Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT)

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT)"

Transcripción

1 Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT)

2 ÍNDEX A. ANTECEDENTS B. SUSPENSIÓ DE TRAMITACIÓ I LLICÈNCIES C. PLA ESPECIAL URBANISTIC (PEUAT)

3 A. ANTECEDENTS

4 01 Marc general de la política turística

5 Política turística PRIORITATS Impulsar i coordinar accions per afavorir l encaix del turisme a la ciutat amb l objectiu de maximitzar els efectes positius de l activitat turística i minimitzar les seves externalitats negatives. Desenvolupar un turisme responsable i sostenible que incideixi en la millora tant de la qualitat de vida de la ciutadania, com de l experiència dels visitants. Impulsar el procés participatiu sobre el model turístic de Barcelona.

6 02 Mesura de Govern: Impuls del procés participatiu sobre el model turístic de Barcelona 20 de juliol de 2015

7 Accions recollides a la mesura de Govern (juliol 2015) Suspensió de tramitació i llicències d establiments d allotjament turístic, residències d estudiants i albergs de joventut. Elaboració del Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics. Creació d un Consell Turisme i Ciutat, com a òrgan de participació sectorial de l Ajuntament de Barcelona en l àmbit de les polítiques i estratègies sobre el turisme a la ciutat. Actualització del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat de Barcelona ( ) per un nou període Impost d estades a establiments turístics (IEET) que ha de representar un retorn econòmic efectiu dels turistes cap a la comunitat de la destinació i suposa un avenç en la seva participació responsable dels costos del turisme. Estudiar l impuls de mesures per fer front als allotjaments turístics il.legals.

8 Consell Turisme i Ciutat És l òrgan de participació sectorial de l Ajuntament de Barcelona a l àmbit de les polítiques i estratègies sobre el turisme a la ciutat. Es constitueix com un espai de trobada entre una representació àmplia i plural de la ciutadania i el govern local que permeti exercir el dret a la participació en el marc institucional més adient, generant reflexió i propostes que contribueixin a l estratègia de l acció municipal per definir el model de turisme i la seva gestió en el marc del model de ciutat.

9 Consell Turisme i Ciutat FUNCIONS Assessorar al govern municipal sobre les iniciatives, les polítiques i les línies estratègiques de l acció municipal en l àmbit del turisme. Proposar mesures d actuació referides al turisme per garantir la seva sostenibilitat i la qualitat de vida a la ciutat. Elaborar estudis o dictàmens sobre temes propis del seu àmbit sectorial. Elaborar un informe anual sobre la situació del turisme a la ciutat de Barcelona on hi figuren les actuacions més destacades que s hagin realitzat en aquest camp.

10 Consell Turisme i Ciutat CALENDARI Decisió creació Consell Aprovació inicial del seu Reglament Inici de l exposició pública Finalització de l exposició pública Aprovació definitiva gener/16 Inici del Registre Fitxer Entitats febrer/16 Tancament del Registre març/16 Procés electoral març/16 Reunió constitució abril/16

11 Consell Turisme i Ciutat COMPOSICIÓ El Consell Turisme i Ciutat, presidit per l Alcaldessa, haurà de comptar amb representants d entitats d àmbit de ciutat del sector del turisme, gremis i professionals, d entitats de cultura, sindicats, mediambientals, veïnals i d àmbit territorial, persones expertes i persones tècniques municipals, així com representants de cadascun dels grups municipals. Adscrit funcionalment a la Primera Tinència d Alcaldia, -que li dóna suport tècnic i administratiu a través de la Gerència d Ocupació, Empresa i Turisme-.

12 Pla Estratègic de Turisme OBJECTIUS Generar coneixement públic entorn al turisme a través de l anàlisi en profunditat de la conjuntura actual i els escenaris de futur, del debat amb els agents socials (públics, privats i comunitaris) i dels informes d experts encarregats. Elaborar un document amb propostes específiques per la gestió turística municipal dels propers anys en base a criteris de responsabilitat, sostenibilitat, cohesió, redistribució i innovació. Integrar de forma concurrent els debats que emanen dels diversos plans i instruments relacionats amb el turisme: PAM, Pla de Mobilitat Turística, Pla de Turisme inclusiu i Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics.

13 Pla Estratègic de Turisme PUNTS DE PARTIDA Pla Estratègic de Turisme Carta de Compromís de Biosphere-Unesco Pacte Local Turisme i Ciutat (febrer 2015) Debats dels darrers anys: Ajuntament, Diputació de Barcelona, PEMB, Turisme Barcelona...

14 Pla Estratègic de Turisme CALENDARI - FASES Inici Propostes Diagnosi Seguiment

15 Pla Estratègic de Turisme de Barcelona Calendari dels espais de participació pel 2016 Gener Març Abril - Maig Setembre Octubre- Novembre FASE de DIAGNOSI Debats del PAM Posada en marxa de grups de treball temàtics FASE de PROPOSTES Discussió dels objectius i estructura de propostes Elaboració de propostes

16 03 Planejament vigent i en tràmit

17 Planejament vigent La Modificació del Pla especial d establiments de concurrència pública, hotelera i altres activitats de Ciutat Vella ( AD ). El Pla especial d establiments de concurrència pública, hoteleria i altres activitats de la zona especifica ZE-5B Zona Rambla de Barcelona (AD ). La Modificació del Pla general metropolità de protecció del patrimoni arquitectònic, històric-artístic de la ciutat de Barcelona (AD ).

18 Planejament en tràmit El Pla especial d establiments de pública concurrència i altres activitats del barri de Poble Sec al Districte de Sants-Montjuïc (AI ). El Pla especial de concurrència pública i altres activitats al Districte de Gràcia (AI ). El Pla especial urbanístic per a la regulació dels Habitatges d Ús Turístic a la ciutat de Barcelona (AI ).

19 Regulació dels allotjaments turístics Plans especials d usos aprovats definitivament i en tràmit ÚS D1 CIUTAT VELLA D2 EIXAMPLE D3 SANTS BARRI POBLE SEC D4 LES CORTS D5 SARRIÀ D6 GRÀCIA D7 HORTA D8 NOU BARRIS D9 SANT ANDREU D10 SANT MARTÍ HOTELS ESTABLIMEN TS D'ALLOTJAMEN T TURÍSTIC HOTELS APARTAMENTS PENSIONS/HOSTALS PE Usos CIUTAT VELLA + PE Usos RAMBLA PE Usos POBLE SEC PE Usos CASC ANTIC D'HORTA APARTAMENTS TURÍSTICS HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC PEU HUTS ALBERGS DE JOVEN TUT RESIDÈN CIES PER A ESTUDIAN TS PE Usos CIUTAT VELLA + PE Usos RAMBLA PE Usos DISTRICTE GRÀCIA PE Usos CASC ANTIC D'HORTA Les dates corresponen a la data límit de la finalització de les diferents suspensions de tramitació de llicències USOS REGULATS PER PLANS ESPECIALS D'USOS APROVATS DEFINTIVAMENT USOS REGULATS PER PLANS ESPECIALS D'USOS EN TRÀMIT

20 B. SUSPENSIÓ DE TRAMITACIÓ I LLICÈNCIES

21 01 Objectiu, abast i marc legal

22 Objectiu Procedir a analitzar l impacte de les activitats destinades a allotjament turístic en totes les seves modalitats, habitatges d ús turístic, residències d estudiants i docents i els albergs juvenils a tota la ciutat de Barcelona per tal de realitzar un procés de participació ciutadana i d elaborar el planejament urbanístic necessari per regular adequadament la seva implantació.

23 Abast i marc legal La suspensió s ha realitzat a tota la ciutat i en totes les tipologies d allotjament turístic per evitar disfuncions del sector turístic i immobiliari que ocasionin un augment des allotjaments turístics en àrees no protegides actualment. Mesura preventiva: la suspensió d un any de llicències, planejament derivat concret i gestió urbanística s estableix als arts. 73 i 74.1 del Decret legislatiu 1/2010, de 3 d agost, pel qual s aprova el Text refós de la Llei d Urbanisme de Catalunya (TRLUC).

