Un banc on compta quelcom més que els diners

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Un banc on compta quelcom més que els diners"

Transcripción

1 Un banc on compta quelcom més que els diners

2 LA NOSTRA IDENTITAT Triodos Bank és un banc europeu amb 30 anys d experiència en desenvolupament sostenible. Desenvolupem un model de negoci bancari que combina la rendibilitat financera amb la rendibilitat social i mediambiental. Els estalvis dels nostres clients ens permeten finançar iniciatives novedoses que, a més a més de ser rendibles, beneficien les persones i el mediambient (People, Planet, Profit). Dirigit a particulars, empreses i institucions que vulguin estalviar i invertir de forma responsable i saber què fa el banc amb els seus diners.

3 LA NOSTRA MISSIÓ Triodos Bank financia empreses, entitats i projectes que aportin un valor afegit social, mediambiental i cultural. La nostra missió com a institució financera és: Contribuïr a un canvi positiu i sostenible de la societat des del sistema financer, millorant la qualitat de vida de les persones, respectant el mediambient i la diversitat cultural. Fer possible un ús més conscient dels diners. Oferint alternatives bancàries i financeres a aquelles persones, institucions i empreses que desitgen incorporar en les seves decisions econòmiques, criteris de sostenibilitat i acció social positiva. Proporcionar als nostres clients uns productes financers sostenibles i un servei de qualitat.

4 LA NOSTRA POLÍTICA D INVERSIÓ Triodos Bank posa en pràctica una política d inversió responsable, especialitzada en els següents sectors: Natura i Medi Ambient: Agricultura ecològica o biodinàmica; energies renovables; arquitectura i construcció bioclimàtica; tecnologia mediambiental ( transport, aigua, residus, etc.). Sector Social: Integració social de persones en risc d exclusió social, salut i assistència social als més febles i persones amb necessitat de cures especials, cooperació al desenvolupament, comerç just, microcrèdits, etc. Cultura: Activitats artístiques i culturals, educació, arts plàstiques i escèniques, música, desenvolupament personal i espiritual, turisme sostenible i cultural.

5 ELS QUI FINANCEM MARQUEN LA DIFERÈNCIA: SECTOR SOCIAL La missió del Grup SIFU és facilitar la integració laboral de les persones amb discapacitat mitjançant un treball adaptat al perfil i les necessitats de cada persona. El 1993 va nèixer com a Centre Especial de Treball a Barcelona. En l actualitat, persones formen part del seu planter, el 91% amb algun tipus de discapacitat. Amb l objectiu de promoure el consum ètic i ecològic a Granada, va nèixer Con*Sumo Cuidado, un punt de trobada pels consumidors que creuen que un altre mon i un altre consum són possibles. Con*Sumo Cuidado també serveix com a seu per diferents activitats sobre el Comerç Just i l ecologia. África EduSa va nèixer el 2006, després que un grup d infermeres van participar en un projecte de cooperació a Camerun el L objectiu principal d aquesta organització és, com reflexa el seu nom, promoure l educació i la salut al país africà, per a la qual cosa, col laboren i coordinen, a nivell internacional, diferents programes d ajuda.

6 SERVEIS A EMPRESES I INSTITUCIONS Conveni amb el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya Acord per finançar els Centres Especials de Treball de Catalunya Triodos Bank posa a disposició de les empreses d inserció i els Centres Especials de Treball de Catalunya tot un seguit de productes de finançament específics, que contemplen unes condicions especialment beneficioses.

7 INICIATIVES SOCIALS FINANÇADES A CATALUNYA PER TRIODOS BANK La Fundació GIMM (Grup d invàlids de Mataró i el Maresme) va ser creada l any 1999 amb la finalitat de facilitar l autonomia i la plena integració laboral per les persones amb discapacitat física de la zona. La Fundació Trinijove va iniciar la seva trajectòria en l àmbit de la formació i la inserció sociolaboral de col lectius amb dificultats, fa 19 anys a Barcelona. Va nèixer amb l objectiu de donar una alternativa a joves en situació greu d exclusió social, amb problemes de droga i un elevat nivell de desenvolupament.

8 SERVEIS A EMPRESES I INSTITUCIONS Finançament Responsable especialitzat Línies d avals Línies d anticipacions de subvencions Línies de crèdit Prèstecs personals Prèstecs hipotecaris Gestió de liquiditat i tresoreria Compte Corporatiu Triodos Compte Valor Triodos Comptes remunerats per trams Dipòsit Triodos Serveis operatius Targeta de crèdit/dèbit ecològica Gestió de rebuts (N19 i N34 BdE) Transferències masives Banca telefònica, per correu i per Internet

9 Triodos Bank informa de manera transparent sobre la realitat social que promou el banc amb la seva política d inversió responsable i sobre el seu model de gestió. Revista Trimestral Informe Anual en format GRI Butlletí electrònic mensual Pàgina web LA NOSTRA TRANSPARÈNCIA Revista trimestral Butlletí electrònic Informe Anual

