Programes d Intercanvi: ERASMUS CONVENIS BILATERALS (UB) CONVENIS ESPECIFICS( Facultat de Psicologia) Programa CINDA Programa SICUE.

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Programes d Intercanvi: ERASMUS CONVENIS BILATERALS (UB) CONVENIS ESPECIFICS( Facultat de Psicologia) Programa CINDA Programa SICUE."

Transcripción

1 Programes d Intercanvi: ERASMUS CONVENIS BILATERALS (UB) CONVENIS ESPECIFICS( ) Programa CINDA Programa SICUE Participants: Dra. Victòria Carreras Dr. Antonio del Cerro Sr. David Cateura Sr. Simón Campos Sra. Marina Romay Sra. Gemma Herrera

2 La Universitat de Barcelona ofereix al seu alumnat la possibilitat d'estudiar durant un semestre o dos (any acadèmic) en una altra universitat estrangera, ja sigui dins de la UE (Erasmus+) o fora (Convenis Generals i específics, programa CINDA), o dins de l estat espanyol (programa SICUE).

3 Convenis signats Universitat Barcelona Convenis Generals UB Convenis signats amb Universitats Grup Coïmbra Universitat Barcelona Convenis signats Facultat Psicologia Programa CINDA Programa Erasmus Convenis específics signats amb Universitats estrangeres Ajut Erasmus Programa SICUE (mobilitat)

4 CALENDARI DE CONVOCATORIES CURS OBERTURA I TERMINI DE SOL LICITUDS DE TOTS ELS PROGRAMES (Erasmus+, Convenis Específics, Convenis Generals, CINDA): 28/11/2014 al 30/01/2015 1era RESOLUCIÓ: Erasmus+, Convenis Específics: 24/02/2015 Acceptacions/renúncies: 25/02/2015 al 05/03/2015 CINDA: 13/02/2015 Acceptacions/renúncies: 16/02/2015 al 20/02/2015 CONVENIS GENERALS: 24/02/2015 Acceptacions/renúncies: 25/02/2015 al 05/03/2015 2ona RESOLUCIÓ: Erasmus+, Convenis específics: 17/03/2015 Acceptacions/renúncies: 18/03/2015 al 23/03/2015

5 Període d'estudis: Hi ha Universitats en les quals només es pot fer l estada d un semestre (indiferentment de si és al 1r o al 2n semestre). La durada màxima és de 2 semestres en el mateix curs acadèmic (convenis específics i generals, programa Sicue) o en diferents cursos acadèmics (només cas Erasmus +) En el cas del Erasmus+, si l estada es de 2 semestres en el mateix curs només es gaudeix de beca per 5 mesos.

6 Assignatures que es poden fer: Obligatòries El programa de l assignatura triada s'ha d'ajustar al de la nostra facultat i quedarà matriculada amb el nom i el número de crèdits que tingui l'assignatura a la UB. Optatives Es matricularan amb el nom de: Optatives Erasmus Optatives d intercanvi Optatives SICUE segons els casos, i amb el nombre de crèdits ECTS que tingui a la universitat de destí ATENCIÓ: Cal considerar que en el GRAU de Psicologia hi ha 30 ECTS d Optatives (com a màxim)

7 Tots els intercanvis garanteixen el: Reconeixement acadèmic a la UB dels estudis realitzats satisfactòriament a la universitat de destinació sempre que aquest hagi estat acordat abans de l estada (Learning Agreement)

8 Acord Acadèmic ERASMUS+ (Learning Agreement), o document d'equivalència acadèmica (convenis específics i convenis generals) L estudiant ha de signar un acord acadèmic amb el Cap d estudis, abans de marxar, amb totes les assignatures que vol fer en l intercanvi. Aquest acord ha d estar validat pel/la responsable de relacions internacionals de la Facultat.

9 Acord Acadèmic SICUE: Els alumnes seleccionats l hauran de complimentar No es poden incloure assignatures suspeses anteriorment. No es poden incloure assignatures sense docència. S'hauran de cursar al centre de destí un nombre mínim de crèdits segons els mesos d'estada: Grau: 5 mesos: 24 crèdits ECTS 9 mesos: 45 crèdits ECTS El temps d'estada a la universitat de destí haurà de ser l'acordat a l'acord bilateral signat entre la UB i l'altra universitat.

10 Programa ERASMUS+

11 Requisits per sol licitar plaça mobilitat Curs Tenir superats, en finalitzar el 1r semestre del curs un mínim 72 ECTS obligatoris (cal també que al setembre del 2015, manquin els suficients crèdits per finalitzar els estudis i fer una estada de mobilitat acadèmica) Acreditar coneixement fluid de l idioma de la Universitat de destí (First Certificate, nivell 4 de l'eim, etc.) Consultar: La mitjana de l expedient acadèmic és un mèrit.

