Exercicis seleccionats.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Exercicis seleccionats."

Transcripción

1 DIBUIX III Grup: Ernest Redondo Resum del curs Q1 Exercicis seleccionats.

2 Dibuix III Anàlisi Plàstica. Nota prèvia. Els dibuixos que es mostren tot seguit són una primera selecció del millors treballs realitzats pels estudiants de Dibuix III el primer quadrimestre del curs Aquest quadrimestre s ha caracteritzat per la disminució del nombre de sessions degut a les festes del mes de desembre i alguns festius extraordinaris en dilluns. Això ha fet que en comptes dels treballs habituals només se n poguessin fer uns 15, per la qual cosa ha calgut abreujar els processos d apropament i la metodologia habitual de resolució del temes. Malgrat tot els resultats són prou reixits i val la pena mostrar-los per fer-ne algún comentari.

3 DIBUIX III Grup: Ernest Redondo Resum del curs Q1 1er Bloc. Composició i Color.

4 1er Bloc. Composició i color. Objectiu general: Ensinistrar a l estudiant en la composició pictòrica i el cromatisme a partir de la còpia de models de reconegut prestigi del Moviment Modern per, tot seguit, proposar variants i seqüències processos- amb l objectiu particular de crear motius ornamentals d aplicació a l arquitectura. En aquest curs hem treballat l obra de Josef Albers. Objectiu particular: Es valorarà especialment la qualitat tècnica, l originalitat de la proposta i el procés seguit.

5 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 1: Còpia d un model de quadre de n Josef Albers resolt només amb línies. Comentaris generals: En la majoria dels casos s ha fet una còpia curosa del model. Comentaris particulars: Un bon exemple, però cal donar més intensitat a les línies per fer més evident l efecte òptic..

6 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 1: Còpia d un model de quadre de n Josef Albers resolt només amb línies. Comentaris generals: còpia curosa del model. Comentaris particulars: Cal ser més polit amb el traç de les línies perquè es perd l efecte òptic.

7 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 2: Variació/proposta de composició similar resolta només amb línies. Comentaris generals: Per assolir un bon resultat cal partir d una excusa arquitectònica o de volum. Comentaris particulars: Bon efecte òptic de la proposta.

8 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 2: Variació/proposta de composició similar resolta només amb línies. Comentaris generals: Per assolir un bon resultat cal partir d una excusa arquitectònica o de volum. Comentaris particulars: Cal vigilar el traç.

9 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 2: Variació/proposta de composició similar resolta només amb línies. Comentaris generals: Hi ha una excusa arquitectònica o de volum massa senzilla. Comentaris particulars: Cal vigilar el gradient i la distància entre línies per fer més evident l efecte òptic.

10 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 3: Còpia d un model de quadre de n Josef Albers resolt amb taques B/N. Comentaris generals: Còpia curosa del model. Comentaris particulars: No cal saturar tant el paper apretant el llapis.

11 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 4: Variació/proposta de composició similar resolta només amb taques B/N. Comentaris generals: Un bon treball. Comentaris particulars: Execució molt correcte.

12 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 3: Còpia d un model de quadre de n Josef Albers resolt amb taques B/N. Comentaris generals: Còpia poc curosa del model. Comentaris particulars: Cal ampliar el registre de tons i no saturar el to fosc.

13 1er Bloc. Composició i color. Q1-Exp Exercici 5: Gradient tonal en blanc i negre. Superfície monotonal Comentaris generals: Un bon exemple. Comentaris particulars: Escala tonal vàlida.

14 1er Bloc. Composició i color. Q1-Exp Exercici 6: Gradient cromàtic i tonal entre dos colors purs. Comentaris generals: Cal cercar la barreja dels colors i el gradient tonal (clar-fosc) Comentaris particulars: Manca transició i barreja dels colors, i el blanci el negre han desaparegut.

15 1er Bloc. Composició i color. Q1-Exp Exercici 6: Gradient cromàtic i tonal entre dos colors purs. Comentaris generals: Cal cercar la barreja dels colors i el gradient tonal (clar-fosc) Comentaris particulars: Manca transició i barreja dels colors.

16 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 7: Secció amb ombres, textures, color, incorporant-hi un model plàstic de la casa Case Study House #16, Casa Salzman, 1952.Bel Air, Los Angeles, CA de n Craig Ellwood. Treball preliminar d encaix en B/N Comentaris generals: Proposta arquitectònica correcta. Comentaris particulars: Cal definir més els objectes en segon terme.

17 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 7: Secció amb ombres, textures, color, incorporant-hi un model plàstic de la casa Case Study House #16, Casa Salzman, 1952.Bel Air, Los Angeles, CA de n Craig Ellwood. Treball preliminar d encaix en B/N Comentaris generals: Proposta arquitectònica correcta. Comentaris particulars: El tractament de les textures es massa esterotipat.

18 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 8: Secció amb ombres, textures, color, incorporant-hi un model plàstic de la casa Case Study House #16, Casa Salzman, 1952.Bel Air, Los Angeles, CA de n Craig Ellwood. Treball preliminar estudi dels materials Comentaris generals: Resolució correcta del tema. Comentaris particulars: Cal matitzar més el quadre al vidre.

19 1er Bloc. Composició i color. Q1. Exercici 8: Secció amb ombres, textures, color, incorporant-hi un model plàstic de la casa Case Study House #16, Casa Salzman, 1952.Bel Air, Los Angeles, CA de n Craig Ellwood. Treball preliminar d estudi dels materials Comentaris generals: Resolució correcta del tema. Comentaris particulars: Cal definir una mica més la fusteria i menys l obra vista.

20 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 9:Secció amb ombres, textures, color, incorporant-hi un model plàstic de la casa Case Study House #16, Casa Salzman, 1952.Bel Air, Los Angeles, CA de n Craig Ellwood. Treball final Comentaris generals: Resolució correcta del tema. Comentaris particulars: Cal definir una mica més la fusteria a la zona en ombres i l obra vista.