10 Particulars i Col lectius ELS NOSTRES PRODUCTES I SERVEIS Compte Triodos, Compte Operatiu Triodos, Compte Vivienda Triodos, Compte Infantil Triodos, Dipòsits, Ecodipòsit Triodos, Compte Just Triodos, Dipòsit Actua, Targeta de Crèdit. Empreses i Institucions Compte Triodos Empresa, Compte Corporatiu Triodos, Dipòsits, Ecodipòsit Triodos, Dipòsit Actua, Targeta de Crèdit, Linies de Crèdit, Prètecs a Curt i Llarg Termini, Avals i Garanties.. Targeta de Crèdit Visa Triodos Una targeta de crèdit ecològica, fabricada en plàstic reciclable, que permet compensar emissions de CO2 a l atmosfera de forma gratuïta pel client. A més a més, Triodos Bank planta un arbre amb la primera compra.

11 ELS NOSTRES PRODUCTES I SERVEIS Al Compte Triodos col laboren organitzacions sense ànim de lucre, referents a l àmbit social, mediambiental i cultural a Espanya, les quals comparteixen amb Triodos Bank l opinió que la gestió responsable dels diners és un instrument eficaç de transformació social.

12 LA NOSTRA POSICIÓ DAVANT LA CRISI Ratis de solvència superiores a la mitjana: Triodos Bank manté un solid índex de solvència del 16.3%, molt per sobre del 8% mínim exigit. Bon nivell de liquiditat: Triodos Bank compta amb fons sòlids i estables, que provenen d un ampli ventall de comptes d estalvi i dipòsits per part de més de clients. Com a conseqüència no necessita sol licitar prèstecs a d altres bancs, la qual cosa li permet mantenir-se en una posisció independent en relació als mercats de capital volàtil. Alta qualitat dels actius, no productes estructurats: des de la seva fundació el 1980, Triodos Bank ha concedit finançament directe a projectes i empreses amb valor afegit, a la vegada que ha establert una relació propera amb les persones que duen a terme el negoci o l activitat. D aquesta manera s ha construït una cartera de prèstecs d alta qualitat. D acord amb la seva política d inversió, el banc mai ha invertit en productes estructurats ni ha participat en operacions complexes d enginyeria financera, donat que són productes massa abstractes que són molt lluny de l economia real i, per tant, de la missió del banc.

13 ALIANÇA GLOBAL PER UNA BANCA AMB VALORS Onze bancs referents en banca ètica i sostenible en el mon treballen junts per desenvolupar punts de vista comuns sobre responsabilitat social i desenvolupament sostenible des del sistema financer. Els onze bancs sumen actius per sobre dels milions de dòlars i donen servei a més de set milions de clients a 20 països de tot el món. L Aliança ha estat fundada pel banc bengalí BRAC Bank, el banc cooperatiu nord-americà ShoreBank i Triodos Bank. La resta de membres són entitats de microcrèdits i bancs i cooperatives de crèdit dedicades al finançament responsable.

14 UN BANC ON COMPTA ALGUNA COSA MÉS QUE ELS DINERS Triodos Bank és una institució els valors i principis de la qual estan orientats a contribuïr a un canvi positiu i sostenible de la societat des del sistema financer, millorant la qualitat de vida de les persones i respectant el medi ambient i la cultura. Triodos Bank ha convertit la banca sostenible en realitat i es troba activament implicat en un gran nombre de qüestions socials i mediambientals en les quals les finances poden ocupar un paper positiu. Triodos Bank no vol ni pot afrontar aquesta missió en solitari, si no que compta amb el recolzament actiu dels seus empleats, clients accionistes i altres organitzacions socials.

15 Isabel Sánchez Directora Delegació Catalunya i Balears Av. Diagonal, 418 Barcelona Telèfon

Barcelona, 12 de juny de 2013

Barcelona, 12 de juny de 2013 Barcelona, 12 de juny de 2013 Triodos Bank Qui som Triodos Bank és un banc europeu amb més de 32 anys d experiència en desenvolupament sostenible. Desenvolupem un model de negoci bancari que combina la

Más detalles

L ESTRATÈGIA DE COMPRA VERDA A TRIODOS BANK Barcelona, 02 d abril de 2009

L ESTRATÈGIA DE COMPRA VERDA A TRIODOS BANK Barcelona, 02 d abril de 2009 L ESTRATÈGIA DE COMPRA VERDA A TRIODOS BANK Barcelona, 02 d abril de 2009 LA NOSTRA IDENTITAT Triodos Bank és un banc europeu amb 29 anys d experiència en desenvolupament sostenible. Desenvolupem un model

Más detalles

FIARE BANCA ETICA. El nostre interès canvia el món. Barcelona 31/01/2018. Artur de las Heras Comissió Etico-Social