24 02 Situacions, àmbits i calendaris

25 Situacions que incideixen en l adopció d aquesta mesura preventiva Àmbits on no era possible adoptar cap acord de suspensió de determinades activitats, perquè ja havien estat objecte de suspensió dins del termini de tres anys anteriors. En aquest sentit, l article 74.2 del TRLUC estableix que Un cop exhaurits els efectes de l acord de suspensió, no se n pot adoptar cap de nou, per al mateix àmbit i per a idèntica finalitat, fins que no hauran transcorregut tres anys des de la data d exhauriment dels efectes. Àmbits amb planejaments urbanístics en tràmit on ja s ha procedit, prèvia o simultàniament a l aprovació inicial, a suspendre tramitacions i llicències o comunicats per a les mateixes activitats en les quals ara es pretén incidir.

26 Situacions concretes derivades del planejament aprovat o en tràmit La suspensió adoptada per la Comissió de Govern d 1 de juliol de 2015 es va veure afectada per l existència de planejaments urbanístics ja aprovats, o bé en tràmit on s havia procedit, prèvia o simultàniament a l aprovació inicial, a suspendre tramitacions i llicències o comunicats per a les mateixes activitats que es pretenia incidir. Aquesta situació és complexa tant des del punt de vista temporal com del material en funció de l activitat concreta de què es tracti. En síntesi, en la pràctica totalitat del municipi, les activitats que es pretenen regular resten suspeses, ja sigui en virtut de la proposta que ara s inicia, o bé perquè propostes anteriors en el temps ja han determinat aquesta suspensió.

27 Situacions concretes derivades del planejament aprovat o en tràmit El Pla especial urbanístic per a la regulació dels Habitatges d Ús Turístic a la ciutat de Barcelona, aprovat inicialment per la Comissió de Govern de 22 d octubre de 2014 (BOP de 24 d octubre de 2014 i diari La Vanguardia de 28 d octubre de 2014), va prorrogar les suspensions de comunicacions prèvies d inici d activitats per a la instal lació i/o ampliació de l ús d Habitatges d Ús Turístic acordades per les Comissions de Govern en sessions de 30 d abril de 2014 (BOP 2 de maig) i 10 de setembre de 2014 (BOP 12 de setembre de Amb l aprovació inicial es va ampliar la suspensió a la resta de la ciutat. Conclusió: l activitat de HUT s està actualment suspesa a tot el municipi de Barcelona, amb condicions temporals diferents: fins el 2 de maig de 2016 en l àmbit Eixample i entorn, 12 de setembre de 2016 en Ciutat Vella, i 28 d octubre de 2016 en la resta de la ciutat.

28 Situacions concretes derivades del planejament aprovat o en tràmit El Pla especial d establiments de concurrència pública, hoteleria i altres activitats de la zona específica ZE-5B Zona Rambla de Barcelona, aprovat definitivament en data 19 de desembre de 2014 (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i diari La Vanguardia, el 22 de gener de 2015), es va tramitar amb suspensió de llicències per a Hotels (H.1), Hotels Apartaments (H.2) i Pensions (P.1.1). Conclusió: en l àmbit corresponent a la zona específica ZE-5B Zona Rambla no estan suspeses les llicències per a hotels, hotels apartaments, pensions ni hostals, en no haver transcorregut el termini de tres anys des de l exhauriment de l anterior suspensió (art TRLUC).

29 Situacions concretes derivades del planejament aprovat o en tràmit El Pla especial d establiments de pública concurrència i altres activitats al barri del Poble Sec al Districte de Sants-Montjuïc, aprovat inicialment per la Comissió de Govern de 25 de febrer de 2015 (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de 27 de febrer de 2015 i diari La Vanguardia de 28 de febrer de 2015), va acordar simultàniament la suspensió de l atorgament de llicències i/o comunicats i altres autoritzacions municipals per a la instal lació o ampliació (entre altres), d hotels, hotels apartaments, pensions i apartaments turístics. Conclusió: en l àmbit territorial corresponent a aquest planejament, les activitats d hotels, hotels apartaments, pensions i apartaments turístics ja tenen vigent una suspensió, que finalitza el 28 de febrer de 2017.

30 Situacions concretes derivades del planejament aprovat o en tràmit El Pla especial de concurrència pública i altres activitats al Districte de Gràcia, aprovat inicialment per acord de la Comissió de Govern en sessió de 25 de setembre de 2014 (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i diari La Vanguardia ambdós en data 26 de setembre de 2014), va suspendre, en l àmbit central de la Vila de Gràcia, Camp del Grassot i entorns del Parc Güell, l atorgament de llicències i/o comunicats i altres autoritzacions municipals per a la instal lació o l ampliació d Albergs de joventut i Residències d estudiants. Posteriorment, la Comissió de Govern, en sessió d 11 de març de 2015 (BOP 18 de març de 2015), va acordar la suspensió, en l àmbit central de la Vila de Gràcia, l atorgament de llicències i/o comunicats i altres autoritzacions municipals per a la instal lació o l ampliació d Hotels, Hotels apartaments, Pensions i Apartaments turístics. Conclusió: en l àmbit central de la Vila de Gràcia, estan suspeses les següents activitats: hotels, hotels apartaments, pensions i hostals i apartaments turístics, fins al 17 de març de També a la Vila de Gràcia, el Camp del Grassot i a l entorn del Parc Güell estan suspeses les activitats d albergs de joventut i residències d estudiants, fins el 26 de setembre de 2016.

31 Calendari de la suspensió de tramitació i llicències per tipologies d allotjaments ÚS D1 CIUTAT VELLA D2 EIXAMPLE PEU POBLE SEC D3 SANTS BARRI POBLE SEC D4 LES CORTS D5 SARRIÀ D6 GRÀCIA Part central Vila de Gràcia PE USOS GRÀCIA D6 GRÀCIA Part central Vila de Gràcia, Camp d'en Grassot, entorn parc Güell D7 HORTA D8 NOU BARRIS D9 SANT ANDREU D10 SANT MARTÍ HOTELS 28/02/ /03/2016 ESTABLIMEN TS D'ALLOTJAMEN T TURÍSTIC HOTELS APARTAMENTS 28/02/ /03/2016 PENSIONS/HOSTALS 28/02/ /03/2016 APARTAMENTS TURÍSTICS 28/02/ /03/2016 HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC (PE HUTS) 12/09/ /05/ /05/ /10/ /05/ /05/ /05/ /05/ /10/ /10/ /05/2016 ALBERGS DE JOVEN TUT 26/09/2016 RESIDÈN CIES PER A ESTUDIAN TS 26/09/2016 Les dates corresponen a la data límit de la finalització de les diferents suspensions de tramitació de llicències DATA LÍMIT DE LA SUSPENSIÓ POTESTATIVA DELS ESTABLIMENTS D'ALLOTJAMENT TURÍSTIC A GRÀCIA. CAL UNA APROVACIÓ INICIAL DEL PEUAT PER A PRORROGAR-LA. DATA LÍMIT DE LA SUSPENSIÓ DELS HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC (HUTS) A L'ÀREEA CENTRAL DE LA CIUTAT DATA LÍMIT DE LA SUSPENSIÓ DELS ALBERGS DE JOVENTUT I RESIDÈNCIES PER A ESTUDIANTS DERIVAT L'APROVACIÓ INICIAL DEL PE USOS GRÀCIA

32 03 Exclusió de la suspensió de llicències

33 Establiments quina activitat queda exclosa de la suspensió de tramitació de llicències Els establiments que disposen d una llicència d obres concedida. Els establiments que disposen d un comunicat d obres vigent (immediat o diferit). En aquesta situació es poden fer dos apartats: a) Els que ja estan en tràmit a una Entitat Ambiental de Control (EAC). b) Els que encara no han iniciat la tramitació a una Entitat Ambiental de Control (EAC) (no quantificats).

34 Establiments quina activitat queda exclosa de la suspensió de tramitació de llicències Els establiments que tenen una llicència d obres en tràmit per que: a) Disposen d un certificat de règim urbanístic que els empara per a poder sol licitar una llicència d obres. b) En el moment de la suspensió s havia exhaurit el termini per a concedir la llicència. Els establiments que disposin d un certificat de règim urbanístic, amb una validesa de 6 mesos per a poder presentar una llicència d obres (no quantificats)

35 C. PLA ESPECIAL URBANÍSTIC

36 01 Abast del Pla especial

37 Nom complert del Pla Pla Especial urbanístic per a la regulació dels establiments d allotjament turístics, habitatges d ús turístic, residencies col lectives i albergs de joventut a la ciutat de Barcelona (PEUAT).

