DESENVOLUPAMENT DOCENT:

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "DESENVOLUPAMENT DOCENT:"

Transcripción

1 DESENVOLUPAMENT DOCENT: Eines per a la millra i el perfeccinament de la funció frmativa i dcent en els centres sanitaris i scials.

2 DESENVOLUPAMENT DOCENT La funció dcent és estratègica en el cnjunt del sectr sanitari i scial. I h és encara més en el mment en que ens trbem, amb la necessitat que la frmació interna que es fa als centres, sigui mtr per impulsar nves maneres de fer més eficients i innvadres. L ús de frmadrs, tutrs, i dcents interns a les rganitzacins sanitàries i scials n és tant sls un element fnalmental per a la transmissió de cneixements pel desenvlupament d habilitats, sin també de manera mlt expresa cm a drivers de cultura i fici interns. En l actualitat necessitem ptenciar la gestió i el desenvlupament de cneixement dins les nstres rganitzacins, afavrint prcesss frmatius i d aprenentatge veritablement eficients, que ptenciïn l ús de les Tic, que impactin en la rganització, etc. Cnscients d aquesta realitat, Unió Cnsrci Frmació cnjuntament amb l Observatri Internacinal de la Funció Dcent de la Universitat de Barcelna, han decidit desplegar per l any 2013 un prjecte estratègic i innvadr pel sectr per incidir en la millra de les cmpetències pedagògiques, didàctiques i metdlògiques, del cnjunt de frmadrs i dcents del sectr. Aquest prjecte té una estructura mdul lar en diferents prgrames: 1. Curs semipresencial de Frmació de Frmadrs 2. Curs semipresencial de Perfeccinament Dcent 3. Cicle de tallers d especialització frmativa Tts aquests prgrames es desplegaran dins l any 2013, any estratègic des d UCF per ptenciar la Gestió del Cneixement en el cnjunt del sectr sanitari i scial. Frmació a mida per cada entitat A partir de l acrd de cl labració establert entre l Observatri Internacinal de la Funció Dcent de la Universitat de Barcelna i Unió Cnsrci Frmació, pdem desenvlupar de manera específica, prgrames per les entitats, per atendre de manera específica a les necessitats i per al seu cl lectiu prfessinal. Aquesta frmació a mida, pt tenir qualsevl dels següents eixs: Autcneixement, avaluació cmpetencial dels frmadrs interns i plans de millra Tallers de frmació de frmadrs (tant a nivell bàsic cm a nivell de perfeccinament) per a frmadrs i dcents interns Tallers específics per abrdar la frmació de frmadrs i dcents que hagin de participar en prgrames frmatius nline semipresencials (autria i prducció de cntinguts frmatius, tutrització i dinamització de prcesss frmatius nline, etc) Acreditació Tts els prgrames desenvlupats (ja sigui dels curss en berts cm de curss a mida), tindran el recneixement de l Observatri Internacinal de la Funció Dcent de la Universitat de Barcelna, en frma de Certificat Diplma en funció de la durada del curs.

3 1. CURS DE FORMACIÓ DE FORMADORS En el mment de prtar a la pràctica la realització d un curs prgrama frmatiu, existeixen un cnjunt de cmpetències que tt tutr/a ha d incrprar i aplicar. La funció tutrial esdevé clau per tal de garantir que el destinatari final pugui desenvlupar, amb plenes garanties, el seu prcés d aprenentatge, asslint els bjectius frmatius que s han establert. Objectius generals Discriminar les mdalitats utilitzades en funció del tipus d aprenentatge. Ser capaç de prgramar l acció frmativa. Utilitzar una metdlgia adequada en una sessió expsitiva. Cnèixer i aplicar diferents tècniques per a la participació dels participants. Preparar materials de suprt al frmadr i/ als participants. Ser capaç de dissenyar instruments d avaluació de l aprenentatge. Adreçat a A prfessinals de la Salut (metges, infermeres, fisiterapeutas, psicòlegs, treballadrs scials ) i cmandaments i directius del sectr, que vlen incrprar eines i estratègies per a millrar la seva tasca cm a dcents. En principi, el curs va dirigit a aquells prfessinals que tinguin una experiència entre 0 i 4 anys cm a dcents frmadrs interns. Estructura del prgrama El curs es cmpsa de 5 temes: 1. Prgramar l'acció frmativa 2. : cm estructurar i millrar una sessió expsitiva 3. : Tècniques participatives i cl labratives 4. Materials de suprt al frmadr i/ als participants 5. L'avaluació dels aprenentatges La frmació estarà rientada a la pràctica dcent del frmadr/a. La idea és cnnectar de manera efectiva teria pedagògica i pràctica dcent. N bstant, aquesta cnnexió n implicarà en cap cas una relació jeràrquica i linial entre la teria i pràctica, n la segna sigui una aplicació mecànica de les directrius emanades de la primera. Ans al cntrari, la

4 teria pedagògica serà més que una eina cnceptual al servei de la reflexió, l anàlisi i la indagació de la realitat frmativa en la qual ens hem de situar. Aquestes cmbinaran diverses activitats: - Sessins expsitives teòric-pràctiques. - Estudi i treball per cass simulats. - Treball presencial i nline en petits grups. - Treball individual de disseny i planificació d una acció frmativa. - Visualització i anàlisi de vídes. El curs dispsarà d una aula virtual que acmpanyarà el prcés frmatiu. Cadascun dels mòduls, a part de la sessió presencial, es cmplementarà amb 2h de sessió virtual en la qual es demanarà als assistents que participin en diferents activitats nline. Alhra, l aula virtual cntindrà material cmplementari a cadascun dels mòduls treballats (pautes, checklist, lectures de referència, etc.). Durada i Acreditació El prgrama té una durada ttal de 30 hres lectives en un frmat semipresencial (20 h presencials 10 nline). Aquells participants que participin en aquest prgrama rebran un Diplma expedit per Unió Cnsrci Frmació, en nm de les dues patrnals sanitàries (La Unió i el Cnsrci) cnjuntament amb l Observatri Internacinal de la Funció Dcent Universitat de Barcelna. Cntinguts frmatius 1. Prgramar l acció frmativa Breu descripció: Es pretén que els participants aprenguin a prgramar una acció frmativa en les diverses mdalitats de frmació. - Identificar i analitzar els cmpnents bàsics de la prgramació de prcesss frmatius. - Elabrar seqüències didàctiques adequades a la naturalesa de cadascuna de les diverses mdalitats frmatives. Cntinguts - El pla dcent: estructura bàsica - Mdels de prgramació d accins frmatives. Cmbinarà l expsició dialgada, l anàlisi de dcuments i l activitat individual i grupal. A partir de l experiència prfessinal de les persnes participants s elabrarà un instrument bàsic, a mde d eina de referència, que pugui servir de guia rientadra dels prcesss de planificació d accins frmatives. Evidència d avaluació Un esquema, a manera de guia, per rientar l elabració d una prgramació d una acció frmativa.

5 2. : Cm estructurar i millrar una sessió expsitiva Breu descripció: Es pretén millrar la sessió expsitiva mitjançant una millr cmunicació, participació dels assistents i adequació dels cntinguts als bjectius d aprenentatge. - Millrar la cmunicació amb els destinataris de les sessins expsitives. - Incrprar rientacins i metdlgies que tinguin en cmpte la necessitat de prvcar en els estudiants un aprenentatge actiu, que superi la simple transmissió de cneixements a la sessió expsitiva classe magistral. - Subministrar eines de treball i estratègies d acció per millrar la sessió expsitiva centrada en el frmadr. Cntinguts - La cmunicació amb els participants. - Elements que cal tenir en cmpte. Cm es pt millrar la sessió magistral. - Parts de la sessió expsitiva. - Estratègies de participació dels participants a la classe magistral. - Adequació de les estratègies dcents als cntinguts i als bjectius de la frmació. La frmació es desenvluparà a partir d expsició ral, treball en grup, anàlisi de vídes de cass reals, tt cmbinant l aprtació dels participants amb l anàlisi en petit i gran grup. Evidència d avaluació Guins d autavaluació. Es demanarà la millra de la sessió expsitiva visualitzada en un víde i descripció sbre una sessió expsitiva en un curs prpi. 3. : Tècniques de participació i treball en grup Breu descripció: Pretén subministrar tècniques estratègies metdlògiques de participació activa dels assistents. - Identificar, analitzar i practicar estratègies metdlògiques que permetin la participació dels destinataris en les sessins frmatives. - Desenvlupar i fnamentar estratègies d aprenentatge actiu. - Aplicar estratègies metdlògiques que pssibilitin desenvlupar habilitats scials i cperatives en els destinataris de la frmació. Cntinguts - Estratègies participatives per a l aprenentatge cnceptual. - Estratègies participatives per a l aprenentatge prcedimental. - Estratègies participatives i canv i d'actituds. A partir de l experiència que es genera en la sessió els participants bserven, cmparteixen la percepció de les seves experiències amb els cmpanys, hi reflexinen i duen a terme algun tipus d abstracció integrant-les amb els seus cneixements previs, i utilitzades cm a guies per a accins frmatives psterirs. Evidència d avaluació Es demanarà la matriu de disseny i aplicació de l estratègia frmativa.

