LA INTERVENCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES ACTIVITATS I DELS ESTABLIMENTS. INTRODUCCIÓ

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "LA INTERVENCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES ACTIVITATS I DELS ESTABLIMENTS. INTRODUCCIÓ"

Transcripción

1 LA INTERVENCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES ACTIVITATS I DELS ESTABLIMENTS. INTRODUCCIÓ Isabel Alonso Cap de l Oficina d Activitats i Urbanisme 26 de novembre 2012

2 Evolució de la intervenció administrativa de les activitats Anys Activitats classificades: Decret 2114/1964 d activitats molestes, nocives, insalubres i perilloses (RAMINP): Llicència integrada (llicència d instal lació) Acta de comprovació (llicència d obertura) Llista oberta. Activitats innòcues: Reglament d obres activitats i serveis dels ens locals de Catalunya de 1995 (ROAS): Llicència o comunicació amb efectes diferits. Espectacles i activitats recreatives: Llei 10/1990 de policia dels espectacles, les activitats recreatives i establiments públics de Catalunya. Llista oberta (inclou equipaments esportius, socials, culturals...). Llicència específica segons Reglament de policia de l espectacle estatal (1982). Els equipaments públics no estan subjectes a intervenció específica. Havien de complir la normativa sectorial: prevenció d incendis...

3 Evolució de la intervenció administrativa de les activitats Incorporació Espanya a l UE 1. Directiva IPPC 96: control integral de la contaminació (Directiva 2008 i Directiva 2010) 2. Directiva Bolkenstein o de Serveis 2006: del control preventiu al control a posteriori

4 Evolució de la intervenció administrativa de les activitats Any Activitats classificades: Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l Administració ambiental (LIIAA). Integra aspectes ambientals i prevenció d incendis. Llista oberta. Llicència o comunicació en funció de la incidència ambiental. Inclou activitats de titularitat pública i privada. Els equipaments esportius, culturals i d espectacles i activitats recreatives es subjecten a llicència ambiental. S estableix expressament que en els establiments de titularitat pública la intervenció ambiental s inclou en la tramitació municipal del projecte (ROAS). L ordenança tipus de la Diputació preveu que quan l activitat es gestioni de forma indirecta (concessions) els concessionaris hauran de demanar la llicència i seran responsables del manteniment de les condicions. Espectacles i activitats recreatives: No hi ha canvis. Activitats innòcues: No hi ha canvis.

5 Evolució de la intervenció administrativa de les activitats Des del 2009 Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats (LPCAA). Només contempla els aspectes ambientals i accidents greus- Subjecta les activitats a llicència o comunicació en funció de la seva incidència ambiental. Llista tancada. No hi ha reglament. La intervenció ambiental dels espectacles i les activitats recreatives s integra en els procediments d intervenció regulats a la Llei 11/2009, d espectacles i activitats recreatives. Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles i les activitats recreatives (LEPAR) Desplegada pel Decret 112/2010 que conté el catàleg. És una llista tancada? Subjecta les activitats a llicència o a comunicació prèvia en funció de l aforament. La intervenció integra els aspectes de policia d espectacle (seguretat de les persones); prevenció d incendis i intervenció ambiental.

6 Evolució de la intervenció administrativa de les activitats Des del 2009 Llei 3/2010, del 18 de febrer, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d incendis en establiments, activitats, infraestrctures i edificis Annex I: Informe preventiu Generalitat i acte de comprovació EAC Resta: Intervenció segons el que disposin els ajuntaments per ordenança Activitats amb llicència específica: centres de culte, habitatge d ús turístic, piscines.. Activitats sense regulació: activitats socioculturals (museus, biblioteques...); comerços de menys de 400 metres; comunicació o declaració responsable segons estableixin les ordenances però intervenció en matèria d incendis, intervenció en matèria de seguretat alimentària. Els ajuntaments han de simplificar i coordinar tots aquests procediments.

7 La potestat dels ens locals d intervenir les activitats Àmbits en què poden intervenir: competències de l Administració local Drets constitucionals: Dret a la inviolabilitat del domicili. Dret a la intimitat personal i familiar. Dret a un medi ambient adequat per al desenvolupament de la persona i deure de conservar-lo. Dret a la llibertat d empresa. Competències que els ens locals han de prestar obligatòriament (art. 25 LBRL): Seguretat en llocs públics. Protecció civil, prevenció i extinció d incendis. Ordenació, gestió, execució i disciplina urbanística. Patrimoni històric artístic. Protecció del medi ambient. Protecció de la salubritat pública.