38 Tipologies d allotjaments turístics a ordenar Establiments d allotjament turístic Hotels Hotels Apartament Hostals o pensions Apartaments turístics (edificis destinats íntegrament a habitatges turístics) Habitatges d ús turístic (HUTs) Residencies col lectives (estudiants, docents...) Albergs de joventut

39 Abast del PEUAT Què FARÀ el PEUAT? Establir una regulació diferenciada per: Establiments d allotjament turístic Habitatges d ús turístic (HUT) Residencies col lectives Albergs de joventut Establir zones de regulació diferenciades per a les àrees de la ciutat segons la seva casuística pròpia Establir condicions per a la implantació i modulació de la intensitat dels usos Pot establir criteris de qualitat urbana Pot establir criteris sobre mobilitat sostenible Establir la valoració econòmica per desenvolupar el pla Què NO FARÀ el PEUAT? No regula el turisme No és un pla d habitatge No és un pla de mobilitat No és un pla de comerç No és un pla de soroll No es l intrument que concreta la urbanització de l espai públic No es l instrument que concreta obres d infraestructures No determina les inversions econòmiques No pot regular mesures de disciplina urbanística ni el règim sancionador No regula mesures de foment fiscal

40 02 Diagnosi preliminar Distribució de l allotjament turístic a Barcelona

41 Allotjaments turístics Establiments d allotjament turístic Hotels Hotels Apartament Hostals o pensions Apartaments turístics (edificis destinats íntegrament a habitatges turístics) Habitatges d ús turístic (HUTs). Residències col lectives (d estudiants, docents...) Albergs de joventut.

42 Allotjaments turístics per establiments i places BARCELONA Establiments Places HOTELS HOTELS APARTAMENTS HOSTALS O PENSIONS ESTABLIMENTS HOTELERS APARTAMENTS TURÍSTICS ESTABLIMENTS D'ALLOTJAMENT TURÍSTIC HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC ALBERGS DE JOVENTUT RESIDÈNCIES D ESTUDIANTS 70? TOTAL establiments places Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

43 Allotjaments turístics per establiments i places HOTELS HOTELS APARTAMENTS HOSTALS O PENSIONS TOTAL ESTABLIMENTS HOTELERS (HOTELS, HOTELS APARTAMENTS, HOSTALS O PENSIONS) APARTAMENTS TURÍSTICS DISTRICTE Establiments Habitacions Places Establiments Habitacions Places Establiments Habitacions Places Establiments Habitacions Places Establiments Habitacions Places Ciutat Vella Eixample Sants-Montjuïc Les Corts Sarrià-Sant Gervasi Gràcia Horta-Guinardó Nou Barris Sant Andreu Sant Martí TOTAL Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

44 Allotjaments turístics per establiments i places HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC DISTRICTE Finques Establiments Places Ciutat Vella Eixample Sants-Montjuïc Les Corts Sarrià-Sant Gervasi Gràcia Horta-Guinardó Nou Barris Sant Andreu Sant Martí TOTAL ALBERGS DE JOVENTUT DISTRICTE Establiments Places Ciutat Vella Eixample Sants-Montjuïc Les Corts Sarrià-Sant Gervasi Gràcia Horta-Guinardó Nou Barris 0 0 Sant Andreu 1 12 Sant Martí TOTAL Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

45 Establiments (%) Establiments d allotjaments turístics per districtes 50 Distribució d establiments d allotjaments turístics segons districtes Ciutat Vella Eixample Sants-Montjuïc Les Corts Sarrià-Sant Gervasi Gràcia Horta-Guinardó Nou Barris Sant Andreu Sant Martí HOTELS HOTELS APARTAMENTS HOSTALS O PENSIONS APARTAMENTS TURÍSTICS HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC ALBERGS RESIDÈNCIES Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

46 BARCELONA: Tipus d allotjaments turístics 367 HOTELS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

47 BARCELONA: Tipus d allotjaments turístics 27 HOTELS APARTAMENTS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

48 BARCELONA: Tipus d allotjaments turístics 268 HOSTALS O PENSIONS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

49 BARCELONA: Establiments hotelers 367 HOTELS 27 HOTELS APARTAMENTS 268 HOSTALS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

50 BARCELONA: Establiments hotelers segons categories Hostals o pensions 1 Estrella 2 Estrelles 3 Estrelles 4 Estrelles 5 Estrelles Gran luxe Total Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

51 BARCELONA: Tipus d allotjaments turístics 12 APARTAMENTS TURÍSTICS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

52 BARCELONA: Tipus d allotjaments turístics HABITATGES D ÚS TURÍSTIC Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

53 BARCELONA: Tipus d allotjaments turístics 111 ALBERGS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

54 BARCELONA: Tipus d allotjaments turístics Hotels Hotels apartaments Hostals o pensions Apartaments turístics Habitatges d ús turístic Albergs juvenils Residències d'estudiants Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

55 Places d allotjaments turístics per districtes* Distribució de places d allotjaments turístics segons districte pel total de Barcelona HOTELS HOTELS APARTAMENTS HOSTALS O PENSIONS APARTAMENTS TURÍSTICS HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC ALBERGS DISTRICTE PLACES % PLACES % PLACES % PLACES % PLACES % PLACES % Ciutat Vella , , , , , ,2 Eixample , , , , , ,4 Sants-Montjuïc , , ,7 36 0, , ,5 Les Corts , ,3 58 0,0 0 0, , ,5 Sarrià-Sant Gervasi , , ,2 66 0, , ,3 Gràcia 884 0,7 60 0, ,2 98 0, , ,5 Horta-Guinardó ,9 85 0,1 17 0,0 14 0, , ,1 Nou Barris 282 0,2 0 0,0 45 0,0 0 0,0 81 0,1 0 0,0 Sant Andreu 222 0,2 0 0,0 0 0,0 66 0, ,3 12 0,0 Sant Martí , ,4 29 0,0 0 0, , ,9 TOTAL Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

56 Oferta d allotjaments turístics per districtes* 20,0 18,0 16,0 14,0 12,0 10,0 8,0 6,0 4,0 2,0 Distribució de places d allotjaments turístics segons districte pel total de Barcelona 0,0 Ciutat Vella Eixample Sants-Montjuïc Les Corts Sarrià-Sant Gervasi Gràcia Horta-Guinardó Nou Barris Sant Andreu Sant Martí Hotels Hotels apartaments Hostals o pensions Apartaments turístics Habitatges d'ús turístic Albergs juvenils Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

57 Oferta d allotjaments turístics per districtes* Distribució de places d allotjaments turístics en cada districte HOTELS HOTELS APARTAMENTS HOSTALS O PENSIONS APARTAMENTS TURÍSTICS HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC ALBERGS DISTRICTE PLACES % PLACES % PLACES % PLACES % PLACES % PLACES % Ciutat Vella , , , , , ,6 Eixample , , , , , ,1 Sants-Montjuïc , , ,6 36 4, , ,5 Les Corts , ,0 58 1,0 0 0, , ,2 Sarrià-Sant Gervasi , , ,6 66 7, , ,7 Gràcia 884 1,4 60 2, , , , ,4 Horta-Guinardó ,7 85 3,3 17 0,3 14 1, , ,8 Nou Barris 282 0,4 0 0,0 45 0,7 0 0,0 81 0,2 0 0,0 Sant Andreu 222 0,4 0 0,0 0 0,0 66 7, ,9 12 0,1 Sant Martí , ,4 29 0,5 0 0, , ,5 TOTAL Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

58 Oferta d allotjaments turístics per districtes* Distribució de places d allotjaments turístics en cada districte 60,0 50,0 40,0 30,0 20,0 10,0 0,0 Ciutat Vella Eixample Sants-Montjuïc Les Corts Sarrià-Sant Gervasi Gràcia Horta-Guinardó Nou Barris Sant Andreu Sant Martí Hotels Hotels apartaments Hostals Apartaments turístics Habitatges d'ús turístic Albergs juvenils Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

59 BARCELONA: Oferta d allotjaments turístics places HOTELS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

60 BARCELONA: Oferta d allotjaments turístics places HOTELS APARTAMENTS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

61 BARCELONA: Oferta d allotjaments turístics places HOSTALS O PENSIONS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

62 BARCELONA: Oferta d allotjaments turístics places ESTABLIMENTS HOTELERS Hostals o pensions Estrella Estrelles Estrelles Estrelles Estrelles Hotels Gran Luxe TOTAL Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

63 BARCELONA: Oferta d allotjaments turístics 887 places APARTAMENTS TURÍSTICS Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

64 BARCELONA: Oferta d allotjaments turístics places HABITATGES D ÚS TURÍSTIC Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

