Quan intentem tramitar amb l Ajuntament, mitjançant el Servei de Tramitació Avançada, poden aparèixer algun d aquests missatges d error:

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Quan intentem tramitar amb l Ajuntament, mitjançant el Servei de Tramitació Avançada, poden aparèixer algun d aquests missatges d error:"

Transcripción

1 002 Altres errors Quan intentem tramitar amb l Ajuntament, mitjançant el Servei de Tramitació Avançada, poden aparèixer algun d aquests missatges d error: També pot passar que, tot i que no aparegui cap error, la pàgina es quedi així: Aquests problemes poden ser deguts a diferents raons: - No tenim el Java instal lat. - Tenim el Java instal lat, però és una versió antiga. - Hi ha alguna altra finestra que ha quedat amagada i que ens està demanant una acció. - El navegador ha quedat en un estat incorrecte, degut a un error previ. - Han quedat arxius temporals de Java, que cal esborrar.

2 - No teniu permisos per executar correctament l aplicació de Java. - No s ha pogut instal lar el certificat de l aplicació de Java. - Altres punts a revisar. Veurem cada situació per separat: 1. No tenim el Java instal lat Java és una tecnologia que fa servir la pàgina per poder interactuar adequadament amb la persona. Aporta la capacitat de signar el formulari i els documents aportats, gràcies a l execució d una aplicació que es descarrega i executa al PC. Cal tenir instal lat Java a l ordinador per poder tramitar. Si no és així, apareix un missatge de l estil a aquest: Podem comprovar si el tenim seguint les instruccions següents: Podem instal lar-lo seguint les instruccions d aquesta pàgina: 2. Tenim el Java instal lat, però és una versió antiga En aquesta pàgina podem veure quina és la versió mínima requerida per l aplicació de tramitació: Podem comprovar quina versió tenim seguint les instruccions següents: Si cal actualitzar-lo, seguirem les passes indicades a:

3 3. Hi ha una finestra amagada Durant el procés d execució de la pàgina, apareixeran una sèrie de finestres que ens demanaran accions concretes (descarregar i executar l aplicació de Java a l ordinador, seleccionar el certificat...). Si veiem que el procés no avança, cal comprovar que no hi hagi cap finestra que hagi quedat amagada i que ens està demanant una acció. Cal acceptar o permetre sempre els avisos de la pàgina, que ens apareixeran durant la tramitació. Aquestes són algunes de les finestres que poden aparèixer: Sol licitud d execució de l aplicació de Java a l ordinador. Cal contestar Run Sol licitud d execució de l aplicació de Java a l ordinador. Cal contestar Obre...

4 Instal lació automàtica del certificat de l aplicació Java. Cal contestar Sí Sol licituds de selecció del certificat, en diferents navegadors. Cal contestar D acord o Aceptar

5 Sol licitud de permís per fer servir un determinat certificat (clau) Cal concedir permís i prèmer D acord Hem tret el DNIe del lector Cal tornar-lo a introduir 4. El navegador ha quedat en un estat incorrecte, degut a un error previ Si ens hem equivocat en donar la contrasenya d un certificat, no teníem col locat el DNIe prèviament, hem instal lat el certificat amb el navegador obert o no hem seleccionat cap certificat en una identificació prèvia, pot passar que el navegador hagi quedat en un estat incorrecte. La solució més fàcil i pràctica per resoldre aquest problema és tancar totes les finestres obertes d aquest navegador, tornar a obrir-lo i tornar a provar. 5. Han quedat arxius temporals de Java, que cal esborrar Un altre dels possibles problemes és que hi hagi fitxers temporals de Java que interfereixin en el procés de tramitació. Per esborrar els arxius temporals podeu seguir aquestes instruccions:

6 En la finestra que ens permet seleccionar els fitxers a esborrar, marcarem les tres opcions: 6. No teniu permisos per executar l aplicació de Java En aquest cas, cal revisar la seguretat. Consulteu aquesta pàgina: A la pestanya Seguridad : 1) Activarem Enable Java content for browser and Web Start Applications. 2) Afegirem a la llista d excepcions de llocs ( Exception Site List ).

7 7. No s ha pogut instal lar el certificat de l aplicació de Java L aplicació de Java que es descarrega i executa al PC requereix la instal lació d un certificat digital pel seu funcionament. Normalment, la instal lació del certificat es fa de manera transparent, però en determinats casos molt concrets requereix la intervenció de la persona. Si és aquest el cas, pot aparèixer un missatge d error com aquest: Veurem ara com verificar si està instal lat i com instal lar-lo, si cal. Verificar si està instal lat el certificat de l aplicació Aquestes són les passes per saber si està instal lat el certificat, en funció del navegador escollit: Edge (Microsoft) Farem clic a la icona de Windows al teclat o a la banda esquerra inferior de la pantalla ( ). Directament escriurem Opciones de Internet (si està configurat en català: Opcions d Internet ). Fem clic a Opciones de Internet. Ens apareixerà la finestra Propiedades: Internet. Anirem a la pestanya Contenido i farem clic al botó Certificados.

8 Comprovarem que ens aparegui el certificat TAO B.U (JAppSrv) a la pestanya Entidades de certificación raíz de confianza. Internet Explorer A l Internet Explorer, farem clic a: Castellà Herramientas Opciones de Internet Contenido Certificados Català Eines Opcions d Internet Contingut Certificats Ens apareixerà una nova finestra Certificados. Comprovarem que ens aparegui el certificat TAO B.U (JAppSrv) a la pestanya Entidades de certificación raíz de confianza.

