Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor"

Transcripción

1 Incrementar les vendes des de la Proposta de Valor

2 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Per a qui estem creant valor? Quins són els nostres clients més importants? Quins són els nostres clients potencials? Qui pren la decisió de compra?

3 SEGMENTACIÓ DE CLIENTS Un pas molt important per focalitzar la meva activitat comercial Clients actuals: Quina informació tinc dels meus clients. Puc incrementar les vendes amb ells. Quina és l evolució de les meves vendes en els meus principals clients (A+B ), quina explicació tinc. Clients en segments d interès: Quins són els meus mercats d interès?, com funciona el procés de presa de decisions? De quina manera he de fer conèixer la meva proposta de valor? Si la decisió passa per un mercat internacional, quina informació he tenir per segmentar correctament als meus clients potencials. La segmentació de clients ha d anar sempre acompanyada de la utilització dels canals adequats (Xarxa de comercials, Distribuïdors/agents, AdWords, B2B...)

4 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Quin valor estem entregant als clients? Quins problemes estem ajudant a resoldre? Quines necessitats estem satisfent? Quins productes o serveis estem oferint a cada segment de clients? He de canviar alguna cosa per diferenciar-me i aportar valor als meus clients actuals i potencials?

5 EINA 2: EL MAPA D EXPERIÈNCIA D USUARI ACCIONS CLIENT ACCIONS SERVEIS VISIBLES INVISIBLES FACTORS QUE INFLUEIXEN EN TOT EL PROCÉS ACCIONS DE MILLORA POSSIBLES INNOVACIONS AMB NOUS AGENTS

6 COM FOCALIZAR LA PROPOSTA DE VALOR Quan definim la proposta de valor o treballem per generar una de nova, tenim que tenir sempre al cap a qui va dirigida, els grans protagonistes són sempre els nostres clients actuals i potencials. Quines necessitats estem cobrint (visibles i internes)? Podem aportar avantatges quantitatives i qualitatives? En que ens centrem quan expliquem el perquè ens han de comprar?

7 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Quins són els canals més efectius per generar relacions amb els nostres clients actuals i potencials? Noves tecnologies, B2B? Què puc fer per millorar la capacitat comercial de: Xarxa comercial, distribuïdor - Agent?

8 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Quin tipus de relació s espera que establim i mantinguem amb cadascun dels nostres segments de clients? Com estem comunicant la nostra proposta de valor? Com s integren amb la resta del nostre model de negoci?

9 EINA 1: LA CORBA DE VALOR Argumentari de venda Comunicar la proposta de valor Quins són els atributs clau de competència en la nostra indústria? Podem diferenciar-nos en base a ells? Podem eliminar-ne? Podem pensar en nous atributs que ningú ofereix ara? Kim & Mauborgne (2004)

10 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Quines activitats clau requereix la nostra proposta de valor? Els nostres canals? Les nostres relacions amb els clients? Les nostres fonts d ingressos?

11 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Quins recursos clau requereix la nostra proposta de valor? Els nostres canals? Les nostres relacions amb els clients? Les nostres fonts d ingressos?

12 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Actualment, per quin valor es paga el nostre producte/servei? Com ho estan pagant? Com prefereixen pagar-ho? Quant aporta cada font d ingressos als ingressos generals? Quin finançament necessitem per a les diverses operacions?

13 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Gestionem bé els nostres costos? Com controlem les despeses?

14 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) Quins són els nostres socis clau? Quins són els nostres proveïdors clau? Quins recursos clau estem adquirint dels nostres socis clau? Quines activitats realitzen els nostres socis clau? Què podem fer perquè cada partner formi part de la millora de la nostra capacitat comercial?

15 MODEL DE NEGOCI METODOLOGIA CANVAS (A. Osterwalder i Y.Pigneur) PARTNERS Socis Clau Quins són els nostres socis clau? Quins són els nostres proveïdors clau? Quins recursos clau estem adquirint dels nostres socis clau? Quines activitats realitzen els nostres socis clau? Què podem fer perquè cada partner formi part de la millora de la nostra capacitat comercial? ACTIVITATS CLAU Activitats Clau Quines activitats clau requereix la nostra proposta de valor? Els nostres canals? Les nostres relacions amb els clients? Les nostres fonts d ingressos? ACTIUS CLAU Recursos Clau Quins recursos clau requereix la nostra proposta de valor? Els nostres canals? Les nostres relacions amb els clients? Les nostres fonts d ingressos? PROPOSTA DE VALOR Proposta de Valor Quin valor estem entregant als clients? Quins problemes estem ajudant a resoldre? Quines necessitats estem satisfent? Quins productes o serveis estem oferint a cada segment de clients? He de canviar alguna cosa per diferenciar-me i aportar valor als meus clients actuals i potencials? RELACIÓ AMB CLIENTS Relació amb Clients Quin tipus de relació s espera que establim i mantinguem amb cadascun dels nostres segments de clients? Com estem comunicant la nostra proposta de valor? Com s integren amb la resta del nostre model de negoci? CANALS Canals Quins són els canals més efectius per generar relacions amb els nostres clients actuals i potencials? Noves tecnologies, B2B? Què puc fer per millorar la capacitat comercial de: Xarxa comercial, distribuïdor - Agent? SEGMENTS DE CLIENTS Segments de clients Per a qui estem creant valor? Quins són els nostres clients més importants? Quins són els nostres clients potencials? Qui pren la decisió de compra? Estructura de Costos Gestionem bé els nostres costos? Com controlem les despeses? COSTOS FLUXOS D INGRESSOS Actualment, per quin valor es paga el nostre producte/servei? Com ho estan pagant? Com prefereixen pagar-ho? Quant aporta cada font d ingressos als ingressos generals? Quin finançament necessitem per a les diverses operacions?

16 COM ESTRUCTURAR UNA ESTRATÈGIA COMERCIAL EXITOSA La gran majoria dels plans fracassen en la seva implantació. Per això necessitem d una estructura i metodologies que permetin que totes les persones implicades visualitzin l objectiu i tinguin clar el que s espera d elles en cada moment.

17 ALGUNES RECOMANACIONS 1. Les persones rellevants de l organització, i que considerem que poden ser motor del canvi, han de participar en la definició i la materialització dels objectius. 2. L alta direcció sempre ha d estar implicada.

18 ALGUNES RECOMANACIONS 3. La delegació controlada i coordinada és bona. Però si això no és així, hem de pensar que podem estar endarrerint el progrés de la nostra organització.

19 ALGUNES RECOMANACIONS 4. Per facilitar que l organització tingui una clara visió del que es vol desenvolupar, cal comunicar el que farem i el paper que jugarà cada persona en el camí de futur de l empresa.

20 ALGUNES RECOMANACIONS 5. Sempre que definim un pla estratègic - comercial, hem d observar la seva coherència econòmica i les fonts de finançament necessàries. 6. Nous projectes i inversions intel ligents, Sí. I si pot ser amb ajuts i crèdits tous, millor.

21 ALGUNES RECOMANACIONS 7. Les organitzacions acostumen a tenir més problemes en assegurar la Objectiu implantació dels objectius. Per aquest motiu hem marcar un calendari i responsables de cada Acció acció, 1 d aquesta Acció manera 2 serà Acció més 3 fàcil el seu Enfocament seguiment i la seva real implantació. Us recomanem fer servir aquestes fitxes. Calendari d actuacions: Acció 4 Acció N Calendari Any 1 Any 2 Any 3 Responsabilitat Cost/Inversió Indicadors

22 Gràcies

1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual

1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual 1. La pressupostació orientada a resultats: marc conceptual EAPC 22/05/2009 3 Preguntes a les que hauria de poder respondre el pressupost El pressupost: principal eina de definició i explicació de l acció

Más detalles

Sistema de Gestió de la Qualitat

Sistema de Gestió de la Qualitat Sistema de Gestió de la Qualitat Qualificació i avaluació de proveïdors Alumne: Rubén Martín Gallardo Tutor: Jaume Beneded Navarro Treball final de Grau Grau Enginyeria Informàtica. Curs 2012-2013-03-10

Más detalles

Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1

Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1 Mòdul 2. Investigar JEP. JOVES EMPRENEDORS PROFESSIONALS 1 Objectius Aprendre les variables que influeixen en un negoci Aprendre els components d un model de negoci Definir la proposta de valor del projecte

Más detalles

Enfortir l espai d economia social en la construcció europea,... una visió micro econòmica. Àlex Pujol

Enfortir l espai d economia social en la construcció europea,... una visió micro econòmica. Àlex Pujol Enfortir l espai d economia social en la construcció europea,... una visió micro econòmica Àlex Pujol DEFINICIÓ Generadors de feina i de cohesió social Combinació entre la rendibilitat econòmica i la inclusió

Más detalles

Twitter com a eina d atenció al client. Febrer de 2016

Twitter com a eina d atenció al client. Febrer de 2016 Twitter com a eina d atenció al client Febrer de 2016 1 Decisions 2.0 Bo, bonic i barat Amb uns recursos limitats, s ha de valorar molt bé l entrada a una nova xarxa social Les noves iniciatives no només

Más detalles

FASE 2a. ESTRATÈGICA ESQUEMA PMK PAS 4 S E G M E N T A C I Ó

FASE 2a. ESTRATÈGICA ESQUEMA PMK PAS 4 S E G M E N T A C I Ó FASE 2a. ESTRATÈGICA ESQUEMA PMK PAS 4 S E G M E N T A C I Ó 4.1 Públic Objectiu Són els segments de mercat seleccionats per la destinació, amb els quals operarà. Importància de la selecció. Bon coneixement

Más detalles

Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ

Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ Taller Crowdfunding FEM EDUCACIÓ 25 d abril 2017 Què farem? 18:00 18:10 Presentació taller 18:10 18:40 Dinàmica 1 La meva idea encaixa en una campanya de crowdfunding? 18:40 19:10 Dinàmica 2 Analitzem

Más detalles

PLA DE COMUNICACIÓ I COMUNICACIÓ INTERNA. Mòdul 1

PLA DE COMUNICACIÓ I COMUNICACIÓ INTERNA. Mòdul 1 I Mòdul 1 I índex 1. PLA DE i a) EL PLA DE. Definició i fases: 1.1. Auditoria de l organització 1.2. DAFO, objectius i estratègia 1.3. Identificació de missatge 1.4. Mapa de stakeholders (xarxa relacional)

Más detalles

PROJECTE PROFESSIONAL

PROJECTE PROFESSIONAL CONSTRUEIX EL TEU PROJECTE PROFESSIONAL. DOSSIER DE PROJECTE PROFESSIONAL EL PROJECTE PROFESSIONAL RECORDA ELS ELEMENTS DEL PROJECTE RPOFESSIONAL Què vull? Interessos i motivacions Alternatives d objectiu/s

Más detalles

L empresa com a sistema

L empresa com a sistema Curs de Direcció d Empreses L empresa com a sistema Prof. Dr. M. Subirachs Torné - núm. 1 Índex - Les teories i els enfocaments sobre l empresa i la seva direcció - El concepte de sistema - Els principis

Más detalles

1.- Conec i tinc clars quins són els meus objectius en els diferents àmbits de la meva vida?

1.- Conec i tinc clars quins són els meus objectius en els diferents àmbits de la meva vida? L eina que presentem a continuació permet avaluar, amb un senzill qüestionari, el nivell d assoliment de la següent competència. Us facilitarà recomanacions per a millorar en el seu desenvolupament. planificació

Más detalles

Els sistemes d informació en els centres de recerca

Els sistemes d informació en els centres de recerca 11/06/2015 Els sistemes d informació en els centres de recerca Presentació de la Unitat de Vigilància Tecnològica, Intel ligència Competitiva i Documentació Científica de l IRTA L Institut de Recerca i

Más detalles

El pla de Mar a ket ke i t ng n

El pla de Mar a ket ke i t ng n El pla de Marketing AGENDA Marketing Pla de Marketing Etapes del Pla de Marketing Anàlisi de la situació Diagnòstic Objectius Estratègies Pressupost Avaluació 2 EL CONCEPTE DE MARKETING D una economia

Más detalles

El sistema d indicadors culturals de l Ajuntament de Barcelona Un sistema de sistemes

El sistema d indicadors culturals de l Ajuntament de Barcelona Un sistema de sistemes El sistema d indicadors culturals de l Ajuntament de Barcelona Un sistema de sistemes Jornades Indicadors, anàlisi i avaluació en les programacions d arts visuals municipals Programa d Arts Visuals de

Más detalles

OBJECTIUS DE LA XAPSLL 2015

OBJECTIUS DE LA XAPSLL 2015 OBJECTIUS DE LA XAPSLL 2015 Definició de la XAPSLL La Xarxa d'atenció a persones sense llar, es va constituir el novembre del 2005, amb la finalitat d enfortir la capacitat d organització de la ciutat

Más detalles

APRENDRE A INVESTIGAR. Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008)

APRENDRE A INVESTIGAR. Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008) APRENDRE A INVESTIGAR Document 1 GLÒRIA DURBAN I ÁNGELA CANO (2008) 1r - PLANTEJAR LA NECESSITAT D INFORMACIÓ Què cerco i per què? IDENTIFICAR LA INFORMACIÓ QUE ES NECESSITA EN FUNCIÓ DE LA TASCA A RESOLDRE

Más detalles

L ATENCIÓ A LES PERSONES

L ATENCIÓ A LES PERSONES PROGRAMA ENFILA T FOMENT DEL COOPERATIVISME EN L ATENCIÓ A LES PERSONES SESSIÓ 1.MÀRQUETING I VENDES (el mercat, màrqueting a les empreses cooperatives, enfocament i orientació al client i/o usuari del

Más detalles

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7

EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 EL PLA DE MÀRQUETINGM Control ESQUEMA PAS 7 C O N T R O L Fa referència a 2 tipus de MESURES DE CONTROL. a) En l elaboració del propi pmk. Qualitativament i quantitativa. b) En l execució del pmk en cada

Más detalles

FASE 2a. ESTRATÈGICA ESQUEMA PMK PAS 4

FASE 2a. ESTRATÈGICA ESQUEMA PMK PAS 4 FASE 2a. ESTRATÈGICA ESQUEMA PMK PAS 4 D A F O PUNTS FORTS PF1 PF2 PF3 PF4 PUNTS FEBLES D1 D2 D3 D4 AMENACES A1 A2 A3 OPORTUNITATS O1 02 03 MATRIU D A F O F1 A1 A2 A3 A4 A5 O1 O2 O3 O4 O5 + creixement

Más detalles

Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents Preguntes més freqüents Què he de fer per avançar les meves factures? 1. Donar-se d alta a BBVA net advance..4 2. Activar/signar el contracte d avançament de factures de cada client 5 3. Sol licitar l

Más detalles

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM,

Barcelona Activa Iniciativa emprenedora. Informes en profunditat. Benchmarking. Barcelona Activa SAU SPM, Informes en profunditat 53 Benchmarking Barcelona Activa SAU SPM, 1998-2011 Índex 01 Introducció 02 Concepte 03 Característiques 04 Més Informació 2 / 7 01. Introducció Amb tota certesa, encara que potser

Más detalles

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ

LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ UNITAT 8 LA DIRECCIÓ DE LA PRODUCCIÓ ECONOMIA DE L EMPRESA 1 BATXILLERAT La direcció de la producció La funció de producció és la funció transformadora o fabricadora de béns, serveis o productes dins de

Más detalles

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic

Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic Marc del Pla Estratègic de l Hospital Clínic 2016-2020 1/ Introducció 2/ Pilars i Objectius del Pla 2.1 / Els Pacients 2.2 / Els Professionals 2.3 / Els Recursos 1 Introducció L Hospital Clínic de Barcelona

Más detalles

Planificació estratègica. Pla anual i memòria. Terrassa abril 2015

Planificació estratègica. Pla anual i memòria. Terrassa abril 2015 Planificació estratègica Pla anual i memòria Terrassa abril 2015 Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Inspecció Educativa Vallès Occidental Millora continua és... PLANIFICAR FER PROPOSTES

Más detalles

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació.

La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. La participació en municipis dispersos: La participació com a mètode per a la vinculació. Experiència a Fogars de la Selva - Redacció del Pla Local de Joventut - Aproximació a les percepcions i opinions

Más detalles

La identificació de competències a MC MUTUAL

La identificació de competències a MC MUTUAL La identificació de competències a MC MUTUAL Algunes dades sobre MC MUTUAL MC MUTUAL és una mútua d accidents de treball i enfermetats professionals Entitat gestora de la Seguretat Social Sense ànim de

Más detalles

Perquè Teoria de Sistemes

Perquè Teoria de Sistemes Perquè Teoria de Sistemes La Terra ha estat sotmesa a un procés de canvi ininterromput. Un procés de canvi que va començar molt abans de l aparició de la vida a la Terra. Canvis naturals -continus o catastròfics-

Más detalles

Pla estratègic

Pla estratègic Pla estratègic 2018-2020 REVISIÓ DE LA MISSIÓ REVISIÓ DE LA VISIÓ Acompanyar i donar suport a les persones amb discapacitat intel lectual o en situació de vulnerabi- litat en el desenvolupament del seu

Más detalles

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017

hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Barcelona Activa L agència de desenvolupament econòmic i local de l Ajuntament de Barcelona Gener 2017 Hola hola hola hola hola Hola hola

Más detalles

Límits: fronteres afectuoses per un desenvolupament harmònic. Noemí Luelmo Checa Psicòloga

Límits: fronteres afectuoses per un desenvolupament harmònic. Noemí Luelmo Checa Psicòloga Límits: fronteres afectuoses per un desenvolupament harmònic Noemí Luelmo Checa Psicòloga Definint límit La nostra selecció de definicions sobre límit es aquesta: Un límités una divisió, ja sigui física

Más detalles

Marta Zaragoza per. Espai LÀBORA Barcelona. Taller. Entrevista de selecció per competències. 8 de Juny Entitats promotores del Programa LÀBORA:

Marta Zaragoza per. Espai LÀBORA Barcelona. Taller. Entrevista de selecció per competències. 8 de Juny Entitats promotores del Programa LÀBORA: Espai LÀBORA Barcelona Taller Entrevista de selecció per competències 8 de Juny 2015 Entitats promotores del Programa LÀBORA: Aspectes previs Professionals competents La selecció per competències Objectius

Más detalles

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE

SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE SOLUCIONS DE LES ACTIVITATS D APRENENTATGE 3 Activitat Completa els productes següents. a) 0 = 5... e) 0 = 5... b)... = 5 3 f) 25 =... 5 c) 5 =... g) 55 = 5... d) 30 = 5... h) 40 =...... a) 0 = 5 0 e)

Más detalles

Taller pràctic de Creació de Quadre de Comandaments Online

Taller pràctic de Creació de Quadre de Comandaments Online Taller pràctic de Creació de Quadre de Comandaments Online Prof. Montserrat Peñarroya Maig 2016 Què veurem en aquest curs? Què és un CCIO? Com es determina l estratègia d una empresa Com es fixen els objectius

Más detalles

Pla de mesura de Satisfacció als Clients Resultats d enquestes als metges de urgències Catlab (FHSJDM,HUMT i CST)

Pla de mesura de Satisfacció als Clients Resultats d enquestes als metges de urgències Catlab (FHSJDM,HUMT i CST) Butlletí Nº 94 Mes Octubre 2018 Pla de mesura de Satisfacció als Clients 2016-2018 Resultats d enquestes als metges de urgències Catlab (FHSJDM,HUMT i CST) Dintre del Pla de mesura de Satisfacció als Clients

Más detalles

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne

Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Ús de la plataforma de formació online Manual Alumne Què és una plataforma virtual de formació? És un espai de trobada entre alumnes i professors a través d Internet. Pot incloure activitats per als estudiants,

Más detalles

Experiències d èxit de voluntariat ambiental i social a empreses

Experiències d èxit de voluntariat ambiental i social a empreses Experiències d èxit de voluntariat ambiental i social a empreses 16 de juny de 2017 Sandra Carrera Soc una empresa Perquè fer voluntariat ambiental i social? Millora de la pròpia imatge de l empresa: prestigi

Más detalles

Estratègia Implantació Internacional

Estratègia Implantació Internacional Estratègia Implantació Internacional 2013-14 Decisió estratègica (any 2012) MANTENIR ELS SERVEIS ACTUALS ENTRAR EN NOUS SECTORS D ACTIVITAT A CATALUNYA EXPANSIÓ FORA DE CATALUNYA CREIXEMENT Com ho farem?

Más detalles

El valor de l'empresa social

El valor de l'empresa social El valor de l'empresa social Ramon Bastida (rbastida@uic.es) BizBarcelona 2018 Índex Definició de l empresa social Característiques comunes Models d empresa social Exemples Reptes futurs Definició de l

Más detalles

Escoles Sostenibles. Índex

Escoles Sostenibles. Índex ESCOLES SOSTENIBLES Índex 1. Què és el projecte Escoles sostenibles? 2. Objectius 3. Beneficis esperats 4. Metodologia 5. Cronograma i ubicació 6. Full d adhesió al projecte 1. Què és el projecte Escoles

Más detalles

Projecte d Ordre d avaluació d ESO

Projecte d Ordre d avaluació d ESO Projecte d Ordre d avaluació d ESO Direcció General d Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat 27 de juny de 2017 Article 1. Objecte Decret 187/2015, d ordenació de l ESO L ordenació del currículum

Más detalles

Projecte d anàlisi i millora de processos

Projecte d anàlisi i millora de processos Projecte d anàlisi i millora de processos Direcció General de Modernització de l Administració Secretaria de Funció Pública i Modernització de l Administració Col legi d Enginyers Industrials de Catalunya

Más detalles

ENS VOLS CONÈIXER? CIF: G

ENS VOLS CONÈIXER? CIF: G PROJECTE DE DIFUSIÓ temyque@gmail.com ENS VOLS CONÈIXER? CIF: G66346305 1 ÍNDEX PRESENTACIÓ Pág. 3 A QUÉ ES DEDICA TEMYQUE Pág. 4 QÉ ES LA ESCLEROSI MÚLTIPLE OBJECTIUS DE LA DIFUSIÓ EINES PER LA DIFUSIÓ

Más detalles

REINDUSTRIALITZACIÓ I SOSTENIBILITAT. HORITZONS PER A UN NOU DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC Conclusions del cicle

REINDUSTRIALITZACIÓ I SOSTENIBILITAT. HORITZONS PER A UN NOU DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC Conclusions del cicle REINDUSTRIALITZACIÓ I SOSTENIBILITAT. HORITZONS PER A UN NOU DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC Conclusions del cicle El cicle Taller d experts Reindustrialització i sostenibilitat. Horitzons per a un nou desenvolupament

Más detalles

FONMQT - Fonaments de Màrqueting

FONMQT - Fonaments de Màrqueting Unitat responsable: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Unitat que imparteix: 801 - EUNCET - Centre Universitari Euncet Curs: Titulació: 2014 GRAU EN ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES (Pla 2009).

Más detalles

hola Hola hola hola Els Pactes de Socis Com evitar el futur conflicte entre socis Direcció Marta Lagarda Ruiz

hola Hola hola hola Els Pactes de Socis Com evitar el futur conflicte entre socis Direcció Marta Lagarda Ruiz Hola hola hola hola hola Hola hola hola hola hola Hola hola hola Els Pactes de Socis Com evitar el futur conflicte entre socis Direcció 2017 01 Els Pactes de Socis Com evitar el futur conflicte entre socis

Más detalles

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS

UTILITATS DE LINKEDIN PER ALS ACTUARIS PER ALS ACTUARIS Mireia Garreta Simó 26 d Octubre de 2017 Col legi d Actuaris de Catalunya, Barcelona Introducció Definició Per què crear un perfil? Què agrada més als usuaris? Tipologia de comptes Creació

Más detalles

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura.

Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Títol: Lliçons Moodle, una bona eina per a l adaptació a l EEES. Exemple d una lliçó sobre teoria de la simetria en arquitectura. Autors: Piedad Guijarro i Pere Cruells Centre: ETSAB Secció de Matemàtiques

Más detalles

Sessions 360º Model de negoci

Sessions 360º Model de negoci Sessions 360º Model de negoci PROGRAMA DE LA SESSIÓ 01 15:00 15:05 5 Benvinguda 02 15:05 15:20 15 Transformacions de fons (vídeo) 03 15:20 15:35 15 Nous reptes i oportunitats en l entorn actual Anàlisi

Más detalles

Unitat VII: La direcció de la producció

Unitat VII: La direcció de la producció Unitat VII: La Direcció de la Producció La direcció de la producció Recordem... Produir és obtenir béns i serveis combinant uns factors productius amb una tecnologia determinada. La funció de producció,

Más detalles

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient

Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Espai per escriure títol Noves eines i recursos per un treball en xarxa més eficient Servei d Ocupació de Catalunya Barcelona, 17/11/2010 Agents Impacte Agents de la Xarxa Objectius Servei d Ocupació de

Más detalles

Anna Sans, Helena Perez i Alícia Rosa. Projecte de 3r ESO 2n Quadrimestre CIÈNCIES NATURALS

Anna Sans, Helena Perez i Alícia Rosa. Projecte de 3r ESO 2n Quadrimestre CIÈNCIES NATURALS Anna Sans, Helena Perez i Alícia Rosa Projecte de 3r ESO 2n Quadrimestre SERIAL KILLERS CIÈNCIES NATURALS A la vostra sèrie trobareu molts exemples de comportaments relacionats relacionats amb la salut.

Más detalles

SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA

SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA SERVEIS EDUCATIUS I CONTROL DE GESTIÓ EN EL CONTEXT D ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA Maite Carol Juny 2014 LA GESTIÓ ECONÒMICA DEL SERVEIS EDUCATIUS LOCALS: UNA NECESSITAT PER A GARANTIR UN SERVEI DE QUALITAT

Más detalles

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016

Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Andorra la Vella, 28 de novembre del 2016 1992: El Conveni sobre diversitat biològica s obra a signatura a la Cimera de laterraariodejaneiro 1993:

Más detalles

Transformació del models de Gestió a través de les dades

Transformació del models de Gestió a través de les dades Transformació del models de Gestió a través de les dades August Mabilon 1 Transformació al Sector de la Automoció Fabricant Concesionari Venedor Client 2 Transformació al Sector de la Automoció Fabricant

Más detalles

Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social

Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social Plataforma d acompanyament a projectes d emprenedoria social i economia social Definició conceptual d economies CONCEPTES CLAU Economia convencional Activitat empresarial Sense voluntat transformadora

Más detalles

UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES

UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES UNITAT ENUMERAR LES OPCIONS I CREAR LLISTES 4 Estils de llista Els estils són conjunts d atributs de format que queden definits en un document. Resulten molt útils quan es volen determinar els formats

Más detalles

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA

PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA PLA D ACCIÓ TUTORIAL ESCOLA UNIVERSITÀRIA CETA Introducció El Pla d acció tutorial consisteix en una gestió de la formació integral de l alumnat que es du a terme mitjançant tutories. En particular, es

Más detalles

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial

Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics. Pla d Acció Tutorial Protocols de tutoria acadèmica per a tutors/es acadèmics Pla d Acció Tutorial Índex I. INTRODUCCIÓ...3 2. PROPOSTA DE SEQÜÈNCIA DES DEL PUNT DE VISTA DEL TUTOR...0 Alumnes de 1er curs...0 Alumnes en fase

Más detalles

El teu web amb WordPress Part, 2

El teu web amb WordPress Part, 2 El teu web amb WordPress Part, 2 Docent: Montserrat Peñarroya Octubre 2017 Curs creació Web amb WordPress Configuració de la plantilla Plantilles de pàgina Menús de navegació Configuració de la plantilla

Más detalles

mercat amb pocs recursos

mercat amb pocs recursos Com fer un estudi de mercat amb pocs recursos Claudia Vallvé BizBarcelona. 2012. La pregunta Com fer un estudi de mercat amb pocs recursos 1 La pregunta Estudi de mercat Un estudi de mercat consisteix

Más detalles

TRACTEM-NOS BÉ. Fem-lo! Volem un món millor? Guia per als alumnes de Primària. La violència no resol els conflictes, només en crea de nous.

TRACTEM-NOS BÉ. Fem-lo! Volem un món millor? Guia per als alumnes de Primària. La violència no resol els conflictes, només en crea de nous. TractemInosbé.GuiaperalsalumnesdePrimària La violència no resol els conflictes, només en crea de nous. Al escolaaprenemllengua,matemàtiques,i altrescosesimportants,peròsobretothem d aprendreaviureiatreballarjunts.

Más detalles

INSTITUCIÓ 2.0. On comença la institució? POBLET FEBRER 2014

INSTITUCIÓ 2.0. On comença la institució? POBLET FEBRER 2014 INSTITUCIÓ 2.0 On comença la institució? POBLET FEBRER 2014 NOVA SOCIETAT, NOVES MANERES DE RELACIONAR-NOS DEBILITAT DE LES INSTITUCIONS SOCIETATS MÉS INDIVIDUALISTES SOCIETATS MÉS EMOTIVES MOBILITAT GEOGRÀFICA

Más detalles

Quadern per a alumnes. EDUCACIÓ PRIMÀRIA 1r, 2n i 3r

Quadern per a alumnes. EDUCACIÓ PRIMÀRIA 1r, 2n i 3r Quadern per a alumnes EDUCACIÓ PRIMÀRIA 1r, 2n i 3r Índex Treball inicial i planificació a l aula Activitat de reflexió: 1. Per què anem a comprar? Activitat d informació: 2. On es pot anar a comprar?

Más detalles

Logística d aprovisionament

Logística d aprovisionament Comerç i màrqueting Logística d aprovisionament CFGS.VEC.M05/0.16 Gestió de vendes i espais comercials Generalitat de Catalunya Departament d Ensenyament Aquesta col lecció ha estat dissenyada i coordinada

Más detalles

Promoció i negoci a través de les xarxes socials, Comerç exterior. Subvencionat pel Consorci Convocatòria

Promoció i negoci a través de les xarxes socials, Comerç exterior. Subvencionat pel Consorci Convocatòria Promoció i negoci a través de les xarxes socials, Comerç exterior Subvencionat pel Consorci Convocatòria 2018 Comentaris generals de l oferta formativa Accions formatives incloses a l itinerari: Aquest

Más detalles

Portem la nostra oficina al teu restaurant

Portem la nostra oficina al teu restaurant 1 Portem la nostra oficina al teu restaurant Estem més a prop que mai del teu restaurant A "la Caixa", pensem que la millor manera per ajudar a gestionar el teu negoci és fer-ho en persona. Per aquest

Más detalles

Model competencial de mobilitat segura del

Model competencial de mobilitat segura del Model competencial de mobilitat segura del Francesc Esteban francesc@formaccio.net Iniciatives en educació viària 2 3 4 5 Les bases 6 Els cinc factors de risc Decenni d Acció per a la Seguretat Viària

Más detalles

1. Les activitats dels sectors primari, secundari i terciari a Espanya.

1. Les activitats dels sectors primari, secundari i terciari a Espanya. Títol: Els sectors econòmics Autora: M. Cristina Silvestre Pérez Nivell: Cicle Superior, Primària Continguts: 1. Les activitats dels sectors primari, secundari i terciari a Espanya. 2. Localització en

Más detalles

Fundraising i finançament cultural

Fundraising i finançament cultural Fundraising i finançament cultural Manel Palencia-Lefler 11 desembre 2013 ÍNDEX La Filantropia Fonts de finançament ONL L Empresa Socialment Responsable Fundraising: Bases Conceptuals PRACTICUM 1 Fonts

Más detalles

Direcció d Empreses. Curs de. Escenaris d entorn de coneixements: Procés per a la formulació d indicadors. Línies generals

Direcció d Empreses. Curs de. Escenaris d entorn de coneixements: Procés per a la formulació d indicadors. Línies generals Curs de Direcció d Empreses Escenaris d entorn de coneixements: Procés per a la formulació d indicadors Línies generals Prof. Dr. M. Subirachs Torné - núm. 1 Índex Definició i condicions que han de reunir

Más detalles

Comerç exterior, Comerç electrònic i botiga virtual

Comerç exterior, Comerç electrònic i botiga virtual Comerç exterior, Comerç electrònic i botiga virtual Subvencionat pel Consorci Convocatòria 2017 93 5795430 / Comentaris generals de l oferta formativa Accions formatives incloses a l itinerari: Aquest

Más detalles

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV

Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Manual per a consultar la nova aplicació del rendiment acadèmic dels Graus a l ETSAV Versió: 1.0 Data: 19/01/2017 Elaborat: LlA-CC Gabinet Tècnic ETSAV INDEX Objectiu... 3 1. Rendiment global dels graus...

Más detalles

Pla d Empresa. Nom de l'emprenedor: Lloc i data de naixement: Adreça: Codi Postal i Municipi: Telèfon de contacte: Tipus de Negoci:

Pla d Empresa. Nom de l'emprenedor: Lloc i data de naixement: Adreça: Codi Postal i Municipi: Telèfon de contacte: Tipus de Negoci: Pla d Empresa Nom de l'emprenedor: Lloc i data de naixement: Adreça: Codi Postal i Municipi: Telèfon de contacte: Tipus de Negoci: Índex Resum 3 Persona emprenedora 4 Característiques personals 4 Motivació

Más detalles

QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL

QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL QÜESTIONARI ALS ALUMNES DELEGATS DE L IES MIQUEL MARTÍ I POL 1. Com definiries la matèria d educació física? 4 35 3 25 2 15 1 5 Queda bastant clar quina visió tenen els alumnes de la matèria d educació

Más detalles

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi de Garatges

PLA D ACCIÓ B+S. Gremi de Garatges PLA D ACCIÓ B+S Gremi de Garatges 0 1. Dades de l organització Nom: GREMI DE GARATGES DE BARCELONA I PROVINCIA Breu descripció: Dades de contacte: Defensa i assessorament dels interessos propis del gremi

Más detalles

Tema 4. Competència imperfecta. Monopoli i oligopoli

Tema 4. Competència imperfecta. Monopoli i oligopoli Classe 8 Tema 4. Competència imperfecta. Monopoli i oligopoli L oligopoli Característiques: - Pocs venedors oferint productes similars o idèntics (menys de 10 empreses) - Empreses independents. Les estratègies

Más detalles

TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA

TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA TREBALL EN XARXA QUE ÉS EL TREBALL EN XARXA? Treballar en xarxa vol dir : pensar, comunicar-nos i actuar conjuntament, compartint objectius i recursos, unificant capacitats i esforços, relacionant les

Más detalles

PROGRAMA D ORIENTACIÓ 4t ESO INSTITUT MEDITERRÀNIA CURS

PROGRAMA D ORIENTACIÓ 4t ESO INSTITUT MEDITERRÀNIA CURS PROGRAMA D ORIENTACIÓ 4t ESO INSTITUT MEDITERRÀNIA CURS 2016-2017 De què parlarem? Activitats d orientació realitzades des de Tutoria Quins reptes tenen els joves per orientar-se? Com aprenen a prendre

Más detalles

QUÈ ÉS LA RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL?

QUÈ ÉS LA RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL? QUÈ ÉS LA RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL? Sumari 1. Què és la Responsabilitat Social Empresarial? 2. Com podeu implantar la RSE a la vostra empresa? 3. Finançament i subvencions 4. Programes de Foment

Más detalles

L'economia social a Barcelona

L'economia social a Barcelona MONOGRÀFIC L'economia social a Barcelona 1 7 d O c t u b r e 2 0 1 2 Presentació P.1 Aproximació al territori: l'economia social a Barcelona P.1-3 La Xarxa d'economia Social de Barcelona P.4 L' impacte

Más detalles

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA

ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA ELS DIFERENTS MODELS DE GESTIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS DEL CICLE DE L AIGUA I CONGRÉS DE L AIGUA A CATALUNYA Josep Alabern Valentí Gerent Aigües de Manresa Barcelona, 19 de març de 2015 EL SERVEI D AIGUA

Más detalles

Com utilitzar Google Analytics per millorar el ROI del nostre web

Com utilitzar Google Analytics per millorar el ROI del nostre web Com utilitzar Google Analytics per millorar el ROI del nostre web 9 d octubre de 2012 SERVEI DE DESENVOLUPAMENT VÍCTOR DE FRANCISCO vdf@reexporta.com @victordf octubre / 12 PROGRAMA Opcions generals Configuració

Más detalles

Pla per a la Inclusió Social

Pla per a la Inclusió Social Seguiment i avaluació del Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 I Informe de seguiment 2013 SÍNTESI EXECUTIVA Abril 2014 Pla per a la Inclusió Social 2012-2015 Síntesi executiva I Informe de seguiment

Más detalles

IMPLANTACIÓ D OPENERP EN UNA EMPRESA

IMPLANTACIÓ D OPENERP EN UNA EMPRESA IMPLANTACIÓ D OPENERP EN UNA EMPRESA TFC: Implantació d OpenERP en una empresa Tutora: Humi Guill Fuster Alumne: Rainier Vendrell Rufete Curs: 2º quadrimestre curs 2012 2013 Rainier Vendrell Rufete 1 Descripció

Más detalles

Hàbits de Consum de la gent gran

Hàbits de Consum de la gent gran Hàbits de Consum de la gent gran El perfil de la gent gran PERFIL DE LA GENT GRAN Amb qui viu actualment? Sol/a 22,7% Amb la parella 60% Amb els fills 17,5% Altres familiars Altres NS/NR 0,6% 0,2% 5,3%

Más detalles

TFC- ERP Implementació SAP Business One a una assessoria. Joan Rebollo Masoliver

TFC- ERP Implementació SAP Business One a una assessoria. Joan Rebollo Masoliver TFC- ERP Implementació SAP Business One a una assessoria Joan Rebollo Masoliver ÍNDEX Informació del projecte i documentació. Introducció. Descripció de l empresa. Objectius Planificació. En quins terminis

Más detalles

GUIA AUTOMATRÍCULA

GUIA AUTOMATRÍCULA GUIA AUTOMATRÍCULA 2014-2015 Coses a tenir en compte abans de començar el procés de matrícula: En aquest aplicatiu el temps d inactivitat és molt curt (uns 15 minuts) per tant si el teniu obert sense fer

Más detalles

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut

Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari en Direcció de Recursos Humans i Desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut Itinerari formatiu i Diploma Itinerari formatiu semipresencial, amb una estructura modul lar, que permetria

Más detalles

#DialegsEticaFFHMacaya

#DialegsEticaFFHMacaya 3er Cicle: 2017. Compartint bones pràctiques Barcelona, 21 de març de 2017 El Context Anna Bolaños i Josean Lavado Secretaria Tècnica dels Cicles Ètica aplicada a empreses i organitzacions Tres anys de

Más detalles

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits.

Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Fem oli d oliva i en tenim excedent. És possible comercialitzar-lo? Requisits. Introducció Teniu oliveres i soleu elaborar oli amb què us abastiu. Però, els dubtes sorgeixen quan teniu excedents... Com

Más detalles

Com preparar-se per a una entrevista de feina

Com preparar-se per a una entrevista de feina Com preparar-se per a una entrevista de feina Guia d orientació 5 Introducció L entrevista de feina acostuma a ser l últim obstacle que cal superar en els processos de selecció que les empreses duen a

Más detalles

Tema 12. L oferta de la indústria i l equilibri competitiu. Montse Vilalta Microeconomia II Universitat de Barcelona

Tema 12. L oferta de la indústria i l equilibri competitiu. Montse Vilalta Microeconomia II Universitat de Barcelona Tema 12. L oferta de la indústria i l equilibri competitiu Montse Vilalta Microeconomia II Universitat de Barcelona 1 L oferta de la indústria L oferta de la indústria indica quina quantitat de producte

Más detalles

ECTS: de la teoria a la pràctica. Jordi Garcia

ECTS: de la teoria a la pràctica. Jordi Garcia ECTS: de la teoria a la pràctica Jordi Garcia De què parlaré? ECTS Definició Implantació a la FIB El projecte ECTS Mesura de la càrrega Ajust de la càrrega Anàlisi i interpretació dels resultats Alguns

Más detalles

La introducció d innovacions metodològiques als centres educatius

La introducció d innovacions metodològiques als centres educatius Cicle de conferències al CRP de Les Garrigues La introducció d innovacions Aspectes a tenier en compte des d una perspectiva organitzativa Les Borges Blanques 6 de febrer de 2009 Preàmbul Salutació i justificació

Más detalles

Agenda 21 Escolar de Lleida CURS

Agenda 21 Escolar de Lleida CURS CURS 2016-2017 El que passa al món ens afecta a nosaltres...... i el que fem nosaltres afecta el món la Terra Lleida Sostenibilitat planetària Sostenibilitat local El nostre centre, més sostenible! Pensar

Más detalles

Activitats de Primavera

Activitats de Primavera Activitats de Primavera Presentació Des de la Fundació Catalana de l Esplai us presentem una proposta d activitats d hivern adaptada a les necessitats i característiques d aquest període de vacances: El

Más detalles

COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG

COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG COMISSIÓ INCLUSIVA AFA LA FLOR DE MAIG Tots som especials a la nostra manera, perquè no hi ha cap ésser humà estàndard o comú. Tots som diferents. Stephen W.Hawking Aquesta guia neix de la preocupació

Más detalles

ACCIONS PER LA SOSTENIBILITAT

ACCIONS PER LA SOSTENIBILITAT ACCIONS PER LA SOSTENIBILITAT Com contribuïm a una Barcelona més sostenible? 1. DADES DE L ORGANITZACIÓ Nom: Ecomatters Breu descripció: Consultoria en sostenibilitat i seguretat química. Ajuda a les empreses

Más detalles

Recepció de documents electrònics Juliol 2012

Recepció de documents electrònics Juliol 2012 documents electrònics Juliol 2012 L estudiant porta un document en format electrònic. Què he de fer? Tres passes ben senzilles: Es poden donar tres situacions diferents: 1) L escenari més comú és que l

Más detalles