LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS"

Transcripción

1 LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa

2 LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC, sobre la prevenció i el control integrats de la contaminació. Marca un nou sistema de tramitació administrativa de totes les activitats productives, elaborada des del departament de medi Ambient. És aplicable a totes aquelles activitats susceptibles de tenir incidència ambiental i en la seguretat i salut de les persones i els animals.

3 RECULL NORMATIU Directiva 96/61/CE, de 24 de setembre de 1996, relativa a la prevenció i el control integrats de la contaminació. Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l Administració Ambiental del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Decret 136/1999, de 18 de maig, pel qual s aprova el Reglament general de desplegament de la Llei 3/1998, de la Generalitat de Catalunya.

4 QUÈ COMPORTA LA NOVA LLEI? - 1 Una autorització no indefinida per a una major protecció mediambiental : la nova normativa preveu controls periòdics i revisions de les autoritzacions i llicències (aquestes darreres per tal d anar adequant les característiques de l activitat a les noves condicions i normatives mediambientals). Es parla, no tant sols de límits d emissió i immissió, sinó també de les millors tècniques disponibles, tècnica i econòmicament viables: adequació de les activitats a les millors condicions de protecció mediambiental.

5 QUÈ COMPORTA LA NOVA LLEI? - 2 Les activitats es classifiquen dintre de tres annexos, segons la seva potencial incidència ambiental, i la seva tramitació serà diferent segons a l annex en el que es trobi l activitat : Annex I : activitats amb elevada incidència ambiental potencial. Annex II (II.1 i II.2) : activitats amb moderada incidència ambiental potencial, moderada alta i moderada baixa, respectivament. Annex III : activitats amb baixa incidència ambiental potencial. El procediment administratiu per a activitats de cada annex serà diferent.

6 QUÈ COMPORTA LA NOVA LLEI? - 3 En la tramitació de les activitats, el titular es troba amb un únic interlocutor, que gestiona tots els tràmits i autoritzacions (l Ajuntament o la Oficina de Gestió Unificada del Departament de Medi Ambient) : per al ciutadà hi ha una finestreta única. Es fixen terminis de resolució de les autoritzacions i llicències, d 1, 4 o 6 mesos, segons a l annex on es trobi inclòs l activitat : s aplica la figura administrativa de silenci administratiu positiu.

7 QUÈ COMPORTA LA NOVA LLEI? - 4 Amb el permís ambiental s inclouen els permisos en totes les matèries, és a dir, residus, abocaments, protecció contra incendis,. : és una autorització única. Es fa una gestió dels controls externalitzada: els controls inicials i periòdics i les revisions són realitzats per Entitats Ambientals de Controls (EACs), acreditades pel Departament de Medi Ambient (ECA, ICICT,sa,.).

8 TIPOLOGIA DE PERMISOS AMBIENTALS El permisos ambientals de les activitats reben diferent nom segons l annex en el què es trobi inclosa l activitat : AUTORITZACIÓ AMBIENTAL, per a activitats de l annex I. LLICÈNCIA AMBIENTAL, per a activitats de l annex II. REGIM DE COMUNICACIÓ o LLICÈNCIA D OBERTURA D ESTABLIMENTS (si l Ajuntament així ho té normatitzat en una ordenança municipal), per a activitats de l annex III.

9 QUINA ADMINISTRACIÓ AUTORITZA? - 1 Per activitats de l annex I, autoritza el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, amb informe vinculant en matèries de competència municipal per part de l Ajuntament. Per activitats de l annex II.1, autoritza l Ajuntament amb informe vinculant del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Per activitats l annex II.2, autoritza l Ajuntament amb informe vinculant del Consell Comarcal (municipis < hab.).

10 QUINA ADMINISTRACIÓ AUTORITZA? - 2 Per activitats de l annex III, autoritza l Ajuntament. Les competències municipals són els temes relacionats amb sorolls, olors, pols, radiacions ionitzants,. Malgrat tot, l Ajuntament pot informar en activitats de l annex I i II, sobre qualsevol altre tema, tot i que el seu informe només és vinculant en els temes de competència municipal.

11 CONTROLS DE LES ACTIVITATS Les activitats de l annex I i II hauran de comprovar l adequació inicial i continuada de les condicions de l autorització i de la llicència, respectivament, mitjançant un control inicial en el moment de posar-se en marxa i posteriors controls periòdics. Les activitats de l annex III hauran de comprovar l adequació ales condicions del permís ambiental mitjançant controls periòdics. Aquests controls hauran de ser realitzats per EACs acreditades.

