Presentada una querella contra el bombardeig italià del Col legi de l Advocacia de Barcelona durant la Guerra Civil

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Presentada una querella contra el bombardeig italià del Col legi de l Advocacia de Barcelona durant la Guerra Civil"

Transcripción

1 Presentada una querella contra el bombardeig italià del Col legi de l Advocacia de Barcelona durant la Guerra Civil

2 Presentada una querella contra el bombardeig italià del Col legi d'advocats de Barcelona durant la Guerra Civil 14/06/ :57 ACN Barcelona.-Advocats de la Comissió de Memòria Històrica del Col legi de l'advocacia de Barcelona (ICAB) han presentat una querella pels danys patits al Palauet Casades, la seu de la institució situada al carrer Mallorca, durant la Guerra Civil pel bombardeig d'un creuer de guerra italià l'any Un jutjat de Barcelona ha de decidir ara si investiga els tres comandaments del buc italià que van liderar l'atac. Va ser el 13 de febrer de 1937, quan el vaixell 'Eugenio di Savoia' va bombardejar Barcelona per destruir la fàbrica de motors d'aviació Elizalde, però els obusos van acabar impactant sobre diversos edificis dels barris de Gràcia i l'eixample. Van morir 18 persones i 18 més van quedar ferides. Va ser el primer bombardeig sobre la capital catalana durant la Guerra Civil que va acabar amb víctimes mortals. El creuer va llençar des d'uns 9 quilòmetres de distància de la costa un total de 24 obusos sobre el centre de Barcelona, que es va convertir en la primera gran ciutat europea bombardejada a la rereguarda.la querella, avançada pel diari 'Ara', acusa els comandaments militars, que no se sap si estan vius o morts, d'un delicte contra la humanitat i de danys contra béns de la població civil. La demanda considera que el bombardeig va vulnerar el dret internacional, perquè no s'hauria respectat el principi de no intervenció.a tot l'estat només s'està investigant una altra querella pels bombardejos de la Guerra Civil. Es tracta de la que va presentar l'associació Altraitalia pels bombardejos de l'aviació italiana sobre Barcelona, que tramita un altre jutjat de la capital catalana.

3 Presentada una querella contra el bombardeig italià del Col legi d'advocats de Barcelona durant la Guerra Civil 14/06/ :57 ACN Barcelona.-Advocats de la Comissió de Memòria Històrica del Col legi de l'advocacia de Barcelona (ICAB) han presentat una querella pels danys patits al Palauet Casades, la seu de la institució situada al carrer Mallorca, durant la Guerra Civil pel bombardeig d'un creuer de guerra italià l'any Un jutjat de Barcelona ha de decidir ara si investiga els tres comandaments del buc italià que van liderar l'atac. Va ser el 13 de febrer de 1937, quan el vaixell 'Eugenio di Savoia' va bombardejar Barcelona per destruir la fàbrica de motors d'aviació Elizalde, però els obusos van acabar impactant sobre diversos edificis dels barris de Gràcia i l'eixample. Van morir 18 persones i 18 més van quedar ferides. Va ser el primer bombardeig sobre la capital catalana durant la Guerra Civil que va acabar amb víctimes mortals. El creuer va llençar des d'uns 9 quilòmetres de distància de la costa un total de 24 obusos sobre el centre de Barcelona, que es va convertir en la primera gran ciutat europea bombardejada a la rereguarda.la querella, avançada pel diari 'Ara', acusa els comandaments militars, que no se sap si estan vius o morts, d'un delicte contra la humanitat i de danys contra béns de la població civil. La demanda considera que el bombardeig va vulnerar el dret internacional, perquè no s'hauria respectat el principi de no intervenció.a tot l'estat només s'està investigant una altra querella pels bombardejos de la Guerra Civil. Es tracta de la que va presentar l'associació Altraitalia pels bombardejos de l'aviació italiana sobre Barcelona, que tramita un altre jutjat de la capital catalana.

4 Twitter Facebook 16 Google Plus Linked In Mes VOLEN QUE S'INVESTIGUI UN DELS BOMBARDEJOS NAVALS A BARCELONA DURANT LA GUERRA CIVIL El Col legi d'advocats de Barcelona ha presentat una querella pels danys patits a la seu de la institució durant el bombardeig d'un vaixell italià el 13 de febrer de 1937 MONTSE RIART Barcelona Actualitzada el 14/06/ :12 El 13 de febrer de 1937, el creuer de guerra italià Eugenio di Savoia va bombardejar Barcelona. El seu objectiu era la fàbrica de motors d'aviació Elizalde, però els obusos van acabar impactant sobre diversos edificis de Gràcia i de l'eixample barceloní. 18 persones van morir i 18 més van quedar ferides. Gairebé vuitanta anys després, el Col legi d'advocats de Barcelona ha presentat una querella pels danys patits al Palauet Casades, la seu de la institució situada al carrer Mallorca. Un jutjat de Barcelona ha de decidir ara si investiga els tres comandaments del buc italià que van liderar l'atac. Es tracta del primer bombardeig sobre la ciutat comtal de la Guerra Civil amb víctimes mortals. El creuer va llençar des de metres de distància de la costa, 24 obusos sobre el centre de Barcelona, que es va convertir en la primera gran ciutat europea bombardejada a la rereguarda.

