Pressupostos Generals de l Estat per a 2016: Novetats en matèria de Seguretat Social que gestionen las mútues.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Pressupostos Generals de l Estat per a 2016: Novetats en matèria de Seguretat Social que gestionen las mútues."

Transcripción

1 Pressupostos Generals de l Estat per a 2016:. Pensions públiques Art Índex de revalorització de pensions. Les pensions del sistema de la Seguretat Social experimentaran durant l'any 2016 un increment, amb caràcter general, del 0,25 per cent. Art Limitación del señalamiento inicial de las pensiones públicas. L'import a percebre com a conseqüència de l'assenyalament inicial de les pensions públiques, no podran superar, durant l'any 2016, la quantia íntegra de 2.567,28 euros mensuals, sense perjudici de les pagues extraordinàries que pogueren correspondre al seu titular i la quantia del qual també estarà afectada pel citat límit, o si escau, de ,92 euros en còmput anual. Art Limitació de l import de la revalorització de les pensions públiques. Per a l'any 2016 l'import de la revaloració de les pensions públiques no podrà suposar un valor íntegre anual superior a ,92 euros. Art Reconeixement dels complements per a mínims en les pensions de la Seguretat Social. En els termes que reglamentàriament es determinen, tindran dret a percebre els complements necessaris per a aconseguir la quantia mínima de pensions els pensionistes del sistema de Seguretat Social, en la seua modalitat contributiva, que no perceben durant 2016 ingressos de capital o treball personal o altres activitats econòmiques per import superior de 7.116,18 euros a l'any. El límit d'ingressos per al reconeixement de complements per a mínims, amb cònjuge a càrrec, serà de 8.301,10 euros a l'any. Finalment, s'arrepleguen els imports de les pensions mínimes durant l'any 2016, segons el tipus de prestació (jubilació, Incapacitat Permanent, viduïtat, etc).

2 Cotitzacions Socials Art Bases i tipus de cotització a la Seguretat Social, Desocupació, Protecció per cessaments d'activitat, Fons de Garantia Salarial i Formació Professional durant l'any Límits màxim i mínim de les bases de cotitzación a la Seguretat Social. El límit màxim de la base de cotització en cadascun dels Règims de la Seguretat Social que ho tinguen establit, queda fixat, a partir d'1 de gener de 2016, en la quantia de 3.642,00 euros mensuals. Les bases de cotització en els Règims de la Seguretat Social tindran com a límit mínim les quanties del salari mínim interprofessional vigent a cada moment, incrementades en un sisè, excepte disposició expressa en contrari. Bases de cotitzación per a totes les contingèncias. Las bases mensuales de cotización para todas las contingencias y situaciones protegidas por el Régimen General de la Seguridad Social, exceptuadas las de accidente de trabajo y enfermedad profesional, estarán limitadas por las siguientes bases mínimas y máximas: - Les bases mínimes de cotització, segons categories professionals i grups de cotització, des d'1 de gener de 2016, i respecte de les vigents en 31 de desembre de 2015, en el mateix percentatge en què s'incremente el salari mínim interprofessional. - Les bases màximes, qualsevol que siga la categoria professional i grup de cotització, durant l'any 2016, seran de 3.642,00 euros mensuals o de 121,40 euros diaris. Tipus de cotització al Règim General de la Seguretat Social. a) Per a les contingències comunes serà el 28,30 per cent, sent el 23,60 per cent a càrrec de l'empresa i el 4,70 per cent a càrrec del treballador. b) Per a les contingències d'accidents de treball i malalties professionals s'aplicaran els percentatges de la tarifa de cosines aprovada en la Disposició Addicional Quarta de la Llei 42/2006, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de l'estat per a l'any 2007, cosines que seran a càrrec exclusiu de l'empresa.

3 Cotització addicional per horas extraordinàries. Quan es tracte d'hores extraordinàries motivades per força major, el tipus serà del 14 per cent, del que el 12 per cent serà a càrrec de l'empresa i el 2 per cent a càrrec del treballador. Quan es tracte d'hores extraordinàries no compreses en el paràgraf anterior, el tipus serà del 28,30 per cent, del que el 23,60 per cent serà a càrrec de l'empresa i el 4,70 per cent a càrrec del treballador. Cotització en el Sistema Especial per a Treballadors per Compte Aliè Agraris establit en el Règim General de la Seguretat Social. Durant l'any 2016 els imports de les bases mensuals de cotització dels treballadors per compte aliè d'aquest Sistema Especial seran: Bases Mínimes de Cotització, segons categories professionals i grups de cotització, s'incrementaran en el mateix percentatge en què augmente el salari mínim interprofesional. Bases màximes, qualsevol que siga la categoria professional i grup de cotització, seran de 3.642,00 euros mensuals. Durant l'any 2016, els imports de les bases diàries de cotització, tant per contingències comunes com a professionals, per jornades reals, corresponents a cadascun dels grups, es determinaran conforme l'establit en l'article 109 del Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social, dividint entre 23 els imports de les bases mínimes i màximes indicades anteriorment en este apartat. Cotització en el Sistema Especial per a Empleats de la Llar establit en el règim General de la Seguretat Social. Les bases de cotització per contingències comunes i professionals es determinaran actualitzant les retribucions mensuals i les bases de cotització de l'escala vigent l'any 2015, en idèntica proporció a l'increment que experimente el salari mínim interprofessional. El tipus de cotització per contingències comunes serà el 25,60 per cent, sent el 21,35 per cent a càrrec de l'ocupador i el 4,25 per cent a càrrec de l'empleat. Per a la cotització per les contingències d'accidents de treball i malalties professionals, sobre la base de cotització que corresponga segons l'escala referida, s'aplicarà el tipus de cotització previst en la tarifa de primes aprovada segons la Disposició Addicional Quarta de la Llei 42/2006, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de l'estat per a l'any 2007, primes que seran a càrrec exclusiu de l'ocupador. Cotització en el Règim Especial dels Treballadors per Compte Propi o Autònoms. Des de l'1 de gener de 2016 la base màxima de cotització serà de 3.642,00 euros mensuals i la base mínima serà de 893,10 euros mensuals. Per a les contingències d'accidents de treball i malalties professionals s'aplicaran els percentatges de la tarifa de primes aprovada en la Disposició Addicional Quarta de la Llei 42/2006, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de l'estat per a l'any 2007.

