BSM BARCELONA ACTIVA ENQUESTA ÒMNIBUS. Referència: 08_602_B. Inspecció

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "BSM BARCELONA ACTIVA ENQUESTA ÒMNIBUS. Referència: 08_602_B. Inspecció"

Transcripción

1 Referència: 08_602_B Inspecció ENQUESTA ÒMNIBUS Juny 2008 Entrevista BON DIA/TARDA: EM DIC.. I COL LABORO AMB " GESOP", EMPRESA D ESTUDIS DE MERCAT I OPINIÓ. ESTEM REALITZANT UNA ENQUESTA ENTRE ELS CIUTADA DE BARCELONA PERQUÈ DONIN LA SEVA OPINIÓ SOBRE DIFERENTS TEMES RELACIONATS AMB ELS SERVEIS MUNICIPALS. LI AGRAIRIA QUE EM CONTESTÉS UNES PREGUNTES. GRÀCIES PER LA SEVA COL LABORACIÓ DIA MES: HORA I MINUTS D INICI DE L ENTREVISTA BSM 2_1 SI TINGUÉS UNA ESTONA O VOLGUÉS FER UNA ACTIVITAT DE LLEURE, A QUIN ESPAI DE LLEURE/OCI DE LA CIUTAT DE BARCELONA ANIRIA? (Espontània, no suggeriu) (Màxim dues respostes) (Anoteu i codifiqueu) EN QUINA LLENGUA VOL QUE LI FACI L ENTREVISTA? Català... 1 (utilitzeu qüestionari català) Castellà... 2 (utilitzeu qüestionari castellà) BARCELONA ACTIVA 1_1 VOSTÈ SAP DE L'EXISTÈIA DE L'EMPRESA MUNICIPAL 'BARCELONA ACTIVA'? (aneu a p2_1) 1_2 QUINES ACTIVITATS I SERVEIS CREU QUE FA 'BARCELONA ACTIVA'? - Espontània - (Anoteu i codifiqueu) Suport a emprenedors per a la creació i creixement d'empreses... 1 Informació i suport a la recerca de feina... 2 Porta 22 - Orientació professional i Formació en habilitats i competències... 3 Cibernàrium Formació en Internet i noves tecnologies... 4 Cursos de formació... 5 Altres _3 COM VALORA LES ACTIVITATS DE 'BARCELONA ACTIVA', MOLT BÉ, BÉ, MALAMENT O MOLT MALAMENT Ni bé, ni malament _4 DE QUINA MANERA HA CONEGUT BARCELONA ACTIVA? (Espontània, anoteu i codifiqueu) 2_2 EN ELS DARRERS DOS ANYS VOSTÈ HA ANAT AL ZOO DE BARCELONA (PARC ZOOLÒGIC)?... 4 (aneu p2_10) 2_3 I CORETAMENT, QUANTES VEGADES HA ANAT AL ZOO AQUEST DARRER ANY? Dues... 2 Cinc... 5 Més vegades _4 EN UNA ESCALA DE 0 A 10, ESSENT 0 LA PUNTUACIÓ MÍNIMA I 10 LA MÀXIMA, COM PUNTUARIA EL ZOO? 2_5 QUIN ÉS L ASPECTE QUE MÉS LI HA AGRADAT DEL ZOO? ALGUN ALTRE? (Espontània) (Anoteu màxim dues respostes i codifiqueu) 2_6 I QUIN ÉS L ASPECTE QUE MENYS LI HA AGRADAT DEL ZOO? ALGUN ALTRE? (Espontània) (Màxim dues respostes) (Anoteu i codifiqueu) Televisió... 1 Barcelona TV... 2 Ràdio... 3 Premsa... 4 Per familiars, coneguts... 5 Telèfon Oficines d'atenció al Ciutadà (OAC s)... 7 Internet (web)... 8 Revista Barcelona Informació... 9 Altres _7 PEL QUE VOSTÈ RECORDA, ON HA SENTIT A PARLAR DEL ZOO O ON HA VIST PUBLICITAT DEL ZOO PER DARRERA VEGADA? (Espontània) (Màxim dues respostes) (Anoteu i codifiqueu) 1_5 CONEIX ALGÚ QUE HAGI PARTICIPAT EN ALGUN PROGRAMA DE 'BARCELONA ACTIVA'?

2 2_8 VOSTÈ VA VEURE ALGUN CAPÍTOL DE LA SERIE ZOO DE TV3? 2_9 EL FET DE VEURE ALGUN CAPÍTOL DE LA SERIE ZOO DE TV3, VA AUGMENTAR EL SEU INTERÈS PER ANAR AL ZOO? No _10 (PER A TOTHOM) EN ELS DARRERS DOS ANYS VOSTÈ HA ANAT AL PARC D ATRACCIO DEL TIBIDABO? (aneu p 2_18) 2_11 I CORETAMENT, QUANTES VEGADES HA ANAT AL PARC D ATRACCIO DEL TIBIDABO AQUEST DARRER ANY? Dues... 2 Cinc... 5 Més vegades _12 EN UNA ESCALA DE 0 AL 10, ESSENT 0 LA PUNTUACIÓ MÍNIMA I 10 LA MÀXIMA, COM PUNTUARIA EL PARC D ATRACCIO DEL TIBIDABO? 2_13 QUIN ÉS L ASPECTE QUE MÉS LI HA AGRADAT DEL PARC D ATRACCIO DEL TIBIDABO? ALGUN ALTRE? (Espontània) (Màxim dues respostes) (Anoteu i codifiqueu) 2_18 (PER A TOTHOM) EN ELS DARRERS DOS ANYS VOSTÈ HA ANAT AL PARC DE MONTJUÏC A FER ALGUN TIPUS D ACTIVITAT DE LLEURE O ESPORTIVA? (COM CÓRRER, ANAR EN BICICLETA, NEDAR, PASSEJAR, ANAR AMB TRENET TURÍSTIC O TELEFÈRIC )... 4 (aneu p2_23) 2_19 I CORETAMENT, QUANTES VEGADES HA ANAT AL PARC DE MONTJUÏC AQUEST DARRER ANY A FER ALGUNA ACTIVITAT DE LLEURE O ESPORTIVA? Dues... 2 Cinc... 5 Més vegades _20 EN UNA ESCALA DE 0 A 10, ESSENT 0 LA PUNTUACIÓ MÍNIMA I 10 LA MÀXIMA, COM PUNTUARIA EL PARC DE MONTJUÏC COM A ESPAI PER FER ACTIVITATS DE LLEURE O ESPORTIVES? 2_21 QUIN ÉS L ASPECTE QUE MÉS LI HA AGRADAT DEL PARC DE MONTJUÏC COM A ESPAI PER FER ACTIVITATS DE LLEURE O ESPORTIVES? ALGUN ALTRE? (Espontània) (Anoteu màxim dues respostes) 2_22 I QUIN ÉS L ASPECTE QUE MENYS LI HA AGRADAT DEL PARC DE MONTJUÏC COM ESPAI PER FER ACTIVITATS DE LLEURE O ESPORTIVES? ALGUN ALTRE? (Espontània) (anoteu màxim dues respostes) 2_14 I QUIN ÉS L ASPECTE QUE MENYS LI HA AGRADAT DEL PARC D ATRACCIO DEL TIBIDABO? ALGUN ALTRE? (Espontània) (Màxim dues respostes) (Anoteu i codifiqueu) _23 (PER A TOTHOM) EM PODRIA DIR SI HA ANAT AL PALAU SANT JORDI L ÚLTIM ANY? EN CAS AFIRMATIU, EM PODRIA DIR QUANTES VEGADES HI HA ANAT? (Anoteu el nombre de vegades en el quadre) 2_15 PEL QUE VOSTÈ RECORDA, ON HA SENTIT A PARLAR DEL TIBIDABO O ON HA VIST PUBLICITAT DEL TIBIDADO PER DARRERA VEGADA? (Espontània) Cap (aneu a p2_26) 2_16 QUIN MITJÀ O MITJA DE TRAPORT UTILITZA/UTILITZARIA PER PUJAR AL TIBIDABO? (Espontània) 2_24 QUIN TIPUS D ESPECTACLE HA ANAT A VEURE AL PALAU SANT JORDI L ÚLTIM ANY? (Espontània) (Anoteu màxim dues respostes) 2_17 SABIA QUE SI AGAFA EL TIBIBÚS (surt de pl. Catalunya) O EL FUNICULAR DEL TIBIDABO, EL COST DEL TRAPORT ES DESCOMPTE DEL PREU DE L ENTRADA AL PARC D ATRACCIO DEL TIBIDABO? º 2_25 I QUIN TIPUS D ESPECTACLE CREU QUE S HAURIA DE POTEIAR AL PALAU SANT JORDI? (Espontània) (Anoteu màxim dues respostes)