5 La querella acusa els comandaments militars, que no se sap si estan vius o morts, d'un delicte de lesa humanitat i i de danys contra béns de la població civil. La demanda considera que hauria vulnerat el dret internacional, perquè no s'hauria respectat el principi de no intervenció. A tot l'estat només s'està investigant una querella pels bombardejos de la Guerra Civil. Es tracta de la que va presentar l'associació Altraitalia pels bombardejos de l'aviació italiana sobre Barcelona, que tramita un altre jutjat de la capital catalana. Civil_0_ html

6 Presentada una querella contra el bombardeig italià del Col legi d'advocats de Barcelona durant la Guerra Civil 14/06/ :57 ACN Barcelona.-Advocats de la Comissió de Memòria Històrica del Col legi de l'advocacia de Barcelona (ICAB) han presentat una querella pels danys patits al Palauet Casades, la seu de la institució situada al carrer Mallorca, durant la Guerra Civil pel bombardeig d'un creuer de guerra italià l'any Un jutjat de Barcelona ha de decidir ara si investiga els tres comandaments del buc italià que van liderar l'atac. Va ser el 13 de febrer de 1937, quan el vaixell 'Eugenio di Savoia' va bombardejar Barcelona per destruir la fàbrica de motors d'aviació Elizalde, però els obusos van acabar impactant sobre diversos edificis dels barris de Gràcia i l'eixample. Van morir 18 persones i 18 més van quedar ferides. Va ser el primer bombardeig sobre la capital catalana durant la Guerra Civil que va acabar amb víctimes mortals. El creuer va llençar des d'uns 9 quilòmetres de distància de la costa un total de 24 obusos sobre el centre de Barcelona, que es va convertir en la primera gran ciutat europea bombardejada a la rereguarda.la querella, avançada pel diari 'Ara', acusa els comandaments militars, que no se sap si estan vius o morts, d'un delicte contra la humanitat i de danys contra béns de la població civil. La demanda considera que el bombardeig va vulnerar el dret internacional, perquè no s'hauria respectat el principi de no intervenció.a tot l'estat només s'està investigant una altra querella pels bombardejos de la Guerra Civil. Es tracta de la que va presentar l'associació Altraitalia pels bombardejos de l'aviació italiana sobre Barcelona, que tramita un altre jutjat de la capital catalana.

7 Presentada una querella contra el bombardeig italià del Col legi d'advocats de Barcelona durant la Guerra Civil 14/06/ :57 ACN Barcelona.-Advocats de la Comissió de Memòria Històrica del Col legi de l'advocacia de Barcelona (ICAB) han presentat una querella pels danys patits al Palauet Casades, la seu de la institució situada al carrer Mallorca, durant la Guerra Civil pel bombardeig d'un creuer de guerra italià l'any Un jutjat de Barcelona ha de decidir ara si investiga els tres comandaments del buc italià que van liderar l'atac. Va ser el 13 de febrer de 1937, quan el vaixell 'Eugenio di Savoia' va bombardejar Barcelona per destruir la fàbrica de motors d'aviació Elizalde, però els obusos van acabar impactant sobre diversos edificis dels barris de Gràcia i l'eixample. Van morir 18 persones i 18 més van quedar ferides. Va ser el primer bombardeig sobre la capital catalana durant la Guerra Civil que va acabar amb víctimes mortals. El creuer va llençar des d'uns 9 quilòmetres de distància de la costa un total de 24 obusos sobre el centre de Barcelona, que es va convertir en la primera gran ciutat europea bombardejada a la rereguarda.la querella, avançada pel diari 'Ara', acusa els comandaments militars, que no se sap si estan vius o morts, d'un delicte contra la humanitat i de danys contra béns de la població civil. La demanda considera que el bombardeig va vulnerar el dret internacional, perquè no s'hauria respectat el principi de no intervenció.a tot l'estat només s'està investigant una altra querella pels bombardejos de la Guerra Civil. Es tracta de la que va presentar l'associació Altraitalia pels bombardejos de l'aviació italiana sobre Barcelona, que tramita un altre jutjat de la capital catalana.

8 Presentada una querella contra el bombardeig italià del Col legi d'advocats de Barcelona durant la Guerra Civil 14/06/2016 BARCELONA» ACN El febrer del 1937 un buc de guerra de Mussolini va causar 18 morts i 18 ferits a l'eixample i Gràcia Advocats de la Comissió de Memòria Històrica del Col legi de l'advocacia de Barcelona (ICAB) han presentat una querella pels danys patits al Palauet Casades, la seu de la institució situada al carrer Mallorca, durant la Guerra Civil pel bombardeig d'un creuer de guerra italià l'any Un jutjat de Barcelona ha de decidir ara si investiga els tres comandaments del buc italià que van liderar l'atac. Va ser el 13 de febrer de 1937, quan el vaixell 'Eugenio di Savoia' va bombardejar Barcelona per destruir la fàbrica de motors d'aviació Elizalde, però els obusos van acabar impactant sobre diversos edificis dels barris de Gràcia i l'eixample. Van morir 18 persones i 18 més van quedar ferides.

TEMA 8 LA TERRA I LA SEUA DINÀMICA: EL RELLEU DE LA TERRA I LES ROQUES

TEMA 8 LA TERRA I LA SEUA DINÀMICA: EL RELLEU DE LA TERRA I LES ROQUES TEMA 8 LA TERRA I LA SEUA DINÀMICA: EL RELLEU DE LA TERRA I LES ROQUES Quadern Cognoms: Nom: Data: Nivell: 2n d E S O Grup: 1.- EL RELLEU DE LA TERRA 2.- ELS TIPUS DE ROQUES 3.- EL CICLE DE LES ROQUES

Más detalles

PABLO RUIZ PICASSO , ANDALUSIA

PABLO RUIZ PICASSO , ANDALUSIA PABLO RUIZ PICASSO 1881, ANDALUSIA Va néixer l any 1881 a Málaga i va morir als 92 anys a la ciutat francesa de Mogins (va morir l any 1973). Des de petit va ser un artista amb molt talent. Als 8 anys

Más detalles

L'ICAB DEMANA INSPECCIONS PER EVITAR BARALLES IL LEGALS DE GALLS I GOSSOS

L'ICAB DEMANA INSPECCIONS PER EVITAR BARALLES IL LEGALS DE GALLS I GOSSOS L'ICAB DEMANA INSPECCIONS PER EVITAR BARALLES IL LEGALS DE GALLS I GOSSOS L'ICAB demana inspeccions per evitar baralles il legals de galls i gossos BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS) La Comissió de Protecció

Más detalles

Exposició de pintura. TERRES DE BOIRA Verónica Querol 16 d octubre 9 de novembre

Exposició de pintura. TERRES DE BOIRA Verónica Querol 16 d octubre 9 de novembre Exposició de pintura TERRES DE BOIRA Verónica Querol 16 d octubre 9 de novembre PRESENTACIÓN PRESENTACIÓ TERRES DE BOIRA Verónica Querol va començar en el món de la pintura de forma autodidacta en els