6 4. Materials de suprt al frmadr i/ als participants Breu descripció: Criteris i pautes per dissenyar i millrar la qualitat dels materials frmatius i característiques específiques dels entrns i materials virtuals. Cntinguts Adquirir criteris per elabrar, seleccinar i utilitzar Els materials per a la frmació dins materials de suprt al frmadr i als participants. de la seqüència frmativa Cnèixer qüestins clau per dissenyar materials per Materials pel treball autònm del fmentar l aprenentatge autònm. participant: idees clau Adquirir criteris per dissenyar entrns i materials Transfrmació de cntinguts de virtuals. curss presencials a aules virtuals Aplicar els criteris adquirits en una simulació. Característiques específiques dels materials virtuals Expsició participativa dels cntinguts. Treball en petit grup de simulació. Activitat de síntesis Evidència d avaluació Capacitat d aplicar criteris de qualitat en el disseny de materials de suprt al frmadr i als participants. 5. L avaluació dels aprenentatges Breu descripció: Pretén dnar instruments pràctics d avaluació dels aprenentatges. - Reflexinar sbre el significat de l avaluació en els aprenentatges. - Identificar el prcés d avaluació i els seus elements principals: qui, què, cm i quan s avalua. - Observar l avaluació cm una peça clau del prcés d aprenentatge i cm a tal, planificar-la cnjuntament amb la prgramació. - Cnèixer instruments que faciliten l avaluació dels aprenentatges. Cntinguts - L avaluació: cncepte, funcins i prcés. - L avaluació dels aprenentatges i de les cmpetències. - Els instruments d avaluació. La metdlgia que s utilitzarà per a dur a terme la frmació tindrà espais cmpartits entre teria i pràctica. Es realitzaran treballs pràctics a partir de dcuments que seran presentats mitjançant expsicins rals. Evidència d avaluació El prducte elabrat serà el disseny d un instrument d avaluació dels aprenentatges adequats al cntext de cada assistent.

7 2. CURS DE PERFECCIONAMENT DOCENT El desenvlupament prfessinal de tt/a frmadr/a passa svint per actualitzar i ptimitzar les cmpetències dcents, pder millrar la pràctica frmativa a través de la reflexió sbre la mateixa i incrprant la pròpia experiència cm a inici i fnt del cneixement. Objectius - Ser capaç de millrar la prgramació d accins frmatives. - Aplicar una metdlgia adequada en una sessió expsitiva. - Cnèixer i aplicar diferents tècniques frmatives de caire participatiu. - Dissenyar activitats, exercicis, cass, en diferents suprts. - Dissenyar instruments d avaluació dels aprenentatges. - Valrar el paper de l avaluació en la transferència al llc de treball. - Incrprar recurss i estratègies de les xarxes scials en el prcés de frmació. - Desenvlupar lideratge emcinal per a frmadrs i frmadres. Adreçat a A prfessinals de la Salut (metges, infermeres, fisiterapeutas, psicòlegs, treballadrs scials ) i cmandaments i directius del sectr, que vlen incrprar eines i estratègies per a millrar la seva tasca cm a dcents. En principi, el curs va dirigit a aquells prfessinals que tinguin una experiència entre 3 i 7 anys cm a dcents frmadrs interns. Estructura del prgrama El curs es cmpsa de 6 temes: 1. Autcneixement sbre la pròpia funció dcent 2. Relació amb els participants: mtivació i reslució de cnflictes 3. Planificació i prgramació de prgrames i activitats 4. Metdlgies dcents per ptenciar aprnenentatges 5. L'avaluació dels aprenentatges fins al llc de treball 6. Eines i recurss 2.0 aplicades a frmació La frmació estarà rientada a la pràctica dcent del frmadr/a. La idea és cnnectar de manera efectiva teria pedagògica i pràctica dcent. N bstant, aquesta cnnexió n implicarà en cap cas una relació jeràrquica i linial entre la teria i pràctica, n la segna sigui una aplicació mecànica de les directrius emanades de la primera. Ans al cntrari, la teria pedagògica serà més que una eina cnceptual al servei de la reflexió, l anàlisi i la indagació de la realitat frmativa en la qual ens hem de situar.

8 Aquestes cmbinaran diverses activitats: - Sessins expsitives teòric-pràctiques. - Estudi i treball per cass simulats. - Treball presencial i nline en petits grups. - Treball individual de disseny i planificació d una acció frmativa. - Visualització i anàlisi de vídes. El curs dispsarà d una aula virtual que acmpanyarà el prcés frmatiu. Cadascun dels mòduls, a part de la sessió presencial, es cmplementarà amb 2h de sessió virtual en la qual es demanarà als assistents que participin en diferents activitats nline. Alhra, l aula virtual cntindrà material cmplementari a cadascun dels mòduls treballats (pautes, checklist, lectures de referència, etc.). Durada i Acreditació El prgrama té una durada ttal de 45 hres lectives en un frmat semipresencial (30 h presencials 15 nline). Aquells participants que participin en aquest prgrama rebran un Diplma expedit per Unió Cnsrci Frmació, en nm de les dues patrnals sanitàries (La Unió i el Cnsrci) cnjuntament amb l Observatri Internacinal de la Funció Dcent Universitat de Barcelna. Cntinguts frmatius 1. Autcneixement sbre la pròpia funció dcent Breu descripció: El mòdul pretén facilitar eines i ptenciar prcesss per a la reflexió de la pràctica dcent per tal de millrar-la. Objectius específics del blc - Analitzar la pròpia pràctica dcent per tal de millrar-la. - Cnèixer i desenvlupar estratègies i habilitats de la pràctica reflexiva per aplicar-les a l autcneixement i a la pràctica dcent. Cntinguts - Pràctica reflexiva i funció dcent. - Eines i estratègies per ptenciar la pràctica reflexiva. Cmbinarà l expsició dialgada i l activitat individual i grupal, psant de manifest el prpi mètde reflexiu per arribar als bjectius del mòdul. Prducte esperat Mapa individual i de grup sbre les necessitats i ptencialitats derivats de la reflexió sbre la pròpia pràctica.

9 2. Relació amb els participants: mtivació i reslució de cnflictes Breu descripció: Pretén dnar eines per ptenciar la mtivació dels participants dins l espai d aula, i saber tractar els pssibles cnflictes que succeixin Objectius específics del blc Cntinguts - Identificar i analitzar l rigen i tiplgies dels cnflictes dins l àmbit de la frmació. - Naturalesa i delimitació dels cnflictes. - Origen i tiplgies dels cnflictes. - Cnèixer tècniques i instruments per afrntar els cnflictes a l aula. - Cm afrntar els cnflictes: Estils de cmprtament. - Explrar l estil persnal de cmprtament davant els cnflictes. - Estratègies de mediació i la cl labració. - L autanàlisi de l actitud davant un - Incrprar eines de mtivació dels participants durant el prcés frmatiu. cnflicte. - Mtivació i aprenentatge. Dnat el caràcter teòric/pràctic dels temes, es fmentarà la participació i implicació activa dels participants, l anàlisi i la reflexió mitjançant activitats i exercitacins a l aula, individuals i grupals. Prducte esperat Reslució de cass pràctics a l aula. 3. Planificació i prgramació de prgrames i activitats frmatives Breu descripció: Es pretén que els participants aprenguin diferents aspectes de la macr i micrplanificació, i quina incidència tenen en el disseny de prgrames i activitats frmatives Objectius específics del blc Cntinguts - Identificar i analitzar els cmpnents bàsics de la macrplanificació i la micr-planificació de la frmació. - De les necessitats de frmació al prgrama frmatiu: estructura - Elabrar un prcés de detecció de necessitats fins al disseny d un prgrama frmatiu adequat a la naturalesa de cadascuna de les diverses mdalitats frmatives. bàsica - Mdels de prgramació d accins frmatives. Cmbinarà l expsició dialgada, l anàlisi de dcuments i l activitat individual i grupal. A partir de l experiència prfessinal de les persnes participants s elabrarà un instrument bàsic, a manera d eina de referència, que pugui servir de guia rientadra dels prcesss de planificació d accins frmatives. Prducte esperat Disseny d un prcés de detecció de necessitats en un cntext cncret de frmació i elabració dels prgrames frmatius necessaris per cbrir les necessitats identificades.

