ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS"

Transcripción

1 ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS Capítol I: Normes de caràcter general Article 1: Àmbit d aplicació Aquesta ordenança regula la relació entre les persones i els animals del terme municipal de Santa Coloma de Gramenet, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida d ambdós, eliminar els possibles riscs sanitaris, així com, les molèsties que la tinença d animals puguin originar. Capítol II: Tinença d animals en general Article 2: Animals domèstics Amb caràcter general s autoritza la tinença d animals domèstics als habitatges o domicilis particulars sempre que: 1. Es garanteixi l absència de risc en l aspecte sanitari, referent tant als animals com a les persones que puguin ser afectades. 2. Que no es produeixi cap situació de perill o d incomoditat per a l animal o per a les persones en general. 3. Que es garanteixi la inexistència de molèsties per als veïns. 4. Que per la seva quantia no es pugui deduir que es tracta d una activitat econòmica. Article 3: Animals no domèstics La possessió d aus de corral, conills, coloms i d altres animals, estarà condicionada a l obtenció prèvia de llicència municipal, que s atorgarà discrecionalment ateses les circumstàncies establertes a l article anterior. Així mateix, podrà ser denegada o retirada quan les circumstàncies inicials no compleixin els requisits mínims, o aquests es modifiquin amb posterioritat a l atorgament de la llicència. Article 4: Animals salvatges o exòtics La tinença d animals salvatges o exòtics en captivitat, fora dels parcs zoològics o àrees destinades a aquesta finalitat, haurà de ser autoritzada expressament i requerirà l acompliment de les màximes condicions de seguretat i higiene i la total absència de perills i molèsties, i el compliment de la normativa vigent. La tinença sense autorització donarà lloc, com a mesura cautelar, al comís dels animals fins a la seva obtenció, i es procedirà al dipòsit d aquests en institucions o centres d acollida. Les despeses originades per la recollida, manutenció i vigilància seran a càrrec del propietari o posseïdor.

2 Capítol III: Obligacions dels propietaris o posseïdors Article 5: Els propietaris o posseïdors dels animals estaran obligats a proporcionar-los l alimentació i els tractaments sanitaris adequats per tal de prevenir i curar malalties, i a l aplicació de les mesures sanitàries preventives que es disposin amb caràcter general i facilitar-los un allotjament d acord amb les exigències pròpies de cada espècie. Els propietaris de gossos hauran de disposar de cartilla sanitària veterinària. Els propietaris de gossos estan obligats a inscriure el/s seu/s animal/s al cens caní municipal i a satisfer cada any la taxa fiscal que es determini. Així mateix, estan obligats a comunicar els canvis que esdevinguin, tals com canvi de domicili del propietari, canvi de propietari, mort de l animal, etc. En cas de tractar-se de gossos pertanyents a les races considerades potencialment perilloses, o els seus encreuaments (bullmastiff, doberman, dog argentí, dog de Bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull, de pressa canari, rottweiler, terrier staffordshire americà i tosa japonès), així com, gossos que han tingut episodis d agressions a persones o altres gossos i gossos que han estat ensinistrats per l atac i la defensa, hauran de presentar la documentació que fa referència al contracte de la pòlissa d assegurança de responsabilitat civil que cobreixi la indemnització dels danys que aquests animals puguin provocar a les persones i a altres animals. Els propietaris de gossos estan obligats a identificar el seu animal mitjançant un microxip o transponder homologat. A més del microxip o transponder hauran de dur la xapa amb el número del cens caní municipal, corresponent al municipi on resideixen habitualment. Al cens caní municipal, hi constaran les dades de l animal i del seu propietari. Article 6: Es prohibeix la utilització d animals en teatres, sales de festes, filmacions o activitats de propaganda, o en actes públics o privats, que suposi crueltat, dany, sofriment o degradació de l animal. Queda prohibit també realitzar actes públics o privats de baralles d animals o paròdies en els quals es mati, fereixi o hostilitzi els animals, així com els actes públics, no regulats legalment, l objectiu dels quals sigui la mort de l animal. Article 7: Els propietaris d animals que no desitgin continuar tenint-los o no puguin, hauran de lliurar-los al Servei Municipal encarregat de la seva recollida o a una Societat Protectora.