8 La potestat dels ens locals d intervenir les activitats Aquestes competències s exerceixen d acord amb allò que estableixin les lleis estatals i autònomiques (p.ex: Llei 20/2009, de prevenció i control ambiental de les activitats determina quines són les competències municipals en aquesta matèria). Les lleis han de reconèixer competències als ens locals en les matèries de l article 25 de la LBRL. Què passa si no hi ha llei estatal o autonòmica? Principi de subidiarietat (art. 4.3 de la Carta Europea d Autonomia Local): El ejercicio de las competencias públicas debe, de modo general, incumbir preferentemente a las autoridades más cercanas a los ciudadanos". Exemple: Ordenança d olors de Lliçà de Vall (sentència TS 30/1/2008)

9 La potestat dels ens locals d intervenir les activitats Instruments per exercir les competències relatives a l activitat dels ciutadans (art. 84 LBRL): Ordenances i bans (potestat normativa). Sotmetiment a llicència prèvia i altres actes de control preventiu. Sotmetiment a comunicació prèvia i declaració responsable. Sotmetiment a control posterior a l inici de l activitat, als efectes de verificar el compliment de la normativa que la reguli. Ordres d execució i prohibicions. I el planejament urbanístic: Article 27 Llei 11/2009

10 La potestat dels ens locals d intervenir les activitats Com ha afectat la Directiva 2006/123/CE de relativa als serveis en el mercat interior la potestat d intervenció de les activitats? El règim normal d intervenció administrativa de les activitats i establiments és el de comunicació prèvia i declaració responsable. La intervenció prèvia mitjançant llicència, autorització o qualsevol altra forma és excepcional. Només es pot exigir llicència quan concorri una de les raons d interès general següents: Protecció del medi ambient Protecció del patrimoni històric artístic Seguretat i salut públiques Ús privatiu i ocupació del domini públic La llicència ha de ser una mesura proporcionada i no discriminatòria. El silenci administratiu és positiu llevat que raons imperioses d interès general justifiquin el silenci negatiu. La responsabilitat és dels titulars i dels tècnics que signen els projectes i certificats. Els ajuntaments hauran de fer plans d inspecció amb la finalitat de comprovar que les activitats compleixin la normativa sectorial que els sigui aplicable.

11 La potestat dels ens locals d intervenir les activitats Què és una llicència? Acte administratiu de control previ a l exercici d una activitat per mitjà del qual es permet l exercici d un dret que ja té el ciutadà. Controla amb caràcter previ que es compleixen els requisits per exercir un dret o iniciar una activitat. Té caràcter reglat. És real. Què és una comunicació prèvia? Document subscrit per la persona interessada amb què posa en coneixement de l Administració pública competent fets o elements relatius a l exercici d un dret o a l inici d una activitat tot indicant els aspectes que el poden condicionar, i que s acompanya, si escau, de la documentació necessària per al seu compliment de conformitat amb el que estableix la normativa sectorial (art. 36 Llei 26/2010).

12 La potestat dels ens locals d intervenir les activitats Què és una declaració responsable?...el document subscrit per la persona interessada en què declara, sota la seva responsabilitat, que compleix els requisits establerts per la normativa vigent per a accedir al reconeixement d un dret o facultat per al seu exercici, que disposa de la documentació acreditativa corresponent i que es compromet a mantenir-ne el compliment durant la vigència d aquest reconeixement o exercici. (art. 35 Llei 26/2010). Trets comuns a la de declaració responsable i a la comunicació prèvia La presentació de la comunicació o de la declaració responsable habiliten per a l exercici de l activitat. Són independents d altres llicències (p.ex: ocupació de domini públic). L Administració ha de comprovar la documentació. Es poden subjectar a taxa. Els titulars i els tècnics que signen projectes i certificats són responsables del compliment dels requisits previstos a la normativa sectorial aplicable a l activitat. Els ajuntaments han de fer plans d inspecció. La inexactitud, la falsedat, o l omissió de dades de caràcter essencial comporten deixar sense efecte la comunicació o la declaració responsable.

13 La potestat dels ens locals d intervenir les activitats Diferències: Els efectes de la comunicació són reals : se n poden transmetre els efectes. Les declaracions responsables són personalíssimes. Si hi ha una transmissió de l activitat s han de tornar a presentar les declaracions responsables.