Más detalles

màsters d especialització jurídica 4a edició 2006/2007

màsters d especialització jurídica 4a edició 2006/2007 campusicab màsters d especialització jurídica 4a edició 2006/2007 Currículums Especialistes en Dret i amb experiència pràctica, el millor valor. El campus del Col legi d Advocats de Barcelona selecciona

Más detalles

www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls

www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls www.valls.cat Troba'ns a VisitaValls RUTES GUIADES PER VALLS La Ciutat de Valls us convida a gaudir d'una ruta turística guiada pel centre històric de la capital de l'alt Camp. Totes les rutes tenen una

Más detalles

Aquest és un fragment de l'entrada Porta Pintada, plaça de la del llibre Els carrers de Palma de Gabriel Bibiloni (en procés de publicació)

Aquest és un fragment de l'entrada Porta Pintada, plaça de la del llibre Els carrers de Palma de Gabriel Bibiloni (en procés de publicació) Aquest és un fragment de l'entrada Porta Pintada, plaça de la del llibre Els carrers de Palma de Gabriel Bibiloni (en procés de publicació) Porta Pintada, plaça de la En aquesta entrada entenem per plaça

Más detalles

TELEVISIÓN. Titular/Medio 126 / 390

TELEVISIÓN. Titular/Medio 126 / 390 125 / 390 04/01/14 BARCELONA TV ( LOCAL BARCELONA ) - BTV NOTICIES NIT - 21:38h - 00:00:38 #SOCIETAT. AVUI TANCA PORTES LES FESTIVAL DE LA INFANCIA DE MONTJUIC. 04/01/14 ESPORT 3 - TOT L'ESPORT - 00:10h

Más detalles

Ministerio de Economía y Competitividad. Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación

Ministerio de Economía y Competitividad. Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación Ministerio de Economía y Competitividad. Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación Curriculum vitae Nombre: CRISTINA ARGELICH COMELLES Fecha: 27/11/2014 Número de registro: 02224 Fecha

Más detalles

RECULL DE PREMSA. Congrés sobre Jaume I a Girona. 29 de novembre 2008. comunicació. Consulta El Butlletí de l IEC

RECULL DE PREMSA. Congrés sobre Jaume I a Girona. 29 de novembre 2008. comunicació. Consulta El Butlletí de l IEC comunicació RECULL DE PREMSA Congrés sobre Jaume I a Girona 29 de novembre 2008 Consulta El Butlletí de l IEC Institut d Estudis Catalans Comunicació Carrer del Carme, 47 08001 Barcelona Tel 932 701 620

Más detalles

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional)

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional) El certificat És el document per mitjà del qual l Administració dóna fe d un fet o garanteix l exactitud de les dades que conté un arxiu, un llibre d actes, un registre, etcètera. Mida del full: ISO A4

Más detalles

Plan de Estudios de Arquitectura de 1957

Plan de Estudios de Arquitectura de 1957 Plan de Estudios de Arquitectura de 1957 Selectivo de ciencias Iniciación Primer curso Segundo Tercero Cuarto Quinto ESPECIALIDADES Economía y técnica de obras Estructuras Acondicionamiento e instalaciones

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Qui ho va fer? Antoni Gaudi. On i quan va néixer? va néixer a Tarragona al 25 de juny de Quan es va morir? 10 de juny de 1926.

Qui ho va fer? Antoni Gaudi. On i quan va néixer? va néixer a Tarragona al 25 de juny de Quan es va morir? 10 de juny de 1926. Qui ho va fer? Antoni Gaudi. On i quan va néixer? va néixer a Tarragona al 25 de juny de 1852. Quan es va morir? 10 de juny de 1926. Altres obres importants: la Pedrera, palau Güell, i la sagrada família.

Más detalles

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS

CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS CASOS PRÀCTICS EXAMEN DE VIATGERS CASOS PRÁCTICOS EXAMEN DE VIAJEROS 1. El passatger d un autocar que realitza el trajecte Barcelona-Saragossa descobreix, quan arriba a destí, que han desaparegut una sèrie

Más detalles

MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC

MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC A) CONFIGURACIÓ EXPLORADOR I SISTEMA OPERATIU B) LLOCS DE CONFIANÇA DEL NAVEGADOR C) RECOMACIONS INTERNET EXPLORER 10 i 11 D) INSTAL LACIÓ DE JAVA E) SIGNATURA

Más detalles

CURRICULUM VITAE Y BIBLIOGRAFÍA. Xavier Rubert de Ventós

CURRICULUM VITAE Y BIBLIOGRAFÍA. Xavier Rubert de Ventós CURRICULUM VITAE Y BIBLIOGRAFÍA Xavier Rubert de Ventós DATOS PERSONALES Xavier Rubert de Ventós Nacido el uno de setembre de 1939 DIRECCIÓN PROFESSIONAL Universitat Oberta de Catalunya- UOC Avda. Tibidabo,

Más detalles

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA

Col legi de Fisioterapeutes RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Col legi de Fisioterapeutes de Catalunya RECULL DE PREMSA DIA MUNDIAL DE LA FISIOTERÀPIA Setembre 2004 Els fisioterapeutes critiquen el sistema de regularització de la Generalitat de les teràpies naturals

Más detalles

Fecha Titular/Medio Pág. Docs.

Fecha Titular/Medio Pág. Docs. COMISSIO EUROPEA Fecha Titular/Medio Pág. Docs. EL PP ASUME EL DESGASTE DE RAJOY PERO SE COBRA LA PIEZA DE BERMEJO / EL PERIODICO DE CATALUNYA 5 3 EL GOVERN CREU QUE EL SEGARRA-GARRIGUES POT SER VIABLE

Más detalles

LA VIDA DE! TUTANKAMON

LA VIDA DE! TUTANKAMON LA VIDA DE! TUTANKAMON Jo, TUTANKAMON Vaig néixer l any 1345 ac, a Egipte, en l època de l Imperi Nou. IMPERI ANTIC IMPERI MITJÀ IMPERI NOU ÈPOCA TARDANA Tutankamon (1345 1325 ac) La meva infància va estar

Más detalles

CONEIXES LES DENTS? Objectiu: Conèixer i diferenciar els tipus de dentadura i de dents.

