les famílies En iniciar-se el curs escolar les famílies troben la informació referent a aquest pla resumida al dossier informatiu a les famílies (EI) i a l agenda (EP) i de forma ampliada a la pàgina web de l escola Els informes a les famílies sobre el nivell d acceptació dels aliments, l adquisició hàbits alimentaris i d higiene, comportament, etc., es fan arribar a les famílies: - P3: diàriament. - P4 i P5: setmanalment. - Educació Primària: trimestralment. Trimestralment, també se ls fa arribar un informe més complert a les famílies de l alumnat de P3, P4 i P5 per tal que coneguin els hàbits dels seus fills/es. En cas que els/les monitors/es considerin oportú informar puntualment al pare/mare de l alumne/a algun aspecte o tema referent al menjador, els/ les monitors/es ho anoten a l agenda a l alumnat d Educació Primària i a l informe diari/setmanal a l alumnat d Educació Infantil. Els menús són repartits a cada alumne/a usuari del servei mensualment i alhora es poden consultar a la pàgina web de l escola.

Cuida t en família a l Illot gran

Cuida t en família a l Illot gran Cuida t en família a l Illot gran espai per parar, observar i respirar del 18 al 21 d abril del 2014 Població: Comarca: Província: Font -Rubí Alt Penedès Barcelona Núm. de registre: 506 Capacitat per a

Más detalles

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS

PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS PROCÉS DE GESTIÓ DELS RECURSOS HUMANS ÍNDEX ÍNDEX 2 GES TIÓ DEL PROCÉS 3 DESCRIPCIÓ DEL PROCÉS 4 CARACTERÍSTIQUES DE QUALITAT: 5 PROCEDIMENTS ASSOCIATS: 5 PRINCIPALS INDICADORS I/O RES ULTATS: 5 PROCÉS-Q-410-T-37-ET

Más detalles

CEIP 25 DE SETEMBRE

CEIP 25 DE SETEMBRE CEIP 25 DE SETEMBRE 2009-2010 http://www.xtec.cat/ceip-25desetembre-rubi http://escola25setembre.blogspot.com/ EDUCACIÓ I CONVIVÈNCIA Necessitat d unes normes de convivència. Respectar als altres: companys,

Más detalles

INFORMACIONS D INICI DE CURS 16/17

INFORMACIONS D INICI DE CURS 16/17 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Escola Àngel Guimerà INFORMACIONS D INICI DE CURS 16/17 Benvolgudes famílies, En primer lloc donar-vos la benvinguda al nou curs escolar 2016-2017 que

Más detalles

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A

PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A IMPRESOS PER ENTREGAR EMPLENATS AL TUTOR/A IMPRESOS PARA ENTREGAR RELLENADOS AL TUTOR/A CURS 2014-15 CEIP CAN PASTILLA CEIP CAN PASTILLA CURS 2014-15 Autorització de l ús de les imatges dels alumnes El

Más detalles

Tàrrega, 20 de febrer de Ús del medicament veterinari en l avicultura

Tàrrega, 20 de febrer de Ús del medicament veterinari en l avicultura Tàrrega, 20 de febrer de 2013 Ús del medicament veterinari en l avicultura Montse Rosàs i Rodoreda Veterinària Servei d Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera Jornada Tècnica Responsabilitats

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS PREPARATS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS PREPARADAS

Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS PREPARATS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS PREPARADAS Sol licitud d autorització sanitària d establiments de MENJARS Solicitud de autorización sanitaria de establecimientos de COMIDAS Dades del titular / Datos del titular Nom i cognoms o Raó social / Nombre

Más detalles

Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc. www.ghd.es

Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc. www.ghd.es Manual de usuario web GHD Fresc Manual d usuari web GHD Fresc Septiembre de 2014 Setembre del 2014 Bienvenido a GHD Fresc Benvingut a GHD Fresc Estimado cliente, Le informamos que GHD Fresc lanza su nueva