FIARE BANCA ETICA. El nostre interès canvia el món. Barcelona 31/01/2018. Artur de las Heras Comissió Etico-Social El nostre interès canvia el món Barcelona 31/01/2018 Artur de las Heras Comissió Etico-Social Occupy Wall Street FIARE BANCA ETICA Occupy Wall Street Document de desembre de 2012. El Banc Ideal: Democràtica:

Más detalles

Coop57. Una experiència de serveis financers ètics, socials i solidaris

Coop57. Una experiència de serveis financers ètics, socials i solidaris Coop57 Una experiència de serveis financers ètics, socials i solidaris Qui som? Coop57 és una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris. Neix de la crisi industrial i la lluita del moviment obrer

Más detalles

EMPRESES I ENTITATS AMB VALORS

EMPRESES I ENTITATS AMB VALORS LA GESTIÓ ÈTICA DE LES FINANCES EMPRESES I ENTITATS AMB VALORS Tercer sector transformació social economia socialcooperació Comerç Just Transparència consum conscient sostenibilitat Ètica creixement inclusió

Más detalles

La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI.

La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI. La col laboraciópúblico privada en els serveis socials. El cas de FASI. Estanis Vayreda i Puigvert Director general Barcelona, 9 de febrer de 2012 Guió de la presentació 1. Fotografia dels serveis socials

Más detalles

Línies ICO 2014 per a empreses i autònoms. EN LÍNIA AMB EL TEU FUTUR ICO 2014

Línies ICO 2014 per a empreses i autònoms. EN LÍNIA AMB EL TEU FUTUR ICO 2014 Línies ICO 2014 per a empreses i autònoms. EN LÍNIA AMB EL TEU FUTUR ICO 2014 LÍNIES ICO 2014 L Institut de Crèdit Oficial posa a disposició d empreses i autònoms finançament en unes condicions preferents

Más detalles

PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA

PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA PLA DE VOLUNTARIAT DE L ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA 2017-2018 Barcelona Gener 2017 ÍNDEX 1- Introducció. 2- Voluntaris/es propis de l Associació Salut i Família. 3- Voluntaris/es vinculats a la Xarxa de

Más detalles

Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials

Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials Conselleria de Serveis Socials i Cooperació Direcció General de Planificació i Serveis Socials Les Accions de Formació que es recullen en aquest document s han elaborat a partir de: *Estudi de necessitats

Más detalles

Fundació Privada Foment de l Habitatge Social. Gener 2015

Fundació Privada Foment de l Habitatge Social. Gener 2015 Fundació Privada Foment de l Habitatge Social Gener 2015 Origen de la Fundació La Fundació va ser creada per iniciativa de Càritas l any 1990. L any 2012 es va decidir donar-li un fort impuls financer

Más detalles

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic 2016-2020 1/ Introducció 2/ Pilars i Objectius del Pla 2.1 / Els Pacients 2.2 / Els Professionals 2.3 / Els Recursos 1 Introducció L Hospital Clínic de Barcelona

Más detalles

Enfortir l espai d economia social en la construcció europea,... una visió micro econòmica. Àlex Pujol

Enfortir l espai d economia social en la construcció europea,... una visió micro econòmica. Àlex Pujol Enfortir l espai d economia social en la construcció europea,... una visió micro econòmica Àlex Pujol DEFINICIÓ Generadors de feina i de cohesió social Combinació entre la rendibilitat econòmica i la inclusió

Más detalles

Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social

Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social Definició conceptual d economies CONCEPTES CLAU Economia convencional Activitat empresarial Sense voluntat transformadora

Más detalles

Banca Ètica Estratègia de Fundació Un Sol Món. El microcrèdit persegueix que totes les persones desenvolupin el seu autèntic potencial.

Banca Ètica Estratègia de Fundació Un Sol Món. El microcrèdit persegueix que totes les persones desenvolupin el seu autèntic potencial. Banca Ètica Estratègia de Fundació Un Sol Món El microcrèdit persegueix que totes les persones desenvolupin el seu autèntic potencial. Banca Ètica Estratègia Fundació Un Sol Món Entenem per Banca Ètica

Más detalles

L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI

L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI L EXPERIÈNCIA I VALORACIÓ DE 10 ANYS DE LA LLEI 16/03/2016 Montse Llopis mllopis@acra.cat Situació actual d envelliment de la població La xifra de persones amb 65 anys o més a Catalunya pràcticament es

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

Programa My LIFE. Centre de Capacitació Barcelona

Programa My LIFE. Centre de Capacitació Barcelona Programa My LIFE Centre de Capacitació Barcelona Què és el programa My LIFE? Un programa de capacitació, aprenentatge i entrenament d habilitats per a la vida diària que es du a terme en un centre propi

Más detalles

Salvador Gabarró President

Salvador Gabarró President Salvador Gabarró President 1 Contingut Responsabilitat social corporativa i govern corporatiu Compliment dels compromisos estratègics Creació de valor per a l accionista Propostes d acords 2 Responsabilitat