9 Google Chrome Farem clic a: Personalitza i controla Google Chrome Configuración Menú principal Configuración avanzada Privacidad y seguridad Gestionar certificados Els certificats instal lats apareixeran a la carpeta Personal, en la mateixa finestra que Internet Explorer, ja que Chrome comparteix el magatzem de certificats de Windows. Mozilla Firefox Mozilla Firefox fa servir un magatzem propi de certificats digitals. Farem clic a: Obre el menú Opcions Privadesa i seguretat Seguretat - Certificats Visualitza els certificats... El certificat TAO B.U (JAppSrv) hauria de ser a la pestanya Entitats : Instal lar manualment el certificat de l aplicació Instal lació senzilla En el cas de que el certificat no s hagi instal lat o s hagi instal lat en una altra pestanya diferent de la indicada, haurem de realitzar la instal lació del certificat manualment. Normalment, el certificat es podrà trobar en una ruta similar a aquesta: C:\Usuarios\nom_usuari\.jappsrv\jappsrv.cer, on nom_usuari és l usuari identificat en aquesta màquina. Des de la finestra que acabem de comentar ( Certificados o Gestor de certificats ), farem clic en Importar.

10 Apareixeran una o més finestres. Seleccionarem el certificat de l aplicació (situat a la ruta esmentada abans) i acceptarem la importació del mateix. Finestres I i II d importació en Internet Explorer Cal escollir el fitxer del certificat, a la ruta C:\Usuarios\nom_usuari\.jappsrv\jappsrv.cer Finestres III i IV d importació en Internet Explorer Cal escollir el magatzem entidades de certificación raíz de confianza Finestra d importació en Mozilla Firefox Cal marcar els dos Confia... i fer clic a D acord

11 Si no ens deixa afegir el certificat, per problemes de privilegis, hauríem de fer la Instal lació per a experts que expliquem a continuació. El missatge de l error pot ser semblant a aquest: Instal lació per a experts del certificat digital de l aplicació Si, seguint les passes del procediment anterior, no ens ha deixat instal lar el certificat, farem el següent: Farem clic a la icona de Windows al teclat o a la banda esquerra inferior de la pantalla ( ). Directament escriurem mmc (sense les cometes). Executarem l aplicació trobada, fent clic amb el botó dret del ratolí i escollint Executar com a administrador : Ens apareixerà una finestra Consola. Des de la nova finestra, seleccionem /Archivo/Agregar o quitar complemento, que ens obrirà una nova finestra.

12 Des d aquesta nova finestra Agregar o quitar complemento seleccionarem Certificados i farem clic al botó Agregar : Després seleccionarem Cuenta de equipo i farem clic a Endavant :... i finalment Equipo local i Acabament :

13 Per finalitzar, farem clic botó Aceptar de la finestra inicial:... i se ns obrirà la gestió dels certificats del nostre equip (ordinador). Des de la gestió de certificats del nostre equip (que veiem a sota) es realitzarà la importació del certificat. El certificat generat per l aplicació Servei de Tramitació Avançada i que hem d importar es trobarà a una ruta similar a aquesta C:\Usuarios\nom_usuari\.jappsrv\jappsrv.cer, on nom_usuari és l usuari identificat en aquesta màquina. Per importar-lo, haurem de fer clic al botó dret de la carpeta Certificados que està dins de Entidades de certificación raíz de confianza.

14 Una vegada fet, seleccionarem Todas las tareas >> Importar. Finalment seleccionem el certificat que volem importar i acceptem. L últim pas és anar de nou al navegador i comprovar que el certificat s ha instal lat correctament. 8. Altres punts a revisar Resumirem aquí altres punts que cal revisar, en casos excepcionals (PCs configurats específicament per treballar en empreses o administracions). Permisos restringits Cal revisar que l usuari amb els que se està intentant realitzar el tràmit tingui permís d escriptura a C:\Users\nom_usuari\AppData\Local\Temp, on nom_usuari és l usuari identificat en aquesta màquina. En Windows 10 també pot passar que estiguem fent servir Internet Explorer amb privilegis reduïts. Per evitar aquest problema, cal executar Internet Explorer com a administrador. Col locarem el cursor del ratolí sobre la icona d Internet Explorer i, mantenint la tecla de les majúscules presa (Shift), farem clic al botó dret del ratolí per seleccionar Executar com a Administrador. Proxy Si s està fent servir un proxy per establir la connexió a internet es molt probable que totes les connexions, inclosa la intentin passar per ell. Si es fa servir un script per detectar si determinades IPs o adreces han de sortir pel proxy, aquest s ha de configurar perquè NO faci servir l adreça local Windows 10 i Windows Defender Windows Defender és l antivirus i tallafocs que ve per defecte en Windows 10. Si està actiu aquest antivirus, és molt probable que no permeti executar l aplicació Java. Cal

15 doncs, afegir una excepció a l antivirus per permetre la tramitació, o com a mida temporal, desactivar-lo durant aquest procés i tornar-lo a activar una vegada finalitzat. El que s acaba de comentar també pot passar amb altres tipus d antivirus, però és menys probable. Mozilla Firefox i OCSP Amb Firefox, cal revisar que dintre de les opcions de Firefox NO estigui marcada l opció de Consultar a los servidores respondedores OCSP para confirmar la validez actual de los certificados tal y com pot veure s a la imatge: Data: 11/07/2018 Versió: 1.14

Requisits per al bon funcionament de la tecnologia d accessibilitat integral per als navegadors Internet Explorer, Google Chrome i Mozilla Firefox

Requisits per al bon funcionament de la tecnologia d accessibilitat integral per als navegadors Internet Explorer, Google Chrome i Mozilla Firefox Requisits per al bon funcionament de la tecnologia d accessibilitat integral per als navegadors Internet Explorer, Google Chrome i Mozilla Firefox Independentment del navegador web, hi ha certs aspectes

Más detalles

Guia d ús per instal lar les claus públiques de la FNMT (Data d actualització de la informació: 30 d abril de 2013)

Guia d ús per instal lar les claus públiques de la FNMT (Data d actualització de la informació: 30 d abril de 2013) Guia d ús per instal lar les claus públiques de la FNMT (Data d actualització de la informació: 30 d abril de 2013) Índex de continguts 1.-Introducció 2.-Instal lació de les claus públiques a Internet

Más detalles

Comprovació i Instal lació de la màquina virtual de Java per a el correcte funcionament de l applet de signatura

Comprovació i Instal lació de la màquina virtual de Java per a el correcte funcionament de l applet de signatura Comprovació i Instal lació de la màquina virtual de Java per a el correcte funcionament de l applet de signatura Índex 1. Introducció... 3 2. Comprovació... 3 Cas 1: Instal lació correcta... 3 Cas 2: Instal