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Protocol sindical davant la grip A. Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1

Protocol sindical davant la grip A.  Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 Protocol sindical davant la grip A www.ugt.cat Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 La Grip A La grip A (H1N1) és una malaltia causada per un subtipus del virus de la grip. Actualment,

Más detalles

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES

D5 DRETS I OBLIGACIONS DELS ALUMNES Instruccions per a l alumnat dels cursos de formació professional per a l ocupació adreçats prioritàriament a treballadores es i treballadors desocupats (Reial decret 395/2007, de 23 de març, i Ordre TAS/718/2008,

Más detalles

Escola. Joan. Maragall. arenys de mar. Dossier per a les famílies

Escola. Joan. Maragall. arenys de mar. Dossier per a les famílies Escola Joan Maragall arenys de mar Dossier per a les famílies Sumari 1 L actual sistema educatiu al nostre país pàg. 3 2 La nostra escola pàg. 4 3 La gratuïtat de l escola pública pàg. 6 4 Què cal pagar

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS Què són els jocs i esports alternatius? Tenen les següents característiques: Tenen un caràcter lúdic o recreatiu. Tenen regles simples. S'usen materials no convencionals.

Más detalles

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ Índex Índex Pàg. 2 Informació General Pàg. 3 Què és? Pàg. 3 Quan? Pàg. 3 Dirigit

Más detalles

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA Què és? L Espai de deures és un projecte que vol contribuir a reduir l elevat índex de fracàs

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT

PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT IMPLANTACIÓ DE PANTALLES TÀCTILS PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT GRAN Entitat gestora: M Dolors Fitó Selva Directora Residència Assistida, Centre de dia i CGG Font dels

Más detalles

Registre del consum d alcohol a l e-cap

Registre del consum d alcohol a l e-cap Registre del consum d alcohol a l e-cap Rosa Freixedas, Estela Díaz i Lídia Segura Subdirecció General de Drogodependències ASSOCIACIÓ D INFERMERI A FAMILIAR I COMUNITÀRI A DE CATALUN YA Índex Introducció

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

CONEIXES LES DENTS? Objectiu: Conèixer i diferenciar els tipus de dentadura i de dents.

CONEIXES LES DENTS? Objectiu: Conèixer i diferenciar els tipus de dentadura i de dents. CONEIXES LES DENTS? Objectiu: Conèixer i diferenciar els tipus de dentadura i de dents. Descripció: A partir de la fitxa de treball núm.1, comentar i diferenciar la dentició temporal de la permanent, així

Más detalles

Benvinguts al nou curs escolar

Benvinguts al nou curs escolar Benvinguts al nou curs escolar Benvolgudes famílies, Esperem que hagueu gaudit d unes bones vacances d estiu. En primer lloc, us preguem que torneu a consultar la circular que us vam enviar per correu

Más detalles

LAIESTIU. Campus i escoles esportives d estiu

LAIESTIU. Campus i escoles esportives d estiu LAIESTIU 2016 Campus i escoles esportives d estiu Ser Soci té avantatges Tennis Pàdel Fem esport en família QUOTA ÚNICA Quan fer esport en família ha esdevingut un estalvi? Si us doneu d alta de la Quota

Más detalles

ESCOLA RIU D OR

ESCOLA RIU D OR 2013-2014 Calendari escolar Carrer de les Verges, 15 Reunions i entrevistes 08251 SANTPEDOR Sortides i colònies Tel. 93 832 17 63 Llibres i material Fax 93 832 17 65 Menjador E-mail: escolariudor@gmail.com

Más detalles

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions UNITAT OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions Què treballaràs? En acabar la unitat has de ser capaç de

Más detalles

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS EL BANY un espai de tranquil litat Lluny de la freda funcionalitat del passat, avui dia el bany s ha transformat en un espai més habitable. Un lloc on la distribució està

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

MATERIAL A UTILITZAR: Núm. de DESPLEGABLE: P5 Núm. 1 FITXA: - Desplegable amb vinyetes d algunes de les seqüències de la història de la Bleda.