3 Article 8: Els animals que hagin ocasionat lesions a les persones o altres animals, i tots els que siguin sospitosos de tenir la ràbia, hauran de ser sotmesos al reconeixement sanitari del Servei Oficial Veterinari. El compliment d aquest precepte recaurà tant sobre el propietari o posseïdor de l animal, com sobre qualsevol altra persona que, en absència dels anteriors tingui coneixement dels fets. Article 9: Els propietaris o posseïdors d animals estaran obligats a facilitar als Agents Municipals la documentació necessària que acrediti la identificació i control sanitari dels animals i les visites domiciliàries pertinents per a la inspecció i observació del compliment de les presents ordenances. En tot cas, estaran obligats a aplicar aquelles mesures higiènico-sanitàries o de seguretat que les esmentades autoritats disposin. Article 10: De no estar autoritzada la tinença d animals a l habitatge s ordenarà mitjançant Decret d Alcaldia, la seva retirada i trasllat a un lloc adequat i la imposició de sancions si s escau, el propietari o posseïdor estarà obligat a l abonament de les despeses generades per aquest trasllat. Article 11: L autoritat municipal podrà retirar qualsevol animal del domicili particular, vivendes, locals, etc., quan el risc sanitari, la situació de perill i/o l existència de molèsties, així ho aconsellin, o bé, si el propietari o posseïdor dels mateixos no prenguin, en el termini màxim de deu dies, les mesures que se l indiquin. Aquests seran cedits a institucions benèfiques i/o seran sacrificats i destruïts. Es demanarà l autorització judicial si fos el cas. Capítol IV: Presència i convivència dels animals a la via pública Article 12: Els animals de propietat privada que circulin per la via pública hauran d anar acompanyats per persones majors d edat que puguin vigilar-los i conduir-los. Article 13: Quan es tracti de gossos a més de l anterior, hauran d anar proveïts de corretja o cadena i collar amb la xapa de control sanitari. L ús de morrió serà ordenat per l autoritat municipal quan les circumstàncies ho aconsellin, i mentre durin aquestes. En cas de tractar-se de gossos considerats potencialment perillosos, hauran d anar proveïts del corresponent morrió quan circulin per les vies públiques, a les parts comunes dels immobles col lectius, als transports públics i als llocs i als espais d ús públic en general i en cap cas poden ser conduïts per menors de setze anys.

4 Article 14: Es considera gos rodamón aquell que no tingui propietari conegut, i aquell que circuli sol per la via pública o sense collar amb xapa numerada de matrícula. Els gossos rodamóns seran recollits pels serveis municipals o organisme contractat per l Ajuntament per a aquesta tasca. En aquest supòsit, l Ajuntament s ha de fer càrrec de l animal i l ha de retenir fins que és recuperat, cedit en adopció o sacrificat, d acord amb allò que estableix la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals. És a dir, durant vuit dies si l animal no porta identificació; si la portés s avisarà al propietari i aquest té un termini de 10 dies per a la seva recollida. El propietari o posseïdor haurà d abonar les taxes fitxades a les ordenances fiscals de l Ajuntament, i les despeses originades per la recollida, manutenció i vigilància, abans de la retirada del mateix. Article 15: Queda expressament prohibida l entrada d animals en tots els establiments destinats a la fabricació, venda, magatzem, transports, manipulació i consum d aliments. S exceptuen d aquest cas els gossos pigall, que acompanyen els invidents. Article 16: Es prohibeix l entrada o circulació d animals en els locals d espectacles públics, esportius i culturals. S exceptuen els gossos pigall, per acompanyar els invidents. Article 17: Queda prohibit que els gossos dipositin les seves deposicions als jardins, parcs, vies públiques i, en general, en els llocs destinats al trànsit de vianants. Els propietaris d animals són els responsables de l eliminació d aquestes deposicions. L autoritat municipal podrà requerir el propietari o la persona que dugui al gos perquè procedeixi a retirar les deposicions de l animal. En cas que aquest requeriment no sigui atès podrà imposar-se la sanció pertinent. Capítol V: Sancions i faltes Article 18: Procediment per a la imposició de sancions Per a la imposició de sancions s instruirà el corresponent expedient. Prèviament a la imposició de qualsevol sanció es donarà vista del mateix als interessats, per tal que en el termini de deu dies presentin al legacions, documents i/o altres proves que creguin oportunes. Un cop finalitzat aquest termini i presentades les al legacions, documents o proves, o sense aquestes, es resoldrà en conseqüència per l Alcaldia-Presidència o pel Regidor en qui delegui.

5 Tot això, de conformitat amb els articles 105, c) de la Constitució Espanyola i l article 127 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, així com el Decret 278/1993, de 9 de novembre, sobre el procediment sancionador d aplicació als àmbits de competència de la Generalitat de Catalunya. Article 19: Sancions 1. Sense perjudici de les mesures cautelars establertes o que acordi l autoritat municipal, o la retirada del domicili, en el seu cas, les contravencions a les disposicions d aquesta ordenança es podran classificar d infraccions lleus, greus i molt greus. a) Les infraccions lleus seran sancionades amb multes de a pessetes. b) Les infraccions greus se sancionaran amb multes de a pessetes. c) I les molt greus de fins a pessetes. 2. Es considerarà com atenuant la circumstància que l infractor repari les deficiències comprovades, o els danys causats, en el termini que en cada cas assenyali l òrgan competent. En aquests casos es minorarà la quantia de la sanció pecuniària i es podrà arribar a la seva condonació mitjançant la substitució de la multa per una obligació positiva de fer. Article 20: Tipificació de les faltes. 1. Es consideren, en tot cas, faltes de caràcter lleu: a) La tinença d animals no domèstics (article 3) sense llicència. b) Portar un gos o gossos per la via pública sense corretja o cadena i collar amb xapa de cens caní municipal. c) La no inscripció dels mateixos al cens caní municipal. d) Qualsevol conducta anàloga o similars a les anteriors. 2. Es consideraran com a faltes de caràcter greu: a) La reiteració de les faltes de caràcter lleu. b) Maltractar els animals. c) No realitzar els tractaments sanitaris obligatoris als animals de companyia i no disposar de cartilla veterinària. d) Entrada dels animals a llocs especialment prohibits, als articles 14 i 15 d aquesta Ordenança. e) No recollir les deposicions de l animal a les vies públiques, carrers, parcs, places i fins i tot als pipicans. f) Qualsevol conducta anàloga o similar a les anteriors. 3. Es consideren, en tot cas, faltes de caràcter molt greu, les següents: a) Reiteració de les faltes de caràcter greu. b) La tinença d animals salvatges o exòtics (article 4) sense autorització. c) L incompliment del que s estableix a l article 7 d aquesta ordenança. d) Maltractar greument els animals o sotmetre ls a qualsevol altra pràctica que els irrogui sofriments o danys injustificats. e) Mantenir animals sense l alimentació necessària i/o en instal lacions inadequades des del punt de vista higiènico-sanitari. f) L abandó d un animal de companyia. g) Qualsevol altra conducta anàloga o similar a les anteriors.