Más detalles

Guia de visualització del certificat ACTIC amb Adobe Reader 11.0

Guia de visualització del certificat ACTIC amb Adobe Reader 11.0 Guia de visualització del certificat ACTIC amb Adobe Reader 11.0 20/11/2016 Autoconfiguració amb Adobe Reader XI Un cop tinguem instal lat correctament al nostre sistema la darrera versió del programari

Más detalles

Instal lació de certificat d usuari. 2. Instal lació d un certificat digital de Firmaprofesional a Internet Explorer,Chrome,

Instal lació de certificat d usuari. 2. Instal lació d un certificat digital de Firmaprofesional a Internet Explorer,Chrome, ANNEX Instal lació de certificat d usuari 1. Instal lació d un certificat digital de software CATCert... 3 1.1.Instal lació del certificat a Internet Explorer, Chrome o Safari... 3 1.1.1. Instal lació

Más detalles

Certificat digital URV. MAC OS X Guia de configuració

Certificat digital URV. MAC OS X Guia de configuració Certificat digital URV MAC OS X Guia de configuració Que es necessari per poder signar amb certificats digitals? En primer lloc necessitarem disposar de un Lector de targetes adequat i haver fet la instal

Más detalles

Guía de l Ús del Portal de Proveïdors. Requisits tècnics del proveïdor

Guía de l Ús del Portal de Proveïdors. Requisits tècnics del proveïdor Guía de l Ús del Portal de Proveïdors Requisits tècnics del proveïdor Índex 1. INTRODUCCIÓ...3 2. REQUISITS... 3 2.2 COMPTE DE CORREU ELECTRÒNIC...3 2.3 INTERNET EXPLORER...3 3. BLOQUEIG DELS POP-UPS I

Más detalles

Guia d ús per instal lar les claus públiques idcat-fp (Data d actualització de la informació: 29 d abril de 2015)

Guia d ús per instal lar les claus públiques idcat-fp (Data d actualització de la informació: 29 d abril de 2015) Guia d ús per instal lar les claus públiques idcat-fp (Data d actualització de la informació: 29 d abril de 2015) Índex de continguts 1.-Introducció 2.-Instal lació de les claus públiques a Internet Explorer

Más detalles

Guia de configuració del seu equip per fer la importació correctament

Guia de configuració del seu equip per fer la importació correctament Per importar les dades utilitzem tecnologia JAVA Per facilitar la importació de les dades, i que li resulti còmode i ràpid, hem utilitzat la tecnologia Java. Tot i que es tracta d un sistema molt estandarditzat,

Más detalles

UNITAT REVISAR EL DOCUMENT

UNITAT REVISAR EL DOCUMENT UNITAT REVISAR EL DOCUMENT 1 Seleccionar l idioma del document Ms Word proporciona diferents eines per a corregir l ortografia dels documents. El primer pas que s ha de realitzar per activar la correcció

Más detalles

Instal lació de l aplicació 2xRDP:

Instal lació de l aplicació 2xRDP: Instal lació de l aplicació 2xRDP: Per poder accedir als programes de Suport al núvol tenim dos mitjans: Accés a través del programa 2xRDP: En primer lloc podem accedir-hi instal lant el programa 2x RDP,

Más detalles

Gestió dels certificats digitals Advantis EasyPKI Suite versió Servei de Recursos Informàtics i TIC

Gestió dels certificats digitals Advantis EasyPKI Suite versió Servei de Recursos Informàtics i TIC Gestió dels certificats digitals Advantis EasyPKI Suite versió 3.2.1 Servei de Recursos Informàtics i TIC Versió 1.0 18/08/2008 Sumari Objectius del document... 1 Què son els codis PIN i PUK... 1 Execució

Más detalles

Guia d ús per instal lar el certificat de la FNMT Clase 2CA en software (Data d actualització de la informació: 18 de novembre de 2014)

Guia d ús per instal lar el certificat de la FNMT Clase 2CA en software (Data d actualització de la informació: 18 de novembre de 2014) Guia d ús per instal lar el certificat de la FNMT Clase 2CA en software (Data d actualització de la informació: 18 de novembre de 2014) Índex de continguts 1.-Descàrrega i instal lació del certificat 2.-Còpia

Más detalles

MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC

MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC MANUAL DE CONFIGURACIÓ BÀSICA DEL VISAT TELEMÀTIC A) CONFIGURACIÓ EXPLORADOR I SISTEMA OPERATIU B) LLOCS DE CONFIANÇA DEL NAVEGADOR C) RECOMACIONS INTERNET EXPLORER 10 i 11 D) INSTAL LACIÓ DE JAVA E) SIGNATURA

Más detalles

Guia d ús de XolidoSign (Data d actualització de la informació: 10 de novembre de 2014)

Guia d ús de XolidoSign (Data d actualització de la informació: 10 de novembre de 2014) Guia d ús de XolidoSign (Data d actualització de la informació: 10 de novembre de 2014) Índex de continguts 1.-Configuració de les opcions globals 1.1.-Aplicació d inici 1.2.-Llengua de l aplicació 1.3.-Opcions

Más detalles

Procediment d instal lació de la signatura al navegador

Procediment d instal lació de la signatura al navegador Procediment d instal lació de la signatura al navegador Tal i com indicara el contracte que ens han lliurat al CAATEEB a la part final, accedirem a la pagina www.idcat.cat/descarrega. Recomanem que aquests

Más detalles

Nou signador: Us de la plataforma Viafirma. 1. Introduccio. 2. Requisits. Manual d Usuari

Nou signador: Us de la plataforma Viafirma. 1. Introduccio. 2. Requisits. Manual d Usuari Nou signador: Us de la plataforma Viafirma Manual d Usuari 1. Introduccio El component Firm@ que interactua amb el producte de Viafirma, permet autenticar un usuari, signar signar sol licituds a la web

Más detalles

Manual d OpenVPN per a Mac OSX

Manual d OpenVPN per a Mac OSX NOTA: Versió compatible amb Apple Mac OS X 10.4, 10.5, 10.6, 10.7 i 10.8. El Centre de Tecnologies de la Informació ha millorat el servei d accés remot (VPN) afegint un nou mètode de connexió basat en