12 Si s ha estat seleccionat L'estudiant haurà de matricular se a la UB ESTADA 1 Semestre ESTADA Anual GRAU 30 crèdits 60 crèdits

13 Aquest projecte afecta els estudiants en mobilitat Erasmus + (estudis i/o pràctiques) i està relacionat amb l'idioma de docència del país de destí, sempre que sigui un d'aquests idiomes: anglès, francès, italià, alemany, espanyol, neerlandès

14 Test obligatori de nivell de coneixement de l'idioma de docència (sempre que sigui anglès, francès, italià, alemany, espanyol, neerlandès) que cal fer OBLIGATÒRIAMENT abans de marxar (i 2 setmanes abans de tornar) Curs voluntari de formació on line en l'idioma de docència (sempre que sigui anglès, francès, italià, alemany, espanyol, neerlandès ), durant l'estada Test obligatori de nivell de coneixement de l'idioma de docència (sempre que sigui anglès, francès, italià, alemany, espanyol, neerlandès) que cal fer OBLIGATÒRIAMENT 2 setmanes abans de tornar

15 Aspectes econòmics: Beca Erasmus + OAPEE (Europa) max. 5 mesos MECD* (Ministerio) Max. 5 mesos Grup 1 Grup 2 Grup 3 Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit, Suècia i Suïssa 300 /mes 400 /mes Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Grècia, Islàndia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, República Txeca i Turquia 250 /mes 350 /mes Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània,Malta,Polònia,RomaniaiantigaRepública Iugoslava de Macedònia 200 /mes 300 /mes *MECD: acreditació del nivell B2 de coneixement de l idioma de docència. Incompatible amb les ajudes de la OAPEE. Important: Ambdós ajuts concedeixen 100 /mes (màxim 5 mesos) addicionals per a beneficiaris de la beca d estudis de caràcter general convocada pel MECD durant el curs acadèmic 2014/15. L import es fa efectiu amb dos pagaments mitjançant una transferència Facultat de bancària Psicologia Desembre 2015: 70% Setembre 2016: 30%

16 Aspectes econòmics: Altres ajuts AGAUR (MOBINT) 200 /mes (màxim 6 mesos) VR UB ( 465 ajuts de viatge)* SANTANDER (Fórmula 4 beques de i Iberoamèrica 30 beques de )* ERASMUS ESTUDIS X X CONVENIS ESPECÍFICS (Facultat de psicologia) X X X CONVENIS GENERALS (Universitat de Barcelona) X X X PROGRAMA CINDA X X X *VR UB: Modalitat A. Estades en universitats europees, amb un nombre de 443 ajuts, cadascun amb una dotació econòmica de 200. Modalitat B: Estades en universitats de la resta del món, amb un nombre de 22 ajuts, cadascun amb una dotació econòmica de *SANTANDER: Consultar universitats amb conveni establert amb el Banco de Santander.

17 Aspectes econòmics: Beca Erasmus + pràctiques OAPEE (Europa)* Grup 1 Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia,Liechtenstein,Noruega,RegneUnit,Suèciai Suïssa 300 /mes /mes Grup 2 Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Grècia, Islàndia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, República Txeca i Turquia 250 /mes /mes Grup 3 Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania i antiga República Iugoslava de Macedònia 200 /mes /mes *Finançament d estades per pràctiques per un mínim de 2 mesos i un màxim de 3 mesos. Les estades de durada superior no rebran finançament per la diferència de mesos.

18 Cursos d'idiomes: 1. Cursos oferts a l'estudiant ERASMUS abans de la seva estada a la universitat europea d acollida: Cursos d'idiomes subvencionats a l Escola d Idiomes Moderns de la UB. (Impartits al Juliol 2015 o primer semestre ) Prova nivell EIM per a aspirants a beques de Mobilitat Internacional UB. (Preu 75,00.) Inscripció: de l'1 al 12 de desembre Data de realització: del 15 al 21 de gener. Per a més informació: 2. Cursos oferts a la pròpia universitat europea d acollida.

19 CONVENIS BILATERALS ESPECÍFICS PSICOLOGIA

20 Són Convenis signats per la Facultat de Psicologia amb universitats estrangeres de: Xile Brasil Mèxic Tenen el mateix reconeixement acadèmic que els Erasmus, però sense l ajut econòmic.

21 CONVENIS GENERALS UNIVERSITAT DE BARCELONA

22 La Universitat de Barcelona té convenis generals signats amb diversos països. La convocatòria i requisits serà publicada a la pàgina Web de la UB. Aquest intercanvis tenen també reconeixement acadèmic. La selecció és competència de Relacions Internacionals de la UB. Alguns d aquests convenis estan signats amb Universitats del grup Coïmbra i per tant gaudeixen de l ajut econòmic Erasmus.

23 PROGRAMA CINDA El Centre Interuniversitari de Desenvolupament, CINDA, es una institució acadèmica internacional fundada fa més de 30 anys. Està integrada per les més importants universitats de América Llatina i de Europa. L objectiu del Programa de Mobilitat d estudiants es promoure l'intercanvi d estudiants de pregrau.

24 Programa SICUE (Mobilitat Estatal)

25 SICUE (Sistema de Intercambio entre Centros Universitarios Españoles) és un programa de mobilitat acadèmica establert per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) (la convocatòria es publica al mes de gener)

26 L estudiant ha d estar matriculat/ada a la Universitat de Barcelona de l'ensenyament pel que demana la mobilitat, en el moment de fer la sol licitud. Requisits: Crèdits superats (a 30 de setembre de 2014): mínim 60 Crèdits matriculats(curs ): mínim 30

27 Els mateixos beneficiaris no podran obtenir més d'un intercanvi SICUE a la mateixa universitat, ni més d'un a cada curs acadèmic. No seran admeses les sol licituds d estudiants que hagin obtingut plaça en l'anterior convocatòria i no s'hagin incorporat a l'intercanvi sense presentar renúncia.

28 Universitats participants SICUE Curs Almería Autónoma de Madrid Complutense de Madrid Deusto Girona Granada Illes Balears Jaén Jaume I La Laguna Málaga Miguel Hernández Murcia Pontificia de Salamanca Rovira i Virgili Salamanca Santiago Sevilla València

29 La matrícula de les assignatures que consten a l Acord acadèmic es realitza a la Secretaria, al mes de setembre de Poden matricular se totes les assignatures obligatòries que tinguin continguts similars a la Universitat de destí, i les assignatures optatives que ofereixi la Universitat de destí.