6 Disposició Final: La present ordenança entrarà en vigor l endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província. Disposició Derogatòria: Queda derogada qualsevol altra ordenança o disposició municipal que reguli la tinença i circulació dels animals en general, dictada anteriorment per aquest Ajuntament i que s oposin al seu articulat.

CENS D ANIMALS DE COMPANYIA

CENS D ANIMALS DE COMPANYIA Carrer Sant Antoni, 13 08394 Sant Vicenç de Montalt Tel. 93 791 05 11 - Fax: 93 791 29 61 http://www.svmontalt.cat CENS D ANIMALS DE COMPANYIA Le registre d animals de companyia ens permet controlar la

Más detalles

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC. LLEI 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3060, pàg. 540, de 20.01.2000). NOTA. En aquest text s'han introduït

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS DOMÈSTICS DE COMPANYIA. TEXT REFÓS

ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS DOMÈSTICS DE COMPANYIA. TEXT REFÓS AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS DOMÈSTICS DE COMPANYIA. TEXT REFÓS PREÀMBUL. L entrada en vigor de la normativa legal següent: 1.- La Llei 10/1999, de 30

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL NÚM. 1.8 SOBRE LA TINENÇA D'ANIMALS DOMÈSTICS DE COMPANYIA

ORDENANÇA MUNICIPAL NÚM. 1.8 SOBRE LA TINENÇA D'ANIMALS DOMÈSTICS DE COMPANYIA ORDENANÇA MUNICIPAL NÚM. 1.8 SOBRE LA TINENÇA D'ANIMALS DOMÈSTICS DE COMPANYIA TITOL I.- OBJECTIU I ÀMBIT D APLICACIÓ Article 1. 1.1. Aquesta ordenança té per objecte la regulació, dins el terme municipal

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA ANIMALS

ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA ANIMALS ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA ANIMALS Pàgina 1 de 16 INDEX TÍTOL I. OBJECTIU I ÀMBIT D APLICACIÓ 3 Article 1 3 Article 2 3 TÍTOL II. DE LA TINENÇA D'ANIMALS 4 CAPÍTOL I. NORMES DE CARÀCTER GENERAL

Más detalles

ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre

ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre ORDRE FOM 2861/2012 de 13 de desembre (BOE núm. 5 de cinc de gener de 2013) per la qual es regula el control administratiu exigible per la realització de transport públic de mercaderies per carretera.

Más detalles

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017.

BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. BASES REGULADORES DE L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL, PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI BARRA DE BAR DURANT LA FESTA MAJOR 2017. L article 57.1 del Decret 336/1988, de 17 d octubre, pel que

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

ADMINISTRACIÓN MUNICIPAL ADMINISTRACIÓ MUNICIPAL

ADMINISTRACIÓN MUNICIPAL ADMINISTRACIÓ MUNICIPAL 31 DE MARÇ 2007 19 classificació: E. Nivell de complement de destí: 14. Complement específic: si. Titular: Marta Llort Prat. Sistema de provisió de les vacants: concurs. Número d ordre: 32. Lloc de treball:

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS Article 1. Llobet i Gibert de Vidreres és un organisme d assessorament, consulta, proposta i participació

Más detalles

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016

SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 SOL LICITUD SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA ANY 2016 MODELS DE DOCUMENTACIÓ PER SOL LICITAR SUBVENCIÓ EN RÈGIM DE CONCURRENCIA COMPETITIVA ADREÇADES AL FOMENT D INICIATIVES I PROPOSTES CULTURALS

Más detalles

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI PREÀMBUL NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI El servei de taxi constitueix un servei públic de viatgers amb vehicles d una capacitat fins a nou places, inclosa la persona que condueix, que s efectua

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE LLORET DE MAR

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE LLORET DE MAR ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE LLORET DE MAR TÍTOL I: OBJECTIU I ÀMBIT D APLICACIÓ Article 1: Objecte de l ordenança Article 2: Fonaments de dret Article

Más detalles

SOL LICITUD DE LLICÈNCIA PER LA TINENÇA/CONDUCCIÓ DE GOSSOS POTENCIALMENT PERILLOSOS

SOL LICITUD DE LLICÈNCIA PER LA TINENÇA/CONDUCCIÓ DE GOSSOS POTENCIALMENT PERILLOSOS Salut SOL LICITUD DE LLICÈNCIA PER LA TINENÇA/CONDUCCIÓ DE GOSSOS POTENCIALMENT PERILLOSOS Nom i cognoms DNI Domicili Població CP Tel Tel. mòbil Email Gos raça Nom del gos Número de xip Núm. placa censal

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE SANTA COLOMA DE FARNERS

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE SANTA COLOMA DE FARNERS ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE SANTA COLOMA DE FARNERS TÍTOL I: OBJECTIU I ÀMBIT D APLICACIÓ Article 1: Objecte de l ordenança Article 2: Fonaments de dret