10 4. dcent: estratègies i dinàmiques per ptenciar l aprenentatge individual i l aprenentatge cl labratiu Breu descripció: Es pretén dissenyar i aplicar tècniques i estratègies metdlògiques per ptenciar l aprenentatge individual i cl labratiu dels assistents. Objectius específics del blc Cntinguts - Evidenciar la necessitat de cherència entre els diferents cmpnents de la prgramació. - Adequació de les estratègies dcents a les necessitats de frmació, als cntinguts i - Establir una cherència entre les necessitats frmatives als bjectius de la dcència. i la metdlgia més adequada per treballar-les. - Estratègies participatives per a - Aplicar estratègies metdlògiques que pssibilitin desenvlupar en els destinataris de la frmació habilitats cperatives. l aprenentatge cnceptual, prcedimental i actitudinal. La frmació es desenvluparà a partir d expsició ral, treball en grup, vídes de cass reals, tt cmbinant l aprtació dels participants amb l anàlisi en petit i gran grup. Prducte esperat Es demanarà la millra de la sessió expsitiva visualitzada en un víde. Es demanarà la matriu de disseny i aplicació d una estratègia frmativa. 5. L avaluació dels aprenentatges fins al llc de treball Breu descripció: Pretén identificar els diferents itineraris en que cal avaluar la frmació i els agents implicats i analitzar la transferència de la frmació cm a itinerari priritari de l avaluació. Objectius específics del blc Cntinguts - Reflexinar sbre el significat de l avaluació dels aprenentatges. - L avaluació: cncepte funcins i prcés. - L avaluació dins la prgramació de l acció - Observar l avaluació cm una peça clau del prcés d aprenentatge i cm a tal, planificarla cnjuntament amb la prgramació. frmativa. - L avaluació dels aprenentatges i de les cmpetències. - Avaluació de la transferència i impacte. - Els instruments d avaluació. - Dissenyar indicadrs per a l avaluació de transferència la frmació. - Instruments per efectuar la transferència i mesurar-la - Elabrar un pla de millra a partir dels resultats d una avaluació i del seu impacte. - L avaluació de la transferència: cncepte funcins i prcés. - Els indicadrs d avaluació. La metdlgia que s utilitzarà per a dur a terme la frmació tindrà espais cmpartits entre teria i pràctica. Es partirà de l anàlisi d instruments d avaluació i indicadrs per tal de crear-ne de prpis en funció de la situació individual. Prducte esperat Disseny d instruments d avaluació adequats al cntext de cada assistent i una prpsta d avaluació de la transferència.

11 6. Eines i recurss 2.0 aplicades a frmació Breu descripció: Pretén cnfrmar una visió glbal de la frmació en línia cm a la creació d espais i xarxes d aprenentatge. Objectius específics del blc Cntinguts - Cnèixer les pssibilitats de les eines 2.0 en el marc - Cnectivisme i aprenentatge en xarxa. Eines per a d un prcés frmatiu. crear una xarxa scial. - Adquirir referents d eines i recurss per al disseny de - Web 2.0. Treballar al núvl. Revisió als recurss prgrames frmatius en línia. més freqüents. - Identificar i cnèixer les principales xarxes scials - Espai d aprenentatge persnal. Cncepte i d aprenentatge i les seves pcins en l àmbit exemples d aplicació. frmatiu. - Eines bàsiques per a la utilització de les 2.0 en el marc de la frmació. Els participants treballen en espais prpis amb accés als rdinadrs. S alternaran la presentació per part del frmadr, el treball amb rdinadrs, i la reflexió sbre el que s ha fet. Prducte esperat Visualització i anàlisi d eines 2.0 i disseny inicial d una prpsta frmativa emprant les xarxes scials.

12 3. CICLE DE TALLERS D ESPECIALITZACIÓ FORMATIVA I DOCENT El desenvlupament prfessinal de tt/a frmadr/a passa svint per actualitzar i ptimitzar les cmpetències dcents, pder millrar la pràctica frmativa a través de la reflexió sbre la mateixa i incrprant la pròpia experiència cm a inici i fnt del cneixement. Adreçat a Els tallers van adreçats a prfessinals del món de la salut que vlen ampliar, aprfundir i/ perfeccinar determinats aspectes de la seva tasca dcent. En principi, el curs va dirigit a persnes que tinguin una experiència d entre 7 més anys en l àmbit de la frmació, bé aquells que prtant menys anys vlen rebre una frmació especializada en una determinada àrea. Tallers Es prpsen 6 tallers de perfeccinament frmatiu i dcent, amb una durada cadascun d ells de 7 hres: Taller 1. El lideratge emcinal en la intervenció del frmadr/a Taller 2. Elabració d indicadrs i instruments d avaluació de la frmació Taller 3. La frmació nline: planificació, desenvlupament i psada en marxa de prgrames i accins frmatives en entrns virtuals Taller 4. La tutria n-line: seguiment i dinamització de l aprenentatge Taller 5. La cmunicació amb els participants de la frmació nline. Estratègies per a dcents Taller 6. Caching per a frmadrs: eines pràctiques per a la millra de la pràctica La frmació estarà rientada a millrar la pròpia pràctica dcent del frmadr/a. La idea és cnnectar de manera efectiva teria pedagògica i pràctica dcent. Cadascuna de les temàtiques serà abrdada amb una metdlgia específica tt i que hi haurà ds elements transversals: d una banda, tècniques participatives i de treball cl labratiu; de l altra, la reflexió individual i grupal sbre la pròpia pràctica. En aquest sentit, es cmbinarà: - Sessins expsitives teòric-pràctiques. - Estudi i treball per cass simulats. - Treball presencial en petits grups. - Treball amb instruments i dcumentació específica. La frmació cmptarà amb una aula virtual de suprt en la qual s hi cl lcaran materials i dcuments de cnsulta, i es prpsaran diverss debats cmplementaris a les sessins presencials.

13 Taller 1. El lideratge emcinal en la intervenció del frmadr/a Breu descripció: Pretén desenvlupar eines per assumir el lideratge emcinal en les pràctiques frmatives. Cntinguts - Analitzar característiques i ptencialitats del - Lideratge emcinal en la intervenció del lideratge emcinal. frmadr/a - Cnèixer tècniques i instruments per desenvlupar - Naturalesa i delimitació del lideratge emcinal lideratge en la frmació. - La intel ligència emcinal: àmbits i aspectes - Identificar funcins i capacitats del lideratge - Funcins i capacitats del lideratge emcinal en la emcinal en la frmació. frmació Dnat el caràcter teòric/pràctic dels temes, es fmentarà la participació i implicació activa dels participants, l anàlisi i la reflexió, mitjançant activitats i exercitacins a l aula, individuals i grupals. La sessió es desenvluparà cm segueix: a) Intrducció al tema i sndeig d idees prèvies a partir del diàleg entre participants i prfessr. b) Presentació dialgada. c) Treball en grups i anàlisi de cass. d) Anàlisi i reflexió cnjunta de l activitat frmativa. Cnclusins. Prducte esperat Anàlisi de cass pràctics a l aula. Taller 2. Elabració d indicadrs i instruments d avaluació de la frmació Breu descripció: Pretén mstrar l avaluació cm una eina que ens permet cnèixer la realitat, analitzar debilitats, resistències, bstacles, però també frtaleses abans, durant i després de cada prcés frmatiu. Cntinguts - Tenir capacitat per detectar les necessitats del cntext abans d avaluar. - L avaluació de prgrames. Elements. Indicadrs de qualitat. - Determinar mecanismes, mitjans i instruments d anàlisi per prtar a terme l avaluació. - Instruments i tècniques d avaluació de la frmació. - Cnèixer diferents instruments d avaluació en tt el prcés de la frmació. - El prjecte d avaluació cm element de millra. Cmbinació entre teria i pràctica. Es realitzaran treballs pràctics i/ reflexins a partir de lectures i altres dcuments. Sessió expsitiva amb intervenció dels participants. Prducte esperat Elabració d un guió inicial de prjecte d avaluació de la frmació adequat al cntext de cada assistent. Taller 3. La frmació nline: planificació, desenvlupament i psada en marxa de prgrames i accins frmatives en entrns virtuals Breu descripció: Pretén mstrar les particularitats de la frmació nline així cn dnar a cnèixer els prcesss bàsics i agents implicats en el seu disseny, desenvlupament i psada en marxa. Cntinguts - Identificar i analitzar les diferents fases que cnfrmen la frmació nline. - Fases i prcesss per a la psada en marxa d un prgrama frmatiu nline.