12 REVISIONS DE LLICÈNCIES I AUTORITZACIONS Les autoritzacions i llicències ambientals resten subjectes a revisió, en els aspectes ambientals, per tal d anar adequant les activitats a les noves normatives i requeriments ambientals i a les millors tècniques disponibles. En aquestes revisions podran variar-se els límits d emissió i altres condicions del permís ambiental. Podran ser periòdiques o anticipades (d ofici per l'administració competent). Les revisions seran realitzades per les EACs mitjançant una avaluació ambiental.

13 EL RÈGIM D AUTORITZACIÓ AMBIENTAL Aplicable a l obertura i modificacions substancials d activitats de l annex I. La sol.licitud es presenta a l Ajuntament, que la tramet a l OGAU (Oficina de gestió ambiental unificada) i autoritza el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. El termini màxim de resolució és de 6 mesos. Els controls periòdics són cada 2 anys. La revisió ambiental és cada 8 anys.

14 EL RÈGIM DE LLICÈNCIA AMBIENTAL Aplicable a l obertura i modificacions substancials d activitats de l annex II. La sol.licitud es presenta a l Ajuntament, amb informe vinculant del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya (annex II.1) o del Consell Comarcal (annex II.2) i autoritza l Ajuntament. El termini màxim de resolució és de 4 mesos. Els controls periòdics són cada 4 anys, en activitats de l annex II.1 i cada 5, en activitats de l annex II.2. La revisió ambiental és cada 8 anys.

15 EL RÈGIM DE COMUNICACIÓ Aplicable a l obertura d activitats de l annex III. La sol.licitud es presenta a l Ajuntament. No cal obtenir permís previ. L activitat es pot iniciar un mes desprès d haver presentat la comunicació. Els controls periòdics són cada 5 anys No hi ha revisions ambientals. Hi ha ajuntaments que han substituït el règim de comunicació pel de llicència d obertura d establiments.

16 EL RÈGIM DE LLICÈNCIA D OBERTURA D ESTABLIMENTS Aplicable a l obertura d activitats de l annex III. Cal aplicar aquest règim mitjançant una ordenança municipal. La sol.licitud s ha de presentar a l ajuntament i és resol abans de l inici de l activitat, de manera semblant al sistema seguit fins abans de la nova Llei IIAA. Cal resoldre en dos mesos. La periodicitat del controls periòdics és determina per reglament. No hi ha revisions ambientals.

17 BIBLIOGRAFIA Manual sobre la Llei 3/1998 de la intervenció integral de l Administració ambiental del Departament de Medi Ambient de la generalitat de Catalunya. Llei 3/1998, de 18 de maig, de la intervenció integral de l Administració ambiental de la generalitat de Catalunya. Decret 136/1999, de 18 de maig, pel qual s aprova el Reglament general de desplegament de la Llei 3/1998

LOGO LLEI PCAA. Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona

LOGO LLEI PCAA. Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona LOGO LLEI PCAA Xavier Nicolau, Cap de l OGAU de Barcelona Index 1 - MARC NORMATIU BÀSIC 2 - FONAMENTS DE LA LLEI 3/1998 3 ADEQUACIONS/INCORPORACIONS 4 PRINCIPALS INNOVACIONS 5 ELS NOUS ANNEXOS 1- MARC

Más detalles

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS ESQUEMA DE LA PRESENTACIÓ Necessitat de la llicència municipal Breu introducció històrica Marc normatiu Tipus d autorització municipal Llicència ambiental Règim de comunicació

Más detalles

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA).

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). Aprovada pel plenari del consell Municipal de l abril de 2001. Publicada a maig de 2001.

Más detalles

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres La normativa i la regulació dels abocaments Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres Departament d Autoritzacions d Abocaments Dimecres, 14 d abril de 2010 1 Què és un abocament

Más detalles

LLEI 20/2009, DE 4 DE DESEMBRE, DE PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS

LLEI 20/2009, DE 4 DE DESEMBRE, DE PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient i Habitatge Direcció General de Qualitat Ambiental LLEI 20/2009, DE 4 DE DESEMBRE, DE PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES (publicada en el DOGC 5524

Más detalles

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades

El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades El paper de les EC s en la realització d Inspeccions Ambientals Integrades Rodrigo Radovan - Global Business Development Manager Industrial Services TÜV Rheinland International Foment del Treball Nacional

Más detalles

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme

APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme APLICATIU DE GESTIÓ D INFORMACIÓ D ACTIVITATS (GIA) Oficina d Activitats i Urbanisme GIA: principals característiques El Gestor d'informació d'activitats (GIA) és un aplicatiu informàtic amb tecnologia

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

Verificació i control d activitats comunicades

Verificació i control d activitats comunicades Verificació i control d activitats comunicades! Ajuntament Sant Celoni Anna Comella Munmany Advocada! Diputació de Barcelona - Maig 2014 Art. 84ter LBRL (redacció donada per la Ley 2/2011, de Economia