MATERIAL A UTILITZAR: Núm. de DESPLEGABLE: P5 Núm. 1 FITXA: - Desplegable amb vinyetes d algunes de les seqüències de la història de la Bleda. NOM DE L ACTIVITAT: La Bleda ha après moltes coses... i tu? Núm. de FITXA: DESPLEGABLE: P5 Núm. 1 OBJECTIUS: - Que els nens/es identifiquin els hàbits higiènics com a hàbits diaris. - Que els nens/es integrin

Más detalles

Treballem els hàbits

Treballem els hàbits Treballem els hàbits Ceip Font de l Orpina C/ Margarides, 12 1 08233 Vacarisses Tel. 938281742 Els HÀBITS són conductes automatitzades, no innates, sinó adquirides per mitjà de l experiència i l aprenentatge,

Más detalles

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies:

POLÍTICA DE COOKIES. La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies: POLÍTICA DE COOKIES Una "Cookie" es un pequeño archivo que se almacena en el ordenador del usuario y nos permite reconocerle. El conjunto de "cookies" nos ayuda a mejorar la calidad de nuestra web, permitiéndonos

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

CALC 1... Introducció als fulls de càlcul

CALC 1... Introducció als fulls de càlcul CALC 1... Introducció als fulls de càlcul UNA MICA DE TEORIA QUÈ ÉS I PER QUÈ SERVEIX UN FULL DE CÀLCUL? Un full de càlcul, com el Calc, és un programa que permet: - Desar dades numèriques i textos. -

Más detalles

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES. Les funcions i tasques a desenvolupar s articulen dintre de les pròpies atribuïdes a l EAIA en el seu Decret de creació 338/1986 de 18 de novembre (DOGC

Más detalles

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest document recull les possibles convalidacions de mòduls i unitats formatives del cicle formatiu de grau superior ICA0 Administració de sistemes,

Más detalles

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU

INSTITUT GUTTMANN - DOSSIER INFORMATIU Aquesta carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària ha estat aprovada amb caràcter de document programàtic a la sessió de govern del Consell Executiu de la Generalitat

Más detalles

La marca de la Diputació de Barcelona

La marca de la Diputació de Barcelona La marca de la Diputació de Barcelona La nostra marca evoluciona amb nosaltres La Diputació de Barcelona ha revisat la seva marca, d una banda per aconseguir una imatge unificada que ens identifiqui com

Más detalles

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A...

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A... Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Secretaria de Polítiques Educatives Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme Servei d Immersió i Acolliment Lingüístics Programa biblioteca escolar

Más detalles

Els arxius que crea Ms Excel reben el nom de LibroN, per aquest motiu cada vegada que creem un arxiu inicialment es diu Libro1, Libro2, Libro3,...

Els arxius que crea Ms Excel reben el nom de LibroN, per aquest motiu cada vegada que creem un arxiu inicialment es diu Libro1, Libro2, Libro3,... Què és Excel? Ms Excel és una aplicació informàtica que ens proporciona una forma molt còmoda i eficaç de treballar amb dades. Entre altres possibilitats, permet realitzar anàlisis, càlculs matemàtics,

Más detalles

NOM IMATGE /enllaç ampliació d informació EXPLICACIONS

NOM IMATGE /enllaç ampliació d informació EXPLICACIONS L ORDINADOR Tipus d ordinadors de sobretaula portàtil de butxaca Formats per la unitat central, el teclat, el ratolí i la pantalla. A la unitat central o torre és on es troben la gran part del maquinari

Más detalles

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ

PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ PROGRAMACIÓN CURSOS FORMACIÓN PARA EL EMPLEO PROGRAMACIÓ CURSOS FORMACIÓ PER A L'OCUPACIÓ OFERTA FORMATIVA DICIEMBRE 2015 JUNIO 2016 OFERTA FORMATIVA DESEMBRE 2015 JUNY 2016 El plazo de inscripción de