21 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 9:Secció amb ombres, textures, color, incorporant-hi un model plàstic de la casa Case Study House #16, Casa Salzman, 1952.Bel Air, Los Angeles, CA de n Craig Ellwood. Treball final Comentaris generals: Resolució correcta del tema. Comentaris particulars: Cal definir una mica més la fusteria i l obra vista.

22 1er Bloc. Composició i color. Q1 Exercici 9:Secció amb ombres, textures, color, incorporant-hi un model plàstic de la casa Case Study House #16, Casa Salzman, 1952.Bel Air, Los Angeles, CA de n Craig Ellwood. Treball final Comentaris generals: Resolució correcta del tema llàstima que les ombres estan mal traçades.. Comentaris particulars: Cal definir una mica més la fusteria i l obra vista..

23 DIBUIX III Grup: Ernest Redondo Resum del curs Q1 2on Bloc. Arquitectura i paisatge.

24 2on Bloc. Arquitectura i paisatge. Objectiu general: Ensinistrar a l estudiant en la representació de les formes vegetals i el paisatge i en la integració i les relacions de l arquitectura amb l entorn. A partir de models de representació del paisatge de qualitat i d imatges i apunts de naturalesa, es proposa que l alumne descobreixi un mètode d apropament a la seva representació, a la comprensió de la seva estructura i com incideix en l arquitectura. Aquest quadrimetre hem treballat paisatges d Alaska. Els alumnes dels curs Experimental ho faran amb paisatges d aquí. Es continuarà amb l anàlisi visual i formal d un projecte però en aquest cas l espai sorgirà d una transformació lliure d una obra pictòrica de n Josef Albers fins a convertir-la en una pèrgola de vidre disposada al mig del paisatge. Objeciu particular: Es valorarà especialment la correcció en la construcció gràfica, la representació del paisatge, el seu color i textura, la representació de la resta de materials i la qualitat tècnica, especialment l agilitat.

25 2on Bloc. Paisatge i arquitectura. Q1-Exp Exercici 10: Còpia amb llàpis color d un fragment d una imatge on es mostra un paisatge natural. Pins. Comentaris generals: Cal reproduir amb fidelitat l imatge. Comentaris particulars: Un exemple prou correcte amb un estil molt personal

26 2on Bloc. Paisatge i arquitectura. Q1-Exp Exercici 10: Còpia amb llàpis color d un fragment d una imatge on es mostra un paisatge natural. Pins. Comentaris generals: Un treball correcte Comentaris particulars: Vigilar el contrast i el to entre les diferents zones..

27 2on Bloc. Paisatge i arquitectura. Q1 Exercici 10: Còpia amb llàpis color d un fragment d una imatge on es mostra un paisatge natural. Alaska..Comentaris generals: Cal aprendre reproduir les densitats i els tons de manera proporcionada Comentaris particulars: Un exemple prou correcte que s ha aturat en el moment just

28 2on Bloc. Paisatge i arquitectura. Q1-Exp Exercici 11: Composició d un paisatge inventat amb llàpis color prenent com a base el material facilitat i on han d apareixer tres plans de profunditat Comentaris generals: Cal definir molt bé els tres nivells de profunditat i resoldre ls amb nivells de textura i color. Comentaris particulars: Un exemple prou correcte però mancat de contrast.

29 2on Bloc. Paisatge i arquitectura. Q1-Exp Exercici 11: Composició d un paisatge inventat amb llàpis color prenent com a base el material facilitat i on han d aparèixer tres plans de profunditat. Comentaris generals: No cal indroduir a l escena elements com terres o personatge però s ha de tenir molt clar on està l horitzò. Comentaris particulars: Manca diferenciar més els plans amb esl colors

30 2on Bloc. Paisatge i arquitectura. Q1-EXp Exercici 11: Composició d un paisatge inventat amb llàpis color prenent com a base el material facilitat i on han d aparèixer tres plans de profunditat. Comentaris generals: Cal vigilar i fer que els arbres presentin formes més variades. Comentaris particulars: Ull amb l escorça del pi en primer terme.

31 2on Bloc. Paisatge i arquitectura. Q1 Exercici 12: Imatge de síntesi d un projecte de pèrgola de vidre generada a partir dels models plàstics de n Josef Albers i on aparegui el paisatge que l envoltaria. Comentaris generals: Cal fer primer un projecte de pérgola per després estudiar la seva integració a l entorn.. Comentaris particulars: Un bon exemple.

32 2on Bloc. Paisatge i arquitectura. Q1 Exercici 12: Imatge de síntesi d un projecte de pèrgola de vidre generada a partir dels models plàstics de n Josef Albers i on aparegui el paisatge que l envoltaria. Comentaris generals: Cal imaginar-se com es veuria el paisatge un cop situats sota la pérgola.. Comentaris particulars: Un exemple prou correcte..

33 DIBUIX III Grup: Ernest Redondo Resum del curs Q1 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un projecte arquitectònic.

34 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Objectiu general: Ensinistrar a l estudiant en l anàlisi visual i formal dels espais i projectes arquitectònics. Per això es proposa fer un seguit d aproximacions, còpia/apunts d indrets on es trobin el mateixos materials i condicions de llum que després trobaran en el projecte a estudiar, el projecte d una casa pont de n Craig Ellwood i Gerald Horn, En el cas del grup experimental estudiaran el projecte que treballen a Dibuix II En parel.lel s anirà formant en la utilització de diferentes tipus de representació, seccions, perspectives, estudis de llum i color, etc, a la fi i efecte que després es pugui realitzar diferents esboços a color dels ambients interiors del projecte a estudiar, de manera que la representació final sigui sintètica i intencionada al màxim. Objectiu particular: Es valorarà especialment la correcció en la construcció gràfica, la proposta d il.luminació, el suggerir bé els materials, color i textura i la qualitat tècnica, especialment l agilitat.