14 La potestat dels ens locals d intervenir les activitats Els ens locals poden intervenir l activitat dels ciutadans d acord amb les competències que els atribueixen les lleis estatals i autonòmiques. Principi de subsidiarietat: els ajuntaments poden regular els àmbits materials sobre els quals tinguin competència encara que no estiguin regulats per cap llei. Els ajuntaments tenen potestat per intervenir l activitat dels ciutadans en els àmbits sobre els quals tinguin competència i amb els mitjans de l article 84 LBRL El fet que la comunitat autònoma hagi atorgat una llicència per a una activitat no eximeix el seu titular de sol licitar la llicència municipal o de presentar la comunicació o declaració responsable que correspongui a l administració municipal

15 Principis que regeixen la intervenció administrativa Principi d aplicació a la intervenció de les activitats i instal lacions: Intervenció mínima No discriminació Respecte a la llibertat individual No arbitrarietat Eficàcia i eficiència Bona fe i confiança legítima Proximitat Imparcialitat Simplificació i racionalitat administrativa Transparència i accessibilitat

16 Principis que regeixen la intervenció administrativa Els principi d intervenció mínima (art. 33 Llei 26/2010), de proporcionalitat i de no discriminació: Les administracions públiques de Catalunya que en l exercici de les competències respectives estableixin mesures que limitin l exercici de drets individuals col lectius o exigeixin el compliment de requisits per al desenvolupament d una activitat, han d escollir la mesura menys restrictiva, motivar la necessitat de la mesura per a la protecció de l interès general i justificar-ne l adequació per a aconseguir les finalitats que es persegueixen, sense que en cap cas es produeixin diferències de tracte discriminatòries.

17 Drets dels ciutadans en la seva relació amb l administració Drets establerts a les lleis reguladores del procediment administratiu (Llei 30/1992 i Llei 26/2010): Dret a una bona administració: Dret a què l actuació administrativa sigui proporcional. Dret al tràmit d audiència i a formular al legacions. Dret a què l Administració resolgui dins de termini. Dret a no haver d aportar documents que ja té l Administració: Els ciutadans només han de presentar les dades o els documents exigits per les normes aplicables al procediment i, no han de presentar els que ja es trobin en poder de les administracions públiques, si bé en aquest cas se ls pot requerir que facilitin informació sobre l expedient, actuació o arxiu en què es troba la dada o el document. Dret a fer servir el canal de comunicació que desitgin d entre els disponibles.

18 Drets dels ciutadans en la seva relació amb l administració Dret a presentar documents en qualsevol registre de l administració destinatària i per qualsevol mitjà. Els documents dirigits als ajuntaments es poden presentar en qualsevol registre de la Generalitat. Dret dels interessats en un procediment en tràmit a accedir a l expedient i a obtenir còpia dels documents que en formen part. Dret a obtenir informació veraç i de qualitat: dret a obtenir informació sobre els procediments de competència de les administracions públiques. Finestreta única: En els procediments sobre l exercici d activitats econòmiques els promotors han de poder fer els tràmits per via telemàtica i obtenir via web la informació següent en relació amb l activitat que vulguin dur a terme: requisits, procediments i tràmits, òrgans competents

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS ESQUEMA DE LA PRESENTACIÓ Necessitat de la llicència municipal Breu introducció històrica Marc normatiu Tipus d autorització municipal Llicència ambiental Règim de comunicació

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

Dr. Josep Ramon Barberà i Gomis Universitat Pompeu Fabra - Barcelona

Dr. Josep Ramon Barberà i Gomis Universitat Pompeu Fabra - Barcelona LLEI 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l activitat administrativa de l Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d impuls de l activitat econòmica. Dr. Josep Ramon

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU

PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU ISABEL ALONSO Cap de l, 1 de juny i 14 de setembre de 2011 0. Situació de partida Tractament inicial: relacions privades Les activitats

Más detalles

Annex I. Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit d Eivissa per a l any 2017

Annex I. Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit d Eivissa per a l any 2017 Annex I Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit 1. AJUDES QUE SE SOL LICITEN Concepte Quantia 2. DADES DE LA PERSONA AMB DISCAPACITAT Cognoms i nom DNI / NIE

Más detalles

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades Confidencialitat Principi ètic en virtut del qual un metge no pot revelar cap informació obtinguda en el curs de l'assistència

Más detalles

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA).

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). Aprovada pel plenari del consell Municipal de l abril de 2001. Publicada a maig de 2001.

Más detalles

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona 21 de Novembre de 2011 CONFERÈNCIA David Jiménez Serveis Tècnics CETIB Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres (ORPIMO) (va entrar en vigor l 1 d Octubre de 2011) Què

Más detalles

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme GIA: principals característiques El Gestor d'informació d'activitats (GIA) és un aplicatiu informàtic amb tecnologia

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Sr. Sra. Nom/Raó social: Doc. identificatiu: Representant Nom: Doc. identificatiu: Dades per a notificacions Adreça electrònica: Telèfon mòbil: Titular de l adreça: Adreça (en cas de ser pers.