65 BARCELONA: Oferta d allotjaments turístics places ALBERGS DE JOVENTUT Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

66 BARCELONA: Oferta d allotjaments turístics places Font: Barcelona Regional Dades provisionals de treball a data

67 03 Espais de participació del PEUAT

68 Espais de participació Estat de la qüestió i presentació del procés al veïnat Entrevistes amb els agents implicats Debat sobre bases i criteris del Pla Especial amb els agents implicats Contrast i validació de les bases i els criteris en jornades obertes a la ciutadania en el marc del PAM Octubre-desembre Novembre Desembre Gener-febrer

69 Entrevistes amb els agents implicats. Mapa d actors Sector dels allotjaments turístics Amfitrions de Barcelona Associació Catalana d'albergs Turístics de Catalunya (Acatur) Associació d'apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) Associació Professional d Edificis HUT (Prohut) Gremi d Hotels de Barcelona (GHB) Plataforma pro viviendas turísticas (PPVT) Sector comercial i de serveis Amics de la Rambla Associació Catalana d Agències de Viatges Especialitzades (Acave) Consell Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona Fundació Barcelona Comerç Agents socials promotors de l audiència pública sobre el turisme Comissions Obreres (CCOO) Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) Ecologistes en acció Federació d Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) Moviment veïnal i plataformes i moviments socials Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) Altres COAC

70 Entrevistes amb els agents implicats. Mapa d actors El llistat de persones i entitats ha estat elaborat sota els criteris de: pluralitat, representativitat, equilibri, inclusió, experiència, afectació, i implicació en aspectes de disseny i gestió de polítiques públiques locals a l'àmbit del Turisme - i dels aspectes tècnics que amb ell es vinculen-. S ha considerat que les persones i entitats proposades són els agents més adequats per a aportar elements qualitatius al debat i des del convenciment que la governança de la ciutat no és possible sense la col laboració de múltiples agents i de diversitat de veus i opinions.

71 Principals plantejaments en relació a la regulació dels allotjaments turístics. Elements amb més grau d acord Consideracions generals Necessitat d ordenar i controlar la implantació i l obertura de nous allotjaments turístics. EL PEUAT ha de permetre definir i concretar un model físic i urbà per a la ciutat equilibrat i diversificat per tal d assegurar un encaix sostenible de l activitat turística. Abordatge territorial diferenciat Regulació amb diferents nivells de rigidesa i flexibilitat amb una escala inferior al districte segons el grau de concentració o saturació.

72 Principals plantejaments en relació a la regulació dels allotjaments turístics. Elements amb més grau d acord Oferta d allotjament turístic Contenció territorial dels allotjaments turístics en aquelles àrees o zones de la ciutat amb forta pressió turística i/o amb més presència d allotjaments turístics. Per a limitar l oferta d allotjament turístic es consideren diverses vies o criteris a contemplar: densitat d allotjaments turístics, equilibri o proporció entre la població resident i el conjunt de la població flotant, proximitat o distància entre allotjaments turístics, equilibri entre els usos de l habitatge o la capacitat de càrrega. Equilibri de les diverses tipologies d allotjaments turístics als districtes o barris de la ciutat. Promoció d un esponjament dels allotjaments turístics. No legalització o habilitació de l oferta il legal actual.

73 Principals plantejaments en relació a la regulació dels allotjaments turístics. Posicions diferenciades Posicions diferenciades en relació al grau de permissivitat i tolerància per a la concessió de noves llicències d allotjaments turístics: Permetre un creixement ordenat del sector, amb limitacions puntuals. Contenció o limitació de l ampliació de les llicències d allotjament turístic en determinades zones de Barcelona. Establiment de quotes de noves llicències d allotjaments turístics per barris o zones. Determinar un límit màxim de llicències d allotjament turístic per al conjunt de Barcelona a partir de la capacitat de càrrega. Establiment d una moratòria indefinida, que aturi la concessió de noves llicències d allotjaments turístics a tota la ciutat (creixement zero). Decreixement del nombre d allotjaments turístics (i, fins i tot, del conjunt d establiments turístics).

74 Principals plantejaments en relació a la regulació dels allotjaments turístics. Altres consideracions Aspectes de caire urbanístic Regulació diferencial segons l estructura o la tipologia dels teixits urbans. Proximitat a punts d interès o zones d atractiu turístic Regulació o abordatge diferencial en aquelles zones properes a punts d interès turístic. Estructura social i residencial Abordatge diferencial en aquelles zones amb baixa densitat residencial, amb poca oferta d habitatge o amb transformacions en l estructura social i econòmica. Espai públic i la mobilitat Regulació o abordatge específic en aquelles zones amb una elevada presència d establiments de concurrència pública, ús intensiu de l espai públic i amb impactes en la mobilitat.

75 Principals plantejaments en relació a la regulació dels allotjaments turístics. Altres consideracions Resta d aspectes Establiment d uns criteris generals que garanteixin la igualtat de condicions per a les diverses tipologies d allotjaments turístics. Regulació de les noves modalitats d allotjament emergents: lloguer d habitacions o bed & breakfast. Desenvolupament d un pla d inspecció i control de gran abast per posar fi a l oferta il legal d allotjaments turístics.

76 Debat sobre bases i criteris del Pla Especial amb els agents implicats. Proposta metodològica Sessions de treball amb els agents implicats sobre les bases i els criteris del Pla Especial: 11 i 23 de desembre. La primera sessió serà bàsicament informativa i la segona de treball. Sessions obertes al veïnat per explicar l estat de la qüestió i el procés, i per contrastar i validar les bases i els criteris. Una d aquestes sessions obertes es desenvoluparà en el marc de les Jornades de ciutat sobre el Turisme en el procés de participació del Pla d Actuació Municipal, durant el mes de gener. La reflexió sobre el Turisme a la ciutat se seguirà desenvolupant en el marc del Pla Estratègic de Turisme, que es debatrà durant tot l any 2016.

77 Debat sobre les bases i els criteris del Pla Especial amb els agents implicats. Agents convocats a les sessions de treball dels dies 11 i 23 de desembre de 2015: Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible ACATUR ACAVE Amfitrions de Barcelona Amics de la Rambla APARTUR Barcelona Oberta CCOO CETT CJB Col legi de Geògrafs de Catalunya COAC COAMB Consell de Ciutat Consell de Gremis de comerç, serveis i turisme Ecologistes en Acció FAVB Fundació Barcelona Comerç Gremi d'hotelers de Barcelona Grups Municipals Plataforma PVT PROHUT Sindicatura de Greuges UAB UB UdG UGT UPC

78 04 Principis rectors del PEUAT

79 Principis rectors del PEUAT MODEL DE CIUTAT Sostenibilitat social: Garantir el dret fonamental a l habitatge Garantir la bona habitabilitat, la convivència i el descans en les zones residencials. Sostenibilitat ambiental: Garantir el dret fonamental a un medi ambient adequat Garantir la millora de les condicions socio-ambientals de l espai públic, la qualitat urbana i la mobilitat sostenible. Sostenibilitat econòmica: Garantir l'interès general i el bé comú en l exercici del dret a la llibertat d establiment i de prestació de serveis. Garantir el desenvolupament de l economia de proximitat, així com l activitat turística desenvolupada de forma responsable i sostenible.

80 122

Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT)

Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT) Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT) ÍNDEX A. ANTECEDENTS B. SUSPENSIÓ DE TRAMITACIÓ I LLICÈNCIES C. INSPECCIÓ IL.LEGALS D. PLA ESPECIAL URBANISTIC (PEUAT) A. ANTECEDENTS 01 Marc general

Más detalles

Turisme i barri. Mobilitat, Bus turístic, Mercat, Allotjaments

Turisme i barri. Mobilitat, Bus turístic, Mercat, Allotjaments Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Turisme i barri. Mobilitat, Bus turístic, Mercat, Allotjaments Barri de Sant Antoni Districte de l Eixample Direcció de Turisme 16 de Març

Más detalles

Comissió Consultiva d Hàbitat urbà. Dilluns 18 d'abril de 2016

Comissió Consultiva d Hàbitat urbà. Dilluns 18 d'abril de 2016 Comissió Consultiva d Hàbitat urbà Dilluns 18 d'abril de 2016 Ordre del dia 1. PEU per a l ordenació dels establiments d allotjament turístic, albergs de joventut, residencies col lectives d allotjament

Más detalles

Pla per a la Inclusió Social

Pla per a la Inclusió Social Seguiment i avaluació del Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 I Informe de seguiment 2013 SÍNTESI EXECUTIVA Abril 2014 Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 Síntesi executiva I Informe de seguiment

Más detalles

Habitatges d ús turístic a debat

Habitatges d ús turístic a debat Habitatges d ús turístic a debat El cas de Barcelona 13 de juny 217 Albert de Gregorio Gerent d Empresa i Turisme Ajuntament de Barcelona Índex 1. Allotjaments turístics a Barcelona 2. Lloguer vacacional.