30 MÉS INFORMACIÓ Oficina de Mobilitat i Programes Internacional: Erasmus: Convenis Específics: Convenis Generals: : EIM: SICUE:

31 Oficina de Relacions Internacionals Secretaria d Estudiants i Docència Horari d atenció a l alumnat: Dilluns i Dimecres de 9:30 a 13:30h Dimarts i Dijous de 9:30 a 10:15h i de 12:45 a 13:30h

ERASMUS+ for TRAINEESHIPS Mobilitat Erasmus+ per Pràctiques a Europa

ERASMUS+ for TRAINEESHIPS Mobilitat Erasmus+ per Pràctiques a Europa ERASMUS+ for TRAINEESHIPS 2018-2019 Mobilitat Erasmus+ per Pràctiques a Europa Sol licituds: 2 de Maig 2018 a 1 de Març 2019 Web Oficina de Relacions Exteriors Què és l Erasmus+ for Traineeships? Erasmus+

Más detalles

Convocatòria Erasmus Pràctiques

Convocatòria Erasmus Pràctiques Convocatòria Erasmus Pràctiques 2017-2018 1 Modalitats Modalitat A: pràctiques curriculars Modalitat B: pràctiques per a recent titulats 2 Modalitat A Requisits: Matrícula en grau o màster oficial amb

Más detalles

Oferta de destinacions internacionals

Oferta de destinacions internacionals Oferta de destinacions internacionals Europa: Destinacions Erasmus: 400 Àsia: Destinacions: 14 Nordamèrica: Destinacions: 16 Sudamèrica: Destinacions: 76 Austràlia: Destinacions: 1 Programes de Mobilitat

Más detalles

Programa d'intercanvi Erasmus i Convenis Bilaterals. curs Facultat de Comunicació

Programa d'intercanvi Erasmus i Convenis Bilaterals. curs Facultat de Comunicació Programa d'intercanvi Erasmus i Convenis Bilaterals curs 15-16 Facultat de Comunicació Tipus d Estància: Erasmus / Intercanvi Bilateral Estudis Mobilitat internacional d àmbit Europeu/Mundial amb les quals

Más detalles

Oferta de destinacions internacionals

Oferta de destinacions internacionals Oferta de destinacions internacionals Europa: Destinacions Erasmus: 400 Àsia: Destinacions: 7 Nordamèrica: Destinacions: 14 Sudamèrica: Destinacions: 55 Oceania: Destinacions: 3 Programes de Mobilitat

Más detalles

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts.

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Adjudicació d ajuts per a estudiants Una cosa és l estada (Erasmus+ estudis, etc.) i una altra els ajuts a què puc

Más detalles

Oferta de destinacions internacionals

Oferta de destinacions internacionals Oferta de destinacions internacionals Europa: Destinacions Erasmus: 400 Àsia: Destinacions: 14 Nordamèrica: Destinacions: 16 Sudamèrica: Destinacions: 76 Austràlia: Destinacions: 1 Programes de Mobilitat

Más detalles

Oferta de destinacions internacionals

Oferta de destinacions internacionals Oferta de destinacions internacionals Europa: Destinacions Erasmus: 400 Àsia: Destinacions: 14 Nordamèrica: Destinacions: 16 Sudamèrica: Destinacions: 76 Austràlia: Destinacions: 1 Programes de Mobilitat

Más detalles

Escola Superior d Infermeria del Mar Departament de mobilitat

Escola Superior d Infermeria del Mar Departament de mobilitat Escola Superior d Infermeria del Mar Departament de mobilitat Novembre 2017 Departament de mobilitat 2 La mobilitat dins de l EEES Dins de l EEES la mobilitat és una activitat que està en creixement. El

Más detalles

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts.

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Gabinet de Relacions Internacionals UPC berenice.martin@upc.edu novembre de 2017 Segons on vulguis marxar És igual

Más detalles

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts.

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Gabinet de Relacions Internacionals i Empresa UPC berenice.martin@upc.edu 23 de novembre de 2016 Segons on vulguis

Más detalles

CONVOCATÒRIA MOBILITAT DOCENT ERASMUS (STA) 2016/2017

CONVOCATÒRIA MOBILITAT DOCENT ERASMUS (STA) 2016/2017 CONVOCATÒRIA MOBILITAT DOCENT ERASMUS (STA) 2016/2017 INFORMACIÓ GENERAL El programa Eramus+ El Parlament Europeu va aprovar el programa Erasmus+ per al període 2014-2020, que entrà en vigor l 1 de gener

Más detalles

Erasmus+ i conveniamb EPFL (CH) ajut econòmic reconeixement a la UB dels estudis sempre que aquest hagi estat acordat abans de l'estada.

Erasmus+ i conveniamb EPFL (CH) ajut econòmic reconeixement a la UB dels estudis sempre que aquest hagi estat acordat abans de l'estada. El programa ERASMUS+ que permet als estudiants de la UB cursar estudis a una universitat de la Unió Europea o país associat al programa (Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Turquia) té dues característiques

Más detalles

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts.

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Gabinet de Relacions Internacionals i Empresa UPC berenice.martin@upc.edu 4 de març de 2015 Mobilitats per a estudiants

Más detalles

Erasmus + Estudis 16/17

Erasmus + Estudis 16/17 Erasmus + Estudis 16/17 Nominació 18 de Març: Llistat definitiu publicat per l OMPI Nominacions: l ORI (Oficina de Relacions Internacionals) de Medicina enviarà a les Universitats de destí les vostres

Más detalles

Ciutadans i ciutadanes com tu!