Más detalles

Verificació i control d activitats comunicades

Verificació i control d activitats comunicades Verificació i control d activitats comunicades! Ajuntament Sant Celoni Anna Comella Munmany Advocada! Diputació de Barcelona - Maig 2014 Art. 84ter LBRL (redacció donada per la Ley 2/2011, de Economia

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA ÀMBIT JURÍDIC 1. Assistència de Secretaria Intervenció: Activitat pròpia de les funcions de secretaria intervenció com a titulars en places exemptes. Assistència

Más detalles

Jornada, 27 de novembre de 2015

Jornada, 27 de novembre de 2015 Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d impuls de l activitat econòmica Jornada, 27 de

Más detalles

Sol licitud per a l inscripció al REC. Sr./Sra., amb document nacional d identitat núm., veí/veïna de/d, amb domicili a, que actua

Sol licitud per a l inscripció al REC. Sr./Sra., amb document nacional d identitat núm., veí/veïna de/d, amb domicili a, que actua Sol licitud per a l inscripció al REC Sr./Sra., amb document nacional d identitat núm., veí/veïna de/d, amb domicili a, que actua en nom propi en representació de/d com acredita mitjançant el poder que

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

LLEI 20/2009, DE 4 DE DESEMBRE, DE PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS

LLEI 20/2009, DE 4 DE DESEMBRE, DE PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Direcció General de Qualitat Ambiental LLEI 20/2009, DE 4 DE DESEMBRE, DE PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES (publicada en el DOGC 5524

Más detalles

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres La normativa i la regulació dels abocaments Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres Departament d Autoritzacions d Abocaments Dimecres, 14 d abril de 2010 1 Què és un abocament

Más detalles

COMUNICACIÓ PRÈVIA DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA

COMUNICACIÓ PRÈVIA DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA COMUNICACIÓ PRÈVIA DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA Fitxa del tràmit Nom del tràmit: Comunicació prèvia de modificació no substancial d un establiment

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

Conselleria d Administracions Públiques Direcció General de Funció Pública, Administració Públiques i Qualitat dels Serveis

Conselleria d Administracions Públiques Direcció General de Funció Pública, Administració Públiques i Qualitat dels Serveis Instrucció 5/2012, de 23 de juliol, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen les pautes per tramitar i concedir l excedència voluntària

Más detalles

SÓC UNA PERSONA ESTRANGERA QUE VULL FER UN TRÀMIT I NO SÉ QUIN ÉS AQUEST TRÀMIT VULL CONTRACTAR UN TREBALLADOR/A ESTRANGER/A

SÓC UNA PERSONA ESTRANGERA QUE VULL FER UN TRÀMIT I NO SÉ QUIN ÉS AQUEST TRÀMIT VULL CONTRACTAR UN TREBALLADOR/A ESTRANGER/A SÓC UNA PERSONA ESTRANGERA QUE VULL FER UN TRÀMIT I NO SÉ QUIN ÉS AQUEST TRÀMIT VULL CONTRACTAR UN TREBALLADOR/A ESTRANGER/A VULL CONTRACTAR UN TREBALLADOR/A ESTRANGER/A LA PERSONA QUE VULL CONTRACTAR

Más detalles

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 MODELS DE DOCUMENTACIÓ PER SOL LICITAR SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRENCIA COMPETITIVA ADREÇADES AL FOMENT D INICIATIVES I PROPOSTES CULTURALS

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017.

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. L article 57.1 del Decret 336/1988, de 17 d octubre, pel que

Más detalles

PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. Els procediments d intervenció i la seva relació amb altres procediments sectorials

PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. Els procediments d intervenció i la seva relació amb altres procediments sectorials NORMATIVA. TRAMITACIÓ PROCEDIMENTS ACTIVITATS PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. Els procediments d intervenció i la seva relació amb altres procediments sectorials MONTSE ESCUDE OFICINA

Más detalles

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012 Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris 1 d agost de 2012 Article 2: Definicions 1/2 Al efectes d aquest decret s enten per: Venda proximitat: venda de productes agroalimentaris

Más detalles

entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques Dades del President de l entitat o representant del sol licitant:

entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques Dades del President de l entitat o representant del sol licitant: MODEL DE SOL LICITUD DE SUBVENCIÓ Nom de la convocatòria/subvenció directa: Dades del sol licitant: Tipologia: Sol licitant 1 : particular entitat sense ànim de lucre agrupació de persones físiques o jurídiques