Más detalles

Instal lació de claus públiques. Servei de Recursos Informàtics i TIC

Instal lació de claus públiques. Servei de Recursos Informàtics i TIC Instal lació de claus públiques Servei de Recursos Informàtics i TIC Versió 1.0 26/09/2008 Sumari Objectius del document... 1 Jerarquia d entitats de certificació de CATCert... 1 Instal lació de claus

Más detalles

Incidències durant el procés de pre-registre del visat-e Error 1:

Incidències durant el procés de pre-registre del visat-e Error 1: Incidències durant el procés de pre-registre del visat-e Error 1: Hi ha ocasions en que, al crear un Pre-registre a partir d un antecedent previ, apareix l error adjunt. En aquest cas, s haurà d enviar

Más detalles

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions.

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions. UNITAT ART AMB WORD 4 SmartArt Els gràfics SmartArt són elements gràfics que permeten comunicar informació visualment de forma molt clara. Inclouen diferents tipus de diagrames de processos, organigrames,

Más detalles

Representació de diferents escenaris.

Representació de diferents escenaris. Representació de diferents escenaris. 1. Administrador d escenaris 2. Creació d escenaris Crear un Escenari Modificar un Escenari Eliminar un Escenari 3. Combinació d escenaris Combinar Escenaris en Diferents

Más detalles

Guia per a la validació de l autenticitat dels documents PDF

Guia per a la validació de l autenticitat dels documents PDF Guia per a la validació de l autenticitat dels documents PDF.............................................................. 1. Enregistrament dels certificats de Catcert 2. Configuració dels certificats

Más detalles

CPS. Carpeta Personal de Salut

CPS. Carpeta Personal de Salut MANUAL CONNEXIÓ CPS Carpeta Personal de Salut Juny 2010 ÍNDEX 1. Introducció 2. Requisits mínims a. De sistema operatiu i. Com comprovar-ho b. De hardware i. Com comprovar-ho c. De navegador i. Com comprovar-ho

Más detalles

Connexió mitjançant la VPN a la xarxa de la Universitat de València en Windows 10

Connexió mitjançant la VPN a la xarxa de la Universitat de València en Windows 10 Connexió mitjançant la VPN a la xarxa de la Universitat de València en Windows 10 La configuració en Windows 10 hi és molt semblant a la de Windows 8, no obstant això explicaré amb detall com es fa en

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT 3 Seccions Una secció és una marca definida per l usuari dins del document que permet emmagatzemar opcions de format de pàgina, encapçalaments i peus de pàgina,... diferents

Más detalles

MANUAL D ÚS DEL CLAUER IDCAT

MANUAL D ÚS DEL CLAUER IDCAT MANUAL D ÚS DEL CLAUER IDCAT Per MAC OS basats en processadors Intel amb Firefox 006_ 20060220 Versió: v1.0 Data: 25/09/2007 Índex MANUAL D ÚS DEL CLAUER IDCAT...1 Per MAC OS basats en processadors Intel

Más detalles

Manual d usuari. Versió: 0002 Data: 20/02/2018. XolidoSign, eina de signatura digital. <Unidad Organizativa>

Manual d usuari. Versió: 0002 Data: 20/02/2018. XolidoSign, eina de signatura digital. <Unidad Organizativa> Unitat de Certificació i Projectes d'administració Electrònica XolidoSign, Versió: 0002 Data: 20/02/2018 Página 1 de 27 FULL DE CONTROL Organisme Projecte Unitat de certificació i projectes d administració

Más detalles

ACTUALITZACIÓ DE SEGURETAT WINDOWS PER A WANNACRY BREU MANUAL D INSTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ

ACTUALITZACIÓ DE SEGURETAT WINDOWS PER A WANNACRY BREU MANUAL D INSTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ ACTUALITZACIÓ DE SEGURETAT WINDOWS PER A WANNACRY BREU MANUAL D INSTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ Versió 1.00, 18-5-2017 Índex de continguts 1. INTRODUCCIÓ...3 2. Windows XP...3 3. Windows Vista / Windows

Más detalles

INSTRUCCIONS D INSTAL LACIÓ I DE CONFIGURACIÓ DE LA CONNEXIÓ A INTERNET AMB WINDOWS 2000 (Darrera modificació: novembre 2004)

INSTRUCCIONS D INSTAL LACIÓ I DE CONFIGURACIÓ DE LA CONNEXIÓ A INTERNET AMB WINDOWS 2000 (Darrera modificació: novembre 2004) INSTRUCCIONS D INSTAL LACIÓ I DE CONFIGURACIÓ DE LA CONNEXIÓ A INTERNET AMB WINDOWS 2000 (Darrera modificació: novembre 2004) 1. Introducció El sistema operatiu Windows 2000 ja porta incorporats tots els

Más detalles

Manual de configuració. Softphone X-lite Versió 3.0 build per Windows XP. Document Beta 0.1

Manual de configuració. Softphone X-lite Versió 3.0 build per Windows XP. Document Beta 0.1 Manual de configuració Softphone X-lite Versió 3.0 build 47546 per Windows XP Document Beta 0.1 Índex de continguts 1. Instal lació de l'aplicació Softphone X-lite...3 2. Obtenció de les dades d'usuari

Más detalles

E-administració Procediment Guia Bàsica Instal lació Windows Oficina per a l Administració Electrònica

E-administració Procediment Guia Bàsica Instal lació Windows Oficina per a l Administració Electrònica E-administració Procediment Guia Bàsica Instal lació Windows Oficina per a l Administració Electrònica Versió 3 abril de 2012 1 CONTINGUT 2 Objectiu i Abast... 2 3 Instal lació i Verificador del Lector...