Más detalles

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals

La nova directiva d emissions industrials El rol dels BREF en relació als límits d emissió de les autoritzacions ambientals La nova directiva d emissions industrials El rol dels en relació als límits d emissió Col legi Oficial d Enginyers Industrials Barcelona 25.01.2010 PER QUÈ REVISAR LA DIRECTIVA IPPC? La directiva IPPC

Más detalles

Normativa. Estat espanyol i altres Ordenances a Catalunya (excepte Lliçà de Vall, Riudellots de la Selva i Banyoles)

Normativa. Estat espanyol i altres Ordenances a Catalunya (excepte Lliçà de Vall, Riudellots de la Selva i Banyoles) Normativa Estat espanyol i altres Ordenances a Catalunya (excepte Lliçà de Vall, Riudellots de la Selva i Banyoles) Estat espanyol Constitució espanyola: Art. 18. Dret a la intimitat personal i familiar

Más detalles

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS Descripció El Registre Municipal d Associacions de Cunit té per objecte facilitar el coneixement del nombre i naturalesa de les associacions existents al municipi, les

Más detalles

JORNADA TÈCNICA SOBRE ACTIVITATS PORTUÀRIES: AUTORITZACIONS AMBIENTALS. TRAMITACIONS

JORNADA TÈCNICA SOBRE ACTIVITATS PORTUÀRIES: AUTORITZACIONS AMBIENTALS. TRAMITACIONS : AUTORITZACIONS AMBIENTALS. TRAMITACIONS Barcelona, 25 de setembre de 2013 Xavier Nicolau Tarrats Cap de l Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Barcelona 1 Índex 1. Marc Normatiu en què s enquadren

Más detalles

COMUNICACIÓ DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA

COMUNICACIÓ DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA COMUNICACIÓ DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA Fitxa del tràmit Nom del tràmit: Comunicació de modificació no substancial d un establiment i/o un

Más detalles

COMUNICACIÓ PRÈVIA DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA

COMUNICACIÓ PRÈVIA DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA COMUNICACIÓ PRÈVIA DE MODIFICACIÓ NO SUBSTANCIAL D UN ESTABLIMENT I/O D UN ESPECTACLE O ACTIVITAT RECREATIVA Fitxa del tràmit Nom del tràmit: Comunicació prèvia de modificació no substancial d un establiment

Más detalles

PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU

PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU ISABEL ALONSO Cap de l, 1 de juny i 14 de setembre de 2011 0. Situació de partida Tractament inicial: relacions privades Les activitats

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho RESOLUCIÓN de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental por la que se procede al cambio de titularidad de la autorización ambiental integrada número 493/AAI/CV, así como de la autorización

Más detalles

CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU

CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU 4ª JORNADA : REFLEXIONS PRÀCTIQUES SOBRE LES ACTUACIONS POSTERIORS DE VERIFICACIÓ, CONTROL, INSPECCIÓ I RÈGIM SANCIONADOR Diferència

Más detalles

Reglament municipal /Bases reguladores de les prestacions socials o serveis socials

Reglament municipal /Bases reguladores de les prestacions socials o serveis socials jul-15 PRODUCTE //EMISSOR MODALITAT FINALITAT NORMA REGULADORA CONSENTIMENT DG CADASTRE 1. Dades cadastrals 1. Prestacions socials, Serveis socials i Assessorament en serveis socials Reglament municipal

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient Resolució de 6 de febrer de 2003, per la qual s'atorga l'autorització ambiental per a la legalització i ampliació d una explotació porcina i bovina en el terme municipal de Puig-Reig sol licitada per l

Más detalles

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015

Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI. Entitats sense ànim de lucre 2015 Treball i Formació per a persones beneficiàries de la RMI Entitats sense ànim de lucre 2015 Objecte: El Programa Treball i Formació subvenciona la realització d accions d experiència laboral (contracte

Más detalles

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona 21 de Novembre de 2011 CONFERÈNCIA David Jiménez Serveis Tècnics CETIB Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres (ORPIMO) (va entrar en vigor l 1 d Octubre de 2011) Què

Más detalles

PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC. Andorra la Vella, 30 d agost de 2017

PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC. Andorra la Vella, 30 d agost de 2017 PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC Andorra la Vella, 30 d agost de 2017 PROJECTE DE LLEI DELS SERVEIS DE PAGAMENT I EL DINER ELECTRÒNIC El projecte de Llei dels serveis de

Más detalles

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO Pàgina: 1 / 5 ÍNDEX: 1. OBJECTE 2. ABAST 3. REFERÈNCIES 4. DEFINICIONS 5. RESPONSABILITATS 6. DESENVOLUPAMENT 7. DOCUMENTS I REGISTRES 8. HISTÒRIC DE MODIFICACIONS Procediment aprovat pel Director de Promoció

Más detalles

PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. Els procediments d intervenció i la seva relació amb altres procediments sectorials

PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. Els procediments d intervenció i la seva relació amb altres procediments sectorials NORMATIVA. TRAMITACIÓ PROCEDIMENTS ACTIVITATS PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. Els procediments d intervenció i la seva relació amb altres procediments sectorials MONTSE ESCUDE OFICINA

Más detalles

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN LA COMUNIDAD VALENCIANA (pp. 2-3) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A LA COMUNITAT VALENCIANA (pp.