Ciutadans i ciutadanes com tu! Ciutadans i ciutadanes com tu! Pel dret a vot de les persones estrangeres CON FAVC Confederació d Associacions Veïnals de Catalunya ELECCIONS MUNICIPALS 2015 I PARTICIPACIÓ DE LA POBLACIÓ ESTRANGERA EXTRACOMUNITÀRIA

Más detalles

2.- Es poden presentar a aquesta convocatòria les següents persones:

2.- Es poden presentar a aquesta convocatòria les següents persones: PROCEDIMENT PER A SOL LICITAR UN AJUT PER A PERSONES AMB NECESSITATS ESPECIALS QUE HAGIN ESTAT SELECCIONADES DINS EL PROGRAMA ERASMUS + KA103 (2018-2019) El vicerector de projecció i internacionalització,

Más detalles

Escola Superior d Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. Dobles i segones titulacions internacionals de màster

Escola Superior d Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. Dobles i segones titulacions internacionals de màster Escola Superior d Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa Dobles i segones titulacions internacionals de màster SEGONES TITULACIONS INTERNACIONALS Índex 1. Esquema segones titulacions

Más detalles

PROGRAMES DE MOBILITAT CURS de novembre de 2017

PROGRAMES DE MOBILITAT CURS de novembre de 2017 PROGRAMES DE MOBILITAT CURS 2018 2019 30 de novembre de 2017 (2) Per què fer una estada de mobilitat? Viure una experiència molt enriquidora personalment i professional Disposar d experiència internacional

Más detalles

RESULTATS DE CATALUNYA 2015

RESULTATS DE CATALUNYA 2015 Programa per a l Avaluació Internacional de l Alumnat Programme for International Student Assessment RESULTATS DE CATALUNYA 2015 Barcelona, 6 de desembre de 2016 L estudi PISA Estudi continu i periòdic

Más detalles

temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB

temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB Oficina de Relacions Internacionals ETSAB Escola Tècnica Superior d Arquitectura de Barcelona tel: +34 93 401 63 45 email: mob.etsab@upc.edu web: www.etsab.upc.edu

Más detalles

PRÀCTIQUES en EMPRESA

PRÀCTIQUES en EMPRESA PRÀCTIQUES en EMPRESA Grau de Física Grau d Enginyeria Electrònica de Telecomunicació Grau d Enginyeria Biomèdica Màsters PRÀCTIQUES EN EMPRESA NORMATIVA Les pràctiques externes són una activitat de naturalesa

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB

temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB temes acadèmics estada mobilitat > ETSAB Oficina de Relacions Internacionals ETSAB Escola Tècnica Superior d Arquitectura de Barcelona tlf: +34 93 401 63 45 email: mob.etsab@upc.edu web: www.etsab.upc.edu

Más detalles

L avaluació PISA a Catalunya. 25 de març de 2011

L avaluació PISA a Catalunya. 25 de març de 2011 L avaluació PISA a Catalunya 25 de març de 2011 Guió Característiques i objectius dels estudis PISA Indicadors d Ensenyament Resultats de l alumnat de Catalunya en el PISA 2009 Conclusions i possibles

Más detalles

MOBILITAT INTERNACIONAL Estudia veient món. Completa el teu currículum. Viu una experiència enriquidora...

MOBILITAT INTERNACIONAL Estudia veient món. Completa el teu currículum. Viu una experiència enriquidora... MOBILITAT INTERNACIONAL Estudia veient món. Completa el teu currículum. Viu una experiència enriquidora... Santiago Forcada Sotsdirector de Relacions Internacionals ESEIAAT Asunción Rallo Gestió Acadèmica

Más detalles

AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS BECA ERASMUS+ CURSO 2015/16

AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS BECA ERASMUS+ CURSO 2015/16 AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS BECA ERASMUS+ CURSO 2015/16 ORGANISMOS FINANCIADORES Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE). Secretaría del Estado del Ministerio de Educación,

Más detalles

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Bioinformàtica

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Bioinformàtica INSTRUCCIONS MATRÍCULA 2018-2019 Grau en Bioinformàtica PERÍODE Ordinari (automatrícula a través de Sigma) Alumnes de 1r curs (repetidors) i 2n curs del: 25-28 de juliol Alumnes de r curs: 6-12 de setembre

Más detalles

Xarxa EURES. EURopean Employment Services Oportunitats laborals a l Espai Econòmic Europeu. BIZ-Barcelona 5 de juny de 2013

Xarxa EURES. EURopean Employment Services Oportunitats laborals a l Espai Econòmic Europeu. BIZ-Barcelona 5 de juny de 2013 Xarxa EURES EURopean Employment Services Oportunitats laborals a l Espai Econòmic Europeu BIZ-Barcelona 5 de juny de 2013 Xarxa EURES EURopean Employment Services Xarxa de col laboració dels serveis públics

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

Institut Molí de la Vila

Institut Molí de la Vila Institut Molí de la Vila PRESENTACIÓ DELS ESTUDIS POSTOBLIGATORIS - BATXILLERAT - FORMACIÓ PROFESSIONAL EL BATXILLERAT Matèries del batxillerat Dins del batxillerat hi ha diferents tipus de matèries: Matèries

Más detalles

AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS

AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS AYUDA ECONÓMICA PARA BENEFICIARIOS BECA ERASMUS+ CURSO 2015/16 ORGANISMOS Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) anteriormente (OAPEE). Secretaría de Estado. Junta de Andalucía.

Más detalles

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts.

Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Ajuts per a estudiants de mobilitat internacional UPC. Programa Erasmus+ i altres ajuts. Gabinet de Relacions Internacionals i Empresa UPC febrer de 2016 Mobilitats per a estudiants Erasmus+ Sobre les

Más detalles

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013

GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil. UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 GRAU DE MESTRES D EDUCACIÓ INFANTIL per persones amb experiència professional en l àmbit de l educació infantil UVic i Rosa Sensat Maig de 2013 Abans de començar: Benvinguda a estudiants del Pla Especial

Más detalles

FACULTAT DE QUÍMICA AULA :15 16/11/2017

FACULTAT DE QUÍMICA AULA :15 16/11/2017 SESSIÓ INFORMATIVA MOBILITAT INTERNACIONAL 2018-2019 dins d EUROPA ERASMUS+ ESTUDIS, ERASMUS+ PRÀCTIQUES i CONVENIS ESPECÍFICS FACULTAT DE QUÍMICA AULA 201 13:15 16/11/2017 ORI QUÍMICA OFICINA DE RELACIONS

Más detalles

ANNEX I BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA D AJUDES ERASMUS PER A LA MOBILITAT DOCENT DEL PERSONAL DOCENT I INVESTIGADOR CURS

ANNEX I BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA D AJUDES ERASMUS PER A LA MOBILITAT DOCENT DEL PERSONAL DOCENT I INVESTIGADOR CURS ANNEX I BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA D AJUDES ERASMUS PER A LA MOBILITAT DOCENT DEL PERSONAL DOCENT I INVESTIGADOR CURS 2015-2016. 1. Objecte: L objecte d aquesta convocatòria es fomentar la mobilitat

Más detalles

CURSOS INTENSIUS DE CATALÀ PER A ESTUDIANTAT INTERNACIONAL Memòria

CURSOS INTENSIUS DE CATALÀ PER A ESTUDIANTAT INTERNACIONAL Memòria CURSOS INTENSIUS DE CATALÀ PER A ESTUDIANTAT INTERNACIONAL Memòria 25/10/2014 ÍNDEX DE CONTINGUTS I. Antecedents (2008-2013) Taula 1. Evolució del nombre de cursos EILC de català Taula 2. Evolució del

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

SESSIÓ INFORMATIVA PRÀCTIQUES EXTERNES Curs

SESSIÓ INFORMATIVA PRÀCTIQUES EXTERNES Curs SESSIÓ INFORMATIVA PRÀCTIQUES EXTERNES Curs 2015-2016 http://fee.uib.cat/portals/alumnes/ ESTUDIANTS DE GADE I GECO MODALITATS PER SUPERAR L ASSIGNATURA PRÀCTIQUES EXTERNES (PE). 1. PRÀCTIQUES CURRICULARS.

Más detalles

ESCOLA DE CAMINS MOBILITAT INTERNACIONAL CURS

ESCOLA DE CAMINS MOBILITAT INTERNACIONAL CURS ESCOLA DE CAMINS MOBILITAT INTERNACIONAL CURS 2016-17 ÍNDEX ABANS DE MARXAR DURANT L ESTADA ABANS DE TORNAR A LA TORNADA Application Form Precompromís de Reconeixement inicial (PORTAL) Carta d acceptació

Más detalles

Què és la mobilitat acadèmica?

Què és la mobilitat acadèmica? CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT INTERNACIONAL 2018-2019 La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Universitat Ramon Llull, en data 15 de novembre de 2017, fa pública la convocatòria

Más detalles

INTERNACIONALIZACIÓN - BECAS ERASMUS CURSO 2014-2015

INTERNACIONALIZACIÓN - BECAS ERASMUS CURSO 2014-2015 INTERNACIONALIZACIÓN - BECAS ERASMUS CURSO 2014-2015 Plan de internacionalización: Objetivos Proporcionarte experiencias internacionales y multiculturales que desarrollen tu visión hacia una sociedad global.

Más detalles

Programa DRAC Estiu Formació avançada Hivern PDI PAS

Programa DRAC Estiu Formació avançada Hivern PDI PAS Programa DRAC 2017-2018 Estiu Formació avançada Hivern PDI PAS ACCIONS 2017-2018 Per al curs 2017-2018, el programa DRAC s estructura en cinc accions: Estiu, Formació Avançada, Hivern, PDI i PAS. A continuació

Más detalles

PLA D'ESTUDIS 1203-GRAU EN TRADUCCIÓ I INTERPRETACIÓ - FRANCÈS

PLA D'ESTUDIS 1203-GRAU EN TRADUCCIÓ I INTERPRETACIÓ - FRANCÈS NOU: IMPLANTACIÓ CURS 2013/2014 PRIMER CURS: 60 Crèdits de Formació Bàsica Codi Nom Assignatura Tipologia ECTS OBSERVACIONS 101281 Llengua catalana per a traductors i intèrprets 1 F. BÀSICA 9 101283 Idioma

Más detalles

UAB Exchange Programme 2018/19. Reunió informativa estudiants amb plaça assignada

UAB Exchange Programme 2018/19. Reunió informativa estudiants amb plaça assignada UAB Exchange Programme 2018/19 Reunió informativa estudiants amb plaça assignada Dossier informatiu Podreu descarregar el dossier informatiu al web de la UAB http://www.uab.cat/mobilitat, apartat Informació

Más detalles

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial

Preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys-presencial NORMATIVA REFERENT A LES PROVES D'ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS DELS MÉS GRANS DE 25 ANYS. CURS 2015-2016 INFORMACIÓ GENERAL PROVES ACCÉS UNIVERSITAT CURS 2015-2016 Amb el nou Reial Decret 1892/2008,