Más detalles

Ús de la signatura electrònica amb Mozilla Thunderbird 2.0. Servei de Recursos Informàtics i TIC

Ús de la signatura electrònica amb Mozilla Thunderbird 2.0. Servei de Recursos Informàtics i TIC Ús de la signatura electrònica amb Mozilla Thunderbird 2.0 Servei de Recursos Informàtics i TIC Versió 1.0 09/09/2008 Sumari OBJECTIUS DEL DOCUMENT 1 INSTAL LACIÓ DE LES CLAUS PÚBLIQUES EN EL THUNDERBIRD

Más detalles

Instal lació del certificat idcat Manual d usuari

Instal lació del certificat idcat Manual d usuari d'administració Electrònica Instal lació del certificat idcat Versió: 0002 Data: 01/03/2018 Página 1 de 44 FULL DE CONTROL Organisme Projecte Unitat de certificació i projectes d administració electrònica.

Más detalles

MANUAL D ÚS DEL CLAUER IDCAT

MANUAL D ÚS DEL CLAUER IDCAT MANUAL D ÚS DEL CLAUER IDCAT 006_ 20060220 Versió: v1.0 Data: 01/02/2007 Índex Guia d instal lació del programari del clauer idcat...3 PAS 1 - Instal lació del programari del clauer idcat...4 PAS 2 - Canvi

Más detalles

UNITAT CREAR ÍNDEXS AUTOMÀTICS

UNITAT CREAR ÍNDEXS AUTOMÀTICS UNITAT CREAR ÍNDEXS AUTOMÀTICS 2 Marcadors i hipervincles En aquest apartat es treballen les opcions Marcadors i Hipervincles. Un marcador s utilitza per desplaçar-se a una posició determinada del document

Más detalles

INSTRUCCIONS D ÚS DEL SERVIDOR D APLICACIONS

INSTRUCCIONS D ÚS DEL SERVIDOR D APLICACIONS INSTRUCCIONS D ÚS DEL SERVIDOR D APLICACIONS ESTABLIMENT DE LA CONNEXIÓ Per iniciar la connexió, cal obrir l arxiu Connexió a ServerApp que rebreu per correu electrònic: En obrir-se, pot aparèixer un missatge

Más detalles

Com verificar una signatura electrònica amb Adobe Reader 8.0

Com verificar una signatura electrònica amb Adobe Reader 8.0 Com verificar una signatura electrònica amb Adobe Reader 8.0 1. Prerequisits. Un prerequisit per la validació de la signatura electrònica amb els certificats de CATCert és la instal lació en l equip dels

Más detalles

INFORMACIÓ GENERAL PROCEDIMENT

INFORMACIÓ GENERAL PROCEDIMENT INFORMACIÓ GENERAL PROJECTE: Manuals d ús de signatura electrònica Versió: 1.0 TÍTOL: Signatura electrònica amb MS Word 2003 i MS Windows XP Codi Referència: Data Publicació: RESUM: 21/01/2009 PROCEDIMENT

Más detalles

UNITAT UNIFICAR ESTILS

UNITAT UNIFICAR ESTILS UNITAT UNIFICAR ESTILS 2 Columnes Una altra de les opcions de format que ens ofereix Ms Word és poder canviar el nombre de columnes de tot el document o d una secció. Per defecte, quan creem un document

Más detalles

UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS

UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS UNITAT PLANTILLES I FORMULARIS 1 Plantilles Una plantilla és un patró d arxius que s utilitza per crear els documents de forma més ràpida i senzilla. Tot document creat amb Ms Word està basat en una plantilla.

Más detalles

Ús de la signatura digital amb Microsoft Office Word 2003

Ús de la signatura digital amb Microsoft Office Word 2003 Ús de la signatura digital amb Microsoft Office Word 2003 Ref.: D1365 N- Signatura Word Versió: 2 Pàgina 1 de 10 Control documental Estat formal Elaborat per: Aprovat per: Agència Catalana de Certificació

Más detalles

MANUAL CONNEXIÓ CPS. Carpeta Personal de Salut

MANUAL CONNEXIÓ CPS. Carpeta Personal de Salut MANUAL CONNEXIÓ CPS Carpeta Personal de Salut ÍNDEX 1. Introducció 2. Requisits mínims a. De sistema operatiu i. Com comprovar-ho b. De hardware i. Com comprovar-ho c. De navegador i. Com comprovar-ho

Más detalles

MANUAL DE FUNCIONAMENT DEL WI-FI CASTELLAR (WINDOWS XP)

MANUAL DE FUNCIONAMENT DEL WI-FI CASTELLAR (WINDOWS XP) MANUAL DE FUNCIONAMENT DEL WI-FI CASTELLAR (WINDOWS XP) L objectiu del present manual és explicar-nos com configurar la xarxa del nostre ordinador en Windows XP per connectar-nos a la Wi-Fi Castellar.

Más detalles

CONNEXIÓ AL SISTEMA DE CONTROL D INCIDÈNCIES

CONNEXIÓ AL SISTEMA DE CONTROL D INCIDÈNCIES CONNEXIÓ AL SISTEMA DE CONTROL D INCIDÈNCIES TUTORIAL: 1- Què és el sistema de control d incidències? 2- Com me connecto? 3- No em puc connectar. 4- Justificació de les absències. 1- Què és el sistema

Más detalles

SERVEI IMPRESSIÓ - KONICA MINOLTA - CISE

SERVEI IMPRESSIÓ - KONICA MINOLTA - CISE NOTA:Enllaç de només lectura: SERVEI IMPRESSIÓ - KONICA MINOLTA - CISE Linkat edu 12.04/14.04 https://docs.google.com/a/xtec.cat/document/d/1tyvzrd1k43kpgvrlgx5xa7l4z5kvwnbqvpl g1s_uve8/edit?usp=sharing

Más detalles

Migració de correu local de Thunderbird a Office365

Migració de correu local de Thunderbird a Office365 Migració de correu local de Thunderbird a Office365 Requeriments: Per exportar el correu en local del Mozilla Thunderbird cap a Office365, cal: 1) Tenir les dades de configuració del correu d Office365:

Más detalles

INFORMACIÓ GENERAL PROCEDIMENT

INFORMACIÓ GENERAL PROCEDIMENT INFORMACIÓ GENERAL PROJECTE: Manuals d ús de signatura electrònica Versió: 1.0 TÍTOL: Signatura electrònica amb MS Word 2007 i MS Windows XP Codi Referència: Data Publicació: RESUM: 21/01/2009 PROCEDIMENT