3 2_26 (PER A TOTHOM) HA VISITAT L ESTADI OLÍMPIC L ÚLTIM ANY? EN CAS AFIRMATIU, EM PODRIA DIR QUANTES VEGADES HI HA ANAT? (Anoteu el nombre de vegades en el quadre) 4_2 AMB QUINA FREQÜÈIA VOSTÈ ACOSTUMA A VEURE BARCELONA TELEVISIÓ? Cap (aneu a p3_1) 2_27 QUIN TIPUS D ESPECTACLE HA ANAT A VEURE A L ESTADI OLÍMPIC L ÚLTIM ANY? (Espontània) (Anoteu màxim dues respostes) Cada dia... 1 Alguna vegada a la setmana... 2 Alguna vegada al mes... 3 De tant en tant... 4 Mai )... 7 (aneu a 5_1) 2_28 I QUIN TIPUS D ESPECTACLE CREU QUE S HAURIA DE POTEIAR A L ESTADI OLÍMPIC? (Espontània) (Anoteu màxim dues respostes) 4_4 EN UNA ESCALA DEL 0 AL 10, ESSENT 0 LA PUNTUACIÓ MÍNIMA I 10 LA MÀXIMA, COM VALORARIA BARCELONA TELEVISIÓ? TMB 5_1 DIGUI M, QUIN MITJÀ O MITJA DE TRAPORT UTILITZA VOSTÈ HABITUALMENT PER DESPLAÇAR-SE PER LA CIUTAT? (No suggeriu) (Multi resposta) TAXI 3_1 DURANT L ÚLTIM MES, HA AGAFAT ALGUNA VEGADA UN TAXI DE DIA (entre les h. fins a les h.)? (aneu a p 3_3) 3_2 DURANT L ÚLTIM MES, DE DIA QUANTES VEGADES HA UTILITZAT EL TAXI? Especifiqueu _3 DURANT L ÚLTIM MES, DE NIT HA INTENTAT AGAFAR ALGUN TAXI? (Entre les i les h.) (Llegiu Sí, i ho vaig aconseguir... 1 Sí, i no ho vaig aconseguir... 2 No (aneu a p4_1) 3_4 I, DURANT L ÚLTIM MES, DE NIT QUANTES VEGADES HA UTILITZAT EL TAXI? _5 LA DARRERA VEGADA QUE VA UTILITZAR UN TAXI DE NIT (L ÚLTIM MES), QUANT TEMPS VA TARDAR EN AGAFAR-NE UN? El vaig agafar de forma immediata... 1 Menys de 5 minuts... 2 Entre 5 i 15 minuts... 3 Entre 16 i 30 minuts... 4 Més de 30 minuts BARCELONA TELEVISIÓ 4_1 L ÚLTIMA SETMANA VOSTÈ HA VIST BARCELONA TELEVISIÓ? Metro AUTOBÚS TRAM (tramvia) TREN Taxi Cotxe Moto A peu (aneu a 5_1_1) (aneu a 5_1_2) BICICLETA (aneu a 5_1_3) Altres _1_1 I EM PODRIA DIR SI L AUTOBÚS QUE UTILITZA ÉS DE TMB (TRAPORTS METROPOLITA DE BARCELONA) O NO HO ÉS? Sí, és de TMB... 1 No és de TMB, altres autobusos _1_2 I EM PODRIA DIR SI EL TREN QUE UTILITZA ÉS DE FERROCARRILS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA (FGC) O RENFE? FGC... 1 RENFE _1_3 I EM PODRIA DIR SI LA BICICLETA QUE UTILITZA ÉS PARTICULAR O ÉS BICING? Bicicleta particular... 1 Bicing (PER A TOTHOM) 5_2 SEGO LA SEVA EXPERIÈIA I OPINIÓ, DIGUI M SI US PLAU QUINA ÉS LA SEVA VALORACIÓ GLOBAL DEL 0 AL 10 SOBRE EL SERVEI DE METRO DE TMB (essent 0 la puntuació mínima i 10 la màxima)? 5_3 SEGO LA SEVA EXPERIÈIA I OPINIÓ, DIGUI M SI US PLAU QUINA ÉS LA SEVA VALORACIÓ GLOBAL DEL 0 AL 10 SOBRE EL SERVEI D AUTOBUSOS DE TMB (essent 0 la puntuació mínima i 10 la màxima)?