Más detalles

Sesiones informativas Movilidad internacional Grados Educación infantil y primaria Máster profesorado educación secundaria

Sesiones informativas Movilidad internacional Grados Educación infantil y primaria Máster profesorado educación secundaria Sesiones informativas Movilidad internacional 2017-2018 Grados Educación infantil y primaria Máster profesorado educación secundaria Estudio sobre el Impacto de Erasmus. Comisión Europea (2014) Las capacidades

Más detalles

Sessió Informativa GRAU D'ENGINYERIA INFORMÀTICA DOBLE ITINERARI ENG. INFORMÀTICA I MATEMÀTIQUES. Facultat Matemàtiques i Informàtica

Sessió Informativa GRAU D'ENGINYERIA INFORMÀTICA DOBLE ITINERARI ENG. INFORMÀTICA I MATEMÀTIQUES. Facultat Matemàtiques i Informàtica Sessió Informativa GRAU D'ENGINYERIA INFORMÀTICA DOBLE ITINERARI ENG. INFORMÀTICA I MATEMÀTIQUES Facultat Matemàtiques i Informàtica Eloi Puertas i Prats 13 de Juliol 2017 Organització Facultat Espais

Más detalles

Equivalències entre qualificacions estrangeres i les qualificacions previstes en el Reial Decret 1125/2003

Equivalències entre qualificacions estrangeres i les qualificacions previstes en el Reial Decret 1125/2003 Equivalències entre qualificacions estrangeres i les qualificacions previstes en el Reial Decret 1125/2003 L Acord de 25 d octubre de 2004, del Consejo de Coordinación Universitaria, pel que s estableixen

Más detalles

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant El dia 7 de juliol de 2014 es van convocar 465 ajuts de viatge, adreçats a estudiants de la Universitat de Barcelona que hagin estat seleccionats per a realitzar una estada en un altra Universitat, a qualsevol

Más detalles

Programa DRAC Estiu Formació avançada Hivern PDI PAS

Programa DRAC Estiu Formació avançada Hivern PDI PAS Programa DRAC 2018-2019 Estiu Formació avançada Hivern PDI PAS ACCIONS 2018-2019 Per al curs 2018-2019, el programa DRAC s estructura en cinc accions: Estiu, Formació Avançada, Hivern, PDI i PAS. A continuació

Más detalles

CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA ERASMUS+, MODALITAT PRÀCTIQUES (SMP) CURS 2014/2015

CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA ERASMUS+, MODALITAT PRÀCTIQUES (SMP) CURS 2014/2015 INFORMACIÓ GENERAL CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA ERASMUS+, MODALITAT PRÀCTIQUES (SMP) CURS 2014/2015 El nou programa Eramus+ El Parlament Europeu ha aprovat el programa Erasmus+ per al període 2014-2020,

Más detalles

MOBILITAT D ESTUDIANTS FACULTAT D INFERMERIA

MOBILITAT D ESTUDIANTS FACULTAT D INFERMERIA MOBILITAT D ESTUDIANTS FACULTAT D INFERMERIA La Facultat d Infermeria participa en diferents programes de mobilitat i d'intercanvi tant d'estudiants com de professorat amb la collaboració i supervisió

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

ERASMUS CURSO

ERASMUS CURSO CURSO 2017-18 BECAS 1.- Becas Erasmus.es (MECD) El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte ha convocado las becas Erasmus.es para movilidades en el curso 2017-2018. Estas becas son incompatibles con

Más detalles

Índex de desenvolupament humà Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà

Índex de desenvolupament humà Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà 7 de setembre del 2005 Índex de desenvolupament humà 2005 Catalunya segueix entre el grup de països d alt nivell de desenvolupament humà Se situa entre els 7 països del món amb una longevitat de la població

Más detalles

Les condicions de les beques s especifiquen en l Annex 1 d aquesta convocatòria.

Les condicions de les beques s especifiquen en l Annex 1 d aquesta convocatòria. CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA, dins la modalitat KA107 (mobilitats amb països associats) (CURS 2018-2019) La Universitat de Barcelona

Más detalles

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals INSTRUCCIONS MATRÍCULA 018-019 Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals PERÍODE Ordinari (automatrícula a través de Sigma) Alumnes de 1r curs (repetidors) i n curs: - 8 de juliol 1 Alumnes de 3r curs

Más detalles

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Versió: 1.0 Data: 19/01/2017 Elaborat: LlA-CC Gabinet Tècnic ETSAV INDEX Objectiu... 3 1. Rendiment global dels graus...

Más detalles

ESCOLA TÉCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA

ESCOLA TÉCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA ESCOLA TÉCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA b) Participació en el programa de mentors incoming. c) Matrícula en programa d'alt Rendiment Acadèmic (ARA) (Puntuació màxima de cada criteri) d) Altres 2 punts (Detall

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

24. EL PROGRAMA SÓCRATES-ERASMUS

24. EL PROGRAMA SÓCRATES-ERASMUS Contenido, notas explicativas y fuentes de información Se presenta en este capítulo un resumen estadístico relativo a la movilidad de los estudiantes universitarios dentro del Programa Erasmus en el curso

Más detalles

Màster en Docència universitària per a professorat novell

Màster en Docència universitària per a professorat novell Màster en Docència universitària per a professorat novell 6è Bienni, 2017-2019 www.ub.edu/ice/universitat/novells Presentació L Estatut de la Universitat de Barcelona (UB) estableix que la UB té com una

Más detalles

Què és el BATXIBAC?:

Què és el BATXIBAC?: gener 2017 Què és el BATXIBAC?: Un acord entre els governs de França I Espanya per tal que alguns alumnes, quan acabin el Batxillerat, tinguin la doble titulació de Batxiller i Baccalauréat Objectius:

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

Novedades Erasmus+ y Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV.