Más detalles

Famílies nombroses i monoparentals. Targeta T-70/90

Famílies nombroses i monoparentals. Targeta T-70/90 Famílies nombroses i monoparentals Targeta T-70/90 Introducció 2 Segons el Decret de la Generalitat de Catalunya (DGC) 139/2010, d 11 d octubre: 1. Les persones membres de les famílies monoparentals i/o

Más detalles

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Comissió de Crisi per la Prescripció Infermera MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA Els representants de les infermeres catalanes reclamen al Govern l aprovació del marc normatiu autonòmic

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS DE L AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS DE L AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE GRAMENET ORDENANÇA REGULADORA DE LA TINENÇA D ANIMALS DE L AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE GRAMENET TÍTOL I: DISPOSICIONS GENERALS Article 1. Objecte Article 2. Àmbit d aplicació Article 3. Definicions Article 4.

Más detalles

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS

FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS FEDERACIÓ CATALANA D ESPORTS PER A DISMINUÏTS PSÍQUICS Olot TORN A: Sortida dia 23 de desembre a les 15:30h i tornada el dia 30 de desembre a les 19h. Preu federat actiu: 450 Preu plaça becada: 180 Preu

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DE LES RESERVES ESPECIALS D ESTACIONAMENT PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA

ORDENANÇA REGULADORA DE LES RESERVES ESPECIALS D ESTACIONAMENT PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA Data actualització: 14 d agost de 2013 ORDENANÇA REGULADORA DE LES RESERVES ESPECIALS D ESTACIONAMENT PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA Publicació text íntegre i aprovació definitiva en el Butlletí

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

Tàrrega, 20 de febrer de 2013 EL MEDICAMENT VETERINARI LA LLEI DEL MEDICAMENT

Tàrrega, 20 de febrer de 2013 EL MEDICAMENT VETERINARI LA LLEI DEL MEDICAMENT Tàrrega, 20 de febrer de 2013 EL MEDICAMENT VETERINARI LA LLEI DEL MEDICAMENT Montse Rosàs i Rodoreda Veterinària Servei d Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera Jornada Tècnica Comercialització

Más detalles

CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS

CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS 1r 2n CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS ------ CAUSES D EXTINCIÓ DE LES CONCESSIONS ADMINISTRATIVES ------- CONXA PUEBLA PONS CAP del SERVEI d ASSISTÈNCIA JURÍDICA LOCAL DIPUTACIÓ DE BARCELONA Causes

Más detalles

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012 Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris 1 d agost de 2012 Article 2: Definicions 1/2 Al efectes d aquest decret s enten per: Venda proximitat: venda de productes agroalimentaris

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari.

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari. DR ENGINYER ATANASI JORNET SL B65844540 Tel.93 246 61 92 info@atanasijornet.com www.atanasijornet.com F0015ACTREV00 Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL DE PROTECCIÓ, CONTROL I TINENÇA D ANIMALS

ORDENANÇA MUNICIPAL DE PROTECCIÓ, CONTROL I TINENÇA D ANIMALS ORDENANÇA MUNICIPAL DE PROTECCIÓ, CONTROL I TINENÇA D ANIMALS ÍNDEX PREÀMBUL. MOTIUS I JUSTIFICACIÓ... 5 ANTECEDENTS... 5 TÍTOL I. OBJECTE I ÀMBIT D APLICACIÓ... 6 Article 1r... 6 Article 2n... 6 Article

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS DOMÈSTICS A PINEDA DE MAR

ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS DOMÈSTICS A PINEDA DE MAR ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE TINENÇA D ANIMALS DOMÈSTICS A PINEDA DE MAR «CAPÍTOL 1 DISPOSICIONS GENERALS Article 1.- Objecte Les normes d aquesta Ordenança tenen per objecte regular la tinença i la circulació

Más detalles

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL

REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL REGISTRE A LES DIRECCIONS PROVINCIALS DE L INSS PER A L APLICACIÓ DE LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA DE JUBILACIÓ ANTICIPADA I PARCIAL Per a acollir-se a la clàusula de salvaguarda del Reial Decret-Llei 5/2013

Más detalles

Informació sobre la targeta T-Família

Informació sobre la targeta T-Família TARGETA T-Família Informació sobre la targeta T-Família Taula de contingut Nova targeta T-Família... 3 Disseny... 4 Àmbit tarifari d aplicació... 4 Sistema d emissió... 5 Reglament d utilització de la

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

Secció III. Altres disposicions i actes administratius AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Secció III. Altres disposicions i actes administratius AJUNTAMENT DE CALVIÀ Sec. III. - Pàg. 22112 Secció III. Altres disposicions i actes administratius AJUNTAMENT DE CALVIÀ 8274 Decret de batlia pel qual s'autortizan la presència i circulació de cans a les dues zones que es

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL NÚM. 6 REGULADORA DE CONVIVÈNCIA, DEFENSA I PROTECCIÓ ANIMAL A L ENTORN HUMÀ

ORDENANÇA MUNICIPAL NÚM. 6 REGULADORA DE CONVIVÈNCIA, DEFENSA I PROTECCIÓ ANIMAL A L ENTORN HUMÀ ORDENANÇA MUNICIPAL NÚM. 6 REGULADORA DE CONVIVÈNCIA, DEFENSA I PROTECCIÓ ANIMAL A L ENTORN HUMÀ EXPOSICIÓ DE MOTIUS L Ajuntament de Porreres reconeix els animals com a éssers dotats de sensibilitat tan