4 PAISATGE URBÀ 6_1 CONEIX LA CAMPANYA DE L AJUNTAMENT "BARCELONA POSA'T GUAPA"? 7_4 PER QUIN MOTIU VALORA AQUESTA INICIATIVA BÉ/NI BÉ NI MALAMENT/ MALAMENT? (Espontània, anoteu i codifiqueu) (aneu p7_1) 6_2 PODRIA ANOMENAR ALMENYS DOS PROGRAMES QUE INTEGREN LA CAMPANYA? Espontània - DADES D IDENTIFICACIÓ Z1 EM PODRIA DIR QUI CANALS DE TELEVISIÓ ACOSTUMA A VEURE MÉS HABITUALMENT? -Espontània- (Màxim 3 respostes) 6_3 A VOSTÈ LA CAMPANYA "BARCELONA POSA'T GUAPA" LI SEMBLA MOLT BÉ, BÉ, MALAMENT O MOLT MALAMENT? Normal/Regular _4 I VOSTÈ COIDERA QUE UNA CAMPANYA INFORMATIVA SOBRE ACTUACIO CORETES DE BARCELONA POSA T GUAPA SERIA MOLT, BASTANT, POC O RES CONVENIENT? Molt convenient... 1 Bastant convenient... 2 Regular... 3 Poc convenient... 4 Res convenient _5 EN QUÈ CREU QUE L AJUNTAMENT DE BARCELONA HAURIA D IISTIR PER CONTINUAR MILLORANT L ESTAT DELS EDIFICIS DE LA CIUTAT? (Llegiu (Màxim dues respostes) Donar més ajudes econòmiques... 1 Realitzar més inspeccions... 2 Agilitzar la tramitació de permisos... 3 Aprofitar la publicitat de les façanes per a pagar la rehabilitació... 4 Obligar a reparar las que estan en mal estat... 5 Res... 6 Altres _6 PER CONTINUAR MILLORANT L ASPECTE DE LA CIUTAT, QUÈ CREU QUE HAURIA DE FER L AJUNTAMENT DE BARCELONA? (Espontània) 22@ 7_1 VOSTÈ CONEIX O HA SENTIT PARLAR DEL PROJECTE 22@ BARCELONA? (aneu a Z1) 7_2 EM PODRIA EXPLICAR BREUMENT EN QUÈ COISTEIX EL PROJECTE 22@ BARCELONA? (Espontània, anoteu i codifiqueu) 7_3 COM VALORA AQUESTA INICIATIVA: MOLT BÉ, BÉ, MALAMENT O MOLT MALAMENT? Ni bé, ni malament Z2 Z2A Z3 Primer Segon Tercer TV TV TV K 3 / C Antena Tele Cuatro La sexta BarcelonaTV City TV / Td Canal Altres canals No mira la televisió No té televisió AMB QUINA FREQÜÈIA LLEGEIX LA PREMSA? Cada dia... 1 Només els caps de setmana... 2 De tant en tant... 3 Quasi mai... 4 (Anoteu) (aneu a Z2A) Mai... 5 (aneu a Z3)... 7 QUI SÓN ELS DIARIS QUE LLEGEIX MÉS HABITUALMENT (IMPRESOS O PER INTERNET)? (Espontània) (Màxim dues respostes) Primer Segon La Vanguardia El Periódico (en català) El Periódico (en castellà) El País Avui El Mundo ABC La Razón El Punt El Público Diaris esportius Diaris gratuïts Altres diaris comarcals/locals Diaris internacionals Diaris econòmics Altres DE LES SEGÜENTS OPCIO IDEOLÒGIQUES QUE LI CITARÉ A CONTINUACIÓ, A QUINA SE SENT VOSTÈ MÉS PROPER? (Llegiu Esquerra... 1 Centre esquerra... 2 Centre... 3 Centre dreta... 4 Dreta Apolític... 8

5 Z4 Z7 I, A QUINA DE LES SEGÜENTS SITUACIO SE SENT MÉS PROPER? (llegiu Únicament espanyol... 1 Més espanyol que català... 2 Tant espanyol com català... 3 Més català que espanyol... 4 Únicament català SEXE Home... 1 Dona... 2 Z8A1 EDAT (Anoteu l edat exacta i codifiqueu) Z13A ACTUALMENT, QUINA ÉS LA SEVA ACTIVITAT LABORAL? (Llegiu Treballa per compte propi... 1 Treballa per compte d altri... 2 (Aneu a pz13b) Jubilat/da... 3 Aturat/da / Busca feina... 4 Tasques de la llar (no remunerades)... 5 Estudiant... 6 (Aneu a Z15)... 7 Z13BI QUINA ÉS LA SEVA OCUPACIÓ? (Espontània) (Entrevistador: anoteu professió exacta. No codifiqueu) Z8A2 GRUPS D EDAT Z9 Z10 Z11 De 16 a 24 anys... 1 De 25 a 34 anys... 2 De 35 a 44 anys... 3 De 45 a 54 anys... 4 De 55 a 64 anys i més anys... 6 LLOC DE NAIXEMENT Barcelona ciutat... 1 Resta Catalunya... 2 Resta d'espanya... 3 Unió Europea... 4 Resta del món... 5 NACIONALITAT Espanyola Altres (Anoteu codi país) LLENGUA HABITUAL (Només una resposta) Català... 1 Castellà... 2 Altres llengües.. 3 Z12 NIVELL D ESTUDIS ACABATS DE L ENTREVISTAT (Llegiu Menys que primaris... 1 Primaris (Primària, EGB, ESO)... 2 Secundaris (Batxillerat, PREU, BUP, COU)... 3 Secundaris professionals (comerç, FP1, FP2, mòduls professionals)... 4 Universitaris (diplomatura, grau mig, superior, postgrau, doctorat, màster) Z15 Z12 Z21 Directiu / gerent / empresari amb més de 3 treballadors... 1 Autònom / empresari amb 3 o menys treballadors... 2 Professional / tècnic / comandament intermedi... 3 Empleat administratiu d oficina, serveis, comercials... 4 Treballadors de restauració, comerç, serveis personals, seguretat... 5 Treballador / obrer indústria i construcció QUANTES PERSONES VIUEN A CASA SEVA? (comptant-se vostè)? Nombre persones a casa 99 ESTAT CIVIL Solter/a... 1 Casat/da, amb parella... 2 Separat/da, divorciat/da... 3 Vidu/a... 4 DISTRICTE MUNICIPAL Ciutat Vella Eixample Sants-Montjuïc Les Corts Sarrià-Sant Gervasi Gràcia Horta-Guinardó Nou Barris Sant Andreu Sant Martí NOM DE L ENTREVISTAT: TIPUS DE VIA: NOM DEL CARRER: NUM-1 NUM-2 LLETRA PIS I PORTA: TELÈFON: (Confirmar que l entrevistat viu permanentment en aquesta adreça) DIA: MES: ENTREVISTADOR:...

QÜESTIONARI BLOC I (FILTRES): PERFIL DE LA PERSONA ENTREVISTADA. Sí No. (fi de l entrevista) [01] [02]

QÜESTIONARI BLOC I (FILTRES): PERFIL DE LA PERSONA ENTREVISTADA. Sí No. (fi de l entrevista) [01] [02] QÜESTIONARI BLOC I (FILTRES): PERFIL DE LA PERSONA ENTREVISTADA F1. Vostè està empadronat/ada a la ciutat de Terrassa? Sí [01] [02] BLOC II (QUOTES): PERFIL DE LA PERSONA ENTREVISTADA Q1. Gènere (no fer

Más detalles

Hàbits de Consum de la gent gran

Hàbits de Consum de la gent gran Hàbits de Consum de la gent gran El perfil de la gent gran PERFIL DE LA GENT GRAN Amb qui viu actualment? Sol/a 22,7% Amb la parella 60% Amb els fills 17,5% Altres familiars Altres NS/NR 0,6% 0,2% 5,3%

Más detalles

Hàbits de Consum de la gent gran

Hàbits de Consum de la gent gran Hàbits de Consum de la gent gran I. PERFIL DE LA GENT GRAN PERFIL DE LA GENT GRAN Amb qui viu actualment? Sol/a 22,7% Amb la parella 60% Amb els fills 17,5% Altres familiars Altres NS/NR 0,6% 0,2% 5,3%

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

5.- QUÈ CREU QUE ÉS EL MÉS POSITIU, EL QUE MÉS VALORA, DE BADALONA? I EL SEGON? I EL TERCER? -Espontània. Anotar literalment les respostes-

5.- QUÈ CREU QUE ÉS EL MÉS POSITIU, EL QUE MÉS VALORA, DE BADALONA? I EL SEGON? I EL TERCER? -Espontània. Anotar literalment les respostes- ENQUESTA A LA CIUTAT DE BADALONA 2018 BON DIA/TARDA: EM DIC.. I COL.LABORO AMB OPINOMETRE, INSTITUT D ESTUDIS SOCIALS I D OPINIÓ PÚBLICA.ESTEM REALITZANT UNA ENQUESTA PER TAL DE CONÈIXER L OPINIÓ DELS

Más detalles

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB).