Más detalles

SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS. Cuina solidària

SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS. Cuina solidària SERVEI DE CÀTERING PER A COL LECTIUS Cuina solidària Tasta Restauració. Qui som? Tasta és un projecte de la Fundació Santa Teresa que promou la inserció laboral, la cohesió social i la cultura gastronòmica

Más detalles

El valor de l'empresa social

El valor de l'empresa social El valor de l'empresa social Ramon Bastida (rbastida@uic.es) BizBarcelona 2018 Índex Definició de l empresa social Característiques comunes Models d empresa social Exemples Reptes futurs Definició de l

Más detalles

DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI

DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI Resultats i oportunitats de futur Abril de 2017 PALLARS JUSSÀ Superfície: 1.343,1

Más detalles

TIPOLOGIA. Cooperatives. Mutualitats. Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES. Llocs de treball pels socis. Serveis pels socis

TIPOLOGIA. Cooperatives. Mutualitats. Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES. Llocs de treball pels socis. Serveis pels socis TIPOLOGIA Cooperatives Mutualitats INSTRUMENTS DE L ECONOMIA SOCIAL Fundacions SIMILITUTS I DIFERENCIES Llocs de treball pels socis Serveis pels socis Finalitats d interès general EL dret de fundació està

Más detalles

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat

PROGRAMA LÀBORA. Barcelona Mercat Laboral Reservat PROGRAMA LÀBORA Barcelona Mercat Laboral Reservat L Ajuntament de Barcelona presenta el Programa LÀBORA. Una iniciativa que ofereix a les empreses l oportunitat de participar en un projecte de responsabilitat

Más detalles

TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA

TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA QUE ÉS EL TREBALL EN XARXA? Treballar en xarxa vol dir : pensar, comunicar-nos i actuar conjuntament, compartint objectius i recursos, unificant capacitats i esforços, relacionant les

Más detalles

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible

Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible Accions de sensibilització sobre la importància de donar una segona vida a la roba, la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible PROGRAMA DE SENSIBILITZACIÓ Com a complement de la tasca

Más detalles

Programa d Acolliment Familiar. Ministeri d Afers Socials, Justícia i Interior Andorra la Vella, 6 de juny del 2017

Programa d Acolliment Familiar. Ministeri d Afers Socials, Justícia i Interior Andorra la Vella, 6 de juny del 2017 Programa d Acolliment Familiar Andorra la Vella, 6 de juny del 2017 Conveni de col laboració: El i la Fundació Jacqueline Pradère han signat un conveni de col laboració amb l objectiu de promocionar el

Más detalles

Logística d aprovisionament

Logística d aprovisionament Comerç i màrqueting Logística d aprovisionament CFGS.VEC.M05/0.16 Gestió de vendes i espais comercials Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada

Más detalles

Portem la nostra oficina al teu restaurant

Portem la nostra oficina al teu restaurant 1 Portem la nostra oficina al teu restaurant Estem més a prop que mai del teu restaurant A "la Caixa", pensem que la millor manera per ajudar a gestionar el teu negoci és fer-ho en persona. Per aquest

Más detalles

Dossier de premsa Juny de 2014

Dossier de premsa Juny de 2014 Dossier de premsa Juny de 2014 Índex Nota de premsa... 3 Introducció... 4 La nova GARBET, en xifres... 4 Tipus de serveis... 5 La MISSIÓ de Garbet... 6 Els VALORS de Garbet... 6 Càrrecs i representativitat...

Más detalles

L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA

L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA L ACCIÓ DEL VOLUNTARIAT A LA CREU ROJA La Missió Ser cada cop més a prop de les persones vulnerables en els àmbits estatal i internacional a través d accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador

Más detalles

octubre La sostenibilitat com a instrument de competitivitat empresarial Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya

octubre La sostenibilitat com a instrument de competitivitat empresarial Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya 27 28 octubre Anna Esteve i Traveset Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya AMBIENTALITZACIÓ DE LES COMPRES CONTRACTACIÓ PÚBLICA La contractació pública és el mecanisme pel qual

Más detalles

DOSSIER DE PREMSA FUNDACIÓ JAUME BOFILL. (Panel de les Desigualtats Socials a Catalunya)

DOSSIER DE PREMSA FUNDACIÓ JAUME BOFILL. (Panel de les Desigualtats Socials a Catalunya) DOSSIER DE PREMSA FUNDACIÓ JAUME BOFILL (Panel de les Desigualtats Socials a Catalunya) Any 2008 Aquest Dossier conté una selecció de diferents articles de premsa que han aparegut al llarg del 2008 i que

Más detalles

EMPRESAS AMB COMPROMIS SOCIAL

EMPRESAS AMB COMPROMIS SOCIAL El Centre Especial de Treball el Pla una entitat sense ànim de lucre, que pertany a la Fundació Germà Benito Menni, promoguda per l'orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, província d'aragó San Rafael. L

Más detalles

Dossier Programa Persones Cuidadores

Dossier Programa Persones Cuidadores Dossier Programa Persones Cuidadores Índex 1. Antecedents 2. Els Serveis de la Plataforma 3. Valoracions curs 2009-2010 4. Oferta de serveis 2011 1. Antecedents L any 2009 l Obra Social de CatalunyaCaixa

Más detalles

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES 2015 DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES La Banca Ètica a l Estat continua presentant 2012 una bona evolució, que contrasta amb la del conjunt del sistema financer.