Más detalles

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L Procediment que cal seguir per a la tramitació de tot l expedient ALTA DE L EXPEDIENT 1 OBTENCIÓ DOCUMENTACIÓ

Más detalles

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta,

ANNEX I INSTÀNCIA. Sr./Sra...amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, ANNEX I SUBVENCIONS PER AL MANTENIMENT Y DESENVOLUPAMENT 1 INSTÀNCIA Sr./Sra....amb DNI..., en qualitat de.. de l entitat..., i actuant en representació d aquesta, EXPOSA: Que coneix la convocatòria d

Más detalles

El procediment administratiu després de la Llei 39/2015. (Juny 2016)

El procediment administratiu després de la Llei 39/2015. (Juny 2016) El procediment administratiu després de la Llei 39/2015 (Juny 2016) 1.- Finalitats del procediment administratiu: - Resolució ajustada a dret - Garantia dels drets dels ciutadans : en especial, dret d

Más detalles

COMUNICACIÓ DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA

COMUNICACIÓ DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA COMUNICACIÓ DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA Fitxa del tràmit Nom del tràmit: Comunicació de modificació no substancial d un establiment i/o un

Más detalles

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS FORESTALS EN LES URBANITZACIONS, ELS NUCLIS DE POBLACIÓ,

Más detalles

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals La nova directiva d emissions industrials El rol dels en relació als límits d emissió Col legi Oficial d Enginyers Industrials Barcelona 25.01.2010 PER QUÈ REVISAR LA DIRECTIVA IPPC? La directiva IPPC

Más detalles

Àrea d Hisenda i Gestió Municipal

Àrea d Hisenda i Gestió Municipal Àrea d Hisenda i Gestió Municipal Girona, 27 de juny de 2012 Regidoria d Hisenda i Règim Interior 1. Reorganització de l administració i de la gestió El nou govern ha reestructurat l'organització municipal

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

SOAP. Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció. 4 d octubre de 2016

SOAP. Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció. 4 d octubre de 2016 SOAP Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció 4 d octubre de 2016 01 OBJECTIUS DE LA REDACCIÓ DEL SOAP Donar resposta a les necessitats d autoprotecció dels actes a via pública Simplificar la tramitació

Más detalles

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN LA COMUNIDAD VALENCIANA (pp. 2-3) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A LA COMUNITAT VALENCIANA (pp.

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN LA COMUNIDAD VALENCIANA (pp. 2-3) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A LA COMUNITAT VALENCIANA (pp. REVISTA CATALANA DE DRET AMBIENTAL Vol. IV Núm. 2 (2013): 1 6 - Crònica - DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN LA COMUNIDAD VALENCIANA (pp. 2-3) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A LA COMUNITAT VALENCIANA (pp.

Más detalles

Dirección General de Calidad Ambiental

Dirección General de Calidad Ambiental Dirección General de Calidad Ambiental CIUTAT ADMINISTRATIVA 9 D'OCTUBRE TORRE 1 Expte. Nº 013/06 IPPC SPCIC/SMG Resolución de la Dirección General de Calidad Ambiental por la que se procede al cambio

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho RESOLUCIÓN de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental por la que se procede al cambio de titularidad de la autorización ambiental integrada número 493/AAI/CV, así como de la autorización

Más detalles

Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport. Secció de suport a entitats

Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport. Secció de suport a entitats Informació sobre la Rendició anual de comptes d entitats esportives davant del Consell Català de l Esport Secció de suport a entitats Juliol 2016 Índex sobre rendició anual de comptes davant del CCE 1-

Más detalles

INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ EN MATÈRIA D ACTIVITATS

INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ EN MATÈRIA D ACTIVITATS INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ EN MATÈRIA D ACTIVITATS Normativa reguladora de les activitats: classificacions i procediments Barcelona, 15 de febrer de 2017. Montse Escudé Índex Normativa reguladora de les activitats:

Más detalles

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS Descripció El Registre Municipal d Associacions de Cunit té per objecte facilitar el coneixement del nombre i naturalesa de les associacions existents al municipi, les

Más detalles

EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire.

EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire. 19694 Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5335 10.3.2009 EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire. La Comissió

Más detalles

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC Jordi Catà Contreras Tècnic del Servei de Gestió del Risc i Planificació Direcció General de Protecció Civil Barcelona, 3 de juny de 2016...hi ha conflictes

Más detalles

D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació i Règim Interior de l'oac, DECLARO: Primer cognom Segon cognom Nom

D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació i Règim Interior de l'oac, DECLARO: Primer cognom Segon cognom Nom Annex 1 Declaració d activitats del personal al servei de l'oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Tipus de declaració inicial d actualització D acord amb el que estableix l'art. 47 de les Normes d'actuació

Más detalles

Recepció de documents electrònics Juliol 2012

Recepció de documents electrònics Juliol 2012 documents electrònics Juliol 2012 L estudiant porta un document en format electrònic. Què he de fer? Tres passes ben senzilles: Es poden donar tres situacions diferents: 1) L escenari més comú és que l

Más detalles

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona.

