DEONTOLOGIA I MARC LEGAL EN INFERMERIA

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "DEONTOLOGIA I MARC LEGAL EN INFERMERIA"

Transcripción

1 DEONTOLOGIA I MARC LEGAL EN INFERMERIA Codi: Crèdits ECTS: 6 Tipus: Formació bàsica Curs: 2n Semestre: 1r Matèria: Bases de la infermeria Coordinadora: Nom coordinadora mjose@escola.creuroja.org Professorat: Ma. José Jiménez Ruth Sánchez Llengua en que s imparteix: Català Rellevància en el perfil formatiu: Conèixer el marc legal i ètic de la professió infermera és una condició imprescindible per a un bon exercici de la professió infermera. En els darrers anys s ha produït un canvi en el model de relació sanitari entre els usuaris i els professionals; aquest canvi situa a l usuari en el centre del seu procés de malaltia i de decisions al respecte. Per això es fa necessari el coneixement del context legal que ens envolta i també aprendre els codis de comportament ètic i deontològic de la nostra professió infermera. Aplicar les normes de comportament ètic ens permetrà cuidar a les persones garantitzant la dignitat humana, així com també respectar la privacitat, intimitat i confidencialitat. I tot això considerant i respectant els valors i les creences de cada persona i/o comunitat. Objectius d aprenentatge Identificar el marc legal sanitari i la seva aplicació a la pràctica. Analitzar el comportament ètic i deontològic, així com conèixer els diferents codis d ètica de referència en el nostre entorn. Conèixer les bases d una bona praxis de la professió infermera. Competències: 1. Específiques: CE7. Demostrar que compren sense prejudicis a les persones, considerant els seus aspectes físics, psicològics i socials, com a individus autònoms i independents, assegurant el respecte a les seves opinions, creences i valors, garantitzant el dret a la intimitat, a través de la confidencialitat i el secret professional. o CE7.17. Explicar la legislació relacionada amb les cures i la professió infermera. o CE7.18. Identificar els valors, principis i dilemes ètics de les diferents situacions plantejades o CE7.19. Indicar mesures que garantitzin el respecte a les opinions, creences i valors dels pacients com a individus autònoms i independents.

2 o CE7.20. Descriure els referents ètics de la professió infermera o CE7.21.Aplicar els conceptes de confidencialitat, intimidat i secret professional en la resolució de casos o CE7.22.Considerar els aspectes físics, psicològics i socials en les situacions conflictives des d un punt de vista bioètic per arribar a una resolució final. o CE7.24 Descriure els drets dels pacients i deures dels professionals respecte a la intimitat, confidencialitat i secret professional. CE8. Promoure i respectar el dret de participació, informació, autonomia i el consentiment informat en la presa de decisions de les persones ateses, d acord amb la forma en que viuen el seu procés de salut - malaltia. o CE8.1. Descriure els processos per promoure la participació i autonomia del pacient en la presa de decisions en el seu procés de salut malaltia. o CE8.2. Explicar els principis ètics i bases del consentiment informat o CE8.3. Promoure la responsabilitat en la presa de decisions o CE8.4. Reflexionar sobre el dret a la informació i participació garantitzant l autonomia en la presa de decisions i la confidencialitat de la informació. o CE8.6. Descriure el model de relació d autonomia i les seves implicacions en l exercici professional de la infermeria com són la participació activa de l usuari i l aplicació del consentiment informat. CE12. Demostrar que coneix el codi ètic i deontològic de la infermeria espanyola, comprenent les implicacions ètiques de la salut en un context mundial en transformació. o CE12.1. Explicar els conceptes de deontologia professional, bioètica, fonaments del dret i la legislació espanyola en relació a l àmbit sanitari. o CE12.2.Descriure els conceptes de deontologia i ètica professional, bioètica, fonaments del dret i la legislació espanyola en relació a l àmbit sanitari. o CE12.3.Identificar drets fonamentals de la persona basada en el codi deontològic d infermeria o CE12.4. Respectar els drets dels usuaris en relació a l atenció sanitària. o CE12.5. Reconèixer els codis deontològics d infermeria de referència, així como la normativa legal vigent referent a l assistència sanitària. o CE12.6 Analitzar el codi ètic i deontològic de la infermeria espanyola, comprenent les implicacions ètiques de la salut en un context mundial en transformació. o CE12.7. Analitzar situacions de cures infermeres relacionades amb plantejaments ètics. 2. Transversals: CT1. Analitzar i sintetitzar fenòmens complexes.