14 - Cnèixer les funcins i tasques dels diferents agents implicats en la planificació, desenvlupament i psada en marxa d una prgrama frmatiu nline. - Adquirir eines i prtcls que facilitin la psada en - Agents implicats en la planificació i psada en marxa d un prgrama nline. - Cm psar en marxa un prcés de frmació nline. marxa de prgrames frmatius nline. A partir de l anàlisi de cass pràctics i estratègies participatives, es plantejaran diverss cntinguts teòrics i pràctics vinculats amb la temàtica. Prducte esperat Prpsta de planificació d un prgrama frmatiu nline amb determinació dels agents implicats i especificació dels prcesss a seguir, aplicat al cntext prpi de cada participant. Taller 4. La tutria n-line: seguiment i dinamització de l aprenentatge Breu descripció: Cnèixer les ptencialitats de la tutrització n-line i adquirir eines per a la seva psada en pràctica i seguiment. Cntinguts - Cnèixer les funcins i tasques a desenvlupar per part d un/a tutr/a n-line. - Funcins i tasques del/a tutr en un entrn nline. - Adquirir estratègies de planificació i - Eines per a la planificació de la tasca del/la desenvlupament de l acció tutrial en un tutr/a virtual. entrn virtual. - Incrprar estratègies de dinamització dels - Eines i tècniques per ptenciar la aprenentatges en la frmació nline. cmunicació en la tutria n-line. - Estratègies per al seguiment n-line dels participants. A partir de l anàlisi de cass pràctics i estratègies participatives, es plantejaran diverss cntinguts teòrics i pràctics vinculats amb la temàtica. Prducte esperat Prpsta de prgramació d un cnjunt de sessins frmatives nline i les estratègies de dinamització pertinents. Taller 5. La cmunicació amb els participants de la frmació nline. Estratègies per a dcents Breu descripció: Pretén evidenciar les particularitats de la cmunicació en prcess frmatius nline i facilitar eines per a la seva psada en pràctica. Cntinguts - Visualitzar les característiques específiques - La cmunicació amb els participants en un dels prcesss cmunicatius en la entrn virtual: característiques bàsiques. frmació nline. - Adquirir eines pràctiques per cmunicar-ns amb els participants de manera efectiva - Els canals de cmunicació en la frmació nline: prs, cntres i trucs.

15 en una acció frmativa nline. - Mments i funcins de la cmunicació nline. - Cm cmunicar-ns en un entrn nline? L anàlisi de cass pràctics serà el punt de partida per anar articulant la teria que fnamenta la cmunicació en prgrames frmatius nline. Prducte esperat Reslució de cass pràctics realitzats a l aula. Taller 6. Caching per a frmadrs: eines pràctiques per a la millra de la pràctica Breu descripció: Pretén aprpar el món del caching a l àmbit de la frmació, aplicant diverses tècniques i estratègies de desenvlupament persnal. Durada: 7h. Cntinguts - Cnèixer les pssibilitats del caching cm a prcés i eina per a la millra de la pràctica dcent. - Els principis i cmpnents del caching aplicat a la frmació. - Adquirir i aplicar els principis del caching en la - El frmadr-cach. dinàmica d aula. - Eines pràctiques per a la millra de la - Millrar determinats aspectes de la pròpia pràctica pràctica dcent a través del caching. dcent a partir de la incrpració del caching. A partir de l anàlisi de la pròpia pràctica, es realitzaran diverses dinàmiques pròpies del caching aplicades a la frmació. S emprarà: - Cass pràctics - Experiència persnal - Expsició dialgada Tècniques específiques prcedents del caching. Prducte esperat Participació activa en les activitats prpsades a l aula.

16 Calendari i llc de realització: > Edició a la ciutat de Barcelna (Instal lacins d Unió Cnsrci Frmació. Parc Sanitari Pere Virgili. c/ Esteve Terradas, Barcelna): 1. CURS DE FORMACIÓ DE FORMADORS Prgrama semipresencial: 20 hres presencials i 10 nline. Les sessins presencials es realitzaran en 4 sessins (de 9 a 14:00 hres) els dies: 19 i 26 de febrer de i 19 de març de CURS DE PERFECCIONAMENT DOCENT Prgrama semipresencial: 30 hres presencials i 15 nline. Les sessins presencials es realitzaran en 6 sessins (de 9 a 14:00 hres) els dies: 19 d abril de , 17 i 31 de maig de de juny de CICLE DE TALLERS D ESPECIALITZACIÓ FORMATIVA I DOCENT Taller 1. El lideratge emcinal en la intervenció del frmadr/a 14/10/13 Taller 2. Elabració d indicadrs i instruments d avaluació de la frmació 21/10/13 Taller 3. La frmació nline: planificació, desenvlupament i psada en marxa de 28/10/13 prgrames i accins frmatives en entrns virtuals Taller 4. La tutria n-line: seguiment i dinamització de l aprenentatge 5/11/13 Taller 5. La cmunicació amb els participants de la frmació nline. Estratègies per a 12/11/13 dcents Taller 6. Caching per a frmadrs: eines pràctiques per a la millra de la pràctica 19/11/13 Els tallers presencials es realitzaran en hrari de matí (9:00 a 14:00 i de 14:30 a 16:30 hres). > Edicins fra de la ciutat de Barcelna Des d UCF estem treballant per dur a terme aquests prgrames en diferents ciutats a Catalunya. En aquest sentit, les entitats que pgueu estar interessades us pregueu que us pseu en cntacte amb UCF per crdinar-h lgísticament.

17 Equip dcent i experts L equip dcent per a desenvlupar aquest prgrames estarà frmat per un equip cnjunt entre experts en l àmbit pedagògic en la frmació de dcents i frmadrs, així cm experts dcents del prpi sectr sanitari i scial. Matrícula i inscripció El cst d inscripció al Curs de Frmació de Frmadrs és de 255 eurs. El cst d inscripció al Curs de Perfeccinament Dcent és de 385 eurs. El cst d inscripció a qualsevl dels Tallers del Cicle d Especialització és de 75 eurs. Per fer la sl licitud d inscripció, cal enviar un crreu electrònic adjuntant el full d inscripció adjunt i, amb psteriritat, enviar una còpia de la transferència bancària realitzada. Aquesta frmació és 100% bnificable per la Fundació Tripartita (a partir del crèdit dispnible de cada entitat). Cnsulti amb UCF les mdalitats de pagament, i cm bnificar-se aquesta frmació per la Fundació Tripartita. Frmació a mida Pdem desenvlupar prgrames de frmació a mida, que atenguin les necessitats específiques de cada rganització i cl lectius, i que igualment cmptin amb l acreditació cnjunta amb l Observatri i la Universitat de Barcelna. Per a més infrmació Unió Cnsrci Frmació. Tel: Sra. Maria Nadal mnadal@ucf.cat

TEMA: Miquel Martí i Pol.