Resumen. En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). Resumen En el anexo 2 se presentan los siguientes documentos: - Resumen encuesta de satisfacción (CBB). - Encuesta de satisfacción de los usuarios de las bibliotecas (CBB). ELS USUARIS DE LES BIBLIOTEQUES

Más detalles

CSMA La Seu d'urgell - UP 859

CSMA La Seu d'urgell - UP 859 PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNIA DE SERVEI LÍNIA D ATENCIÓ PSIQUIÀTRICA I SALUT MENTAL AMBULATÒRIA D ADULTS (CSMA) 2012 RESULTATS PER CENTRE CSMA La Seu d'urgell - UP

Más detalles

BARÒMETRE SEMESTRAL DE BARCELONA Desembre 2017

BARÒMETRE SEMESTRAL DE BARCELONA Desembre 2017 Referència: 17_204 BARÒMETRE SEMESTRAL DE BARCELONA Desembre 2017 NUMQ ENTREV MONI; MODATA; MOHI RECON; REDATA; REHI Entrevista Entrevistador Monitoratge Sí... 1 / No... 2 Re-contacte Sí... 1 / No... 2

Más detalles

L ÒMNIBUS DE GESOP. Informe de resultats. Juliol de L Òmnibus de GESOP. Juliol de 2017

L ÒMNIBUS DE GESOP. Informe de resultats. Juliol de L Òmnibus de GESOP. Juliol de 2017 L ÒMNIBUS DE GESOP Informe de resultats Juliol de 2017 GESOP, Gabinet d Estudis Socials i Opinió Pública, S.L. C/ Llull 102 5a planta 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 www.gesop.net www.twitter.com/_gesop

Más detalles

ATENCIÓ HOSPITALÀRIA

ATENCIÓ HOSPITALÀRIA PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNIA DE SERVEI ATENCIÓ HOSPITALÀRIA RESULTATS ENQUESTES EN LÍNIA HOSPITAL DOS DE MAIG Subdirecció Gerència d Atenció Ciutadana - Unitat de

Más detalles

Activitats i destinacions d hivern preferides dels catalans cap a les comarques de Barcelona

Activitats i destinacions d hivern preferides dels catalans cap a les comarques de Barcelona Activitats i destinacions d hivern preferides dels catalans cap a les comarques de Barcelona Febrer de 2015 LABturisme de la Diputació de Barcelona 0 Índex Fitxa tècnica 2 Resultats 3 A l hivern, en les

Más detalles

ACTIVITATS D APRENENTATGE

ACTIVITATS D APRENENTATGE ACTIVITATS D APRENENTATGE 21 Activitat 1 Segur que alguna vegada has fet servir una cullera metàl lica per remenar la sopa que tens al foc. Si no ho has fet mai, fes-ho ara i respon les preguntes següents:

Más detalles

Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte. Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació

Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte. Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació Desembre 2013 1 Característiques del turisme a Barcelona Creixement

Más detalles

BARCELONA - ABS 465 SAGRADA FAMÍLIA

BARCELONA - ABS 465 SAGRADA FAMÍLIA PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNIA DE SERVEI ATENCIÓ PRIMÀRIA 2017 RESULTATS PER CENTRE BARCELONA - ABS 465 SAGRADA FAMÍLIA Subdirecció Gerència d Atenció Ciutadana - Unitat

Más detalles

L ÒMNIBUS DE GESOP. Informe de resultats: Festes de La Mercè Octubre de L Òmnibus de GESOP. Octubre de 2016

L ÒMNIBUS DE GESOP. Informe de resultats: Festes de La Mercè Octubre de L Òmnibus de GESOP. Octubre de 2016 L ÒMNIBUS DE GESOP Informe de resultats: Festes de La Mercè 2016 Octubre de 2016 GESOP, Gabinet d Estudis Socials i Opinió Pública, S.L. C/ Llull 102 5a planta 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93

Más detalles

Estudi d impacte econòmic de Girona Temps de Flors 2012

Estudi d impacte econòmic de Girona Temps de Flors 2012 Estudi d impacte econòmic de Girona Temps de Flors 2012 Dr. Jordi Comas Trayter Dra. Sílvia Aulet Serrallonga Sr. Yassine Bouallala Sra. Verónica Bernadó Estudi elaborat per la Universitat de Girona Índex

Más detalles

de l enquestador/a 2. Aquesta enquesta va dirigida únicament a estudiants de primer i segon cicle. És el teu cas? No Fi del qüestionari Sí

de l enquestador/a 2. Aquesta enquesta va dirigida únicament a estudiants de primer i segon cicle. És el teu cas? No Fi del qüestionari Sí Instruccions per a l enquestador/a: Fer les preguntes literalment (el que està escrit en negreta), i encerclar el codi que correspongui. No disposem dels codis de titulació. Es fa la pregunta oberta i

Más detalles

ABS 465 SAGRADA FAMÍLIA BARCELONA

ABS 465 SAGRADA FAMÍLIA BARCELONA PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNIA DE SERVEI ATENCIÓ PRIMÀRIA 2017 RESULTATS PER CENTRE ABS 465 SAGRADA FAMÍLIA BARCELONA Subdirecció Gerència d Atenció Ciutadana - Unitat

Más detalles

Anàlisi dels recursos per garantir el Dret a l alimentació a Barcelona

Anàlisi dels recursos per garantir el Dret a l alimentació a Barcelona Estratègia Compartida per una Ciutat més Inclusiva Projecte Tractor Barcelona Garantia Social Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva Anàlisi dels recursos per garantir el Dret a l alimentació a Barcelona

Más detalles

Baròmetre del clima de confiança del sector de l'habitatge

Baròmetre del clima de confiança del sector de l'habitatge INFORME DE RESULTATS - MUNICIPIS 2n semestre de 2012 Baròmetre del clima de confiança del sector de l'habitatge Juliol 2008 Índex Introducció Fitxa Tècnica Resultats particulars del Baròmetre Urbanisme

Más detalles

L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona

L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona FulletoCorporatiu.pdf 2 17/01/17 10:31 Missió Impulsar la política econòmica i el desenvolupament local per promoure la millora

Más detalles

BARÒMETRE DE POLÍTICA MUNICIPAL A LA CIUTAT DE BARCELONA. Maig de Fitxa tècnica, qüestionari i llista de variables i codis

BARÒMETRE DE POLÍTICA MUNICIPAL A LA CIUTAT DE BARCELONA. Maig de Fitxa tècnica, qüestionari i llista de variables i codis BARÒMETRE DE POLÍTICA MUNICIPAL A LA CIUTAT DE BARCELONA Maig de 2018 Fitxa tècnica, qüestionari i llista de variables i codis TRANSPARÈNCIA GESOP i EL PERIODICO DE CATALUNYA, en un exercici de transparència,

Más detalles

Percepció del Turisme a Barcelona

Percepció del Turisme a Barcelona Percepció del Turisme a Barcelona ANY 213 Registre Públic d Enquestes i Estudis d Opinió: r137 Registre d Enquestes i Estudis d Opinió r137 PERCEPCIÓ DEL TURISME A BARCELONA PRESENTACIÓ DE RESULTATS ANY

Más detalles

Baròmetre Semestral de Barcelona Evolució

Baròmetre Semestral de Barcelona Evolució Baròmetre Semestral de Barcelona Juny 2017 Registre Públic d'enquestes i Estudis d'opinió r17009 Gabinet Tècnic de Programació Departament d Estudis d Opinió 01 Fitxa Tècnica Pla d Estudis Sociològics

Más detalles

CATALUNYA I LA INDEPENDÈNCIA. Setembre 2012

CATALUNYA I LA INDEPENDÈNCIA. Setembre 2012 CATALUNYA I LA INDEPENDÈNCIA Setembre 212 GESOP, Gabinet d Estudis Socials i Opinió Pública, S. L. C/ Llull 12, 5a planta 85 Barcelona Tel. 93 3 7 42 Fax 93 3 55 22 www.gesop.net twitter.com/_gesop Í n

Más detalles

EMEF P2c. QUANTS DESPLAÇAMENTS VA REALITZAR BÉ SIGUI CAMINANT O FENT SERVIR ALGUN MITJÀ DE TRANSPORT?

