Protecció de la legalitat urbanística Introducció. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Protecció de la legalitat urbanística Introducció. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell"

Transcripción

1 Protecció de la legalitat urbanística Introducció. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell

2 Sumari: A. REFLEXIONS SOBRE LA DISCIPLINA URBANÍSTICA B. SISTEMA DE FONTS A CATALUNYA C. COMPETENCIA D. L EXERCICI DE LA POTESTAT DE CONTROL DE LA PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA. PROCEDIMENTS E. CONCEPTE D INFRACCIÓ URBANÍSTICA F. CLASSIFICACIÓ DE LES INFRACCIONS URBANÍSTIQUES

3 A. Reflexions sobre la disciplina urbanística. La indisciplina urbanística és un mal generalitzat, cal una reflexió sobre els motius d aquesta tendència. Anàlisi dels diferents motius (situació financera dels Ajuntaments, delictes contra la ordenació del territori, proximitat social, dilació dels procediments judicials, inexecució de sentències urbanístiques, etc) Inoperància de l administració, passivitat.

4 STS 1127/2009, de 27 de novembre: La desastrosa situació a que, malgrat la normativa legal administrativa, s ha arribat a Espanya respecte a l ordenació del territori, inclosa la destrucció paisatgística justifica que, davant la inoperància de la disciplina urbanística, es vagi al dret penal, com a última ratio.

5 B. Sistema de fonts: -Estatut d Autonomia de 2006, article DL 1/2010, de 3 d agost, pel qual s aprova el Text Refós de la Llei d Urbanisme. Modificada per la Llei 3/2012, de 22 de febrer, de modificació del Text Refós de la Llei d Urbanisme. - Decret 305/2006, de 18 de juliol, pel qual s aprova el Reglament de la Llei d Urbanisme.

6 D.Transitòria 16è del TRLUC de 2010, expedients de protecció de la legalitat urbanística: 1. Els procediments de suspensió d obres, els sancionadors i els de restauració de la realitat física alterada i de l ordre jurídic vulnerat es regeixen por la normativa aplicable en el moment de la incoació del procediment. 2. Les infraccions urbanístiques es regeixen pel règime sancionador aplicable en el moment de la seva comissió.

7 STJC 44/2012, de 26 de gener (2012/157158) i STJC 557/2009, de 9 de juny (2009/391515): Improcedència aplicació del DL 1/2005: ha d estar-se a la tipificació vigent a la data de producció dels fets infractors, infracció que de subsumir-se en la Llei 2/2002, mateix contingut i redacció.

8 C. Competència en matèria de protecció de la legalitat urbanística. Administracions competents: Article TRLU MUNICIPIS, per vulneracions en el seu territori. Potestat originària. GENERALITAT, Departament competent d urbanisme, en infraccions greus i molt greus davant inactivitat municipal, subrogació, o incompliment. El Reglament ha d establir el sistema de coordinació de l exercici de la potestat de protecció de la legalitat urbanística entre les administracions competents. Supòsit especial, es dona en sòl no urbanitzable, i en terrenys que el planejament reserva per a sistemes urbanístics generals, en infraccions greus i molt greus davant inactivitat municipal. AREA METROPOLITANA DE BARCELONA

9 Òrgans competents: AJUNTAMENT: Alcalde, per les infraccions lleus i greus. Ple, per les infraccions molt greus GENERALITAT (Departament competent en matèria d urbanisme): Director general del Territori i Urbanisme per sancionar fins a , i Conseller de Territori i Sostenibilitat, per sancions = o superior a Els òrgans competents per sancionar també ho són per ordenar mesures de restauració en el mateix procediment. Si es tramiten en diferents procediments, l òrgan competent per adoptar les mesures de restauració són: L Alcalde en cas de l Ajuntament, i el Director general del Territori i Urbanisme en cas de la Generalitat

10 D. L Exercici de la potestat de protecció de la legalitat urbanística. Procediments Conjunt de tècniques jurídiques pel manteniment de l ordre jurídic urbanístic. Procediments: 1. Restauració de l ordre jurídic urbanístic quan ha estat vulnerat 2. Repressió o sanció de conductes que vulneren l ordre jurídic urbanístic. 3. Rescabalament dels danys i perjudicis causats.

11 La potestat de protecció de la legalitat urbanística és d exercici preceptiu. Consisteix en la instrucció i tramitació d un o varis procediments. STJC núm. 821/2009, de 17 de setembre (2009/498583). STJC núm. 783/1997, de 25 de setembre (1997/1788).

12 E. Concepte d infracció urbanística L article TRLU, diu que són les accions o omissions tipificades com a tals per aquesta llei. L article TRLU, classifica les infraccions urbanístiques en molt greus, greus i lleus d acord amb aquesta llei, i amb les especificacions reglamentàries pertinents per a identificarlos correctament. L article 212 TRLU diu que la vulneració de l ordre jurídic urbanístic es produeix tan mitjançant actuacions sense llicència o ordre d execució, com mitjançant actuacions que no s ajustin a les condicions d aquests actes administratius.

13 ANTIJURIDICITAT+TIPIFICACIÓ+CULPABILITAT L article 221 TRLU, diu que són responsables del règim sancionador regulat per aquesta llei, totes les persones físiques o jurídiques que incorrin en infracció urbanística, amb les conductes, les obres, i les actuacions respectives, o bé mitjançant l incompliment de llurs obligacions o de les ordres de les quals siguin destinatàries

14 F. Classificació de les infraccions urbanístiques. ARTICLE 211 A 218 TRLU) Diversos criteris, en funció de l àmbit territorial on es produeixi, paràmetres urbanístics vulnerats, i d altres consideracions La vulneració de l ordre jurídic urbanístic es pot donar en actuacions en curs d execució, o finalitzades.

15 INFRACCIONS URBANÍSTIQUES MOLT GREUS (ARTICLE 213 TRLU) a) Els actes de parcel lació urbanística, d urbanització, d ús del sòl i el subsòl i d edificació contraris a l ordenament jurídic urbanístic que es duguin a terme en terrenys que el planejament urbanístic classifica o ha de classificar com a sòl no urbanitzable en virtut del que disposa l article 32.a, o en terrenys situats en qualsevol classe de sòl que el planejament urbanístic reserva per a sistemes urbanístics generals o bé per a sistemes urbanístics locals d espais lliures, sistema viari o d equipaments comunitaris esportius públics. b) La tala o l abatiment d arbres que comporti la desaparició d espais boscosos o d arbredes protegits pel planejament urbanístic. c) La vulneració, en més d un 30%, en sòl urbà o urbanitzable delimitat, dels paràmetres imperatius establerts pel planejament urbanístic relatius a densitat d habitatges, nombre d establiments, sostre, alçària, volum, situació de les edificacions i ocupació permesa de la superfície de les finques o les parcel les. d) La divisió o la segregació de terrenys en sòl no urbanitzable objecte d algun règim de protecció especial, en contra de les determinacions d aquesta llei. e) La vulneració del règim d usos i obres dels béns que el planejament urbanístic inclou en els catàlegs de béns protegits.

16 INFRACCIONS URBANÍSTIQUES GREUS (ARTICLE 214 TRLU) a) Els actes tipificats per l article 213.a que es duguin a terme en sòl no urbanitzable altre que el que el planejament urbanístic classifica o ha de classificar com a sòl no urbanitzable en virtut del que disposa l article 32.a, o en sòl urbanitzable no delimitat, o en terrenys que el planejament urbanístic reserva per a sistemas urbanístics locals altres que els d espais lliures, viari o d equipaments comunitaris esportius públics. b) L incompliment, en sòl urbà i en sòl urbanitzable delimitat, de les determinacions urbanístiques sobre urbanització, usos del sòl i del subsòl i parcel lació urbanística. c) La vulneració, en més d un 10% i fins a un 30%, en sòl urbà o urbanitzable delimitat, dels paràmetres imperatius a què fa referència l article 213.c. d) L incompliment del deure de conservació de terrenys, urbanitzacions, edificacions, rètols i instal lacions en general, en condicions de seguretat. e) La tala o l abatiment d arbres integrants d espais boscosos o d arbredes protegits pel planejament urbanístic que no comporti la desaparició d aquests espais o arbredes. f) La divisió o la segregació de terrenys en sòl no urbanitzable que no sigui objecte de cap règim de protecció especial, o bé en sòl urbanitzable no delimitat, en contra de les determinacions d aquesta llei. g) Els supòsits tipificats per l article

17 INFRACCIONS URBANÍSTIQUES LLEUS (ARTICLE 215 TRLU) a) L incompliment, en sòl urbà i en sòl urbanitzable delimitat, de les determinacions urbanístiques sobre règim d indivisibilitat de finques i sobre edificació. b) La vulneració de l ordenament jurídic urbanístic en sòl no urbanitzable no subjecte a protecció especial i en sòl urbanitzable sense planejament parcial definitivament aprovat, en els supòsits següents: Primer. En matèria d ús del sòl i del subsòl, si l actuació no comporta fer edificacions ni instal lacions fixes. Segon. En matèria d edificació, si l actuació consisteix en la construcció d elements auxiliars o complementaris d un ús o una edificació preexistents legalment implantats. c) La vulneració, fins a un 10%, en sòl urbà o urbanitzable delimitat, dels paràmetres imperatius a què fa referència l article 213.c. d) L incompliment del deure de conservació dels terrenys, les urbanitzacions, les edificacions, els rètols i les instal lacions en general en condicions de salubritat i decòrum públic. e) Els actes a què fan referència els articles 213 i 214 que siguin legalitzables i s ajustin al que estableix l article 216. f) Els actes de propaganda d urbanitzacions, per mitjà d anuncis, cartells, tanques publicitàries, fullets o cartes, per mitjans informàtics o per qualsevol altre sistema de divulgació o difusió que no expressin les dades referents a l aprovació de l instrument de planejament corresponent o que incloguin indicacions susceptibles d induir els consumidors a error. g) La tala o l abatiment d arbres sense la llicència urbanística corresponent, si l exigeixen el planejament urbanístic o les ordenances municipals. h) Els actes de parcel lació, urbanització, edificació o ús del sòl conformes a la legislació i el planejament urbanístics que es duguin a terme sense el títol administratiu habilitant pertinent, sense efectuar la comunicació prèvia en substitució de la llicència urbanística requerida o sense ajustar-se al seu contingut.

18 INFRACCIONS LLEUS PER LEGALITZACIÓ EFECTIVA (ARTICLE 216 TRLU). Modificacions en la qualificació de la infracció. 1. Els actes tipificats com a infraccions greus o molt greus pels articles 213 i 214 que siguin legalitzables constitueixen infracció urbanística lleu si, abans que recaigui la resolució sancionadora en el procediment corresponent, els presumptes infractors o infractores n'han instat en la forma deguda, davant l'administració competent, la legalització, i aquesta s'ha aprovat o autoritzat. 2. Als efectes del que determina l'apartat 1, la tramitació de l'expedient de protecció de la legalitat urbanística se suspèn un cop s'acredita davant l'instructor o instructora que s'ha presentat la sol licitud de legalització, fins que aquesta sol licitud es resolgui, amb interrupció dels terminis de caducitat i de prescripció. 3. Les divisions o les segregacions de terrenys que, en qualsevol classe de sòl, estiguin mancades de la declaració prèvia que la llicència de parcel lació és innecessària, s'entén que queden legalitzades si es demana i s'obté la dita declaració.

19 INFRACCIONS CONNEXES (ARTICLE 224 TRLUC, i Reglament) S imposa al subjecte responsable la sanció que correspongui a la infracció comesa més greu. Ha de concórrer: - subjecte infractor idèntic - comissió de més d una infracció - connexió de causa i efecte entre les mateixes. ACTUACIONS INFRACTORES AMB LLICÈNCIA O ORDRE D EXECUCIÓ Es precís l anul lació del pacte administratiu que les autoritza abans de procedir a imposar la corresponent sanció. El procediment d anul lació interromp el termini de prescripció de la infracció comesa.

MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI

MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI ANTIC SANT BOI DE LLOBREGAT OCTUBRE 2010 MODIFICACIÓ

Más detalles

LA PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA

LA PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA LA PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA Pilar Martí i Camps Cap de Servei del Servei de Protecció de la Legalitat Urbanística de la Direcció General d Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament

Más detalles

EL RÈGIM SANCIONADOR PER INFRACCIONS URBANÍSTIQUES I.- LA POTESTAT DE PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA... 1 II.- LA POTESTAT SANCIONADORA...

EL RÈGIM SANCIONADOR PER INFRACCIONS URBANÍSTIQUES I.- LA POTESTAT DE PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA... 1 II.- LA POTESTAT SANCIONADORA... EL RÈGIM SANCIONADOR PER INFRACCIONS URBANÍSTIQUES Joan Anton Font Monclús Secretari general de L Ajuntament de Tarragona Professor associat de Dret Administratiu de la Universitat Rovira i Virgili. I.-

Más detalles

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona 27214 EDICTE de 19 de juliol de 2007, sobre una resolució adoptada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques en matèria d urbanisme referent al municipi de Reus. Tarragona, 19 de juliol de

Más detalles

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA

CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA CATÀLEG DE SERVEIS DEL SAM ASSISTÈNCIA JURÍDICA ÀMBIT JURÍDIC 1. Assistència de Secretaria Intervenció: Activitat pròpia de les funcions de secretaria intervenció com a titulars en places exemptes. Assistència

Más detalles

CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS

CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS 1r 2n CONCESSIÓ D EQUIPAMENTS ESPORTIUS: PLECS ------ CAUSES D EXTINCIÓ DE LES CONCESSIONS ADMINISTRATIVES ------- CONXA PUEBLA PONS CAP del SERVEI d ASSISTÈNCIA JURÍDICA LOCAL DIPUTACIÓ DE BARCELONA Causes

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 TAXA D ACTIVITATS I D'INTERVENCIO INTEGRAL DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2.4 DE L'ADMINISTRACIO AMBIENTAL Article 1 Fonament i naturalesa En ús de les facultats concedides per l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril, Reguladora de les bases del règim

Más detalles

DECRET 64/2014, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament sobre protecció de la legalitat urbanística.

DECRET 64/2014, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament sobre protecció de la legalitat urbanística. 1/59 Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DISPOSICIONS DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT DECRET 64/2014, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament sobre protecció de la legalitat urbanística.

Más detalles

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012

Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris. 1 d agost de 2012 Decret relatiu a la venda de proximitat de productes agroalimentaris 1 d agost de 2012 Article 2: Definicions 1/2 Al efectes d aquest decret s enten per: Venda proximitat: venda de productes agroalimentaris

Más detalles

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS

LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS LLEI 3/1998 : UN NOU MARC PER A LES ACTIVITATS Ernest Valls Ajuntament de Tortosa LLEI 3/1998 És la nova Llei d Intervenció Integral de l Administració Ambiental, transposició de la Directiva Europea IPPC,

Más detalles

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà

La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades. Ismael Cerdà La Confidencialitat de la Història Clínica Compartida, les diferents mirades Confidencialitat Principi ètic en virtut del qual un metge no pot revelar cap informació obtinguda en el curs de l'assistència

Más detalles

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés.

1- Tràmits de companyia: s anomena tràmits de companyia a aquelles actuacions que cal fer per donar d alta o modificar els contractes d accés. NOTA ACLARIDORA SOBRE LA DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER EFECTUAR ELS TRÀMITS ASSOCIATS A LES INSTAL LACIONS DE BAIXA TENSIÓ DAVANT DE LES EMPRESES DISTRIBUÏDORES ELÈCTRIQUES Aquesta nota sintetitza els criteris

Más detalles

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació

Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació Llei 24/2015: protocols i procediments d aplicació L objectiu d aquesta guia informativa és descriure el protocol elaborat entre els diferents actors per garantir la implementació de les mesures corresponents

Más detalles

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts

1.- Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA punts En aquesta data, el President de l Organisme Autònom Local Agència Tributària de Sabadell, ha aprovat el D E C R E T 7 6 2 / 2012 amb n. Ag. 104/2012, que diu el següent: Atès que la presidència en data

Más detalles

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012

INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/ /12/2011 de DGEMSI. Data: 24/05/2012 INSTRUCCIÓ 06/04/2011 i 5/2011 21/12/2011 de DGEMSI Data: 24/05/2012 Instrucció de 6 abril de 2011 de la Direcció General d Energia, Mines i Seguretat Industrial: Estableix els criteris per a la realització

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA SERVEIS TÈCNICS MUNICIPALS FEBRER 2012 ÍNDEX Pàg. 1.- ORDENANÇA 2 Article 1.- Objecte... 2 Article 2.-

Más detalles

DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ

DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ juliol 2017 DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ Decret 1/2009, d Ordenació dels Equipaments Comercials de la Generalitat de Catalunya

Más detalles

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO

PROCEDIMENT INSCRIPCIÓ AL REGISTRE DE SOL LICITANTS D HPO Pàgina: 1 / 5 ÍNDEX: 1. OBJECTE 2. ABAST 3. REFERÈNCIES 4. DEFINICIONS 5. RESPONSABILITATS 6. DESENVOLUPAMENT 7. DOCUMENTS I REGISTRES 8. HISTÒRIC DE MODIFICACIONS Procediment aprovat pel Director de Promoció

Más detalles

MESURES I INSTRUMENTS PER A L EFECTIVITAT DE LA INTERVENCIÓ EN MATÈRIA URBANÍSTICA

MESURES I INSTRUMENTS PER A L EFECTIVITAT DE LA INTERVENCIÓ EN MATÈRIA URBANÍSTICA MESURES I INSTRUMENTS PER A L EFECTIVITAT DE LA INTERVENCIÓ EN MATÈRIA URBANÍSTICA Trini Capdevila Fígols Barcelona, 27 de maig de 2014 REGULACIÓ LEGAL DL 1/2010, TEXT REFOS LLEI URBANISME CATALUNYA (TRLUC)

Más detalles

MEMÒRIA JUSTIFICATIVA 1.1 ANTECEDENTS

MEMÒRIA JUSTIFICATIVA 1.1 ANTECEDENTS MODIFICACIÓ DE LA DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DEL MUNICIPI DE SANT JOAN DESPÍ, ESTABLERTA AL PLA TERRITORIAL SECTORIAL D EQUIPAMENTS COMERCIALS, APROVAT PEL DECRET 379/2006 DE 10 D OCTUBRE,

Más detalles

Recopilació normativa

Recopilació normativa Recopilació normativa Generalitat de Catalunya, Estat i altres comunitats autònomes Inclou conflictivitat constitucional núm. 71 Període del 16 al 31 de maig de 2013 LEGISLACIÓ AUTONÒMICA CATALANA I. Decrets

Más detalles

CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU

CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU CURS: PREVENCIÓ I CONTROL AMBIENTAL DE LES ACTIVITATS. NOU ESCENARI NORMATIU 4ª JORNADA : REFLEXIONS PRÀCTIQUES SOBRE LES ACTUACIONS POSTERIORS DE VERIFICACIÓ, CONTROL, INSPECCIÓ I RÈGIM SANCIONADOR Diferència

Más detalles

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA

SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL.LICITUD DE SUBVENCIÓ PER A LA REPARACIÓ I PINTURA DE LES FAÇANES D EDIFICIS D HABITATGES A VILA-SECA SOL LICITANT: NOM NIF REPRESENTANT: NOM NIF DADES PER A NOTIFICACIONS: Titular de l adreça: Adreça:

Más detalles

Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d ordenació i ús del sòl, per a l illa de Mallorca

Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d ordenació i ús del sòl, per a l illa de Mallorca Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d ordenació i ús del sòl, per a l illa de Mallorca 1 2 Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d ordenació i ús del sòl, per a l illa de

Más detalles

MPGO Ampliació centre docent C. Damià Campeny cantonada C. Sant Agustí EMPLAÇAMENT

MPGO Ampliació centre docent C. Damià Campeny cantonada C. Sant Agustí EMPLAÇAMENT Ajuntament de Mataró R E S U M gener 2013 Modificació puntual del Pla General d ordenació: Ampliació del centre educatiu situat al c. DAMIÀ CAMPENY cantonada c. SANT AGUSTÍ 1. OBJECTE I FINALITAT. Ampliar

Más detalles

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet

Declaració de béns patrimonials Registre d interessos de l Ajuntament de L Hospitalet Data d anotació 1. Dades de la persona declarant 1r cognom 2n cognom Nom NIF 2. Càrrec Regidor/Regidora Personal directiu, eventual i/o funcionaris amb habilitació nacional. Especificació del càrrec: 3.

Más detalles

NORMATIVA CAPÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS. Article 1. Àmbit d aplicació. Article 2. Determinacions del Pla especial

NORMATIVA CAPÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS. Article 1. Àmbit d aplicació. Article 2. Determinacions del Pla especial NORMATIVA NORMATIVA CAPÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS Article 1. Àmbit d aplicació L àmbit d aplicació el present Pla Especial es correspon amb l àmbit territorial del municipi de Tossa de Mar. Article

Más detalles

Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014

Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014 Nota informativa sobre el règim de tutela financera dels ens locals per a l exercici de 2014 1. Àmbit subjectiu Els procediments que es detallen en aquesta nota són d aplicació als ens locals i als ens

Más detalles

Protecció de la legalitat urbanística Ordres d execucio. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell

Protecció de la legalitat urbanística Ordres d execucio. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell Protecció de la legalitat urbanística Ordres d execucio. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell 1) FONAMENT: L article 197.1 del TR /2010 estableix que els propietaris de tota classe de terrenys,

Más detalles

E M EU E U PR P I R M I ER E R PR P O R CED E I D M I EN E T N SANCIONADOR

E M EU E U PR P I R M I ER E R PR P O R CED E I D M I EN E T N SANCIONADOR CURS 0 EL MEU PRIMER PROCEDIMENT SANCIONADOR Introducció Existència de múltiples procediments sancionadors en funció de l àrea material de què es tracti: tributari, tràfic, aigües, residus, urbanisme,

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DE LES NORMES SUBSIDIÀRIES DE PLANEJAMENT DE PONTÓS PAU 6. CARRER NOU T.M. DE PONTÓS

MODIFICACIÓ PUNTUAL DE LES NORMES SUBSIDIÀRIES DE PLANEJAMENT DE PONTÓS PAU 6. CARRER NOU T.M. DE PONTÓS MODIFICACIÓ PUNTUAL DE LES NORMES SUBSIDIÀRIES DE PLANEJAMENT DE PONTÓS PAU 6. CARRER NOU T.M. DE PONTÓS PROMOTOR ARQUITECTE REDACTOR AJUNTAMENT DE PONTÓS JOSEP SALLO COLLELL DATA: ABRIL 2013 1 1.- MEMÒRIA

Más detalles

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4)

DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4) REVISTA CATALANA DE DRET AMBIENTAL Vol. II Núm. 2 (2011): 1-7 -Crònica- DERECHO Y POLÍTICAS AMBIENTALES EN CANARIAS (pp. 2-4) DRET I POLÍTIQUES AMBIENTALS A CANÀRIES (pp.5-7) ADOLFO JIMÉNEZ JAÉN Profesor

Más detalles

Marc normatiu. Normativa sectorial de telecomunicacions. Ley 32/2003, de 3 de noviembre, General de Telecomunicaciones.

Marc normatiu. Normativa sectorial de telecomunicacions. Ley 32/2003, de 3 de noviembre, General de Telecomunicaciones. Instal lacions de radiocomunicació. Demarcació urbana i no urbana Intervenció municipal en l ordenació ambiental i urbanística, 18 de novembre 2009 Marc normatiu Normativa sectorial de telecomunicacions

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL P.G.O.U. DE ROQUETES. Creació de nova clau 4e.1 i regulació d'altres aspectes normatius de la clau 4e.

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL P.G.O.U. DE ROQUETES. Creació de nova clau 4e.1 i regulació d'altres aspectes normatius de la clau 4e. MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL P.G.O.U. DE ROQUETES. Creació de nova clau 4e.1 i regulació d'altres aspectes normatius de la clau 4e. AJUNTAMENT DE ROQUETES juliol de 2016 Modificació puntual de PGOU. juliol

Más detalles

CANVIS LEGISLATIUS EN L ÀMBIT DE L URBANISME

CANVIS LEGISLATIUS EN L ÀMBIT DE L URBANISME CANVIS LEGISLATIUS EN L ÀMBIT DE L URBANISME LES ACTUACIONS EN SÒL NO URBANITZABLE Barcelona, 18 de maig de 2012 Camil Cofan Amiel Subdirector General d Urbanisme Direcció General d Ordenació del Territori

Más detalles

Text refós de la Llei d'urbanisme

Text refós de la Llei d'urbanisme 94 D E L E G I S L A C I Ó 94 Text refós de la Llei d'urbanisme Text refós de la Llei d'urbanisme Segona edició 2012 Col lecció «Quaderns de Legislació», 94 TEXT REFÓS DE LA LLEI D'URBANISME Consolidat

Más detalles

Organisme productor. Règim d accés. Lliure amb restriccions. Codi quadre Títol de la sèrie Codi Resolució Règim Organisme Número Sèries Observacions

Organisme productor. Règim d accés. Lliure amb restriccions. Codi quadre Títol de la sèrie Codi Resolució Règim Organisme Número Sèries Observacions Ajuntament de Centelles Arxiu Municipal CALENDARI DE CONSERVACIÓ I ACCÉS DE L ARXIU MUNICIPAL DE CENTELLES Acció i òrgans de govern Ple de l Ajuntament quadre 01 02 01 01 01 02 01 02 01 02 01 02 Títol

Más detalles

PROCEDIMENT SANCIONADOR URBANÍSTIC

PROCEDIMENT SANCIONADOR URBANÍSTIC PROCEDIMENT SANCIONADOR URBANÍSTIC Curs de Protecció de la legalitat urbanística Maribel Romero Rojas - Inspectora del Servei de Protecció de la Legalitat Urbanística Expedient: 1 Municipi: Comarca: Adreça:

Más detalles

S ha detectat una errada en els annexos de la Resolució esmentada que cal esmenar en els termes següents:

S ha detectat una errada en els annexos de la Resolució esmentada que cal esmenar en els termes següents: 557C17 Resolució relativa a la rectificació de la Resolució de 21 de desembre de 2016 del president de la Comissió Executiva d Ajuts Universitaris, per la qual es fan públics els resultats de l acreditació

Más detalles

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS

REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS REGISTRE MUNICIPAL D ASSOCIACIONS Descripció El Registre Municipal d Associacions de Cunit té per objecte facilitar el coneixement del nombre i naturalesa de les associacions existents al municipi, les

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

VALORACIÓ DE LA PARCEL LA INDUSTRIAL CARRETERA C 15, KM 2 SECTOR INDUSTRIAL MASIA EN NOTARI PIRELLI VILANOVA I LA GELTRÚ SITUACIÓ EMPLAÇAMENT

VALORACIÓ DE LA PARCEL LA INDUSTRIAL CARRETERA C 15, KM 2 SECTOR INDUSTRIAL MASIA EN NOTARI PIRELLI VILANOVA I LA GELTRÚ SITUACIÓ EMPLAÇAMENT VALORACIÓ DE LA PARCEL LA INDUSTRIAL CARRETERA C 15, KM 2 SECTOR INDUSTRIAL MASIA EN NOTARI PIRELLI VILANOVA I LA GELTRÚ SITUACIÓ VILANOVA I LA GELTRÚ EMPLAÇAMENT PARCEL LA DADES DEL CADASTRE Dades del

Más detalles

Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació

Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació Aplicació a Catalunya de la ITC AEM 1 Ordre EMO/254/2013 Departament d Empresa i Ocupació Subdirecció General de Seguretat Industrial 14 de novembre de 2013 Aplicació a Catalunya de la nova ITC AEM 1 Algunes

Más detalles

Llei 9/2000, de 7 de juliol, de regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya.

Llei 9/2000, de 7 de juliol, de regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya. Llei 9/2000, de 7 de juliol, de regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya. El President de la Generalitat de Catalunya Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo,

Más detalles

COMISSIÓ CENTRAL DE SUBMINISTRAMENTS

COMISSIÓ CENTRAL DE SUBMINISTRAMENTS COMISSIÓ CENTRAL DE SUBMINISTRAMENTS NORMATIVA REGULADORA Decret 313/1993, de 24 de novembre, sobre organització i competències per a la contractació dels subministraments de l Administració de la Generalitat

Más detalles

REGLAMENT DE DISCIPLINA ESPORTIVA ESQUÍ CLUB ORDINO ARCALÍS

REGLAMENT DE DISCIPLINA ESPORTIVA ESQUÍ CLUB ORDINO ARCALÍS REGLAMENT DE DISCIPLINA ESPORTIVA ESQUÍ CLUB ORDINO ARCALÍS Exposició de motius La Llei de l Esport, del 30 de juny de 1998, en el seu article 55 estableix que l exercici de la potestat disciplinària esportiva

Más detalles

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres

La normativa i la regulació dels abocaments. Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres La normativa i la regulació dels abocaments Jornada tècnica sobre els aspectes mediambientals de les almàsseres Departament d Autoritzacions d Abocaments Dimecres, 14 d abril de 2010 1 Què és un abocament

Más detalles

Per tal d impartir els ensenyaments del sistema educatiu, la normativa corresponent determina els requisits mínims d espais.

Per tal d impartir els ensenyaments del sistema educatiu, la normativa corresponent determina els requisits mínims d espais. Resolució del Director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es determina la superfície dels espais per impartir els cicles de formació professional bàsica

Más detalles

Objecte Regulació de les segregacions de finques rústiques i la divisió horitzontal de les masies i cases rurals.

Objecte Regulació de les segregacions de finques rústiques i la divisió horitzontal de les masies i cases rurals. CU: 11 Expedient:2015 / 058054 / L La Comissió Territorial d'urbanisme de Lleida, en la sessió de 3 de desembre de 2015, ha adoptat, a reserva de la redacció que resulti de l aprovació de l acta, l acord

Más detalles

PROCEDIMENT DE RESTAURACIÓ I DE RESCABALAMENT

PROCEDIMENT DE RESTAURACIÓ I DE RESCABALAMENT PROCEDIMENT DE RESTAURACIÓ I DE RESCABALAMENT Curs de Protecció de la legalitat urbanística Maribel Romero Rojas - Inspectora del Servei de Protecció de la Legalitat Urbanística PROCEDIMENT DE RESTAURACIÓ

Más detalles

Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends

Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends Estudis d Economia i Desaparició de la deducció per doble imposició de dividends Estudis d Economia i Introducció Doble imposició - Concepte: Es produeix quan la renda queda gravada doblement, en el moment

Más detalles

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS

EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS EL RECURS ESPECIAL EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ: EVOLUCIÓ DE LA CONFLICTIVITAT JURÍDICA EN LES LICITACIONS I ADJUDICACIONS DELS CONTRACTES PÚBLICS Carme Lucena Cayuela vocal del Tribunal Català de Contractes

Más detalles

EL NOU RÈGIM JURÍDIC DELS FUNCIONARIS AMB HABILITACIÓ DE CARÀCTER NACIONAL

EL NOU RÈGIM JURÍDIC DELS FUNCIONARIS AMB HABILITACIÓ DE CARÀCTER NACIONAL EL NOU RÈGIM JURÍDIC DELS FUNCIONARIS AMB HABILITACIÓ DE CARÀCTER NACIONAL (Jornada sobre els efectes en matèria de personal derivats de l entrada en vigor de la Llei 27/2013; Escola d Administració Pública

Más detalles

Protecció de la legalitat urbanística Procediment sancionador. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell

Protecció de la legalitat urbanística Procediment sancionador. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell Protecció de la legalitat urbanística Procediment sancionador. Pilar Martí i Camps Advocada Ajuntament de Sabadell Sumari: A. DISPOSICIONS COMUNES 1. ACTUACIONS PRÈVIES 2. MESURES PROVISIONALS 3. COL LABORACIÓ

Más detalles

Reglament municipal /Bases reguladores de les prestacions socials o serveis socials

Reglament municipal /Bases reguladores de les prestacions socials o serveis socials jul-15 PRODUCTE //EMISSOR MODALITAT FINALITAT NORMA REGULADORA CONSENTIMENT DG CADASTRE 1. Dades cadastrals 1. Prestacions socials, Serveis socials i Assessorament en serveis socials Reglament municipal

Más detalles

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER

Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: e TAULER Condicions específiques de prestació del tauler electrònic d anuncis i edictes: pàg 2/6 Índex CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE PRESTACIÓ DEL SERVEI... 3 1. OBJECTE... 3 2. ÀMBIT SUBJECTIU DE PRESTACIÓ DEL SERVEI...

Más detalles

CU: 13 Expedient:2016 / / N

CU: 13 Expedient:2016 / / N CU: 13 Expedient:2016 / 060699 / N La Comissió Territorial d'urbanisme de la Catalunya Central, en la sessió de 9 de març de 2017, ha adoptat, a reserva de la redacció que resulti de l aprovació de l acta,

Más detalles

Ordenança Fiscal núm. 17

Ordenança Fiscal núm. 17 Ordenança Fiscal núm. 17 Taxa per subministrament d aigua potable Article 1.- Fonament i naturalesa. D acord amb els articles 133.2 l 142 de la Constitució i l article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d abril,

Más detalles

SOAP. Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció. 4 d octubre de 2016

SOAP. Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció. 4 d octubre de 2016 SOAP Sistema Municipal d Ordenació de l Autoprotecció 4 d octubre de 2016 01 OBJECTIUS DE LA REDACCIÓ DEL SOAP Donar resposta a les necessitats d autoprotecció dels actes a via pública Simplificar la tramitació

Más detalles

REGISTRE D INTERESSOS SECCIÓ 2ª BÉNS PATRIMONIALS MEMBRES ELECTES. Nom i cognoms. Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2

REGISTRE D INTERESSOS SECCIÓ 2ª BÉNS PATRIMONIALS MEMBRES ELECTES. Nom i cognoms. Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2 Annex II MEMBRES ELECTES Nom i cognoms Regidor/a Ajuntament Partit judicial DNI Mandat representatiu Anys: / Llista electoral Adreça CP Població Província Adreça electrònica Telèfon 1 Telèfon 2 TIPUS DE

Más detalles

Ajuntament Sant Pere de Ribes

Ajuntament Sant Pere de Ribes EDICTE/ Amb data 20 d octubre de 2016, el Sr. Josep Moya Ibáñez, Alcalde accidental de l Ajuntament de Sant Pere de Ribes, ha dictat el Decret, del contingut següent : DECRET 1042/2016 APROVACIÓ ADMESOS

Más detalles

Compulsa i registre d entrada/sortida de documents escanejats amb validesa legal

Compulsa i registre d entrada/sortida de documents escanejats amb validesa legal 19 de juny de 2008 Compulsa i registre d entrada/sortida de documents escanejats amb validesa legal Barcelona Moll de Barcelona s/n 08039 Barcelona Madrid Ronda de poniente, 6 28760 Madrid Alex Brusi Terrades

Más detalles

DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA

DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5584 10.3.2010 18629 DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA LLEI 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d incendis en establiments, activitats,

Más detalles

AGRUPACIÓ ARQUITECTES AL SERVEI DE L ADMINISTRACIÓ PÚBLICA. AASAP del COAC

AGRUPACIÓ ARQUITECTES AL SERVEI DE L ADMINISTRACIÓ PÚBLICA. AASAP del COAC AGRUPACIÓ ARQUITECTES AL SERVEI DE L ADMINISTRACIÓ PÚBLICA. AASAP del COAC AASAP FÒRUM PUBLICACIÓ FÒRUM 8A AAS-8A-PUB-080407 En aquesta publicació ja hem fet les 2000 preguntes. - Web i fòrum de l AASAP

Más detalles

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT

PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS. Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L INFORME D IDONEÏTAT PROCEDIMENT DE TRAMITACIÓ PER A LA SOL LICITUD DE LES SUBVENCIONS Alta de l expedient: OBTENCIÓ DE L Procediment que cal seguir per a la tramitació de tot l expedient ALTA DE L EXPEDIENT 1 OBTENCIÓ DOCUMENTACIÓ

Más detalles

ANNEX I ORDENANÇA REGULADORA D USOS EN PLANTA BAIXA EN EL CASC URBÀ DE TORDERA

ANNEX I ORDENANÇA REGULADORA D USOS EN PLANTA BAIXA EN EL CASC URBÀ DE TORDERA EDICTE El Ple de la corporació, en sessió tinguda el dia 29 de setembre de 2011, va aprovar inicialment el projecte d Ordenança reguladora dels usos en planta baixa en el nucli urbà de Tordera. L'esmentat

Más detalles

Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la

Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Ordre per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Llei 11/2009 Índex Objecte i àmbit d aplicació, 3 Espectacles

Más detalles

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona 21 de Novembre de 2011 CONFERÈNCIA David Jiménez Serveis Tècnics CETIB Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres (ORPIMO) (va entrar en vigor l 1 d Octubre de 2011) Què

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Sr. Sra. Nom/Raó social: Doc. identificatiu: Representant Nom: Doc. identificatiu: Dades per a notificacions Adreça electrònica: Telèfon mòbil: Titular de l adreça: Adreça (en cas de ser pers.

Más detalles

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL

PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PLA DE QUALITAT ENSENYAMENT I APRENENTATGE DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL ÍNDEX: 0. GESTIÓ DEL PROCEDIMENT. 3 1. OBJECTE 4 2. ABAST 4 3. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA 4 4. RESPONSABILITAT 4 5. VOCABULARI

Más detalles

Conselleria d Administracions Públiques Direcció General de Funció Pública, Administració Públiques i Qualitat dels Serveis

Conselleria d Administracions Públiques Direcció General de Funció Pública, Administració Públiques i Qualitat dels Serveis Instrucció 5/2012, de 23 de juliol, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen les pautes per tramitar i concedir l excedència voluntària

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines

Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme Direcció General d Energia i Mines INSTRUCCIÓ 7/2003 DE 9 DE SETEMBRE DE LA DIRECCIÓ GENERAL D ENERGIA I MINES SOBRE PROCEDIMENT ADMINISTRATIU PER A L APLICACIÓ DEL REGLAMENT ELECTROTÈCNIC PER A BAIXA TENSIÓ. La disposició final tercera

Más detalles

ÍNDEX SISTEMÀTIC. Article únic Disposicions addicionals Disposició derogatòria Disposicions finals TEXT REFÓS DE LA LLEI D URBANISME

ÍNDEX SISTEMÀTIC. Article únic Disposicions addicionals Disposició derogatòria Disposicions finals TEXT REFÓS DE LA LLEI D URBANISME ÍNDEX SISTEMÀTIC Decret legislatiu 1/2010, de 3 d agost, pel qual s aprova el Text refós de la Llei d urbanisme (DOGC núm. 5686, de 5.8.2010) (consolidat amb les modificacions introduïdes per la Llei 3/2012,

Más detalles

GUIA. Manual pràctic d accés al formulari de sol licitud d informes sectorials per la tramitació del planejament urbanístic

GUIA. Manual pràctic d accés al formulari de sol licitud d informes sectorials per la tramitació del planejament urbanístic GUIA Manual pràctic d accés al formulari de sol licitud d informes sectorials per la tramitació del planejament urbanístic 1 ÍNDEX 1.1. Introducció...3 1.2. Tramitació...3 1.3. Consulta...6 2. Annex 1...7

Más detalles

Padró municipal i immigració

Padró municipal i immigració Padró municipal i immigració NORMATIVA I. Bloc de constitucionalitat: 1. Constitució Espanyola (arts. 10, 13-14 i art. 18). 2. Llei Orgànica 6/2006, de 19 de juny, de Reforma de l Estatut d Autonomia de

Más detalles

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL PER LA REUBICACIÓ DELS SISTEMES D EQUIPAMENT I ZONA VERDA AL SECTOR DE SANT JAUME MAS MARTÍ PER POSSIBILITAR L

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL PER LA REUBICACIÓ DELS SISTEMES D EQUIPAMENT I ZONA VERDA AL SECTOR DE SANT JAUME MAS MARTÍ PER POSSIBILITAR L MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL PER LA REUBICACIÓ DELS SISTEMES D EQUIPAMENT I ZONA VERDA AL SECTOR DE SANT JAUME MAS MARTÍ PER POSSIBILITAR L AMPLIACIÓ DE LA ZONA ESCOLAR MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA

Más detalles

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA

ALCALDIA PRESIDÈNCIA DE L AJUNTAMENT DE GIRONA Sol licitant Sr. Sra. Nom/Raó social: Doc. identificatiu: Representant Nom: Doc. identificatiu: Dades per a notificacions Adreça electrònica: Telèfon mòbil: Titular de l adreça: Adreça (en cas de ser pers.

Más detalles

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals

Jornada sobre l impacte de les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Jornada sobre l impacte les normatives a la Gestió Econòmica i Pressupostària a les Entitats Locals Llei 25/2013 27 sembre. Impuls la factura electrònica i creació l Comptable Factures 1 1 1 Objecte Objecte

Más detalles

INFORMACIÓ GENERAL, NORMATIVA APLICABLE I FASES DELS PROCEDIMENTS SANCIONADORS PER INFRACCIONS DIFERENTS A LA NORMATIVA DE TRÀNSIT

INFORMACIÓ GENERAL, NORMATIVA APLICABLE I FASES DELS PROCEDIMENTS SANCIONADORS PER INFRACCIONS DIFERENTS A LA NORMATIVA DE TRÀNSIT INFORMACIÓ GENERAL, NORMATIVA APLICABLE I FASES DELS PROCEDIMENTS SANCIONADORS PER INFRACCIONS DIFERENTS A LA NORMATIVA DE TRÀNSIT En aquest apartat, s ofereix una visió sobre el procediment sancionador

Más detalles

PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA. ALFRED LACASA TRIBÓ Advocat. FALHE. Dr dels Serveis Jurídics de l Ajuntament de Barcelona

PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA. ALFRED LACASA TRIBÓ Advocat. FALHE. Dr dels Serveis Jurídics de l Ajuntament de Barcelona PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA ALFRED LACASA TRIBÓ Advocat. FALHE. Dr dels Serveis Jurídics de l Ajuntament de Barcelona Index de conceptes Concurrència de mesures per a la protecció de la legalitat

Más detalles

NORMATIVA TÉCNICA DE URBANIZACIÓN

NORMATIVA TÉCNICA DE URBANIZACIÓN NORMATIVA TÉCNICA DE URBANIZACIÓN GENERAL Decret Legislatiu 1/2005 Text refós de la Llei d urbanisme (DOGC núm. 4436 de 26/07/2005) Reial Decret 314/2006 Codi Tècnic de la Edificació DB SI 5 Seguretat

Más detalles

AJUNTAMENT DE RIUDECOLS (Baix Camp) N.I.F. P D Número de Registre de Entitat Local

AJUNTAMENT DE RIUDECOLS (Baix Camp) N.I.F. P D Número de Registre de Entitat Local AJUNTAMENT DE RIUDECOLS ANUNCI ACORD DE PLE SOBRE RÈGIM DE DEDICACIO DELS CÀRRECS ELECTES I RETRIBUCIONS Per Acord plenari de data 7 de juliol de 2015 es va acordar el règim de dedicació dels càrrecs electes

Más detalles

ISE - Procediment de petició i selecció d informació per a l embargament de sous, salaris i pensions

ISE - Procediment de petició i selecció d informació per a l embargament de sous, salaris i pensions ISE - Procediment de petició i selecció d informació per a l embargament de sous, salaris i pensions Taula de continguts 1Taules resum del procediment... 3 2Diagrama de flux... 6 3 del procediment... 7

Más detalles

De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017.

De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017. DECRET DEL BATLLE NÚM. 1243/17 De data 13 de desembre de 2017, de Convocatòria i Ordre del dia del Ple extraordinari i urgent de la Corporació de data 18 de desembre de 2017. En ús de les facultats que

Más detalles

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya Departament de Justícia Generalitat de Catalunya Acord de 30 d agost de 20 de la Junta de Mèrits i Capacitats de la convocatòria de concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament de

Más detalles

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010 BUTLLETÍ OFICIAL DEL PARLAMENT DE CATALUN YA VIII legislatura Vuitè període Número 733 Dilluns, 7 de juny de 2010 S U M A R I 3. 3.10. Procediments que es clouen amb l adopció de resolucions Procediments

Más detalles

El curs s impartirà del 27 d abril al 13 de juliol de 2016, els dimecres de a hores.

El curs s impartirà del 27 d abril al 13 de juliol de 2016, els dimecres de a hores. CURS SOBRE LA LLEI 39/2015 DEL PROCEDI- MENT ADMINISTRATIU COMÚ DE LES ADMI- NISTRACIONS PÚBLIQUES I SOBRE ELS AS- PECTES PROCESSALS DE LA JURISDICCIÓ CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA El curs s impartirà del

Más detalles

INCOMPLIMENT DELS TERMINIS M À X IM S I REPERCUSIONS PER A LES P E R S O N E S BENEFICIÀRIES

INCOMPLIMENT DELS TERMINIS M À X IM S I REPERCUSIONS PER A LES P E R S O N E S BENEFICIÀRIES PROCEDIMENT DE RECONEXEMENT DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA I DEL DRET A LES PRESTACIONS QUE RECONEIX LA LLEI 39/2006 DE PROMOCIÓ DE L A U TO N O M IA PERSONAL I D ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA INCOMPLIMENT DELS

Más detalles

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa

Procediment de neteja i manteniment d equipaments de gestió directa A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1 Neteja i manteniment del coll d Estenalles. E.2 Neteja i manteniment de l oficina del parc a la Mata. E.4. Del seguiment

Más detalles

Ordenança de medi ambient Barcelona

Ordenança de medi ambient Barcelona Ordenança de medi ambient Barcelona Títol 8 - Energia Barcelona, 21/03/2012 OMA - Títol 8: Energia - Contingut Títol 8: Energia Objecte Àmbit d'aplicació Responsables Requisits de llicència Requisits de

Más detalles

Objecte i àmbit d aplicació

Objecte i àmbit d aplicació Criteris per determinar les compatibilitats i incompatibilitats entre les prestacions del Sistema Català d Autonomia i Atenció a la Dependència (SCAAD) i les prestacions del Sistema Públic de Serveis Socials

Más detalles

PLA DIRECTOR URBANÍSTIC DE LES ÀREES RESIDENCIALS ESTRATÈGIQUES DEL VALLÈS OCCIDENTAL

PLA DIRECTOR URBANÍSTIC DE LES ÀREES RESIDENCIALS ESTRATÈGIQUES DEL VALLÈS OCCIDENTAL PLA DIRECTOR URBANÍSTIC DE LES ÀREES RESIDENCIALS ESTRATÈGIQUES DEL VALLÈS OCCIDENTAL Llibre 0.2. NORMATIVA URBANÍSTICA DEL PDU Autor JORNETLLOPPASTOR arquitectes Data FEBRER 2009 ÍNDEX PLA DIRECTOR URBANÍSTIC

Más detalles

ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA I QUALIFICACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ (SOBRE 1)

ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA I QUALIFICACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ (SOBRE 1) ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA I QUALIFICACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ (SOBRE 1) ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA DE CONTRACTACIÓ I DE QUALIFICACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ DEL PROCEDIMENT OBERT DEL CONTRACTE D OBRES

Más detalles

PLA D ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL

PLA D ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS NORMATIVA PLA D ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL TEXT REFÓS MARÇ 2006 ÍNDEX TÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS...1 CAP. I. NATURALESA I ABAST DEL POUM...1 Article 1. Definició

Más detalles

Decret 187/2010, de 23 de novembre, sobre la inspecció tècnica dels edificis d habitatges

Decret 187/2010, de 23 de novembre, sobre la inspecció tècnica dels edificis d habitatges INSPECCIÓ TÈCNICA D EDIFICISD Decret 187/2010, de 23 de novembre, sobre la inspecció tècnica dels edificis d habitatges Generalitat de Catalunya Agència de l Habitatge de Catalunya EL EL PERQUÈ DE DE LA

Más detalles

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 11

ORDENANÇA FISCAL NÚM. 11 ORDENANÇA FISCAL NÚM. 11 TAXA PER EXPEDICIÓ DE DOCUMENTS ADMINISTRATIUS Article 1.- Fonament i naturalesa...2 Article 2.- Fet imposable...2 Article 3.- Subjectes passius...2 Article 4.- Responsables i

Más detalles

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant

Beques de Col laboració Beques i Ajuts a l Estudiant El dia 7 de juliol de 2014 es van convocar 465 ajuts de viatge, adreçats a estudiants de la Universitat de Barcelona que hagin estat seleccionats per a realitzar una estada en un altra Universitat, a qualsevol

Más detalles

ANNEX 4 A la proposta de dictamen de data , Models Registre d Interessos REGISTRE ESPECIAL DE BÉNS PATRIMONIALS

ANNEX 4 A la proposta de dictamen de data , Models Registre d Interessos REGISTRE ESPECIAL DE BÉNS PATRIMONIALS Registre Especial de Béns Patrimonials Secretaria General ANNEX 4 A la proposta de dictamen de data 20.5.2015, Models Registre d Interessos REGISTRE ESPECIAL DE BÉNS PATRIMONIALS (DECLARACIÓ DE BÉNS I

Más detalles