Más detalles

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA I CONGRÉS DE L AIGUA A CATALUNYA Josep Alabern Valentí Gerent Aigües de Manresa Barcelona, 19 de març de 2015 EL SERVEI D AIGUA

Más detalles

CFGM d Atenció Sociosanitària

CFGM d Atenció Sociosanitària FGM d tenció ociosanitària na bona sortida professional Què és l atenció sociosanitaria? És un servei d atenció multidisplinar que pretén garantir l atenció integral i de qualitat de totes aquelles persones

Más detalles

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Comissió de Crisi per la Prescripció Infermera MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Els representants de les infermeres catalanes reclamen al Govern l aprovació del marc normatiu autonòmic

Más detalles

VilaWATT TRANSICIÓ ENERGÈTICA

VilaWATT TRANSICIÓ ENERGÈTICA VilaWATT TRANSICIÓ ENERGÈTICA 1 ÀMBIT MUNICIPAL 2% EMISSIONS DE CO2 UNITAT EDIFICI UNITAT BARRI 2 ÀMBIT MUNICIPAL CONTROL CONSUM ENLLUMENAT PRODUCCIÓ ENERGIA EDIFICIS REHABILITACIÓ 3 ÀMBIT MUNICIPAL CONTROL

Más detalles

Gestió financera i productes de finançament empresarial. 20 hores

Gestió financera i productes de finançament empresarial. 20 hores Gestió financera i productes de finançament empresarial 20 hores 2 Gestió financera i productes de finançament empresarial OBJECTIUS GENERALS La gestió financera i la negociació bancària, avui diversificada

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi de Garatges

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi de Garatges PLA D ACCIÓ B+S Gremi de Garatges 0 1. Dades de l organització Nom: GREMI DE GARATGES DE BARCELONA I PROVINCIA Breu descripció: Dades de contacte: Defensa i assessorament dels interessos propis del gremi

Más detalles

Instruments de finançament públic per a emprenedors

Instruments de finançament públic per a emprenedors Instruments de finançament públic per a emprenedors 26 d Octubre 2010. Roger Gutiérrez Tècnic - Àrea de Finançament ACC1Ó ÍNDEX 1. Finançament públic 2. Instruments d ACC1Ó 3. Conclusions 1. Finançament

Más detalles

360º Empresa Responsable

360º Empresa Responsable 360º Empresa Responsable El nostre grup > DKV Seguros forma part de Munich Health, la divisió del Grup Munich Re dedicada a assegurances, reassegurances i serveis de salut. > Assegurances personals, especialitzades

Más detalles

Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS

Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS Un cas pràctic en l atenció a les fases inicials de la malaltia: el programa REMS Fundació Catalunya - La Pedrera Una fundació compromesa amb el territori i la gent Neix l 1 de gener de 2013, com a entitat

Más detalles

Raval Territori Socialment Responsable (TSR)

Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Raval Territori Socialment Responsable (TSR) Dades històriques rellevants de El Raval 1960: 105.000 hab. 1996: 35.000 hab. Anys 80: prostitució, droga, marginalitat... 1981-1996: Fugida de 70.000 hab Finals

Más detalles

El Departament de Benestar Social i Família aplica una tisorada del 20% amb efectes retroactius des del mes de gener

El Departament de Benestar Social i Família aplica una tisorada del 20% amb efectes retroactius des del mes de gener NOTA DE PREMSA Barcelona, 18 de setembre de 2013 La federació agrupa més de 300 entitats i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel lectual i de desenvolupament a Catalunya

Más detalles

PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE LA FUSIÓ DE LA XCT I LA XVAC: NOM I MISSIÓ

PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE LA FUSIÓ DE LA XCT I LA XVAC: NOM I MISSIÓ PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE LA FUSIÓ DE LA XCT I LA XVAC: NOM I MISSIÓ Per a la futura fusió de la XCT i la XVAC s està duent a terme un procés participatiu que recull les opinions dels membres i socis d

Más detalles

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 Servei Responsable: Participació Altres serveis que hi col laboren: --- --------------------------------------------------------------- NOM

Más detalles

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1. El patrimoni empresarial. L inventari OBJECTIUS Conèixer el concepte d empresa i les seves diferents classificacions.