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. 27054 EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. La Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona, en la sessió

Más detalles

PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT

PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT PROCÉS D AVALUACIÓ DE L EXPERIÈNCIA LABORAL DEL PERSONAL DOCENT - gener de 2017 ÍNDEX I. Introducció 1 II. Quina experiència laboral es valora? 2 III. Quan s ha de sol licitar? 2 IV. Com se sol licita?

Más detalles

Comissió Consultiva d Hàbitat urbà. Dilluns 18 d'abril de 2016

Comissió Consultiva d Hàbitat urbà. Dilluns 18 d'abril de 2016 Comissió Consultiva d Hàbitat urbà Dilluns 18 d'abril de 2016 Ordre del dia 1. PEU per a l ordenació dels establiments d allotjament turístic, albergs de joventut, residencies col lectives d allotjament

Más detalles

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat

Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Ordenança Reguladora núm. 49/2018 Ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis públics de transport adaptat Article 1. Principis Generals...2 Article 2. Objecte... 2 Article 3. Obligats

Más detalles

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades Rodrigo Radovan - Global Business Development Manager Industrial Services TÜV Rheinland International Foment del Treball Nacional

Más detalles

Procediment d auditoria interna de Qualitat

Procediment d auditoria interna de Qualitat A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1. Elaboració del pla d auditories internes. E.2. Execució de les auditories. E.3. Informes d auditoria. E.4. Règim

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA SERVEIS TÈCNICS MUNICIPALS FEBRER 2012 ÍNDEX Pàg. 1.- ORDENANÇA 2 Article 1.- Objecte... 2 Article 2.-

Más detalles

Reglament municipal /Bases reguladores de les prestacions socials o serveis socials

Reglament municipal /Bases reguladores de les prestacions socials o serveis socials jul-15 PRODUCTE //EMISSOR MODALITAT FINALITAT NORMA REGULADORA CONSENTIMENT DG CADASTRE 1. Dades cadastrals 1. Prestacions socials, Serveis socials i Assessorament en serveis socials Reglament municipal

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO Pàgina: 1 / 5 ÍNDEX: 1. OBJECTE 2. ABAST 3. REFERÈNCIES 4. DEFINICIONS 5. RESPONSABILITATS 6. DESENVOLUPAMENT 7. DOCUMENTS I REGISTRES 8. HISTÒRIC DE MODIFICACIONS Procediment aprovat pel Director de Promoció

Más detalles

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA 1. DADES DEL TRANSMITENT I TITULAR ACTUAL DE L ACTIVITAT Dades del titular: Representant: Adreça de notificacions: Adreça Telèfon Fax E-mail 2. DADES DE

Más detalles

RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES

RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES RÈGIM JURÍDIC DE LES AGÈNCIES DE VIATGES CONCEPTE AMPLI: Són S n empreses turístiques dedicades a mitjançar ar entre els usuaris i els prestadors directes de serveis turístics. ESTRICTE: Art. 11 Llei 3/1998,

Más detalles

LOGO LLEI PCAA. Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona

LOGO LLEI PCAA. Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona LOGO LLEI PCAA Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona Index 1 - MARC NORMATIU BÀSIC 2 - FONAMENTS DE LA LLEI 3/1998 3 ADEQUACIONS/INCORPORACIONS 4 PRINCIPALS INNOVACIONS 5 ELS NOUS ANNEXOS 1- MARC

Más detalles

Presentació de l EACAT

Presentació de l EACAT Presentació de l EACAT Marc legal de l EACAT Marc legal de l EACAT Les entitats del sector públic s han de comunicar per mitjans electrònics que han de garantir l autenticació i la identificació de les

Más detalles

GUIA PRÀCTICA COM OBRIR UN COMERÇ A ALCÚDIA

GUIA PRÀCTICA COM OBRIR UN COMERÇ A ALCÚDIA GUIA PRÀCTICA COM OBRIR UN COMERÇ A ALCÚDIA PRESENTACIÓ Des de l Àrea de Comerç de l Ajuntament d Alcúdia s ofereix assessorament per afrontar amb garanties el procés per obrir un nou comerç al municipi.