CONEIXES LES DENTS? Objectiu: Conèixer i diferenciar els tipus de dentadura i de dents. CONEIXES LES DENTS? Objectiu: Conèixer i diferenciar els tipus de dentadura i de dents. Descripció: A partir de la fitxa de treball núm.1, comentar i diferenciar la dentició temporal de la permanent, així

Más detalles

L APARELL CIRCULATORI

L APARELL CIRCULATORI L APARELL CIRCULATORI NOM... CURS... L'aparell circulatori està format pel cor i els vasos sanguinis. El cor impulsa la sang pels vasos sanguinis, que recorren tot el cos. La funció principal de la circulació

Más detalles

Sesión: Oglindă do monde romance (Marzo - Junio de 2013) Rubrique III: Viajes, Culturas e Idiomas

Sesión: Oglindă do monde romance (Marzo - Junio de 2013) Rubrique III: Viajes, Culturas e Idiomas Sesión: Oglindă do monde romance (Marzo - Junio de 2013) Rubrique III: Viajes, Culturas e Idiomas Équipes participants: SPIRAL (Strasbourg), UAB (Barcelone), Universidad de Antioquia, Voces argentinas.

Más detalles

2.- En cas de necessitat una atenció posterior a la prestada en primera instància, quan indiquen en urgències la necessitat un seguiment per un

2.- En cas de necessitat una atenció posterior a la prestada en primera instància, quan indiquen en urgències la necessitat un seguiment per un RAM ACCIDENTS NUM. PÒLISSA: 50060362 CONSELLERIA DE EDUCACIÓ, INVESTIGACIÓ, CULTURA I ESPORT DIRECCIÓN GENERAL D ESPORT JOCS ESPORTIUS DE LA COMUNITAT VALENCIANA PROTOCOL D'ACTUACIÓ PER ALS ASSEGURATS

Más detalles

Anàlisis de l increment del nombre de morts a Catalunya per accident de trànsit el 2015

Anàlisis de l increment del nombre de morts a Catalunya per accident de trànsit el 2015 Anàlisis de l increment del nombre de morts a Catalunya per accident de trànsit el 2015 El 2015 han mort 172 persones a les carreteres de Catalunya, un 22,8% més que al 2014. Catalunya s allunya de l objectiu

Más detalles

Conèixer el País Càtar

Conèixer el País Càtar Conèixer el País Càtar Programa Dia 3 d octubre. Barcelona Montségur Mirepoix Carcassone Presentació en el punt i l'hora acordats per agafar l'autocar privat amb destinació a Montségur. Arribada i visita

Más detalles

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS

I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS I PREMIO GAVÀMÓN PINTURA Y DERECHOS HUMANOS GAVAMÓN, es un festival de cine y derechos humanos, que pretende visualizar los esfuerzos e iniciativas que personas e instituciones llevan a cabo para mejorar

Más detalles

TEORIA I QÜESTIONARIS

TEORIA I QÜESTIONARIS ENGRANATGES Introducció Funcionament Velocitat TEORIA I QÜESTIONARIS Júlia Ahmad Tarrés 4t d ESO Tecnologia Professor Miquel Estruch Curs 2012-13 3r Trimestre 13 de maig de 2013 Escola Paidos 1. INTRODUCCIÓ

Más detalles

Creació d un bloc amb Blogger (I)

Creació d un bloc amb Blogger (I) Creació d un bloc amb Blogger (I) Una vegada tenim operatiu un compte de correu electrònic a GMail és molt senzill crear un compte amb Blogger! Accediu a l adreça http://www.blogger.com. Una vegada la

Más detalles

11s. Jornades Catalanes d Informació i Documentació. Barcelona, 22 i 23 de maig de 2008. VIVÈNCIES: La Barcelona que vaig viure (1931-1945)

11s. Jornades Catalanes d Informació i Documentació. Barcelona, 22 i 23 de maig de 2008. VIVÈNCIES: La Barcelona que vaig viure (1931-1945) 11s. Jornades Catalanes d Informació i Documentació. Barcelona, 22 i 23 de maig de 2008 VIVÈNCIES: La Barcelona que vaig viure (1931-1945) Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra Esperança Paños i Ester Corbera

Más detalles

REGISTRO DE SOCIEDADES PROFESIONALES DE ABOGADOS

REGISTRO DE SOCIEDADES PROFESIONALES DE ABOGADOS REGISTRO DE SOCIEDADES PROFESIONALES DE ABOGADOS El día 16 de junio de 2007 entró en vigor la ley 2/2007, de 15 de marzo, de Sociedades Profesionales, que regula el ejercicio en común de las actividades

Más detalles

1 Com es representa el territori?

1 Com es representa el territori? Canvi de sistema de referència d ED50 a ETRS89 El sistema de referència ETRS89 és el sistema legalment vigent i oficial per a Catalunya establert pel Decret 1071/2007. Les cartografies i plànols existents

Más detalles

CRISTÒFOR COLOM I EL BARRI BARCELONÍ DE LA RIBERA. Si donéssim per cert que el descobridor Cristòfor-Joan Colom no és altre

CRISTÒFOR COLOM I EL BARRI BARCELONÍ DE LA RIBERA. Si donéssim per cert que el descobridor Cristòfor-Joan Colom no és altre CRISTÒFOR COLOM I EL BARRI BARCELONÍ DE LA RIBERA Si donéssim per cert que el descobridor Cristòfor-Joan Colom no és altre que el navegant, militar i polític barceloní Joan Colom, que té cases prop de

Más detalles

antes de estar al sol. No hay que tomar el sol poco las orejas y los labios. mucho tiempo al sol. Volver a aplicarla

antes de estar al sol. No hay que tomar el sol poco las orejas y los labios. mucho tiempo al sol. Volver a aplicarla Cuida tu Piel Cuando hace buen tiempo y, sobre todo en verano, los momentos de ocio se aprovechan generalmente para estar al aire libre, disfrutando del sol en la playa, los parques, el campo y en la montaña.