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines INSTRUCCIÓ 7/2003 DE 9 DE SETEMBRE DE LA DIRECCIÓ GENERAL D ENERGIA I MINES SOBRE PROCEDIMENT ADMINISTRATIU PER A L APLICACIÓ DEL REGLAMENT ELECTROTÈCNIC PER A BAIXA TENSIÓ. La disposició final tercera

Más detalles

Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la

Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Llei 11/2009 Índex Objecte i àmbit d aplicació, 3 Espectacles

Más detalles

Nº 27.- ORDENANÇA MUNICIPAL DE PROTECCIÓ DELS ANIMALS I REGULADORA DE LA SEVA TINENÇA.

Nº 27.- ORDENANÇA MUNICIPAL DE PROTECCIÓ DELS ANIMALS I REGULADORA DE LA SEVA TINENÇA. 1 Nº 27.- ORDENANÇA MUNICIPAL DE PROTECCIÓ DELS ANIMALS I REGULADORA DE LA SEVA TINENÇA. ARTICLE 1. OBJECTE ARTICLE 2. ÀMBIT D'APLICACIÓ ARTICLE 3. DEFINICIONS ARTICLE 4. EXCLUSIONS ARTICLE 5. OBLIGACIONS

Más detalles

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL LICITANT: NOM NIF REPRESENTANT: NOM NIF DADES PER A NOTIFICACIONS: Titular de l adreça: Adreça:

Más detalles

Ordenança Fiscal núm. 17

Ordenança Fiscal núm. 17 Ordenança Fiscal núm. 17 Taxa per subministrament d aigua potable Article 1.- Fonament i naturalesa. D acord amb els articles 133.2 l 142 de la Constitució i l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril,

Más detalles

El municipi de Vilallonga del Camp celebra el Carnaval el 10 de febrer de 2018.

El municipi de Vilallonga del Camp celebra el Carnaval el 10 de febrer de 2018. ANUNCI El ple d aquest ajuntament en sessió extraordinària del dia 29 de novembre de 2017 va aprovar les Bases de la rua de Carnaval del IV Concurs de Disfresses del 2018. L anunci es va publicar al Butlletí

Más detalles

LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE

LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE LA PROTECCIÓ DE LA PROPIA IMATGE LEGISLACIÓ aplicable: A) Art. 18.1 de la Constitució Espanyola. B) Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig de protecció civil a l honor, a la intimitat personal i familiar i

Más detalles

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS Descripció El Registre Municipal d Associacions de Cunit té per objecte facilitar el coneixement del nombre i naturalesa de les associacions existents al municipi, les

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

Llei 9/2000, de 7 de juliol, de regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya.

Llei 9/2000, de 7 de juliol, de regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya. Llei 9/2000, de 7 de juliol, de regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya. El President de la Generalitat de Catalunya Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo,

Más detalles

Normativa Municipal. sobre la tinença d'animals domèstics. Ajuntament de Mataró

Normativa Municipal. sobre la tinença d'animals domèstics. Ajuntament de Mataró 2004 Normativa Municipal sobre la tinença d'animals domèstics Ajuntament de Mataró ÍNDEX TÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS 2 TÍTOL II. DE LA TINENÇA D'ANIMALS 3 TÍTOL III. PRESÈNCIA D'ANIMALS A LA VIA PÚBLICA

Más detalles

NORMATIVA CAPÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS. Article 1. Àmbit d aplicació. Article 2. Determinacions del Pla especial

NORMATIVA CAPÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS. Article 1. Àmbit d aplicació. Article 2. Determinacions del Pla especial NORMATIVA NORMATIVA CAPÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS Article 1. Àmbit d aplicació L àmbit d aplicació el present Pla Especial es correspon amb l àmbit territorial del municipi de Tossa de Mar. Article

Más detalles

CAMPIONAT DE CATALUNYA

CAMPIONAT DE CATALUNYA CAMPIONAT DE CATALUNYA Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA Normes Reguladores Campionats de Catalunya i requisits de participació 1.- Introducció La Federació Catalana de Ball Esportiu

Más detalles

Tàrrega, 20 de febrer de 2013 REQUISITS I AUTORITZACIONS PER A LA COMERCIALITZACIÓ DE MEDICAMENTS VETERINARIS

Tàrrega, 20 de febrer de 2013 REQUISITS I AUTORITZACIONS PER A LA COMERCIALITZACIÓ DE MEDICAMENTS VETERINARIS Tàrrega, 20 de febrer de 2013 REQUISITS I AUTORITZACIONS PER A LA COMERCIALITZACIÓ DE MEDICAMENTS VETERINARIS Eva Soler Sellés Veterinària Servei d Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera

Más detalles

SEMINARI PROTOCOL D EMERGÈNCIES. Consultoria de Protecció de Dades

SEMINARI PROTOCOL D EMERGÈNCIES. Consultoria de Protecció de Dades Consultoria de Protecció de Dades Licitud del tractament Condicions del consentiment Responsabilitat del tractament Emergències Protocol d actuació LICITUD DEL TRACTAMENT Licitud: lleialtat i transparència

Más detalles

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits.