Más detalles

ACTA CONSTITUCIÓ DEL CONSELL MUNICIPAL TURISME I CIUTAT COMPOSICIÓ DEL SEU PLENARI

ACTA CONSTITUCIÓ DEL CONSELL MUNICIPAL TURISME I CIUTAT COMPOSICIÓ DEL SEU PLENARI ACTA CONSTITUCIÓ DEL CONSELL MUNICIPAL TURISME I CIUTAT COMPOSICIÓ DEL SEU PLENARI Avui, dilluns 02 de maig de 2016, reunits al Saló de Cent de l Ajuntament de Barcelona en sessió solemne presidida per

Más detalles

Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte. Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació

Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte. Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació Desconcentració territorial de l activitat turística Plans de Turisme de Districte Segona Tinència d Alcaldia d Economia, Empresa i Ocupació Desembre 2013 1 Característiques del turisme a Barcelona Creixement

Más detalles

Turisme i usos de l espai urbà i públic

Turisme i usos de l espai urbà i públic Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Turisme i usos de l espai urbà i públic Districte de l Eixample Direcció de Turisme Centre Cívic Sagrada Família 7 de Març de 2016 ÍNDEX

Más detalles

Pla d Acció de Mandat de Montmeló. Continguts a comunicar

Pla d Acció de Mandat de Montmeló. Continguts a comunicar Pla d Acció de Mandat de Montmeló. Continguts a comunicar 1. El Pla d Acció de Mandat (PAM) 2016-2019 1.1. Què és el PAM? El Pla d'acció de Mandat (PAM) és un document que s elabora a l inici de cada mandat

Más detalles

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari

PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA. 3r. Plenari PLA LOCAL D INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL DE LA CIUTAT DE LLEIDA 3r. Plenari 22 de març de 2010 Generalitat de Catalunya Departament d'acció Social i Ciutadania Procésde disseny del Pla DIAGNOSI procés Aprovació

Más detalles

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA).

LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). LA ORDENANÇA MUNICIPAL D ACTIVITATS I D INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA (OMAIIAA). Aprovada pel plenari del consell Municipal de l abril de 2001. Publicada a maig de 2001.

Más detalles

Ecologia Urbana. Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT)

Ecologia Urbana. Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT) Pla Especial Urbanístic d Allotjaments Turístics (PEUAT) 1 MOTIVACIÓ DEL PEUAT - Preocupació de la ciutadania envers el turisme: 4a preocupació en l Enquesta de Serveis Municipals - Context de creixement

Más detalles

Allotjaments turístics, 2017 Data de publicació: dilluns, 04/06/2018

Allotjaments turístics, 2017 Data de publicació: dilluns, 04/06/2018 Data de publicació: dilluns, 04/06/2018 www.estadistica.ad Resum El nombre d allotjaments turístics, de la modalitat hotelera (inclou hotels, aparthotels, hostals, residències i pensions) i de la modalitat

Más detalles

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA.

CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA. CALENDARI MARC DELS ENSENYAMENTS UNIVERSITARIS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER, I DEL TÍTOL PROPI DE GRADUAT EN INVESTIGACIÓ PRIVADA Curs 2016 2017 PREAMBUL Aquest calendari estableix de manera molt clara l

Más detalles

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat

II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat II Jornada Pla de salut de Barcelona Ciutat 28-04-2014 Programa Baixem al Carrer Inici del programa: 2009 Territori: Poble Sec Agents que van intervenir: Per iniciativa del Pla Comunitari del barri A través

Más detalles

Pla de Promoció (PPR-EEBE)

Pla de Promoció (PPR-EEBE) SISTEMA DE GARANTIA INTERNA DE LA QUALITAT ESCOLA D ENGINYERIA DE BARCELONA EST (EEBE) Pla de Promoció (PPR-EEBE) (2017-2020) Gestió Documental i control de canvis Versió Referència de la modificació Elaborat

Más detalles

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 20 DE DESEMBRE DE 2018 ORDRE DEL DIA

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 20 DE DESEMBRE DE 2018 ORDRE DEL DIA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 20 DE DESEMBRE DE 2018 ORDRE DEL DIA 1 PART RESOLUTIVA DE LA SESSIÓ 1.1. Aprovació de l Acta de la sessió ordinària celebrada en data 29 de

Más detalles

L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona

L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona FulletoCorporatiu.pdf 2 17/01/17 10:31 Missió Impulsar la política econòmica i el desenvolupament local per promoure la millora

Más detalles

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC Modificació del calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC -18 Acord núm. CG//06/07 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster de la UPC

Más detalles

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT

REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT Exposició de motius El Consell Municipal de Medi Ambient és un òrgan consultiu i de participació de l Ajuntament de Montmeló, en el qual hi participen totes

Más detalles

10 anys de Consells de Salut a Barcelona Reflexió compartida

10 anys de Consells de Salut a Barcelona Reflexió compartida 10 anys de Consells de Salut a Barcelona Reflexió compartida 2010-2011 Punt de partida Per tal d aprofundir en la reflexió entorn la situació i les línies de futur dels Consells es va treballar amb els

Más detalles

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya.

4.4 AVALUACIÓ I RECONEIXEMENT DE PERSONAL. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal. Escola Superior de Música de Catalunya. 4.4 Avaluació i reconeixement de personal Escola Superior de Música de Catalunya Sumari 1. Objectius 2. Responsables 3. Desenvolupament del procés 3.1 Disseny del sistema d avaluació del personal docent

Más detalles

Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs

Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs -2018 Acord núm. 59/ del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster per al curs -2018 Document

Más detalles

Procés per a la gestió de l orientació professional

Procés per a la gestió de l orientació professional 310.3.5 Procés per a la gestió de l orientació professional 04 de maig de 2010 310.3.5 Escola Politècnica Superior d Edificació de Barcelona V2 ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES

Más detalles

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL

LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL S E G O N A E D I C I Ó D E S A B A D E L L U N I V E R S I T A T D E L 7 A L 1 1 D E J U L I O L D E 2 0 0 3 LA TAULA DE MOBILITAT DE SABADELL LES ESTRATÈGIES LOCALS EN LA MOBILITAT URBANA Joan Carles

Más detalles

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Programa municipal 2016 SOLIDARITAT I COOPERACIÓ Índex 1. Introducció i prioritats del Programa 2016 2. Línies estratègiques d actuació 2.1. Girona, ciutat educadora i solidària 2.2. La dimensió transversal

Más detalles

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010

BUTLLETÍ OFICIAL. VIII legislatura. Número 733. Vuitè període. Dilluns, 7 de juny de 2010 BUTLLETÍ OFICIAL DEL PARLAMENT DE CATALUN YA VIII legislatura Vuitè període Número 733 Dilluns, 7 de juny de 2010 S U M A R I 3. 3.10. Procediments que es clouen amb l adopció de resolucions Procediments

Más detalles

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS

LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS LLICÈNCIES AMBIENTALS MUNICIPALS ESQUEMA DE LA PRESENTACIÓ Necessitat de la llicència municipal Breu introducció històrica Marc normatiu Tipus d autorització municipal Llicència ambiental Règim de comunicació

Más detalles

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 22 DE FEBRER DE 2018 ORDRE DEL DIA

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 22 DE FEBRER DE 2018 ORDRE DEL DIA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 22 DE FEBRER DE 2018 ORDRE DEL DIA I.- PART RESOLUTIVA DE LA SESSIÓ 1. Aprovació de l acta de la sessió ordinària celebrada en data 25 de

Más detalles

MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI

MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI MODIFICACIÓ DE LA MODALITAT DE REPARCEL LACIÓ ALS POLÍGONS D ACTUACIÓ URBANÍSTICA NÚM. 8 i 10 DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DEL NUCLI ANTIC SANT BOI DE LLOBREGAT OCTUBRE 2010 MODIFICACIÓ