35 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1-Exp Exercici 13: Realitzar una secció fugada amb llapis de color del projecte estudiat a Dibuix II Comentaris generals: Cal escollir be el pla de tall i la posició del punt de vista per fer la secció més suggerent del projecte i vigilar els espais residuals. Comentaris particulars: Un bon exemple mancat

36 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1-Exp Exercici 13:Realitzar una secció fugada amb llapis de color del projecte estudiat a Dibuix II Comentaris generals: Cal també fer un mínim estudi i proposta d il.luminació natural. Comentaris particulars: Un bon exemple però que ha deixat de banda el paisatge..

37 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 13: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres en B/N del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal primer fer un recorregut imaginari per l interior del projecte i escollir els millors punts de vista.. Comentaris particulars: Un bon exemple d estudi preliminar però ull amb les proprocions de l espai.

38 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 13: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres en B/N del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal escollir l esquema lumínic evitant estar a contrallum.. Comentaris particulars: Un bon exemple mancat de polidesa.

39 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 13: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres en B/N del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal preveure que el nucli central anirà ornamentat amb obres de n Josef Albers. Comentaris particulars: Un bon exemple encara que els mobles resulten massa vulgars.

40 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 14: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres a color del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal fer una proposta cromàtica més aviat controlada que no pas saturada.. Comentaris particulars: Un bon exemple.

41 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 14: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres a color del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal dominar l encaix perspectiu i escollir l enquadrament. Comentaris particulars: Un bon exemple.

42 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 14: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres a color del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal controlar l aparença dels materials de l escena.. Comentaris particulars: Un bon exemple on potser s ha resolt una mica a la lleugera el paisatge exterior..

43 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 14: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres a color del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal també preveure l aparença del paisatge exterior. Comentaris particulars: Un bon exemple mancat de obra pictòrica.

44 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 14: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres a color del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal ambientar l escena per donar l escala de l ambient. Comentaris particulars: Exemple mancat de detall..

45 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 14: Realitzar les diferents vistes interiors i estudis de llums i ombres a color del projecte de la casa pont Comentaris generals: Cal també fer una proposta de mobiliari i de materials de l escena d acord amb el projecte..comentaris particulars: Un exemple massa saturat de color.

46 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 15: Realitzar una vista exterior amb llapis de color del projecte de casa pont disposat en un paisatge concret Comentaris generals: Cal comprendre l esquema de llum de l escena i aplicar-lo al projecte representat. Comentaris particulars: Un bon exemple.

47 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 15: Realitzar una vista exterior amb llapis de color del projecte de casa pont disposat en un paisatge concret Comentaris generals: Cal escollir bé el lloc on es situaria el projecte dins el paisatge. Comentaris particulars: Un bon exemple.

48 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 15: Realitzar una vista exterior amb llapis de color del projecte de casa pont disposat en un paisatge concret Comentaris generals: Cal simplificar la vegetació per no ofegar el projecte. Comentaris particulars: Un bon exemple però mancat de contrast i profunditat.

49 3er Bloc. Anàlisi formal i visual d un model arquitectònic. Q1 Exercici 15: Realitzar una vista exterior amb llapis de color del projecte de casa pont disposat en un paisatge concret Comentaris generals: Cal vigilar el gruix dels elements estructural del projecte. Comentaris particulars: Exemple mancat de contrast i detall.

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat

MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS. EL BANY un espai de tranquil litat MOSTRA DE TREBALLS REALITZATS EL BANY un espai de tranquil litat Lluny de la freda funcionalitat del passat, avui dia el bany s ha transformat en un espai més habitable. Un lloc on la distribució està

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

SÈRIE 4 PAU. Curs DIBUIX TÈCNIC

SÈRIE 4 PAU. Curs DIBUIX TÈCNIC SÈRIE 4 PAU. Curs 2004-2005 DIBUIX TÈCNIC L examen consta de la realització de tres dibuixos: el dibuix 1, una de les dues opcions del dibuix 2 i una de les dues opcions del dibuix 3. Escolliu entre l

Más detalles

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A...

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A... Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Secretaria de Polítiques Educatives Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme Servei d Immersió i Acolliment Lingüístics Programa biblioteca escolar

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d Accés a la Universitat per a més grans de 25 anys Convocatòria 2013 Dibuix tècnic Sèrie 3 Fase específica Opció: Enginyeria i arquitectura Bloc 1 A/B Bloc 2 A/B Bloc 3 A/B Qualificació Qualificació

Más detalles

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo)

Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Remodelació de la zona verda compresa entre la Gran Via, i els carrers de Perú i Selva de Mar (Palau del Totxo) Districte de Sant Martí Juliol de 2013 BIM/SA Barcelona d Infraestructures Municipals La

Más detalles

Creació d un bloc amb Blogger (I)

Creació d un bloc amb Blogger (I) Creació d un bloc amb Blogger (I) Una vegada tenim operatiu un compte de correu electrònic a GMail és molt senzill crear un compte amb Blogger! Accediu a l adreça http://www.blogger.com. Una vegada la

Más detalles

I. SISTEMA DIÈDRIC 3. DISTÀNCIES I ANGLES DIBUIX TÈCNIC

I. SISTEMA DIÈDRIC 3. DISTÀNCIES I ANGLES DIBUIX TÈCNIC DIBUIX TÈCNIC I. SISTEMA DIÈDRIC 3. DISTÀNCIES I ANGLES 1. Dist. d un punt a una recta - Abatiment del pla format per la recta i el punt 2. Dist. d un punt a un pla - Canvi de pla posant el pla de perfil

Más detalles

La marca de la Diputació de Barcelona

La marca de la Diputació de Barcelona La marca de la Diputació de Barcelona La nostra marca evoluciona amb nosaltres La Diputació de Barcelona ha revisat la seva marca, d una banda per aconseguir una imatge unificada que ens identifiqui com

Más detalles

PABLO PICASSO. Els sentiments i les emocions.