3 CT5. Adquirir i utilitzar els instruments encasaries per desenvolupar una actitud crítica i reflexiva. CT6. Col laborar i integrar-se en grups i equips de treball. 3. Generals: CG1. Desenvolupar un pensament i un raonament crític i saber comunicar-los de manera efectiva. CG3. Respectar la diversitat i pluralitat d idees, persones i situacions. Continguts: UNITAT I. Introducció i generalitats: a. Concepte d ètica i moral. Història de la ètica infermera. Ètica del cuidar. b. Concepte de valor. Valors professionals. Valor de la dignitat humana. c. Ètica de màxims i ètica de mínims. Concepte de llei. UNITAT II. Principis ètics: a. Principis ètics infermers: autonomia, Beneficència, Justícia, Veracitat i Fidelitat. b. Concepte de bioètica. Història dels Principis Ètics i Informe Belmont. c. Principis Bioètics segons Beauchamp i Childress: Autonomia, Beneficència, No maleficència i Justícia. UNITAT III. Drets humans. a. Evolució històrica dels Drets Humans. Antecedents i orígens de la Declaració Universal dels Drets Humans. b. Infermeria i els Drets Humans. La Declaració Universal dels Drets Humans com a referent dels Codis d Ètica. UNITAT IV. Deontologia: a. Concepte de Deontologia. Codi d ètica i deontològic. b. Codi d ètica del col legi d infermeria de Barcelona. c. Codi deontològic de la infermeria espanyola. d. Col legis professionals. e. Responsabilitat professional: competències professionals. f. Secret professional. g. Objecció de consciència. UNITAT V. Drets i Deures dels usuaris: a. Concepte i evolució dels drets i deures dels usuaris en relació a la sanitat. b. Model de relació d'autonomia i crisi del paternalisme. c. Legislació referent als drets i deures dels usuaris: I. Llei 14/1986, de 25 d Abril, General de Sanitat.

4 II. III. Llei 41/2002, de 14 de noviembre, básica reguladora de l autonomia del pacient i de drets i obligacions en materia d informació i documentació clínica. Llei 21/2000, de 29 de desembre, sobre els drets d'informació concernent la salut i l'autonomia del pacient, i la documentació clínica d. Carta de Drets i Deures dels ciutadans en relació amb la salut i l atenció sanitària, I. Autonomia: Consentiment Informat i Voluntats Anticipades. II. UNITAT VI. Comitès d Ètica: Intimitat, Confidencialitat i Privacitat. a. CEA (Comitè d Ètica Assistencial) b. CEIC (Comitè Ètic d Investigació Clínica). Llei 14/2007, de 3 de juliol, sobre investigació biomèdica. UNITAT VII. Legislació: a. Introducció al dret. Concepte de llei. b. Constitució i dret comunitari. c. Dret civil. d. Normatives laborals. Enfocament metodològic: Activitats Presencials a l aula Dirigides fora d aula Autònomes 40 % 10 % 50 % Avaluació: Els resultats d aprenentatge seran avaluats de forma continuada i formativa. L avaluació s organitza amb diferents activitats que tenen assignat un valor específic en la qualificació final de l assignatura: Treball de grup Presentació pública de treballs Treballs de grup a l aula Prova escrita: 20 % 5 % 10% 65 % Materials de consulta Davis AJ, Tschudin V: Ética en enfermería. Conceptos fundamentales de su enseñanza. Editorial Triacastela. Madrid, Col legi d Infermeria de Barcelona. Codi d Ètica d Infermeria. Barcelona, r. Jonse A, Siegler M, J. Winslade W. Ética clínica. 1a. Edició.Barcelona: Ariel; 2005.

5 T. Fray, S. La ética en la pràctica de la enfermería. Ginebra: ICN; Torralba, F. Cent valors per viure. 1a. Edició. Lleida: Pagès editors; Carta de drest i deures dels ciutadans en relació amb la sanitat i l atenció sanitària. Departament de sanitat i seguretat social. Generalitat de Catalunya Código Constitucional Español. Madrid: Colex. Edición especial; Código Penal de València: tirant lo blanch; Legislación sanitaria de España. Madrid: Colex; DOGC, Llei d Ordenació Sanitària de Catalunya. Barcelona. Generalitat de Catalunya; Abellán F, Sánchez-Caro J. Enfermería y paciente. Cuestiones prácticas de bioética y Derecho Sanitario. Granada: editorial Comares; Godino J, Fuertes JC. Manual de derecho básico para profesionales sanitarios. Madrid: Aran; Beauchamp TL, Chilldress JF. Principios de ética Médica. Barcelona: Masson; 1998.

PROGRAMA D assignatures

PROGRAMA D assignatures PROGRAMA D assignatures 27325 LEGISLACIÓ I ÈTICA PROFESSIONAL Curs Acadèmic 2009-2010 Núm.Crèdits Totals 4,5 Núm.Crèdits Teòrics 3 Núm.Crèdits Pràctics 1,5 Curs Semestre Tipus (T, O, OP, LLE) 2n 2n T Imma

Más detalles

Ètica i legislació dels cuidatges en infermeria

Ètica i legislació dels cuidatges en infermeria Ètica i legislació dels cuidatges en infermeria. 2012-2013 L acte de cuidar fa que sovint els professionals ens trobem davant de situacions complexes que requereixen de capacitat de decisió en base a una

Más detalles

CURS: 3r SEMESTRE: 1r CRÈDITS ECTS: 6 IDIOMA D'IMPARTICIÓ: Català

CURS: 3r SEMESTRE: 1r CRÈDITS ECTS: 6 IDIOMA D'IMPARTICIÓ: Català UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ TITULACIÓ: Grau en Treball Social CODI: 101719 MATÈRIA: Ètica i Deontologia MÒDUL: XIII. Eines Professionals i Organitzatives PROFESSOR/A RESPONSABLE:

Más detalles

Programa d Educació per a la Salut. Curs acadèmic 2012-2013 Codi 102708 Matèria Educació per a la Salut Curs 2012-2013. C2,S4 Idioma Crèdits 6 Crèdits ECTS 6 Hores de estudio Facultat Infermeria Departament