Más detalles

IES J. MIR CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA EL PATRIMONI

IES J. MIR CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA EL PATRIMONI EL PATRIMONI CONCEPTE: El Patrimoni és el conjunt de BÉNS, DRETS I OBLIGACIONS de l empresa. Tota empresa, per poder funcionar necessita una sèrie d elements que formen part del seu patrimoni, per exemple:

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic)

Què no és? Què és? Factura Electrònica (en el sector públic) FACTURACI Ó ELECTRÒNI CA Factura Electrònica (en el sector públic) Què és? És un document electrònic que: Viatja per mitjans electrònics Garanteix l autenticitat de l origen Garanteix la integritat it

Más detalles

RELACIÓN DE CENTROS DE SALUD MENTAL (CSM)

RELACIÓN DE CENTROS DE SALUD MENTAL (CSM) RELACIÓN DE CENTROS DE SALUD MENTAL (CSM) - Clasificación: CSM Infantiles (por ámbito de actuación) y CSM Adultos (por ámbito de actuación) CSM INFANTILES Y JUVENILES (CSMIJ) Territorios: Distrito Ciutat

Más detalles

Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) = k (k R)

Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) = k (k R) 1 1 3 FUNCIONS LINEALS I QUADRÀTIQUES 3.1- Funcions constants Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) k

Más detalles

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ

PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ PROTOCOL PER AL MANEIG DEL TRASTORN PER DÈFICIT D ATENCIÓ AMB HIPERACTIVITAT (TDAH) INFANTO JUVENIL EN EL SISTEMA SANITARI CATALÀ Barcelona, 6 de Maig del 2015 Què és el TDAH? Característiques Trastorns

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

Acta de reunió del Consell de Comerç de l'eixample

Acta de reunió del Consell de Comerç de l'eixample Acta de reunió del Consell de Comerç de l'eixample Data: 19 de maig de 2008 Hora: 20.30 h Lloc: Sala reunions del Departament de Comunicació i Qualitat, carrer Valencia, 307, 3a planta Ordre del dia Aprovació,

Más detalles

DOLÇ ÀNGEL DE LA MORT

DOLÇ ÀNGEL DE LA MORT DOLÇ ÀNGEL DE LA MORT Dolç àngel de la Mort, si has de venir, més val que vinguis ara. Ara no temo gens el teu bes glacial, i hi ha una veu que em crida en la tenebra clara de més enllà del gual. Dels

Más detalles

Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT:

Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT: Valoració de Criteris - Mitgera PROJECTE PILOT: EMPLAÇAMENTS Reunió Dijous 11 de Juliol C/ Sancho d Avila Barri Hostafrancs c/creu coberta 104-106 C/Ramalleres amb c/ Montalegre Districte d Horta-Guinardó

Más detalles

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte

Barça Parc. Un nou espai, un nou concepte. Juliol 2009. Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte Barça Parc Un nou espai, un nou concepte Juliol 2009 Espai Barça. Un nou espai, un nou concepte El Barça: motor social i conjunt de valors El FC Barcelona, una de les entitats esportives més importants

Más detalles

RECULL DE PREMSA ROTARY CLUB MANRESA-BAGES

RECULL DE PREMSA ROTARY CLUB MANRESA-BAGES C/ Àngel Guimerà 49, 2n 1a 08241 Manresa Telf. 93 872 14 22 / Fax. 93 872 13 61 comunicacio@catpress.cat www.catpress.cat RECULL DE PREMSA ROTARY CLUB MANRESA-BAGES Nova junta Juliol 2013 Manresainfo.cat

Más detalles

4.7. Lleis de Newton (relacionen la força i el moviment)

4.7. Lleis de Newton (relacionen la força i el moviment) D21 4.7. Lleis de ewton (relacionen la força i el moviment) - Primera Llei de ewton o Llei d inèrcia QUÈ ÉS LA IÈRCIA? La inèrcia és la tendència que tenen el cossos a mantenirse en repòs o en MRU. Dit

Más detalles

Pantoprazole (no inclòs en guia)

Pantoprazole (no inclòs en guia) Mecanisme d acció Fàrmac Presentacions disponibles Inhibidor de la secreció àcida Inhibidor de la bomba de protons (IBP) Antagonista dels receptors H2 de la histamina (anti-h2) Antiàcid: neutralitza l

Más detalles

Vicedegana - Cap d estudis de Dret de la Facultat de Dret i Economia, Universitat de Lleida.

Vicedegana - Cap d estudis de Dret de la Facultat de Dret i Economia, Universitat de Lleida. ADORACIÓN PADIAL ALBÁS Departament de Dret Privat Facultat de Dret i Economia Universitat de Lleida C/ Jaume II, 73. Cappont 25001 Lleida Despatx: 3.05 Telf:. 973-703249 E-mail: padial@dpriv.udl.cat DADES

Más detalles

194 Beques 'Santander CRUE CEPYME Pràctiques en Empresa' per a estudiants de la Universitat de València Curs 2012/2013

194 Beques 'Santander CRUE CEPYME Pràctiques en Empresa' per a estudiants de la Universitat de València Curs 2012/2013 194 Beques 'Santander CRUE CEPYME Pràctiques en Empresa' per a estudiants de la Universitat de València Curs 2012/2013 OBJECTIUS Promoure la realització de pràctiques entre els estudiants de la Universitat

Más detalles

Fem un correu electrónic!! ( )

Fem un correu electrónic!! ( ) Fem un correu electrónic!! (E-mail) El correu electrònic es un dels serveis de Internet més antic i al mateix temps es un dels més populars i estesos perquè s utilitza en els àmbits d'oci i treball. Es

Más detalles

EXERCICIS MATEMÀTIQUES 1r BATXILLERAT

EXERCICIS MATEMÀTIQUES 1r BATXILLERAT Treball d estiu/r Batillerat CT EXERCICIS MATEMÀTIQUES r BATXILLERAT. Aquells alumnes que tinguin la matèria de matemàtiques pendent, hauran de presentar els eercicis el dia de la prova de recuperació.