PABLO PICASSO. Els sentiments i les emocions. PABLO PICASSO. Els sentiments i les emocions. PABLO PICASSO va néixer a Màlaga el 25 d octubre de l any 1881. El seu pare es deia José i la seva mare Maria. Va tenir dues germanes més petites que ell,

Más detalles

CAMPS DE FORÇA CONSERVATIUS

CAMPS DE FORÇA CONSERVATIUS El treball fet per les forces del camp per a traslladar una partícula entre dos punts, no depèn del camí seguit, només depèn de la posició inicial i final. PROPIETATS: 1. El treball fet pel camp quan la

Más detalles

Protocol sindical davant la grip A. Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1

Protocol sindical davant la grip A.  Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 Protocol sindical davant la grip A www.ugt.cat Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 La Grip A La grip A (H1N1) és una malaltia causada per un subtipus del virus de la grip. Actualment,

Más detalles

MANUAL D IDENTITAT GRÀFICA PER AL CAMPUS ISEA MANUAL DE IDENTIDAD GRÁFICA PARA EL CAMPUS ISEA

MANUAL D IDENTITAT GRÀFICA PER AL CAMPUS ISEA MANUAL DE IDENTIDAD GRÁFICA PARA EL CAMPUS ISEA MANUAL D IDENTITAT GRÀFICA PER AL CAMPUS ISEA MANUAL DE IDENTIDAD GRÁFICA PARA EL CAMPUS ISEA Recull de consells per al correcte ús de la identitat corporativa o marca dels centres del campus ISEACV Conjunto

Más detalles

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL Francesc Sala, primera edició, abril de 1996 última revisió, desembre de 2007 ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT

Más detalles

4.7. Lleis de Newton (relacionen la força i el moviment)

4.7. Lleis de Newton (relacionen la força i el moviment) D21 4.7. Lleis de ewton (relacionen la força i el moviment) - Primera Llei de ewton o Llei d inèrcia QUÈ ÉS LA IÈRCIA? La inèrcia és la tendència que tenen el cossos a mantenirse en repòs o en MRU. Dit

Más detalles

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius.

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius. Mòdul Cubs i nombres senars Edat mínima recomanada A partir de 1er d ESO, tot i que alguns conceptes relacionats amb el mòdul es poden introduir al cicle superior de primària. Descripció del material 15

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves dʼaccés a la Universitat. Curs 2009-2010 Història de l art Sèrie 1 Escolliu UNA de les dues opcions (A o B). OPCIÓ A Exercici 1 1. Resumiu o esquematitzeu el procediment que s ha de seguir per a

Más detalles

Tipus de Currículum Vitae

Tipus de Currículum Vitae El Currículum Vitae El currículum és un document que conté informació personal i professional necessària i rellevant per trobar feina en el món laboral. L objectiu del currículum és obtenir una entrevista

Más detalles

UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton

UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton Generalitat de Catalunya Departament d educació i universitats IES FLIX DEPARTAMENT DE CIÈNCIES BLOC 2_ Objectius 1ER BAT. 1. OBJECTIUS UNITAT 3. Forces i les lleis de Newton Comprendre el concepte de

Más detalles

Objectius Explicitació A v a l u a c i ó Concreció (què volem avaluar) Comentaris i material necessari

Objectius Explicitació A v a l u a c i ó Concreció (què volem avaluar) Comentaris i material necessari 3. PROCÉS DE TREBALL 3.1. D on partim? De l anàlisi de l experiència feta durant el curs 97/98 i del com es van passar les proves als alumnes, així com de la recollida d opinió dels mestres, vàrem arribar

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d Accés a la Universitat. Curs 2010-2011 Història de l art Sèrie 2 Escolliu UNA de les dues opcions (A o B). OPCIÓ A Exercici 1 1. Resumiu o esquematitzeu el procediment que s ha de seguir per a

Más detalles

Gimp 4... Retocar les imatges

Gimp 4... Retocar les imatges Gimp 4... Retocar les imatges FES UN TASTET, SENSE POR! Fins ara hem fet un munt de coses amb les imatges: muntatges, cares divertides, etc. Avui, retocarem les imatges per millorar-les. Observa aquestes

Más detalles

TEMA 2 LA MECÀNICA DEL MOVIMENT

TEMA 2 LA MECÀNICA DEL MOVIMENT TEMA 2 LA MECÀNICA DEL MOVIMENT ÍNDEX: Introducció 2.1.- Les palanques de moviment. 2.2.- Eixos i Plans de moviment. 2.3.- Tipus de moviment INTRODUCCIÓ En aquest tema farem un estudi del cos des del punt

Más detalles

TEORIA I QÜESTIONARIS

TEORIA I QÜESTIONARIS ENGRANATGES Introducció Funcionament Velocitat TEORIA I QÜESTIONARIS Júlia Ahmad Tarrés 4t d ESO Tecnologia Professor Miquel Estruch Curs 2012-13 3r Trimestre 13 de maig de 2013 Escola Paidos 1. INTRODUCCIÓ

Más detalles

GUIA RÀPIDA DE TRADUCCIÓ AMB EL GOOGLE TRANSLATE

GUIA RÀPIDA DE TRADUCCIÓ AMB EL GOOGLE TRANSLATE Assessorament Lingüístic i Terminologia Serveis Lingüístics Melcior de Palau, 140 08014 Barcelona Tel. 934 035 478 Fax 934 035 484 assessorament.sl@ub.edu www.ub.edu/sl/alt GUIA RÀPIDA DE TRADUCCIÓ AMB

Más detalles

Dibuix tècnic Sèrie 1

Dibuix tècnic Sèrie 1 Prova d accés a Cicles formatius de grau superior de formació professional, Ensenyaments d esports i Ensenyaments d arts plàstiques i disseny 2010 Dibuix tècnic Sèrie 1 Dades de la persona aspirant Qualificació

Más detalles

OBRA DEL MES: GALATEA DE LES ESFERES (1952)

OBRA DEL MES: GALATEA DE LES ESFERES (1952) OBRA DEL MES: GALATEA DE LES ESFERES (1952) A partir dels anys quaranta i cinquanta, Dalí manifesta una curiositat cada cop més gran per alguns descobriments recents de la ciència, especialment pels relacionats

Más detalles

Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi. Assumpció Huertas

Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi. Assumpció Huertas Noves tecnologies i comunicació 2.0 Usos i potencialitats del branding de les empreses en temps de crisi Assumpció Huertas Valls, 24 d abril de 2013 CRISI Moltes empreses deixen de fer comunicació. Això

Más detalles

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries MESURA DE DENSITATS DE SÒLIDS I LÍQUIDS Activitat 1. a) Digueu el volum aproximat dels següents recipients: telèfon mòbil, un cotxe i una iogurt. Teniu en compte que un brik de llet té un volum de 1000cm3.