Más detalles

FONAMENTS DE FISIOTERÀPIA 1

FONAMENTS DE FISIOTERÀPIA 1 FONAMENTS DE FISIOTERÀPIA 1 Codi 102709 Matèria FONAMENTS DE FISIOTERAPIA 1 Curs 2011-2012 Idioma Crèdits Crèdits ECTS 6 Hores d'estudi Facultat Infermeria Departament Infermeria Titulació Grau en Fisioteràpia

Más detalles

LEGISLACIÓ I ÈTICA PROFESSIONAL. 1er curs Grau en Infermeria Pla Docent de l Assignatura Curs: 2014/15

LEGISLACIÓ I ÈTICA PROFESSIONAL. 1er curs Grau en Infermeria Pla Docent de l Assignatura Curs: 2014/15 1 LEGISLACIÓ I ÈTICA PROFESSIONAL 1er curs Grau en Infermeria Pla Docent de l Assignatura Curs: 2014/15 Nom de l assignatura: Ètica i Legislació Professional Tipus d assignatura : Obligatòria Nombre de

Más detalles

Psicologia Aplicada a Ciències de la Salut. Nom coord Eva Fernàndez Rosa Capellas Eva Fernàndez

Psicologia Aplicada a Ciències de la Salut. Nom coord Eva Fernàndez Rosa Capellas Eva Fernàndez Psicologia Aplicada a Ciències de la Salut Codi: 200408 Crèdits ECTS: 6 Tipus: Formació bàsica Curs: 2on Semestre: 2on Matèria: Psicologia Coordinadora: Professorat: Nom coord Eva Fernàndez eva@escola.creuroja.org

Más detalles

PROGRAMA de asignaturas

PROGRAMA de asignaturas PROGRAMA de asignaturas 27325 LEGISLACIÓN Y ÉTICA PROFESIONAL Curso Académico 2006-2007 Núm.Créditos Totales 4,5 Núm.Créditos Teóricos 3 Núm.Créditos Prácticos 1,5 Curso 2º Semestre 2º Tipo (T, O, OP,

Más detalles

Protecció de dades personals en el sector sanitari i social

Protecció de dades personals en el sector sanitari i social NOU CURS Actualitza t! OFERTA FORMATIVA Protecció de dades personals en el sector sanitari i social Nou context normatiu europeu Curs de modalitat online de 5 hores L8 Acreditació de centres sanitaris:

Más detalles

Infermeria en salut mental i psiquiatria. Eva Fernàndez

Infermeria en salut mental i psiquiatria. Eva Fernàndez Infermeria en salut mental i psiquiatria Codi: 200423 Crèdits ECTS: 3 Tipus: Obligatòria Curs: 3r Semestre: 1r Matèria: Infermeria clínica Coordinadora: Eva Fernàndez eva@escola.creuroja.org Professorat:

Más detalles

PORTFOLI REFLEXIU. Pràctica Clínica Assistencial I. COGNOMS (en majúscula): NOM: Grup de matrícula (1, 2 o 3): Nom del CAP: Nom del tutor/a del grup:

PORTFOLI REFLEXIU. Pràctica Clínica Assistencial I. COGNOMS (en majúscula): NOM: Grup de matrícula (1, 2 o 3): Nom del CAP: Nom del tutor/a del grup: PORTFOLI REFLEXIU CURS 2016-17 Pràctica Clínica Assistencial I http://www.uab.es/medicina Pràctica d introducció al sistema sanitari i a l atenció de la salut COGNOMS (en majúscula): NOM: Grup de matrícula

Más detalles

Dret mercantil (Grau de Relacions Laborals)

Dret mercantil (Grau de Relacions Laborals) Dret mercantil (Grau de Relacions Laborals) 1. Dades de l assignatura Nom de l assignatura Dret mercantil Codi 100488 Crèdits ECTS 6 Curs i període en el que s imparteix Horari Lloc on s imparteix Primer

Más detalles

Guia docent de l assignatura Dret

Guia docent de l assignatura Dret Guia docent de l assignatura Dret I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Introducció al Dret Codi: 103725 Titulació: Grau de Direcció Hotelera Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: FB Crèdits ECTS:

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

La documentació en el treball social sanitari Una mirada des de l ètica

La documentació en el treball social sanitari Una mirada des de l ètica La documentació en el treball social sanitari Una mirada des de l ètica Jornada de Treball Social Sanitari: Teixint l atenció Social Sanitària, teixim vincles Documentació bàsica del treball social La

Más detalles

Metodologia de la intervenció social

Metodologia de la intervenció social Serveis socioculturals i a la comunitat Metodologia de la intervenció social CFGS.ISO.M02/0.14 CFGS - Integració social Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Espais de Reflexió Ètica

Espais de Reflexió Ètica Espais de Reflexió Ètica Prof. Ester Busquets i Alibés ebusquets@ibb.hsjdbcn.org 29 abril 2015 [Lleida] Els comitès d ètica Grup multidisciplinari que des del diàleg interdisciplinari intenta reflexionar