Más detalles

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida

Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida Comença l aventura del Pool Party a la Vall d Albaida El programa de turisme que combina esport, musica i gastronomia La Vall d Albaida 09.06.2014 Un total de 12 municipis de la comarca participaran en

Más detalles

Poden obrir sense limitació d horari i tots els dies. Poden obrir sense limitació d horari (mínim: 18 h el dia) i tots els dies excepte els dies de tancament obligatori (1 de gener i 25 de desembre) i

Más detalles

Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART

Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART Centre Jujol-Can Negre ESCOLA MUNICIPAL D ART PROGRAMA DE CURSOS I ACTIVITATS GENER - MARÇ 2016 CENTRE JUJOL CAN NEGRE COM A ESCOLA MUNICIPAL D ART ESPAI PER L ART, AMB L ART Amb aquests eixos i un espai

Más detalles

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera

Jornada de portes obertes del Batxillerat. Institut Celestí Bellera Jornada de portes obertes del Batxillerat Institut Celestí Bellera maig de 2016 Estructura del sistema educatiu PRIMÀRIA (de 3 a 12 anys) E S O 1r, 2n, 3r, 4t curs (de 12 a 16 anys) BATXILLERAT LOMCE 1r

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places 1 20

INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places 1 20 ESCOLA MUNICIPAL D ADULTS / E.P.A. AJUNTAMENT DE BÉTERA Avinguda València, 26 961 601 874 INFORMACIONS INSCRIPCIÓ CURS Grups Places Curs Participació i Preparació per altres programes formatius / Curso

Más detalles

Inscriure s al cens de l Agència Tributària per obtenir el Número d Identificació Fiscal (NIF). S ha d omplir l imprès 036 (alta censal), amb el qual també es dóna d alta de l Impost sobre Activitats Econòmiques

Más detalles

2.- En cas de necessitat una atenció posterior a la prestada en primera instància, quan indiquen en urgències la necessitat un seguiment per un

2.- En cas de necessitat una atenció posterior a la prestada en primera instància, quan indiquen en urgències la necessitat un seguiment per un RAM ACCIDENTS NUM. PÒLISSA: 50060362 CONSELLERIA DE EDUCACIÓ, INVESTIGACIÓ, CULTURA I ESPORT DIRECCIÓN GENERAL D ESPORT JOCS ESPORTIUS DE LA COMUNITAT VALENCIANA PROTOCOL D'ACTUACIÓ PER ALS ASSEGURATS

Más detalles

MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015

MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015 MATA DE JONC SUMMER CAMP 2015 EL CENTRE Gràcies a la vostra confiança, Ocidiomes celebra un any més el nostre Summer Camp a MATA DE JONC (Palma). Situat a tan sols 10 minuts del centre de Palma, molt pròxim

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- Empresa Iniciativa Empresarial (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- 1. La imatge corporativa La cultura corporativa-formada per la missió, la visió i els valors- representen l essència de l

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE 1. DEFINICIÓ: PER COMBINAR ESTUDIS AMB PERFECCIONAMENT DE GOLF Aquest Programa, va dirigit a nois i noies jugadors catalans, de nacionalitat espanyola i amb 2 anys,

Más detalles

Tallers de. dels nens

Tallers de. dels nens Tallers de coneixement i desenvolupament dels nens de 3 a 6 anys 2014-15 TALLERS DE CONEIXEMENT I DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE 3 A 6 ANYS Els Tallers de coneixement i desenvolupament dels nens de 3 a 6

Más detalles

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015

7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 7è PREMI CONSELL MUNICIPAL D IMMIGRACIÓ DE BARCELONA BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2015 Aquest document és un resum de les bases del 7è premi del Consell Municipal d Immigració de Barcelona. Conté, a més, informació