TEMA: Miquel Martí i Pol. TEMA: Miquel Martí i Pl. Nivell/Curs: 1r i 2n d ESO Cncreció pedagògica: Llengua catalana: activitat d aula Pa amb tmàquet PARTIM DE Déu ens dó ser catalans Déu ens dó un tall de pernil Déu ens dó tt el

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

Módulo formativo intervención en la atención sociosanitaria en instituciones (MF1018_2)

Módulo formativo intervención en la atención sociosanitaria en instituciones (MF1018_2) Módul frmativ intervención en la atención scisanitaria en institucines (MF1018_2) Módul frmativ intervención en la atención scisanitaria en institucines (MF1018_2) En Vértice Institute, cnscientes de la

Más detalles

PROJECTE TALLER EL TEATRE UN ESPAI PER CONÈIXER

PROJECTE TALLER EL TEATRE UN ESPAI PER CONÈIXER PROJECTE TALLER EL TEATRE UN ESPAI PER CONÈIXER A traves d una manera lúdica i participativa, cneixerem el dia a dia d un teatre, les seves funcins, els equipaments i cm s rganitza l equip de gestió i

Más detalles

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012

D UN PAU. CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 IMPLANTACIÓ D UN PAU CURS DE PLANS D AUTOPROTECCIÓ Juny-juliol 2012 David Tisaire Berga Definicions i obligacions Implantació: tot el conjunt de mesures a prendre per assegurar l eficàcia operativa del

Más detalles

Guia docent de l assignatura SEGURETAT DE TRANSPORTS I INFRAESTRUCTURES

Guia docent de l assignatura SEGURETAT DE TRANSPORTS I INFRAESTRUCTURES Guia docent de l assignatura SEGURETAT DE TRANSPORTS I INFRAESTRUCTURES I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Seguretat de Transports i Infraestructures Codi: 101868 Titulació: Grau de Prevenció i Seguretat

Más detalles

Módulo Formativo:Intervención en la Atención Sociosanitaria en Instituciones (MF1018_2)

Módulo Formativo:Intervención en la Atención Sociosanitaria en Instituciones (MF1018_2) Módul Frmativ:Intervención en la Atención Scisanitaria en Institucines (MF1018_2) Presentación El Módul Frmativ de INTERVENCIÓN EN LA ATENCIÓN SOCIOSANITARIA EN INSTITUCIONES - MF1018_2 permite btener

Más detalles

Módulo Formativo:Inglés Profesional para Actividades Comerciales (MF1002_2)

Módulo Formativo:Inglés Profesional para Actividades Comerciales (MF1002_2) Módul Frmativ:Inglés Prfesinal para Actividades Cmerciales (MF1002_2) Presentación El Módul frmativ de Inglés prfesinal para actividades cmerciales -MF1002_2 permite btener una titulación para abrir las

Más detalles

Módulo Formativo:Gestión de Tesorería (MF0500_3)

Módulo Formativo:Gestión de Tesorería (MF0500_3) Módul Frmativ:Gestión de Tesrería (MF0500_3) Presentación El Módul Frmativ de Gestión de tesrería - MF0500_3 permite btener una titulación para abrir las puertas al mercad labral en el sectr Administración

Más detalles

Módulo formativo higiene y atención sanitaria domiciliaria (MF0249_2)

Módulo formativo higiene y atención sanitaria domiciliaria (MF0249_2) Módul frmativ higiene y atención sanitaria dmiciliaria (MF0249_2) (En ttal el Módul Frmativ tiene una duración de 170 hras, repartidas del siguiente md: 150 hras frmación nline en Campus Vértice. 18 hras

Más detalles

Módulo Formativo:Elaboración y Exposición de Comidas en el Bar- Cafetería (MF1049_2)

Módulo Formativo:Elaboración y Exposición de Comidas en el Bar- Cafetería (MF1049_2) Módul Frmativ:Elabración y Expsición de Cmidas en el Bar- Cafetería (MF1049_2) Presentación El Módul Frmativ de ELABORACIÓN Y EXPOSICIÓN DE COMIDAS EN EL BAR- CAFETERÍA - MF1049_2 permite btener una titulación

Más detalles

Certificado Profesional Conducción de vehículos pesados de transporte de mercancias por carretera (TMVI0208)

Certificado Profesional Conducción de vehículos pesados de transporte de mercancias por carretera (TMVI0208) Certificad Prfesinal Cnducción de vehículs pesads de transprte de mercancias pr carretera (TMVI0208) Certificad Prfesinal Cnducción de vehículs pesads de transprte de mercancias pr carretera (TMVI0208)

Más detalles

Módulo Formativo:Gestión de la Fuerza de Ventas y Equipos de Comerciales (MF1001_3)

Módulo Formativo:Gestión de la Fuerza de Ventas y Equipos de Comerciales (MF1001_3) Módul Frmativ:Gestión de la Fuerza de Ventas y Equips de Cmerciales (MF1001_3) Presentación El Módul Frmativ de Gestión de la fuerza de ventas y equips de cmerciales - MF1001_3 permite btener una titulación

Más detalles

Módulo Formativo:Administración de Sistemas Gestores de Bases de Datos (MF0224_3)

Módulo Formativo:Administración de Sistemas Gestores de Bases de Datos (MF0224_3) Módul Frmativ:Administración de Sistemas Gestres de Bases de Dats (MF0224_3) Presentación El Módul Frmativ de Administración de sistemas gestres de bases de dats - MF0224_ permite btener una titulación

Más detalles

PRÀCTIQUES NO LABORALS EN EMPRESES PER A JÓVENS DESOCUPATS

PRÀCTIQUES NO LABORALS EN EMPRESES PER A JÓVENS DESOCUPATS PRÀCTIQUES NO LABORALS EN EMPRESES PER A JÓVENS DESOCUPATS En el cntext de la situació actual de crisi ecnòmica, es trben amb una especial dificultat d inserció en el mercat labral aquelles persnes jóvens

Más detalles

FORMACIÓ HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT

FORMACIÓ HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT PROGRAMA FORMATIU INFERMERIA HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT M. Àngels Pi Sans Directora Infermeria HOSPITAL ASEPEYO SANT CUGAT Característiques: Monogràfic de Traumatologia Accidents laborals o malalties

Más detalles

PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT

PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT IMPLANTACIÓ DE PANTALLES TÀCTILS PEL REGISTRE DE LES ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA EN CENTRES DE GENT GRAN Entitat gestora: M Dolors Fitó Selva Directora Residència Assistida, Centre de dia i CGG Font dels

Más detalles

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra

XERRADA SOBRE LES DROGUES. Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa. mossos d esquadra XERRADA SOBRE LES DROGUES Oficina de Relacions amb la Comunitat Comissaria de Mossos d Esquadra de Manresa mossos d esquadra Generalitat de Catalunya Departament d Interior, Relacions Institucionals i

Más detalles

Módulo Formativo:Productos, Servicios y Activos Financieros (MF0499_3)

Módulo Formativo:Productos, Servicios y Activos Financieros (MF0499_3) Módul Frmativ:Prducts, Servicis y Activs Financiers (MF0499_3) Presentación El Módul Frmativ de Prducts, servicis y activs financiers - MF0499_3 permite btener una titulación para abrir las puertas al

Más detalles

Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social

Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social 2016-17 Especialista en Intervenció estratègica breu en context educatiu, sanitari i social 1a edició Curs semipresencial a Barcelona. 65 hores. Diploma de la Fundació Universitat de Girona www.iesp.cat

Más detalles

Módulo formativo: Inglés profesional para actividades comerciales (MF1002_2)

Módulo formativo: Inglés profesional para actividades comerciales (MF1002_2) Módul frmativ: Inglés prfesinal para actividades cmerciales (MF1002_2) Presentación El Módul frmativ de Inglés prfesinal para actividades cmerciales -MF1002_2 permite btener una titulación para abrir las

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL S E G O N A E D I C I Ó D E S A B A D E L L U N I V E R S I T A T D E L 7 A L 1 1 D E J U L I O L D E 2 0 0 3 LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL LES ESTRATÈGIES LOCALS EN LA MOBILITAT URBANA Joan Carles

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ

UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ UNITAT DONAR FORMAT A UNA PRESENTACIÓ 4 Plantilles de disseny Una plantilla de disseny és un model de presentació que conté un conjunt d estils. Aquests estils defineixen tota l aparença de la presentació,

Más detalles

Certificado Profesional Conducción de vehículos pesados de transporte de mercancias por carretera (TMVI0208)

Certificado Profesional Conducción de vehículos pesados de transporte de mercancias por carretera (TMVI0208) Certificad Prfesinal Cnducción de vehículs pesads de transprte de mercancias pr carretera (TMVI0208) Presentación El Certificad de Prfesinalidad de CONDUCCIÓN DE VEHÍCULOS PESADOS DE TRANSPORTE DE MERCANCÍAS