Más detalles

Taula de Planificació Docent de Psicologia i Habilitats Comunicatives

Taula de Planificació Docent de Psicologia i Habilitats Comunicatives PSICOLOGIA I HABILITATS COMUNICATIVES Codi 102704 Matèria Psicologia i Habilitats Comunicatives Curs 2011-2012 Idioma Crèdits Crèdits ECTS 9 Hores d'estudi Facultat Infermeria Departament Infermeria Titulació

Más detalles

El grau en infermeria: de la teoria a la realitat

El grau en infermeria: de la teoria a la realitat El grau en infermeria: de la teoria a la realitat Maria Teresa Lluch Canut Barcelona, 12 de febrer de 2014 Maria Teresa Lluch Canut. El grau en infermeria: : de la teoría a a la realitat.. Ponencia presentada

Más detalles

PROGRAMA D assignatures

PROGRAMA D assignatures PROGRAMA D assignatures 27328 EDUCACIÓ PER A LA SALUT Curs Acadèmic 2009-2010 Núm.Crèdits Totals 4,5 Núm.Crèdits Teòrics 2 Núm.Crèdits Pràctics 2,5 Curs 2º Semestre Tipus (T, O, OP, LLE) 1r OB FERNANDO

Más detalles

Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall d Conxi Caro Fundació per a la Recerca

Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall d Conxi Caro Fundació per a la Recerca Bloc del Grup de la Informació en Ciències de la Salut (GICS) http://www.cobdc.net/gics/ Collegi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

CONFIDENCIALITAT I DOCÈNCIA EN ATENCIÓ PRIMÀRIA EVA PEGUERO RODRÍGUEZ. Basat en les reflexions del grup d ètica de la camfic

CONFIDENCIALITAT I DOCÈNCIA EN ATENCIÓ PRIMÀRIA EVA PEGUERO RODRÍGUEZ. Basat en les reflexions del grup d ètica de la camfic CONFIDENCIALITAT I DOCÈNCIA EN ATENCIÓ PRIMÀRIA EVA PEGUERO RODRÍGUEZ Basat en les reflexions del grup d ètica de la camfic Conflictes d interès Eva Peguero 2016 Lligams amb entitats que han donat suport

Más detalles

1. Dades Generals. Curs d actualització en Bioètica: Diàlegs sobre Bioètica. 1.1 Calendari Dates inscripció: 03/04/2017 a 12/05/2017

1. Dades Generals. Curs d actualització en Bioètica: Diàlegs sobre Bioètica. 1.1 Calendari Dates inscripció: 03/04/2017 a 12/05/2017 Curs d actualització en Bioètica: Diàlegs sobre Bioètica 1. Dades Generals 1.1 Calendari Dates inscripció: 03/04/2017 a 12/05/2017 Dates realització: 17/05/2017 a 21/06/2017 1.2 Nom de l activitat Curs

Más detalles

Higiene del medi hospitalari i neteja del material

Higiene del medi hospitalari i neteja del material Sanitat Higiene del medi hospitalari i neteja del material CFGM.1601.C06/0.10 CFGM - Cures Auxiliars d Infermeria Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per

Más detalles

Dret d'empresa

Dret d'empresa Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 732 - OE - Departament d'organització

Más detalles

IV JORNADA DE TREBALL SOCIAL I SANITARI. Dilemes ètics en la gestió de la informació. Josep M. Bosch. ÈTICA I MORAL

IV JORNADA DE TREBALL SOCIAL I SANITARI. Dilemes ètics en la gestió de la informació. Josep M. Bosch.  ÈTICA I MORAL IV JORNADA DE TREBALL SOCIAL I SANITARI Dilemes ètics en la gestió de la informació Josep M. Bosch www.uch.cat ÈTICA I MORAL MORAL vivència quotidiana d'adhesió a valors, principis i normes a partir dels

Más detalles

Gestió de recursos humans

Gestió de recursos humans Administració i gestió Gestió de recursos humans CFGS.AFI.M07/0.14 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat elaborat per l editorial

Más detalles

Plans d emergència i dispositius de riscos previsibles

Plans d emergència i dispositius de riscos previsibles Sanitat Plans d emergència i dispositius de riscos previsibles CFGM.EMS.M08/0.15 Emergències sanitàries Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada

Más detalles

BIOÈTICA I LEGISLACIÓ

BIOÈTICA I LEGISLACIÓ BIOÈTICA I LEGISLACIÓ Dades generals de la assignatura 6 ECTS 1r Curs /2n semestre/ Tipus (OB) Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Especialitzat en Cirurgia General i Aparell Digestiu. Metge assistencial

Más detalles

PRÀCTIQUES EXTERNES EN ELS CENTRES, ESTRUCTURES O SERVEIS DE LA URV

PRÀCTIQUES EXTERNES EN ELS CENTRES, ESTRUCTURES O SERVEIS DE LA URV ACORD D ASSIGNACIÓ DE L ESTUDIANT i Acord núm. Atès el RD 1791/2010, de 30 de desembre, pel qual s'aprova l'estatut de l'estudiant Universitari, el RD 592/2014, de 11 de juliol, sobre programes de cooperació

Más detalles

UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ

UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ TITULACIÓ: Grau en Treball Social CODI: 101734 MATÈRIA: Treball social en l'àmbit de la salut mental MÒDUL: XVII. Optatvitat PROFESSOR/A RESPONSABLE:

Más detalles

Guia docent de l assignatura Geografia regional

Guia docent de l assignatura Geografia regional Guia docent de l assignatura Geografia regional I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Geografia regional Codi: 101196 Titulació: Grau de Turisme Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: Bàsica Crèdits

Más detalles

PROGRAMA ONLINE DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE PACIENTS

PROGRAMA ONLINE DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE PACIENTS PROGRAMA ONLINE DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE PACIENTS Estructura El programa s estructura en dos cursos independents: 1. INTRODUCCIÓ A LA SEGURETAT DE PACIENTS 2. GESTIÓ DE LA SEGURETAT DEL PACIENT I PRACTIQUES

Más detalles

Alimentació i nutrició familiar

Alimentació i nutrició familiar Serveis socioculturals i a la comunitat Alimentació i nutrició familiar CFGM.1701.C08/0.09 CFGM - Atenció sociosanitària Material adquirit pel Departament d'educació de la Generalitat de Catalunya per

Más detalles

Logística sanitària en situació d emergències

Logística sanitària en situació d emergències Sanitat Logística sanitària en situació d emergències CFGM.EMS.M02/0.16 Emergències sanitàries Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada des

Más detalles

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY

CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY CURSOS DEL DARRER TRIMESTRE DE L ANY HORARI DE MATÍ PROGRAMA CURS: TREBALL EN EQUIP DURADA: 20 hores OBJECTIUS: 1. Reconèixer les particularitats i diferències en la composició d un equip de treball, respecte

Más detalles

CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT

CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT CURS D INTRODUCCIÓ AL VOLUNTARIAT Universitat de Girona Presentació Aquest curs vol donar a conèixer el paper i el significat del voluntariat des d una triple perspectiva: la perspectiva individual de

Más detalles

PSICOLOGIA I HABILITATS COMUNICATIVES

PSICOLOGIA I HABILITATS COMUNICATIVES PSICOLOGIA I HABILITATS COMUNICATIVES Codi 102704 Matèria Psicologia i Habiliats Comunicatives Curs 2010-2011 Idioma Crèdits Crèdits ECTS 9 Hores d'estudi Facultat Infermeria Departament Infermeria Titulació

Más detalles

PROGRAMA D assignatures

PROGRAMA D assignatures PROGRAMA D assignatures 27332 ADMINISTRACIÓ I SERVEIS D INFERMERIA Curs Acadèmic 2008-2009 Núm.Crèdits Totals 7 Núm.Crèdits Teòrics 4 Núm.Crèdits Pràctics 3 Curs Semestre Tipus (T, O, OP, LLE) 3r 1r T

Más detalles

MATFIN - Matemàtiques Financeres

MATFIN - Matemàtiques Financeres Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2014 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

DIPLOMATS/DES GRADUATS UNIVERSITARIS EN EDUCACIÓ SOCIAL DE LA XARXA DE SALUT MENTAL

DIPLOMATS/DES GRADUATS UNIVERSITARIS EN EDUCACIÓ SOCIAL DE LA XARXA DE SALUT MENTAL Parc Hospitalari Martí i Julià Departament de Recursos Humans Edifici Els Til lers C/ Dr. Castany, s/n 17190 Salt (Girona) T. 972 182 522 / F. 972 182 560 www.ias.cat / rrhh@ias.cat DIPLOMATS/DES GRADUATS

Más detalles

Model català d atenció integrada social i sanitària

Model català d atenció integrada social i sanitària Model català d atenció integrada social i sanitària Albert Ledesma Castelltort Director del Pla interdepartamental d atenció i interacció social i sanitària Barcelona, juliol 2014 Pla interdepartamental

Más detalles

FORMACIÓ BÀSICA PER LA QUALIFICACIÓ DELS PROFESSIONALS VALORADORS DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA

FORMACIÓ BÀSICA PER LA QUALIFICACIÓ DELS PROFESSIONALS VALORADORS DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA ... FORMACIÓ BÀSICA PER LA QUALIFICACIÓ DELS PROFESSIONALS VALORADORS DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA Pàgina 1 1. JUSTIFICACIÓ Aquest curs pretén formar als professionals amb els coneixements i procediments

Más detalles

DIPLOMATS/DES GRADUATS UNIVERSITÀRIS D INFERMERIA PER ATENCIÓ SOCIOSANITARIA

DIPLOMATS/DES GRADUATS UNIVERSITÀRIS D INFERMERIA PER ATENCIÓ SOCIOSANITARIA Parc Hospitalari Martí i Julià Departament de Recursos Humans Edifici Els Til lers C/ Dr. Castany, s/n 17190 Salt (Girona) T. 972 182 522 / F. 972 182 560 www.ias.cat / rrhh@ias.cat DIPLOMATS/DES GRADUATS

Más detalles

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1. El patrimoni empresarial. L inventari OBJECTIUS Conèixer el concepte d empresa i les seves diferents classificacions.