EMEF P2c. QUANTS DESPLAÇAMENTS VA REALITZAR BÉ SIGUI CAMINANT O FENT SERVIR ALGUN MITJÀ DE TRANSPORT? EMEF 2014 0. SELECTOR D INDIVIDU Confirmar el municipi on es truca. Confirmar que el domicili és la residència habitual. Preguntar sexe i edat de cada persona resident al domicili i escollir-ne una a l

Más detalles

Enquesta als usuaris dels centres cívics de Barcelona

Enquesta als usuaris dels centres cívics de Barcelona Enquesta als usuaris dels centres cívics de Barcelona Desembre 2014 - març de 2015 Direcció de Cultura de Proximitat i Secretaria Tècnica ICUB FITXA TÈCNICA Treball de camp: 10/11/2014-12/03/2015 Mostra:

Más detalles

L informe que es presenta a continuació i que s elabora trimestralment recull una breu síntesi de diversos indicadors del municipi de Figueres.

L informe que es presenta a continuació i que s elabora trimestralment recull una breu síntesi de diversos indicadors del municipi de Figueres. Promoció Econòmica Observatori Juny 2013 Informe trimestral INTRODUCCIÓ L informe que es presenta a continuació i que s elabora trimestralment recull una breu síntesi de diversos indicadors del municipi

Más detalles

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 NOTA INFORMATIVA Absentisme Laboral Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 Generalitat de Catalunya Departament de Treball Secretaria

Más detalles

Observatori socioeconòmic

Observatori socioeconòmic ce bservatori socioeconòmic CERDANYLA DEL VALLÈS MAIG 2016 BSERVATRI SCIECNÒMIC DE CERDANYLA DEL VALLÈS INDICADRS SCIECNÒMICS, CERDANYLA A través d aquest informe, podrem consultar mensualment els indicadors

Más detalles

ESTUDI D'AUDIÈNCIA "25 TV"

ESTUDI D'AUDIÈNCIA 25 TV ESTUDI D'AUDIÈNCIA "25 TV" 1 de 15 FITXA TÈCNICA Empresa que realitza l'estudi Mostra Informació Tècnica i Científica SL (Infortècnica) 482 persones Marge d'error de la mostra Treballant a un nivell de

Más detalles

Avaluació de la satisfacció de les persones usuàries de l Oficina d Atenció Ciutadana de Girona. Any 2015

Avaluació de la satisfacció de les persones usuàries de l Oficina d Atenció Ciutadana de Girona. Any 2015 REO núm. 821 Data 13 de maig de 2016 Avaluació de la satisfacció de les persones usuàries de l Oficina d Atenció Ciutadana de Girona. Any 2015 Realitzat mitjançant un encàrrec de gestió entre la Direcció

Más detalles

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LA LÍNEA DE SERVEI ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA : UP 3521 Centre Sociosanitari Bernat Jaume (Figueres) Àrea de Serveis i Qualitat Divisió d Atenció

Más detalles

EMEF P2c. QUANTS DESPLAÇAMENTS VA REALITZAR BÉ SIGUI CAMINANT O FENT SERVIR ALGUN MITJÀ DE TRANSPORT?

EMEF P2c. QUANTS DESPLAÇAMENTS VA REALITZAR BÉ SIGUI CAMINANT O FENT SERVIR ALGUN MITJÀ DE TRANSPORT? EMEF 2015 0. SELECTOR D INDIVIDU Confirmar el municipi on es truca. Confirmar que el domicili és la residència habitual. Preguntar sexe i edat de cada persona resident al domicili i escollir-ne una a l

Más detalles

ESTUDI D'AUDIÈNCIA "Ràdio Arenys"

ESTUDI D'AUDIÈNCIA Ràdio Arenys ESTUDI D'AUDIÈNCIA "Ràdio Arenys" 1 de 16 FITXA TÈCNICA Empresa que realitza l'estudi Mostra Informació Tècnica i Científica SL (Infortècnica) 510 persones Marge d'error de la mostra Treballant a un nivell

Más detalles

ENQUESTA DE SATISFACCIÓ DE GRADUATS I GRADUADES

ENQUESTA DE SATISFACCIÓ DE GRADUATS I GRADUADES ENQUESTA DE SATISFACCIÓ DE GRADUATS I GRADUADES Data: Desembre 2014 SUMARI 0. DADES D IDENTIFICACIÓ... 3 1. VALORACIÓ GLOBAL DE LA TITULACIÓ... 5 2 Enquesta de satisfacció de graduats i graduades 0. DADES

Más detalles

CATALÀ MÍNIM 30 hores de català per a universitaris Universitat Autònoma de Barcelona Professora: Eulàlia Torras

CATALÀ MÍNIM 30 hores de català per a universitaris Universitat Autònoma de Barcelona Professora: Eulàlia Torras CATALÀ MÍNIM 30 hores de català per a universitaris Universitat Autònoma de Barcelona Professora: Eulàlia Torras UNITAT 3: A CASA MEVA O A CASA TEVA? En aquesta unitat aprenem a descriure casa nostra i

Más detalles

Baròmetre semestral de Barcelona

Baròmetre semestral de Barcelona Baròmetre semestral de Barcelona Juny 2017 Registre Públic d Enquestes i Estudis d Opinió: r17009 Registre d Enquestes i Estudis d Opinió r17009 BARÒMETRE SEMESTRAL DE BARCELONA RESUM DE RESULTATS JUNY

Más detalles

ATENCIÓ ESPECIALITZADA AMBULATÒRIA 2011

ATENCIÓ ESPECIALITZADA AMBULATÒRIA 2011 PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNIA DE SERVEI ATENCIÓ ESPECIALITZADA AMBULATÒRIA 2011 RESULTATS PER CENTRE Hospital de la Santa Creu i Sant Pau UP 772 Àrea Sanitària Divisió

Más detalles

ESTUDI D'AUDIÈNCIA. "RAP Ràdio Parets"

ESTUDI D'AUDIÈNCIA. RAP Ràdio Parets ESTUDI D'AUDIÈNCIA "RAP 107 - Ràdio Parets" FITXA TÈCNICA Empresa que realitza l'estudi Mostra Marge d'error de la mostra Univers Tipus d'entrevista Informació Tècnica i Científica SL (Infortècnica) 501