Más detalles

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia M14 Operacions numèriques UNITAT 2 LES FRACCIONS M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions UNITAT LES FRACCIONS 1 M1 Operacions numèriques Unitat Les fraccions 1. Concepte de fracció La fracció es representa per dos nombres enters que s anomenen

Más detalles

RECERCA EN OLI D OLIVA

RECERCA EN OLI D OLIVA Parc Mediterrani de la Tecnologia Edifici ESAB C/ Esteve Terrades, 8 08860 Castelldefels RECERCA EN OLI D OLIVA Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari () CONSTANTÍ, dimarts 29 d

Más detalles

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat

Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Barcelona- París- Barcelona Visita dinamitzada per a alumnes de Secundària i Batxillerat Guió previ per al professorat Presentació Amb les propostes del Servei Educatiu del Museu Picasso convidem a alumnes

Más detalles

PABLO RUIZ PICASSO , ANDALUSIA

PABLO RUIZ PICASSO , ANDALUSIA PABLO RUIZ PICASSO 1881, ANDALUSIA Va néixer l any 1881 a Málaga i va morir als 92 anys a la ciutat francesa de Mogins (va morir l any 1973). Des de petit va ser un artista amb molt talent. Als 8 anys

Más detalles

8. Com es pot calcular la constant d Avogadro?

8. Com es pot calcular la constant d Avogadro? 8. Objectius Fer una estimació del valor de la constant d Avogadro. Analitzar les fonts d error més importants del mètode proposat. Introducció La idea bàsica del mètode és la següent: si sabem el volum

Más detalles

1,94% de sucre 0,97% de glucosa

1,94% de sucre 0,97% de glucosa EXERCICIS DE QUÍMICA 1. Es prepara una solució amb 2 kg de sucre, 1 kg de glucosa i 100 kg d aigua destil lada. Calcula el tant per cent en massa de cada solut en la solució obtinguda. 1,94% de sucre 0,97%

Más detalles

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA

INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA INFORME SOBRE PARCIALITAT I HORES EFECTIVES DE TREBALL A CATALUNYA Novembre 2014 CCOO DE CATALUNYA DENUNCIA QUE LA FEBLE MILLORA DEL NOSTRE MERCAT DE TREBALL ES BASA EN UNA ALTA PARCIALITAT I MENORS JORNADES

Más detalles

XXI. Las inscripciones se efectuaran en las Juntas de Distrito del 1 al 15 de diciembre, de 9 a 14 horas

XXI. Las inscripciones se efectuaran en las Juntas de Distrito del 1 al 15 de diciembre, de 9 a 14 horas XXI Las inscripciones se efectuaran en las Juntas de Distrito del 1 al 15 de diciembre, de 9 a 14 horas XX CONCURSO DE BELENES CIUDAD DE CASTELLON BASES 1.- El ámbito del concurso será el de la ciudad

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) = k (k R)

Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) = k (k R) 1 1 3 FUNCIONS LINEALS I QUADRÀTIQUES 3.1- Funcions constants Les funcions que apliquen a tots els elements del domini la mateixa imatge es diu funció constant, evidentment han d ésser del tipus f(x) k

Más detalles

VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE.

VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE. VALORACIÓ D EXISTÈNCIES / EXPLICACIONS COMPLEMENTÀRIES DE LES DONADES A CLASSE. Existeix una massa patrimonial a l actiu que s anomena Existències. Compren el valor de les mercaderies (i altres bens) que

Más detalles

You cannot see. -Bruno Munari, «Prelibros» -Dieter Roth, «Diaries» -Louise Bourgeois, «Oda al olvido»

You cannot see. -Bruno Munari, «Prelibros» -Dieter Roth, «Diaries» -Louise Bourgeois, «Oda al olvido» You cannot see La idea inicial de mi proyecto fue la realización de una especie de libro de artista, un trabajo que de alguna forma favoreciese la recuperación de la figura del encuadernador, retrasase

Más detalles

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES Camí DE SON CLADERA, 20-07009 Palma Tel. 971470774 Fax 971706062 e-mail: iesjuniperserra@educacio.caib.es Pàgina Web: http://www.iesjuniperserra.net/ ORIENTACIÓ

Más detalles

1. CONFIGURAR LA PÀGINA

1. CONFIGURAR LA PÀGINA 1 1. CONFIGURAR LA PÀGINA El format de pàgina determina l aspecte global d un document i en modifica els elements de conjunt com són: els marges, la mida del paper, l orientació del document i l alineació

Más detalles

1 Com es representa el territori?

1 Com es representa el territori? Canvi de sistema de referència d ED50 a ETRS89 El sistema de referència ETRS89 és el sistema legalment vigent i oficial per a Catalunya establert pel Decret 1071/2007. Les cartografies i plànols existents

Más detalles

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Organitza: 4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Gerard Mussot: Neu i brases 1r Concurs de Fotografia Digital L Andorra dels Paisatges Març Léopold Hurbin: Submarí 4t Concurs de

Más detalles

Calculadora d expressions aritmètiques

Calculadora d expressions aritmètiques Calculadora d expressions aritmètiques Enunciat de la Pràctica de PRO2 Tardor 2016 2 de novembre de 2016 1 Introducció Volem desenvolupar una calculadora d expressions aritmètiques formades amb una sintaxi