Más detalles

Programa complementari de foment de l ocupació i de suport a la integració social

Programa complementari de foment de l ocupació i de suport a la integració social Programa complementari de foment de l ocupació i de suport a la integració social Suport tècnic Diputació de Barcelona Àrea d Atenció a les Persones Gerència de Serveis de Benestar Social Servei d Acció

Más detalles

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 1992: El Conveni sobre diversitat biològica s obra a signatura a la Cimera de laterraariodejaneiro 1993:

Más detalles

El programa HOGARES VERDES

El programa HOGARES VERDES El programa HOGARES VERDES Sagunt, 2 de març de 2011 Anna Pons Frígols Cap de la secció d Activitats del CEACV Presentació del CEACV, qui som? Titularidad pública (G.V. - C.M.A.A.U.H.) Inaugurat el 5 de

Más detalles

DOSSIER INFORMATIU SOBRE ELS MOCADORS SOLIDARIS DE LES FESTES DE MAIG BANCA ÈTICA

DOSSIER INFORMATIU SOBRE ELS MOCADORS SOLIDARIS DE LES FESTES DE MAIG BANCA ÈTICA DOSSIER INFORMATIU SOBRE ELS MOCADORS SOLIDARIS DE LES FESTES DE MAIG ECONOMIA SOCIAL COMERÇ JUST BANCA ÈTICA CONSUM RESPONSABLE Enguany els mocadors de la Festa de Maig de Badalona s han confeccionat

Más detalles

Persones amb discapacitat, una realitat gairebé imperceptible

Persones amb discapacitat, una realitat gairebé imperceptible Persones amb discapacitat, una realitat gairebé imperceptible La societat que defensem ha de fer possible què les persones amb discapacitat puguem exercir els mateixos drets que el conjunt de la ciutadania

Más detalles

Els serveis públics i l acció comunitària

Els serveis públics i l acció comunitària Els serveis públics i l acció comunitària IGOP: Escola de Polítiques Socials i Urbanes 25 octubre 2016 Raquel Gallego (IP), Nicolás Barbieri, Ernesto Morales Índex Marc analític: ü Conceptes ü Indicadors

Más detalles

Espais de Reflexió Ètica

Espais de Reflexió Ètica Espais de Reflexió Ètica Prof. Ester Busquets i Alibés ebusquets@ibb.hsjdbcn.org 29 abril 2015 [Lleida] Els comitès d ètica Grup multidisciplinari que des del diàleg interdisciplinari intenta reflexionar

Más detalles

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya XVAC

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya XVAC Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya XVAC QUI SOM? La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) és una organització de segon nivell que aglutina organitzacions sense ànim de lucre que realitzen

Más detalles

Gerència de riscs. Gestió de riscs en centres sanitaris. Noves necessitats. Nous Productes

Gerència de riscs. Gestió de riscs en centres sanitaris. Noves necessitats. Nous Productes Gerència de riscs en centres sanitaris. Noves necessitats. Nous productes. Castaño Confide Correduría de Seguros y Reaseguros S.A Barcelona, Gerència de riscs Els centres sanitaris són institucions de

Más detalles

Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1

Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1 Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1 Objectius Aprendre les variables que influeixen en un negoci Aprendre els components d un model de negoci Definir la proposta de valor del projecte

Más detalles

Programa Habitatges Buits

Programa Habitatges Buits Programa Habitatges Buits 1 Programa Habitatges Buits Impulsat per l Ajuntament de Barcelona i gestionat per la Fundació HÀBITAT3. Es tracta d obtenir pisos del parc d habitatges privat de la ciutat per

Más detalles

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ UNITAT 8 LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ ECONOMIA DE L EMPRESA 1 BATXILLERAT La direcció de la producció La funció de producció és la funció transformadora o fabricadora de béns, serveis o productes dins de

Más detalles

Vida dies amb els seus cafès de bon matí

Vida dies amb els seus cafès de bon matí 38727 dies amb els seus mostrat una porta, i ells l han obert Tots plegats hem aconseguit oferir 38727 nits d allotjament mateix lloc, anar a la cuina i fer un bon cafè Hem crescut i ho hem fet pas a pas

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

Reus, 14 d abril de 2011

Reus, 14 d abril de 2011 BARCELONA I L FP: Una organització, tres entitats al servei de centres i empreses Reus, 14 d abril de 2011 La Formació Professional a Barcelona Consell de la FP: Òrgan de consulta i participació impulsat

Más detalles

El Voluntariat i la Comunitat: El rol i la tasca de les persones voluntàries en la comunitat

El Voluntariat i la Comunitat: El rol i la tasca de les persones voluntàries en la comunitat El Voluntariat i la Comunitat: El rol i la tasca de les persones voluntàries en la comunitat 1 Àmbits de voluntariat 1 El tipus d entitat on els voluntaris col laboren són principalment de: caràcter comunitari

Más detalles

És d orígen desconegut i encara no té cura.