4 Cotització en el Sistema Especial per a Treballadors per Compte Propi Agraris, establit en el Règim Especial dels Treballadors per Compte Propi o Autònoms Respecte de les contingències de cobertura obligatòria, des de l'1 de gener de 2016, si el treballador ha optat com a base de cotització per una base compresa entre 893,10 euros mensuals i 1.071,60 euros mensuals, el tipus de cotització aplicable serà el 18,75 per cent. Si el treballador haguera optat per una base de cotització superior a 1.071,60 euros mensuals, a la quantia que excedisca d'esta última li serà aplicable el tipus de cotització del 26,50 per cent. Respecte a la millora voluntària de la incapacitat temporal per contingències comunes, el tipus de cotització a aplicar a la quantia completa de la base de cotització serà del 3,30 per cent o del 2,80 per cent, si l'interessat està acollit a la protecció per contingències professionals. Per a les contingències professionals, serà aplicable el previst per als treballadors per Compte Propi o Autònoms i que s'ha indicat amb anterioritat. En cas que el treballador no haguera optat per la cobertura de la totalitat de les contingències professionals, se seguirà abonant en concepte de cobertura d'incapacitat, mort i supervivència, una quota resultant d'aplicar l'1 per cent sobre la base de cotització triada. Així mateix, els treballadors inclosos en aquest sistema que no hagen optat per la cobertura de la totalitat de les contingències professionals, efectuaran una cotització addicional equivalent al 0,10 per cent aplicat sobre la base de cotització triada, tot açò, per al finançament de la prestació econòmica per risc durant l'embaràs i durant la lactància natural. Disposició Addicional Vintena sisena.- Prestacions familiars de la Seguretat Social. Es fixa el límit d'ingressos al fet que es refereixen els paràgrafs primer i segon de l'article c) del Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social en ,83 euros anuals, sent aquest límit de ,84 euros si es tracta de famílies nombroses, incrementant-se en 2.822,18 euros per cada fill a càrrec a partir del quart, este inclòs. S'estableix la quantia de l'assignació econòmica recollida en l'article 182 *bis.1 en 291 euros en còmput anual, que serà d'1.000 euros quan el fill menor o acollit a càrrec tinga un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent. Quan el fill a càrrec siga major d'edat i estiga afectat per una discapacitat en un grau igual o superior al 65 per cent, la quantia serà de 4.414,80 euros. Quan el fill a càrrec siga major d'edat, estiga afectat per una discapacitat en un grau igual o superior al 75 per cent i necessite el concurs d'una altra persona per a realitzar els actes més essencials de la vida, l'assignació econòmica serà de 6.622,80 euros.

5 Disposició Addicional Vintena Huitena.- Ajornament de l aplicació de la Disposició Addicional Trentena de la Llei 27/2011, d 1 d agost, d actualització, adequació i modernització del Sistema de Seguretat Social S'ajorna l'aplicació de l'establit en la Disposició Addicional Trentena de la Llei 27/2011, d'1 d'agost, d'actualització, adequació i modernització del Sistema de Seguretat Social, que preveia l'increment progressiu a partir de l'any 2012 de la pensió de viduïtat fins al 60 per cent para determinats beneficiaris. Disposició Addicional Huitantena Quarta. Determinació de l indicador públic de renda d efectes múltiples (IPREM) per a 2016 De conformitat amb l'establit en l'article 2.2 del Reial decret Llei 3/2004, de 25 de juny, l'indicador públic de renda d'efectes múltiples tindrà les següents quanties durant el 2016: a) IPREM diari, 17,75 euros.. b) IPREM mensual, 532,51 euros. c) IPREM anual, 6.390,13 euros. d) En els supòsits en què la referència del salari mínim interprofessional ha sigut substituïda per la referència a l IPREM, la quantia anual del mateix serà de 7.455,14 euros quan les normes es referisquen al salari mínim interprofessional en còmput anual, llevat que expressament exclogueren les pagues extraordinàries, en aquest cas la quantia seria de 6.390,13 euros. Disposició Addicional Huitantena Sisena.- Reducció en la cotitzación a la Seguretat Social en els supòsits de canvio de lloc de treball per risc durant l embaràs o durant la lactància natural, així com en els supòsits de malaltia professional. En els supòsit en què per raó de risc durant l'embaràs o risc durant la lactància natural, la treballadora, en virtut del previst en l'article 26 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, siga destinada a un lloc de treball o funció diferent compatible amb el seu estat, s'aplicarà durant este període una reducció del 50 per cent de l'aportació empresarial en la cotització a la Seguretat Social per contingències comunes. Eixa mateixa reducció s'aplicarà en els casos en què, per raó de malaltia professional, es produïsca un canvi de lloc de treball en la mateixa empresa o l'acompliment, en una altra diferent, d'un lloc de treball compatible amb l'estat de la treballadora. Disposició Addicional Huitantena Sétena.- Reducció de cotitzacions en les persones que presten servicis a la llar familiar. Es prorroguen durant l'exercici 2016 els beneficis en la cotització a la Seguretat Social reconeguts en la Disposició Transitòria Única de la Llei 27/2011, d'1 d'agost, sobre actualització i modernització del sistema de Seguretat Social.

6 Disposició Addicional Huitantena Novena.- Mesures de recolzament a la prolongació del període d activitat dels treballs amb contractes fixes discontinus en els sectors de turisme, comerç vinculat al mateix i hosteleria. Les empreses dedicades als sectors assenyalats, excloses les pertanyents al sector públic, que generen activitat productiva en els mesos de febrer, març i novembre de cada any i que inicien i/o mantinguen en alta, durant aquests mesos, l'ocupació dels treballadors amb contractes de caràcter fix discontinu, podran aplicar una bonificació en els citats mesos del 50 per cent de les quotes empresarials per contingències comunes, així com pels conceptes de recaptació conjunta de Desocupació, Fons de Garantia Salarial i Formació Professional de dites treballadores. Esta mesura s'aplicarà durant tot l'exercici Disposición Derogatòria Segona.- Derogació de la Disposició Addicional Desena de la Llei 40/2007, de 4 de desembre, de mesures en matèria de Seguretat Social Es deroga la citada Disposició Addicional que preveia l'actualització de l'auxili per defunció conformement a l'indicador de preus al consum. Disposición Final Huitema.- Modificació de la Llei 42/2006, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de l Estat per a l any Amb efectes d'1 de gener de 2016 i vigència indefinida, es modifica la Regla Tercera de l'apartat Dos de la Disposició Addicional Quarta de la Llei 42/2006, introduint-se el següent paràgraf, en relació amb el personal en treballs exclusius d'oficines: "A l'efecte de la determinació del tipus de cotització aplicable a les ocupacions referides en la lletra "a" del Quadre II, es considerarà "personal en treballs exclusius d'oficina" als treballadors per compte aliè que, sense estar sotmesos als riscos de l'activitat econòmica de l'empresa, desenvolupen la seua ocupació exclusivament en la realització de treballs propis d'oficina tot i que els mateixos es corresponguen amb l'activitat de l'empresa, i sempre que tals treballs es desenvolupen únicament en els llocs destinats a oficines de l'empresa".