Más detalles

Procediments Generals en Fisioteràpia 1

Procediments Generals en Fisioteràpia 1 Procediments Generals en Fisioteràpia 1 Codi 102713 Matèria Procediments Generals en Fisioteràpia 1 Curs 2011-2012 Idioma Crèdits 6 Crèdits ECTS 6 Hores d estudi Facultat Infermeria Departament Infermeria

Más detalles

CATÀLEG DE FORMACIÓ QUADRIMESTRAL SETEMBRE A DESEMBRE 2018

CATÀLEG DE FORMACIÓ QUADRIMESTRAL SETEMBRE A DESEMBRE 2018 SETEMBRE A DESEMBRE 2018 SETEMBRE pàg. 1 2 (11.1/A) Eines i instruments d avaluació per a formadors (2.2/A) Al lèrgies i intoleràncies alimentàries (9.2/A) Cures Auxiliars d Infermeria en geriatria (Girona)

Más detalles

Característiques i necessitats de les persones en situació de dependència

Característiques i necessitats de les persones en situació de dependència Serveis socioculturals i a la comunitat Característiques i necessitats de les persones en situació de CFGM.APD.M05/0.12 CFGM - Atenció a les persones en situació de Generalitat de Catalunya Departament

Más detalles

Jornada Dret a les TIC

Jornada Dret a les TIC Jornada Dret a les TIC LOPD i LSSI per a professionals i estudiants de les TIC Noves oportunitats professionals i millora en la qualitat de productes i serveis Organitza: Col legi Oficial d Enginyeria

Más detalles

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic 2016-2020 1/ Introducció 2/ Pilars i Objectius del Pla 2.1 / Els Pacients 2.2 / Els Professionals 2.3 / Els Recursos 1 Introducció L Hospital Clínic de Barcelona

Más detalles

SIN - Sistemes d'informació

SIN - Sistemes d'informació Unitat responsable: 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada Unitat que imparteix: 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada Curs: Titulació: 2017 GRAU EN ENGINYERIA EN ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL (Pla

Más detalles

PROGRAMA DE FORMACIÓ DE LA SOCIETAT ESPANYOLA D ATENCIÓ A L USUARI DE LA SANITAT SEAUS

PROGRAMA DE FORMACIÓ DE LA SOCIETAT ESPANYOLA D ATENCIÓ A L USUARI DE LA SANITAT SEAUS PROGRAMA DE FORMACIÓ DE LA SOCIETAT ESPANYOLA D ATENCIÓ A L USUARI DE LA SANITAT SEAUS http://www.seaus.net/ ANY 2017 1 LA SEAUS La Societat Espanyola d Atenció a l Usuari de la Sanitat, SEAUS, te en els

Más detalles

Facultat de Dret 1 Primer quadrimestre Programa Doble Titulación Derecho-Criminología

Facultat de Dret 1 Primer quadrimestre Programa Doble Titulación Derecho-Criminología FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 35200 Nom Teoria del dret Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2016-2017 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1303 - Grau de Dret Facultat

Más detalles

ROTACIÓ DE MEDICINA de FAMILIA

ROTACIÓ DE MEDICINA de FAMILIA ROTACIÓ DE MEDICINA de FAMILIA Documents que podeu trobar a continuació: Objectius de la rotació Avaluació per part del tutor Enquesta de satisfacció Full per la pràctica reflexiva Nom i cognoms alumne...

Más detalles

CONTINGUTS DESTACATS DE LA LLEI DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL

CONTINGUTS DESTACATS DE LA LLEI DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL Pàgina 1 de 7 Llei 34/2008, del 18 de desembre, de la seguretat i la salut en el treball. (BOPA núm. 04, any 21, del 21 de gener del 2009) Objecte D acord amb l article 1 de la Llei 34/2008, del 18 de

Más detalles

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Comissió de Crisi per la Prescripció Infermera MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Els representants de les infermeres catalanes reclamen al Govern l aprovació del marc normatiu autonòmic

Más detalles

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1 - El taller de reparació de vehicles 1 >> Objectius Conèixer els tipus de tallers i les àrees de treball de què disposen.

Más detalles

SEMINARI DE COORDINACIÓ LIC DE CENTRE CURS

SEMINARI DE COORDINACIÓ LIC DE CENTRE CURS SEMINARI DE COORDINACIÓ LIC DE CENTRE CURS 2018-19 Sessions del seminari i horari: DE 11:30 H A 13:30 SALA D ACTES DEL SERVEI EDUCATIU ACREDITACIÓ : 15 HORES ( 10 presencials + 5 treball en el centre presentació

Más detalles

PLANIFICACIÓ DE DECISIONS ANTICIPADES (PDA). La percepció de les persones en aquest procés

PLANIFICACIÓ DE DECISIONS ANTICIPADES (PDA). La percepció de les persones en aquest procés PLANIFICACIÓ DE DECISIONS ANTICIPADES (PDA). La percepció de les persones en aquest procés Paloma Amil Bujan Referent Territorial Programa Pacient Expert Catalunya Programa prevenció i atenció a la cronicitat

Más detalles

Grau d Educació Primària

Grau d Educació Primària Grau d Educació Primària Curs 2011-2012 MÒDUL: Ensenyament i aprenentatge de la matemàtica MATÈRIA: Tractament de la Informació, Atzar i Probabilitat CODI: 100813 CURS: Tercer CRÈDITS ECTS: 6 crèdits SEMESTRE:

Más detalles

Jornada de la Societat Espanyola d Atenció a l Usuari de la Sanitat a

Jornada de la Societat Espanyola d Atenció a l Usuari de la Sanitat a Jornada de la Societat Espanyola d Atenció a l Usuari de la Sanitat a Catalunya La veu del pacient al sistema de Salut Dra. Roser Vallès Pla de Salut 2011-2015: Reptes del sistema Nous paradigmes assistencials,

