Dilluns Grup 113:00-14:00 (Magistral) Nivell A1 Lucio Panepinto Grup 213:00-14:00 (Magistral) Nivell A1 Lola Butez

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Dilluns Grup 113:00-14:00 (Magistral) Nivell A1 Lucio Panepinto Grup 213:00-14:00 (Magistral) Nivell A1 Lola Butez"

Transcripción

1 PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA FRANCÈS I 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Francès I Curs acadèmic: Curs: 1er Trimestre: 1er, 2n y 3er Titulació / Estudis: Grau en Negocis i Màrqueting Internacional Codi de l assignatura: Nombre de crèdits: 12 Nombre total d hores de dedicació: 300 Llengua de docència: Francès Professorat: Lucio Panepinto i Lola Butez Horari: Dilluns Grup 113:00-14:00 (Magistral) Nivell A1 Lucio Panepinto Grup 213:00-14:00 (Magistral) Nivell A1 Lola Butez Dijous Grup 111:00-12:00 (Magistral) Nivell A1 Lucio Panepinto 12: (Seminari) Grup 211:00-12:00 (Magistral) Nivell A1 Lola Butez 12: (Seminari) 2. Presentació de l assignatura Context: Avui dia en una economia cada vegada més globalitzada, poder-se comunicar de manera efectiva en una llengua estrangera al món dels negocis és un requisit indispensable per aconseguir l'èxit professional. Aquests cursos permeten a l'estudiant comunicar-se de forma eficaç en francès. Objectius generals: L'objectiu d'aquest nivell és introduir als estudiants en una gran varietat d'habilitats lingüístiques, tant actives com a passives, que els permetran expressar-se en situacions generals i professioiupfnals de cada nivell.. Iniciar la consecució dels objectius lingüístics propis del nivell A1 (inicial) del Marc Comú Europeu de Referència. Objectius específics: Comprensió oral -Comprendre la informació global i específica de missatges orals en francès relatius a situacions de comunicació familiars per a l'alumne. -Extreure informació específica i comprendre missatges orals senzills (explicacions, instruccions, anuncis, sol licitud d'informació ) en les situacions de la vida quotidiana. -Entendre les estructures apreses en el context dels negocis i de l'empresa.

2 Expressió oral -Expressar-se oralment aplicant estructures i vocabulari concret relatiu a situacions de la vida quotidiana. -Poder participar en una conversa senzilla en francès. -Expressar-se i practicar el vocabulari i estructures orals en el context dels negocis i de l'empresa. Comprensió escrita -Comprendre la informació global i específica de textos escrits, relatius a situacions de comunicació quotidianes. -Saber predir el contingut d'un text basant-se en un títol, una fotografia, el context, sons -Comprendre textos senzills, autèntics o simplificats (cartes, relats, anuncis de premsa, articles, instruccions ). -Poder entendre missatges escrits breus en el context dels negocis i de l'empresa. Expressió escrita -Redactar textos escrits senzills, d'extensió limitada, en forma de cartes, diaris, relats senzills, descripcions de persona o llocs. -Poder escriure textos breus, correus electrònics, targetes de visita, notes en el context dels negocis i de l'empresa. 3. Competències a assumir a l assignatura Competències generals Instrumentals G.I.9. Capacitat per expressar-se i comunicar-se en una quarta llengua amb un nivell de suficiència. Competències específiques Professionals E.P.18. Desenvolupar una suficiència comunicativa en una quarta llengua en l'àmbit dels negocis internacionals. Les competències relacionades anteriorment s'interrelacionen amb les competències bàsiques recollides en el RD 1393/2007: a. competència per a la comprensió de coneixements partint de la base de l'educació secundària general; b. competència per a l'aplicació de coneixements al treball diari en la gestió o el màrqueting internacionals, en particular, la competència d'elaboració i defensa d'arguments i la resolució de problemes. c. competència per reunir i interpretar dades rellevants que permetin emetre judicis reflexius sobre la realitat econòmica i social. d. competència per comunicar-se i transmetre informació (idees, problemes, solucions) a públics especialitzats i no especialitzats. e. competència per desenvolupar activitats d'aprenentatge de forma relativament autònoma. Així, les competències desenvolupades en l'assignatura s'estructuren entre aquelles que considerin un desenvolupament o concreció de les competències bàsiques i aquelles que defineixin el perfil professional del graduat, tant al que competències generals es refereix com a específiques, i les competències pròpies de l'assignatura. Competències que defineixen el perfil professional no incloses en les bàsiques. D'una manera general, aquestes competències tenen en comú els següents elements clau per aconseguir la professionalització de l'alumne l'àmbit dels negocis i el màrqueting internacional: - capacitar a l'alumne per a la seva adaptació a equips i entorns dinàmics - capacitar a l'alumne perquè creu la seva pròpia visió integral del funcionament d'un negoci o

3 projecte de màrqueting internacional. - capacitar a l'alumne per a la presa de decisions complexes i els processos de negociació. Competències generals. G.I.9 Competències específiques. E.P.18 Competències propies de l assignatura Habilitat bàsica per a la comprensió oral i escrita i la producció de textos en francès. Ús del lèxic bàsic en situacions formals i informals. 4. Continguts Continguts funcionals Saludar, acomiadar-se, demanar una cosa i donar les gràcies Disculpar-se Fer objeccions Demanar ajuda quan no es comprèn, resoldre problemes de comunicació (oral i escrita) Les converses telefòniques i les seves dificultats Presentar-se i presentar a altres persones Les professions, rebre a un client, presentar l'empresa i els diferents serveis. Descriure l'empresa, parlar d'un producte Demanar i donar informació sobre una persona o un objecte Demanar i donar informació en tendes i en restaurants. Reservar en un restaurant, aconsellar i demanar el compte Demanar una cita, analitzar els resultats Parlar d'una factura, de les despeses, calcular Situar-se a l'espai: donar i rebre una adreça, descriure un allotjament Buscar un hotel, una exposició... Moure's dins de l'empresa i dins dels diferents departaments Organitzar una sala d'exposicions, preparar un stand, participar en una reunió Organitzar un viatge, fer reserves i resoldre incidents Entendre i donar consells, ordres i prohibicions Apreciar i expressar gustos i preferències Proposar, acceptar i rebutjar una invitació Situar-se en el temps: dir l'hora i relatar fets en el passat Parlar d'un dia laboral Les converses telefòniques i les seves dificultats Expressar la necessitat/obligació (avoir besoin de.../devoir + infinitif, il faut + infinitif) Expressar opinió Expressar causa Demanar i donar informació en una estació, un aeroport o en el metre Moure's dins d'un aeroport o una estació Buscar allotjament. Reservar una habitació Descriure un hotel, preguntar sobre una reserva Descriure o preguntar sobre un producte Comprar, fer una comanda Relatar fets en el passat Parlar de projectes o accions futures Descriure un lloc de treball Parlar breument de l'experiència professional i de competències personals Continguts lèxics Fórmules de cortesia (enchanté, je vous en prie ) Fórmules per presentar-se / presentar a algú Llenguatge de l'aula (Comment dit-on? Que veut dire?)