Más detalles

RELACIÓN DE LIBROS DE TEXTO DE INFANTIL Curso

RELACIÓN DE LIBROS DE TEXTO DE INFANTIL Curso RELACIÓN DE LIBROS DE TEXTO DE INFANTIL INFANTIL 3 AÑOS CASTELLANO PPEC RELIGIÓN HOLA, JESÚS SM SE9788467561036 INFANTIL 4 AÑOS CASTELLANO PPEC RELIGIÓN HOLA, JESÚS SM SE9788467561043 INFANTIL 5 AÑOS CASTELLANO

Más detalles

"No les desitjo que tinguin poder sobre els homes, si no sobre sí mateixes" Mary Wollstonecraft

No les desitjo que tinguin poder sobre els homes, si no sobre sí mateixes Mary Wollstonecraft MARY WOLLSTONECRAFT (1759-1797) "No les desitjo que tinguin poder sobre els homes, si no sobre sí mateixes" Mary Wollstonecraft Neix a Londres, filla d'un home brutal que maltractava la seva mare i que

Más detalles

GUIA RÀPIDA DE TRADUCCIÓ AMB EL GOOGLE TRANSLATE

GUIA RÀPIDA DE TRADUCCIÓ AMB EL GOOGLE TRANSLATE Assessorament Lingüístic i Terminologia Serveis Lingüístics Melcior de Palau, 140 08014 Barcelona Tel. 934 035 478 Fax 934 035 484 assessorament.sl@ub.edu www.ub.edu/sl/alt GUIA RÀPIDA DE TRADUCCIÓ AMB

Más detalles

Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006)

Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006) Versió castellana de les normes de publicitat PO FEDER 2007-2013 (R. CE 1828/2006) Artículo 8.Responsabilidades de los beneficiarios relativas a las medidas de información y publicidad destinadas al público.

Más detalles

Pasar de Ejerciente de Empresa a Ejerciente por cuenta propia

Pasar de Ejerciente de Empresa a Ejerciente por cuenta propia Pasar de Ejerciente de Empresa a Ejerciente por cuenta propia 1. Carta solicitando pasar de la condición de ejerciente de empresa a ejerciente por cuenta propia (modelo adjunto). 2. Tramitar el Alta Censal

Más detalles

TAULA DE RECONEIXEMENT

TAULA DE RECONEIXEMENT TAULA DE RECONEIXEMENT CODI 10204 - LLICENCIAT EN DRET G1055 - DRET 401085 124029 FILOSOFIA DEL DRET 4.5 Obl 362464 FILOSOFIA DEL DRET 6 OB 401205 124015 TEORIA DEL DRET 7.5 Obl 362444 FONAMENTS DEL DRET

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE CONVOCATÒRIA DE BEQUES PROGRAMA EAGLE 1. DEFINICIÓ: PER COMBINAR ESTUDIS AMB PERFECCIONAMENT DE GOLF Aquest Programa, va dirigit a nois i noies jugadors catalans, de nacionalitat espanyola i amb 2 anys,

Más detalles

LA UNIÓN CATALANA DE HOSPITALES, DISCONFORME CON LA SUBIDA DE IMPUESTOS EN EL SECTOR SANITARIO

LA UNIÓN CATALANA DE HOSPITALES, DISCONFORME CON LA SUBIDA DE IMPUESTOS EN EL SECTOR SANITARIO Data: 16 de març de 2010 LA UNIÓN CATALANA DE HOSPITALES, DISCONFORME CON LA SUBIDA DE IMPUESTOS EN EL SECTOR SANITARIO Barcelona 16/03/2010 La Unión Catalana de Hospitales entrega hoy, en el Congreso

Más detalles

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però PABLO PICASSO El passat dia 12 de Febrer, en comptes de fer classe de matemàtiques i de castellà, com cada dimecres, ens vam convertir en artistes per conèixer la vida i les obres de Pablo Picasso. Quan

Más detalles

Fernández Uribe, C.A.: Concepto de arte e idea de progreso en la Historia del Arte, Universitat de Antioquia, 2008, p. 81.

Fernández Uribe, C.A.: Concepto de arte e idea de progreso en la Historia del Arte, Universitat de Antioquia, 2008, p. 81. COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: SETEMBRE

Más detalles

Unitat. Evitar la clavada. Recursos. Observacions

Unitat. Evitar la clavada. Recursos. Observacions Unitat Evitar la clavada Recursos Observacions Pensa Pinta i dibuixa les caselles del tauler amb els colors i les trames indicats a les caselles exteriors. Color del fons Trama del fons Color del peó Trama

Más detalles

COLOQUIO A.E.D Las Fronteras de Europa: Zonas sin Derecho Barcelona, 20 y 21 de octubre de 2006

COLOQUIO A.E.D Las Fronteras de Europa: Zonas sin Derecho Barcelona, 20 y 21 de octubre de 2006 COLOQUIO A.E.D Las Fronteras de Europa: Zonas sin Derecho Barcelona, 20 y 21 de octubre de 2006 El internamiento, la prisión, las alambradas y a menudo la muerte, es lo que les espera a las personas que

Más detalles

PABLO PICASSO. Els sentiments i les emocions.

PABLO PICASSO. Els sentiments i les emocions. PABLO PICASSO. Els sentiments i les emocions. PABLO PICASSO va néixer a Màlaga el 25 d octubre de l any 1881. El seu pare es deia José i la seva mare Maria. Va tenir dues germanes més petites que ell,

Más detalles

PROTOCOL DE FUNCIONAMENT DEL SERVEI PRO BONO DE COL LABORACIÓ ENTRE L IL LUSTRE COL LEGI D ADVOCATS DE BARCELONA I L INSTITUT CATALÀ D ONCOLOGIA.