Más detalles

Assessorament jurídic

Assessorament jurídic Assessorament jurídic ASSESSORAMENT JURÍDIC: guia docent Daniel Vázquez (coord.) Rafael Espino Rierola José Manuel Calavia Molinero Iñaki Frías Inchausti Francesc Tusquets Trias de Bes Manuel Calavia Arias

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

EC - Enginyeria Comercial

EC - Enginyeria Comercial Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2015 295 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est 717 - EGE - Departament d'expressió Gràfica a l'enginyeria GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

L oficina d atenció a la víctima (OAV)

L oficina d atenció a la víctima (OAV) L oficina d atenció a la víctima (OAV) INTRODUCCIÓ La creixent problemàtica generada pels maltractaments, tant en l àmbit familiar com pel que fa a la violència de gènere, l Ajuntament de Reus va considerar

Más detalles

Gestió de Recursos Humans

Gestió de Recursos Humans Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona 732 - OE - Departament d'organització d'empreses MÀSTER

Más detalles

Guia de Processos: Servei d Orientació Laboral

Guia de Processos: Servei d Orientació Laboral Guia de Processos: Servei d Orientació Laboral L Escola Superior d Infermeria del Mar (ESIM) disposa d un Servei d Orientació Laboral dirigit al conjunt de l Alumnat. L objectiu d aquest servei és acompanyar

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- Empresa Iniciativa Empresarial (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- 1. Legislació aplicable Codi Civil (Llibre IV, Títol VIII, arts. 1.665 al 1.708), RD de 24 de juliol de 1889. Codi de Comerç,

Más detalles

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015

REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 NOTA INFORMATIVA REQUERIMENTS DEL PERSONAL AUXILIAR D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA A CATALUNYA 2015 Auxiliar de gerontologia Els professionals que estan treballant actualment o s incorporin abans del 31 de

Más detalles

El currículum i el seu desplegament a l educació primària

El currículum i el seu desplegament a l educació primària El currículum i el seu desplegament a l educació primària Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Novembre de 2008 11/12/2008 Marc normatiu de referència Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig

Más detalles

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES. Ensenyament de Dret pla Curs Teoria del Dret.

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES. Ensenyament de Dret pla Curs Teoria del Dret. UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI FACULTAT DE CIÈNCIES JURÍDIQUES Ensenyament de Dret pla 2002 Curs 05-06 Teoria del Dret Codi: 15071018 Curs: Primer Assignatura Troncal Primer quadrimestre Crèdits Totals:

Más detalles

Crèdits: 6 Teòrics: 2 Seminaris/Laboratori: 4. Departament: Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica

Crèdits: 6 Teòrics: 2 Seminaris/Laboratori: 4. Departament: Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica Assignatura: Infermeria Geriàtrica Tipus: Troncal Codi: 242007 Crèdits: 6 Teòrics: 2 Seminaris/Laboratori: 4 Departament: Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica Semestre acadèmic: 1r i 2n Semestre curricular:

Más detalles

ATMB - Avaluació de Tecnologies Mèdiques. Aspectes Tècnics, Ètics i Socials

ATMB - Avaluació de Tecnologies Mèdiques. Aspectes Tècnics, Ètics i Socials Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2016 820 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est (EEBE) 710 - EEL - Departament d'enginyeria Electrònica GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

Programa online de Gestió de la Seguretat de Pacients

Programa online de Gestió de la Seguretat de Pacients Programa online de Gestió de la Seguretat de Pacients Inici: 4 de novembre de 2013 PROGRAMA ONLINE DE GESTIÓ DE LA SEGURETAT DE PACIENTS Estructura El programa s estructura en dos cursos independents:

Más detalles

Mapa de Tendències 2012 TENDÈNCIES INTERNACIONALS

Mapa de Tendències 2012 TENDÈNCIES INTERNACIONALS Mapa de Tendències 2012 TENDÈNCIES INTERNACIONALS Joan Cornet, President Executiu. Fundació TicSalut 14 de desembre 2012 9 línies d actuació i 31 projectes I 1. Objectius i programes de Salut II 2. Orientació

Más detalles

TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ

TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ ... TRASTORNS DE LA CONDUCTA: PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ FORMACIÓ CONTINUADA 2018 Pàgina 1 1. JUSTIFICACIÓ Actualment es detecta un augment de trastorns de conducta en infants i d adolescents. És una problemàtica

Más detalles

Codi ètic de l EAP GUINEUETA. de l Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Ciutat de l Institut Català de la Salut

Codi ètic de l EAP GUINEUETA. de l Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Ciutat de l Institut Català de la Salut Codi ètic de l EAP GUINEUETA de l Àmbit d Atenció Primària de Barcelona Ciutat de l Institut Català de la Salut INTRODUCCIÓ El codi ètic del CAP/EAP GUINEUETA és una declaració de principis, normes i valors

Más detalles

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari formatiu i Diploma Itinerari formatiu semipresencial, amb una estructura modul lar, que permetria

Más detalles

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades Confidencialitat Principi ètic en virtut del qual un metge no pot revelar cap informació obtinguda en el curs de l'assistència