Más detalles

TAULES EN WORD 2003 I 2007

TAULES EN WORD 2003 I 2007 TAULES EN WORD 2003 I 2007 Crear / inserir una taula: Una taula està formada de files (horitzontal) i columnes (verticals). Per inserir una taula en el nostre document hem d anar al menú Taula->Inserir-

Más detalles

Els Navegadors. Internet Explorer Mozilla Firefox. Gemma Chalé VilaVirtual.Net

Els Navegadors. Internet Explorer Mozilla Firefox. Gemma Chalé VilaVirtual.Net Els Navegadors Internet Explorer Mozilla Firefox Gemma Chalé VilaVirtual.Net 1 QUÈ SÓN ELS NAVEGADORS? El navegador és el programa informàtic que ens permet moure ns per Internet (navegar) i accedir al

Más detalles

I al desplegable podrem escollir entre la configuració del fons i l estil de la presentació

I al desplegable podrem escollir entre la configuració del fons i l estil de la presentació Obrir l impress Haurem d anar a Inicia/Programes i dins el paquet OpenOffice Si volem una presentació buida i sense cap fons ni res especial, des d aquí podem clicar a crea Si volem predeterminat donarem

Más detalles

MANUAL CONNEXIÓ CPS. Carpeta Personal de Salut

MANUAL CONNEXIÓ CPS. Carpeta Personal de Salut MANUAL CONNEXIÓ CPS Carpeta Personal de Salut ÍNDEX 1. Introducció 2. Requisits mínims a. De sistema operatiu i. Com comprovar-ho b. De hardware i. Com comprovar-ho c. De navegador i. Com comprovar-ho

Más detalles

Educació. Manual de configuració de l'ordinador per a utilitzar l'aplicació SEU

Educació. Manual de configuració de l'ordinador per a utilitzar l'aplicació SEU Educació Manual de configuració de l'ordinador per a utilitzar l'aplicació SEU 1/5 Índex de continguts 1.Introducció...3 2.Instal lació...3 2.1.Controlador de la targeta criptogràfica...3 2.2.Controlador

Más detalles

Manual de configuració comptes de en centres educatius

Manual de configuració comptes de en centres educatius Manual de configuració comptes de correu @gva.es en centres educatius Índex 1.PASOS PREVIS...3 2.CONFIGURACIÓN DEL CORREU...3 THUNDERBIRD...3 WINDOWS LIVE MAIL...7 ALTRES CLIENTS...9 2 1. PASSOS PREVIS

Más detalles

Eina de signatura Manual d usuari

Eina de signatura Manual d usuari Eina de signatura Manual d usuari Realitzat per: Desenvolupament de Projectes Versió: 2.0 Data: 20/06/2011 Eina de signatura - SID pàg 1/9 Aquest document està sotmès a una llicència Creative Commons de

Más detalles

UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA

UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA UNITAT COMBINAR CORRESPONDÈNCIA 2 Camps de combinació La combinació de correspondència permet fusionar el contingut model d un document amb les dades d una base de dades. El procés de combinació genera

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Inspeccions. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9

Í N D E X. Cèdules Inspeccions. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9 Í N D E X Inspeccions...2 1. Cerca...2 2. Pestanya Inspeccions...3 2.1.1 Botons de la pantalla...3 3. Procediment per a la creació de inspeccions...4 3.1 Creació d una inspecció...4

Más detalles

PROCÉS D ACCÉS I RESERVES DE SESSIONS DE SPINNING DEL CAM D ABRERA

PROCÉS D ACCÉS I RESERVES DE SESSIONS DE SPINNING DEL CAM D ABRERA PROCÉS D ACCÉS I RESERVES DE SESSIONS DE SPINNING DEL CAM D ABRERA En primer lloc s haurà d introduir la següent URL: https://deporsite.net/ajuntamentabrera/ Es visualitzarà la imatge web que tenim a continuació

Más detalles

1. Instal lació de la cua d impressió per Windows 7

1. Instal lació de la cua d impressió per Windows 7 Les següents instruccions faciliten la instal lació de la cua d impressió per accedir a les noves impressores del servei de Reprografia ofert per Canon. Aquestes instruccions s han realitzat amb la informació

Más detalles

Servei de Gestió de Serveis Informàtics Secció de Sistemes en Explotació Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu

Servei de Gestió de Serveis Informàtics Secció de Sistemes en Explotació Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu Pàgina 1 de 11 ÍNDEX CONFIGURACIÓ D UN NOU COMPTE DE CORREU...3 1 CONFIGURACIÓ GENERAL...3 2 CONFIGURACIÓ NOM COMPTE I ADREÇA DE RESPOSTA...8

Más detalles

Manual de consulta del rebut de la nòmina

Manual de consulta del rebut de la nòmina Manual de consulta del rebut de la nòmina Versió 01 22/03/2012 Control de versions Versió Autor Data Observacions 1.0 21/03/2012 Revisió d este document: Creat per: Supervisat per: Data: Data: Versió:

Más detalles

Instal lació de Classic Client (Gestor del Token) a Ubuntu

Instal lació de Classic Client (Gestor del Token) a Ubuntu Instal lació de Classic Client (Gestor del Token) a Ubuntu En aquesta guia trobareu les instruccions necessàries per tal de poder fer servir el vostre 1 carnet UPF amb el sistema operatiu Ubuntu. Continguts

Más detalles

EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona

EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona Entrem al navegador d Internet i accedim a la pàgina principal de la eina de gestió de guàrdies,

Más detalles

Servei de Comunicació de crema (16 octubre 14 març)

Servei de Comunicació de crema (16 octubre 14 març) Servei de Comunicació de crema (16 octubre 14 març) Guia per a l ús del servei Realitzat per: CAOC Versió: 1.0 Data: Servei de Comunicació de crema (16 octubre 14 març) Índex 1 Requisits previs...1 2 Accés