Más detalles

PROTOCOL DE SEGUIMENT DE LES PERSONES USUÀRIES DEL SERVEI LOCAL DE TELEASSISTÈNCIA

PROTOCOL DE SEGUIMENT DE LES PERSONES USUÀRIES DEL SERVEI LOCAL DE TELEASSISTÈNCIA PROTOCOL DE SEGUIMENT DE LES PERSONES USUÀRIES DEL SERVEI LOCAL DE TELEASSISTÈNCIA DADES ENS LOCAL Municipi Data de realització de la valoració DADES DEL PROFESSIONAL QUE REALITZA LA VISITA DOMICILIÀRIA

Más detalles

Dossier Programa Persones Cuidadores

Dossier Programa Persones Cuidadores Dossier Programa Persones Cuidadores Índex 1. Antecedents 2. Els Serveis de la Plataforma 3. Valoracions curs 2009-2010 4. Oferta de serveis 2011 1. Antecedents L any 2009 l Obra Social de CatalunyaCaixa

Más detalles

SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD

SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD SERVEIS MUNICIPALS PER A LES DONES PIAD SARA SAS SAH CIRD Serveis municipals per a les dones La Regidoria de Feminismes i LGTBI s encarrega de promoure la defensa dels drets i de les condicions de vida

Más detalles

QÜESTIONARI. Títol: BAROMETRE HOSPITALET 2016 No Estudi: BARÒMETRE D OPINIÓ PÚBLICA DE L HOSPITALET DESEMBRE 2016

QÜESTIONARI. Títol: BAROMETRE HOSPITALET 2016 No Estudi: BARÒMETRE D OPINIÓ PÚBLICA DE L HOSPITALET DESEMBRE 2016 BARÒMETRE D OPINIÓ PÚBLICA DE L HOSPITALET DESEMBRE 2016 P0 I2 I3 Bon dia/tarda/nit, em dic :::::: i col laborador amb Institut DYM i estem fent una enquesta per a conèixer l opinió dels ciutadans al voltant

Más detalles

Annex 1. 1 Qüestionari

Annex 1. 1 Qüestionari Annex 1 1 Qüestionari Internet en el context audiovisual de Catalunya 225 Qüestionari Tecnologia: i tu, què fas? Projecte Internet Catalunya - Universitat Oberta de Catalunya Benvolgut/uda, Estàs entrant

Más detalles

Atur a Terrassa (abril de 2010)

Atur a Terrassa (abril de 2010) Atur a Terrassa (abril de 2010) Índex Atur registrat Atur per sexe Atur per sector econòmic Atur per edats Atur per nivell formatiu Col lectiu immigrant Durada de l atur Durada de l atur per sexes Durada

Más detalles

Informe de resultats

Informe de resultats E N Q U E S T A Seguiment electoral: els catalans davant el 25N Informe de resultats Octubre de 2012 (2) GESOP, Gabinet d Estudis Socials i Opinió Pública, S.L. C/ Llull 102, 5a. planta 08005 Barcelona

Más detalles

DIPLOMATURA D'ESTADíSTICA

DIPLOMATURA D'ESTADíSTICA DIPLOMATURA D'ESTADíSTICA Estudi d'una exhaustiva enquesta a estudiants universitaris. Proposta de simplificació. Autors: Directors: David Martínez Murciano Francisco Javier Roldán López Roser Rius Ramón

Más detalles

Baròmetre Semestral de Barcelona

Baròmetre Semestral de Barcelona Baròmetre Semestral de Barcelona Encreuaments: Sexe i Edat Districte Municipal Record Municipals 2015 Desembre 2015 Registre Públic d'enquestes i Estudis d'opinió r15039 Gerència Adjunta de Projectes Estratègics

Más detalles

Barcelona compta amb establiments actius

Barcelona compta amb establiments actius » Nota de Premsa 25 de gener de 2018 Barcelona compta amb 60.265 establiments actius» Totes les dades sobre els locals comercials de la ciutat, amb el detall carrer a carrer, es posa a disposició dels

Más detalles

Enquesta de satisfacció en dones participants del Programa de detecció precoç del càncer de mama de Barcelona

Enquesta de satisfacció en dones participants del Programa de detecció precoç del càncer de mama de Barcelona Enquesta de satisfacció en dones participants del Programa de detecció precoç del càncer de mama de Barcelona Barcelona, maig 2016 Presentació Iniciar la conversa en català. Posteriorment adaptar-se a

Más detalles

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya

Tema 3 (II): El sector terciari a Catalunya En aquest tema aprendràs que : A el sector terciari és el que dóna feina a més gent. En el sector terciari hi trobem les activitats que ofereixen un servei a la societat, per aixó s anomena sector de serveis.

Más detalles

EDDETUR Informe anual de perfil del turista i visitant. Manresa. Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme

EDDETUR Informe anual de perfil del turista i visitant. Manresa. Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme EDDETUR 215 Informe anual de perfil del turista i visitant Manresa Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme DADES MANRESA 215 (24 ENTREVISTES) I 214 (86 ENTREVISTES), I PROVÍNCIA DE BARCELONA

Más detalles

Exercicis de preparació abans del dia D*

Exercicis de preparació abans del dia D* Exercicis de preparació abans del dia D* *Dia D és el dia que hem fixat per començar a fer activitat física regular. 1. Motius pels quals vull fer activitat física És important que penseu els motius pels

Más detalles

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LA LÍNEA DE SERVEI ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA : Clínica Guadalupe Subdirecció Gerència d Atenció Ciutadana - Unitat de Qualitat 2016 A. Anàlisi

Más detalles

FITXA CURRÍCULUM. Jornada de treball desitjat (marcar opció): Total / Parcial

FITXA CURRÍCULUM. Jornada de treball desitjat (marcar opció): Total / Parcial Nº REGISTRE: DATA: FITXA CURRÍCULUM Lloc sol licitat: Referència: Ha presentat CV en l anterior convocatòria: Jornada de treball desitjat (marcar opció): Total / Parcial Matí / Tarda/ Indiferent Motiu

Más detalles

EDDETUR Informe anual de perfil del turista i visitant. Terrassa. Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme

EDDETUR Informe anual de perfil del turista i visitant. Terrassa. Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme EDDETUR 215 Informe anual de perfil del turista i visitant Terrassa Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme Eddetur 215. Terrassa DADES TERRASSA 215 (35 ENTREVISTES) I 214 (38 ENTREVISTES),

Más detalles

EDDETUR Informe anual de perfil del turista i visitant. Badalona. Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme

EDDETUR Informe anual de perfil del turista i visitant. Badalona. Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme EDDETUR 215 Informe anual de perfil del turista i visitant Badalona Oficina Tècnica de Turisme Gerència de Serveis de Turisme Eddetur 215. Badalona DADES BADALONA 215 (198 ENTREVISTES) I 214 (333 ENTREVISTES),

Más detalles

Baròmetre semestral de Barcelona

Baròmetre semestral de Barcelona Baròmetre semestral de Barcelona Maig 2016 Registre Públic d Enquestes i Estudis d Opinió: r16021 Registre d Enquestes i Estudis d Opinió r16021 BARÒMETRE SEMESTRAL DE BARCELONA RESUM DE RESULTATS MAIG

Más detalles

L OPINIÓ CIUTADANA SOBRE EL TURISME A L ENTORN DE BARCELONA

L OPINIÓ CIUTADANA SOBRE EL TURISME A L ENTORN DE BARCELONA Enquesta ciutadana INFORME ÒMNIBUS L OPINIÓ CIUTADANA SOBRE EL TURISME A L ENTORN DE BARCELONA Juny 2017. Índex Fitxa tècnica 2 Resultats 3 Quin sector o activitat econòmica creu que aporta més riquesa