Más detalles

Vols iniciar el teu negoci amb tramitació electrònica? 1. Portal Canal Empresa 2. Eina de cerca guiada de tràmits

Vols iniciar el teu negoci amb tramitació electrònica? 1. Portal Canal Empresa 2. Eina de cerca guiada de tràmits Vols iniciar el teu negoci amb tramitació electrònica? 1. Portal Canal Empresa 2. Eina de cerca guiada de tràmits Explora, emprèn, ves del mar a la muntanya, dels llacs als deserts, de la ciutat al bosc,

Más detalles

Llei 9/2014 de la seguretat industrial dels establiments, les instal lacions i els productes Nou Procediment de tramitació

Llei 9/2014 de la seguretat industrial dels establiments, les instal lacions i els productes Nou Procediment de tramitació Llei 9/2014 de la seguretat industrial dels establiments, les instal lacions i els productes Nou Procediment de tramitació Octubre 2014 Canal Empresa és el portal de la Generalitat adreçat a les empreses,

Más detalles

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS Instància degudament emplenada. Sol licitud paral lela de llicència municipal d obres per adequació del local. Sol licitud de compatibilitat

Más detalles

Manual d accés a les aplicacions

Manual d accés a les aplicacions Manual d accés a les aplicacions Registre de planejament urbanístic de Catalunya Mapa urbanístic de Catalunya Juliol de 2011 1 ÍNDEX 1 REGISTRE DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC DE CATALUNYA...4 1.1 DESCRIPCIÓ...4

Más detalles

El dret de participació política El dret de sufragi actiu i el seu abast El dret de sufragi passiu o d accés a càrrecs públics El dret de petició

El dret de participació política El dret de sufragi actiu i el seu abast El dret de sufragi passiu o d accés a càrrecs públics El dret de petició El dret de participació política El dret de sufragi actiu i el seu abast El dret de sufragi passiu o d accés a càrrecs públics El dret de petició Participació directa: A l àmbit local (art. 140 CE) A l

Más detalles

Guia per a entitats, empreses i ciutadans. Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre

Guia per a entitats, empreses i ciutadans. Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre Guia per a entitats, empreses i ciutadans Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre DIPUTACIÓ DE GIRONA 15/02/2018 Introducció Tal i com s estableix a l article 14 de la

Más detalles

Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental

Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental 46018 VALÈNCIA Expte. 066/14 IPPC JNA NIMA: 4600012026 RICV: 612/AAI/CV Resolución de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental por la que se procede al cambio de denominación social

Más detalles

Requisits legals identificació i Signatura Electrònica. Febrer 2016

Requisits legals identificació i Signatura Electrònica. Febrer 2016 Requisits legals identificació i Signatura Electrònica Febrer 2016 Normativa Real Decret 3/2010, pel qual es regula l Esquema Nacional de Seguretat. L annex II defineix nivells de seguretat pels mecanismes

Más detalles

DECRET 87/2012, de 31 de juliol, sobre la pesca-turisme, el turisme pesquer i aqüícola i les demostracions de pesca en aigües marítimes i

DECRET 87/2012, de 31 de juliol, sobre la pesca-turisme, el turisme pesquer i aqüícola i les demostracions de pesca en aigües marítimes i DECRET 87/2012, de 31 de juliol, sobre la pesca-turisme, el turisme pesquer i aqüícola i les demostracions de pesca en aigües marítimes i continentals de Catalunya Objecte i àmbit d aplicació Objecte Regular

Más detalles

ISE - Procediment de petició i selecció d informació per a l embargament de sous, salaris i pensions

ISE - Procediment de petició i selecció d informació per a l embargament de sous, salaris i pensions ISE - Procediment de petició i selecció d informació per a l embargament de sous, salaris i pensions Taula de continguts 1Taules resum del procediment... 3 2Diagrama de flux... 6 3 del procediment... 7

Más detalles

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES

FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES FUNCIONAMENT DEL REGISTRE MUNICIPAL D ENTITATS CIUTADANES Normes generals de sol licitud: Els formularis s han d emplenar a màquina, ordinador o, si es presenten a mà, en lletra majúscula que sigui clara

Más detalles

La notificació de la resolució

La notificació de la resolució La notificació de la resolució És el document mitjançant el qual l Administració fa conèixer a la persona interessada una resolució o un acte administratiu. És un tipus d ofici. El to és formal i neutre.