Novedades Erasmus+ y Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV. Novedades Erasmus+ y Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV http://www.opii.upv.es Estructura de RRII en la UPV GABINETE DEL RECTOR ÁREA DE ACCIÓN INTERNACONAL ÁREA DE COMUNICACIÓN ÁREA DE INTERCAMBIO

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

TAULES D'EQUIVALÈNCIA DE SISTEMES DE QUALIFICACIÓ UNIVERSITARIS ESTRANGERS I LA UNIVERSITAT D'ALACANT APLICATS EN LA FACULTAT DE DRET

TAULES D'EQUIVALÈNCIA DE SISTEMES DE QUALIFICACIÓ UNIVERSITARIS ESTRANGERS I LA UNIVERSITAT D'ALACANT APLICATS EN LA FACULTAT DE DRET TAULES D'EQUIVALÈNCIA DE SISTEMES DE QUALIFICACIÓ UNIVERSITARIS ESTRANGERS I LA UNIVERSITAT D'ALACANT APLICATS EN LA FACULTAT DE DRET Les equivalències s'han elaborat conforme al previst en el punt 5 dels

Más detalles

PROGRAMA DE BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER GRADO, PER ESTUDIANTS DE GRAU DE MOBILITAT INTERNACIONAL DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Curs )

PROGRAMA DE BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER GRADO, PER ESTUDIANTS DE GRAU DE MOBILITAT INTERNACIONAL DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Curs ) PROGRAMA DE BECAS IBEROAMÉRICA. SANTANDER GRADO, PER ESTUDIANTS DE GRAU DE MOBILITAT INTERNACIONAL DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (Curs 2018-2019) RESOLUCIÓ El dia 11 d abril de 2018 es van convocar vint-i-nou

Más detalles

Valoració (Puntuació màxima de cada criteri)

Valoració (Puntuació màxima de cada criteri) CONVOCATÒRIA ERASMUS ESTUDIS CURS 2018-19 ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D ENGINYERIA a) Nota mitjana de l expedient curs 2016/2017 b) Participació en el programa de mentors incoming. (Puntuació màxima de cada

Más detalles

PISA 2009: avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya

PISA 2009: avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya PISA 2009: avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya Ferran Ferrer (director) Alba Castejón Jose Luis Castel Adrià Zancajo Preguntes de recerca L alumnat de Catalunya obté puntuacions molt diferents

Más detalles

Èxit escolar i desigualtats Determinisme social o resiliència? XX Tribuna / Edu 21 Casa de la Cultura. Girona

Èxit escolar i desigualtats Determinisme social o resiliència? XX Tribuna / Edu 21 Casa de la Cultura. Girona Èxit escolar i desigualtats Determinisme social o resiliència? XX Tribuna / Edu 21 Casa de la Cultura. Girona Ferran Ferrer GIPE/UAB /6/212 Comparativa internacional i autonòmica (I) Percentatge d alumnes

Más detalles

BEQUES INTERNACIONALS D ENSENYAMENT SUPERIOR. Ministeri d Educació i Ensenyament Superior Sant Julià de Lòria, 29 de novembre del 2017

BEQUES INTERNACIONALS D ENSENYAMENT SUPERIOR. Ministeri d Educació i Ensenyament Superior Sant Julià de Lòria, 29 de novembre del 2017 BEQUES INTERNACIONALS D ENSENYAMENT SUPERIOR Ministeri d Educació i Ensenyament Superior Sant Julià de Lòria, 29 de novembre del 2017 Beques de Doctorat La convocatòria està oberta durant el primer semestre

Más detalles

REPÚBLICA TXECA. Charles University First Faculty. República Txeca

REPÚBLICA TXECA. Charles University First Faculty. República Txeca REPÚBLICA TXECA Charles University First Faculty Charles University First Faculty Praga,. Per accedir a la Facultat de Medicina amb més tradició de tota Europa Central, tan sols hauràs de superar una prova

Más detalles

#SOMUIB. oberts al món. Curs

#SOMUIB. oberts al món. Curs #SOMUIB oberts al món Curs 0-9 Disseny: Direcció de l Estratègia de Comunicació Interna i Promoció Institucional de la UIB. http://dircom.uib.cat/ Servei de Relacions Internacionals [ SRI ] La UIB, a través

Más detalles

JORNADES DE PORTES OBERTES 2018

JORNADES DE PORTES OBERTES 2018 JORNADES DE PORTES OBERTES 2018 On podeu trobar la informació d accés? A http://www.urv.cat/ca/estudis/graus/admissio/ podeu trobar informació sobre: PAU Preinscripció Notes de tall Matrícula http://www.urv.cat/ca/estudis/graus/informacio-

Más detalles

Tractam ent oficial de les llengües en els països de la Unió Europea i de l espai Schengen.