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017

NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 NORMES DE COTITZACIÓ PER ANY 2017 Ens plau informar-lo que en data 11 de febrer s ha publicat la Ordre ESS / 106/2017, de 9 de febrer, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat

Más detalles

GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T / F www. gefice.com

GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T / F www. gefice.com GEFICE, S.L. Pl. Doctor Letamendi, 3 Pral. 1ª. Barcelona T. 93.451.73.15 / F. 93.451.45.98 gefice@gefice.com www. gefice.com PUBLICADA L'ORDRE DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PEL 2017 En el BOE del

Más detalles

DADES DE PRESTACIONS 2013

DADES DE PRESTACIONS 2013 ATUR / LÍMITS DE FOGASA / IT / IPREM / SMI IRSC / PENSIONS CONTRIBUTIVES / PENSIONS NO CONTRIBUTIVES / PRESTACIÓ FILLS A CÀRREC TOPALL PENSIÓ SEGURETAT SOCIAL BASES DE COTITZACIÓ [ATUR] [LÍMITS DE FOGASA]

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016.

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. El passat 30 de gener, el Butlletí Oficial de l Estat, publicava l Ordre ESS/70/2016, de 29 de gener, per la que es desenvolupen les normes

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017

NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017 NORMES DE COTITZACIÓ DE SEGURETAT SOCIAL PER AL 2017 Resumim els principals aspectes de l Ordre de cotització publicada el mes de febrer de l any en curs. COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL RÈGIM GENERAL

Más detalles

Presupuestos Generales del Estado para 2016: Novedades en materia de Seguridad Social que gestionan las mutuas

Presupuestos Generales del Estado para 2016: Novedades en materia de Seguridad Social que gestionan las mutuas Presupuestos Generales del Estado para 2016: Pensiones públicas Art. 36.- Índice de revalorización de pensiones. Las pensiones del sistema de la Seguridad Social experimentarán durante el año 2016 un incremento,

Más detalles

NOVETATS LEGISLATIVES

NOVETATS LEGISLATIVES Factor de sostenibilitat i índex de revaloració de pensions. (Llei 23/2013, de 23 de desembre) Núm. 2/2014 1 FACTOR DE SOSTENIBILITAT I ÍNDEX DE REVALORACIÓ DE PENSIONS. (LLEI 23/2013, DE 23 DE DESEMBRE).

Más detalles

LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM

LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM LLEI 6/2017, de 24 d octubre, DE REFORMES URGENTS DEL TREBALL AUTÒNOM Mesures que entren en vigor l'endemà de la publicació en el BOE, és a dir, el 26 d'octubre de 2017 Mesures per fomentar la conciliació

Más detalles

Comentaris a les Normes de Cotització a la Seguretat Social 2016

Comentaris a les Normes de Cotització a la Seguretat Social 2016 Comentaris a les Normes de Cotització a la Seguretat Social 2016 30 de marzo de 2016 Página 1 de 11 NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL 2.016 SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL De conformitat amb el

Más detalles

Novetats laborals i de la seguretat Social per a l any 2016

Novetats laborals i de la seguretat Social per a l any 2016 Novetats laborals i de la seguretat Social per a l any 2016 L exercici 2016 ve marcat per nombroses novetats en l àmbit de la gestió laboral i de la Seguretat Social. A banda de les novetats laborals que

Más detalles

Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016.

Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016. Retribucions dels empleats de l Ajuntament de Tàrrega i els seus ens dependents, per l exercici 2016. La legislació aplicable vigent en matèria de retribucions dels empleats públics, fonamentalment és

Más detalles

RESOLUCIÓ D ATORGAMENT

RESOLUCIÓ D ATORGAMENT RESOLUCIÓ D ATORGAMENT DE SUBVENCIONS DESTINADES AL FOMENT DE LA INTEGRACIÓ LABORAL DE PERSONES AMB DISCAPACITAT IGUAL O SUPERIOR AL 33% CONTRACTADES EN CENTRES ESPECIALS DE TREBALL, EXERCICI 2017. Fets

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 290 Divendres 2 de desembre de 2011 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI DE TREBALL I IMMIGRACIÓ 18914 Reial decret 1596/2011, de 4 de novembre, pel

Más detalles

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014

Reglament regulador. prestacions. Juny, 2014 Reglament regulador del càlcul c de prestacions Juny, 2014 Objecte Prestacions (exemple) Es regula la base de càlcul de les prestacions econòmiques de la branca general Prestacions d incapacitat temporal

Más detalles

COMIENZO DEL PERÍODO TRANSITORIO DE APLICACIÓN DE LA LEY 27/2011, SOBRE LAS PENSIONES DE JUBILACIÓN: IENZO DEL PERÍODO

COMIENZO DEL PERÍODO TRANSITORIO DE APLICACIÓN DE LA LEY 27/2011, SOBRE LAS PENSIONES DE JUBILACIÓN: IENZO DEL PERÍODO COMIENZO DEL PERÍODO TRANSITORIO DE APLICACIÓN DE LA LEY 27/2011, SOBRE LAS PENSIONES DE JUBILACIÓN: IENZO DEL PERÍODO : 1º. EL PERÍODO MÍNIMO DE COTIZACIÓN EXIGIDO PARA TENER DERECHO A UNA PENSIÓN DE

Más detalles

PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012

PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012 PRESTACIONS DE LA SEGURETAT SOCIAL 2012 BASES DE COTITZACIÓ PER AL 2012 1 Grup de cotització Categories professionales 1 Enginyers i llicenciats. Personal d alta direcció no inclòs en l article 1.3.c)

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

Subvenció de 3.907euros per cada contracte per temps indefinit i a jornada complerta, que es reduirà proporcionalment en cas de jornada parcial.