Más detalles

Al Treball en Transport Públic

Al Treball en Transport Públic Al Treball en Transport Públic El Cas de l Aeroport de Barcelona 19 d octubre, 2004 Transport Públic per a tothom 1 . Plantejament L Aeroport del Prat, ha estat, és i serà una de les àrees amb major nombre

Más detalles

DADES PERSONALS. Carnet de conduir (marcar opció): A1 / A / B / C1 / C / D1 / D Vehicle propi: SI / NO. Domicili: Codi Postal:

DADES PERSONALS. Carnet de conduir (marcar opció): A1 / A / B / C1 / C / D1 / D Vehicle propi: SI / NO. Domicili: Codi Postal: Nº REGISTRE: DATA: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Jo amb D.N.I. vaig presentar CV en l anterior convocatòria

Más detalles

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011

BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 BREU DE DADES (12) L escola des de P3 a 4art. d ESO SETEMBRE 2011 GESOP,, S.L. C/. Llull 102, 4rt. 3a. 08005 Barcelona Tel. 93 300 07 42 Fax 93 300 55 22 www.gesop.net PRESENTACIÓ: En motiu de l inici

Más detalles

EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA

EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA EDUCACIÓ VIÀRIA EDUCACIÓ VIÀRIA A 4t CURS D EDUCACIÓ PRIMÀRIA INFORMACIÓ PER AL MESTRE El concepte d educació viària va molt més enllà de saber conduir un vehicle a partir dels catorze o dels divuit anys.

Más detalles

Inventari de Senyalització

Inventari de Senyalització Inventari de Senyalització Albert Moreno Cap del Servei de Pavimentació Medi Ambient II Jornada Tècnica de Senyalització Viària Urbana 9-Març-10 Índex 1. Història 2. Què tenim inventariat? 3. Com funciona

Más detalles

Pensions a la Catalunya independent. Elisenda Paluzie Universitat de Barcelona

Pensions a la Catalunya independent. Elisenda Paluzie Universitat de Barcelona Pensions a la Catalunya independent Elisenda Paluzie Universitat de Barcelona 1 Es podran pagar les pensions? Com? El sistema de Seguretat Social espanyol és un sistema de repartiment: les cotitzacions

Más detalles

Solucions individuals per al canvi climàtic

Solucions individuals per al canvi climàtic Solucions individuals per al canvi climàtic Que fa la gent per combatre el canvi climàtic? Index 1. Com ho vam fer (pàg. 1) 2. Li preocupa a la gent el canvi climàtic? (pàg. 2) 3. Les preguntes de l'enquesta

Más detalles

PROGRAMA ACTIVA T PER L OCUPACIÓ. Acte Xarxa d Orientació Pública de Catalunya 17 de novembre 2010

PROGRAMA ACTIVA T PER L OCUPACIÓ. Acte Xarxa d Orientació Pública de Catalunya 17 de novembre 2010 PROGRAMA ACTIVA T PER L OCUPACIÓ Acte Xarxa d Orientació Pública de Catalunya 17 de novembre 2010 Activa t per l Ocupació: un nou programa d orientació per l ocupació adaptat al nou context de crisi Donar

Más detalles

Versió catalana de MSQOL-54v2 1995, University of California, Los Angeles, adaptada per M. Aymerich i cols 2006.

Versió catalana de MSQOL-54v2 1995, University of California, Los Angeles, adaptada per M. Aymerich i cols 2006. Qüestionari de Qualitat de Vida específic d Esclerosis Múltiple MSQOL-54 Versió catalana de MSQOL-54v2 1995, University of California, Los Angeles, adaptada per M. Aymerich i cols 2006. INSTRUCCIONS: Les

Más detalles

Annex 2. 1 Definició i descripció de les variables construïdes

Annex 2. 1 Definició i descripció de les variables construïdes Annex 2 1 Definició i descripció de les variables construïdes Internet en el context audiovisual de Catalunya 245 Variables descriptives 1. Variables descriptives Les variables descriptives d aquest estudi

Más detalles

Territori i demografia

Territori i demografia Informació Sanitària dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí Territori i demografia Edició: Desembre de 2002 Autors: Servei d Estudis - IMAS Servei d Informació Sanitària - IMSP Gràfic 1: Ubicació

Más detalles

Enquesta de satisfacció de les persones usuàries de l Oficina d Informació i Atenció Ciutadana

Enquesta de satisfacció de les persones usuàries de l Oficina d Informació i Atenció Ciutadana Enquesta de satisfacció de les persones usuàries de l Oficina d Informació i Atenció Ciutadana Agost 2010 Objectius i fitxa tècnica Objectius de l estudi Avaluar el grau de satisfacció de les persones

Más detalles

Coneixements i usos lingüístics de la població d Andorra

Coneixements i usos lingüístics de la població d Andorra Coneixements i usos lingüístics de la població d Andorra Situació actual i evolució 1995-2014 Ministeri de Cultura, Joventut i Esports Andorra la Vella, 6 de juliol del 2015 Coneixements i usos lingüístics

Más detalles

Comprensió lectora Quadern de preguntes

Comprensió lectora Quadern de preguntes Comprensió lectora Quadern de preguntes TEMPS: 45 minuts Material Abans de contestar les preguntes següents llegeix el text Postal des de la platja del Quadern de lectures Postal des de la platja Qui escriu

Más detalles

Av. Campanar, València Tel _ índex

Av. Campanar, València Tel _  índex Av. Campanar, 32. 46015 València Tel. 961 970 457 _ www.ceice.gva.es _ Fitxa Tècnica... 3 _ Coneixement del valencià per zones de predomini lingüístic... 6 _ Coneixement del valencià per regions... 7 _

Más detalles

MODALITAT 1: PLACES D APARCAMENT PER A V EHICLES DE ROTACIÓ E N APARCAMENTS FORA CAL ÇADA

MODALITAT 1: PLACES D APARCAMENT PER A V EHICLES DE ROTACIÓ E N APARCAMENTS FORA CAL ÇADA Data actualització: 04/05/2017 SERVEI: UTILITZACIÓ XARXA PÚ BLICA D APARCAMENTS DE B:SM % ocupació dels aparcaments: 2015 77,4 % Nombre de vehicles usuaris dels aparcaments : 2015 1.797.016 Hores d estada

Más detalles

Pla per a la Inclusió Social

Pla per a la Inclusió Social Seguiment i avaluació del Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 I Informe de seguiment 2013 SÍNTESI EXECUTIVA Abril 2014 Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 Síntesi executiva I Informe de seguiment

Más detalles

El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei

El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei Des de la reintroducció del tramvia a la regió metropolitana de Barcelona el 3 d abril de 2004, aquest mode de transport

Más detalles

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar?

La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa va de càmping, quina llet ha de triar? La Noa té 16 anys, està estudiant Batxillerat científic. Ella i el seu germà de 12 anys van al supermercat a buscar uns tetrabricks de llet per endur-se n,

Más detalles

1.- Conec i tinc clars quins són els meus objectius en els diferents àmbits de la meva vida?