4 Alfabet (per lletrejar noms propis, sigles, paraules) Demanar i donar informació personal sobre identitat (estat civil, adreça, correu...) Les professions Les nacionalitats Els gustos Expressar un desig (j aimerais, je voudrais ) La família Els nombres El temps atmosfèric Activitats quotidianes Parlar de la freqüència de les accionis Oci i esports Els dies, els mesos i les estacions L'hora La casa, els mobles Les compres i les tendes El menjar, les begudes Pesos i mesures La roba, els colors, les talles L'entorn laboral i l'àmbit professional Continguts gramaticals Present: verbs regulars de la 1ª conjugació (-er) + verbs en -cer, -ger, -yer Present: verbs irregulars al present: être, avoir, faire, aller, venir C est, il est Articles definits/ indefinits Adjectius de nacionalitat Femení dels adjectius Adjectius interrogatius: quel, quelle Adjectius possessius Forma interrogativa Forma negativa Pronoms tònics (moi, toi, lui ) Preposicions: en, à, (au, aux ) Il i a.../il n i a pas de... Present: verbs regulars de la 2ª (-anar) i 3ª conjugacions (-anar, -re, -oir) Present, verbs irregulars en present (parteix 2) La interrogació, morfologia Plural dels noms i adjectius Preposicions de lloc: de, d, donis, chez... Articles contrets (au, à l, à la, aux, du, de l, de la, donis) Pronoms directes (li/la/l /els) Pronoms indirectes (et/vous) El condicional de cortesia (je voudrais..., j aimerais...) El futur proper (je aneu partir...) Li passé composé amb els auxiliars être i avoir Els participis passats Adverbis de quantitat (très, assez, trop...) Els articles partitius (du, de l, de la...) Els pronoms en i i Pronoms directes (li/la/l /els) Pronoms indirectes (et/lui/vous) El present continu (introducció) Els demostratius (ce, cet, ces...) El futur simple Continguts fonètics

5 El sistema vocàlic del francès (les discriminacions masculí/femení; singular/plural; present/passat; les vocals nasals; /i/ en contraposició a /o,i/; els semivocals; etc.) El sistema consonàntic (les oposicions /b/ y /v/; /s/ i /z/, etc.) La correspondència fonema/grafia La liaison Els principals esquemes entonatius Les vocals nasals Discriminació present / passé composé 5. Avaluació Cada trimestre s aplicarà el següent sistema d avaluació: Elements d avaluació Exàmens parcials (2) Treballs autònoms fora de l'aula (activitats, redaccions, lectures ) Participació, compliment amb els deures EXAMEN TRIMESTRAL Període temporal Aprox. cada mes Al llarg de cada trimestre Al llarg de cada trimestre Després de la finalització de cada trimestre excepte en el tercer trimestre (última classe) Tipus d avaluació Obl Opt Doc ente Agent d avaluació Tipus d activitat Agrupació Autoev. Coeval. Indiv Grup Proves escrites de gramàtica / vocabulari... Expressió escrita Lectura Activitats en Moodle Jocs de rol, simulacions i presentacions. Assistència i participació. Examen escrit trimestral de: -gramàtica i vocabulari -comprensió escrita -comprensió oral -redacció Pes (%) 20 % 10 % 10 % 60 % L avaluació del trimestre consta de: Avaluació contínua: 40 % Examen trimestral: 60 %

6 Criteris d avaluació global Per poder superar l'assignatura Francès 1, han de satisfer-se les següents condicions: 1. Superar l'avaluació continuada segons els criteris especificats a l'apartat anterior. 2. Les notes dels tres exàmens trimestrals hauran de sumar un mínim de 12 sobre 30 (la no obtenció d'una puntuació de 12/30 implica no poder realitzar l'examen final de l'assignatura i, en conseqüència, la qualificació obtinguda és de suspens. 3. La nota de l'examen final ha de ser, com a mínim, de 4 sobre La nota final s'obté a partir de la nota de l'examen final (40%) i de la mitjana de les notes dels tres trimestres (60%). És a dir, el 60% de la nota final prové de la mitjana aritmètica de les qualificacions finals obtingudes en cada trimestre a partir de l'avaluació continuada i de la nota de l'examen final (40%). 5. Solament es pot recuperar l'activitat associada a l'examen final. Aquesta activitat de recuperació segueix tenint un pes del 40% sobre la nota final de l'assignatura. 6. Als alumnes exempts de l'assistència per motius oficials i reconeguts per Esci-UPF no se'ls tindrà en compte el component assistència en el càlcul de la nota de l'avaluació contínua. A més, mancant la nota (10%) de les dues proves parcials (presencials), el pes de l'examen trimestral passaria del 60% al 70%. 6. Bibliografia i recursos didàctics Bibliografia bàsica: Objectif Express 1, Ed. Hachette + Dossier de material preparat per l'equip pedagògic del Programa d Ensenyament d Idiomes de la UPF. Bibliografia complementària: Grammaire progressive du Français, Vocabulaire progressif du Français, A tour de rôle, Ed. Clé International Bibliografia complementària: Exercicis on line de la plataforma Moodle - ESCI 7. Metodologia La metodologia es basa en l'ús actiu del francès en un entorn dinàmic. Es recorrerà al ús d'interaccions simulades, activitats amb dinàmica de Grups, casos, material multimèdia i un altre material autèntic i especialitzat. Molts elements de treball autònom es duran a terme per mitjà de la plataforma Moodle. Presencial (a l aula): - Explicacions teòriques i pràctiques del professor. - Comprensió lectora: converses i textos curts, amb activitats prèvies i posteriors de comprensió i extensió. - Comprensió oral: audicions de diàlegs senzills (cd i videos) amb activitats prèvies i posteriors de comprensió i extensió. - Expressió oral: diàlegs entre estudiants i professor-estudiant, jocs de rol. - Expressió escrita: exercicis del llibre de classe i del dossier. - Treballs en Grup, projectes i presentacions. Dirigit (fora de l aula): - Cerca d'informació en Internet o en documents varis seguint les pautes establertes pel professor. - Exercicis escrits (llibre de classe, dossier i/o Moodle). - Exercicis de reforç (Moodle). - Expressió escrita: redaccions o petits treballs de recerca per a la pràctica del vocabulari i de les estructures estudiades en classe. Autónom (fora de l aula): - Exercicis en línia autocorrectivos (Moodle). - Lectures i les seves corresponents activitats.