Subvenció de 3.907euros per cada contracte per temps indefinit i a jornada complerta, que es reduirà proporcionalment en cas de jornada parcial. Incentius a les empreses per a la contractació de treballadors/ores amb discapacitat Accedir al món laboral pot comportar dificultats per a qualsevol persona, però aquestes s incrementen en el cas de col

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 26 Dilluns 29 de gener de 2018 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D OCUPACIÓ I SEGURETAT SOCIAL 1143 Ordre ESS/56/2018, de 26 de gener, per la qual

Más detalles

FISCALITAT AGRÀRIA A PARTIR DE LA JUBILACIÓ

FISCALITAT AGRÀRIA A PARTIR DE LA JUBILACIÓ FISCALITAT AGRÀRIA A PARTIR DE LA JUBILACIÓ ENRIQUETA PONS NADAL FEBRER 2017 TIPUS D EMPRESES AGRÀRIES I FISCALITAT 1.-Empresari Individual 2.-Associacions d empresaris: CB, SC, SCP (Sense personalitat

Más detalles

RÈGIM ESPECIAL TREBALLADORES DE LA LLAR

RÈGIM ESPECIAL TREBALLADORES DE LA LLAR 1. DEFINICIÓ 2. OCUPADOR 3. TREBALLADOR 4. EXCLUSIONS 5. CONTRACTACIO 6. RETRIBUCIONS 7. TEMPS DE TREBALL 8. SEGURETAT SOCIAL 9. TREBALL AUTOGESTIONAT RÈGIM ESPECIAL TREBALLADORES DE LA LLAR 1. DEFINICIÓ

Más detalles

Novetats laborals per l any 2011

Novetats laborals per l any 2011 Novetats laborals per l any 2011 Luis Moreno Prat Advocat Jordi Arxer Fàbrega Assessor laboral Girona, 2 de març de 2011 Índex 1. Llei de Pressupostos Generals de l Estat per l any 2011. 2. Normes complementàries:

Más detalles

TEXT REFÓS DE L ESTATUT DELS TREBALLADORS (Reial Decret Legislatiu 2/2015)

TEXT REFÓS DE L ESTATUT DELS TREBALLADORS (Reial Decret Legislatiu 2/2015) a l àmbit laboral Barcelona, 6 de Novembre de 2015 Distingit client: En els últims dies s han publicat algunes normatives referents a l àmbit laboral que poden ser del seu interès, i que a continuació

Más detalles

CIRCULAR 6/2014 REIAL DECRET-LLEI 16/2013

CIRCULAR 6/2014 REIAL DECRET-LLEI 16/2013 CIRCULAR 6/2014 REIAL DECRET-LLEI 16/2013 Els informem de les principals novetats introduïdes amb el Reial Decret-Llei 16/2013, de 20 de desembre, de mesures per afavorir la contractació estable i millorar

Más detalles

NOTA INFORMATIVA Núm. 1/2012 PRIMERES MESURES DEL GOVERN DEL PP A PARTIR DE L 1 DE GENER DE 2012

NOTA INFORMATIVA Núm. 1/2012 PRIMERES MESURES DEL GOVERN DEL PP A PARTIR DE L 1 DE GENER DE 2012 NOTA INFORMATIVA Núm. 1/2012 PRIMERES MESURES DEL GOVERN DEL PP A PARTIR DE L 1 DE GENER DE 2012 (CONGELACIONS, RETALLADES I ALGUNA COSA MÉS) El BOE de 31 de desembre de 2011 ha publicat: El Reial Decret

Más detalles

tc. 17/11-V RECONEIXEMENT DE DEUTES AMB LA SEGURETAT SOCIAL MINISTERIO DE EMPLEO Y SEGURIDAD SOCIAL

tc. 17/11-V RECONEIXEMENT DE DEUTES AMB LA SEGURETAT SOCIAL MINISTERIO DE EMPLEO Y SEGURIDAD SOCIAL MINISTERIO tc. 17/11-V RECONEIXEMENT DE DEUTES AMB LA SEGURETAT SOCIAL 1. DADES DEL SOL LICITANT INSTRUCCIONS PER A OMPLIR EL MODEL DE SOL LICITUD INSTRUCCIONS GENERALS - Este document s'ha d'omplir a

Más detalles

PRÀCTICA LABORAL. CAS PRÀCTIC: Reclamació com Autònom econòmicament dependent.

PRÀCTICA LABORAL. CAS PRÀCTIC: Reclamació com Autònom econòmicament dependent. Coordinador: Enrique García Echegoyen TEMA 1 La relació laboral. PRÀCTICA LABORAL CAS PRÀCTIC: Distinció entre relació laboral i no laboral Contingut: estudi de la relació laboral, les relacions excloses

Más detalles

AUTÒNOMS Contingències Comunes

AUTÒNOMS Contingències Comunes AUTÒNOMS Contingències Comunes REQUISITS D ACCÉS A LA PRESTACIÓ D INCAPACITAT TEMPORAL PER A CONTINGÈNCIES COMUNES 1-Alta al RETA i cobertura de la prestació d IT per contingències comunes. 2-Període de

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 36 Dissabte 11 de febrer de 2017 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D OCUPACIÓ I SEGURETAT SOCIAL 1369 Ordre ESS/106/2017, de 9 de febrer, per la qual

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 178 Dimarts 24 de juliol de 2018 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI DE TREBALL, MIGRACIONS I SEGURETAT SOCIAL 10397 Reial decret 900/2018, de 20 de

Más detalles

COMPATIBILITAT DE LES PENSIONS AMB EL TREBALL PER COMPTE PROPI O ALIENA

COMPATIBILITAT DE LES PENSIONS AMB EL TREBALL PER COMPTE PROPI O ALIENA A b o g a d o s.e c o n o m i s t a s. A u d i t o r e s COMPATIBILITAT DE LES PENSIONS AMB EL TREBALL PER COMPTE PROPI O ALIENA Josep Puigvert Ibars info@alhosgroup.com INTRODUCCI ÓN Comentario sobre