Más detalles

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS 1. El passatger d un autocar que realitza el trajecte Barcelona-Saragossa descobreix, quan arriba a destí, que han desaparegut una sèrie

Más detalles

Valencià Mitjà / Valenciano Intermedio Valencià Superior/ Valenciano Superior Anglés 1 / Ingles Anglés 2 / Inglés

Valencià Mitjà / Valenciano Intermedio Valencià Superior/ Valenciano Superior Anglés 1 / Ingles Anglés 2 / Inglés ESCOLA MUNICIPAL D ADULTS / E.P.A. AJUNTAMENT DE BÉTERA 2014 / 2015 CURS Places Plazas Vacants Alfabetització i neolectors / Alfabetización y 12 8 neolectores Primer Cicle. Nivell 1 Graduado Educación

Más detalles

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ

FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LES PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE COL LABORACIÓ Pàg.: 1 de 6 PRESTACIONS QUE OFEREIX EL PROCÉS DE TRAMITACIÓ DE BEQUES DE Pàg.: 2 de 6 FITXA DE DESCRIPCIÓ DE LA PRESTACIÓ DEFINICIÓ DE LA PRESTACIÓ Nom de la prestació Descripció Tramitació de beques

Más detalles

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA

NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Biblioteca Municipal Pompeu Fabra NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA Novembre de 2006 NORMES D ÚS DE LA BIBLIOTECA 1. Accés a la Biblioteca La Biblioteca és un servei públic municipal obert a tots els ciutadans,

Más detalles

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final

Àrea de Territori Serveis Municipals. Memòria 2014 Informe Final + Àrea de Territori Serveis Municipals Memòria 2014 Informe Final + Introducció! L objec(u principal del departament de obres i serveis de l Ajuntament de Montornès del Vallès és el manteniment de la via

Más detalles

Biblioteca i serveis universitaris

Biblioteca i serveis universitaris Biblioteca i serveis universitaris 275 Biblioteca i serveis universitaris Biblioteca A més del personal fix, format pel director, la cap de bibliotecàries i vuit professionals més, fem constar la presència

Más detalles

ORGANITZACIÓ DEL PLA D EMERGÈNCIA DE L ESCOLA DEL MAR

ORGANITZACIÓ DEL PLA D EMERGÈNCIA DE L ESCOLA DEL MAR ORGANITZACIÓ DEL PLA D EMERGÈNCIA DE L ESCOLA DEL MAR Procediment des de la detecció fins a l activació de l alarma - Avisar a la primera mestra que tens a prop, que avaluarà la importància. - Avisar al

Más detalles

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a

Per tot això, amb els informes favorables de l Advocacia General de la Generalitat i de la conselleria d Economia, Hisenda i Ocupació, a Conselleria de Justícia i Administracions Públiques DECRET 22/2008, de 7 de març, del Consell, pel qual s aprova l oferta d ocupació pública de 2008 per al personal de l administració de la Generalitat.

Más detalles

RÈGIM ECONÒMIC DELS DIPUTATS. Pressupost per al 2014

RÈGIM ECONÒMIC DELS DIPUTATS. Pressupost per al 2014 RÈGIM ECONÒMIC DELS DIPUTATS Pressupost per al 2014 1. Retribucions Els diputats tenen dret a una assignació fixa i poden percebre també assignacions variables amb el caràcter d indemnització per a l exercici

Más detalles

TEORIA I QÜESTIONARIS

TEORIA I QÜESTIONARIS ENGRANATGES Introducció Funcionament Velocitat TEORIA I QÜESTIONARIS Júlia Ahmad Tarrés 4t d ESO Tecnologia Professor Miquel Estruch Curs 2012-13 3r Trimestre 13 de maig de 2013 Escola Paidos 1. INTRODUCCIÓ

Más detalles

EL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL TRANSPORT DE MERCADERIES EL TRANSPORT DE MERCADERIES En primer terme s ha d indicar que en tot el que segueix, ens referirem al transport per carretera o via pública, realitzat mitjançant vehicles de motor. El transport de mercaderies,

Más detalles

La volta al món en 80 dies-07 18/10/07 08:23 Página 107 I TU, COM HO VEUS?