7 - Estudi personal: per a una assimilació de la matèria més eficaç se li demanarà a l'alumne un repàs sistemàtic del contingut de la sessió anterior i constància en la realització dels deures. Per a això, es proposarà a través de Moodle diversos tests de repàs i consolidació. 8. Programació d activitats 1) Distribució d'hores entre teoria i pràctiques (segons el nombre de crèdits del pla d'estudis.): 2h de magistralitat i 1h de seminari (a partir de la 2ª setmana de classe) 2) Programació d'activitats en el pla d'estudis Dins de l'aula: Classes magistrals, Seminaris, Tutories presencials, presentacions grupales, etc. Fos de l'aula: Treball en Grup, treball individual (projectes, exercicis, lectura, preparació de presentacions...), Estudi personal. Trimestre 1 Setmana Activitat a l aula Setmana 1 Presentació del curs (programa i material) Presentar-se i presentar a algú Demanar/Donar informació personal Llenguatge de l'aula Alfabet (lletrejar) Professions i nacionalitats Els nombres de 0 a 20 Setmana 2 C est, il/doble ela est Forma interrogativa / negativa Dates / dies / mesos Països / ciutats Preposicions locativas Principals empreses franceses organització presentacions Setmana 10 Setmana 3 Unitat 1: Comprensió oral de presentacions Verbs regulars Primers adjectius possessius (I) Setmana 4 Entendre / emplenar formularis Uso de el el teu / vous Exercicis de pronunciació Setmana 5 Aspectes culturals en relació a les presentacions Repasso de la unitat Setmana 6 Avaluació parcial Unitat 2: Escoltar diàlegs: demanar / donar Activitat fora de l aula Elaboració de la presentació sobre empreses Redacció 1: Presentar-se per escrit Activitats orals en Grup

8 informació personal Fórmules de cortesia Setmana 7 Demanar / donar informació sobre la família Vocabulari de la família Els nombres fins al 59 Setmana 8 Activitats quotidianes Adverbis de freqüència Verbs d'apreciació Setmana 9 Parlar del temps atmosfèric Escriure correus electrònics senzills Setmana 10 Presentacions en Grup sobre principals empreses franceses Repàs del trimestre Setmana exámens finals Redacció 2: Parlar de la seva família Trimestre 2 Setmana Activitat a l aula Setmana 1 Unitat 3 Enfrontar-se a diferents situacions telefòniques Llenguatge al telèfon Expressar causa Verbs a anar (com FINIR) Verbs irregulars (present, continuació) Setmana 2 Demanar que facin alguna cosa Expressar l'obligació Verbs a anar (com FINIR) Verbs irregulars (present, final) Escriure correus electrònics senzills Setmana 3 Unitat 4: Dir l'hora Interrogar a algú Verbs a anar (com DORMIR) Verbs en re (com VENDRE) Setmana 4 Donar i demanar informació en un aeroport, una estació Donar instruccions Futur proper Setmana 5 Aspectes culturals en relació als viatges Repasso de la unitat Setmana 6 Avaluació parcial Unitat 5: Activitat fora de l aula Lectura (llibre) Elaboració de la presentació sobre empreses Redacció 3: Parlar d'una jornada laboral Activitats orals en Grup

9 Setmana 7 Descriure un hotel Fer la reserva d'una habitació Pronoms directes (li/la/l /els) Descriure un allotjament Buscar allotjament La casa (espais) Els mobles Setmana 8 Expressar l'opinió personal Passé composé (parteix 1) Participis passats (parteix 1) Setmana 9 Passé composé (part 2) Participis passats (part 2) Setmana 10 Presentació d'una activitat oral en parella (avaluació contínua) Repàs del trimestre Setmana exàmens finals Activitats autocorrectivas i Redacció 4: Relatar un fet en el passat (estada en un hotel o un lloc fora de la seva ciutat) Treball sobre la Lectura Trimestre 3 Setmana Activitat a l aula Setmana 1 Unitat 6: Comprar, fer una comanda Preguntar sobre/descriure un producte Articles partitius, adverbis de quantitat Adjectius demostratius Setmana 2 Fer preguntes Moderi i begudes Pesos i mesures Anar de compres Demanar consells/un favor Pronoms en i y Setmana 3 Anar de compres (2) La roba Els colors, les talles Present continu Setmana 4 Setmana 5 Aspectes culturals en relació als hàbits alimentosos dels francesos Repàs de la unitat Avaluació parcial Unitat 7: Descriure un lloc de treball Parlar de les condicions laborals Activitat fora de l aula classe (IUPF) classe (IUPF) Lectura de textos de comprenssió classe (IUPF) Lectura de textos de comprensió Activitats orals en Grup Exercicis de comprensió oral per fer de manera autònoma

10 Setmana 6 Parlar de l'experiència professional Parlar de les competències professionals Ús del passat Expressions temporals en el passat Setmana 7 Expressar-se adequadament en una entrevista de treball Passé composé (ampliació i reforç) Participis passats (ampliació i reforç) Setmana 8 Unitat 9: Descriure la jornada de treball d'un professional Explicar un programa (futur) Escriure missatges de correu electrònic curts en l'àmbit professional Setmana 9 Futur simple Pronoms complemento indirecte (lui, vous, leur...) Presentació d'una activitat oral en parella (avaluació contínua) Repàs del trimestre Setmana 10 Examen trimestral Setmana exàmens EXAMEN FINAL DE L'ASSIGNATURA finals Redacció 5: Escriure un currículum vitae Exercicis de comprensió oral per fer de manera autònoma Exercicis de comprensió oral per fer de manera autònoma Redacció 6: Escriure una proposta de planning per un Grup de clients francesos de visita a Catalunya.