Más detalles

NOTA SOBRE EL MODEL 121 I 122 I COTITZACIONS 2017

NOTA SOBRE EL MODEL 121 I 122 I COTITZACIONS 2017 NOTA SOBRE EL MODEL 121 I 122 I COTITZACIONS 2017 Barcelona, 13 de febrer de 2017 Benvolguts associats i associades, Us informem que han estat publicades les següents disposicions: - Ordre HFP/105/2017,

Más detalles

DECRET DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA DECRETO DEL PRESIDENTE DE LA DIPUTACIÓN DE VALENCIA

DECRET DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA DECRETO DEL PRESIDENTE DE LA DIPUTACIÓN DE VALENCIA DECRETO DEL PRESIDENTE DE LA DIPUTACIÓN DE VALENCIA Dada cuenta de lo establecido en el artículo 103 bis de la Ley de Bases de Régimen Local, en referencia a la masa salarial del personal laboral del sector

Más detalles

MODIFICACIÓ DE LA LEGISLACIÓ SOBRE L IRPF

MODIFICACIÓ DE LA LEGISLACIÓ SOBRE L IRPF MODIFICACIÓ DE LA LEGISLACIÓ SOBRE L IRPF En el BOE del passat 28.11.2014 es va publicar la Llei 26/2014, de 27 de novembre, per la que, entre altres normes fiscals, es modifica la Llei de l'impost sobre

Más detalles

Pensions i altres prestacions de sosteniment de la renda a Catalunya

Pensions i altres prestacions de sosteniment de la renda a Catalunya Estadística econòmica Pensions i altres prestacions de sosteniment de la renda a Catalunya. 1991-2003 Generalitat de Catalunya Institut d Estadística de Catalunya Estadística econòmica Pensions i altres

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 26 Dissabte 30 de gener de 2016 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D OCUPACIÓ I SEGURETAT SOCIAL 886 Ordre ESS/70/2016, de 29 de gener, per la qual

Más detalles

Càlcul de les prestacions

Càlcul de les prestacions Càlcul de les prestacions Salari global És la remuneració que l empresa lliura a la persona assalariada com a contraprestació dels seus serveis, incloent-hi els complements, les primes, les gratificacions

Más detalles

LLEI 25/2015 DE 28 DE JULIOL SOBRE LES MESURES RELATIVES AL FOMENT DE L OCUPACIÓ

LLEI 25/2015 DE 28 DE JULIOL SOBRE LES MESURES RELATIVES AL FOMENT DE L OCUPACIÓ SOBRE LES MESURES RELATIVES AL FOMENT DE L OCUPACIÓ Gros & Monserrat Àrea Laboral Setembre 2015 Gros Monserrat, S.L. LLEI 25/2015 de 28 de Juliol Mitjançant aquest document, presentem els canvis que en

Más detalles

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo

FORMACIÓ BONIFICADA. Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo FORMACIÓ BONIFICADA Gestió de las ajudes per a la formació en les empreses a traves de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo Les empreses que cotitzen a la Seguretat Social per la contingència

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

CONTINGUTS DESTACATS DE LA LLEI DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL

CONTINGUTS DESTACATS DE LA LLEI DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL Pàgina 1 de 7 Llei 34/2008, del 18 de desembre, de la seguretat i la salut en el treball. (BOPA núm. 04, any 21, del 21 de gener del 2009) Objecte D acord amb l article 1 de la Llei 34/2008, del 18 de

Más detalles

COM AFECTA DE FORMA PRÀCTICA LA NOVA LLEI AL COL.LECTIU D AUTÒNOMS?

COM AFECTA DE FORMA PRÀCTICA LA NOVA LLEI AL COL.LECTIU D AUTÒNOMS? COM AFECTA DE FORMA PRÀCTICA LA NOVA LLEI AL COL.LECTIU D AUTÒNOMS? #TarifaPlana #DeduccionsFiscals #Dietes #RecàrregsSeguretatSocial #Maternitat #BasesCotització Ponent: Sandra Zapatero Presidenta CTAC-Autònoms

Más detalles

Anàlisi dels costos de la sinistralitat laboral relacionada amb el trànsit a Catalunya

Anàlisi dels costos de la sinistralitat laboral relacionada amb el trànsit a Catalunya Anàlisi dels costos de la sinistralitat laboral relacionada amb el trànsit a Catalunya Enric Rodà Sau Institut de Seguretat i Salut Laboral Departament d Empresa i Ocupació Mètode d anàlisi de costos Anàlisi

Más detalles

RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES

RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES CONCEPTE AMPLI: Són S n empreses turístiques dedicades a mitjançar ar entre els usuaris i els prestadors directes de serveis turístics. ESTRICTE: Art. 11 Llei 3/1998,

Más detalles

Fitxes d'investigació d'accidents de l'invassat. Accident greu per caiguda des de la coberta d'una nau situada a una altura de 9 metres del pis.

Fitxes d'investigació d'accidents de l'invassat. Accident greu per caiguda des de la coberta d'una nau situada a una altura de 9 metres del pis. Fitxes d'investigació d'accidents de l'invassat Accident greu per caiguda des de la coberta d'una nau situada a una altura de 9 metres del pis. FIA 13_2017 PROCEDÈNCIA: Institut Valencià de Seguretat i

Más detalles

NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS.

NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS. NOTA SOBRE QÜESTIONS INTERESSANTS DE LA RENDA I NOTA TECNICA SOBRE LA DIMENSION COMPTABLE DEL CONCURS DE CREDITORS. Barcelona, 13 abril 2016 Benvolguts associats/ades En primer lloc informar-vos sobre

Más detalles

Novetats en matèria d autoocupació, foment i promoció del treball autònom

Novetats en matèria d autoocupació, foment i promoció del treball autònom Novetats en matèria d autoocupació, foment i promoció del treball autònom La Llei 31/2015, que va entrar en vigor el dia 10 d'octubre de 2015, modifica i actualitza la normativa en matèria d autocupació

Más detalles

TC. 17/11-C RECONEIXEMENT DE DEUTES AMB LA SEGURETAT SOCIAL MINISTERIO DE TRABAJO, MIGRACIONES Y SEGURIDAD SOCIAL

TC. 17/11-C RECONEIXEMENT DE DEUTES AMB LA SEGURETAT SOCIAL MINISTERIO DE TRABAJO, MIGRACIONES Y SEGURIDAD SOCIAL MINISTERIO TC. 17/11-C RECONEIXEMENT DE DEUTES AMB LA SEGURETAT SOCIAL MINISTERIO TC.17/11-C Full 1/2 Registre de presentació Registre d entrada RECONEIXEMENT DE DEUTES AMB LA SEGURETAT SOCIAL DIRECCIÓ

Más detalles

DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA

DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA 26182 DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA ORDRE BSF/127/2012, de 9 de maig, per la qual s actualitzen el cost de referència, el mòdul social i el copagament, així com els criteris funcionals de les

Más detalles

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA.

EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. EL MANTENIMENT DE L OCUPACIÓ EN ELS CONTRACTES DE TARIFA PLANA I TARIFA REDUÏDA. Fa pocs mesos la Tresoreria General de la Seguretat Social va posar en marxa el control del compliment, per part de les

Más detalles

Objecte i àmbit d aplicació

Objecte i àmbit d aplicació Criteris per determinar les compatibilitats i incompatibilitats entre les prestacions del Sistema Català d Autonomia i Atenció a la Dependència (SCAAD) i les prestacions del Sistema Públic de Serveis Socials

Más detalles

TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS.

TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS. TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A CURSOS, ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS MUNICIPALS. Article 1r. Fonament i naturalesa A l empara del previst als articles 57 i 20.4 del Real Decret Legislatiu

Más detalles

Codi bàsic de funció pública de Catalunya

Codi bàsic de funció pública de Catalunya Codi bàsic de funció pública de Catalunya Barcelona, 1999 _ Generalitat de Catalunya Departament de la Presidència Secretaria General d'administració i Funció Pública Escola d'administració Pública de

Más detalles

ANNEX 1. La quantia del preu públic deriva de l aplicació dels següents quadres de tarifes: EPÍGRAF I. PREUS ENTRADES

ANNEX 1. La quantia del preu públic deriva de l aplicació dels següents quadres de tarifes: EPÍGRAF I. PREUS ENTRADES ANNEX 1 PREUS PÚBLICS PER A LA VENDA D ENTRADES D ESPECTACLES DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES I PUBLICACIONS D ANUNCIS PARTICULARS EN PROGRAMES EDITATS PER L AJUNTAMENT La quantia del preu públic deriva de

Más detalles

COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA

COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA DOCUMENTACIÓ JUSTIFICATIVA DE SUBVENCIONS COMPTE JUSTIFICATIU AMB APORTACIÓ DE JUSTIFICANTS DE DESPESA 1. DADES DE L ACTIVITAT SUBVENCIONADA Codi convocatòria Activitat subvencionada Cost de l activitat

Más detalles

JUBILACIÓ Determinació de les pensions del Règim de classes passives

JUBILACIÓ Determinació de les pensions del Règim de classes passives 2018 JUBILACIÓ 2018 Determinació de les pensions del Règim de classes passives S'ha publicat al BOE de 30 desembre del 2017, Reial Decret 1079/2017, de 29 de desembre, sobre revalorització de pensions

Más detalles

Tercer. Bases reguladores

Tercer. Bases reguladores Servei Valencià d Ocupació i Formació Extracte de la Resolució de 30 de desembre de 2016, del director general del SERVEF, per la qual es convoquen les subvencions públiques destinades al foment de l ocupació

Más detalles

CALENDARI 20 FISCAL 18 de l empresari

CALENDARI 20 FISCAL 18 de l empresari Gener 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Encamp - Impost sobre els rendiments arrendataris (01/01) Comença el període voluntari de pagament de l impost

Más detalles

magnituds socioeconòmiques

magnituds socioeconòmiques Principals magnituds 1.619 llocs de treball més respecte del mateix període de l any anterior Societats R. general 1.545 35,0 12 0,8 7 0,5 R. autònoms 2.865 65,0-1 0,0 55 2,0 TOTAL 4.410 100,0 11 0,4 62

Más detalles

EDUCACIÓ ESPECIAL Gener 2009

EDUCACIÓ ESPECIAL Gener 2009 EDUCACIÓ ESPECIAL Gener 2009 El passat 21 de gener de 2009 vam signar el Conveni col lectiu d Educació Especial per als anys 2008-09. D una banda vam aprovar les taules salarials per a l any 2008 i per

Más detalles

Qualitat de l'ocupació

Qualitat de l'ocupació Qualitat de l'ocupació Gabinet Tècnic Data d'actualització: 2/7/211 Sinistralitat laboral Dades de juny de 211 Qualitat de l'ocupació Sinistralitat laboral Nota L estadística de sinistralitat laboral s

Más detalles

L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI

L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI 16/03/2016 Montse Llopis mllopis@acra.cat Situació actual d envelliment de la població La xifra de persones amb 65 anys o més a Catalunya pràcticament es

Más detalles

2.- Encomana de funcions d un lloc de treball vacant de la mateixa categoria professional o inferior

2.- Encomana de funcions d un lloc de treball vacant de la mateixa categoria professional o inferior COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT Acord regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l Ajuntament de Manlleu per als anys 2013-2015 Té com a finalitat retribuir l especial rendiment, l activitat

Más detalles

NOTA SOBRE LA NOVA LLEI D AUDITORIA I LA MODIFICACIO DEL REGLAMENT DE L'IRPF.

NOTA SOBRE LA NOVA LLEI D AUDITORIA I LA MODIFICACIO DEL REGLAMENT DE L'IRPF. NOTA SOBRE LA NOVA LLEI D AUDITORIA I LA MODIFICACIO DEL REGLAMENT DE L'IRPF. Barcelona, 22 de juliol de 2015 Benvolguts associats/ades Us informem que ha estat publicada la Llei 22/2015, de 20 de juliol,

Más detalles

D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació i Règim Interior de l'oac, DECLARO: Primer cognom Segon cognom Nom

D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació i Règim Interior de l'oac, DECLARO: Primer cognom Segon cognom Nom Annex 1 Declaració d activitats del personal al servei de l'oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Tipus de declaració inicial d actualització D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació

Más detalles

REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG

REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG REGLAMENT DE JORNADA I HORARI DE TREBALL DEL PERSONAL PAS UVEG 1. ÀMBIT D APLICACIÓ Les normes d aquest reglament s'apliquen al personal d'administració i serveis a càrrec del capítol I del pressupost

Más detalles

textos legislatius Llei d aprovació de l escala autonòmica de l impost sobre la renda de les persones físiques

textos legislatius Llei d aprovació de l escala autonòmica de l impost sobre la renda de les persones físiques textos legislatius Llei d aprovació de l escala autonòmica de l impost sobre la renda de les persones físiques Llei 24/2010, del 22 de juliol, d aprovació de l escala autonòmica de l impost sobre la renda

Más detalles

RÈGIM ECÒNOMIC DELS DIPUTATS I LES DIPUTADES DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

RÈGIM ECÒNOMIC DELS DIPUTATS I LES DIPUTADES DEL PARLAMENT DE CATALUNYA RÈGIM ECÒNOMIC DELS DIPUTATS I LES DIPUTADES DEL PARLAMENT DE CATALUNYA Reglament del Parlament: ARTICLE 8. DRETS ECONÒMICS I RÈGIM DELS DRETS 1. Els diputats tenen dret a una assignació fixa i poden percebre

Más detalles

RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL I RETRIBUCIONS 2017

RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL I RETRIBUCIONS 2017 RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL I RETRIBUCIONS 2017 CENTRE GESTOR: 1 ALCALDIA / 11 ADMINISTRACIÓ GENERAL 1. 2. Denominació del lloc 3. Núm. 4. Nivell 5.Complem 6. Tipus 7.Adscripció 8. Forma Codi 1101 Secretari/a

Más detalles

SERVEI DE LA LLAR FAMILIAR. Març 2016

SERVEI DE LA LLAR FAMILIAR. Març 2016 SERVEI DE LA LLAR FAMILIAR Març 2016 SERVEI DE LA LLAR FAMILIAR 1. Relació laboral especial 2. Seguretat Social: camp d'aplicació 3. Inscripció 4. Afiliació, altes, baixes i variacions 5. Cotització 6.

Más detalles

Modificació de les tarifes dels espais Parc UPC

Modificació de les tarifes dels espais Parc UPC Modificació de les tarifes dels espais Parc UPC Acord núm. 67/2017 del Consell de Govern pel qual s aprova la modificació de les tarifes dels espais Parc UPC. Document pendent d aprovació, si escau, pel

Más detalles

a data d 1 de gener de 2013 s ha introduït una modificació significativa respecte el redactat inicial.

a data d 1 de gener de 2013 s ha introduït una modificació significativa respecte el redactat inicial. Nota informativa: a data d 1 de gener de 2013 s ha introduït una modificació significativa respecte el redactat inicial. Per a casos de contractació de sumin menys de 60 hores mensuals, les cotitzacions

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- Empresa Iniciativa Empresarial (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- 1. Legislació aplicable Codi Civil (Llibre IV, Títol VIII, arts. 1.665 al 1.708), RD de 24 de juliol de 1889. Codi de Comerç,

Más detalles

1) Evolució històrica dels indicadors d ingressos familiars.

1) Evolució històrica dels indicadors d ingressos familiars. NOTA EXPLICATIVA DE LA PONDERACIÓ DELS INGRESSOS FAMILIARS DE LES LLARS DE CATALUNYA PER A CONSIDERAR-LES BENEFICIÀRIES DELS PROGRAMES D HABITATGE DE LA GENERALITAT 1) Evolució històrica dels indicadors

Más detalles

REQUISITS BONUS CAMPANYA 2018

REQUISITS BONUS CAMPANYA 2018 REQUISITS BONUS CAMPANYA 2018 Versió 2.0 03/2017 ÍNDEX Quan comença la Campanya?... 3 Fins quan puc presentar la sol licitud?... 3 Quin és l'import que puc percebre?... 3 Què s'entén per període d'observació?...

Más detalles

BONIFICACIONS en factura d aigua

BONIFICACIONS en factura d aigua BONIFICACIONS en factura d aigua Llars amb 4 o més persones Els habitatges on convisquin 4 o més membres poden ampliar els trams del cànon de l aigua i els de les tarifes de consum a més d una reducció

Más detalles

Benvolguts senyors, Quines mesures principals s'han aprovat?

Benvolguts senyors, Quines mesures principals s'han aprovat? 03/2011 REIAL DECRET-LLEI 10/2011, DE 26 D'AGOST, DE MESURES URGENTS PER A LA PROMOCIÓ DE L'OCUPACIÓ DELS JOVES, EL FOMENT DE L'ESTABILITAT EN L'OCUPACIÓ I EL MANTENIMENT DEL PROGRAMA DE REQUALIFICACIÓ

Más detalles

INCENTIUS PER A EMPRESES QUE ACREDITIN LA MILLORA DE LA SINISTRALITAT LABORAL

INCENTIUS PER A EMPRESES QUE ACREDITIN LA MILLORA DE LA SINISTRALITAT LABORAL INCENTIUS PER A EMPRESES QUE ACREDITIN LA MILLORA DE LA SINISTRALITAT LABORAL Resum del Reial Decret 404/2010 de 31 de març i l Ordre TIN/1448/2010, de 2 de juny. Gros & Monserrat Àrea Laboral Abril de

Más detalles

Hospital Clínic. Desenvolupament model carrera Grup 2

Hospital Clínic. Desenvolupament model carrera Grup 2 Hospital Clínic Desenvolupament model carrera Grup 2-1- OBJECTIUS Reconèixer les aportacions al Clínic d aquest grup professional. Facilitar una via de promoció. Propiciar l assumpció de responsabilitats

Más detalles

EXCM. AJUNTAMENT DE SAGUNT GESTIÓ TRIBUTÀRIA

EXCM. AJUNTAMENT DE SAGUNT GESTIÓ TRIBUTÀRIA [En castellano a partir de la página 3] Modificació de l Ordenança fiscal reguladora de l Impost sobre Béns Immobles. PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE LA REGIDORIA DELEGADA D ECONOMIA I HISENDA La present proposta

Más detalles

IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA

IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA IMPOST SOBRE SUCCESSIONS A CATALUNYA S ha modificat l impost sobre successions a Catalunya amb els termes que indiquem tot seguit: Entrada en vigor: 01/02/2014 Basicament disminueix considerablement les

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

magnituds socioeconòmiques

magnituds socioeconòmiques Principals magnituds 1.913 llocs de treball més respecte del mateix període de l any anterior Societats R. general 1.503 36,4 4 0,3-31 -2,0 R. autòn oms 2.629 63,6-10 -0,4 107 3,4 TOTAL 4.132 100-6 -0,2

Más detalles

DECRET LLEI 3/2010, de 4 de juny, del Consell, de mesures urgents en matèria de retribucions en l àmbit del sector públic valencià.