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN LA COMUNIDAD VALENCIANA (pp. 2-3) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A LA COMUNITAT VALENCIANA (pp. REVISTA CATALANA DE DRET AMBIENTAL Vol. IV Núm. 2 (2013): 1 6 - Crònica - DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN LA COMUNIDAD VALENCIANA (pp. 2-3) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A LA COMUNITAT VALENCIANA (pp.

Más detalles

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades Confidencialitat Principi ètic en virtut del qual un metge no pot revelar cap informació obtinguda en el curs de l'assistència

Más detalles

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA

MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA MODEL - SOL LICITUD DE TRANSMISSIÓ DE LLICÈNCIA 1. DADES DEL TRANSMITENT I TITULAR ACTUAL DE L ACTIVITAT Dades del titular: Representant: Adreça de notificacions: Adreça Telèfon Fax E-mail 2. DADES DE

Más detalles

6. LEGISLACIÓ AMBIENTAL

6. LEGISLACIÓ AMBIENTAL 6. LEGISLACIÓ AMBIENTAL Es pot considerar que la preocupació de les grans empreses pel medi ambient comença en els països més avançats en la dècada dels seixanta, i és paral lel a aquesta atenció a la

Más detalles

GESTIO DE RESIDUS. Ernest Valls. Ajuntament de Tortosa

GESTIO DE RESIDUS. Ernest Valls. Ajuntament de Tortosa GESTIO DE RESIDUS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa COMPETÈNCIES MUNICIPALS La Llei Reguladora de les Bases del Règim Local i la Llei Municipal de Règim Local de Catalunya enumera el llistat de competències

Más detalles

Què haig de fer per legalitzar la recol lecció i venda directa de mel?

Què haig de fer per legalitzar la recol lecció i venda directa de mel? Què haig de fer per legalitzar la recol lecció i venda directa de mel? Introducció En aquesta fitxa mirem de resoldre els dubtes sobre la producció i comercialització de la mel. A partir de quantes arnes

Más detalles

Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa

Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa Jornada tècnica control d emissions en combustió de biomassa Instrucció tècnica de prevenció i control de les emissions en instal lacions de combustió de biomassa Sant Cugat del Vallès 14 de desembre de

Más detalles

Àrea d Hisenda i Gestió Municipal

Àrea d Hisenda i Gestió Municipal Àrea d Hisenda i Gestió Municipal Girona, 27 de juny de 2012 Regidoria d Hisenda i Règim Interior 1. Reorganització de l administració i de la gestió El nou govern ha reestructurat l'organització municipal

Más detalles

Direcció General de Qualitat Ambiental

Direcció General de Qualitat Ambiental Expt. 093/14 IPPC Resolución de 11 de noviembre de 2014, de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica la autorización ambiental integrada otorgada al Consorcio para la gestión de

Más detalles

Annex I. Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit d Eivissa per a l any 2017

Annex I. Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit d Eivissa per a l any 2017 Annex I Sol licitud d ajuda econòmica individual per a persones amb discapacitat a l àmbit 1. AJUDES QUE SE SOL LICITEN Concepte Quantia 2. DADES DE LA PERSONA AMB DISCAPACITAT Cognoms i nom DNI / NIE

Más detalles

LA LLEI 3/1998, DE 27 DE FEBRER, D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL.

LA LLEI 3/1998, DE 27 DE FEBRER, D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL. LLEI 20/2009, DE 4 DE DESEMBRE, DE PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS, AMB LES MODIFICACIONS INTRODUÏDES PER LA LLEI 9/2011, DEL 29 DE DESEMBRE, DE PROMOCIÓ DE L ACTIVITAT ECONÒMICA Directiva

Más detalles

Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns%

Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns% Grafitinet C/Orient,78084planta1 08172SantCugatdelVallés Tel:935830437 Fax:935879739 Email:info@grafitinet.net Páginaweb:www.grafitinet.net Breu%guia%sobre%baixa%tensió%i%comunitats%de%veïns% Què són les