També es vol iniciar la consecució dels objectius lingüístics propis del nivell A1 (inicial) del Marc Comú Europeu de Referència.

També es vol iniciar la consecució dels objectius lingüístics propis del nivell A1 (inicial) del Marc Comú Europeu de Referència. PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA FRANCÈS I 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Francès I Curs acadèmic: 2016-2017 Curs: 1r Trimestre: 1r, 2n i 3r Titulació/Estudis: Grau en Negocis

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY EN ELS NEGOCIS I. 1. Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY EN ELS NEGOCIS I. 1. Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY EN ELS NEGOCIS I 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Alemany en els negocis I Àrea: Negocis internacionals Perfil: Negocis internacionals a

Más detalles

Iniciar la consecución de los objetivos lingüísticos propios del nivel A1 (inicial) del Marco Común Europeo de Referencia.

Iniciar la consecución de los objetivos lingüísticos propios del nivel A1 (inicial) del Marco Común Europeo de Referencia. PLAN DOCENTE DE LA ASIGNATURA FRANCÉS 1º 1. Datos descriptivos de la asignatura Nombre de la asignatura: Francés 1º Curso académico: 2014-2015 Curso: 1º Trimestre: 1º, 2º y 3º Titulación / Estudios: Grado

Más detalles

Lunes Grupo 1 13:00-14:00 (Magistral) Nivel A1 Lucio Panepinto Grupo 2 13:00-14:00 (Magistral) Nivel A1 Lola Butez

Lunes Grupo 1 13:00-14:00 (Magistral) Nivel A1 Lucio Panepinto Grupo 2 13:00-14:00 (Magistral) Nivel A1 Lola Butez PLAN DOCENTE DE LA ASIGNATURA FRANCÉS I 1. Datos descriptivos de la asignatura Nombre de la asignatura: Francés I Curso académico: 2015-2016 Curso: 1º Trimestre: 1º, 2º y 3º Titulación / Estudios: Grado

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY EN ELS NEGOCIS II. 1. Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY EN ELS NEGOCIS II. 1. Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY EN ELS NEGOCIS II 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Alemany en els negocis II Àrea: Negocis internacionals Perfil: Negocis internacionals

Más detalles

Asimismo, se pretende iniciar la consecución de los objetivos lingüísticos propios del nivel A1 (inicial) del Marco Común Europeo de Referencia.

Asimismo, se pretende iniciar la consecución de los objetivos lingüísticos propios del nivel A1 (inicial) del Marco Común Europeo de Referencia. PLAN DOCENTE DE LA ASIGNATURA FRANCÉS I 1. Datos descriptivos de la asignatura Nombre de la asignatura: Francés I Curso académico: 2016-2017 Curso: 1º Trimestre: 1º, 2º y 3º Titulación/Estudios: Grado

Más detalles

CONTINGUTS CURS

CONTINGUTS CURS L objectiu d aquesta àrea és que l alumne sigui capaç de comunicar-se, entendre i fer-se entendre compartint el mateix codi. Per tant, en aquesta programació es desenvolupen continguts variats, mitjançant

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY I. 1. Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY I. 1. Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY I 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Alemany I Curs acadèmic: 2015-2016 Curs: 1er Trimestre: 1er, 2n i 3er Titulació / Estudis: Grau en Negocis

Más detalles

ROBAS - Robòtica Bàsica

ROBAS - Robòtica Bàsica Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 707 - ESAII - Departament

Más detalles

FRANCÈS A1. Unitat Mòdul Objectius comunicatius Continguts lingüístics i culturals

FRANCÈS A1. Unitat Mòdul Objectius comunicatius Continguts lingüístics i culturals Unitat Mòdul Objectius comunicatius Continguts lingüístics i culturals Unitat 1 Mòdul 1A - Bonjour! Mòdul 1B - Profil perso - Comprendre noms propis - Saludar - Lletrejar una paraula - Comptar fins a 20

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY II. 1. Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY II. 1. Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY II 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Alemany II Curs acadèmic: 2016-2017 Curs: 2n Durada: 1r, 2n i 3r Titulació/Estudis: Grau en Negocis i

Más detalles

PROGRAMA DE FRANCÈS EMPRESARIAL 1 i 2. (4,5 crèdits)

PROGRAMA DE FRANCÈS EMPRESARIAL 1 i 2. (4,5 crèdits) PROGRAMA DE FRANCÈS EMPRESARIAL 1 i 2 curs 2003/2004 FRANCÈS EMPRESARIAL 1 (4,5 crèdits) Objectius: Aquest curs de francès ofereix una eina de perfeccionament en francès i un coneixement de la comunicació

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau en Òptica i Optometria Facultat de Física 4 Segon quadrimestre

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau en Òptica i Optometria Facultat de Física 4 Segon quadrimestre FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 34313 Nom Treball fi de grau en Òptica i Optometria Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2018-2019 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període

Más detalles

Guia docent de l assignatura Geografia regional

Guia docent de l assignatura Geografia regional Guia docent de l assignatura Geografia regional I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Geografia regional Codi: 101196 Titulació: Grau de Turisme Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: Bàsica Crèdits

Más detalles

TALLER DE LLENGÜES: Italià: Introducció a la llengua i la cultura Durada: 10 hores. Nombre de sessions 5. Dimarts i dijous de 12 a 14 I. Introducció L italià, per la seua condició de llengua romànica,

Más detalles

Control i automatització per a l ús eficient de l energia (A omplir pel centre) Crèdits ECTS: 5

Control i automatització per a l ús eficient de l energia (A omplir pel centre) Crèdits ECTS: 5 Nom assignatura: Control i automatització per a l ús eficient de l energia Codi: (A omplir pel centre) Crèdits ECTS: 5 Idioma d impartició: Català/Castellà Unitat responsable: 709 Departament: Enginyeria

Más detalles

Idioma Modern I (Italià) Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre Història de l'art OT Història de l'art OT 4 0

Idioma Modern I (Italià) Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre Història de l'art OT Història de l'art OT 4 0 2017/2018 Idioma Modern I (Italià) Codi: 100039 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2500239 Història de l'art OT 3 0 2500239 Història de l'art OT 4 0 2500240 Musicologia OT 3 0 2500240 Musicologia

Más detalles

FONMQT - Fonaments de Màrqueting

FONMQT - Fonaments de Màrqueting Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2014 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY I. 1. Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY I. 1. Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA ALEMANY I 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Alemany I Curs acadèmic: 2016-2017 Curs: 1r Trimestre: 1r, 2n i 3r Titulació/Estudis: Grau en Negocis