DECRET LLEI 3/2010, de 4 de juny, del Consell, de mesures urgents en matèria de retribucions en l àmbit del sector públic valencià. Conselleria d Econnomia, Hisenda i Ocupació DECRET LLEI 3/2010, de 4 de juny, del Consell, de mesures urgents en matèria de retribucions en l àmbit del sector públic valencià. [2010/6492] Conselleria de

Más detalles

entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques Dades del President de l entitat o representant del sol licitant:

entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques Dades del President de l entitat o representant del sol licitant: MODEL DE SOL LICITUD DE SUBVENCIÓ Nom de la convocatòria/subvenció directa: Dades del sol licitant: Tipologia: Sol licitant 1 : particular entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques

Más detalles

Catàleg de prestacions especials. Àrea de Prestacions Departament de Contingències Professionals

Catàleg de prestacions especials. Àrea de Prestacions Departament de Contingències Professionals Catàleg de prestacions especials Àrea de Prestacions Departament de Contingències Professionals Maig de 2017 AJUDES PER MORT I SUPERVIVÈNCIA: 1. Prestació econòmica per viduïtat Ajuda econòmica per la

Más detalles

Página 1: Comentario FCT 05/05/2009 2:22 Article 3 - Àmbit funcional inclusio grues de disciplina viària

Página 1: Comentario FCT 05/05/2009 2:22 Article 3 - Àmbit funcional inclusio grues de disciplina viària texto_final_garages_08_11_comentarios_05052009 Cambios y comentarios del documento principal Página 1: Comentario FCT 05/05/2009 2:22 Article 3 - Àmbit funcional inclusio grues de disciplina viària Página

Más detalles

L informe que es presenta a continuació i que s elabora trimestralment recull una breu síntesi de diversos indicadors del municipi de Figueres.

L informe que es presenta a continuació i que s elabora trimestralment recull una breu síntesi de diversos indicadors del municipi de Figueres. Promoció Econòmica Observatori Juny 2013 Informe trimestral INTRODUCCIÓ L informe que es presenta a continuació i que s elabora trimestralment recull una breu síntesi de diversos indicadors del municipi

Más detalles

EL SISTEMA CATALÀ de PROMOCIÓ de l AUTONOMIA i ATENCIÓ a la DEPENDÈNCIA. Jornada Informativa APPS (Barcelona) 29 d abril d

EL SISTEMA CATALÀ de PROMOCIÓ de l AUTONOMIA i ATENCIÓ a la DEPENDÈNCIA. Jornada Informativa APPS (Barcelona) 29 d abril d EL STEMA CATALÀ de PROMOCIÓ de l AUTOMIA i ATENCIÓ a la DEPENDÈNCIA Jornada Informativa APPS (Barcelona) 29 d abril d de 2008 RMATIVA DEPENDÈNCIA NCIA Aprovació de la Llei de dependència (Congrés 30-11-06).

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ I PENSIONS PÚBLIQUES 2017

NORMES DE COTITZACIÓ I PENSIONS PÚBLIQUES 2017 NORMES DE COTITZACIÓ I PENSIONS PÚBLIQUES 2017 Secretaria de Treball, Economia i Estudis abril 2017 58 DOCUMENTS SINDICALS Secretaria d Organització i Comunicació NORMES DE COTITZACIÓ I PENSIONS PÚBLIQUES

Más detalles

COTIZACIONES A LA SEGURIDAD SOCIAL 2016

COTIZACIONES A LA SEGURIDAD SOCIAL 2016 COTIZACIONES A LA SEGURIDAD SOCIAL 2016 Mediante la Ley 48/2015, de 29 de octubre, (B.O.E. de 30 de octubre), de Presupuestos Generales del Estado para el año 2016, se han publicado las normas básicas

Más detalles

REFORMA FISCAL CAIB d octubre de 2014

REFORMA FISCAL CAIB d octubre de 2014 21 d octubre de 2014 Objectius generals Retornar als ciutadans de les Illes Balears part del gran esforç que han fet aquests anys per superar una greu situació de crisi econòmica. Reforçar i estimular

Más detalles

EDICTE. De 09:00 h. a 13:00 h. i

EDICTE. De 09:00 h. a 13:00 h. i ALA. Informe d Intervenció: 2016/416. Referència: Aprovació de la modificació de l Ordenança fiscal número 23, reguladora dels Preus públics per la prestació dels serveis o realització d activitats de

Más detalles

FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA

FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA FORMACIÓ SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DE LA FUNCIÓ DIRECTIVA Reial decret 894/2014, de 17 d'octubre, pel qual es desenvolupen les característiques del curs de formació sobre el desenvolupament de la funció

Más detalles

Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal "Esardi"

Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal Esardi Ordenança Fiscal núm. 25-2017 Ordenança reguladora de la taxa per la inscripció a l'escola d'art Municipal "Esardi" Article 1. Fonament i naturalesa...2 Article 2. Fet imposable... 2 Article 3. Subjecte

Más detalles

Dades de sinistralitat laboral. Resum executiu any 2008.

Dades de sinistralitat laboral. Resum executiu any 2008. Dades de sinistralitat laboral. Resum executiu any 2008. Període analitzat: Gener 2008 desembre 2008 Observatori del Treball de les Illes Balears Índex 1. RESUM EXECUTIU 3 p. 2. Taules per a Illes Balears

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 181 Dissabte 26 de juliol de 2014 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI D OCUPACIÓ I SEGURETAT SOCIAL 7969 Reial decret 637/2014, de 25 de juliol, pel

Más detalles

Disposició derogatòria única. Derogació normativa.

Disposició derogatòria única. Derogació normativa. Suplement núm. 4 Dimecres 1 agost 2007 663 Disposició transitòria sexta. Noves funcions de societat Red Eléctrica de España, S.A. en els sistemes elèctrics insulars i extrapeninsulars. En el termini de

Más detalles