Tractam ent oficial de les llengües en els països de la Unió Europea i de l espai Schengen. Tractam ent oficial de les en els països de la Unió Europea i de l espai Schengen. Comparativa en el reconeixem ent de l oficialitat de les en relació a les pròpies més parlades de cada país. Segons dades

Más detalles

AJUDA PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013

AJUDA PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 NOVETAT (web): Convocatòria de places de mobilitat internacional d estudiants pel curs 2012/2013 (Erasmus Estudis, Erasmus Pràctiques, Convenis Generals, Convenis Específics, CINDA) amb el nou aplicatiu

Más detalles

CALENDARI DE TRÀMITS ACADÈMICS 2017/2018 Estudis de Grau ( Aprovat per la Comissió Permanent el 7 de juliol de 2017 )

CALENDARI DE TRÀMITS ACADÈMICS 2017/2018 Estudis de Grau ( Aprovat per la Comissió Permanent el 7 de juliol de 2017 ) CALENDARI DE TRÀMITS ACADÈMICS 2017/2018 Estudis de Grau ( Aprovat per la Comissió Permanent el 7 de juliol de 2017 ) ACCÉS Estudiants visitants Lliurament de sol licituds primer quadrimestre (Q1) presencialment

Más detalles

RESOLC: Primer.- Adjudicar les següents places de mobilitat: PAÍS DE DESTÍ: ALEMANYA. Universitat: Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg

RESOLC: Primer.- Adjudicar les següents places de mobilitat: PAÍS DE DESTÍ: ALEMANYA. Universitat: Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg En el marc de la convocatòria de places de mobilitat d intercanvi per estades d estudis amb universitats estrangeres amb les quals la Universitat de Barcelona ha signat convenis generals de mobilitats

Más detalles

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 (Aprovat en el Consell de Govern núm. 9/08 de 27 de novembre de 2008) Criteris generals: El calendari

Más detalles

UNIVERSITAT DE BARCELONA

UNIVERSITAT DE BARCELONA UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS PER MÀSTERS DE 60, 90 i 120 CRÈDITS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA (segon semestre curs 2018-2019) El

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

Emissió de rebuts de matrícula del curs

Emissió de rebuts de matrícula del curs Servei d Estudiants Universitat de València Rebuts de matrícula del curs 2018 2019 Contingut: Emissió de rebuts de matrícula del curs 2018 2019 Consulta de rebuts de matrícula Instruccions per al pagament

Más detalles

MOBILITAT ERASMUS A LA URV

MOBILITAT ERASMUS A LA URV MOBILITAT ERASMUS A LA URV 1 ERASMUS: què implica? Haver estat seleccionat prèviament pel coordinador/a de mobilitat. Obtenir ple reconeixement acadèmic dels estudis cursats a la universitat de destinació

Más detalles

Treballar a Europa XARXA EURES

Treballar a Europa XARXA EURES Treballar a Europa XARXA EURES EURES - European Employment Services, xarxa de col laboració dels serveis públics d ocupació en l Espai Econòmic Europeu. Objectiu: facilitar la lliure circulació de treballadors.

Más detalles

CURS BÀSIC EN MANEIG DEL TABAQUISME HISTÒRIA I EPIDEMIOLOGIA DEL TABAQUISME

CURS BÀSIC EN MANEIG DEL TABAQUISME HISTÒRIA I EPIDEMIOLOGIA DEL TABAQUISME CURS BÀSIC EN MANEIG DEL TABAQUISME HISTÒRIA I EPIDEMIOLOGIA DEL TABAQUISME Enric Rovira. Epidemiòleg Servei de Protecció de la Salut del Camp de Tarragona i Terres de l Ebre Agència de Salut Pública de

Más detalles

1) Movilidad de estudiantes para estudios hacia países del programa

1) Movilidad de estudiantes para estudios hacia países del programa MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE Unidad de Educación Superior ERASMUS+ CONVOCATORIA 2016 ACCIÓN CLAVE 1: MOVILIDAD DE LAS PERSONAS POR MOTIVOS DE APRENDIZAJE IMPORTES DE LAS AYUDAS DE LA MOVILIDAD

Más detalles

INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO

INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO Data: 11.07.18 Circular núm. 24 INTERESSATS/DES EN LA PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS DE TITULACIÓ DE JUDO TÍTOLS - Tècnic/a de Judo i Defensa Personal: Cicle Inicial Cicle Final - Tècnic/a Superior de Judo i

Más detalles

UNIVERSITAT DE BARCELONA

UNIVERSITAT DE BARCELONA UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCATÒRIA DE PLACES DE MOBILITAT PER A ESTADES D ESTUDIS EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS+ DE LA EACEA, dins la modalitat KA107 (mobilitats amb països associats) (CURS 2017-2018)

Más detalles

Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV.

Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV. Ayudas Económicas programa Erasmus+ en la UPV http://www.opii.upv.es Estructura de RRII en la UPV GABINETE DEL RECTOR ÁREA DE ACCIÓN INTERNACONAL ÁREA DE COMUNICACIÓN ÁREA DE INTERCAMBIO ACADÉMICO ÁREA

Más detalles

Qué es la movilidad académica?

Qué es la movilidad académica? CONVOCATORIA DE PLAZAS DE MOVILIDAD INTERNACIONAL 2018-2019 La Facultad de Comunicación y Relaciones Internacionales Blanquerna (FCRIB), Universitat Ramon Llull, en fecha 15 de noviembre de 2017, hace

Más detalles

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS

PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS PROVES D ACCÉS A LA UNIVERSITAT INSTITUT EUROPA CURS 2013-2014 La prova d accés a la universitat s estructura en dues fases: Fase general (obligatòria) Fase específica (voluntària) Els exàmens de les PAU

Más detalles

AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013

AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 AJUDA PER ALS ESTUDIANTS DE CENTRE ADSCRIT PER ACCEDIR AL NOU APLICATIU SOP CONVOCATÒRIA 2012/2013 Resum del procediment: 1. Selecciona la plaça que vols prioritzar des del Portal del SOP 2. Clica al link

Más detalles

Resumen total del municipio

Resumen total del municipio Ayuntamiento de ANDRATX Provincia de ILLES BALEARS Estadística en relación a la distribución de la población según su edad y sexo, agrupados por nacionalidades y total de municipio, correspondiente al

Más detalles