La volta al món en 80 dies-07 18/10/07 08:23 Página 107 I TU, COM HO VEUS? I TU, COM HO VEUS? ~ I tu, com ho veus? ~ La volta al món en 80 dies ~ 1 El treball a) Phileas Fogg té prou diners per viure bé sense haver de treballar. Coneixes personalment algú que pugui viure bé

Más detalles

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional)

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional) El certificat És el document per mitjà del qual l Administració dóna fe d un fet o garanteix l exactitud de les dades que conté un arxiu, un llibre d actes, un registre, etcètera. Mida del full: ISO A4

Más detalles

Fem un correu electrónic!! ( )

Fem un correu electrónic!! ( ) Fem un correu electrónic!! (E-mail) El correu electrònic es un dels serveis de Internet més antic i al mateix temps es un dels més populars i estesos perquè s utilitza en els àmbits d'oci i treball. Es

Más detalles

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES

VA ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES VA-17-11 ACUERDO CON EL BBVA: FINANCIACIÓN EN CONDICIONES ESPECIALES Les recordamos que, con el objetivo de seguir aportando a nuestros asociados ventajas que les permitan afrontar estos momentos de coyuntura

Más detalles

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo)

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Districte de Sant Martí Juliol de 2013 BIM/SA Barcelona d Infraestructures Municipals La

Más detalles

Consum a través Internet... Compra sense por!

Consum a través Internet... Compra sense por! Consum a través Internet... Compra sense por! SABIES QUÈ...? T has plantejat mai quina diferència hi ha entre la botiga del costat de casa i una botiga d Internet? Què tenen en comú?? Semblances Diferències

Más detalles

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 PROMOCIÓN INTERNACIONAL nº - 124 / 31-24 setembre 2014 Catalunya MISÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 Ens plau informar-los de la propera missió empresarial a la Costa

Más detalles

IES s'agulla. Presentació del curs de 1r d'eso. Carretera de Malgrat, 13 Blanes sagulla.xtec.cat

IES s'agulla. Presentació del curs de 1r d'eso. Carretera de Malgrat, 13 Blanes  sagulla.xtec.cat IES s'agulla 2n CURS D'ESO Presentació del curs 2007 2008 Carretera de Malgrat, 13 Blanes http://ies sagulla.xtec.cat 2 ÍNDEX EL CURRÍCULUM DE 2n D ESO... 4 L AVALUACIÓ A L ESO... 5 HORARI DEL CURS I EQUIP

Más detalles

La solució natural per tornar a somriure. Implants dentals. Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots.

La solució natural per tornar a somriure. Implants dentals. Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots. Implants dentals La solució natural per tornar a somriure Per estètica, per seguretat, la solució òptima per a tots. Implant System Tornar a somriure. Sentir-se bé amb un mateix. Gaudir de la pròpia imatge.

Más detalles

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST

ANUNCI DE REGATES CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST 27 i 28 de setembre CN L ESCALA 25 i 26 d octubre CN EL BALÍS 29 i 30 de novembre CN GARRAF 13 i 14 de desembre CN VILANOVA 17 i 18 de gener CN SALOU 21 i 22 de febrer CN PORT D ARO ANUNCI DE REGATA 1

Más detalles

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ Barcelona, 6 de Maig del 2015 Què és el TDAH? Característiques Trastorns

Más detalles

Àrea de PSICOMOTRICITAT Aportacions de l àrea a les Capacitats. Capacitats pròpies de l àrea. Objectius. Continguts