Más detalles

Manual gestió d usuaris

Manual gestió d usuaris 1 Manual gestió d usuaris 2 Dades del document Codi: Nom: Manual de.g. 03/2012 de gestió d usuaris Versió: V1.0 Data d aprovació: - Òrgan d aprovació: - Òrgan gestor: Àrea TIC Històric de revisions Versió

Más detalles

Manual de configuració del client JAVA

Manual de configuració del client JAVA Seu Electrònica de la Diputació de Barcelona Manual de configuració del client JAVA Manual de configuración del cliente JAVA Índex / Indice 1. Requisits tecnològics / Requisitos tecnológicos... 1 Per verificar

Más detalles

Guia d ús per fer instal lar el certificat idcat en programari (Data d actualització de la informació: 18 de novembre de 2014)

Guia d ús per fer instal lar el certificat idcat en programari (Data d actualització de la informació: 18 de novembre de 2014) Guia d ús per fer instal lar el certificat idcat en programari (Data d actualització de la informació: 18 de novembre de 2014) Índex de continguts 1.-Descàrrega i instal lació del certificat 2.-Còpia del

Más detalles

Manual d usuari. Versió: 0002 Data: 16/02/2018. Autenticació i signatura als tràmits a Internet. <Unidad Organizativa>

Manual d usuari. Versió: 0002 Data: 16/02/2018. Autenticació i signatura als tràmits a Internet. <Unidad Organizativa> Unitat de Certificació i Projectes d'administració Electrònica Autenticació i signatura als tràmits a Versió: 0002 Data: 16/02/2018 Página 1 de 17 FULL DE CONTROL Organisme Projecte Unitat de certificació

Más detalles

INSTAL LACIÓ ANTIVIRUS VERSIÓ PER A WINDOWS 95 / 98

INSTAL LACIÓ ANTIVIRUS VERSIÓ PER A WINDOWS 95 / 98 INSTAL LACIÓ ANTIVIRUS VERSIÓ 4.5.1 PER A WINDOWS 95 / 98 1 1.- Una vegada descarregat el fitxer VSC451L.zip de l'adreça ftp://193.144.125.34, carpeta Descargas\Antivirus\Antivirus_W95_W98/, descomprimisca-ho

Más detalles

Compatibilitats amb les Eines de la Plataforma CATALUNYA EMPRÈN

Compatibilitats amb les Eines de la Plataforma CATALUNYA EMPRÈN Compatibilitats amb les Eines de la Plataforma CATALUNYA EMPRÈN Introducció Aquest document té per objectiu que el personal tècnic de la xarxa CATALUNYA EMPRÈN pugui dur a terme les comprovacions necessàries

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT 1 Format de text Quan escrivim un document a Ms Word, aquest adopta les característiques que, per defecte, té predeterminades: el tipus de font, l alineació de text, les

Más detalles

La trobem al costat (o bé a sota) de la barra d adreces i s activa o es desactiva des del menú Ver/Barras de herramientas/vínculos.

La trobem al costat (o bé a sota) de la barra d adreces i s activa o es desactiva des del menú Ver/Barras de herramientas/vínculos. 1. GESTIONAR ADRECES A INTERNET Internet ens proporciona grans possibilitats sobre la gestió i cerca d informació. Temes com la premsa diària, el correu, la pàgina de la nostra empresa o simplement el

Más detalles

Guia de formació SIGA per a col legiats. Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ)

Guia de formació SIGA per a col legiats. Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ) Guia de formació SIGA per a col legiats Registrar consultes del Servei d Orientació Jurídica (SOJ) Pàg. 2 Índex SIGA PER A COL LEGIATS... 3 ENTRAR A SIGA... 3 ENTRAR LES DADES D UNA NOVA CONSULTA SOJ...

Más detalles

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES

MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES MANUAL D ÚS EDITOR DE PROJECTES D ESCOLES + SOSTENIBLES ÍNDEX 0. Conceptes bàsics... 1 1. Accés... 2 2. Inici... 3 3. El PROJECTE del curs... 5 a. El pdf de l esborrany del projecte... 9 b. El pdf del

Más detalles

Portasignatures del Tauler Anuncis Digitals Manual

Portasignatures del Tauler Anuncis Digitals Manual Portasignatures del Tauler Anuncis Digitals Manual 05 d octubre de 2015 Circuits Accés TeDIBA - Portasignatures Portasignatures Tauler d Anuncis Digitals Validador Publicador Requeriments tècnics Ajuda

Más detalles

Manual de sol licitud i descàrrega del certificat digital EP de l FNMT (amb Mozilla Firefox)

Manual de sol licitud i descàrrega del certificat digital EP de l FNMT (amb Mozilla Firefox) Manual de sol licitud i descàrrega del certificat digital EP de l FNMT (amb Mozilla Firefox) Nota 1: Si en algun moment has tingut un certificat digital d empleat públic (encara que ja no el facis servir

Más detalles

Configuració d Outlook 2010 per la signatura de correus electrònics Manual d usuari

Configuració d Outlook 2010 per la signatura de correus electrònics Manual d usuari d'administració Electrònica Configuració d Outlook 2010 per la signatura de correus electrònics Versió: 0002 Data: 21/02/2018 Página 1 de 16 FULL DE CONTROL Organisme Projecte Unitat de certificació i

Más detalles

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT

UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT UNITAT DONAR FORMAT A UN DOCUMENT 4 Tabulacions Una tabulació és la posició que s estableix per col locar i alinear el text dins d una pàgina. Les tabulacions permeten situar el contingut d un document

Más detalles

Microsoft Lync 2010: Introducció al nou programari de missatgeria instantània i conferències

Microsoft Lync 2010: Introducció al nou programari de missatgeria instantània i conferències Microsoft Lync 2010: Introducció al nou programari de missatgeria instantània i conferències ESADE està treballant en un projecte de millora de la comunicació intercampus i del correu electrònic de tota

Más detalles

Major, Masquefa NIF: P B Tel Fax

Major, Masquefa NIF: P B Tel Fax 2 INTRODUCCIÓ Movie Maker és un software molt senzill per a poder crear d una manera ràpida i senzilla a partir d imatges, fotografies, gravacions de vídeo i d àudio, composicions audiovisuals. OBRIR EL

Más detalles

PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l!

PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l! PROGRAMARI LLIURE... Instal la-te l! SABIES QUÈ...? El programari lliure és un conjunt de programes d ordinador que pot ser estudiat, usat i modificat sense restriccions. O sigui que tothom se l pot copiar

Más detalles

Administrar comptes d'usuari en Windows 7

Administrar comptes d'usuari en Windows 7 Administrar comptes d'usuari en Windows 7 És convenient crear un compte d'usuari per a cada persona que utilitza un mateix ordinador. Bàsicament existeixen dos tipus de comptes d'usuaris: usuaris normals

Más detalles

INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT

INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT INTRUCCIONS PER A LA INSTAL LACIÓ I L ÚS DE L APLICACIÓ DE CORRECCIÓ DE L ESCALA GENCAT A. INSTAL LACIÓ DEL PROGRAMA. Cal descarregar l arxiu comprimit de l adreça web que s ha facilitat via correu electrònic.

Más detalles

Eina web d e-signatura a EACAT Manual d usuari

Eina web d e-signatura a EACAT Manual d usuari Realitzat per: Consorci AOC Versió: 2.1 Data: pàg 2/8 Index 1 L Eina web d e-signatura... 3 1.1 Descripció general.... 3 1.2 Requisits tècnics previs.... 3 1.3 Funcionament... 4 2 Preguntes freqüents...

Más detalles

Guia per a l automatrícula SÈNIOR

Guia per a l automatrícula SÈNIOR Guia per a l automatrícula SÈNIOR Curs 2016-2017 MATRÍCULA UPF SÈNIOR A continuació et detallem els passos que cal que segueixis per formalitzar la teva matrícula. 1r - Entrar a la web UPF Sènior http://www.upf.edu/upfsenior/

Más detalles

Recursos Generals Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions. Plaça del Mercadal REUS

Recursos Generals Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions. Plaça del Mercadal REUS Recursos Generals Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions Plaça del Mercadal 1 43201 REUS suport@reus.cat www.reus.cat Com podeu connectar-vos al servei WiFi_REUS des d un Windows Vista?

Más detalles

UNITAT AUTOMATITZAR ACCIONS

UNITAT AUTOMATITZAR ACCIONS UNITAT AUTOMATITZAR ACCIONS 1 Crear macros Una macro és un conjunt d accions que s utilitzen per automatitzar tasques dins dels documents de Ms Word. Quan es realitzen de forma repetitiva una sèrie d accions,

Más detalles

Instruccions per a l ús del Portal d Informació Econòmica i de Serveis Locals

Instruccions per a l ús del Portal d Informació Econòmica i de Serveis Locals Instruccions per a l ús del Portal d Informació Econòmica i de Serveis Locals Servei de Programació Barcelona, novembre de 2015 Cliqueu aquí per entrar a l accés restringit 2/15 Introduir en minúscules

Más detalles

Configuració de la connexió per. Windows XP. Creació de la connexió

Configuració de la connexió per. Windows XP. Creació de la connexió Configuració de la connexió per Ara tria la categoria "Conexiones de red e Internet" de l'apartat "Elija una categoría": Windows XP Creació de la connexió Per configurar la connexió a Internet amb Tinet

Más detalles

Manual de configuració de la Xarxa Sense Fils. eduroam. a Microsoft Windows Mobile 6

Manual de configuració de la Xarxa Sense Fils. eduroam. a Microsoft Windows Mobile 6 Manual de configuració de la Xarxa Sense Fils eduroam a Microsoft Windows Mobile 6 Manual de configuració de la Xarxa Sense Fils eduroam a Microsoft Windows Mobile 6 Índex Introducció... 1 1 Comprovacions

Más detalles

UNITAT AUTOMATITZAR ACCIONS AMB MS EXCEL

UNITAT AUTOMATITZAR ACCIONS AMB MS EXCEL UNITAT AUTOMATITZAR ACCIONS AMB MS EXCEL 2 Personalització de l entorn Per treballar de manera més senzilla amb les macros, es poden personalitzar les eines que les executen. Per executar una macro, no

Más detalles

Manua. ( Linux. d UPClink. programari: la versió de. sudo./oab java6.sh. Pàgina 1 de 8

Manua. ( Linux. d UPClink. programari: la versió de. sudo./oab java6.sh. Pàgina 1 de 8 Manua al d utilització d UPClink VPN.UPC.EDU ( Linux Ubuntu 10.04 LTS ) Requisits de sistema mínims. Per tal de fer ús del servei d UPClink cal disposar de les següents versions de programari: Ubuntu 10.04

Más detalles

Les presentacions s exposen mitjançat el Visor de PowerPoint i amb l ajuda d un projector.

Les presentacions s exposen mitjançat el Visor de PowerPoint i amb l ajuda d un projector. La pantalla 1. La pantalla Obrir PowerPoint Obrir una Presentació Tancar una Presentació Sortir de PowerPoint Entorn de treball 1.- La pantalla Microsoft PowerPoint és una aplicació informàtica que ens

Más detalles

MANUAL DE FUNCIONAMENT DEL WI-FI CASTELLAR (WINDOWS 7)

MANUAL DE FUNCIONAMENT DEL WI-FI CASTELLAR (WINDOWS 7) MANUAL DE FUNCIONAMENT DEL WI-FI CASTELLAR (WINDOWS 7) L objectiu del present manual és explicar-nos com configurar la xarxa del nostre ordinador en Windows 7 per connectar-nos a la Wi-Fi Castellar. Primer

Más detalles

Dialnet és un servei de sumaris de revistes electròniques impulsat per la Universidad de la Rioja.

Dialnet és un servei de sumaris de revistes electròniques impulsat per la Universidad de la Rioja. Dialnet Sumari 1. Què és Dialnet? 2. Breu fitxa de Dialnet 3. Accedir a Dialnet 3.1 Accedir a Dialnet amb el Recercador+ 4. Cerca a Dialnet 4.1 Cerca simple a Dialnet 4.2 Cerca avançada a Dialnet 5. Resultats

Más detalles