És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA, l Esclerosi Lateral Amiotròfica, és una malaltia degenerativa que afecta selectivament les neurones motores del cervell i de la medul la espinal. És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA

Más detalles

CTT. Transferència de Tecnologia

CTT. Transferència de Tecnologia CTT Transferència de Tecnologia el CTT És el Centre de Transferència de Tecnologia (CTT) que la UPC posa a l abast dels seus ens de recerca i de les empreses per facilitar-los la recercaerca i potenciar

Más detalles

Escoles Sostenibles. Índex

Escoles Sostenibles. Índex ESCOLES SOSTENIBLES Índex 1. Què és el projecte Escoles sostenibles? 2. Objectius 3. Beneficis esperats 4. Metodologia 5. Cronograma i ubicació 6. Full d adhesió al projecte 1. Què és el projecte Escoles

Más detalles

QUI som, QUÈ i COM ho fem

QUI som, QUÈ i COM ho fem QUI som, QUÈ i COM ho fem ARA, MÉS QUE MAI 2014 persones ateses 77.357 persones voluntàries 2.593 persones i empreses sòcies 24.913 Àlex Pérez Giménez Voluntari. Vocal Provincial. Girona QUI SOM Fundació

Más detalles

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014]

BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014] 2014 2012 DE LES FINANCES ÈTIQUES I SOLIDÀRIES [ 2014] La Banca Ètica a l Estat continua creixent, l evolució de les seves xifres contrasta amb les del conjunt del sistema financer Les dinàmiques de les

Más detalles

CAPIATALITZACIÓ PER A EMPRESES DE L ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA. Miquel Miró (Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya Fundació Seira)

CAPIATALITZACIÓ PER A EMPRESES DE L ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA. Miquel Miró (Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya Fundació Seira) CAPIATALITZACIÓ PER A EMPRESES DE L ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA Miquel Miró (Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya Fundació Seira) missatge Som davant un canvi de paradigma Existeix mercat/necessitat

Más detalles

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

Finances Ètiques i Aprenentatge Servei

Finances Ètiques i Aprenentatge Servei Finances Ètiques i Aprenentatge Servei 1. Origen i definició de les finances ètiques? 2. Principis comuns entre Aprenentatge Servei i Finances Ètiques 3. Aprenentatge Servei i Finances Ètiques: oportunitats

Más detalles

L'economia social a Barcelona

L'economia social a Barcelona MONOGRÀFIC L'economia social a Barcelona 1 7 d O c t u b r e 2 0 1 2 Presentació P.1 Aproximació al territori: l'economia social a Barcelona P.1-3 La Xarxa d'economia Social de Barcelona P.4 L' impacte

Más detalles

Programa Català de Refugi

Programa Català de Refugi Programa Català de Refugi Què és? El Programa Català de Refugi constitueix una acció solidària envers el dret d asil de les persones refugiades amb dificultats econòmiques i socials, amb el propòsit d'atendre

Más detalles

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA

Didàctica de l Educació Infantil. Programació d aula PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Didàctica de l Educació Infantil PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula L educador infantil OBJECTIUS Identificar les competències de l educador. Determinar les atribucions adscrites

Más detalles

T.2.- L empresa com institució social. Funcions de l empresa

T.2.- L empresa com institució social. Funcions de l empresa T.2.- L empresa com institució social. L empresa com a institució social. 1.L empresa com a institució 2.Anàlisi de l empresa 3.Les relacions dins l empresa 4. Bibliografia 1. L empresa com a institució

Más detalles

Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental.

Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental. Places amb finançament públic a la demarcació de Barcelona per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental Setembre 2017 Places públiques 2016 2017 Total gent gran 24.695 25.883

Más detalles

Persones amb discapacitat, una realitat gairebé imperceptible

Persones amb discapacitat, una realitat gairebé imperceptible Persones amb discapacitat, una realitat gairebé imperceptible La societat que defensem ha de fer possible què les persones amb discapacitat puguem exercir els mateixos drets que el conjunt de la ciutadania

Más detalles

ATENEU POPULAR 9BARRIS

ATENEU POPULAR 9BARRIS ATENEU POPULAR 9BARRIS II JORNADES DE FORMACIÓ EN CIRC DE CATALUNYA 20 I 21 DE NOVEMBRE 2010 - Formació i Circ Social Ateneu Popular 9Barris c/portlligat 11-15, 08042, Barcelona - www.ateneu9b.net formacio@ateneu9b.net

Más detalles

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 NOTA INFORMATIVA Absentisme Laboral Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 Generalitat de Catalunya Departament de Treball Secretaria

Más detalles

PERSONES TREBALLADORES / SÒCIES Generem una ocupació estable i igualitària

PERSONES TREBALLADORES / SÒCIES Generem una ocupació estable i igualitària PERSONES TREBALLADORES / SÒCIES Generem una ocupació estable i igualitària Persones que treballen a les cooperatives Distribució per gènere Dones ( 8.76 %) x1 Homes ( 19.23 %) Total (26) x1 Antiguitat

Más detalles

Erasmus+ Acció clau 1 (KA1): mobilitat de personal

Erasmus+ Acció clau 1 (KA1): mobilitat de personal Erasmus+ Acció clau 1 (KA1): mobilitat de personal Barcelona, 17 de novembre 2016 KA1 - Acció clau 1 MOBILITAT PER A L APRENENTATGE Educació escolar i de persones adultes Formació professional Educació