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Introducció Teniu oliveres i soleu elaborar oli amb què us abastiu. Però, els dubtes sorgeixen quan teniu excedents... Com

Más detalles

ORDENANÇA D ESTACIONAMENT REGULAT DE VEHICLES A LA VIA PÚBLICA

ORDENANÇA D ESTACIONAMENT REGULAT DE VEHICLES A LA VIA PÚBLICA ORDENANÇA D ESTACIONAMENT REGULAT DE VEHICLES A LA VIA PÚBLICA Article 1 La present ordenança té per objecte la regulació, en ús de les competències que atorguen a l'ajuntament l article 7 del Real Decret

Más detalles

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0.

Atenció sanitària. CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència. Serveis socioculturals i a la comunitat CFGM.APD.M02/0. Serveis socioculturals i a la comunitat Atenció sanitària CFGM.APD.M02/0.13 CFGM - Atenció a les persones en situació de dependència Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments MARTA BRUGUERA I MIRONÈS, Secretària de la Comissió Central de Subministraments CERTIFICO Que en la reunió d aquesta Comissió de 26 de juny de 2014, s ha acordat: ANTECEDENTS 1. En sessió de 28 de maig

Más detalles

Informació sobre la targeta T-12

Informació sobre la targeta T-12 TARGETA T-12 Informació sobre la targeta T-12 Taula de contingut Definició de la targeta T-12... 3 Característiques targeta T-12... 3 Disseny... 3 Adquisició i sistema de gestió i d emissió... 3 Preu de

Más detalles

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA ACTA DE LA REUNIÓ DE LA PROFESSORA ESPECIALISTA DE LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA AMB ELS PROFESSORS DE SECUNDÀRIA Data: 7 de novembre de 2013 Lloc: aula A01 de l edifici G. M. de Jovellanos Hora d inici:

Más detalles

Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes

Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes Impacte econòmic dels canvis de domicili social i fiscal de les empreses catalanes Novembre de 2017 Glossari AEAT: Agencia Estatal de Administración Tributaria ATC: Agència Tributària de Catalunya CA:

Más detalles

Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats

Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats Presentació El document que teniu a les mans és la Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats

Más detalles

Ciutat Vella activa el Pla Dintres, un nou procediment perquè els propietaris mantinguin les finques en bon estat de conservació

Ciutat Vella activa el Pla Dintres, un nou procediment perquè els propietaris mantinguin les finques en bon estat de conservació 31 de maig de 2012 Ciutat Vella activa el Pla Dintres, un nou procediment perquè els propietaris mantinguin les finques en bon estat de conservació» Iniciats els expedients en els 72 edificis en estat

Más detalles

Per optar a una llicència de barraques, les entitats hauran de complir els següents criteris.

Per optar a una llicència de barraques, les entitats hauran de complir els següents criteris. BASES REGULADORES DE L ATORGAMENT DE LLICÈNCIES PER A L OCUPACIÓ TEMPORAL DEL DOMINI PÚBLIC MITJANÇANT BARRAQUES AMB MOTIU DE LA FESTA MAJOR DE TORDERA 2016. Objecte: Les barraques de la Festa Major de

Más detalles

DEPARTAMENT D ECONOMIA I CONEIXEMENT

DEPARTAMENT D ECONOMIA I CONEIXEMENT 33950 Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5901 16.6.011 DEPARTAMENT D ECONOMIA I CONEIXEMENT ORDRE ECO/11/011 de 9 de juny per la qual s aproven els models d autoliquidació 650 65 i 653 de

Más detalles

Decret 187/2010, de 23 de novembre, sobre la inspecció tècnica dels edificis d habitatges

Decret 187/2010, de 23 de novembre, sobre la inspecció tècnica dels edificis d habitatges INSPECCIÓ TÈCNICA D EDIFICISD Decret 187/2010, de 23 de novembre, sobre la inspecció tècnica dels edificis d habitatges Generalitat de Catalunya Agència de l Habitatge de Catalunya EL EL PERQUÈ DE DE LA

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Sr. Sra. Nom/Raó social: Doc. identificatiu: Representant Nom: Doc. identificatiu: Dades per a notificacions Adreça electrònica: Telèfon mòbil: Titular de l adreça: Adreça (en cas de ser pers.

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet Data d anotació 1. Dades de la persona declarant 1r cognom 2n cognom Nom NIF 2. Càrrec Regidor/Regidora Personal directiu, eventual i/o funcionaris amb habilitació nacional. Especificació del càrrec: 3.

Más detalles

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració

Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Manual de l usuari. Servei de Pèrits judicials i tercers per l Administració Revisió 3 Data d aprovació 23.12.2009 Edició Desembre

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

04.JUL.17. El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada

04.JUL.17. El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada 04.JUL.17 El bar de les instal lacions esportives municipals: singularitats i tractament d'aquest punt de trobada Normativa titulars establiments alimentaris Normativa General (àmbit europeu) - Reglament

Más detalles

Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació

Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació Subdirecció General de Seguretat Industrial 14 de novembre de 2013 Aplicació a Catalunya de la nova ITC AEM 1 Algunes

Más detalles

Ajuntament de Maó. 6. Que la data, el lloc i l hora de la primera prova de l oposició serà la següent:

Ajuntament de Maó. 6. Que la data, el lloc i l hora de la primera prova de l oposició serà la següent: BOIB Num. 154 01-11-2008 203 Titular Suplent Antònia Amengual Vich, tècnica de medi ambient Francesc Font Molinas, tècnic d amdinistració especial Secretari Titular Llorenç Ferragut Reus, funcionari Aj.