1.- Conec i tinc clars quins són els meus objectius en els diferents àmbits de la meva vida? L eina que presentem a continuació permet avaluar, amb un senzill qüestionari, el nivell d assoliment de la següent competència. Us facilitarà recomanacions per a millorar en el seu desenvolupament. planificació

Más detalles

ELS USOS DE LA XARXA DE BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

ELS USOS DE LA XARXA DE BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA ELS USOS DE LA XARXA DE BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA juny 2011 Àrea de Cultura Gerència de Serveis de Biblioteques Àrea de Presidència Servei d Avaluació i Qualitat Els usos de

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

INFORME. Enquesta de prevalença de consum de tabac entre els treballadors. Hospital de Palamós

INFORME. Enquesta de prevalença de consum de tabac entre els treballadors. Hospital de Palamós INFORME Enquesta de prevalença de consum de tabac entre els treballadors Març 2017 Dades descriptives més rellevants (Enquesta novembre 2016) Fumadors (diaris + ocasionals) 22,5 % del personal Fumadors

Más detalles

Nom i cognoms:... Curs i grup:... CONDICIÓ FÍSICA: LA RESISTÈNCIA. 2. Quins dos tipus de resistència anaeròbica hi ha? Posa un exemple de cadascuna.

Nom i cognoms:... Curs i grup:... CONDICIÓ FÍSICA: LA RESISTÈNCIA. 2. Quins dos tipus de resistència anaeròbica hi ha? Posa un exemple de cadascuna. Nom i cognoms:... Curs i grup:... CONDICIÓ FÍSICA: LA RESISTÈNCIA Després de llegir els apunts sobre la resistència realitza les següents activitats: 1. Explica la diferència entre la resistència aeròbica

Más detalles

VISITA UN HOTEL COL LEGI : HOTEL: DATA VISITA: NOM I LLINATGES:

VISITA UN HOTEL COL LEGI : HOTEL: DATA VISITA: NOM I LLINATGES: VISITA UN HOTEL COL LEGI : NOM I LLINATGES: HOTEL: Adaptació dels manuals originals realitzats pels los autors: Francesc Barbón Sureda, Maria Orpi Mayol, Paco Galiana Costa i Antònia Tur DATA VISITA: Abans

Más detalles

El transport públic guanya quota al cotxe privat

El transport públic guanya quota al cotxe privat Nota de premsa Presentació dels resultats de l Enquesta de Mobilitat en dia feiner, EMEF 2008 El transport públic guanya quota al cotxe privat Cada dia es realitzen 22,2 milions de desplaçaments a Catalunya,

Más detalles

EMEF 2009 SI L ENTREVISTAT FA MÉS DE 7 DESPLAÇAMENTS RELACIONATS AMB LA FEINA, PASSAR A LA PREGUNTA 4

EMEF 2009 SI L ENTREVISTAT FA MÉS DE 7 DESPLAÇAMENTS RELACIONATS AMB LA FEINA, PASSAR A LA PREGUNTA 4 EMEF 2009 0. SELECTOR D INDIVIDU Preguntar gènere i edat de cada persona resident al domicili i escollir-ne un a l atzar per administrar el qüestionari. 1. QUINA ÉS LA SEVA SITUACIÓ PROFESSIONAL 1. estudiant

Más detalles

Hospital de Sant Celoni - UP 743

Hospital de Sant Celoni - UP 743 PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNIA DE SERVEI ATENCIÓ URGENT HOSPITALÀRIA 2016 RESULTATS PER CENTRE Hospital de Sant Celoni - 743 Subdirecció Gerència d Atenció Ciutadana

Más detalles

Treballar a Europa XARXA EURES

Treballar a Europa XARXA EURES Treballar a Europa XARXA EURES EURES - European Employment Services, xarxa de col laboració dels serveis públics d ocupació en l Espai Econòmic Europeu. Objectiu: facilitar la lliure circulació de treballadors.

Más detalles

QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL

QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL 1. Com definiries la matèria d educació física? 4 35 3 25 2 15 1 5 Queda bastant clar quina visió tenen els alumnes de la matèria d educació

Más detalles

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS

CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CICLES FORMATIUS FEDAC SANT NARCÍS CFGM d'atenció a Persones en Situació de Dependència CFGS d'integració Social CFGS Educació Infantil C / P A R E C O L L, 3, 1 7 0 0 5, G I R O N A T E L È F O N : 9

Más detalles

CSI H. de l'hospitalet-h. Moisés Broggi - UP 5994

CSI H. de l'hospitalet-h. Moisés Broggi - UP 5994 PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNIA DE SERVEI ATENCIÓ URGENT HOSPITALÀRIA 2016 RESULTATS PER CENTRE CSI H. de l'hospitalet-h. Moisés Broggi - 5994 Subdirecció Gerència d

Más detalles

Canals de recerca de feina Quadern de treball alumnat. Versió Inicial

Canals de recerca de feina Quadern de treball alumnat. Versió Inicial Quadern de treball alumnat. Versió Inicial Recursos web: www.bcn.cat/treball www.oficinadetreball.gencat.cat El Projecte de Vida Professional us ajudarà a desvetllar les vostres motivacions professionals

Más detalles

Anàlisi de mercat. Espanya. Autor: Albert Gomà Sala Departament de business analytics

Anàlisi de mercat. Espanya. Autor: Albert Gomà Sala Departament de business analytics Anàlisi de mercat Espanya Autor: Albert Gomà Sala Departament de business analytics Índex Introducció... 3 Els visitants d Andorra segons nacionalitat i pernoctació... 3 Índex de penetració i motivacions...

Más detalles

Accions específiques pels Metges joves

Accions específiques pels Metges joves Accions específiques pels Metges joves Estudiants CoMB Unitat de Participació Secció MIR Secció MIR Actes i Jornades Participació anual en les Jornades d Estudiants Clínic i Estudiants Bellvitge amb alguna

Más detalles

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA

PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA Nom i cognoms DNI / NIE PROVA D APTITUD PERSONAL ACCÉS ALS GRAUS EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA COMPETÈNCIA LOGICOMATEMÀTICA 1. Està prohibit l ús de la calculadora o de qualsevol altre aparell

Más detalles

Districte Universitari de Catalunya

Districte Universitari de Catalunya Proves d accés a la universitat per a més grans de 25 anys Convocatòria 2014 Estadística Sèrie 3 Fase específica Opció: Ciències de la salut Opció: Ciències socials i jurídiques Problemes Qualificació

Más detalles

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat 28-04-2014 Programa Baixem al Carrer Inici del programa: 2009 Territori: Poble Sec Agents que van intervenir: Per iniciativa del Pla Comunitari del barri A través

Más detalles

ATENCIÓ URGENT HOSPITALÀRIA

ATENCIÓ URGENT HOSPITALÀRIA PLA D ENQUESTES DE SATISFACCIÓ D ASSEGURATS DEL CATSALUT PER LÍNEA DE SERVEI ATENCIÓ URGENT HOSPITALÀRIA RESULTATS ENQUESTES EN LÍNIA Hospital Dos de Maig UP 726 Subdirecció del CatSalut Gerència d Atenció

Más detalles

HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ?

HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ? XERRADA INFORMATIVA PER A PARES I MARES INS MONTSERRAT ROIG HEM FINALITZAT L ESO! HEM FINALITZAT L ESO! I L ANY VINENT... QUÈ? L ORIENTACIÓ DES DEL CENTRE: ACCIONS REALITZADES A 4T ESO( A 3R JA ES COMENÇA

Más detalles