Más detalles

UTILITZA L HI TENS TOT EL DRET

UTILITZA L HI TENS TOT EL DRET UTILITZA L HI TENS TOT EL DRET 7 COSES QUE HAS DE SABER DEL CATALÀ A LA JUSTÍCIA 01 EN CATALÀ, ELS DOCUMENTS SÓN VÀLIDS. Pots presentar els documents en català sense necessitat de traducció. Només els

Más detalles

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL LICITANT: NOM NIF REPRESENTANT: NOM NIF DADES PER A NOTIFICACIONS: Titular de l adreça: Adreça:

Más detalles

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA I CONGRÉS DE L AIGUA A CATALUNYA Josep Alabern Valentí Gerent Aigües de Manresa Barcelona, 19 de març de 2015 EL SERVEI D AIGUA

Más detalles

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5461 9.9.2009 66749 DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES EDICTE de 28 de juliol de 2009, sobre acords de la Comissió Territorial d Urbanisme

Más detalles

MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI

MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI ANTIC SANT BOI DE LLOBREGAT OCTUBRE 2010 MODIFICACIÓ

Más detalles

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010 BUTLLETÍ OFICIAL DEL PARLAMENT DE CATALUN YA VIII legislatura Vuitè període Número 733 Dilluns, 7 de juny de 2010 S U M A R I 3. 3.10. Procediments que es clouen amb l adopció de resolucions Procediments

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ UNITAT 8 LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ ECONOMIA DE L EMPRESA 1 BATXILLERAT La direcció de la producció La funció de producció és la funció transformadora o fabricadora de béns, serveis o productes dins de

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Direcció General de Dret i d'entitats Jurídiques

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Direcció General de Dret i d'entitats Jurídiques Resolució per la qual s'inscriu i es classifica el grup d interès Universitat Internacional de Catalunya, Fundació Privada en el Registre de grups d interès de Catalunya Fets 1. La senyora Maria José Font

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Resolució Per la qual s aprova l actualització de la puntuació definitiva de la borsa de treball de personal laboral temporal del Departament de Justícia,

Más detalles

D acord amb els termes previstos en la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de Bases de Règim Local, i en el seu cas, en la legislació autonòmica.

D acord amb els termes previstos en la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de Bases de Règim Local, i en el seu cas, en la legislació autonòmica. ORDENANÇA REGULADORA DE LA CREACIÓ, MODIFICACIÓ I SUPRESSIÓ DE FITXERS DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL DE L AJUNTAMENT DE MONISTROL DE MONTSERRAT (Exp. 19/13) Article 1. Fonaments legals Vist l article 20

Más detalles

DOCUMENTS A ADJUNTAR EN EL COMPTE JUSTIFICATIU (segons l article12 de les bases).

DOCUMENTS A ADJUNTAR EN EL COMPTE JUSTIFICATIU (segons l article12 de les bases). COMPTE JUSTIFICATIU Subvenció per a la millora, rehabilitació i nova implementació d establiments comercials, de restauració, d oficines-serveis i d activitats tradicionals i artesania situats a peu de

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari.

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari. DR ENGINYER ATANASI JORNET SL B65844540 Tel.93 246 61 92 info@atanasijornet.com www.atanasijornet.com F0015ACTREV00 Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial

Más detalles

De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017.

De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017. DECRET DEL BATLLE NÚM. 1243/17 De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017. En ús de les facultats que

Más detalles

QUINES SÓN LES SOCIETATS DE CAPITAL?

QUINES SÓN LES SOCIETATS DE CAPITAL? L EMPRESA CONCEPTE És el subjecte (persona física o jurídica) que, de manera habitual i de manera professional, es dedica a la prestació de serveis turístics. No cal que l empresa turística adopte obligatòriament

Más detalles

Guia pràctica. d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA

Guia pràctica. d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA Guia pràctica d organització d actes públics per a les entitats APLICACIÓ DE L ORDENANÇA DE VIA PÚBLICA Mataró - 2011 Índex 1. Plans d autoprotecció 7 2. Assegurança de responsabilitat civil 7 3. Vigilància

Más detalles

Hem fet conserves. Què hem de fer per vendre-les?

Hem fet conserves. Què hem de fer per vendre-les? Hem fet conserves. Què hem de fer per vendre-les? Introducció La comercialització de conserves de fruites i verdures pot ser un bon complement a la venda de fruites i verdures fresques. Tant si es venen

Más detalles

6.5 Circuits i canals de comunicació

6.5 Circuits i canals de comunicació 6.5 Circuits i canals de comunicació Per tal de garantir un flux correcte i eficaç d informació, comunicació i documentació en matèria de prevenció de riscos laborals entre els responsables de les unitats,

Más detalles

ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 1/1 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 6693-26.8.2014 CVE-DOGC-A-14213072-2014 ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA DEPARTAMENT D'INTERIOR EDICTE d 1 d agost de 2014, pel qual se sotmet

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles