Xarxa de biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Xarxa de biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú"

Transcripción

1 Xarxa de biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú Roda de premsa Desembre 2013

2 La Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova presenta el logotip de xarxa i nous serveis de cara al final d any Logotip de Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú Actualment les biblioteques municipals de la ciutat, la Joan Oliva i l Armand Cardona, ja disposem d un logotip cada una d elles ben diferenciat i conegut pels ciutadans. Avui presentem un logotip per a la Xarxa de biblioteques que mostra una imatge corporativa única pel servei de biblioteca de la ciutat. El disseny és creació de Carol Granadino, membre de l equip de treball de la Joan Oliva i responsable dels disseny gràfic dels diferents productes de difusió que generem les dues biblioteques municipals. Les diferents propostes presentades per Carol Granadino les hem valorat la regidoria de cultura i els membres dels dos equip de treball de les biblioteques municipals. Hem escollit un logotip que sigui informatiu i alhora que mostri una imatge dinàmica i actual de les biblioteques, acord amb el seu dia a dia. El logotip representa una prestatgeria quadrada plena de llibres de colors i el text Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú. El logotip de xarxa apareixerà generalment en la seva versió horitzontal. El Manual d identitat visual presentat per la dissenyadora del logo contempla les diferents variants en que es pot presentar. Hi ha també una versió centrada per quan no es pugui fer servir l horitzontal:

3 El nou logotip de Xarxa el farem servir a partir d ara en: suport paper: en les activitats que fem conjuntes les biblioteques municipals i guies de lectura conjuntes retolació: a les portes d entrada de les biblioteques acompanyant el logo de cada biblioteca. suport virtual: en Facebook, Twitter, blogs i web El trobarem a la part de sota del document, després del logotip de l Ajuntament. Ex.: Versions del logotip Sobre fons de colors blanc i clars, el logotip apareixerà en la seva versió en color i tipografia negra. Sobre fons negres o foscos, el logotip apareixerà en color però la tipografia en blanc.

4 En casos en què no es pugui reproduir el logotip en color, la versió serà en escala de grisos: Aplicació a suport virtual El que apareixerà a les xarxes socials: Twitter de Xarxa de biblioteques municipals de la ciutat Les xarxes socials tenen la capacitat d arribar a un públic nombrós, divers i de manera immediata i les biblioteques volem aprofitar aquesta possibilitat per arribar al nostre públic. Ja amb el Facebook i el blocs tenim visibilitat en l àmbit d usuaris de les xarxes socials que dona molt bons resultats: blocs de biblioteques estadístiques 2012: visites al Facebook comptem amb seguidors. A partir d ara les biblioteques també tindrem presència a la xarxa Twitter. És una plataforma de comunicació àgil i instantània que ens permetrà amb missatges curs de màxim 140 caràcters: enviar informació actualitzada de l activitat de les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú (text, imatges, enllaços, fotografies,...) informar sobre els horaris especials d estiu i altres situacions que puguin afectar els servei, etc. promoure la lectura amb recomanacions de novetats de llibres fer retuits d activitats, novetat i notícies d interès pels usuaris tant de la comarca, la zona, com d altres d interès cultural. Amb la presència de les biblioteques a les dues importants xarxes socials com són Facebook i ara també del Twitter les biblioteques volem: arribar a més públic i més divers a traves d un canal de comunicació actual i àgil, apropar-se al ciutadà com servei de proximitat informar de l última hora de l actualitat a les biblioteques de la ciutat, de la informació d interès cultural de la comarca, zona i en general. incrementar la visibilitat i així l ús dels seus blocs i web mostrar-se com institucions actualitzades i d acord amb les noves necessitats de comunicació de la societat.

5 Un cop el compte obert, les biblioteques farem tuits diàriament, es tracta de ser actius. Seguirem a d altres biblioteques, institucions locals, escriptors i editorials, llibreries especialitzades amb els centres d interès de les biblioteques (gènere negre i còmic), d actualitat cultural a premsa, ràdio i televisió,... Procurarem tenir com a seguidors als nostres usuaris actius i als potencials i les institucions i associacions culturals de la ciutat i la zona. Butlletí electrònic de la Xarxa de biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú Les biblioteques busquem noves vies d apropar la informació que generem al ciutadà, tant al que en fa un ús diari de les biblioteques com al que ens visita més puntualment. En aquest sentit presentem el nou butlletí de periodicitat quinzenal que informarà de l agenda d activitats, notícies, destacarà articles publicats en els blocs de les biblioteques i recomanarà novetats del seu fons documental, entre altres informacions. El butlletí el rebran les persones que hagin dit SÍ a rebre informació en el moment de fer-se el carnet a la biblioteca Joan Oliva o a la biblioteca Armand Cardona. A més de la tramesa quinzenal d aquest butlletí les biblioteques seguirem mantenint els canals de comunicació amb l usuari que tenen actualment: l edició bimensual del programa d activitats (es pot trobar a la web i en suport paper a les biblioteques), els articles als blocs, totes les notícies i l agenda es trobaran a la web de les biblioteques. El butlletí també inclou bàners, tal i com tenim al web. L estructura bàsica del butlletí serà: 1. Encapçalament (logotips biblioteca, ajuntament i número de butlletí) 2. Destacat (informació de rellevància) 3. Agenda (activitats) 4. Notícies (notícies web) 5. Blogs (articles que volem destacar 2 per biblioteca com a màxim) 6. Camp lliure: Recomanacions/Novetats/Altres Informacions (amb enllaços al catàleg o la biblioteca virtual) 7. Enllaços a les xarxes socials.

6

7 Club de lectura juvenil via Facebook La biblioteca Armand Cardona Torrandell comença a partir de gener del 2014 un nou club de lectura. Aquest club de lectura serà conduït per Adrià Guevara que actualment està cursant 2n de Batxillerat. És un bon lector, usuari de les biblioteques i havia estat membre de l antic club de lectura per a joves de la mateixa biblioteca. La característica principal d aquest club és que es farà via Facebook, hem triat aquesta eina perquè hem constatat que la manera de fer que tenim habitualment a les biblioteques a l hora de crear clubs de lectura no serveix per a joves, el fet de fer una trobada presencial mensual a la biblioteca per parlar d un llibre en concret no té èxit en aquest col lectiu. Al mateix temps creiem que el conductor del club ha de ser una persona que gaudeixi de la lectura com ho poden fer els seus companys i no pas com ho fan els infants i els adults. En l entorn bibliotecari la franja d edat de 14 a 18 o 19 anys es creu que deixen el món de la lectura, però sabem que hi ha bons lectors i sobretot possibles bons lectors, és per tot plegat que sovint des de les biblioteques abandonem la idea de fomentar la lectura en aquestes edats, però a la biblioteca Armand Cardona ens resistim i per això ens volem adaptar a la seva manera de funcionar i que no pas ells i elles s adaptin a la nostra... S ha triat la xarxa social Facebook, perquè actualment és la més utilitzada pels joves. A l adolescent li és més còmode consultar el grup del Facebook que accedir a un blog, doncs la connexió al Facebook és diària i té moltes altres utilitats (xats, mur d amistats...) S ha creat un grup privat al Facebook a la pàgina Clubs De Lectura Biblioteques VNG, que porta el nom de Club de Lectura Juvenil. La gent que no forma part del club no podrà veure el contingut, sí el nom del club i la descripció, si es vol formar part del grup haurà de ser acceptat per part de l administrador del grup. La Biblioteca Armand Cardona donarà suport tècnic i facilitarà les lectures a tots els membres i també posarà a disposició l equipament si alguna vegada es vol fer una trobada presencial. La pàgina de Clubs de Lectura Biblioteques VNG podrà ser utilitzada, si es vol, per altres clubs de lectura existents a les biblioteques, la intenció és anar creant grups privats pels clubs que ho demanin.

8 Servei de recollida de documents El setembre de 2008 es va inaugurar el Servei de Biblioteca Mòbil al Mercat de Mar. Durant aquest període s ha consolidat el servei i s han fidelitzat els usuaris que en fan ús. Forma part de les accions del PAM (Pla d Acció Municipal) donar impuls al foment a la lectura i en aquest sentit una de les accions que es plantejava era estudiar la viabilitat de fer servir part de les instal lacions dels centres cívics com a punt d accés a les biblioteques públiques. Degut a la manca de recursos (humans i econòmics) això queda suspès a curt termini, però creiem important poder donar algun servei als barris més allunyats de les biblioteques dins de les possibilitats actuals. És per això que a partir d aquesta setmana els usuaris que vulguin retornar qualsevol material que tinguin d ambdues biblioteques ho podran fer en dos dels centres cívics de la ciutat: El Tacó i La Collada-Sis Camins. Els objectius: - Apropar les biblioteques als ciutadans que les tenen més allunyades (per aquest motiu s han escollit aquests dos centres cívics) - Mostrar les biblioteques municipals com equipaments pròxims als ciutadans - Generar hàbits d ús de biblioteca i dels seus serveis - Generar hàbits lectors en aquests sectors de la ciutat - Fer difusió de serveis i activitats que ofereixen les biblioteques Les biblioteques recollirem aquest material un cop per setmana i en farem el retorn a la nostra base de dades. D aquesta manera volem evitar desplaçaments. Els retorns es podran fer en horari d obertura d ambdós centres cívics.

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

Blog del projecte MÒDUL 1. PLANIFICAR. CREACIÓ DEL BLOG DEL PROJECTE

Blog del projecte MÒDUL 1. PLANIFICAR. CREACIÓ DEL BLOG DEL PROJECTE Blog del projecte MÒDUL 1. PLANIFICAR. CREACIÓ DEL BLOG DEL PROJECTE 1 Creació del blog del projecte Per dur un control de les tasques realitzades i comunicar els avenços del projecte utilitzarem un blog.

Más detalles

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla

El perfil es pot editar: 1. des de la llista de participants 2. fent clic sobre el nostre nom, situat a la part superior dreta de la pantalla MOODLE 1.9 PERFIL PERFIL Moodle ofereix la possibilitat que els estudiants i professors puguin conèixer quines són les persones que estan donades d alta a l assignatura. Permet accedir a la informació

Más detalles

Hola hola hola hola hola Hola hola hola. Barcelona Activa. L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona.

Hola hola hola hola hola Hola hola hola. Barcelona Activa. L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona. Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Els nostres valors Igualtat d oportunitats i progrés social Cooperació dins l organització i amb d

Más detalles

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA

DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA DOSSIER PER DONAR D ALTA CITA PRÈVIA A TRAVÉS D EVIA A l EVIA s ha creat dins el mòdul de matrícula un apartat nou que tracta de la cita prèvia d automatrícula: Dins aquesta carpeta podem trobar dos eines:

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

SECCIONS DEPORTIVES ESPANYOL

SECCIONS DEPORTIVES ESPANYOL SECCIONS DEPORTIVES ESPANYOL Dels pericos, pels pericos Qui som Qui som? Seccions Deportives Espanyol es un Club deportiu que impulsat per l espanyolisme i mitjançant la participació en competicions esportives

Más detalles

Centre d Ensenyament Online (CEO)

Centre d Ensenyament Online (CEO) Centre d Ensenyament Online (CEO) Desenvolupament de tècniques noves per l educació www.mhe.es 1 Centre d Ensenyament Online (CEO): 1. Què és un Centre d Ensenyament Online (CEO)? 2. Com està estructurat

Más detalles

La marca de la Diputació de Barcelona

La marca de la Diputació de Barcelona La marca de la Diputació de Barcelona La nostra marca evoluciona amb nosaltres La Diputació de Barcelona ha revisat la seva marca, d una banda per aconseguir una imatge unificada que ens identifiqui com

Más detalles

Espais de comunicació

Espais de comunicació 1 Campus Virtual Espais de comunicació 1 Què són els espais de comunicació Els espais de comunicació ofereixen un entorn al qual hi tenen accés: Usuaris coordinadors que poden publicar informació i avisos.

Más detalles

Telèfon de coneixements Durada prevista de l activitat: Biblioteca Central d Igualada

Telèfon de coneixements Durada prevista de l activitat: Biblioteca Central d Igualada DESCOBRIM LA BIBLIOTECA Fomentar el gust pels contes i descobrir els llibres de coneixements biblioteca, educació infantil INFANTIL (P3, P4 i P5) 1 QUÈ ÉS LA BIBLIOTECA? Conèixer el funcionament de la

Más detalles

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del

5.- Quan fem un clic sobre Nou treball accedim a la següent finestra que ens permet definir els diferents aspectes del nou treball: Nom : Nom del El Pou El Pou permet que els alumnes puguin realitzar un treball i lliurar-lo a través del Clickedu. 1. Entra al mòdul Matèries fent clic sobre la pestanya matèries. 2. A la pàgina inicial del mòdul veuràs

Más detalles

Novetats de la Grossa

Novetats de la Grossa Novetats de la Grossa Octubre 2016 Novetats de la Grossa Després de tres anys, la Grossa s ha consolidat com el sorteig típic de les festes de Nadal a Catalunya i avui ja és una loteria de país, que crea

Más detalles

Certificat electrònic: la teva identitat electrònica. Andorra la Vella, 26 d abril del 2018

Certificat electrònic: la teva identitat electrònica. Andorra la Vella, 26 d abril del 2018 Certificat electrònic: la teva identitat electrònica Andorra la Vella, 26 d abril del 2018 El certificat electrònic: la teva identitat electrònica El certificat electrònic et permet: Signar electrònicament

Más detalles

Nova Comunitat de Padró Canvis destacats

Nova Comunitat de Padró Canvis destacats Nova Comunitat de Padró Canvis destacats 1. BLOC D USUARI Es troba a la part superior esquerra de la comunitat. El meu compte Missatges Es fa més petit i es situa a la part superior dreta de la comunitat.

Más detalles

Dialnet és un servei de sumaris de revistes electròniques impulsat per la Universidad de la Rioja.

Dialnet és un servei de sumaris de revistes electròniques impulsat per la Universidad de la Rioja. Dialnet Sumari 1. Què és Dialnet? 2. Breu fitxa de Dialnet 3. Accedir a Dialnet 3.1 Accedir a Dialnet amb el Recercador+ 4. Cerca a Dialnet 4.1 Cerca simple a Dialnet 4.2 Cerca avançada a Dialnet 5. Resultats

Más detalles

Comença la venda de bitllets de la Grossa de Cap d Any 2016, amb més facilitats per escollir els números preferits

Comença la venda de bitllets de la Grossa de Cap d Any 2016, amb més facilitats per escollir els números preferits Barcelona, 6 de juliol del 2016 Comença la venda de s de la Grossa de Cap d Any 2016, amb més facilitats per escollir els números preferits Els punts de venda podran imprimir s de tots els números a través

Más detalles

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Versió: 1.0 Data: 19/01/2017 Elaborat: LlA-CC Gabinet Tècnic ETSAV INDEX Objectiu... 3 1. Rendiment global dels graus...

Más detalles

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú

Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària. Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Bona pràctica: Assessorament en Seguretat Alimentària Regidoria de Salut Vilanova i la Geltrú Barcelona, 18 de juny de 2013 Vilanova i la Geltrú Capital comarca Garraf 66.591 habitants Cens 2012: 837 establiments

Más detalles

MEMÒRIA D ACTIVITATS XARXES SOCIALS

MEMÒRIA D ACTIVITATS XARXES SOCIALS MEMÒRIA D ACTIVITATS XARXES SOCIALS Alejandro Muñoz Escobar Referent de xarxes social i comunicació Equip d Atenció Primària Montserrat Unitat productiva 00385 Categoria: Zelador La incorporació de la

Más detalles

CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA

CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA http://xlpv.cult.gva.es QUÈ PERMET FER? Consulta del catàleg col lectiu de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana (exlpv).

Más detalles

Guia para mascotas: Web de establecimientos. Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz

Guia para mascotas: Web de establecimientos. Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz Guia para mascotas: Web de establecimientos Presentació escrita - visual Treball Final de Grau Multimèdia Per: Ana Muñoz Index 1. Introducció 2. Objectius 3. Pàgines del treball 4. Desenvolupament del

Más detalles

MOODLE 2 Crear cursos

MOODLE 2 Crear cursos MOODLE 2 Crear cursos Entrada a les AulesVirtuals Accés a l opció de crear un curs nou Format de cursos Formulari de creació d un curs Paràmetres generals Opcions per format... Accés de visitant Grups

Más detalles

Recepció de documents electrònics Juliol 2012

Recepció de documents electrònics Juliol 2012 documents electrònics Juliol 2012 L estudiant porta un document en format electrònic. Què he de fer? Tres passes ben senzilles: Es poden donar tres situacions diferents: 1) L escenari més comú és que l

Más detalles

Manual gestió d usuaris

Manual gestió d usuaris 1 Manual gestió d usuaris 2 Dades del document Codi: Nom: Manual de.g. 03/2012 de gestió d usuaris Versió: V1.0 Data d aprovació: - Òrgan d aprovació: - Òrgan gestor: Àrea TIC Històric de revisions Versió

Más detalles

Abans de passar a descriure les activitats en les que us podeu inscriure, cal que quedi clar que...

Abans de passar a descriure les activitats en les que us podeu inscriure, cal que quedi clar que... L AMPA de l Cubelles, l AMPA de l Les Vinyes i la Regidoria d Infància i ntut ( ) ens hem unit per oferir als i les joves de Cubelles una programació d activitats conjunta. Abans de passar a descriure

Más detalles

APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET. Víctor Gutiérrez Quinto

APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET. Víctor Gutiérrez Quinto APLICACIÓ DE RESERVES D INTERNET Juny 2013 Grau Multimèdia Treball de Final de Grau Aplicació per a reserves de serveis d Internet per a esdeveniments per a l hotel W Barcelona Autor : Consultor : Ignasi

Más detalles

Setembre qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa

Setembre qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa Setembre 2016 qbid Mòdul d empresa Pràctica suport Tutor Empresa INDEX 1. Entrada al sistema 2. Proposar pla d activitats 3. Seguiment de l activitat 4. Contacte de valoració 5. Emplenar l enquesta 2 Entrada

Más detalles

Quadern per a alumnes. EDUCACIÓ PRIMÀRIA 1r, 2n i 3r

Quadern per a alumnes. EDUCACIÓ PRIMÀRIA 1r, 2n i 3r Quadern per a alumnes EDUCACIÓ PRIMÀRIA 1r, 2n i 3r Índex Treball inicial i planificació a l aula Activitat de reflexió: 1. Per què anem a comprar? Activitat d informació: 2. On es pot anar a comprar?

Más detalles

Manual d accés a les aplicacions

Manual d accés a les aplicacions Manual d accés a les aplicacions Registre de planejament urbanístic de Catalunya Mapa urbanístic de Catalunya Juliol de 2011 1 ÍNDEX 1 REGISTRE DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC DE CATALUNYA...4 1.1 DESCRIPCIÓ...4

Más detalles

Twitter com a eina d atenció al client. Febrer de 2016

Twitter com a eina d atenció al client. Febrer de 2016 Twitter com a eina d atenció al client Febrer de 2016 1 Decisions 2.0 Bo, bonic i barat Amb uns recursos limitats, s ha de valorar molt bé l entrada a una nova xarxa social Les noves iniciatives no només

Más detalles

12. Bicibox. Manual d identitat corporativa NO VOL SIGNATURES. ANNEX DIVERSOS: Annex 6. Bicibox imatge corporativa AMB

12. Bicibox. Manual d identitat corporativa NO VOL SIGNATURES. ANNEX DIVERSOS: Annex 6. Bicibox imatge corporativa AMB Pàgina 1 de 27 NO VOL Pàgina 2 de 27 NO VOL Índex 12.1 Marca Bicibox...3 12.1.1 Construcció de la marca...4 12.1.2 Tipografia de la marca...5 12.1.3 Colors corporatius...6 12.1.4 Positiu, negatiu i sobre

Más detalles

Sumari. Identificador i contrasenya. Com accedir al Campus Virtual. Dins del Campus Virtual:

Sumari. Identificador i contrasenya. Com accedir al Campus Virtual. Dins del Campus Virtual: Campus Virtual Sumari Identificador i contrasenya Com accedir al Campus Virtual Dins del Campus Virtual: La meva pàgina inicial Perfil Les meves assignatures Altres cursos Dins del curs Identificador i

Más detalles

CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA.

CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA. CATÀLEG COL LECTIU DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA http://xlpv.cult.gva.es 1 QUÈ PERMET FER? Consulta del catàleg col lectiu de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana

Más detalles

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores.

INICIA: per la Creació d Empreses té per objectiu promoure la creació de més i millors empreses a través del suport a les persones emprenedores. CARTA DE SERVEIS Introducció INICIA: per la Creació d Empreses, en col laboració amb els ens locals ajuda a aquelles persones emprenedores que vulguin crear la seva empresa, oferint informació i orientació,

Más detalles

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics)

MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) MINIGUIA RALC: REGISTRE D UN NOU ALUMNE (Només per a ensenyaments no sostinguts amb fons públics) Índex Registre d un nou alumne Introducció de les dades prèvies Introducció de les dades del Registre:

Más detalles

DESENVOLUPEM HÀBITS SALUDABLES A L ESCOLA. Programa experimental

DESENVOLUPEM HÀBITS SALUDABLES A L ESCOLA. Programa experimental DESENVOLUPEM HÀBITS SALUDABLES A L ESCOLA Programa experimental Què podem fer des de l escola per evitar el sedentarisme i per prevenir el sobrepès i la obesitat? Escola Colònia Güell EXPLICACIÓ DELS RESULTATS

Más detalles

2. Objectius Ambiental: Social Econòmic:

2. Objectius Ambiental: Social Econòmic: 1. Descripció Es tracta d una iniciativa que pretén reutilitzar objectes en bon estat de conservació i funcionament per tal de destinar-los a cobrir necessitats bàsiques de persones en situació de vulnerabilitat

Más detalles

Accessibilitat TIC, una altra porta d entrada a la biblioteca

Accessibilitat TIC, una altra porta d entrada a la biblioteca Accessibilitat TIC, una altra porta d entrada a la biblioteca Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta Jornada de Biblioteca Pública i Cohesió Social 20 de març de 2017 Projecte accessibilitat TIC per

Más detalles

Crea i gestiona la teva identitat digital professional

Crea i gestiona la teva identitat digital professional Crea i gestiona la teva identitat digital professional Capacitació Tecnològica per a Professionals i Empreses Data Ajuntament de Barcelona Barcelona Activa: Qui som? Barcelona Activa, integrada en l àrea

Más detalles

Els hàbits de lectura de l alumnat d ESO de l Institut Cubelles. (Novembre de 2013) Lectors freqüents (llegeixen almenys 1 o 2 vegades la setmana).

Els hàbits de lectura de l alumnat d ESO de l Institut Cubelles. (Novembre de 2013) Lectors freqüents (llegeixen almenys 1 o 2 vegades la setmana). l (Novembre de 2013) Durant la primera quinzena de novembre, les professores d alternativa a la religió van passar una enquesta per tal de conèixer els hàbits de lectura de l alumnat de 1r a 4t d ESO.

Más detalles

Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ

Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ 25 d abril 2017 Què farem? 18:00 18:10 Presentació taller 18:10 18:40 Dinàmica 1 La meva idea encaixa en una campanya de crowdfunding? 18:40 19:10 Dinàmica 2 Analitzem

Más detalles

DOSSIER DE PREMSA PRESENTACIÓ DE LA SAMARRETA I L ACCIÓ DE L 11S 2016

DOSSIER DE PREMSA PRESENTACIÓ DE LA SAMARRETA I L ACCIÓ DE L 11S 2016 DOSSIER DE PREMSA PRESENTACIÓ DE LA SAMARRETA I L ACCIÓ DE L 11S 2016 Lleida 11 d Agost de 2016 1. Introducció p.3 2. Presentació del disseny de la samarreta p.4 3. La Diada pas a pas p.6 2 1. Introducció

Más detalles

WINDOWS MAIL. Abans de començar, assegures de que coneix la seua direcció de correu electrònic junt a la següent informació.

WINDOWS MAIL. Abans de començar, assegures de que coneix la seua direcció de correu electrònic junt a la següent informació. WINDOWS MAIL Windows Mail és un client de correu electrònic i grups de noticies incloses exclusivament en el sistema operatiu Windows Vista. És el successor de Outlook Express. 1. Conceptes preliminars

Más detalles

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16

PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 PROGRAMA DE MENTORS ON-LINE Temporada 15-16 Comitè d Àrbitres Federació Catalana de Basquetbol Índex 1. Introducció 2. Motivació 3. Mètode 4. Objectius 5. Els mentors 6. Els mentoritzats 7. Els responsables

Más detalles

AMPLIACIÓ DE L ILLA DE VIANANTS DE RUBÍ. Juliol 2017

AMPLIACIÓ DE L ILLA DE VIANANTS DE RUBÍ. Juliol 2017 AMPLIACIÓ DE L ILLA DE VIANANTS DE RUBÍ Juliol 2017 1. INTRODUCCIÓ L espai públic és, per definició, un entorn de convivència social, on els serveis i activitats es distribueixen de manera eficaç i eficient

Más detalles

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS PER ALS ACTUARIS Mireia Garreta Simó 26 d Octubre de 2017 Col legi d Actuaris de Catalunya, Barcelona Introducció Definició Per què crear un perfil? Què agrada més als usuaris? Tipologia de comptes Creació

Más detalles

MANUAL BÀSIC D IDENTITAT CORPORATIVA de L AJUNTAMENT DE RIUDOMS

MANUAL BÀSIC D IDENTITAT CORPORATIVA de L AJUNTAMENT DE RIUDOMS MANUAL BÀSIC D IDENTITAT CORPORATIVA de L AJUNTAMENT DE RIUDOMS Aquest manual reuneix les eines bàsiques per a la correcta aplicació gràfica del logotip de l Ajuntament de Riudoms. Ha estat ideat pensant

Más detalles

Informe sobre la comunitat d Airbnb a Barcelona i Catalunya a l any 2016

Informe sobre la comunitat d Airbnb a Barcelona i Catalunya a l any 2016 Informe sobre la comunitat d Airbnb a Barcelona i Catalunya a l any 2016 Resum executiu / 1 La comunitat d Airbnb a Barcelona / 2 Perfil dels amfitrions i dels hostes / 5 Airbnb i el turisme / 8 Catalunya

Más detalles

CoSignatura. Guia bàsica d ús

CoSignatura. Guia bàsica d ús CoSignatura Guia bàsica d ús ÍNDEX 1. Utilitat del producte... 3 2. Requeriments tècnics... 3 3. Accés al producte... 3 4. Botonadura a la dreta... 4 5. Opcions de menú a l esquerra... 4 5.1. Safata d

Más detalles

Ajuntament de Girona Programa de Lectura Pública

Ajuntament de Girona Programa de Lectura Pública Ajuntament de Girona Programa de Lectura Pública Resultats del programa 2005 Girona Capital de les comarques de Girona 87.352 habitants Superficie de 38,7 Km² Patrimoni històric Ciutat de gran vida comercial

Más detalles

Dossier de premsa. Nova Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, m2 de cultura i trobada per a la ciutadania

Dossier de premsa. Nova Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, m2 de cultura i trobada per a la ciutadania Dossier de premsa Nova Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, 1.750 m2 de cultura i trobada per a la ciutadania Maig de 2010 La Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, un nou espai cultural adaptat a les

Más detalles

Pots reservar cita, I després regalar. l experiència a algú altre. O bé, si no pots donar sang, regalar

Pots reservar cita, I després regalar. l experiència a algú altre. O bé, si no pots donar sang, regalar Vine a viure la súperexperiència de donar sang a la #MaratoDonantsCAT La Marató de Donants de Sang de Catalunya lacelebrem al gener, just després de les festes de Nadal,en un moment en què tradicionalment

Más detalles

EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona

EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona EINA PLANIFICACIÓ TORNS DE GUÀRDIES (PTG) Col legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona Entrem al navegador d Internet i accedim a la pàgina principal de la eina de gestió de guàrdies,

Más detalles

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili

Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Qüestionari de satisfacció per a usuaris del servei d ajuda a domicili Explicació del qüestionari: Es tracta d un qüestionari per conèixer el grau de satisfacció de l usuari. El temps estimat de resposta

Más detalles

És d orígen desconegut i encara no té cura.

És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA, l Esclerosi Lateral Amiotròfica, és una malaltia degenerativa que afecta selectivament les neurones motores del cervell i de la medul la espinal. És d orígen desconegut i encara no té cura. L ELA

Más detalles

Com crear un grup amb Diigo *

Com crear un grup amb Diigo * Com crear un grup amb Diigo * Begonya Torres 1, Lyda Halbaut 2 i Montserrat Aróztegui 2 (1) Unitat d Anatomia Humana, Facultat de Medicina, (2) Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica, Facultat

Más detalles

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència

Iniciativa Legislativa Popular. per canviar la Llei de Dependència Iniciativa Legislativa Popular per canviar la Llei de Dependència 1 Quin problema hi ha amb Llei de Dependència? La Llei de Dependència busca que les persones amb discapacitat i les persones molt grans

Más detalles

Actuació 117. Arxius i Biblioteques TOTS ELS DEPARTAMENTS

Actuació 117. Arxius i Biblioteques TOTS ELS DEPARTAMENTS TOTS ELS DEPARTAMENTS Actuació 117 Elaboració de balanços estadístics anuals que faciliten un major coneixement de la realitat social de dones i homes del municipi, en els diferents àmbits d intervenció.

Más detalles

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018

AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 AJUNTAMENT DE GIRONA PRESSUPOSTOS PARTICIPATS DELS BARRIS 2018 Servei Responsable: Participació Altres serveis que hi col laboren: --- --------------------------------------------------------------- NOM

Más detalles

L oficina d atenció a la víctima (OAV)

L oficina d atenció a la víctima (OAV) L oficina d atenció a la víctima (OAV) INTRODUCCIÓ La creixent problemàtica generada pels maltractaments, tant en l àmbit familiar com pel que fa a la violència de gènere, l Ajuntament de Reus va considerar

Más detalles

CPS. Carpeta Personal de Salut

CPS. Carpeta Personal de Salut MANUAL CONNEXIÓ CPS Carpeta Personal de Salut Juny 2010 ÍNDEX 1. Introducció 2. Requisits mínims a. De sistema operatiu i. Com comprovar-ho b. De hardware i. Com comprovar-ho c. De navegador i. Com comprovar-ho

Más detalles

www.lapionera.barcelona El naixement d aquest espai dóna resposta a les necessitats i oportunitats d inserció sociolaboral i emprenedoria que genera una ciutat dinàmica, creativa, emprenedora i innovadora.

Más detalles

Pla per a la Inclusió Social

Pla per a la Inclusió Social Seguiment i avaluació del Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 I Informe de seguiment 2013 SÍNTESI EXECUTIVA Abril 2014 Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 Síntesi executiva I Informe de seguiment

Más detalles

Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu

Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu Guia per a la construcció de webs de la Generalitat amb estil gencat responsiu 4. Distribuïdores Versió beta Barcelona, agost de 2015 DISTRIBUÏDORES 1. QUÈ SÓN... 3 2. COM ES MOSTREN... 4 3. ELEMENTS...

Más detalles

MANUAL D INSTRUCCIONS DE L APLICACIÓ DE SUPORT INFORMÀTIC

MANUAL D INSTRUCCIONS DE L APLICACIÓ DE SUPORT INFORMÀTIC MANUAL D INSTRUCCIONS DE L APLICACIÓ DE SUPORT INFORMÀTIC Gestor d incidències ES PRIORITZARAN LES INCIDÈNCIES REBUDES A TRAVÉS D AQUESTA APLICACIÓ ÍNDEX 1. ACCÉS AL GESTOR D INCIDÈNCIES... 1 Des de la

Más detalles

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE *

COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * COM CREAR UN STORYBOARD AMB COMIC LIFE * Una de les parts més importants de crear un relat digital és tenir clara l estructura i definir els recursos narratius (fotos, gràfics, etc.). Per això, després

Más detalles

QUADERNS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN LA CREACIÓ I/O MILLORA DE LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES

QUADERNS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN LA CREACIÓ I/O MILLORA DE LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES QUADERNS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN LA CREACIÓ I/O MILLORA DE LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES 04 LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA 01 EN LA CREACIÓ I/O MILLORA DE LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES

Más detalles

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES

CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES CONSULTA DE L ESTAT DE FACTURES Versió 1 Març 2016 1. Consulta de les factures... 3 2.1. Identificació al sistema... 3 2.2. Tipus de consulta que es poden realitzar... 4 2.2.1. Consulta d una única factura....

Más detalles

federació d escoltisme valencià

federació d escoltisme valencià mia p resentació 4-2- identitat visual símbol logotip marca construcció de la marca colors corporatius 5- tipofrafia 6- versions de la marca 9- galeria d errades 11- aplicacions papereria insígnia merchandising

Más detalles

Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall d Conxi Caro Fundació per a la Recerca

Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall d Conxi Caro Fundació per a la Recerca Bloc del Grup de la Informació en Ciències de la Salut (GICS) http://www.cobdc.net/gics/ Collegi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya Elvira V. Santamaria Hospital Universitari Vall

Más detalles

Manual eportfoli Infermeria

Manual eportfoli Infermeria Manual eportfoli Infermeria Versió Alumne Índex: Introducció... 3 Accés... 4 Espai de comunicació... 5 eportfoli... 6 Perfil usuari... 6 Índex eportfoli... 8 Afegir evidències... 12 Editar evidències...

Más detalles

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes

SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes SIGAC Valoració i finalització d assistències. Canvi d estat al PMT i enviament d enquestes Pàgina 1 de 9 Valoració de les assistències i canvi d estat al PMT. El SIGAC és l eina interna corporativa per

Más detalles

Manual d Usuari de la Comanda Interna

Manual d Usuari de la Comanda Interna DISSENY, DESENVOLUPAMENT I IMPLANTACIÓ D UN NOU SISTEMA D INFORMACIÓ DE LA GESTIÓ ECONÒMIC FINANCERA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA. Projecte ATENEA-ECOFIN Manual d Usuari de la Comanda Interna Barcelona,

Más detalles

Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes

Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes Programa.cat Instruccions perquè els ajuntaments o ens locals vinculats o dependents s hi donin d alta i per sol licitar-hi activitats de la llista de propostes La Rambla, 7, 2n 1 Índex 1. Introducció

Más detalles

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions.

Aquesta eina es treballa des de la banda de pestanyes Inserció, dins la barra d eines Il lustracions. UNITAT ART AMB WORD 4 SmartArt Els gràfics SmartArt són elements gràfics que permeten comunicar informació visualment de forma molt clara. Inclouen diferents tipus de diagrames de processos, organigrames,

Más detalles

Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu

Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu Conferència Internacional sobre Turisme Creatiu Barcelona, Auditori de La Pedrera de CatalunyaCaixa, 9 i 10 de desembre de 2010 www.creativetourismnetwork.org Col labora: El turisme creatiu El Turisme

Más detalles

Web of Science. Com saber les citacions que ha rebut un article o un autor

Web of Science. Com saber les citacions que ha rebut un article o un autor Web of Science Com saber les citacions que ha rebut un article o un autor Darrera revisió: març de 2012 Sumari Web of Science Science Citation Index Cited Reference Search Accés a Cited Reference Search

Más detalles

EXERCICI 6 PICASA PICASA.

EXERCICI 6 PICASA PICASA. EXERCICI 6 PICASA Es tracta de crear i compartir 3 àlbums online utilitzant Picasa Web Álbums i les 3 carpetes de fotos que trobaràs comprimides al costat de l exercici i que, abans de començar, descarregaràs

Más detalles

ENS VOLS CONÈIXER? CIF: G

ENS VOLS CONÈIXER? CIF: G PROJECTE DE DIFUSIÓ temyque@gmail.com ENS VOLS CONÈIXER? CIF: G66346305 1 ÍNDEX PRESENTACIÓ Pág. 3 A QUÉ ES DEDICA TEMYQUE Pág. 4 QÉ ES LA ESCLEROSI MÚLTIPLE OBJECTIUS DE LA DIFUSIÓ EINES PER LA DIFUSIÓ

Más detalles

Signes bàsics de la identitat visual de l Ajuntament de Barcelona

Signes bàsics de la identitat visual de l Ajuntament de Barcelona Signes bàsics de la identitat visual de l Ajuntament de Barcelona 1 Signes bàsics de la signatura institucional 2 Índex 1. 1.1 Escut...4 1.1.1 Construcció de l escut...5 1.2 Símbol...6 1.2.1 Construcció

Más detalles

Desenvolupament i promoció d'un lloc web per a una empresa d'estètica

Desenvolupament i promoció d'un lloc web per a una empresa d'estètica Desenvolupament i promoció d'un lloc web per a una empresa d'estètica http://salonlounge-estilistes.com/ Presentació Pública Projecte Final de Màster Màster d Aplicacions Multimèdia Itinerari Professional

Más detalles

VISITA AL MERCAT D IGUALADA

VISITA AL MERCAT D IGUALADA VISITA AL MERCAT D IGUALADA Som la Maria i la Rosa, i varem anar al mercat d Igualada a l aire lliure. Era un dimecres del mes d octubre del 2011. Feia sol i no molt fred, hi havia moltes parades, però

Más detalles

Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor

Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Per a qui estem creant valor? Quins són els nostres clients més importants? Quins són

Más detalles

Gestió dels certificats digitals Advantis EasyPKI Suite versió Servei de Recursos Informàtics i TIC

Gestió dels certificats digitals Advantis EasyPKI Suite versió Servei de Recursos Informàtics i TIC Gestió dels certificats digitals Advantis EasyPKI Suite versió 3.2.1 Servei de Recursos Informàtics i TIC Versió 1.0 18/08/2008 Sumari Objectius del document... 1 Què son els codis PIN i PUK... 1 Execució