Más detalles

Dirección General de Calidad Ambiental

Dirección General de Calidad Ambiental Dirección General de Calidad Ambiental CIUTAT ADMINISTRATIVA 9 D'OCTUBRE TORRE 1 Expte. Nº 013/06 IPPC SPCIC/SMG Resolución de la Dirección General de Calidad Ambiental por la que se procede al cambio

Más detalles

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER A SOL LICITAR UN PERMÍS D ACTIVITATS Instància degudament emplenada. Sol licitud paral lela de llicència municipal d obres per adequació del local. Sol licitud de compatibilitat

Más detalles

Llei 9/2014 de la seguretat industrial dels establiments, les instal lacions i els productes Nou Procediment de tramitació

Llei 9/2014 de la seguretat industrial dels establiments, les instal lacions i els productes Nou Procediment de tramitació Llei 9/2014 de la seguretat industrial dels establiments, les instal lacions i els productes Nou Procediment de tramitació Octubre 2014 Canal Empresa és el portal de la Generalitat adreçat a les empreses,

Más detalles

El teu esforç compta!

El teu esforç compta! El teu esforç compta! Nous informes d estrangeria per acreditar la integració i l adequació de l habitatge Nuevos informes de extranjería para acreditar la integración y la adecuación de la vivienda www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/immigracio/estrangeria

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments

Generalitat de Catalunya Departament d Economia i Coneixement Comissió Central de Subministraments MARTA BRUGUERA I MIRONÈS, Secretària de la Comissió Central de Subministraments CERTIFICO Que en la reunió d aquesta Comissió de 26 de juny de 2014, s ha acordat: ANTECEDENTS 1. En sessió de 28 de maig

Más detalles

Seguretat informàtica

Seguretat informàtica Informàtica i comunicacions Seguretat informàtica CFGM.SMX.M06/0.09 CFGM - Sistemes microinformàtics i xarxes Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada

Más detalles

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 Servei Responsable: Participació Altres serveis que hi col laboren: --- --------------------------------------------------------------- NOM

Más detalles

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L Procediment que cal seguir per a la tramitació de tot l expedient ALTA DE L EXPEDIENT 1 OBTENCIÓ DOCUMENTACIÓ

Más detalles

TALLER D ENGINYERIA AMBIENTAL, SL Introducció

TALLER D ENGINYERIA AMBIENTAL, SL Introducció PART 0 INTRODUCCIÓ TALLER D ENGINYERIA AMBIENTAL, SL Introducció ÍNDEX 1. OBJECTE DE L ESTUDI... 3 2. CRITERIS PER A L ELABORACIÓ DE L EIA... 3 2.1. Legislació vigent... 3 3. METODOLOGIA PER A L ELABORACIÓ

Más detalles

Guia per a entitats, empreses i ciutadans. Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre

Guia per a entitats, empreses i ciutadans. Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre Guia per a entitats, empreses i ciutadans Manual per obtenir un certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre DIPUTACIÓ DE GIRONA 15/02/2018 Introducció Tal i com s estableix a l article 14 de la

Más detalles

NIF NIF. Municipi Municipio Adreça electrònica Dirección electrónica. Municipi Municipio NIF. (mesos) (meses) (mesos) (meses)

NIF NIF. Municipi Municipio Adreça electrònica Dirección electrónica. Municipi Municipio NIF. (mesos) (meses) (mesos) (meses) SOL LICITUD PERMÍS D INSTAL LACIÓ I OBRES ACTIVITATS SUBJECTES A PERMÍS D INSTAL LACIÓ/PERMÍS D INSTAL LACIÓ I OBRES (art. 37 i 38) SOLICITUD PERMISO DE INSTALACIÓN Y OBRAS ACTIVIDADES SUJETAS A PERMISO

Más detalles

Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs

Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs Emissions a l atmosfera de les plantes d Endesa i Gas Natural en les plantes de Sant Adrià de Besòs Aquestes activitats estan incloses en l'annex I.1 de la Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció

Más detalles

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015 Nou marc d ordenació turística de Catalunya Barcelona, 14 de juliol de 2015 Antecedents En el marc del que ens indica el Pla Estratègic de Turisme 2013-2016 i segons la Llei de simplificació administrativa,

Más detalles

Antecedentes de hecho

Antecedentes de hecho Resolución de 17 de noviembre de 2009, de la Dirección General para el Cambio Climático por la que se modifica de oficio la autorización ambiental integrada otorgada a la empresa Cemex España, S.A., para

Más detalles

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS

DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS DOCUMENT D'ACOMPANYAMENT AL PLÀNOL DE DELIMITACIÓ DEL MUNICIPI DE FOIXÀ SEGONS EL QUE ESTABLEIX LA LLEI 5/2003, DE MESURES DE PREVENCIÓ DELS INCENDIS FORESTALS EN LES URBANITZACIONS, ELS NUCLIS DE POBLACIÓ,

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 1/1 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 6770-15.12.2014 CVE-DOGC-A-14343063-2014 ANUNCIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT ANUNCI d informació pública

Más detalles

EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire.

EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire. 19694 Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5335 10.3.2009 EDICTE de 2 de març de 2009, sobre un acord de la Comissió Territorial d Urbanisme de Lleida referent al municipi d Alguaire. La Comissió

Más detalles

Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental

Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental C/ Castán Tobeñas, 77-46018 VALÈNCIA Expte. Nº 348/06 IPPC/smg NIMA: 46000053830 RICV: 437/AAI/CV Resolución de la Dirección General del por la que se procede al cambio de titularidad de la autorización

Más detalles

TEMA 4: Equacions exponencials i logarítmiques

TEMA 4: Equacions exponencials i logarítmiques TEMA 4: Equacions exponencials i logarítmiques 4.1. EXPONENCIALS Definim exponencial de base a i exponent n:. Propietats de les exponencials: (1). (2) (3) (4) 1 (5) 4.2. EQUACIONS EXPONENCIALS Anomenarem

Más detalles

Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental

Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental 46018 VALÈNCIA Expte. 066/14 IPPC JNA NIMA: 4600012026 RICV: 612/AAI/CV Resolución de la Dirección General del Cambio Climático y Calidad Ambiental por la que se procede al cambio de denominación social

Más detalles

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US:

MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: MEMÒRIA D ACTIVITATS DE RÈGIM D US: TITULAR: EMPLAÇAMENT: Pàgina 1 de 7 MEMÒRIA 1.- ANTECEDENTS Nova activitat Activitat existent, canvi de titular Activitat existent, canvi d ús Activitat existent, canvi

Más detalles

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Bioinformàtica

INSTRUCCIONS MATRÍCULA Grau en Bioinformàtica INSTRUCCIONS MATRÍCULA 2018-2019 Grau en Bioinformàtica PERÍODE Ordinari (automatrícula a través de Sigma) Alumnes de 1r curs (repetidors) i 2n curs del: 25-28 de juliol Alumnes de r curs: 6-12 de setembre

Más detalles

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012 Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris 1 d agost de 2012 Article 2: Definicions 1/2 Al efectes d aquest decret s enten per: Venda proximitat: venda de productes agroalimentaris

Más detalles

Marc legal de la legionel la

Marc legal de la legionel la Marc legal de la legionel la Departament de Sanitat i Seguretat Social I Congrés Egarenc Legionel la avui: gestio de la prevenció Annabel Pedrol i Carol. Marc legal de la legionel la Aigües consum públic

Más detalles

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari.

Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial alimentari. DR ENGINYER ATANASI JORNET SL B65844540 Tel.93 246 61 92 info@atanasijornet.com www.atanasijornet.com F0015ACTREV00 Documentació, certificats i rètols dels que ha de disposar un local de concurrència pública/comercial

Más detalles

Monogràfic sobre la signatura digital

Monogràfic sobre la signatura digital Monogràfic sobre la signatura digital Entitats sense ànim de lucre Junta directiva Amb caràcter previ, cal analitzar si tenim la Junta Directiva al dia. És a dir, que els seus membres no tinguin els càrrecs

Más detalles

de prevenció i control ambiental de les activitats

de prevenció i control ambiental de les activitats Comentaris a la Llei 20/2009, de 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats Autors: Joan Perdigó Solà Antoni Choy Tarrés Judit Ligüerre Casals Amb la col laboració de Lluís Laguna

Más detalles

SÓC UNA PERSONA ESTRANGERA QUE VULL FER UN TRÀMIT I NO SÉ QUIN ÉS AQUEST TRÀMIT VULL CONTRACTAR UN TREBALLADOR/A ESTRANGER/A

SÓC UNA PERSONA ESTRANGERA QUE VULL FER UN TRÀMIT I NO SÉ QUIN ÉS AQUEST TRÀMIT VULL CONTRACTAR UN TREBALLADOR/A ESTRANGER/A SÓC UNA PERSONA ESTRANGERA QUE VULL FER UN TRÀMIT I NO SÉ QUIN ÉS AQUEST TRÀMIT VULL CONTRACTAR UN TREBALLADOR/A ESTRANGER/A VULL CONTRACTAR UN TREBALLADOR/A ESTRANGER/A LA PERSONA QUE VULL CONTRACTAR

Más detalles

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009

ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 ACORD PEL QUAL S APROVA ELCALENDARI LABORAL PER AL PERSONAL D ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE LA UdG ANY 2009 (Aprovat en el Consell de Govern núm. 9/08 de 27 de novembre de 2008) Criteris generals: El calendari