Más detalles

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 1992: El Conveni sobre diversitat biològica s obra a signatura a la Cimera de laterraariodejaneiro 1993:

Más detalles

calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs

calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs Calendari acadèmic dels estudis de grau i màster Curs 2018-2019 Acord núm. CG/2018/04/03 del Consell de Govern pel qual s aprova el calendari acadèmic dels estudis de grau i màster. Curs 2018-2019 Document

Más detalles

octubre La sostenibilitat com a instrument de competitivitat empresarial Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya

octubre La sostenibilitat com a instrument de competitivitat empresarial Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya 27 28 octubre Anna Esteve i Traveset Direcció General de Qualitat Ambiental. Generalitat de Catalunya AMBIENTALITZACIÓ DE LES COMPRES CONTRACTACIÓ PÚBLICA La contractació pública és el mecanisme pel qual

Más detalles

Participació ciutadana en salut i sanitat

Participació ciutadana en salut i sanitat Participació ciutadana en salut i sanitat J. Martí Valls Metge CAPS (www.caps.cat) Marea Blanca de Catalunya Assessor de sanitat Ajuntament de Barcelona Grup de Salut del CBSB Participació ciutadana en

Más detalles

PLA D EQUIPAMENTS DEL POBLE-SEC. Sessió de debat de diagnòstic 20 de juny de 2017

PLA D EQUIPAMENTS DEL POBLE-SEC. Sessió de debat de diagnòstic 20 de juny de 2017 PLA D EQUIPAMENTS DEL POBLE-SEC Sessió de debat de diagnòstic 20 de juny de 2017 ANTECEDENTS: Primers passos fins al Pla d Equipaments del Poble-sec Carolina López, consellera de Districte REPENSAR LES

Más detalles

OBJECTIUS DE LA XAPSLL 2015

OBJECTIUS DE LA XAPSLL 2015 OBJECTIUS DE LA XAPSLL 2015 Definició de la XAPSLL La Xarxa d'atenció a persones sense llar, es va constituir el novembre del 2005, amb la finalitat d enfortir la capacitat d organització de la ciutat

Más detalles

Meridiana. Taula de Participació

Meridiana. Taula de Participació Meridiana Taula de Participació 19 de novembre de 2015 1 ORDRE DEL DIA 1. Constitució de la Taula de Participació 2. Els estudis fets fins ara: 1. Diagnosi prèvia i propostes marc per al nou espai meridiana

Más detalles

CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA

CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA CONVOCATÒRIA DE PLE I FIXACIÓ DE L ORDRE DEL DIA Atès el que disposa l article 53.1.c) en relació amb l article 98 del Decret legislatiu 2/2003, pel qual s aprova el Text refós de la Llei municipal i de

Más detalles

Què hem fet en aquest temps?

Què hem fet en aquest temps? Què és l ABTS? L'ABTS és l Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible. Va néixer fa una mica més d'un any i mig i la formen una trentena d associacions, plataformes o col lectius. Per tant, som un grup

Más detalles

L experiència de Sant Cugat en la redacció del PLA LOCAL D ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC. Gemma López Cap de Secció de Qualitat i Planificació Ambiental

L experiència de Sant Cugat en la redacció del PLA LOCAL D ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC. Gemma López Cap de Secció de Qualitat i Planificació Ambiental L experiència de Sant Cugat en la redacció del PLA LOCAL D ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC Gemma López Cap de Secció de Qualitat i Planificació Ambiental Pàgina 1 El Pla Local de Canvi Climàtic de Sant Cugat

Más detalles

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC

CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC CONFLICTES DE VEÏNATGE DE LES INDÚSTRIES DE RISC Jordi Catà Contreras Tècnic del Servei de Gestió del Risc i Planificació Direcció General de Protecció Civil Barcelona, 3 de juny de 2016...hi ha conflictes

Más detalles

MEMÒRIA 6. EL TRACTAMENT DELS HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC EN ALTRES CIUTATS 1. MARC DE REFERÈNCIA 7. ANTECEDENTS DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC

MEMÒRIA 6. EL TRACTAMENT DELS HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC EN ALTRES CIUTATS 1. MARC DE REFERÈNCIA 7. ANTECEDENTS DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC PLA ESPECIAL URBANÍSTIC PER A L ORDENACIÓ DELS ESTABLIMENTS D ALLOTJAMENT TURÍSTIC, ALBERGS DE JOVENTUT, RESIDÈNCIES COL LECTIVES D ALLOTJAMENT TEMPORAL I HABITATGES D ÚS TURÍSTIC A LA CIUTAT DE BARCELONA

Más detalles

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015

Nou marc d ordenació turística de Catalunya. Barcelona, 14 de juliol de 2015 Nou marc d ordenació turística de Catalunya Barcelona, 14 de juliol de 2015 Antecedents En el marc del que ens indica el Pla Estratègic de Turisme 2013-2016 i segons la Llei de simplificació administrativa,

Más detalles

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 Servei Responsable: Participació Altres serveis que hi col laboren: --- --------------------------------------------------------------- NOM

Más detalles

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona

PROJECTES D OBRES Informe d Idoneïtat Tècnica de Barcelona 21 de Novembre de 2011 CONFERÈNCIA David Jiménez Serveis Tècnics CETIB Ordenança Reguladora dels Procediments d Intervenció Municipal en les Obres (ORPIMO) (va entrar en vigor l 1 d Octubre de 2011) Què

Más detalles

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure [MUTUAM continua el seu compromís amb la promoció de la recerca relacionada amb la gerontologia clínica i l atenció sociosanitària amb aquesta convocatòria

Más detalles

L ACCIÓ TUTELAR A CATALUNYA

L ACCIÓ TUTELAR A CATALUNYA L ACCIÓ TUTELAR A CATALUNYA Mª Angels Betriu 16 d octubre de 2009 COMPETÈNCIA DE L ACCIÓ TUTELAR A CATALUNYA Actualment hi ha 60 entitats tutelars a Catalunya destinades a la protecció de les persones

Más detalles

MEMÒRIA DESCRIPTIVA PLA DE MILLORA URBANA PER L ORDENACIÓ DE VOLUMS C/MAS FIGUERES-CAMÍ VELL DE FORNELLS GIRONA. Girona, a Novembre del 2.

MEMÒRIA DESCRIPTIVA PLA DE MILLORA URBANA PER L ORDENACIÓ DE VOLUMS C/MAS FIGUERES-CAMÍ VELL DE FORNELLS GIRONA. Girona, a Novembre del 2. PLA DE MILLORA URBANA PER L ORDENACIÓ DE VOLUMS C/MAS FIGUERES-CAMÍ VELL DE FORNELLS GIRONA MEMÒRIA DESCRIPTIVA Girona, a Novembre del 2.005 ÍNDEX 1. ANTECEDENTS... 3 2. NATURALESA, OBJECTE I ABAST...

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA

ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA ORDENANÇA REGULADORA DELS USOS DE LES PLANTES BAIXES EN LES URBANITZACIONS RESIDENCIALS A TORDERA SERVEIS TÈCNICS MUNICIPALS FEBRER 2012 ÍNDEX Pàg. 1.- ORDENANÇA 2 Article 1.- Objecte... 2 Article 2.-

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi de Garatges

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi de Garatges PLA D ACCIÓ B+S Gremi de Garatges 0 1. Dades de l organització Nom: GREMI DE GARATGES DE BARCELONA I PROVINCIA Breu descripció: Dades de contacte: Defensa i assessorament dels interessos propis del gremi

Más detalles

Modificació puntual PGM Clota Reordenació. Procés Participatiu

Modificació puntual PGM Clota Reordenació. Procés Participatiu Modificació puntual PGM Clota Reordenació Procés Participatiu Sessió de debat amb entitats 27 de setembre de 2018 Ecologia Urbana - Urbanisme 3 Modificació puntual PGM Clota Reordenació ÍNDEX 1. ENCAIX

Más detalles

polígon industrial el pla

polígon industrial el pla polígon industrial el pla Sant Feliu de Llobregat, Octubre de 2008 1 PRIMERES VALORACIONS Des del passat mes de febrer dintre del projecte Gesmopoli es va obrir una nova fase amb la introducció de la figura

Más detalles

DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ

DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ juliol 2017 DELIMITACIÓ DE LA TRAMA URBANA CONSOLIDADA DE MONTMELÓ Decret 1/2009, d Ordenació dels Equipaments Comercials de la Generalitat de Catalunya

Más detalles

Consell de ciutat Grup de treball de pressupostos Anàlisi del pressupost amb perspectiva de gènere

Consell de ciutat Grup de treball de pressupostos Anàlisi del pressupost amb perspectiva de gènere Consell de ciutat Grup de treball de pressupostos Anàlisi del pressupost amb perspectiva de gènere Reunió de seguiment prèvia a l entrega de l informe 14 Novembre 2017 01. Marc programàtic i organitzatiu

Más detalles

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES

DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES Diari Oicial de la Generalitat de Catalunya Núm. 5461 9.9.2009 66749 DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES EDICTE de 28 de juliol de 2009, sobre acords de la Comissió Territorial d Urbanisme

Más detalles

ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7.

ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7. ÍNDEX 1. FINALITAT 2. ABAST DEL PROCÉS 3. REFERÈNCIES / NORMATIVES 4. DEFINICIONS 5. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS 6. SEGUIMENT I MESURA 7. EVIDÈNCIES 8. RESPONSABILITATS 9. FITXA RESUM 10. FLUXOGRAMA 21

Más detalles

Barcelona compta amb establiments actius

Barcelona compta amb establiments actius » Nota de Premsa 25 de gener de 2018 Barcelona compta amb 60.265 establiments actius» Totes les dades sobre els locals comercials de la ciutat, amb el detall carrer a carrer, es posa a disposició dels

Más detalles

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 25 DE FEBRER DE 2016 ORDRE DEL DIA

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 25 DE FEBRER DE 2016 ORDRE DEL DIA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 25 DE FEBRER DE 2016 ORDRE DEL DIA I.- PART RESOLUTIVA DE LA SESSIÓ 1. Aprovació de l acta de la sessió ordinària celebrada en data 28 de

Más detalles

Model català d atenció integrada social i sanitària

Model català d atenció integrada social i sanitària Model català d atenció integrada social i sanitària Albert Ledesma Castelltort Director del Pla interdepartamental d atenció i interacció social i sanitària Barcelona, juliol 2014 Pla interdepartamental

Más detalles

DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI

DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI DINAMITZACIÓ DEL SECTOR DELS SERVEIS DE PROXIMITAT DEL PALLARS JUSSÀ COM A OPORTUNITAT PER A LES PERSONES I EL TERRITORI Resultats i oportunitats de futur Abril de 2017 PALLARS JUSSÀ Superfície: 1.343,1

Más detalles

emt Ajuntament d'amposta Obres i Urbanisme Còpia 02 Secretaria EMT-POUM-009

emt Ajuntament d'amposta Obres i Urbanisme Còpia 02 Secretaria EMT-POUM-009 Ajuntament d'amposta Obres i Urbanisme Amposta, abril de 2013 009 Per aprovació inicial emt Còpia 02 Secretaria EMT-POUM-009 Errada material del POUM número 009 Correcció d'errada material referent a l'inclusió

Más detalles

TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA

TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA TRANSICIÓ CAP A LA SOBIRANIA ENERGÈTICA MODEL ENERGÈTIC ACTUAL Fonts: combustible fòssil, lluny la producció del lloc de consum Abastament: producció centralitzada en poques mans, dependència Econòmic:

Más detalles

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona

Tarragona, 19 de juliol de SÍLVIA CAIRE GARCIA Secretària de la Comissió Territorial d Urbanisme de Tarragona 27214 EDICTE de 19 de juliol de 2007, sobre una resolució adoptada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques en matèria d urbanisme referent al municipi de Reus. Tarragona, 19 de juliol de

Más detalles

Fundació Privada Foment de l Habitatge Social. Gener 2015

Fundació Privada Foment de l Habitatge Social. Gener 2015 Fundació Privada Foment de l Habitatge Social Gener 2015 Origen de la Fundació La Fundació va ser creada per iniciativa de Càritas l any 1990. L any 2012 es va decidir donar-li un fort impuls financer

Más detalles

PLA DIRECTOR D ARXIUS Resum executiu. Direcció Executiva Sistema Municipal d Arxius

PLA DIRECTOR D ARXIUS Resum executiu. Direcció Executiva Sistema Municipal d Arxius PLA DIRECTOR D ARXIUS Resum executiu MISSIÓ Desenvolupar les polítiques arxivístiques i implantar un mètode de gestió documental per al conjunt dels documents municipals; així com recollir, conservar,

Más detalles

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI PREÀMBUL NORMES DE FUNCIONAMENT DE LA TAULA DEL TAXI El servei de taxi constitueix un servei públic de viatgers amb vehicles d una capacitat fins a nou places, inclosa la persona que condueix, que s efectua

Más detalles

PLA LOCAL D HABITAGE PÚBLIC DE LLOGUER REGIDORIA D HABITATGE 5 DE JULIOL 2017

PLA LOCAL D HABITAGE PÚBLIC DE LLOGUER REGIDORIA D HABITATGE 5 DE JULIOL 2017 PLA LOCAL D HABITAGE PÚBLIC DE LLOGUER 2017 2024 REGIDORIA D HABITATGE 5 DE JULIOL 2017 Objectius L habitatge públic de lloguer, una prioritat del Govern El Pla Local d'habitatge Públic de Lloguer (PLH)

Más detalles

PRESENTACIÓ dels PROJECTES PARTICIPATIUS

PRESENTACIÓ dels PROJECTES PARTICIPATIUS TRET DE SORTIDA PRESENTACIÓ dels PROJECTES PARTICIPATIUS als VEÏNS i VEÏNES d AVINYÓ Avinyó - Març de 2017 Els PROJECTES PARTICIPATIUS QUÈ SÓN? Mecanisme de participació ciutadana mitjançant el qual els

Más detalles

El Balanç del Bé Comú del Districte Horta-Guinardó Desembre 2016

El Balanç del Bé Comú del Districte Horta-Guinardó Desembre 2016 El Balanç del Bé Comú del Districte Horta-Guinardó Desembre 2016 Amb la Col laboració professional de l Associació Catalana per al Foment de l Economia del Bé Comú 01 Què és el Balanç del Bé Comú? 2 Economia

Más detalles

ESTRATÈGIA PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE CATALUNYA

ESTRATÈGIA PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE CATALUNYA ESTRATÈGIA PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE CATALUNYA Aliances amb el món local per la sostenibilitat Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat Frederic Ximeno Director General

Más detalles

Pla estratègic de gestió dels espais naturals protegits de Catalunya

Pla estratègic de gestió dels espais naturals protegits de Catalunya Pla estratègic de gestió dels espais naturals protegits de Catalunya 2015-2020 Àmbit d aplicació Superfície d espais amb figures de protecció a Catalunya 960.102 ha terrestres protegides, de les quals

Más detalles

Procediment d auditoria interna de Qualitat

Procediment d auditoria interna de Qualitat A. OBJECTE B. ABAST C. REFERÈNCIES D. RESPONSABILITATS E. DESCRIPCIÓ DEL PROCEDIMENT E.1. Elaboració del pla d auditories internes. E.2. Execució de les auditories. E.3. Informes d auditoria. E.4. Règim

Más detalles

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS REGLAMENT DE LA COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ DEL CENTRE CÍVIC FRANCESC LLOBET I GIBERT CAPÍTOL I OBJECTIUS Article 1. Llobet i Gibert de Vidreres és un organisme d assessorament, consulta, proposta i participació

Más detalles

ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE L ARBOÇ

ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE L ARBOÇ ORDENANÇA REGULADORA DE LA CARTA DE COLORS DEL NUCLI ANTIC DE L ARBOÇ EXPOSICIÓ DE MOTIUS Per part del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, es va prendre en data 22 de

Más detalles

Aprovat inicialment el Pla director urbanístic del Circuit de Velocitat de Barcelona Catalunya

Aprovat inicialment el Pla director urbanístic del Circuit de Velocitat de Barcelona Catalunya Aprovat inicialment el Pla director urbanístic del Circuit de Velocitat de Barcelona Catalunya El PDU estableix els criteris per revisar l actual ordenació del Circuit de Velocitat de Barcelona Catalunya

Más detalles

Àrea d Hisenda i Gestió Municipal

Àrea d Hisenda i Gestió Municipal Àrea d Hisenda i Gestió Municipal Girona, 27 de juny de 2012 Regidoria d Hisenda i Règim Interior 1. Reorganització de l administració i de la gestió El nou govern ha reestructurat l'organització municipal

Más detalles

A ROQUETES FEM SALUT: Programa de Salut comunitària

A ROQUETES FEM SALUT: Programa de Salut comunitària A ROQUETES FEM SALUT: Programa de Salut comunitària Glòria Muniente, T.Social i referent d atenció comunitària de l EAP Roquetes-Canteres. TAULA DE SALUT DEL PLA COMUNITARI DE ROQUETES. Seminari Empoderem

Más detalles

PRESENTACIÓ DEL PROCÉS D AGENDA 21 LOCAL DE BLANES

PRESENTACIÓ DEL PROCÉS D AGENDA 21 LOCAL DE BLANES AGENDA 21 LOCAL DE BLANES PRESENTACIÓ DEL PROCÉS D AGENDA 21 LOCAL DE BLANES Ajuntament de BLANES 5 d octubre de 2005 Blanes inicia el camí de d Agenda 21 Local El municipi de Blanes inicia els treballs

Más detalles

La implicació del Departament de Salut Comunitària en el desenvolupament del Programa Salut als Barris a Casablanca

La implicació del Departament de Salut Comunitària en el desenvolupament del Programa Salut als Barris a Casablanca La implicació del Departament de Salut Comunitària en el desenvolupament del Programa Salut als Barris a Casablanca Jornades Entorn Urbà Saludable, 20 d octubre de 2011 Una ciutat saludable dissenya la

Más detalles

CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA. 22 de setembre de 2017

CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA. 22 de setembre de 2017 CATÀLEG DE CONSTRUCCIONS EN SÒL NO URBANITZABLE DEL MUNICIPI DE LLEIDA 22 de setembre de 2017 Objectius del Catàleg Afavorir la conservació del patrimoni edificat rural Incentivar la reactivació econòmica

Más detalles

Cap a noves funcions dels Observatoris de Turisme

Cap a noves funcions dels Observatoris de Turisme Un sistema àgil a un sistema on-line D un sistema fiable i útil a un sistema fiable amb certificació digital i que amplia funcions per augment de la utilitat D un sistema únic i de referència a un sistema

Más detalles

Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn. 9 d octubre de 2015

Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn. 9 d octubre de 2015 Treball i aprenentatge en xarxa Escola, Família i Entorn 9 d octubre de 2015 XARXA EDUCATIVA La Societat és xarxa... i això afecta a totes les organitzacions M. Castells Escola, Família i Entorn Beneficis

Más detalles

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS DE QUALITAT DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2014

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS DE QUALITAT DEL CATÀLEG DE SERVEIS 2014 Àrea de Presidència Rambla Catalunya, 126 08008 Barcelona Tel. 934 020 709 Fax 934 049 14 s.planif.avaluacio@diba.cat www.diba.cat ÀREA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL INFORME DE SEGUIMENT DELS COMPROMISOS

Más detalles

CONSELL ASSESSOR URBANÍSTIC SESSIÓ CONSTITUTIVA

CONSELL ASSESSOR URBANÍSTIC SESSIÓ CONSTITUTIVA CONSELL ASSESSOR URBANÍSTIC PLA D ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL LLEIDA 2015 SESSIÓ CONSTITUTIVA ORDRE DEL DIA 1. Benvinguda de l Alcalde als membres del Consell Assessor Urbanístic. 2. Funcions del Consell

Más detalles

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord.

5.2. Si un centre pren aquesta decisió, serà d aplicació a tots els estudiants matriculats a l ensenyament pel qual es pren l acord. MODELS DE MATRÍCULA EN ELS ENSENYAMENTS OFICIALS DE GRAU I MÀSTER UNIVERSITARI (aprovada per la CACG en data 21 de desembre de 2009 i per Consell de Govern de 25 de maig de 2010, i modificada per la CACG

Más detalles

la cohesió social va per barris

la cohesió social va per barris la cohesió social va per barris Introducció Diem que hi ha cohesió social quan els individus que habiten en un territori reconeixen als altres com que pertanyen a la mateixa comunitat. Les diverses desigualtats

Más detalles

Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI. 4 de maig de 2015

Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI. 4 de maig de 2015 Creació de l AGÈNCIA CATALANA DEL MEDI AMBIENT I DEL TERRITORI 4 de maig de 2015 Índex 1. Objectiu 2. Organismes del Govern i Internacionals 3. Proposta de model d Agència a configurar 4. Relació de l

Más detalles

TALLERS PER A GRUPS UNIVERSITARIS

TALLERS PER A GRUPS UNIVERSITARIS 1. Presentació 2. Àrees de treball 3. Objectius específics 4. Destinataris i requisits de participació 5. Durada i horaris 6. Pautes bàsiques de desenvolupament 7. Participació en la Setmana del Parlament

Más detalles

REVISIÓ DEL POUM DE SALLENT PROGRAMA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JORNADA INTRODUCTÒRIA

REVISIÓ DEL POUM DE SALLENT PROGRAMA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JORNADA INTRODUCTÒRIA REVISIÓ DEL POUM DE SALLENT PROGRAMA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JORNADA INTRODUCTÒRIA INDEX 1 _ Què és un POUM? 2 _ Perquè es revisa un POUM 3 _ Tramitació 4 _ Participació ciutadana 1 - QUÈ ÉS UN POUM?

Más detalles

Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop. Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018

Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop. Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018 Xarxa d ateneus cooperatius, projectes singulars i aracoop Reunió Xarxa d Ateneus Cooperatius 2018 El Departament de Treball Afers Socials i famílies, promou la xarxa d ateneus cooperatius concebuts com

Más detalles

Acords del Consell d Administració

Acords del Consell d Administració Nota de premsa PÀG 1/2 29 de març de 2017 Acords del Consell d Administració El Port de Barcelona proposa la modificació del Pla Especial de la Nova Bocana per guanyar 14.000 m2 addicionals d espai públic

Más detalles

Què és l Estratègia de Seguretat i Salut Laboral?

Què és l Estratègia de Seguretat i Salut Laboral? Què és l Estratègia de Seguretat i Salut Laboral? El Govern balear, junt amb les patronals i sindicats, constata uns elevats índex de sinistralitat a les Illes Balears i, de forma consensuada decideixen

Más detalles

Mesura de govern Ateneu de Fabricació de Gràcia

Mesura de govern Ateneu de Fabricació de Gràcia Mesura de govern Ateneu de Fabricació de Gràcia 29 de juny de 2016 Ateneus de fabricació Materialitzem idees, cocreem el nostre entorn Un nou servei d interès públic basat en l economia plural i la participació

Más detalles

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH

MANUAL. d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació. PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH MANUAL d ajuda en el PROCEDIMENT per a la tramitació de la sol licitud licitud de subvencions per Obres PROGRAMA REHABILITACIÓ 2014 Conveni Consorci Metropolità de l Habitatge CMH Barcelona, 1 de Setembre

Más detalles

RESOLUCIÓ Ajuntament de Barcelona

RESOLUCIÓ Ajuntament de Barcelona RESOLUCIÓ Ajuntament de Barcelona L Alcalde de Barcelona, en ús de les facultats que li confereix l article 13.1.r) de la Carta Municipal de Barcelona i a l empara del seu art. 26.2.d), en data 6 de maig

Más detalles

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 26 DE MARÇ DE 2009 ORDRE DEL DIA

SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 26 DE MARÇ DE 2009 ORDRE DEL DIA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DEL DIA 26 DE MARÇ DE 2009 ORDRE DEL DIA Aprovació de l esborrany de l acta de la sessió plenària ordinària de data 26 de febrer de 2009. I.- PART

Más detalles

Estatuts de l Agència d Avaluació i Prospectiva de l Educació Novembre 2010

Estatuts de l Agència d Avaluació i Prospectiva de l Educació Novembre 2010 Estatuts de l Agència d Avaluació i Prospectiva de l Educació Novembre 2010 Els continguts d aquesta presentació estan subjectes a una llicència de Reconeixement-No comercial-compartir 3.0 de Creative

Más detalles

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona.

EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. 27054 EDICTE d 1 d abril de 2008, sobre un acord de la Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona referent al Municipi de Barcelona. La Subcomissió d Urbanisme del municipi de Barcelona, en la sessió

Más detalles

INDEX. Punt de partida Principis de la transformació Metodologia Participació

INDEX. Punt de partida Principis de la transformació Metodologia Participació INDEX Punt de partida Principis de la transformació Metodologia Participació Punt de partida Aposta del nou Consell per la transformació del model econòmic El desplegament d un nou model productiu deu

Más detalles