PROTOCOL DE FUNCIONAMENT DEL SERVEI PRO BONO DE COL LABORACIÓ ENTRE L IL LUSTRE COL LEGI D ADVOCATS DE BARCELONA I L INSTITUT CATALÀ D ONCOLOGIA. PROTOCOL DE FUNCIONAMENT DEL SERVEI PRO BONO DE COL LABORACIÓ ENTRE L IL LUSTRE COL LEGI D ADVOCATS DE BARCELONA I L INSTITUT CATALÀ D ONCOLOGIA. El Col legi d advocats i l Institut Català d Oncologia

Más detalles

Col legi Santa Teresa Ganduxer té el plaer de convidar-vos al seu University Open Day. Data: Dimarts, 21 d Octubre

Col legi Santa Teresa Ganduxer té el plaer de convidar-vos al seu University Open Day. Data: Dimarts, 21 d Octubre COL LEGI SANTA TERESA Col legi Santa Teresa Ganduxer té el plaer de convidar-vos al seu University Open Day. Data: Dimarts, 21 d Octubre Horari: Des de les 9:00h fins les 11:00h Durant aquest acte els

Más detalles

LES DOLOMITES LES MUNTANYES MÉS BELLES DEL MÓN

LES DOLOMITES LES MUNTANYES MÉS BELLES DEL MÓN LES DOLOMITES LES MUNTANYES MÉS BELLES DEL MÓN Reinhold Messner, el millor muntanyenc de la història, va dir de les Dolomites: "No són les muntanyes més altes, però són sens dubte les muntanyes més belles

Más detalles

VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE.

VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE. VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE. Existeix una massa patrimonial a l actiu que s anomena Existències. Compren el valor de les mercaderies (i altres bens) que

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35

DIVISIBILITAT. Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 5 35 ESO Divisibilitat 1 ESO Divisibilitat 2 A. El significat de les paraules. DIVISIBILITAT Amb els nombres 5, 7 i 35 podem escriure diverses expressions matemàtiques: 5x7= 35 35 = 7 5 35 = 5 7 35 7 0 5 35

Más detalles

RECULL DE PREMSA. Mobilitzacions pel reconeixement sanitari de la psicologia

RECULL DE PREMSA. Mobilitzacions pel reconeixement sanitari de la psicologia RECULL DE PREMSA Mobilitzacions pel reconeixement sanitari de la psicologia 11 de novembre de2010 Estel Carbó Vinaixa - Departament de Comunicació i Premsa Col legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC)

Más detalles

El Franquisme i el meu pare

El Franquisme i el meu pare El Franquisme i el meu pare Tomàs García Serra 4t ESO B Ciències Socials AGRAIMENTS El meu difunt pare, José Antonio García Brusola durant tots aquets anys de vida m ha anat explicant totes les seves anècdotes

Más detalles

Presentación de Asil.Cat, red de ONG para la defensa del derecho de asilo y de los derechos de las personas refugiadas

Presentación de Asil.Cat, red de ONG para la defensa del derecho de asilo y de los derechos de las personas refugiadas Presentación de Asil.Cat, red de ONG para la defensa del derecho de asilo y de los derechos de las personas refugiadas Barcelona, junio de 2015 Creación y actuaciones iniciales, 2014-2015 La Comissió Catalana

Más detalles

Tema 2: L organització política de Catalunya

Tema 2: L organització política de Catalunya En aquest tema aprendràs que : és una de les 17 comunitats autònomes de l estat espanyol. Les comunitats autònomes s autogovernen d acord amb el que estableix el seu estatut i la Constitució espanyola.

Más detalles

Incidència del càncer a Catalunya. 3 de desembre del 2012

Incidència del càncer a Catalunya. 3 de desembre del 2012 Incidència del càncer a Catalunya 1993 2020 3 de desembre del 2012 Incidència del Càncer El càncer a Catalunya 1993-2007 3 de desembre del 2012 Nombre de casos incidents anuals dels 10 tumors més freqüents.

Más detalles

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo)

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Districte de Sant Martí Juliol de 2013 BIM/SA Barcelona d Infraestructures Municipals La

Más detalles

Un projecte per a joves creat per joves

Un projecte per a joves creat per joves 1 ART I CULTURA CONTRA LA VIOLÈNCIA QUOTIDIANA Un projecte per a joves creat per joves La campanya de sensibilització Whyviolence? uneix durant tres mesos a cinquanta joves de tres districtes de Barcelona

Más detalles

TEMA 7 LA GEOSFERA. Quadern. Cognoms: Nom: 1.- L INTERIOR DE LA TERRA O LA GEOSFERA 2.- LES PLAQUES LITOSFÈRIQUES

TEMA 7 LA GEOSFERA. Quadern. Cognoms: Nom: 1.- L INTERIOR DE LA TERRA O LA GEOSFERA 2.- LES PLAQUES LITOSFÈRIQUES TEMA 7 LA GEOSFERA Quadern Cognoms: Nom: Data: Nivell: 1r d E S O Grup: 1.- L INTERIOR DE LA TERRA O LA GEOSFERA 2.- LES PLAQUES LITOSFÈRIQUES 3.- LES ROQUES La classificació de les roques 4.- EL CICLE

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

MEMORIA DE LA PRESIDENCIA

MEMORIA DE LA PRESIDENCIA MEMORIA DE LA PRESIDENCIA Después de la lectura del informe del Sr. Secretario, de todas y cada una de las actividades y tareas realizadas en el Colegio durante el pasado período, me corresponde a mí exponeros

Más detalles

I. SISTEMA DIÈDRIC 3. DISTÀNCIES I ANGLES DIBUIX TÈCNIC

I. SISTEMA DIÈDRIC 3. DISTÀNCIES I ANGLES DIBUIX TÈCNIC DIBUIX TÈCNIC I. SISTEMA DIÈDRIC 3. DISTÀNCIES I ANGLES 1. Dist. d un punt a una recta - Abatiment del pla format per la recta i el punt 2. Dist. d un punt a un pla - Canvi de pla posant el pla de perfil

Más detalles

Generando confianza en el correo electrónico

Generando confianza en el correo electrónico Generando confianza en el correo electrónico Miguel Macías Enguídanos miguel.macias@upv.es Jornadas Técnicas Valladolid, 01/12/2011 Índice Scams fraudes a través del e-mail Una solución: el procedimiento

Más detalles

ARACELI RAMÍREZ MAQUEDA H O M E N A T G E S

ARACELI RAMÍREZ MAQUEDA H O M E N A T G E S ARACELI RAMÍREZ MAQUEDA H O M E N A T G E S H O M E N A T G E S El Casal de la Dona és una entitat històrica a la ciutat pel que fa a la lluita pels drets de les dones i per la igualtat de gènere. Ha estat

Más detalles

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL S E G O N A E D I C I Ó D E S A B A D E L L U N I V E R S I T A T D E L 7 A L 1 1 D E J U L I O L D E 2 0 0 3 LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL LES ESTRATÈGIES LOCALS EN LA MOBILITAT URBANA Joan Carles

Más detalles

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB).

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). Resumen En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). - Encuesta de satisfacción de los usuarios de las bibliotecas (CBB). ELS USUARIS DE LES BIBLIOTEQUES

Más detalles

IMPACTE de l ALCOHOL sobre la CONDUCTA

IMPACTE de l ALCOHOL sobre la CONDUCTA IMPACTE de l ALCOHOL sobre la CONDUCTA Dr. Josep Guardia Serecigni jguardia@santpau.es Consultor 2 en psiquiatria de l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona Vicepresident de la Societat Científica

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES COMISIÓN GESTORA DE LAS EXERCICI A: Imatge 1. Impressió, sol naixent. Claude Monet, 1872 Imatge 2. En el ballet. Edgar Degas, 1872 Imatge 3. L engrunsadora. (El columpio). Auguste

Más detalles

10. EL MERCAT DE BÉNS I SERVEIS. LA PRODUCCIÓ I LA DEMANDA AGREGADA: UN MODEL SIMPLE DE RENDA - DESPESA.

10. EL MERCAT DE BÉNS I SERVEIS. LA PRODUCCIÓ I LA DEMANDA AGREGADA: UN MODEL SIMPLE DE RENDA - DESPESA. 10 EL MERCAT DE BÉNS I SERVEIS LA PRODUCCIÓ I LA DEMANDA AGREGADA: UN MODEL SIMPLE DE RENDA - DESPESA Programa detallat: 101 Alguns conceptes previs 102 Components de la demanda agregada o despesa 103

Más detalles

TORN D OFICI I JUSTÍCIA GRATUÏTA: LA SEVA DIFERENCIACIÓ. La intervenció preceptiva d advocat sense justícia gratuïta i problemàtica que se n deriva.

TORN D OFICI I JUSTÍCIA GRATUÏTA: LA SEVA DIFERENCIACIÓ. La intervenció preceptiva d advocat sense justícia gratuïta i problemàtica que se n deriva. TORN D OFICI I JUSTÍCIA GRATUÏTA: LA SEVA DIFERENCIACIÓ. La intervenció preceptiva d advocat sense justícia gratuïta i problemàtica que se n deriva. SOLUCIONS. Per Josep M. Bernat Freixas, Advocat. 1.

Más detalles

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA

Categoria: DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA DILIGÈNCIA DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR DE LA CONVOCATÒRIA PER COBRIR PLACES VACANTS DE LA CATEGORIA PROFESSIONAL DE DIPLOMAT/DA SANITARI/ÀRIA D INFERMERIA (SUBGRUP A2) D ATENCIÓ PRIMÀRIA. (Núm. de registre

Más detalles

Els bombardeigs a Blanes durant la guerra civil

Els bombardeigs a Blanes durant la guerra civil Els bombardeigs a Blanes durant la guerra civil JOSEP CLARA m Alcaldia de Blanes Negociat E^O.slílQ.nGl &.. N.".335 ^ ^er noche a las nueve horag, un avión faccioso qu6 voló sobre la población, arroja

Más detalles

PROTOCOLO DE FUNCIONAMIENTO DEL SERVICIO PRO BONO DE COLABORACIÓN ENTRE EL ILUSTRE COLEGIO DE ABOGADOS DE BARCELONA Y EL INSTITUT CATALA DE ONCOLOGIA.

PROTOCOLO DE FUNCIONAMIENTO DEL SERVICIO PRO BONO DE COLABORACIÓN ENTRE EL ILUSTRE COLEGIO DE ABOGADOS DE BARCELONA Y EL INSTITUT CATALA DE ONCOLOGIA. PROTOCOLO DE FUNCIONAMIENTO DEL SERVICIO PRO BONO DE COLABORACIÓN ENTRE EL ILUSTRE COLEGIO DE ABOGADOS DE BARCELONA Y EL INSTITUT CATALA DE ONCOLOGIA. El Ilustre Colegio de Abogados de Barcelona y el Institut

Más detalles

INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS

INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS PROGRAMA PRELIMINAR INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS es Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran, estan organitzades pels Les 8es Col legis professionals implicats en l atenció d aquest

Más detalles

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions UNITAT LES FRACCIONS 1 M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions 1. Concepte de fracció La fracció es representa per dos nombres enters que s anomenen

Más detalles

(en castellano más adelante pág. 7-12)

(en castellano más adelante pág. 7-12) COMUNICAT ASSISTÈNCIA Fons Social Europeu (FSE d'ara en avant) (en castellano más adelante pág. 7-12) L'objectiu de la nova funcionalitat d'itaca és substituir l'enviament mensual, per part dels centres

Más detalles

hospital de caridad. sanidad y beneficencia. socorro a pobres transeúntes.

hospital de caridad. sanidad y beneficencia. socorro a pobres transeúntes. Fecha de emisión del listado:03/05/2011 Pág. 1 SSO-00030/001 E-2.04 1711 000001 01/01/1711 01/01/1936 asuntos varios: expedientes sobre dotación de húerfanos. SSO-00033/001 E-2.04.05 1821 000001 01/01/1821

Más detalles