Más detalles

Fem un correu electrónic!! ( )

Fem un correu electrónic!! ( ) Fem un correu electrónic!! (E-mail) El correu electrònic es un dels serveis de Internet més antic i al mateix temps es un dels més populars i estesos perquè s utilitza en els àmbits d'oci i treball. Es

Más detalles

6. Calcula l obertura de l angle que falta. Digues de quin tipus d angles es tracta. 6

6. Calcula l obertura de l angle que falta. Digues de quin tipus d angles es tracta. 6 Geometria dossier estiu 2012 2C 1. Dibuixa dues rectes, m i n, que siguin: a) Paral leles horitzontalment. c) Paral leles verticalment. b) Secants. d) Perpendiculars. 6 2. Dibuixa una recta qualsevol m

Más detalles

MATERIAL A UTILITZAR: Núm. de DESPLEGABLE: P5 Núm. 1 FITXA: - Desplegable amb vinyetes d algunes de les seqüències de la història de la Bleda.

MATERIAL A UTILITZAR: Núm. de DESPLEGABLE: P5 Núm. 1 FITXA: - Desplegable amb vinyetes d algunes de les seqüències de la història de la Bleda. NOM DE L ACTIVITAT: La Bleda ha après moltes coses... i tu? Núm. de FITXA: DESPLEGABLE: P5 Núm. 1 OBJECTIUS: - Que els nens/es identifiquin els hàbits higiènics com a hàbits diaris. - Que els nens/es integrin

Más detalles

2. Quins aspectes del model atòmic de Dalton es mantenen vigents i quins aspectes s ha demostrat que són incorrectes?

2. Quins aspectes del model atòmic de Dalton es mantenen vigents i quins aspectes s ha demostrat que són incorrectes? Unitat 8. de Dalton, Thomson i Rutherford 1. Activitat inicial Per comprovar quins són els teus coneixements previs sobre l estructura atòmica, fes un dibuix que representi com penses que és un àtom. Sobre

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD CONVOCATÒRIA: JUNY

Más detalles

ACTIVITATS SOBRE LA LECTURA

ACTIVITATS SOBRE LA LECTURA ACTIVITATS SOBRE LA LECTURA Valencià-3r ESO. NOM: CURS: Data d inici: Data final: ABANS DE LLEGIR Mira el llibre: la portada, la contraportada, l índex, els crèdits..., i contesta aquestes preguntes: 1.

Más detalles

Tallers de. dels nens

Tallers de. dels nens Tallers de coneixement i desenvolupament dels nens de 3 a 6 anys 2014-15 TALLERS DE CONEIXEMENT I DESENVOLUPAMENT DELS NENS DE 3 A 6 ANYS Els Tallers de coneixement i desenvolupament dels nens de 3 a 6

Más detalles

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però

Poc a poc, amb els seus quadres va començar a guanyar molts diners i com que França li agradava molt, va decidir quedar-se una bona temporada, però PABLO PICASSO El passat dia 12 de Febrer, en comptes de fer classe de matemàtiques i de castellà, com cada dimecres, ens vam convertir en artistes per conèixer la vida i les obres de Pablo Picasso. Quan

Más detalles

BLOCS BLOGGER. Document de treball del camp d aprenentatge de l alt Berguedà. MARÇ 2009

BLOCS BLOGGER. Document de treball del camp d aprenentatge de l alt Berguedà. MARÇ 2009 BLOCS BLOGGER Document de treball del camp d aprenentatge de l alt Berguedà. MARÇ 2009 CREAR I DISSENYAR UN BLOC. (BLOGGER) 1. CREAR UN BLOC: 1.1 Entrar a la pàgina web del blogger (https://www.blogger.com/start).

Más detalles

Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de Roser Benavides Ollé

Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de Roser Benavides Ollé Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de 2012 Roser Benavides Ollé VIè Workshop biblioudg Girona, 1 de març de 2013 PER QUÈ SOBRE TECNOLOGIES MÒBILS?

Más detalles

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT

A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT A.E.A: annex 2 VALORS DE MERCAT PLA DE MILLORA URBANA PMU 13 : Carrer Barcelona Novembre 2010, Aprovació inicial Girona EQUIP REDACTOR: TALLER D ARQUITECTURA I TERRITORI José González Baschwitz, arquitecte

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD COMISSIÓ GESTORA DE LES COMISIÓN GESTORA DE LAS EXERCICI A: Imatge 1. Impressió, sol naixent. Claude Monet, 1872 Imatge 2. En el ballet. Edgar Degas, 1872 Imatge 3. L engrunsadora. (El columpio). Auguste

Más detalles

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014]

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014] 2014 2012 DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014] La Banca Ètica a l Estat continua creixent, l evolució de les seves xifres contrasta amb les del conjunt del sistema financer Les dinàmiques de les

Más detalles

Elche, 2 de diciembre de 2009. El rector, p. d. (R 767/07 de 10.05.2007), el vicerrector de Personal: José Francisco González Carbonell.

Elche, 2 de diciembre de 2009. El rector, p. d. (R 767/07 de 10.05.2007), el vicerrector de Personal: José Francisco González Carbonell. Universitat Miguel Hernández d Elx RESOLUCIÓ de 2 de desembre del 2009, per la qual s ordena la publicació íntegra de la relació de llocs de treball del personal d administració i servicis de la Universitat

Más detalles

PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA

PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA PENJAR FOTOS A INTERNET PICASA Penjar fotos a internet. (picasa) 1. INSTAL.LAR EL PROGRAMA PICASA Per descarregar el programa picasa heu d anar a: http://picasa.google.com/intl/ca/ Clicar on diu Baixa

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA -----

CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA ----- CERCLE D INFRAESTRUCTURES A LA COSTA BRAVA ----- Infraestructures Turístiques Hotel Aigua Blava Begur, 2 d octubre 2009 Miquel Alsius. Enginyer de Camins. Pte. Grup CETT Infraestructures Turístiques Què

Más detalles

DOLÇ ÀNGEL DE LA MORT

DOLÇ ÀNGEL DE LA MORT DOLÇ ÀNGEL DE LA MORT Dolç àngel de la Mort, si has de venir, més val que vinguis ara. Ara no temo gens el teu bes glacial, i hi ha una veu que em crida en la tenebra clara de més enllà del gual. Dels

Más detalles

Consum a través Internet... Compra sense por!