Más detalles

CURS DE VALENCIÀ. NIVELL A1. PROGRAMA

CURS DE VALENCIÀ. NIVELL A1. PROGRAMA CURS DE VALENCIÀ. NIVELL A1. PROGRAMA 1. OBJECTIU GENERAL Comprendre i utilitzar expressions quotidianes i familiars i frases molt senzilles encaminades a satisfer les primeres necessitats. Presentar-se

Más detalles

Horari de classe Aula Professor/a Atenció a l alumnat. EVA AGUILAR Professor substitut: David Arnedo

Horari de classe Aula Professor/a Atenció a l alumnat. EVA AGUILAR Professor substitut: David Arnedo DEPARTAMENT D ÀRAB 2017-2018 www.eoibd.cat PRIMER CURS Horari de classe Aula Professor/a Atenció a l alumnat 9:30-11:45 76 EVA AGUILAR eaguilar@eoibd.cat 11:45-14:00 76 Professor substitut: David Arnedo

Más detalles

Introducció a la Psicologia (20633)

Introducció a la Psicologia (20633) Facultat de Dret Grau en Relacions Laborals Pla docent de l assignatura Introducció a la Psicologia (20633) Curs 2015-2016 Introducció a la Psicologia (20633) Nom de l'assignatura: Introducció a la Psicologia.

Más detalles

FITXA TÈCNICA ASSIGNATURA:

FITXA TÈCNICA ASSIGNATURA: FITXA TÈCNICA ASSIGNATURA: Nom de l assignatura: diagnòstic de la fertilitat del sòls Número de crèdits Pla 2001: 4,5 Número de crèdits ECTS: Caràcter (troncal T, obligatoria Ob, optativa Op): Op Titulació:

Más detalles

Grau d Educació Primària

Grau d Educació Primària Grau d Educació Primària Curs 2011-2012 MÒDUL: Ensenyament i aprenentatge de la matemàtica MATÈRIA: Tractament de la Informació, Atzar i Probabilitat CODI: 100813 CURS: Tercer CRÈDITS ECTS: 6 crèdits SEMESTRE:

Más detalles

Índex. PRESENTACIÓ Grup 3- GG

Índex. PRESENTACIÓ Grup 3- GG www.uib.cat 22104. TICs aplicadas a la Educación Primaria PRESENTACIÓ Grup 3- GG Virginia Ferreiro Basurto virginia.ferreiro@uib.es 2015-2016 Índex Tutoria Objectiu de l assignatura Competències Continguts

Más detalles

GUIA DIDÀCTICA DEL CURS CATALÀ ESCRIT II. Docent: Teresa Corominas i Umbert Curs UNED Sènior UNED Província Barcelona Canet de Mar

GUIA DIDÀCTICA DEL CURS CATALÀ ESCRIT II. Docent: Teresa Corominas i Umbert Curs UNED Sènior UNED Província Barcelona Canet de Mar GUIA DIDÀCTICA DEL CURS CATALÀ ESCRIT II Docent: Teresa Corominas i Umbert Curs 2016-2017. UNED Sènior UNED Província Barcelona Canet de Mar 1. PRESENTACIÓ DE LA GUIA Benvinguts al curs de Català Escrit

Más detalles

Semipresencial o combinada

Semipresencial o combinada Nivell bàsic Desenvolupa les habilitats de comprensió i producció orals, perquè l'aprenent pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana. L'assoliment d'aquest nivell equival

Más detalles

COMPC1 - Comptabilitat de Costos I

COMPC1 - Comptabilitat de Costos I Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2014 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

Tractament Precís de Dades Gnss

Tractament Precís de Dades Gnss Unitat responsable: 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona Unitat que imparteix: 751 - DECA - Departament d'enginyeria Civil i Ambiental Curs: Titulació: 2017 GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

Instrumentació Bàsica

Instrumentació Bàsica Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 710 - EEL - Departament d'enginyeria

Más detalles

ESCI-M6O37 - Estructures i Construccions Industrials

ESCI-M6O37 - Estructures i Construccions Industrials Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 340 - EPSEVG - Escola Politècnica Superior d'enginyeria de Vilanova i la Geltrú 737 - RMEE - Departament de Resistència de

Más detalles

Estudi: ADE. Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català

Estudi: ADE. Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català Plà d activitat docent Auditoria Estudi: ADE Codi: 21919 Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català 1 1. PRESENTACIÓ i OBJECTIUS

Más detalles

Programació d una acció formativa

Programació d una acció formativa Programació d una acció formativa Índex de continguts Elaboració de la programació. 2 Programació de les sessions 3 Activitats d avaluació previstes. 5 Elements de l avaluació contínua. 6 Materials docents.

Más detalles

Contractació i Comerç Internacional

Contractació i Comerç Internacional Unitat responsable: 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona Unitat que imparteix: 732 - OE - Departament d'organització d'empreses Curs: Titulació: 2018 MÀSTER UNIVERSITARI

Más detalles

SIN - Sistemes d'informació

SIN - Sistemes d'informació Unitat responsable: 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada Unitat que imparteix: 860 - EEI - Escola d'enginyeria d'igualada Curs: Titulació: 2017 GRAU EN ENGINYERIA EN ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL (Pla

Más detalles

Guia del candidat. Examen d acreditació lingüística Anglès B2. CertAcles

Guia del candidat. Examen d acreditació lingüística Anglès B2. CertAcles Guia del candidat Examen d acreditació lingüística Anglès B2 CertAcles Característiques generals Quin és l objectiu de l examen? L examen d acreditació lingüística CLUC d anglès B2 té com a objectiu avaluar

Más detalles

Anàlisi Econòmica i Financera de l'empresa

Anàlisi Econòmica i Financera de l'empresa Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona 1039 - UPF - Universitat Pompeu Fabra MÀSTER UNIVERSITARI

Más detalles

Servei Lingüístic. Alemany A1

Servei Lingüístic. Alemany A1 Alemany A1 DESCRIPTOR D ASSIGNATURA Any acadèmic 2012-2013 Fitxa tècnica Assignatura Nom de l assignatura: Alemany A1 Tipus: assignatura no reglada Període de docència: assignatura anual Horari: dilluns