Àrea de PSICOMOTRICITAT Aportacions de l àrea a les Capacitats. Capacitats pròpies de l àrea. Objectius. Continguts 3. Trimestre UP : QUIN COSTAT FEM SERVIR? Àrea de PSICOMOTRICITAT Aportacions de l àrea a les Capacitats Aprendre a descobrir i tenir iniciativa. Aprendre a conviure i habitar el món. Capacitats pròpies

Más detalles

TFGs d oferta pública i concertats:

TFGs d oferta pública i concertats: Guia ràpida per a donar d'alta un TFG/TFM A continuació es detalla una guia ràpida per a donar d alta un TFG, el procediment a seguir dependrà del tipus de TFG TFGs d oferta pública i concertats: Els passos

Más detalles

Tipus de Currículum Vitae

Tipus de Currículum Vitae El Currículum Vitae El currículum és un document que conté informació personal i professional necessària i rellevant per trobar feina en el món laboral. L objectiu del currículum és obtenir una entrevista

Más detalles

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona Sistema d Ordenació Municipal Desembre de 2012 Índex 1. Presentació... 2 2. Mapa de llocs de treball... 4 3. Fitxes Generals... 6 4. Introducció

Más detalles

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic)

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic) FACTURACI Ó ELECTRÒNI CA Factura Electrònica (en el sector públic) Què és? És un document electrònic que: Viatja per mitjans electrònics Garanteix l autenticitat de l origen Garanteix la integritat it

Más detalles

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS GAVAMÓN, es un festival de cine y derechos humanos, que pretende visualizar los esfuerzos e iniciativas que personas e instituciones llevan a cabo para mejorar

Más detalles

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS

REVISONS DE GAS ALS DOMICILIS CONCEPTES BÀSICS Què és una revisió periòdica del gas? i cada quant temps ha de realitzar-se una revisió periòdica de gas butà? Una revisió periòdica del gas és el procés per mitjà del qual una empresa

Más detalles

ORDENE ORDENO. 5. La denominació d estes ensenyances en la modalitat d educació

ORDENE ORDENO. 5. La denominació d estes ensenyances en la modalitat d educació Conselleria d Educació ORDE de 23 de juny de 2008, de la Conselleria d Educació, per la qual es regula l organització i el funcionament de l ensenyança d anglés del nivell bàsic i del nivell intermedi,

Más detalles

Creació d un bloc amb Blogger (I)

Creació d un bloc amb Blogger (I) Creació d un bloc amb Blogger (I) Una vegada tenim operatiu un compte de correu electrònic a GMail és molt senzill crear un compte amb Blogger! Accediu a l adreça http://www.blogger.com. Una vegada la

Más detalles

Inici curs escolar Barcelona

Inici curs escolar Barcelona Inici curs escolar 2016-2017 Barcelona 6 de setembre de 2016 Les claus del nou curs Noves eines Capacitació Formació Equips educatius Equitat Preparats Necessitats Futur Treball per zones Nova Programes

Más detalles

ANNEX II ANEXO II. Viverista / Viverista. Jardineria / Jardinería. Venedor tècnic / Vendedor técnic. Fusteria PVC / Carpintería PVC.

ANNEX II ANEXO II. Viverista / Viverista. Jardineria / Jardinería. Venedor tècnic / Vendedor técnic. Fusteria PVC / Carpintería PVC. 9586 2001 05 04 DOGV - Núm. 3.992 Conselleria de Benestar Social CORRECCIÓ d'errades de l'ordre de 12 d'abril de 2001 de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es convoquen ajudes per a l'any 2001

Más detalles

CAMINANT AMB JESÚS I 3r EP (Curs )

CAMINANT AMB JESÚS I 3r EP (Curs ) Palma, 19 de setembre de 2016 Circular núm.:7 3r EP CAMINANT AMB JESÚS I 3r EP (Curs 2016-2017) Benvolguts amics i amigues, Com cada any us oferim la possibilitat que els vostres fills i filles participin

Más detalles