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL DE CONTROL I TINENÇA D'ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE BLANES

ORDENANÇA MUNICIPAL DE CONTROL I TINENÇA D'ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE BLANES ORDENANÇA MUNICIPAL DE CONTROL I TINENÇA D'ANIMALS EN EL TERME MUNICIPAL DE BLANES TÍTOL I. Objectiu i àmbit d'aplicació Article 1. Objecte de l'ordenança Article 2. Fonaments de dret Article 3. Àmbit

Más detalles

AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ

AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ ORDENANÇA MUNICIPAL SOBRE GESTIÓ DE LES RUNES I RESIDUS DE LA CONSTRUCCIÓ. CAPÍTOL I.- DISPOSICIONS GENERALS Article 1r. Objecte La present Ordenança té per objecte regular la gestió controlada de terres,

Más detalles

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU

MODIFICACIÓ DELS REQUISITS PER L APLICACIÓ DE REGLES D INVERSIÓ DEL SUBJECTE PASSIU Per Reial Decret 828/2013, de 25 d octubre s han modificat diversos articles del Reglament de l IVA, que afecten a la justificació documental de l aplicació de les regles d inversió del subjecte passiu

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet

Manual de marca de l Ajuntament de L Hospitalet Convivència amb altres institucions i/o empreses privades b 75% de a 3b = a 5 b b a 2 b 2 b Aplicació en positiu Aplicació en anunci de comunicat oficial (b/n) El Servei de Participació Ciutadana i Civisme

Más detalles

JORNADES PRÀCTIQUES EN L APLICACIÓ DEL NOU REGLAMENT 2016/679 DE PROTECCIÓ DE DADES

JORNADES PRÀCTIQUES EN L APLICACIÓ DEL NOU REGLAMENT 2016/679 DE PROTECCIÓ DE DADES JORNADES PRÀCTIQUES EN L APLICACIÓ DEL NOU REGLAMENT 2016/679 DE PROTECCIÓ DE DADES Destinataris: Responsables del tractament de dades en les administracions locals de la província de Lleida Objectiu:

Más detalles

CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU

CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU 4ª JORNADA : REFLEXIONS PRÀCTIQUES SOBRE LES ACTUACIONS POSTERIORS DE VERIFICACIÓ, CONTROL, INSPECCIÓ I RÈGIM SANCIONADOR Diferència

Más detalles

Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d animals

Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d animals Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d animals Índex EXPOSICIÓ DE MOTIUS TÍTOL PRELIMINAR Disposicions generals Article 1. Objecte, àmbit d aplicació i finalitats Article 2. Definicions

Más detalles

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015 Nou marc d ordenació turística de Catalunya Barcelona, 14 de juliol de 2015 Antecedents En el marc del que ens indica el Pla Estratègic de Turisme 2013-2016 i segons la Llei de simplificació administrativa,

Más detalles

CAMPIONAT DE CATALUNYA. Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA CAMPIONAT DE CATALUNYA WHEELCHAIR CAMPIONAT DE CATALUNYA DOWN

CAMPIONAT DE CATALUNYA. Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA CAMPIONAT DE CATALUNYA WHEELCHAIR CAMPIONAT DE CATALUNYA DOWN CAMPIONAT DE CATALUNYA Estàndards & Llatins COPA CATALUNYA COPA FEDERACIÓ CATALANA CAMPIONAT DE CATALUNYA WHEELCHAIR CAMPIONAT DE CATALUNYA DOWN Normes Reguladores Campionats de Catalunya i requisits de

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL PER A LA PREVENCIÓ I LLUITA DE LA PLAGA DEL MORRUT ROIG DE LES PALMERES

ORDENANÇA MUNICIPAL PER A LA PREVENCIÓ I LLUITA DE LA PLAGA DEL MORRUT ROIG DE LES PALMERES ORDENANÇA MUNICIPAL PER A LA PREVENCIÓ I LLUITA DE LA PLAGA DEL MORRUT ROIG DE LES PALMERES CAPÍTOL I DISPOSICIONS GENERALS Article 1. Objecte L'objecte de la present Ordenança Municipal és adoptar les

Más detalles

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO

BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO Suplement en llengua catalana al núm. 180 Dilluns 29 de juliol de 2013 Secc. I. Pàg. 1 I. DISPOSICIONS GENERALS MINISTERI DE LA PRESIDÈNCIA 8239 Ordre PRE/1435/2013, de 23 de juliol, per la qual es desplega

Más detalles

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1 Neteja i manteniment del coll d Estenalles. E.2 Neteja i manteniment de l oficina del parc a la Mata. E.4. Del seguiment

Más detalles

INSTRUCCIÓ GENERAL: SISTEMA DE PRESTACIÓ DE MESURES ALTERNATIVES EDUCATIVES

INSTRUCCIÓ GENERAL: SISTEMA DE PRESTACIÓ DE MESURES ALTERNATIVES EDUCATIVES INSTRUCCIÓ GENERAL: SISTEMA DE PRESTACIÓ DE MESURES ALTERNATIVES EDUCATIVES ORDENANÇA MUNICIPAL DE CIVISME I CONVIVÈNCIA CIUTADANA Segon esborrany (març 2008) ÍNDEX EXPOSICIÓ DE MOTIUS... 3 CAPÍTOL I.