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA MACROECONOMIA. [Macroeconomia - Curs ] Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA MACROECONOMIA. [Macroeconomia - Curs ] Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA MACROECONOMIA 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Macroeconomia Curs acadèmic: 2016-2017 Curs: 1r Trimestre: 3r Titulació / Estudis: Grau en Negocis

Más detalles

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA

TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA TEORIA I TÈCNICA DE LA FOTOGRAFIA Fitxa de l assignatura Identificació 1. Nom de l assignatura Teoria i Tècnica de la Fotografia 2. Àrea CAP Titulació Publicitat i Relacions Públiques 3. Tipus Troncal

Más detalles

COMPF1 - Comptabilitat Financera I

COMPF1 - Comptabilitat Financera I Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2013 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

Idioma Modern I (Italià)

Idioma Modern I (Italià) Idioma Modern I (Italià) 2015/2016 Codi: 100039 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2500239 Història de l'art OT 3 0 2500239 Història de l'art OT 4 0 2500240 Musicologia OT 3 0 2500240 Musicologia

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA PUBLICITAT I COMUNICACIÓ. 1. Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA PUBLICITAT I COMUNICACIÓ. 1. Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA PUBLICITAT I COMUNICACIÓ 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Publicitat i comunicació Àrea: Màrqueting i investigació de mercats Perfil: Àrea de màrqueting

Más detalles

Psicologia del Treball (20636)

Psicologia del Treball (20636) Facultat de Dret Grau en Relacions Laborals Pla docent de l assignatura Psicologia del Treball (20636) Curs 2015-2016 Psicologia del Treball (20636) Titulació/estudi: Grau en Relacions Laborals Curs Acadèmic:

Más detalles

Estudi: ADE Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català

Estudi: ADE Codi: Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català Plà d activitat docent Auditoria Estudi: ADE Codi: 21919 Curs: tercer o quart Trimestre: Primer Nombre de crèdits ECTS: 5 Hores de dedicació de l estudiant: 125 Llengua: Català 1 1. PRESENTACIÓ i OBJECTIUS

Más detalles

Comptabilitat Financera I. Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre Comptabilitat i Finances OB 1 2

Comptabilitat Financera I. Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre Comptabilitat i Finances OB 1 2 2017/2018 Comptabilitat Financera I Codi: 102128 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2501231 Comptabilitat i Finances OB 1 2 Professor de contacte Nom: Francesc Gómez Valls Correu electrònic: Francesc.Gomez@uab.cat

Más detalles

Introducció a la llengua francesa

Introducció a la llengua francesa Introducció a la llengua francesa 103321 1. Dades de l assignatura Nom de l assignatura Introducció a la llengua francesa Codi 103321 Crèdits ECTS Curs i període en el que s imparteix Horari Lloc on s

Más detalles

Guia docent de l assignatura Dret

Guia docent de l assignatura Dret Guia docent de l assignatura Dret I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Introducció al Dret Codi: 103725 Titulació: Grau de Direcció Hotelera Curs acadèmic: 2016-2017 Tipus d assignatura: FB Crèdits ECTS:

Más detalles

MATFIN - Matemàtiques Financeres

MATFIN - Matemàtiques Financeres Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2014 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

Guia docent de l assignatura Francès II

Guia docent de l assignatura Francès II 1. IDENTIFICACIÓ Guia docent de l assignatura Francès II Nom de l assignatura: Segona Llengua Estrangera II (Francès) Codi: 101174 Titulació: Grau de Turisme Curs acadèmic: 2018-2019 Tipus d assignatura:

Más detalles

Dret d'empresa

Dret d'empresa Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2017 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 732 - OE - Departament d'organització

Más detalles

Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre Relacions Laborals FB 1 2

Codi: Crèdits: 6. Titulació Tipus Curs Semestre Relacions Laborals FB 1 2 2017/2018 Psicologia Codi: 103501 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2500258 Relacions Laborals FB 1 2 Professor de contacte Nom: Jesus Rojas Arredondo Correu electrònic: Jesus.Rojas.Arredondo@uab.cat

Más detalles

Programació didàctica

Programació didàctica Programació didàctica Cicle: Educació Infantil Àrees I, II i III Criteris d avaluació Indicadors Cb Lingüística Cb matem. Cb món físic Comp digital Cb tract. Inf. ciutadana Cb social i artística Cb cultural

Más detalles

PROVES SELECTIVES D INGRÉS I ACCÉS A COSSOS DOCENTS 2018

PROVES SELECTIVES D INGRÉS I ACCÉS A COSSOS DOCENTS 2018 PROVES SELECTIVES D INGRÉS I ACCÉS A COSSOS DOCENTS 2018 D acord amb la base 7.2.1. de la Resolució de dia 28 de febrer (BOIB núm. 29, de 6 de març de 2018) els coordinadors elaboren i fan públics els

Más detalles

Guia docent de l assignatura Segona Llengua Estrangera Francès I

Guia docent de l assignatura Segona Llengua Estrangera Francès I Guia docent de l assignatura Segona Llengua Estrangera Francès I I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Segona Llengua Estrangera Francès I Codi: 103768 Titulació: Grau de Direcció Hotelera Curs acadèmic:

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA RETAIL INTERNACIONAL. 1. Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA RETAIL INTERNACIONAL. 1. Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA RETAIL INTERNACIONAL 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Retail internacional Àrea: Màrqueting i investigació de mercats Perfil: Màrqueting i investigació

Más detalles

Nivell bàsic A2 (MECR)

Nivell bàsic A2 (MECR) Nivell bàsic A2 (MECR) L aprenent ha desenvolupat les habilitats de comprensió i producció orals per poder satisfer les necessitats de comunicació més immediates en català. És capaç d entendre expressions

Más detalles

Cultura Italiana. Història, Geografia, Llengües

Cultura Italiana. Història, Geografia, Llengües Cultura Italiana. Història, Geografia, Llengües 2016/2017 Codi: 103393 Crèdits: 6 Titulació Tipus Curs Semestre 2501792 Estudis de Català i de Clàssiques OT 3 0 2501792 Estudis de Català i de Clàssiques

Más detalles

TFGEN - Treball de Fi de Grau

TFGEN - Treball de Fi de Grau Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 295 - EEBE - Escola d'enginyeria de Barcelona Est 710 - EEL - Departament d'enginyeria Electrònica GRAU EN ENGINYERIA DE L'ENERGIA

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau de Podologia Facultat d'infermeria i Podologia 4 Segon quadrimestre