Más detalles

Com abordar el finançament de projectes tecnològics m4social day

Com abordar el finançament de projectes tecnològics m4social day Com abordar el finançament de projectes tecnològics m4social day 24 novembre 2016 Tipus d instruments financers Finançament col lectiu de donació o microdonacions Finançament col lectiu amb recompensa

Más detalles

Recursos humans i responsabilitat social corporativa

Recursos humans i responsabilitat social corporativa Administració i gestió Recursos humans i responsabilitat social corporativa CFGS.AFI.M04/0.12 CFGS - Administració i finances Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquest material ha estat

Más detalles

Informe sobre la comunitat d Airbnb a Barcelona i Catalunya a l any 2016

Informe sobre la comunitat d Airbnb a Barcelona i Catalunya a l any 2016 Informe sobre la comunitat d Airbnb a Barcelona i Catalunya a l any 2016 Resum executiu / 1 La comunitat d Airbnb a Barcelona / 2 Perfil dels amfitrions i dels hostes / 5 Airbnb i el turisme / 8 Catalunya

Más detalles

L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS (ECREE)

L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS (ECREE) EDIFICACIÓ I URBANISME SOSTENIBLES L ESTRATÈGIA CATALANA DE RENOVACIÓ ENERGÈTICA D EDIFICIS (ECREE) Juanjo Escobar Cap de la Divisió de Gestió Energètica. ICAEN 17 / juny / 2017 QUÈ ES L ECREE? El Govern

Más detalles

Assegurances per a entitats no lucratives

Assegurances per a entitats no lucratives Assegurances per a entitats no lucratives Suport Associatiu ASSEGURANÇA PER A LES ACTIVITATS DE LLEURE I DE RESPONSABILITAT CIVIL Any 2018 Suport Associatiu Suport Associatiu és un projecte de Fundesplai

Más detalles

QUI SOM PROJECTES ÍNDEX MISSIÓ, VISIÓ I VALORS ORGANITZACIÓ CONTACTE PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA COL LABORADORS

QUI SOM PROJECTES ÍNDEX MISSIÓ, VISIÓ I VALORS ORGANITZACIÓ CONTACTE PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA COL LABORADORS MEMÒRIA 2016 ÍNDEX QUI SOM Salesians Sant Jordi-PES Cruïlla (SSJ-PES Cruïlla) té com finalitat respondre als orígens carismàtics de la Congregació Salesiana, l atenció als infants i joves pobres, abandonats

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- Empresa Iniciativa Empresarial (Responsabilitat Social de l empresa) -UNITAT 3- 1. La imatge corporativa La cultura corporativa-formada per la missió, la visió i els valors- representen l essència de l

Más detalles

1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual

1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual 1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual EAPC 22/05/2009 3 Preguntes a les que hauria de poder respondre el pressupost El pressupost: principal eina de definició i explicació de l acció

Más detalles

Els sistemes d informació en els centres de recerca

Els sistemes d informació en els centres de recerca 11/06/2015 Els sistemes d informació en els centres de recerca Presentació de la Unitat de Vigilància Tecnològica, Intel ligència Competitiva i Documentació Científica de l IRTA L Institut de Recerca i

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués

PLA D ACCIÓ B+S. Associació de Comerciants Xavier Nogués PLA D ACCIÓ B+S Associació de Comerciants Xavier Nogués 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Associació de Comerciants Xavier Nogués Breu descripció: Associacio que agrupa 30 comerços i restauradors associats

Más detalles

1https://docs.google.com/document/d/1qt6W_ODZAronFmw8uZ2zTozq8KbumG4yOc5IKh ANhyk/edit

1https://docs.google.com/document/d/1qt6W_ODZAronFmw8uZ2zTozq8KbumG4yOc5IKh ANhyk/edit 15 IN WINCHESTER Al 2010 fruit d una estada de recerca a la Universitat de Winchester vam formalitzar un conveni Erasmus que ha permès durant aquests 5 anys intercanvis entre professorat i estudiantat

Más detalles

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores.

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores. CARTA DE SERVEIS Introducció INICIA: per la Creació d Empreses, en col laboració amb els ens locals ajuda a aquelles persones emprenedores que vulguin crear la seva empresa, oferint informació i orientació,

Más detalles

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS PER ALS ACTUARIS Mireia Garreta Simó 26 d Octubre de 2017 Col legi d Actuaris de Catalunya, Barcelona Introducció Definició Per què crear un perfil? Què agrada més als usuaris? Tipologia de comptes Creació

Más detalles

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA CIUTAT DE LLEIDA 3r. Plenari 22 de març de 2010 Generalitat de Catalunya Departament d'acció Social i Ciutadania Procésde disseny del Pla DIAGNOSI procés Aprovació

Más detalles