Más detalles

820462 - MTEM - Tecnologia de Fabricació per Mecanitzat

820462 - MTEM - Tecnologia de Fabricació per Mecanitzat Unitat responsable: 820 - EUETIB - Escola Universitària d'enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona Unitat que imparteix: 712 - EM - Departament d'enginyeria Mecànica Curs: Titulació: 2015 GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

Protocol sindical davant la grip A. Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1

Protocol sindical davant la grip A.  Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 Protocol sindical davant la grip A www.ugt.cat Protocol sindical davant la Grip A UGT de Catalunya 1 La Grip A La grip A (H1N1) és una malaltia causada per un subtipus del virus de la grip. Actualment,

Más detalles

Curso Internacional de Experto en Teletutoría Para programas de Incidencia de ACI-Américas

Curso Internacional de Experto en Teletutoría Para programas de Incidencia de ACI-Américas Curs Internacinal de Expert en Teletutría Para prgramas de Incidencia de ACI-Américas Objetiv Central: El bjetiv central del curs es dar a cncer la nuevas herramientas de frmación a distancia, y en cncret,

Más detalles

Qüestionari d avaluació

Qüestionari d avaluació Qüestionari d avaluació 2010 Guia d instruccions per complimentar el model de qüestionari d avaluació. març 2010 GS012010QP10001 I RESOLUCIÓ 2010 La Resolució TRE/3767/2009, de 30 de novembre (DOGC. Núm.5545,

Más detalles

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Jornada sobre l impacte les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Llei 25/2013 27 sembre. Impuls la factura electrònica i creació l Comptable Factures 1 1 1 Objecte Objecte

Más detalles

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL

ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX 3 COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT DE CÀLCUL Francesc Sala, primera edició, abril de 1996 última revisió, desembre de 2007 ÍNDEX 1 DEFINICIÓ 2 PER A QUÈ SERVEIX COM ES REPRESENTA 4 PRIMER CONCEPTE 5 ESCALA DE REDUCCIÓ I ESCALA D AMPLIACIÓ 6 PROCEDIMENT

Más detalles

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA

3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA 1 3. DIAPOSITIVA D ORGANIGRAMA I DIAGRAMA Ms PowerPoint permet inserir, dins la presentació, objectes organigrama i diagrames. Els primers, poden resultar molt útils si es necessita presentar gràficament

Más detalles

Guía del Curso. Módulo

Guía del Curso. Módulo Guía del Curs Módul Este módul lleva pr títul: Perspectivas y psibilidades de las TIC en frmación (códig A) y frma parte del: Especialista Universitari en Diseñ y Gestión de Entrns Tecnlógics de frmación.

Más detalles

Módulo Formativo:Higiene y Atención Sanitaria Domiciliaria (MF0249_2)

Módulo Formativo:Higiene y Atención Sanitaria Domiciliaria (MF0249_2) Módul Frmativ:Higiene y Atención Sanitaria Dmiciliaria (MF0249_2) Presentación El Módul Frmativ de HIGIENE Y ATENCIÓN SANITARIA DOMICILIARIA - MF0249_2 permite btener una titulación para abrir las puertas

Más detalles

2.- Informe del director. Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013

2.- Informe del director. Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013 2.- Informe del director Consell Català d Estadística 13 de novembre de 2013 Activitats Idescat/SEC des de novembre 2012 Treballs en marxa i de futur Pla estadístic 2015-2018 Activitats Idescat/SEC des

Más detalles

La marca de la Diputació de Barcelona

La marca de la Diputació de Barcelona La marca de la Diputació de Barcelona La nostra marca evoluciona amb nosaltres La Diputació de Barcelona ha revisat la seva marca, d una banda per aconseguir una imatge unificada que ens identifiqui com

Más detalles

e 2 esplais al quadrat

e 2 esplais al quadrat e 2 esplais al quadrat excel lents pel què fem i per com ho fem Un projecte per fer un pas endavant en la qualitat i responsabilitat, tant social com mediambiental en els centres d esplai. IV Jornada de

Más detalles

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A...

TÍTOL DE L EXPERIÈNCIA AQUEST MES ENTREVISTEM A... Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Secretaria de Polítiques Educatives Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme Servei d Immersió i Acolliment Lingüístics Programa biblioteca escolar

Más detalles

Módulo Formativo:Grabación de Datos (MF0973_1)

Módulo Formativo:Grabación de Datos (MF0973_1) Módul Frmativ:Grabación de Dats (MF0973_1) Presentación El Módul Frmativ de Grabación de dats - MF0973_1 permite btener una titulación para abrir las puertas al mercad labral en el sectr Administración

Más detalles

Tipus de Currículum Vitae

Tipus de Currículum Vitae El Currículum Vitae El currículum és un document que conté informació personal i professional necessària i rellevant per trobar feina en el món laboral. L objectiu del currículum és obtenir una entrevista

Más detalles

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE:

CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: CONVOCATORIA 2014 DOCUMENTACIÓ DEL PROJECTE: 1. Dades personals persona o entitat SOL LICITANT /Datos Personales persona o entidad SOLICITANTE Entitat sol licitant/ Entidad solicitante: NIF Domicili/Domicilio:

Más detalles

Índex de figures i taules

Índex de figures i taules Índex de figures i taules Capítol 1. Introducció... 13 Capítol 2. Vint-i-cinc anys de polítiques d integració de les TIC als centres docents de Catalunya... 27 Taules Taula 1. Formació del professorat

Más detalles

Assignatura: Infermeria Psicosocial i Salut Mental. Crèdits: 6 Teòrics: 3 Seminaris: 1,5 Laboratori/Pràctics: 1,5

Assignatura: Infermeria Psicosocial i Salut Mental. Crèdits: 6 Teòrics: 3 Seminaris: 1,5 Laboratori/Pràctics: 1,5 Assignatura: Infermeria Psicosocial i Salut Mental (En extinció) Tipus: Troncal Codi: 242002 Crèdits: 6 Teòrics: 3 Seminaris: 1,5 Laboratori/Pràctics: 1,5 Departament: Infermeria de Salut Pública, Salut

Más detalles

Els arxius que crea Ms Excel reben el nom de LibroN, per aquest motiu cada vegada que creem un arxiu inicialment es diu Libro1, Libro2, Libro3,...

Els arxius que crea Ms Excel reben el nom de LibroN, per aquest motiu cada vegada que creem un arxiu inicialment es diu Libro1, Libro2, Libro3,... Què és Excel? Ms Excel és una aplicació informàtica que ens proporciona una forma molt còmoda i eficaç de treballar amb dades. Entre altres possibilitats, permet realitzar anàlisis, càlculs matemàtics,

Más detalles

También. os. de formación. tendencias. Explica cómo se y la función de. Pág.1

También. os. de formación. tendencias. Explica cómo se y la función de. Pág.1 E-learning Técnic de frmación 110 HORAS ON-LINE CONTENIDOS Fundaments de la frmación a distancia Bases cnceptuales. Características de la frmación a distancia Se realiza una aprximación histórica al fenómen

Más detalles

Departament FesKits. Tel.:

Departament FesKits.   Tel.: Departament FesKits www.feskits.cm www.espaisalut.rg fes.kits@espaisalut.rg Tel.: 93 513 49 75 Què és FesKits_estimulació cgnitiva? Es tracta d un innvadr sistema de treball que, aprfitant les nves tecnlgies,

Más detalles

Auditor en Sistemas de Gestión Medioambiental UNE-EN-ISO-14001

Auditor en Sistemas de Gestión Medioambiental UNE-EN-ISO-14001 Auditr en Sistemas de Gestión Mediambiental UNE-EN-ISO-14001 OBJETIVOS PROGRAMA FORMATIVO Prprcinar ls cncimients necesaris para la implantación de un sistema de gestión mediambiental (SGMA) en una empresa,

Más detalles

2016-17 Postgrau en Teràpia Breu Estratègica 19a edició en dissabtes - 20a edició en dimarts Curs presencial a Barcelona. 12 Crèdits ECTS Diploma de la Fundació Universitat de Girona www.iesp.cat www.interpersonal.cat

Más detalles

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS

TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS TAULA D ADAPTACIÓ DE LA DIPLOMATURA EN RELACIONS LABORALS AL GRAU EN RELACIONS LABORALS Acord de la Comissió d Ordenació Acadèmica de 20 de juliol del 2009, modificat per acord de la Comissió d Ordenació

Más detalles

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal

Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona. Sistema d Ordenació Municipal Annex 1 Catàleg de llocs de treball de l Ajuntament de Barcelona Sistema d Ordenació Municipal Desembre de 2012 Índex 1. Presentació... 2 2. Mapa de llocs de treball... 4 3. Fitxes Generals... 6 4. Introducció

Más detalles

1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es tracta el curs?