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau de Podologia Facultat d'infermeria i Podologia 4 Segon quadrimestre FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 34361 Nom Anglès Cicle Grau Crèdits ECTS 4.5 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1208 - Grau de Podologia Facultat

Más detalles

Idioma i traducció C2 (portuguès) Codi: Crèdits: 9. Titulació Tipus Curs Semestre Traducció i Interpretació OB 2 2

Idioma i traducció C2 (portuguès) Codi: Crèdits: 9. Titulació Tipus Curs Semestre Traducció i Interpretació OB 2 2 2017/2018 Idioma i traducció C2 (portuguès) Codi: 101397 Crèdits: 9 Titulació Tipus Curs Semestre 2500249 Traducció i Interpretació OB 2 2 Professor de contacte Nom: Helena Maria Milheiro Tanqueiro Correu

Más detalles

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari)

Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Currículum educació infantil Segon cicle (parvulari) Direcció General de l Educació Bàsica i el Batxillerat Setembre de 2008 14/04/08 Finalitat de l educació infantil En els centres educatius es contribuirà

Más detalles

A1 A2 A2+ B1 B1+ B2 B2+ C1 C2

A1 A2 A2+ B1 B1+ B2 B2+ C1 C2 COMPRENSIÓ DE LECTURA EN GENERAL Comprén llegir llegir textos textos curts i llegir textos amb certa curts i senzills senzills senzills amb autonomia, textos de amb sobre temes moltes dades adaptant el

Más detalles

Idioma i traducció C1 (rus)

Idioma i traducció C1 (rus) Idioma i traducció C1 (rus) 2016/2017 Codi: 101405 Crèdits: 9 Titulació Tipus Curs Semestre 2500249 Traducció i Interpretació OB 2 1 Professor de contacte Nom: Maia Sharvashidze Correu electrònic: Maia.Sharvashidze@uab.cat

Más detalles

CURS: 3r SEMESTRE: 1r CRÈDITS ECTS: 6 IDIOMA D'IMPARTICIÓ: Català

CURS: 3r SEMESTRE: 1r CRÈDITS ECTS: 6 IDIOMA D'IMPARTICIÓ: Català UNIVERSITAT DE LLEIDA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ TITULACIÓ: Grau en Treball Social CODI: 101719 MATÈRIA: Ètica i Deontologia MÒDUL: XIII. Eines Professionals i Organitzatives PROFESSOR/A RESPONSABLE:

Más detalles

A2 - Acústica 2

A2 - Acústica 2 Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 712 - EM - Departament d'enginyeria

Más detalles

DOCUMENT: doc_ils_ca_eso_c.cient_4t eso_dep tecnologia. CRITERIS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA DE CULTURA CIENTÍFICA DE 4t D ESO

DOCUMENT: doc_ils_ca_eso_c.cient_4t eso_dep tecnologia. CRITERIS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA DE CULTURA CIENTÍFICA DE 4t D ESO p TECNO_v : doc_ils_ca_eso_c.cient_4t eso_dep tecnologia CRITERIS D AVALUACIÓ DE LA MATÈRIA DE CULTURA CIENTÍFICA DE 4t D ESO DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA Pàgina 1 de 5 Aquest document pot quedar obsolet

Más detalles

M13 PROJECTE EMPRESARIAL

M13 PROJECTE EMPRESARIAL M13 PROJECTE EMPRESARIAL ADFI 2M En el mòdul 13 Projecte Empresarial es pretén millorar i profunditzar en els processos administratius i financers del projecte ( empresa simulada) dissenyat en el mòdul

Más detalles

Prevenció de Riscos Laborals

Prevenció de Riscos Laborals Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 732 - OE - Departament d'organització

Más detalles

240EO321 - Tècniques d'organització Industrial

240EO321 - Tècniques d'organització Industrial Unitat responsable: 240 - ETSEIB - Escola Tècnica Superior d'enginyeria Industrial de Barcelona Unitat que imparteix: 732 - OE - Departament d'organització d'empreses Curs: Titulació: 2018 MÀSTER UNIVERSITARI

Más detalles

RA - Robòtica Aplicada

RA - Robòtica Aplicada Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 707 - ESAII - Departament

Más detalles

Guia de l assignatura.

Guia de l assignatura. Guia de l assignatura. Identificació Nom de l assignatura: ALEMANY C2 Codi: 22089 Tipus: Troncal x Obligatòria Optativa Grau de Traducció i Interpretació ECTS: 7,5 hores/alumne: Llicenciatura en Traducció

Más detalles

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics Pla d Acció Tutorial Índex I. INTRODUCCIÓ...3 2. PROPOSTA DE SEQÜÈNCIA DES DEL PUNT DE VISTA DEL TUTOR...0 Alumnes de 1er curs...0 Alumnes en fase

Más detalles

BEDAPPI2-M - Bloc d'especialització en Direcció d'art en Projectes de Publicitat Interactiva II

BEDAPPI2-M - Bloc d'especialització en Direcció d'art en Projectes de Publicitat Interactiva II Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2016 804 - CITM - Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia 804 - CITM - Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia GRAU EN MULTIMÈDIA

Más detalles

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA

Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Tècnica Comptable PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1. El patrimoni empresarial. L inventari OBJECTIUS Conèixer el concepte d empresa i les seves diferents classificacions.

Más detalles

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI)

Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Màster de Formació del Professorat d Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BTX), Formació Professional (FP) i Ensenyament d Idiomes (EI) Aquest màster forma part del Programa Oficial de Postgrau

Más detalles

Sistemes de Posicionament Global per Satèl lit

Sistemes de Posicionament Global per Satèl lit Unitat responsable: 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona Unitat que imparteix: 751 - DECA - Departament d'enginyeria Civil i Ambiental Curs: Titulació: 2018 GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

Universitat Oberta de Catalunya Català obert. Nivell intermedi

Universitat Oberta de Catalunya Català obert. Nivell intermedi Pla de treball El document Pla de treball indica a l aprenent els apartats i exercicis de cada mòdul que cal seguir i també dóna una orientació del temps de dedicació que haurà d invertir en cada una de

Más detalles

Guia Docent TIC en turisme FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi Nom Cicle Crèdits ECTS Curs acadèmic

Guia Docent TIC en turisme FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi Nom Cicle Crèdits ECTS Curs acadèmic FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 35126 Nom TIC en turisme Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1317 - Grau de Turisme