Más detalles

ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES

ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES ÀREA DE SUPORT I ATENCIÓ A FAMÍLIES - Programes i líneas d intervenció Jornada : L Atenció a les famílies en l àmbit de la salut mental. 8 Febrer 2013. FEDERACIÓ SALUT MENTAL CATALUNYA ORÍGEN: 1996 2013

Más detalles

d'educació i promoció per a la salut Gisel Fontanet Cornudella Directora tècnica i coordinadora del projecte

d'educació i promoció per a la salut Gisel Fontanet Cornudella Directora tècnica i coordinadora del projecte La Infermera virtual, una eina TIC d'educació i promoció per a la salut Gisel Fontanet Cornudella Directora tècnica i coordinadora del projecte gfontanet@coib.cat La Infermera virtual Projecte del COIB

Más detalles

CB4_Que els estudiants puguin transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic, tant especialitzat com no especialitzat

CB4_Que els estudiants puguin transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic, tant especialitzat com no especialitzat 2017-06-13 14:28:57 GRAU EN INFERMERIA 4002 - DESENVOLUPAMENT PSICOSOCIAL DE LA PERSONA Informació general Tipus d'assignatura : Bàsica Coordinador : Lorena Molina Raya Curs: Primer Trimestre: Segon Crèdits:

Más detalles

Procediments Generals en Fisioteràpia

Procediments Generals en Fisioteràpia 102713 Procediments Generals en Fisioteràpia 1 Codi-Assignatura 102713 Procediments Generals en Fisioteràpia 1 Matèria Procediments Generals en Fisioteràpia Curs 2012-2013 C2, S3 Idioma Crèdits 6 Crèdits

Más detalles

Direcció: Dra. Marina Romeo

Direcció: Dra. Marina Romeo GRAU EN COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL DOCUMENT DE TREBALL PER A L ELABORACIÓ DE L ASSIGNATURA PROJECTES I AUTORS: GRUP GID CAV (Grup d Innovació Docent consolidat per la Universitat de Barcelona) Direcció: Dra.

Más detalles

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics Pla d Acció Tutorial Índex I. INTRODUCCIÓ...3 2. PROPOSTA DE SEQÜÈNCIA DES DEL PUNT DE VISTA DEL TUTOR...0 Alumnes de 1er curs...0 Alumnes en fase

Más detalles

Ciència i Tecnologia del Medi Ambient

Ciència i Tecnologia del Medi Ambient Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 758 - EPC - Departament d'enginyeria

Más detalles

PSICOLOGIA DELS GRUPS I DE LES ORGANITZACIONS

PSICOLOGIA DELS GRUPS I DE LES ORGANITZACIONS SICOLOGIA DELS GRUS I DE LES ORGANITZACIONS 2017-18 GUIA DOCENT SICOLOGIA DELS GRUS I DE LES ORGANITZACIONS Coordinació: TEJADA GALLARDO, CLAUDIA Any acadèmic 2017-18 SICOLOGIA DELS GRUS I DE LES ORGANITZACIONS

Más detalles

DOBLE GRAU EN ADE I DRET 4 Primer quadrimestre Programa Doble Titulació Dret- Ciències Polítiques i AA.PP.

DOBLE GRAU EN ADE I DRET 4 Primer quadrimestre Programa Doble Titulació Dret- Ciències Polítiques i AA.PP. FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 35227 Nom Filosofia del dret Cicle Grau Crèdits ECTS 4.5 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1303 - Grau de Dret

Más detalles

GÈNERE I DRETS HUMANS

GÈNERE I DRETS HUMANS GUIA DOCENT GÈNERE I DRETS HUMANS Coordinació: CAMPS MIRABET, MARIA NURIA Any acadèmic 2017-18 Informació general de l'assignatura Denominació GÈNERE I DRETS HUMANS Codi 101849 Semestre d'impartició 2N

Más detalles

Escoles Sostenibles. Índex

Escoles Sostenibles. Índex ESCOLES SOSTENIBLES Índex 1. Què és el projecte Escoles sostenibles? 2. Objectius 3. Beneficis esperats 4. Metodologia 5. Cronograma i ubicació 6. Full d adhesió al projecte 1. Què és el projecte Escoles

Más detalles

La Unitat de Salut Laboral. Presentació de la USL de la Catalunya Central.

La Unitat de Salut Laboral. Presentació de la USL de la Catalunya Central. La Unitat de Salut Laboral Presentació de la USL de la Catalunya Central. Les Unitats de Salut Laboral Les Unitats de Salut Laboral (USL) són unitats d assessorament i suport i informació i formació a

Más detalles

Informe Pericial

Informe Pericial Unitat responsable: 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona Unitat que imparteix: 751 - DECA - Departament d'enginyeria Civil i Ambiental Curs: Titulació: 2017 GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

Marta Sitges (Departament de Medicina, Universitat de Barcelona, Servei de

Marta Sitges (Departament de Medicina, Universitat de Barcelona, Servei de Facultat de Medicina PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA DADES GENERALS Nom de l assignatura: Resonància Magnètica Cardíaca Codi: 571983 Tipus : Optativa Comú Impartició: Dijous de 8 a 9 h. Aula Claude Bernard.

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau Periodisme Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau Periodisme Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 33391 Nom Medicaments i societat / Medicina i salut Cicle Grau Crèdits ECTS 4.5 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període

Más detalles