Consum a través Internet... Compra sense por! Consum a través Internet... Compra sense por! SABIES QUÈ...? T has plantejat mai quina diferència hi ha entre la botiga del costat de casa i una botiga d Internet? Què tenen en comú?? Semblances Diferències

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE.

Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. Peticions de l AEEE en relació als ensenyaments d'àmbit economic recollits a la LOMCE. 1. Quart curs d ESO. A 4t d'eso, sol licitem dues matèries diferenciades: Economia de 4t d'eso, com a matèria orientadora

Más detalles

TELECENTRES DE TARRAGONA

TELECENTRES DE TARRAGONA TELECENTRES DE TARRAGONA APRÈN A CREAR EL TEU PROPI BLOG Manual elaborat pel personal de Telecentres de la ciutat de Tarragona (Ajuntament de Tarragona 2010-2011) INTRODUCCIÓ Un blog podem dir que és una

Más detalles

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015

Beques Daniel Bravo. per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica. Bases convocatòria 2015 Beques Daniel Bravo per a estades curtes a l'estranger d'investigació biomèdica Bases convocatòria 2015 Objectiu Beneficiaris La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu presenta la convocatòria 2015 de les

Más detalles

Reforma integral apartament platja

Reforma integral apartament platja Reforma integral apartament platja 2013 esteve estudi cuina i bany crta. barcelona, 144 08205 Sabadell BLOC de NOTES QUADERN de TREBALL Projecte: Reforma integral apartament platja Població: Platja d Aro

Más detalles

TAULA DE RECONEIXEMENT

TAULA DE RECONEIXEMENT TAULA DE RECONEIXEMENT CODI ENSENYAMENT DE 1r i/o 2n CICLE LLICENCIAT EN BELLES ARTS TÍTOL DE GRAU DISSENY 405562 200207 DISSENY I 6.0 Obl 363400 ELEMENTS : MORFOLOGIA I TECTÒNICA 405563 200202 ANALISI

Más detalles

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS Què són els jocs i esports alternatius? Tenen les següents característiques: Tenen un caràcter lúdic o recreatiu. Tenen regles simples. S'usen materials no convencionals.

Más detalles

2n d ESO (A B C) Física

2n d ESO (A B C) Física INS INFANTA ISABEL D ARAGÓ 2n d ESO (A B C) Física Curs 2013-2014 Nom :... Grup:... Aquest dossier s ha d entregar completat al setembre de 2014; el dia del examen de recuperació de Física i Química 1.

Más detalles

2. Observa l exposició de roques. Omple la taula amb el nom de totes les roques ígnies, sedimentàries i metamòrfiques que hi vegis.

2. Observa l exposició de roques. Omple la taula amb el nom de totes les roques ígnies, sedimentàries i metamòrfiques que hi vegis. Dossier de laboratori 2n ESO INS Terra Alta Pràctica: CONEGUEM LES ROQUES 1. Com ja saps les roques estan classificades en sedimentàries, magmàtiques i metamòrfiques. Explica breument com s han format

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 106 SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE Activitat 1 Diferencia els dos conceptes següents: primeres matèries i materials. Les primeres matèries són els materials que s obtenen directament de la

Más detalles

Abordatge estratègic de situacions professionals

Abordatge estratègic de situacions professionals Guia d aprenentatge (3 ECTS) Any acadèmic 2015-2016 Semestre: 2n Grau en Educació Social / Grau en Treball Social Mòdul: Espais professionals Professor: Dr. Paco López Pàgina 1 de 7 Rev. 4 (21.09.2015)

Más detalles

Fractura de tobillo RECOMENDACIONES AL ALTA

Fractura de tobillo RECOMENDACIONES AL ALTA Fractura de tobillo RECOMENDACIONES AL ALTA 1 RECOMENDACIONES AL ALTA Autor: Sociedad Valenciana de Traumatología Estas recomendaciones pretenden ser una ayuda para usted, que ha sufrido una fractura

Más detalles

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional)

El certificat. Tractament personal. Estructura i fraseologia. 1. Títol del certificat (opcional) El certificat És el document per mitjà del qual l Administració dóna fe d un fet o garanteix l exactitud de les dades que conté un arxiu, un llibre d actes, un registre, etcètera. Mida del full: ISO A4

Más detalles

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD

COMISSIÓ GESTORA DE LES PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT COMISIÓN GESTORA DE LAS PRUEBAS DE ACCESO A LA UNIVERSIDAD Barem: / Baremo: El ejercicio se valorará sobre cuatro. L exercici es valorarà sobre quatre. PARTE TEÓRICA (OPCIÓN A) AUGUST MACKE Jóvenes bañistas (1913) Óleo sobre lienzo, 100 x 80 cm. PART TEÒRICA (OPCIÓ

Más detalles

Universitat Autònoma de Barcelona Manual d Identitat Corporativa Síntesi

Universitat Autònoma de Barcelona Manual d Identitat Corporativa Síntesi Universitat Autònoma de Barcelona Manual d Identitat Corporativa Síntesi Símbol El símbol de la UAB va ser creat com un exercici d expressivitat gràfica de la relació entre el quadrat i la lletra A, i

Más detalles

INFORME DE SEGUIMENT DEL GRAU EN CRIMINOLOGIA (2009-2011) GENER 2011 Facultat de Dret, Universitat Pompeu Fabra

INFORME DE SEGUIMENT DEL GRAU EN CRIMINOLOGIA (2009-2011) GENER 2011 Facultat de Dret, Universitat Pompeu Fabra INFORME DE SEGUIMENT DEL GRAU EN CRIMINOLOGIA (2009-2011) GENER 2011 Facultat de Dret, Universitat Pompeu Fabra 1 Índex FITXA DE LA TITULACIÓ...3 1. VALORACIÓ GENERAL DEL DESPLEGAMENT DEL TÍTOL...4 2.