Más detalles

MANUAL D ÚS. Ester Álamo Hernández. Pràctiques de Pedagogia

MANUAL D ÚS. Ester Álamo Hernández. Pràctiques de Pedagogia MANUAL D ÚS Ester Álamo Hernández Pràctiques de Pedagogia Realització (2014) Ester Álamo Hernández ealamohe@gmail.com Pràctiques de Pedagogia 1 ISSUU MANUAL D ÚS Índez 1. Què és ISSUU... 3 2. Com crear

Más detalles

Activació de codis QR

Activació de codis QR Manual d usuari Activació de codis QR Consell de Col legis de Veterinaris de Catalunya Arxiu d Identificació d Animals de Companyia Control del document Control de canvis Versió Data Canvis 1.0 09/06/2016

Más detalles

Missió de Biblioteques de Barcelona

Missió de Biblioteques de Barcelona Missió de Biblioteques de Barcelona Facilitar a tota la ciutadania -mitjançant els recursos materials, la col lecció i la programació de les biblioteques- l accés lliure a la informació, al coneixement

Más detalles

QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL

QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL 1. Com definiries la matèria d educació física? 4 35 3 25 2 15 1 5 Queda bastant clar quina visió tenen els alumnes de la matèria d educació

Más detalles

El correu brossa és l enviament massiu i intencionat de correus electrònics a persones que no volen rebre aquests missatges.

El correu brossa és l enviament massiu i intencionat de correus electrònics a persones que no volen rebre aquests missatges. Introducció El correu brossa és l enviament massiu i intencionat de correus electrònics a persones que no volen rebre aquests missatges. A la Direcció General de Tecnologia i Comunicacions, s ha installat

Más detalles

Eines d educació i participació ambiental

Eines d educació i participació ambiental Jornada de reflexió sobre els models de residus municipals a Catalunya Eines d educació i participació ambiental Elena Forcada LA VOLA, Companyia de Serveis Ambientals eforcada@lavola.com Barcelona, 27

Más detalles

SERVEI DE BIBLIOTECA I DOCUMENTACIÓ BIBLIOTECA. Informació general. Horari: BIBLIOTECA FMCS

SERVEI DE BIBLIOTECA I DOCUMENTACIÓ BIBLIOTECA. Informació general. Horari: BIBLIOTECA FMCS SERVEI DE BIBLIOTECA I DOCUMENTACIÓ BIBLIOTECA Informació general Horari: BIBLIOTECA FMCS De dilluns a divendres de 8 h a 21:45 h Caps de setmana: dissabte de 9 h a 20:45 h diumenge de 9 h a 13:45 h Període

Más detalles

Í N D E X. Cèdules Inspeccions. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9

Í N D E X. Cèdules Inspeccions. N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9 N. versió: 1.0. Pàg. 1 / 9 Í N D E X Inspeccions...2 1. Cerca...2 2. Pestanya Inspeccions...3 2.1.1 Botons de la pantalla...3 3. Procediment per a la creació de inspeccions...4 3.1 Creació d una inspecció...4

Más detalles

El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei

El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei El tramvia de Barcelona transporta més de 200 milions de viatgers en 10 anys de servei Des de la reintroducció del tramvia a la regió metropolitana de Barcelona el 3 d abril de 2004, aquest mode de transport

Más detalles

Facilitar als alumnes l'accés al programari i dades de pràctiques que ara només tenen accessible a les aules d informàtica.

Facilitar als alumnes l'accés al programari i dades de pràctiques que ara només tenen accessible a les aules d informàtica. AULES VIRTUALS OBJECTIUS Facilitar als alumnes l'accés al programari i dades de pràctiques que ara només tenen accessible a les aules d informàtica. Per facilitar l accés entenem: - Que puguin accedir

Más detalles

Servei de Gestió de Serveis Informàtics Secció de Sistemes en Explotació Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu

Servei de Gestió de Serveis Informàtics Secció de Sistemes en Explotació Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu Webmailaj Correu Municipal Configuració nou compte de correu Pàgina 1 de 11 ÍNDEX CONFIGURACIÓ D UN NOU COMPTE DE CORREU...3 1 CONFIGURACIÓ GENERAL...3 2 CONFIGURACIÓ NOM COMPTE I ADREÇA DE RESPOSTA...8

Más detalles

SERVEI DE MENJADOR ESCOLA TORRE BALLDOVINA

SERVEI DE MENJADOR ESCOLA TORRE BALLDOVINA SERVEI DE MENJADOR ESCOLA TORRE BALLDOVINA Benvolgudes famílies!! En aquest apartat us volem fer un resum de la dinàmica que realitzen els vostres fill i filles a l estona del menjador escolar, de 12:30

Más detalles

Document complementari sobre les diferents maneres de visualitzar les fotos esfèriques.

Document complementari sobre les diferents maneres de visualitzar les fotos esfèriques. Document complementari sobre les diferents maneres de visualitzar les fotos esfèriques. Una foto esfèrica o foto 360º és una imatge que recull un angle de visió de 360 graus i que es pot veure en una pantalla

Más detalles

FASES DEL PROCÉS PRELIMINAR D acord amb la normativa vigent l Ajuntament elaborarà el Registre de Participació ciutadana, com es farà:

FASES DEL PROCÉS PRELIMINAR D acord amb la normativa vigent l Ajuntament elaborarà el Registre de Participació ciutadana, com es farà: 2017FEBRER6 PROJECTE TRANSFORMEM LA CARRETERA CRITERIS QUE REGULEN EL PROJECTE : TRANSFORMEM LA CARRETERA Entre d altres accions en matèria d Urbanisme, El PAM 2015-2019, preveu la reforma de la Carretera

Más detalles