Más detalles

AJUNTAMENT D ASCÓ (RIBERA D EBRE)

AJUNTAMENT D ASCÓ (RIBERA D EBRE) BASES REGULADORES DE SUBVENCIONS PER AL FOMENT DE LES EXPLOTACIONS AGRÍCOLES PRIMERA. FINALITAT Fomentar el sector primari: incrementar la superfície agrícola per tal d afavorir la recuperació de terrenys

Más detalles

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte

Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport. Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte Conselleria d Educació, Investigació, Cultura i Esport RESOLUCIÓ de 4 de desembre de 2015, del director general de Política Educativa, per la qual resol la convocatòria del concurs d assignacions i ajudes

Más detalles

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR

GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR GUIA CAPITALITZACIÓ DE L ATUR 0 Índex 1. Què és la capitalització de l atur? Pàg. 2 2. Requisits Pàg. 3 3. Com i qui pot beneficiar se? Pàg. 4 4. Tràmits i documentació per a la sol licitud Pàg. 6 5. Informació

Más detalles

Ordenança de Preus Públics núm Preu públic per la prestació dels serveis de l'escola Municipal de Música

Ordenança de Preus Públics núm Preu públic per la prestació dels serveis de l'escola Municipal de Música Ordenança de Preus Públics núm. 3.8. Preu públic per la prestació dels serveis de l'escola Municipal de Música Article 1. Fonament i naturalesa De conformitat amb el que es preveu en l'article 127, en

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TINENÇA D'ANIMALS DE BARBERÀ DEL VALLÈS

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TINENÇA D'ANIMALS DE BARBERÀ DEL VALLÈS ORDENANÇA REGULADORA DE LA TINENÇA D'ANIMALS DE BARBERÀ DEL VALLÈS 1 ÍNDEX. Preàmbul...Pag.3 Títol preliminar. Disposicions generals...pag.3 Títol I. De la tinença i criança d animals...pag.5 Títol II.

Más detalles

4.- ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DELS PREUS PÚBLICS DE L AJUNTAMENT DE CUNIT

4.- ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DELS PREUS PÚBLICS DE L AJUNTAMENT DE CUNIT 4.- ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DELS PREUS PÚBLICS DE L AJUNTAMENT DE CUNIT Article 1. FONAMENT LEGAL En ús de les facultats articulades pels 133.2 i 142 de la Constitució, per l article 106 de la Llei

Más detalles

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres La normativa i la regulació dels abocaments Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres Departament d Autoritzacions d Abocaments Dimecres, 14 d abril de 2010 1 Què és un abocament

Más detalles

(Aprovada pel Ple de data i publicada en el BOP de Girona núm. 114 de data 25 d'agost de 2000)

(Aprovada pel Ple de data i publicada en el BOP de Girona núm. 114 de data 25 d'agost de 2000) (Aprovada pel Ple de data 30-06-2000 i publicada en el BOP de Girona núm. 114 de data 25 d'agost de 2000) ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA CONSTRUCCIÓ DE VORERES I LA NETEJA I TANCAMENT DE TERRENYS.

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Acord de 30 d agost de 20 de la Junta de Mèrits i Capacitats de la convocatòria de concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament de

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL PER A LA PREVENCIÓ I LLUITA A LA PLAGA DEL MORRUT ROIG DE LES PALMERES (Rhynchophorus ferrugineus)

ORDENANÇA MUNICIPAL PER A LA PREVENCIÓ I LLUITA A LA PLAGA DEL MORRUT ROIG DE LES PALMERES (Rhynchophorus ferrugineus) ORDENANÇA MUNICIPAL PER A LA PREVENCIÓ I LLUITA A LA PLAGA DEL MORRUT ROIG DE LES PALMERES (Rhynchophorus ferrugineus) Art. 1 OBJECTE L objectiu d aquesta ordenança municipal és establir mesures de prevenció

Más detalles

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016.

NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. NORMES DE COTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL PER A L ANY 2016. El passat 30 de gener, el Butlletí Oficial de l Estat, publicava l Ordre ESS/70/2016, de 29 de gener, per la que es desenvolupen les normes

Más detalles

INCOMPLIMENT DELS TERMINIS M À X IM S I REPERCUSIONS PER A LES P E R S O N E S BENEFICIÀRIES

INCOMPLIMENT DELS TERMINIS M À X IM S I REPERCUSIONS PER A LES P E R S O N E S BENEFICIÀRIES PROCEDIMENT DE RECONEXEMENT DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA I DEL DRET A LES PRESTACIONS QUE RECONEIX LA LLEI 39/2006 DE PROMOCIÓ DE L A U TO N O M IA PERSONAL I D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA INCOMPLIMENT DELS

Más detalles

CAMPANYA RECOLLIDA DE MOSTRES DE GELATS I ORXATES. Juliol 2015 ÍNDEX

CAMPANYA RECOLLIDA DE MOSTRES DE GELATS I ORXATES. Juliol 2015 ÍNDEX Àrea de Serveis Personals, Benestar i Famílies Servei de Salut Pública, Acció Comunitària i Atenció als Consumidors CAMPANYA RECOLLIDA DE MOSTRES DE GELATS I ORXATES Juliol 2015 ÍNDEX 1. INTRODUCCIÓ...

Más detalles