Más detalles

CRITERIS D'AVALUACIÓ ESO CURS

CRITERIS D'AVALUACIÓ ESO CURS CRITERIS D'AVALUACIÓ ESO CURS 2016-17 L'avaluació de les llengües és contínua. Per tant, l'avaluació no es limita a un examen o prova final, sinó que es fa diàriament, observant tota la feina de l'alumne

Más detalles

Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: aplicacions al

Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: aplicacions al Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: aplicacions al context valencià Guia docent de l assignatura: Llenguatges d Especialitat, Neologia i Organismes Terminològics Professora: Empar Minguet

Más detalles

205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa OE - Departament d'organització d'empreses

205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa OE - Departament d'organització d'empreses Unitat responsable: Unitat que imparteix: Curs: Titulació: Crèdits ECTS: 2018 205 - ESEIAAT - Escola Superior d'enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa 732 - OE - Departament d'organització

Más detalles

Implementació dels graus a l EPS

Implementació dels graus a l EPS Implementació dels graus a l ES Remei Calm uig 26 febrer 2010 Estructura dels estudis adaptats a l EEES ESTRUCTUR NTIG ESTRUCTUR NOV 1r cicle Llicenciat/da, enginyer/a, arquitecte/a 2-3 anys Diplomat/da,

Más detalles

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS

ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS ESCOLA ANNA RAVELL BATXIBAC (CURRÍCULUM MIXT BATXILLERAT - BACCALAURÉAT) CURS 2016-2017 1 El Batxibac és el programa que permet a l alumnat cursar un currículum mixt amb l objectiu d obtenir la doble titulació

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau de Matemàtiques Facultat de Ciències Matemàtiques 1 Primer quadrimestre

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau de Matemàtiques Facultat de Ciències Matemàtiques 1 Primer quadrimestre FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 34148 Nom Matemàtica bàsica Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2017 2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1107 Grau de Matemàtiques

Más detalles

PROGRAMA Curs

PROGRAMA Curs 1 Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió Departament d'economia de l'empresa Assignatures TÈCNIQUES D ORGANITZACIÓ I GESTIÓ EMPRESARIAL 26988 COMPTABILITAT I 21311 COMPTABILITAT II 21312 Montserrat

Más detalles

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA

Mecanització Bàsica Programació d aula. Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA Programació d aula Mecanització Bàsica PROGRAMACIÓ D AULA 1 Programació d aula Unitat 1 - El taller de reparació de vehicles 1 >> Objectius Conèixer els tipus de tallers i les àrees de treball de què disposen.

Más detalles

Guia docent de l assignatura Segona Llengua Estrangera Francès II

Guia docent de l assignatura Segona Llengua Estrangera Francès II Guia docent de l assignatura Segona Llengua Estrangera Francès II I. IDENTIFICACIÓ Nom de l assignatura: Segona Llengua Estrangera II (Francès) Codi: 103715 Titulació: Grau de Direcció Hotelera Curs acadèmic:

Más detalles

1. DESCRIPTOR GLOBAL DE NIVELL

1. DESCRIPTOR GLOBAL DE NIVELL 1. DESCRIPTOR GLOBAL DE NIVELL Nivell d usuari bàsic El certificat de nivell A1 acredita un domini molt bàsic d ús de la llengua, que permet atendre les necessitats comunicatives més elementals en situacions

Más detalles

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau d' Història de l'art Facultat de Geografia i Història 2 Primer quadrimestre

Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període Grau d' Història de l'art Facultat de Geografia i Història 2 Primer quadrimestre FITXA IDENTIFICATIVA Dades de l'assignatura Codi 33882 Nom Història de l'art bizantí i islàmic Cicle Grau Crèdits ECTS 6.0 Curs acadèmic 2017-2018 Titulació/titulacions Titulació Centre Curs Període 1006

Más detalles

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA. Microeconomia. 1. Dades descriptives de l assignatura

PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA. Microeconomia. 1. Dades descriptives de l assignatura PLA DOCENT DE L ASSIGNATURA Microeconomia 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l assignatura: Microeconomia Curs acadèmic: 016-017 Curs: 1r Trimestre: n Titulació/Estudis: Grau en Negocis i Màrqueting

Más detalles

Pla Docent. 1. Dades descriptives de l assignatura. 2. Presentació de l assignatura. Nom de l'assignatura: Delincuencia Organizada.

Pla Docent. 1. Dades descriptives de l assignatura. 2. Presentació de l assignatura. Nom de l'assignatura: Delincuencia Organizada. Pla Docent 1. Dades descriptives de l assignatura Nom de l'assignatura: Delincuencia Organizada Curs Acadèmic: 2014-15 Curs: 4rt Trimestre: 3er Titulació / : Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció

Más detalles

Projecte d Ordre d avaluació d ESO

Projecte d Ordre d avaluació d ESO Projecte d Ordre d avaluació d ESO Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat 27 de juny de 2017 Article 1. Objecte Decret 187/2015, d ordenació de l ESO L ordenació del currículum

Más detalles

Unitat 3 I avui què fem?

Unitat 3 I avui què fem? PROGRAMACIÓ D UNA UNITAT DIDÀCTICA MARIA DOLORS IVORRA MOLLÀ 1- CURS I TRIMESTRE Unitat 3 I avui què fem? Aquesta unitat s estudiarà durant el primer trimestre de l assignatura Introduction to Catalan

Más detalles

Topografia Aplicada a l'enginyeria Civil

Topografia Aplicada a l'enginyeria Civil Unitat responsable: 310 - EPSEB - Escola Politècnica Superior d'edificació de Barcelona Unitat que imparteix: 751 - DECA - Departament d'enginyeria Civil i Ambiental Curs: Titulació: 2018 GRAU EN ENGINYERIA

Más detalles

Universitat de les Illes Balears

Universitat de les Illes Balears ny acadèmic 2010-11 valuació a l'àrea de LL. i Lit.Cat/ 21, N, Eivissa Identificació de l'assignatura valuació a l'àrea de LL. i Lit.Cat/ Ll. i Lit. Cast. Crèdits 1.36 presencials (34 Hores) 3.64 no presencials

Más detalles

GÈNERE I DRETS HUMANS

GÈNERE I DRETS HUMANS GUIA DOCENT GÈNERE I DRETS HUMANS Coordinació: CAMPS MIRABET, MARIA NURIA Any acadèmic 2017-18 Informació general de l'assignatura Denominació GÈNERE I DRETS HUMANS Codi 101849 Semestre d'impartició 2N

Más detalles