1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es tracta el curs? Curs de monitors 1. OBJECTIU DEL CURS - Per a qui està pensat aquest curs? 2. TITULACIÓ REGLADA Quín títol s obté? 3. REQUISITS D ACCÈS Quí pot apuntar-se? 4. MÒDULS, COMPETÈNCIES I CONTINGUTS De qué es

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest dcument recull les pssibles cnvalidacins de crèdits mòduls del cicle frmatiu de grau mitjà 1601 Cures auxiliars d infermeria, aprtant altres

Más detalles

Facultat de Medicina PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA

Facultat de Medicina PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA Facultat de Medicina PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA DADES GENERALS Nom de l assignatura : Activitat física i Salut. Codi: (a emplenar posteriorment) Tipus : Presencial Impartició: Català Departaments implicats

Más detalles

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius.

Veure que tot nombre cub s obté com a suma de senars consecutius. Mòdul Cubs i nombres senars Edat mínima recomanada A partir de 1er d ESO, tot i que alguns conceptes relacionats amb el mòdul es poden introduir al cicle superior de primària. Descripció del material 15

Más detalles

Abordatge estratègic de situacions professionals

Abordatge estratègic de situacions professionals Guia d aprenentatge (3 ECTS) Any acadèmic 2015-2016 Semestre: 2n Grau en Educació Social / Grau en Treball Social Mòdul: Espais professionals Professor: Dr. Paco López Pàgina 1 de 7 Rev. 4 (21.09.2015)

Más detalles

1. CONFIGURAR LA PÀGINA

1. CONFIGURAR LA PÀGINA 1 1. CONFIGURAR LA PÀGINA El format de pàgina determina l aspecte global d un document i en modifica els elements de conjunt com són: els marges, la mida del paper, l orientació del document i l alineació

Más detalles

Mireia Elias Gras Q Centre on s ha desenvolupat l experiència: Escola Palma de Mallorca, (centre públic de tipologia C).

Mireia Elias Gras Q Centre on s ha desenvolupat l experiència: Escola Palma de Mallorca, (centre públic de tipologia C). Mireia Elias Gras 43516453Q Centre n s ha desenvlupat l experiència: Escla Palma de Mallrca, 08031794 (centre públic de tiplgia C). Títl del prjecte: ENDEVINA QUI SÓC JO! Nivell educatiu: Cicle inicial.

Más detalles

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades

Breu tutorial actualització de dades ATRI. El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades Breu tutorial actualització de dades ATRI El Departament al portal ATRI i no directament a les persones afectades El Departament informa al portal ATRI (i no directament a les persones afectades): El no

Más detalles

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO

Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres. Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO Avançament d orientacions per a l organització i la gestió dels centres Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO 2016-2017 Març de 2016 Concreció i desenvolupament del currículum de l ESO per

Más detalles

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA RESUM DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA 1.- La Llei de la Promoció de l autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. L objecte de la llei és reconèixer un nou dret de la ciutadania a

Más detalles

INFORME DE SEGUIMENT DEL CURS 2010-2011 INFORME DE SEGUIMIENTO DEL CURSO 2010-2011

INFORME DE SEGUIMENT DEL CURS 2010-2011 INFORME DE SEGUIMIENTO DEL CURSO 2010-2011 GRAU EN PSICOLOGIA GRADO EN PSICOLOGÍA INFORME DE SEGUIMENT DEL CURS 2010-2011 INFORME DE SEGUIMIENTO DEL CURSO 2010-2011 Departament de Psicologia i Ciències de l'educació Barcelona, maig 2012 2 PRESENTACIÓ

Más detalles

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS

RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS RESUM ORIENTATIU DE CONVALIDACIONS TIPUS DE CONVALIDACIONS Aquest dcument recull les pssibles cnvalidacins de mòduls i unitats frmatives del cicle frmatiu de grau superir AGB0 Administració i finances,

Más detalles

Logística de Transport i Emmagatzematge

Logística de Transport i Emmagatzematge Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2016 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 707 - ESAII - Departament

Más detalles

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015

4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Organitza: 4t Concurs de fotografia digital L Andorra dels paisatges 2015 Gerard Mussot: Neu i brases 1r Concurs de Fotografia Digital L Andorra dels Paisatges Març Léopold Hurbin: Submarí 4t Concurs de

Más detalles

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA

DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA DOSSIER DE PRESENTACIÓ DE L ESPAI DE DEURES, UN PROJECTE DE REFORÇ ESCOLAR A SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA Què és? L Espai de deures és un projecte que vol contribuir a reduir l elevat índex de fracàs

Más detalles

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries

Programa Grumet Èxit Fitxes complementàries MESURA DE DENSITATS DE SÒLIDS I LÍQUIDS Activitat 1. a) Digueu el volum aproximat dels següents recipients: telèfon mòbil, un cotxe i una iogurt. Teniu en compte que un brik de llet té un volum de 1000cm3.

Más detalles

CURSO DE ADAPTACION A GRADO EDUCACIÓN SOCIAL FACULTAD DE CIENCIAS SOCIALES DE TALAVERA CURSO 2015-16

CURSO DE ADAPTACION A GRADO EDUCACIÓN SOCIAL FACULTAD DE CIENCIAS SOCIALES DE TALAVERA CURSO 2015-16 CURSO DE ADAPTACION A GRADO EDUCACIÓN SOCIAL FACULTAD DE CIENCIAS SOCIALES DE TALAVERA CURSO 2015-16 PLANIFICACIÓN DE LAS ENSEÑANZAS: DATOS DEL CURSO, COMPETENCIAS /escial/adaptacin.asp DATOS DEL TÍTULO

Más detalles

MATÈRIA: : Processos educatius, aprenentatge i desenvolupament de la personalitat (0-6 anys) II

MATÈRIA: : Processos educatius, aprenentatge i desenvolupament de la personalitat (0-6 anys) II UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ TITULACIÓ: Grau en Educació Infantil CODI: 100701 MATÈRIA: : Processos educatius, aprenentatge i desenvolupament de la personalitat (0-6 anys) II

Más detalles

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014

MISSIÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 PROMOCIÓN INTERNACIONAL nº - 124 / 31-24 setembre 2014 Catalunya MISÓ COMERCIAL COSTA EST D ESTATS UNITS del 10 al 13 de novembre de 2014 Ens plau informar-los de la propera missió empresarial a la Costa

Más detalles

Exposició. Apunta t al canvi. La qüestió del CO2

Exposició. Apunta t al canvi. La qüestió del CO2 Exposició Apunta t al canvi La qüestió del CO2 Apunta t al canvi és un recurs educatiu que proporciona eines pràctiques i modulars per relacionar la qüestió del CO2 i el canvi climàtic amb diversos àmbits

Más detalles

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS

UNITAT 3 OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions UNITAT OPERACIONS AMB FRACCIONS M Operacions numèriques Unitat Operacions amb fraccions Què treballaràs? En acabar la unitat has de ser capaç de

Más detalles

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA

Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Arnau Compte i Joan Casellas ESCOLES VEDRUNA DE CATALUNYA Judit Vilà QUI SOM Som una xarxa de trenta-nou escoles d arreu del nostre país, molt diverses però cohesionades totes per una història i per un

Más detalles

MÀSTER UNIVERSITARI EN GESTIÓ ADMINISTRATIVA MÁSTER UNIVERSITARIO EN GESTIÓN ADMINISTRATIVA

MÀSTER UNIVERSITARI EN GESTIÓ ADMINISTRATIVA MÁSTER UNIVERSITARIO EN GESTIÓN ADMINISTRATIVA MÀSTER UNIVERSITARI EN GESTIÓ ADMINISTRATIVA MÁSTER UNIVERSITARIO EN GESTIÓN ADMINISTRATIVA INFORME DE SEGUIMENT DEL CURS 2010-2011 INFORME DE SEGUIMIENTO DEL CURSO 2010-2011 Departament de Dret i Ciències

Más detalles

Teoria de Circuits

Teoria de Circuits Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2016 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 709 - EE - Departament d'enginyeria