Más detalles

PROVES D ACCÉS A CFGS

PROVES D ACCÉS A CFGS PROVES D ACCÉS A CFGS PSICOLOGIA TEMARI BLOC 1. INTRODUCCIÓ A LA PSICOLOGIA 1.1.- Definició de psicologia. 1.2.- Evolució històrica de la psicologia. - Fonts de la psicologia: el pensament filosòfic clàssic,

Más detalles

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES. Les funcions i tasques a desenvolupar s articulen dintre de les pròpies atribuïdes a l EAIA en el seu Decret de creació 338/1986 de 18 de novembre (DOGC

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009)

Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (2009) Els centres d atenció a la gent gran a Catalunya (29) Dossiers Idescat 1 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Informació d estadística oficial Núm. 15 / setembre del 213 www.idescat.cat

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d accés a la universitat per a més grans de 25 anys Convocatòria 2014 Biologia Sèrie 1 Fase específica Opció: Ciències Opció: Ciències de la salut Exercici 1 Exercici 2 Exercici 3 Qualificació a

Más detalles

EXERCICIS MATEMÀTIQUES 1r BATXILLERAT

EXERCICIS MATEMÀTIQUES 1r BATXILLERAT Treball d estiu/r Batillerat CT EXERCICIS MATEMÀTIQUES r BATXILLERAT. Aquells alumnes que tinguin la matèria de matemàtiques pendent, hauran de presentar els eercicis el dia de la prova de recuperació.

Más detalles

Guia docent de l assignatura SEGURETAT DE TRANSPORTS I INFRAESTRUCTURES

Guia docent de l assignatura SEGURETAT DE TRANSPORTS I INFRAESTRUCTURES Guia docent de l assignatura SEGURETAT DE TRANSPORTS I INFRAESTRUCTURES I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Seguretat de Transports i Infraestructures Codi: 101868 Titulació: Grau de Prevenció i Seguretat

Más detalles

La volta al món en 80 dies-07 18/10/07 08:23 Página 107 I TU, COM HO VEUS?

La volta al món en 80 dies-07 18/10/07 08:23 Página 107 I TU, COM HO VEUS? I TU, COM HO VEUS? ~ I tu, com ho veus? ~ La volta al món en 80 dies ~ 1 El treball a) Phileas Fogg té prou diners per viure bé sense haver de treballar. Coneixes personalment algú que pugui viure bé

Más detalles

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius:

BASES: 01 OBJECTIUS : Amb la concessió d aquest premi es volen assolir els següents objectius: V EDICIÓ DEL CONCURS 5a BECA ROTARY IMPULS A L EMPRENEDORIA 2016 Rotary Club de Cerdanyola del Vallès i l Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, convoquen la cinquena Edició del Concurs 5a Beca Rotary Impuls

Más detalles

INFORME DE SEGUIMENT DEL GRAU EN PSICOLOGIA (CURS 2009-2010)

INFORME DE SEGUIMENT DEL GRAU EN PSICOLOGIA (CURS 2009-2010) INFORME DE SEGUIMENT DEL GRAU EN PSICOLOGIA (CURS 2009-2010) Informe de seguimiento del Grado en Psicología (Curso 2009-2010) Departament de Psicologia Barcelona, abril 2011 PRESENTACIÓ DE LA TITULACIÓ

Más detalles

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils

Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils annex 2 al punt 6 Informe sobre els estudiants de nou accés amb discapacitat (any 2015) Comissió d accés i afers estudiantils Barcelona,18 de març de 2016 INFORME SOBRE ELS ESTUDIANTS DE NOU ACCÉS AMB

Más detalles

TÈCNIQUES D EXPRESSIÓ PLÀSTICA TÉCNICAS DE EXPRESIÓN PLÁSTICA

TÈCNIQUES D EXPRESSIÓ PLÀSTICA TÉCNICAS DE EXPRESIÓN PLÁSTICA TÈCNIQUES D EXPRESSIÓ PLÀSTICA TÉCNICAS DE EXPRESIÓN PLÁSTICA CARACTERÍSTIQUES DE L EXAMEN: Primera part: prova teòrica. Consistirà en una anàlisi teòrica d una obra d art a elegir entre tres. Seran molt

Más detalles

ESO y Bachillerato. Curso 2011-2012

ESO y Bachillerato. Curso 2011-2012 ESO y Bachillerato Curso 2011-2012 ESO en M. ALBERTA ESO: La etapa es obligatoria. Cuatro cursos (de 1º a 3º y 4º). Se puede pasar de curso con una o dos asignaturas suspendidas. Con tres extraordinariamente.

Más detalles

ALTAR DE MORTS HOMENATGE A JUAN GELMAN

ALTAR DE MORTS HOMENATGE A JUAN GELMAN ALTAR DE MORTS HOMENATGE A JUAN GELMAN Casa Amèrica Catalunya. 3-7 de novembre del 2014 Dediquem a Juan Gelman l Altar de Morts 2014 El dilluns 3 de novembre, a les 20 hores, s inaugura a Casa Amèrica

Más detalles

Los alumnos suspendidos en esta primera evaluación, deberán entregar el siguiente trabajo en la primera quincena del mes de marzo.

Los alumnos suspendidos en esta primera evaluación, deberán entregar el siguiente trabajo en la primera quincena del mes de marzo. EDUCACIÓN FISÍCA Los alumnos suspendidos en esta primera evaluación, deberán entregar el siguiente trabajo en la primera quincena del mes de marzo. a. Contestar las preguntas de las Unidades 1 y 2. b.

Más detalles