Más detalles

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ

NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ NOVES MILLORES EN LA CARPETA DEL CIUTADÀ ÍNDEX 1. LA MEVA CARPETA... 3 2. DADES DEL PADRÓ... 4 2.1. Contextualització... 4 2.2. Noves Millores... 4 3. INFORMACIÓ FISCAL... 6 3.1. Contextualització... 6

Más detalles

Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona. Informe setembre 2009

Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona. Informe setembre 2009 Evolució del preu dels productes lactis a diferents supermercats de Barcelona Informe setembre 2009 Des de l Observatori de la llet es fa un seguiment dels preus al consum dels productes lactis, a 5 àrees

Más detalles

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 23/09/2013

FITXA DE PROCÉS NUM.REVISIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ. 00 Versió original 23/09/2013 Pàg. 1 de 4 Relació de modificacions NUM.REVIÓ DESCRIPCIÓ DATA APROVACIÓ 00 Versió original 23/09/2013 01 02 Inclusió d aquest caixetí de control de canvis de revisió Inclusió del diagrama de flux com

Más detalles

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona 27214 EDICTE de 19 de juliol de 2007, sobre una resolució adoptada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques en matèria d urbanisme referent al municipi de Reus. Tarragona, 19 de juliol de

Más detalles

Vols iniciar el teu negoci amb tramitació electrònica? 1. Portal Canal Empresa 2. Eina de cerca guiada de tràmits

Vols iniciar el teu negoci amb tramitació electrònica? 1. Portal Canal Empresa 2. Eina de cerca guiada de tràmits Vols iniciar el teu negoci amb tramitació electrònica? 1. Portal Canal Empresa 2. Eina de cerca guiada de tràmits Explora, emprèn, ves del mar a la muntanya, dels llacs als deserts, de la ciutat al bosc,

Más detalles

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA D ACTIVITATS SUBJECTES AL RÈGIM DE COMUNICACIÓ EN L ÀMBIT TERRITORIAL DEL MASNOU

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA D ACTIVITATS SUBJECTES AL RÈGIM DE COMUNICACIÓ EN L ÀMBIT TERRITORIAL DEL MASNOU ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA D ACTIVITATS SUBJECTES AL RÈGIM DE COMUNICACIÓ EN L ÀMBIT TERRITORIAL DEL MASNOU EXPOSICIÓ DE MOTIUS La present ordenança respon a la necessitat d adequar-se al nou marc

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

Dr. Josep Ramon Barberà i Gomis Universitat Pompeu Fabra - Barcelona

Dr. Josep Ramon Barberà i Gomis Universitat Pompeu Fabra - Barcelona LLEI 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l activitat administrativa de l Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d impuls de l activitat econòmica. Dr. Josep Ramon

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4-

Empresa Iniciativa Empresarial. (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- Empresa Iniciativa Empresarial (Les Formes jurídiques de l empresa) -UNITAT 4- 1. Legislació aplicable Codi Civil (Llibre IV, Títol VIII, arts. 1.665 al 1.708), RD de 24 de juliol de 1889. Codi de Comerç,

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient

Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient Generalitat de Catalunya Departament de Medi Ambient Resolució de 10 d abril de 2003 per la qual s atorga l autorització ambiental a l empresa Pere Vila Antonell, per a la legalització i l ampliació d

Más detalles

INDICADORS BÀSICS. VI.f.1.4. Llicències de pesca recreativa en vigor

INDICADORS BÀSICS. VI.f.1.4. Llicències de pesca recreativa en vigor VI.f.1.4. Llicències de pesca recreativa en vigor Aquest indicador recull el nombre de llicències de pesca recreativa en vigor a Menorca. Segons la llei que regula la pesca marítima, marisqueig i aqüicultura

Más detalles

INFORME D ADJUDICACIÓ

INFORME D ADJUDICACIÓ INFORME D ADJUDICACIÓ SERVEI DE CONTROL INTEGRAT DE PLAGUES DE LES ZONES COMUNES DELS EDIFICIS DE MERCABARNA AL RECINTE DE LA ZONA FRANCA I MERCABARNA FLOR A SANT BOI DE LLOBREGAT EXP. OB15103 Un cop tancat

Más detalles

Guia de tramitació d expedients d activitats i establiments

Guia de tramitació d expedients d activitats i establiments Guia de tramitació d expedients d activitats i establiments En la redacció d aquesta guia ha participat el personal de l Oficina d Activitats i Urbanisme següent: Isabel Alonso Fernández, Joan Balanyà

Más detalles

gasolina amb la UE-15 Març 2014

gasolina amb la UE-15 Març 2014 Comparació de preus del gasoil i la gasolina amb la UE-15 Març 2014 1. Introducció Seguint amb la comparativa que PIMEC està fent del preu de l energia a i als països de la UE-15 1, en aquest INFORME PIMEC