Más detalles

SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ

SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ SOL LICITUD D INSCRIPCIÓ HKAOQYETBCNABDJRURIYCVAJCMVPSJGFT USOXLA SALLERBWVXMCLDHSRYGFHKAOQYE ETBCNLUDJRORIYCVAJRYPFRWSKBTUDSXBO AHGLSOL LICITUD D INSCRIPCIÓNLSKAFJFGTW FZCVSRYGFHKAOQYETBCNAODJRPRIYCVJSR

Más detalles

PROGRAMA DE FORMACIÓ COMÚ PER A RESIDENTS Comissió de Docència. Direcció General

PROGRAMA DE FORMACIÓ COMÚ PER A RESIDENTS Comissió de Docència. Direcció General PROGRAMA DE FORMACIÓ COMÚ PER A RESIDENTS 2016-2020 Comissió de Docència. Direcció General 5ª edició: Juny 2016 Programa de Formació Comú per a Residents Coordinador: Dra. Maria José Canto Rivera Cap del

Más detalles

GUIA DOCENT DE L ASSIGNATURA DESTINACIONS TURÍSTIQUES I PROMOCIÓ PÚBLICA

GUIA DOCENT DE L ASSIGNATURA DESTINACIONS TURÍSTIQUES I PROMOCIÓ PÚBLICA GUIA DOCENT DE L ASSIGNATURA DESTINACIONS TURÍSTIQUES I PROMOCIÓ PÚBLICA I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Destinacions Turístiques i Promoció Pública Codi: 101215 Titulació: Grau de Turisme Curs

Más detalles

PARLA3 El teu futur parla idiomes

PARLA3 El teu futur parla idiomes PARLA3 El teu futur parla idiomes RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DEL NOU PROGRAMA DE TERCERES LLENGÜES Dimecres, 18 de febrer de 2015 MOTIVACIÓ En l enquesta que l AQU fa el 2014 als graduats universitaris

Más detalles

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS

TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS TEMA 5: ELS JOCS I ESPORTS ALTERNATIUS Què són els jocs i esports alternatius? Tenen les següents característiques: Tenen un caràcter lúdic o recreatiu. Tenen regles simples. S'usen materials no convencionals.

Más detalles

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ

IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses. Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ IV TROBADA DE JOCS DEL MÓN Estadi Municipal Les Grasses Sant Feliu de Llobregat, 8 de maig de 2013 DOSSIER CENTRES D EDUCACIÓ Índex Índex Pàg. 2 Informació General Pàg. 3 Què és? Pàg. 3 Quan? Pàg. 3 Dirigit

Más detalles

25 ANYS de MEDICINA DE ARA LA UNIVERSITAT

25 ANYS de MEDICINA DE ARA LA UNIVERSITAT Girona 16 d octubre de 2008 25 ANYS de MEDICINA DE FAMÍLIA ARA LA UNIVERSITAT Josep Basora i Gallisà Metge de Família Professor Associat Institut Català de la Salut Vicepresident de la semfyc 25 ANYS de

Más detalles

Se celebrarán 8 clases presenciales en la sede de la Asociación Area Empresarial do Tambre, los sábados en horario de 10:00 a 14:00

Se celebrarán 8 clases presenciales en la sede de la Asociación Area Empresarial do Tambre, los sábados en horario de 10:00 a 14:00 El TÉCNICO SUPERIOR EN PREVENCIÓN DE RIESGOS LABORALES, está dirigid a titulads universitaris de grad medi superir que, pr la distribución de su tiemp dispnible pr la distancia de su lugar de residencia,

Más detalles

Como continuación de nuestra circular MAR. 07/12, adjunto se remite comunicado recibido del Port de Barcelona:

Como continuación de nuestra circular MAR. 07/12, adjunto se remite comunicado recibido del Port de Barcelona: ateia circulares 26.07.12 MAR. 08/12 ATEIA OLTRA BARCELONA Via Laietana, 32-34, 2º Tel. 93 315 09 03 Fax 93 310 62 47 www.bcn.ateia.cm e-mail: ateia@bcn.ateia.cm Cm cntinuación de nuestra circular MAR.

Más detalles

Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de Roser Benavides Ollé

Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de Roser Benavides Ollé Tecnología móvil y bibliotecas Workshop REBIUN sobre Proyectos Digitales UPC, 23 de novembre de 2012 Roser Benavides Ollé VIè Workshop biblioudg Girona, 1 de març de 2013 PER QUÈ SOBRE TECNOLOGIES MÒBILS?

Más detalles

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS SOCIALS ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES. Les funcions i tasques a desenvolupar s articulen dintre de les pròpies atribuïdes a l EAIA en el seu Decret de creació 338/1986 de 18 de novembre (DOGC

Más detalles

FORMACIÓ. gener / juny 2017 DESENVOLUPAMENT DEL TALENT ECONOMICOFINANCERA COMERCIAL MÀRQUETING INTERNACIONALITZACIÓ GESTIÓ EMPRESARIAL

FORMACIÓ. gener / juny 2017 DESENVOLUPAMENT DEL TALENT ECONOMICOFINANCERA COMERCIAL MÀRQUETING INTERNACIONALITZACIÓ GESTIÓ EMPRESARIAL FORMACIÓ HABILITATS DIRECTIVES COMPETITIVITAT DESENVOLUPAMENT DEL TALENT gener / juny 2017 LOGÍSA JURÍDIC - FISCAL LABORAL COMERCIAL MÀRQUETING PROGRAMES DIRECTIUS Curs de Postgrau en Comerç Internacional

Más detalles

TRABAJO FIN DE MÁSTER EN FORMACIÓN DEL PROFESORADO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA. ESPECIALIDAD DE INTERVENCIÓN SOCIOCOMUNITARIA

TRABAJO FIN DE MÁSTER EN FORMACIÓN DEL PROFESORADO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA. ESPECIALIDAD DE INTERVENCIÓN SOCIOCOMUNITARIA ASIGNATURA DE MÁSTER: TRABAJO FIN DE MÁSTER EN FORMACIÓN DEL PROFESORADO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA. ESPECIALIDAD DE INTERVENCIÓN SOCIOCOMUNITARIA Curs 2015/2016 (Códig:23304428) 1.PRESENTACIÓN El Trabaj

Más detalles

4.7. Lleis de Newton (relacionen la força i el moviment)

4.7. Lleis de Newton (relacionen la força i el moviment) D21 4.7. Lleis de ewton (relacionen la força i el moviment) - Primera Llei de ewton o Llei d inèrcia QUÈ ÉS LA IÈRCIA? La inèrcia és la tendència que tenen el cossos a mantenirse en repòs o en MRU. Dit

Más detalles

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES

3r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES r a 4t ESO INFORMACIÓ ACADÈMICA I D OPTATIVES Camí DE SON CLADERA, 20-07009 Palma Tel. 971470774 Fax 971706062 e-mail: iesjuniperserra@educacio.caib.es Pàgina Web: http://www.iesjuniperserra.net/ ORIENTACIÓ

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

EL SERVEI COMUNITARI PER A L ALUMNAT DE SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA

EL SERVEI COMUNITARI PER A L ALUMNAT DE SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA EL SERVEI COMUNITARI PER A L ALUMNAT DE SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA Una acció educativa en el marc curricular Octubre 2015 ÍNDEX INTRODUCCIÓ... 1 1. OBJECTIUS... 4 2. MARC NORMATIU... 5 3. PRINCIPIS... 7 4.

Más detalles

Utilització d idiomes

Utilització d idiomes Guia dcent de l assignatura "Medicina legal y txiclgia " Cdi: 102951 Crèdits ECTS: 4.5 Titulació Pla Tipus Curs Semestre 2502442 Medicina 1192 Graduat en Medicina OB 5 Primer Cntacte Nm: Santiag Cresp

Más detalles

Creació d un bloc amb Blogger (I)

Creació d un bloc amb Blogger (I) Creació d un bloc amb Blogger (I) Una vegada tenim operatiu un compte de correu electrònic a GMail és molt senzill crear un compte amb Blogger! Accediu a l adreça http://www.blogger.com. Una vegada la

Más detalles

Marketing Skills: Orientación y Servicio al Cliente

Marketing Skills: Orientación y Servicio al Cliente Marketing Skills: Orientación y Servici al Cliente Del 16 al 19 de Juni, 2015 1 TITULO DEL CURSO Marketing Skills: Orientación y Servici al Cliente DIRECTORA DEL CURSO Lla C. Duque Prfesra Visitante de

Más detalles