Más detalles

Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents Preguntes més freqüents Què he de fer per avançar les meves factures? 1. Donar-se d alta a BBVA net advance..4 2. Activar/signar el contracte d avançament de factures de cada client 5 3. Sol licitar l

Más detalles

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC -18 Acord núm. CG//06/07 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Más detalles

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006

Absentisme Laboral. Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 NOTA INFORMATIVA. Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 NOTA INFORMATIVA Absentisme Laboral Hores no treballades Tercer trimestre de 2006 Gabinet Tècnic Servei d Estudis i Estadístiques Desembre de 2006 Generalitat de Catalunya Departament de Treball Secretaria

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA ÀMBIT JURÍDIC 1. Assistència de Secretaria Intervenció: Activitat pròpia de les funcions de secretaria intervenció com a titulars en places exemptes. Assistència

Más detalles

ORDENANÇA D INTERVENCIÓ MUNICIPAL AMBIENTAL, DE SEGURETAT I DE SALUT PÚBLICA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

ORDENANÇA D INTERVENCIÓ MUNICIPAL AMBIENTAL, DE SEGURETAT I DE SALUT PÚBLICA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET www.infoactivitats.com Emissor ORDENANÇA D INTERVENCIÓ MUNICIPAL AMBIENTAL, DE SEGURETAT I DE SALUT PÚBLICA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Notes Aprovació definitiva

Más detalles

calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs

calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster Curs 2018-2019 Acord núm. CG/2018/04/03 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs 2018-2019 Document

Más detalles

CICLES DE GRAU SUPERIOR

CICLES DE GRAU SUPERIOR CICLES DE GRAU SUPERIOR DOCUMENTACIÓ QUE S HA D APORTAR PER A L ACCÉS VIA BATXILLER c) Documentació que acredita que, en el moment de presentar la sol licitud, es tenen els requisits acadèmics que permeten

Más detalles

Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs

Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs -2018 Acord núm. 59/ del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs -2018 Document

Más detalles

PERMÍS DE TINENÇA DE FALCONERIA REGISTRE D'OCELLS DESTINATS A LA FALCONERIA

PERMÍS DE TINENÇA DE FALCONERIA REGISTRE D'OCELLS DESTINATS A LA FALCONERIA PERMÍS DE TINENÇA DE FALCONERIA REGISTRE D'OCELLS DESTINATS A LA FALCONERIA S'entén per falconeria l'ensinistrament d'ocells rapinyaires, amb la finalitat de fer los volar lliurement i/o caçar. Per poder

Más detalles

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Barcelona, 18 de juny de 2013 Vilanova i la Geltrú Capital comarca Garraf 66.591 habitants Cens 2012: 837 establiments

Más detalles

Divendres, 19 d'octubre de 2012 ADMINISTRACIÓ LOCAL

Divendres, 19 d'octubre de 2012 ADMINISTRACIÓ LOCAL Diputació de Barcelona. Secretaria General ADMINISTRACIÓ LOCAL ANUNCI d'aprovació definitiva de l Ordenança tipus d intervenció municipal ambiental, de seguretat i de salut pública ÍNDEX PREÀMBUL TÍTOL

Más detalles

SICALWIN. Modificacions Informes Trimestrals de Morositat 2015.

SICALWIN. Modificacions Informes Trimestrals de Morositat 2015. SICALWIN Modificacions Informes Trimestrals de Morositat 2015. Abril 2015 Índex 1. Introducció... 3 2. Obtenció dels informes a Sicalwin... 4 2.1. Pagaments realitzats en el trimestre... 5 2.2. Interessos

Más detalles

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC Jordi Catà Contreras Tècnic del Servei de Gestió del Risc i Planificació Direcció General de Protecció Civil Barcelona, 3 de juny de 2016...hi ha conflictes

Más detalles

DEPARTAMENT D EMPRESA I OCUPACIó

DEPARTAMENT D EMPRESA I OCUPACIó 53506 DEPARTAMENT D EMPRESA I OCUPACIó ORDRE EMO/332/2012, de 16 d octubre, per la qual es regula l aplicació a Catalunya del Reial decret 138/2011, de 4 de febrer, pel qual s aproven el Reglament de seguretat

Más detalles

Direcció General de Qualitat Ambiental

Direcció General de Qualitat Ambiental CIUTAT ADMINISTRATIVA 9 D'OCTUBRE TORRE 1 Expte. 042/13 IPPC SPCIC/ERB Resolución de 4 de febrero de 2014, de la Dirección General de Calidad Ambiental, por la que se modifica de oficio la autorización

Más detalles